فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال سی‌ام شماره 1 (پیاپی 94، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی بلالی مود* صفحات 1-4

    نظر به اینکه ژن ها تحت تاثیر عوامل محیطی و فردی تغییر می کنند، بنابراین نقش این عوامل در تامین سلامت انسان اهمیت بیشتری پیدا کرده اند. در کشورهایی که پایه های تامین سلامت مانند هوای پاک، آب و غذای سالم، امکانات ورزشی و رفاهی، عدالت و تامین اجتماعی و موازین پیشگیری از بیماری ها برای همه مردم فراهم می باشد، جامعه سالم و با نشاطند و لذا بیماری ها کمتر شده اند؛ ولی متاسفانه در بعضی کشورها مانند ایران که به این عوامل توجه کافی نشده بیماری زایی و مرگ ومیر در حال افزایش است.

    کلیدواژگان: بیماری، ژن، سلامت، پیشگیری
  • خشایار وجدانی طلب، مینا سعیدی، محمدعلی فرامرزی، سمیه مجتبوی* صفحات 5-32

    نانوفلاورهای هیبریدی آلی-غیرآلی با شکل فضایی شبه گل، نانوساختارهای جدیدی هستند که از دو جزء آلی و غیرآلی تشکیل می شوند. به طورکلی، جزء آلی نانوفلاورهای هیبریدی عموما از پروتیین ها، DNA، RNA، عصاره ها و متابولیت های گیاهی و پلیمرهای طبیعی و جزء غیرآلی از فسفات فلزات مختلف از قبیل مس، کلسیم، منگنز، آهن، روی، کبالت، کادمیم، آلومینیوم، نقره، طلا و غیره می باشد. تاکنون 5 روش حایز توجه برای تهیه آن ها شامل مینرالیزاسیون زیستی، سونیکاسیون سریع، روش دومرحله ای، تنش برشی و روش تغلیظ کردن معرفی شده است. این نانوساختارها به کاربردهای نویدبخش متعددی در حیطه هایی از قبیل تثبیت آنزیم ها و مولکول های زیستی، کاتالیز زیستی واکنش های شیمیایی، زیست پالایی، حسگرهای زیستی الکتروشیمیایی، حامل های دارو و ژن، تشخیص بیماری های مختلف، نورگرمادرمانی و غیره دست یافته اند و در یک دهه اخیر تحقیقات زیادی پیرامون آن ها انجام گرفته است. پایگاه های اطلاعاتی شاملGoogle Scholar ،Scopus ،ScienceDirect  و  Springerبا استفاده از واژه های کلیدی نانوساختار هیبریدی، نانوفلاور، علوم زیستی و کاتالیزور زیستی برای یافتن مقالات مرتبط مورد جستجو قرار گرفت. مطالعه این نانوکریستال های هیبریدی آلی-غیرآلی ممکن است به ایجاد راه حل های خلاقانه جدیدی در زمینه های به کارگیری موثر سیستم های آنزیمی، توسعه سریع نانوموادزیستی و صنایع بیوتکنولوژی منجرشود. مقاله مروری حاضر، انواع مختلف نانوفلاورهای هیبریدی، روش های ساخت، ویژگی های ساختاری و همچنین کاربردهای آن ها در علوم زیستی مورد بررسی قرار داده است.

    کلیدواژگان: کاتالیزور زیستی، علوم زیستی، نانوفلاورهای هیبریدی آلی-غیرآلی، نانوساختارها
  • علی میکائیلی، سمیرا قاسمی، شادی سلمانی، مسعود مدرسی، مهدی مجرب* صفحات 33-43
    زمینه و هدف

    درماتوفیتوزیس یکی از مهم ترین بیماری های جلدی انسان و حیوانات در سراسر جهان است. گونه های مختلف درمنه (آرتیمیزیا) به عنوان یک منبع غنی از ترکیبات طبیعی پتانسیل بالایی برای درمان بسیاری از انواع بیماری های انسانی دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های مختلف سه گونه درمنه علیه قارچ های درماتوفیت انجام شده است.

    روش تحقیق:

     در این مطالعه آزمایشگاهی برون تنی، اندام های هوایی سه گونه درمنه کوهی، درمنه ترکمنی و درمنه کپه داغی با استفاده از پنج حلال اتر نفت، دی کلرومتان، اتیل استات، اتانول و هیدرواتانول (%50) عصاره گیری و عصاره های حاصل برای اثرات ضد درماتوفیتی علیه اپیدرموفیتون فلوکوزوم، تریکوفیتون وروکوزوم، تریکوفیتون روبروم و میکروسپوروم کانیس غربال گری شدند. سپس آزمایش حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) براساس روش رقیق سازی در آگار انجام شد. فعال ترین عصاره ها در مطالعات مقدماتی فیتوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    در غربالگری اولیه عصاره ها (غلظت 2 میلی گرم/میلی لیتر)، اپیدرموفیتون فلوکوزوم با عدم رشد در محیط کشت حاوی 13 عصاره از 15 بیشترین حساسیت و تریکوفیتون روبروم با عدم رشد در 7 عصاره از 15 شامل عصاره های اترنفتی حاصل از درمنه کوهی؛ اترنفتی، دی کلرومتانی، اتیل استاتی و هیدرواتانولی حاصل از درمنه ترکمنی؛ و اترنفتی، اتیل استاتی و هیدرواتانولی حاصل از درمنه کپه داغی بیشترین مقاومت به عصاره ها را نشان دادند. در نتایج MIC قارچ های آزمایش شده به همه یا تعدادی از غلظت های عصاره ها در طیف غلظتی 9/61 تا 1/1981 (میکروگرم/میلی لیتر) حساس بودند. از مجموع عصاره های بکار رفته، کمترین میزان غلظت بازدارنده 9/61 (میکروگرم/میلی لیتر) برای عصاره اتر نفتی حاصل از درمنه ترکمنی علیه تریکوفیتون وروکوزوم ثبت شد. نتایج مطالعات مقدماتی فیتوشیمیایی، حضور ترپنوییدها و استرول ها را در این عصاره ها نشان داد.

    نتیجه گیری

    برخی اجزاء چربی دوست موجود در عصاره های مختلف به ویژه عصاره های اتر نفتی درمنه ترکمنی، درمنه کوهی و درمنه کپه داغی فعالیت برون تنی ضد درماتوفیتی دارند.

    کلیدواژگان: گونه های درمنه، درماتوفیتوزیس، حداقل غلظت بازدارندگی، استرول ها
  • فاطمه حاجی زاده، مهدی مقرنسی*، رضا قهرمانی، طوبی کاظمی صفحات 44-55
    زمینه و هدف

    فعالیت های ورزشی به همراه مصرف مکمل های گیاهی می تواند اضافه وزن و بیماری های حاصل  از آن را کنترل کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف مکمل انار و تمرین در منزل بر نیم رخ لیپیدی و فعالیت الکتریکی قلب در زنان یایسه دارای اضافه وزن و چاق انجام شد.

    روش تحقیق: 

    مطالعه حاضر تک سو کور و از نوع نیمه تجربی و کاربردی است. 60 زن یایسه دارای اضافه وزن و چاق با شاخص توده بدن بیشتر از 25 (کیلوگرم بر متر مربع) و با دامنه سنی 45 -65 سال انتخاب و بعد از ریزش  به صورت تصادفی در چهار گروه، 15نفر (مکمل+ تمرین)،13نفر (تمرین)،14نفر (مکمل) و 14 نفر (دارونما) تقسیم شدند. شرکت کنندگان به مدت 28 روز، روزانه یک عدد کپسول 225 میلی گرمی انار و دارونما مصرف نمودند. به دلیل شرایط ناشی از کرونا تمرینات مقاومتی در منزل اجرا شد. در این تحقیق از آزمون های شاپیرو - ویلک، آنوا، کروسکال والیس و  لون استفاده شد. همچنین محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 26 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در بررسی بین گروهی در شاخص های قند خون ناشتا، وزن، تری گلیسیرید، لیپوپروتیین کم چگال (LDL-C)، فشار خون سیستولی و دیاستولی، تعداد ضربان قلب، درصد چربی، کلسترول، لیپوپروتیین پرچگال (HDL-C)، فاصله زمانی PR، دامنه موج QRS و فاصله زمانی QT هیچ تفاوت معناداری دیده نشد (0/05<P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد یک دوره کوتاه مدت چهار هفته تمرین در منزل با مصرف مکمل انار تغییر معناداری در نیم رخ لیپیدی و فعالیت الکتریکی قلب ایجاد نکرد. پیشنهاد می شود دوره های طولانی مدت تمرین با دوزهای متفاوت مکمل انار در خصوص موضوع پژوهش بررسی شود.

    کلیدواژگان: فعالیت الکتریکی قلب، تمرین در منزل، نیم رخ لیپیدی، اضافه وزن، چاقی، مکمل انار
  • مجتبی شجاعیان، بهرام عابدی*، سید علی حسینی صفحات 56-66
    زمینه و هدف

    امروزه بهره گیری از مواد نیروزا به معضل پیچیده ای در ورزش تبدیل شده است و باعث آسیب به بافت های مختلف می شود؛ از طرفی فعالیت ورزشی تاثیر گذاری زیادی در کنترل و بهبود عوامل استرس اکسیداتیو و شاخص های التهابی دارد. از این رو هدف مطالعه حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین مقاومتی بر پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) و عامل نکروز توموری آلفا (TNF-α) در بافت قلب موش های صحرایی در معرض استانازول بود.

    روش تحقیق: 

    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر با محدوده وزن 150 تا 200 گرم و میانگین سنی 8 هفته، انتخاب و به طورتصادفی در 4 گروه 6 سری شامل 1) کنترل (C)، 2) شم (Sh)، 3) مصرف استانازول (S)، 4) مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی (S+RT) تقسیم شدند. در مدت هشت هفته گروه های 3و 4 روزانه mg/kg 5 استانازول به صورت صفاقی دریافت نمودند؛ گروه 4، سه جلسه در هفته با شدت 30 تا 100درصد وزن بدن خود، تمرینات مقاومتی را انجام دادند. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آنالیز واریانس یک طرفه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (05/0>P).

    یافته ها

    استانازول اثر معناداری بر افزایش MDA (001/0=P) و TNF-α (001/0=P) در بافت قلب داشت. با این وجود تمرین مقاومتی منجر به کاهش MDA (001/0=P) و TNF-α (001/0=P) در بافت قلب موش های صحرایی در معرض استانازول شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مصرف استرویید های آنابولیک به خصوص استانازول باعث افزایش استرس اکسیداتیو و شاخص های التهابی در بافت قلب می شود؛ در حالی که تمرینات مقاومتی می تواند سطوح افزایش یافته استرس اکسیداتیو و عامل های التهابی را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: استروئید آنابولیک، مالون دی الدئید تمرین مقاومتی، فاکتور نکروزی توموری آلفا
  • حمید باقرپور، محمدجواد ثقه الاسلامی*، علی الله رسانی، غلامرضا موسوی صفحات 67-78
    زمینه و هدف

    دو گونه دارویی کاکوتی Ziziphora.tenuir و کلپوره (مریم نخودی) Teucrium.polium متعلق به خانواده نعناعیان Labiatae هستند. تاکنون تعداد 25 گونه از جنس کاکوتی در دنیا و 4 گونه در ایران گزارش شده است که برای درمان اختلالات گوارشی، سرماخوردگی، میگرن و افسردگی کاربرد دارد. کلپوره به تعداد 200 گونه در دنیا و 12 گونه در ایران شناسایی شده و قدمت استفاده از آن به زمان بقراط و جالینوس برمی گردد. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های فیتوشیمیایی این دو گونه دارویی در منطقه شهرستان سربیشه خراسان جنوبی است.

    روش تحقیق: 

    در این مطالعه اندام های هوایی کاکوتی و کلپوره شامل برگ، گل و سرشاخه های گل دار در اواخر تیرماه 1399 از منطقه جمع آوری و پس از خشک کردن، به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر اسانس گیری شد. شناسایی ترکیبات ترکیبات تشکیل دهنده اسانس به دست آمده با استفاده از دستگاه های GC/MS/ انجام گرفت. علاوه بر اسانس و ویژگی های آن، ترکیبات فلاونوییدی، فلاونون، تانن، کربوهیدرات و فعالیت آنتی اکسیدانی این گیاهان دارویی نیز تعیین شد.

    یافته ها

    در اسانس گیاه کاکوتی 8 نوع ترکیب مهم شناسایی شد که عمده آن پولگون (Pulegone) با 92/55 درصد بود. ترکیبات فنلی و فلاونون بیشترین میزان و کربوهیدرات و فلاونویید کمترین مقدار را داشتند. ترکیبات فنلی و فلاونوییدها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. در اسانس کلپوره نیز 23 ترکیب مهم شناسایی گردید که در این بین کامفور Camphor و آرتیمیزیا الکل Artemisia alcohol به ترتیب با 43/72 و 18/61 درصد بیشترین و پی-سیمنP-Cymene و آلفا- توژن -Thujoneα با 0/42 و 0/24 درصد کمترین میزان را داشت. مواد موثر آن شامل فنل بیشترین و فلاونون و فلاونویید نیز کمترین مقدار را بخود اختصاص دادند.

    نتیجه گیری

    میزان فنل بالا در هر دو گونه نشان دهنده قدرت مهارکنندگی بالا است و این عامل به ترکیبات ترپینن Terpinen در اسانس هر دو گونه مربوط می باشد. از طرفی هر چه مقدار IC50 کمتر باشد میزان مهار رادیکال های آزاد بیشتر و در نتیجه خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتر خواهد بود.

    کلیدواژگان: کامفور، کلپوره، سربیشه، پولگون، کاکوتی
  • منیر السادات حسینی راد، محسن نجم الدینی، محمدرضا قاسمیان مقدم* صفحات 79-86
    زمینه و هدف

    فیستول پری آنال یک مسیر پاتولوژیک بین دو سطح اپی تلیال کانال آنورکتال و پوست پری مقعد است. رایج ترین روش درمانی فیستولوتومی است که منجر به عوارضی مانند بی اختیاری می شود. این مطالعه با هدف مقایسه نتایج جراحی فیستولوتومی و اسکلروتراپی در مدیریت فیستول پری آنال انجام شده است.

    روش تحقیق:

     این مطالعه به صورت بالینی تصادفی کنترل شده انجام شد. 24 بیمار مبتلا به فیستول آنورکتال وارد مطالعه شدند. در گروه یک فیستولوتومی و در گروه دوم تزریق ماده اسکلروزان انجام شد. زمان نقاهت، میزان عود، درد پس از عمل و درجه بی اختیاری مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون کای دو و تی تست مستقل در نرم افزار SPSS (نسخه 18) انجام شد و سطح معنی داری در این پژوهش کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در گروه اسکلروزان 5 مرد (7/41%) و 7 زن (3/58%) و در گروه فیستولوتومی 7 مرد (3/58%) و 5 زن (7/41%) بودند. بین دو گروه رابطه معنی داری از نظر جنسیت مشاهده نشد (68/0=P). میزان عود در گروه اسکلروزان 3 مورد (9/42%) و در گروه فیستولوتومی 4 مورد (1/57%) بود که از نظر آماری تفاوت معناداری نداشت (65/0=P). امتیاز کنترل مدفوع پس از اسکلروتراپی بیشتر از گروه فیستولوتومی بود (01/0=P) و میانگین مدت بستری در بیمارستان، ناراحتی پس از جراحی و مدت زمان بهبودی فیستول در گروه اسکلروزان به طور معناداری از گروه فیستولوتومی کوتاه تر بود.

    نتیجه گیری

    تزریق اسکلروزان در درمان فیستول پری آنال موثر، ایمن، ساده، قابل قبول و مقرون به صرفه است.

    کلیدواژگان: فیستولوتومی، پری آنال، اسکلروزان، اسکلروتراپی
  • الهام باغبان باغستان، فاطمه شهابی زاده*، تکتم سادات جعفرطباطبایی صفحات 87-98
    زمینه و هدف

    ارتقای کارکردهای اجرایی از طریق بازی از راه های بهبود یادگیری کودکان دچار مشکلات یادگیری است که اثربخشی قطعی آن نیاز به بررسی بالینی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی آموزش کارکردهای اجرایی کودکان به شیوه بازی توام با مداخلات فراتشخیصی مشکلات هیجانی مادران بر اضطراب، افسردگی و کیفیت خواب این کودکان بود.

    روش تحقیق: 

    این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری (دوماهه) بر روی 42 کودک 7 تا 9 ساله در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل انجام شد. گروه های آزمایش یک و دو تحت آموزش کارکردهای اجرایی به شیوه ی بازی قرار گرفتند. هم چنین به مادران کودکان گروه آزمایش 2 پروتکل یکپارچه مداخلات فراتشخیصی آموزش داده شد و مادران گروه آزمایشی اول به عنوان گروه کنترل مادران آموزشی دریافت نکردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با رعایت پیش فرض های آماری در سطح معنی داری (05/0=α) تحلیل شد.

    یافته ها

    در متغیر کیفیت خواب در مرحله پیگیری و پس آزمون (0/001>P) و متغیرهای اضطراب مرحله پس آزمون (0/04=P) و پیگیری (0/05=P) و در متغیر افسردگی (0/001>P) بین گروه های مداخله و کنترل تفاوت معنی دار بود و مداخله باعث ارتقای کیفیت خواب کودکان و بهبود شاخص های اضطراب و افسردگی در هر دو گروه مداخله شده بود که این تاثیر در گروه کودکان و مادران بیشتر بود (0/001>P).

    نتیجه گیری

    آموزش کارکردهای اجرایی به شیوه بازی با مداخلات فراتشخیصی مشکلات هیجانی مادران، بر نشانگان روانشناختی و کیفیت خواب کودکان با اختلال یادگیری موثر بود که می تواند بخشی از برنامه آموزشی دست اندرکاران آموزش وپرورش برای حل این مشکلات باشد.

    کلیدواژگان: آموزش کارکردهای اجرایی کودکان، بازی، مداخله فراتشخیصی، کیفیت خواب، اضطراب، افسردگی
  • محمد زنگویی، وحید باقری* صفحات 99-106

    لوسمی میلویید مزمن (CML) یکی از انواع غیرشایع سرطان خون است که از سلول های بنیادی مغز استخوان منشا می گیرد. پروژسترون (P4) و بربرین (BBR) ترکیبات زیست فعالی هستند که رشد سلول های تومور را مهار می کنند. در این مطالعه، ما اثر همزمان P4 و BBR را بر روی سطح گونه های فعال اکسیژن (ROS) در سلول های K562 ارزیابی کردیم. سلول های K562 در محیط حاوی سرم کشت شدند و به طور همزمان با غلظت های مختلف IC50، P4 و BBR در زمان های 24 (125 میکرومولار:BBR؛ 4/102 میکرومولار:P4)، 48 (114 میکرومولار:BBR؛ 4/78 میکرومولار:P4) و 72 (45 میکرومولار:BBR؛70 میکومولار:P4) ساعت تیمار شدند. سپس بقای سلولی و سطح ROS به ترتیب با استفاده از روش MTT و دی کلروفلورسین دی استات (DCF) توسط فلوسایتومتری تعیین شد. نتایج ما نشان داد که ترکیب P4 و BBR سلول ها را به طور موثرتری نسبت به P4 و BBR به تنهایی در 72 ساعت مهار کرده و همچنین P4 و ترکیب آن ها باعث کاهش سطح ROS در سلول ها در مقایسه با BBR و سلول های تیمار نشده در 24 و 72 ساعت گردید. به طور خلاصه می توان چنین استنباط کرد که احتمالا P4 از طریق مسیر وابسته به ROS و BBR از طریق مسیر مستقل از ROS، رشد سلول ها را مهار کرده باشد.

    کلیدواژگان: بربرین، بقا سلولی، لوسمی میلوئید مزمن، سلول های K562، پروژسترون، گونه های فعال اکسیژن
  • وحید باقری، میترا رفیعی* صفحات 107-113

    لوسمی حاد لنفوییدی (ALL) نوعی سرطان خون است که با تکثیر بدخیم سلول های پیش ساز لنفاوی مرتبط است. در سال های اخیر، داروهای طبیعی به دلایلی مانند در دسترس بودن، عوارض جانبی و هزینه کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. بربرین (BBR) یک ترکیب زیست فعال با اثرات ضد سرطانی است که بر تولید پروژسترون اثرگذار است. پروژسترون می تواند با مهار یا القای تکثیر سلولی از طریق گیرنده های مختلف بر برخی تومورها تاثیر بگذارد. در این مطالعه، ما اثر بربرین را بر بیان گیرنده غشایی پروژسترون (mPRβ) در سلول های NALM6 بررسی کردیم. پس از کشت سلول ها در محیط حاوی سرم، سلول ها با غلظت های مختلف بربرین (100-20 میکرومولار) در 48 و 72 ساعت تیمار شدند و بقای سلولی با استفاده از روش MTT تعیین شد. در نهایت، اثر بربرین بر بیان mPRβ در سلول های NALM6 در غلظت های 30 و 10 میکرومولار به ترتیب در 48 و 72 ساعت با استفاده از فلوسیتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. تایج ما نشان داد که سلول ها mPRβ را بیان می کنند. بربرین به طور قابل توجهی رشد سلولی را در حالت های وابسته به غلظت و زمان مهار کرده و بیان mPRβ به طور قابل توجهی در سلول های تیمار شده در مقایسه با سلول های تیمار نشده کاهش یافت. این یافته ها نشان می دهد که سلول های NALM6 به احتمال زیاد تحت تاثیر پروژسترون هستند. علاوه بر این، جدای از اثرات ضد سرطانی مستقیم، بربرین ممکن است اثرات پروژسترون را بر سلول های سرطانی نیز تعدیل کند. یافته های این مطالعه ممکن است برای طراحی رویکردهای جدید ضد سرطان مفید باشد.

    کلیدواژگان: لوسمی حاد لنفوئیدی، سلول های NALM6، بربرین، گیرنده غشایی پروژسترون، mPRβ
|
  • Mahdi Balalimood* Pages 1-4

    Since the gens change due to the environmental and individual factors, the role of these factors is now more important for the human health. In countries that the facilities such as clean air, healthy water and food, sport and recreational sites, social security and disease prevention programs readily available for all, the society is healthy and happy. Thus, the overall morbidities and mortalities have been declined. But unfortunately, in some countries like Iran that has not paid attention to these factors, the overall morbidities and mortalities have been increased.

    Keywords: Disease, Gens, Health, Prevention
  • Khashayar Vojdanitalab, Mina Saeedi, MohammadAli Faramarzi, Somayeh Mojtabavi* Pages 5-32

    Organic-inorganic hybrid nanoflowers with flower-like morphology are new nanostructures comprising organic and inorganic components. In general, the organic component of hybrid nanoflowers mostly consists of proteins, DNA, RNA, plant extracts, metabolites, and natural polymers; and the inorganic component composes of various metal phosphates, including copper, calcium, manganese, iron, zinc, cobalt, cadmium, aluminum, silver, gold, etc. Until now, five notable procedures have been introduced for their synthesis, including biomineralization, ultra-fast sonication, the two-step method, shear stress, and the concentrated method. These nanostructures have many promising applications in diverse fields, such as the immobilization of enzymes and biomolecules, bio-catalysis of chemical reactions, bioremediation, electrochemical biosensors, drug and gene carriers, diagnosis of various diseases, photothermal therapy, etc., and wide range of research has been performed on them in the last recentdecade.Google Scholar, Scopus, ScienceDirect, and Springer databases were searched using the keywords hybrid nanostructure, nanoflower, biosciences, and biocatalyst to find related articles.Studying these organic-inorganic hybrid nanocrystals may lead to finding new creative solutions in the effective application of enzyme-based systems, the rapid development of bionanomaterials, and biotechnology industries. The present review has investigated the different types of hybrid nanoflowers, their synthesis procedures and structural characteristics, and their applications in biosciences.

    Keywords: Biocatalysts, Biosciences, Hybrid compound, Nanostructures
  • Ali Mikaeili, Samira Ghasemi, Shadi Salmani, Masoud Modarresi, Mahdi Mojarrab* Pages 33-43
    Background and Aims

    Dermatophytosis is one of the most important superficial infections in humans and animals worldwide. Artemisia species, as rich resources of natural products, have a high potential to treat many human diseases. The present study was conducted to investigate the antifungal effects of various extracts from three Artemisia species against dermatophyte fungi.

    Materials and Methods

    For in vitro study, aerial parts of Artemisia aucheri, Artemisia turcomanica, and Artemisia kopetdaghensis were extracted using five different solvents: petroleum ether, dichloromethane, ethyl acetate, ethanol, and hydro ethanol (50%), and were screened for their anti-dermatophytic effects against Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum, Trichophyton verrucosum, and Microsporum canis. Afterward, the minimum inhibitory concentration (MIC) assay was performed according to the agar dilution method. The most active extracts were subjected to preliminary phytochemical studies.

    Results

    In the first screening of the extracts (concentration of 2 mg/ml), E. flucosum with no growth in the culture medium containing 13 extracts out of 15 was the most sensitive, and T. rubrum with no growth in 7 extracts from 15, including petroleum ether extracts obtained from A. aucheri, dichloromethane, ethylacetate and hydroethanolic extract obtained from A. turcomanica treatment; petroleum ether, ethylacetate and hydroethanolic obtained from A. kopetdaghensis treatment showed the highest resistance to the extracts. In the MIC results, the tested fungi were sensitive to all or some of the concentrations (ranging from 61.9 to 1981.1μg/ml). The lowest MIC value (61.9 μg/ml) was recorded for petroleum ether extract derived from A. turcomanica against E. floccosum. The preliminary phytochemical research results showed the presence of terpenoids and sterols in these extracts.

    Conclusion

    Some lipophilic components of the various extracts, especially petroleum ether extracts from A. aucheri, A. turcomanica, and A. kopetdaghensis, have in vitro anti-dermatophytic effects.

    Keywords: Artemisia species, Dermatophytosis, Minimum inhibitory concentration, Sterols
  • Fateme Hajizade, Mehdi Mogharnasi*, Reza Ghahremani, Tooba Kazemi Pages 44-55
    Background and Aims

    Athletic activities, along with the consumption of herbal supplements, can control excess weight and associated diseases. The present study aimed to investigate the effect of pomegranate supplementation and exercise at home on lipid profile and cardiac electrical activity in overweight and obese postmenopausal women.

    Materials and Methods

    This applied research was conducted based on a single-blind quasi-experimental design. A total of 60 overweight and obese postmenopausal women with a body mass index greater than 25 (kilograms per square meter) and an age range of 65-45 years were selected and randomly assigned to four groups: supplement + exercise (n=15), exercise(n=13 ), supplement (n=14), and placebo (n=14 ). Participants took one 225 mg pomegranate capsule and a placebo daily for 28 days. Due to the Covid-19 pandemic, resistance exercises were performed at home. Shapiro-Wilk, ANOVA, Kruskal-Wallis, and Lune tests were used in this research. Statistical calculations were performed in SPSS software (version).

    Results

    Based on the results, there was no significant difference in fasting blood sugar, weight, triglycerides, low-density lipoprotein (LDL-C), systolic and diastolic blood pressure, heart rate, fat percentage, cholesterol, high-density lipoprotein (HDL-C),  PR interval, QRS wave amplitude, and QT interval (P>0.05).

    Conclusion

    It seems that a short period of four weeks of exercise at home with the consumption of pomegranate supplements did not significantly change the lipid profile and electrical activity of the heart. It is suggested that the same study with long-term training periods and different doses of pomegranate supplements should be repeated.

    Keywords: Cardiac electrical activity, Home exercise, Lipid profile, Overweight, obesity, Pomegranate supplement
  • Mojtaba Shojaeyan, Bahram Abedi*, Sayed Ali Hosseini Pages 56-66
    Background and Aims

    Nowadays, the use of energizing substances has become a complex complicated problem in sports and causes damage to various tissues., on the other hand However, sports activity has a significant impact on controlling and improving oxidative stress factors and inflammatory indicators. Therefore, this study aimed to investigate the effect of eight- weeks of resistance training on lipid peroxidation (malondialdehyde [MDA]MDA) and tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) in the heart tissue of rats exposed to stanazol.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 24 male rats with a weight range of 150-200 g and a mean age of 8 weeks were selected and randomly divided into 4 groups (n=6 each), namely 1) control (C), 2) sham (Sh), 3) consumption of stanazol (S), and 4) consumption of stanazol together with resistance training (S+RT). During eight weeks, both groups of 3 and 4 received 5 mg/kg stanazol intraperitoneally daily; however, group 4 performed resistance training three times a week with an intensity of 30%-100% of their body weight. A one-way variance analysis and Tukey's post hoc test were used to analyze the data (P<0.05).

    Results

    Stanazol had a significant effect on increasing MDA (P=0.001) and TNF-α (P=0.001) in heart tissue. However, resistance training led to a decrease in MDA (P=0.001) and TNF-α (P=0.001) in the heart tissue of rats exposed to stanazol.

    Conclusion

    It seems that the consumption of anabolic steroids, especially stanazol, increased stress and MDA and TNF-α in the heart, while resistance training can could improve the increased levels of oxidative stress and inflammatory factorsdecrease its findings.

    Keywords: Anabolic Steroid, Malondialdehyde, Resistance Training, Tumor necrosis factor-alpha
  • Hamid Bagherpour, MohammadJavad Seghatoleslami*, Ali Allahresani, Gholamreza Mousavi Pages 67-78
    Background and Aims

    Ziziphora tenuir and Teucrium polium belong to the Labiatae family. So far, 25 and 4 species of Ziziphora tenuir have been reported in the world and Iran, respectively, which are used for novel digestive disorders, common cold, depression, and migraine. A total of 200 species of Teucrium polium have been identified in the world, and 12 species exist in Iran. The historical use of this herb dates back to the time of Hippocrates and Galen. The present study aimed to investigate some of phytochemical characteristics of two medicinal species of Ziziphora tenuir and Teucrium polium in Sarbisheh region of South Khorasan Province.

    Materials and Methods

    In this in vitro study, the aerial parts of Ziziphora tenuir and Teucrium polium, including leaves, flowers, and flowering branches, were collected from the region at the end of July 2019, and after drying, the samples were distilled using a Clovnjer machine. The identification of the constitutive compounds of the obtained essential oils was performed using GC and GC/MS devices.

    Results

    The main composition of the essential oil in Ziziphora tenuir in the study area was Pulegone, with 92.55%, including eight types of essential oil composition. The highest amount of effective substances was reported for phenol and antioxidant, while tannin and flavonoid had the lowest amount. 23 essential oil compounds, including Camphor (43.72) and Artemisia alcohol (18.61%) were identified as the highest amounts for Teucrium polium, while Cymene (0.42) and a-Thujone (0.24%) were reported as the lowest amounts. The effective ingredients of Teucrium polium, including Phenol and antioxidant, in contrast with flavonone and flavonoid, were respectively reported as the highest and lowest amounts.

    Conclusion

    The high amount of Phenol in both species indicated the inhibitory power and is related to the Terpinen compounds in the essential oil of both species. On the other hand, the lower the IC50 value, the higher the inhibition of free radicals and, as a result, the higher the antioxidant property.

    Keywords: Camphor, GC, M, Pulegone, Sarbisheh, Teucrium polium, Ziziphora tenuir
  • Monireh Sadat Hosseini Rad, Mohsen Najmodini, MohammadReza Ghasemian Moghaddam* Pages 79-86
    Background and Aims

    The perianal fistula is a pathological tract between two epithelial surfaces of the anorectal canal and perianal skin. The most common treatment method is fistulotomy which leads to complications, such as incontinency. The present is study aimeds to compare the results of fistulotomy surgery and sclerotherapy in the management of managing the perianal fistula.

    Materials and Methods

    This Randomized controlled clinical study was performed on 24 patients with anorectal fistula. The procedure performed for group 1 was surgical fistulotomy, and group 2 underwent sclerosant agent injection. Recovery time, recurrence rate, post-operative pain, and degree of incontinency were evaluated. The statistical analysis was performed in SPSS software (Version 18), and a p-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    There were 5 (41.7%) men and 7 (58.3%) women in the sclerosing group, as well as 7 (58.3%) men and 5 (41.7%) women in the fistulotomy group. There was no significant relationship between the two groups (P=0.68). The recurrence rate was 3 cases (42.9%) in sclerosing group and 4 cases (57.1%) in the fistulotomy group, which was not statistically significant (P=0.65). The fecal continency score after sclerotherapy was greater than that in the fistulotomy group (P<0.05), and the length of hospitalization, post-surgery discomfort, and the time it took for the fistula to heal were all considerably shorter in the sclerosing group.

    Conclusion

    We concluded that injectable sclerotherapy is effective, safe, simple, acceptable and affordable in the treatment of perianal fistula.

    Keywords: Fistulotomy, Perianal fistula, Sclerosing, Sclerotherapy
  • Elham Baghban Baghestan, Fatemeh Shahabizadeh*, Toktam Sadat Jafar Tabatabaei Pages 87-98
    Background and Aims

    Improving executive functions through play is one of the ways to improve learning in children with learning problems, whose definite effectiveness needs clinical investigation. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of teaching children's executive functions through play combined with transdiagnostic interventions of mothers' emotional problems on anxiety, depression, and sleep quality of these children.

    Materials and Methods

    This semi-experimental research was conducted with a pretest-posttest and follow-up (two months) design on 42 children aged 7 to 9 years in two experimental groups and one control group. Experiment groups received the training of executive functions in a game way. The mothers of the children in the 2nd experimental group were taught the integrated protocol of transdiagnostic interventions, while the mothers of the 1st experimental group did not receive training as they were considered the control group of mothers in the 2nd experimental group. The data were analyzed in SPSS version 25 software using the analysis of variance test with repeated measures (α=0.05).

    Results

    Significant differences were observed between the intervention groups and the control group in the variable of sleep quality in the follow-up and post-test phase (P<0.001), in the anxiety variables in the post-test phase (P=0.04) and follow-up (P=0.05), and in the variable of depression (P<0.001). It was found that the intervention improved the quality of children's sleep and boosted anxiety and depression indices in both intervention groups, and this effect was greater in the group of children and mothers (P<0.001)

    Conclusion

    The training of executive functions in the form of play with the transdiagnostic interventions of mothers' emotional problems was effective on the psychological symptoms and sleep quality of children with learning disabilities, which can be a part of the training program for educators to solve these problems.

    Keywords: executive functions, play, transdiagnostic intervention, sleep quality, anxiety, depression
  • Mohammad Zangooei, Vahid Bagheri* Pages 99-106

    Chronic myeloid leukemia (CML) is an uncommon type of white blood cells cancer that originates from bone marrow stem cells. Progesterone (P4) and berberine (BBR) are bioactive compounds that inhibit the growth of tumor cells. The present study aimed to assess the simultaneous effect of P4 and BBR on the level of reactive oxygen species (ROS) in K562 cells. The K562 cells were cultured in a complete cell culture medium and simultaneously exposed to IC50 different concentrations of P4 and BBR at 24 h (P4:102.4 μM; BBR:125 μM), 48 h (P4:78.4 μM; BBR:114 μM), and 72 h (P4:70 μM; BBR:45 μM). Then, the cell viability and cellular ROS level were determined using MTT assay and 2′, 7′-dichlorofluorescin diacetate (DCF) by flow cytometry, respectively. Our results showed that the combination of P4 and BBR inhibited the cells more effectively than P4 and BBR alone at 72 h, as well as P4 and their combination reduced ROS level in the cells compared to BBR and untreated cells at 24 h and 72 h. Taken together, P4 through a ROS-dependent pathway and BBR through a ROS-independent pathway may be inhibited cell growth.

    Keywords: Berberine, Cell survival, CML, K562 cells, Progesterone, Reactive oxygen species
  • Vahid Bagheri, Mitra Rafiee* Pages 107-113

    Acute lymphoid leukemia (ALL) is a type of blood cancer associated with the malignant proliferation of lymphoid progenitor cells. In recent years, natural medicines have received attention due to reasons such as availability, fewer side effects, and lower costs. Berberine (BBR) is a bioactive compound with anticancer effects that influences progesterone production. Progesterone can affect some tumors by inhibiting or inducing cell proliferation through its nuclear or membrane receptors. In this study, we investigated the effect of BBR on the expression of membrane progesterone receptor beta (mPRβ) in NALM6 cells. After culturing the cells in a serum-containing medium, the cells were treated with different concentrations of BBR (20-100 μM) at 48 and 72 h, and cell survival was determined using the MTT assay. Finally, the effect of BBR on the expression of mPRβ in NALM6 cells at concentrations of 30 and 10 μM at 48 and 72 h, respectively, was evaluated using flow cytometry. Our results showed that the cells express mPRβ. The BBR significantly inhibited cell growth in a concentration- and time-dependent manner, and mPRβ expression was significantly decreased in treated cells compared to untreated cells. These findings suggest that NALM6 cells are most likely influenced by progesterone. In addition, apart from its direct anticancer effects, BBR may also modulate the effects of progesterone on cancer cells. The findings of this study may be useful for designing new anti-cancer approaches.

    Keywords: Acute lymphocytic leukemia, Berberine, Membrane progesterone receptor, NALM6 cells