فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال هجدهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی قاسمی *، فائزه حیدری، لعیا یوسفی صفحات 1-8
    مقدمه

    یایسگی بخش طبیعی و اجتناب ناپذیر زندگی زنان می باشد و با تغییرات فیزیولوژیکی، روانی و اجتماعی و علایمی نظیر گرگرفتگی، افسردگی، دردهای عضلانی، التهاب، پوکی استخوان و افزایش وزن همراه است. از طرفی استفاده از تمرینات ورزشی به همراه مکمل های گیاهی یکی از شیوه های پیشنهادی برای کنترل چاقی و عوارض ناشی از آن می باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی هشت هفته تمرین در آب همراه با مصرف مکمل سنجد بر روی پروتیین واکنشی-C و عامل شبه انسولینی-1 در زنان یایسه دارای اضافه وزن و چاق بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور تعداد 40 زن یایسه با میانگین سنی (08/5 ± 97/52) سال و میانگین وزنی (09/8± 95/73) کیلوگرم و با میانگین قد (56/7±057/156) سانتی متر به صورت هدفمند انتخاب و سپس به صورت تصادفی ساده در چهار گروه کنترل (10 نفر)، تمرین+دارونما (10 نفر)، مکمل (10 نفر) و تمرین+ مکمل (10 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین+دارونما 8 هفته تمرین در آب با شدت 74 – 60 درصد ضربان قلب بیشینه را دو جلسه در هفته انجام دادند، گروه مکمل 8 هفته مکمل پودر سنجد روزانه به میزان 15 گرم در روز دریافت کردند و گروه تمرین+ مکمل طی 8 هفته هم مکمل استفاده کردند و هم تمرین در آب انجام دادند همچنین گروه کنترل طی 8 هفته تحت هیچ تمرین و مکملی قرار نگرفت. نمونه های خونی به منظور بررسی متغیرهای مورد مطالعه طی شرایط ناشتایی در مراحل پیش و پس آزمون جمع آوری شدند. برای ارزیابی غلظت سرمی پروتیین واکنشی-C و عامل شبه انسولینی-1 به ترتیب به وسیله تکنیک های الایزا و روش اسپکتوفتومتری اندازه گیری شدند. جهت بررسی تفاوت های درون گروهی از آزمون t همبسته و جهت بررسی تفاوت های بین گروهی از آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معناداری (05/0<P) استفاده شد.

    نتایج

    نتایج پژوهش حاکی از تفاوت معنادار درون گروهی برای پروتیین واکنشی-C در گروه های تمرین+مکمل و مکمل و عامل شبه انسولینی-1 در سه گروه تجربی بود (05/0P<). همچنین تفاوت معناداری در مقادیر بین گروهی مشاهده نشد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    مصرف مکمل سنجد و تمرین در آب نتوانسته اند بر عوامل رشدی و التهابی زنان دارای اضافه وزن یایسه اثر بگذارند، لذا به زنان یایسه علاقه مند به ورزش مصرف مداوم مکمل سنجد جهت توسعه عوامل شدی و کاهش عوامل التهابی توصیه نمی شود.

    کلیدواژگان: تمرین در آب، سنجد، پروتئین واکنشی -C، عامل شبه انسولینی -1، زنان یائسه، اضافه وزن
  • محمد طائب پور، محمد مجدی زاده، فاطمه صادقیان ندوشن، میلاد اخلاقی، بی بی فاطمه حقیرالسادات * صفحات 9-16
    مقدمه

    وجود ترکیبات فنولی و فلاوونوییدی در عصاره بخش های مختلف انار، می تواند نوید بخش اثرات ضدتوموری و آنتی اکسیدانی برای این میوه نواحی گرمسیری باشد. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه ی سمیت عصاره پوست و گل انار بر رده ی MCF-7 سرطان پستان و مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست و گل انار است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه عصاره ی هیدورالکلی گل و پوست انار به روش سوسکسوله به صورت مجزا استخراج شد. سپس سلول های سرطانی MCF-7 کشت و تکثیر داده شد و سمیت سلولی هر دو عصاره در غلظت های مختلف به مدت 48 ساعت براساس آزمون رنگ سنجی (MTT) سنجیده شد. همچنین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ی گل و پوست انار با استفاده از آزمون به دام اندازی رادیکال آزاد (DPPH) مقایسه گردید.

    نتایج

    نتایج این پژوهش نشان داد که عصاره های هیدورالکلی گل و پوست انار در غلظت های مختلف به طور معنی داری (05/0P<) رشد سلول های سرطانی MCF-7 را نسبت به گروه کنترل کاهش داده و IC50 عصاره ی گل انار و پوست انار به ترتیب 471/16 μg/m و 186/6 μg/ml تعیین گردید. همچنین مشخص گردید که فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست انار نسبت به گل بیشتر می باشد. بالاترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ی گل انار و پوست انار به ترتیب در غلظت های μg/ml250 و μg/ml62/5 تعیین گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه هر دو عصاره از ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدتوموری برخوردار می باشند، می توان عصاره انار را به منظور انجام تحقیقات ضدتوموری و آنتی اکسیدنی به پژوهشگران حوزه سرطان و صنایع غذایی پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: انار، ضد تومور، عصاره، آنتی اکسیدان، سرطان پستان
  • مهسا اسکندری، محمدسلیمان سلطان پور *، خلیل محمودی، کوروش کمالی، علی اوسط ملتی صفحات 17-22
    مقدمه

    یکی از مشکلات شبکه سلامت، بیماری عروق کرونر (CAD) است. شناسایی عوامل خطر CAD بسیار مهم است. گلوتاتیون اس ترانسفراز آنزیمی است که گونه های فعال اکسیژن (ROS) را در بدن کاهش می دهد. ROS می تواند با تاثیر بر مسیرهای مختلف باعث بروز بیماری عروق کرونری شود. بنابراین شناسایی چند شکلی هایی که بر فعالیت این آنزیم ها تاثیر می گذارند، مهم است.

    مواد و روش ها

    پس از جمع آوری نمونه ها از 191 بیمار CAD و 191 فرد سالم که توسط متخصص قلب شناسایی شدند، از تکنیک واکنش زنجیره ای مولتی پلکس پلیمراز (multiplex-PCR) برای تشخیص ژنوتیپ های null گلوتاتیون S ترانسفراز T1 ((GSTT1 و M1 ((GSTM1 استفاده شد. پروفایل لیپیدی با روش رنگ سنجی مرسوم ارزیابی شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که فراوانی ژنوتیپ های null GSTM1 و GSTT1 در بیماران به ترتیب 7/49 و 5/21 درصد و در گروه شاهد به ترتیب 7/37 و 8/16 درصد بود. فقط ژنوتیپ null GSTM1 با CAD همراه بود (018/0P=، 46/1OR=). با تجزیه و تحلیل مشخص شد که ژنوتیپ null GSTM1 یک عامل خطر مهم برای شروع دیرهنگام (046/0=P) اما CAD زودرس (169/0=P) نبود.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که ژنوتیپ null GSTM1 در حساسیت به CAD در جمعیت مورد مطالعه دخیل است.

    کلیدواژگان: GSTT1، GSTM1، CAD، Multiplex-PCR
  • محمد صوفی ابادی، محمدحسین اسماعیلی *، هاشم حق دوست یزدی، پوریا مقیمی آذر صفحات 23-30
    مقدمه

    بیماران آلزایمری از اضطراب و افسردگی رنج می برند. استفاده از پیوگلیتازون برای بیماری های نورودژنراتیو سودمند می باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر پیوگلیتازون بر اضطراب و افسردگی در موش های آلزایمری مدل استرپتوزوتوسین بود.

    مواد و روش ها

    حیوانات به گروه کنترل، حلال، پیوگلیتازون، شم، استرپتوزوتوسین و استرپتوزوتوسین به همراه حلال یا پیوگلیتازون تقسیم شدند. برای القای آلزایمر، استرپتوزوتوسین (3 میلی گرم/کیلوگرم، 5 میکرولیتر) به داخل بطن های طرفی مغز تزریق شد. پیوگلیتازون (10 میکرولیتر) یا حلال به مدت 21 روز داخل صفاقی تزریق شدند. سپس پیامدهای رفتاری با استفاده از آزمون های جعبه تاریک- روشن، ماز به علاوه مرتفع و ترجیح سوکروز ارزیابی گردید.

    نتایج

    تجویز استرپتوزوتوسین دفعات ورود و مدت زمان حضور در قسمت روشن و بازوهای باز و همچنین درصد ترجیح سوکروز را در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش داد. تجویز پیوگلیتازون به موش های تحت درمان با استرپتوزوتوسین به طور معنی داری دفعات ورود و مدت زمان حضور در قسمت روشن و بازوهای باز و درصد ترجیح سوکروز را افزایش داد.

    نتیجه گیری

    تجویز مزمن پیوگلیتازون می تواند رفتارهای مرتبط با اضطراب و افسردگی را در موش های آلزایمری کاهش دهد.

    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، بیماری آلزایمر، پیوگلیتازون، استرپتوزوتوسین، ماز بعلاوه، ترجیح سوکروز
  • آروین بابایان تازه کند، هاشم حق دوست یزدی * صفحات 31-39
    مقدمه

    مس از فلزات فعال در واکنش های اکسید و احیا می باشد و تجمع آن در مغز، می تواند منجر به استرس اکسیداتیو شود. مطالعات انسانی که ارتباط بیماری پارکینسون با سطح پلاسمایی مس را بررسی کرده اند، نتایج متضادی ارایه داده اند. در این مطالعه ارتباط بین سطح سرمی مس و مرگ نورون های دپامینرژیک جسم سیاه در مدل 6- هیدروکسی دپامین بیماری پارکینسون بررسی شد.

    مواد و روش ها

    سم 6- هیدروکسی دپامین توسط جراحی استریوتاکسیک به دسته مغز میانی جلویی موش های صحرایی تزریق شد. آزمون های رفتاری به منظور ارزیابی شدت پارکینسون در هفته های دوم، چهارم و هشتم پس از سم از موش ها به عمل آمد. خون گیری در هفته هشتم انجام شد. شدت مرگ نورون های دپامینرژیک توسط ایمونوهیستوشیمی بررسی شد. اندازه گیری مس با روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی صورت گرفت.

    نتایج

    شدت علایم رفتاری در موش های دریافت کننده سم به تدریج افزایش یافت. از طرف دیگر تفاوت معنی داری در سطح سرمی مس بین گروه های آزمایشی مشاهده نشد. بر اساس شدت علایم رفتاری، موش های دریافت کننده سم به دو زیرگروه علامت دار و بی علامت تقسیم شدند. بقاء نورون های دپامینرژیک در زیرگروه های علامت دار 16± 83 و بدون علامت 10 ± 45 درصد کمتر از گروه کنترل بود. سطح سرمی مس در زیر گروه علامت دار به صورت معنی داری کمتر از آن در زیرگروه بدون علامت و گروه حلال بود.

    نتیجه گیری

    مرگ گسترده و شدید نورون های دپامینرژیک جسم سیاه همراه با کاهش در سطح سرمی مس باشد.

    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، سطح سرمی مس، 6-هیدروکسی دپامین، نورون های دوپامینرژیک، جسم سیاه
  • علی نوری، قدرت الله پناهی، نادر باقری، رضا احمدی * صفحات 40-50
    مقدمه

    فلوکستین دارویی است که در درمان افسردگی استفاده می شود و اثرات سمی روی سلول های کبدی دارد. تیموکینون، مهم ترین ماده ی موثره ی موجود در سیاه دانه (Nigella sativa) دارای اثرات فارماکولوژیک متعددی از جمله اثرات آرامبخشی، کاهش فعالیت حرکتی و شلی عضلانی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر تیموکینون بر کاهش اثرات سمی فلوکسیتین بر کبد می باشد.

    مواد و روش ها

    40 سر موش صحرایی ویستار به مدت 4 هفته با فلوکسیتین، تیموکینون و سیلیمارین تحت درمان قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل بیوشیمیایی، qRT-PCR و بررسی هیستوپاتولوژیک برای ارزیابی اثر داروها بر سیستم اکسیدان/آنتی اکسیدان و پاسخ های التهابی انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که فلوکسیتین باعث افزایش پراکسیداسیون لیپیدی، اکسیداسیون پروتیین و مهار سیستم آنتی اکسیدان در سلول های کبدی موش صحرایی می گردد. همچنین فلوکسیتین بیان سیتوکین پیش التهابی TNF-α و مهاجرت لنفوسیت ها به سلول های کبدی را افزایش داد. در مقابل تیموکینون در غلضت های 10، 20 و 40 میلی گرم /کیلوگرم به طور معنی داری غلضت های MDA، PC و TNF-α را کاهش می دهد. علاوه بر این، تیموکینون فعالیت کاتالیزوری آنزیم های آنتی اکسیدانی مانند کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و GSH را افزایش می دهد و تنها غلظت 40 میلی گرم /کیلوگرم در جلوگیری از ارتشاح لنفوسیت ها به سلول های کبدی با واسطه فلوکسیتین موثر بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تیموکینون از طریق القای فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی اثرات محافظتی در برابر سمیت فلوکسیتین اعمال می کند. از آنجایی که تیموکینون اثرات بهبودی خود را در دوز کمتر از مقادیر سمی اعمال می کند، این مطالعه نشان می دهد که می توان از این ترکیب در کنار فلوکسیتین برای کاهش آسیب کبدی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: فلوکسیتین، آسیب کبدی، تیموکینون، آنتی اکسیدان، التهاب
  • فاطمه سادات حسینی *، مسعود یونسیان، فیروزه اکبری اسبق، سید حمید آقایی بختیاری صفحات 51-59
    مقدمه

    در طی درمان زنان نابارورکاندید لقاح آزمایشگاهی (IVF)، حدود 15 درصد از تخمک های به دست آمده، نابالغ باقی می مانند. بنابراین، یافتن یک رویکرد آزمایشگاهی کارآمد برای قابل استفاده کردن این نوع تخمک های نابالغ در بالین، به خصوص در زنانی که تعداد تخمک محدودی دارند، اهمیت دارد. یکی از این رویکردها، کشت تخمک نابالغ در شرایط آزمایشگاهی می باشد به گونه ای که بیان ژن های دخیل در بلوغ سیتوپلاسمی تخمک نارس، افزایش یابد.

    مواد و روش ها

    از چهل و هشت زن نابارور کاندید لقاح آزمایشگاهی (IVF)، نود و پنج تخمک نارس اهدایی به دست آمد و تخمک ها به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند: گروه کنترل بدون کشت و گروه مداخله به صورت کشت 24 ساعته در شرایط آزمایشگاهی. بعد از تکمیل نمونه گیری، تخمک های هر دو گروه به طور جداگانه فشرده و با روش کمی واکنش زنجیره ای پلیمراز (q-PCR) از نظر سطح بیان ژن های آدنوزین تری فسفات میتوکندری 6 (Mt-ATPase 6) و پروتیین مورفوژنتیک استخوان (BMP15) مقایسه شدند.

    نتایج

    سطح بیان ژن های MT-ATPase 6 و BMP15 در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل به ترتیب 12/3± 867/7 و 78/0± 327/6 برابر افزایش معنی داری داشت (001/0>P). همچنین براساس تغییرات مورفولوژیکی، 54 درصد تخمک های نارس گروه مداخله، تقسیم میوزیس را از سرگیری کرده بودند.

    نتیجه گیری

    افزایش بیان دو ژن دخیل در بلوغ سیتوپلاسمی MT-ATP6 و BMP15 پس از کشت 24 ساعته در شرایط آزمایشگاهی، می تواند سبب از سرگیری تقسیم میوز در تخمک های نارس شود و این روش در زنانی که تخمک محدود دارند، می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: تخمک نارس، کشت آزمایشگاهی، بیان ژن، نازایی
  • کمیل امینی، حسین ژاله *، محمدرضا نورایی، رمضانعلی طاهری صفحات 60-76
    مقدمه

    سوء مصرف مت آمفتامین یک نگرانی جهانی در چند دهه اخیر بوده است. 5/3 میلیون نفر تحت تاثیر سوء مصرف مت آمفتامین قرار گرفته اند و این مساله در حال افزایش است. مت آمفتامین موجب القای آپوپتوز در اکثر رده های سلولی می شود. به نظر می رسد پنتوکسی فیلین به عنوان یک مهارکننده فسفودی استراز، توانایی کاهش التهاب را در نتیجه توانایی کاهش مرگ سلولی ناشی از مت آمفتامین در سلول های عصبی را دارد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، سلول های PC12 در محیط کشت DMEM رشد داده شدند. از آزمون MTT برای بقای سلول، آزمون LDH برای اندازه گیری سمیت سلولی، کیت سنجش رنگ سنجی فعالیت کاسپاز (Bio-techne) برای تشخیص فعالیت کاسپاز 3، رودامین 123 برای تشخیص پتانسیل غشای میتوکندری و میکروسکوپ فلورسانس برای اندازه گیری فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی استفاده کردیم.

    نتایج

    پنتوکسی فیلین باعث افزایش بقای سلولی و جذب رودامین-123 و کاهش سمیت سلولی و فعالیت کاسپاز-3 در تمام غلظت های 1 نانومولار تا 100 میکرومولار شد و غلظت بهینه آن 100 میکرومولار می باشد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    پنتوکسی فیلین به عنوان یک مهارکننده فسفودی استراز می تواند با اثرات ضدالتهابی خود، مرگ سلولی ناشی از مت آمفتامین را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

    کلیدواژگان: مت آمفتامین، پنتوکسی فیلین، آپوپتوزیس، مرگ سلولی
|
  • Ali Ghasemi Kahrizsangi *, Faiza Haidari, Laia Yousefi Pages 1-8
    Introduction

    Menopause is a natural and inevitable component of women's lives and encompasses physiological, psychological, and social changes, including hot flashes, depression, muscle aches, inflammation, osteoporosis, and weight gain. Using herbal dietary supplements is an attractive approach to controlling obesity and associated complications. Therefore, this study aimed to investigate the effect of eight weeks of exercises in the water along with oleaster supplementation on C-reactive protein (CRP) and insulin-like growth factor-1 (IGF-1) in overweight and obese postmenopausal women.

    Methods

    Forty-two postmenopausal women with a mean age of 52.97± 5.08, mean weight 73.95± 8.09 kg and mean height 156.057±7.56 Cm randomly divided into four groups: control (n=10), exercise+ placebo (n=10), supplement (n=10), and exercise+ supplement (n=12). The exercise+ placebo group conducted eight weeks of water exercise with an intensity of 60-74% of maximum heart rate twice a week, the supplement group received daily supplementation of 15 g daily, the exercise+ supplement group eight weeks both used supplements and exercised in water and the control group did not undergo any exercise or supplements during eight weeks. Blood samples were collected from subjects in two stages to evaluate the variables under fasting conditions. CRP and IGF-1 concentrations in serum were measured using an ELISA kit and mass spectrometry, respectively.

    Results

    The results revealed a significant difference in C-reactive protein within the exercise+ supplement and supplement groups. Besides, there was a significant difference in insulin-like factor-1 among the three experimental groups (P<0.05).

    Conclusion

    The use of oleaster supplements and exercise in water has not been able to affect growth and inflammatory factors, so continuously taking oleaster supplements is not recommended for overweight postmenopausal women.

    Keywords: Elaeagnus angustifolia, C-reactive protein, Insulin-like growth factor-1, Postmenopausal women
  • Mohammad Taebpour, Mohammad Majdizadeh, Fatemeh Sadeghian Nodoushan, Milad Akhlaghi, Bibi Fatemeh Haghiralsadat * Pages 9-16
    Introduction

    The presence of phenolic and flavonoid compounds in the extract of different parts of pomegranate fruit (Punica granatum) makes this tropical fruit potentially an antitumor and antioxidant. Therefore, this study aimed to investigate the toxicity effect of pomegranate peel and flower extract on MCF-7 breast cancer and to compare the antioxidant activity of pomegranate peel and flower extract.

    Methods

    The hydroalcoholic extract of pomegranate flowers and peel was extracted separately by the Soxhlet method. Then, MCF-7 cancer cells were cultured and proliferated, and the cytotoxicity of both extracts at different concentrations was measured by MTT assay for 48 hours. Furthermore, the antioxidant activity of pomegranate flower and peel extract was compared by using a free radical scavenging assay (DPPH).

    Results

    The results indicated that hydroalcoholic extracts of pomegranate flowers and peel significantly reduced the growth of MCF-7 cancer cells compared to the control group (P<0.05). IC50s of pomegranate flower and pomegranate peel extract were determined 417.6 μg/ml and 186.6 μg/ml, respectively. Besides, the antioxidant activity of pomegranate peel extract was higher than that of flowers. The highest antioxidant activity of pomegranate flower extract and pomegranate peel was determined at concentrations of 250 μg/ml and 62.5 μg/ml, respectively .

    Conclusion

    Based on our findings, extracts of pomegranate flowers and peel indicated antioxidant and anti-tumor properties.

    Keywords: Punica granatum, Anti-tumor, Extract, Antioxidant, Breast cancer
  • Mahsa Eskandari, Mohammad Soleiman Soltanpour *, Khalil Mahmoodi, Koorosh Kamali, Ali Awsat Mellati Pages 17-22
    Introduction

    Coronary artery disease (CAD) is the most common type of heart disease and so it is important to identify risk factors of CAD. Reactive oxygen species (ROS) contribute to the genesis and the progression of CAD by affecting different pathways. The glutathione S-transferase is an enzyme that reduces ROS in the body. Therefore, polymorphisms that affect the activity of these enzymes must be recognized.

    Methods

    After collecting samples from 191 CAD patients and 191 healthy individuals identified by a cardiologist, the multiplexpolymerase chain reaction (multiplex-PCR) technique was used to diagnose null genotypes of glutathione S transferase T1(GSTT1) and M1(GSTM1). The lipid profile was assessed by the conventional colorimetric method.

    Results

    The results indicated that the frequency of null genotypes of GSTM1 and GSTT1 in patients was 49.7% and 21.5%, respectively. However, in the control group, it was 37.7% and 16.8%, respectively. Only the null genotype of GSTM1 was associated with CAD (P=0.018, OR=1.46). Further analysis confirmed that the GSTM1 null genotype was not a significant risk factor for early-onset CAD (P=0.169).

    Conclusion

    In conclusion, the GSTM1 null genotype is involved in the susceptivity to CAD in the study population.

    Keywords: Multiplex-PCR, CAD, GSTM1, GSTT1
  • Mohammad Sofiabadi, Mohammad Hosein Esmaeili *, Hashem Haghdoost Yazdi, Pouria Moghimi Azar Pages 23-30
    Introduction

    Alzheimer’s disease (AD) patients suffer from anxiety and depression. Pioglitazone (PIOG) is effective in the treatment of neurodegenerative diseases. The present study aimed to investigate the therapeutic efficacy of PIOG on anxiety and depression symptoms in the Streptozotocin (STZ) rat model of AD.

    Methods

    All the animals were divided into six groups: Control, DMSO, PIOG, sham-operated, STZ, and STZ plus DMSO or PIOG. For induction of AD, STZ (3mg/kg, 5μl/injection site) was injected into the lateral ventricles. After injection of PIOG (10 μl) or DMSO for 21 days, the behavioral tests were performed using sucrose preference, light-dark box, and elevated plus maze test.

    Results

    The results showed that the STZ injection significantly reduced the entries, duration of presence in the light compartment and open arm of the elevated plus maze, and a percentage of sucrose preference compared to the control group. PIOG treatment in STZ-treated rats significantly increased the entries, duration of presence in the light compartment and open arm of the elevated plus maze, and a percentage of sucrose preference that indicated anti-depression and anxiolytic-like effects.

    Conclusion

    Based on our findings, the PIOG injection can reduce anxiety and depression-related behaviors in Alzheimer's rats.

    Keywords: Anxiety, Depression, Alzheimer’s disease, Pioglitazone, STZ, Plus maze, Sucrosepreference
  • Arvin Babayan Tazehkand, Hashem Haghdoost-Yazdi * Pages 31-39
    Introduction

    Copper (Cu) involves in oxidation-reduction reactions, and its aggregation in the brain induces oxidative stress. However, previous studies reported a correlation between Cu plasma level and the risk of Parkinson’s disease (PD). In this study, the association between serum Cu level and dopaminergic neuronal death in substantia nigra was assessed in a 6- hydroxydopamine animal model of PD.

    Methods

    The 6-OHDA was injected into the medial forebrain bundle of rats by stereotaxic surgery. Behavioral tests were carried out in the second, fourth, and eighth weeks after the toxin injection to assess the severity of PD. Bloodletting was performed in the eighth week after the toxin injection. Then, dopaminergic neuron death in substantia nigra was evaluated by immunohistochemistry. Copper content was determined by atomic absorption spectrophotometry.

    Results

    The severity of behavioral symptoms increased gradually after the toxin injection. However, there was no significant difference in serum copper levels among the experimental groups. According to the severity of behavioral symptoms, 6-OHDAtreated rats were divided into two subgroups symptomatic and asymptomatic. DAergic cell survival in symptomatic and asymptomatic subgroups was 83±16 and 45±10 %, respectively, which was lower than that in the control group. The serum copper level in the symptomatic subgroup was significantly lower than in the asymptomatic and solvent groups.

    Conclusion

    In conclusion, the decrease in serum copper level leads to intensive dopaminergic neuronal death in the substantia nigra.

    Keywords: Parkinson's disease, Serum copper level, 6-hydroxydopamine, Dopaminergicneurons, Substantia nigra
  • Ali Nouri, Ghodratollah Panahi, Nader Bagheri, Reza Ahmadi * Pages 40-50
    Introduction

    Fluoxetine is a drug used to treat depression and has toxic effects on liver cells. Thymoquinone, the most important active ingredient in black seed (Nigella sativa), has several pharmacological effects, including sedation, reduced motor activity, and muscle relaxation. This study aimed to investigate the effect of thymoquinone on reducing the hepatotoxicity effects of fluoxetine.

    Methods

    A total of forty Wistar rats were treated with fluoxetine, thymoquinone, and silymarin for four weeks. Different techniques, including biochemical analysis, qRT-PCR, and histopathological examination, were performed to investigate the effect of drugs on the oxidant/antioxidant system and inflammatory responses.

    Results

    Our results revealed that fluoxetine increased lipid peroxidation and protein oxidation and inhibited antioxidant systems in rat hepatocytes. In addition, fluoxetine increased the expression of the proinflammatory cytokine TNF-α and also the migration of lymphocytes to liver cells. In contrast, thymoquinone (10, 20, and 40 mg/kg) significantly decreased MDA, PC, and TNF-α levels. Moreover, thymoquinone enhanced the catalytic activity of antioxidant enzymes, including catalase, superoxide dismutase, glutathione peroxidase, and GSH. Thymoquinone only at a dose of 40 mg/kg can inhibit the infiltration of lymphocytes into the liver.

    Conclusion

    Thymoquinone exerted liver protective effects against fluoxetine hepatotoxicity by inducing antioxidant and antiinflammatory activities. This study suggests that thymoquinone, in combination with fluoxetine, can be used to reduce liver damage.

    Keywords: Fluoxetine, Liver damage, Thymoquinone, Antioxidant, Inflammation
  • Fatemeh Sadat Hosseini *, Masud Yunesian, Firoozeh Akbari-Asbagh, Seyed Hamid Aghaee-Bakhtiari Pages 51-59
    Introduction

    According to previous reports, treatment of infertile women who are candidates for in vitro fertilization (IVF), about 15% of the oocytes remains immature. Therefore, finding an efficient approach to make these types of oocytes usable in the clinic, especially in women with limited oocytes, is necessary. One of these approaches is the laboratory culture of immature oocytes in such a way that the expression of genes involved in cytoplasmic maturation increases.

    Methods

    Forty-eight infertile women candidates for IVF donated their immature oocytes at the time of oocyte retrieval. The obtained immature oocytes were randomly divided into two groups: the control group without in-Vitro culture and the intervention group in the form of 24-hour culture. The total oocytes of both groups (ninety-five immature oocytes) were pooled separately and analyzed by quantitative polymerase chain reaction (q-PCR).

    Results

    The level of expression of MT-ATP6 and BMP15 genes in the intervention group has a significant increase compared to the control group, with a fold change of 7.867± 3.12 and 6.327 ± 0.78, respectively (P<0.001). Furthermore, according to the morphological changes, 54% of the immature oocytes in the intervention group had resumed meiosis.

    Conclusion

    Increasing the expression of two cytoplasmic maturation genes, MT-ATP6 and BMP15 can cause the resumption of meiosis in immature oocytes. Therefore, this strategy can be promising in women with low eggs.

    Keywords: Germinal Vesicle Oocyte, MT-ATP6, BMP15, Gene Expression, Conventional IVF, Invitro Culture
  • Komail Amini, Hossein Zhaleh *, Mohammad Reza Neurani, Ramezan Ali Taheri Pages 60-76
    Introduction

    Methamphetamine abuse has been a global concern in the last few decades. An estimated 3.5 million people have been affected by methamphetamine abuse. Methamphetamine induces apoptosis in most cell lines. Pentoxyphilline, as a phosphodiesterase inhibitor, can reduce methamphetamine-induced cell death by inflammation reduction.

    Methods

    PC12 cells were grown in a DMEM culture medium. Assays used in this study are listed below: MTT test for cell viability detection, LDH test for cytotoxicity measurement, caspase activity colorimetric assay kit (Bio-techne) for caspase- 3 activity diagnosis, Rhodamine 123 for detection of mitochondrial membrane potential, fluorescence microscope for measurement of antioxidant enzyme activities.

    Results

    Pentoxyphilline increased cell viability and the Rhodamine-123 absorbance. Besides, it reduced cell cytotoxicity, caspase-3 activity, and (OH) generation in all concentrations of 1 nM to 100 μM (P<0.05) by an optimal concentration of 100 μM.

    Conclusion

    In conclusion, Pentoxyphilline, as a phosphodiesterase inhibitor, can significantly reduce methamphetamineinduced cell death through its anti-inflammatory effects.

    Keywords: Methamphetamine, Pentoxyphilline, Apoptosis, Cell death