فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیست و یکم شماره 3 (پیاپی 164، خرداد 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زهرا کرمانشاهی، لیلا آلیلو*، مولود رادفر، حمیدرضا خلخالی، بهزاد بوشهری صفحات 174-183
    پیش زمینه و هدف

    خودکشی و اقدام به خودکشی از مهم ترین شاخص های بهداشت روانی افراد جامعه به حساب می آید که معلول فاکتورهای متعددی بوده و افسردگی از مهم ترین عوامل مرتبط با اقدام به خودکشی است. روان درمانی بر پایه شناخت درمانی، یکی از روش های موثر برای افراد داری افکار خودکشی است که می تواند بر علایم افسردگی موثر باشد. لذا مطالعه ای باهدف تعیین تاثیر درمان شناختی رفتاری بر افسردگی افراد اقدام کننده به خودکشی ترخیص شده از مراکز آموزشی درمانی ارومیه در سال 1399 انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی یک سو کور بر روی 60 نفر از افراد اقدام کننده به خودکشی ترخیص شده از مراکز درمانی در شهر ارومیه، ایران در سال 1399 انجام شد. با روش نمونه گیری در دسترس، 60 نفر از افراد اقدام کننده به خودکشی انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و گروه مداخله 30 نفره تخصیص داده شدند. فرم کوتاه پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه دموگرافیک برای جمع آوری داده ها در قبل از مداخله، بلافاصله بعد از مداخله و سه ماه بعد از مداخله استفاده شد. پکیج آموزشی برای گروه مداخله طی 8 جلسه 60-90 دقیقه ای، به صورت دو جلسه در هفته برگزار شد. برای گروه کنترل هیچ نوع مداخله ای انجام نشد. داده های جمع آوری شده توسط افزار SPSS نسخه 22 از طریق تست آماری کای اسکویر، تست دقیق فیشر و Repeated Measure ANOVA مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در روند میانگین نمرات افسردگی افراد اقدام کننده به خودکشی ترخیص شده از مراکز درمانی، تفاوت معنی داری بین گروه مداخله و کنترل وجود داشت (001/0<p). نتایج مقایسات دوتایی بر اساس آزمون به ون فرونی نشان داد که در ارتباط با نمره افسردگی افراد اقدام کننده به خودکشی ترخیص شده از مراکز درمانی در گروه کنترل در بازه های زمانی قبل و بعد از مداخله اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (001/0=p). بااین حال، در گروه مداخله بین بازه های زمانی قبل از مداخله، بعد از مداخله و سه ماه بعد از مداخله اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (001/0<p).

    بحث و نتیجه گیری

    در این پژوهش اثربخشی درمان شناختی رفتاری در گروه مورد مداخله مشاهده گردید و علایم افسردگی به طور معناداری بهبود یافته اند. بنابراین می توان گفت درمان شناختی رفتاری می تواند بهبود قابل توجهی در تقلیل افکار خودکشی و ناامیدی داشته باشد. علاوه بر این، این درمان می تواند تاثیر مثبتی بر رفتارهای فرد داشته باشد و بهبود کیفیت زندگی فرد را ایجاد کند. بااین حال، برای اندازه گیری اثربخشی دقیق، مطالعات بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: درمان شناختی-رفتاری، افسردگی، بیماران، افکار خودکشی، خودکشی
  • علی خالدی، سید همام الدین جوادزاده، مریم مرزبان، مهنوش رئیسی* صفحات 184-194
    پیش زمینه و هدف

    اگرچه تاکنون درمان قطعی برای بیماری ایدز کشف نشده، اما با تشخیص زودهنگام و استفاده از داروهای فعلی، این بیماری قابل کنترل است. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی تحت وب و مبتنی بر الگوی باور سلامت بر انجام آزمایش HIV در زوج های داوطلب ازدواج شهر بوشهر انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک پژوهش نیمه تجربی بود که بر روی 122 نفر از زوج های داوطلب ازدواج (61 زوج گروه مداخله و 61 زوج گروه کنترل) مراجعه کننده به مرکز نبی اکرم شهر بوشهر انجام گرفت. گروه کنترل آموزشها و خدمات روتین مرکز را دریافت نمودند و گروه مداخله علاوه بر موارد فوق، آموزش مبتنی بر سازه های الگوی باور سلامت را از بستر وب دریافت نمودند. اطلاعات افراد مورد مطالعه توسط پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش اطلاعات جمعیت شناختی، سازه های مربوط به الگوی باور سلامت و سوالی جهت سنجش رفتار، گردآوری گردید. بعد از جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل توسط نرم افزار STATA نسخه 15 انجام و سطح معنی داری آزمون های آماری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در گروه مداخله در خصوص آگاهی و تمامی سازه ها به جز شدت درک شده قبل و بعد از مداخله تفاوت آماری معناداری وجود داشت (001/0<p)، در حالی که در گروه کنترل پس از مداخله نسبت به قبل از مداخله در خصوص هیچکدام از متغیرها تفاوت آماری معناداری دیده نشد (001/0>p). تغییرات در میانگین نمرات آگاهی و تمامی سازه ها بین دو گروه در طی دوران مطالعه تفاوت آماری معناداری داشت و در گروه مداخله بیشتر بود(001/0<p). در خصوص اقدام به انجام آزمایش HIV، نیز پس از مداخله آموزشی بین دو گروه مداخله و کنترل تفاوت آماری معناداری وجود داشت و در گروه مداخله اقدام برای انجام آزمایش HIV، به طور معناداری بیشتر بود.

    بحث و نتیجه گیری

    آموزش مبتنی بر الگوی باور سلامت و تحت وب جهت ترغیب زوجهای جوان برای تشخیص زودرس بیماری ایدز موثر بوده و می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش، الگوی باور سلامت، HIV، مداخله مبتنی بر وب
  • سامره اقتدار، لاله الماسی، مدینه جاسمی، فاطمه سارا اپرناک*، حسین حبیب زاده صفحات 195-205
    پیش زمینه و هدف

    تشخیص سرطان، علاوه بر تاثیراتی که بر روی بیماران دارد، به طور قابل توجهی زندگی اعضای خانواده را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. مراقبین خانواده با چالش هایی متعدد مواجه هستند که نیازمند توانمندسازی و پشتیبانی از طرف پرسنل بهداشتی هستند. برای این منظور، شناسایی تجربیات مراقبتی از دیدگاه خانواده ها، به منظور توانمندسازی آن ها برای مقابله با بیماری و مشکلات مربوطه، امری ضروری است. با توجه به فرهنگ و باورهای مختلف در جوامع شرقی و مسلمان، تجربیات مراقبتی در این خانواده ها ممکن است متفاوت باشد و به دلیل فقدان شفافیت، شناخت این تجربیات، مسیله ای حیاتی است. در نتیجه، هدف این مطالعه، کشف تجربیات مراقبتی و توانمندی اعضای خانواده بیماران مبتلا به سرطان در ایران است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کیفی به روش نمونه گیری هدفمند و با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاری انجام شد. در ابتدا، با توجه به هدف مطالعه، مشارکت کنندگان به صورت هدفمند انتخاب شدند و سپس با استفاده از روش نمونه گیری تیوریک، نمونه هایی که به نظر محققین بیشترین اطلاعات را ارایه می دهند، برای ورود به مطالعه انتخاب شدند. درنهایت، با استفاده از روش تحلیل محتوای مرسوم، داده های جمع آوری شده تحلیل و موردبررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    در این مطالعه، تجربیات اعضای خانواده در مراقبت از بیمار مبتلا به سرطان در طبقات اصلی و زیر طبقات به شرح زیر شناسایی گردید: 1-تسکین با استمداد از معنویات: "تسلیم اراده خداوند"- "باور و تکیه بر اعتقادات معنوی"، 2-تغییر ادراک و تفکر درمانی مراقبین خانواده: "امید بهبودی و به دست آوردن راه حل های مناسب" - "تغییر نگرش و دیدگاه نسبت به بیماری با توجه به تاثیربخشی درمان و مراقبت ها"، و 3-پشتیبانی اجتماعی درمانی: "حمایت خانواده و دوستان" - "بهبود کیفیت مراقبت از بیمار سرطانی در خانواده " - "دریافت بازخورد و انگیزه بخشی از بیمار".

    بحث و نتیجه گیری

    مراقبین خانواده در سرطان در مواجه با این بیماری به دنبال تمامی راهکارهای ممکن هستند تا توانایی و آگاهی لازم برای مراقبت از بیمار را کسب کنند. درک و شناخت تجربیات مراقبتی اعضای خانواده به عنوان مراقبین غیررسمی می تواند به برنامه ریزی، مشاوره و مداخلات مبتنی بر شواهد کمک کند و این افراد را در مواجهه با چالش های سرطان قوی تر و موثرتر کند. در نتیجه، شناخت و توجه به تجربیات این افراد می تواند در بهبود کیفیت مراقبت و پشتیبانی از بیمار و خانواده اش نقش مهمی ایفا کند.

    کلیدواژگان: مراقبین خانواده، نگرش به سلامت، امید، تحقیق کیفی، نئوپلاسم
  • ندا عظیمی، مولود رادفر*، مژگان خادمی، حمیدرضا خلخالی صفحات 206-217
    پیش زمینه و هدف

    مراقبت هسته اصلی پرستاری و یکی از مهم ترین و اساسی ترین اجزا جهت دسترسی به تکامل و بقای انسان است. دراین بین سنجش رفتارهای مراقبتی از دیدگاه پرستاران و بیماران اهمیت خاصی دارد، زیرا مراقبت و خدمات پرستاری بیمار محور، عامل اصلی در رضایت بیماران بستری در بیمارستان است. این مطالعه باهدف شناسایی و معرفی ابزارهای رایج اندازه گیری رفتارهای مراقبتی انجام شد.

    مواد و روش کار

    در این مرور نظام مند، تعداد 1090 مقاله به زبان انگلیسی و فارسی در بازه زمانی 2010-2020 از پایگاه های اطلاعاتی PubMed (MEDLINE), CINAHL, Scopus, Science direct and Web of Science و سایر منابع مرتبط (Google Scholar, Magiran, SID, Irandoc) جستجو شدند. برای جستجو از کلیدواژه های, Caring behavior Tool ٬ Scale٬Measure, Inventory, Questionnaire و عملگرهای and و or استفاده شد. همه مقالات جستجو شده در نرم افزار ENDNOTE نسخه X5 (تامسون رویترز، ایالات متحده آمریکا) برای حذف مقالات تکراری وارد شدند. مقالاتی که دارای معیارهای ورود بودند موردبررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس کلیدواژه های مطالعه حاضر، درمجموع 1090 مقاله وارد مطالعه شدند. سپس خلاصه مقالات بررسی شده و در چند مرحله موارد تکراری و غیر مرتبط از مطالعه حذف گردید. درنهایت 53 مقاله برای بررسی جامع و استخراج داده ها انتخاب شدند. در مقالات بررسی شده از 11 ابزار مختلف برای سنجش رفتارهای مراقبتی استفاده شده بود.

    بحث و نتیجه گیری

    رفتارهای مراقبتی مناسب می تواند باعث ارتقاء رضایت بیماران از خدمات پرستاری شود. ازاین رو لازم است تا رفتارهای مراقبتی پرستاران با ابزارهای استاندارد و معتبر ارزیابی شود. این در حالی است که ابزارهای جدید و استاندارد اندازه گیری رفتارهای مراقبتی در ایران روان سنجی نشده است و انجام این امر ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: رفتارهای مراقبتی، مرور نظام مند، ابزار
  • مینا خداشناس، حسنعلی ویسکرمی* صفحات 218-225
    پیش زمینه و هدف

    داشتن امید از مهمترین مولفه ها برای مادران دارای فرزند معلول می باشد. هدف پژوهش حاضر، پیش بینی امید به زندگی بر اساس فشار مراقبتی، احساس تنهایی و سازگاری اجتماعی در مادران دارای فرزند فلج مغزی شهر خرم آباد بود.

    مواد و روش کار

    طرح پژوهش توصیفی از نوع مقطعی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی مادران دارای فرزند فلج مغزی است که فرزند آن ها در سال 1398 دارای پرونده در مراکز بهزیستی شهرستان خرم آباد بود. در پژوهش حاضر، 50 مادر دارای کودک فلج مغزی به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های امید به زندگی اشنایدر، فشار مراقبتی نواک و گست، احساس تنهایی راسل و سازگاری اجتماعی بل بود. داده ها با روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج روش های آماری، همبستگی های منفی معناداری بین فشار مراقبتی و احساس تنهایی با امید به زندگی و همبستگی مثبت معنادار بین سازگاری اجتماعی و امید به زندگی در زنان دارای فرزند فلج مغزی نشان داد (001/0≤p). نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که 54 درصد از واریانس امید به زندگی از طریق متغیرهای پژوهش قابل تبیین است.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت، در زنان دارای فرزند فلج مغزی، هرچه فشار مراقبتی و احساس تنهایی کمتر باشد، سازگاری اجتماعی و امید به زندگی در آن ها بالاتر است. بنابراین متولیانی مانند سازمان بهزیستی کشور باید راه کارهایی جهت افزایش امید به زندگی در این زنان بکار ببرند.

    کلیدواژگان: فشار مراقبتی، فلج مغزی، امید به زندگی، احساس تنهایی، سازگاری اجتماعی
  • فرزانه باقریه، امید زادی آخوله، مژگان لطفی*، احمدمیرزا آقازاده، تکتم کیانیان صفحات 226-249
    پیش زمینه و هدف

    درک بهتر نیازهای آموزشی و رفتار دانشجویان پرستاری، می تواند نقش مهمی در پیشگیری، تجسس، آموزش و ارایه مراقبت در شرایط شیوع بیماری های عفونی نظیر کووید-19 و محدودسازی انتشار این نوع عفونت ها داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی نیازهای آموزشی و رفتار دانشجویان پرستاری در گذر از ناحیه امن روانی در بحران کووید-19: یک مطالعه ترکیبی بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه ترکیبی از نوع متوالی اکتشافی بود. جامعه پژوهش، دانشجویان سال سوم و چهارم کارشناسی پرستاری تبریز بودند. نمونه گیری در فاز کیفی، به روش مبتنی بر هدف و در فاز کمی، به روش سرشماری بود. جهت بررسی نیازهای آموزشی دانشجویان پرستاری از مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای بررسی وضعیت رفتار دانشجویان از پرسشنامه پژوهشگر ساخته بر اساس مولفه های موجود در الگوی ناحیه امن استفاده شد. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    22 نیاز آموزشی شناسایی شده در چهار حیطه شناخت بیماری، خودمراقبتی در برابر انتقال عفونت، مراقبت پرستاری از بیماران کووید-19 و نیازهای سایکولوژیکی و فیزیولوژیکی قرار گرفتند. نیازهای حیطه خودمراقبتی با 10 مولفه از اولویت بیشتری برخوردار بود. بررسی وضعیت رفتار دانشجویان پرستاری بعد از گذشت یک سال از شروع پاندمی کووید-19 نشان داد که 5/37 درصد از دانشجویان در ناحیه ترس، 7/53 درصد در ناحیه یادگیری و 2/62 درصد در ناحیه رشد قرار داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    پاندمی کووید-19 اولین و آخرین بحران همه گیر در جهان نخواهد بود. نتایج مطالعه حاضر، این پیام را به مسیولین و مدرسان دانشکده های پرستاری کشور می دهد که آموزش اطلاعاتی و مهارتی در چنین حوادثی خصوصا در حیطه خودمراقبتی می تواند بهترین نوع حمایت از دانشجویان باشد تا آنان بتوانند با قرار گرفتن در ناحیه رشد، از خود و بیماران مراقبت نمایند.

    کلیدواژگان: رفتار، پاندمی کووید-19، نیازها، پرستاری، دانشجویان
|
  • Zahra Kermanshahi, Leila Alilu*, Moulad Radfar, Hamidreza Khalkhali, Behzad Bushehri Pages 174-183
    Background & Aims

    Suicide is among the most important indicators of the mental health of the people in a society, which is caused by several factors, and depression is one of the most critical factors related to suicide attempts. Cognitive psychotherapy is one of the effective methods for people with suicidal thoughts, which can be effective on depression symptoms. Therefore, a study aimed to determine the effect of cognitive behavioral therapy on the depression of people attempting to commit suicide who were discharged from medical education centers in Urmia in 2020.

    Materials & Methods

    This semi-experimental study was conducted on 60 participants who tried to commit suicide and were discharged from medical centers in Urmia City, Iran, in 2020. With the convenience sampling method, 60 people were selected from the suicide attempters and then randomly and equally assigned to control and intervention groups. The short form of Beck depression questionnaire and demographic questionnaire were used to collect data before the intervention, immediately after the intervention, and three months after the intervention. The training package for the intervention group was held during eight sessions of 60-90 minutes with a frequency of two sessions per week. No intervention was done for the control group. Data collected by SPSS software (22) were analyzed through Chi-square statistical test, Fisher's exact test and Repeated Measure ANOVA.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the intervention and control groups in the trend of depression scores of the suicide attempters discharged from the treatment centers (P<0.001). The pairwise comparisons based on the Bonferroni test showed no statistically significant difference concerning the depression score of people attempting to commit suicide discharged from medical centers in the control group in the periods before and after the intervention (p=0.001). However, there was a statistically significant difference between the periods before, after, and three months after the intervention in the intervention group (P<0.001).

    Conclusions

    In this study, the effectiveness of cognitive behavioral therapy was observed in the intervention group, and the symptoms of depression improved significantly. Therefore, it could be concluded that cognitive behavioral therapy may have a significant improvement in reducing suicidal thoughts and despair. In addition, this treatment can positively affect a person's behavior and improve the quality of his/her life. However, more studies are needed to measure the exact effectiveness.

    Keywords: Cognitive-Behavioral Therapy, Depression, Patients, Suicidal Thoughts, Suicide
  • Ali Khaledi, Homamodin Javadzade, Maryam Marzban, Mahnoush Reisi* Pages 184-194
    Background & Aims

    Although no definitive cure has been discovered for AIDS yet, this disease can be controlled with early diagnosis and current medications Therefore, the present study was conducted to determine the effect of a web-based educational intervention according to the health belief model on HIV testing in Bushehr marriage volunteer couples.

    Materials & Methods

    The present study was a quasi-experimental study done on 122 couples who volunteered for marriage (61 couples in the intervention group and 61 couples in the control group) referred to the Nabi Akram Center in Bushehr. The control group received training and routine services, and the intervention group, received a web-based multimedia intervention based on Health Belief Model in addition to the above services. The data were collected by a questionnaire consisting of three sections of demographic knowledge, Health Belief Model constructs, and items for measuring behavior. After data collection, the analysis was performed by STATA software ver.15. The significance level of statistical tests was considered 0.05.

    Results

    In the intervention group, there was a statistically significant difference between awareness and all constructs except perceived intensity before and after the intervention (P<0.001), while in the control group, no statistically significant difference was seen in any of the variables after the intervention (P>0.001). Changes in the mean scores of awareness and all constructs between the two groups during the study period had a statistically significant difference and were higher in the intervention group (P<0.001). Regarding HIV testing, there was a statistically significant difference between the two intervention and control groups after the educational intervention and HIV testing was significantly higher in the intervention group.

    Conclusion

    Web-based education, according to the health belief model, is effective and can be used to encourage young couples to test for AIDS for early diagnosis.

    Keywords: Education, Health Belief Model, HIV, Web-Based Intervention
  • Samereh Eghtedar, Laleh Almasi, Madineh Jasemi, Fatemehsara Aparnak*, Hossein Habibzadeh Pages 195-205
    Background & Aims

    The cancer diagnosis affects the patients and significantly impacts the lives of family members. Family caregivers face multiple challenges that require empowerment and support from healthcare professionals. Therefore, identifying the caregiving experiences from the perspective of families is essential to empower them to cope with the disease and related problems. Due to the diverse cultures and beliefs in Eastern and Muslim societies, the caregiving experiences in these families may be different, and understanding these experiences is a vital issue due to the lack of transparency. Thus, this study aimed to explore the caregiving experiences and abilities of family members of cancer patients in Iran.

    Materials & Methods

    This qualitative study was conducted using purposive sampling and semi-structured interviews. Initially, participants were selected purposefully based on the study's objective, and then using theoretical sampling, samples that provided the most information were selected to enter the study. Finally, the collected data were analyzed using conventional content analysis.

    Results

    In this study, the caregiving experiences of family members in caring for a cancer patient were identified in the main categories and subcategories as follows: 1- Relief with spiritual support: "Submission to the will of God" - "Belief and reliance on spiritual beliefs.", 2- Change in perception and therapeutic thinking of family caregivers: "Hope for improvement and finding appropriate solutions" - "Changing attitudes and perspectives towards the disease based on the effectiveness of treatments and care.", and 3- Therapeutic social support: "Family and friends' support" - "Improving the quality of care for cancer patients in the family" - "Receiving feedback and motivation from the patient."

    Conclusion

    Family caregivers of cancer patients are looking for all possible solutions to gain the necessary skills and knowledge to care for the patient. Understanding the caregiving experiences of family members as informal caregivers can help plan, counsel, and evidence-based interventions, and make them stronger and more effective in facing cancer challenges. Therefore, understanding and paying attention to the experiences of these individuals can play an important role in improving the quality of care and support for the patients and their families.

    Keywords: Family caregivers, Health attitudes, Hope, Qualitative research, Neoplasm
  • Neda Azimi, Moloud Radfar*, Mojgan Khademi, Hamidreza Khalkhali Pages 206-217
    Background & Aims

    Care is the core of nursing and one of the most important and basic components to achieve human survival and development. Meanwhile, measuring caring behaviors is of great importance from nurses' and patients' perspectives, since patient-centered nursing care is the main factor in patient satisfaction during the hospital stay. This study aimed to evaluate common tools used to measure caring behaviors.

    Materials & Methods

    In this systematic review, 1090 articles published in English and Persian in 1981-2020 from the databases of PubMed (MEDE), CINAHL, Scopus, Science direct, Web of Science, and other related databases (Google Scholar, Magiran, Scientific Information Database, Irandoc). The above literature search was conducted using the keywords of "Caring behavior," "Tool," "Scale, ""Measure," "Inventory," and "Questionnaire," as well as the operators "AND" and "OR." All searched articles were entered into the ENDNOTE software version X5 (Thomson Reuters, USA) to remove duplicate articles. Articles that met the inclusion criteria were reviewed.

    Results

    Based on the keywords, 1090 articles were included in this study. Then, the abstracts were reviewed, and in several stages, duplicate and unrelated articles were removed from the study. Finally, 53 articles were selected for comprehensive review and data extraction. In these articles, 11 different tools were used to measure caring behaviors.

    Conclusion

    Proper caring behaviors can improve patients' satisfaction with nursing services. Therefore, it is necessary to evaluate nurses' caring behaviors with standard and valid tools, while new and standard tools for measuring these behaviors have not been psychometrically tested in Iran, and this seems necessary.

    Keywords: Caring Behaviors, Systematic Review, Tool
  • Mina Khodashenas, Hasanali Vieskarami* Pages 218-225
    Background & Aims

    Hope is one of the most critical components for mothers with disabled children. The present study aimed to predict life expectancy based on care burden, loneliness, and social adjustment in mothers who have children with cerebral palsy in Khorram Abad city.

    Materials and Methods

    This descriptive research was cross-sectional and correlational design. The study population includes all mothers with children with cerebral palsy who had a medical record in the welfare centers of Khorram Abad City in 2019. In this study, 50 mothers were selected using convenience sampling methods. The data were analyzed by Pearson's correlation and multiple regression analysis using SPSS version 19 software.

    Results

    The results showed significant negative correlations between care burden and loneliness with life expectancy and a significant positive correlation between social adjustment and life expectancy in women who have children with cerebral palsy (P ≤0.001). The results of multiple regression showed that research variables can explain 54% of life expectancy variance.

    Conclusion

    It can be said that in the women with children with cerebral palsy, the lower the pressure of caring and the feeling of loneliness, the higher their social adaptation and life expectancy. Thus, welfare organizations should use strategies to increase the life expectancy of these women.

    Keywords: Care Burden, Cerebral Palsy, Life Expectancy, Loneliness, Social Adjustment
  • Farzaneh Bagheriyeh, Omid Zadi Akhuleh, Mojgan Lotfi*, Ahmadmirza Aghazadeh, Toktam Kianian Pages 226-249
    Background & Aim

    A better understanding of nursing students' educational needs and behavior can play an important role in preventing, investigating, educating, and providing care during the outbreak of infectious diseases such as Covid-19 and limiting the spread of these infections. The aimof this study was to examine the educational needs and behavior of nursing students in passing through the psychological comfort zone during the Covid-19 outbreak.

    Matherials & Methods

    This research was an explanatory sequential mixed methods design. The research population was the third and fourth-year undergraduate nursing students of Tabriz University of Medical Sciences. Sampling in the qualitative phase was done using the purposive method and in the quantitative phase using the census method. In order to investigate the educational needs of nursing students, a semi-structured interview was used, and a researcher-made questionnaire based on the components of the comfort zone model was used to investigate the students' behavior. The data was analyzed in SPSS 16 software using descriptive and inferential statistical methods.

    Results

    Twenty-two needs were identified as educational needs of nursing students during the covid-19 pandemic. The needs were classified into four areas: disease recognition, self-care against the transmission of infection, nursing care of patients with or suspected of covid-19, and psychological and physiological needs. The needs of the field of self-care against the transmission of infection with ten components had a higher priority, and nursing students felt a greater need for training in this field. Examining the behavior of nursing students one year after the start of the Covid-19 pandemic showed that 37.5% of students were in the panic zone, 53.7% in the learning zone, and 62.2% in the growth zone.

    Conclusion

    The Covid-19 pandemic will not be the first and the last pandemic crisis in the world. The results of the present study give this message to the managers and lecturers of nursing schools that information and skill training in such incidents, especially in the field of self-care, can be the best type of support for students so that they can take care of themselves and patients by being in the growth zone.

    Keywords: Behaviour, Covid-19 Pandemic, Needs, Nursing, Students