فهرست مطالب

مدیریت منابع در نیروی انتظامی - پیاپی 39 (پاییز 1401)

فصلنامه مدیریت منابع در نیروی انتظامی
پیاپی 39 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حدیث عالی، اسدالله مهرآرا*، مهرداد متانی صفحات 1-19
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل توسعه چابکی استراتژیک سازمان بر مبنای اقدامات مدیریت منابع انسانی در شرکت گاز استان گلستان بوده است.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق ترکیبی مبتنی بر تحقیق آمیخته اکتشافی (کیفی - کمی) است. جامعه آماری شامل کارکنان رسمی، قرارداد و پیمانکاری در 27 اداره زیرمجموعه شرکت گاز استان بود. در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی با روش خوشه ای نسبی چندمرحله ای بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. داده ها در بخش کیفی از طریق اجرای گرندد تیوری با مصاحبه عمیق و در بخش کمی از طریق مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) با پرسشنامه محقق ساخته 77 گویه ای استخراج شد. داده ها در مرحله کیفی با نرم افزار MAXqda2018 و در مرحله کمی با نرم افزارهای SPSS و AMOS تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج بخش کیفی حاکی از آن بوده که مدل توسعه چابکی استراتژیک سازمان بر مبنای اقدامات مدیریت منابع انسانی دارای 16 بعد به شرح شرایط علی (محرک های چابکی، استفاده از اطلاعات و انعطاف پذیری)، شرایط زمینه ای (حدود نقش و وظایف مدیران منابع انسانی، قابلیت های کارکنان و قابلیت های چابکی)، شرایط مداخله ای (حفظ و نگهداشت کارکنان، توانمندسازی چابکی استراتژیک و موانع و چالش های سازمانی و غیرسازمانی)، راهبرد (برنامه ریزی منابع انسانی، توسعه منابع انسانی، انگیزش کارکنان و گسترش فرهنگ تغییر) و پیامد (افزایش یکپارچگی، کسب مزیت رقابتی و ارتقاء عملکرد سازمان) بوده است. 

    نتیجه گیری

    نتایج بخش کمی نشان داد که تمامی ابعاد مدل پژوهش، مورد تایید واقع شدند. نتایج بخش اولویت بندی هم، حاکی از اهمیت بیشتر نتایج و بعد ارتقاء عملکرد سازمان داشته است.

    کلیدواژگان: چابکی، چابکی استراتژیک، منابع انسانی، مدیریت منابع انسانی، شرکت گاز استان گلستان
  • سید مهدی اکرانی، علی شیرازی*، سعید مرتضوی، قاسم اسلامی صفحات 21-43
    زمینه و هدف

    افتخار سازمانی کارکنان یک عامل حیاتی در موفقیت سازمان ها است. این مفهوم ابعاد عاطفی و شناختی دارد که موجب می شود کارکنان ادراکات مثبتی نسبت به رویدادهای موفقیت آمیز و جوی عمومی در سازمان را تجربه کنند. هدف از این پژوهش شناسایی مولفه های افتخار سازمانی در شرکت برق منطقه ای خراسان است.

    روش شناسی:

     فلسفه این پژوهش، تفسیری، و رویکرد و استراتژی آن به ترتیب کیفی و پدیدارشناسی است. داده های این پژوهش از طریق انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته با مدیران شرکت برق منطقه ای خراسان که نسبت به موضوع پژوهش آشنایی و تجربه دارند جمع آوری شده است. مشارکت کنندگان به صورت نمونه گیری هدفمند به روش گلوله برفی از میان 30 مدیر انتخاب شدند و داده ها پس از مصاحبه با 20 نمونه به اشباع رسید.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان می دهد که افتخار سازمانی شامل 2 مضمون در حوزه های فردی و سازمانی است که در 21 خوشه توضیح داده می شوند.

    نتیجه گیری

    مطابق با چارچوب به دست آمده، مضمون فردی شامل افتخار به شغل، همکاران، شخصیت فرد، رفتار مناسب، هیجانات مثبت است و مضمون سازمانی شامل مقولاتی چون، افتخار تشکیلاتی، فرهنگی، رفتاری و عملکردی، و همچنین جوسازمانی، اهمیت فعالیت، بهره وری، اهداف متعالی، حمایت های سازمانی، اعتماد، سیستم های انگیزشی و منابع انسانی، شاخص های تولید، توزیع و بازار، افتخار به مشتریان و اعتبار برند می شود.

    کلیدواژگان: افتخار سازمانی، مضمون های فردی، مضمون های سازمانی
  • صفیه صالحی صدر، حمید رضایی فر*، محمد محمدی، حسین حکیم پور صفحات 45-67
    زمینه و هدف

    امروزه بالندگی اعضای هییت علمی دانشگاه ها به منظور تقویت پایه علمی موسسات آموزش عالی بسیار گسترش یافته است و لزوم شناخت مولفه های آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است پژوهش حاضر باهدف ساخت و اعتبار یابی الگوی بالندگی اعضای هییت علمی با رویکرد مجازی سازی دانشگاه های آزاد اسلامی استان خراسان رضوی انجام گرفت.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش، روش اکتشافی آمیخته (کیفی- کمی) بوده که در بخش کیفی، تحلیل محتوای کیفی و در بخش کمی، پیمایشی لحاظ گردیده است. مشارکت کنندگان بخش کیفی 20 نفر از مدیران و اساتید دانشگاهی و خبرگان در حوزه علوم رفتاری، رفتار سازمانی و منابع انسانی دانشگاه های آزاد اسلامی استان خراسان رضوی می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری نظری و فن گلوله برفی انتخاب شده اند و در قسمت کمی، اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به تعداد 195 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم دانشکده ها انتخاب شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش در بخش کیفی شامل 81 کدباز،11 کد ثانویه و 4 مقوله اصلی به دست آمد و نتایج بخش کمی پژوهش نشان داد که مدل ارایه شده از برازش مناسبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش بالندگی اعضای هییت علمی باید با یک نگرش سیستماتیک و همه جانبه در قالب عوامل و مولفه های زمینه ای، محیطی و پیامدها و با در نظر گرفتن اهداف و نیازهای متنوع دانشگاه ها و اعضای هییت علمی، برنامه ریزی شده و در تمامی مراحل ارزیابی انجام گیرد.

    کلیدواژگان: اعضای هیئت علمی، بالندگی، مجازی سازی
  • سید علی اکبر افجه، حامد دهقانان، وحید خاشعی ورنامخواستی، روزبه حاجی اسمعیلی* صفحات 69-95
    زمینه و هدف

    در این پژوهش با توجه به مطالعات و روندهای جدید در حوزه تعالی و با تاکید بر پایداری به عنوان رکن موردنیاز سازمان ها به منظور بقا، به طراحی الگوی تعالی پایدار در شرکت مخابرات ایران پرداخته شده است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی، توسعه ای و ازنظر روش توصیفی و پیمایشی می باشد. با استفاده از رویکرد فرا ترکیب مطالعات پیشین و نظر خبرگان، ابعاد و مولفه های موثر در تعالی پایدار سازمان ها شناسایی گردید. در بخش کمی، جامعه تحقیق شامل مدیران حوزه ستادی شرکت مخابرات ایران می باشد. نمونه گیری از جامعه به روش قضاوتی و بر اساس خبرگی و دانش و تجربه افراد انجام و با بهره گیری از نظرات ایشان، به ارایه یک الگوی منسجم برای تعالی پایدار شرکت مخابرات ایران اقدام گردید. به منظور تایید مدل از تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار Smart Pls استفاده گردید.

    یافته ها

    درنهایت مدل مورد تایید متخصصان متشکل از 3 بعد اصلی پایداری شامل ابعاد تجاری و سازمانی، فعالیت های انسانی و همچنین فعالیت های زیست محیطی به همراه 11 مولفه و 35 زیر مولفه، طراحی و تایید گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که برخی از مولفه های شناسایی شده، از جمله مدیریت سرمایه انسانی سازمان، مدیریت فناوری و هوشمند سازی و همچنین مدیریت مصرف نقش به سزایی در تحقق ابعاد اصلی تعالی پایدار ایفا می نمایند؛ بنابراین لازم است مدیران شرکت توجه و تمرکز بیشتری در پیاده سازی موفقیت آمیز این عوامل داشته باشند.

    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، تعالی پایدارسازمانی، شرکت مخابرات ایران
  • محمدرضا طاهری، محمدرضا حمیدی زاده*، احمدعلی یزدان پناه، کامیار کاوش صفحات 97-117
    زمینه و هدف

    مفهوم اساسی برند شخصی، مبتنی بر ترویج استراتژی، ترفیع مفاهیم توسعه به سوی ارتقای افراد در جهت تقویت شایستگی افراد برای ورود به بازار است. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر نقش راهبردی شایستگی های فردی بر تقویت برند شخصی با توجه به نقش کیفیت اشتغال پرداخته است.

    روش شناسی:

     روش تحقیق در پژوهش حاضر، ازآنجایی که هدف تعیین روابط تجربی درزمینه روابط میان عوامل اثرگذار بر توسعه برند شخصی و شایستگی های مرتبط با ایجاد و توسعه برند شخصی است، ازنظر هدف کاربردی، و ازنظر نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی هست. جامعه آماری شامل فارغ التحصیلان دانشگاهی تحصیلات تکمیلی است. حجم نمونه تصادفی از طریق فرمول کوکران و برابر با 356 نفر و ابزار گردآوری داده پرسشنامه محقق ساخته بوده، روایی صوری بر اساس نظر اساتید و خبرگان تایید و پایایی کلی در دامنه قابل قبول قرار داشته و از طریق آزمون آلفای کرونباخ پایایی کل سوالات برابر با 876/0 است. تحلیل آماری، آزمون نرمال بودن با روش آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل مسیر و برازش مدل تحقیق با کمک نرم افزار SPSS و نرم افزار Smart pls صورت گرفت.

    یافته

    بررسی داده های به دست آمده از ضرایب استاندارد، آماره t و همچنین نمودار ضرایب استاندارد و معناداری مدل برند شخصی نشان داده، که تمامی ابعاد مولفه تخصصی بر مدل برند شخصی در سطح اطمینان 99 درصد تاثیر مستقیم و معناداری دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داده که فرضیه های اصلی موردقبول است و مولفه های شایستگی فردی بر اساس مولفه های کیفیت اشتغال تاثیر مثبت معناداری بر روی مولفه های برند شخصی دارند.

    کلیدواژگان: برند، برند شخصی، شایستگی های فردی، اشتغال
  • سکینه خیبریان، سید مهدی الوانی*، میرعلی سیدنقوی، عادل آذر صفحات 119-136
    زمینه و هدف

    برنامه ریزی و سیاست گذاری برای شناسایی، حمایت مادی و معنوی نخبگان، جذب و به کارگیری، حفظ و پشتیبانی از آنان درراستای ارتقای نظام اداری ایران و به تبع آن تولید علم، فناوری، هنر، ادب و فرهنگ، توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه براساس سند چشم انداز کشور در افق 1404، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. باتوجه به لزوم به کارگیری توان نخبگان در نظام اداری ایران و تاکید مستمر مقام معظم رهبری، پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اعتباریابی عوامل جذب نخبگان در نظام اداری ایران برای پیشبرد اجرایی سازی سند چشم انداز 1404 کشور انجام شده است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر بااستفاده از روش دلفی فازی انجام شده است. اعضای پانل خبرگان (حجم نمونه)، گروهی از خبرگان و متخصصان نظام اداری در سطح دانشگاهی هستند که براساس چهار ویژگی: دانش، تجربه، تمایل و زمان کافی برای شرکت در مراحل دلفی بااستفاده از روش نمونه گیری هدفمند یا قضاوتی شناسایی و انتخاب شدند. حجم نمونه در این پژوهش شامل 12 متخصص و خبره می باشد.

    یافته ها

    یافته داده های به دست آمده از راند اول دلفی نشان داد که از 30 عامل شناسایی شده، 5 عامل با نظر متخصصین حذف گردید. لذا در راند دوم دلفی، اعتبار 25 شاخص در 6 مفهوم و 2 مقوله براساس نظر خبرگان تایید گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد دو دسته از عوامل در جذب نخبگان در نظام اداری ایران تاثیرگذار می باشند که عبارتند از: الف. ویژگی های نخبه (شامل مولفه های: 1. ویژگی های اعتقادی و ارزشی؛ 2. ویژگی های فردی و 3. ویژگی های ادراکی)؛ ب. ویژگی سازمانی (شامل مولفه های: 1. ویژگی های سازمانی؛ 2. ویژگی های شغلی و 3. ویژگی های انگیزشی).

    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، جذب نخبگان، نظام اداری ایران
  • محمد سعید قوت دین، عبدالله نعامی*، علیرضا روستا صفحات 137-160
    زمینه و هدف
    ماهیت کسب وکار دنیای امروزه نیازمند تعامل بالا بین شرکت ها و مشتریان و همچنین اتخاذ مدل های کسب وکار در تدارک خدمات طبق تکنولوژی های به روز شده می باشد. بازاریابی کارآفرینانه و چابکی استراتژیک بخشی از بحث در مورد چگونگی سازمان دهی شرکت ها در محیط های کسب وکار پویا است. بر اساس اهمیت بازاریابی کارآفرینانه و چابکی استراتژیک، پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل مولفه های تاثیرگذار بر بازاریابی کارآفرینانه با تاکید بر چابکی استراتژیک شرکت های دانش بنیان جمهوری اسلامی ایران انجام شد.روش شناسی: روش تحقیق به صورت کیفی و کمی است. در بخش کیفی از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان شامل مدیران و روسا در شرکت های دانش بنیان و اساتید دانشگاهی به صورت اشباع نظری استفاده شده و به روش داده بنیاد توسط نرم افزار Atlas-ti. انجام شد. در بخش کمی پرسشنامه در اختیار 336 نفر از کارشناسان و کارکنان شرکت های دانش بنیان قرار داده شده و توسط معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS مدل سازی گردید.
    یافته ها
    در نتایج بخش کیفی، 11 شبکه اصلی و 35 مقوله در کدگذاری انتخابی شناسایی گردید. نتایج بخش کمی نیز نشان داد که عوامل زمینه ای به میزان 054/0، عوامل علی به میزان 053/0، عوامل مداخله گر به میزان 131/0، راهبردها به میزان 316/0 و پیامدها به میزان 601/0 بر بازاریابی کارآفرینانه به منظور چابکی استراتژیک تاثیرگذار هستند.
    نتایج
    پیامدها شامل مقابله با رقبا بالاترین نقش را برای بازاریابی کارآفرینانه جهت چابکی استراتژیک دارا می باشند. مدیران شرکت های دانش بنیان جهت افزایش بازاریابی کارآفرینانه خود، باید تغییرات تکنولوژی را در زمان های مختلف موردبررسی قرار داده و در کمترین زمان خود و شرکت را با تغییرات تکنولوژی همسو سازند.
    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، چابکی استراتژیک، شرکت های دانش بنیان
  • ابوالقاسم شعبانی، جمشید سالار*، محمدولی درینی، فاطمه عیدی صفحات 161-187
    زمینه و هدف

    برند سازی درون سازمانی با هدف دست یابی به ارزش ویژه برند کارکنان، راهبردی نوین برای اطمینان از رفتار کارکنان، مطابق با تعهدات برند است. در سازمان های خدماتی، کارکنان فروش توانایی تاثیرگذاری بر ادراکات و تصمیمات مربوط به خرید مشتریان را دارا هستند.

    روش شناسی:

     روش پژوهش رویکردی ترکیبی (کیفی - کمی) است. با استفاده از روش نظریه پردازی داده بنیاد، با انجام مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با خبرگان دانشگاهی و متخصصان کسب وکار در فروشگاه های زنجیره ای، طی فرآیندی رفت و برگشتی، تا رسیدن به مرحله اشباع نظری، اقدام به کدگذاری داده های مستخرج از متن مصاحبه ها (کدگذاری باز) و سپس طبقه بندی مفاهیم حاصله (کدگذاری محوری) و ارایه نظریه مستخرج از داده های مراحل قبل، در چارچوب مدل مفهومی پژوهش (کدگذاری گزینشی)، نموده است. آنگاه در مرحله دوم این پژوهش (بخش کمی)، از روش تحلیل عاملی تاییدی و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده نموده است.

    یافته ها

    مقوله برند محوری رفتار سازمانی از عوامل علی، زمینه ای و مداخله گر شکل گرفته است و از طریق راهبردهایی نظیر توسعه برند محور منابع انسانی، مدیریت برند محور ارتباطات داخلی و مدیریت برند محور عملکرد در سازمان، منجر به خلق پیامدهایی چون افزایش رفتارهای برند محور، ترفیع برند و ارتقای عملکرد سازمان می گردد.

    نتایج

    با توجه به نتایج حاصله، می توان اذعان داشت که برند سازی داخلی، از طریق هماهنگ سازی منابع انسانی درون سازمان با اهداف و چشم اندازهای برند آن، تاثیر بسزایی بر جنبه های نگرشی و رفتاری کارکنان نسبت به برند شرکت و درنتیجه بروز رفتارهای برند محور در راستای تقویت برند و عملکرد سازمان دارد.

    کلیدواژگان: رفتار برند محور کارکنان، فروشگاه های زنجیره ای، برند سازی داخلی، روش داده بنیاد
  • نیما سرشار*، مهران مختاری بایع کلایی، داوود کیاکجوری صفحات 189-205
    زمینه و هدف

    با توجه به اینکه منابع انسانی از سرمایه های راهبردی هر سازمان به شماره می آیند، به کارگماری علمی و آگاهانه آن ها زمینه ساز توسعه سازمان خواهد بود. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی ابعاد و مولفه های شایستگی در توسعه منابع انسانی در صنعت آب و برق کشور است.

    روش شناسی:

     این پژوهش با رویکرد کیفی انجام شده است. مشارکت کنندگان در این پژوهش 16 نفر از مدیران و خبرگان صنعت آب و برق کشور می باشند که در حوزه منابع انسانی صنعت آب و برق کشور فعال هستند و از طریق نمونه گیری هدفمند و قاعده اشباع نظری، در پژوهش شرکت کردند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری و روایی سوالات مصاحبه با استفاده از راهبردهای بازخورد مشارکت کنندگان و دریافت نظرات همکاران انجام شد. روش تحلیل داده ها، تحلیل محتوا با استفاده از کدگذاری در سه سطح، باز، محوری و انتخابی است.

    یافته ها

    مطابق با کدگذاری و مقوله بندی داده ها یک مضمون فراگیر (شایستگی)، چهار مقوله اصلی (شایستگی های فردی؛ شایستگی های مدیریتی؛ شایستگی های ارتباطی؛ شایستگی های ادراکی) 11 کد مولفه و 50 کدباز، استخراج و مدل شایستگی در توسعه منابع انسانی طراحی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که دانش و خودآگاهی، ویژگی های شخصیتی و مهارت های ادراکی به عنوان مهم ترین مولفه های شایستگی در کنار توجه به تمامی ابعاد، عامل توسعه منابع انسانی در صنعت آب و برق کشور هستند.

    کلیدواژگان: شایستگی، توسعه منابع انسانی، صنعت آب و برق کشور
|
  • Hadis Aali, Asadolah Mehrara *, Mehrdad Matani Pages 1-19
    Background and aim

    The purpose of the present research was to design a strategic agility development model of the organization based on human resource management measures in Golestan gas company.

    Methodology

    The combined research method is based on exploratory mixed research (qualitative-quantitative). The statistical population included official, contract and contractor employees in 27 branches of the gas company of the province. In the qualitative part, they were selected using the snowball sampling method and in the quantitative part, they were selected using the multi-stage relative cluster method based on Cochran's formula. Data were extracted in the qualitative part through the implementation of ground theory with in-depth interviews and in the quantitative part through structural equation modeling (SEM) with a 77-item researcher-made questionnaire. The data was analyzed in the qualitative stage with MAXqda2018 software and in the quantitative stage with SPSS and AMOS software.

    Findings

    The results of the qualitative part indicated that the organization's strategic agility development model based on human resource management measures has 16 dimensions describing causal conditions (agility drivers, use of information and flexibility), background conditions (about the roles and duties of human resource managers, employee capabilities and agility capabilities), intervention conditions (employee retention, strategic agility empowerment and organizational and non-organizational obstacles and challenges), strategy (human resource planning, human resource development, motivation of employees and expansion of culture of change) and result (increasing integration, gaining competitive advantage and improving organizational performance).

    Conclusion

    The results of the quantitative part showed that all dimensions of the research model were confirmed. The results of the prioritization section also indicate the importance of the results and the improvement of the organization's performance.

    Keywords: Agility, Strategic Agility, Human Resources, Human Resource Management, Golestan gas company
  • Seyed Mehdi Ekrani, Ali Shirazi *, Saeed Mortazavi, Ghasem Eslami Pages 21-43
    Background and Aim

    The organizational pride of employees is a vital factor in the success of organizations. This concept has emotional and cognitive dimensions that make employees experience positive perceptions of successful events and the general atmosphere in the organization. The purpose of this research is to identify the components of organizational pride in Khorasan Regional Electricity Company.

    Methodology

    The philosophy of this research is interpretive, and its approach and strategy are qualitative and phenomenological respectively. The data of this research was collected through semi-structured interviews with managers of Khorasan regional electricity company who are familiar and experienced with the subject of the research. The participants were selected through targeted sampling by snowball method among 30 managers, and the data reached saturation after interviewing 20 samples.

    Findings

    The research results show that organizational pride includes 2 themes in individual and organizational domains, which are explained in 21 clusters.

    Conclusion

    According to the obtained framework, the individual theme includes pride in the job, colleagues, personality, appropriate behaviour, and positive emotions, and the organizational theme includes categories such as organizational, cultural, behavioural and functional pride, as well as organizational atmosphere, the importance of activity, productivity, Transcendent goals, organizational support, trust, incentive systems and human resources, production, distribution and market indicators, pride to customers and brand reputation.

    Keywords: organizational pride, Individual themes, Organizational themes
  • Safiyeh Salehisadr, Hamid Rezaiefar *, Mohammad Mohammadi, Hossein Hakimpour Pages 45-67
    Background and Aim

    Today, the Faculty Development has expanded greatly in order to strengthen the scientific base of higher education institutions, and the need to know its components is of particular importance. took

    Methodology

    The research method is a mixed exploratory method (qualitative-quantitative) which includes qualitative content analysis in the qualitative part and survey in the quantitative part. The participants of the qualitative part are 20 managers and university professors and experts in the field of behavioral sciences, organizational behavior and human resources of Islamic Azad Universities of Razavi Khorasan Province, who were selected using the theoretical sampling method and snowball technique, and in a small part, the faculty members of Azad University. 195 people were selected by stratified random sampling according to the size of the faculties. The interview data analysis method is selected in the qualitative section, open, central and selective coding and in the quantitative section structural equations.

    Results

    The research findings in the qualitative part included 81 open codes, 11 secondary codes and 4 main categories, and the results of the quantitative part of the research showed that the presented model has a good fit.

    Conclusion

    According to the results of the research, the Faculty Development should be planned with a systematic and all-round approach in the form of contextual, environmental factors and components, and consequences, and taking into account the diverse goals and needs of universities and faculty members, and should be done in all evaluation stages.

    Keywords: Faculty Members, Faculty Development, virtualization
  • Seyed Aliakbar Afje, Hamed Dehghanan, Vahid Khashei, Roozbeh Hajiesmaili * Pages 69-95
    Background and Aim

    In this research, according to studies and new trends in the field of excellence and emphasizing sustainability as a necessary pillar of organizations to survive, the design of a sustainable excellence model in Iran Telecommunication Company has been discussed.

    Methodology

    The current research is applied and developmental in terms of purpose and descriptive and survey methods. Using the meta-combination approach of previous studies and experts' opinions, the practical dimensions and components of the sustainable excellence of organizations were identified. In the quantitative part, the research community includes managers of Iran Telecommunication Company headquarters. Sampling from the community was done in a judgmental way and based on the expertise, knowledge and experience of the people, and by using their opinions, a coherent model for the sustainable excellence of the Iranian Telecommunications Company was presented. To verify the model, confirmatory factor analysis and Smart Pls software were used.

    Findings

    Finally, the model approved by experts consisting of 3 main dimensions of sustainability, including commercial and organizational sizes, human activities, and environmental activities, along with 11 components and 35 sub-components, was designed and approved.

    Conclusion

    The results show that some of the identified components, including human capital management of the organization, technology management and intelligentization, as well as consumption management, play a significant role in realizing the main dimensions of sustainable excellence; Therefore, company managers must pay more attention and focus on the successful implementation of these factors.

    Keywords: Organizational excellence, Sustainable Organizational Excellence, Iran Telecommunication Company
  • Mohammad Reza Taheri, Mohammad Reza Hamidizadeh *, Ahmad Ali Yazdanpanah, Kamyar Kavosh Pages 97-117
    Background and Aim

    The basic concept of a personal brand is based on strategy promotion, and promotion of development concepts towards the advancement of people to strengthen the competence of people to enter the market. The current research has investigated the influence of the strategic role of individual competencies on the strengthening of the personal brand about the part of employment quality.

    Methodology

    The research method in the present research, since research aims to determine the empirical relationships in the field of relationships between the factors influencing the development of the personal brand and the competencies related to the creation and development of a personal brand, in terms of the purpose applied, and in terms of the way of collecting descriptive information, it is correlational. The statistical population includes post-graduate university graduates. The random sample size was 356 people using Cochran's formula and the data collection tool was a researcher-made questionnaire. The face validity was confirmed based on the opinion of professors and experts, and the overall reliability was in the acceptable range. Through Cronbach's alpha test, the total reliability of the questions was 876. / is 0. Statistical analysis, normality test with the Kolmogorov-Smirnov test method, confirmatory factor analysis, path analysis and fitting of the research model were done with the help of SPSS software and Smart pls software.

    Findings

    Examining the data obtained from standard coefficients, t-statistics, as well as the graph of standard coefficients and significance of the personal brand model showed that all dimensions of the specialized component have a direct and significant effect on the unique brand model at a confidence level of 99%.

    Conclusion

    The results of the research have shown that the main hypotheses are accepted and the components of individual competence based on the components of employment quality have a significant positive effect on the components of personal brand.

    Keywords: brand, personal brand, individual competencies, employment
  • Sakineh Kheibarian, Seyed Mehdi Alvani *, Mirali Seyed Nagavi, Adel Azar Pages 119-136
    Background and Aim

    Planning and policy-making to identify elites, support them materially and spiritually, and recruit, employ and retain them are the path required by the development of Iran's administrative system. This issue has been stressed highly in science and technology production, art and literature, scientific development and balanced growth, and reaching the highest level of the scientific and economic situation in the region, regarding the country's vision document on the horizon of 1404. Considering the necessity of using the capacity of elites in the Iranian administrative system and the continuous emphasis of Iran's Supreme Leader, this study aims at identifying and crediting the factors concerning elites attracting to proceed the vision document 1404.

    Methodology

    The present study used the fuzzy Delphi method. The members of the panel of experts were a group of twelve experts and specialists of the administrative system at the university level. They were identified and selected based on four characteristics, knowledge, experience, desire, and sufficient time to participate in the Delphi stages, using a purposive or judgmental sampling method.

    Findings

    Findings of data obtained from the first round of Delphi showed that out of 30 identified factors, 5 factors were removed with the opinion of experts. Therefore, in the second round of Delphi, the validity of 25 indicators in 6 concepts and 2 categories was confirmed based on the opinion of experts.

    Results

    The results showed that two categories of factors are effective in attracting elites in the Iranian administrative system, which are: a. Elite characteristics (including components: 1. Belief and value characteristics; 2. Individual characteristics and 3. Perceptual characteristics); B. Organizational characteristics (including components: 1. organizational characteristics; 2. job characteristics and 3. motivational characteristics).

    Keywords: human capital, recruiting elites, administrative system of Iran
  • Mohammad Saeed Ghovatdin, Adullah Naami *, Alireza Rousta Pages 137-160
    Background and Aim
     The nature of business in today's world requires high interaction between companies and customers, as well as the adoption of business models in the provision of services according to updated technologies. Entrepreneurial marketing and strategic agility are part of the discussion of how companies are organized in dynamic business environments. Based on the importance of entrepreneurial marketing and strategic agility, the present study was conducted to design a model of effective components of entrepreneurial marketing with an emphasis on the strategic agility of knowledge-based companies in the Islamic Republic of Iran.
    Methodology
    The research method is qualitative and quantitative. In the qualitative part, semi-structured interviews with experts, including managers and supervisors in knowledge-based companies and university professors, were used in a theoretical saturation and were conducted by the Atlas-ti software using the foundation data method. In the quantitative part, the questionnaire was provided to 336 experts and employees of knowledge-based companies and was modelled by structural equations and Smart PLS software.
    Findings
    In the results of the qualitative section, 11 main networks and 35 categories were identified in the selected coding. The results of the quantitative section also showed that the underlying factors were 0.054, the causal factors were 0.053, the intervention factors were 0.131, the strategies were 0.316 and the consequences were 0.601 on entrepreneurial marketing. They are effective for strategic agility.
    Results
    Outcomes including competing with competitors have the highest role in entrepreneurial marketing for strategic agility. To increase their entrepreneurial marketing, the managers of knowledge-based companies must examine the changes in technology at different times and align themselves and the company with the changes in technology in the shortest possible time.
    Keywords: entrepreneurial marketing, Strategic Agility, knowledge-based companies
  • Abolghasem Shabani, Jamshid Salar *, Mohammad Vali Derini, Fatemeh Eidi Pages 161-187
    Background and Aim

     Branding within the organization to achieve the special brand value of employees is a new strategy to ensure the behaviour of employees by brand commitments. In service organizations, sales staff can influence customers' perceptions and purchasing decisions.

    Methodology

    The research method is a mixed (qualitative-quantitative) approach. Using the Foundation's data theorizing method, by conducting in-depth and semi-structured interviews with academic experts and business experts in chain stores, through a back-and-forth process, until reaching the theoretical saturation stage, coding the data extracted from the text of the interviews (open coding) And then he classified the resulting concepts (axial coding) and presented the theory extracted from the data of the previous stages, in the framework of the conceptual model of the research (selective coding). Then, in the second stage of this research (quantitative part), he used confirmatory factor analysis and structural equation modelling.

    Findings

    The brand-oriented category of organizational behaviour is formed from causal, contextual and intervening factors, and through strategies such as brand-oriented development of human resources, brand-oriented management of internal communications and brand-oriented management of performance in the organization, it leads to the creation of consequences such as increasing brand-oriented behaviours. Promote the brand and improve the performance of the organization.

    Results

    According to the obtained results, it can be acknowledged that internal branding, through the coordination of human resources within the organization with its brand goals and perspectives, has a significant impact on the attitudinal and behavioural aspects of employees towards the company's brand and as a result, the emergence of brand-oriented behaviours in line with It strengthens the brand and the performance of the organization.

    Keywords: Employee Behavior, Chain stores, Brand-centered, Grounded Theory
  • Nima Sarshar *, Mehran Mokhtari Baye Kolaie, Davood Kiakojouri Pages 189-205
    Background and Aim

    Considering that human resources are among the strategic assets of any organization, their scientific and conscious application will be the basis for the development of the organization. The main purpose of this study is to investigate the dimensions and components of competence in human resource development in the country's water and electricity industry.

    Methodology

    This research has been done with a qualitative approach. Participants in this study are 16 managers and experts in the country's water and electricity industry who are active in the field of human resources of the country's water and electricity industry and participated in the research through purposeful sampling and theoretical saturation rule. Data were collected using a semi-structured interview and the validity of the interview questions was assessed using participants' feedback strategies and receiving peer feedback. The data analysis method is a content analysis using coding at three levels: open, central and selective.

    Findings

    According to data coding and categorization, a comprehensive suspect (competency), four main categories (individual competencies; managerial competencies; communication competencies; perceptual competencies), 11 component codes and 50 open codes, extraction and model Competency in human resource development was designed.

    Conclusion

    The results indicate that knowledge and self-awareness, personality traits and perceptual skills as the most important components of competence along with attention to all dimensions, are the factors of human resource development in the water and electricity industry.

    Keywords: Competence, Human Resource Development, the country's water, electricity industry