فهرست مطالب

نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی - سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1402)

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پریسا اسماعیل زاده، اسکندر مختاری طالقانی*، علی اصغرزاده صفحات 1-29
    اهداف

    هدف اصلی پژوهش معرفی کارخانه های چای  و بازشناسی الگوی معماری آن ها می باشد که نمونه انحصاری معماری صنعتی شمال ایران محسوب می شوند. از این رو پژوهش با در نظر گرفتن شش مولفه و  تجزیه و تحلیل چهار نمونه منتخب کارخانه ها، به تفکیک الگوی معماری هر یک می پردازد.

    روش ها

     این پژوهش مبتنی بر روش کمی- کیفی و با اتکا بر راهبردهای توصیفی - تحلیلی و مطالعه ویژگی های معماری کارخانه های چای ساخته شده درشمال ایران، در بازه زمانی پهلوی، صورت گرفته است.  مطالعات تاریخی، با رجوع به اسناد و مدارک تاریخی با ارجاع به آرشیو سازمان چای کشور و پژوهشکده چای ایران انجام شده است. سپس، از طریق مشاهدات میدانی و رجوع به منابع کتابخانه ای موجود، به بازشناسی ویژگی های معماری کارخانه های مورد بحث پرداخته شده است.

    یافته ها

      تحلیل معماری کارخانه های چای بر اساس شش مولفه (پلان ، حجم، سازه سقف و نوع پوشش، مصالح، نما ، بازشو و تزیینات) نشان می دهد: در چهار نمونه کارخانه چای، دو نمونه پهلوی اول  هستندکه توسط معماران اروپایی ساخته شده و در دو نمونه  دیگر مربوط به دوره پهلوی دوم، تلفیقی از معماری مدرن و سنتی در کالبد بناها مشهود است.

    نتیجه گیری

     الگوی غالب کارخانه های چای در ایران، پلان محوری با پیش آمدگی در مرکز، بام شیبدار، بازشوهای ردیفی و نمایی ساده است. که نخستین بار توسط معماران آلمانی در ایران اجرا شد. در  نمونه های  پهلوی دوم با حضور معماران  سنتی  و استفاده از مصالحی همچون آجر، از خشکی نما کاسته شد. در برخی نمونه ها نیز بام مسطح و پیش آمدگی در گوشه پلان مشاهده می شود.

    کلیدواژگان: معماری صنعتی، میراث معماری صنعتی، ارزش های میراث معماری، کارخانه چای، میراث مشترک معماری ایران و آلمان
  • بابک بهنوا، محمدرضا پورزرگر* صفحات 30-47
    اهداف

    از جمله چالش های رخ داده پس از انقلاب صنعتی می توان به تقلیل بهره گیری از فناوری های روز توسط بسیاری از معماران به دلیل بحران های هویتی و معنایی در معماری ساختمان ها اشاره نمود. در این راستا هدف اصلی پژوهش پیش رو واکاوی ارتباط نظری فناوری و ساختار کالبدی ساختمان در آثار معماری چهار دهه اخیر ایران و ارایه راهبردی در جهت ارتقاء معماری معاصر کشور می باشد.

    روش ها

    پژوهش پیش رو از نوع تحقیقات ترکیبی و از منظر روش شناسی توصیفی- تحلیلی و پیمایشی و از نظر هدف کاربردی می باشد. در این پژوهش پس از بررسی مبانی نظری ، نمونه های مورد مطالعه پژوهش تبیین و بر اساس معیارهای اصلی که تعیین گردیده اند تحلیل می گردند. در ادامه داده های حاصل در غالب پرسشنامه هایی در اختیار جامعه آماری متخصص قرار گفته که به جهت اعتبار یابی پرسشنامه از  SmartPLS استفاده شده و به جهت اولویت بندی داده ها از آزمون فریدمن در نرم افزار SPSS  استفاده شده است.

    یافته ها

    براساس یافته ها حاصل از ارایه پرسشنامه ها، اکثریت متخصصین معتقدند که می بایست بیشترین تاثیر فناوری های نوین در معماری ساختمان های معاصر در سه بعد انعطاف پذیری در ساخت و ساز، سرعت احداث بالا و ایمنی هر چه بیش تر مصالح فناوارانه در برابر آتش سوزی نمود یابند.

    نتیجه گیری

    با بررسی ساختمان های چند عملکردی شاخص چهار دهه اخیر به خصوص در دهه اخیر، عموم توجه طراحان و معماران معاصر به بهره گیری از فناوری های نوین در جنبه های زیبایی شناختی ساختمان ها (از جمله کاربری های تجاری) می باشد که این مهم منجر به افول هویتی و معنایی ساختمان ها در عین بهره گیری از فناوری های روز گردیده است.

    کلیدواژگان: فناوری های نوین، ساختار کالبدی ساختمان، ساختمان چند عملکردی، معماری معاصر ایران، میراث معاصر، پایداری، هویت اسلامی
  • شیرین ستوده، وحید قبادیان* صفحات 48-68
    اهداف

    سامانه های ارزیابی پایداری ابزار مهمی برای سنجش و مدیریت اقدامات انجام شده در آثار معماری هستند. هدف اصلی پژوهش، سنجش میزان کارایی سامانه DGNB در نمونه مطالعاتی کارخانه ذوب آهن کرج است.

    روش ها

    روش تحقیق روش توصیفی-تحلیلی؛ و از نظر هدف کاربردی است، روش گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای و اسنادی است. به عنوان نمونه مطالعاتی، در این پژوهش به اولویت بندی و رتبه بندی پایداری در مجموعه ذوب آهن کرج پرداخته است. این کارخانه به عنوان میراث مشترک ایران و آلمان، به دست معماران مشهور از آلمان، اتریش، ایتالیا، سوییس و غیره در فاصله جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم ساخته شد، و از بناهای شاخص در حد آثار میراث جهانی به شمار می آید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش در مجموعه ذوب آهن کرج بر اساس سیستم DGNB، حاکی از آن است که کیفیت زیست محیطی با 20 درصد تاثیرگذاری بر پایداری مجموعه ذوب آهن کرج در رتبه اول، کیفیت اقتصادی با 9/17 درصد در رتبه دوم، کیفیت اجتماعی-فرهنگی و عملکردی با 7/16 درصد در رتبه سوم، کیفیت فناورانه با 3/15 درصد در رتبه چهارم، کیفیت فرآیندی با 2/15 درصد در رتبه پنجم و در نهایت کیفیت سایت با 15 درصد در رتبه ششم قرار دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج بر کارایی و موفقیت سامانه رتبه بندی DGNB در طراحی چارچوب اقدام در مجموعه ذوب آهن کرج، حکایت دارد. از این رو، می توان استفاده از این سامانه ارزیابی پایداری را در مدیریت فرآیند اقدام در سایر آثار ارزشمند میراث معاصر و میراث معماری صنعتی توصیه نمود.

    کلیدواژگان: پایداری، سیستم ارزیابی پایداری DGNB، میراث صنعتی، میراث مشترک ایران و آلمان، معاصرسازی، فناوری های نوین، معماری معاصر ایران، کارخانه ذوب آهن کرج
  • حیات حیاط: بررسی سیر تحول حیاط خانه های تهران در دوره معاصر و عوامل موثر بر آن
    مریم عالی قدر، سعید حقیر* صفحات 69-95
    اهداف

    حیاط در گذشته نقش بسیار پررنگ تری نسبت به امروز ایفا می کرده است. پس از تغییرات در ساختار جامعه، خانه و حیاط دستخوش تحولاتی شد. پژوهش حاضر درصدد بررسی این تحولات و دلایل وقوع آن در طی دوران معاصر بوده است.

    روش ها

    جمع آوری اطلاعات این پژوهش به صورت کتابخانه ای است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاکی از آن است که در گذشته حیاط به عنوان عنصر سازمان دهنده به فضاهای خانه، عنصری برای تامین نور و تهویه فضاها، ارتباط دهنده با طبیعت و فراهم کننده فضای مناسب برای آسایش خانواده و برگزاری مراسم ها بوده است. اما نقش حیاط در خانه های امروز صرفا فضایی واسط بین خانه و معبر، حرکت اتومبیل ها و گاهی دارای چند باغچه ی کوچک برای استفاده بهینه از فضاهای باقی مانده از مسیر حرکتی اتومبیل است.

    نتیجه گیری

    با توجه به تغییر ساختارهای فرهنگی و اجتماعی جامعه، مطمینا احیای عین به عین فضای حیاط های سنتی برای جامعه ی امروز کاری عبث، اشتباه و تصمیمی احساسی است. به نظر می رسد که همان حیاط های سنتی در ساختار جدید شهری که خانه ها بر هم اشراف دارند، به ارتفاع و بالای برج ها (بام های سبز) که اشرافی بر آن نیست، برده شده است. علت این تغییرات را می توان سیر تحولات ایجاد شده در همه ی ابعاد جامعه، از دوران قاجار دانست. با توجه به این تحولات، روابط و مفروضات دنیای سنت توان حیات را در دنیای معاصر نداشتند. با تغییر کالبدهای ادراکی انسان معاصر، کالبدهای محیطی او نیز تغییر کرد. خانه به عنوان مرتبط ترین فضا با انسان، دستخوش تغییرات اساسی شد و حیاط به عنوان یکی از مهم ترین فضاهای آن، از این تغییرات مصون نبوده است.

    کلیدواژگان: معماری معاصر ایران، مسکن، خانه های دوره پهلوی، گونه شناسی حیاط های ایران، حیاط مرکزی، مدرنیزاسیون
  • محسن دانشمندی، سعید تیزقلم زنوزی*، شروین میرشاهزاده صفحات 97-122
    اهداف

    نظریه معاصرسازی امروزه به عنوان به یکی از جدیدترین نظریه ها، کاربرد معماری معاصر در فرآیند اقدام در بافت های باارزش فرهنگی و تاریخی را پیشنهاد می دهد. چالش برانگیزترین موضوع در این میان، شناسایی تفاوت ها و شباهت های این نظریه، با سایر نظرات رقیب و تحلیل نقاط قوت و ضعف آن است. هدف اصلی پژوهش، بازخوانی نظریه معاصرسازی برای کیفیت بخشی به بافت های کهن از طریق در تجربه ارزش آفرینی برای میراث معماری معاصر است.

    روش ها

    راهبرد تحقیق حاضر، راهبرد استدلال منطقی است. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی است که از تاکتیک مقایسه تطبیقی برای پیشبرد مراحل تحقیق استفاده می شود. چارچوب نظری پژوهش، ترکیبی از نظریه معماری سرآمد و نظریه معاصرسازی از این رو، پژوهش با مقایسه تطبیقی نظریات رقیب، به تحلیل و بازخوانی نقاط قوت و ضعف نظریه معاصرسازی می پردازد.

    یافته ها

    تحلیل یافته های پژوهش در دو حوزه شامل حوزه نظام فرمی (کالبدی - ساختاری) و نظام محتوایی (1- اقتصادی، 2- اجتماعی و 3- زیست محیطی) نشان می دهد که نظریه معاصرسازی می تواند بهتر از نظریه های رقیب مانند بازسازی، نوسازی، بهسازی و بازآفرینی؛ در مقوله کیفیت بخشی به بافت های تاریخی و فرهنگی عمل کرده، کیفیت زندگی ساکنان را افزایش دهد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد که نظریه معاصرسازی با تاکید بر رویکردهای طراحانه و ارزش های معماری معاصر، باعث افزایش کیفیت به بافت های تاریخی و فرهنگی شود؛ همراه با تاکید همزمان بر نظام فرمی و نظام محتوایی.

    کلیدواژگان: نظریه معاصرسازی، هویت، ارزش، اصالت، بافت های فرهنگی و تاریخی، کیفیت بخشی، تجارب جهانی
  • هادی نادری، پیروز حناچی*، حامد مظاهریان صفحات 123-141
    اهداف

    در حفاظت از آثار دارای اهمیت فرهنگی، شناسایی و ارزیابی گام پایه و به عبارتی نخستین گام در این عرصه به شمار می رود. با توجه به ویژگی های خاص میراث معماری معاصر، وجود چارچوب و مدلی برای فرآیند این ارزیابی ضروری و موثر می نماید. هدف از این پژوهش ارایه چارچوب پیشنهادی بر مبنای فعالیت ها، اسناد و پژوهش های انجام شده در این زمینه در بستر جهانی است.

    روش ها

    این پژوهش از روش توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر مطالعه کتابخانه ای و بر پایه استدلال منطقی شکل گرفته و در آن سه حوزه ثبت، شناسایی و ارزیابی آثار مدرن بررسی و چارچوب پیشنهادی بر پایه آن ارایه شده است.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر، ضمن بررسی فعالیت ها و پژوهش های انجام شده، معیارهای موثر بر ثبت جهانی میراث معاصر حاصل از جنبش مدرن، چارچوب های شناسایی تماتیک تاریخی این آثار و روشی برای ارزیابی آثار و بناهای این دوران مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان، بر پایه این موارد، مدل و چارچوب پیشنهادی فرآیند ارزیابی میراث معماری معاصر ارایه شده است. همچنین کاربرد آن در دامنه ای از آثار ایران بررسی شده است.

    نتیجه گیری

    وجود چارچوب فرآیند ارزیابی میراث معماری معاصر، امکان تدقیق و تسهیل در ارزیابی، شناسایی و ثبت این آثار را فراهم می آورد. چنین چارچوبی، با توجه به ماهیت معماری معاصر و اشتراکات آن در بستر جهانی، امکان تدوین در این بستر به عنوان چارچوبی کلی را داراست، ضمن اینکه لازم است قابلیت تطبیق و سازگاری با شرایط هر کشور یا منطقه را بر پایه ویژگی های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی آن دارا باشد.

    کلیدواژگان: چارچوب، فرآیند ارزیابی، میراث معماری معاصر، میراث معماری مدرن، معاصرسازی، میراث فرهنگی
  • سمیرا عرب* صفحات 142-157
    اهداف

    در این پژوهش خاتم کاری به عنوان بخشی از تزیینات معماری مورد نظر بوده که در این راستا به در ورودی امامزاده زید (ع) در شهر تهران و در ورودی محفوظ در موزه ملی ایران پرداخته شده است. هدف از پژوهش، مستندنگاری و تحلیل تخصصی درهای ورودی نامبرده، جهت دستیابی به اطلاعات تخصصی و فنی است.

    روش ها

    خاتم کاری یکی از روش های تزیین سطح اشیای چوبی است که از دوره آل مظفر تاکنون آثار قابل توجهی در گنجینه های هنری از آن بر جای مانده است. از منظر روش شناسی، مطالعات صورت گرفته به صورت ترکیبی بوده و در آن از رهیافت زمینه ای استفاده شده است. روش تحقیق مورد استفاده بر حسب هدف کاربردی و شیوه ی مطالعه بر حسب روش و ماهیت توصیفی- تحلیلی است. روش گردآوری اطلاعات به صورت بررسی میدانی و کتابخانه ای بوده است. همچنین دو در ورودی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده است.

    یافته ها

    بررسی های صورت گرفته حاکی از آنست که پژوهش حاضر نقش موثری در واکاوی مولفه های نوآوری خاتم کاری دوره ی قاجار در دو اثر مورد مطالعه و جایگاه آن در تزیینات معماری داشته و همچنین مستندنگاری و تحلیل اطلاعات تخصصی حاصله کمک به ارتقای دانش حفاظت و نگهداری اثر دارد.

    نتیجه گیری

    دستاوردهای پژوهش حاکی از آنست که درهای ورودی مورد مطالعه از جمله آثار شاخص دوره ی قاجار بوده که مولفه های نوآوری همچون خاتم معرق و خاتم به شیوه ی چیدمان گره در آن ها مشاهده می گردد. واکاوی و تحلیل این مولفه ها نقش موثری در حفظ آثار و همچنین به صورت اطلاعات مفید در راستای حفظ و نگهداری اثر به شمار می آیند.

    کلیدواژگان: خاتم کاری، خاتم معرق، خاتم به شیوه چیدمان گره، میراث معاصر، در ورودی امامزاده زید، موزه ملی ایران
|
  • Parisa Esmaeelzadeh, Eskandar Mokhtari Taleghani*, Ali Asgharzadeh Pages 1-29
    Objectives

    The main goal of the research is to introduce tea factories and to recognize their architectural patterns, which are considered to be an exclusive example of industrial architecture in northern Iran. Therefore, the research takes into account 6 components and analyzes 4 selected examples of factories, and separates the architectural pattern of each one.

    Methods

    This research is based on quantitative-qualitative method, relying on descriptive-analytical strategies and studying the architectural features of tea factories built in Northern Iran, during the Pahlavi period. Historical studies have been done by referring to historical documents or referring to the archives of Iran Tea Organization and Tea Research Institute.

    Findings

    The analysis of the architecture of tea factories based on 6 components shows the plan, volume, roof structure and type of covering, materials, facade, openings and decorations.  In the 4 examples of tea factories, two are the first Pahlavi examples built by European architects, and in the other two examples from the second Pahlavi period, a combination of modern and traditional architecture is evident in the body of the buildings.

    Conclusion

    The predominant pattern of tea factories in Iran is an axial plan with a central projection, a sloping roof, row openings and a simple view. It was first performed by German architects in Iran. In the examples of the second side, with the presence of traditional architects and the use of materials such as bricks, the facade was reduced.

    Keywords: Industrial Architecture, Industrial Heritage, Value, Authenticity, Contemporary Architecturre, Tea Factory, Shared- Heritage of Iran, Germany
  • Babak Behnava, Mohammadreza Pourzargar* Pages 30-47
    Aims

    After the industrial revolution, Architectes encountered a variety of concerns. Among those were the altercation between identity and new technologies, in which some believed these two elements were directly opposite. In this regard, the main goal of the research is to explain the theoretical relationship between new technologies and the building's formal framework in the architectural works of the last four decades in Iran to provide a strategy to improve its contemporary architecture.

    Methods

    The research is a combined research and consists of descriptive-analytical and survey from a methodological point of view and is practical research in terms of its purpose. After examining the relevant theoretical foundations, the criteria are determined, and the samples are defined and analyzed based on the main criteria. The resulting data are presented as a questionnaire to the expert statistical community. SmartPLS was used to validate the questionnaire, and Friedman's test was used in SPSS software to prioritize the data.

    Findings

    the findings indicate that most experts believe that the most significant impact of new technologies in Contemporary Iranian Architecture should occur in the three main dimensions: flexibility in construction, high-speed construction, and safety of new materials against fire.

    Conclusion

    by examining the multi-functional buildings of the last four decades specifically in the last decade, the widespread attention of contemporary designers and architects is to use new technologies in the aesthetic aspects of buildings, which has led to the decline of the building's identity when employing modern technologies to it.

    Keywords: New Technologies, Formal Framework, multi-functional building, Contemporary Iranian Architecture, Modern Heritage, Sustainability, Islamic Identity
  • Shirin Sotodeh, Vahid Ghobadian* Pages 48-68
    Aims

    Sustainability assessment systems are an important tool for measuring and managing actions taken in architectural works. The main goal of the research is to measure the efficiency of the DGNB system in management and programming the architectural interventions in the Karaj Iron Foundry.

    Methods

    descriptive-analytical research method is adopted in the article. The method of data collection is archieve documentary. the Karaj Iron Foundry as a shared heritage of Iran and Germany is selected as case study of the reserch. The monument was built by famous German, Austrian, Italian, Swiss, etc. architects between World War I and World War II, and it is worth considering as a world heritage site.

    Findings

    The findings of the research in the Karaj Iron Foundry based on the DGNB system indicate that the environmental quality with 20% influence on the sustainability is in the first place, the economic quality is in the second place with 17.9%, and the social quality is in the second place. Cultural and functional quality with 16.7% stand in third place, technological quality with 15.3% stands in fourth place, process quality with 15.2% stands in fifth place and finally site quality with 15% stands in sixth place.

    Conclusion

    The results indicate the efficiency of the DGNB rating system in programming an action framework for the Karaj Iron Foundry. Therefore, it is possible to recommend the adoption of this sustainability evaluation system in managing the action process in other valuable works of contemporary heritage and industrial architectural heritage.

    Keywords: Sustainability, DGNB sustainability assessment system, industrial heritage, shared heritage of Iran, Germany, contemporization, new technologies, contemporary architecture of Iran, Karaj Iron Foundry
  • Yard Life: Study of the Evolution of the Tehran Houses Yards in the Contemporary Period and the Effective Factors on It
    Maryam Alighadr, سعید حقیر* Pages 69-95
    Aims

    The yard has played a much more prominent role than ever. After the changes in the structure of the community, the house and yard changed. The present study investigates these changes and the reasons for their occurrence during the contemporary period.

    Methods

    The data collection is a documentary.

    Findings

    The results of the study indicate that in the past, the yard has been an organized element to the home, an element of light and ventilation of the spaces, a connector with nature, and providing a convenient space for family comfort and celebration. But the yard’s role today is merely the space between the house and the passage, the car movement, and sometimes the small gardens to make optimal use of the remaining areas of the motorway.

    Conclusion

    Due to society's changing social and cultural structures, resurrecting the same way traditional courtyard for today's society is in vain. The same traditional courtyards in the new urban design where the houses are overlapped have been changed to roof gardens that need to be in sight. These changes can be attributed to the developments in the Qajar era. Given these developments, the relationships and assumptions of the world of tradition were not capable of living in the contemporary world. All in all, modern man’s environmental perceptions changed. As the most relevant space to man, the house has undergone significant changes, and the yard, one of its most important spaces, has not been immune to these changes.

    Keywords: Contemporary Architecture of Iran, Housing, Pahlavi Period Houses, Typology of Iran's Courtyards, Central Courtyard, Modernization
  • Mohsen Daneshmandi, Saeed Tizqalam Zonouzi*, Shervin Mirshahzadeh Pages 97-122
    Aims

    Modernization theory today, as one of the newest theories, suggests the application of contemporary architecture in the process of action in valuable cultural and historical contexts. The most challenging issue among these is to identify the differences and similarities of this theory with other competing opinions and analyze its strengths and weaknesses. The main goal of the research is to reread the theory of contemporization for adding quality to the old textures through the experience of creating value for the heritage of contemporary architecture.

    Methods

    The current research strategy is logical reasoning strategy. It is a descriptive-analytical research method that uses the tactic of comparative comparison to advance the research process. The theoretical framework of the research is a combination of the master architecture theory and the theory of contemporization. Hence, the research analyzes and rereads the strengths and weaknesses of the theory of contemporization by comparing competing theories.

    Findings

    The analysis of research findings in two fields including the field of formal system (physical-structural system) and content system (1- economic, 2- social system and 3- environmental system) shows that the theory of contemporization can be better than the theory competitors such as reconstruction, renovation, improvement and regeneration; In the category of quality, it acts as a part of historical and cultural contexts and increases the quality of life of the residents.

    Conclusion

    The results of the research show that the theory of contemporization by emphasizing the design approaches and values of contemporary architecture increases the quality of historical and cultural contexts; Along with simultaneous emphasis on formal system and content system.

    Keywords: Theory of contemporization, identity, value, authenticity, cultural, historical contexts, quality, global experiences
  • Hadi Naderi, Pirouz Hanachi*, Hamed Mazaherian Pages 123-141
    Aims

    In the protection of places with cultural significance, the identification and assessment procedure is the basic phase and generally the first step. Considering the specific characteristics of Modern and contemporary heritage, a framework for this procedure is necessary. The purpose of this research is to propose a framework based on the activities, documents and research done in this field in the global context.

    Methods

    This research is based on the descriptive-analytical method with library-study and logical reasoning in the three areas of registration, identification and assessment of modern works.

    Findings

    In this study, while reviewing the activities and researches, the criteria of the world heritage guidelines effective on the registration of modern heritage, the historical thematic identification frameworks of this heritage and a method for assessment the buildings of the era have been introduced. At the end, based on these cases, a model and framework of the assessment process of modern architectural heritage is proposed. Also, it’s usage has been investigated in a domain of Iranian heritage works.

    Conclusion

    A framework for the assessment process of the modern architectural heritage provides the possibility of clarifying and facilitating the registration, identification and assessment of these works. Such a framework, taking into account the nature of Modern and contemporary heritage and its commonalities in the global context, has the possibility of being formulated as a general framework. To use in a national or regional context, it is necessary to adapt it considering the historical, cultural and social characteristics of the context.

    Keywords: Framework, assessment procedure, twentieth century heritage, modern architectural heritage, contemporization, cultural heritage
  • Samira Arab* Pages 142-157
    Aims

    Inlay is one of the invaluable art-works of contemporary heritage of Qajar era. The aim of the research is to document and to analyze the entrance door of Zeyd Imamzadeh in Tehran and the entrance door of the National Museum of Iran. It is to understand the innovative components of these cases in order to obtain deep technical information about inlay.

    Methods

    From the methodological point of view, the research has a qualitative nature. For the experimental part of the inference mechanism, the case studies were analyzed by combined strategies in a contextual approach. The research method has a descriptive-analytical nature. The method of collecting the information is technical survey and in-depth scrutiny. The two entrances have been selected by purposive sampling method.

    Findings

    The investigations carried out in the field and accomplished by reviewing the documentary availability. The findings indicate that the inlay work of the entrance door of Zeyd Imamzadeh in Tehran and the protected entrance door in the National Museum of Iran are among the best examples of contemporary heritage which revealed the hidden quality of the Qajar art and architecture.

    Conclusion

    The conclusion of the research indicates that the studied entrance doors are among the high-quality art-works of the Qajar period, in which innovative components such as marquetry inlay and inlay are in high quality arrangement of Gereh. The conclusion of the research highlights that the protection and maintenance are among the most effective parts of the conservation of these heritage monuments.

    Keywords: Inlay, Marquetry inlay, inlay in the way of arrangement of Gereh, contemporary heritage, entrance of Zeyd Imamzadeh, National Museum of Iran