فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی
پیاپی 46 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میلاد همایونی زاده*، سروش قاضی نوری، جهانیار بامدادصوفی، محمد نقی زاده صفحات 2-37
    سرمایه گذاران خطرپذیر در تعامل با شرکت های نوآفرین خود نقشی فراتر از تامین کننده منابع مالی برای این شرکت ها به عهده دارند و برای آن ها ارزش خلق می کنند. تحقیق حاضر با روش مطالعه موردی، به بررسی الگوی همکاری سرمایه گذاران خطرپذیر و شرکت های نوآفرین از طریق تحلیل 6 سرمایه گذاری خطرپذیر انجام شده در بازه زمانی (1393 تا 1400) از طریق 23 مصاحبه نیمه ساختاریافته با افراد فعال در سرمایه گذاری خطرپذیر و شرکت های نوآفرین پرداخته و ساز و کارهای خلق ارزش های غیرمالی را با استفاده از تحلیل محتوای کیفی مصاحبه ها و کدگذاری محوری مورد بررسی قرار داده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد خلق ارزش های غیرمالی سرمایه گذاران خطرپذیر دو جهت گیری کلی خارجی و داخلی دارد و لذا توانمندی و تمرکز سرمایه گذار خطرپذیر و هم چنین نیازمندی اعلام شده توسط شرکت های نوآفرین برای خلق ارزش غیرمالی، بر رویکرد کلی و اثربخشی ساز و کارهای خلق ارزش موثر است. هم چنین نتایج بیان می کند لزوما همه سرمایه گذاران خطرپذیر توانایی خلق ارزش غیرمالی در همه زمینه ها را ندارند و لازم است این نوع سرمایه گذاران در رویکردهای بلندمدت خود توسعه همزمان و متوازن توانمندی های ارزش آفرینی غیرمالی را مدنظر قرار دهند و شرکت های نوآفرینی را انتخاب نمایند که با رویکرد کلی آن ها همراستا باشد.شرکت های نوآفرین نیز می بایست در انتخاب سرمایه گذار خطرپذیر و تعیین انتظارات و توقعات خود از این سرمایه گذاری توجه لازم را داشته باشند تا از بروز تعارضات احتمالی در تعامل با این نوع سرمایه گذاران پیشگیری نمایند.
    کلیدواژگان: کلید واژه ها: سرمایه گذاری خطرپذیر، شرکت های نوآفرین، ساز و کارهای خلق ارزش غیرمالی، جهت گیری داخلی، جهت گیری خارجی
  • سمیرا ندیرخانلو*، مهدی گودرزی، آرش موسوی، محمد ابوئی اردکان، سید سپهر قاضی نوری صفحات 38-65

    گسترش مشارکت در پروژه های پژوهشی کلان بین بازیگران مختلف از صنعت، دولت و دانشگاه، به سبب وجود تنوع بین مشارکت کنندگان مختلف که با منافع و انگیزه های مختلف در این گونه پروژه ها شرکت می کنند، امکان بروز چالش در حوزه مالکیت فکری را تشدید می نماید. از این رو، تدوین خط مشی مالکیت فکری در این گونه پروژه ها از اهمیت مضاعفی برخوردار می شود. در ایران، طرح های کلان ملی شورای عالی عتف، نمونه ای از این گونه مشارکت ها هستند که در این پژوهش تلاش شده، خط مشی ویژه ای برای آن ارایه شود. در این راستا، نظرات سه خوشه از خبرگان مالکیت فکری و طرح های کلان ملی، در رابطه با حالت های مختلف موضوعات اصلی مالکیت فکری در سه مرحله "پیش از آغاز مشارکت"، "حین انجام مشارکت" و "پس از پایان مشارکت" ، اخذ شد. داده های بدست آمده از طریق محاسبه شاخص آماری مد خوشه ای سوالات، مورد بررسی قرارگرفته و با بدست آمدن ضریب توافق مورد قبول، محتوای مناسب خط مشی مالکیت فکری در هریک از این سه مرحله، برای طرح های کلان ملی پیشنهاد شدند. ازجمله این پیشنهادها، ضرورت تعیین تکلیف مواردی چون: دارایی های فکری پیشین، دارایی های فکری مورد انتظار از پروژه، مالکیت و نحوه بهره برداری و پرداخت هزینه های مرتبط و ملاحظات محرمانگی آنها در زمان ارایه طرح های پیشنهادی از سوی طرفین مشارکت کننده در طرح های کلان ملی بود.

    کلیدواژگان: تحقیق و توسعه مشارکتی، مالکیت فکری، محتوای خط مشی، طرح های کلان ملی، شورای عالی عتف
  • حمیدرضا ابراهیمی کیاسری، سید مهدی الوانی*، غلامرضا معمارزاده صفحات 66-93

    آموزش و پرورش ایران در دهه اخیر با چالش ها و مشکلات فراوانی در حوزه برنامه ریزی، بهره وری و تعامل میان ذی نفعان مواجه بوده است اما می توان از طریق تحول خط مشی ها با رویکرد جلب اعتماد والدین و جذب مساعی ایشان رویکردی نوین به مسایل این حوزه داشت. این پژوهش با هدف مدلسازی مشارکت شهروندان در خط مشی های نظام آموزشی و پرورشی ایران انجام گرفته است. راهبرد اجرای این پژوهش، راهبرد چندروشی می باشد. در مرحله اول از روش کیفی فراترکیب برای شناسایی مقوله های اصلی مشارکت استفاده گردید. یافته های حاصله از روش فراترکیب حاکی از وجود مقوله های توانمندی شهروندان، باورشهروندان، عدالت، گردش اطلاعات، کمیت و کیفیت اطلاعات، تشکیلات اجرایی، حمایت قانونی، عوامل اجتماعی و پیامد خط مشی های پیشین بوده است. بعد از آن به منظور تبیین ساختار روابط بین عوامل و ارایه الگو، از روش مدلسازی ساختاری-تفسیری استفاده شد که شکلی پنج سطحی نمایان گردید. بهترین تفسیر برای این مدل را می توان نردبانی بیان نمود که لازمه ورود به هر مرحله اطمینان از قابلیت اتکا به مرحله قبلی آن است. پیامد خط مشی های پیشین و عوامل اجتماعی سرآغاز، تکیه گاه و انرژی اولیه جامعه برای روندهای حقوقیست؛ حمایت قانونی لازمه ایجاد فرهنگ مشارکتی در فضای افکار عمومی و ساختار اداری دستگاه تعلیم و تربیت است؛ عدالت و انصاف، نمود تحقق فرهنگ مشارکتی در جامعه است که بعد از آن می توان روی روندهای شهروندی حساب ویژه باز نمود. مدل نهایی پژوهش نیازمند برخورد متوازن با نگاه علی اما با رویکرد فرهنگی به عوامل است تا بتوانیم بلوغ مشارکتی در نظام تعلیم و تربیت را شاهد باشیم.

    کلیدواژگان: مشارکت شهروندان، آموزش و پرورش، فراترکیب، مدلسازی ساختاری تفسیری، خط مشی گذاری عمومی
  • سید علی حسینی، مهدی الیاسی*، سید سروش قاضی نوری، جهانیار بامدادصوفی صفحات 94-123

    تاکنون صنعت انرژی ایران از زوایای مختلفی همچون نظام های نوآوری، همپایی فناورانه و استراتژی های بنگاهی مورد بررسی پژوهشگران قرار گرفته است. هدف این پژوهش اما شناخت نقش رهبری، فارغ از عناصر ساختاری و کارکردی نظام های نوآوری، در پیشرفت های فناورانه حوزه انرژی ایران است. درواقع این تحقیق به دنبال روشن ساختن نقش کارآفرین سیاستی و تعامل وی با دیگر بازیگران کلیدی در فرآیند تغییرات سیاستی در بازه های زمانی خاص که از آن ها به عنوان پنجره های فرصت یاد می شود بوده است. لذا افزون بر شناخت فرآیند کارآفرینی سیاستی، تعامل بین کارآفرین سیاستی و رهبر نوآوری در شناخت مسایل و ارایه راه حل به منظور خلق و بهره برداری از پنجره های فرصت نیز موردبررسی قرار گرفته است. بدین منظور از روش مطالعه موردی برای بررسی یکی از مهم ترین تجربه های توسعه توانمندی در صنعت انرژی ایران یعنی تولید توربین IGT25 و از روش تحلیل مضمون برای تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهند تکامل توانمندی های فناورانه، تحریم ها و استراتژی های کارآفرین همچون متقاعدسازی مخالفان، ایده پردازی و نمایش توانمندی ها موجب خلق پنجره فرصت توسعه توانمندی های طراحی و تولید توربین شده است. افزون بر این، همزمانی وقوع کارآفرینی سیاستی و رهبری نوآوری، سوابق مشترک و تعامل آن ها با یکدیگر عاملی مهم در موفقیت تغییرات سیاستی است.

    کلیدواژگان: پنجره فرصت، کارآفرینی سیاستی، رهبری نوآوری، انرژی، تغییرات سیاستی
  • محمدحسن ایزدپرست، علی اصغر پورعزت*، علیرضا امیرکبیری صفحات 124-141

    آزمایشگاه خط مشی مشتمل بر تیم ها، نهادها و ساختارهای متخصص طراحی خط مشی های عمومی بوده و با استفاده از روش های نوآورانه، همه ذی نفعان را در فراگرد طراحی درگیر می نماید. خط مشی ها در آزمایشگاه را می توان همانند ریل گذاری، دال بر تعیین مسیر کلیه حرکت ها و رفتارهای سیستم حکمرانی مورد مطالعه دانست. در میان انواع خط مشی های عمومی، خط مشی های قوه مجریه، بازتاب محسوس و ملموسی بر روند زندگی مردم دارد. بر این اساس هدف پژوهش حاضر، طراحی سامانه آزمایشگاهی برتر برای آزمون مستمر خط مشی های قوه مجریه ج.ا.ا با رویکرد کیفی است و تلاش دارد ویژگی های یک آزمایشگاه خط مشی مناسب برای قوه مجریه را به گزینی نماید.تحقیق حاضر از نوع کاربردی و از حیث روش، توصیفی-پیمایشی بوده و راهبرد اصلی آن مطالعه تطبیقی انواع آزمایشگاه های خط مشی مناسب برای قوه مجریه کشور ج.ا.ا است.جامعه خبرگان پژوهش حاضر 20 نفر از خبرگان علمی و اجرایی بوده که با روش گلوله برفی و هدفمند احصا و برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه‎ ساختاریافته استفاده شده است. نتایج پژوهش حاضر علاوه بر شناسایی چهار رویکرد اساسی آزمایشگاه زنده، خط مشی‎گذاری مبتنی بر داده، بینش رفتاری و رویکرد بازی جدی، ساختار آزمایشگاه خط مشی قوه مجریه را با توجه به تنوع موضوعات به صورت غیرمتمرکز (واگرا) و همراه با مشارکت فعال در عرصه‎های گوناگون، تبیین می نماید.

    کلیدواژگان: آزمایشگاه، آزمون و خطا، خط مشی گذاری، خط مشی عمومی، مطالعه تطبیقی
  • علیرضا جاوید عربشاهی*، محمدصادق خیاطیان یزدی، کمال سخدری صفحات 142-165

    فضای کسب وکار کنونی طی چند سال گذشته به طور اساسی تغییر کرده است. دگرگونی های عمده قبل از همه گیری جهانی، در جریان بود، اما با شیوع بیماری کرونا و رکود جهانی متعاقب آن، چشم انداز کسب وکارها به طور فوق العاده ای به سوی الکترونیکی شدن گرایش یافته است. براین اساس دستیابی به الگویی که بتواند به رشد کسب وکارهای ایرانی در این محیط جدید کمک کنند؛ حایز اهمیت است. بدین منظور در پژوهش حاضر الگوی بین المللی سازی کسب وکارهای الکترونیکی ایرانی ارایه شده است. این پژوهش کیفی و با روش تحلیل مضمون انجام شده است و کسب وکارهای الکترونیکی ایرانی فعال در سطوح مختلف بین المللی (از صادرات غیرمستقیم تا ایجاد مرکز تولید در کشور هدف) با روش هدفمند به عنوان جامعه آماری پژوهش انتخاب شده اند. بر اساس نتایج تحقیق؛ ابتدا مولفه های نهادی، محیط صنعتی و سازمانی موثر بر بین المللی سازی شناسایی شده، سپس راهبردهای بین المللی سازی مشخص و در ادامه الگوی بین المللی سازی تبیین گردیده است. نهایتا توصیه های سیاستی و پیشنهادهای کاربردی بر اساس نتایج تحقیق ارایه شده است.

    کلیدواژگان: کسب و کار الکترونیکی، بین المللی شدن، بین المللی شدن کسب و کار الکترونیکی
  • نرگس اکبرپورروشن* صفحات 166-185
    ارزیابی سیاست ها وجه گمشده سیاست گذاری به طور عام و سیاست گذاری اجتماعی به طور خاص در ایران است. این امر سبب شده که بعضا طرح هایی مشابه با اهدافی یکسان تحت عناوین متفاوت در طول دوره های مختلف به اجرا گذاشته شوند و به رغم صرف هزینه های زیاد، تجارب ناموفق مشابهی تکرار شوند. در همین راستا، هدف از این تحقیق ارزیابی یکی از طرح هایی است که با شیوع ویروس کرونا در ایران برای حمایت از بیکاران به اجرا گذاشته شد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی-تحلیلی است که با استفاده از تحلیل اسنادی و مصاحبه با خبرگان و مطلعان کلیدی، طرح مقرری بیکاری در شرایط کرونا را از ابعاد مختلف اداری، قضایی و سیاسی ارزیابی می کند. در ارزیابی اداری، از معیارهای معرفی شده توسط OECD استفاده شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد گرچه طرح در هدف ارایه حمایت کافی و به موقع از مشمولین دچار کمبودهای جدی بود، از نظر گسترش پوشش در بین جامعه هدف و کاهش مراجعات به شعب در بازه زمانی مدنظر نتایج قابل قبولی به همراه داشته است. نتایج این ارزیابی بر ضرورت طراحی طرح مساعدت بیکاری مبتنی بر آزمون وسع تاکید دارد.
    کلیدواژگان: بیمه بیکاری، مقرری بیکاری، بحران کرونا، ایران، ارزیابی پسینی
  • یونس نوبخت* صفحات 186-200
    همه گیری ویروس کرونا اقدامات و سیاست های مالی مختلف و متفاوت دولت ها را در برابر تاثیرات منفی اقتصادی این بیماری به همراه داشته است. هدف این مقاله، تحلیل تطبیقی اقدامات و سیاست های مالی کشورهای اسپانیا، ایتالیا و فرانسه در مواجهه با این همه گیری می باشد. پژوهش از نوع کاربردی بوده و با استفاده از روش های کیفی انجام شده است. داده ها و اطلاعات مورد نیاز نیز از طریق مراجعه به پایگاه های اطلاع رسانی معتبر جهانی همچون OECD استخراج و مورد استفاده قرار گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد، کشورهای منتخب مورد مطالعه اقدامات و سیاست های مالی خود را در مواجهه با همه گیری ویروس کرونا بیشتر در قالب سه گروه اصلی؛ حمایت های مستقیم مالی، حمایت های مالیاتی و حمایت های بانکی سازماندهی کرده اند. این حمایت ها در ماه های ابتدایی همه گیری نشان دهنده تمرکز آنها بر بخش بهداشت و درمان بوده، ولی با گسترده تر شدن ابعاد همه گیری، دولت ها ضمن توجه به این بخش سایر بخش های آسیب-دیده و یا در معرض آسیب را نیز مورد حمایت قرار داده اند. در هر حال، کنترل همه گیری ویروس کرونا از طریق واکسیناسیون و قرنطینه های اجتماعی همراه با اقدامات و سیاست های مالی مناسب، اثرات منفی اقتصادی این همه گیری نظیر کاهش تولید و سرمایه گذاری را به حداقل می رساند. اما، آنچه که اثربخشی این اقدامات را در بین کشورها متفاوت می کند، نه فقط "نوع سیاست ها" بلکه "زمان به کارگیری"، "انعطاف-پذیری" و "استمرار" این سیاست ها تا پایان همه گیری و حتی چند سال پس از آن می باشد. علاوه بر این، اطلاعات درست، شفاف و بموقع مهم ترین پیش نیاز موفقیت هر نوع سیاست مالی است که باید مورد توجه سیاست گذاران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ویروس کرونا، سیاست های مالی، حمایت های مستقیم مالی، حمایت های مالیاتی، حمایت های بانکی
|
  • Milad Homayounizadeh *, Sorush Ghazi Noori, Jahanyar Bamdadsufi, Mohammad Naghizadeh Pages 2-37
    Venture capitalists have a role to play in providing their startups with more than just funding and creating value for their start-ups. The present research, using the case study method, investigates the cooperation pattern of venture capitalists and startups companies through the analysis of 6 risky investments made in the period (1393-1400) through 23 semi-structured interviews with venture capitalists and start-ups, examines the mechanisms of non-financial value creation using qualitative interview content analysis and centralized coding.The results of this study show that the creation of non-financial values of venture capitalists has two general external and internal orientations. The results also indicate that not all venture capitalists are necessarily able to create non-financial value in all areas, and it is necessary for such investors to consider the simultaneous and balanced development of non-financial value-creating capabilities in their long-term approaches and select start-ups.Start-up companies should also pay attention to the selection of venture capitalists and determine their expectations from this investment to prevent possible conflicts in interaction with this type of investors.
    Keywords: Venture capital, Start-ups, Non-financial value creation mechanisms, Internal orientation, External orientation
  • Samira Nadirkhanlou *, Mehdi Goudarzi, Arash Mousavi, Mohammad Abooyee Ardakan, Seyed Sepehr Ghazinoory Pages 38-65

    The prevalence of participation in large-scale research projects among different actors from the industry, governments, and academia makes the occurrence of challenges more likely in the field of intellectual property. This could be mainly attributed to the diversity of different participants, each with different interests and motivations. Therefore, in such projects it becomes crucial to develop an intellectual property policy. In Iran, the national macro research projects of the Supreme Council of Science, Research and Technology are an example of such partnerships, and in this paper, there has been an attempt to recommend a special policy for them. In this regard, the opinions of three groups of intellectual property experts and collaborators in macro research projects were obtained. The opinions are regarding the different states of the main intellectual property issues, in the three stages of (i) prior to, (ii) during and (iii) after the termination of the partnership. The statistical index of the cluster mode of the questions were first calculated. Then by obtaining the acceptable agreement coefficient, the appropriate content of the intellectual property policy in each of these three stages was proposed for national grand projects. Among the proposed recommendations was the necessity of determination of issues such as: previous intellectual assets, intellectual assets expected from the project, ownership and payment of related expenses and their confidentiality considerations at the time of the submission of proposals by the participating parties in the projects.

    Keywords: Cooperative Research, Development, intellectual property, Policy Content, National Macro Plans, Supreme Council of SRT
  • Hamidreza Ebrahimikiasari, Seyyed Mehdi Alvani *, Gholamreza Memarzadeh Pages 66-93

    In recent decades Iranian public education system faced enormous challenges and issues in the area of planning, performance, and interaction among stockholders. Nevertheless, little wonder that by gaining the trust of parents and attracting their efforts, there will be a novel approach to the issues. This research aims to address educational policy issues through public participation. First of all, a qualitative method, the meta-synthesis had been used to identify the main components of participation. Initial findings have been 9 main components which are: citizen’s empowerment and beliefs, justice, information flow, quality and quantity of information, executive agencies, legal support, social factors, and the impacts of previous policies. The qualitative-quantitative method, ISM, then, has been used to discover the final model. In the final model, a five-level shape appeared. This ladder-shaped model requires entering each stage by ensuring a certain level of confidence in the previous stage. At the bottom of the model, the result of previous policies and social factors are the primary forces of society to participate. On the next level, legal support is necessary to create a participatory culture in the atmosphere of public opinion and the administrative structure of the educational system. Justice is a manifestation of the realization of a participatory culture in society resulting in opening a special account on the trends of citizenship. The final model of research requires a balance action by causal view but with culturist approach that will enable us to have participation maturity in the education system.

    Keywords: public participation, Educational policies, Meta-synthesis, Interpretive-Structural Modeling, Public Policy Making
  • Seyed Ali Hosseini, Mahdi Elyasi *, Seyed Soroush Ghazinoori, Jahanyar Bamdadsoofi Pages 94-123

    Iran's energy industry has been investigated from different points of view such as innovation systems, technological catch-up and corporate strategies. The purpose of this research is to understand the role of leadership, regardless of the structural and functional elements of innovation systems, in technological developments in Iran's energy sector. In fact, this research has sought to clarify the role of the policy entrepreneur and his interaction with other key players in the process of policy changes in specific time periods that are referred to as windows of opportunity. Therefore, in addition to understanding the policy entrepreneurship process, the interaction between the policy entrepreneur and the innovation leader in recognizing the problems and providing solutions in order to create and exploit windows of opportunity has also been examined. In this regard, the case study method has been used to investigate one of the most important experiences of capability development in Iran's energy industry, i.e. the production of IGT25 turbine, and thematic analysis method has been used to analyze the data. The results of the research show that the evolution of technological capabilities, sanctions and entrepreneur's strategies such as persuasion of opponents, ideation and display of capabilities have created a window of opportunity to develop turbine production and design capabilities. In addition, the simultaneous occurrence of political entrepreneurship and innovation leadership, common backgrounds and their interaction is an important factor in the success of policy changes.

    Keywords: Windows of Opportunity, Policy Entrepreneurship, Innovation Leadership, energy, Policy Changes
  • MohammadHasan Izadparast, AliAsghar Pourezzat *, Alireza Amirkabiri Pages 124-141

    The policy laboratory consists of teams, institutions and structures specializing in the design of public policies and involves all stakeholders in the design process using innovative methods. The policies in the laboratory can be considered like the laying of rails, indicating the direction of all the movements and behaviors of the studied governance system.Among the types of public policies, the policies of the executive branch have a tangible reflection on people's lives. Based on this, the aim of the current research is to design a superior laboratory system for the continuous testing of the policies of the executive branch of the Islamic Republic of Iran with a qualitative approach, and it tries to select the characteristics of a suitable policy laboratory for the executive branch.The current research is of an applied type and in terms of method, descriptive-survey, and its main strategy is the comparative study of various policy laboratories suitable for the executive branch of the country of I.R.I.The community of experts in the current research is 20 scientific and executive experts who used the snowball method and targeted statistics and semi-structured interviews were used to collect information.The results of the current research, in addition to identifying the four basic approaches of the living laboratory, data-based policy making, behavioral insight and serious game approach, the structure of the policy laboratory of the executive branch according to the diversity of issues in a decentralized (divergent) manner and with active participation in the field explains various.

    Keywords: Laboratory, Trial, error, Policy Making, Public Policy, comparative study
  • Alireza Javidarabshahi *, Mohamadsadegh Khayyatian, Kamal Sakhdari Pages 142-165

    The current business environment has changed dramatically over the past few years. Major transformations were underway before the global pandemic, but with the outbreak of the Corona virus and the subsequent global recession, the business landscape has shifted dramatically towards electronicization. Therefore, achieving a model that can help the growth of Iranian businesses in this new environment; It is important. For this purpose, the model of internationalization of Iranian electronic businesses has been presented in this research. This qualitative research has been conducted with thematic analysis method and Iranian electronic businesses active at different international levels (from indirect export to establishing a production center in the target country) have been selected as the statistical population of the research. Based on the research results; First, the institutional components, industrial and organizational environment effective on internationalization are identified, then the internationalization strategies are specified and then the internationalization model is explained. Finally, policy recommendations and practical suggestions are provided based on the research results.

    Keywords: Electronic Business, Internationalization, internationalization of electronic business
  • Narges Akbarpour-Roshan * Pages 166-185
    Policy evaluation is the missing part of policymaking in general and social policymaking in particular in Iran. This has caused implementing of some similar projects with the same goals under different titles during different periods which resulted similar unsuccessful experiences, despite spending a lot of money. In this regard, the purpose of this research is to evaluate a scheme which was implemented to support the unemployed from Coronavirus Pandemic in Iran. This research is an applied research in terms of purpose and is a descriptive-analytical research in terms of methodology, which uses document analysis and interviews with experts and key informants to evaluate Corona Unemployment Benefit Scheme from administrative, judicial and political dimensions. In the administrative evaluation, the criteria introduced by the OECD have been used according to the available data and information. The results show that the scheme had serious shortcomings in providing adequate and timely support to those involved, but acceptable results in expanding coverage among the target population and reducing referrals to executive branches have been achieved. The results of this evaluation emphasize the need for a means-tested unemployment assistance scheme in the country.
    Keywords: Unemployment Insurance, Unemployment benefit, Covid-19 Crisis, Iran, Subsequent Evaluation
  • Younes Nobakht * Pages 186-200
    The coronavirus pandemic has led to different fiscal policies and measures the governments against the negative economic effects of this disease. This article aims to analyze the financial policies and measures of Spain, Italy, and France comparatively in the face of this pandemic. The present research is applied and has been done using qualitative methods. The required data and information have also been extracted and used by referring to reliable global information bases such as OECD. The findings of the research show that the selected countries under study have organized their fiscal policies in the face of Covid-19 in the form of three main groups; direct financial supports, tax supports, and bank supports. These supports in the early months of the pandemic show their focus on the health and treatment sector. However, with the widening of the pandemic, the governments, while paying attention to this sector, have also supported other affected or vulnerable sectors. In any case, controlling Covid-19 through vaccination and social quarantine along with appropriate fiscal policies and measures minimizes the negative economic effects, such as reduced production and investment. However, what makes the effectiveness of these measures different among countries is not only the “type of policies” but also the “implementation time”, “flexibility” and “continuity” of these policies until the end of the epidemic and even for several years after that. Moreover, correct, obvious, and timely information is the most crucial prerequisite for the success of any type of fiscal policy, which should be considered by policymakers.
    Keywords: Coronavirus, Fiscal policies, Direct financial supports, Tax supports, Bank supports