فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی و یکم شماره 4 (پیاپی 200، تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس شاهدی* صفحات 6537-6543
    مقدمه

    شبکه بازویی بزرگ ترین و پیچیده ترین شبکه عصبی بدن است که در گردن تشکیل و پس از عبور از زیر استخوان ترقوه وارد حفره آگزیلا می شود. تابه حال واریاسیون های زیادی در شبکه بازویی گزارش شده است که از لحاظ بالینی دارای اهمیت فراوان می باشد. شبکه دارای سه طناب می باشد که از جمله آن ها طناب داخلی است. عصب جلدی بازویی داخلی و عصب جلدی ساعدی داخلی از شاخه های طناب داخلی آن بوده که به ترتیب پوست سطح داخلی بازو و ساعد را عصب دهی می کنند. در این مطالعه هنگام تشریح اندام فوقانی جسد مردی حدودا 80 ساله در سالن تشریح دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد یک واریاسیون نادر در شاخه های طناب داخلی شبکه بازویی دیده شد. بدین صورت که در حالت عادی هیچ گونه ارتباطی بین دو عصب جلدی بازویی داخلی وجلدی ساعدی داخلی دیده نمی شود و هرکدام به طور جداگانه پوست نواحی داخل بازو و ساعد را عصب دهی می کنند اما در این مورد این دو عصب باهم در ارتباط بوده و از آنجایی که دانستن این نوع واریاسیون ها برای جراحان دارای اهمیت به سزایی بوده، لذا به مطالعات بیشتری به منظور تعیین شیوع آن در جمعیت نیاز است.

    کلیدواژگان: شبکه بازویی، طناب داخلی، عصب جلدی ساعدی داخلی، عصب جلدی بازویی داخلی
  • ابراهیم پیری، امیرعلی جعفرنژادگرو*، حامد ابراهیم پور، علی نصری صفحات 6544-6560
    مقدمه

    پای پرونیت، به عنوان یکی از ناهنجاری های رایج پا می تواند بیومکانیک اندام تحتانی را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی چهارچوب علمی تحقیقات مرتبط با اعمال انواع پروتکل تمرینی بر عارضه پرونیشن پا بود و هم چنین انجام یک جمع بندی مطلوب و ارایه اطلاعات مناسب تری از تحقیقات پیشین می باشد.
    در این مطالعه جستجوی مقالات به زبان فارسی و لاتین در سال 2022-2019 پایگاه های استنادی WOS ، Magiran،Scopus ، PubMed، Springer  و موتور جستجو Google Scholar صورت پذیرفت. تعداد 52 عنوان مقاله مرتبط بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب و شرط اولیه ورود به مطالعه را داشتند. پس از بررسی مجدد مقالات تعداد 18 مقاله که با هدف بررسی اثرات پروتکل تمرینی بر مکانیک بدن طی حرکات انتقالی در افراد دارای عارضه پرونیت پا بود، انتخاب شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که انجام تمرینات ورزشی برای بهبود تعادل، تقویت عضلات چهارسرران، عدم تغییر زوایای مفاصل اندام تحتانی حین فعالیت موثر بوده است. لذا پیشنهاد می شود متخصصان علوم توانبخشی با بهره گیری از اصول و مبانی علم تمرین، فعالیت-های تقویتی را در روند بهبودی مبتلایان به پای پرونیت مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: پرونیشن پا، تمرینات ورزشی، الکترومایوگرافی، نیروهای عکس العمل زمین
  • ابوالفضل حکمت شعار، امیرعلی مودی قالی باف، علی شمشیریان، محمدرضا عباس زادگان، بهرام معمار، محمدرضا مطیع* صفحات 6561-6572
    مقدمه

    مطالعه حاضر جهت بررسی ارتباط میزان بیان ژن COX-2 با علایم کلینیکوپاتولوژیک و پیش آگهی در بیماران مبتلا به سرطان معده طراحی شده است.

    روش بررسی

    مطالعه توصیفی-تحلیلی جهت دستیابی به اهداف تعیین شده در بازه زمانی سال های 1387 لغایت 1398 به بررسی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد، ایران، پرداخته است. در این مطالعه اطلاعات دموگرافیک بیماران، علایم بالینی بیماران، یافته های مربوط به تومور، نوع جراحی و سطح بیان ژنCOX-2  (با استفاده از تکنیک Real time PCR) ثبت و بررسی گردید. داده های ثبت شده با استفاده از نرم افزارversion 16  SPSS و با بکارگیری شامل آزمون های مجذور کای، دقیق فیشر، ضریب توافق گاما، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و یا آزمون کروسکال والیس در سطح معناداری 0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    از بین 110 بیمار وارد شده به مطالعه، تعداد 55 بیمار، با توجه به معیارهای تعریف شده، مورد بررسی قرار گرفتند. در این بین 21 (38/2%) نفر از بیماران دارای مقادیر کاهش یافته بیان ژن بودند، در 18 (32/7%) بیمار بیان ژن در محدوده نرمال قرار داشت و در 16 (29/1%) نفر افزایش بیان ژن دیده شد. میانگین ماه های بقای بیماران پس از جراحی، 17/41±23/07 ماه به دست آمد. در مطالعه حاضر ارتباط معنادار آماری بین افزایش بیان ژن COX-2 و علایم بالینی، سن، جنسیت، بقا (بر اساس ماه)، پیشرفت تومور، نوع جراحی، ویژگی های بافت شناسی، سابقه خانوادگی سرطان و سایر موارد یافت نشد (0/05> P)؛ ولیکن در نظر گرفتن بقای سالیانه در دسته بندی سالیانه، ارتباط معناداری را با میزان بیان ژن COX-2 نشان داده است (0/028=P).

    نتیجه گیری

    علی رغم عدم یافتن ارتباط معنادار بین بیان ژن COX-2 و پارامترهای بررسی شده در بیماران مبتلا به سرطان معده در این مطالعه، وجود ارتباط معنادار بین میزان بیان ژن و میزان بقای سالیانه بیماران از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: سرطان معده، COX-2، بقا
  • نازنین بهروز، آزاده مصری پور* صفحات 6573-6582
    مقدمه

    داروهای کاهنده وزن در ایجاد افسردگی نقش دارند. اورلیستات از داروهای پر مصرف کاهنده وزن محسوب می شود ولی بررسی های پیش بالینی در مورد اثر این دارو بر خلق صورت نگرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر اورلیستات به تنهایی و به دنبال القای استرس بر رفتار افسردگی موش بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه بنیادی-کاربردی موش های نر سفید (2±27 گرم) در شش گروه شامل 7 موش استفاده گردید. اورلیستات به صورت خوراکی و ایمی پرامین (کنترل مثبت داروی مرجع) داخل صفاقی روزانه تجویز شدند، افسردگی با روش استرس اجتناب از آب برای 14 روز القا گردید. فعالیت حرکتی با تست لوکوموتور اندازه گیری شد، افسردگی با اندازه گیری بی حرکتی حیوان در تست شنای اجباری و غذا خوردن در تست اجتناب از غذا خوردن در محیط جدید و ترجیح مصرف سوکروز بررسی گردید.

    نتایج

    اورلیستات (25 mg/kg) تغییری در فعالیت لوکوموتور ایجاد نکرد. استرس باعث افزایش مدت زمان بی حرکتی در تست شنای اجباری در مقایسه با گروه کنترل استرس (2±98/2 ثانیه، 0/001>P) گردید. مدت زمان بی حرکتی گروه اورلیستات تفاوتی با کنترل نداشت، گروه اورلیستات-استرس نیز تفاوت قابل توجهی با گروه استرس تنها نداشت (0/05<P). در تست اجتناب از غذا خوردن نتایج زمان اولین غذا خوردن و مقدار غذای مصرفی گروه اورلیستات تفاوتی با کنترل نداشت و اورلیستات-استرس نیز تفاوت قابل توجهی با گروه استرس تنها نداشت. در گروه اورلیستات-استرس ترجیح محلول سوکروز (69/8 %) افزایش یافت. ایمی پرامین باعث کاهش رفتارهای افسردگی حیوان گردید.

    نتیجه گیری

    تجویز اورلیستات باعث رفتار افسردگی نشد و باعث بدتر شدن رفتار افسردگی در حضور استرس در حیوانات نگردید. بررسی اثرات مزمن ارلیستات بر افسردگی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: افسردگی، استرس، اورلیستات، مطالعه حیوانی، کاهش وزن
  • فرزانه بیابانکی، سیده فریبا عمادیان رضوی*، فرشته عثمانی صفحات 6583-6590
    مقدمه

    دنچر کامل یکی از انواع پروتز های دندانی است که برای بازگرداندن فانکشن و زیبایی در بیماران با بی دندانی کامل استفاده می شود. مشکلات پس از تحویل دنچر، شایع است و بیمار و دندانپزشک را درگیر می کند و همواره مراقبت های پس از تحویل توسط اکثر دانشجویان و دندانپزشکان نادیده گرفته می شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی مشکلات شایع بیماران با دنچر کامل مراجعه کننده به بخش پروتز دانشکده دندانپزشکی بیرجند و ارتباط آن ها با متغیر هایی چون جنس، سن و. ..خواهد بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی جامعه مورد مطالعه بیمارانی بودند که قبلا در بخش توسط دانشجویان با پروتز کامل درمان شده اند. این مطالعه بر روی 46 بیمار صورت گرفت. 26 نفر از بیماران مرد و20 نفر زن بودند. بیماران در رنج سنی33 تا 90 سال قرار داشتند. سوالات در قالب مصاحبه از بیماران پرسیده شد. پس از جمع آوری اطلاعات ، داده ها به نرم افزارversion 16  SPSS وارد شد و به صورت درصد فراوانی نسبی گزارش گردید سپس برای بررسی ارتباط بین متغیر های کیفی از آزمون کای دو یا فیشر استفاده شد. (P≤0.05).

    نتایج

    نتایج نشان داد 3 مورد از بیشترین مشکلات شامل گیر غذایی (52%) ، عدم گیر (50%) ، درد (34/8%) بود. اما در اکثر موارد تفاوت معناداری بین جنس ، سن ، انگیزه بیمار برای مراجعه و. .. با مشکلات دیده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده ، شایع ترین مشکلات پس از تحویل دنچر، گیر غذایی و عدم گیر پروتز می باشد که لازمه کاهش آن ها شناسایی اتیولوژی و علل آن هاست.

    کلیدواژگان: بی دندانی کامل، دنچر کامل متحرک، مشکلات پس از تحویل
  • هادی زارع مهرجردی*، جواد زواررضا، حمیدرضا طالبی، محمدحسین زارع مهرجردی، امین زارع مهرجردی صفحات 6591-6600
    مقدمه

    سازمان بهداشت جهانی (WHO) این سندرم ویروسی جدید را به عنوان بیماری کروناویروس 2019 (COVID-19) نامگذاری نمود. بعضی از پارامتر های آزمایشگاهی در بیماران مبتلا به کووید 19 تغییر می یابد. این مطالعه با هدف ارزیابی پارامترهای آزمایشگاهی در بیماران مبتلا به COVID-19 انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه مقطعی-تحلیلی در بیمارستان های شهید صدوقی یزد، امام جعفر صادق میبد و شهید ضیایی اردکان بین تاریخ فروردین و اردیبهشت 1399 انجام شد. جامعه مورد مطالعه ما بیماران مبتلا به کووید 19 همراه با تست PCR مثبت بود که با روش نمونه گیری در دسترس 275 نفر وارد مطالعه شدند. چک لیست این مطالعه شامل اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات بستری در بیمارستان و مقادیر آزمایشات: CBC، diff، ESR, AST, ALT, Cr, Urea ,LDH, PT,PTT, INR بود. در نهایت داده ها توسط نرم افزارSPSS version 16  مورد تحلیل قرار گرفت و سطح معنی داری کمتر از 0/05 در نظرگرفته شد.

    نتایج

    بین مقادیر آزمایش های WBC, Lymphocyte, Neutrophil, ESR, Urea, Creatinine, LDH, AST تفاوت معنی داری در دو گروه فوت شده و بهبود یافته مشاهده شد. در بین بیمارانی که در بخش های معمولی، ICU و یا هردو بستری بودند، تفاوت معنی داری بین بیماران بهبود یافته و فوت شده یافت شد (0/000P=). در بیماران فوت شده به طور معنی داری تعداد روزهای بستری بیشتری و سنین بالاتری مشاهده شد(0/000P=) .

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر به این نتیجه رسیدیم علاوه بر افزایش سطح WBC، نوتروفیل، اوره، کراتینین، LDH  و AST در بیماران فوت شده، کاهش لنفوسیت نیز مشاهده شده است و از این نتایج می توان در بحران های آینده کووید19 بهره گرفت.

    کلیدواژگان: کووید19، بهبودی، WBC، آزمایش
  • عبدالرحیم داوری، فرناز فراهت، مینا زارع* صفحات 6601-6614
    مقدمه

    امروزه با توجه به سرعت بالای توسعه مواد ترمیمی رزینی جدید و تبلیغات رسانه ای گسترده درمورد اهمیت و تاثیر لبخند زیبا، با افزایش تقاضا در ترمیم دندان های قدامی مواجه هستیم، فلذا زیبایی لبخند یک نگرانی اصلی برای بیماران و دندانپزشکان محسوب می شود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 165 دندانپزشک عمومی در شهر یزد به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. 158 نفر از دندانپزشکان پرسش نامه مطالعه شامل5 سوال دموگرافیک و 38 سوال در سه بخش سوالات آگاهی، نگرش و عملکرد را تکمیل نمودند. داده ها با نرم افزار SPSS version 16 و آزمون آماری T-test، one-way ANOVA و آمار توصیفی (فراوانی/درصد) آنالیز شدند.

    نتایج

    در این مطالعه 39/9 درصد دندانپزشکان شرکت کننده مرد و 60/1 درصد زن بودند. ارتباط آماری معنی دار بین نمره نگرش و آگاهی با جنسیت، سن، سابقه فعالیت و دانشگاه محل تحصیل دندانپزشکان وجود نداشت (0/05<P). اما بین میانگین نمره نگرش دندانپزشکانی که در دوره ها شرکت کرده بودند و دندانپزشکانی که در دوره های آموزشی شرکت نکرده بودند، ارتباط آماری معناداری مشاهده شد (0/05>P).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج مطالعه حاضر، دندانپزشکان در خصوص مدیریت زیبایی ترمیم های کامپوزیتی قدامی، آگاهی متوسط و نگرش ضعیفی داشتند. با این حال شرکت در دوره ها و کارگاه های آموزشی مدیریت زیبایی ترمیم های کامپوزیتی قدامی، تاثیر زیادی بر نگرش دندانپزشکان داشت. هم چنین اکثر دندانپزشکان از نحوه آموزش دانشکده در خصوص ترمیم های کامپوزیت قدامی راضی نبودند.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، کامپوزیت دندانی
  • زهرا روستایی زاده شورکی، محمدحسن اخوان کرباسی، هدا اسماعیل زاده بهابادی*، نسیم نمیرانیان صفحات 6615-6626
    مقدمه

    مشاوره پزشکی نقش مهمی در تشخیص و برنامه ریزی درمان دندانپزشکی دارد و برای بیمارانی با سابقه پزشکی نامشخص و مبتلا به بیماری های زمینه ای توصیه می شود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی_مقطعی به بررسی 146 نامه مشاوره بیماران مراجعه کننده به کلینیک دانشکده دندانپزشکی شهید ‏صدوقی یزد که با روش نمونه گیری آسان انتخاب شده بودند، پرداخته شد. در این مطالعه از نرم افزار آماریversion 16  ‏SPSS‏ برای بررسی داده های به دست آمده استفاده شد. ‏برای توصیف داده ها از درصد، فراوانی، میانگین، واریانس و توزیع فراوانی استفاده شد و برای تحلیل از ‏آزمون های ‎کای دو و ‏ANOVA‏ استفاده شد.

    نتایج

    میانگین سنی بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی یزد که نیاز به مشاوره پزشکی داشتند 15/70±44/71 با دامنه تغییرات سنی از 13 تا 80 سال بود. در این بین، سن های 40-20 سال 56 نفر (38/4%) و 60-40 سال 58 نفر (39/7%) بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده بودند. هم چنین از 146 بیمار که مشاوره پزشکی دریافت کردند، 54 نفر مرد (37%) و 92 نفر (63%) زن بودند. اصلی ترین دلایل انجام مشاوره به جهت ارزیابی وضعیت قلبی عروقی بیماران (26%)، بیماری های مغز و اعصاب (19/2%) و پرفشاری خون (17/1%) بود و نیز اصلی ترین ملاحظات مدنظر پزشکان پاسخ دهنده به ادامه روند درمان با پروتکل معمول (71/2%) اشاره داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به درصد قابل ملاحظه توصیه به تغییر پروتکل معمول دندانپزشکی در بیماران، انجام مشاوره پزشکی ضروری به نظر می رسد. در نتیجه نقش متخصص بیماری های دهان و فک و صورت در کنترل بیماران با مشکل سیستمیک اهمیت می یابد و ایجاد ارتباط موثر میان پزشکان و دندانپزشکان برای مراقبت بهتر از بیمار ضروریست.

    کلیدواژگان: مشاوره پزشکی، دندانپزشکی، طرح درمان
|
  • Abbas Shahedi* Pages 6537-6543
    Introduction

    The brachial plexus is the largest and most complex nerve network in the body, which is formed in the neck and enters the axillary cavity after passing under the clavicle. So far, many variations have been reported in the brachial network, which are clinically important. The plexus has three cords, one of which is the medial cord. The medial cutaneous nerve of the arm and the medial cutaneous nerve of the forearm are the branches of the medial cord that innervate the skin of the medial surface of the arm and forearm, respectively. In this study, a rare variation was observed in the branches of the medial cord of the brachial plexus during the dissection of the upper limb of an approximately 80-year-old man in the Dissection Hall of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran. Thus, in normal condition, there is no connection between the medial cutaneous nerve of the arm and the medial cutaneous nerve of the forearm, and each of them innervates the skin of the medial arm and forearm separately, but in this case, these two nerves are connected. And since knowing this type of variation is very important for surgeons, more studies are needed to determine its prevalence in the population.

    Keywords: Brachial plexus, Medial cord, Medial cutaneous nerve of the forearm, Medial cutaneous nerve of the arm
  • Ebrahim Piri, Amirali Jafarnezhadgero*, Hamed Ebrahimpour, Ali Nasri Pages 6544-6560
    Introduction

    Pronated foot, as one of the common foot abnormalities can affect the biomechanics of the lower extremity. The purpose of the present study was to investigate the scientific research related to the application of various exercise protocols on foot pronation complications, as well as to make favorable summary and provide more appropriate information from previous research. In this study, the search for articles in Persian and Latin languages in 2019-2022 was carried out on WOS, Magiran, PubMed, Springer databases, and Google Scholar. The number of 52 related articles was selected based on the inclusion and exclusion criteria. After another review on these papers, 18 articles that evaluated the effects of training protocols on body mechanics in individuals with pronated feet were selected.

    Conclusion

    It seems that performing exercise to improve balance, strengthening the quadriceps muscles, and not change the lower extremity joints angles during activity has been effective. Therefore, it is suggested that rehabilitation professionals consider reinforcement activities in the process of recovering pronated using the principles and science practice.

    Keywords: Foot pronation, Sport training, Electromyography, Ground reaction force
  • Abolfazl Hekmat-Shoar, Amirali Moodi Ghalibaf, Ali Shamshirian, Mohammadreza Abbaszadegan, Bahram Memar, Mohammad Reza Motie* Pages 6561-6572
    Introduction

    The present study was designed to investigate the relationship between COX-2 gene expression, clinicopathological symptoms, and prognosis of patients with gastric cancer.

    Methods

    The present cross-sectional study was designed to achieve the scientific aims among patients referred to the Imam Reza Hospital, Mashhad, Iran from 2008 to 2018. In this study, patients' demographic characteristics, clinical signs and symptoms, tumor findings, type of surgery, and COX-2 gene expression level (using Real Time PCR technique) were recorded. The data were analyzed by SPSS software (version 16), statistical tests, including Chi-square, Fisher's exact, Gamma coefficient, one-way ANOVA, or Kruskal-Wallis test at a significance level of 0.05.

    Results

    Out of 110 patients included in the study, 55 patients were evaluated according to the criteria. Among them 21 (38.2%) patients had decreased levels of gene expression, in 18 (32.7%) patients gene expression was in the normal range, and in 16 (29.1%) patients increased gene expression was seen. The average survival months of patients after surgery were 23.41 ± 23.07 months. No statistically significant relationship was found between increased COX-2 gene expression and clinical signs, age, sex, survival (by month), tumor progression, type of surgery, histological features, family history of cancer, and other cases (P> 0.05); However, considering the annual survival in the annual classification showed a significant relationship with the expression of COX-2 gene (P=0.028).

    Conclusion

    Despite no significant relationship between COX-2 gene expression and studied parameters in the patients with gastric cancer in this study, the existence of a significant relationship between gene expression and annual survival of patients seems so important.

    Keywords: Gastric Cancer, COX-2, Survival
  • Nazanin Behrooz, Azadeh Mesripour* Pages 6573-6582
    Introduction

    The weight-loss drugs can induce depression. Orlistat is one of the common weight-loss drugs, but preclinical studies about its effect on mood have not been performed. The aim of this study was evaluating the effect of orlistat alone and following inducing stress on mice depressive behavior.

    Methods

    In this fundamental-applied study, male white mice (27±2 g), in six groups having 7 animals were used. Orlistat was administered orally and imipramine (positive control) was injected intraperitonealy daily, depression was induced by the water avoidance stress (WAS) model during 14 days. The activity was evaluated by the Locomotor Activity Test, depression was assessed by measuring the immobility time during the forced swimming test (FST), food consumption in novelty suppressed feeding test (NSFT), and the sucrose preference test.

    Results

    Orlistat (25 mg/kg) did not change the locomotor activity. Stress increased the duration of immobility in the forced swimming test compared to the stress control group (98±2.2 seconds, P<0.001). The difference in immobility time between orlistat group and the control group was insignificant, the difference in immobility time between orlistat-WAS group and WAS alone group was also insignificant (P>0.05). The difference in the results of latency and food consumption during novelty suppressed feeding test in orlistat group compared to the control group and between orlistat-WAS group compared with the WAS alone group were insignificant. In orlistat-WAS group the sucrose preference increased (69/8 %). Imipramine reduced depressive behavior in mice.

    Conclusion

    Orlistat administration did not induce depressive behavior in animals and it did not augment depression when administered during WAS. Evaluating the effect of chronic orlistat administration on depressive behavior is suggested.

    Keywords: Depression, Stress, Orlistat, Animal study, Weight loss
  • Farzaneh Biabanki, Seyedeh Fariba Emadian*, Fereshteh Osmani Pages 6583-6590
    Introduction

    Complete denture is a type of dental prosthesis that is used to restore function and beauty in patients with complete edentulousness. Problems after denture delivery are common and involve the patient and the dentist, and post-delivery care is often overlooked by most students and dentists. The aim of this study was to investigate the common problems of the patients with complete dentures referred to the Prosthesis Department of Birjand Dental School and their relationship with variables such as sex, age, etc.

    Methods

    In this descriptive analytical study 46 patients participated, 26 patients were male and 20 were female. The patients ranged in age from 33 to 90 years. These patients had previously been treated in the ward by students with complete prosthetics. Patients were asked the questions in the questionnaire. After collecting the data, the data were entered into SPSS software version 16 and reported as a percentage of relative frequency. Then, Chi-square or Fisher test was used to examine the relationship between qualitative variables. (P≤0.05).

    Results

    The results showed that 3 of the most common problems included food retention (52%), lack of retention (50%), and pain (34.8%). But in most cases, there was no significant difference was seen among gender, age, patient motivation to refer, etc.

    Conclusion

    According to the results, the most common problems after denture delivery are food retention and lack of retention, which need to be reduced to identify the etiology and their causes.

    Keywords: Complete edentulousness, Complete removable denture, Post-delivery problems
  • Hadi Zare Mehrjardi*, Javad Zavar Reza, Hamid Reza Talebi, Mohammad Hossein Zare Mehrjardi, Amin Zare Mehrjardi Pages 6591-6600
    Introduction

    This new viral syndrome named as Coronavirus disease 2019 (COVID-19) by WHO. Some laboratory parameters change in the patients with covid-19. This study was conducted with the aim of evaluating laboratory parameters in the patients with COVID-19.

    Methods

    A cross-sectional-analytical study was conducted in the hospitals of Shahid Sadoughi of Yazd, Imam Jafar Sadegh of Meibod and Shahid Ziaei of Ardakan between April and May 2019. The study population was patients with Covid-19 with a positive PCR test, 275 people were included in the study using the available sampling method. The checklist of this study included demographic information, hospitalization information and test values (CBC, diff, ESR, AST, ALT, Cr, Urea, LDH, PT, PTT, INR). Data were analyzed by SPSS software version 17 and the significance level was considered less than 0.05.

    Results

    A significant difference was observed between the values of WBC, Lymphocyte, Neutrophil, ESR, Urea, Creatinine, LDH, AST tests in the two groups that died and recovered. Among the patients who were hospitalized in the general departments, ICU or both, a significant difference was found between the patients who recovered and those who died (P=0.000). Significantly, more number of hospitalization days and older age were observed in deceased patients (P=0.000).

    Conclusion

    In the present study, we came to the conclusion that in addition to increasing the level of WBC, neutrophil, urea, creatinine, LDH and AST in deceased patients, a decrease in lymphocytes was also observed and these results can be used in future crises of Covid-19.

    Keywords: COVID19, Recovery, WBC, Test
  • Abdolrahim Davari, Farnaz Farahat, Mina Zare* Pages 6601-6614
    Introduction

    Nowadays, due to the rapid development of new resin restorative materials and extensive media advertising concerning the importance and impact of a beautiful smile, there is an increased demand for the restoration of anterior teeth; thus, the beauty of smile is rendered as a major concern for patients and dentists.

    Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 165 general dentists in Yazd City, Iran were selected by random sampling. Of these, 158 dentists completed the study questionnaire, including 5 demographic items and 38 more items in three parts: knowledge, attitude and performance. Gleaned data were analyzed with SPSS 16 using T-test, one-way ANOVA, descriptive statistics (frequency/percentage).

    Results

    In this study, 39.9% of dentists were male and 60.1% were female. There was no statistically significant correlation between the scores of attitude and knowledge with gender, age, history of activity, and the university of dentists' study (P>0.05). Yet, a statistically significant correlation was observed between the average attitude scores of dentists who participated in training courses and the dentists who did not participate in training courses (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the results of the present study, dentists had average knowledge and poor attitude regarding the aesthetic management of anterior composite restorations. However, participation in courses and workshops on aesthetic management of anterior composite restorations had a great impact on dentists' attitudes. Moreover, most dentists were not satisfied with the Dental School's training regarding anterior composite restorations.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Performance, Dental composite
  • Zahra Roustaeizade Shooroki, Mohammad Hasan Akhavan Karbassi, Hoda Esmaeilizadeh Bahabadi*, Nasim Namiranian Pages 6615-6626
    Introduction

    Medical consultation plays an important role in the diagnosis and planning of dental treatment ‎and is recommended for the patients with unclear medical histories and underlying diseases.

    Methods

    In this descriptive-cross-sectional study, 146 consultation letters of patients referred to Shahid Sadoughi Faculty of Dentistry, Yazd, Iran who were selected by easy sampling method, were investigated. In this study, SPSS version 16 statistical software was used to check the obtained data. Percentage, frequency, mean, variance and frequency distribution were used to describe the data, and X^2 (chi-square) and ANOVA tests were used for analysis.

    Results

    The mean age of the participants in the study was 44.71 ‎‎± 15.70 with a range of age changes from 13 to 80 year. Fifty-six patients aged 20-40 years (38.4%) and 58 patient aged 60-40 years (39.7%) had the largest number. Out of 146 patients who received medical consultation, 54 were men (37%) and 92 (63%) were women. The main reasons for consulting were to evaluate the cardiovascular condition of patients (26%), neurological diseases (19.2%) and hypertension (17.1%). Moreover, the main consideration of the responding doctors was to continue the treatment process with the usual protocol (71.2%). Considering the considerable percentage of recommendations to change the usual dental protocol in patients, medical consultation seems necessary.

    Conclusion

    Considering the considerable percentage of recommendations to change the usual dental protocol in the patients, it seems that it is necessary to carry out medical consultation. As a result, the role of oral and maxillofacial disease specialist in controlling the patients with systemic problems becomes important and it is necessary to establish effective communication between doctors and dentists for better patient care.

    Keywords: Medical consultation, Dentistry, Treatment planning