فهرست مطالب

مجله بیمارستان
سال بیست و یکم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن نیرومند سعداباد*، علی وفایی نجار، الهه هوشمند، جمشید جمالی، زهرا کیوانلو، مهدی دهنوی صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    با توجه به نقش مهم پزشکان در تحقق استانداردهای اعتباربخشی و ضرورت جلب مشارکت پزشکان در این فرایند، این مطالعه به منظور شناسایی دیدگاه پزشکان در خصوص چالش های مشارکت در برنامه های اعتباربخشی در بیمارستان های تامین اجتماعی شهر مشهد انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک پژوهش توصیفی_ تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 1400 با استفاده از پرسشنامه استاندارد طراحی شده که روایی و پایایی آن تایید شده بود، در دو بیمارستان متعلق به سازمان تامین اجتماعی شهر مشهد انجام گردید. شرکت کنندگان 56 نفر از پزشکان شاغل تمام وقت با حداقل یک سال تجربه کاری در بیمارستان بودند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 انجام شد.

    نتایج

    در بین چالش های مشارکت پزشکان در برنامه های اعتباربخشی ابعاد سازوکار انگیزشی (63/0±96/3)، تامین منابع مناسب جهت اجرای اعتباربخشی (78/0±83/3)، برنامه های توانمندسازی پزشکان (73/0±78/3) و نقش دفتر بهبود کیفیت در جلب مشارکت پزشکان (74/0±75/3) از دیدگاه پزشکان مهم تر بود و ابعاد مطالبه گری بیماران (75/0±90/2) و ابهام در نقش (96/0±77/2)، اهمیت کمتری از نظر آن ها داشت.

    نتیجه گیری

    جهت موفقیت در برنامه اعتباربخشی مدیران لازم است به سازوکارهای انگیزشی توجه بیشتری داشته باشند و منابع مناسب را با توجه به استانداردها تامین نمایند، جهت توانمندسازی پزشکان در اجرای استانداردهای اعتباربخشی و همچنین فعال تر بودن دفاتر بهبود کیفیت برای تعامل با پزشکان و جلب مشارکت آنان برنامه ریزی نمایند.

    کلیدواژگان: اعتباربخشی، بهبود کیفیت، مشارکت پزشکان
  • فاطمه کاظمی، علی محمد مصدق راد، احمدرضا یزدان نیک، محمدعلی چراغی* صفحات 11-21
    زمینه و هدف

    تمایل به ترک خدمت مرحله ای قبل از ترک خدمت واقعی در کارمند است. شرایط پیچیده درمان بیماران مبتلا به کووید، فشارهای فیزیکی و تنش های روانی متعددی که در طی پاندمی کووید-19 بر پرستاران وارد می شود، موجب ترغیب آنان به ترک شغل خود می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با تمایل به ترک خدمت پرستاران در پاندمی کووید-19، در بیمارستان های شهر اصفهان انجام شد.

    مواد و روش ها

    تعداد 416 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر اصفهان در این پژوهش توصیفی-تحلیلی مقطعی به صورت نمونه گیری سهمیه ای و از نوع طبقه ای تصادفی منظم شرکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته با روایی و پایایی بالا (95/0) بود که تمایل به ترک خدمت پرستاران را در طی پاندمی کووید-19 در 4 بعد عوامل فردی، شغلی، سازمانی و فرا سازمانی سنجید. از نرم افزار SPSS نسخه 25 برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.

    نتایج

    میانگین امتیاز تمایل به ترک خدمت پرستاران در طی پاندمی کرونا در بیمارستان های شهر اصفهان در حد متوسط به بالا 98/2 از 5 بود. در ایجاد تمایل به ترک خدمت پرستاران میانگین عوامل فرا سازمانی (30/3) بیشتر از میانگین عوامل سازمانی (05/3) بوده است. بین اطلاعات دموگرافیک مانند؛ میزان پاداش دریافتی، نام شغل دوم، میزان درآمد خانواده با تمایل به ترک خدمت رابطه دیده شد.

    نتیجه گیری

    عوامل متعددی در طی پاندمی کووید 19، منجر به ترک خدمت در گروه شغلی پرستاران می شود. از آنجایی که میزان تمایل به ترک شغل در بیمارستان های دولتی نسبت به بیمارستان های خصوصی بیشتر است، مدیران این سازمان ها باید توجه بیشتری به ارزیابی عوامل، تعیین میزان تاثیر آن ها و اتخاذ تصمیمات اثربخش داشته باشند.

    کلیدواژگان: تمایل به ترک شغل، پرستاران، کووید-19، عوامل فردی، عوامل شغلی، عوامل سازمانی، عوامل فرا سازمانی
  • امین بیگلرخانی، رضوان عباسی*، محمدرضا ثنایی صفحات 22-35
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر، مدیریت زنجیره تامین دارو، به ویژه پس از همه گیری بیماری کووید-19 اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در این مدت یکی از چالش های مهم مساله کنترل هزینه زنجیره تامین است. اگر موجودی دارو در بیمارستان ها به درستی مدیریت نشود، مشکلاتی مانند کمبود موجودی برخی داروهای حیاتی، تامین موجودی مازاد، افزایش هزینه ها و درنهایت نارضایتی بیماران را به دنبال خواهد داشت.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش سعی شده است تا با استفاده از الگوریتم های یادگیری عمیق، نیازهای دارویی بیمارستان های کشور را پیش بینی و مدیریت کنیم. داده های مصرف دارویی ده سال بیمارستان عمومی بعثت همدان از پایگاه داده های سامانه مدیریت بیمارستان استخراج شده است. به عنوان یک مطالعه موردی، عملکرد مدل پیشنهادی برای پیش بینی میزان مصرف سفازولین ارزیابی شده است. این مدل شامل یک شبکه حافظه طولانی کوتاه مدت می باشد که می تواند پیشینه تغییرات داده ها را در کاربردهای پیش بینی سری های زمانی تشخیص دهد. مدل پیشنهادی با وجود تعداد زیادی پارامترهای تطبیق پذیر در شبکه های عصبی عمیق عملکرد خوبی را برای غلبه بر پیچیدگی های مسیله یادگیری به ارمغان می آورد.

    نتایج

    استفاده از رویکرد یادگیری عمیق پیشنهادی با کاهش اثرات پیچیدگی و عدم قطعیت در داده های پزشکی، استحکام الگوریتم را افزایش داده است. میانگین خطای پیش بینی با به کارگیری روش پیشنهادی 043/0 و مقادیر اندازه گیری شده برای RMSE، MAE و R2  به ترتیب برابر با 335/0، 260/0 و 851/0 است.

    نتیجه گیری

    مقایسات جامعی بین برخی از سایر روش های پیش بینی و مدل پیشنهادی انجام شده است، که عملکرد بهتر مدل پیشنهادی را نشان می دهد. علاوه براین، نتایج ارزیابی دقت و کارایی قابل قبول رویکرد پیشنهادی را به خوبی نشان می دهد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین دارو، مدل پیش بینی کننده، یادگیری عمیق، حافظه طولانی کوتاه مدت
  • محمد ضیا الدینی، محمدصادق ابوالحسنی*، محمد زارع زاده، الهه سالاری خواه، هما خزاعی، فرزانه قربانی صفحات 36-46
    زمینه و هدف

    با توجه به ابعاد قلدری سازمانی و زمینه ایجاد آن در اورژانس بیمارستان و کاهش کیفیت مراقبت از بیماران و افزایش نارضایتی از خدمات دریافتی و محدود بودن مطالعات پژوهشی در این حوزه، پژوهش در بخش اورژانس یک بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام شد.

    مواد و روش ها

    برای انجام این پژوهش توصیفی تحلیلی از روش مدل سازی ساختاری تفسیری استفاده شده است. خبرگان شامل 30 نفر از پزشکان، سرپرستاران و پرستارانی بوده اند که یا در اورژانس یک بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی یزد در حال فعالیت بوده اند یا سابقه خدمت در این بخش را داشته اند که به صورت مصاحبه عوامل موثر بر کاهش قلدری در محیط اورژانس از آنان پرسش و پس از استخراج این عوامل مجدد جهت امتیازدهی به آنان بازگردانده تا تاثیرات این عوامل بر هم از نظر آنان سنجیده و با نرم افزار MATLAB تحلیل نهایی انجام گردید.

    نتایج

    نتایج نشان می دهد که بیشترین تاثیر در کاهش قلدری مربوط به «آموزش کافی به پرسنل جهت برقراری ارتباط» و «برخورد مناسب و سعه صدر در مواجه با مراجعین» (با قدرت نفوذ 5) و کمترین تاثیر مربوط به «ایجاد فضای رفاهی مناسب» و «انجام تریاژ مناسب» (با قدرت نفوذ 1) می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثرات مخرب در پی قلدری ایجاد سازوکارهای مناسب جهت کاهش این پدیده که در این تحقیق نشان داده شده و استفاده از عواملی که توسط خود افراد درگیر با قلدری شناسایی شده می تواند این پدیده را که در محیط اورژانس بیمارستان به کرات پیش می آید را کاهش داد.

    کلیدواژگان: قلدری سازمانی، اورژانس، کارکنان
  • راضیه منتظر الفرج، سجاد بهاری نیا*، سارا جام برسنگ، فاطمه السادات هاشمی صفحات 47-56
    هدف

    ماموریت اصلی بیمارستان ها تامین خدمات باکیفیت برای بیماران است. ارزیابی کیفیت خدمات بیمارستانی می تواند منجر به اختصاص هدفمند منابع مالی به حوزه هایی شود که وضعیت نامناسب تری دارند. هدف از مطالعه حاضر بررسی کیفیت خدمات بیمارستان های دانشگاهی استان یزد بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تحلیلی، مقطعی در سال 1399 - 1400 در 12 بیمارستان دانشگاهی استان یزد انجام شد. به منظور انجام مطالعه از پرسشنامه استاندارد سروکوال استفاده شد. این پرسشنامه از دو قسمت ادراکات و انتظارات تشکیل شده است و هر کدام شامل 28 سوال و 6 بعد هستند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای بود. تجزیه وتحلیل داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد.

    نتایج

    225 نفر از بیماران در مطالعه شرکت کردند. اکثریت بیماران سن بالای 50 سال داشتند (7/46 درصد). میانگین نمره انتظارات بیماران (12/8±99/128) در سطح بالا، میانگین نمره ادراکات بیماران (62/8±98/107) در سطح متوسط و میانگین نمره کل کیفیت خدمات بیمارستانی (24/12±97/236) در سطح بالا گزارش شد. در هر دو حوزه ادراکات و انتظارات، ابعاد قابلیت اطمینان، پاسخگویی و تضمین میانگین نمره بیشتر و ابعاد فیزیکی یا ملموس، همدلی و دسترسی میانگین نمره کمتری به خود اختصاص دادند.

    نتیجه گیری

    کیفیت خدمات بیمارستان های دانشگاهی استان یزد در وضعیت مناسبی قرار داشت، لیکن میانگین نمره ادراکات از نمره انتظارات کمتر بود. اگرچه شکاف عمیق وجود نداشت، اما ضروری است مدیران بیمارستانی نسبت به ارتقای کیفیت خدمات توجه بیشتری نموده و به منظور بهبود کیفیت خدمات برنامه ریزی جامعی انجام دهند.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، بیماران بستری، پرسشنامه سروکوال
  • ناصر سیف الهی*، سید علی نقوی صفحات 57-66
    مقدمه و هدف

    امروزه بازار گردشگری پزشکی به عنوان یکی از صنایع درآمدزا و رقابتی در دنیا مطرح شده و از حوزه های نوین گردشگری پیشرفته است. یکی از روش های افزایش جذب گردشگر و تاثیر گذاری بر تصمیم گیری گردشگران برای انتخاب مقصد، تبلیغات است. این پژوهش با هدف، شبیه سازی تاثیر تبلیغات بر جذب گردشگران پزشکی در بیمارستانهای شهر یزد انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع هدف، کاربردی و از نظر روش شناسی در دسته تحقیقات توصیفی - تحلیلی قرار دارد. جامعه آماری پژوهش را استادان دانشگاه و متخصصان صاحب نظر در حوزه گردشگری پزشکی، مدیران بیمارستان ها و مراکز درمانی در شهر یزد تشکیل داد. برای نمونه گیری از روش گلوله برفی استفاده شد. گردآوری اطلاعات از طریق مرور متون، پرسشنامه و مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان انجام شد. برای تحلیل داده ها از رویکرد تلفیقی و نوآورانه ی مدل سازی عامل محور و روش تاگوچی بهره گرفته شد و نرم افزارهای مورد استفاده انی لاجیک و مینی تب بود.

    نتایج

     نتایج پژوهش حاصل از اجرای سناریوها نشان داد که از بین ابزارهای تبلیغات، میزان تاثیرگذاری تبلیغات اینترنتی از سایر ابزارها بیش تر است و تبلیغات تلویزیونی، مجلات تخصصی گردشگری و سمینار و کنفرانس ها در رتبه های بعدی تاثیرگذاری قرار دارند. به عنوان خروجی نهایی پژوهش، بررسی اثرات اصلی مربوط به هر ابزار تبلیغاتی منجر به شناسایی سطح مناسب هریک از ابزارها و ارایه مطلوب ترین سناریو مبتنی بر برنامه تبلیغاتی بیمارستان های شهر یزد شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به آن که از بین ابزارهای تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی بیش ترین میزان تاثیرگذاری بر جذب گردشگر پزشکی دارد، مدیریت بیمارستان ها برای جذب بیش تر گردشگران در حوزه پزشکی، باید بر تبلیغات اینترنتی تاکید ویژه داشته باشند تا از این طریق اطلاعات بیش تری در اختیار گردشگران قرار گیرد و تقاضا برای گردشگری پزشکی افزایش یابد.

    کلیدواژگان: گردشگری پزشکی، تبلیغات، بیمارستان
  • محمد زارع زاده، اشکان امرایی*، محمدصادق ابوالحسنی صفحات 67-76
    زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف تعیین ارتباط میان اجرای برنامه استراتژیک با عملکرد بیمارستان انجام شد. اهمیت آگاهی از عوامل موثر بر اجرای برنامه ریزی استراتژیک و شناسایی آن منجر به برنامه ریزی بهتر و اجرای درست فرآیند برنامه ریزی استراتژیک می شود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی تحلیلی، از نظر زمان مقطعی و از نظر نتایج کاربردی می باشد و در سال 1398 انجام گرفته است. جامعه پژوهش تمام افرادی هستند که در تالیف برنامه استراتژیک نقش داشته اند این پژوهش از سرشماری استفاده کرده است که در صد بالایی از جامعه آماری پرسشنامه را پرکرده اند. پس از جمع آوری داده ها اطلاعات وارد نرم افزار شد و برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ویرایش 16 استفاده شده است.

    نتایج

    رابطه بین اجرای برنامه استراتژیک و عملکرد بیمارستان مستقیم و قوی است. در بین تمام بخش های برنامه استراتژیک، مدیریت مشتریان نقش مهم تری نسبت به سایر بخش های برنامه استراتژیک در بهبود عملکرد بیمارستان دارد.

    نتیجه گیری

    برای داشتن بیمارستانی با عملکرد مطلوب نیازمند برنامه ریزی استراتژیک دقیق هستیم که این برنامه باید با دقت و نظارت مناسب اجرا شود تا بتواند ما را به عملکرد مطلوب برساند.

    کلیدواژگان: برنامه استراتژیک، بیمارستان، مولفه های برنامه استراتژیک، عملکرد بیمارستان
  • مرضیه نجفی، مرتضی نظری، حجت رحمانی، قاسم رجبی وسکولایی، بهروز پورآقا، سیما فیض الله زاده، رویا رجایی* صفحات 77-80
    زمینه و هدف

    یکی از چالش های اصلی مدیریت منابع انسانی در بیمارستان ها توزیع مناسب پرستاران که لازمه ارتقای کارایی و کیفیت خدمات سلامت است می باشد. در این مطالعه به مرور و مقایسه تخصیص پرستار به ازای تخت در ایران و سایر کشورها می پردازیم تا شاید با ترسیم وضعیت موجود راهنمایی برای سیاستگذاران نظام سلامت در برنامه ریزی های نیروی انسانی فراهم شود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مرور حیطه ای در سال 1399 با هدف مقایسه استانداردهای توزیع پرستار به تخت/بخش در در مطالعات منتخب انجام شد. جستجو با کلیدواژه های مرتبط در پایگاه داده های"Scopus" ,"Web of Science", "PubMed"   و بدون محدودیت زمانی انجام شد.

    نتایج

    توزیع نیروی پرستاری به ازای تخت در کشورهای استرالیا، انگلستان، ایرلند شمالی، ولز، اسراییل، امریکا، ایالت کالیفرنیا، پنسیلوانیا و نیوجرسی گزارش شد. در ایران، نرخ پرستار به تخت ویژه اندکی بالاتر از میانگین و نسبت پرستار به تخت عادی و اورژانس کمتر از میانگین سایر کشورهای منتخب بود.

    نتیجه گیری

    توزیع پرستاران در ایران به طور کلی پایینتر از میانگین سایر کشورها بود و این نسبت در برخی از بخش ها کمتر و در برخی از بخش ها بیشتر از میانگین بود. توصیه می شود جذب و بازتوزیع مناسب نیرو در بخش های مختلف  با الگوبرداری از روند توزیع نیروی انسانی از کشورهای موفق انجام شود.

    کلیدواژگان: پرستار، بخش، تخت، بیمارستان
|
  • Hassan Niroomand Sadabad*, Ali Vafaee Najar, Elahe Houshmand, Jamshid Jamali, Zahra Keyvanloo, Mahdi Dehnavi Pages 1-10
    Background and purpose

    Considering the important role of doctors in the implementation of accreditation standards and the necessity of their involvement in this process, this study was conducted in order to identify the views of doctors regarding the challenges of participating in accreditation programs in social security hospitals in Mashhad.

    Materials and methods

    This study is a cross-sectional descriptive-analytical research that was conducted in two hospitals of the Social Security Organization of Mashhad, Iran. in 2022. The participants were 56 full-time working doctors with at least one year of work experience in the hospital. Data analysis was done using SPSS version 26 software.

    Findings

    Among the challenges of doctors' participation in accreditation programs , the dimensions of the motivational mechanism (3.96±0.63) , provision of suitable resources for the implementation of accreditation (3.83±0.78), physician empowerment programs (3.78±0.73) and the role of the quality improvement office in attracting doctors' participation (3.75±0.74) were more important from the doctors' point of view, and  patients' demands (2.90±0.75) and role ambiguity 2.77±0.96), were less important in their opinion.

    Conclusion

    Managers should consider that employee motivation and resource allocation are necessary for the effective implementation of the accreditation standard. Empowering doctors in the implementation of accreditation standards as well as the participation of quality improvement offices to interact with doctors and attract their participation are very important factors.

    Keywords: Accreditation, Quality Improvement, Physicians' Participation
  • Fatemeh Kazemi, Alimohammad Mosadeghrad, Ahmadreza Yazdan Nik, Mohammadali Cheraghi* Pages 11-21

    Context:

     The intention to quit is a step before the actual leaving the job. The complex conditions of treating covid 19 patients, nurses physical pressures and mental tensions during the covid-19 pandemic, encourage them to quit their jobs. The present study was conducted to determine the factors related to the willingness of nurses to quit during the covid-19 pandemic in the hospitals of Isfahan city.

    Method

    416 nurses working in the hospitals of Isfahan participated in this cross-sectional descriptive-analytical research in the form of quota sampling and systematic random stratification. The data collection tool was a researcher-made questionnaire with high validity and reliability (0.95) that measured the intention to quit of nurses during the covid-19 pandemic in 4 dimensions of individual, occupational, organizational and transorganizational factors. SPSS version 25 software was used for data analysis.

    Findings :

    The average score of nurses' willingness to leave during the corona pandemic in Isfahan hospitals was 2.98 out of 5. The average of Transorganizational factors (3.30) was higher than the average of organizational factors (3.05) in driving the intention to leave of nurses. A relation was seen between demographic information such as; received compensation, secondary job and total income and intention to quit.

    Conclusion

    During the covid-19 pandemic, several factors lead to the quit in the group of nurses. Since the willingness to leave the job in public hospitals is higher than in private hospitals, managers of these organizations should pay more attention to evaluating factors, determining their impact and making effective decisions.

    Keywords: willingness to leave the job, nurses, covid-19, individual factors, occupational factors, organizational factors, Transorganizational factors
  • Amin Biglarkhani, Rezvan Abbasi*, Mohammadreza Sanaei Pages 22-35
    Background and Objectives

    In recent years, medicine supply chain management has become more significant, especially after the Covid-19 pandemic. The most important issue is supply chain cost control. If the drug inventory is not properly managed, it will lead to issues such as the lack of inventory of certain drugs, provision of excess inventory, increased costs, and, finally, patient dissatisfaction.

    Materials and Methods

    In this study, an attempt has been made to predict and manage the pharmaceutical needs of hospitals using an efficient deep-learning algorithm. The drug consumption data for ten years of Besat General Hospital in Hamedan are extracted from the HIS database. As a case study, the accuracy of the predictive model is evaluated, especially for cefazolin. We use a deep model to analyze the medical time-series data efficiently. This model consists of a Long Short-Term Memory network, which can sufficiently recognize the change history in time-series prediction applications. The proposed model with many adjustable parameters in the deep architecture will bring good performance to overcome the complexities of the learning problem.

    Results

    Using the deep learning method can increase robustness by reducing the effects of complexity and uncertainty in medical data. The average forecasting error for the proposed method is 0.043, and the measured values for RMSE, MAE, and R2  are 0.335, 0.260, and 0.851, respectively.

    Conclusion

    A comprehensive comparison between some other predictive methods and the implemented model shows the outperformance of the proposed approach. Additionally, the evaluation results indicate the efficiency of the proposed approach.

    Keywords: Medicine Supply Chain, Predictive model, Deep learning, Long Short-Term Memory
  • Mohammad Ziaaddini, MohamaadSadegh Abolhasani*, Mohamaad Zarezadeh, Elahe Salarikhah, Homa Khazaei, Farzaneh Ghorbani Pages 36-46
    Background and purpose

    Considering the dimensions of organizational bullying and the context of its creation in the emergency department of the hospital, the decrease in the quality of patient care and the increase in dissatisfaction with the services received and the limited research studies in this area, the research was conducted in the emergency department of a hospital of Yazd University of Medical Sciences.

    Materials and methods

    To carry out this descriptive-analytical research, the interpretive structural modeling method was used. The experts included 30 doctors, nurses, and nurses who were either working in the emergency department of a Yazd University of Medical Sciences hospital or had experience of service in this department. From the extraction of these factors, they were returned to them for scoring, and the effects of these factors were measured from their point of view, and the final analysis was done by MATLAB software.

    Results

    The results show that the greatest effect in reducing bullying is related to "adequate training for personnel to communicate" and "proper and courteous treatment in the face of clients" (with influence power of 5) and the least effect is related to "creating a suitable comfortable environment". and "Perform appropriate triage" (with penetration power of 1).

    Conclusion

    Considering the destructive effects of bullying, creating appropriate mechanisms to reduce this phenomenon shown in this research and using the factors identified by the people involved in bullying can prevent this phenomenon, which occurs frequently in the emergency room of the hospital.

    Keywords: organizational bullying, emergency, employees
  • Raziyeh Montazeralfaraj, Sajjad Bahariniya*, Sara Jambarsang, Fatemeh Sadat Hashemi Pages 47-56
    Introduction and purpose

    The main mission of hospitals is to provide quality services for patients. Evaluating the quality of hospital services can lead to the targeted allocation of financial resources to areas that are in worse situation. The aim of the present study was to investigate the quality of services of university hospitals in Yazd province.

    Methods

    This cross-sectional analytical study was conducted in 2020-2021 in 12 university hospitals of Yazd province. In order to conduct the study, the standard questionnaire of SERVQUAL was used. This questionnaire is made up of two parts, administration and expectations, and each of them contains 28 questions and 6 dimensions. The sampling method was stratified randomly. Data analysis was done in SPSS version 24 software.

    Results

    225 patients participated in the study. The majority of patients were over 50 years old (46.7%). The average score of patients' expectations (128.99±8.12) at the high level, the average score of patients' perceptions (107.98±8.62) at the middle level, and the average score of the total quality of hospital services (236.97±12.24) at the high level reported. In both areas of perceptions and expectations, the dimensions of reliability, responsiveness and assurance had a higher mean score and the physical or tangible dimensions, empathy and access had a lower mean score.

    Conclusion

    The service quality of university hospitals in Yazd province was in a good condition, but the average score of perceptions was lower than the score of expectations. Although there was no deep gap, it is necessary for hospital managers to pay more attention to improving the quality of services.

    Keywords: Service Quality, Inpatients, SERQUAL Questionnaire
  • Naser Seifollahi*, Seyed Ali Naghavi Pages 57-66
    Background

    Nowadays, the medical tourism market is one of the most profitable and competitive industries in the world, and it is one of the new developed fields of tourism. Advertising is one of the methods of increasing tourist attraction and influencing tourists' decision-making to choose a destination. The present research aimed to simulate the effect of advertising on the attraction of medical tourists in the hospitals of Yazd city.

    Materials and methods

    The present research is applied in terms of research objective, and in terms of methodology, it is in descriptive-analytical research. The statistical community was formed by university professors and experts in the field of medical tourism, and managers of hospitals and medical centers in Yazd. The snowball method was used for sampling. Information was collected through text reviews, questionnaires and semi-structured interviews with experts. The integrated and innovative approach of factor-based modeling and Taguchi method was used for data analysis, and the software used was AnyLogic and MiniTab.

    Results

    The results of the scenario execution revealed that among the advertising tools, internet advertising is more effective, and television ads, specialized tourism magazines, and seminars and conferences are in the next ranks. As the final output of the research, the investigation of the main effects related to each advertising tool led to identification of the suitable level of each tools and the presentation of the most favorable scenario based on the advertising program of Yazd hospitals.

    Conclusion

    Based on the fact that among the advertising tools, internet advertising has the greatest effect on attracting medical tourists, hospital management should pay special attention to internet advertising to attract more tourists in the field of medicine. In this way, more information will be provided to tourists and the demand for medical tourism will increase.

    Keywords: Medical tourism, Advertising, Hospital
  • Mohammad Zarezadeh, Ashkan Amraeei*, MohammadSadegh Abolhasani Pages 67-76
    Background and purpose

    This research was conducted with the aim of determining the relationship between the implementation of the strategic plan and the performance of the hospital. The importance of knowing the factors affecting the implementation of the strategic plan and its identification leads to better planning and the correct implementation of the strategic planning process.

    Methods

    The current research is a descriptive analytical research, in terms of cross-sectional time and practical results, and it was carried out in 2018. The research population is all the people who have played a role in the drafting of the strategic plan. This research has used the census, which filled the questionnaire in a high percentage of the statistical population. After collecting the data, the information was entered into the software and SPSS version 16 software was used to analyze the data.

    Findings

    The relationship between the implementation of the strategic plan and the performance of the hospital is direct and strong. Among all parts of the strategic plan, customer management plays a more important role than other parts of the strategic plan in improving the performance of the hospital.

    Conclusion

    In order to have optimal performance in a hospital, we need detailed strategic planning, and this plan must be implemented carefully and properly monitored so that it can bring us optimal performance.

    Keywords: Strategic plan, hospital, strategic plan components, hospital performance
  • Marziyeh Najafi, Morteza Nazari, Hojjat Rahmani, Ghasem Rajabi Vasokolaei, Behrooz Pouragha, Sima Feizolahzadeh, Roya Rajaee* Pages 77-80
    Background and purpose

    One of the main challenges of human resource management in hospitals is the proper distribution of nurses, which is necessary to improve the efficiency and quality of health services. In this review, this rate is compared in selected countries and Iran in order to provide the necessary evidence for managers and policymakers in human resource management

    Materials and Methods

    This study was conducted as a field review in 2019 with the aim of comparing the standards of nurse distribution to beds/wards in selected studies. The search was conducted with related keywords in "Scopus", "Web of Science", "PubMed" databases without a time limit.

    Results

    The distribution of nursing per bed was reported in Australia, England, Northern Ireland, Wales, Israel, America, California, Pennsylvania and New Jersey. In Iran, the rate of nurses to intensive beds was slightly higher than the average and the ratio of nurses to ordinary and emergency beds was lower than the average of selected countries average.

    Conclusion

    Nurses' distribution was generally lower than the average of other countries, and this ratio was lower in some sectors and higher than the average in some sectors. Recruitment and redistribution of the appropriate nurse in different sectors by benchmarking successful countries are suggested.

    Keywords: nurse, ward, unit, bed, hospital