فهرست مطالب

مدیریت بهداشت و درمان - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 47، بهار 1402)

مجله مدیریت بهداشت و درمان
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 47، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زینب حاجی تبار، سید جمال الدین طبیبی*، سید داوود نصرالله پور شیروانی، بایرام پاکروان صفحات 7-14
    مقدمه

    ارزشیابی هزینه - اثر بخشی مداخلات درمانی برای تخصیص بهینه منابع در بخش سلامت به خصوص در کشورهای کم برخوردار حایز اهمیت است. هدف این پژوهش مرور روایتی بررسی مقایسه ای روش های درمانی در کودکان مبتلا به سرطان است.

    روش پژوهش: 

    مطالعه حاضر با جستجو در چهار پایگاه اطلاعاتی SID، Scopus، Pubmed و Google Scholar با استفاده از کلید واژه های(هزینه-اثربخشی، ارزشیابی اقتصادی، هزینه - منفعت، هزینه، سرطان، کودکان) برای یافتن مقالات مرتبط منتشر شده بین سال های 2000 تا 2020 میلادی انجام شد. مقالات بدست امده پس از انطباق با معیارهای ورود وارد مطالعه شدند.

    یافته ها

    پس از بررسی معیارهای ورود 8 مطالعه وارد مطالعه مروری حاضر شد. در اکثر مطالعات روش های جراحی یا داروهای جدیدتر از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر بودند (مانند لاپاراسکوپی یا داروهای نوترکیب). اکثر مطالعات ارزش اقتصادی روش های درمانی را بصورت تحلیل هزینه - منفعت مورد بررسی قرار داده بودند.

    نتیجه گیری

    مطالعات اولیه تحلیل هزینه - منفعت در حوزه مداخلات بهداشتی و درمانی در حال افزایش است. زیرا این گونه تحلیل ها می تواند در بهینه سازی استفاده از منابع و امکانات و ارتقای سلامت مردم نقش مهمی ایفا نماید. مطالعات مروری می تواند با تجمیع نتایج مطالعات اولیه در جهت برنامه ریزی های صحیح مالی به مدیران و سیاست گذاران حوزه سلامت کمک شایانی نماید.

    کلیدواژگان: هزینه - اثربخشی، ارزشیابی اقتصادی، هزینه - منفعت، هزینه، سرطان، کودکان
  • محمد محمودی ماندنی، اکبر اعتباریان خوراسگانی*، سعید شریفی، البرز قیتانی صفحات 15-25
    مقدمه

    از خود بیگانگی تاثیر منفی زیادی بر افت عملکردهای افراد دارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های از خود بیگانگی در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه اصفهان انجام شد.

    روش پژوهش: 

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کیفی بود. جامعه پژوهش خبرگان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه اصفهان در سال 1400 بودند که طبق اصل اشباع نظری 20 نفر از آنها با روش های نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی و مصاحبه نیمه ساختاریافته بودند که روایی مصاحبه ها با روش مثلث سازی تایید و پایایی کدهای استخراج شده با روش بازآزمایی دو هفته ای 88/0 به دست آمد. داده ها با روش های کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نرم افزار MAXQDA تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که از خود بیگانگی 205 شاخص، 29 مولفه و 7 بعد داشت. ابعاد شامل از خود بیگانگی فراسازمانی (با 5 مولفه انسان زدایی در کار، آنومی فرهنگی و اجتماعی، اثرات و ارزش های جامعه صنعتی، بیگانگی اجتماعی و باورهای فرهنگی)، از خود بیگانگی سازمانی (با 13 مولفه ضعف در مدیریت استعدادها، ضعف جامعه پذیری سازمانی، مدیران غیرحرفه ای و ضعیف، بیگانگی سازمانی، ضعف ارتباطات بین فردی در سازمانی، تنش و تعارض سازمان، ضعف قوانین و مقررات، سیستم نظارت و کنترل ناکارآمد، بی نظمی سازمانی، فرهنگ سازمانی مبتنی بر ساخت، فساد و رانت خواری، سبک مدیریت استبدادی و بی قدرتی در کار)، از خود بیگانگی شغلی (با 4 مولفه احساس بی معنایی در کار، عدم انگیزش شغلی، ابهام در نقش و وظایف و سرخوردگی شغلی و سازمانی)، از خود بیگانگی فردی (با 4 مولفه ناتوانی در کار، عزت نفس پایین، اختلالات روانشناختی و فقدان اخلاق مداری کارکنان)، نگرش های رفتاری و سازمانی نامطلوب (با 1 مولفه)، خستگی شغلی (با 1 مولفه) و بیزاری و تنفر از کار (با 1 مولفه) بودند.

    نتیجه گیری

    ابعاد و مولفه های شناسایی شده برای از خود بیگانگی می تواند برای متخصصان و برنامه ریزان سازمانی تلویحات کاربردی بسیاری داشته باشد و آنان بر اساس ابعاد و مولفه های شناسایی شده می توانند برنامه هایی برای کاهش از خود بیگانگی کارکنان طراحی و اجرا نمایند.

    کلیدواژگان: از خود بیگانگی شغلی، از خود بیگانگی فراسازمانی، از خود بیگانگی سازمانی، آموزش کاهش از خود بیگانگی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • مریم قادری فر، جمشید سالار*، علی اکبر آقاجانی افروزی صفحات 27-43
    مقدمه

    در دنیای مدرن امروز، بزرگ ترین تغییر در صنعت زیبایی از یک دهه پیش، نفوذ گسترده رسانه های اجتماعی به زندگی مردم بوده است. یکی از اصلی ترین دلایلی که یک کسب وکار در حوزه ی فروش لوازم آرایشی و بهداشتی موفق می شود این است که محتوای صحیح و جذاب تولید می کند؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر تدوین مدل بازاریابی محتوای فروشگاه های آنلاین محصولات آرایشی و بهداشتی بر اساس رویکردی آمیخته بوده است.

    روش پژوهش: 

    نخست بر اساس نظریه داده بنیاد و بر اساس مصاحبه با 21 تن از خبرگان، کدهای باز، محوری و انتخابی تولید و سپس مدل بازاریابی محتوای فروشگاه های آنلاین محصولات آرایشی و بهداشتی ارایه شد. در مرحله کیفی تحقیق که مبتنی بر رویکرد داده بنیاد می باشد از مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته استفاده گردید. روش نمونه گیری در نظریه داده بنیاد، نمونه گیری هدفمند و نظری است. در مصاحبه ها، افراد منتخب به روش هدفمند و تکنیک گلوله برفی و با حداکثر تنوع انتخاب شدند. مصاحبه شوندگان شامل مدیران، خبرگان، صاحب نظران و افراد حرفه ای در زمینه مدیریت محتوایی بودند که دارای تحصیلات دانشگاهی و آشنا با علوم مدیریت و جز برترین های استان های مازندران و تهران و گیلان بودند. برای اعتبار سنجی کمی مدل و بررسی روابط مولفه ها، از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزار SMART- PLS3 استفاده شده است.

    یافته ها

    با انجام مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته 20 عامل مرتبط با مدل بازاریابی محتوای شناسایی شد و مبنای طراحی مدل قرار گرفتند که عبارت اند از طراحی، برند سازی، اثر اجتماعی، کیفیت ارایه خدمات وب سایت، زیرساخت فناوری، بازاریابی، عامل قانون، تصمیم گیری مدیران، رقابت پذیری وب سایت محصولات آرایشی و بهداشتی، خلق محتوای صحیح و باارزش، توانمندسازی مدیران فروش، استراتژی، محتوا، منابع انسانی، مدیریت ارتباط با مشتری، عملکرد، عناصر ارتباط موثر، اقتصادی، رسانه ها، عوامل حریم شخصی. بر اساس نتایج مرحله کمی، روابط موجود در مدل با ضرایب تاثیر مناسبی به تایید رسید. خروجی مدل نشان می دهد که ضریب معناداری بین فرضیه های پژوهش از دامنه 1.96 خارج است و این بدان معناست که تمامی متغیرهای پژوهش در سطح اطمینان 95% در نمونه آماری تایید می شوند.

    نتیجه گیری

    برنامه ریزی و مدیریت درست توسط صاحبان کسب و کارهای فروشگاه های آنلاین محصولات آرایشی و بهداشتی و هم چنین تجزیه وتحلیل رفتار مخاطبان و بهینه سازی و به روزرسانی وب سایت ها و نظارت پیوسته بر آمارهای سیو وب سایت ها و فروشگاه های آنلاین و متعامل بودن با مخاطب، رکن های اصلی ارایه خدمات باکیفیت هستند.

    کلیدواژگان: بازاریابی محتوای، فروشگاه های آنلاین محصولات آرایشی و بهداشتی، رویکرد آمیخته
  • سحر خودکار، شقایق وحدت*، سمیه حسام صفحات 45-55
    مقدمه

    بیمارستان ها از منابع طبیعی استفاده می کنند؛ که همه آن ها بر روی محیط زیست تاثیر منفی می گذارند. اما آن ها با استفاده هوشمندانه و پایدار از منابع طبیعی مفهوم بیمارستان سبز را در جهان گسترش می دهند. هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر پیاده سازی استانداردهای بیمارستان سبز در بیمارستان های سازمان تامین اجتماعی در سال 1401 با بهر ه گیری از الگوی مفهومی GGHH می باشد.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش کاربردی، کمی و توصیفی با نمونه گیری هدفمند (مدیر، بهبود کیفیت، بهداشت محیط/ حرفه ای) در بیمارستان های تامین اجتماعی (حجم نمونه 210 نفر) انجام گرفت. پرسشنامه پژوهشگر ساخته و با روش آماری آزمون شاپیروویلکس، ویلکاکسون و فریدمن در نرم افزار SPSS (0.001: p-Values) می باشد.

    یافته ها

    مولفه های با میانگین (یا میانه) بیشتر از حد متوسط (سطح اطمینان 95 درصد) از اهمیت کافی برخوردار هستند. میزان موثر بودن مولفه ها در بخش انرژی بالاترین رتبه  با 20.27 امتیاز مربوط به استفاده از دستگاه های کارآمد انرژی و پایین ترین رتبه با امتیاز 7.09 مربوط به حداقل استفاده از گرمایش مصنوعی می باشد. میزان موثر بودن مولفه ها در بخش غذا بالاترین رتبه با امتیاز 10.83 مربوط به استفاده از ظروف غذای قابل استفاده مجدد و پایین ترین رتبه با امتیاز 4.79 مربوط به تامین مواد غذایی در داخل بیمارستان می باشد. میزان موثر بودن مولفه ها در بخش آب بالاترین رتبه با امتیاز 8.35 مربوط به استفاده از بازیافت فاضلاب و پایین ترین رتبه با امتیاز 3.42 مربوط به استفاده از «پرده آب» می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، با برنامه ریزی بهینه و تامین منابع به استانداردهای بیمارستان سبز الگوی GGHH را در بیمارستان پیاده کرد.

    کلیدواژگان: بیمارستان سبز، مولفه های بیمارستان سبز، ابعاد بیمارستان سبز
  • ساره صمدی*، تورج هراتی خلیل آباد صفحات 57-66
    مقدمه

    گسترش بیماری کووید-19 در کشور و افزایش تعداد مبتلایان منجر به افزایش بار کاری پرسنل و بی انگیزگی، خستگی، فرسودگی، و ترک شغل پرسنل درمان شد که در نهایت به کمبود پرسنل درمان و چالش هایی در زمینه تامین نیروی انسانی در بیمارستان ها شد. ازینرو استفاده از تجربیات مدیران در زمینه شناسایی چالش های مربوط به منابع انسانی، راه حل های بکار گرفته در زمینه رفع مشکل، و نتایج حاصل از بکارگیری راه حل های استفاده شده، به ارایه مدلی در راستای تعدیل چالش مربوط به منابع انسانی در بیمارستان های ارایه دهنده خدمات درمانی به بیماران مبتلا به کووید-19 پرداخته شد.

    روش پژوهش: 

    مطالعه حاضر از نوع مطالعات میدانی بود که بصورت کیفی در بین 31 نفر مدیران بین المللی، ملی، و داخلی که دارای تخصص در زمینه مدیریت بیمارستانی هستند انجام شد. بمنظور انجام مطالعه از چک لیست سوالات نیمه ساختار یافته استفاده شد. بمنظور تحلیل و آنالیز مطالعه و بدست آوردن نتایج نهایی، از روش تحلیل محتوا قراردادی استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس تحلیل مصاحبه های کیفی، مهم ترین چالش های مربوط به منابع انسانی عبارت بودند از : "استرس و ترس نیروها از ابتلا به ویروس در بیمارستان ها"، "وجود مقاومت در افراد در برابر تغییرات غیر منتظره"، "افزایش بار کاری نیروی انسانی متخصص"، "کمبود نیروی انسانی متخصص"، "تجویزهای خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان"، "عدم تمایل برخی نیروها برای حضور در محل کار در روزهای ابتدایی بیماری"، و  مسایل روان شناسی در تیم درمان و بیماران"، و "شیفت های طولانی مدت و تحلیل بهره وری کادر درمان در اثر ابتلا به کرونا و غیبت از کار".

    نتیجه گیری

    با توجه به چالش های مطرح شده، وجود برنامه ریزی های مدون و از پیش تعیین شده و هم چنین توجه به اهمیت نیروی انسانی در برنامه ریزی برای مدیریت بحران در هنگام همه گیری ها نقش مهمی ایفا می کند.

    کلیدواژگان: منابع انسانی، کووید-19، چالش ها
  • شیبا کیانمهر، صدیقه محمداسماعیل* صفحات 67-82
    مقدمه

    هدف شناسایی اولویت ها، هم تالیفی، توزیع موضوعی علوم پزشکی، و تعیین میزان سهم کشورها در انتشار مقالات نشریه Scientometrics، به منظور خوشه بندی و مصورسازی موضوعات حوزه پزشکی با توجه به فراوانی رخداد کلمات در عنوان مقالات بوده است.

    روش پژوهش: 

    تحلیل محتوا از روش های انجام پژوهش کیفی و بر اساس شاخص های علم سنجی است که با رویکرد کمی آمار توصیفی و با استفاده از نرم افزارها و فنون علم سنجی، به مرور نظام مند حوزه پزشکی ایران در پایگاه WOS، نشریه علم سنجی یا Scientometrics آمریکا پرداخته است. جامعه پژوهش1441 مقاله در 60 شماره منتشر شده نشریه (2015-2020) بوده است با جستجوی انواع مدارک نمایه شده انگلیسی در قسمت جستجوی پیشرفته پایگاه، تعداد 421 مقاله بازیابی، سپس با استفاده از گروه های موضوعی، مقالات مربوط به حوزه های پزشکی جدا (382 عنوان مقاله) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ‏ها:

     در بخش شناسایی اولویت ها و توزیع موضوعی مقالات به ترتیب 5 حوزه موضوعی استناد، کتابسنجی، شبکه همکاری و شبکه واژگانی، نویسنده و علم بیشترین فراوانی را داشته است.. بررسی میزان سهم کشورها نیز نشان داد کشورهایی هم چون چین، آمریکا و اسپانیا به ترتیب بیشترین میزان تولید علمی را در نشریه علم سنجی Scientometricsداشتند. 

    نتیجه‏ گیری: 

    خط مشی موضوعی حوزه علم سنجی در داخل کشور در حوزه پزشکی تا حدودی با خط مشی موضوعی این حوزه در سطح بین المللی مطابقت دارد. لذا لازم است، با بررسی و رصد مقوله‏های موضوعی کمتر کار شده به سوق دادن پژوهش‏های داخل کشور به آن سمت و سو پرداخت و مقوله‏ های کار شده را نیز تقویت نمود.

    کلیدواژگان: علم سنجی، ساینتومتریکس، تحلیل محتوای موضوعی، نقشه هم‏تالیفی، علوم پزشکی
|
  • Zeynab Hajitabar, Seyed Jamaloddin Tabibi *, Seyed Davoud Nasrollapour Shirvani, Bayram Pakravan Pages 7-14

    Cost-effectiveness evaluation of therapeutic interventions is important for optimal allocation of resources in the health sector, especially in developing countries. This research is a narrative review aiming at comparison of treatment methods in children with cancer.

    Methods

    The present study was conducted by searching four databases, SID, Scopus, Pubmed and Google Scholar using keywords (cost-effectiveness, economic evaluation, cost-benefit, cost, cancer, and children) to find related articles published between 2000 and 2020. The obtained articles were included in the study after complying with the inclusion criteria.

    Results

    After checking the inclusion criteria, 8 studies were included in the present review. In most studies, surgical procedures or newer drugs (such as laparoscopy or recombinant drugs) were more cost-effective. Most of the studies had examined the economic value of treatment methods in the form of cost-benefit analysis.

    Conclusion

    Primary studies of cost-benefit analysis in the field of health interventions are increasing. Because such analyzes can play an important role in optimizing the use of resources and facilities and improving health status of communities. Review studies can help health managers and policymakers by summarizing the results of primary studies for proper financial planning.

    Keywords: cost-effectiveness, economic evaluation, cost-benefit, Cost, Cancer, Children
  • Mohammad Mahmoudi Mandani, Akbar Etebarian Khorasgani *, Saeid Sharifi, Alborz Gheitani Pages 15-25
    Introduction

    The alienation has a great negative effect on the decline of performance of people. Therefore, the current research was conducted with the aim of identifying the dimensions and components of alienation in the Isfahan University of Medical Sciences.

    Methods

    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method qualitative. The research community was the experts of Isfahan University of Medical Sciences in 2021 year, which according to the theoretical saturation principle 20 people of them were selected as a sample by purposeful and snowball sampling methods. The research tools were included a demographic information form and a semi-structured interview, which the validity of the interviews was confirmed by the triangulation method and the reliability of the extracted codes was obtained by the two-week retest method 0.86. Data were analyzed with open, axial and selective coding methods in MAXQDA software.

    Results

    Data analysis showed that alienation had 205 indicators, 29 components and 7 dimensions. The dimensions were included extra-organizational alienation (with 5 components of dehumanization at work, cultural and social anomie, impacts and values of industrial society, social alienation and cultural beliefs), organizational alienation (with 13 components of weakness in talent management, weakness of organizational socialization, unprofessional and weak managers, organizational alienation, weakness interpersonal communication in the organization, tension and conflict of organization, weakness rules and regulations, inefficient monitoring and control system, organizational disorganization, organizational culture based on construction, corruption and bribery-seeking, authoritarian management style and powerlessness at work), occupational alienation ( with 4 components of sense of meaninglessness at work, lack of job motivation, ambiguity in roles and duties and job and organizational frustration), individual alienation (with 4 components of inability at work, low self-esteem, psychological disorders and lack of employees ethical orientation), unfavorable behavioral and organizational attitudes (with 1 component), job fatigue (with 1 component) and dislike and hatred of work (with 1 component).

    Conclusion

    The identified dimensions and components for alienation can have many practical implications for organizational specialists and planners, and they based on the identified dimensions and components can design and implement programs to reduce employees' alienation.

    Keywords: Extra-Organizational Alienation, Organizational Alienation, Education of Reduce Alienation, Isfahan University of Medical Sciences
  • Maryam Ghaderifar, Jamshid Salar *, Aliakbar Aghajani Afrouzi Pages 27-43
    Introduction

    In today's modern world, the biggest change in the beauty industry since a decade ago has been the widespread penetration of social media into people's lives. One of the main reasons that a business succeeds in the field of selling cosmetics and hygiene products is that it produces correct and attractive content; therefore, the aim of the current research was to develop a content marketing model for online stores of cosmetics and health products based on a mixed approach.

    Methods

    First, based on data base theory and based on interviews with 21 experts, open, central and selective production codes were presented, and then the content marketing model of online stores of cosmetics and health products was presented. In the qualitative phase of the research, which is based on the foundation's data approach, in-depth and semi-structured interviews were used. The sampling method in database theory is purposeful and theoretical sampling. In the interviews, the selected people were selected using a targeted method and snowball technique with maximum diversity. The interviewees included managers, experts, experts and professionals in the field of content management who had university education and were familiar with management sciences and were among the best in Mazandaran, Tehran and Gilan provinces. For the quantitative validation of the model and checking the relationships of the components, the approach of structural equation modeling by partial least squares method using SMART-PLS3 software has been used.

    Results

    The results of the quantitative stage showed that the relationships in the model with appropriate effect coefficients were confirmed. The output of the model shows that the significance coefficient between the research hypotheses is out of the range of ±1.96 and this means that all research variables are confirmed at the 95% confidence level in the statistical sample.

    Conclusion

    Proper planning and management by the business owners of the online stores of cosmetics and health products, as well as analyzing the behavior of the audience and optimizing and updating the websites and continuously monitoring the SEO statistics of the websites and online stores and being interactive with the audience are the main pillars of providing quality services.

    Keywords: Content marketing, Online cosmetic, health shops, Mixed Method
  • Sahar Khodkar, Shaghayegh Vahdat *, Somayyeh Hesam Pages 45-55
    Introduction

    Hospitals use natural resources; All of which have a negative impact on the environment. But they spread the concept of green hospital in the world by intelligent and sustainable use of natural resources. The purpose of this research is to investigate the factors affecting the implementation of the green hospital standards in the hospitals of the Social Security Organization in 1401 in GGHH model.

    Research method

    research was applied, quantitative and descriptive with targeted sampling (manager, quality improvement, environmental/professional health) in social security hospitals (sample: 210). The questionnaire was researcher made and the statistical method is Shapiro-Wilks, Wilcoxon and Friedman test in SPSS (0.001: p-values).

    Findings

    Components with more than average (CI: 95%) are of sufficient importance. The effectiveness of components in the energy sector has the highest rating (20.27) related to the use of energy efficient devices and the lowest rating (7.09) related to the minimum use of artificial heating. The effectiveness of the components in the food sector is the highest rating (10.83) related to the use of reusable food containers and the lowest rating (4.79) related to the supply of food inside the hospital. The effectiveness of the components in the water sector has the highest rank (8.35) related to the use of wastewater recycling and the lowest rank (3.42) related to the use of "water curtain".

    Conclusion

    According to the findings of the current research, with optimal planning and provision of resources to the standards of the Green Hospital, the GGHH model was implemented in hospitals.

    Keywords: Green hospital, Green hospital components, Green hospital dimensions
  • Sareh Samadi *, Touraj Harati Khalilabad Pages 57-66
    Introduction

    The spread of Covid-19 disease in the country and the increase in the number of patients led to an increase in the workload of staff, apathy, fatigue, and leaving the medical staff, which eventually led to a shortage of medical staff and challenges in manpower in hospitals. Therefore, by using the experiences of managers in identifying challenges related to human resources and solving the problems can be appropriate in order to modify the challenge related to human resources in hospitals for providing medical services to patients with Covid-19.

    Methods

    The present applied study was a qualitative study conducted among 31 international, national, and domestic managers who had specialized in hospital management. Data were collected using semi-structured interviews and analysed by thematic analysis, using MAXQDA.

    Results

    Based on the analysis of qualitative interviews, the most important challenges related to human resources were: “stress and staff fears of contracting the virus in hospitals”, “existence of resistance in personnel against unexpected changes”, “increase staff workload”, “lack of specialized manpower”, “reluctance of some forces to be present at work in the early days of the disease”, “psychological issues in the treatment team.

    Conclusion

    Given the challenges, the existence of well-planned and pre-determined planning, as well as the importance of manpower in planning for crisis management during epidemics plays an important role.

    Keywords: human resources, Covid-19, Challenges
  • Shiba Kianmehr, Sedigheh Mohammadesmaeil * Pages 67-82
    Introduction

    The aim was to identify the priorities, co-authorship, thematic distribution of medical sciences, and determine the contribution of countries in the publication of Scientometrics articles, in order to cluster and illustrate the topics of the medical field according to the frequency of occurrence of words in the titles of the articles.

    Methods

    Content analysis as a conducting qualitative research (based on scientometric indicators, quantitative approach of descriptive statistics, using scientometric software and techniques, has dealt with the systematic review of Iran's medical field in the WOS database, American Scientometrics magazine. The research community has been 1441 articles in 60 published issues (2015-2020). By searching for all types of indexed English documents in the advanced search section, 421 articles were retrieved, then using subject groups, articles related to separate medical fields (382) was examined.

    Results

    In identifying priorities and thematic distribution of articles, 5 thematic areas of citation, bibliometrics, collaboration network and lexical network, author and science have been the most frequent. The analysis of the share of countries also showed that China, America and Spain respectively had the highest amount of scientific production in Scientometrics.

    Conclusion

    The thematic policy of the field of Scientometrics within the country in medicine is somewhat consistent with the thematic policy of this field at the international level. Therefore, it is necessary to investigate and monitor the subject categories that have been less worked to push domestic research in that direction and strengthen the categories that have been worked on as well.

    Keywords: scientometrics, Thematic Content Analysis, Co-Authored Map, Medical Sciences