فهرست مطالب

نشریه آینده پژوهی مدیریت
سال سی و سوم شماره 4 (پیاپی 131، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • تارا طائفی، وحیدرضا میرابی*، قاسمعلی بازایی، سهیل سرمد سعیدی صفحات 1-15

    تبلیغات چریکی بر خلاف الگوهای تعریف شده ، با استفاده از ایده های ساده و انعطاف پذیر در تلاش است تا با جذب مخاطبان در دل آن ها نفوذ کند و با صرف کمترین هزینه در آینده سودآوری را ایجاد نماید. بخشی از این فرایند با توجه به شخصیت درونی فرد شکل می گیرد و بررسی تمایزات فردی مخاطبین و مشتریان اهمیت می یابد . هدف پژوهش، ارایه مدلی از نقش تمایزات فردی برپیش بینی تبلیغات چریکی می باشد. با توجه به هدف ، روش پژوهش از نظرهدف اکتشافی و روش آن توصیفی_ پیمایشی می باشد. نگرش و شخصیت شناسی به ترتیب با شاخص های (انگیزه های روانی و بعد فنی برای نگرش) و (آزمون استاندار شخصیت شناسی مایزر و بریگز برای شخصیت شناسی) شناسایی شد. جامعه آماری مشتریان شرکت کسب و کار ورزشی (گو اسپرت) می باشد . روش نمونه گیری طبقاتی وطبق فرمول کوکران 277 نفردر نظر گرفته شد. داده های اولیه در 2 پرسشنامه شامل پرسشنامه استاندار مایرز-بریگز 70 سیوال بسته و تخصصی و دیگری محقق ساخته شامل 25 سیوال بسته و تخصصی گردآوری شده است ، که به کمک روش شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون الگو، با برازش 92% با 2 نرون پنهان و 4 نرون خروجی مبنی بر 4 استراتژی تعریف شده برای پیش بینی تبلیغات چریکی مناسب با استفاده از متغیر نگرش و شخصیت طراحی شد.

    کلیدواژگان: تبلیغات چریکی، تمایزات فردی، آزمون شخصیت شناسی مایرز-بریگز، شبکه عصبی پرسپترون
  • وحید مکی زاده*، فاطمه شراعی صفحات 16-27
    هدف پژوهش حاضر واکاوی تاثیر آینده نگاری شرکتی بر نواوری در کسب و کارهای نوپا می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی بوده و از لحاظ روش، توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری مدیران ارشد کسب و کارهای نوپا می باشد. به منظور گردآوری داده نیز از ابزار پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر ادبیات نظری استفاده گردید. آزمون فرضیه ها نیز با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS صورت پذیرفت. نتایج این پژوهش حاکی ازآن است که آینده نگاری شرکتی بر نوآوری تاثیر مثبت دارد. همچنین تاثیر مثبت آینده نگاری شرکتی بر یادگیری سازمانی و نقشه گذاری فناوری نیز تایید گردید. تحلیل تاثیر متغیرهای میانجی نیز نشان داد که آینده نگاری شرکتی از طریق یادگیری سازمانی و نقشه گذاری فناوری بر نوآوری تاثیر دارد. در نهایت، تاثیر تعدیل گر پشتیانی سازمانی در ارتباط میان نقشه گذاری فناوری و نوآوری سازمانی، و همچنین اثر تعدیل گر قابلیت های یکپارچه ساز در ارتباط میان آینده نگاری شرکتی و یادگیری سازمانی نیز تایید گردید.
    کلیدواژگان: آینده نگاری شرکتی، یادگیری سازمانی، نقشه گذاری فناوری، نوآوری
  • سیامک سندگل، مجتبی معظمی*، نرگس حسن مرادی صفحات 27-41
    جهانی شدن یا به تعبیری دیگر جهانی سازی دو توصیف از وضعیتی فرآیندی هستند که به شکلی فزآینده به هم شکلی نهادها و ساختار های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دامن زده است. در این میان رقابتی شدن اقتصاد در حوزه دانش نیز به جهانی شدن دانشگاه ها دامن زده است. هدف این مقاله بررسی وضعیت شاخص های جهانی شدن دانشگاه علوم پزشکی ایران برپایه آینده پژوهی می باشد.نوع تحقیق بر اساس هدف کاربردی - توسعه ای و از لحاظ ماهیت و روش تحلیلی - اکتشافی است. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش مطالعات کتابخانه ای (فیش برداری و اسنادی) و مطالعات میدانی (پرسشنامه و مصاحبه) است. از حیث ماهیت تحقیق پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی از نوع اکتشافی است.بررسی ها نشان داد که وضعیت شاخص ها در دانشگاه علوم پزشکی ایران کاملا در راستای مولفه های جهانی شدن نظام دانشگاهی باشد. 33/13 درصد بر این باور بوده اند که تا حدی وضعیت اول صادق است. 9 نفر که 60 درصد خبرگان را تشکیل می دهد بر این باورند که تا حدی و 4 نفر که 67/26 درصد خبرگان را تشکیل می دهد بر این باورند که تکنولوژی آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران شدیدا در راستای محلی و منطقه ای بودن سامان یافته است.نتایج بررسی این شاخص ها نشان داده است که از نگاه خبرگان اولویت بندی این شاخص ها به شرح زیر بوده است؛ ساختار نظام آموزشی، منابع و نیروی انسانی، ساختار دانشی، محتوای آموزشی، تکنولوژی آموزشی و محیط بیرونی است.
    کلیدواژگان: رویکرد آینده پژوهی، جهانی شدن، آموزش عالی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • عباس خمسه* صفحات 42-52
    صنایع نیروگاهی از جمله صنایع مادر می باشند که انجام R&D با دیدگاه آینده نگر بدلیل تغییرات سریع تکنولوژی های آن، امری حیاتی است. از طرفی به دلیل تنوع و حجم بالای R&D، بخشی از R&D در داخل زنجیره تامین این صنایع صورت می گیرد. در نهایت موفقیت محصولات نیروگاهی به شدت وابسته به همکاری های موجود و آتی موفق R&D در زنجیره تامین می باشد. گروه مپنا به عنوان تولید کننده محصولات نیروگاهی، در راستای کسب مزیت رقابتی و حضور در بازارهای جهانی نیازمند توسعه همکاری های R&D در زنجیره تامین خود با رویکردی آینده نگر می باشد. از آنجا که پژوهشی در این خصوص صورت نگرفته است، هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر موفقیت همکاری های R&D در زنجیره تامین گروه مپنا می باشد.. این پژوهش از حیث هدف کاربردی و از نوع روش توصیفی پیمایشی می باشد. عوامل موثر بر همکاری های تحقیق و توسعه در زنجیره تامین از مرورادبیات و نظر خبرگان زنجیره تامین استخراج شده و پرسشنامه تایید شده در جامعه خبرگان گروه مپنا توزیع و نتایج با روش های تحلیل عاملی تاییدی با معادلات ساختاری و نرم افزار PLS مورد بررسی قرار گرفته اند. در این پژوهش8 عامل کلیدی موفقیت در همکاری های R&D به همراه 25 شاخص شناسایی و تاییدگردید. بر اساس (ANP)، الویت اول عامل راهبری یکپارچه زنجیره تامین ، الویت دوم هوشمندی تکنولوژی و عوامل ویژگی شرکا، مدیریت تامین کنندگان، مدیریت مالی، مدیریت R&D ، تعهدات قانونی و مدیریت IT به ترتیب در الویتهای بعدی قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: تحقیق و توسعه، همکاری های تحقیق و توسعه، زنجیره تامین، صنعت نیروگاهی، گروه مپنا
  • حسین غبیشاوی، عبدالخالق غلامی چنارستان علیا، محمد حقیقی* صفحات 53-70
    زمینه

    رقابت بین المللی از مهمترین مباحث ادبیات اقتصادی و مدیریتی است و بطور سنتی در محور برنامه های آکادمی ها ، سیاست گذاران و دست اندرکاران قرار داشته است.

    هدف

    این پژوهش با هدف کلی بررسی و تحلیل عوامل موثر بر رقابت پذیری بین المللی شرکت های تولید محصولات غذایی در ایران با رویکرد آینده پژوهی انجام شده است.

    روش ها

    روش تحقیق کاربردی- توصیفی، از نوع همبستگی و با بهره گیری از ابزار جمع آوری پرسشنامه ی محقق ساخته، فرضیه ها را مورد آزمون قرار داده است. جامعه آماری این پژوهش مدیران بازرگانی، بازاریابی و صادرات شرکت های محصولات غذایی در استان خوزستان بودند که با شرایط بازار و خصوصیات مشتریان یا خریداران خارجی آشنایی و ارتباط دایمی داشتندکه تعداد آنها 250 نفر بودند که از طریق فرمول گرجسی و مورگان نمونه ی آماری 157 نفره به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب گردید. روایی پرسشنامه از طریق نمونه اولیه به صورت روایی ظاهری و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد 8 عامل قیمت تمام شده محصولات ،کیفیت محصولات شرکت ها، برخورداری شرکت از تکنولوژی پیشرفته، برخورداری شرکت ها از نیروی انسانی متخصص، مدیریت بازاریابی کارآمد در شرکت ها، برخوردار بودن شرکت ها از برند مشهور،کیفیت بسته بندی محصولات، دسترسی آسان شرکت ها به مواد اولیه با کیفیت بر مزیت رقابتی تاثیر مثبت و معناداری دارند. همچنین تاثیر مزیت رقابتی بر رقابت پذیری بین المللی مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    نتیجه تحقیق عدم تاثیر سبز بودن و ارگانیک بودن محصولات بر کسب مزیت رقابتی را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: رقابت پذیری، مزیت رقابتی، رویکرد رقابت پذیری، صنایع غذایی، مدلسازی معادلات ساختاری
  • کمال سخدری* صفحات 71-90

    کارآفرینی در حوزه دانشی، به واسطه تغییرات سریع و عدم قطعیت محیطی، دارای مشکلات عدیده ای است؛ اما این شرکتها به عنوان پیشران‏ بوده و بدون حضور اثربخش آنها نمی توان به موفقیت های چشمگیر در دانش، اقتصاد و اشتغال دست یافت. ترکیب و ویژگی های تیمی و تناسب آن با مرحله ای از کار که در آن قرار دارند و انتظار دارند در آینده به آن برسند، در زمره مهمترین مولفه های کسب موفقیت این شرکت هاست. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر و تناسب ویژگی ها و ترکیب تیم در موفقیت و رشد آتی شرکتهای دانش بنیان و فناور در مراحل مختلف کسب وکار انجام شد. یافته های این پژوهش از نوع کاربردی؛ و بر حسب گردآوری اطلاعات، کیفی-داده بنیاد بود که داده ‏های آن از مصاحبه های نیمه ساختار یافته و عمیق با 21 کارآفرین این حوزه در استان خراسان رضوی، گردآوری و تحلیل گردید. نتایج پژوهش مبین این است که، ترکیب و ویژگی های تیمی و تناسب آن با مرحله ای از کار که در آن قرار دارند، در زمره مهمترین مولفه های کسب موفقیت این شرکتهاست، لذا شناسایی ویژگی های تیم و تاثیر پویایی تیم و بکارگیری مکانیزم دوسوتوانی بر موفقیت شرکتهای دانش بنیان و فناور نوپا بسیار حایز اهمیت است. در این راستا نتایج نشان داد که هر چه میزان پیچیدگی ایده و محصول شرکتها بیشتر باشد نیاز به حضور اعضاء متنوع تر، انسجام بیشتر و تغییرات کمتری در تیم است؛ همچنین در کلیه مراحل اعضاء آنها از دوسوتوانی بهره می برند.

    کلیدواژگان: شرکتهای دانش بنیان و فناور، مراحل کسب و کار، رشد و انتقال موفق به مراحل بالاتر کسب و کار، ترکیب تیم، موفقیت شرکتهای دانش بنیان و فناور نوپا، استان خراسان رضوی
  • رسول رنجبریان*، بابک محمدی صفحات 91-103

    حذف قبوض کاغذی برق، گامی مهم در راستای کاهش هزینه ها و آلاینده های زیست محیطی، خدمات رسانی دقیق، سریع، بهینه، تکریم مشترکان و تحکیم و گسترش اهداف دولت الکترونیک است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر اجرای حذف قبوض کاغذی (طرح ملی قبض سبز) بر تحقق اهداف دولت الکترونیک با تاکید بر آینده نگری در شرکت برق استان آذربایجان غربی انجام گرفت. مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه جمع آوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کارکنان ادارات برق استان آذربایجان غربی در سال 1399 را تشکیل داده اند که تعداد آن ها 720 نفر بود که از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند؛ که تعداد 251 نفر بود. جهت بررسی روایی برای پرسشنامه محقق ساخته طرح ملی قبض سبز از روش اعتبار سنجی محتوی که 6 نفر از اساتید دانشگاهی در رشته مدیریت حضور داشتند استفاده شد و برای پرسشنامه استاندارد دولت الکترونیک، به روایی صوری استناد شد. برای بررسی پایایی نیز به آلفای کرونباخ استناد شد به صورتی که ضریب آلفای کرونباخ برای متغیرهای طرح ملی قبض سبز و تحقق اهداف دولت الکترونیک به ترتیب برابر با 0.866 و 0.892 بود. نتایج بررسی پایایی برای همه ابعاد بیشتر از 7/0 گزارش شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج آزمون فرضیات نشان داد اجرای حذف قبوض کاغذی (طرح ملی قبض سبز) بر تحقق اهداف دولت الکترونیک با تاکید بر آینده نگری در شرکت برق استان آذربایجان غربی تاثیر مثبت و معنی داری دارند.

    کلیدواژگان: قبوض کاغذی، طرح ملی، قبض سبز، دولت الکترونیک، آینده نگری
  • شهرام بیات، افسانه زمانی مقدم *، حسین وظیفه دوست صفحات 105-120
    زمینه

    آنچه در شرایط سخت کنونی اقتصاد، ضرورت آن در جامعه بیش از پیش احساس می شود، پرداختن به مقوله اساسی کارآفرینی است.

    هدف

    تحقیق حاضر به ارایه الگوی اثر بخش آموزش کارآفرینی در صنایع تولیدی می پردازد.

    روش ها

    این تحقیق با رویکرد آمیخته در دو بخش کیفی و کمی انجام شده است. در این پژوهش، محقق داده های مورد نیاز خود را با انجام مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته با 15 نفر از صاحب نظران، متخصصین و اساتید رشته کارآفرینی دانشگاه های کشور به جمع آوری نمود.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که در مجموع تعداد 16 مولفه اصلی (مقوله کلان) و 84زیرمولفه (مقوله فرعی) ارایه و تلخیص گردید. بر این اساس اثربخشی آموزش کارآفرینی به عنوان مقوله محوری بر مبنای شرایط علی طراحی برنامه آموزشی، نیازسنجی آموزشی، آمادگی یادگیرنده، تقویت مهارتهای زمینه ساز و تقویت ارتباطات اجتماعی و از طریق راهبردهای سیاستگذاری آموزشی در زمینه ارتقای کارآفرینی، هدفگزینی آموزش، مدیریت مشارکتی دوره آموزشی و تحقیق و توسعه در زمینه کارآفرینی و با در نظر گرفتن اختصاص منابع و تجهیزات، نظارت و ارزیابی دوره، جو کارآفرینانه و ارزشیابی انعطاف پذیر و چندجانبه به عنوان زمینه الگو محقق می شود و منجر به تحقق افزایش خلاقیت فردی، افزایش بهره وری و جرات ریسک پذیری می گردد.

    نتیجه گیری

    آموزش کارآفرینی به کارکنان این امکان را برای صنایع تولیدی فراهم می کند که کارآیی و بهره وری خود را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: آموزش، کارآفرینی، الگو، صنایع تولیدی
|
  • Tara Taefi, Vahidreza Mirabi *, Ghasemali Bazaee, Soheil Sarmad Saeidi Pages 1-15

    Guerilla Advertising in Contrast of Definition Pattern, Attempt to Use Simplicity and Flexibility Idea For Penetrate and Attract In Customer Heart to Have Maximum Profit With Minimize their Cost. Personal Differentiation Research is so important for result some side of this Attitude Made by Attention on personal personality. The goal of this research is Future Studies Presenting for Presenting Model of Personal Differentiation Role on Guerilla Advertising. The Purpose is Exploratory, the Method is Descriptive Survey. Two Indicator Recognize such as Attitude with psychology Motivation and technical dimension, personality With Myers-Briggs Indicator Test. Population is Go sport Customer, use classify method to choose the sample, number of Sample with Cochran Formula 277 person. For data collecting have2 Specific and closed Questioner including standard MBTI Questioner with 70 Question and another one with 25 Closed And Specified Questioner Made by Researcher , with use Perceptron Artificial Neural Network by (MATLAB Software). the result of Neural Network Get Fit Model With 92%Coefficience Confidence to Define 4 clearly strategic of Interdependencies between Guerilla Advertising and personality, Attitude Indicator for Predict and analysis the new input and select the suitable strategy.

    Keywords: Guerilla Advertising, Personal Differentiation, Myers-Briggs Personality Indicator Test, Perceptron Artificial Neural Network
  • Vahid Makizadeh *, Fatemeh Sharaei Pages 16-27
    The purpose of this study is to analyze the impact of corporate foresight on innovation in start-ups businesses. This research is applied in terms of purpose and it is descriptive-survey in terms of method. The statistical population is senior executives of startups. A researcher-made questionnaire based on theoretical literature was used for data collection. Hypotheses were tested using structural equation modeling approach and Smart PLS software. The results of this study indicate that corporate foresight has a positive impact on innovation. The positive impact of corporate foresight on organizational learning and technology roadmapping was also confirmed. The analysis of the impact of mediating variables also showed that corporate foresight impacts innovation through organizational learning and technology roadmapping. Finally, the moderating impact of organizational support in relation among technology roadmapping and organizational innovation, and the moderating impact of integrative capabilities in relation between corporate foresight and organizational learning were also confirmed.
    Keywords: Corporate Foresight, Organizational Learning, Technology Roadmapping, innovation
  • Siyamak Sanad Gol, Mojtaba Moazzami *, Narges Hasan Moradi Pages 27-41
    Background
    Globalization or in other words globalization are two descriptions of a process situation that has increasingly fostered the diversity of various social, political, cultural and economic institutions and structures. Meanwhile, the competitiveness of the economy in the field of knowledge has also fueled the globalization of universities.
    Objective
    To study the status of globalization indicators of Iran University of Medical Sciences based on futures studies.
    Methods
    The type of research is based on applied-developmental goal and in terms of nature and analytical-exploratory method. The method of data collection in this research is library studies (receipts and documents) and field studies (questionnaires and interviews). In terms of the nature of the research, the present study is a qualitative exploratory study.
    Results
    Studies showed that the status of indicators in Iran University of Medical Sciences is completely in line with the components of globalization of the university system. 13.33% believed that the first situation is somewhat true. 9 people who make up 60% of the experts believe that to some extent and 4 people who make up 26.67% of the experts believe that the educational technology in Iran University of Medical Sciences is strongly organized in the direction of being local and regional.
    Conclusion
    The results of the study of these indicators have shown that from the perspective of experts, the prioritization of these indicators has been as follows; The structure of the educational system is resources and manpower, knowledge structure, educational content, educational technology and external environment.
    Keywords: Futurology Approach, Globalization, Higher Education, Iran University of Medical Sciences
  • Hossein Ghobeishavi, Abdolkhalegh Gholami Chenarestan Olia, Mohammad Haghighi * Pages 53-70

    The purpose of this study is to investigate and analyze the factors and variables which can influence on international competitiveness of food industry companies in Khuzestan province. This research is an applied, descriptive and correlational research, and the futures research approach is performed for it. Research hypotheses have been achieved from a qualitative stage that uses theories and experiences of food industry experts. The data required to test the hypotheses were collected using a researcher-made questionnaire. The statistical population of this research consists of business, marketing and export managers of Khuzestan food industry companies, which are sufficiently familiar with market and industry conditions and specifications of foreign buyers. The number of these experts was 250. Using a Georgian and Morgan formula and cluster sampling method, a sample of 157 people has been selected. The validity of the questionnaire was verified by referring to a prototype and its reliability was evaluated using Cronbach's alpha. The research results indicate that 8 factors including the cost of products, product quality, to have advanced technology in company, the presence of expert human resource, efficient marketing management, to have famous brands in the company, high quality packaging, and easy access to high quality materials can have effect on creating an effective competitive advantage for food industry companies of Khuzestan Province. Also, according to these results, the effect of competitive advantage on international competitiveness of companies has been approved.

    Keywords: Competitiveness, Competitive advantage, Competitiveness approach, Food Industry, Futures Research Approach, structural equation modeling
  • Kamal Sakhdari * Pages 71-90

    Entrepreneurship in the field of knowledge has many problems due to rapid changes and environmental uncertainty; But these companies are the drivers and without their effective presence, significant successes in knowledge, economy and employment can not be achieved. The composition and characteristics of the team and its relevance to the stage of work in which they are and expect to reach in the future, are among the most important components of the success of these companies. The aim of this study was to investigate the impact and appropriateness of characteristics and team composition on the future success and growth of knowledge-based and technology companies in different stages of business. Findings of this research are of applied type; In terms of data collection, it was the quality-data of the foundation, the data of which were collected and analyzed from semi-structured and in-depth interviews with 21 entrepreneurs in this field in Khorasan Razavi province. The results show that the composition and characteristics of the team and its relevance to the stage of work in which they are, are among the most important components of the success of these companies, so identifying team characteristics and the impact of team dynamics and using a dual power mechanism on The success of start-ups and technology companies is crucial. In this regard, the results showed that the more complex the idea and product of companies, the more diverse members are needed, the more cohesion and the fewer changes in the team;

    Keywords: Knowledge-based, technology companies, business stages, successful growth, transfer to higher stages of business, team composition, success of knowledge-based, Khorasan Razavi province
  • Rasoul Ranjbarian *, Babak Mohamadi Pages 91-103

    Eliminating paper electricity bills is an important step towards reducing costs and environmental pollutants, providing accurate, fast, and efficient services, honoring customers, and consolidating and expanding e-government goals. The aim of this study was to determine the effect of eliminating paper bills (National Green Bills Plan) on achieving the goals of e-government with emphasis on foresight in the electricity company . The present study is descriptive-correlational in terms of applied purpose and in terms of data collection method. The statistical population of the present study consisted of employees of electricity departments of West Azerbaijan province in 2020, whose number was 720 people who were selected through cluster random sampling; That number was 251 people. In order to check the validity for the researcher-made questionnaire of the National Green Bill Plan, the content validation method was used which was attended by 6 university professors in the field of management and for the standard e-government questionnaire, face validity was used.Cronbach's alpha was used for reliability, so that Cronbach's alpha coefficient for the variables of the national green bill plan and the achievement of e-government goals were equal to 0.866 and 0.892, respectively. The results of the reliability study for all dimensions were reported to be greater than 0.7. SPSS software was used for data analysis. The results of the hypothesis test showed that the implementation of elimination of paper bills (National Green Bill Plan) has a positive and significant effect on the realization of e-government goals with emphasis on foresight Electricity Company.

    Keywords: Elimination of paper, National plan, Green bills, E-government, Foresight
  • Shahram Bayat, Afsaneh Zamani Moghadam *, Hossein Vazifehdost Pages 105-120
    Background

    In the current difficult economic conditions, the need for it is felt more than ever in society, to address the basic category of entrepreneurship.

    Objective

    The present study presents an effective model of entrepreneurship education in the manufacturing industry.

    Methods

    This research has been done with a mixed approach in two parts: qualitative and quantitative. In this study, the researcher collected the required data by conducting in-depth and semi-structured interviews with 15 experts, specialists and professors of entrepreneurship in the country's universities.

    Results

    The results showed that a total of 16 main components (macro category) and 84 subcomponents (subcategory) were presented and summarized. Based on this, the effectiveness of entrepreneurship education as a central category based on the causal conditions of curriculum design, educational needs assessment, learner readiness, strengthening underlying skills and strengthening social relationships and through educational policy strategies in promoting entrepreneurship, training targeting, participatory management And research and development in the field of entrepreneurship and by considering the allocation of resources and equipment, monitoring and evaluation of the course, entrepreneurial atmosphere and flexible and multifaceted evaluation is achieved as a model and leads to increased individual creativity, increased productivity and risk courage. Becomes acceptable.

    Conclusion

    Entrepreneurship training for employees provides the opportunity for manufacturing industries to increase their efficiency and productivity.

    Keywords: Education, entrepreneurship, model, Manufacturing industries