فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال هجدهم شماره 2 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نسیمه علیزاده درزه کنانی، لیلا جبل عاملی، رضا بیگ وردی، فرشته جبل عاملی * صفحات 1-8
    مقدمه

    اشریشیا کلی یکی از پاتوژن های اصلی ایجادکننده عفونت ادراری است. ظهور اشریشیاکلی تولیدکننده بتالاکتامازهای طیف گسترده (ESBLs) و بتالاکتامازهای AmpC یک مشکل رو به افزایش در سراسر جهان است که ممکن است منجر به شکست درمان آنتی بیوتیکی و حتی مرگ و میر در بیماران شود. در این مطالعه شیوع فنوتیپی و ژنوتیپی مقاومت بتالاکتامازی در سویه های بالینی اشرشیاکلی جدا شده از ادرار مورد بررسی قرار می گیرد.

    مواد و روش ها

     231 سویه اشریشیاکلی جدا شده از نمونه های عفونت ادراری از بیمارستان مرکز پزشکی کودکان تهران جمع آوری گردید. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد. ایزوله های تولید کننده ESBL با آزمایش دیسک ترکیبی شناسایی شدند و تولید بتالاکتاماز AmpC به صورت غربالگری اولیه ارزیابی شد. ژن های کدکننده بتالاکتاماز با روش PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی شناسایی شدند.

    نتایج

     تمام جدایه ها به آمپی سیلین و سفازولین مقاوم بودند. میزان مقاومت به سایر آنتی بیوتیک ها به شرح زیر بود: تری متوپریم سولفومتوکسازول 7/85 درصد، جنتامیسین 6/37 درصد، لووفلوکساسین 9/35 درصد و سفوکسیتین 6/24 درصد. حساسیت بالایی نسبت به مروپنم و نیتروفورانتویین مشاهده شد. 5/81 درصد جدایه ها تولیدکننده ESBL بودند. میزان شیوعCTX-M ، SHV و TEM در بین جدایه های تولیدکننده ESBL به ترتیب 100، 35 و 7/46 درصد بود. در بین 68 تولیدکننده احتمالی AmpC، CIT و FOX به ترتیب بیشترین و کمترین شیوع ژن را داشتند.

    نتیجه گیری

     استفاده از تکنیک های فنوتیپی و مولکولی برای تعیین مشخصات الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی و حضور ژن های مقاومت در بین جدایه های اشریشیاکلی به منظور دستیابی به یک درمان موثر آنتی بیوتیکی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: اشرشیا کلی، عفونت مجاری ادرار، ESBLs، AmpC
  • شادی ستایشی، یوسف یحیی پور، حسین قربانی، فهیمه نخستین، مقداد باقری، فرزین صادقی * صفحات 9-19
    مقدمه

     افزایش بار ویروسی در زنان با عفونت مزمن ویروس پاپیلومای انسانی تیپ 16 (Human Papilloma Virus 16) و الحاق ژنوم ویروس در کروموزم سلولی با افزایش شیوع ضایعات پیش بدخیم/بدخیم در دهانه رحم مرتبط است. در این مطالعه مراحل راه اندازی پانل تشخیصی سنجش بار ویروسی و وضعیت فیزیکی ژنوم HPV16 بر روش Multiplex Real-Time PCR تشریح شده است.

    مواد و روش ها

     در این پژوهش یک ناحیه محافظت شده از ژن های E6 و E2 ویروس HPV16 پس از استخراج از رده سلولی CaSki و تکثیر با روش PCR در پلاسمید باکتریایی pJET1.2/blunt cloning vector کلون شده و همراه با پلاسمید نوترکیب حاوی ناحیه محافظت شده از ژن سلولی RnaseP به عنوان استاندارد جهت سنجش کمی میزان بار ویروسی به صورت کپی در هر سلول و در نهایت تعیین وضعیت فیزیکی ژنوم ویروس با روش Multiplex Real-Time PCR مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

     در نتایج Real Time PCR شاخص های اختصاصیت، ضریب R2، شیب و کارایی در محدوده معیارهای پذیرش قرار داشته که نشان می دهد ژن های E2 و E6 ویروس HPV16 و ژن سلولی RnaseP با خطی بودن خوب شناسایی می شوند. نتایج نسبت E2/E6 در سلول های CaSki در مطالعه حاضر (E2/E6 ratio=0.15) بیانگر حضور ترکیبی از ژنوم های اپیزومال و الحاق شده (Mixed) در این رده سلولی بود.

    نتیجه گیری

     نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان می دهد پانل تشخیصی طراحی شده برای سنجش بار ویروسی و وضعیت فیزیکی ژنوم HPV16 بر روش Multiplex Real-Time PCR از خطی بودن، حساسیت و اختصاصیت مناسبی مطابق معیارهای پذیرش از پیش تعیین شده برخوردار بود.

    کلیدواژگان: ویروس پاپیلومای انسانی تیپ 16، بار ویروسی، واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی، کلونینگ مولکولی
  • هومن عکاشه، ایرج میرزایی دیزگاه *، سید جواد حسینی شکوه صفحات 24-32
    مقدمه

     ترمیم زخم وابسته به رگزایی و میزان تولید کلاژن توسط فیبروبلاست ها است. جلبک های دریایی از جمله ارگانیسم هایی هستند که امروزه مورد توجه مصارف درمانی برای بهبود زخم هستند. این تحقیق به بررسی تاثیر جلبک دریایی به نام Gracilaria corticata برای افزایش رگزایی و فیبروز زخم پوستی عفونی می پردازد.

    مواد و روش ها

     هشتاد موش نر صحرایی در این آزمایش شرکت کردند که طبق پروتکل مراقبت از حیوانات آزمایشگاهی نگهداری شدند. حیوانات به چهار گروه (هر گروه 20 موش صحرایی) تقسیم شدند و در تمام حیوانات آزمایشی یک زخم مربعی پشت انجام شد. زمان نقطه 3، 7، 14 و 21 روز پس از جراحی بود. پس از ایجاد زخم، 50 میکرولیتر سوسپانسیون حاوی CFU/mL 108×2 میکروب استافیلوکوکوس روی زخم ریخته شد. گروه ها شامل شاهد (بدون درمان)، اکسید روی (کنترل)، پماد 3% و 7% (درمان با جلبک) تقسیم شدند. نمونه ها در فرمالین بافر 10% قرار داده شد و سپس در پروسه عمل آوری بافت و رنگ آمیزی با ترکروم قرار گرفتند. ترکروم برای نشان دادن رشته های کلاژن و میزان فیبروز انجام شد. از طرفی دو آنتی بادی VEGF و TGF-Β برای ارزیابی ایمونوهیستوشیمی به کار رفت.

    نتایج

     استفاده از جلبک بیشتر از تجویز اکسید روی، باعث افزایش بروز VEGF و TGF-Β شد.

    نتیجه گیری

     استفاده از جلبک به شکل پماد، اثر تقویتی بر بهبود زخم عفونی دارد که می تواند مربوط به خون رسانی بیشتر و در نتیجه ایمنی بخشی بیشتر در زخم، همراه با اثرات ضدمیکروبی باشد.

    کلیدواژگان: جلبک دریایی، رگزایی، فیبروپلازی، زخم عفونی
  • دریه احمدی بشیرزاده، احسان ناظم الحسینی مجرد *، ناصر هرزندی صفحات 33-42
    مقدمه

     سرطان روده ی بزرگ یا CRC (Colorectal Cancer)، دومین سرطان شایع در انسان می باشد. مشخص شده است که عوامل غیر وراثتی و اپی ژنتیکی در ایجاد این بیماری به مراتب موثرتر از عوامل ارثی عمل می کنند. در این میان نقش فلور میکروبی روده یا گات میکروبیوتا (Gut microbiota)، جدی تر بوده چنانکه ترکیب و تنوع آنها در طی روند تشکیل تومور در روده، دستخوش تغییراتی می شود. از آنجا که شواهدی نشان از دخالت سویه های دو باکتری انتروکوکوس فکالیس و فوزوباکتریوم نوکلیاتوم در این بیماری دارد، ما در این تحقیق که بر روی گروهی از جمعیت کشور انجام شد، بررسی کردیم که آیا در بافت های پولیپ (ضایعات پیش سرطانی) و تومور روده ی بزرگ، نسبت به بافت سالم، تفاوتی در فراوانی این دو گونه وجود دارد یا خیر.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه ی شاهد - موردی، به بررسی 21 نمونه ی بافت سالم روده ی بزرگ، 21 نمونه از بافت پولیپ و 19 نمونه بافت توموری روده پرداختیم. میزان ژن 16S rRNA ی اختصاصی دو باکتری مورد مطالعه را به عنوان شاخص فراوانی آنها در این سه دسته، به کمک روش Quantitative Real-Time PCR Absolute مورد اندازه گیری قرار دادیم.

    نتایج

     نتایج حاصل از این تحقیق گویای افزایش معنادار (05/0P<) جمعیت انتروکوکوس فکالیس و فوزوباکتریوم نوکلیاتوم، در نمونه ی بافتی بدخیم روده نسبت به پولیپ و سپس نسبت به نمونه های طبیعی است. به علاوه ضریب همبستگی این دو گونه (7634/0) به دست آمد که حاکی از ارتباط سینرژیستی بین آنها در بافت روده می باشد.

    نتیجه گیری

     یافته های ما می تواند برساند که افزایش جمعیت این دو گونه در بافت اپیتلیال روده، با افزایش احتمال رشد پولیپ و تبدیل آن به تومور مرتبط است. به عبارتی، رشد بیش از حد این باکتری ها احتمالا از عوامل القای التهاب و کارسینوژنز در اپیتلیال روده و یا نشانی از این عوارض می باشد.

    کلیدواژگان: سرطان روده بزرگ، qRT-PCR، انتروکوکوس فکالیس، فوزوباکتریوم نوکلئاتوم
  • رقیه قدیمی، ناهید بلبل حقیقی، محبوبه والیانی، الهام ابراهیمی * صفحات 43-52
    مقدمه

     کاهش کیفیت خواب می تواند پیامدهای منفی برای مادر، جنین و نوزاد ایجاد کند. به همین علت هدف مطالعه حاضر استفاده از اوریکولوتراپی جهت بهبود کیفیت خواب در زنان باردار و بهبود پیامدهای بارداری است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور در مراکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر روی 99 زن باردار (49 نفر گروه مداخله و 50 نفر گروه کنترل) دچار اختلال خواب انجام شد. در گروه مداخله اوریکولوتراپی بر روی نقاط master shoulder / lung1 و نقطه خواب به مدت 4 هفته صورت گرفت و در گروه کنترل نیز سیدها بر روی نقاط متفاوت (حلق، گردن و سنسوریال) در گوش جاگذاری شد اما هیچگونه فشاری بر روی این نقاط صورت نگرفت. پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ قبل از مداخله، 2 و 4 هفته بعد از مداخله تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی و تحلیلی صورت گرفت.

    نتایج

     براساس یافته ها، نمره کیفیت خواب در سه بازه زمانی مذکور در گروه کنترل تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند (05/0P>) اما در گروه مداخله نمره کیفیت خواب 2 و 4 هفته بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله بهبود چشمگیری داشت (05/0P<). همچنین 2 و 4 هفته بعد از مداخله نمره کیفیت خواب در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بهبود معناداری یافته بود (05/0P<).

    نتیجه گیری

     با توجه به اثربخشی اوریکولوتراپی بر کیفیت خواب زنان باردار، می توان از اوریکولوتراپی به عنوان یک روش بدون عارضه و موثر به جای درمان های دارویی مضر برای بهبود کیفیت خواب زنان باردار استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اوریکولوتراپی، خواب، اختلال خواب، کیفیت خواب، بارداری
  • مطهره درگاهی، نیلوفر طاهری، زهرا یوسفی، فاطمه توفان، رضا جعفری * صفحات 53-59
    مقدمه

    با توجه به شیوع بیماری های التهابی و عوارض داروهای سنتتیک، یافتن روش های درمانی نوین به ویژه استفاده از طب سنتی و داروهای گیاهی می تواند راهکار مفیدی در مدیریت بیماری های التهابی باشد. استفاده از زیتون و فرآورده های آن (اولیوروپین) هم به عنوان آنتی اکسیدان و هم مهارکننده التهاب می تواند در کاهش روند التهابی مفید باشند. در مطالعه حاضر اثرات اولیوروپین بر پروفایل سایتوکاینی سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMCs) بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید بررسی گردید.

    مواد و روش ها

     از 40 بیمار مبتلا به آرتریت روماتویید 5 سی سی خون تهیه شد. سلول های تک هسته ای به کمک فایکول جدا شدند و در حضور یا عدم حضور اولیوروپین و فیتوهمآگلوتینین کشت داده شدند پس از 72 ساعت غلظت فاکتور نکروزدهنده تومور-آلفا (TNF-α) و اینترلوکین-4 (IL-4) در سوپرناتانت سلول های تیمار شده و تیمار نشده با روش ایمونواسی سنجیده شد. نتایج به کمک آزمون آماری t-test و ANOVA تجزیه و تحلیل گردید.

    نتایج

     داده ها کاهش معنی دار TNF-α را در PBMCs تیمار شده با اولیوروپین در مقایسه با سلول های تیمار نشده نشان داد (0001/0P<) نتایج کاهش معنی دارتری را در غلظت 100 میکروگرم اولیوروپین نسبت به دیگر غلظت ها نشان داد. سطح IL-4 در سوپرناتانت سلول های تیمار شده با اولیوروپین به طور معنی دار و وابسته به دوز افزایش یافت (0001/0P<).

    نتیجه گیری

     اولیوروپین با افزایش تولید فاکتور ضدالتهابی IL-4 و کاهش سطح TNF-α می تواند در کاهش التهاب بیماری های التهابی به ویژه آرتریت روماتویید موثر باشد.

    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، اولئوروپین، ایترلوکین-4، TNF-α
  • جواد صفاری چالشتری، کیهان قطره سامانی، حجت الله روحی بروجنی، رضا احمدی * صفحات 60-68
    مقدمه

     آنزیم پاراکسوناز1، یک آنزیم کلیدی در برابر اکسیداسیونLow Density Lipoprotein (LDL) است. افزایش فعالیت این آنزیم می تواند تا حد بالایی از بروز آترواسکلروزیس و تصلب شرایین مخصوصا در افراد هایپرلیپید جلوگیری کند. این مطالعه، تاثیر عصاره هیدروالکلی انجیر را بر فعالیت و میزان بیان ژن آنزیم پاراکسوناز1 بررسی نموده و با استفاده از مطالعات شبیه سازی شده تاثیر مهمترین ترکیبات موثره انجیر را بر عملکرد این آنزیم مورد بررسی قرار داده است.

    مواد و روش ها

     4 گروه ده تایی موش صحرایی نر شامل گروه شاهد و گروه های هیپر لیپید با غلظت های 400 و 800 mg/kg عصاره هیدروالکلی انجیر برای 90 روز تیمار شدند. پروفایل لیپیدی سرم اندازه گیری و میزان بیان ژن آنزیم پاراکسوناز1 از بافت کبد و همچنین میزان فعالیت آریل استرازی آنزیم پاراکسوناز1 در سرم حیوانات مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات شبیه سازی و دینامیک مولکولی مهمترین ترکیبات موثره انجیر شامل اسیدگالیک و روتین با استفاده از نرم افزارهای AutoDock v.4.2 و Gromacs 2018 انجام شد.

    نتایج

     عصاره هیدروالکلی انجیر، پروفایل لیپیدی رت های هایپرلیپید را کاهش (001/0P<) و میزان بیان ژن و همچنین فعالیت آنزیم پاراکسوناز1 را افزایش (05/0P<) داد. بر اساس نتایج مطالعات دینامیک مولکولی، دو ترکیب روتین و گالیک اسید با تمایل بالای اتصال به آنزیم پاراکسوناز1 باعث افزایش در شعاع چرخشی آنزیم شده و احتمال فعال شدن آنزیم را افزایش می دهند.

    نتیجه گیری

     عصاره هیدروالکلی انجیر نه تنها موجب کاهش پروفایل لیپیدی می شود بلکه با فعال کردن آنزیم پاراکسوناز1 می تواند از بروز آترواسکلروزیس و تصلب شرایین تا حد بالایی جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: آنزیم پارکسوناز 1، هیپرولیپید، داکینگ، دینامیک مولکولی
|
  • Nasim Alizadeh-Darzehkanani, Leila Jabalameli, Reza Beigverdi, Fereshteh Jabalameli * Pages 1-8
    Introduction

    Escherichia coli (E. coli) is one of the major pathogens causing urinary tract infection (UTI). The Spread of Extended-Spectrum β-Lactamases (ESBL)/AmpC enzymes has become a major issue, particularly due to the antibiotic therapeutic failures that result in less favorable patient outcomes, including higher mortality. This study aimed to investigate the prevalence of phenotypic and genotypic beta-lactamase resistance in E. coli strains isolated from the urine sample.

    Methods

    A total of 231 E. coli isolates were collected from urine samples of patients from Tehran Children's medical center hospital between 2012 to 2015. The antibiotic resistance pattern of clinical isolates was determined by using the disk diffusion method. AmpC β-lactamases and ESBLs, alone and in combination, could reliably be detected using a disc diffusion method. Genes encoding beta-lactamases were detected by PCR method using β-lactamase gene-specific primers.

    Results

    All isolates of the present study were resistant to ampicillin and cefazoline. The resistance rate to other antibiotics was as follows: trimethoprim-sulfamethoxazole 85.7%, gentamicin 37.6%, levofloxacin 35.9%, and cefoxitin 24.6%. A high sensitivity rate was observed against meropenem and nitrofurantoin. Among collected isolates, 81.5% were ESBLsproducers. The prevalence of ESBLs production in CTX-M, SHV, and TEM was 100%, 35%, and 46.7%, respectively. Among 68 presumptive AmpC producers, CIT was the most prevalent detected gene, while FOX was the least seen.

    Conclusion

    Regarding the production of ESBL by some E. coli isolates, phenotypic detection for determining the antibiotic profile and resistance genes is recommended to formulate an effective antibiotic therapy.

    Keywords: Escherichia coli, Urinary tract infection, ESBLs, AmpC
  • Shadi Setayeshi, Yousef Yahyapour, Hossein Ghorbani, Fahimeh Nokhostin, Meghdad Bagheri, Farzin Sadeghi Pages 9-19
    Introduction

    Higher viral load in women with chronic Human Papillomavirus type 16 (HPV 16) infection and integration of the viral genome into the cell's chromosomes associates with an increased prevalence of premalignant/malignant lesions in the cervix. The present study describes the development of simultaneous measurement of viral load and physical status for the HPV16 genome by the Multiplex Real-Time PCR method.

    Methods

    In this study, conserved genes (E6 and E2) of HPV16 were extracted from the CaSki cell line and, after PCR amplification, cloned in bacterial plasmid pJET1.2/blunt cloning vector. In addition, recombinant cellular RnaseP gene plasmid was used as an internal amplification control gene.

    Results

    Based on our findings, the E2 and E6 genes of the HPV16 virus and the cellular RnaseP gene are identified with high efficiency. Besides, the results of the Real-time PCR showed a high R2 coefficient that reflects the linearity of the standard curve. The results of the E2/E6 ratio of CaSki cells (E2/E6 ratio=0.15) indicated the presence of both integrated and episomal forms in this cell line.

    Conclusion

    According to the pre-determined acceptance criteria, the diagnostic panel designed to measure the viral load and the physical status of the HPV16 genome using the Multiplex Real-Time PCR method has appropriate sensitivity and specificity.

    Keywords: Human papillomavirus 16, Viral load, Real-Time PCR, Molecular cloning
  • Hooman Akasheh, Iraj Mirzaii-Dizgah *, Seyyed Javad Hosseini Shokouh Pages 24-32
    Introduction

    Wound healing depends on angiogenesis and collagen production by fibroblasts. Seaweeds are among the organisms that are of interest today for healing wounds. This study examines the effect of seaweed called Gracilaria corticata to increase angiogenesis and fibrosis of infectious skin wounds.

    Methods

    Eighty male rats that participated in this experiment were maintained according to the Laboratory Guidelines for Animal Care. The animals were divided into four groups (20 rats in each group), and a square wound on the back skin was performed on all rats. The time points were 3, 7, 14, and 21 days after the surgical procedure. After creating a wound, an aliquot of 50 μL of suspension containing 2x108 CFU/mL of Staphylococcus bacteria was inoculated onto each wound. The groups were divided into control (no treatment), zinc oxide (control), 3%, and 7% ointment (algae treatment). The samples were placed in 10% buffered formalin and then in the tissue processing and staining with trichrome. Trichrome staining is used to show collagen fibers and the degree of fibrosis. On the other hand, VEGF and TGF-Β antibodies were used for immunohistochemical evaluation.

    Results

    The use of algae increased the occurrence of VEGF and TGF-Β more than the administration of zinc oxide.

    Conclusion

    The use of algae has a strengthening effect, especially in the form of ointment, on the healing of infected wounds. It can be related to more blood supply and, as a result, more immunity in the wound, along with antimicrobial effects.

    Keywords: Marine algae, Angiogenesis, Fibroplasia, Infected wound
  • Dorrieh Ahmadi Bashirzadeh, Ehsan Nazemalhosseini *, Naser Harzandi Pages 33-42
    Introduction

    Colorectal Cancer (CRC) is the second most common cancer in men and women. Recently, investigations have revealed a much larger role for epigenetic and non-hereditary factors in CRC incidence than hereditary factors. Among all nonhereditary factors, gut microbiota alterations are the most prominent factor in the development of CRC. This work aimed to study the quantification of Enterococcus faecalis and Fusobacterium nucleatum in healthy colorectal tissues compared with polyp and cancer colorectal tissues of Iranian peoples.

    Methods

    In this case-control study, 21 biopsy samples of normal colon tissue, 21 polyp tissues, and 19 tumor tissues were investigated. To quantify the Enterococcus faecalis and Fusobacterium nucleatum in our samples, we employed the 16SrRNAspecific gene in Real-Time Quantitative PCR method.

    Results

    The Quantitative Real-Time PCR results demonstrated a significant increase (P-value<0.05) in the population of both bacterial species, Enterococcus faecalis and Fusobacterium nucleatum in tumor and polyp tissues compared with normal samples. In addition, the Spearman index for these two species was 0.7634, which refers to a synergistic relationship between these species in the colon environment.

    Conclusion

    Collectively, by the progression of CRC, the abundance of Enterococcus faecalis and Fusobacterium nucleatum, will be increasing. In other words, the enrichment of these species can induce the development and progression of CRC and might be a sign of its occurrence.

    Keywords: Colorectal cancer, qRT-PCR, Enterococcus faecalis, Fusobacterium nucleatum
  • Roghayeh Ghadimi, Nahid Bolbolhaghighi, Mahboubeh Valiani, Elham Ebrahimi * Pages 43-52
    Introduction

    Poor sleep quality during pregnancy could lead to adverse outcomes for the mother and fetus. Therefore, this study aimed to employ auriculotherapy to improve sleep quality in pregnant women and enhance pregnancy outcomes.

    Methods

    The present study was a one-blind randomized clinical trial carried out on 99 pregnant women (49 in the intervention group and 50 in the control group) with sleep disorders who were referred to the health center of the Tehran University of Medical Sciences. The intervention group underwent auriculotherapy for four weeks. In the control group, the ear seeds were placed on different points without pressure was applied on these points. The Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) questionnaire was completed for both groups before and 2 and 4 weeks after the intervention. Data were analyzed by the SPSS software using paired t-test and ANOVA. P<0.05 was considered significant.

    Results

    The results showed that sleep quality scores in the control group were not significantly different between the three times (P<0.05). In the intervention group compared to the control, sleep quality scores improved significantly two and four weeks after the intervention (P<0.05).

    Conclusion

    Based on our findings, auriculotherapy can be used as an uncomplicated and effective method instead of harmful drug treatments to improve the sleep quality of pregnant women.

    Keywords: Auriculotherapy, Sleep, Sleep disorder, Sleep quality, Pregnancy
  • Motahareh Dargahi, Niloofar Taheri, Zahra Yousefi, Fatemeh Toufan, Reza Jafari * Pages 53-59
    Introduction

    Nowadays, synthetic drugs used to treat inflammatory diseases are of the slightest interest due to their potential side effects and serious adverse effects. Therefore, finding new treatment approaches, especially herbal medicines, could help manage inflammation disorders. Olive and its products (oleuropein), as both antioxidants and inflammatory inhibitors, can effectively reduce the inflammatory process. This study aimed to investigate the effects of oleuropein on the cytokines profile of peripheral blood mononuclear cells of rheumatoid arthritis patients.

    Methods

    A 5 ml blood sample was taken from 40 patients with RA. Peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) were isolated from each sample using Ficoll. Then, it cultured in 24 well tissue culture plates with and without oleuropein and phytohemagglutinin (PHA). The concentration of TNF-α and IL-4 was evaluated in the supernatant of treated and non-treated cells using immunoassay after 72 hours. The results were analyzed using t-test and ANOVA.

    Results

    The results revealed a significant reduction of TNF-α in treated PBMCs with oleuropein compared to non-treated cells, especially in the 100 mg/ml of oleuropein (P<0.0001). In addition, a significant increase in IL-4 in a dose-dependent manner was indicated (P<0.0001).

    Conclusion

    Our findings demonstrated that oleuropein could effectively reduce the inflammation of inflammatory diseases, especially rheumatoid arthritis, by increasing the anti-inflammatory factor IL-4 production and decreasing the level of TNF-α.

    Keywords: Rheumatoid arthritis, Il-4, Oleuropein, TNF-α
  • Javad Saffari-Chaleshtori, Keyhan Ghatre-Samani, Hojatollah Rohi-Brojeni, Reza Ahmadi * Pages 60-68
    Introduction

    Paraoxonase 1 is a key enzyme against Low Density Lipoprotein (LDL) oxidation. Increased activity of this enzyme can lead to the prevention of atherosclerosis. This study investigated the effect of hydro-alcoholic extract of fig on the activity and gene expression of paraoxonase 1. Also, the effect of the most important effective compounds of fig on the function of this enzyme was investigated by simulation studies.

    Methods

    Four groups of ten male rats including control group and hyperlipidemia groups were treated with concentrations of 400 and 800 mg / kg of hydro-alcoholic extract of fig for 90 days. Serum lipid profile was measured, and paraoxonase1 gene expression was detected in liver tissues, as well as paraxonase1 aryl esterase activity in animal serum. Simulation and molecular dynamics studies of the most important effective compounds of fig including gallic acid and rutin were performed using AutoDock v.4.2 and Gromacs 2018 software.

    Results

    The hydro-alcoholic extract of fig decreased the lipid profile of hyperlipidemia rats (P<0.001), increased gene expression as well as paraoxonase 1 activity (P<0.05). According to the results of molecular dynamics studies, two compounds of rutin and gallic acid with a high tendency to bind to the enzyme paraxonase 1 increase the rotational radius of the enzyme and also increase the activated probability of the enzyme.

    Conclusion

    The hydro-alcoholic extract of fig not only reduces the lipid profile but also by activating the enzyme paraxonase1 can greatly prevent atherosclerosis and atherosclerosis.

    Keywords: Paraoxonase1, Hyperlipidemia, Docking, Molecular Dynamic