فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مشاوره
پیاپی 84 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهرا اخوی ثمرین*، پرویز پرزور، شیرین احمدی صفحات 4-22
    هدف

    تاب آوری عاطفی یک ساختار چند بعدی است که توضیح می دهد چرا افرادی که با شرایط دشوار و پر استرس روبرو می شوند می توانند به صورت مثبت عمل کنند. پژوهش حاضر با هدف  پیش بینی علی اضطراب کرونا بر اساس تاب آوری عاطفی با میانجیگری تنظیم هیجان در دانشجویان انجام گرفت. این مطالعه توصیفی به روش مدل یابی معادلات ساختاری بود و جامعه آماری آن متشکل از کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی در نیم سال اول 1400 بودند. تعداد 250 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت آنلاین به پرسش نامه های تاب آوری عاطفی، تنظیم هیجان و اضطراب کرونا پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج ضرایب همبستگی نشان داد که اضطراب کرونا با نمره ی کل تاب آوری عاطفی و تنظیم هیجان ارتباط منفی و معناداری دارد همچنین تنظیم هیجان با نمره کل تاب آوری عاطفی ارتباط مثبت و معناداری دارد (001/0> p). شاخص های برازش مدل نیز مسیر تاب آوری عاطفی بر اضطراب کرونا با میانجی گری تنظیم هیجان را تایید کرد.

    نتیجه گیری

    از لحاظ کاربردی بر اساس نتایج می توان گفت برنامه آموزش راهبردهای سازگاری راهکاری مناسب جهت بهبود تنظیم هیجان، افزایش تاب آوری و کاهش اضطراب دانشجویان می باشد.

    کلیدواژگان: تاب آوری عاطفی، تنظیم هیجان، اضطراب کرونا، دانشجویان
  • مرتضی اسپنانی، محمدرضا عابدی*، پریسا نیلفروشان صفحات 22-61
    هدف

    هدف این پژوهش مقایسه ی تاثیر روش های مشاوره مبتنی بر نظریه هالند، شناختی اجتماعی و راه حل مدار بر بهزیستی مسیر شغلی دانش آموزان بود.

    روش

    روش این پژوهش شبه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر اصفهان در سال تحصیلی 98-97 بوده که با استفاده از نمونه گیری در دسترس، تعداد 10 نفر برای هر گروه انتخاب شدند و بر اساس جنسیت تفکیک شدند. گروه های آزمایش هر کدام 8 جلسه، مشاوره مسیر شغلی دریافت نمودند و گروه های کنترل، مداخله ای دریافت نکردند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه بهزیستی مسیر شغلی (هینکین،1998) بود.

    یافته ها

    نتایج  نشان داد که بین میانگین نمرات بهزیستی مسیر شغلی دانش آموزان گروه های آزمایش در مرحله ی پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معناداری (001/0<p) وجود داشت. بنابراین مداخلات مشاوره مبتنی بر نظریه هالند، شناختی اجتماعی مسیر شغلی و راه حل مدار، بر افزایش بهزیستی مسیر شغلی دانش آموزان موثر بوده است. در مقایسه ی روش های مداخله، روش شناختی اجتماعی و راه حل مدار، تاثیر بیشتری را نسبت به نظریه هالند نشان داد.

    نتیجه گیری:

     روش مشاوره مسیر شغلی شناختی اجتماعی و راه حل مدار در مشاوره با دانش آموزان تاثیر بیشتری دارند.

    کلیدواژگان: بهزیستی مسیر شغلی، مشاوره مسیر شغلی هالند، شناختی اجتماعی مسیر شغلی، مشاوره راه حل مدار
  • حامد قاسمی ارگنه، عذرا اعتمادی*، مریم فاتحی زاده صفحات 62-97
    هدف

    هر یک از والدین نقش حیاتی در زندگی فرزندان ایفا می کنند و  انتقال بین نسلی طلاق نشان می دهد، فرزندانی که طلاق والدین خود را تجربه می کنند بیشتر در معرض آسیب های زناشویی هستند. هدف پژوهش حاضر طراحی و اعتبار یابی الگوی آموزشی پیشگیری از انتقال بین نسلی طلاق و بررسی اثر بخشی آن بر دلزدگی و انتظارات زناشویی بود.

    روش

    پژوهش حاضر با روش تحقیق آمیخته از نوع اکتشافی انجام شد. در بخش کیفی پژوهش از روش نظریه داده بنیاد کلاسیک و در روش کمی از روش شبه آزمایشی گروه آزمایش _ گروه کنترل با طرح پیش آزمون _ پس آزمون و پیگیری استفاده گردید. مشارکت کنندگان پژوهش در بخش کیفی شامل مصاحبه  با 26 نفر از زوجین با خانواده اصلی تک سرپرست ناشی از طلاق بودند که به صورت هدفمند تا اشباع داده ها انتخاب شدند و نمونه پژوهش در بخش کمی 32 نفر از زوجین با خانواده اصلی تک سرپرست ناشی از طلاق بودند که با روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دوگروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. بخش کیفی پژوهش با مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد و ابزار پژوهش در بخش کمی شامل پرسشنامه های  انتظارات زناشویی امیدوار و دلزدگی زناشویی  پاینز بودند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر استفاده شد.

    یافته ها

    از مجموع یافته های بخش کیفی پنج مقوله اصلی که بیانگر آسیب های زناشویی فرزندان تک سرپرست ناشی از طلاق بودند استخراج و بر مبنی آنها و نظر متخصصان الگوی آموزشی پیشگیری از انتقال بین نسلی طلاق در فرزندان تک سرپرست ناشی از  طلاق  طراحی شد. تحلیل داده ها نیز نشان دهنده اثر بخشی الگوی آموزشی پیشگیری از انتقال بین نسلی طلاق بر دلزدگی و انتظارات زناشویی بود (01/0 <p).

    نتیجه گیری:

     بر اساس نتیجه پژوهش حاضر، می توان از الگوی آموزشی ارایه شده در راستای پیشگیری از انتقال بین نسلی طلاق، و تداوم زندگی زناشویی فرزندان طلاق استفاده کرد.

    کلیدواژگان: انتقال بین نسلی طلاق، فرزندان طلاق، آسیب پذیری زناشویی، انتظارات زناشویی، دلزدگی زناشویی، نظریه داده بنیاد کلاسیک
  • رسول حشمتی*، شیرین احمدی، شعله امانی صفحات 98-119
    هدف

    امروزه با توجه به رشد روزافزون طلاق و پیامدهای آن در جامعه، بررسی آن در ابعاد مختلف حایز اهمیت است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مواجهه درمانی روایتی بر بهبود کیفیت زندگی و تنظیم هیجان زنان مطلقه انجام گرفت.

    روش پژوهش:

     این مطالعه یک پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری مطالعه حاضر را کلیه زنان مطلقه کمیته امداد شهر زرین شهر تشکیل دادند. تعداد 30 نفر از این زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون از پرسشنامه کیفیت زندگی گروهی از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی (1996) و پرسشنامه نظم جویی هیجان گروس و همکاران (2003) استفاده شد. گروه آزمایش به مدت 7 جلسه و هر جلسه 90 دقیقه به صورت گروهی درمان مواجهه درمانی روایتی (NET) را دریافت کردند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره (آانکوا) و به وسیله نرم افزار SPSS23 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بعد از کنترل اثرات پیش آزمون، تفاوت معناداری بین نمرات پس آزمون دو گروه در ابعاد سلامت جسمانی (965/369F=؛ 001/0>P)، سلامت روانی (457/75=F؛ 000/0>P)، سلامت اجتماعی (905/52=F؛ 003/0>P) و سلامت محیط (321/320=F؛ 001>P) و ابعاد ارزیابی مجددشناختی (901/260F=؛ 001/0>P) و فرونشانی (359/1=F؛ 005/0>P) وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که مواجهه درمانی روایتی می تواند برنامه درمانی مناسبی برای بهبود کیفیت زندگی و مشکلات هیجانی زنان مطلقه باشد.

    کلیدواژگان: مواجهه درمانی روایتی، کیفیت زندگی، تنظیم هیجان، طلاق
  • روژان غفوری، امید عیسی نژاد* صفحات 120-151
    هدف

     نابینایی می تواند تفاوت زیادی در نوع زندگی فرد به وجود آورد و باعث بروز برخی مشکلات در سازگاری روان شناختی و اجتماعی گردد. این پژوهش با هدف بررسی تجربه عشق و ملاک های انتخاب همسر در میان دانشجویان دختر نابینا صورت گرفته است.

    روش

     برای انجام این پژوهش از روش پدیدارشناسی تفسیری براساس الگوی ون منن استفاده شد. با 18 دانشجوی نابینا مصاحبه های عمیق، کامل و نیمه ساختاریافته انجام شد. مصاحبه ها به صورت دیجیتالی ضبط شده و کلمه به کلمه به زبان فارسی، رونوشت شده اند.

    یافته ها

     شش تم اصلی از ماهیت تجربه زیسته مشارکت کنندگان استخراج گردید که عبارتنداز: «پنداشت ها و باورهای عاشقانه»، «رفتارهای عاشقانه»، «تاثیر عشق ورزی بر زندگی»، «عامل جذب کننده» در بخش ادراک عشق و «ملاک های درون فردی»، «ملاک های بین فردی» در بخش ملاک های همسرگزینی.

    نتیجه گیری:

     ازجمله مهم ترین راه های ارتباطی که یک دختر نابینا از طریق آن رابطه عاشقانه برقرار می کند عامل «صدا و زبان بدن» است. در بخش ملاک های انتخاب همسر«تعهد و پایبندی» به عنوان مهمترین ملاک بین فردی، و «سلامت و زیبایی» به عنوان مهمترین ملاک های درون فردی بدست آمد.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی تفسیری، نابینایی، عشق، ملاک انتخاب همسر
  • رقیه کیانی، آیت الله فتحی*، سمیه تاجفر، ابراهیم نوری صفحات 152-179
    هدف

    امروزه طلاق یکی از خطرات تهدیدکننده زندگی زناشویی است که به ویژه برای زنان می تواند معضلات اجتماعی و روحی فراوانی ایجاد کند و از این نظر باید به آن توجه ویژه داشت. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان سابیلیمنال بر افسردگی و تاب آوری در زنان دادخواست دهنده طلاق با سرپرست خانوار معتاد انجام شد.

    روش

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه زنان دادخواست کننده طلاق با سرپرست خانوار معتاد در نیمه دوم سال 1399 بود که به شعبه های مختلف دادگاه خانواده شهر تهران مراجعه کرده بودند. از بین این جامعه آماری، تعداد 30 نفر که دارای شرایط ورود به پژوهش بودند با روش در دسترس انتخاب شدند و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند (هر گروه 15 نفر). هر دو گروه در مراحل پیش آزمون و پس آزمون دو بار فرم تجدیدنظر شده پرسشنامه افسردگی بک (1991) و پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) را تکمیل کردند، گروه آزمایش رویه درمانی را دریافت کرد ولی گروه کنترل هیچ رویه درمانی را دریافت نکرد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از شاخص های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS-20 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که رویکرد سابلیمینال موجب کاهش معنادار نمرات افسردگی (01/0< P، 63/0= Ƞ2) و افزایش معنادار نمرات تاب آوری (01/0< P، 68/0= Ƞ2) در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج می توان گفت که رویکرد سابلیمینال می تواند میزان افسردگی زنان دادخواست دهنده طلاق با سرپرست خانوار معتاد را کاهش دهد و میزان تاب آوری آنها را افزایش دهد. بنابراین از این رویکرد می توان به عنوان یک روش مداخله ای مناسب در مراکز روان شناختی و مشاوره برای درمان افسردگی و افزایش تاب آوری بهره برد.

    کلیدواژگان: سابلیمینال، افسردگی، تاب آوری، اعتیاد همسر، زنان متقاضی طلاق
  • فاطمه قاسمی نیائی، معصومه اسمعیلی*، فریبرز باقری صفحات 180-221
    اهداف

    تدوین الگوی یکپارچه مشاوره در باب رشد با تاکید بر نحوه مواجهه با فرایند زمان و مسیولیت وجود در تناسب با افق فکری مراجع در فرهنگ اسلامی هدف این پژوهش است که براساس تاکید بر روان شناسی فرهنگی ضرورت می یابد.

    روش

    روش این پژوهش استفاده از هرمنوتیک کلاسیک شلایرماخر است که با بررسی گام به گام نظریات منتخب در نهایت به یکپارچه سازی آنها اقدام شده است و در قالبی متناسب با اندیشه اسلامی درآمده است. شیوه تفسیر در این روش با استفاده از ویژگی های دستوری و فنی متن انجام گرفته و در قالب تفاسیر جزیی و کلی طبقه بندی شده است. الگوی ادغامی حاصله با شیوه منطق استقرایی و قیاسی در نهایت در نگرشی کاربردی و عملی ضمن دارا بودن مبانی و اصول به هدف، فنون و فرایند درمانی پرداخته است.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که مبانی الگوی شکل گرفته شامل مبنای کمال با اصول (تضاد، میل به کمال، عاملیت، سلسله مراتب وجود، خدمت رسانی، قاعده مندی و آفرینش مداوم و جهت مندی و هدفمندی)؛ مبنای وحدت با اصول (مکملیت، اتصال اجزاء، پذیرش و یکپارچگی، حقیقت ثابت، تغییر ناپذیری قواعد و علیت هستی، تعادل و سازگاری)، مبنای جاودانگی با اصول (میل بازگشت به مبدا، مکان مندی، زمانمندی وجود، یکپارچگی زمانی، مرگ، چرخش وجودی)؛ مبنای هدفمندی با اصول (رهبری، قدرت خلق، اداره و تداوم هستی، جامعیت) می باشد. که متناسب با مبانی و اصول دارای هدف غایی، فنون و فرایند درمانی می باشد.

    نتیجه گیری:

     الگوی یکپارچه رشدی در تلفیق با افق اسلامی به شیوه هرمنوتیک الگویی نوین است که می تواند در ایجاد تناسب با بنیان های فکری مراجع کارآمد باشد و بدون ایجاد گفتمان های متضاد، افق فکری مراجع را گسترش دهد و برای او مسیر و معنایی مشخص نماید.

    کلیدواژگان: الگوی مشاوره رشدی، نحوه مواجهه با فرآیند زمان، مسئولیت وجود، فرهنگ اسلامی، هرمنوتیک
  • حبیبه خاتون قبادی اسفرجانی، طیبه شریفی*، احمد غضنفری، مریم چرامی صفحات 222-255
    هدف

    از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر دو شیوه ی آموزش گروهی مدیریت خشم و توانمندسازی روانی _ اجتماعی بر رفتارهای جامعه پسند و سازگاری اجتماعی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر تهران بود.

    روش

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه انتظار همراه با مرحله پیگیری 2 ماهه بود. در این پژوهش جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش‏آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 1400-1399 به تعداد 125110 نفر دختر بودند و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس عداد 90 نفر از آنان انتخاب به صورت تصادفی جایگزین شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم‏افزار SPSS نسخه 24 در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس با اندازه‏گیری مکرر و آزمون تعقیبی بن فرونی) انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هر دو آموزش داده شده  در مرحله پس آزمون و پیگیری نسبت به گروه انتظار اثربخشی معناداری بر رفتارهای جامعه پسند و سازگاری اجتماعی دانش آموزان اعمال کردند (05/0>P). افزون بر این نتایج نشان داد که آموزش گروهی توانمندسازی روانی _ اجتماعی در افزایش رفتارهای جامعه‏پسند و سازگاری اجتماعی موثرتر بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، می توان گفت که آموزش گروهی مدیریت خشم و توانمندسازی روانی _ اجتماعی می توانند به عنوان یک شیوه آموزشی برای افزایش رفتارهای جامعه پسند و سازگاری اجتماعی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر تهران در مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی به کار برده شوند.

    کلیدواژگان: آموزش گروهی مدیریت خشم، آموزش گروهی توانمندسازی روانی، اجتماعی، رفتارهای جامعه پسند، سازگاری اجتماعی
  • امیر قربان پور لفمجانی* صفحات 256-290
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف بررسی تجربه زیسته ی کارکنان شرکتی  شاغل در  بخش خدمات از وضعیت شغلی و استخدامی شان انجام شد.

    روش پژوهش: 

    تحقیق حاضر کیفی و از نوع پدیدارشناسی توصیفی است. جامعه ی تحقیق کلیه کارکنان شرکتی شاغل بخش خدمات در دانشگاه گیلان بود. مشارکت کنندگان در تحقیق نیز به شیوه ی هدفمند و متمرکز بر ملاک انتخاب شدند. تعداد آنها نیز با توجه به اشباع نظری 9 نفر انتخاب شد. ابزار جمع آوری اطلاعات نیز مصاحبه نیمه ساختاریافته بود.

    یافته ها:

     با استفاده از شیوه ی کولایزی تحلیل شدند. در نتیجه ی تحلیل 5 مضمون اصلی و  بیست و یک مقوله ی فرعی به دست آمد که اولین مضمون اصلی بی عدالتی بود که شامل مقوله های فرعی قضاوت غیرمنصفانه، احساس تبعیض، احساس ظلم و احجاف، فشار کاری بالا انتظارات کاری بالا و عدم حمایت می شد. دومین ممضون اصلی حرمت خود پایین با مقوله های فرعی فقدان اعتبار، دیده نشدن، تحقیر شدن، عدم ارزش گذاری، عدم حرمت و احترام و عدم درک شدن بود. مضمون اصلی سوم فقدان انگیزه پیشرفت بود که شامل مقوله های درماندگی و ناامیدی از تغییر وضعیت موجود و عدم ترفیع و ارتقاء شغلی می باشد. مضمون اصلی چهارم عدم بهره مندی از امتیازات شغلی بود که شامل مقوله های فرعی کمی حقوق، تاخیر در دریافت حقوق، نداشتن وام، فقدان بیمه تکمیلی و فقدان مرخصی می شد و مضمون اصلی پنجم فقدان رضایت شغلی است که شامل مقوله های فرعی فقدان انگیزه، ناامنی و بی ثباتی شغلی می باشد.

    نتیجه گیری

    یافته های تحقیق حاضر نشان داد که کارکنان شرکتی بخش خدمات، تجربه روان شناختی مثبتی از وضعیت شغلی خویش ندارند. این یافته ها برای مدیران شرکت های کاریابی و کارفرمایان قابل استفاده است.

    کلیدواژگان: کارکنان شرکتی، وضعیت استخدامی، تجربه زیسته، امنیت شغلی، رضایت شغلی
|
  • Zahra Akhavi Samarein*, Parviz Porzoor, Shirin Ahmadi Pages 4-22
    Aim

    Emotional resilience is a multidimensional structure that explains why people who face difficult and stressful situations can act positively. The aim of this study was to predict corona anxiety based on emotional resilience with the mediation of emotion regulation in college students.

    Methods

    This was a descriptive study using structural equation modeling method and its statistical population consisted of all students studying at Mohaghegh Ardabili University in the first semester of 1400 Persian calendar. A total of 250 individuals were selected through convenient sampling method who answered the online questionnaires on emotional resilience, emotion regulation and corona anxiety. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and structural equation modeling.

    Findings

    The results of the correlation coefficients showed that the anxiety of Corona has a negative and significant relationship with the total score of emotional resilience and emotion regulation, and also the emotion regulation has a positive and significant relationship with the total score of emotional resilience (p<0.001). The fit indices of the model also confirmed the path of emotional resilience on Corona anxiety with the mediation of emotion regulation.

    Conclusion

    From a practical point of view, based on the results, it can be said that the adaptation strategies training program is a suitable solution for improving emotion regulation, increasing resilience and reducing students' anxiety.

    Keywords: Emotional resilience, emotion regulation, corona anxiety, students
  • Morteza Espanani, Mohammadreza Abedi*, Parisa Nilfrooshan Pages 22-61
    Aim

    Aim the present stady was aimed at compareing the effects of career counseling methed based on Holland`s theory, social cognitive career theory, and solution-focused counseling on career well-being of high school students in Isfahan city. 

    Methods

    The research methodology was, semi- experimental method with pre-test design post- test is and follow-up with the control group. The statistical population of all secondary school students in Isfahan was in the 98-97 academic year. The sampling was done in three steps. using simple random sampling, 10 subjects were selected for each group. Based on this, 3 experimental groups of boys with a control group and 3 experimental groups of girls with a control group were formed.

    Findings

    The results indicated that, there is a significant difference between the experimental and control groups regarding (p<0/001) the career well-being. The difference between the grades of the eight groups indicated that the interventions based on the career counseling based on Holland`s theory, social cognitive, and solution-focused on necessity objective square tests occupational autonomy professional growth positive organizational relationships.

    Conclusion

    The counseling method of social cognitive career and circuit - oriented solution is more effective in counseling with students.

    Keywords: career well-being, Holland`s career counseling, social cognitive career, solution-focused counseling
  • Hamed Ghasemi Arganeh, Ozra Etemadi*, Maryam Fatehizade Pages 62-97
    Aim

    Each parent plays a vital role in the life of their children and intergenerational transmission of divorce shows that children who experience the divorce of their parents are more exposed to marital injuries. the goal of this study was to design and validate a model for preventing the intergenerational transmission of divorce in the children of single guardians due to divorce and its effectiveness on boredom and marital expectations.

    Methods

    The present research was conducted with a mixed exploratory type. For the qualitative part of the research, classical grounded theory was used, while for the quantitative part a quasi-experimental method of experimental group - control group with pre and post test with follow-up was used. Research participants in the qualitative section included interviews with 26 couples with single-parent families resulting from divorce and the research sample in quantitative part included 32 couples with a single-parent family due to divorce. The qualitative part of the research was conducted with semi-structured interviews and the research tools in the quantitative part included the Omiedvar Marital Expectations and Pines Marital Burnout Questionnaires. In order to analyze the data, repeated measurement analysis of variance was used.

    Findings

    From the total findings of the qualitative section, five main categories which expressed the marital damage of single-parent children caused by divorce discover and based on them and the opinion of experts the model for prevention of intergenerational transmission of divorce in single-parent children due to divorce was designed. Data analysis showed the effectiveness of the divorce prevention model on intergenerational transmission of divorce on boredom and marital expectations (p<0.01).

    Conclusion

    Based on the results of the present study, the model presented in this study can be used in preventing intergenerational transfer of divorce and to ensure and enduring married life for children of divorce

    Keywords: intergenerational transfer of divorce, single parent children, marital vulnerability, marital expectations, marital boredom, Classical foundational data theory
  • Rasoul Heshmati*, Soleh Amani, Shirin Ahmadi Pages 98-119
    Aim

    Today, considering the growing divorce and its consequences in society, it is important to examine it in different aspects. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of narrative medical exposure on quality of life and emotional regulation of divorced women in zarrinshahr city (Iran).

    Methods

    This study was a quasi-experimental study with pretest-posttest and control group. The statistical population of the present study consisted of all divorced women of Zarrinshahr Relief Committee. A sample of 30 women under the Imam Khomeini Relief Organization was selected by voluntary sampling method and randomly divided into two experimental groups (15 subjects) and control (n = 15). Data were gathered in two stages: pre-test and post-test. World Health Organization Quality of Life Questionnaire Group of Experts of the World Health Organization (1996) and Emotional Regulation Questionnaire (Gross, et al., 2003) were used. The experimental group received 7 days of treatment and 90 minute treatment group (NET); while the control group received no intervention. The collected data were analyzed using univariate covariance (ANCOVA) and analyzed by SPSS-23 software.

    Findings

    The results showed that after controlling the effects of pre-test, there was a significant difference between the post-test scores of the two groups in the dimensions of physical health (F = 369.965; P <0.001), mental health (F = 75.457; P <0.000), Social health (F = 52.905; P <0.003) and environmental health (F = 320.321; P <0.001) and dimensions of cognitive reassessment (F = 260.901; P <0.001) and subduction (1/359; F= P> 0.005).

    Conclusion

    The results of this study show that oral exposure can be a suitable health plan for improving the quality of life and emotional problems of divorced women.

    Keywords: Divorce, Quality of life, Emotional Regulation, Narrative exposure therapy
  • Rozhan Ghafori, Omid Isanejad* Pages 120-151
    Aim

    Blindness can drastically change the life of the person, and can create some problems in psychological and social adaptation. The purpose of the present study was to examine the love experience and the criteria for choosing a spouse among blind female students. The method used in this study was interpretative phenomenological analysis.

    Methods

    This research uses deep, exhaustive, and semi-structured interviews to assess 18 students. All interviews were recorded digitally, and were transcribed. The data were analyzed using van Manen’s method.

    Findings

    Six primary themes were emerged from the nature of participants’ lived experience, including ‘romantic assumptions and believes’, ‘romantic behaviors’, ‘the impact of love-making on life’, ‘attractive factor’ in the perception of love, and ‘intrapersonal criteria’, ‘interpersonal criteria’ in spouse selection.

    Conclusion

    Sign and body language’ factor was among the most important communicative ways through which a blind girl makes a romantic relationship. ‘Commitment and fidelity’ were the most important criteria for spouse selection, and ‘health and beauty’ were the most important intrapersonal criteria.

    Keywords: Interpretive phenomenology, blindness, love, mate selection criterion
  • Ayatollah Fathi* Pages 152-179
    Aim

    Today, divorce is one of the risks threatening marital life which can create many psychological and social problems, in particular, for women, so more attention should be given to it. The objective of this study was to investigate the effectiveness of the subliminal approach on depression and resilience among women with addict husbands who were appealing to divorce.

    Methods

    The research method was of semi-experimental type in which a pretest-posttest with control group design was used to achieve objectives. The statistical population of the study included all the women with addict husbands appealing for divorce in the first half of 2020 who were referring to different branches of the family courts of Tehran, Iran. Among the population, 30 women meeting the inclusion criteria of the study were selected through available sampling method, and then, were assigned into two experiment and control groups by random assignment method (15 subject in each group). Both groups completed Beck Depression Inventory (1991) and Connor and Davidson’s Resilience Scale (2003). The experimental group was delivered the Subliminal therapy approach and the control group was not delivered any therapy protocol. The data was analyzed using descriptive statistics indices and covariance analysis method.

    Findings

    Results showed that the subliminal approach has led to significant reduction in the scores of depression (P<0.01, Ƞ2=0.63) and significant increase in the scores of resilience (P<0.01, Ƞ2=0.68) in the experiment group compared to the control group (P<0.01).

    Conclusion

    According to the results, it can be said that the subliminal approach is effective in reducing depression and increasing resilience in women with addict husbands who appeal for divorce. Therefore, this approach can be used as an appropriate interventional method to cure depression and increase resilience in psychological and counseling centers.

    Keywords: Subliminal approach, depression, resilience, addicted husbands, women appealing for divorce
  • Fatemeh Ghasemi Niaei, Masoumeh Esmaeily*, Friborz Bagheri Pages 180-221
    Aim

    The development of an integrated model of counseling on growth with an emphasis on how to face the process of time and the responsibility of existence in accordance with the intellectual horizon of the referents in Islamic culture is the aim of this research, which is necessary based on the emphasis on cultural psychology.

    Methods

    The method of this research is the use of Schleiermacher's classical hermeneutics, which has been integrated by examining the selected theories step by step, and has been put into a format suitable for Islamic thought. The method of interpretation in this method is done using the grammatical and technical features of the text and is classified in the form of partial and general interpretation. The integration model is obtained with the method of inductive and deductive logic, finally deals with the purpose, techniques and treatment process in a practical and practical attitude while having the basics and principles.

    Findings

    The findings show that the foundations of the formed pattern include the basis of perfection with principles (contradiction, desire for perfection, agency, hierarchy of existence, service, regularity and continuous creation, orientation and purposefulness); The basis of unity with principles (completion, connection of parts, acceptance and integration, fixed truth, immutability of the rules and causality of existence, balance and compatibility), the basis of immortality with principles (the desire to return to the origin, spatiality, temporality of existence, temporal integration, death, existential rotation). It is based on purposefulness with principles (leadership, power of creation, administration and continuity of existence, comprehensiveness). which is in accordance with the principles and principles with the ultimate goal, techniques and treatment process.

    Conclusion

    The integrated developmental model in combination with the Islamic horizon in the hermeneutic way is a new model that can be efficient in creating harmony with the intellectual foundations of the clientes and without creating conflicting discourses, it can expand the intellectual horizon of the reference and specify a path and meaning for him.

    Keywords: developmental counseling model, how to face the time process, responsibility for existence, Islamic culture, hermeneutics
  • Habibeh Khatoon Ghobadi Asfarjani, Tayebeh Sharifi*, Ahmad Ghazanfari, Maryam Chorami Pages 222-255
    Aim

    The purpose of this study was to comparison of effectiveness of group training anger management and psycho-social empowerment on prosocial behaviors and social adjustment of girl high school students in Tehran city.

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted with a pretest-posttest design with control group and follow-up after two months. The statistical population of this study included all the high school girl students Tehran city to 125110 people were in year academic 2020-2021 and 90 girl students by random sampling were considered as the sample size in two experimental groups (each group of 30 girl students) and control (30 girl students). The experimental groups underwent group training anger management (12 sessions 90 minutes) and psycho-social empowerment (12 sessions 90 minutes), but the control group received no training and remained in the waiting list. To collect data prosocial personality questionnaire (PPQ) of Penner (2002) and adjustment inventory for school students (AISS) of Sinha and Singh (1993). Data analysis was performed using SPSS-24 software in two sections: descriptive and inferential (analysis of variance with repeated measures and Bonferroni).

    Findings

    The results of the study showed that both types of treatment in post-test and follow up had a significant effect on prosocial behaviors and social adjustment of girl high school students (P<0.05).  Also, group training anger management had stronger effects in improvement of aggression and social self-efficacy (P<0.05).

    Conclusion

      Based on the results of this study, it can be said that group training anger management and psycho-social empowerment can be used as a treatment to improvement of prosocial behaviors and social adjustment of girl high school students in Tehran city in counseling centers and psychological services

    Keywords: group training anger management, group training psycho-social empowerment, prosocial behaviors, social adjustment
  • Amir Qorbanpoor Lafmejani* Pages 256-290
    Aim

    The aim of this study was to investigate the lived experience of employees of services division from their job and employment status.

    Methods

    The research method utilized was qualitative and descriptive phenomenology. The study population was all employees of Services Division working at the University of Guilan. Participants in the study were also selected in a purposeful and criterion-focused manner. Their number was also selected according to the theoretical saturation of 9 people. The data collection tool was also a semi-structured interview.

    Results

    Findings were analyzed using the Colaizzi method. As a result of the analysis, 5 main themes and 21 subcategories were obtained. The first main theme was injustice, which included the sub-categories of unfair judgment, feeling of discrimination, feeling of injustice, high work pressure, high work expectations, and lack of support. The second main theme of low self-esteem with sub-categories was lack of credibility, not being seen, being humiliated, not being valued, not being respected and not being understood. The third main theme was the lack of motivation for progress, which includes the categories of helplessness and despair from changing the existing situation, lack of promotion and job promotion. The fourth main theme was not benefiting from job privileges, which included the subcategories of insufficient salary, delay in receiving salary, lack of loans, lack of supplementary insurance, lack of leave, and the fifth main theme was lack of job satisfaction, which included the subcategories of lack of motivation, Job insecurity and instability.

    Conclusion

    The findings of the present research showed that service sector employees do not have a positive psychological experience of their job situation. These findings can be used for managers of recruitment companies and employers.

    Keywords: Coping styles, personality traits, satisfaction, locus of control