فهرست مطالب

مطالعات قرآنی - پیاپی 53 (بهار 1402)

نشریه مطالعات قرآنی
پیاپی 53 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا بهاروند ایران نیا، علی اکبر کمالی نهاد*، شهریار شادی گو صفحات 1-11

    در ادبیات فارسی شاعران و نویسندگان در هر عصری بنابر موقعیت های اجتماعی و فرهنگی، آثار خویش را با کلام نورانی وحی مزین کرده اند. یکی از این نویسندگان عنصرالمعالی است که در اثر تعلیمی قابوس نامه، بسیاری از مباحث آموزشی و تربیتی را با تاثیرپذیری از کلام الهی، به فرزند خودش (گیلان شاه) توصیه کرده است. این پژوهش با ره یافتی توصیفی -تحلیلی و رویکردی کیفی، از منابع کتابخانه ای در گردآوری اطلاعات بهره برده است. هدف نگارندگان شناسایی نمود قرآنی امانت داری در قابوس نامه است که با شیوه ای آموزشی و تربیتی بیان شده و امروزه با گذشت قرن ها از نگارش اثر، پندهای آن در امور تربیتی فرزندان راهگشاست. قابوس نامه بنابر دانشی که مولف آن داشته و بهره هایی که از کلام وحی و آموزه های دینی جهت تدوین آن برده، یکی از منابع آموزشی در رشد صحیح فرزندان به شمارمی آید و در بسیاری از موارد شیوه های تعالیم آن با روش های مدیریت آموزشی و تربیتی کنونی هم خوانی دارد.

    کلیدواژگان: آموزش قرآنی، تربیت قرآنی، امانتداری، قابوسنامه
  • نعمت الله بهزادی، فرج الله براتی*، مریم بختیار صفحات 12-29
    داود قیصری از عرفای نامدار قرن ششم است که در توسعه و بالندگی مکتب ابن عربی، سهم بسزایی دارد، کتاب شرح فصوص الحکم، مهمترین اثر عرفانی اش گوی سبقت را از سایر شروح فصوص که بسیار پرشمارند، ربوده است. این کتاب بی شک از برجسته ترین متون آموزشی عرفان نظری است که گواه تبحر نویسنده در درک و تبیین مباحث تفکر ابن عربیست. بحث «وحدت وجود» یکی از مباحث مهم در این اثر است که بسیار جالب توجه است و همواره دیگر عرفا و متفکرین وادی عرفان در باب آن به ایراد سخن پرداخته اند؛ از جمله در عصر حاضر امام خمینی بنیان گذار جمهوری اسلامی که با آنکه در عالم سیاست وارد می شود، اما ارادت و علاقه خویش را به تفکر ابن عربی و آثار او و مخصوصا بحث وحدت وجود کتمان نمی کند. با بررسی و تامل در آثار داود قیصری و امام خمینی که هر دو متاثر از آموزه های مکتب ابن عربی هستند، درمی یابیم که در باب وحدت وجود و لوایح آن، ایشان آرا و نظرات گاه مشابه ای دارند که در خور توجه است. تشابهاتی مانند: وحدت شهود شخصیه، تعین اول، مقام احدیت و واحدیت و... هر چند در ابتدا امام خمینی در برخی موارد اختلاف نظر دارند.
    کلیدواژگان: وحدت وجود، فصوص الحکم، امام خمینی، داوود قیصری، ابن عربی
  • محمدرسول آهنگران*، محمد حسینی پور صفحات 30-84

    بحث پیرامون اعجاز قرآن از جمله بحث‏‏های «پسینی» قرآن کریم است؛ به این معنا که در خود قرآن و حتی در سنت پیامبر، صراحتی در لفظ معجزه یافت نشده است. بدون شک، ارایه معجزه از ضروریات ادعای یک پیامبر مبنی بر ارسال وی از سوی پروردگار است، لیکن اینکه پیامبر اسلام چه معجزاتی داشته ‏اند مورد اختلاف دانشمندان مسلمان است؛ چه رسد به مستشرقین. آنچه میان مسلمانان اجماعی است، این است که صرف ‏نظر از سایر معجزات پیامبر اسلام، قرآن کریم معجزه جاوید ‏ایشان است. یکی از بزرگان متاخر که سعی نموده تا اعجاز قرآن را با ذکر مقدمات و اقامه دلایل نقلی و عقلی اثبات نماید، ‏آیت ‏الله سید ابوالقاسم خویی رضوان ‏الله‏ علیه است که در کتاب «البیان فی تفسیر القرآن» به این موضوع پرداخته است.‏ در این مقاله سعی شده تا مقدمات، روش ‏شناسی و ادله عقلی و نقلی ‏ایشان در بحث اعجاز قرآن تبیین شده و با روشی توصیفی و تحلیلی مورد انتقاد قرار گیرند؛ در نتیجه ثابت شد بیشتر استدلال‏های ایشان یا دارای دور بوده یا اینکه تمام، نیستند؛ و این یافته منافاتی با اثبات اعجاز قرآن از سایر طرق و نیز منافاتی با جایگاه بی‏ بدلیل آیت‏ الله خویی ندارد.

    کلیدواژگان: اعجاز قرآن، تحدی، دور، دین‏باور، معجزه
  • مینا شمخی*، علی شریفی، سید یوسف محفوظی موسوی صفحات 49-67

    در حوزه تفسیر نگاری معاصر، تفسیر اجتماعی یکی از مهم ترین دستاوردهای این عرصه است. نگاه جامع گرایانه، ساده نویسی و تاکید بر هدایت گری قرآن، عقل گرایی در تفسیر و عدم پیروی کردن از شیوه تفسیری سلف از شاخص های اصلی این رویکرد جدید تفسیری است..کتاب «التفسیر لکتاب الله المنیر» آیت الله محمد کرمی ، از تفاسیر اجتماعی به شمار می آید. ایشان که از مفسرین خطه خوزستان است با توجه به شرایط روز، روش تفسیر اجتماعی را برگزیده است و سعی کرده شاخص های تفسیر اجتماعی را رعایت کند. این مقاله که به روش کتابخانه ای تدوین گردیده است، نخست به شاخص های تفسیر اجتماعی اشاره نموده، سپس به بررسی شاخص های اجتماعی تفسیر شیخ کرمی می پردازد. در ادامه پس از بررسی روش تفسیری ایشان، رویکرد تفسیری این مفسر را مورد نقد قرار می گیرد. در پایان به این نتیجه می رسیم که ایشان از روش تفسیر اجتماعی در برخی آیات پیروی ننموده و تفسیر خود را بر اساس شاخص های تفسیر اجتماعی تدوین نکرده است. در واقع آیت الله کرمی برخی آیاتی که مباحث گسترده اجتماعی دارند به آنها وارد نشده و در حد اشاره ای کوتاه گذر کرده است

    کلیدواژگان: تفسیر اجتماعی، محمد کرمی، عقل گرایی، آموزه های تربیتی
  • کاوه رحیمی*، حسین ابویسانی صفحات 68-82
    نقد فرمالیستی به عنوان برجسته ترین حوزه های نقدی قرن بیستم یکی از روش های جدید نقدی می باشد که محور اصلی آن در بررسی متون ادبی، شکل ظاهری آن است. این نوشتار براساس مکتب فرمالیسم در پی بررسی میزان ادبیت سوره های مزمل و مدثر است و از نظرگاه اصول آن نقد، در پی کشف زیبایی های سوره های یاد شده است و سعی دارد دیدی واضحتر نسبت به شگفتی های ظاهری اثر و تاثیر آ ن ها در انتقال معنا به مخاطب ارایه دهد. اهمیت جستار حاضر تلاش برای به اثبات رساندن این مهم است که متون دینی و به طور ویژه سوره های مزمل و مدثر هرچند به دنبال مفاهیمی خاص می باشند؛ ولی بر اساس مکتب فرمالیسم از زیبایی های ادبی تهی نیستند. این پژوهش به شیوه توصیفی - تحلیلی و با تکیه بر اصول و مبانی مکتب صورت گرایی، به بررسی فرم و محتوای سوره های مزمل و مدثر پرداخته و با هدف کشف مولفه های فرمال وتبیین میزان انسجام و هماهنگی فرم آیات و نقش آن در رساندن مضمون و تاثیر گذاری بر مخاطب در دو سوره نگاشته شده. ویژگی های بارز فرمالیستی در دو سوره قاعده افزایی، قاعده کاهی معنایی، بدیع معنوی هستند. نتایج نشان می دهد واج ها، هجاها، صامت و مصوت ها، کابردهای تشبیه، مجاز، کنایه، استعاره، توازن آوایی و واژگانی، دخالت دادن گونه های متفاوت آشنایی زدایی ادبی، در پیوند با هم، هارمونی و نظمی بسیار شگفتی را ایجاد کرده اند وبا فضای دو سوره که انذار مشرکان و بیان هولناکی صحنه های قیامت است همسو و هماهنگ است.
    کلیدواژگان: نقد ادبی، موسیقی، زیبایی شناسی، فرمالیسم
  • فضل الله رنجبر، کاظم قاضی زاده*، محمدکاظم رحمان ستایش صفحات 83-95

    اعمال مجازات های بدنی همچون رجم، تازیانه، قطع عضو و اعدام، مغایر تعهدات حقوق بشری نظام جمهوری اسلامی ایران دانسته شده و واکنش های داخلی و بین المللی را در پی داشته است.از جمله موضوعات بحث برانگیز در محافل علمی که محل استفتاء از مراجع عظام تقلید نیز شده، این است که آیا به رغم منصوص بودن مجازات های بدنی، از نظر شرعی این امکان وجود دارد که با توجه به قاعده فقهی« تقیه » در برهه ایی خاص حکم به تحدید مجازات های بدنی داد؟حاصل این پژوهش که به روش توصیفی- تحلیلی نگاشته شده، بیانگر آن است که نظر به دلالت صریح و ضمنی آیات قرآنی و روایات معتبر، تقیه، به مثابه قاعده ای فقهی است. به موجب این قاعده، در صورتی که کیان و اساس نظام و حاکمیت اسلامی به مخاطره بیفتد، می توان به طور موقت، مجازات های بدنی را تعدیل، تبدیل یا اسقاط نمود. هدف از تقیه، همیشه حفظ جان، دوری از خطر و ضرر نیست، بلکه می توان هدف مهم تر از آن را حفظ دین، مذهب و جلوگیری از زوال آن دانست.

    کلیدواژگان: حکم ثانوی، حدود، حفظ مذهب، دفع ضرر، حقوق بشر
  • نیره محمدعلی ابراهیم، مریم آقایی بجستانی*، سید محمدرضا امام صفحات 96-112

    ضمانت اجرای کیفری در حقوق خانواده از موضوعات مهم و مناقشه برانگیز است که همواره محل بحث و بررسی بوده است. در این مقاله تلاش شده به بررسی فقهی و ضمانت اجرای کیفری مهریه، نفقه و حضانت پرداخته شود. مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی موضوع مورد اشاره پرداخته است. نتایج مقاله بیانگر این امر است که مهریه، نفقه و حضانت از منظر فقهی حاوی دستورالعمل هایی در راستای حفظ حقوق زوجین و کودکان است. در حقوق کیفری نیز برای عدم پرداخت نفقه و مهریه و همچنین عدم پذیرش حضانت ضمانت کیفری پیش بینی شده است. قانون حمایت خانواده مصوب 1391 در مواردی چون اجرای کیفری ترک انفاق، مجازات آن را تشدید نموده است. مقررات کیفری قانون مورد اشاره در برخی موارد همچون عدم ثبت ازدواج از حیث قواعد و اصول قانونگذاری همچون ضرورت، جامعیت با خلاء ها و ابهامات جدی روبه رو است. البته در خصوص مهریه البته تلاش های قابل تحسینی در راستای تعدیل شدن و توازن مهریه صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: ضمانت اجرای کیفری، قانون حمایت خانواده مصوب 1391، مهریه، نفقه، حضانت
  • امیر جودوی*، محمدعلی حیدری مزرعه آخوند، محمدحسین برومند، فاطمه یزدان مدد صفحات 113-128

    هدف این مقاله نقد و بررسی آثار نویسندگان ترک استانبولی؛ یعنی عبدالمجید اکجو و حسین آیدین در زمینه تبیین اعجاز قرآن کریم است، برای تحقق این هدف ابتدا الگوی پسینی - منطقی که ما اصطلاحا به آن " فرضیه وحدت متدیک " می گوییم و برای شناسایی تطبیقی آراء و روش های مولفان در تبیین اعجاز قرآن ضروری است، عرضه شده است سپس با تکیه بر محورهای دوگانه و مراحل چهارگانه آن، به نقد و بررسی آثار نویسندگان ترک استانبولی؛ یعنی عبدالمجید اکجو و حسین آیدین در زمینه تبیین اعجاز قرآن کریم پرداحته شده است، مقایسه کار مولفان مذکور نشان می دهد نحوه عملکرد آنان در دو محور یاد شده؛ یعنی 1-بررسی شکل کلی 2- بررسی مراحل بطور مستقل از صورت کلی، وضعیتی کاملا معکوس دارد، یعنی اگر چه پژوهش اکجو در شکل کلی تبیین اعجاز، بر کار حسین آیدین پیشی داشته، ولی حسین آیدین در جزییات مطالب ارایه شده در هر مرحله عملکرد بهتری دارد.

    کلیدواژگان: اعجاز قرآن، تالیفات ترکی استانبولی، پارامترهای تبیین، تحدی، عبدالمجید اکجو
  • علیرضا کاوند* صفحات 129-145
    تفسیر قرطبی و ابوحیان اندلسی، دو تفسیر متقدم و مشهور اهل سنت بوده که در طول تاریخ، مورد توجه اندیشمندان و به ویژه مفسران مسلمان بوده است. دیدگاه های فقهی، ادبی و لغوی قرطبی و ابوحیان اندلسی، در بیشتر آثار تفسیری دوران میانه و معاصر، مورد استفاده و تحلیل و بررسی قرار گرفته است. ضرورت پرداختن به این دو تفسیر و سبک تدوین و نگارش آنها، در تقویت آرای تفسیری مفسران و تحلیل و بررسی آنها است. در این تحقیق که با رویکرد توصیفی- تحلیلی و بر اساس بررسی آیات 44-24 سوره مبارکه ابراهیم صورت گرفته، دریافتیم که نقاط اشتراکی دو تفسیر عبارتند از: اهتمام به تفسیر با روایات ماثور، اجتهاد با رعایت ضوابط و قواعد تفسیری، ذکر قرایات مختلف، ذکر اسباب نزول، بیان مناسبت آیات، اشاره به قضایای لغوی و نحوی. همچنین در خصوص تفاوت دو تفسیر باید گفت که قرطبی با ذکر احادیث نبوی، اقوال صحابه و تابعین و تقسیم آیات به مسایل متعدد و اهتمام به احکام فقهی از ابوحیان، متمایز است. از جهت شکلی نیز ابوحیان آیات قرآن را به مقاطع مختلف تقسیم کرده و آنها را تفسیر می نماید. اما قرطبی چنین نیست و متن قرآن را آیه آیه و یا دو آیه مطرح می کند و آنها را به مقاطع مختلف تقسیم نمی کند.
    کلیدواژگان: روش، گرایش، سوره ابراهیم، مقاطع قرآن
  • علی رشیدفرخیان*، سنجر سلاجقه، علیرضا منظری توکلی صفحات 146-161

    یکی از انواع هوش، هوش معنوی است که ازموضوعات مهم و ضروری درحوزه مدیریت وکسب و کار است و تاثیر مستقیم و بسزای آن را بر مدیریت نمی توان نادیده گرفت. جستجو در آیات و احادیث مبین این امر است که در کلام خدا و روایت و احادیث نیز مولفه های هوش معنوی دیده می شود ؛ بنابراین هدف از این پژوهش بررسی نقش و جایگاه هوش معنوی در مدیریت با تکیه برآیات قرآن و روایات است که با روش توصیفی - تحلیلی ، بر اساس مطالعات کتابخانه ای و مبتنی بر رویکرد قرآنی و روایی انجام شده است و تلاش نویسندگان بر آن است تا با استفاده از آیات قرآن، روایات و احادیث، اهمیت، ارزش و نقش هوش معنوی و تاثیر آن را بر مدیریت و عملکردهای مدیران مشخص نمایند. نتایج پژوهش نشان می دهد که شناخت و باور به ربوبیت خداوند؛ معنی بخشی به کار و زندگی، خودآگاهی عمیق، خردمندی معنوی، توانایی استفاده از منابع معنوی، ظرفیت رفتارهای فضیلت مآبانه، روحیه خدمت گزاری، داشتن بصیرت، احساس مثبت داشتن، توانایی پرسیدن سوالات اساسی و یافتن پاسخ های بنیادین، پای بندی به عهد و پیمان، اعتدال در همه جنبه های زندگی و درک مسیولیت های فردی و اجتماعی از مهم ترین ویژگی های یک مدیر با هوش معنوی بالاست وقرآن کریم، روایات و احاد یث مبانی روشنی را در رابطه با مولفه های هوش معنوی و تاثیر آن بر مدیریت ارایه نمودند و مدیران با هوش معنوی بالا با تکیه بر کلام خداوند در قرآن و الگوپذیری از سنت نبوی و سیره علوی ، سبب ارتقاء روزافزون سازمان یا کسب وکار خواهند شد .

    کلیدواژگان: هوش، هوش معنوی، روایات، قرآن
|
  • Zahra Baharvand Irannia, Aliakbar Kamalinahad *, Shahriar SHADIGO Pages 1-11

    In Persian literature, poets and writers in every age have adorned their works with the luminous words of revelation according to social and cultural situations. One of these writers is Ansar al-Ma'ali, who, as a result of the teaching of Qaboosnameh, has recommended many educational topics to his son (Gilan Shah) under the influence of the divine word. This research has used library resources in collecting information with a descriptive-analytical approach and a qualitative approach. The aim of the authors is to identify the trustworthy Qur'an in the Qaboosnameh, which is expressed in educational and training methods, and today, after centuries of writing the work, its teachings are instructive in the educational affairs of children. Qaboosnameh is considered as one of the educational resources in the correct development of children according to the knowledge that its author has and the benefits that he has taken from the word of revelation and religious teachings to compile it, and in many cases the methods of its teachings. It is compatible with current educational management methods.

    Keywords: Quranic education, fiduciary, Qaboos-nameh
  • Nematollah Behzadi, Farajollah Barati *, Maryam Bakhtiar Pages 12-29
    Dawood Qaisari is one of the famous mystics of the sixth century who has a great contribution in the development and growth of Ibn Arabi school. This book is undoubtedly one of the most prominent educational texts on theoretical mysticism, which testifies to the author's mastery in understanding and explaining the topics of Ibn Arabi's thought. The discussion of "unity of existence" is one of the important topics in this work, which is very interesting and has always been discussed by other mystics and thinkers of the Valley of Mysticism; For example, in the present era, Imam Khomeini, the founder of the Islamic Republic, who, although entering the world of politics, does not hide his devotion and interest in Ibn Arabi's thought and his works, and especially in the discussion of the unity of existence. In the works of Daud Qaisari and Imam Khomeini, both of which are influenced by the teachings of the Ibn Arabi school, we find that they have similar views and opinions on the unity of existence and its bills, which are worthy of attention. Similarities such as: the unity of personal intuition, the first determination, the status of oneness and unity, etc. Although at first Imam Khomeini disagreed in some cases,
    Keywords: Unity of Existence, Fusus al-Hakam, Imam Khomeini, Dawood Qaisari, Ibn Arabi
  • MohammadRasool Ahangaran * Pages 30-84

    The discussion of the miracle of the Qur'an is one of the "posterior" discussions of the Holy Qur'an; In the sense that in the Qur'an itself and even in the tradition of the Prophet, there is no explicitness in the word miracle. Undoubtedly, the presentation of a miracle is one of the necessities of a prophet's claim that he was sent by God. But what miracles the Prophet of Islam performed was disputed by Muslim scholars; Let alone the Orientalists. What is common among Muslims is that, apart from the other miracles of the Prophet of Islam, the Holy Quran is his eternal miracle. One of the later greats who tried to prove the miracle of the Qur'an by mentioning the preliminaries and presenting narrative and rational reasons is Ayatollah Seyyed Abolghasem Khoy rzwan Allah Alayh, who has dealt with this issue in his book "Al-Bayan Fi Tafsir Al-Quran". In this article, an attempt has been made to explain their introductions, methodology, and rational and narrative arguments in the discussion of the miracle of the Qur'an and to criticize them in a descriptive and analytical manner; As a result, it turned out that most of his arguments were either far-fetched or incomplete; And this finding does not contradict the proof of the miracle of the Qur'an in other ways, nor does it contradict the unreasonable position of Ayatollah Khoi.

    Keywords: Quran miracle, challenge, distance, Religion, miracle
  • Mina Shamkhi *, Ali Sharifi, Seied yousef Mahfouzi Musavi Pages 49-67

    Social commentary in the field of contemporary commentary is one of the most important achievements in this field. Holistic view, simplistic writing and emphasis on the guidance of the Quran, rationalism in interpretation and not following the interpretation method of the predecessor are the main indicators of this new interpretation approach.The book "Al-Tafseer Lektab Allah Al-Munir" by Ayatollah Mohammad Karami, one of the contemporary elders, is one of the contemporary social interpretations. He, who is one of the commentators of the Khuzestan region, has chosen the method of social interpretation according to the current conditions.Therefore, the main goals of this article, after referring to the indicators of social interpretation, is whether the mentioned commentator has observed the social indicators in his interpretation? Can the mentioned interpretation be called a social interpretation only? After examining his interpretation method, we come to the conclusion that he did not follow the method of social interpretation in some verses and did not compile his interpretation based on the indicators of social interpretation. They didn't enter and it just passed by.

    Keywords: social interpretation, Mohammad Karami, rationalism, educational teachings
  • Kaveh Rahimi *, Hossein Abavisani Pages 68-82
    Formalist criticism as the most prominent critical areas of the 20th century is one of new methods of criticism the main focus of which is the appearance of literary texts. This article is based on the school of formalism after examining the amount of literature the surahs are Al-Muzzammil and Al- Muddaththir And from the point of view of the principles of that criticism it seeks to diccover the beauty of the mentioned surahs and he is trying to provide a clearer view of the apparent wonders work and their effects in conveying meaning to the audienc. The importance of this essay is trying to prove that religious texts especially surahs Al-Muzzammil and Al- Muddaththir although they seek specific concepts but according to the school of formalism they are not devoid of literary beauties. This research has studied the form and content of Suras Muzzammil and Muddaththir descriptively- analytically based on the principles and foundations of the school of formalism And with the aim of discovering the formal components and explaining the degree of the verses and its role in conveying the content and influencing the
    Keywords: Literary Criticism, musical, Aesthetics, Formalism
  • Fazlullah Ranjbar, Kazem Ghazizadeh *, MohammadKazem Rahman Setayesh Pages 83-95

    The use of corporal punishment, such as stoning, flogging, amputation and execution, is considered contrary to the human rights obligations of the Islamic Republic of Iran and has provoked domestic and international reactions.One of the controversial issues in scientific circles, which has also become a place of inquiry from the great authorities of imitation, is whether, despite the provision of corporal punishment, it is legally possible that according to the jurisprudential rule of "taqiyyah" at certain times Granted corporal punishment?The result of this research, which has been written in a descriptive-analytical method, indicates that according to the explicit and implicit meaning of Quranic verses and authentic narrations, taqiyyah is a jurisprudential rule. According to this rule, corporal punishment can be temporarily modified, changed or abolished if the integrity of the Islamic system and government is endangered. The purpose of taqiyyah is not always to save lives, to avoid danger and harm, but it can be considered the more important purpose of preserving religion and preventing its decline.

    Keywords: Secondary sentence, limits, preservation of religion, repulsion of harm, Human Rights
  • Nayere MuhammadAli Ibrahim, Maryam Aqaei Bajestani *, Seyed Mohamadreza Emam Pages 96-112

    Enforcement of criminal law in family law is one of the most important and controversial issues that has always been the subject of discussion. In this article, an attempt has been made to study the jurisprudence and guarantee the criminal execution of dowry, alimony and custody. The present article is an analytical descriptive study of the subject using the library method. The results of the article indicate that dowry, alimony and custody from the jurisprudential point of view contain instructions to protect the rights of couples and children. Criminal law also provides for a criminal guarantee for non-payment of alimony and dowry, as well as non-acceptance of custody. The Family Protection Law adopted in 2012 has intensified its punishment in cases such as the criminal execution of leaving alms. The penal provisions of the law in some cases, such as non-registration of marriage in terms of rules and principles of legislation such as necessity, comprehensiveness, face serious gaps and ambiguities. Regarding the dowry, of course, admirable efforts have been made to adjust and balance the dowry.

    Keywords: guarantee of criminal execution, Family Protection Law approved in 2012, Dowry, Alimony, Custody
  • Amir Joudavi *, MohammadAli Heydri Mazrae Akhund, MohammadHossein Baroomand, Fateme Yazdanmadad Pages 113-128

    The purpose of this article is to review the works of Istanbul Turkish authors; That is, Abdolmajid Akjoo and Hussein Aydin are in the field of explaining the miracle of the Holy Quran. It is necessary, then presented, relying on its dual axes and its four stages, to critique the works of Istanbul Turkish authors; That is, Abdolmajid Akjoo and Hussein Aydin have been trained in explaining the miracle of the Holy Quran. A comparison of the work of the mentioned authors shows how they function in the two mentioned axes; That is, 1- Examining the general form 2- Examining the stages independently of the general form has a completely opposite situation. It performs better.Some stages, such as the second and third stages or the third and fourth stages, are intertwined and we do not distinguish between them, which shows their negligence and lack of complete separation of these stages. It should be noted that the additions in the expression of the authors are either integral in one of the mentioned stages or are sub-issues and do not play a major role in the explanation.

    Keywords: Miracle of Quran, Istanbul Turkish writings, Explanation parameters, challenge, Abdolmajid Akjoo
  • Alireza Kavand * Pages 129-145
    Qortobi and Abu Hayan Andolosi commentaries are two of the earliest and most popular interpretations of the Islamic world of Sunni religion that have historically been the subject of commentary by Muslim scholars, and in particular Shiite and Sunni commentators. These two interpretations have been of particular interest to commentators for their concessions, as much as the jurisprudential, literary, and lexical views of Qortobi and Abu Hayan Andolosi have been used and analyzed in most of the commentary works of medieval and contemporary times. The need to address these two interpretations and their style of writing and writing is to enhance the interpretive views of the commentators and to analyze them. In this descriptive-analytical study, based on a review of verses 24-24 of Sura Ibrahim, we find that the commonalities of the two interpretations are as follows: Attempting to interpret with effective narrations, Ijtihad with observance of interpretative rules and rules, mentioning different readings. , Mentioning the descent, expressing the occasion of the verses, referring to the lexical and syntactic theorems. Also, regarding the difference betweenthe two interpretations, Qortobi is distinguished by mentioning the Prophetic traditions, the sayings of the Companions and the subjects, and the division of verses into numerous issues andthe pursuitof jurisprudential rulings from Abu hayan. In a sense, Abu Hayan divides the Qur'anicverses into different sections and interprets them. But this is not the case, and the textof the Qur'an is mentioned in verse verse or two verses and does not divide them into different sections.
    Keywords: Method, Orientation, Surah Ibrahim, sections of the Quran
  • Ali Rashidfarokhian *, Sanjar Salajagh, Aliraza Manzari Pages 146-161

    One of the types of intelligence is spiritual intelligence, which is one of the most important and necessary issues in the field of management and business, and its direct and significant impact on management can not be ignored. A search in verses and hadiths shows that in the word of God and narrations and hadiths, components of spiritual intelligence are also seen; Therefore, the purpose of this study is to investigate the role and position of spiritual intelligence in management based on Quranic verses and narrations, which has been done by descriptive-analytical method, based on library studies and based on Quranic approach and narration. Use the verses of the Qur'an, narrations and hadiths to determine the importance, value and role of spiritual intelligence and its impact on the management and actions of managers. The results of the research show that knowing and believing in the Lordship of God; Meaning to work and life, deep self-awareness, spiritual wisdom, ability to use spiritual resources, capacity for virtuous behaviors, service spirit, insight, positive feeling, ability to ask basic questions and find fundamental answers, adherence to the covenant, moderation in All aspects of life and understanding of individual and social responsibilities are the most important characteristics of a manager with high spiritual intelligence and the Holy Quran, narrations and hadiths provided clear principles regarding the components of spiritual intelligence and its impact on management. The word of God in the Qur'an and following the example of the prophetic tradition and the Alawite tradition will lead to the increasing promotion of the organization or business.

    Keywords: Intellect, Spiritual Intelligence, Narratives, Quran