فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 59 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 30
|
  • جعفر قدیری نوفرست، علی اکبر امینی*، اهورا راهبر صفحات 9-31

    در منظومه فکری دکتر علی شریعتی، جوانان از جایگاه ممتازی برخوردارند و این امر گویای توجه وی نسبت به این سرمایه ارزشمند انسانی است. او در روزگاری می زیست که نیمی از مردم جامعه اش خوابیده و افسون شده بودند و نیمه دیگر هم که بیدار بودند، در حال فرار! شریعتی جوانان عصرش را گرفتار بحران هایی از جمله «سرگشتگی»  می دید. از این رو، به عنوان روشنفکری مسیول به آسیب شناسی، تشخیص، تجویز و در نهایت  ارایه راه حلی برای درمان این بحران پرداخت. این مقاله در پی آن است که با استفاده از مدل چهار مرحله ای اسپریگنز اولا، مشاهدات شریعتی از این بحران را نشان دهد؛ ثانیا، عوارض این بحران را از نظرگاه او شناسایی کند؛ ثالثا، روشن سازد که وی بر چه اساسی به نظریه پردازی و بازسازی ذهنی این جامعه بحران زده پرداخته و مدل آرمانی مورد نظر خویش را چگونه تصویر سازی کرده و در نهایت چه راه حل هایی را برای غلبه بر این بحران  پیشنهاد کرده است. مدعای این مقاله این است که «آموزه فن زیستن در خویش» شریعتی- به رغم انتقادات و ایرادات مطرح شده-  هنوز  از ظرفیت رویارویی با بحران های دوران جوانی  فرزندان مام وطن در عصر حاضر را برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: سرگشتگی، فن زیستن در خویش، جوانان و علی شریعتی
  • سمانه استکی اورگانی*، پروین قاسمی، علی هاشمیان فر صفحات 33-53

    این پژوهش درصدد است به روایت ها و معناهای فعالیت های مشارکتی زنان و دختران جوان دبیر سازمان های مردم نهاد (سمن) جوانان فعال استان اصفهان بپردازد تا بررسی شود کدام زمینه های اجتماعی و دلایل این دختران را به سوی چنین فعالیت جمعی و مشارکتی با اهداف دگرخواهانه سوق می دهد.بر اساس رویکرد نظری، انواع مشارکت از مشارکت صوری تا مشارکت واقعی در نردبان 8 پله ای ارنستاین [1]   و بنا به روش تحلیل روایت موضوعی از منظر کاترین رایزمن [2]، از بین 38 دختر و زن جوان دبیر سمن های فعال استان اصفهان، روایت 22 تن از آنها گردآوری، کدگذاری و مقوله بندی شد. این دختران- به جز یکی از آنها- از تحصیلات در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برخوردار و بیشتر آنها تحصیل کرده رشته های علوم انسانی و اجتماعی بودند. برای آنها به ویژه تحصیل کرده های رشته های علوم انسانی، فرصت های شغلی اندکی وجود دارد. از طرفی، نزدیک به 70 درصد از دختران جوان در سنین 25 تا 32 ساله این پژوهش مجرد بودند. این شرایط، زمینه های مناسبی در ترغیب دختران به تشکیل سازمان های مردم نهاد و رسمیت بخشیدن به حضور آنها در جامعه ایجاد کرده است. تجربه های مشارکتی خارج از روابط خانوادگی و ارتباط با سازمان های شبه دولتی، بسیج و سازمان های دولتی در فعالیت دختران موسس سمن موثر بوده  و این زمینه ها و آشنایی آنها با مسایل اجتماع شهر و محله اشان، آنها را به سوی مشارکت اجتماعی از نوع ثبت سمن و فعالیت در آن سوق داده است.

    کلیدواژگان: سمن های جوانان، مشارکت، تحلیل روایی، دختران جوان، جامعه مشارکتی ذره ای شده
  • ربابه اصلانی، صمد رسول زاده*، مهرداد محمدیان صفحات 55-74

    بیگانگی اجتماعی با تاثیری که بر مشارکت مدنی، اعتماد و نشاط اجتماعی دارد، همواره محل پرسش جامعه شناسان بوده است. این پژوهش بر پایه نظریه گیدنز، بوردیو و روثستاین با هدف مطالعه بیگانگی اجتماعی جوانان و نقش فساد ادراک شده در آن با روش پیمایش و استفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل جوانان 14 تا 29 ساله استان اردبیل بود که با شیوه نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم و با استفاده از فرمول کوکران 373 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. روایی و پایایی سازه های پرسشنامه با استفاده ازنرم افزار PLS محاسبه شد که براساس مقدار AVE، پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ، پرسشنامه از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار بود. یافته ها نشان داد که سطح بیگانگی اجتماعی و فساد ادراک شده در بین جوانان استان اردبیل پایین تر از متوسط و تاثیر فساد ادراک شده بر بیگانگی اجتماعی معنادار است. همچنین، تاثیر فساد ادراک شده با مداخله متغیرهای سرمایه های اقتصادی و فرهنگی و با کنترل متغیرهای جمعیت شناختی (جنسیت، تاهل و محل سکونت) در بیگانگی اجتماعی جوانان معنادار می باشد. شاخص های برازش مدل معادلات ساختاری نشان داد بین داده های تجربی با مدل مفهومی پژوهش همخوانی بالایی وجود دارد.

    کلیدواژگان: بیگانگی اجتماعی، فساد ادراک شده، جوانان، سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی
  • ابوالفضل فتح آبادی* صفحات 75-86

    سازمان های مردم نهاد (سمن ها)، تشکل هایی مردمی و خصوصی اند که به ویژه در دوران بروز مشکلات اساسی در یک جامعه می توانند به سرعت به خدمت رسانی، حمایت و توانمندسازی آسیب دیدگان اقدام کنند. بر همین اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی اقدامات سمن های جوانان استان مرکزی در حمایت از آسیب دیدگان از شرایط متعاقب شیوع ویروس کووید19 و پاسخ به این پرسش بوده است که آیا اقدامات حمایتی سمن های مزبور را با توجه به حوزه تخصصی فعالیت شان، باید امری ویژه در شرایطی ویژه در نظر گرفت یا می توان بر مبنای ادبیات نظری مرتبط با سمن ها تبیین نمود؟ جهت تحقق این هدف و پاسخگویی به این پرسش، از روش پژوهش مشاهده همراه با مشارکت بعلاوه روش پژوهش اسنادی استفاده شد؛ یعنی گردآوری داده های پژوهش با مشاهده مشارکتی پژوهشگر در کمک و نظارت بر تهیه و توزیع بسته های کمک معیشتی و نیز بر اساس آمارهای معاونت جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی و تحلیل داده ها بر اساس مبانی نظری موجود در حوزه سازمان های مردم نهاد صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که 162 نفر از اعضای سمن های جوانان در 9 شهرستان استان مرکزی در قالب دو رزمایش «همت جوانانه» و «کمک مومنانه»، بسته های حمایتی کمک معیشتی را تهیه و میان 6148 خانوار توزیع کرده اند. اقدامات مزبور نشان دهنده اهمیت نقش حمایتی سمن ها در بحران های اجتماعی است که بر اساس ادبیات نظری موجود در این زمینه، وظیفه اصلی آنهاست و نسبت به وظایف تخصصی تعریف شده شان دارای اولویت می باشد.

    کلیدواژگان: سمن های جوانان، اقدامات حمایتی، ویروس کووید19، استان مرکزی، ایران
  • مریم نظری منتظر*، فرشید نمامیان، سید رضا حسنی صفحات 87-106

    هدف این پژوهش، مطالعه ساختاری تفسیری تبلیغات الکترونیک در جهت توسعه کسب وکار در شرایط پاندمی کرونا بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های میدانی بود. روش انجام پژوهش، آمیخته کیفی (روش تحلیل تم) و کمی (مدل سازی) بود. جامعه آماری این پژوهش در هر دو بخش کیفی و کمی شامل خبرگان و کارشناسان فروشگاه های اینترنتی بود. با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک اشباع نظری، آگاهی دهندگان کلیدی شامل 15 نفر از خبرگان و کارشناسان فروشگاه های اینترنتی برای شناسایی چارچوب مدل تبلیغات الکترونیک در کسب وکار کارآفرینان جوان در شرایط کرونا انتخاب شده اند و با آن ها مصاحبه نیمه ساختارمند با گروه های کانونی  به عمل آمد و مولفه ها و عوامل تبلیغات الکترونیک در کسب وکارهای نوظهور کارآفرینان جوان شناسایی شد. سپس الگوسازی ساختاری تفسیری نیز به عنوان یکی از روش های اجماعی مورد استفاده قرار گرفت. از نرم افزار MaxQDA نسخه Pro به منظور تحلیل مصاحبه ها استفاده گردید. از نرم افزار SPSS به منظور توصیف ویژگی های جمعیت شناختی و از نرم افزار MicMac برای طراحی مدل بهره گیری شد. نتایج پژوهش نشان داد که ویژگی های فردی مخاطبان و زیرساخت ها در منطقه مستقل، ویژگی های تبلیغ، کانال های تبلیغ، شناخت و اعتبار برند و ایجاد ارزش به مشتری در منطقه وابسته و سرانه استفاده از نت در منطقه خودمختار قرار دارند. بنابراین چارچوب پیشنهادی تبلیغات الکترونیک در کسب وکار، درکی عمیق نسبت به عوامل موثر بر تبلیغات الکترونیک به دست می دهد و زمینه رشد و توسعه کسب وکار در شرایط پاندمی کرونا را ایجاد می نماید.

    کلیدواژگان: مدل سازی، تبلیغات اینترنتی، کسب وکار، ساختاری تفسیری و کارآفرینی
  • مرجان همتی نژاد*، رضا نیک بخش، اکبر آفرینش خاکی، فریده شریفی فر صفحات 107-120

    هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی نقش اعتماد به مدیر، عدالت توزیعی و محصورشدگی شغلی در قصد جا به جایی شغلی معلمان تربیت بدنی شهر تهران بود. پژوهش حاضر توصیفی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این تحقیق را کلیه معلمان زن و مرد تربیت بدنی شهر تهران در سال تحصیلی 98- 1397(2152 نفر) تشکیل می دادند. حداقل حجم نمونه براساس فرمول کوکران 326 نفر بود. نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای طبقه ای از مناطق 19 گانه آموزش و پرورش شهر تهران انتخاب شد. در این تحقیق از «پرسشنامه محصورشدگی شغلی»  کارسلی و همکاران (2007)، «پرسشنامه قصد جا به جایی شغل» سینگ و همکاران (1996)، «پرسشنامه اعتماد مدیر» لی و همکاران (2013) و «پرسشنامه عدالت توزیعی» نیهوف و همکاران (1993) استفاده گردید. برای بررسی مدل تحقیق از تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس نسخه 3 یهره گیری شد.نتایج نشان داد که اعتماد مدیر بر قصد جا به جایی شغلی در بافت ورزش تاثیر معنادار ندارد. عدالت توزیعی بر قصد جا به جایی شغلی در بافت ورزش در سطح 01/0 تاثیر منفی معنادار دارد. محصور شدگی شغلی در تاثیر اعتماد مدیر بر قصد جا به جایی شغلی در بافت ورزش نقش تعدیل گر ندارد. محصور شدگی شغلی در تاثیر عدالت توزیعی بر قصد جا به جایی شغلی در بافت ورزش نقش تعدیل گر معنادار دارد. بنابراین، پیشنهاد می شود محصورشدگی شغلی به عنوان یکی از سازه های مهم شغلی در وزارت آموزش و پرورش مورد توجه جدی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اعتماد به مدیر، عدالت توزیعی، محصورشدگی شغلی، قصد جا به جایی شغلی، معلمان تربیت بدنی شهر تهران
  • علی رشیدی*، سیروس احمدی، مجید سلیمانی صفحات 121-138

    هدف از این پژوهش، تدوین الگوی مفهومی توسعه حرفه ای مدیران در سازمان های ورزشی کشور بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد اکتشافی نظام مند انتخاب شد. جامعه آماری پژوهش شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران و اساتید) و منابع اطلاعاتی (کتاب ها، مقالات، اسناد و..) بود. نمونه گیری به تعداد قابل کفایت و با روش قضاوتی بر مبنای رسیدن به اشباع نظری انجام شد (20 نفر و 57 سند). ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه های اکتشافی ساختارمند بود. روایی ابزار و چارچوب براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه، نظر خبرگان و توافق بین مصححان ارزیابی و تایید گردید. جهت تحلیل یافته ها از روش کدگذاری مفهومی چندمرحله ای با رویکرد تحلیل نظامی استفاده شد. چارچوب مفهومی پژوهش شامل 74 مولفه، 16 بعد و 6 سطح بود. سطوح مدل به ترتیب توالی اثرگذاری- اثرپذیری متغیرهای آن ها شامل الزامات حرفه ای گرایی مدیریت در ورزش (2 بعد)، کارآمدسازی نظام تربیت مدیران ورزشی (3 بعد)، راهبرد های توسعه حرفه ای (3 بعد)، ظرفیت سازی نظامی توسعه حرفه ای (3 بعد)، توسعه حرفه ای مدیران ورزشی (3 بعد) و کارکردهای توسعه حرفه ای مدیران (2 بعد) بود. براساس یافته های پژوهش می توان گفت توسعه حرفه ای مدیران ورزشی یک فرایند نظام مند و راهبردی است که تحت تاثیر الزامات برونی و درونی از طریق کارآمدسازی و ظرفیت سازی به کارکردهای هدف منجر می شود. از این رو، پیشنهاد می شود تا از چارچوب ارایه شده در این پژوهش برای بهبود فرایند مذکور در سازمان های ورزشی کشور استفاده شود.

    کلیدواژگان: توانمندسازی مدیران، حرفه ای گرایی، توسعه شغلی و سازمان های ورزشی
  • راحله بحیرایی، بهرام قدیمی*، امیرمسعود امیر مظاهری، علی باصری، محمدمهدی مظاهری تهرانی صفحات 139-154

    سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از شاخصه های توسعه و پیشرفت مورد توجه عالمان اجتماعی است و در کیفیت تعاملات اجتماعی نقش بسزایی دارد. هدف از انجام این پژوهش، دست یابی به مدل جامعه شناختی سرمایه فرهنگی نخبگان ورزشی در تعامل با بستر اجتماعی می باشد. رویکرد پژوهش، کیفی و روش به کارگرفته شده، دلفی می باشد. براین اساس، با 10 نفر از متخصصان و نخبگان ورزشی به میزان 500 دقیقه مصاحبه شد و 5 مقوله جامعه شناختی سرمایه اجتماعی نخبگان ورزشی در تعامل با بستر اجتماعی شناسایی گردید: دسته «تعاملات اجتماعی» شامل شاخص های شبکه تعاملات و روابط اجتماعی که دارای بیشترین نمره و میانگین هستند و پس از آن به ترتیب دسته های «سرمایه های اجتماعی»، «منابع انسانی» و «ظرفیت ها» در بستر اجتماعی بر سرمایه اجتماعی نخبگان ورزشی از سوی متخصصان و نخبگان ورزشی حایز اهمیت شناخته شده اند. در آخرین ردیف اهمیت نیز دسته «منابع مادی» قرار دارد. بر این اساس، دو شاخص «آموزش به عنوان حامی ورزش» با میانگین 9/4 در بالاترین حد اثرگذاری و «اساتید و دست اندرکاران امر ورزش»، «کارگروهی» و «همدلی» و «وجدان کاری» با نمره میانگین مشترک 8/4 از بیشترین میزان تاثیر برخوردار بودند. همچنین کمترین میزان تاثیر و تعامل مربوط به  شاخص«حمایت دولت» با میانگین اثرگذاری 8/3 بود.

    کلیدواژگان: مدل جامعه شناختی، سرمایه اجتماعی، نخبگان ورزشی، بستراجتماعی
  • احمدرضا کیانی، سید احسان امیرحسینی*، مهرزاد حمیدی صفحات 155-172

    هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل توسعه ورزش شهروندی کلان شهرهای ایران با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری بود. روش پژوهش، توصیفی و به لحاظ هدف، کاربردی بود. گردآوری اطلاعات، به صورت میدانی و به شیوه آمیخته کیفی و کمی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی تعداد 18 نفر از خبرگان و در بخش کمی، تعداد 70 نفر شامل مدیران و کارشناسان دفتر ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، مسیولان فدراسیون و هییت ورزش های همگانی و مدیران تربیت بدنی شهرداری در کلان شهرهای ایران بودند. داده ها با بررسی اسنادی و نظرات خبرگان با روش دلفی و پرسشنامه محقق ساخته حاوی 16 عامل توسعه ورزش شهروندی جمع آوری شد. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه و یایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ تایید شد (86/0= α). جهت ساختاردهی عوامل و طراحی مدل از نظرات خبرگان، درصد فراوانی و تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری استفاده شد.یافته های پژوهش نشان داد که 16 عامل موثر شناسایی شده بر توسعه ورزش شهروندی در 7 سطح قرار گرفتند. عوامل چشم انداز و مدیریت کلان و برنامه ریزی و مدیریت جامع در سطح زیربنایی مدل قرار داشتند. در نتیجه می توان گفت که توجه به ورزش شهروندی باید در جهت گیری های کلان دولت قرار گیرد و مسیولان نسبت به طراحی و اجرای برنامه جامع توسعه ورزش شهروندی اقدام لازم را انجام دهند.

    کلیدواژگان: ایران، کلان شهر، ورزش شهروندی و مدلسازی ساختاری تفسیری
  • محمدمهدی سلاطین اسلامیه*، نعمت الله نعمتی، طاهره باقرپور صفحات 173-191

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی موانع خصوصی سازی باشگاه های فوتبال ایران با رویکرد حقوقی به روش ساختاری تفسیری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه اساتید مدیریت ورزشی و اساتید حقوق ورزشی و حقوق آشنا با ورزش و ساختار حقوقی ورزش تشکیل می دادند که به روش گلوله برفی تا حد اشباع با بیست نفر مصاحبه شد. ابتدا از طریق تحقیقات کتابخانه ای و مراجعه به سایر مطالعات، مقدمات تحقیق فراهم گردید و سپس به روش مصاحبه، ابعداد و گویه ها شناسایی گردید. پس از شناسایی 12 مولفه، فرایند ساختاری تفسیری اجرا شد. یافته های تحقیق نشان داد موانع خصوصی سازی باشگاه های فوتبال ایران شامل موانع ورود باشگاه ها به بازار سرمایه، مشکلات ساختاری بازار بورس، موانع مالی باشگاه ها، بروکراسی های سازمان های ورزشی، مشکلات اداری دستگاه های نظارتی، عدم شفافیت رویه حقوقی اداری، دخالت دولت در خصوصی سازی باشگاه ها، نفوذ افراد غیر ورزشی در باشگاه ها، عدم اجرای قوانین حقوقی خصوصی سازی، وابستگی باشگاه ها به بخش های دولتی و خصولتی، فاصله با معیارهای مالی فیفا و محدودیت های قانونی درآمدزایی می باشند که در فرایند ساختاری تفسیری اولویت بندی شدند. با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که برای توسعه خصوصی سازی در باشگاه های فوتبال ایران باید زیرساخت حقوقی در سازمان های خصوصی سازی و بورس ایجاد شود و با ایجاد شفافیت در ساختار باشگاه ها، زمینه ورود بخش خصوصی به باشگاه ها فراهم گردد.

    کلیدواژگان: خصوصی سازی، باشگاه های فوتبال ایران و تحلیل ساختاری تفسیری
  • ولی علیزاده، جواد شهلائی باقری*، حبیب هنری، غلامرضا شعبانی بهار صفحات 193-218

    هدف از پژوهش حاضر، تحلیل کیفی پژوهش های انجام گرفته در حوزه توسعه ورزش قهرمانی به ویژه ورزش هندبال بود. روش پژوهش حاضر، کیفی و از نوع فراترکیب با روش هفت مرحله ای ساندلووسکی و باراسو (2007) بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه منابع مرتبط به تعداد 465 منبع بود که ابتدا تعداد 65 منبع بر اساس عنوان انتخاب شد. سپس 43 منبع بر اساس چکیده گزینش گردید و در نهایت 34 منبع بر اساس محتوا به عنوان منابع مرتبط، به روش کدگذاری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج فراترکیب، عوامل موثر بر توسعه ورزش قهرمانی هندبال را در دو محیط درونی (سطح خرد و میانی) و بیرونی (سطح کلان) و در چهار مقوله اصلی شامل عوامل فردی (5 بعد و 24 کد)، عوامل انسانی- مدیریتی (6 بعد و 40 کد)، عوامل مالی- زیرساختی (4 بعد و 46 کد) و عوامل اجتماعی- فرهنگی (6 بعد و 37 کد) طبقه بندی نمود. در مجموع، می توان گفت که عوامل و مولفه های به دست آمده از این تحقیق راهنمای خوبی جهت سرمایه گذاری، تصمیم گیری و اتخاذ راهبردهای مناسب توسعه هندبال کشور می تواند باشد.

    کلیدواژگان: تحلیل کیفی، توسعه ورزش قهرمانی، فراترکیب و هندبال
  • رحیم رمضانی نژاد، شاهرخ بهمئی*، حمیدرضا گوهر رستمی، حسین ملتفت صفحات 219-238

    هدف از این پژوهش طراحی و آزمون مدل مفهومی برای تحلیل سیستم توسعه بسکتبال در ایران با استفاده از رویکرد معادلات ساختاری بود. این تحقیق از نظر نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری شامل مدیران، کارشناسان و مربیان آگاه به توسعه بسکتبال در کشور بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت برای مدلسازی در نرم افزار پی ال اس برآورد و با روش قضاوتی نمونه گیری انتخاب شد (214 نفر). ابزار پژوهش پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی پژوهش (محقق ساخته) با مقیاس 5 ارزشی لیکرت بود (96 سوال). روایی ابزار پژوهش در سه بخش روایی محتوایی (11 نفر= نظر متخصصان)، پایایی (89/0=ضریب آلفای کرونباخ) و روایی سازه (برازش مطلوب مدلسازی) تایید گردید. نتایج نشان داد که مدل مفهومی پژوهش شامل سطح زمینه (تحولات و توسعه بین المللی، ویژگی ها و قابلیت ها، پیشینه و سابقه ملی، توسعه ملی ورزش)، قابلیت (مدیریت راهبردی و  اجرایی،  منابع فیزیکی و امکانات، مدیریت مالی و منابع اقتصادی، علمی و فناوری)، مشارکت (رویداد و مشارکت، مدیریت منابع انسانی متخصص، مدیریت استعداد و ورزشکاران، مدیریت ذینفعان بیرونی) و پیامد (توسعه پایدار بسکتبال) است. مدل مفهومی در نرم افزار آزمون شد و نتایج آن در دو بخش الف) تحلیل عاملی متغیرهای اصلی با ابعاد و مولفه های زیر مجموعه ها آن و ب) تحلیل مسیر بین این متغیرهای اصلی گزارش شد. به جز سه رابطه استعدادیابی بر رویداد، زمینه محیطی بر مدیریت راهبردی و اثر منابع بر رویداد، سایر روابط مورد تایید قرار گرفت و معنی دار بود. براساس مدل پیشنهادی می توان گفت که توسعه بسکتبال یک فرایند راهبردی است که تحت تاثیر عوامل مذکور نهایتا از طریق مولفه های مشارکتی صورت می گیرد.

    کلیدواژگان: مدل توسعه، توسعه ورزش، ورزش های گروهی و رشته بسکتبال
  • رضا گرجی مرغملکی، مهدی سلیمی*، رسول نظری صفحات 239-258
    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل نهادینه سازی جو اخلاقی در فوتبال حرفه ای ایران بود. پژوهش با رویکرد کیفی، به روش داده بنیاد، بر اساس نمونه گیری هدفمند و با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند و تا اشباع نظری (23 مصاحبه) صورت پذیرفت. تحلیل داده ها بر اساس رویکرد اشتراوس و کوربین (کد گذاری های باز، محوری و انتخابی) انجام پذیرفت. مفاهیم شناسایی شده در قالب شش مقوله 1. شرایط علی (عوامل شخصیتی، اخلاقی و فردی) ؛ 2. مقوله مرکزی (نهادینه سازی جو اخلاقی در فوتبال حرفه ای ایران)؛ 3. راهبردها (فرهنگ سازی، آموزش، شایسته سالاری، درآمدزا کردن باشگاه ها، توسعه زیر ساخت ها، شفاف سازی، وضع قوانین تشویقی و تنبیهی، ساماندهی کانون های هواداران، نهادینه کردن نظارت و کنترل و تلطیف محیط ورزشگاه ها)؛ 4. عوامل زمینه ای (عوامل مالی، فرهنگی - اجتماعی، ساختاری و زیرساختی)؛ 5. عوامل مداخله گر (شرایط اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و قضایی)؛ و 6. پیامدها (بروز مخالفت ها، بار ملی و تجهیزاتی، فوتبال پاک، توسعه فنی و اقتصادی و افزایش گرایش به ورزش) دسته بندی و مدل پژوهش ایجاد شد. بنا بر نتایج پژوهش به مدیران امر پیشنهاد می شود با استفاده از مدل ارایه شده و برنامه ریزی و تصمیم گیری مناسب، ضمن کاستن از معضلات اخلاقی، در مسیر نهادینه سازی جو اخلاقی در فوتبال حرفه ای ایران قدم بردارند و به محققان آتی، تحقیق در مورد تاثیر مستقل هر یک از عوامل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در جو اخلاقی فوتبال حرفه ای ایران پیشنهاد می گردد
    کلیدواژگان: نهادینه سازی، جو اخلاقی، فوتبال حرفه ای و رویکرد داده بنیاد
  • حسین صالح، فرشاد تجاری*، حمید سجادی هزاوه صفحات 259-268

    هدف کلی این پژوهش، آزمون مدل رفتار مصرف ورزش با تاکید بر کیفیت رابطه (مورد مطالعه: هواداران لیگ برتر فوتبال ایران در فصل1400-1399) بود. تحقیق حاضر، توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی است و از لحاظ هدف نیز جزو تحقیقات کاربردی محسوب می شود. جامعه آماری مطالعه شامل کلیه هواداران تمام باشگاه های حاضر در لیگ برتر فوتبال فصل 99 ایران بود. برای انتخاب نمونه آماری، با توجه به تعداد هواداران تیم های لیگ برتر ایران، تعداد 384 نفر به روش نمونه گیری تناسبی انتخاب شد. در این تحقیق از پرسشنامه های «کیفیت رابطه» کیم و همکاران ‏(2011) و «مقیاس رفتارهای مصرف ورزش» کیم و همکاران ‏(2011) استفاده گردید. آلفای کرونباخ پرسشنامه ها به ترتیب 88/0 و 76/0 به دست آمد که حاکی از مطلوب بودن پایایی پرسشنامه ها می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی و نرم افزار Smart Pls نسخه 3 استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت رابطه (اعتماد، تعهد، رضایت، عمل متقابل و خود ارتباطی) بر رفتار مصرف ورزش (حضور، خرید کالاها و رسانه) هواداران لیگ برتر فوتبال ایران تاثیر مثبت معناداری دارد. در نهایت، مدل تحقیق نیز از برازش قوی برخوردار بود و می تواند به عنوان یک الگوی عملیاتی در لیگ برتر ایران برای جذب هر چه بیشتر هواداران فوتبال مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کیفیت رابطه، رفتار مصرف ورزش، هواداران لیگ برتر فوتبال ایران
  • بهناز خیاط، فریبا محمدیان*، نیما ماجدی صفحات 269-286

    بانوان در سال های اخیر به خوداشتغالی و فرآیندهای کارآفرینی در ورزش روی آورده اند. از این رو، هدف پژوهش حاضر تحلیل عوامل پیش برنده و بازدارنده توسعه کارآفرینی ورزشی بانوان در کشور است. این تحقیق از نظر هدف کابردی بود که به شیوه آمیخته انجام شد. ابتدا برای شناسایی عوامل پیش برنده و بازدارنده توسعه کارآفرینی ورزشی بانوان، به مطالعه مبانی نظری و مصاحبه با خبرگان پرداخته شد. پس از ساخت پرسشنامه با استفاده از عوامل شناسایی شده و تایید روایی صوری و محتوایی در بین جامعه آماری توزیع گردید. جامعه آماری شامل کلیه بانوان کارآفرین ورزشی کشور و صاحب کسب و کارهای ورزشی بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه ها به صورت الکترونیکی بین آنها توزیع گردید. در مجموع 273 پرسشنامه بازگردانده شد. از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی برای شناسایی مولفه ها و گویه ها و از آزمون مدلسازی معادلات ساختاری برای ارزیابی تحلیل عاملی مدل مفهومی تحقیق استفاده شد. در مجموع 4 عامل پیش برنده در قالب 23 گویه (عوامل پشتیبانی، اجتماعی، فردی و فنآورانه) و 6 عامل بازدارنده در قالب 31 گویه (عوامل فرهنگی، روحیه کارآفرینی، حمایتی آموزشی، مالی اقتصادی، سیاسی قانونی و ساختاری) شناسایی شد و مدل مفهومی تحقیق تایید گردید. به طور کلی، می توان گفت برای بهبود وتوسعه کارآفرینی ورزشی بانوان در کشور، توجه به عواملی که رسیدن به مسیر را بهبود می بخشند در اولویت اول و عواملی که مسیر رسیدن به بهبود را کند می کنند، در اولویت بعدی قرار دارند. در پایان، پیشنهادهایی برای برون رفت از این آسیب ها بیان شد.

    کلیدواژگان: بانوان، توسعه، کارآفرینی ورزشی، عوامل پیش برنده، عوامل بازدارنده
  • افشین اخگر، مژگان خدامرادپور، مظفر یکتایار*، هیرش سلطان پناه صفحات 287-308

    هدف پژوهش حاضر، ارایه الگوی پارادایمی توسعه پایدار ورزش همگانی با رویکرد فرهنگی- اجتماعی به شیوه داده بنیاد بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه متخصصان، صاحب نظران، سیاست گذاران، مشاوران و فعالان حوزه ورزش همگانی تشکیل می دادند و روش نمونه گیری به صورت غیر احتمالی- هدفمند بود. اندازه نمونه در این پژوهش بر مبنای شاخص اشباع نظری برابر با 16 نفر شد. داده ها بر اساس مصاحبه باز و بر مبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل گردیدند که 141 مفهوم اولیه، 24 کد محوری و 5 کد گزینشی به دست آمد. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل مصاحبه های کیفی نشان داد که عوامل مداخله گر شامل عدم پوشش و حمایت رسانه ها، عدم توجه به ذایقه مخاطبان، لذت بردن و علایق شخصی و بی توجهی سیاست گذاران و پیامدها شامل بهبود تعاملات اجتماعی، افزایش میزان مشارکت در فعالیت بدنی، نهادینه کردن ورزش همگانی در جامعه و تغییر نگرش و رفتار افراد به ورزش همگانی بودند. براساس مدل تحقیق، یکی از راهبردهای نهادینه کردن ورزش همگانی در زندگی روزمره مردم، تدوین برنامه نظام مند برای تمامی نهادهای اجتماعی است.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: توسعه پایدار، ورزش همگانی و رویکرد فرهنگی- اجتماعی
  • محمدعلی باتوانی، حمید فروغی پور*، مجید سلیمانی، نجف آقایی صفحات 309-328

    تاثیر فرهنگ سازمانی بر بهره وری، بقای سازمان در عصر پر رقابت حاضر را تضمین می نماید. فدراسیون های ورزشی چون کاراته در سال های اخیر اهمیت بالایی یافته اند. هدف از انجام بررسی حاضر، تبیین تاثیر ابعاد فرهنگ سازمانی بر بهره وری کاراته کاهای نخبه استان اصفهان با نقش میانجی نوآوری بود. روش پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی- پیمایشی بود. حجم نمونه شامل341 نفر کاراته کای داوطلب در دسترس شهر اصفهان بود که با روش سولومون در 4گروه 1(اعمال متغیر مستقل/ انجام پیش آزمون-پس آزمون)، 2 (اعمال متغیر مستقل/ انجام پس آزمون)، 3 (انجام پیش آزمون-پس آزمون) و 4(انجام پس آزمون) تقسیم بندی شدند. از پرسشنامه های رابینز (1996)، هرسی و گلد اسمیت (2003)، و مادسیج (1988) به ترتیب جهت سنجش فرهنگ سازمانی، بهره وری و نوآوری استفاده گردید. با اخذ پیش آزمون، برای نمونه های گروه1 و2 کلاس آموزشی فرهنگ سازمانی به مدت 18 ساعت توسط یک مدرس با مطالب یکسان اجرا و پس از6 ماه مجددا پس آزمون اخذ گردید. از شاخص های آمار توصیفی، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه ساده و آزمون بررسی نقش میانجیVAF با نرم افزار آماری SPSS برای آنالیز داده ها استفاده شد. سطح معناداری در سطح05/0>P در نظر گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش فرهنگ سازمانی موثر واقع شده است و میانگین نمرات فرهنگ سازمانی، نوآوری و بهره وری در پس آزمون به طور معناداری افزایش داشت (000/0=P). تاثیر میانجی گری متغیر نوآوری و مولفه های توجه به جزییات، جسارت، ریسک پذیری و ثبات فرهنگ سازی بر بهره وری نیروی انسانی جزیی بود (000/0=P، 8/0> VAF)، در حالی که تمام اثر فرهنگ سازمانی با نقش میانجی نوآوری بر بهره وری منوط به مولفه های خلاقیت فردی، تیم گرایی، توجه به افراد و نتیجه گرایی بود (000/0=P، 8/0< VAF). توجه به نوع مولفه های فرهنگ سازمانی در ایجاد تاثیرات کلی و یا جزیی بر افزایش بهره وری با نقش میانجی نوآوری در کاراته کاران نخبه استان اصفهان دارای اهمیت است.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، نوآوری، بهره وری، کاراته و نخبه
  • سارا افتخارزاده، سارا کشکر*، رضا صابونچی صفحات 329-354

    مدیریت با برنامه ریزی نظام مند نیروی انسانی می تواند هزینه های نیروی کار را کنترل کند و بر مازاد و کمبود نیروی انسانی غلبه نماید. معمولا این کار با تعدیل نیروی انسانی انجام می گیرد. هدف از این پژوهش، تدوین الگوی کیفی تعدیل نیروی انسانی در ورزش بود. روش تحقیق حاضر کیفی بود که با استفاده از نظریه داده بنیاد با رویکرد اشتراوس و کوربین انجام شد. جامعه آماری تحقیق را کلیه خبرگان مدیریت ورزش در بخش علمی و تجربی تشکیل می دادند. نمونه گیری به روش هدفمند و گلوله برفی انجام شد. محقق بعد از 15 مصاحبه به اشباع اطلاعاتی رسید، اما مصاحبه ها تا 18 مورد ادامه پیدا کرد. کدگذاری اطلاعات توسط نرم افزار مکس کیودا 2020 انجام شد. با توجه به نتایج پژوهش، تحولات سریع و پیشرفت فناوری و عوامل سازمانی به عنوان مهمترین شرایط علی، هزینه های اقتصادی و فشار از سازمان های بالادستی به عنوان مهمترین عوامل مداخله گر، وجود نقشه راه و برنامه به عنوان مهمترین شرط زمینه ای، تدوین الگوی راهبردی تعدیل نیروی انسانی و ارزیابی منظم و مستمر نیروی انسانی به عنوان مهمترین راهبردها و افزایش بهره وری سازمان به عنوان مهمترین پیامد شناسایی شدند. بدین ترتیب، تعدیل نیروی انسانی در سازمان های ورزشی مستلزم داشتن برنامه و نقشه راه است و بدون آن، هر اقدامی در کوتاه مدت و بلند مدت ممکن است سازمان را با مشکلات جدی روبه رو کند.

    کلیدواژگان: نیروی انسانی، تعدیل، مدیریت منابع انسانی، نقشه راه نیروی انسانی و ورزش
  • محمدرضا رجبی*، غلامرضا شعبانی بهار، غلامعلی کارگر، حبیب هنری صفحات 355-378

    هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل برنامه ریزی، جذب و انتخاب مدیریت استعداد در ورزش هندبال ایران بود. این تحقیق، از دسته تحقیقات کیفی می باشد که به صورت بنیادی انجام گرفته است. گردآوری داده ها با استفاده از مطالعه اسناد و مصاحبه با 15 نفر از خبرگان حوزه هندبال انجام گرفت که به روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. داده ها با استفاده از کدگذاری باز، محوری و گزینشی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها بیانگر وجود 28 مفهوم موثر در بخش برنامه ریزی استعداد بود که در هشت مولفه ارتباط و تعامل با نهادها، ساختار سازمانی مناسب، تنظیم برنامه جامع و عملیاتی، ارزیابی و نگرش سیستماتیک، تدوین مدل یکپارچه ساختارمند و اجرایی، افزایش بودجه و منابع مالی، انجام مطالعات آمایشی و پژوهشی و آموزش نیروی انسانی دسته بندی شدند. در بخش جذب استعداد، 25 مفهوم موثر در شش مولفه تبلیغات رسانه ای، تبلیغات و برندسازی هندبالی، نقش آموزش و پرورش، نقش دانشگاه ها و سایر ارگان ها، نقش بعد همگانی هندبال و نقش بعد تخصصی هندبال طبقه بندی گردیدند. همچنین در بخش انتخاب استعداد نیز 28 مفهوم موثر در در هشت مولفه عوامل سازمانی، آزمون ها و شاخص های استعدادیابی، عوامل ژنتیک، برگزاری مسابقات، عوامل اجتماعی- ذهنی، مهارت جسمانی و حرکتی، نقش مربیان استعدادیاب و امکانات و تجهیزات طبقه بندی شدند. براساس نتایج تحقیق، راهبردهای ارتباط و تعامل با آموزش و پرورش، ثبات مدیریت و برنامه، پوشش رسانه ای، حمایت از مربیان و قهرمانان هندبال، اعتبار و مناسب بودن آزمون ها و شاخص های استعدادیابی و بودجه و منابع مالی کافی می توانند کمک رسان مسیولان حاکمیتی در راستای مدیریت استعداد هندبال کشور باشد.

    کلیدواژگان: انتخاب استعداد، برنامه ریزی استعداد، تحلیل کیفی، جذب استعداد و هندبال
  • مهدی مستجاب الدعوه، حبیب هنری*، علیمحمد صفانیا، ابوالفضل فراهانی صفحات 379-394

    هدف این تحقیق، طراحی مدل ارزیابی عملکرد مدیریت منابع انسانی در وزارت ورزش و جوانان بود. در این تحقیق از روش نظریه داده بنیاد رهیافت نظام مند استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان ورزشی بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و رسیدن به اشباع نظری 14 نفر از آن ها انتخاب شدند. در این تکنیک یک گروه اولیه جهت مصاحبه انتخاب و سپس گروه های بعدی جهت مصاحبه توسط همین گروه معرفی گردیدند و نمونه گیری تا جایی تداوم یافت که پژوهش به اشباع نظری و کفایت رسید- پس از انجام 14 مصاحبه اشباع نظری حاصل گردید. جهت گردآوری داده ها در بخش کیفی، از مصاحبه نیمه ساختار یافته  و برای تحلیل داده ها از سه فرایند همپوش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری نظری استفاده شد. بنا بر یافته های این تحقیق، 85 کد باز و 21 کد محوری به دست آمد که در شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردی، پیامدها و مقوله محوری دسته بندی شدند. نتایج این تحقیق به مدیریت منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان کمک می کند تا نسبت به عملکرد منابع انسانی خود آگاهی یابند و به نقاط قوت و ضعف عملکردی آن ها پی ببرند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، ادراک عملکرد، ارزیابی مبتنی بر تامین هدف، وزارت ورزش و جوانان
  • شمس الدین رضایی* صفحات 395-412

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیرات شیوع کووید-19 بر ورزش همگانی در ایران انجام شد. این پژوهش توصیفی- تحلیلی و از نوع میدانی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه افراد شرکت کننده در ورزش همگانی در ایران قبل از شیوع بیماری کووید-19 می باشد. برای گردآوری داده ها از «پرسشنامه استاندارد گروه بین المللی پژوهشگران کووید-19 و ورزش» استفاده شد که پایایی این پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ (87/0) تعیین و روایی نیز پس از بررسی توسط تعدادی از اساتید متخصص در این زمینه مورد تایید قرار گرفت. پرسشنامه مربوطه با کمک هییت های ورزش همگانی به صورت الکترونیکی و آنلاین منتشر و تعداد 842 پرسشنامه از کل کشور به روش طبقه ای خوشه ای تکمیل و جمع آوری گردید و به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی مانند میانگین، انحراف معیار، جداول و نمودارها و آمار استنباطی مانند آزمون ضریب همبستگی رتبه ای کندال  و آزمون خی دو استفاده گردید. نتایج پژوهش حاکی از این است که در زمان قرنطینه، 88 درصد اماکن سرپوشیده و 9/64 درصد اماکن روباز تعطیل بوده و 3/34 درصد افراد شغل خود را به دلیل شیوع کووید-19 از دست داده اند. تست کرونای 1/6 درصد ورزشکاران مثبت و 45 درصد هم هنوز تست نداده اند. همچنین نتایج نشان داد که بین تعداد جلسات و شدت تمرینات قبل از دوره کرونا و حین دوره کرونا تفاوت معناداری در ورزشکاران وجود دارد، ولی بین نتایج تست کووید-19 و میزان پایبندی به قوانین و پروتکل های بهداشتی تفاوت معناداری وجود ندارد. نتیجه گیری اینکه فعالیت های ورزشی به شدت تحت تاثیر کووید-19 قرار گرفته و کاهش یافته است.

    کلیدواژگان: کووید-19، پارامترهای تمرین و فعالیت ورزشی
  • علی کاشی*، زهرا سرلک صفحات 413-430

    هدف اصلی از اجرای این طرح تحقیقی بررسی شیوع مصرف مکمل ها و دارو های نیروزا در باشگاه های ورزشی کشور بود. جامعه آماری این پیمایش ملی کلیه ورزشکاران سازمان یافته کشور در سال 1389 بودند که با روش نمونه گیری خوشه ای ورزشکاران در 17 استان کشور انتخاب و با روش نمونه گیری خوشه ای سعی شد تا با استفاده از فرم آنلاین، پرسشنامه سنجش شیوع مصرف مواد نیروزا بین ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی فعال در آن استان ها توزیع و اطلاعات لازم جمع آوری شود که در مجموع 12020 پرسشنامه در بیش از 50 رشته ورزشی در این 17 استان جمع آوری، کد‫گذاری و وارد نرم افزار SPSS شدند. نتایج این پیمایش مشخص ساخت 1859 ورزشکار از 12020 ورزشکار شرکت کننده در این پیمایش (465/15 درصد از کل شرکت کنندگان در این پیمایش) تا کنون اقدام به مصرف مواد نیروزا نموده اند. از بین دارو های نیروزا بیشترین شیوع در بین ورزشکاران ایرانی به ترتیب شامل دارو های کاهش وزن (560/3 درصد)، استرویید های آنابولیک (028/3 درصد) و دارو های تغییر اشتها (921/1 درصد) بود و در شایع ترین مکمل نیز مکمل های ویتامینی (858/9 درصد)، مکمل های پروتیینی (367/9 درصد) و کراتین (11/8 درصد) بود. البته این الگو در بین زنان و مردان ورزشکار متفاوت بود. بر اساس اطلاعات ارایه شده در این پیمایش مشخص شد حدود 15 درصد از ورزشکاران ایرانی اقدام به مصرف مواد نیروزا می نمایند که این میزان در مردان ورزشکار بیشتر بوده و البته مصرف مواد نیروزا در زنان نیز درصد قابل توجهی داشت. برخی از این مواد دارای عوارض جانبی بسیار خطرناک و ثابت شده ای بوده و سلامت ورزشکاران ایرانی را به شکل جدی تهدید می نمایند. با توجه به نتایج این پژوهش، سیاستمداران و مسیولان مرتبط می بایست اقدام به تدوین برنامه های پیشگیری و آموزشی در هر منطقه کشور نمایند.

    کلیدواژگان: ورزشکاران ایرانی، مواد نیروزا، باشگاه های ورزشی و مصرف مواد
  • حسین عامریان، علی فهیمی نژاد*، باقر مرسل، محمد سیاوشی صفحات 431-450

    هدف از مطالعه حاضر، طراحی مدل رهبری زهرآگین بر ترومای سازمانی و اینرسی سازمانی با نقش میانجی بطالت اجتماعی در کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود. این تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بود که داده های آن به شیوه میدانی و با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. نمونه آماری مطالعه شامل 372 نفر از کارکنان وزارت ورزش و جوانان بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری برای جمع آوری داده ها، «پرسشنامه رهبری زهرآگین اشمیت» (2008)، «پرسشنامه ترومای سازمانی وی-وان و هورمن» (2015)، «پرسشنامه PSLQ» (هوگارد و همکاران، 2010) و «پرسشنامه اینرسی سازمانی استفی هاگ»(2014) می باشند که پایایی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه رهبری زهرآگین، ترومای سازمانی، اینرسی سازمانی و بطالت اجتماعی به ترتیب 86/0=α ؛94/0=α؛ 82/0=α و 81/0=α مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزار SPSS و PLS تحلیل شدند. نتایج آزمون تحلیل معادلات ساختاری بر روی مدل پیشنهادی پژوهش نشان داد که مدل از برازش خوب و قابل قبولی برخوردار است. بیشترین ضریب مسیر مربوط به رابطه بین ترومای سازمانی و اینرسی سازمانی (53/0=β، 53/10=T، 001/0=P) و ضعیف ترین رابطه علی بین رهبری زهرآگین با بطالت اجتماعی بود.  در نتیجه برای کاهش اینرسی سازمانی و بطالت اجتماعی در کارکنان باید رفتارهای زهرآگین در رهبران و ترومای سازمانی در کارکنان را کاهش داد.  با توجه به نتایج حاصله پیشنهاد می گردد که اقدامات و سازوکارهای لازم جهت پیش گیری از به وجود آمدن سبک رهبری زهرآگین در کارکنان وزارت ورزش و جوانان به عمل آید.

    کلیدواژگان: رهبری زهرآگین، ترومای سازمانی، اینرسی سازمانی، بطالت اجتماعی و کارکنان وزارت ورزش و جوانان
  • حسین زارعیان، الهام فسنقری*، محمدصادق افروزه، سعید تابش صفحات 451-474

    بازی های المپیک به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی جهان مطرح است و کشورها از سال ها قبل از برگزاری مسابقات، با برنامه ریزی های بلند، میان و کوتاه مدت سعی در به‎دست آوردن بهترین نتایج را دارند. به همین دلیل شناسایی عوامل موثر بر موفقیت ورزشکاران از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی و اولویت بندی عوامل ورزشی موثر بر موفقیت ورزشکاران استان تهران برای کسب سهمیه بازی های المپیک توکیو 2020 بود. روش پژوهش حاضر، آمیخته و جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هییت علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی (به‎ویژه گرایش مدیریت ورزشی)، مدیران ارشد کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران و روسای فدراسیون های ورزشی و هییت های ورزشی استان تهران بود. تعداد نمونه آماری تا حد رسیدن به اشباع نظری (29 نفر) برای مصاحبه (بخش کیفی) ادامه یافت. در بخش کمی، پرسشنامه نهایی بین 25 نفر از خبرگان توزیع‎ و با استفاده از آنتروپی شانون، وزن دهی و اولویت بندی هر یک از عوامل انجام شد. نتایج نشان داد 98 شاخص ورزشی می تواند بر موفقیت ورزشکاران استان تهران برای کسب سهمیه بازی های المپیک توکیو 2020 موثر باشد. تحلیل های انجام شده شاخص ها را در 3 سطح کلان، میانی و خرد طبقه بندی کرد که سطح کلان مربوط به محیط پیرامونی (جامعه)، سطح میانی مربوط به سازمان های ورزشی (فدراسیون ها و کمیته ملی المپیک، ادارات کل ورزش و جوانان و غیره) و سطح خرد مربوط به خود ورزشکار است. سطح خرد به طور مستقیم و سطوح میانی و کلان به طور غیرمستقیم در موفقیت ورزشکاران موثر هستند. در این میان سهم سطوح خرد، میانی و کلان به ترتیب 49، 31 و 18 شاخص بود. پیشنهاد می گردد که مسیولان ارشد کشور و مسیولان ورزشی با توجه به شاخص های شناسایی‎شده در این پژوهش و اولویت‎های آن ها  و به کارگیری و اجرایی کردن آن ها گام های موثری در جهت کسب موفقیت در میادین مختلف بین المللی ورزشی ازجمله کسب سهمیه المپیک و سپس موفقیت در بازی های المپیک بردارند. ضروری است که ورزشکاران نیز با اهمیت دادن به شاخص های سطح خرد و تلاش در جهت به کارگیری آن ها و توانمندکردن خود برای موفقیت در میادین ورزشی و در نهایت سربلندی کشور تلاش کنند.

    کلیدواژگان: موفقیت ورزشی، بازی های المپیک، ورزشکار و آنتروپی شانون
  • ایلخان نوری، عباس خدایاری* صفحات 475-492

    هدف از تحقیق حاضر، تدوین مدل کمی الگوی توانمندسازی ملی برنامه های آموزشی منجیان غریق است. پژوهش حاضر از نوع مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) است. شرکت کنندگان متشکل از روسای هییت های استانی، افراد متخصص در کمیته های تخصصی، مدرسان درجه 1 و ناجیان درجه 1 کشور بودند. نمونه پژوهش به تعداد 90 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. روایی صوری و محتوایی آن توسط 11 تن از متخصصان ورزشی و روایی سازه آن با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق با استفاده از روش حداقل مربعات جزیی با نرم افزار Smart PLS انجام شد. نتایج آزمون مدل پژوهش نشان می دهد که از نظر نمونه های پژوهش، مولفه های فناوری، تجهیزات و امکانات و انگیزه شغلی به ترتیب با بارهای عاملی 830/0، 774/0 و 721/0 بیشترین تاثیر را بر توانمندسازی برنامه های آموزشی منجیان غریق دارند. مولفه های نظارت و ارزیابی، رشد و توسعه و عوامل مدیریتی به ترتیب با بارهای عاملی 315/0، 254/0 و 235/0 دارای کمترین اثر بر توانمندسازی برنامه های آموزشی منجیان غریق هستند. با توجه به اینکه مولفه های فناوری، انگیزه شغلی و تجهیزات و امکانات دارای بیشترین تاثیر بر توانمندسازی برنامه های آموزشی هستند، پیشنهاد می شود با ارتقای زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات، فراهم نمودن وسایل و تجهیزات امدادی و کمک آموزشی نجات غریق و افزایش حقوق پرداختی به منجیان زمینه پیشرفت برنامه های آموزشی ناجیان غریق فراهم شود.

    کلیدواژگان: مدل سازی معادلات ساختاری، توانمندسازی، برنامه های آموزشی و منجیان غریق
  • سردار محمدی، محمد سلطان حسینی، مجتبی قاسمی سیانی* صفحات 493-512

    هدف از انجام پژوهش حاضر، ساخت و اعتباریابی پرسشنامه عوامل موثر بر گرایش افراد به فعالیت ورزشی در پارک ها بود. جامعه آماری پژوهش کلیه استفاده کنندگان از پارک های شهر اصفهان بودند که به طور معمول از پارک ها برای فعالیت های ورزشی استفاده می کردند. حجم نمونه 450 نفر و روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شد. پرسشنامه حاضر محقق ساخته و برگرفته از مصاحبه با شرکت کنندگان در فعالیت های ورزشی در پارک ها بود. به منظور بررسی روایی صوری و محتوایی پرسشنامه، از نظر متخصصان مدیریت ورزشی بهره گیری شد. از تحلیل عاملی اکتشافی برای استخراج عامل ها، آلفای کرونباخ برای بررسی روایی و پایایی پرسشنامه و از تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی سازه در نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده گردید.  نتایج تحلیل عاملی اکتشافی منجر به استخراج 14 عامل نهادینه سازی ورزش، آموزش ورزش، نیازمندی به وسایل و مکان های ورزشی، کیفیت مکان های ورزشی، کیفیت و نحوه استقرار تجهیزات و وسایل ورزشی، محیط و مکان های ورزشی مختص بانوان، توسعه امکانات ورزشی پارک، توسعه امکانات جانبی و رفاهی پارک، تامین منابع مالی، انگیزش عمومی، تبلیغات شفاهی، اطلاع رسانی به عموم، روحی-روانی و امنیتی شد. همچنین نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد کلیه سوالات دارای بار عاملی مناسب و قابل قبولی بودند. شاخص های برازش مدل تحلیل عاملی تاییدی نیز برازش مدل را تایید نمودند.  با توجه به اینکه پرسشنامه حاضر در بین شهروندان کشور اعتباریابی شد، پیشنهاد می شود محققان در تحقیقات آینده از پرسشنامه تحقیق حاضر به منظور بررسی عوامل موثر بر گرایش افراد به فعالیت ورزشی در پارک ها در شهرها و استان های مختلف کشور استفاده کنند.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، پارک، ورزش همگانی و فعالیت ورزشی
  • ایدین حاجی بکلو، سید عماد حسینی*، جمشید سیارنژاد صفحات 513-532

    این پژوهش با هدف طراحی الگوی بازاریابی خیرخواهانه در تولیدکنندگان ورزشی شکل گرفت. بر این اساس این پژوهش به روش کیفی و استفاده از نظریه داده بنیاد انجام شد.روش نمونه گیری به صورت هدفمند با تعداد 25 نفر از اساتید مدیریت ورزشی، مدیران ورزشی و بازاریابان خبره و تا حد اشباع نظری صورت گرفت. تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها منطبق با راهبرد تحقیق در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری کانونی انجام شد. به منظور تایید صحت مفاهیم با استناد به معیارهای سنجش روایی کرسول و میلر (2000)، بازبینی توسط اعضای مصاحبه شونده، توسط همکار و به صورت مشارکتی صورت گرفته و روایی مصاحبه مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد مدل و الگوی پیشنهادی پژوهش، مشتمل بر 18 مقوله محوری است که از طریق ترکیب حدود 50 مفهوم اولیه به دست آمده است. بر این اساس، الگوی بازاریابی خیرخواهانه در تولیدکنندگان ورزشی به عنوان مقوله ای محوری بر مبنای شرایط علی از جمله هنجارهای جامعه و اهمیت محیط زیست و از طریق شرایط زمینه ای نظیر نوع دوستی و مسیولیت پذیری شکل می گیرد و از طریق راهبردهای اعتمادسازی و تبلیغات موثر محقق می شود و به تحقق پیامدهای برجسته سازی برند و تغیر نگرش خریدار می انجامد. در این میان شرایط بازار و اشباع بازار نیز به عنوان شرایط مداخله گر نقش دارند. نتایج این تحقیق، الگوی بازاریابی خیرخواهانه را پس از کدگذاری گزینشی مبتنی بر عوامل اجتماعی، محیطی، فرهنگی-اخلاقی و مدیریتی معرفی می نماید. در مجموع، بازاریابی خیرخواهانه ایده مطلوبی برای تولیدکنندگان محصولات ورزشی است که ضمن خوشنامی، به عنوان یک راهبرد برای پیشبرد فروش یا بهبود تصویر برند توسط آنان می تواند به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: بازاریابی خیرخواهانه، نوع دوستی، مسئولیت اجتماعی، تولیدکننده ورزشی
  • مجتبی جودی، مهدی نادری نسب، رحیم رمضانی نژاد، وحید مقدم صفحات 533-548

    هدف از این پژوهش، مدلسازی معادلات ساختاری برند سازی صنعت پوشاک ورزشی ایران بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران و کارشناسان شرکت های تولیدی ورزشی و متخصصان حوزه مدیریت ورزشی و صنعت ورزش تشکیل می دادند که از میان آنها نمونه آماری به صورت دردسترس انتخاب گردید (181 نفر). جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده و روایی صوری پرسشنامه توسط صاحب نظران (17 نفر) تایید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (89/0) و پایایی ترکیبی محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی برازش مدل از مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار PLS3-SPSS24 استفاده شد. نتایج نشان داد که تمامی ضرایب معنی داری t از 96/1 بزرگ تر هستند که این امر معنی دار بودن تمامی سوالات و روابط میان متغیرها را در سطح اطمینان 95% تایید می سازد. با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت بر پایه این مدل، ارزیابی عینی از سطح فعالیت های مدیریت در شرکت های تولیدات ورزشی و کسب اطلاعات علمی لازم در زمینه اقدامات مناسب برای برندسازی سازمان های ورزشی امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: برند، پوشاک ورزشی، تولیدات ورزشی و صنعت ورزش
  • کاوه میرانی*، زهرا حاجی انزهایی، وحید ربیعی، شاهو زمانی دادانه صفحات 549-562

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ترس از سرقت اینترنتی هویت مشتری بر قصد خرید آنلاین محصولات ورزشی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مشتریان فروشگاه های ورزشی آنلاین تشکیل می دادند. به منظور برآورد حجم نمونه از نرم افزار تعیین حجم نمونه اس.پی.اس.اس. سمپل پاور استفاده شد و بر همین مبنا حجم نمونه به تعداد 330 نفر برآورد گردید. این پژوهش، توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری می باشد. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه مربوط به اطلاعات شخصی،  پرسشنامه 12 سوالی «ترس از سرقت اینترنتی» هویت هیل و همکاران (2015) و پرسشنامه 10 سوالی «قصد خرید آنلاین» لی و همکاران (2015) استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش توسط گروهی از اساتید صاحب نظر و روایی سازه آن به وسیله تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری تایید گردید. همچنین پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 82/0 و 85/0 گزارش شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس.، اس.پی.اس.اس. سمپل پاور و آموس استفاده گردید. یافته ها بیانگر آن بود که با افزایش ترس از سرقت اینترنتی هویت، قصد خرید آنلاین با شدتی قوی کاهش می یابد. به طور کلی می توان گفت که مشتریان امروزه نه تنها انتظار خدمات مناسب و با ارزش را دارند، بلکه خواستار صداقت و نیکخواهی نیز هستند. بنابراین با فراهم شدن بهینه چنین متغیرهایی است که احتمالا قصد خرید آنلاین مشتریان به طور مثبت ترغیب می شود. بر اساس نتایج پژوهش پیشنهاد می‎گردد هر شش ماه یکبار مدیران وب سایت های خود را به روز رسانی کنند تا میزان امنیت بالا رود.

    کلیدواژگان: سرقت اینترنتی، هویت مشتری، قصد خرید آنلاین، محصولات ورزشی
  • عبدلحمید زیتونلی* صفحات 563-583

    امروزه جهانی شدن، جهان را به یک بازار رقابتی تبدیل نموده است. در این دنیای پر از رقابت، توسعه گردشگری ورزشی یکی از عوامل مهم بر رقابت پذیری مقاصد گردشگری است. هدف این پژوهش، تحلیل رقابت پذیری گردشگری ورزشی مقاصد گردشگری استان گلستان در مقایسه با دیگر استان های کشور به خصوص استان های گیلان و مازندران است. روش این پژوهش، توصیفی پیمایشی است. جامعه هدف این پژوهش شامل اساتید حوزه مدیریت ورزشی و گردشگری، مسیولان و کارشناسان حوزه گردشگری و ورزش استان گلستان بودن. پرسشنامه طراحی شده بعد از تایید پایایی و روایی، به صورت حضوری و غیر حضوری بین 200 نفر از متخصصان به صورت هدفمند توزیع شد. تحلیل داده ها با روش معادلات ساختاری مبنی بر واریانس با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس  انجام گردید.   نتایج نشان داد که متغیرهای عوامل  و منابع پشتیبان با ضریب تعیین 546/0، منابع و جاذبه های محوری با ضریب تعیین 511/0، خدمات گردشگری با ضریب تعیین 495/0، زیرساخت های عمومی با ضریب تعیین 422/0، برنامه ریزی و سیاست گذاری ها با ضریب تعیین 410/0 و مدیریت مقصد گردشگری با ضریب تعیین 373/0  به ترتیب می توانند بیشترین تاثیر را در کسب مزیت رقابتی استان گلستان برای توسعه گردشگری ورزشی داشته باشند. لذا وضعیت توسعه و کیفیت شاخص های رقابت پذیری گردشگری ورزشی با توجه به موقعیت قرارگیری استان گلستان در شمال کشور و با وجود قابلیت ها و جاذبه های طبیعی گردشگری ورزشی، مطلوب نیست. عدم وجود برنامه های راهبردی و یکپارچه، ضعف زیرساخت ها، اقامتگاه و هتل ها، تبلیغات و بازاریابی، مانع رشد و شکوفایی گردشگری ورزشی در منطقه شده است.

    کلیدواژگان: قابلیت ها، مزیت رقابتی، گردشگری ورزشی و استان گلستان
|
  • Jafar Ghadiri Noferest, AliAkbar Amini *, Ahoura Rahbar Pages 9-31

    In Ali Shariati’s system of thoughts, youth is of a specific position which reveals to us his attention to this precious human treasure. He used to live in a time when his society was divided in two; half were asleep and charmed while the awakes were running away! Shariati believed the youth of his time were struggling with crises such as “confusion”. So, as a responsible intellectual, he pathologized, diagnosed and finally advised a prescription. He gives us a solution to resolve this crisis.  This Article with the use of Spragens four stages theory is trying to firstly show Shariati’s observation on this crisis; secondly discover the results of such a crisis according to his view; Thirdly, illuminate on what basis he has theorized and recreated the mind of this infected society and how he pictured his utopia; and finally what are his solutions for this problem.  In this article it is claimed that Shariati’s “taught of living within”, beside all the criticisms and objections brought up, still has the capacity to face the crises the children of motherland are struggling with in the current time.

    Keywords: Confusion, Taught of Living Within, Youth, Ali Shariati
  • Samaneh Esteki Oregani *, Parvin Ghasemi, Ali Hashemianfar Pages 33-53

    This study is to address the narratives and meanings of participatory activities of young women and girls, secretary of active youth NGOs in Isfahan province to examine what social contexts and reasons lead these girls to this type of collective and participatory activities.Relying on the theoretical approach of all types of participation from formal participation to real participation in the 8-step ladder of Arnstein and according to the method of thematic narrative analysis from the perspective of Katherine Riessman, among 38 girls and young women secretaries of active youth NGOs in Isfahan province, the narratives of 22 of them were collected, coded and categorized. Except for one of them, these girls had undergraduate and graduate education, and most of them had studied humanities and social sciences. For them, especially those educated in the humanities, there are few job opportunities. On the other hand, nearly 70% of young girls between the ages of 25 and 32 in this study were single. These conditions have created suitable grounds for encouraging girls to form non-governmental organizations and formalizing their presence in society. Participatory experiences outside of family relationships and communication with quasi-governmental organizations, Basij and government organizations have been effective in the activities of the daughters of the founder of NGOs. These fields and their familiarity with the community issues of the city and their neighborhoods, has led them to social participation in the form of registration and activity in it.

    Keywords: Youth NGOs, participation, Narrative Analysis, Young Girls, Partial Participatory Society
  • ROBABE ASLANI, Samad Rasoolzadeh Agdam *, Mehrdad Mohammadian Pages 55-74

    Social alienation, with its impact on civic participation, trust, and social vitality, has always been questioned by sociologists. The study based on the theory of Giddens, Bourdieu and Rothstein is to study the social alienation of young people and the effect of perceived corruption in it by survey method using a researcher-made questionnaire. The statistical population includes 14-29 year olds in Ardabil province who were selected by the Proportionate Stratified Random and using Cochran's formula 373 sample size. The validity and reliability of the questionnaire constructs were calculated using PLS software, which based on the value of AVE, combined reliability and Cronbach's alpha, the questionnaire was of goovalidity and reliability. The results showed the level of social alienation and perception of corruption among the youth of Ardabil province was lower than average and the effect of perceived corruption on social alienation was significant. Also, the effect of perceived corruption on the intervention of economic and cultural capital variables and by controlling demographic variables (gender, marriage and place of residence) on the social alienation of young people was significant.The fit indices of the structural equation model showed that there is a high agreement between the experimental data and the conceptual model of the research.

    Keywords: Perceived corruption, Social Alienation, Youth, Cultural Capital, economic capital
  • Abolfazl Fathabadi * Pages 75-86

    Non-governmental organizations (NGOs) are public and private organizations that can provide services, support and empowerment to the victims, especially during the emergence of fundamental problems in a society. Accordingly, the study is to investigate the actions of YNGOs in Markazy province to support of victims of conditions following the outbreak of Covid19 virus and to answer the question whether the support measures of these communities should be a special case in their circumstances or can be explained on the basis of the theoretical literature related to NGOs? For, the observational research method with participation in addition to the documentary research method has been used. The collection of research data has been done by observing the participation of researcher in managing and supervising the preparation and distribution of livelihood packages and also based on the statistics of the Deputy of Youth Affairs of the General Directorate of Sports and Youth of Markazy Province and analyzing the data based on theoretical foundations in NGOs.The findings showed that 162 members of youth groups in 9 cities of Markazy province in the form of two national exercises, prepared support packages and distributed them among 6148 families. These measures showed the importance of the supportive role of YNGOs in social crises which according to the existing theoretical literature in this field, is their main task and has priority over their defined specialized tasks.

    Keywords: YNGOs, Protection measures, covid19, Markazy Province, Iran
  • Maryam Nazari Montazar *, Farshid Namamian, Seyed Reza Hasani Pages 87-106

    The study is to achieve an interpretive structural design on electronic advertising in order to develop business in the corona pandemic. It was a field research in terms of applied purpose and in terms of data collection. Considering the main purpose, the research method was a mixture of qualitative (theme analysis method) and quantitative (modeling). The statistical population in both qualitative and quantitative sections, included experts and experts of online stores. Using purposive sampling method and theoretical saturation technique, key informants including 15 experts and experts of online stores selected to identify the framework of e-advertising model in the business of young entrepreneurs in Corona. Then Semi-structured interviews with focus groups were conducted to identify the components and factors of e-advertising in the emerging businesses of young entrepreneurs. Interpretive structural modeling was used as one of the consensus methods. For interview analysis, SPSS software was used to describe the demographic characteristics and MicMac software was used to design the model. Advertising features, advertising channels, brand recognition and credibility and value creation to the customer are in the dependent area and per capita use of the net in the autonomous region. So, electronic advertising can help to develop business in the corona pandemic.

    Keywords: Modeling, internet advertising, Business, Interpretive Structure, Entrepreneurship
  • Marjan Hemmati Nezhad *, Reza Nikbakhsh, Akbar Afarineshkhaki, Farideh Sharififar Pages 107-120

    The study is to investigate the role of trust in the manager, distributive justice and job confinement in the job transfer of physical education teachers in Tehran. It was a descriptive research based on structural equation modeling. The statistical population consisted of all male and female physical education teachers in Tehran in the 1397-98 academic year, whose number was 2152 people. The minimum sample size based on Cochran's formula was 326 people. The statistical sample was selected using stratified cluster sampling method from 19 education districts of Tehran. In this study, “Job confinement questionnaire” of Karsley et al. (2007), “Job transfer questionnaire” of Singh et al. (1996), “Questionnaire of manager” Lee et al. (2013) and the “Distributive justice questionnaire” of Niehoff et al. (1993) were used. To investigate the research model, path analysis was used by Smart PLS software version 3. The findings showed that the manager's trust was not of a significant effect on job transfer intention in the context of sports. The distributive justice was of a significant negative effect on job transfer intention in sports context at the level of 0/01.The job confinement was not of a moderating effect on the effect of manager's trust on the intention of job transfer in the context of sport. Ihe occupational confinement was of a significant moderating role in the effect of distributive justice on job transfer intention in the context of sport.
    Therefore, it is suggested that job confinement be considered as one of the important job structures in the Ministry of Education.

    Keywords: Trust in the Manager, Distributive Justice, Job Embeddedness, job Turnover, Physical Education Teachers
  • Ali Rashidi *, Sirus Ahmadi, Majid Solymani Pages 121-138

    The study is to design a conceptual model of professional development for managers in Iranian sports organizations. The research method was a qualitative type with a systematic heuristic approach. The statistical population consisted of two sections of human resources (managers, professors, educators, etc.) and information resources (books, articles, documents, media, etc.). The sampling was done in a sufficient number and with a judgmental method based on theoretical saturation (20 pepole and 57 file). The research tools included systematic library study and structured exploratory interviews. The validity of the instrument was evaluated and validated based on exemplary legal and scientific validity, expert opinion, and agreement between the examiners. To analyze the data, multi-stage conceptual coding with system analysis approach was used. The conceptual framework of the research consisted of 74 components, 16 dimensions and 6 levels. The levels of Model respectively influence on-from sequence of their variables including: Requirements of professionalism in sports management (2 dimensions), efficiency of sports managers training system (3 dimensions), professional development strategies (3 dimensions), professional capacity building system development (3 dimensions), professional development of sports managers (3 dimensions) and professional development functions of managers (2 dimensions). Based on the findings, it can be said that the professional development of sports managers is a systematic and strategic process that is influenced by external and internal requirements and leads to goal functions through efficiency and capacity building. Therefore, it is suggested to use the framework presented in this study to improve the process in Iranian sports organizations.

    Keywords: Empowerment of Managers, Professionalism, Career Development, Sports Organizations
  • Raheleh Bahiraee, Bahram Ghadimi *, AmirMassod Amir Mazaheri, Ali Baseri, MohammadMahdi Mazaheri Tehrani Pages 139-154

    Social capital is one of the  indicators of the development and progress from social scientists’ point of view and plays a major role in the quality of social interactions. The study is to obtain a sociological model for cultural capital among sport elites interacting with social context. The research approach was qualitative and the method was Delphi. Accordingly, we interviewed 10 experts and sports elite for 500 minutes and based on these interviews, findings were identified in five sociological categories of social capital for sport elites in social context interaction. The category “social interactions” including the indicators of network interactions and social relationships was of the highest score and average. Thereafter, the categories of “social capital”, “human resources” and “capacity” in the social context have become increasingly important to the social capital of the sporting elite by sporting professionals and elites. The category of “material resources” is also of last importance.Accordingly, the indicators of “training as a supporter of sport” with an average of 4/9 are of  the highest effect and “professors and practitioners of the sport”, “teamwork” and “empathy” and “work ethic” with an average score of 4/8 are of the greatest impact.  Also, the lowest impact and interaction belongs  to the “State Support” index with an average impact of 3/8.

    Keywords: sociological model, Social Capital, sports elites, social context
  • Ahmadreza Kiani, Sayed Ehsan Amir Hosseini *, Mehrzad Hamidi Pages 155-172

    The study is to designing a model for the development of citizenship sport in metropolitan areas of Iran turough interpretive structural modeling approach. The method was descriptive and applied in terms of purpose. The data collection was done in the field and in a mixed qualitative and quantitative manner. The statistical population included 18 experts in the qualitative section and 70 in the quantitative section, including managers and experts of the public sports office of the Ministry of Sports and Youth, officials of the federation and the board of public sports, and directors of municipal physical education in Iranian metropolises. The data was collected by reviewing the documents and opinions of experts and by Delphi method- a researcher-made questionnaire containing 16 factors in the development of citizenship sports. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 professors of sports management at the university and its results by Cronbach's alpha test (α = 0/86). Expert opinion, frequency percentage and interpretive structural modeling technique were used to structure the factors and design the model.The results showed that 16 effective factors identified on the development of citizenship sports were at 7 levels. Vision factors and macro management and comprehensive planning and management were placed at the underlying level of the model.In Conclusion, paying attention to citizenship sport should be in the macro directions of the government and the officials should take the necessary action to design and implement a comprehensive program for the development of citizenship sports.

    Keywords: Iran, metropolis, Citizenship Sport, Interpretive Structural Modeling
  • Mohamadmahdi Salatin Eslamiye *, Nematollah Nemati, Tahereh Bagherpour Pages 173-191

    The study is to investigate the obstacles to the privatization of Iranian football clubs through legal approach. The statistical population included professors of sports management and professors of sports law and law who were familiar with sports and the legal structure of sports. It was conducted by the method of snowball to saturation, and finally twenty people were examined. First, through library research and referring to other studies, the preliminaries of the research were provided and then, through interviews, dimensions and items were identified, total of 12 components, and then the interpretive structural process was performed. The findings showed that barriers to privatization of Iranian football clubs include barriers to clubs entering the capital market, structural problems of the stock market, financial barriers of clubs, bureaucracies of sports organizations, administrative problems of regulatory bodies, lack of transparency in administrative legal procedure, interference Government in the privatization of clubs, the influence of non-athletes in clubs, non-implementation of legal privatization laws, clubs' dependence on public and private sectors, distance from FIFA financial standards and legal restrictions on revenue generation.  According to the findings, it can be concluded that in order to develop privatization in Iranian football clubs, legal infrastructure should be created in privatization organizations and stock exchanges, and the private sector should enter the clubs by creating transparency in the structure of clubs.

    Keywords: privatization, Club, Football, Iran
  • Vali Alizadeh, Javad Shahlaee Bagheri *, Habib Honari, Gholamreza Shabanibahar Pages 193-218

    The study is to analyze the research done in the field of championship sport development, especially handball qualitatively. The method was qualitative and a kind of meta-synthesis with the seven-step method of Sandelowski & Barros (2007). The research population consisted of all the related sources about 465 persons. first, 65 sources were selected based on title. Then, 43 sources were selected based on the abstract, which eventually analyzed 34 sources based on content as related resources by coding. The results of Meta-synthesis classified the effective factors on development of handball championship sport in two environments; internal (micro and intermediate level) and external (macro level) in four main categories: Individual factors (5 dimensions and 24 codes), human-managerial factors (6 dimensions and 40 codes), financial-infrastructural factors (4 dimensions and 46 codes) and socio-cultural factors (6 dimensions and 37 codes). The factors and components obtained from this research can be a good guide for investing, deciding and adopting appropriate strategies for the development of handball in the country.

    Keywords: Qualitative Analysis, Championship Sport Development, Meta-Synthesis, Handball
  • Rahim Ramzaninezhad, Shahrokh Bahmaei *, Hamidreza Goharrostami, Hossein Moltafet Pages 219-238

    The study is to design and test a conceptual model for analyzing basketball development system in Iran using structural equation approach. This is a descriptive correlational study. The population consisted of managers, experts and coaches aware of basketball development in the Iran. The statistical sample was estimated to be sufficient for modeling in PLS software and was selected by judgmental sampling (n=214).  The research instrument was a researcher-made questionnaire with a 5-point Likert scale (96 questions). The validity of the research instrument was confirmed in three parts: content validity (n=11 by experts), reliability (Cronbach's alpha coefficient=0/89) and construct validity (optimal fitting of modeling).  The results showed that conceptual model of research includes the level of context (international developments and capabilities, national characteristics and background, national background, national sport development), capability (strategic and executive management, physical resources and facilities, financial and economic management, scientific and Technology), Partnerships (Event & Partnerships, Expert Human Resources Management, Talent & Athletes Management, External Stakeholders Management) and Outcome (Sustainable Basketball Development).The conceptual model was analyzed in the software and its results were reported in two parts: a) Factor analysis of the main variables with its dimensions and subsets and b) Path analysis between these main variables. Except for the three relationships of event-based talent, environmental context on strategic management, and the effect of resources on the event, other relationships were confirmed and significant. Based on the conceptual model, it is a strategic process that is ultimately influenced by participatory components.

    Keywords: Development Model, Sport Development, Group Sports, Basketball
  • Reza Gorji Morghmaleki, Mehdi Salimi *, Rasool Nazari Pages 239-258
    The aim of this study was to present a model for institutionalizing the Ethical climate in Iranian professional football. The research was conducted with a qualitative approach, in data-based method based on purposeful sampling and using in-depth and semi-structured interviews until theoretical saturation (23 interviews). Data analysis was performed based on Strauss and Corbin approach (open, axial and selective coding). Concepts identified were classified into six categories 1. Causal conditions (personality, ethical and individual factors); 2. Central category (institutionalization of ethical climate in Iranian professional football); 3. Strategies (culture building, education, meritocracy, revenue generation of clubs, development of infrastructures, transparency, enactment of incentive and punishment laws, organization of fan clubs, institutionalization of supervision and control and improvement of the stadium environment); 4. Underlying factors (financial, cultural-social, structural and infrastructural factors); 5. Interfering factors (economic, cultural, political and judicial conditions); And 6. The Consequences (incidence of oppositions, national and equipment burden, clean football, technical and economic development and increasing inclination to sports) and research model was created. According to the research results, managers are suggested to take some steps toward institutionalizing the ethical climate in Iranian professional football using the proposed model and appropriate planning and decision-making, while reducing ethical problems, and research in the independent effect of each of the political, economic, cultural and social factors in the Ethical climate of Iranian professional football is suggested to future researchers.
    Keywords: Institutionalization, Ethical climate, professional football, and Data-based Approach
  • Hosein Saleh, Farshad Tojjari *, Hamid Sajjadi Hezave Pages 259-268

    The study is to investigate the effect of relationship quality on sports consumption behavior (Case study: Iranian Football Premier League fans in the 2020 season). It is a descriptive correlational study based on structural equation modeling and is considered as applied research in terms of purpose. The statistical population was the fans of all the clubs present in the Iranian Football Premier League the 2020 season. For this purpose and to select a statistical sample, according to the number of fans of Iranian Premier League teams, the sampling method was proportional. In this study, Kim et al.'s relationship quality questionnaire (2011) and Kim et al.'s exercise consumption behavioral questionnaire (2011) were used. Cronbach's alpha of the questionnaires was 0/88 and 0/76, respectively, indicating that the reliability of the questionnaires was desirable. Structural equation modeling with partial least squares approach and Smart Pls version 3 software were used to analyze the data. The results showed that the quality of the relationship is of a significant positive effect on the sports consumption behavior of Iranian Premier League fans. Finally, the research model also was of a strong fit.

    Keywords: relationship quality, sports consumption behavior, Iranian Football Premier League fans
  • Behnaz Khayyat, Fariba Mohamadian *, Nima Majedi Pages 269-286

    In recent years, women have turned to self-employment and entrepreneurial processes in sports. Therefore, the study is to analyze the factors that promote and inhibit the development of women's sports entrepreneurship in Iran. It was applied in terms of research purpose and mixed in terms of implementation. First, in order to identify the factors promoting and inhibiting the development of women's sports entrepreneurship, theoretical foundations were studied and interviews with experts were conducted. After making the questionnaire using the identified factors and confirming the validity of form and content, they were distributed among the statistical population. The statistical population included all women active in sports entrepreneurs and owners of sports businesses who were chosen by available sampling method and answered the questionnaire electronically. A total of 273 questionnaires were returned. The exploratory factor analysis test was used to identify components and items and structural equation modeling test was used to evaluate factor analysis of the research conceptual model. A total of 4 driving factors in the form of 23 items (supportive, social, individual and technological factors) and 6 deterrents in the form of 31 items (cultural factors, entrepreneurial spirit, educational support, financial, economic, political, legal and structural) were identified and the conceptual model of the research was confirmed. It was concluded that in order to improve and develop women's sports entrepreneurship in the country, paying attention to the factors that improve the way to reach the first priority and the factors that slow down the path to improvement should be the second priority. Finally, a few suggestions to get out of this damage were presented.

    Keywords: Factors Promoting, Inhibiting the Development of Women's Sports Entrepreneurship in Iran
  • Afshin Akhgar, Mozhgan Khodamoradpoor, Mozafar Yektayar *, Heresh Soltanpanah Pages 287-308

    The research is to offer a paradigm model for the sustainable development of sport for all based on an interactive, socio-cultural approach by using Grounded-Theory. The statistical population included specialists, experts, policy-makers, consultants and activists in the field of sport for all. Moreover, the sampling procedure comprised non-probability sampling with purposeful selection and the sample size was 16, based on the theoretical saturation index. In the next stage, the collected data was analyzed, using an open interview based on the three stages of open, axial, and selective coding. Having analyzed the data, the researchers identified 24 axial codes and five selective ones for the initial 141 concepts. The results, which were gleaned from the analysis of qualitative interviews, suggested that, on the one hand, the intervening factors included lack of media coverage and support, disregard for audience tastes, enjoyment and personal interests, and finally, negligence on the part of policy-makers. The consequences, on the other hand, encompassed the improvement of social interactions, the increasing rate of participation in physical activities, the institutionalization of public sports in the society as well as changes in people’s attitudes and behavior with regards to public sports. Finally, it could be argued that according to the research model, one of the best strategies for the institutionalization of sport for all in people’s daily lives is to develop a systematic program involving all essential social institutions.

    Keywords: Sustainable Development, Public Sports, cultural-social approach
  • Mohammadali Batavani, Hameid Foroghipor *, Majid Soleymani, Najaf Aghaei Pages 309-328

    The impact of organizational culture on productivity ensures the survival of the organization in the current competitive era. Karate federation has attracted considerable attention in recent years. Therefore, the study is to explain the impact of the dimensions of organizational culture with the mediatory role of innovation in productivity of karate practitioners of Isfahan. The participantes included of 341 voluntary Isfahanian karate-kas, which were selected using stratified sampling in a convenient manner that were divided into 4groups: Group1 (applying independent variable/conducting pre-test/post-test), Group2 (applying independent variable/conducting post-test), Group3 (conducting pre-test/post-test), Group4 (conducting post-test). Human resources productivity, innovation, Robbins questionnaire, Hersi and Goldsmith questionnaire, and Madsij questionnaire were used, respectively. After taking the pre-test, an 18-hour educational class of organizational culture was held for the samples in the Groups1 and2. So after six months, a post-test was taken again. Descriptive statistic indices, simple ANOVA test, and VAF test via the SPSS software were used to analyze the data. The significance level was set at P<0/05. The results showed that organizational culture training was effective and the mean scores of organizational culture, innovation and productivity in the post-test increased significantly. The effect of mediating the variable of innovation and components of attention to detail, boldness, risk-taking and stability of culture-building on the productivity of part-time manpower was (VAF<0/8, P=0/000); While the whole effect of organizational culture with the mediating role of innovation on productivity depended on the components of individual creativity, team orientation, attention to individuals and consequentialism (VAF>0/8, P=0/000). Paying attention to the type of components of organizational culture in creating general or partial effects on increasing productivity with the mediating role of innovation in elite karatekas of Isfahan province is important.

    Keywords: Organizational Culture, Innovation, Productivity, Karate, Elite
  • Sara Eftekharzadeh, Sara Keshkar *, Reza Sabounchi Pages 329-354

    Management with systematic human resource planning can control labor costs and overcome the human resource surplus and shortage. This is usually done by adjusting the workforce. The study is to develop a qualitative model for human resource adjustment in sports. The method of the research was qualitative and performed using the data theory of the foundation with the approach of Strauss and Corbin. The statistical population consisted of all sports management experts in the scientific and experimental sections. The sampling was performed by targeted method and snowball. The researcher reached the information saturation after 15 interviews. However, the interviews continued up to 18 cases. The data encoding was done by Max Kyoda 2020 software. According to the results, rapid developments and advances in technology and organizational factors as the most important causal conditions, economic costs and pressure from upstream organizations as the most important intervening factors, the existence of roadmaps and programs as the most important underlying conditions, developing a strategic model of force adjustment Humanity and regular and continuous evaluation of human resources as the most important strategies and increasing the productivity of the organization as the most important outcome were identified. Thus, reducing the workforce in sports organizations requires a plan and roadmap, and without this, any action the organization may face serious problems in the short and long term.

    Keywords: human resource management, adjustment, Human Resource Roadmap, Sports
  • Mohammadreza Rajabi *, Gholamreza Shabanibahar, Gholamali Kargar, Habib Honari Pages 355-378

    The study is to identify the factors of planning, attracting and selecting of talent management in Handball of IRAN. It is a qualitative research that has been done fundamentally. The data collection was done by studying documents and interviewing 15 handball experts which was continued by purposive sampling until theoretical saturation. The data was analyzed using open, axial and selective coding. The findings indicated the existence of 28 effective concepts in talent planning section which were categorized in 8 components: communication and interaction with institutions, appropriate organizational structure, designing strategic and operational plan, systematic evaluation and attitude, developing a structured and executive integrated model, increasing budget and financial resources, conducting research and studies, manpower training. In talent attracting section, 25 effective concepts were classified into 6 components: media advertising, handball advertising and branding, the role of education, the role of universities and other institutions, the role of the general dimension of handball and the role of the specialized dimension of handball. Also in talent selecting section, 28 effective concepts were classified into 8 components: organizational factors, tests and indicators of talent identification, genetic factors, holding competitions, socio-mental factors, physical and motor skills, the role of talent identification coaches and facilities and equipment. Based on the  results, these strategies can be helpful for government officials in talent management of Handball: communication and interaction with education, management and program stability, media coverage, support for coaches and handball champions, credibility and appropriateness of talent tests and indicators and adequate budget and financial resources,

    Keywords: talent attracting, talent planning, talent selecting, Qualitative Analysis, Handball
  • Mehdi Mostajaboldaveh, Habib Honari *, Alimohammad Safania, Aboulfazl Farahani Pages 379-394

    The study is to design a model for evaluating the performance of human resource management in the Ministry of Sports and Youth. In this research, the data theory method of the Systematic Approach Foundation was used. The statistical population was sports experts who were selected using purposive sampling method in order to achieving theoretical saturation. In this technique, an initial group was selected to interview and then the next groups were introduced to interview by the same group and sampling continued until the research reached theoretical saturation and adequacy- after 14 interviews, theoretical saturation was obtained. In this study, a semi-structured interview was used to collect data in the qualitative section. Finally, three overlapping processes of open coding, axial coding and theoretical coding were used to analyze the data. Based on the findings, 85 open source and 21 code-centric were counted, which were classified into causal, contextual, intervening, strategic, consequences and central categories.  The results showed that the human resource management in the Ministry of Sports and Youth should be aware of the performance of their human resources and to identify their strengths and weaknesses.

    Keywords: Performance Evaluation, Performance Perception, Goal-Based Evaluation, Ministry of Sports, Youth
  • Shamseddin Rezaei * Pages 395-412

    The study is to investigate the the effects of the new 2019 coronavirus outbreak (Covid-19) on the sport for all in Iran. It was a descriptive and a kind of field study. The statistical population included all non-professional male and female athletes in Iran before the outbreak of Covid-19 disease. For data collection, the standard questionnaire of the International Group of Covid-19 and Sport Researchers was used. The reliability of this questionnaire was determined by Cronbach's alpha method (R=0/87) and its validity was confirmed after reviewing by a number of experts in this field. The questionnaire was distributed by public sports committees electronically and online and 842 completed questionnaires were collected from all over the country in a stratified and cluster method and selected as a research sample. The data was analyzed using descriptive statistics such as mean, standard deviation, tables and graphs and inferential statistics such as Kendall rank test and Chi-square test. The results showed that 88% of indoor places and 64/9% of open places were currently closed and 34/3% of people had lost their jobs due to the prevalence of Covid-19.  The Corona test of 6/1% athletes were positive and 45% had not yet tested. Other results showed that there was a significant difference between the number of sessions and the intensity of training before the corona and during the corona, but there was no significant difference between the results of Covid-19 test and the degree of adherence to health laws and protocols. As a conclusion,it can be said that sports activities are strongly influenced and reduced by Covid-19.

    Keywords: Covid-19, Training Parameters, Sports Activity
  • Ali Kashi *, Zahra Sarlak Pages 413-430

    The survey is to investigate the prevalence of the use of ergogenic drugs and suplements in Iranian sports clubs. The statistical population of this national survey was the organized athletes of the country in 2020 which 12020 athletes from 17 provinces of the country were selected by cluster sampling methoth, and by using online form, the questionnaire was disturbed to measure the prevalence of ergogenic substances among the more than 50 active sports disciplines in these provinces. After distributing and collecting the necessary information, the data get coded and imported in SPSS software. The results showed that 1859 athletes out of 12020 athletes participating in this survey (15/465% of the total participants in this survey) have consumed ergogenic substances. Among the ergogenic drugs used, the most common among Iranian athletes were weight loss drugs (3/560%), anabolic steroids (3/028%) and appetite suppressants (1/921%), respectively and among ergogenic supplements were the most common vitamin supplements (9/858%), protein supplements (9/367%) and creatine، respectively. Of course, this pattern was different between male and female athletes. Also, the results of stepwise multivariate regression analysis identified the most important variables affecting ergogenic consumption in Iranian athletes were seriousness in training and continuing training even in coronary conditions, having a suggestion of energy consumption, having friends or acquaintances consuming ergogenic substance, information regarding the use of energy products, gender, sport, age and trying to get accurate information about ergogenic substance which explains 55% of the variability of the score of ergogenic substance prevalence in Iranian athletes. Based on the information provided in this survey, it was found that about 15% of Iranian athletes use energetic substances, which was higher in male athletes, and of course, a significant percentage was used energetic substances among women. Some of these substances are of very dangerous and proven side effects and seriously threaten the health of Iranian athletes. Acoording the result of this research, politicians and related officials should formulate prevention and educational programs in each region of the country.

    Keywords: Iranian athletes, ergogenic substance, Sports Clubs, Substance Use
  • Hosein Ameryan, Ali Fahimi Nezhad *, Bagher Morsal, Mohammad Siavashi Pages 431-450

    The study is to designe a structural equation modeling of toxic leadership and organizational trauma and organizational inertia considering the role of social loafing among the Ministry of Sport and Youth staff. This research is a kind of descriptive- correlation research and is done by Traversal- Field method through questionnaires which were collected. The statistical sample including 372 staff of Ministry of Sport and Youth of Islamic Republic of Iran were selected by Random Sampling. The measurement tools for gathering the data was Schmidt Toxic Leadership questionnaire (2008), Vee-van and Horman Organizational Trauma (2015), Hogard and et al Perceived Social Loafing (2010) and Steffi Haag Organizational Inertia (2014) that their reliability was approved respectively, α= 0/86, α= 0/94, α= 0/82 and α= 0/81 by Cronbach's alpha. The Data using Structural Equation Modeling were analyzed via Software PLS and SPSS. The results of the analysis of structural equation model showed that the model is good and acceptable. The highest path coefficient is related to the relationship between organizational trauma and organizational inertia (0/53=β، 10/53=T، 0/001=P), and the weakest is related to the relationship between toxic Leadership and social loafing. To reduce organizational inertia and social loafing in employees, it is necessary to reduce the toxic behaviors in the leaders and the organizational trauma in the staff. According to the results, it is concluded that some measures and mechanism are necessary in order to prevent the coming toxic leadership style virulent among the Ministry of Sport and Youth staff.

    Keywords: toxic Leadership, Organizational Trauma, organizational inertia, Social Loafing, Ministry of Sport, Youth Staff
  • Hossein Zareian, Elham Fasanghari *, MohammadSadegh Afroozeh, Saeid Tabesh Pages 451-474

    Olympic Games has been the most important sport event in the world and all of the countries try to get the best results from many years before the Olympic games with the long, medium and short term programs. For this reason, identifying the factors affected the success of athletes is very important. So the study is to investigate and prioritize sports factors affecting the success of athletes of Tehran province for the achievement of the 2020 Tokyo Olympic Games. The statistical population was faculty members of physical education and sport sciences (especially sport management), senior managers of the National Olympic Committee of the Islamic Republic of Iran, the heads of sport federations and the heads of sports boards in Tehran province. The statistical sample continued to reach the theoretical saturation (n=29) for the interview. In the quantitative section, the final questionnaire was distributed among 25 experts. Weighting and prioritization of each factor were performed using Shannon entropy. The results showed that 98 sports indexes could influence the success of athletes of Tehran Province for the achievement of the 2020 Tokyo Olympic Games. In this analysis, indexes were classified into 3 levels: macro, meso and micro levels. The macro level is related to the peripheral environment (community), the meso level to the sporting organizations (including the Federations and National Olympic Committee, the Directorate General for Sport and Youth, etc.) and the micro level to the athlete. The micro level is directly influenced by the success of athletes, and the middle level and the macro level indirectly. This model is an approach that identifies and determines the path of activity of sports officials in Tehran province for the success of athletes. Therefore, senior officials and sports officials should pay special attention to the indicators identified in this study and their priorities. So that by applying and implementing them, effective steps can be taken to achieve success in various international sports, including the Olympic quota and then in the Olympic Games. Athletes should also pay attention to micro-level indicators and try to use them and empower themselves to succeed in sports fields and ultimately the pride of the country.

    Keywords: Sport success, Olympic Games, Athlete, Shannon Entropy
  • Ilkhan Noori, Abbas Khodayari * Pages 475-492

    The study is to develop a quantitative model of national empowerment for training programs of lifeguards. Explorative mixed method was used. The participants were from provincial committee, specialized committees of federation, 1st life-saving instructor and 1st grade national lifeguards. 90 participants were selected as the sample using available sampling method. The researcher-made questionnaire was used to collect information. The content-related validity was evaluated by 11 experts and its construct validity by exploratory and confirmatory factor analysis. The data were analyzed using descriptive and inferential statistics, partial least squares and smart PLS software. Based on the results, components including technology, equipment and job motivation are of the most impact on empowerment of lifeguard training programs with factor loads of 0/830, 0/774 and 0/721, respectively. On the other hand, monitoring and evaluation, growth and development and management are of the least impact on empowering lifeguards with factor loads of 0/315, 0/254 and 0/235, respectively. Given the importance of technology, job motivation, and equipment and facilities components, we can upgrade ICT infrastructure, provide rescue equipment and training and increase salaries as a basis for the advancement of the training programs for life-savers.

    Keywords: Empowerment model, Training Programs, Lifeguard
  • Sardar Mohammadi, Mohammad Soltan Hosseini, Mojtaba Ghasemi Siani * Pages 493-512

    The study is to validate the questionnaire of affecting factors on people's tendency to sports activity in Parks. The statistical population consisted of users of Isfahan sport parks for sport activities. The sample size was 450 and the sampling method was clustering. The questionnaire was a researcher-made questionnaire and was taken from interviews with participants in park activities. The face and content validity of the questionnaire was measured by sport management experts, exploratory factor analysis for factor extraction, Cronbach's alpha tests for reliability of questionnaire and confirmatory factor analysis for construct validity in SPSS and AMOS software. The results of exploratory factor analysis showed 14 factors affecting the people's tendency to sports activity in Parks: sports institutionalization, sport training, need for sports equipment and places, the quality of sports places, quality and installation of sports equipment and devices, women's sports environments and places, development of sports facilities in the park, development of side facilities and amenities of the park, financing, general motivation, oral advertising, informing the public, mental and security. Confirmatory factor analysis results also showed that all questions were of appropriate and acceptable factor loading. The fitting indices of the confirmatory factor analysis model also confirmed the fit of the model. Given that the present questionnaire is validated among the citizens of the country, it is recommended that researchers in future research use the approved questionnaire of the present study to investigate the factors affecting people's tendency to sport activity in parks in different cities and provinces of the country.

    Keywords: Validation, Park, Sport for All, Sport Activity
  • Aydin Hajebekloo, Seyed Emad Hosseini *, Jamshid Sayarneghad Pages 513-532

    The research is to design a benevolent marketing model for sports producers. So, the research was conducted by qualitative method and with the use of data-based theory. This sampling method was performed with 25 instructors of sports management, sports managers and expert marketers and to the extent of theoretical saturation. The analysis of interviews was performed in three stages of open coding, axial coding and focal coding in accordance with the research strategy. In order to confirm the accuracy of the concepts based on the criteria for assessing validity of Creswell and Miller (2000), the review of the research was conducted by the interviewed members and colleague in participatory manner. Also, the validity of the interview was confirmed. The results showed that the proposed model of the research consisted of 18 pivotal topics that was obtained by combining about 50 initial concepts. Accordingly, the benevolent marketing model for sports producers was formed as a pivotal topic based on causal conditions such as societal norms and the importance of the environment and through contextual conditions such as altruism and responsibility and was verified through confidence-building strategies and effective advertising. Also, it leaded to the realization of consequences of brand highlighting and change the buyer's attitude. Meanwhile, market conditions and market saturation also play a role as meddler conditions. After selective coding based on social, environmental, cultural-ethical and managerial factors, the results of this research introduce the benevolent marketing model. Generally, benevolent marketing was a good idea for sportswear producers that can be used as a strategy to promote sale or improve their brand image.

    Keywords: Benevolent marketing, Altruism, Social Responsibility, Sports Producer
  • Mojtaba Jodi, Mehdi Naderinasab, Rahim Ramezaninezhad, Vahid Moghadam Pages 533-548

    The study is to design a model for the structural equations of branding the Iranian sportswear industry. The research is applied in terms of descriptive-correlational nature. The statistical population was all managers and experts of sports production companies and specialists in the field of sports management and sports industry that the statistical sample was selected as available (181 people). A researcher-made questionnaire was used to collect the data and the face validity of the questionnaire was confirmed by experts (17 people). Its reliability was also calculated using Cronbach's alpha test (0/89) and combined reliability. Structural equation modeling in PLS3-SPSS24 software has been used to analyze the data and check the model fit.The results showed that all significance coefficients are greater than 1/96 which confirms the significance of all questions and relationships between variables at the 95% confidence level. In general, according to the results of the research, it can be said that based on this model, it is possible to make an objective assessment of the level of management activities in each sports production company and provide scientific information on appropriate measures to be taken by organizations.

    Keywords: brand, Sportswear, sports products, Sports Industry
  • Kaveh Mirani *, Zahrahaji Enzehayi, Vahid Rabiei, Shaho Zamaneh Dadaneh Pages 549-562

    The study is to investigate the effect of fear of online theft of customer identity on the intention to buy sports products online. The statistical population consisted of all customers of online sports stores. In order to estimate the sample size, SPSS Sample Power determination software and Sample power were used. So, the sample size was estimated about 330 people. This research is descriptive and of the type of correlation studies based on structural equation modeling. To collect the data, three questionnaires related to personal information, a 12-item questionnaire on “fear of online identity theft” of Hill et al. (2015) and a 10-item online “shopping intention” questionnaire (2015) were used. The face and content validity of the research instrument was confirmed by a group of experts and its construct validity was confirmed by confirmatory factor analysis based on structural equation model. The reliability of the questionnaires was also reported using Cronbach's alpha coefficient equal to 0/82 and 0/85, respectively. To analyze the data, SPSS software, SPSS Sample Power and Amos samples were used. The results showed that as the fear of online identity theft increased, so did the intention to shop online. In general, it can be said that customers today not only expect appropriate and valuable services, but also demand honesty and benevolence. Therefore, with the optimal provision of such variables, it is likely that customers' intention to buy online will be positively encouraged. Based on the results, it is recommended that webmasters update their websites every six months to increase security.

    Keywords: Internet Theft, customer identity, Online Shopping Intent, Sports Products
  • AbdulHamid Zeytoonli * Pages 563-583

    Globalization has essentially turned the world into a competitive market. In this competitive world, the development of sports tourism is one of the important factors on the competitiveness of tourism destinations. The study is to analyze the competitiveness of sports tourism in Golestan province compared to other provinces of the country, especially Guilan and Mazandaran provinces. The method of the research was descriptive survey. The target population included professors in the field of sports and tourism management, officials and experts in the field of tourism and sports in Golestan province. The designed questionnaire, after confirming the reliability and validity, was distributed in person and in absentia among 200 experts in a targeted manner. The data analysis was performed by structural equation based on variance using Smart PLS software. The results showed that the variables of supporting factors and resources with a coefficient of determination of 0/546, resources and central attractions with a coefficient of determination of 0/511, tourism services with a coefficient of determination of 495, public infrastructure with a coefficient of determination of /0424 Policies with a coefficient of determination of 0/410 and management of tourism destinations with a coefficient of determination of 0/373, respectively are of the greatest impact on gaining a competitive advantage in Golestan province for the development of sports tourism.  Therefore, the development status and quality of sports tourism competitiveness indicators are not favorable due to the location of Golestan province in the north of the country and despite the capabilities and natural attractions of sports tourism. Lack of strategic and integrated plans, weak infrastructure, accommodation and hotels, advertising and marketing, have hindered the growth and prosperity of sports tourism in the region.

    Keywords: Capabilities, Competitive Advantage, Sports Tourism, Golestan Province