فهرست مطالب

پژوهش های حقوق ثبت - پیاپی 1 (پاییز و زمستان 1400)

نشریه پژوهش های حقوق ثبت
پیاپی 1 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • رحیم پیلوار، حاتمه صفری* صفحات 15-36
    حق مالکیت مهم ترین و کامل ترین حق مالی است که یک فرد می تواند در جامعه داشته باشد؛ رایج ترین اسباب تملک ذکرشده در ماده 140 قانون مدنی، عقود و قراردادهاست. از مهم ترین ادله اثبات دعاوی نیز سند است که بنا بر ماده 1286 قانون مدنی به دو دسته عادی و رسمی تقسیم می گردد؛ با وجود ارزش و اهمیت زیادی که قانون مدنی بالاخص قبل از دخل و تصرفات بعدی به اسناد رسمی بخشیده، در این قانون نمی توان ماده ای را پیدا کرد که بیانگر بی اعتباری اسناد عادی باشد. با تصویب قانون ثبت اسناد و املاک هم به ویژه مواد 22، 46، 47 و 48، شبهه ای مبنی بر عدم اعتبار اسناد عادی در خصوص اموال غیرمنقول رایج گردید که با وجود گذشت مدت مدیدی از تصویب قانون مزبور این اختلاف همچنان ادامه دارد و حتی ماده 62 قانون احکام دایمی توسعه هم نتوانسته به بحث ها و اختلافات پایان ببخشد. بر همین اساس در حقوق ما در خصوص حدود اعتبار اسناد عادی اختلافات متعددی وجود دارد. اعتباربخشی مطلق به اسناد عادی معاملات اراضی و املاک و نتیجتا تزلزل مالکیت مشکلات اقتصادی و حقوقی زیادی را به دنبال دارد. اهمیت حق مالکیت برای افراد انسانی در جامعه و لزوم تثبیت آن انگیزه نگارش پژوهش حاضر گردید؛ برای این منظور ضمن مطالعه چگونگی شکل گیری نظام ثبتی در حقوق فرانسه و جایگاه ثبت در حقوق ایران با بررسی رویکرد فعلی نظام حقوقی مبنی بر اعتبار یا عدم اعتبار اسناد عادی در معاملات اموال غیرمنقول به دنبال راهکاری جهت تثبیت حق مالکیت خصوصی بوده ایم. نتیجه پژوهش حاکی از امکان معتبر دانستن اسناد عادی (صرفا به موجب حکم دادگاه) و پذیرش آن به عنوان «دلیلی موثر در اثبات ادعا» است، البته به شرطی که با سند رسمی تعارض نکند. بر همین اساس به نظر می رسد تا قبل از اصلاح قوانین مرتبط تنها راه مقابله با نتایج زیان بار اعتباربخشی به اسناد عادی معارض با اسناد رسمی، استفاده از حربه «تفسیر مناسب از قوانین موجود» جهت اعتلای جایگاه اسناد رسمی است.
    کلیدواژگان: مالکیت خصوصی، سند عادی، سند رسمی، ثبت املاک، ثبت اسناد
  • سید عباس سیدی آرانی* صفحات 37-58
    در اجرای مشارکتی سردفتری، مساله چگونگی حفظ حق معرفی جانشین سردفتر محل گفت وگوست. برابر مقررات، وراث سردفتر متوفی یا سردفتر بازنشسته میتوانند شخص واجد شرایط را به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی کنند. در اجرای مشارکتی سردفتری بیم آن میرود که این حق به حباب سهم الشرکه تبدیل شود و از بین برود. چه ممکن است در شرکت سردفتری حق معرفی جانشین متعلق به شرکت باشد و برای شرکا در قالب سهم الشرکه متبلور شود. میتوان با بهره گیری از آورده های حقوق تطبیقی و با روش توصیفی-تحلیلی ارایه راهکار نمود. تجربه اجرای مشارکتی سردفتری فرانسه نشان میدهد شرکای شرکت سردفتران در مورد امتیاز و درنتیجه حق معرفی جانشین همیشه همراه خود نگرانی خاصی ندارند. هرچند مسایلی در موضوع انتقال سهم الشرکه به وارث و ثالث به دلیل لزوم داشتن امتیاز سردفتری برای ورود به چنین شرکتی مطرح میشود. برای حل این مسایل کافی است که جانشین شریک چنین شرکتی امتیاز سردفتری داشته و یا اینکه همزمان سهم الشرکه و امتیاز سردفتری شریک یادشده به فرد واجد صلاحیت منتقل شود. اما شریک شرکت دارنده امتیاز سردفتری، نگرانیهای خاص خود را دارند. چه امتیاز سردفتری متعلق به شخصیت حقوقی می باشد. برای رفع این نگرانیها، لازم است برای شریکی که در زمان حیات یا با انحلال شرکت به دلیل نارضایتی مجبور به کناره گیری میشود امکان فعالیت در دفترخانه جدیدی وجود داشته باشد. مناسب است با انحلال شرکت، حق معرفی جانشین به نفع آورنده آن اعمال شود تا همین امروز راهکاری برای پشیمانی آینده وی به وجود آید. در این میان کافی است مالیت مشتری تایید شود تا انتقال حق معرفی جانشین به شرکت یا شریک، قانونی باشد. در اجرای مشارکتی، تایید مالیت مشتری امری اجتناب ناپذیر مینماید. چه سهم الشرکه یک مال واقعی است و در یک شرکت سردفتری، مشتری از اجزای تشکیل دهنده آن است.
    کلیدواژگان: اجرای مشارکتی، حق معرفی جانشین، شرکت سردفتران، شرکت دارنده امتیاز سردفتری، مشتری
  • علی سیدین، مهدی کارچانی* صفحات 59-74
    حمایت قانونی از طراح یا دارنده طرح صنعتی در کشورهای مختلف به وجود اوصافی در طرح صنعتی منوط شده است؛ اوصافی اعم از جدید بودن، اصیل بودن، منحصر بفرد بودن یا ترکیبی از اینها از این جمله هستند. حمایت قانونی از طرح های صنعتی به مرحله ثبت منحصر نیست و می توان گفت میوه حمایت در هنگام دادخواهی به ثمر می نشیند. قانونگذاران مختلف، حسب شرایط، امکانات و سیاست های توسعه ای و مزیت های نسبی کشور خود، زمان احراز شرایط حمایت را تعیین کرده اند. برخی گلوگاه احراز این شرایط را در زمان ثبت قرار داده اند و برخی دیگر، دادگاه را جایگاهی مناسب تر برای احراز این شرایط پنداشته اند. گروهی نیز راهی میانه را در پیش گرفته و به نظمی بینابین تن در داده اند. نوشتار حاضر پس از توصیف و تحلیل نظام های مختلف بررسی اظهارنامه ثبت طرح صنعتی در کشورهای مختلف، به سراغ تعیین نظام موردنظر قانونگذار ایران رفته است؛ شناسایی نظام بررسی موردنظر قانونگذار از جمله نقاطی است که سال ها پس از تصویب قانون، برای جامعه حقوقی روشن و آشکار نگردیده است.
    کلیدواژگان: بررسی شکلی، بررسی ماهوی، نظام تلفیقی، جدید و یا اصیل
  • سید رسول میرنژاد بروجنی*، علی اکبر فرحزادی صفحات 75-90

    نظام حاکم بر آیین اجرای ثبت را باید از پرکاربردترین روش های اجرای رای مدنی پس از قانون اجرای احکام مدنی به شمار آورد.شیوه ای که به جهت مزیت و نوآوری های خود اثر جدی بر اجرای موثر وکارای رای مدنی نهاده است. بدینسان، مطلوب کاربر این است که تا آن جا که می شود از این آیین اجرایی استفاده کند. بر این بنیاد، لازم است ساز وکاری برگزیده شود که براساس آن سهولت دسترسی و استفاده از این آیین اجرایی فراهم شود. در این راستا، اصل استمرا اجرا در این مقاله که براساس ظرفیت های نظام اجرایی ثبت کشف شده است، پیشنهاد می شود. رویکردی که باید به عنوان یکی از اصول راهبردی حاکم بر نظام اجرای ثبتی پذیرفته شود و نظم حقوقی طرفین عملیات اجرایی با هم و نیز در مقابل نهاد اجرای ثبت بر طبق این دیدگاه ساماندهی شود.بر مبنای این اصل، نظام اجرا و قوانین آن باید به نحوی تفسیر شوند که اخذ موضوع اجراییه به سهولت و در کمترین زمان حاصل شود. با این حال پیچیدگی های نظام اجرای ثبتی که از عواملی مانند نقص قوانین و موانع ایجاد شده توسط متعهد نشات می گیرد، اجرای موثر را در بسیاری از موارد و نه همیشه با خلل روبرو می کند. در اجرای این اصل ، نظام اجرا باید با رفع ایرادات و نواقص قابل ترمیم، فرآیند اجرای رای (توقیف،ارزیابی،حفاظت، فروش وتحویل) را به نحوی تفسیر کند که مانع از تعطیلی و توقف اجرای آیین ثبتی شود.

    کلیدواژگان: آیین اجرای ثبتی، اصل استمرا اجرا، اصل ترمیم اجرا، اصل کامل بودن اجرا
  • جعفر نظام الملکی* صفحات 91-120
    مقررات ثبتی کشورمان در زمینه عملیات تحدید حدود دارای نقایص متعدد هستند. بر این اساس این مقاله به آسیب شناسی و شناسایی مقررات ثبتی و همچنین راهکارهای اصلاح نقایص موجود در آنها در زمینه عملیات مذکور، به عنوان یکی از مراحل مهم در عملیات مقدماتی ثبت املاک، پرداخته است. بر مبنای نتایج این تحقیق از منظر آسیب شناسی و شناسایی نقایص مقررات ثبتی، عنوان عملیات تحدید حدود و عناوین مرتبط با آن، یعنی صورتمجلس تحدید حدود و همچنین آگهی تحدید حدود، ناقص بوده و موضوع آنها را، که علاوه بر حدود، حقوق را نیز در برمی گیرد، نمی رساند؛ به تبع، تعاریف این عناوین نیز از این منظر و بر مبنای قلمرو موضوعی آنها ناقص بوده و باید گسترش یابد. همچنین موضوع و قلمرو عملیات تحدید حدود در مفهوم عام کلمه تمامی موارد ضروری و لازم در ثبت املاک در این مرحله در بر نمی گیرد؛ به تبع این امر مقررات مربوط به قلمرو اعتراض به عملیات مذکور و ذینفعان نیز در این زمینه ناقص هستند. در زمینه نحوه اجرای عملیات تحدید حدود ابهامات و نقایصی چند در مقررات مشهود است.
    کلیدواژگان: آگهی، صورتمجلس، اعتراض، تحدید حدود، تعیین حدود و حقوق
  • غلامرضا کامیار* صفحات 121-152
    شهرسازی و ثبت املاک و اسناد دو همراه تاریخی و نشانه های بلوغ فکری انسان در شکل گیری تمدن های بزرگ در شرق و غرب عالم هستند. پس از انقلاب مشروطه و سال های نخستین آغاز بکاری مجلس شورای ملی قوانین مهم ثبت اسناد به سال 1290 و قانون بلدیه به سال 1286 با هدف نظم بخشی بر اراضی سرزمین و فضای شهرها به تصویب رسید. حقوق شهرسازی، با وجود چنین همگرایی تاریخی، گمنام باقی ماند و اندیشه ورزی درباره معرفی آن صورت نگرفت. معیار های شهرسازی در گذشته و حال همانند نیست. سیمای شهرها بر مبنای اصالت و تقلید، فقر و غناء، مشارکت ورزی و خودمحوری، قانون پذیری و قانون گریزی، خردورزی و بی خردی، سازگاری با طبیعت و یا ستیز با آن رنگ های گوناگونی می گیرد. اهمیت حقوق شهرسازی به عنوان شاخه نوین و برآمده از حقوق عمومی در عصر شهری شدن انسان و انفجار جمعیت شهرها بخوبی احساس می شود. شهر عدالت محور و قانون پذیر بدون وجود قانون کارآمد، رویه قضایی پویا و اندیشه ورزی عالمان حقوق پدیدار نمی شود. دانشکده حقوق به عنوان کانون مبادله فکر و اندیشه درباره نظام حقوقی حاکم بر شهرسازی درخشان نبوده و مسیر دادرسان دادگاه ها و وکلای آینده را برای بهره وری از دانش نوپای حقوق شهرسازی فراهم نکرده است.
    کلیدواژگان: شهر عدالت محور، شهر وحشی، حقوق محیط زیست، حقوق روستایی، حقوق آمایش، حقوق ساختمان، افراز و تفکیک، کاربری
  • مسعود حبیبی مظاهری* صفحات 153-180
    مطالعه تطبیقی نظام های سردفتری شاخه ای نوپا از مطالعات حقوق تطبیقی در ایران است و با توجه به نیاز کشور ما به نوسازی ‏مقررات در این زمینه، می تواند موثر واقع شده و راهگشا باشد. سردفتری در سیستم کامن لا که در نظام ادله، اعتبار خاصی برای ‏اسناد مکتوب قایل نیست و سند رسمی را به رسمیت نمی شناسد از جذابیت های خاص خود برخوردار است. ورود سردفتری به ‏بریتانیا همزمان با توسعه و گسترش سردفتری لاتین در اروپای بری اتفاق افتاد و مراحلی را نیز پیمود اما با انجام اصلاحات ‏کلیسایی قرن شانزدهم در این کشور به تدریج این نهاد از اهمیت افتاد و با وجود حوزه کاری بسیار محدودی که کامن لا برایش ‏باقی گذارده بود، به حاشیه رانده شد. معهذا سردفتران در انگلستان باقی ماندند و به حیات خود به عنوان یکی از حرفه های ‏حقوقی ادامه دادند. در این میان تحولات تاریخی گروهی کوچک از این سردفتران تحت عنوان اسکریونر را که انحصار فعالیت در ‏شهر لندن و حومه را تا پایان قرن بیستم داشتند اعتبار و اهمیتی به سزا بخشید و این گروه مهم تاکنون در حوزه اقتصادی و ‏تجارت بین المللی در انگلستان نقش بسیار پررنگی ایفاء می کنند. اسنادی که سردفتران انگلیسی تنظیم می کنند بیش از آنکه ‏مصرف داخلی داشته باشد در کشورهای دیگر مورد استفاده واقع می شود. با این وجود تعداد محدودی از اسناد نیز توسط سردفتر ‏انگلیسی تنظیم می شود که در داخل کشور می تواند مورد استفاده قرار گیرد. سردفتران انگلیسی توسط دادگاه امتیازات که وابسته ‏به کلیسای کانتربری است منصوب می گردند. در سه دهه گذشته همگام با تحولات گسترده در حوزه کشورهای اروپایی و ایجاد ‏رقابت تنگاتنگ در بازار خدمات حقوقی و بازرگانی این کشورها، سردفتری در انگلستان نیز با اصلاح مقررات، شاهد تحولات ‏بسیاری بوده است. ‏
    کلیدواژگان: سردفتر اسناد، سردفتری اسناد در انگلستان، اسکریونر، سند رسمی ‏
  • جنت خداداد، منصور امینی* صفحات 181-214

     مالکیت به عنوان یکی از حقوق بنیادین بشر، غیرقابل نقض و شایسته احترام است. هویت بخشی به املاک و اراضی و ثبت مشخصات مالکان و ذینفعان کوشش هدفمندی برای ایجاد امنیت روانی، اقتصادی و حقوقی در جامعه است. مطالعه نظام حقوقی کشورهای پیشرفته نشان می دهد قوانین منسجم و کارآمدی در این رابطه تهیه و نظارت جدی برای تحقق پذیری آن صورت گرفته است. گرایشی که در کشورهای مختلف جهت طراحی و کارآمدتر کردن سیستم های ثبت زمین و کاداستر وجود دارد، ریشه در هدف تضمین امنیت مالکیت برای توسعه اقتصادی پایدار دارد. در ایران نیز ناکامی ثبت در تامین امنیت مالکیت در اثر رواج معاملات عادی، اصلاح مقررات ثبت را ضروری ساخته و «طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» حاصل این ضرورت است. طرح مذکور که در 31 اردیبهشت 1399 به تصویب رسید با ایراد شورای نگهبان جهت اصلاح به مجلس اعاده شده است. اما این طرح، تا چه میزان می تواند در تامین بازار امن معاملات املاک تاثیرگذار باشد؟ پاسخ به این پرسش موضوع مقاله حاضر است که پس از بیان نکات مثبت و منفی طرح، با ارزیابی موضوعی آن در یک رویکرد تطبیقی با دیگر نظامهای ثبتی مطرح دنیا انجام می شود. این بررسی که به شیوه تحلیلی-انتقادی صورت گرفته، نشان می دهد طرح فوق به رغم نکات مثبت، با فرض تصویب در وضعیت فعلی در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز، در تامین امنیت مالکیت از توفیق کامل برخوردار نخواهد بود.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، امنیت مالکیت زمین، رسمیت سند، ثبت دفتر املاک
  • عبدالله رجبی، حسین حقی* صفحات 215-238

    هر زمان سخن از سند یا نوشته ای در میان باشد، ناخودآگاه تبادر ذهنی وجود امضا در آن به صورت لازم و ملزوم ایجاد می شود. بداهت عرفی امضا از علل مهم خلا مطالعاتی در ماهیت،کارکرد و ضرورت آن در اسناد به لحاظ حقوقی است.فقدان تعمق و تدقیق در این مقوله به گونه ای است که به جهت تصور سنتی از امضاء ، گاه در انطباق مفهوم برمصادیق،دچارتحدید قلمرو شده و گاه کارکردهای مختلف آن مغفول مانده یا مورد انکار قرار گرفته و در برخی موارد اعتبار ظرف آن یعنی سند به لحاظ حجیت مورد تردید واقع شده است.لذا،در این نوشته بر آن شدیم تا پس از آشنایی با مفهوم و مصادیق امضا و تفکیک آن از مفاهیم مشابه، ضرورت آن در اسناد گوناگون را بررسی نماییم. در این مسیر به این نتیجه می رسیم که علامت منقش یا منتسب به نوشته یا همان امضا شامل مصادیقی چون امضای دستی، الکترونیکی،مهر، امضاهای بیومتریک و غیره می شود. امضا، دارای کارکرد انتساب سند ، تعیین هویت امضاکننده و اهم آنها ، ابراز اراده است که در مصادیق مختلف از درجات اعتباری متفاوتی به لحاظ قابلیت انحصار برخوردار است و از نظر فقهی نیز حجیت سند و به تبع آن امضا تعارضی با حجیت لفظ در این کارکرد ندارد. همچنین،وجود امضا در اعتبار دهی به سند موضوعیت دارد و به نوشته فاقد امضا، نمی توان به عنوان سند استناد کرد، هرچند مفاد آن از طریق ادله دیگر قابل اثبات است.

    کلیدواژگان: امضا، ثبت، سند، امضای الکتریک، اراده
  • محمدهادی دارائی، رضا دادگر* صفحات 239-262

    همان طور که می دانیم در یک دسته بندی کلی سند به دو دسته عادی و رسمی تقسیم می شود. هریک از این دو سند تفاوت های بسیاری با هم دارند که آثار عملی آن نیز متفاوت خواهد بود که مهمترین آن ها در امتیاز و برتری سند رسمی نسبت به عادی است. بنابراین برای ما اهمیت دارد تا بدانیم سند گواهی امضا ء شده جزو کدام یک از این دو دسته قرار می گیرد و آثار کدام یک از دو سند عادی و رسمی بر آن بار خواهد شد و به تعبیری دیگر اینکه ماهیت آن چیست.در تحقیق پیش رو، ابتدا در خصوص تعریف و ماهیت حقوقی سند گواهی امضاء شده به لحاظ اینکه اعتبار آن مانند سند رسمی است و آثار این نوع اسناد بر آن بار می شود یا صرفا در حد سند عادی قابل بررسی می باشد و یا اینکه از اعتباری بینابین برخوردار است و برخی از ویژگی های سند رسمی و عادی را با خود به همراه دارد چهار نظریه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در نهایت با اتکا به دلایلی که به تفصیل مورد اشاره قرار می گیرد نظری که صرفا تاریخ و امضای مندرج در این اسناد را از رسمیت برخوردار می داند و برای سایر محتویات و مندرجات سند اعتباری همچون سند عادی قایل است مورد پذیرش قرار گرفته است. بنابراین آثار اسناد رسمی صرفا در مورد تاریخ و امضای اسناد گواهی امضاء شده بار خواهد شد و در سایر موارد از اعتباری صرفا در حد اسناد عادی برخوردار می گردد. در ادامه شرایط مربوط به گواهی امضاء و اینکه چه نوشته ای و با چه شرایطی می تواند موضوع گواهی امضاء قرار گیرد به بحث گذارده شده و در دو مبحث، شرایط مربوط به نوشته ای که مورد تصدیق امضاء واقع می شود و شرایط مربوط به متقاضی گواهی امضاء مورد بررسی و واکاوی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: گواهی امضاء، سردفتر، سند عادی، سند رسمی
  • محمد شیروی خوزانی* صفحات 263-288

     تنظیم اقرارنامه در دفاتر اسناد رسمی وجوه مختلفی را شامل می گردد. از جمله این موارد اقرارنامه زوجیت، اقرار نامه اسلام، اقرارنامه وصول مبلغ، اقرارنامه بدهی و اقرارنامه اصلاحی است. مطابق ردیف20 مجموعه بخشنامه های ثبتی " اصلاح سند با رعایت جمیع مقررات و اخذ مدارک لازم با تنظیم اقرارنامه اصلاحی بین متعاملین نسبت به اشتباهات به عمل آمده به هنگام تنظیم سند بلا اشکال است." اجرای مفاد این بخش از بخشنامه های ثبتی دارای ابهامات متعددی در مقام عمل است. روند تنظیم و تکوین یک سند در دفترخانه اسناد رسمی با توجه به تنوع و تعدد قوانین و پیچیدگی مسایل حقوقی و با توجه به روش های سنتی متداول و دخالت مستقیم عامل انسانی از ابتدا تا انتهای کار بروز و وقوع اشتباه در هر یک از مراحل بررسی مدارک، تنظیم سند، ثبت آن، احراز هویت و... را اجتناب ناپذیر نموده است. در این مقاله به بررسی نقش اقرار در اصلاح سند پرداخته و وجوه مختلف آن را بررسی خواهیم نمود.

    کلیدواژگان: اقرارنامه اصلاحی، دفتر اسناد رسمی، اقرار، سند رسمی
|
  • Rahim Pilvar, Hatame Safari * Pages 15-36
    Ownership right is the most important and complete financial rights that a person can have in a society; The most common means of Acquisition mentioned in Article 140 of the Civil Code are contracts. One of the most important proofs of claims is the deed, which is divided into two categories of normal and official under Article 1286 of the Civil Code. Despite the great value and importance that civil law has given to official deed, it is not possible to find an article that indicates the invalidity of ordinary deed. Approval of the Law on Registration of Deeds and Properties, especially Article 22, 46, 47 and 48 raised doubts about the lack of credibility of ordinary deed regarding Immovable property which continues to exist despite its approval for a long time and even Article 62 of the Permanent Provisions of Development Act has failed to end the challenge of invalidity of ordinary deed. Absolute accreditation of ordinary deed of land and property transactions and consequently the instability of ownership right and lack of attention to the importance of fixing it led to many economic and legal problems that can be an alarm for the community. The importance of ownership right for human in society and the necessity of its establishment gave credence to the present study. For this purpose, while studying the formation of a registration system in French law and the position of registration in Iranian law and examine the current approach of the legal system based on the validity or invalidity of ordinary deeds in immovable property transactions, we have been looking for a way to establish the right to private ownership. The result indicates the possibility of validity of ordinary deeds (merely by court order) and its acceptance as an "effective proof of claim" unless it conflicts with the official deed. Before amending the relevant laws, the only way to deal with the harmful results of accreditation to ordinary deeds is to use the "appropriate interpretation of existing laws" to enhance the status of official deeds.
    Keywords: Private ownership, Normal Deed, Official Deed, Property Registration, Registration of Deeds
  • Seyed Abbas Seyedi Arani * Pages 37-58
    Participatory performance of notary is not easy for the notary public due to the right to introduce a successor. Equal to the rules, heirs of the deceased notary or retired notary can make a qualified person introduce to the State Property and Deeds Registration Organization. In Participatory performance, it is feared that this right should become a bubble of the company's share and disappear. What is possible in a notary public company is the right to introduce a successor belonging to the company and crystallize for the partners in the form of the company's share. It is possible to find a solution by using the findings of comparative law and organizing participatory performance using descriptive-analytical method. Experience of participatory performance of French notary shows partners of Notaries Company do not always have special worries about points and as a result the right to introduce a successor is always with self. However, there are issues with the transfer of the company's share to the heir and a third party due to the need for a notarized privilege to enter such a company. It is enough to solve these problems that the buyer of the shares of such a company has a notary privilege or that at the same time the company's share and the notary privilege are transferred to a qualified person. But, partner of the notarized privilege holder company has its own concerns. Because notarized privilege for legal personality. To address these concerns is necessary for a partner who is forced to resign during his lifetime or with the dissolution of the company due to dissatisfaction. With the dissolution of the company, it is appropriate to exercise the right to introduce a successor in favor of its bringer, there is a way to regret his tomorrow. In the meantime, it is enough customer tax approved to transfer the right to introduce a successor to the company or partner is legal. In Participatory performance, customer tax approval is inevitable. Because the company's share is a real property and in a registered company, the customer is one of its components.
    Keywords: customer, Notaries Company, Participatory performance, Right to introduce a successor, Notarized privilege holder company
  • Ali Seyedin, Mahdi Karchani * Pages 59-74
    Legal protection of designer/holder of industrial design rights in different countries is subject to meeting certain requirements such as novelty, originality, individual character or combination of them. Such a protection is not limited to registration phase and it will bear fruit in litigation. Legislators, depending on the circumstances e.g. resources and development policies and comparative advantage, chose the time and form of examination. Some prefer examination in registration stage, while others considers judicial authority is more appropriate to examine substantive requirements. Other countries have taken in between approach  and applied a hybrid system. this article elucidates and analyzes different examination systems and then tries to determine legislator choice for Iran design rights regime. Despite the fact that years have passed since adoption of 2006 Act, identifying examination system of 2006 Act and clearing the cloud regarding this matter is yet a challenging and controversial subject.
    Keywords: originality, novelty, Individual Character, Substantive, Examination as to form, Hybrid system
  • Seyed Rasoul Mirnejad *, Aliakbar Farahzadi Pages 75-90

    The system governing the procedure for enforcing registration should be considered one of the most widely used methods of enforcing civil judgments after the Civil Enforcement Law. A method that, due to its advantages and innovations, has had a serious impact on the effective and efficient implementation of the civil vote. Thus, it is desirable for the user to use this executive ritual as much as possible. On this basis, it is necessary to choose a mechanism based on which to facilitate access and use of this executive procedure. In this regard, the principle of enforcement is proposed in this article, which is discovered based on the capacities of the registered executive system. An approach that should be accepted as one of the strategic principles governing the registration enforcement system and the legal order of the parties to the enforcement operation together and also in front of the registration enforcement institution should be organized according to this view. Based on this principle, the executive system and its rules should be interpreted in such a way that obtaining the subject of the executive can be achieved easily and in the shortest time. Based on this principle, the executive system and its rules should be interpreted in such a way that obtaining the subject of the executive can be achieved easily and in the shortest time. In implementing this principle, the enforcement system must interpret the voting process in such a way as to prevent the closure and cessation of the registration procedure by eliminating repairable defects and shortcomings

    Keywords: Procedure of registration, Principle of execution, Principle of restoration, Principle of completeness of execution
  • Jafar Nezamolmolki * Pages 91-120
    Our country's registration regulations in the field of delimitation operations have several shortcomings. Accordingly, this article deals with the pathology and recognition of registration regulations and solutions to mofidy the defects in them in the context of the said operations, as one of the important stages in the preliminary operations of property registration.Based on the results of this research, from the perspective of pathology and recognition of defects in registration regulations, the title of delimitation operations and related titles, ie demarcation minutes and delimitation advertisements, are incomplete and does not indicate on their subject, which in addition to limits, Includes rights; In consequence, the definitions of these titles from this perspective and based on their scope of subject are incomplete and should be expanded. Also, the subject and scope of delimitation operations in the general sense of the word do not include all the necessary items in the registration of property at this stage; Consequently, regulations related to the scope of protest against the mentioned operation and the beneficiaries are also incomplete in this regard. There are some ambiguities and shortcomings in the regulations regarding the implementation of the delimitation operations.In regard to modifying the identified deficiencies, the title of "restrictive operation" and related titles should be changed to "Advertisement for Determining limits and Rights", "Operation for Determining limits and Rights" and "Minutes for Determining limits and Rights", respectively. Based on the modification of their title, the scope and subject should be modified. Also, the subject and scope of the operations of determining the limits and rights in the general sense, as well as the scope of the subject of the objection, should be expanded from the perspective of rights and beneficiaries in this field,. In regard to how to carry out the delimitation operation and the rights, the necessity of posting an advertisement will be considered as a rule in all cases, and in regard to the absence of persons except for the registration applicant, whose absence does not preclude action, other cases will be subject to the legal rule of renewal of limits and rights operations.
    Keywords: advertisement, minutes, protest, Delimitation, Determining limits, Rights
  • Gholamreza Kamyar * Pages 121-152
    Urbanization and registration law are two historical companions and signs of human intellectual maturity in the formation of great civilizations in the East and West of the world.After the Persian Constitutional Revolution and the first years of the National Consultative Assembly, the important Acts, like Registration Act in 1911 and Municipal Act in 1907 were approved with the aim of regulating the lands and cities. Urbanization law, despite such historical convergence, remained anonymous and no thought was given to its introduction.Urbanization criteria are not the same in the past and present. The appearance of cities would be the subject of alteration due to the principle and imitation, poverty and richness, participation and self-centeredness, adhering to rules and disobeying them, rationality and irrationality, being adjusted to nature or conflict with it. The importance of urbanization as a new branch stemmed from public law will be well felt in the era of urbanization and overpopulation. A justice-oriented city which enforces law properly will not emerge without a practical law, dynamic precedents and the thinking of legal scholars. The Faculty of Law has not been brilliant as a center for the exchange of ideas about the legal system governing urbanization, and has not paved the way for future judges and lawyers to take advantage of the emerging knowledge of urbanization.
    Keywords: justice-oriented city, wild city, Environmental Law, rural law, processing law, building law, Segregation, Land use
  • Masoud Habibi Mazaheri * Pages 153-180
    Comparative study of notarial systems is a nascent branch of comparative law studies in Iran, and considering the need of our country to modernize regulations in this field, these studies can be effective and helpful. The notarial profession in the common law system, who does not give special credit to written documents in the system of evidence and does not recognize the authentic document, has its own special charms.  The arrival of notaries in Britain coincided with the development and expansion of the Latin notariat in Europe and took some steps, but with the sixteenth century ecclesiastical reforms in this country, this institution gradually lost its importance and despite the very limited scope of work that common law had left to him, he was pushed to the margins. Nevertheless, notaries remained in the UK and continued to live as one of the legal professions. Historical developments, meanwhile, have given credence and importance to a small group of these notaries, known as the Scriveners, who had a monopoly on operations in London and its suburbs until the end of the twentieth century, and this important group has so far played a very important role in economics and international trade in England. Documents prepared by British notaries are used in other countries rather than for domestic consumption. British notaries are appointed by the Court of Faculties, which is attached to the Church of Canterbury. In the last three decades, along with the extensive developments in the European countries and the creation of close competition in the market of legal and commercial services of these countries, the notarial profession in the United Kingdom has also witnessed many changes with the reform of regulations.
    Keywords: Notary Public, notary public in England, scrivener, authenticated act
  • Janat Khodadad, Mansour Amini * Pages 181-214

    Property, as one of the fundamental human rights, is inviolable and respectable. Real estate identification and registration of owners and stakeholders is a purposeful effort to create psychological, economic and legal security in the community. The study of the legal system of developed countries shows that coherent and efficient laws in this regard have been prepared and serious supervision has been done for its implementation. In Iran, too, the failure of registration to provide property security due to the prevalence of Informal transactions has necessitated the reform of land registration regulations, and the “Project to oblige the official registration of real estate transactions" is the result of this necessity. The project, which was approved on May 20, 2016, has been returned to the parliament for amendment by the Guardian Council. But to what extent can this plan be effective in securing a secure real estate market? The answer to this question is the subject of the present article, which, after expressing the positive and negative points of the project, is done by thematically evaluating it in a comparative approach with other land registration systems. This study, which was conducted in an analytical-critical manner, shows that the above plan, despite its positive points, will not be completely successful in ensuring property security, assuming that it is approved in the current situation by the Expediency Council.

    Keywords: Sustainable development, Land ownership security, authenticity of deeds, Registration of the land registry
  • Abdollah Rajaby, Hosein Haghi * Pages 215-238

    signature is one of important reasons for the vacuum of legal studies in its nature, function and necessity in documents. The lack of legal studies in this category is such that due to the clarity of its customary notion of signature. sometimes in applying the concept to the critical examples, the idea is limited and sometimes its various functions are neglected or denied. in some cases, the validity of the document has been questioned in terms of authenticity. In this article, after getting acquainted with the concept and examples of signature and separating it from similar concepts, we examine its necessity in various writings . In any case, the engraved mark attributed to the writing (signature) including physical signature, electronic signature, stamp, and so on, has the function of assigning. So, it determines the identity of the signer and most importantly, expressing the will, which in different cases, has higher degree of credit, in terms of monopoly, and from a jurisprudential point of view, the authenticity of the deed. Also, the existence of a signature is relevant to the validity of the deed, and unsigned writing cannot be considered as a deed, even if its contents proved by other evidences.

    Keywords: Sign, Registration, Deed, Electronic Signature, will
  • MohmmadHadi Daraei, Reza Dadgar * Pages 239-262

    Legal nature and conditions of signature attestation in Iran’s lawIn a general category, a document is divided into two categories: ordinary and official. Each of these two documents has many differences whose practical effects will be also different. The most important difference will be in the advantage and excellence of the official document to the ordinary one.Therefore, it is important for us to know that the legalized document as one of the most important tasks of the notary offices is from which of these two categories, what conditions it should have, and in addition, what is its nature.In the following study, Firstly, concerning definition and nature of signed attestation document in terms of its validity is tantamount to an official document and the effects of this type of document are loaded on it or merely can be verified as a normal document. Or it has intermediate validity and shares some features with both official and normal document.Four features have been considered and scrutinized and finally, relying on some reasons which will be mentioned in details, an idea which only recognizes the date and the signature contained in these documents valid and considers the other contents of credit document as a normal document have been accepted.In the following segment, the conditions related to signature attestation and what context and under what conditions can be the subject of signature attestation have been put on their thinking cap.And in 2 topics; the conditions related to the context which is confirmed by the signature and the conditions related to the applicant of signature attestation have been examined and analyzed.

    Keywords: signature attestation, notary, Document
  • Mohamad Shiravi Khozani * Pages 263-288

    Signature is one of important reasons for the vacuum of legal studies in its nature, function and necessity in documents. The lack of legal studies in this category is such that due to the clarity of its customary notion of signature. Sometimes in applying the concept to the critical examples, the idea is limited and sometimes its various functions are neglected or denied. In some cases, the validity of the document has been questioned in terms of authenticity. In this article, after getting acquainted with the concept and examples of signature and separating it from similar concepts, we examine its necessity in various writings. In any case, the engraved mark attributed to the writing (signature) including physical signature, electronic signature, stamp, and so on, has the function of assigning. So, it determines the identity of the signer and most importantly, expressing the will, which in different cases, has higher degree of credit, in terms of monopoly, and from a jurisprudential point of view, the authenticity of the deed. Also, the existence of a signature is relevant to the validity of the deed, and unsigned writing cannot be considered as a deed, even if its contents proved by other evidences.

    Keywords: Correctional declaration, notary, Confession, Official document