فهرست مطالب

نشریه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حدیث باقریان، امین زارع*، محسن گلمحمدیان صفحات 1-16
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر قصه خوانی گروهی بر افزایش همدلی و نوع دوستی کودکان پیش دبستانی با رویکرد مثبت نگر بود.

    روش شناسی:

     روش پژوهش حاضر از نوع شبه تجربی است که در آن از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری عبارت بود از کلیه دخترانی که در سال تحصیلی 98-99 در مقطع پیش دبستانی شهر کرمانشاه. نمونه مورد بررسی از نوع دردسترس بود که شامل 20 کودک که به صورت تصادفی در دو گروه 10 نفره آزمایش و گواه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه های همدلی بهروتحلیل آیونگ و همکاران (2009) (فرم والدین) و نوع دوستی گودمن و همکاران (1997) (فرم والدین) بود.

    یافته ها

    نتایج نشان داد در گروه آزمایش، بین نمرات پس آزمون در متغیرهای همدلی و نوع دوستی تفاوت معناداری وجود داشت اما بین نمرات پیش آزمون-پس آزمون گروه گواه تفاوت معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده قصه خوانی می تواند موجب ارتقای حس همدلی و نوع دوستی کودکان و همچنین بهبود عملکرد آنان در این زمینه شده که از آن می توان در فضاهای آموزشی و بالینی به عنوان یک روش آموزشی و در عین حال سرگرم کننده بهره گرفت. قصه گویی می تواند به عنوان یکی از این شیوه های غیرمستقیم ابزار نیرومندی در کلیه روابط انسانی و اجتماعی، آموزش و پرورش و درمان می باشد و چه بسا داستان های با مفاهیم اجتماعی بتوانند به طور موفقیت آمیزی برای رفع انواع نیازهای روحی و اجتماعی و برای درک بهتر روابط از جمله روابط همدلانه، کنترل خشم و دیگر مفاهیم مهارت های اجتماعی و اخلاقی مفید باشند.

    کلیدواژگان: قصه خوانی گروهی، همدلی، نوع دوستی، کودک پیش دبستانی
  • اولویت بندی راهبردهای مدیریت دانش در فعالیت های فراگیر مبتنی بر مشارکت داوطلبانه (موردپژوهی راهیان نور)
    محمدمهدی مهتدی، محمدمیلاد احمدی* صفحه 3
    هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر، رتبه بندی استراتژی های مدیریت دانش و هم چنین تعیین وضعیت شاخص های تصمیم گیری مربوط به راهبردها در فعالیت های مبتنی بر همیاری داوطلبانه می باشد و تشکیلات مرتبط با مقوله گردشگری جنگ در کشور (اردوهای راهیان نور) به عنوان مورد مطالعه پژوهش انتخاب شده است.

    روش

    به منظور اولویت بندی استراتژی های مورد بررسی در این پژوهش از رویکرد فرآیند تحلیل شبکه ای استفاده شده است. این روش یکی از رویکردهای معتبر برای حل مسایل تصمیم گیری چندمعیاره و رتبه بندی گزینه ها -از جمله اولویت بندی استراتژیک- می باشد. در اکثر موارد تصمیم گیری ها هنگامی مورد رضایت تصمیم گیرنده است که براساس چندین معیار مورد بررسی قرار گرفته باشد. این امر به ویژه برای مدیران راهبردی اهمیت دوچندانی دارد. معیارها ممکن است کمی یا کیفی باشند. در روش های تصمیم گیری چندمعیاره به جای استفاده از یک معیار سنجش بهینگی از چند معیار سنجش استفاده می شود. مبنای مطالعه، استراتژی های مدل مارپیچ دانش و تکنیک مورد استفاده فرایند تحلیل شبکه ای بوده است. فرایند تحلیل شبکه ای، روش جامعی را برای تصمیم گیری دقیق با استفاده از اطلاعات تجربی و یا قضاوت های تصمیم گیرندگان در اختیار قرار می دهد و با فراهم کردن ساختاری برای سازماندهی معیارهای متفاوت و ارزیابی اهمیت و ارجحیت هر یک از آن ها نسبت به گزینه ها، فرایند تصمیم گیری را تسهیل می نماید.

    یافته ها

    با استفاده از چارچوب راهبرد مدیریت دانش بارنز و میلتون، برای 4 معیار افراد، فرایند، فناوری و حکم روایی، 20 زیرمعیار شناسایی شده و بعد از تشکیل شبکه وابستگی معیارها و زیرمعیارها و اخذ نظرات خبرگان، راهبردهای مدیریت دانش امتیازدهی و رتبه بندی شده اند.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد به دلیل ماهیت مشارکتی راهیان نور، راهبرد «اجتماعی سازی» دارای بالاترین اولویت برای این مجموعه است و توصیه می شود پس از آن به ترتیب راهبردهای «ترکیب»، «درونی سازی» و «بیرونی سازی» مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: راهبرد مدیریت دانش، مارپیچ دانش، فعالیت های مشارکتی، راهیان نور، فرایند تحلیل شبکه ای
  • پیش‏ بینی میزان مطالعه براساس سرمایه‏ های فرهنگی و اجتماعی کاربران کتابخانه های عمومی
    صالح رحیمی*، زینب سعادت نیا صفحه 7
    مقدمه

    هدف این پژوهش تعیین رابطه بین سرمایه فرهنگی و سرمایه اجتماعی با میزان مطالعه کاربران کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه است.

    روش ‏شناسی:

     پژوهش از نوع مطالعات همبستگی و مدلیابی معادلات ساختاری بود. ابزار پژوهش پرسشنامه، جامعه آماری این پژوهش شامل اعضای فعال کتابخانه ‏های عمومی استان و روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. جهت بررسی داده ها از آزمون های استنباطی و نرم‏ افزارهای اس‏ پی ‏اس ‏اس و لیزرل استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که سرمایه فرهنگی و سرمایه اجتماعی و تمامی متغیرهای آن ها بر میزان مطالعه کاربران کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه تاثیردارد، به عبارتی می توان میزان مطالعه کاربران کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه را بر اساس سرمایه فرهنگی و سرمایه اجتماعی پیش ‏بینی نمود.

    بحث و نتیجه‏ گیری:

     نتایج پژوهش حاضر بیانگر این است، افرادی که سرمایه فرهنگی و اجتماعی آنان در سطح بالایی قرار دارد، زمان بیشری از وقت خود را صرف مطالعه خواهند کرد. لذا، توجه به مولفه ‏های سرمایه فرهنگی و اجتماعی در جامعه، باعث افزایش میزان مطالعه خواهد گردید. در این راستا، کتابخانه ‏های عمومی می‏ توانند به عنوان مراکز اعتلای توسعه فرهنگی- اجتماعی عمل کرده و با برگزاری جلسات، کارگاه‏ها و همایش‏های مرتبط با مطالعه در تقویت سرمایه ‏های فرهنگی و اجتماعی جامعه نقش داشته باشند.

    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی، میزان مطالعه، کتابخانه های عمومی کرمانشاه
  • ارائه مدل علی تشخیص فرصت های کارآفرینی با توجه به نقش سواد رسانه ای و هوشیاری کارآفرینانه
    علی شجاعی فرد* صفحه 8
    هدف

    شناسایی فرصت کارآفرینی نقطه عطف فعالیت های است که جهت تبدیل یک ایده به سرمایه صورت می گیرند. پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل علی تشخیص فرصت های کارآفرینانه با توجه به نقش سواد رسانه ای و هوشیاری کارآفرینانه صورت گرفته است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت توصیفی و از نوع همبستگی است که به صورت پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش 780 نفر دانشجویان شاغل به تحصیل در آموزشکده فنی و حرفه ای دخترانه شیراز می-باشند که تعداد 300 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای متشکل از خرده مقیاس های سواد رسانه ای فلسفی (1393)، هوشیاری کارآفرینانه تنگ و مورفی (2012) و تشخیص فرصت های کارآفرینانه پوهکا (2010) می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل آماری از ضرایب همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر و تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزارهای اموس و اس پی اس اس استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که ابعاد پنج گانه سواد رسانه ای به صورت مستقیم بر ابعاد هوشیاری کارآفرینانه (پویش و جستجو، همکاری و ارتباط و ارزیابی و قضاوت) تاثیر مثبت و معناداری دارند. همچنین ابعاد سواد رسانه ای تآثیر مستقیم و معناداری بر تشخیص فرصت های کارافرینانه دارند. در این بین تاثیر بعد نگاه انتقادی (**65/0) بیشتر از سایر ابعاد است. سواد رسانه ای به واسطه ابعاد هوشیاری کارآفرینانه (پویش و جستجو، و همکاری و ارتباط) بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه تاثیر غیرمستقیم دارد. این تاثیرگذاری در مورد ابعاد نگاه انتقادی (**83/0) و گزینش آگاهانه (**61/0) بیشتر از سایر ابعاد است. از میان ابعاد هوشیاری کارآفرینانه، بعد پویش و جستجو بیشترین تاثیر را بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه دارد.

    نتیجه گیری

    توسعه سواد رسانه ای باعث افزایش دید انتقادی و روحیه همکاری افراد خواهد شد. سواد رسانه ای زمینه را جهت افزایش تشخیص فرصت های کارآفرینان فراهم می کند.

    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، هوشیاری کارآفرینانه، تشخیص فرصت کارآفرینیانه، دانشگاه پیام نور
  • بررسی ارتباط بین سنجه های آلتمتریکس پایگاه آلتمتریکس اکسپلورر با شاخص های استنادی مقاله در تولیدات علمی
    شهناز خادمی زاده*، رقیه قضاوی، مریم آقائی صفحه 9
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی ارتباط بین سنجه های آلتمتریکس پایگاه Altmetrics Explorer با شاخص های استنادی مقاله در تولیدات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز می باشد.

    روش شناسی:

     این پژوهش از نوع کاربردی است که با رویکرد علم سنجی و با به کارگیری آلتمتریکس انجام شد. منبع استخراج داده های پژوهش برای هر یک از داده ها به این شرح خواهد بود که شاخص های آلتمتریکس مقالات از طریق سنجه های ارایه شده برای مقالات از پایگاه Altmetrics Explorer استخراج گردید. تولیدات علمی دانشکده ها نیز براساس وابستگی سازمانی نویسندگان مجزا شد و همبستگی شاخص های مورد آزمون در سطح دانشکده ها نیز مورد سنجش قرار گرفت تا تفاوت حوزه های علمی تعیین گردد. به منظور تعیین ارتباط بین این سنجه ها با شاخص های استنادی نیز، از آزمون همبستگی استفاده شد. آنالیزهای آماری به منظور تعیین مقادیر همبستگی و تعیین مولفه/مولفه های تاثیرگذار با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    بنابر نتایج حاصل از پژوهش در کل تولیدات علمی دانشگاه بین تعداد کل استنادات با سنجه های اشاره مقالات در منابع سیاستگذاری، ثبت اختراعات، ویکی پدیا و مندلی و همچنین استنادات در پایگاه Dimentions رابطه معناداری وجود دارد (P-value<0.01). رابطه شاخص FWCI با نمره کل آلتمتریکس و اشاره در منابع خبری با P-value<0.05 و با اشاره در مندلی و استنادات در پایگاه Dimentions با P-value<0.01 معنادار است. همچنین بین صدک FWCI با سنجه اشاره در مندلی و استنادات در پایگاه Dimentions با P-value<0.01 ارتباط معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    پژوهشگران لازم است ضمن شناسایی مسیر و روش های معرفی مقالات در پایگاه ها و شبکه های اجتماعی علمی (پس از انتشار مقاله و یا نسخه قابل انتشار آن) از این درگاه ها به منظور بالا بردن میزان استفاده و نتیجتا استناد به مقالات خود، استفاده مطلوب کنند.

    کلیدواژگان: سنجه های آلتمتریکس، شاخص های استنادی، تولیدات علمی، دانشگاه شهید چمران اهواز
  • مصطفی امینی، نجلا حریری*، مجید غیوری، فهیمه باب الحوائجی، سید مهدی طاهری صفحات 17-35
    هدف

    این پژوهش به دنبال مرور تعاریف ارایه شده از کسب و کار داده محور در جهان و ارایه یک تعریف جدید از منظر الگوی اقتصاد داده محور به منظور کمک به سیاستگذاران حوزه های کارآفرینی، اقتصاد دیجیتالی و اکوسیستم دیجیتالی کشور است.

    روش

    روش این پژوهش یک مطالعه استدلالی-انتقادی است که از روش مروری روایی با رویکرد سندی استفاده می کند. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه متون و اسناد مرتبط با کلیدواژه کسب و کار داده محور در بازه زمانی 2000 تا 2018 میلادی بود.

    یافته ها

    با بررسی تعاریف مندرج در پانزده پژوهش منتخب، هشت اصل برای کسب و کار داده محور احصاء شد و بر اساس این اصول یک تعریف جدید ارایه شد و در نهایت مقایسه این تعریف جدید با تعاریف قبلی، جامعیت و مانعیت بیشتر تعریف ارایه شده را نشان داد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به اهمیت راهبردی داده در اقتصاد دیجیتال کشور، به نظر می رسد ارایه یک تعریف شفاف و منتج از مرور تجارب جهانی از کسب وکارهای داده محور می تواند برای طراحان و سیاستگذاران اکوسیستم دیجیتالی کشور همچون شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مفید باشد.

    کلیدواژگان: کلان داده، اقتصاد داده محور، کسب و کار داده محور، اقتصاد داده، اقتصاد دیجیتال
  • سیده رقیه حجازی*، غلامرضا حیدری، احسان گرایی صفحات 36-49
    هدف

    شناسایی روندها و نیروهای پیشران تاثیرگذار بر آینده فهرست های کتابخانه ای ایران بر اساس ویژگی-های جامعه دانش محور.

    روش شناسی:

     این پژوهش از نوع کاربردی و با روش های مرور متون و پیمایش انجام شد. پنل خبرگی با حضور 20 نفر از متخصصان حوزه فهرست های کتابخانه ای با روش ذهن انگیزی انجام شد و در مرحله بعد پرسشنامه محقق ساخته در میان خبرگان توزیع شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده از بررسی پژوهش های صورت گرفته نشان داد که فهرست های کتابخانه ای کنونی ایران با روندهای موثر بر فهرست های کتابخانه ای بر اساس ویژگی های جامعه دانش محور همراه نیستند. نیروهای پیشران تاثیرگذار بر آینده فهرست های کتابخانه ای در 9 شاخص (5 شاخص بیرونی و 4 شاخص درونی) قرار گرفتند. از میان نیروهای پیشران بیرونی، گویه «هوشمندسازی فهرست های کتابخانه ای با استفاده از فناوری های جدید»، در جایگاه اول قرار گرفت. در میان نیروهای پیشران درونی، گویه های «گرایش به بازنگری در ساختار فهرست های کتابخانه ای»، «نقش کتابخانه به عنوان تسهیل کننده دسترسی»، «اصلاح و روزآمد سازی ابزارها و استانداردها» و «غنی سازی فهرست با استفاده از ابزارهایی همچون جداول محتوا، خدمات کشف، قابلیت مرور و غیره» بالاترین ضریب اهمیت را دارا شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به وضعیت نامطلوب روندهای موثر بر فهرست های کتابخانه ای در ایران، متخصصان و سیاست گذاران حوزه فهرست های کتابخانه ای در ایران باید به لزوم تغییر فهرست ها با توجه به تغییر در روندها و همچنین پیشران های موثر توجه داشته باشند، زیرا عدم همگامی با تغییرات از کارایی فهرست ها کاسته و به مرور محکوم به نابودی خواهند شد.

    کلیدواژگان: فهرست های کتابخانه ای، نیروهای پیشران درونی، نیروهای پیشران بیرونی، روندها
  • عصمت مومنی* صفحات 50-81
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف، تبیین فلسفی توانایی های شناختی کاربر در رفتارهای اطلاعاتی بازیابی تعاملی اطلاعات بر اساس تجرد مثالی انسان است.

    روش

    پژوهش از نوع هدف بنیادی- نظری به روش تحلیل محتوا کیفی قیاسی، و تفسیر و نتیجه گیری آن استتناجی است. ابزار گردآوری داده ها از طریق گردآوری و مطالعه اسناد کتابخانه و منابع دیگر، در پایگاه های اطلاعاتی در تحلیل محتوای شارحان ملاصدرا انجام شده است. روایی و پایایی پژوهش حاضر بر مبنای قابلیت اعتبار و اطمینان پژوهش های گذشته است. تجزیه و تحلیل اطلاعات و دانش گردآوری شده از محتوای اسناد، به صورت تبیینی- تفسیر استنتاجی انجام شده است.

    یافته ها

    وجه مشترک سه الگوی رفتار اطلاعات در بازیابی تعاملی اطلاعات اعم از بلکین؛ اینگورسن، و ساراسویک در توانایی های شناختی کاربر است که بر اساس مبانی فلسفه صدرایی در تجرد مثالی انسان می تواند رویدادی بلکین، وضعیت دانش کاربران قاعده مند شده؛ در الگوی شناختی اینگورسن، چگونگی جستجوی کاربران و چگونگی تاثیر پذیری ساختارهای شناختی آنان در جذب اطلاعات تفاوت ایجاد نموده ؛ و نیز، در الگوی چند سطحی ساراسویک، سطوح (شناختی، انگیزشی و موقعیتی) دچار تغییر شده و موجب تعامل بیشتر می گردد و در گفت و گوی کاربر و دریافت پاسخ از نظام اطلاعاتی موجب به تصویر کشیدن میانکش ها در میان سطوح و لایه های مختلف جنبه های حیاتی می گردد.

    نتیجه

    با تبیین توانایی های شناختی کاربر در بازیابی تعاملی اطلاعات بر اساس تجرد مثالی انسان (ملاصدرا)، کنش متقابل سه جانبه رفتار، محیط، و افراد فهمیده و درک می شود و منجر به هدایت کنش ها از جمله نقطه شروع جست و جو می گردد و موجب تفسیر و تدوین مفهوم سازی روشن رفتارهای اطلاعاتی اعم از رفتار اطلاعاتی، رفتار اطلاع جویی، رفتار اطلاع یابی و رفتار استفاده از اطلاعات شده و در جریان تعامل رفتارهای اطلاعاتی و نیز سطوح متفاوت از دقت و توجه در مراحل جست و جو و هم چنین، تنوع و گوناگونی رفتارهای اطلاعاتی، امری قابل پیش بینی و مداوم خواهد بود. و در نهایت با تدوین راهبردهای اثربخش برای پیشبرد اطلاعات در رفتارهای اطلاعاتی منجر به پیاده سازی، و توسعه الگوهای بازیابی تعاملی اطلاعات می گردد.

    کلیدواژگان: رفتارهای اطلاعاتی، بازیابی تعاملی اطلاعات، توانایی های شناختی، تجرد مثالی انسان
  • فریبرز درودی*، عادل سلیمانی نژاد، فاطمه حمزه ریسه صفحات 82-98
    هدف

    هدف این پژوهش، بررسی وضعیت امکان سنجی پیاده سازی معماری اطلاعات در کتابخانه های عمومی شهر کرمان (وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی کشور) می باشد.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر با استفاده از مطالعات توصیفی در یک نمونه آماری 62 نفری از کارمندان شاغل در 9 کتابخانه عمومی شهر کرمان انجام شد. به علت محدود بودن حجم جامعه، نمونه گیری انجام نشده و تمام افراد به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند .جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته دارای اعتبار و روایی (88/0 و 90/0) بدست آمد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که آزمون شاپیرو و یلک نشان داد داده های تحقیق از توزیع نرمال برخوردار بوده اند. داده های آماری با استفاده از نرم افزار spss ویراست 21 در دو سطح توصیف و استنباط مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در سطح توصیف با استفاده از جداول توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار و در سطح استنباط با استفاده از آزمون t تک نمونه ای به تایید و رد فرضیات اقدام شد . نتایج نشان داد هیچ یک از لایه های معماری اطلاعات در کتابخانه های عمومی شهر کرمان جهت پیاده سازی معماری اطلاعات در وضع مطلوب قرار ندارند. همچنین جهت پیاده سازی معماری اطلاعات با استفاده از روش شباهت به گزینه ایده آل (تاپسیس) در میان کتابخانه های عمومی شهر کرمان مشخصه های مختلف از جمله (مهارت های کتابداران، امکانات و تجهیزات فنی موجود در کتابخانه، زیرساخت های مخابراتی و وضعیت بودجه کتابخانه) مورد بررسی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد کتابخانه شهید مطهری با ضریب نزدیکی 737/0 در مقایسه با سایر کتابخانه ها در اولویت اول قرارداشته و می توان آن را به عنوان اولین کتابخانه عمومی در کرمان برای پیاده سازی معماری اطلاعات پیشنهاد نمود، کتابخانه ملی مرکزی با ضریب نزدیکی 704/0 در جایگاه دوم و کتابخانه شهید بهشتی با ضریب نزدیکی 627/0 در جایگاه سوم قرار گرفته است

    کلیدواژگان: مدل تاپسیس، عملکرد کتابخانه، کتابخانه های عمومی، کرمان، معماری اطلاعات
|
  • Hadis Bagherian, Amin Zare *, Mohsen Golmohammadian Pages 1-16
    Background and Objectives

    The purpose of this research was to investigate the effect of group reading of stories on increasing empathy and altruism of preschool children with a positive approach. The hypotheses of the current research were:Group storytelling has an effect on strengthening the empathy spirit of preschool girls in Kermanshah.Group storytelling is effective in strengthening the spirit of altruism of preschool girls in Kermanshah.

    Methodology

    To conduct this research, a quasi-experimental method was used with the subject and control group. The statistical population consisted of all the girls who attended preschool in Kermanshah in the academic year 98-99. The investigated sample was of the available type, which included 20 children who were randomly divided into two groups of 10 people, test and control. The data collection tool was Ayung et al.'s (2009) empathy questionnaires (parent form) and Goodman et al.'s (1997) altruism questionnaires (parent form). Due to the fact that the questionnaires of empathy, analysis by Ayung et al. (2009) and altruism by Goodman et al. (1997) are standard. Therefore, their validity has already been established and does not need to be proven again. In order to test the reliability of the questionnaires used in this research, Cronbach's alpha coefficient was used, so that the Cronbach's alpha coefficient for empathy and altruism variables was calculated through SPSS statistical software and if If the obtained alpha value is more than 0.7, the questionnaires have good reliability. Table No. 1 shows Cronbach's alpha coefficient of both questionnaires. In this research, descriptive statistics of indicators such as frequency distribution table, mean, standard deviation, maximum difference, maximum and minimum, and inferential statistics from Yeoman-Whitney analysis method for empathy and altruism variables in SPSS software. used.

    Findings

    The findings showed that in the experimental group, there was a significant difference between post-test scores in empathy and altruism variables, but there was no significant difference between pre-test-post-test scores in the control group. The findings showed that in the pre-test and before the story-telling sessions, the altruism component was almost the same in both experimental and control groups, then after the storytelling sessions in the experimental group, there were changes in the mean variable scores. We are altruistic that these changes do not exist in the control group, hence we come to the conclusion that storytelling has an effect on the empathy variable in the experimental group and the hypothesis is confirmed.

    Discussion

    According to the obtained results, storytelling can promote the sense of empathy and altruism of children and also improve their performance in this field, which can be used in educational and clinical settings as He used an educational and at the same time fun method. According to the confirmation of research hypotheses, it can be concluded that group storytelling is effective on empathy and altruism of preschool girls in Kermanshah. Therefore, based on Bandura's socio-cognitive theory, storytelling can be considered as a suitable and effective tool for improving children's morale and behavior, which should be used in indirect education since childhood.

    Keywords: Group storytelling, empathy, kindness, preschooler
  • Prioritizing Knowledge Management Strategies in Voluntary Participation- Based Activities (Case Study of Rahian-e Noor)
    MohammadMehdi Mohtadi, MohammadMilad Ahmadi * Page 3
    Purpose

    The main purpose of this study is to identify and rank knowledge management strategies as well as to determine the status of decision-making indicators related to strategies in voluntary- based organizations and organizations related to war-zone tourism in the country (Rahian-e Noor camps) have been selected as the subject of research.

    Methodology

    In order to prioritize the strategies studied in this research, the network analysis process approach has been used. This method is one of the valid approaches to solving multi-criteria decision-making problems and ranking options - including strategic prioritization. In most cases, decisions are made when the decision-maker is satisfied based on several criteria. This is doubly important, especially for strategic managers. Criteria may be quantitative or qualitative. In multi-criteria decision-making methods, instead of using one measure of optimality, several criteria are used. The study is based on the knowledge spiral model strategies, and the method used is the Network Analysis Process. The network analysis process provides a comprehensive approach to accurate decision-making using empirical information or decision-makers' judgments, and facilitates the decision-making process by providing a structure for organizing different criteria and assessing the importance and preference of each option.

    Findings

    Using Barnes & Milton's knowledge management strategy framework, 20 sub-criteria were identified for 4 criteria of People, Process, Technology and Governance, and after forming a network of criteria and sub-criteria and collecting expert opinions, knowledge management strategies were scored and ranked.

    Conclusion

    Knowledge management strategy determines the path to achieving the organization's knowledge goals. The main purpose of designing and implementing a knowledge management strategy is to put knowledge management into practice throughout the organization. The findings show that due to the participatory nature of the Rahian-e Noor, the "Socialization" strategy has the highest priority for this institution and it is recommended that the "Combination", "Internalization" and "Externalization" strategies be considered after that, respectively.

    Keywords: Knowledge Management Strategy, Knowledge Spiral, Participatory Activities, Rahian-e Noor, Network Analysis Process
  • A Survey on Predicting the Rate of Study through Cultural and Social Capitals among Public Library Users
    Zeynab Saadatnia Page 7
    Introduction

    The purpose of this study was to examine the role of cultural and social capitals on the study rate of public library users in Kermanshah.

    Methodology

    The research was a correlational and structural equation modeling study. The research instrument was questionnaire. The statistical population of this study included included active members of the public libraries. Sampling method was Simple random. Using SPSS and LISREL software, the data were analyzed in two levels of descriptive and inferential statistics.

    Findings

    The findings showed that cultural and social capitals and all of their variables had significant relationship with study rate of public library users in Kermanshah. In other words, the study of public library users can be predicted based on cultural and social capitals.

    Conclusion

    The results of this study supported Bourdieu's theory. People with higher levels of cultural and social capitals, spend more time studying. So, considering the components of cultural and social capitals, it will increase the study rate. In this regard, Public libraries can have main roles as centers for the promotion of socio-cultural development. Holding meetings, workshops and conferences related to study, public libraries can contribute to that rolls in community. Keywords: cultural capital, social capital, study rate, Kermanshah public libraries.

    Keywords: Cultural capital, social capital, study rate, Kermanshah Public libraries
  • Provide a causal model for identifying entrepreneurial opportunities with respect to the role of media literacy and entrepreneurial awareness
    Ali Shojaeifard * Page 8
    Objective

    Identifying the entrepreneurial opportunity is the turning point of the activities that take place to turn an idea into capital. The present study aimed to provide a causal model for identifying entrepreneurial opportunities with respect to the role of media literacy and entrepreneurial awareness.

    Methodology

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive in nature and is of correlational type which has been done in a survey. The statistical population of this study is 780 students studying in Shiraz Girls' Technical and Vocational School, of which 300 people were selected as a statistical sample through simple random sampling. The data collection tool is a questionnaire consisting of subscales of philosophical media literacy (2014), narrow entrepreneurial awareness and Murphy (2012) and identification of entrepreneurial opportunities Pohaka (2010). For statistical analysis, Pearson correlation coefficients, path analysis and confirmatory factor analysis were used in Amos and SPSS software.

    Results

    The results show that the five dimensions of media literacy have a direct and significant positive effect on the dimensions of entrepreneurial awareness (scanning and searching, collaboration and communication and evaluation and judgment). Also, the dimensions of media literacy have a direct and significant effect on identifying entrepreneurial opportunities. In the meantime, the effect of critical dimension (0.65 **) is more than other dimensions. Media literacy has an indirect effect on identifying entrepreneurial opportunities through the dimensions of entrepreneurial awareness (scanning and searching, and collaboration and communication). This effect is more on the dimensions of critical view (0.83 **) and conscious choice (0.61 **) than other dimensions. Among the dimensions of entrepreneurial awareness, the dimension of scanning and search has the greatest impact on identifying entrepreneurial opportunities.

    Conclusion

    The development of media literacy will increase the critical view and the spirit of cooperation of individuals. Media literacy provides the context for increasing the recognition of entrepreneurial opportunities. Entrepreneurial awareness reinforces this impact and creates the opportunity to gain more chance of identifying entrepreneurial opportunities by gaining useful and up-to-date information.

    Keywords: Media Literacy, Entrepreneurial Awareness, Entrepreneurial Opportunity Recognition, Payamnoor University
  • Mostafa Amini, Nadjla Hariri *, Majid Ghayoori Sales, Fahimeh Babalhavaeji, Mahdi Taheri Pages 17-35
    Purpose

    The main purpose of this research is to review and Redefine about data-driven business according to data-driven economies features in order to help policymakers in the domains of ICT Industry, Entrepreneurship, Iran Digital Economy and Iran Digital Ecosystems.

    Method

    This paper is a kind of Narrative literature review in which the documentary technique is used.

    Findings

    In this study, a new definition of data-driven Business is presented based on eight principles from previous studies.

    Discussion

    The researchers believe that the result of the text can be exploited in the following ways: Supreme Council of Cyberspace, in particular the efforts of content, technology and regulation departments , the Vice President of Science and Technology of the Presidency of the Islamic Republic of Iran, in particular the efforts of policy, innovation and commercialization departments, the project of Iran Big Data Roadmapping with a code of 904550100 at the Communication and Information Technology Research Institute in and Data Governance Program of the Ministry of Science, Research and Technology.

    Keywords: Big Data, Data-Driven Economy, Data-Driven Business, Data Economy, digital economy
  • Roqayeh Hejazi *, Gholamreza Heydari, Ehsan Geraei Pages 36-49
    Purpose

    To identify trends and driving forces which are affecting the future of Iranian library catalogs based on knowledge society characteristics.

    Methodology

    This is an applied study using desk research and survey. The expert panel consisted of 20 experts in the field of library catalogs with a brain storming method and then a researcher-made questionnaire was distributed among the experts.

    Results

    The results of research showed that the Iranian library catalogs are not associated with affecting trends on library catalogs based on the characteristics of the knowledge society. The driving forces categorized in two groups: internal (4 cases) and external (5 cases). Among the external driving forces, "smarting up library catalogs using new technologies" was identified as the most important driving force. Among the internal driving forces, "tendency to revise the library catalog structure", "role of the library as facilitator of access", "modifying and updating tools and standards" And "enrichment using tools such as content tables, discovery services, browsing capabilities, etc." have the most important driving forces.

    Conclusion

    Due to the unfavorable situation of affecting trends on Iranian library catalog, catalog specialists and policy makers in Iran should pay attention to the need of changing catalogs due to changes in trends and driving forces.

    Keywords: Library catalogs, Internal driving forces, External driving forces, Trends
  • Esmat Momeni * Pages 50-81

     The purpose of the present study is to philosophically explain of the user's cognitive abilities to interactive retrieve information based on abstraction of human paradigmatic.

    Methodology

    This is a fundamental theoretical goal research using deductive qualitative content analysis, its interpretation and conclusions. The data collection tools were collected through the study of library documents and other sources in the databases of Mulla Sadra's exponents' content analysis. The validity and reliability of the present study is based on the reliability and validity of past research. The analysis of the information and knowledge gathered from the content of the documents is done in an explanatory-inferential interpretation.

    Finding

    The commonalities of the three information behavior retrieval patterns, including Belkin, Ingwersen and Saracevic on the cognitive abilities based on abstraction of human paradigmatic of Mulla Sadra, the user can be regulated the knowledge status in Belkin episode of IR model and in Ingwesen cognitive model makes a difference in how users search and how their cognitive structures are influenced by information absorption; And also, in the Saracevic multilevel model, the levels (cognitive, motivational, and situational) have changed and caused more interaction, and in user interaction and response to the information system, it is possible to depict intermediates among levels and layers different aspects of vital.

    Conclusion

    By explaining the cognitive abilities of the user in information interactive retrieval based on abstraction of human paradigmatic (Mulla Sadra), the three-way interactions of behavior, environment, and individuals are understood and lead to actions such as the search starting point and causing interpret and formulate a clear conceptualization of information behaviors including information behavior, information seeking behavior, information finding behavior, and information use behavior during the interaction of information behaviors as well as varying levels of accuracy and attention in the search process as well as diversity and the variety of information behaviors will be predictable and persistent. Finally, formulating effective strategies to advance information in information behaviors leads to the implementation and development of interactive information retrieval patterns.

    Keywords: Interaction of information retrieval, Information behaviors, cognitive ability, Abstraction of human paradigmatic
  • Faraborz Doroudi *, Adel Soleimani Nejad, Fatemeh Hamzeh Riseh Pages 82-98
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the status of feasibility implementation of information architecture in public libraries in Kerman (dependent on the institution of the public libraries of the country).

    Methodology

    The present study uses descriptive studies in a statistical sample of 62 people in nine public library staff in Kerman in the year 2015. Due to the limitation of the size of the community, do not store the samples and all the people were considered as statistical sample. collect information using validated researcher and validity (0.88 and 0.90).

    Findings

    The test results showed Schapiro vilk research data of the normal distribution. Statistical data using spss software (EDI) 21 both description and analysis of case analysis. At the level of the frequency distribution tables using describe, average, standard deviation and deduce surface using a single sample t-test to verify assumptions and action. The results showed that none of the layers of information architecture in the general direction of the city of Kerman bookcases implement optimal information architecture in place. As well as for the implementation of information architecture using similarity to ideal option (topsis) among the public libraries of various attributes, including the city of Kerman (the skills of librarians, technical equipment and facilities available in the library, the library's budget situation and telecommunication infrastructure) were studied.

    Conclusion

    The results obtained regarding the status of information architecture and all its layers showed: martyr motahhari library with a coefficient near 0.737 compared with other libraries in the first priority of the event, and can be used as it is the first library The public in Kerman for the implementation of information architecture, the central proposal of the national library, with the coefficient of the second position near 0.704 Shahid beheshti library with third place in 0.627 near coefficient. Finally, suggestions about the research hypothesis.

    Keywords: Information Architecture, Kerman, Library Performance, public libraries, TOPSIS model