فهرست مطالب

پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی - سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 51، پاییز و زمستان 1401)

نشریه پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی
سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 51، پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • میلاد شیردل، کیوان صالحی*، هاجر قدیریان صفحات 1-24
    با توجه به تغییراتی که امروزه در فضای آموزش عالی در جریان است، ارتقای کیفیت نگارش علمی، یکی از اهداف عمده و اصلی نظام آموزشی و یکی از دغدغه های اصلی اعضای هییت علمی دانشگاه ها، دانشجویان و دانشمندان به شمار می آید. برای این امر، لازم است سطوح کیفی ویژگی های آن شناخته شوند و تمرین های مستمر و دقیق برای کسب و ارتقای توانمندی ها از طریق خودارزیابی، ارزیابی همگنان و متخصصان انجام شود. اصالت نگارشی، از مهم ترین ویژگی های نگارش علمی دانشگاهی است. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی ملاک ها و نشانگرهای اصیل نویسی در نگارش علمی دانشگاهی است. بدین منظور با استفاده از روش پدیدارشناسی و مصاحبه نیمه ساختارمند با دوازده نفر از اعضای هییت علمی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران که از طریق روش نمونه گیری ملاکی انتخاب شده بودند، داده ها گردآوری شد. یافته ها به شناسایی 52 نشانگر و دسته بندی هفت ملاک شامل «آزادمنشی نگارشی»، «اخلاق منبع گزینی و منبع نویسی»، «عاملیت بخشی به اخلاق نگارشی»، «مستدل نویسی»، «محتمل نویسی»، «کاربردی بودن» و «بازتاب اندیشه و نگرش پژوهشگر» منجر شد. نتایج پژوهش بر اهمیت انکارناپذیر اصیل نویسی در نگارش علمی دانشگاهی و ضرورت آموزش مبتنی بر ملاک های آن صحه می گذارد. آموزش و ارزشیابی متون پژوهشی مبتنی بر ملاک ها و نشانگرهای شناسایی شده، می تواند در بهبود کیفیت نگارش علمی دانشگاهی مفید واقع شود. در انتهای پژوهش، پیشنهادهایی برای بهبود اصالت نگارش علمی دانشگاهی ارایه شد.
    کلیدواژگان: نگارش علمی، اصیل نویسی، نگارش دانشگاهی، اخلاق نگارشی، پدیدارشناسی
  • غزاله نوروزپور، آزیتا عباسی*، شهره سادات سجادی کوچصفهانی صفحات 25-60
    کتاب‎های آموزش زبان یکی از ابزارهای تقویت مهارت‎های زبانی زبان‏آموزان هستند. از آن‎جا که رویکردهای مختلف آموزش نقش مهمی در انتقال محتوای منابع آموزشی دارند، بررسی چگونگی بازنمایی این رویکردها در کتاب های درسی می تواند به بهبود کیفیت زبان‎آموزی کمک کند. رویکرد ارتباطی یکی از روش‏هایی است که تا کنون در آموزش زبان بسیار مورد توجه بوده، و توانسته به استفاده کاربردی و تعاملی از زبان خارجی/دوم منجر ‎شود. در این پژوهش به بررسی چگونگی بازنمایی رویکرد ارتباطی در آموزش مهارت گفتاری در کتاب‏های مجموعه آموزش زبان مینا پرداخته شده است. به این منظور، ابتدا با مطالعه آثار مرتبط با موضوع پژوهش یک فهرست بازبینی جهت بررسی چگونگی بازنمایی رویکرد ارتباطی در آموزش مهارت گفتگو بر اساس نظرات تعدادی از متخصصان حوزه آموزش ارتباطی تهیه شد. آن گاه، فعالیت‎های گفتگومحور سه جلد مجموعه مینا گردآوری و بررسی شد و در سه طبقه انفرادی، دونفره و گروهی دسته‎بندی گردید. در نهایت، با توجه به داده‎های جمع آوری شده، مولفه‎های فهرست بازبینی نام‎برده بررسی و مبتنی بر طیف لیکرت رتبه‏دهی شدند. نتایج حاصل از مشاهدات در این پژوهش نشان می‎دهد که ادعای نویسندگان مجموعه مینا مبنی بر این که اجرای تمرینات کتاب تنها بر پایه رویکرد ارتباطی آموزش زبان امکان‎پذیر است، تا حد زیادی در فعالیت‎های گفتاری جلد اول و سوم مجموعه مشهود است اما جلد دوم با وجود دربرداشتن موضوع‎های مرتبط با زندگی واقعی و موقعیت‎های تعاملی، دارای فعالیت‎های تولیدی گفتاری کمی بوده بنابراین انتظار می رود در جلد دوم نیز مهارت گفتاری به میزان کافی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش زبان فارسی، رویکرد ارتباطی، محتوای آموزشی فارسی، مهارت گفتگو، مجموعه مینا
  • کوشا وطن خواه*، محمدباقر امتی صفحات 61-77
    پژوهش های مرتبط با اندیشه فقهی امامیه در دهه های اخیر پیشرفت چشم گیری داشته و صورت بندی بسیاری از مباحث را تغییر داده است. پژوهندگان تلاش کرده اند از کلیشه های موجود فاصله بگیرند و با نگاهی متفاوت به تاریخ فقاهت بنگرند، اما هنوز پژوهش ها در ابتدای مسیر قرار دارد. رابرت گلیو از جمله پژوهندگانی است که با فاصله گرفتن از خوانش عقل ستیزانه از اخباریان، شناسایی تنوع در میان علمای اخباری، قرار دادن دغدغه یقین در کانون نظریه اخباری و نیز نفی تلقی پروتستانتیستی ازآموزه های اخباریان تلاش ارزشمندی برای شکلی از تاریخی نگری در برنامه پژوهشی خود انجام داده است که البته تمام و کمال نیست. انتقاد وارد به رهیافت نظری گلیو این است که در کار او گونه ای ذات گرایی در مقوله بندی علما به اخباری و اصولی مشاهده می شود. چنین برمی آید که گلیو خط تقسیم ستبری میان دو گروه از علمای امامیه می کشد و به این ترتیب به جای مطالعه بازنمایی ها و فهم های کنش گران تاریخی تعبیرهایی چون اخباری و اصولی را به مثابه واقعیت هایی انضمامی درنظر می گیرد، درحالی که از چشم اندازی تاریخی مفاهیم، تعاریف و مقوله ها نیز خود پدیدارهایی تاریخی هستند.در این مقاله با تمرکز بر کتاب اسلام نص گرا تلاش کرده ایم به کمک روش تحلیل مضمون و تحلیل متنی دستاوردهای پژوهشی این شیعه شناس را بررسی انتقادی کنیم و ظرفیت ها و نیز محدودیت های آن را نشان دهیم.
    کلیدواژگان: استرآبادی، اخباری، اصولی، رابرت گلیو، اسلام نص گرا
  • هادی رزاقی هریکنده ئی* صفحات 78-97
    نویسنده کتاب مکتب در فرایند تکامل با توجه به تخصص خود در شناخت متون کهن و تحت تاثیر مبانی و روش های تاریخ نگاری مدرن، در جهت تشکیک برخی از اعتقادات مهم شیعه بر آمده و با انتخاب گزینشی منابع تاریخی و با حذف پیش انگاره های ثابت شده در مباحثی از قبیل: نشان دادن فلسفه غیبت، وقوع غیرمنتظره امر غیبت و کوتاهی امام در جهت حضور با وجود شرایط آماده، سعی در ترسیم چهره معمولی از امام کرده است و به خواننده چنین القا می کند که بسیاری از اعتقادات شیعه نسبت به صفات فرابشری امامان، در طول تاریخ بر اثر عوامل مختلفی همچون در مسند قدرت قرارگرفتن تشیع و یا نقش غلات شکل گرفته است. این پژوهش که به روش توصیفی تحلیلی با استقصای متن انجام شده، بر آن است تا بیان کند، این کتاب از داشتن اصل پیش انگاره صحیح کلامی که برای هر اثر تاریخی ضروری است بی بهره بوده و در گزارش و تحلیل تاریخ به عقاید صحیح اسلامی نیز دچار خلط فاحش شده و تا حدودی فاصله و شکاف عمیقی را با مبانی نظری اسلام شیعی ایجاد کرده است.
    کلیدواژگان: شیعه، مهدویت، غیبت، مکتب، تکامل
  • مصطفی زالی* صفحات 98-122
    هدف از این مقاله، بازخوانی انتقادی روایت کتاب بن لایه های شناخت از ایدالیسم استعلایی است. آموزه ای مناقشه برانگیز در فلسفه کانت که ناظر به نسبت میان پدیدار و شیء فی نفسه و بر سر تفسیر آن جریان های تفسیری گوناگونی شکل گرفته است و نزاع پیرامون آن تا به امروز ادامه دارد؛ به گونه ای که برخی این تمایز را تمایز معرفت شناختی و ناظر به دو نحوه لحاظ شییی واحد می داند. در مقابل برخی دیگر این تمایز را تمایزی وجودشناختی می دانند؛ در این گروه دوم برخی این تمایز را مستلزم تحقق اشیاء در دو جهان متفاوت دانسته (تفسیر دوجهان) و برخی دیگر این تمایز را ناظر به دو دسته متفاوت از صفات شییی واحد می دانند؛ در این نوشتار با استفاده از روش تحلیلی و کتابخانه ای، پس از بررسی تفاسیر گوناگون ناظر به این آموزه کانت، روایت کتاب بن لایه ها مورد تامل انتقادی قرار می گیرد. مطابق خوانش این کتاب، ایدالیسم استعلایی یعنی قول به وجود اشیاء فی نفسه و تاثر ساحت شناخت از آنها، یکسره با مبانی کانت ناسازگار است. در نهایت یافته های این نوشتار حاکی از آن است که اولا تفسیر این کتاب از این آموزه، در زمره تفاسیر دوجهان است؛ اما با نظر به پژوهش های متاخر کانت شناسانه، که این تفسیر در چهارچوب فلسفه کانت، تفسیری سازگار و قابل دفاع است.
    کلیدواژگان: کانت، شیء فی نفسه، پدیدار، تفسیر دوجهان، بن لایه های شناخت
  • مهدی رفعتی پناه مهرآبادی* صفحات 123-143

    مولفه ‏های نظام آموزش دانشگاهی را می‏توان به دانشجو، استاد، ساختارهای آموزشی و محتوای آموزشی تقسیم کرد. در این میان کتاب‏های درسی دانشگاهی به عنوان یکی از مهم تر اجزای محتوای آموزشی به دلیل ایفای نقش واسط بین استاد و دانشجو از جایگاه ویژه‏ای در آموزش برخوردارند. این پژوهش با توجه به اهمیت کتاب‏های درسی دانشگاهی در انتقال دانش در تمام اجزایش (داده‏ها، نظریه‏ها، روش‏شناسی، روش) با استفاده از روش تحلیل محتوا به دنبال بررسی و تحلیل کتاب‏های درسی دانشگاهی رشته تاریخ از حیث التفاتشان به نقد منابع براساس روش‏شناسی نقد تاریخی منابع است. از آنجا که سازمان سمت متولی اصلی تدوین و انتشار کتاب‏های درسی دانشگاهی است، کتاب‏های منتشرشده از سوی این سازمان به عنوان منابع درسی دانشگاهی رشته تاریخ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان می‏دهد که از بین 38 عنوان کتاب مرتبط با سرفصل‏های درسی تنها در 10 عنوان کتاب، فصل یا قسمتی برای معرفی و نقد منابع تاریخی اختصاص داده شده است. در بین کتاب‏ها و صفحاتی که به معرفی و نقد منابع پرداخته‏اند، تنها دو کتاب به مبحث نقد منابع ورود کرده‏ و بقیه صرفا به معرفی منابع بسنده کرده‏اند. به همین دلیل به نظر می‏رسد در تالیف کتاب‏های درسی تاریخ التفات چندانی به نقد منابع نشده است و این امر می‏تواند بر مهارت‏های تفکر انتقادی و برخورد پرسشگرانه و فعال دانشجو با منابع تاریخی تاثیری منفی داشته باشد. لذا پیشنهاد می‏شود در تالیف کتاب‏های درسی تاریخ، فصلی برای نقد منابع براساس نقد تاریخی در کنار نقد برخی از روایت‏های تاریخی اختصاص یابد.

    کلیدواژگان: نقد منابع، کتاب درسی، رشته تاریخ، سازمان سمت
  • محمد شاهین تقدمی*، امیرعلی مازندرانی صفحات 144-168
    پیشینه پژوهشی موجود نشان می دهد که در دهه های اخیر آموزش برخط غیرهم زمان مورد توجه جدی قرار گرفته است. با وجود این، درباره نگرش تهیه کنندگان محتوای آموزشی در محیط های بومی نسبت به این پدیده اطلاعات کمی در دست است. ازاین رو، مطالعه حاضر، سعی بر آن داشت تا نگرش متخصصان محتوایی تهیه کتب دانشگاهی در حوزه علوم انسانی را در ارتباط با بهترین شیوه برای طراحی و تهیه محتوای آموزشی برخط غیرهم زمان را مورد بررسی قرار دهد. در این راستا، دوازده متخصص محتوایی که در پروژه نسل نخست کتب درسی الکترونیکی چندرسانه ای سازمان سمت نقش نظارت را برعهده داشتند، در این پژوهش شرکت کردند. جمع آوری داده ها از طریق اجرای مصاحبه های نیمه ساختارمند انجام شد. سپس داده ها از طریق روش تحلیل درون مایه ای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های این پژوهش به سه درون مایه اصلی اشاره دارد: درون مایه نیازمحوری که شامل مقوله های فرعی نیازسنجی با توجه به رشته و درس، درنظر گرفتن سلیقه آموزشی دانشجویان نسل جدید، اطمینان از کاربردپذیری محتوا و درنظر گرفتن مولفه‏های بومی بود. درون‏مایه یادگیری‏محوری شامل سازمان‏دهی اجزا و مراحل تدریس، تعامل‏محوری و تکلیف‏محوری بود و سرانجام، درون‏مایه غنی‏سازی نیز از مقوله های فرعی رفع محدودیت‏های کتاب چاپی و کنترل کیفی تشکیل می شد. در انتها، تلویحات نظری و کاربردی این پژوهش مورد بحث قرار گرفت.
    کلیدواژگان: بهترین شیوه، محیط یادگیری چندرسانه ای، نگرش متخصصان، یادگیری الکترونیکی، یادگیری غیرهم زمان
  • رضا جمشیدی* صفحات 169-188
    با این که رویکرد کهن الگویی نقد ادبی به تنهایی می تواند مبنای نقد و تحلیل متون ادبی  هنری قرار گیرد، اما در درس نامه های فارسی نقد ادبی، همواره در حاشیه نقد اسطوره ای قرار گرفته است و بیشتر درس نامه ها در آموزش آن ناتوان بوده اند. این مقاله به نقد و بررسی فصل رویکرد اسطوره ای کهن الگویی مهم ترین درس نامه های نقد و نظریه ادبی که در رشته ادبیات فارسی دانشگاه های گوناگون ایرانی تدریس می شوند، پرداخته است؛ یعنی نقد ادبی عبدالحسین زرین کوب، درباره نقد ادبی عبدالحسین فرزاد، نقد ادبی سیروس شمیسا، مبانی و روش های نقد ادبی نصرالله امامی، نقد ادبی: نظریه های ادبی و کاربرد آن ها در ادبیات فارسی علی تسلیمی و نظریه و نقد ادبی: درس نامه ای میان رشته ای حسین پاینده. جز کتاب حسین پاینده که درس نامه ای آموزشی کاربردی برای دانشجویان و نوپژوهندگان نقد کهن الگویی است، سایر آثار نارسایی ها و معایبی در زمینه نقد کهن الگویی دارند که مانع از آن است که منبع اصلی آموزش این رویکرد نقد ادبی باشند؛ ازجمله در سایه قرار گرفتن نقد کهن الگویی، خلاصه کردن آن در نظریات یونگ و فرای، ناروشمند بودن و عدم آموزش روش های نقد اسطوره ای کهن الگویی، گزاره های علمی نادرست، تخلیط مفاهیم روان کاوی فرویدی و روان شناسی تحلیلی یونگ، عدم وجود نقد عملی در برخی از درس نامه ها، گزینش نمونه هایی ناکارآمد برای آموزش نقد اسطوره ای کهن الگویی، تحلیل های نادرست از برخی متون ادبی و تحمیل مفاهیم و نمادها بر متون نقدشده.
    کلیدواژگان: اسطوره، درس نامه، کهن الگو، نقد ادبی
  • محمود خسروانی، مرتضی رستمیان*، حمید اشرف، حسین خدابخش زاده صفحات 189-217
    رویکردهای استاندارد به ساخت آزمون علی رغم مزایای گوناگون، به دلیل تفکیک آموزش از ارزشیابی در ساحات گوناگون، باعث ایجاد تاثیرات تعقیبی غیرسازنده فراوانی شده اند. در این میان، اهداف برنامه ملی درسی ایران که یک تلاش راهبردی برای ایجاد تغییرات مثبت در آموزش کشور بود، به دلیل همین اثرات تعقیبی، محقق نشده است. به دلیل خلا تحقیقاتی در زمینه پدیدارشناسی این موضوع و نقایص روش شناختی و معرفت شناختی در پرداخت به آن، تحقیق حاضر تلاشی است تا با اتخاذ یک طرح چندمرحله‏ای  چندروشی، ضمن کشف مغایرت‏های سنجه زبان انگلیسی آزمون ورودی دانشگاه با برنامه ملی درسی در کتاب های ویژن، یک انگاره معتبر از مولفه ها و متغیرهای روایی پسینی این آزمون ارایه دهد و سپس با تحلیل ساختاری در ماتریس اثرات متقاطع، راهبردهایی را در اختیار سیاست گذاران آموزشی قرار دهد. بدین منظور ده نخبه در زمینه آموزش زبان انگلیسی و 510 نفر از شرکت کنندگان در آزمون ورودی دانشگاه، به ترتیب، با نمونه گیری هدف دار و در دسترس برای مراحل تحقیق انتخاب شدند. در گام اول، پدیدارشناسی با روش مصاحبه نیمه ساختاریافته از نخبگان حاکی از مغایرت اهداف آزمون با برنامه ملی درسی در پنج بعد اساسی است. مدل سازی معادله ساختاری نیز نشان داد که 26 متغیر در هفت مولفه (فاکتور) در انگاره روایی پسینی این آزمون دخالت دارند. نتایج تحلیل ساختاری نیز متغیرهای راهبردی، حیاتی، تاثیرگذار، دو وجهی و تنظیم‏گر در این نظام تاثیرات را مشخص و اولویت بندی کرد و متناسب با آن کاربردهایی برای آزمون‏سازی در تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیشنهاد شد. این نتایج دارای کاربردهای نظری، عملی، روش شناختی و راهبردی است.
    کلیدواژگان: اثر تعقیبی، انگارهسازی، برنامه ملی درسی، پدیدارشناسی، تحصیلات تکمیلی، زبان انگلیسی، ویژن
  • سید رضا حسینی*، حسن زندیه صفحات 218-252
    سکه‏ شناسی به عنوان دانش شناخت، بررسی و تبیین ویژگی‏ های شکلی و ماهوی نقود ملموس، از علوم جدیدی است که طی دهه ها‏ی اخیر، مورد توجه ویژه پژوهشگران ایرانی قرار گرفته و از این رهگذر، آثار برجسته‏ای در باب معرفی مسکوکات تاریخی کشور نگارش یافته است. در این میان، کتاب‏های تالیف‏ شده درباره سکه ‏های مضروب از دوره صفوی به بعد، متنوع ‏تر هستند. بی ‏شک یکی از مهم‏ترین آثار مزبور، کتابی با عنوان سکه‏ های مسی ایران، فلوس دوره‏های صفوی تا قاجار است که در سال 1391ش به قلم بهرام علاءالدینی نگارش شده است. نگارندگان این پژوهش درصدد هستند که با رویکرد توصیفی تحلیلی، جوانب علمی و تحقیقاتی اثر مذکور را بررسی کنند تا به این پرسش اصلی پاسخ دهند که مهم‏ترین خصوصیات مثبت و منفی این کتاب، شامل چه مواردی است؟ یافته های این مقاله نشان می‏دهد که بهرام علاءالدینی به واسطه برخورداری از تجربیاتی چندین ‏ساله در سکه ‏شناسی، موفق به نگارش کتابی مرجع درباره مسکوکات مسین چکشی ایران طی دوره تاریخی معاصر شده که از امتیازاتش، معرفی فلوس‏های متنوع مضروب در تقریبا پنجاه مورد از دارالضرب‏های ایران، درج اوزان دقیق مسکوکات و تلاش متعهدانه نویسنده در راستای خوانش صحیح مندرجات آن‏هاست. با این حال، بی‏ اعتنایی علاءالدینی به امر ضروری ارجاع ‏دهی علمی، عدم ‏معرفی سکه‏ های مسین برخی از شهرهای جنوبی کشور همچون «کنگان» و «لنگه» و نهایتا اتکای بیش از حد نویسنده به مجموعه شخصی خود و غفلت او از منابع معتبری مانند کتاب‏های «انتشارات کراوس» و گنجینه‏ های «انجمن سکه‏ شناسی آمریکا» و «موزه آشمولین» دانشگاه آکسفورد، اصلی‏ترین نقیصه ‏های اثر وی هستند.
    کلیدواژگان: سکه شناسی، مسکوکات، فلوس، بهرام علاءالدینی، دارالضربهای ایران
  • علیرضا راستی* صفحات 253-269

    برنامه ‏های درسی آن‏ گاه که به «محک تجربه» و به مدد پیاده ‏سازی به صورت نظام‏ مند واکاوی شوند سایه‏ روشن ‏ها و تنگناهای شان بیش ازپیش بر متولیان و برنامه ‏ریزان عیان می‏شود. با درنظرداشت این مهم، پژوهش سندکاوانه کیفی حاضر با هدف آشکارسازی نقاط ضعف احتمالی برنامه درسی بازنگری شده کارشناسی رشته آموزش زبان انگلیسی (مصوب 16/04/1399)، که از آغاز سال تحصیلی 1400 به همه موسسات آموزش عالی ایران (به غیر از دانشگاه فرهنگیان که برنامه درسی خاص خود را داراست) به صورت لازم‏الاجرا ابلاغ شده است، انجام پذیرفت. جستار حاضر در دو سطح برنامه درسی قصد شده در قالب سند ابلاغی وزارت عتف به موسسات، که فاقد چینش و سطح‏بندی دروس است، و نیز در سطح برنامه درسی در حال اجرا توسط بخش ‏های مجری دانشگاهی در قالب آرایش ترمی به بررسی اسناد موجود پرداخت. بررسی سند وزارت نشان داد که برنامه مزبور، از ‏نظر قصد، واجد کاستی ‏هایی نظیر تعدد غیرضروری و بعضا غیردقیق معادل‏ های مربوط به مفاهیم یکسان در عناوین دروس، عدم اقبال کافی به واقعیت‏ های سیال عرصه آموزش زبان انگلیسی در کشور و دنیا در قالب نگنجاندن یک سری محتواها و شایستگی‏ های لازم جهت عملکرد بهینه مدرسان، و نیز عدم توجه به سطح شناختی پاره‏ای از مواد درسی است. همچنین، تامل دقیق در آرایش ترمی برنامه ‏های در حال اجرا در دانشگاه‏ های مجری دوره حکایت از ضعف‏ هایی نظیر عدم رعایت پیش‏نیازهای درسی و تقدم و تاخر نامناسب بعضی دروس از حیث زمان و محتوا داشت. هم‏سو با نویافته ‏های پژوهش، پیشنهادهایی در جهت مرتفع ساختن معایب شناسایی شده و ارتقای کیفیت دوره عرضه شده است.

    کلیدواژگان: آموزش زبان انگلیسی، ایران، برنامه درسی قصدشده، برنامه درسی اجراشده، سندکاوی
  • مژده سادات طباطبایی*، حسین مومنی مهموئی، احمد اکبری، تورج فلاح مهنه صفحات 270-294
    هدف پژوهش حاضر بررسی  شایستگی‏های مولفان کتب درسی بود. رویکرد پژوهش حاضر کیفی و روش آن سنتزپژوهی بود. جامعه پژوهش تمام مقالاتی هستند (124 مقاله) که از سال 1390 تا 1400ش و 2007 تا 2022 م درمورد شایستگی‏های مولفان کتب درسی ارایه شده‏اند. نمونه پژوهش سی مقاله بود که این تعداد براساس پایش موضوعی، اشباع نظری داده‏ها و به صورت هدفمند انتخاب شده‏اند. داده‏های پژوهش با استفاده از تحلیل کیفی مقالات مورد مطالعه، گردآوری شده‏اند. تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از الگوی شش مرحله‏ای روبرتس بوده است. ابعاد توسعه حرفه‏ای معلمان در سه بعد، سیزده عامل و 77 مقوله شامل بعد شایستگی‏های عمومی(مهارت‏های ادراکی، مهارت‏های شناختی، انگیزش و توسعه یافتگی)؛ بعد شایستگی‏های تخصصی (سواد اطلاعاتی، مهارت‏های حرفه‏ای تخصصی تالیف، مهارت‏های روان‏شناختی، آشنایی با قوانین تالیف و مدیریت دانش پداگوژیک) و بعد تعهد (تعهد حرفه‏ای، اخلاقی، اجتماعی، ملی و دینی) طبقه بندی شدند. نتایج نشان داد که برای تالیف مناسب کتب درسی مولفان نیاز به شایستگی‏های عمومی، تخصصی و تعهدی نسبت به حرفه خود دارند. شایستگی‏های مولفان در تمام ابعاد سه گانه نیازمند نگاهی فراسازمانی و ملی است تا بتوان به اهداف بهسازی منابع آموزشی دست یافت. ازاین رو توجه به این دست شایستگی‏ها برای مولفان با توجه به اهمیت و جایگاه محتوای رسمی که در کشور ما در غالب کتاب در مدارس و دانشگاه‏ها ارایه می‏شود، از اهمیت ویژه‏ای برخوردار است.
    کلیدواژگان: شایستگی حرفهای، مولفان، کتب درسی
  • حسین ایمانیان* صفحات 295-320
    کار ترجمه میان هر دو زبان، کاری بس دشوار، زمان‏بر و نیازمند تجربه است. جدا از دو اصل آشنایی با زبان مبدا و مقصد، آگاهی از موضوع و دانشمندی و پژوهشگری در آن زمینه نیز شرطی بسیار ارزشمند است؛ شرطی که گویا نزد برخی از مترجمان فارسی‏زبان در ترجمه کتاب‏های در پیوند با تاریخ و فرهنگ ایران و اسلام نادیده گرفته شده و هنگام نگارش یا ضبط نام‏واژه‏ها (اعلام) پرده از اندازه کاردانی و دانایی آن‏ها برداشته است. در جستار پیش رو، نخست به برخی از اشتباه‏های مترجمان فارسی‏زبان در ضبط نام‏های عربی  اسلامی به هنگام ترجمه متون از زبان‏های اروپایی اشاره، سپس به آسیب‏شناسی موضوع و راه‏کارهای برون‏رفت از این گرفتاری پرداخته شده است. روش انجام پژوهش، تحلیلی و بر پایه داده‏ها (= اشتباه‏هایی) بوده که نویسنده هنگام خواندن برخی از کتاب‏های ترجمه‏شده از متون اروپایی به فارسی یادداشت کرده است. هدف این است که مترجمان از ارزش درست‏نویسی نام‏واژه‏های اسلامی آگاهی یافته و ناشران با بهره‏گیری از ویراستاران کاردان عربی‏دان در این زمینه، از چاپ کتاب‏های پراشتباه خودداری کنند. مهم‏ترین علت چنین اشتباه‏هایی، افزون بر تفاوت خط عربی و فارسی با خط‏های اروپایی، به ناآگاهی یا کم‏دانشی مترجم از موضوع نوشته و نابهره‏گیری ناشران از ویراستاران کاربلد برمی‏گردد. برخی از راهکارهای بازدارنده از نمود چنین اشتباه‏هایی چنین‏اند: ناشران، ویراستاران متخصص عربی‏دان را در یکی از گرایش‏های ادبیات و زبان‏شناسی عربی، تاریخ و فرهنگ اسلام برگزینند؛ ترجمه نوشتارهای در پیوند با تاریخ و فرهنگ اسلام و عرب، به متخصصان عربی‏دانی که انگلیسی آموخته‏اند سپرده شود؛ مترجم برای یافتن ضبط درست برخی از نام‏واژه‏ها به دایره‏المعارف‏ها و فرهنگ‏های اعلام در زبان عربی نگاه کند و دست کم درباره مواردی که از اصل نام‏واژه آگاهی ندارد، برابر لاتین آن را در پاورقی بیاورد؛ مترجم غیرمتخصص، قوانینی را که درباره شیوه نگارش واژه‏های غیر عربی یا فارسی تدوین شده است بخواند. هرچند این راهکارها می‏تواند تا اندازه‏ای از اشتباه در نگارش نام‏واژه‏ها بکاهد، ولی هیچ‏یک نمی‏تواند به‏اندازه تخصص و آگاهی مترجم از موضوع متن، سودمند افتد.
    کلیدواژگان: آگاهی از موضوع، نامواژه، خط عربی، خط لاتین، نقد ترجمه، ویراستاری ترجمه
  • رضا جعفری هرندی*، سوسن بهرامی صفحات 321-343

    هدف پژوهش حاضر ارزیابی میزان همخوانی و انطباق برنامه درسی قصدشده، اجراشده و کسب شده اخلاق اسلامی در دانشگاه ها بود. روش پژوهش در برنامه درسی قصدشده تحلیل محتوا بود که اهداف کتاب درسی اخلاق اسلامی (مبانی و مفاهیم) با اهداف بالادستی آن یعنی سرفصل مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی مطابقت داده شد. در برنامه درسی اجراشده از روش توصیفی با تکنیک مشاهده استفاده شد و کیفیت تدریس اساتید با چک لیست تهیه شده مطابقت داده شد. در برنامه درسی کسب شده نیز از پدیدارشناسی با دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه قم، پردیس فارابی و دانشگاه صنعتی قم استفاده شد. برای اعتباربخشی به یافته‏ها، اطلاعات و نتایج به دست آمده به مشارکت کنندگان ارسال شد که آن ها صحت متن خروجی را تایید کردند. نتایج پژوهش نشان داد که هر چند مطابقت قابل قبولی بین اهداف بالادستی و اهداف قصدشده کتاب اخلاق اسلامی (مبانی و مفاهیم) وجود دارد، اما مواردی مانند آزادی و اختیار، نقش عقیده و عمل در تکوین شخصیت و اخلاق فردی از یاد رفته اند. در زمینه برنامه درسی اجراشده و تجربه شده هم مشخص شد که اساتید محتوای کتاب را به صورت مسیله محور، کاربردی و قابل فهم در کلاس تدریس کرده اند و به اشتراک گذاشته اند که نشان‏دهنده مناسب بودن و توفیق است. در برنامه درسی کسب شده هم آورده های جالب و جذابی برای دانشجویان و زیست اخلاقی آن ها فراهم شده است. در عین حال در این وجه از برنامه مشکلاتی مانند قدیمی بودن رویکردها و نپرداختن به علمای معاصر اخلاق، کسب تجربه سطحی و عمیق نبودن دانش ها و گرایش های کسب شده وجود دارد.

    کلیدواژگان: دروس عمومی دانشگاهی، کتاب درسی اخلاق اسلامی، برنامه درسی قصدشده، برنامه درسی اجراشده، برنامه درسی کسب شده
|
  • Milad Shirdel, Keyvan Salehi *, Hajar Ghadirian Pages 1-24
    Considering the changes that are taking place in higher education environment, improving the quality of scientific writing is one of the main goals of the educational system and the main concerns of university faculty members, students and scientists. For this purpose, it is necessary to identify the quality levels of its features and perform continuous and detailed exercises in order to acquire and improve capabilities through self-evaluation and expertsʼ assessment. Authenticity in writing is one of the most important features of academic scientific writing. The aim of the present study was to identify the criteria and indicators of authentic writing in academic scientific writing. Data were collected using a phenomenological method and semi-structured interview of 12 members of the Faculty of Psychology and Education of University of Tehran who were selected through the criterian sampling method. The finding led to the identification of 52 indicators and classificaton of 7 criteria including "freelance writing", "source selection and writing ethics", "execution of writing ethics", "argumentative writing", "writing probably", "usefulness" and "reflection of the researcher's thought and attitude". Results confirmed undeniable importance of authentic writing in academic scientific writing and the necessity of education based on its criteria. Education and evaluation of research texts based on identified criteria and indicators can be useful in improving the quality of academic scientific writing. At the end of the research, suggestions were presented to improve the authenticity of academic scientific writing.
    Keywords: scientific writing, authentic writing, academic writing, writing ethics, Phenomenology
  • Ghazale Norouzpour, Azita Abbasi *, Shohreh Sadat Sajjadi Kouchesfahani Pages 25-60
    One of the teaching approaches that has received much attention in language teaching so far is the communicative approach. It has led to the practical and interactive use of a foreign language. The present study aims to represent the communicative approach in teaching speaking skill in Mina textbooks of teaching Persian to non-Persian speakers. To this end, the literature review related to the research topic has been studied in order to prepare a checklist for evaluating the communicative approach in teaching speaking skill based on some experts’ viewpoints in the communicative education filed. Then, the speaking activities of every three books of Mina have been detected and sorted in three classifications of individual activities, two-person activities and group activities. After observing and analyzing these speaking-based activities, values and criteria of the named checklist have been examined and rated according to the Likert scale. According to the observations and results in this study, it can be said that teaching the speaking-based contents of Mina textbooks are possible only by means of communicative language teaching, as the authors of these textbooks claim. This claim is particularly obvious to a large extent in the first and the third volume of Mina textbooks, while in the second volume despite including topics and interactive situations related to real life, there has been few oral production activities which help the learners to practice their speaking skill.
    Keywords: Communicative Approach, Mina Textbooks, Persian Educational Content, Persian Language Teaching to Non-Persian Speakers, Speaking Skill
  • Koosha Vatankhah *, Mohammad Bagher Ommati Pages 61-77
    Research projects into Imami jurisprudence indicate a great development in the field reformulating many questions. Taking new perspectives towards history of Twelver jurisprudence and ijtihad, contributors have started to criticise the clichés however this trend is at the beginning and many questions are still remaining obscure. Challenging many stereotypes, Robert Gleave is of the pioneering researchers who rejects anti-rational notion prevailing in Akhbari study, recognises a diversity amongst Akhbari ulama, puts certainty at the centre of Akhbari theory, and negates a reading which represents Akhbari theory as a protestant Shiism. His attempt shows an enthusiasm for some historical reading which unfortunately fails to fulfil the requirements. From this point of view an essentialism might be traced in his categorising system making him form a rigid, fix, and objective differentiation between two groups of Imami ulama. In doing so, instead of concentrating on historical actors and their systems of representation, categorisation, and perception he regards Usuli, Akhbari, and other concepts as concrete realities while from a historical perspective concepts, definitions, and categories are also socio-historical phenomena needed to be studied. Focusing on his Scripturalist Islam, this article aims to study Gleave’s important achievements in Shia Studies.
    Keywords: Astarabadi, Akhbarism, Usulism, Robert Gleave, Scrupturalist Islam
  • Hadi Razaghi Harekandehee * Pages 78-97
    The author of the book "maktab-dar-farayand-takamol" considering his expertise in the knowledge of ancient texts, and influenced by the principles and methods of modern historiography aims to question some important Shiite beliefs and with the selective selection of historical sources and by removing the established preconceptions in topics such as: showing the philosophy of Occultation, the unexpected occurrence of absenteeism and the imam's lack of presence in spite of ready conditions; He has tried to draw a normal face of Imam and he suggests to the reader that many Shiite beliefs about the superhuman qualities of imams have been formed throughout history due to various factors such as: the power of Shiism or the role of ghulāt (exaggerators). This research, which is written in a descriptive-analytical method and by examining the text; intends to state that this book has not benefited from having the principle of correct verbal preconceptions, which is necessary for a historical work and in the report and analysis of history about correct Islamic beliefs, there has been a gross confusion about correct Islamic beliefs and it has created some distance and a deep gap with the theoretical foundations of Shiite Islam.
    Keywords: Shia, Mahdism, Occultation, School, evolution
  • Mustafa Zali * Pages 98-122
    This investigation aims the critical review of interpretation of transcendental idealism based on the book ‘Substrata of Knowledge’. Transcendental idealism is one of the controversial theses in Kant's philosophy concerning the relation between the appearance and the thing-in-itself and has become the source of various interpretive currents; So that, some consider this distinction as an epistemological distinction and see it as two ways of considering a single object. Others, on the other hand, see this distinction as an ontological distinction; In this second group, some consider this distinction to require the realization of objects in two different worlds (two worlds interpretation) and others consider this distinction to refer to two different categories of single object attributes. In this article, using the analytical method, the interpretation of the book ‘Substrata of Knowledge’ is critically reflected. According to this book, transcendental idealism, that is, the commitment to the existence of things-in-themselves and the effect of them on cognition, is completely incompatible with Kant's principles; This article shows that its interpretation is like the two worlds interpretation; Then, by reference to the recent Kantian studies, it will be shown that this interpretation is consistent and defensible within the framework of Kant's philosophy.
    Keywords: Kant, thing in itself, two-worlds interpretation, Substrata of Knowledge
  • Mahdi Rafatipanah * Pages 123-143

    The components of the higher education system can be divided into learner, teacher, educational structures and content.Meanwhile, university textbooks have a special place in education due to their role as an intermediary between professors and students. Considering the importance of textbooks in the transfer of knowledge in all its components this article, using the content analysis method, analyzes academic textbooks in the field of history in terms of their attention to the criticism of sources according to the methodology of historical criticism of sources. Since the SAMT organization is in charge of composing and publishing university textbooks in Iran, the books published by this organization were examined as university textbook resources in the field of history. The results show that among the 38 book titles related to the curriculum, only in 10 book titles, a chapter or a section has been used to introduce and criticize historical sources. Among the books and pages that introduced and criticized the sources, only two books entered the topic of source criticism and the rest were only limited to the introduction of sources.For this, it seems that in the history textbooks, not much attention has been paid to the criticism of sources, and this can have a negative effect on the students' critical thinking skills and active and questioning approach to historical sources. Therefore, it is suggested that in writing history textbooks, a chapter should be allocated for the criticism of sources based on historical criticism, along with the criticism of some historical narratives.

    Keywords: Criticism of sources, Textbook, field of history, SAMT
  • Mohammad Shahin Taghaddomi *, Amir Ali Mazandarani Pages 144-168
    There has been a surge of interest in asynchronous E-learning throughout the literature in the past few decades. However, the literature falls short on how local educational materials developers perceive this phenomenon. The present study, then, set out to investigate the attitudes of Iranian experts as to the best practice in designing and developing asynchronous online educational materials. In so doing, the 12 educational materials experts who were supposed to supervise the first generation of SAMT’s electronic educational materials project took part in the study. The data were collected through semi-structured interviews and, then, analyzed using thematic analysis. The findings revealed three major themes the first of which was needs-orientedness covering needs analysis with regard to discipline and course, considering the new generation students’ tastes and inclinations, ensuring the usability of the materials, and considering local factors. The second theme was learning-orientedness, which included three components, namely organization of the components and steps of teaching, interaction-centeredness, and assignment-centeredness. Finally, materials enrichment was discovered to be the third theme containing the subcategories of going beyond the boundaries of printed books and quality control. The theoretical and practical implications of the study are discussed.
    Keywords: Best practice, e-learning, Asynchronous learning, Multimedia learning environment, Expert attitudes
  • Reza Jamshidi * Pages 169-188
    Even though the archetypal approach of literary criticism can be used in the critique and analysis of literary-artistic texts, independently of mythological criticism; but in Persian coursebooks of literary criticism, has always been on the shadow of mythological criticism and most textbooks have failed to teach it. This article reviews the chapter of the mythological-archetypal approach of the most important coursebooks of critical theory that are taught in the field of Persian literature in various Iranian universities; that are, Literary Criticism by Abdolhossein Zarrinkoob, about the Literary Criticism by Abdolhossein Farzad, Literary Criticism by Sirous Shamisa, Principles and Methods of Literary Criticism by Nasrollah Emami, Literary Criticism: Literary Theories and Their Application in Persian Literature by Ali Taslimi, Critical Theory: an Interdisciplinary Coursebook by Hossein Payandeh. except Hossein Payandeh's book, which is an educational- efficient textbook for students and researchers of archetypal criticism, other works have insufficiencies and disadvantages in the archetypal criticism that prevent them from being the main source of teaching this literary criticism approach; including, archetypal criticism has been placed in the shadow of mythological criticism, summarizing it in the theories of Carl Jung and Northrop Frye, being unmethodical and not teaching the methods of mythological-archetypal criticism, false scientific statements, combination of Freudian psychoanalysis and Jungian analytical psychology, non-existence of practical criticism in some coursebooks, selection of ineffective examples for teaching, Incorrect analysis of some literary texts, and infliction of concepts and symbols on analyzed texts.
    Keywords: myth, Textbook, Archetype, literary criticism
  • Mahmood Khosravani, Morteza Rostamian *, Hamid Ashraf, Hossein Khodabakhshzadeh Pages 189-217
    Standard approaches to test development, despite their benefits, have brought about destructive effects due to separation of education and assessment. Iranian national curriculum was a strategic attempt for exerting positive effects but it failed in its mission due to test’s consequential effects. Considering the gap regarding the phonomyography of this issue and methodological and epistemological deficiencies in research on test consequences, the present research is an attempt to employ a multi-phase/multi-method design and provide a consequential validity model for English module of university entrance exam based on Vision book series and then an structural analysis of the variables of the model to feed educational and pedagogical practitioners for implementing appropriate strategies.to this aim, 10 elites participants in ELT and 510 recent examinees of the university entrance exam were selected through purposive and convenience sampling respectively. In the first phase, the phonomyography was conducted through semi-structured interview with elites and revealed that vision curriculum contradicts national curriculum in five axes. Also, the results of structural equation modeling also revealed that 26 variables subsumed under 7 factors are involved in the consequential validity model developed. Finally, the findings from structural interpretation uncovered the strategic, critical, bi-dimensional, regulatory and influential nature of the variables. These findings have theoretical, methodological, practical and strategic implications for different practitioners.
    Keywords: University Entrance Exam, Consequential Effect, Modeling, National Curriculum, vision
  • Seyed Reza Hosseini *, Hasan Zandiyeh Pages 218-252
    "Numismatics", defined as the knowledge of cognition, study and explanation of the structure and essence of tangible currencies, is one of the emerging sciences that has received special attention from Iranian researchers, particularly in recent decades, and prominent works on the introduction of the country's historic coins have been written as a result of their efforts. Among these works, the books written about coins minted from the Safavid period onwards are the most varied. Undoubtedly one of the most important of these publications is Persian Copper Coins, From Safavids to Qajars written by Bahram Alaedini in 1391 SH. The authors of this research are trying to investigate the scientific and research aspects of the mentioned work with a descriptive-analytical approach to answer this main question: what are the most important positive and negative features of this book? According to our research, Bahram Alaedini, due to his many years of numismatic experience, has succeeded in writing a reference book about the Iranian hammered coinage during the contemporary historical period. The advantages of this book are as follows: introducing the various coins minted in approximately 50 Iranian mints, recording the exact weight of the coins as well as the author's diligent effort to correctly read the contents of the coins. However, there are some flaws in Alaedini's book, including the following: ignoring scientific referencing which is essential, his failure to refer to the copper coins of some southern cities such as "Kangan" and "Lengeh", and finally the author's overreliance on his personal collection and neglect of reliable sources such as books published by "Krause Publications", collections of the "American Numismatic Society" and the "Ashmolean Museum" at Oxford University.
    Keywords: Numismatics, Coins, Falus, Bahram Alaedini, Iranian mints
  • Alireza Rasti * Pages 253-269

    When curricula being enacted are exposed to systematic scrutiny, they unveil their strengths and weaknesses to curriculum planners. With this in mind, the present qualitative documentary analysis has aimed at uncovering any possible limitation of the revised curriculum of ELT at bachelor-degree level having been announced as required to take effect since the outset of 1400 in all Iranian universities (save Farhangian University having already developed its own curriculum). The research has examined existing policy documents on the level of intended curriculum in the form of a Ministry of Science, Research and Technology text lacking in sequencing of subjects, as well as that of the curriculum being enacted in the form of sequenced charts of subjects by the university departments. Close reading of the Ministry document showed, from the perspective of intention, the curriculum contains shortcomings such as having unnecessary multiple and at times inaccurate equivalents for identical concepts in the title of subjects, paying undue attention to the dynamic nature of ELT both nationally and internationally, which is evident in the form of exclusion of a set of content and competencies required of teachers to perform at their best, and being blind to the cognitive difficulty of other subjects. Additionally, a reflection on the sequencing of the courses revealed weaknesses, including lack of attention to issues of course requirement and inappropriate sequencing of subjects in terms of time and content. In line with the findings, suggestions for redressing such imbalance and improving the quality of the curriculum are given.

    Keywords: English Language Teaching (ELT), Iran, intended curriculum, enacted curriculum, Document analysis
  • Mojde Sadat Tabatabai *, Hossain Momenimahmouei, Ahmad Akbari, Turaj Falal Mehne Pages 270-294
    The purpose of the current research was to investigate the competencies of textbook authors. The approach of the current research was qualitative and its method was research synthesis. The research community is all articles (124 articles) that have been presented from 1390 to 1400 AD and from 2007 to 2022 AD regarding the competencies of textbook authors. The sample of the research was 30 articles, which were selected based on thematic monitoring, theoretical data saturation, and purposefully. The research data have been collected using the qualitative analysis of the studied articles. By analyzing the data using the coding approach, the dimensions of teachers' professional development in 3 dimensions, 13 factors and 77 categories including the dimension of general competencies (cognitive skills, cognitive skills, motivation and development) ; The dimension of specialized competencies (information literacy, professional-specialized authoring skills, psychological skills, familiarity with the rules of authoring and pedagogical knowledge management) and the dimension of commitment (professional, ethical, social, national and religious) were classified. The results showed that in order to write appropriate textbooks, the authors need general, specialized and commitment skills towards their profession. Competencies of the authors in all three dimensions require a trans-organizational and national perspective in order to achieve the goals of improving educational resources. Therefore, it is of particular importance for authors to pay attention to these kinds of qualifications, considering the importance and position of the official content that is presented in the majority of books in schools and universities in our country.
    Keywords: Professional Qualifications, authors, Textbooks
  • Hosein Imanian * Pages 295-320
    translating between two languages is a very difficult, time consuming and requires experience. It is a complete mistake to think that by learning a language in a few years, one can translate any text from that language. In addition to the two important principles of "familiarity with the first and second languages", the principle of "knowledge of the subject" and science and research in it, it is also very valuable; The principle that some Persian-language translators seem to show in the translation of books written about the history and culture of Iran and Islam in European languages is underestimated when writing the Proper Nouns (people, things, books, etc) shows itself and clarifies the level of expertise and knowledge of the translator. In the present article, first, the mistakes of Persian-language translators in writing the Arabic-Islamic Proper Nouns when translating texts from Latin languages (especially English, French and German) are mentioned, the losses and causes are discussed, and In the end, the ways to get rid of this problem are explained. The research method was analytical and based on mistakes that the author found while reading some translated books and suggested ways to get out of such mistakes as he found from personal experience. The most important reason for such mistakes is the translator's ignorance or lack of knowledge of the subject matter; Looking at the expertise in translation and choosing an expert editor by the translator and publisher will help to translate the translated text, to a large extent,...
    Keywords: Proper Nouns, Arabic Script, Latin Script, Persian language, Translation Criticism
  • Reza Jafariharandi *, Susan Bahrami Pages 321-343

    The purpose of the current research was to evaluate the degree of coherence and adaptation of the intended, implemented and acquired Islamic ethics curriculum in universities.The research method in the intended curriculum was content analysis, which matched the objectives of the Islamic ethics textbook (basics and concepts) with its upper objectives, i.e. the title approved by the Supreme Council of the Cultural Revolution. Descriptive method with observation technique was used in the implemented curriculum and the teaching quality of professors was matched with the prepared checklist.In the obtained curriculum, phenomenology was used with undergraduate students of Qom University, Farabi Campus and Qom University of Technology. To validate the findings, the obtained information and results were sent to the participants, who confirmed the accuracy of the output text.The results of the research showed that although there is an acceptable correspondence between the upstream goals and the intended goals of the book of Islamic ethics (basics and concepts), things such as freedom and discretion, the role of belief and action in the development of individual character and ethics have been forgotten.In the context of the implemented and experienced curriculum, it was also found that the professors taught the content of the book in a problem-oriented, practical and comprehensible manner in the class and shared it, which indicates the appropriateness and success.In the acquired curriculum, interesting and attractive lessons have been provided for students and their morals.

    Keywords: General Gniversity Courses, Islamic Ethics Eextbook, intended curriculum, Implemented Curriculum, Acquired Curriculum