فهرست مطالب

نشریه تحقیقات حقوقی بین المللی
پیاپی 59 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جواد صالحی* صفحات 1-23
    زمینه و هدف

    توسل به اقدامات موقت در دیوان داوری ایکسید برای تعلیق تعقیب کیفری از موضوعات جدید حقوق بین الملل سرمایه گذاری است. دولت میزبان پس از شروع رسیدگی به اختلافات سرمایه گذاری در دیوان داوری ایکسید به تعقیب کیفری سرمایه گذار خارجی می پردازد تا او را از داوری بین المللی باز دارد. لذا بررسی ابعاد مختلف این رویکرد واجد اهمیت و از اهداف و موضوع این نوشتار است.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی و انتقادی است تا با اتکاء به رویه دیوان داوری ایکسید به یک سوال پاسخ دهد. سوال پژوهش این است که تاثیر اقدامات موقت دیوان داوری ایکسید بر نفی اعمال حاکمیت دولت میزبان در تعقیب کیفری سرمایه گذار خارجی چیست؟

    یافته ها و نتایج

    یافته های پژوهش نشان می دهد که الزا م آوری اقدامات موقت، پذیرش معاهده سرمایه گذاری، اتکاء طرفین به ساز و کار داوری بین المللی قبل از بروز اختلافات از زمینه های نادیده گرفتن اعمال حاکمیت دولت میزبان در تعقیب کیفری سرمایه گذار خارجی همزمان با شروع فرایند داوری بین المللی است. بر این اساس دولت میزبان باید از تعقیب کیفری سرمایه گذار خارجی پس از شروع تا پایان فرایند داوری خودداری کند تا داوری عادلانه با حفظ تساوی سلاح ها انجام شود.کلیدواژه ها: دولت میزبان، تعقیب کیفری، سرمایه گذار خارجی، دیوان داوری ایکسید، اقدامات موقت.

    کلیدواژگان: دولت میزبان، تعقیب کیفری، سرمایه گذار خارجی، دیوان داوری ایکسید، اقدامات موقت
  • احمدرضا اسعدی نژاد، عبدالحسین شیروی خوزانی*، مهدی منتظر، کورش جعفرپور صفحات 25-50
    در قراردادهای بلند مدت نفت و گاز به منظور جلوگیری از برهم خوردن تعادل و توازن قراردادی در خلال اجرای طولانی مدت قرارداد، شرط مذاکره مجدد پیش بینی می شود تا با انجام دوباره مذاکره در خصوص شروط و چگونگی اجرای قرارداد، تعادل برهم خورده به قرارداد باز گردد. گرچه مفهوم مذاکره مجدد، ساختار و ابعاد آن توسط سایر محققین بررسی شده است ولی به این پرسش پاسخی داده نشده است که آیا درج شرط مذاکره مجدد در قراردادهای نفتی به معنای الزام طرفین به حصول توافق است؟ به بیان بهتر مذاکره مجدد نوعا تعهد به وسیله است و یا تعهد به نتیجه؟ واضح است که درج مذاکره مجدد را نباید صرفا عملی تشریفاتی و شکلی محسوب کرد، زیرا هدف از درج چنین شرطی بازگردان تعادل به قرارداد بدون نیاز به رجوع به دستگاه قضایی است، بنابراین اگر رسیدن به توافق امری تکلیفی برای طرفین قرارداد نباشد، اساسا درج چنین شرطی فاقد قدرت الزام آورمی باشد و صرفا تبدیل به عملی وقتگیر و بیهوده می شود، بالاخص زمانی که طرفین در مواضع خود اصرار داشته باشند. نتیجه مطالعات این مقاله نشان می دهد مذاکره مجدد نوعا تعهد به نتیجه است و طرفین باید از طریق توسل به چنین شرطی و با رعایت حسن نیت قراردادی، در خصوص اختلاف فی مابین توافق کسب کنند.
    کلیدواژگان: مذاکره مجدد، قراردادهای نفتی، تعهد به وسیله، تعهد به نتیجه
  • مرتضی شعاعی* صفحات 51-74

    در این مقاله به بررسی این امر می پردازیم که حل و فصل اختلافات در رویه دیوان داوری بین المللی ورزش از چه جایگاهی برخوردار است؟

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ گردآوری اطلاعات به روش اسنادی و از طریق مطالعه قوانین و منابع معتبر انجام شده و اطلاعات به دست آمده به صورت توصیفی- تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها و نتایج

    ایجاد یک مرجع تخصصی برای حل و فصل اختلافات بین المللی و ارایه یک رویه انعطاف پذیر، سریع و کم هزینه موجب شکل گیری دیوان داوری ورزش شد. از همان ابتدای تاسیس مشخص شد که صلاحیت دیوان به هیچ وجه نباید بر ورزشکاران یا فدراسیون ها تحمیل شود، بلکه باید آزادانه در اختیار طرفین باشد. اساسنامه و مقررات دیوان فقط یک نوع دادرسی اختلافی را صرف نظر از ماهیت اختلاف پیش بینی کرده است. رویه دیوان ابتدا مبتنی بر سازش و در صورت عدم حصول صلح، رسیدگی به منظور صدور رای داوری انجام می پذیرد. در سال 1994 این ساختار دچار تغییرات شد واین تغییرات شامل ایجاد دو بخش داوری (بخش داوری عادی و بخش داوری تجدیدنظر) به منظور ایجاد تمایز واضح بین اختلافات نمونه و اختلافات ناشی از تصمیم اتخاذ شده توسط یک هییت ورزشی بود. همچنین در قوانین این دیوان مواردی که دیوان صلاحیت رسیدگی به آن را دارد احصاء شده است.

    کلیدواژگان: اختلافات ورزشی، حل و فصل اختلافات، دیوان داوری ورزش، داوری، رای داوری
  • فربد نظری، علی دشتی* صفحات 75-106

    فروانی پرونده های مطروحه در کمیسیون های ماده 100 قانون شهرداری در ایران و پیچیدگی های آن ها در نحوه دادرسی و حل و فصل اختلافات بین اشخاص و نمایندگان قدرت عمومی ، لزوم اصلاح قوانین و مقررات مرتبط در حوزه نظارت و رسیدگی به تخلفات ساختمانی را اجتناب ناپذیر می نماید. این موضوع به نحو دقیق و گسترده ای با ضمانت های اجرایی موثر و استفاده از اهرم های قانونی از جمله انطباق با مقررات، تخریب، توقف فعالیت، جریمه مالی و حبس در کشور سنگاپور تحت قانون کنترل ساختمان مصوب 1 می 1989 با آخرین اصلاحات و الحاقات مورخ 1 مارس 2019 پیش بینی گردیده است. مضافا آن که تخلفات اشخاص حقوقی و دستگاه های حاکمیتی مورد توجه قرار گرفته است و در پاره ای از موارد وضع مقررات و رسیدگی به شکایات را در صلاحیت شخصی حقیقی (وزیر-Minister) قرار داده است که به علت پیشرو، نوآورانه و موثر بودن آن ها، تحقیق در خصوص تجربیات این کشور در مدیریت و برخورد با تخلفات ساختمانی را از طریق اصلاح قوانین و مقررات مرتبط به ویژه ماده 100 الحاقی 27/11/1345 قانون شهرداری مصوب 11/04/1334 را مهم و ضروری می نماید.

    کلیدواژگان: حقوق تطبیقی، تخلفات ساختمانی، تخلف، نظام حقوقی ایران، سنگاپور، شهرداری
  • لعیا باقری صمغ ابادی، مجید صفوی*، صالح یمرلی صفحات 107-131
    زمینه و هدف

    قراردادهای الکترونیکی نوعی قرارداد هستند که در آن ها تعامل بین طرفین در انعقاد قرارداد می تواند از طریق ابزارهای الکترونیکی مختلف مانند پست الکترونیکی، یک برنامه کامپیوتری یا توسط دو عامل الکترونیکی که برای تشخیص شکل گیری قرارداد برنامه ریزی شده اند، صورت پذیرد. اما آنچه در خصوص این قراردادها حایز اهمیت است، قانون حاکم بر این قراردادهاست که به یک چالش مبدل شده است.

    روش

    پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    مبانی قراردادهای الکترونیکی شامل حاکمیت اراده بین طرفین، تسریع و تسهیل در انعقاد قرارداد، الحاقی بودن قرارداد الکترونیکی، عدم مراجعه و حضور فیزیکی، اصل رضایی بودن قرارداد الکترونیکی و جنبه بین المللی بودن آن است. تغییرات حاصل شده ناشی از فناوری ارتباطات و اطلاعات و درنتیجه ظهور پدیده فضای مجازی سبب گردیده که عوامل ارتباط سابق یا وجود ندارد یا در صورت وجود به مفهوم سابق نباشد درنتیجه مفهوم عوامل ارتباطی نظیر زمان و مکان انعقاد قرارداد، محل اقامت طرفین مواجه با چالش گردیده است.

    کلیدواژگان: قرارداد الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، امضاء الکترونیکی، قراردادهای بین المللی
  • رضا معبودی نیشابوری*، سید علیرضا رضائی صفحات 133-163
    زمینه و هدف

    درباره روش های برخط حل اختلاف، با توجه به اوصاف خاص آنها به دلیل وقوع در فضای مجازی، ابهامات و مسایل حقوقی مطرح است. یکی از چالش های موجود درباره روش های مذکور، نحوه اجرای نتیجه آنها می باشد. علاوه بر عدم حمایت اجرایی کافی اسناد نهایی بین المللی از نتایج حل اختلاف برخط، باید توجه داشت که روش های مذکور، اکثرا در دعاوی مربوط به تجارت الکترونیکی استفاده می شوند و ویژگی اصلی دعاوی مزبور، تعداد بالا و ارزش پایین آنها است. لذا استفاده از روش های سنتی حل اختلاف که مستلزم مراجعه به دادگاه می باشد، در این گونه دعاوی منطقی نیست و باید اجرای اسناد نهایی حل اختلاف برخط متناسب با اوصاف آنها و بدون نیاز به مراجعه به دادگاه، صورت گیرد. از این حیث، راهکارهایی در عرصه تجارت الکترونیکی اتخاذ شده اند که با تاکید بر تمایل طرفین به حفظ شهرت و سهم بازاری خود، نتایج حل اختلاف برخط به صورت داوطلبانه توسط ایشان اجرا گردد. راهکارهای مذکور مشتمل بر «طرح نماد اعتماد»، «راهکار رتبه بندی»، «روش اعلام فهرست سیاه» و «راهکارهای تنبیهی»، در این مقاله مورد بررسی وتحلیل قرار گرفته اند.

    یافته ها و نتایج

    نهایتا پژوهش حاضر به این نتیجه نایل آمده است که جهت توسعه روش های برخط حل اختلاف، حمایت از راهکارهای تشویق اجرای داوطلبانه نتایج روش های مذکور از اهمیت بالایی برخوردار است اما این هدف، بدون تنظیم مقررات قانونی لازم حاصل نمی شود زیرا اعتماد مهم ترین عامل تاثیر روش های مذکور بوده و جهت افزایش اعتماد اشخاص و فعالان تجاری، باید قوانین متناسبی وضع گردد.

    کلیدواژگان: حل و فصل اختلافات برخط، تجارت الکترونیکی، اجرای داوطلبانه نتیجه دعوا، نماد اعتماد، رتبه بندی
  • زهرا الیاسی، مسعود شیرانی*، داود نصیران نجف ابادی صفحات 165-190
    زمینه و هدف

    موسسات ردهبندی نقش مهمی را در ارتباط با قابل بیمه بودن یک کشتی ایفاء میکنند. این موضوع به عنوان وظیفه خصوصی موسسات ردهبندی یاد میشود. نظام های حقوقی به مسیله مسیولیت مدنی در موضوع فوق رویکردی متفاوت دارند. بر این مبناء در این پژوهش به بررسی این مسیله می پردازیم که مسیولیت مدنی موسسات رده بندی در حقوق ایران و کنوانسیون بین الملل از چه جایگاهی برخوردار است؟

    روش

    این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و به لحاظ گردآوری اطلاعات به روش اسنادی و از طریق مطالعه قوانین و منابع معتبر انجام شده و اطلاعات به دست آمده به صورت توصیفی- تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است.

    یافته ها و نتایج

    قایلین به عدم مسیولیت مدنی برای موسسات رده بندی معتقدند که موسسات فقط وظیفه ارایه مشاوره و پیشنهادات را دارند و در قبال عملکردشان هیچ ضمانتی ندارد و وظیفه موسسات صرفا ارایه استانداردها طبق ضوابط قانونی و بین المللی است و رعایت آن نیز بر عهده مالک آن می باشد. اما در نقطه مقابل نظام های حقوقی که قایل به مسیولیت مدنی مطلق برای موسسات رتبه بندی شدند وظیفه موسسات مزبور را فراتر از اعطای مشاوره دانستند و با توجه به رابطه قراردادی که برای موسسات وجود دارد آن ها را همانند سازمان های استانداردسازی که وظیفه القای قوانین و مقررات بین المللی اعم از قوانین ایمنی کار در دریا و حفاظت های زیست محیطی می دانند.

    کلیدواژگان: موسسات رده بندی، مسئولیت مدنی، مسئولیت مطلق، گواهینامه های ایمنی، رویه قضایی
  • مهدیه اردشیر مقدم، هیبت الله نژندی منش*، محمدعلی صلح چی صفحات 191-222
    زمینه و هدف

    دیوان بین المللی دادگستری به موجب اساسنامه خود از این اختیار برخوردار است تا به منظور حفظ حقوق طرف های اختلاف و همچنین جلوگیری از گسترش و وخامت اختلاف، قرار اقدامات موقتی را صادر نماید. این قرارها از همان ابتدا با تفسیر مختلف کشورهای مرتبط با اختلاف مواجه بوده اند. برخی از کشورها این قرارها را غیرالزام آور می دانستند؛ درحالی که برخی دیگر آن ها را الزام آور می دانستند. در دکترین نیز تا حدودی این اختلاف نظر وجود داشت. در نوشتار حاضر ضمن بررسی ماهیت حقوقی قرار اقدامات موقتی، این مسیله بحث شده است که آیا در حقوق بین الملل ضمانت اجرایی برای عملی کردن قرار اقدامات موقتی وجود دارد یا خیر؟ به علاوه در این خصوص رویه کشورها چگونه است؟

    روش

    پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    بنابر رویه دیوان، به ویژه در پرونده لاگراند، قرارهای اقدامات موقت دیوان الزام آور می باشند. ازاین رو، کشورهای مخاطب این قرارها ازنظر حقوقی ملزم به اجرای آن ها می باشند قرار اقدامات موقتی ازجمله تصمیمات الزام آور دیوان می باشد و کشورها برای اجرای آن روش های مختلفی ازجمله اقدامات یک جانبه، مراجعه به شورای امنیت، مراجعه به محاکم داخلی و اقدامات متقابل را بکار می برند. ضمانت اجرای قرارهای اقدامات موقتی همان ضمانت اجرای حقوق بین المللی می باشد.

    کلیدواژگان: قرار اقدامات موقتی، دیوان بین المللی دادگستری، ضمانت اجرا، پرونده لاگراند، رویه دولت ها
  • علی دیزجی، حسین مهرپور*، علیرضا مظوم رهنی صفحات 223-245
    زمینه و هدف

    در نظام مالی مدرن این امر پذیرفته شده است که بانک ها برای سود و بهره فعالیت می کنند و این نگاه سنتی که بانکها تنها به عنوان امانت دار پول هستند امروزه منتفی است.لذا موضوع بهره بانکی همواره به عنوان ابزاری برای کسب درآمد برای بانکها مد نظر می باشد. اگرچه در بانکداری اسلامی بهره ربا محسوب شده و دریافت آن ممنوع است. بر این اساس در این پژوهش به دنبال بررسی این امر هستیم که بهره و بطور خاص ربح مرکب در نظام بانکی ایران و اسناد بین المللی از چه جایگاهی برخور دار است و آیا قوانین بر اعتبار آن تاکید دارند؟

    روش

    این مقاله به روش تحلیلی- توصیفی نگارش یافته است.

    یافته ها و نتایج

    قانونگدار در ماده 713 قانون ایین دادرسی مدنی مصوب 1318 صراحتا مطالبه خسارت ازخسارت را ممنوع اعلام کرده بود وبرهمین مبنا در زمان حاکمیت قانون مذکور، مطالبه خسارت از خسارت تاخیرتادیه ویا مطالبه خسارت ازخسارات دادرسی جایزنبود ورای وحدت رویه شماره 1458 مورخ 1327/9/15 دیوان عالی کشور ،غیراز خسارت تاخیر وخسارات دادرسی ، مطللق خسارات را ازشمول ماده 713 قانون فوق البیان خارج ساخته بود.ولی در قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379 قاعده ممنوعیت اخذخسارت از خسارت نیامده است بلکه قانونگذار تاسیس جدیدی به شرح تبصره 2 ماده 515 قانون اخیرالذکر مبنی برقابل مطالبه نبودن خسارت ناشی ازعدم النفع ایجاد نمود و همین تغییر در تعبیر قانونگذارسال 1318 درقانون جدید قرینه ای برعدم اراده قانونگذار جدید مبنی بر شناسایی قاعده ممنوعیت اخذخسارت از خسارت تلقی گردیده است.

    کلیدواژگان: بانک، ربا، بهره بانکی، ربح مرکب، بانکداری اسلامی، خسارت از خسارت
  • مژده پورمحمدگلزاری نوبر، بهشید ارفع نیا*، مریم افشاری، مصطفی تقی زاده انصاری صفحات 247-275
    زمینه و هدف

    حقوق کودکان از مصادیق ویژه ی حقوق بشر محسوب می شود، بنابراین نادیده گرفتن آن منجر به نقض بارز حقوق بشر از جنبه ی بین المللی و هم چنین دارای عواقب جبران ناپذیر در داخل کشور می باشد. حل پدیده ی کار کودک امکانپذیر نیست مگر بااتحاد نهادهای ذی ربط، ضمانت اجرای موثر و مستمر همراه با یکسان سازی قواعد حقوقی.

    روش

    این پژوهش کیفی و به لحاظ هدف، کاربردی و از نظرگردآوری اطلاعات به روش اسنادی و مطالعه اسناد بین المللی، انجام شده و با روش توصیفی-تحلیلی به بررسی چالش های کودکان کار در ایران با نگاهی بر حقوق بین الملل برآمده است.

    یافته ها و نتایج

    عدم هماهنگی نهادهای مسیول، نبود بودجه ی کافی برای اجرای طرح های مبارزه با کار کودک، همراه با رکود اقتصادی ناشی از بیماری کویید 19 و اثرات ناشی از آن از مهم ترین علل حل نشدن کار کودک در داخل است. ابهام وتناقضات در قوانین داخلی در کنار پیوستن به معاهدات بین المللی این معضل را پیچیده تر نموده است.تصویب قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان مصوب 1399 در ایران جهت هماهنگی بیشتر با قوانین بین المللی گام مثبتی بوده است، لیکن دراین قانون بدون آن که سن کودک در تعاریف قبلی تغییری کرده باشد، افراد زیر 18 سال در موارد تصریح شده مورد حمایت قرار گرفته اند. بنابراین هم چنان در موارد خارج از شمول این قانون کودکان مورد حمایت لازم قرار نمی گیرند. استمرار اصلاح قوانین برای حمایت همه جانبه ضروری است.

    کلیدواژگان: چالش های کودکان کار، حقوق کودکان کار، کودک کار در حقوق بین الملل
|
  • Javad Salehi Pages 1-23
    Field and Aims

    Reliance to Provisional Measures in the ICSID Arbitration Tribunal to suspend criminal prosecution is a new issue in international investment law. The host state will prosecute a foreign investor after to start investing disputes in the ICSID Arbitration Tribunal to prevent from international arbitration. Therefore, the study of different dimensions of this approach is important and one of the aims and subject of this paper.

    Method

    The research method is descriptive-analytical and critical to answer a question by relying on the ICSID Arbitration Tribunal’s procedure. Research question is what are the effect of the ICSID Arbitration Tribunal’s Provisional Measures in denying the host state’s sovereignty in prosecuting a foreign investor?

    Findings and conclusion

    Research findings show that the imposition of Provisional Measures, acceptance of the investment agreement, reliance of the parties on the international arbitration mechanism before disputes arising to ignore the host state’s sovereignty in prosecuting foreign investors at the same time as the international arbitration begins, so that fair arbitration will be carried out while maintaining equality of arms.Keywords: Host State, Criminal Prosecution, Foreign Investor, ICSID Arbitration Tribunal, Provisional Measures.

    Keywords: Host State, Criminal Prosecution, Foreign Investor, ICSID Arbitration Tribunal, Provisional Measures
  • Ahmadreza Asaadinejad, Abdolhosein Shiravi *, Mehdi Montazer, Kourosh Jafarpour Pages 25-50
    To prevent die equilibrium in long term oil and gas contracts, renegotiation clause is put in contracts in order to regain equality and balance of contract. Of course the concept of renegotiation, its charts and its aspects has been realized by other authors, but this question is still unanswered that dose renegotiation clause make an obligation on parties to reach result? In other word is renegotiation, obligation to means or obligation to reach an agreement. It is obvious that renegotiation is not just a simple form in contract, because the reason of putting this clause in contracts is to reach rebalance of contract without re coursing to judiciary system. So if renegotiation dose not make an obligation on parties to reach result, stipulating this clause will become meaning less, and leads to wasting of time. thus our research shows that renegotiation is obligation to means, so parties have to make a deal after re coursing renegotiation in goof faith.
    Keywords: Renegotiation, Petroleum Contracts, obligation to means, obligation to result
  • Morteza Shoaei Pages 51-74
    Field and Aims

    Dispute resolution through arbitration in the domestic and international arena has revolutionized the dispute resolution system. In the meantime, sports disputes are not excluded from this and an international court has supported this structure. Based on this, in this article, we will examine what is the position of dispute resolution in the procedure of the International Court of Arbitration for Sport.

    Methodology

    This research was carried out in terms of practical purpose and in terms of gathering information by documentary method and through the study of valid laws and sources, and the obtained information was analyzed in a descriptiveanalytical manner.

    Findings and Conclusion

    Creating a specialized authority to resolve international disputes and providing a flexible, fast and low-cost procedure led to the formation of the Sports Arbitration Court. From the very beginning of its establishment, it was clear that the jurisdiction of the court should not be imposed on athletes or federations, but should be freely available to the parties. The statutes and regulations of the court have provided only one type of dispute proceedings, regardless of the nature of the dispute. The procedure of the court is first based on compromise, and if no peace is reached, proceedings are carried out in order to issue an arbitration award. In 1994, this structure underwent changes, and these changes included the creation of two arbitration divisions (regular arbitration division and appeal arbitration division) in order to create a clear distinction between exemplary disputes and disputes resulting from a decision taken by a sports body. Also, in the rules of this court, the cases that the court has the jurisdiction to deal with have been enumerated.

    Keywords: Sports disputes, dispute resolution, sports arbitration court, arbitration, arbitration decision
  • Farbod Nazari, Ali Dashti * Pages 75-106

    The abundance of cases in the commissions of Article 100 of the Municipal Law in Iran and their complexity in the manner of adjudication and settlement of disputes between individuals and representatives of public power, the need to amend the relevant laws and regulations in the field of monitoring and dealing with construction violations is inevitable. It seems. This issue is fully and accurately addressed by effective enforcement guarantees and the use of legal leverage, including compliance, demolition, closure, fines and imprisonment in Singapore under the Building Control Act of 1 May 1989 with the latest amendments and additions. Dated March 1, 2019. In addition, violations of legal entities and government agencies have been considered and in some cases, regulation and grievance redressal jurisdiction (Minister-Minister) due to its progressive, innovative and effective Makes it important and necessary to investigate the experiences of this country in managing and dealing with construction violations by amending the relevant laws and regulations, especially Article 100 of 11/27/1345 of the Municipal Law approved on 11/04/1334.

    Keywords: Comparative Law, Construction Violations, violation, Iranian legal system, Singapore, Municipality
  • LAYA Bagheri Samgh Abadi, Majid Safavi *, Saleh Yamerli Pages 107-131
    Field and Aims

    Electronic contracts are a type of contract in which the interaction between the parties in concluding the contract can be done through various electronic tools such as electronic mail, a computer program or by two electronic agents that are programmed to recognize the formation of the contract. But what is important about these contracts is the law governing these contracts, which has become a challenge.

    Method

    The present research was carried out with a descriptive-analytical method.

    Findings and Conclusions: 

    The basics of electronic contracts include the sovereignty of the will between the parties, speeding up and facilitating the conclusion of the contract, the additionality of the electronic contract, the absence of physical presence, the principle of consent of the electronic contract and its international aspect. The changes resulting from communication and information technology and as a result of the emergence of the phenomenon of virtual space have caused that the former communication factors either do not exist or, if they exist, are not in the same sense as before. As a result, the concept of communication factors such as the time and place of contract conclusion, the place of residence of the parties has been challenged.

    Keywords: : Electronic contract, electronic business, Electronic Signature, International contracts
  • Reza Maboudi Neishabouri *, Seyedalireza Rezaee Pages 133-163
    Background and Purpose

    There are ambiguities and legal issues regarding online dispute resolution methods due to their specific characteristics and their occurrence in cyberspace. One of the challenges with these methods is how they enforce,. In addition to insufficient enforcement support about the results of online dispute resolution in said methods, it should be noted that ODR is often used in e-commerce lawsuits and the main feature of these lawsuits is their high number and low value. Therefore, the use of traditional enforcement methods, which requires resorting to court, is not logical in such cases, and the final documents of ODR should be enforced in accordance with their characteristics and without the need to courts. In this regard, solutions have been adopted in the field of ecommerce that with emphasis to the desire of the parties to maintain their reputation and market share, the results of online dispute resolution enforced by them voluntarily. The mentioned strategies, "Trustmark Scheme", "Rating System", "Blacklisting System" and "Punitive Measures", have been studied and analyzed in this article.

    Findings and Results

    Finally the present study has concluded that to develop ODR, support for strategies to encourage voluntary enforcement of the results of these methods is very important, but this goal can not be achieved without ratifying suitable regulations, because trust is the most important factor in the impact of these methods and to increase the trust of individuals and business actors, appropriate laws should be enacted.

    Keywords: Online Dispute Resolution, E-Commerce, Voluntary Enforcement of Results of Dispute Resolution, Trustmark Scheme, Rating System
  • Zahra Eliasy, Masoud Shirani *, Dawood Nassiran Pages 165-190
    Field and Aims

    Classification institutions play an important role in relation to the insurable nature of a ship. This issue is referred to as the private duty of rating agencies. Legal systems have a different approach to the issue of civil liability in the above issue. On this basis, in this research, we will examine the issue of what is the position of the civil responsibility of classification institutions in Iranian law and international conventions?

    Method

    This research was carried out in terms of practical purpose and in terms of gathering information by documentary method and through the study of valid laws and sources, and the obtained information was analyzed in a descriptive-analytical manner.

    Finding and Conclusion

    Those who believe that there is no civil responsibility for the classification institutions believe that the institutions only have the duty to provide advice and suggestions and have no guarantee for their performance, and the duty of the institutions is only to provide standards according to legal and international standards, and their compliance is also It is the owner's responsibility. But on the opposite point, the legal systems that gave absolute civil responsibility to institutions considered the duty of said institutions to be more than giving advice, and according to the contractual relationship that exists for institutions, they are like standardization organizations that have the duty of instilling rules and regulations between They know the international rules of work safety at sea and environmental protection.

    Keywords: classification institutions, Civil liability, Absolute liability, safety certificates, Judicial Procedure
  • Mahdiye Ardeshir Moghadam, Heybatolah Najandi Manesh *, Mohamadali Solhchi Pages 191-222
    Field and Aims

    According to its statute, the International Court of Justice has the authority to issue temporary measures in order to protect the rights of the parties to the dispute and also to prevent the spread and deterioration of the dispute. From the beginning, these appointments have been faced with different interpretations of the related countries. Some countries considered these appointments non-binding; while others considered them binding. There was some disagreement in doctrine as well. In this article, while examining the legal nature of temporary measures, it has been discussed whether there is an enforceable guarantee in international law for the implementation of temporary measures or not? In addition, what is the procedure of countries in this regard?

    Method

    The present research was carried out with a descriptive-analytical method.

    Findings and Conclusions

    According to the court's procedure, especially in the Lagrand case, the orders of temporary measures of the court are binding. Therefore, the addressee countries of these agreements are legally required to implement them. The agreement is a temporary measure, including the binding decisions of the court, and the countries use different methods to implement it, including unilateral measures, referring to the Security Council, referring to domestic courts, and countermeasures. The guarantee of the implementation of temporary measures is the same as the guarantee of the implementation of international law.

    Keywords: Provision of measures, International court of justice, guarantee of execution, Lagrand case, procedure of states
  • Ali Dizaji, Hossein Mehrpour, Alireza Mazlum Rahni Pages 223-245
    Field and Aims

    In the modern financial system, it is accepted that banks operate for profit and interest, and the traditional view that banks are only money trustees is rejected today. Therefore, the issue of bank interest is always considered as a means of earning. Income is considered for banks. Although in Islamic banking, interest is considered usury and its receipt is prohibited. Based on this, in this research, we are looking to investigate what is the position of interest and especially compound interest in Iran's banking system and international documents, and do the laws emphasize its validity?

    Method

    This article is written in analytical-descriptive method.

    Findings and Conclusions

    In Article 713 of the Code of Civil Procedure approved in 1939, the lawmaker had explicitly prohibited the claim for damages, and on this basis, during the rule of the said law, the claim for damages for delay in payment or the claim for damages for damages was permissible beyond the uniformity of procedure No. 1458 dated 1327 15/9/2015, apart from damages for delay and litigation damages, the Supreme Court excluded all damages from the scope of Article 713 of the aforementioned law. However, in the Civil Procedure Law approved in 2000, there is no rule prohibiting damages from damages, but the legislator established a new one as described in Note 2.

    Keywords: Bank, Usury, bank interest, compound interest, Islamic Banking, loss from loss
  • Mojdeh Pourmohammad Golzari Nobar, Behshid Arfania *, Maryam Afshari, Mostafa Taghizadeh Ansari Pages 247-275
    Field and Aims

    Children's rights are considered as special examples of human rights, so ignoring this issue leads to violation of human rights from the international aspect and also has irreparable consequences inside the country. Eliminating child labor is not possible except with the union of relevant institutions, the guarantee of effective and continuous legal implementation along with the unification of legal rules.

    Method

    This is a qualitative and applied research in terms of purpose, and in terms of collecting information by documentary method and studying international documents, sources related to the subject and the obtained information has been analyzed descriptively-analytically method to examine the challenges of child labor in Iran with a view on international law.

    Findings and results

    The lack of coordination of the responsible institutions and insufficient budget, along with the economic recession caused by Covid-19 and its effects, are among the most important reasons for child labor not being solved in the country. Ambiguity and contradictions in domestic laws by joining international treaties have made this problem more complicated.The approval of the Law on the Protection of Children and Adolescent Rights in 2019 in Iran has been a positive step for coordination with international laws, but in this law, without changing the age of the child in the previous definitions, people under the 18 are protected in specified cases. Therefore, in cases outside the scope of this law, children do not receive the necessary support. Continued reform of laws is necessary for comprehensive protection.

    Keywords: challenges of child labor, child labor rights, child labor in international law