فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 165 (خرداد و تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرنوش ملک زاده، اموتوشو اکانجی ذولقرنین، طیبه رستگار* صفحات 1-15
    مقدمه و هدف
    چرخش طناب بیضه ای یا تورشن (Torsion) منجر به تشکیل رادیکال های آزاد و نهایتا آپاپتوز می شود که در پاتوفیزیولوژی آسیب بیضه نقش مهمی دارد. گزارش های اخیر نقش محافظتی پنتوکسی فیلین (PTX) در برابر رادیکال های آزاد را مشخص کرده اند؛ بنابراین، ما در این مطالعه اثر پنتوکسی فیلین را در آسیب بیضه ناشی از تورشن بررسی کردیم.
    مواد و روش ها
    20 موش نر (6 هفته) به 4 گروه 5 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل (در شرایط تورشن بدون جراحی)، T1 (تورشن همراه با تک دوز mg/kg/Ip100 پنتوکسی فیلین)، T2 (تورشن همراه با mg/kg/Ip/d25 پنتوکسی فیلین به مدت 2 هفته) و T/D (تورشن- دتورشن). حیوانات در گروه هایT1 ، T2 و T/D تحت چرخش 720 درجه طناب اسپرماتیک بیضه سمت چپ در جهت عقربه های ساعت به مدت 2 ساعت و به دنبال آن 30 دقیقه عدم چرخش قرار گرفتند. پس از دتورشن، تجویز دارو به صورت داخل صفاقی انجام شد. بیضه چپ همه حیوانات در روز 35 ام پس از تورشن برای سنجش هیستوپاتولوژی و بیوشیمیایی برداشته شدند.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل هیستومورفولوژیکی لوله های منی ساز بیضه نشان داد که میانگین قطر لوله، نمره جانسون و تعداد سلول های زایا در گروه T1 در مقایسه با T2 و T/D افزایش قابل توجهی وجود داشت (P≤0.05)، اما در تعداد سلول های سرتولی، لیدیگ و میویید در همه گروه ها اختلاف معنا داری مشاهده نشد (P≤ 0.05). تجزیه و تحلیل شاخص های استرس اکسیداتیو نشان داد که پنتوکسی فیلین سطح SOD، کاتالاز، بیان mRNA ژن های  Aktوpi3k را افزایش می دهد (P≤0.05) و میزان MDA و سطح کاسپاز 3 در T1 و T2 در مقایسه با T/D را کاهش می دهد (P≤0.05). تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS با استفاده از تست Tukey انجام شد.
    نتیجه گیری
    پنتوکسی فیلین می تواند به عنوان یک درمان کمکی بعد از جراحی در درمان آسیب بیضه مربوط به تورشن استفاده شود. هرچند، مطالعات بیشتری برای ارزیابی اثرات پنتوکسی فیلین در این زمینه لازم است.
    کلیدواژگان: پنتوکسی فیلین، تورشن، اسپرماتوژنز، آپاپتوز
  • محمد کشاورزی، سیامک افشین مجد*، غلامحسین قائدی صفحات 16-23
    مقدمه و هدف
    سردرد شایع ترین علت مراجعه به پزشکان مغز و اعصاب است و اکثر افراد در طول زندگی آن را تجربه می کنند. هدف از انجام این پژوهش بررسی فراوانی افسردگی و علایم سردرد از جمله شدت، مدت و تعداد دفعات تکرار آن در دو گروه سردرد تنشی و میگرن است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 150 بیمار که با شکایت از سردرد به درمانگاه نورولوژی بیمارستان شهید مصطفی خمینی مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند و نوع سردرد توسط متخصص مغز و اعصاب بر اساس کرایتریا International Health Society و شدت افسردگی بر اساس پرسشنامه Beck Depression Inventory که توسط بیمار تکمیل شد، مشخص شده است.
    نتایج
    از میان 125 بیمار باقی مانده در مطالعه 42 نفر (33.6 درصد) مبتلا به سردرد تنشی و 83 نفر (66.4 درصد) سردرد میگرنی داشتند. یافته ها نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه سردرد (تنشی و میگرنی) از نظر سطح تحصیلات، شغل، سن، مصرف سیگار و دفعات تکرار سردرد وجود ندارد. اما در مورد جنسیت تفاوتی معنادار وجود داشت (P=0.023). همچنین تفاوتی معنادار در مورد نوع، شدت و مدت سردرد دیده شد (به ترتیب P=0.03 ، P=0.001 و P=0.006).
    نتیجه گیری
    شدت افسردگی در بین بیماران با سردرد میگرنی بیش از سردرد تنشی است. شدت سردردهای میگرنی در شدت های متفاوت افسردگی بیش از سردردهای تنشی بود، اما میان افرادی که سردردهایی به مدت کمتر از 24 ساعت داشتند، سردردهای تنشی بیش از میگرنی با افسردگی مرتبط بود.
    کلیدواژگان: میگرن، مدت سردرد، شدت سردرد، دفعات تکرار سردرد، افسردگی
  • روح الله نوری، محسن شمسی*، محبوبه خورسندی، امیر الماسی صفحات 24-35
    مقدمه و هدف

    حوادث یکی از مهم ترین علل مرگ و معلولیت های کودکان است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش کمک های اولیه بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی بر ارتقای عملکرد مادران دارای کودک زیر 6 سال در زمان سانحه در شهرستان ازنا انجام پذیرفته است.

    مواد و روش ها

    مطالعه از نوع نیمه تجربی است که روی 100 نفر از مادران دارای کودک زیر 6 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهرستان ازنا در سال 1401-1400 انجام پذیرفته است. نمونه گیری به صورت تصادفی از مراکز بهداشتی درمانی اخذ و در قالب دو گروه مورد و شاهد (هر کدام 50 نفر) تقسیم شدند. گروه مورد تحت چهار جلسه آموزشی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی و گروه شاهد نیز تحت آموزش های منظم مراکز بهداشتی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه پایا و روا بوده و بعد از سه ماه پیگیری مجددا اطلاعات از هر دو گروه جمع آوری و با بهره گیری از آزمون های کای دو، تی مستقل، من ویتنی، ویلکاکسون و آنکوا داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    میانگین نمره سازه های مدل اعتقاد بهداشتی و عملکرد مادران در گروه آزمون و کنترل قبل از مداخله تفاوت معنا داری مشاهده نشد (05/0p>)، اما بعد از مداخله تفاوت معناداری داشتند (001/0<p). در این مطالعه میانگین نمره عملکرد مادران در گروه آزمون در قبل و بعد از مداخله به ترتیب برابر 08/10±3/52 و 66/11±53/69 بود که با یکدیگر اختلاف معنا داری داشتند (001/0>p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، مداخله آموزشی مبتنی بر نیازسنجی اولیه بر مبنای مدل اعتقاد بهداشتی در بهبود عملکرد مادران در خصوص انجام کمک های اولیه در هنگام بروز سوانح و حوادث در کودکان موثر بود و می تواند برای طراحی برنامه های آموزشی مفید باشد.

    کلیدواژگان: کودک، آموزش، کمک های اولیه، مادران
  • شیرین مددکار دهکردی، پروین محمدی * صفحات 36-45
    مقدمه و هدف

    یکی از ابزارهای اساسی در تغییر سبک زندگی، وجود برنامه آموزشی با استفاده از روش های نوین آموزشی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش چندرسانه ای با رویکرد مدل لونتال بر سبک زندگی بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 60 بیمار مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی در سال 1401 در بیمارستان کاشانی شهرکرد به صورت تصادفی به دو گروه مداخله (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تقسیم شدند. در گروه مداخله علاوه بر اقدامات معمول، دو جلسه آموزش مجازی از طریق نرم افزار چندرسانه ای (صدا، فیلم، تصویر و انیمیشن) تحت عنوان کارگاه آموزشی 4 ساعته برای بیماران در زمان هماهنگ شده برگزار شد. در گروه کنترل، مداخلات روتین به عمل آمد. بعد از اتمام کارگاه، سبک زندگی با استفاده از پرسش نامه سبک زندگی والکر اندازه گیری شد. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل، تی زوجی و کای دو انجام شد.

    نتایج

    میانگین امتیاز سبک زندگی بین دو گروه مداخله و کنترل قبل از مطالعه تفاوت آماری معناداری نداشت (041/0p=)؛ درحالی که بعد از اجرای مداخله، میانگین نمرات سبک زندگی در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری افزایش پیدا کرده بود (001/0p≤).

    نتیجه گیری

    آموزش مجازی چندرسانه ای منجر به ارتقای سبک زندگی در بیماران مورد مطالعه شده است. توصیه می شود مداخلات آموزشی برای بهبود سبک زندگی در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی انجام شود.

    کلیدواژگان: آموزش چندرسانه ای، مدل لونتال، سبک زندگی، فیبریلاسیون دهلیزی
  • نیلو علایی، احمد عبدی* صفحات 46-55
    مقدمه و هدف
    یایسگی با کاهش استروژن و اختلال در عملکرد اندوتلیال همراه بوده که به خطر آترواسکلروز کمک می کند. مولکول های چسبان نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز عروق کرونر دارند. هدف از این مطالعه مقایسه اثر ورزش هوازی، مریم گلی و ترکیب آنها بر سطوح سرمی مولکول چسبندگی بین سلولی-1 (ICAM-1)، مولکول چسبندگی سلولی عروقی محلول 1 (sVCAM-1) و اندوتلین-1 (ET-1) در زنان یایسه بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 32 نفر زن یایسه انتخاب (سن 5/4 ± 62/51 سال، شاخص توده بدنی 89/2 ± 07/24 کیلوگرم بر متر مربع) و به طور تصادفی به چهار گروه کنترل-دارونما (C)، تمرین هوازی (AT)، مریم گلی (So) و تمرین- مریم گلی (ATSo) تقسیم شدند. گروه های تمرین به مدت هشت هفته، هر هفته پنج جلسه در برنامه تمرینی هوازی (با شدت 40 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره، 25 تا 45 دقیقه) شرکت کردند. به گروه های So و ATSo روزانه 3 عدد قرص 100 میلی گرمی So در صبح، ظهر و عصر داده شد. داده ها با استفاده از آزمون t همبسته و تحلیل کوواریانس در سطح معنا داری 05/0> p آزمون شد.
    نتایج
    AT و So باعث کاهش معنا دار ICAM-1 (022/0= p و 041/0=P)، sVCAM-1 (015/0=P و 018/0=P) و ET-1 (016/0=P و 023/0=P) شد. همچنین مداخله هم زمان AT و SP، اثر مثبت بر کاهش ICAM-1 (0001/0=P)، sVCAM-1 (0001/0=P) و ET-1 (0001/0=P) داشت.
    نتیجه گیری
    AT و So با تاثیر بر سطوح سرمی ICAM-1، sVCAM-1 و ET-1 باعث بهبود عملکرد اندوتلیال در زنان یایسه می شود. باوجوداین، اثر ترکیب تمرین و مکمل بیشتر بود.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، مریم گلی، مولکول چسبان بین سلولی-1 (ICAM-1)، مولکول محلول چسبندگی سلولی عروقی-1، اندوتلین-1 (ET-1)، یائسگی
  • الهه صیدی نژاد، عبدالحسین طاهری کلانی*، فردین فتاحی صفحات 56-67
    مقدمه و هدف
    اختلال در تنظیم ترشح بین آدیپوکاین های التهابی و ضدالتهابی می تواند منجر به مقاومت به انسولین و دیابت نوع دو شود. هدف پژوهش حاضر بررسی آثار تمرین موازی، محدودیت کالری و تمرین موازی+ محدودیت کالری بر سطوح آدیپوکاین های ضدالتهابی و حساسیت به انسولین در زنان چاق مبتلا به کبد چرب غیرالکلی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 37 زن بیمار مبتلا به کبد چرب به صورت تصادفی در چهار گروه کنترل (9=n)، محدودیت کالری (9=n)، تمرین موازی (9=n) و تمرین موازی+ محدودیت کالری (10=n) تقسیم شدند. تمرین موازی به صورت ترکیبی از تمرین هوازی با شدت 40 تا 60 درصد ضربان ذخیره و تمرین مقاومتی با شدت 40 تا 60 درصد یک تکرار بیشینه، سه جلسه در هفته و به مدت 8 هفته اجرا شد. در گروه های محدودیت کالری، میزان کل کالری دریافتی روزانه 400-500 کیلو کالری طی 8 هفته کاهش یافت. نمونه های خونی ناشتا پیش و پس از مداخله اخذ شد. داده ها با استفاده از آزمون های t زوجی و تحلیل کوواریانس در سطح معناداری 05/0>p تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    تمرین موازی+ محدودیت کالری غلظت آدیپونکتین و آدیپولین سرمی را در مقایسه با گروه های محدودیت کالری و کنترل (هر دو، 026/0>p) و شاخص حساسیت انسولینی را نسبت به گروه کنترل به طور معناداری افزایش داد (027/0=p). همچنین، در غلظت آدیپونکتین و آدیپولین سرمی و شاخص حساسیت انسولینی گروه تمرین موازی نسبت به گروه کنترل افزایش معنادار دیده شد (همه، 038/0>p). در گروه محدودیت کالری تنها شاخص حساسیت انسولینی نسبت به پیش آزمون افزایش معناداری داشت (004/0=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد اجرای تمرین موازی به تنهایی و همراه با محدودیت کالری مداخله موثرتری در افزایش آدیپوکاین های ضدالتهابی و بهبود حساسیت انسولینی نسبت به صرفا محدودیت کالری است.
    کلیدواژگان: تمرین موازی، محدودیت کالری، حساسیت انسولینی، آدیپونکتین، آدیپولین
  • آمنه پوررحیم قورقچی*، نیر قیم علایی، بهناز بهزادی، وحید صالح صفحات 68-82
    مقدمه و هدف
    مکمل های تغذیه ای با کاهش اشتها و چاقی از بروز بیماری ها جلوگیری می کند. هدف تحقیق بررسی اثر هشت هفته مصرف مکمل کینوا بر سطح سرمی آیریزین، پروفایل لیپیدی و شاخص های بدنی در زنان بزرگ سال چاق تمرین نکرده بود.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. آزمودنی های تحقیق 20 نفر از زنان بزرگ سال سالم تمرین نکرده چاق شهر اردبیل بودند که به طور تصادفی انتخاب و پس از همتاسازی در دو گروه مکمل (10=n) و کنترل (10=n) قرار گرفتند. گروه مکمل 25 گرم کینوا را به مدت هشت هفته و سه بار در هفته به صورت پخته مصرف کردند. برای اندازه گیری آیریزین و نیم رخ چربی، مقدار 5 سی سی خون، 24 ساعت قبل از هشت هفته و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه گرفته شد. شاخص های بدنی نیز اندازه گیری شد. برای مقایسه میانگین داده های بین و درون گروهی، قبل و بعد از هشت هفته مصرف کینوا، آزمون آنکووا با تعقیبی بونفرونی و تی جفت شده به کار گرفته شد. سطح معناداری 05/0>P در نظر گرفته شد.
    نتایج
    سطح آیریزین سرمی (0001/0P=) گروه مکمل پس از هشت هفته مصرف کینوا در مقایسه با قبل از هشت هفته و در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشت. در حالیکه، سطح سرمی VLDL (0001/0P=)، تری گلیسرید (0001/0P=) و کلسترول تام (0001/0P=) کاهش معنی داری داشت. سایر شاخص های پروفایل لیپیدی و ترکیب بدنی تغییر معنی داری نداشت (05/0<P).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج بدست آمده، فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی سیاه دانه و آنتی بیوتیک کوتریموکسازول بر روی MRSA دارای اثر سینرژیسم است و می توان از ترکیب این دو عامل ضدباکتربایی به منظور بهبود خاصیت های ضدمیکروبی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مکمل کینوا، آیریزین، نیم رخ چربی، شاخص های جسمانی، زنان چاق
  • شادی فیاضی، رضا قراخانلو *، مهدیه ملانوری، محمدرضا کردی صفحات 83-94
    مقدمه و هدف

    تاثیر ورزش در کاهش بافت و اندازه سلول چربی احتمال دارد با سیگنال دهی TGF-β1 مرتبط باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تمرین تناوبی پرشدت (HIIT) هم زمان با تغذیه پرچرب بر بیان ژن TGF-β1 و اندازه سلول ها در بافت چربی زیرجلدی رت ها انجام شد.

    مواد و روش ها

    24 سر موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به 4 گروه ND (تغذیه معمولی)، HFD (تغذیه پرچرب)، HIIT+ND و HIIT+HFT تقسیم شدند. HIIT هشت دوره فعالیت شدید در90 درصد حداکثر ظرفیت دویدن (MRC) به مدت 5/2 دقیقه، با دوره های استراحت فعال در50 درصد حداکثر ظرفیت دویدن به مدت 5/2 دقیقه به مدت 10 هفته بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، خون گیری انجام و چربی زیرجلدی برداشته شد. برای سنجش بیان ژن TGF-β1 از روش qRT-PCR و برای تعیین اندازه سلول های چربی از روش استریولوژی استفاده شد. شاخص های آنتروپومتریک و متابولیک رت ها نیز اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آنوا دوطرفه با سطح معنا داری 05/0≥ P، استفاده شد.

    نتایج

    تعاملHIIT و رژیم غذایی پرچرب باعث کاهش معنا دار بیان ژن TGF-β1(001/0>P، 99/24=F) شد ولی بر اندازه سلول چربی تاثیر معنا دار نداشت (780/0=P، 07/0=F). بین بیان ژن TGF-β1و اندازه سلول های چربی همبستگی مثبت و معنادار مشاهده شد (001/0>P، 896/0=r).

    نتیجه گیری

    HIIT هم زمان با مصرف رژیم غذایی پرچرب از افزایش TGF-β1 در بافت چربی زیرجلدی جلوگیری می کند و می تواند اثر پیشگیرانه بر افزایش اندازه سلول چربی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی پرشدت، TGF-β1، اندازه سلول چربی، رژیم غذایی پرچرب، بافت چربی زیرجلدی
|
  • Mehrnoush Malekzadeh, Omotosho Dhulqarnain Akanji, Tayebeh Rastegar * Pages 1-15
    Background and Objective
    Torsion leads to the formation of free radicals and eventually apoptosis, which plays an important role in the pathophysiology of testicular damage. Recent reports have focused on the role of pentoxifylline (PTX) against free radicals. Therefore, in this study, we investigated the effect of pentoxifylline on testicular injury due to torsion.
    Materials and Methods
    20 male mice (6 weeks) were divided into 4 groups. Control group (Sham torsion operation), T1 (torsion with single-dose of 100 mg/kg of pentoxifylline, T2 (torsion with 25 mg/kg/d for 2 weeks) and T/D (Torsion-Detorsion). Animals in groups T1, T2 and T/D were subjected to 720° rotation of the left testicular spermatic cord clockwise for 2 hours followed by 30 minutes of detorsion. After detour, the drug was administered intraperitoneally. The left testicles of all animals were removed on day 35 after torsion for histopathological and biochemical evaluation. Statistical analysis was done by SPSS software using Tukey's test.
    Results
    Micromorphological analysis of testicular seminiferous tubules showed that there was a significant increase in mean tubular diameter, Johnson scores and number of germ cells in T1 group as compared to T2 and T/D (P< 0.05). However, no significant difference was observed in the number of Sertoli, Leydig and Myoid cells in all groups (P<0.05). Analysis of oxidative stress indices showed that pentoxifylline increased the level of SOD, catalase, mRNA expression of Akt and pi3k genes (P < 0.05) and reduced the amount of MDA and caspase-3 levels in T1 and T2 as compared with T/D (P ≤ 0.05).
    Conclusion
    Pentoxifylline can be used as a supplementary drug after surgery to treat torsion. However, further studies are needed to evaluate the effects of pentoxifylline in this area.
    Keywords: Pentoxifylline, Torsion, Spermatogenesis, Apoptosis
  • Mohammad Keshavarzi, Siamak Afshinmajd *, Gholamhosein Ghaedi Pages 16-23
    Background and Objective
    Headache is the most chief complain in neurology clinics and most people experience it in their lifetime. The aim of this study was to analyze prevalence of depression and severity of headache symptoms in patients with tension headache and migraine.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 150 patients who referred to the neurology clinic of Shahid Mostafa Khomeini hospital with chief complain of headache were included and the neurologist diagnosed type of headache by International Health Society (IHS) criteria. Then, patient completed Beck Depression Inventory for evaluation of depression severity.
    Results
    Tension headache was seen in 42 patients (33.6%) and 83 patient (66.4%) diagnosed with migraine headache. The study showed that there was no significant difference between these groups (tension and migraine headache) regarding their age, smoking, degree of education, occupation and frequency of headache but there was significant difference about gender (P=0.023). Also, a significant difference was seen in type, intensity and duration of headache between the two groups (P=0.03, P=0.001, and P=0.006, respectively).
    Conclusion
    This study demonstrated a high prevalence of depression among migraine headache as compared to tension headache. Intensity of migraine headache was more than tension headache in different severity of depression but also tension headache with short duration was more related to depression than migraine headache.
    Keywords: Migraine, Duration of headache, Frequency of headache, Intensity of headache, Depression
  • Rohollah Nori, Mohsen Shamsi *, Mahboobeh Khorsandi, Amir Almasi Pages 24-35
    Background and Objective

    Accidents are one of the most important causes of death and disabilities in children. The present study was conducted with the aim of determining the effect of first aid training based on the health belief model on improving the performance of mothers with children under 6 years old at the time of an accident in Azna city.

    Materials and Methods

    This research was a quasi-experimental study that was conducted on 100 mothers with children under 6 years of age who referred to health centers in Azna city from 2021 till 2022. Random sampling was taken from health centers and divided into two groups of case and control (50 people each). The case group underwent four training sessions based on the health belief model, and the control group underwent routine training at health centers. The tool for collecting information through a questionnaire was reliable and valid, and after three months of follow-up, data from both groups were collected and with Chi-Square, T-Test, Man-Wheytni, Wilcoxon, and ANCOVA analysed.

    Results

    There was no significant difference in the mean scores of the health belief model constructs and mothers' performance in the test and control groups before the intervention (p>0.05), but there was a significant difference after the intervention (p<0.001). In this study, the average performance score of mothers in the test group before and after the intervention was 52.3±10.08 and 69.53±11.66, respectively, which were significantly different from each other (p<0.001).

    Conclusion

    Based on the results of this study, the educational intervention based on the initial needs assessment based on the health belief model was effective in improving the performance of mothers in performing first aid during accidents and incidents in children and can be useful for designing educational programs.

    Keywords: child, Education, First aid, Mothers
  • Shirin Madadkar, Parvin Mohammadi * Pages 36-45
    Background and aim

    One of the basic tools in changing the lifestyle is the existence of an educational program using modern teaching methods. The present study was conducted with the aim of determining the effect of multimedia education with the Leventhal model approach on the lifestyle of patients with atrial fibrillation.

    Methods

    In this semi-experimental study, 60 patients with atrial fibrillation were randomly divided into two intervention groups (30 people) and control (30 people) in Kashani Shahrekord Hospital in 1401. In the intervention group, in addition to the usual measures, two virtual training sessions were held through multimedia software (sound, video, image and animation) under the title of a 4-hour training workshop for patients on a coordinated time with the help of the Adobe Connect program. became In the control group, routine interventions were performed. After the workshop, the lifestyle was measured using Walker's lifestyle questionnaire. Data analysis was done using independent t, paired t and chi-square tests.

    Results

    There was no statistically significant difference in the average score of lifestyle between the two intervention and control groups before the study, and the two groups were homogeneous (P=0/041). However, the average score of lifestyle in the intervention group has increased significantly after the implementation of the intervention compared to the control group (p≤0.001).

    Conclusion

    Multimedia virtual education has led to the improvement of patients' lifestyles. It is recommended to carry out educational interventions to improve lifestyle in patients with atrial fibrillation.

    Keywords: Multimedia education, the Leventhal model, Lifestyle, atrial fibrillation
  • Niloo Alaie, Ahmad Abdi * Pages 46-55
    Background and Objective
    Menopause occurs with estrogens decline and impaired endothelial function and contributes to atherosclerotic risk. Adhesion molecules play an important role in the development and progression of coronary atherosclerosis. The aim of this study was comparing the effect of aerobic exercise, Salvia officinalis and their combination on serum levels of intercellular adhesion molecule (ICAM)-1, soluble vascular cellular adhesion molecule 1 (sVCAM-1) and endothelin-1 in postmenopausal women.
    Materials and Methods
    In this clinical trial study, 32 menopausal women (age 51.62±4.55 years, BMI 24.07±2.89 kg/square meters) were selected and were randomly divided into four groups including placebo control (C), aerobic training (AT), Salvia officinalis (So) and training-Salvia officinalis (ATSo). Training groups participated in an aerobic exercise program for eight weeks, five sessions per week (with an intensity of 40to 80% of maximum reserve heart rate, 25-45 minutes). The groups So and ATSo were provided three 100 mg So tablets daily in the morning, noon and evening. Data were tested using dependent t-test and analysis of covariance at a significance level of p<0.05.
    Results
    AT and So significantly decreased ICAM-1 (P=0.022 and P=0.041), sVCAM-1 (P=0.015 and P=0.018) and ET-1 (P=0.016 and P=0.023). Also, simultaneous intervention of AT and SP had a positive effect on reducing ICAM-1 (P=0.0001), sVCAM-1 (P=0.0001) and ET-1 (P=0.0001).
    Conclusion
    AT and So improve endothelial function in postmenopausal women by affecting serum levels of ICAM-1, sVCAM-1 and ET-1. Nevertheless, the effect of combination of exercise and supplementation was greater.
    Keywords: Exercise, Salvia officinalis, ICAM-1, VCAM-1, ET-1, Menopause
  • Elahe Saiedinejad, Abdolhossein Taheri Kalani *, Fardin Fatahi Pages 56-67
    Background and Objective
    Disturbance in the regulation of secretion between inflammatory and anti-inflammatory adipokines can lead to insulin resistance and type 2 diabetes. The aim of the present study was to investigate the effects of concurrent training, calorie restriction and concurrent training+ calorie restriction on the levels of anti-inflammatory adipokines and insulin sensitivity in obese women with non-alcoholic fatty liver disease.
    Materials and Methods
    Thirty seven women with non-alcoholic fatty liver were randomly divided into four groups: control (n=9), calorie restriction (n=9), concurrent training (n=9) and concurrent training+ calorie restriction (n=10). Training protocol included combination of aerobic with 40-60 percent of heart rate reserve and resistance training 40-60 percent of 1 repetition maximum (1RM), eight weeks and three sessions per week. The calorie restriction groups, alleviate 400 to 500 kcal/day from total daily calorie intake. Blood samples were taken pre- and post intervention. For statistical analysis, paired samples t-test and analysis of covariance at a significant level of p<0.05 were used.
    Results
    Concurrent training+ calorie restriction significantly increased serum adiponectin and adipolin concentration compared to the caloric restriction and control groups (both, p<0.026) and the insulin sensitivity index compared to the control group (p=0.027). Also, there was a significant increase in serum adiponectin and adipolin concentration and insulin sensitivity index of the concurrent training group compared to the control group (p<0.05). In the calorie restriction group, only the insulin sensitivity index increased significantly compared to the pre-test (p=0.004).
    Conclusion
    It seems that performing concurrent training alone and with calorie restriction is a more effective intervention in increasing anti-inflammatory adipokines and improving insulin sensitivity than calorie restriction alone.
    Keywords: Concurrent Training, Calorie Restriction, Insulin sensitivity, Adiponectin, Adipolin
  • Ameneh Pourrahim Ghouroghchi *, Nayyer Ghayyem Alaee, Behnaz Behzadi, Vahid Saleh Pages 68-82
    Background and Objective
    Nutritional supplements prevent diseases by reducing appetite and obesity. The aim of the study was to investigate the effect of eight weeks of Quinoa supplementation on Irisin serum levels, lipid profile and physical parameters of obese unexercised adult women in Ardabil city.
    Materials and Methods
    The research method was semi-experimental and laboratory with a pre-test and post-test design. The subjects of the research were 20 inactive obese health adult women in Ardabil who were randomly selected and matching in two Quinoa supplement (n=10) and Control (n=10) groups. The supplement group consumed 25 grams of cooked quinoa three times a week for eight weeks. To measure Irisin and fat profile, 5 ml of blood was taken 24 hours before and 48 hours after the last session. Physical indices were also measured. To compare the mean of data between and within groups, before and after eight weeks of quinoa consumption, ANCOVA with Bonferroni post-hoc and paired t-test were used. Significance level of p<0.05 was considered.
    Results
    Serum Irisin level (P=0.0001) of the supplement group increased significantly after eight weeks of quinoa consumption compared to before eight weeks and compared to the control. Meanwhile, serum level of VLDL (P=0.0001), triglyceride (P=0.0001) and total cholesterol (P=0.0001) decreased significantly. Other indices of lipid profile and body composition did not change significantly (P<0.05).
    Conclusion
    8 weeks of Quinoa supplementation probably stimulates the secretion of Irisin and causes the reduction of VLDL, TG and TC in unexercised obese women.
    Keywords: Quinoa supplementation, Irisin, Lipid profile, Body indexes, Obese women
  • Shadi Fayyazi, Reza Gharakhanlou *, Mahdieh Molanouri, Mohammadreza Kordi Pages 83-94
    Background and Objective

    The effect of exercise in reducing fat tissue and fat cell size may be related to TGF-β1 signaling. This study aimed to investigate the effect of high-intensity interval training (HIIT) simultaneously with high-fat diet on TGF-β1 gene expression and cell size in the subcutaneous adipose tissue of rats.

    Materials and Methods

    In this study, 24 adult male rats were randomly divided into 4 groups: ND (normal diet), HFD (high fat diet), HIIT+ND and HIIT+HFT. HIIT consisted of eight bouts of intense activity at 90% of maximum running capacity (MRC) for 2.5 minutes, with active rest periods at 50% of maximum running capacity for 2.5 minutes for 10 weeks. 48 hours after the last training session, blood was taken and subcutaneous fat was removed. qRT-PCR method was used to measure TGF-β1 gene expression and the stereological method was used to determine the size of fat cells. Two-way ANOVA test with a significant level of P < 0.05 was used to analyze the data.

    Results

    The interaction between HIIT and high-fat diet caused a significant decrease in TGF-β1 gene expression (F=24.99, P<0.001), but it had no significant effect on fat cell size (P=0.780, F=0.07). A positive and significant correlation was observed between TGF-β1 gene expression and fat cell size (r=0.896, P<0.001).

    Conclusion

    HIIT at the same time with consuming a high-fat diet prevents the increase of TGF-β1 in the subcutaneous fat tissue and may have a preventive effect on the increase in fat cell size.

    Keywords: High-Intensity interval training, TGF-β1, Fat cell size, High-fat diet, Subcutaneous adipose tissue