فهرست مطالب

نشریه پژوهش های سیاسی و بین المللی
پیاپی 34 (خرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سعید جهانگیری، ابراهیم متقی صفحات 1-30

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر فعالیت های سیاسی دانشجویی بر روند استقلال دانشگاه در ایران بین سال های 1320 تا 1346 می باشد. پژوهش پیش رو درصدد پاسخ به این پرسش ها است که، فعالیت های دانشجویی در قالب احزاب سیاسی بین سال های1320 تا 1346 چه تاثیری بر روند استقلال دانشگاه داشته است؟ همچنین نگارنده در پی بررسی چگونگی رفتار نیروهای دولتی و مسیولین دانشگاه با فعالین دانشجویی در این دوره زمانی می باشد؟ فرض اصلی پژوهش بر این امر استوار است که، سال 1321 علی اکبر سیاسی دانشگاه تهران را از لحاظ مدیریتی و اداری به استقلال رسانده و دیگر نیروهای نظامی و دولتی حق ورود و دخالت در دانشگاه را نداشته اند. با شکل گیری فعالیت های دانشجویی در دهه بیست، دولت و نیروهای نظامی درصدد نفوذ در دانشگاه و تنبیه دانشجویان سیاسی است و مسیولین دانشگاه نیز درصدد حفظ استقلال دانشگاه هستند. پژوهش پیش رو با استفاده از روش تحقیق تاریخی توصیفی- تحلیلی انجام شده است. دست آورد این پژوهش نشان می دهد که فعالیت های سیاسی دانشجویان منجر به دخالت دولت در دانشگاه شده و سرانجام دولت در نیمه اول دهه چهل، با تصویب قوانین جدیدی، سعی در تضعیف استقلال دانشگاه داشته و بدین ترتیب مسیولین دانشگاه در مقابل فشار رژیم حاکم مجبور به پذیرش این امر شدند.

    کلیدواژگان: دانشگاه، استقلال دانشگاه، جریان های دانشجویی، علی اکبر سیاسی، احزاب، دولت
  • حمیده ره انجام صفحات 18-32

    در بررسی مواد قانون مدنی و مراجعه به متون فقهی، گاه با مواردی مواجه می شویم که علیرغم برخورداری شخص از حق مالکیت، وی مجاز به اعمال انحاء تصرفات مادی و حقوقی مالکانه در مال خود نمی باشد. به عنوان مثال بر اساس مواد 793 و 794 ق. م. ، دایره تصرفات مادی و حقوقی راهن به عنوان مالک عین مرهونه، محدود شده است. همچنین بر اساس م 460 ق.م. مشتری بیع شرط با وجود برخورداری از حق مالکیت نسبت به مبیع شرطی، از انجام تصرفات منافی خیار بایع، منع می شود. علت این ممنوعیت ها احتمال از بین رفتن حق مالکیت مالک و وجود حقی برای دیگری در آن مال است.به طور کلی حق مالکیت، حقی مستقر است، اما در برخی موارد خصیصه «استقرار» آن به«تزلزل»تبدیل می شود و در این موارد است که با «مالکیت متزلزل» مواجه می شویم. این مقاله در صدد شناسایی مفهوم مالکیت متزلزل، اوصاف، عوامل ایجاد و احکام این قسم از حق مالکیت می باشد.

    کلیدواژگان: حق مالکیت، مالکیت متزلزل، حق عینی، حق خیار، تصرفات مادی و حقوقی
  • یاسرکهرازه، سعید وثوقی، مهنازگودرزی صفحات 34-60

    عوامل و بسترهای بوجود آورنده روابط ایران و پاکستان و چالش آمیز بودن یا نبودن این رابطه مبنای جهت گیری منطقه ای مختلف هر یک از این دو کشور بر له یا علیه یکدیگر بوده است. از جمله، روابط ایران و اعراب خلیج فارس، مسیله گروه های تروریستی ساکن در پاکستان، مسیله سوریه و یمن، بهار عربی، روابط با هند و... . با وجود ساختار امنیتی سیاست خارجی ایران و پاکستان در قبال یکدیگر، کار این دو کشور هیچ گاه به درگیری نکشیده است و هم ایران و هم پاکستان سعی کرده اند، تعادل را در روابط فی ما بین رعایت کنند. به زعم پژوهش حاضر مهمترین عامل تعادل در روابط ایران و پاکستان با وجود چشم انداز سیاست خارجی، اضطرار ژیوپلیتیکی و همسایگی دو کشور است. بر همین اساس سوال اصلی این است که، اصولا روابط ایران و پاکستان بر چه مبنایی شکل گرفته و جهت گیری شده است؟ در پاسخ به این سوال فرضیه اساسی این پژوهش، روابط ایران و پاکستان بر اساس سیاست خارجی امنیتی شده هر دو کشور نسبت به هم بوده و مهمترین عامل ثبات در روابط فی مابین ضرورت ژیوپلیتیکی و همسایگی است که مثابه یک وزنه تعادل طرفین را از درگیری های مستقیم و رادیکال بر حذر می دارد و آنها را وادار می کند که به منافع مشروع یکدیگر احترام بگذارند.

    کلیدواژگان: ایران، پاکستان، امنیتی کردن، ساختار، سیاست خارجی
  • امیرحسین سلیمان فلاح، حسن شمسینی غیاثوند صفحات 62-88

    دلایل مختلفی باعث رادیکالی شدن برخی گروه های اسلام گرا در برخی کشورهای اسلامی همانند سوریه شده است این عوامل را می توان در عناصری همچون خلا هویتی، افسردگی و بی اعتمادی، تصور ناامنی و بی پشتوانگی، گسترش فرهنگ غربی در کشورهای اسلامی و تضاد ارزش های اسلامی با فرهنگ غربی، عدم تثبیت فرهنگ عقل گرایی و دموکراسی در کشور های اسلامی می توان جستجو کرد. همچنین نگرش تحقیر کننده و توهین آمیز جهان غرب نسبت به مسلمانان و همچنین وابستگی برخی رهبران کشورهای اسلامی بخصوص عربی به کشورهای غربی و عدم توجه برخی نظام های سیاسی به نیازهای مردم در این امر تاثیرگذار بوده است. حمایت رسانه های کشورهای عربی از رواج افراطی گری در جهان اسلام و رسانه های غربی و سیاست های مداخله جویانه برخی کشورهای منطقه ای همانند عربستان و قطر در رواج تروریسم تاثیرگذار بوده است. چنانکه این موضوع در شکل گیری گرووهای افراطی در سوریه و تداوم بحران این کشور بسیار تاثیرگذار بود. در رواج تروریسم در بحران سوریه جریان های مختلف معارض داخلی و خارجی نقش دارند که می توان این گروه ها را معیارهای مختلفی همانند تاریخی و نوین، معیار جغرافیایی و وابستگی به کشورهای منطقه ای تقسیم نمود.

    کلیدواژگان: سوریه، رادیکالیسم، بنیادگرایی، عربستان، رسانه ها، تروریسم، نو بنیادگرایی
  • نفیسه واعظ، شیدا شایسته، سید محمدامین حسینی صفحات 90-122

    این پژوهش بطور کلی بر پایه بنیادهای سیاست خارجی ترکیه بطور عام مورد بحث قرار گرفته است، اما به دلیل تحولات دو دهه اخیر عراق و تاثیرات آن بر کشورهای همسایه و منطقه و به هم خوردن موازنه قدرت، محوری بودن آینده عراق در مشی سیاست خارجی ترکیه را آشکار می سازد بخصوص که ترکیه دارای بیشترین جمعیت کرد در بین کشورهای همسایه می باشد و شکل گیری اقلیم کردستان در عراق نوین، رهبران ترک را از آینده این اقلیت قومی بیمناک ساخته است و آنها را وادار به واکنش فعال در قبال این موضوع نموده است. در این فصل به سیر تحولات عراق از استقلال تا حمله آمریکا می پردازیم.

    کلیدواژگان: عراق، سیاست خارجی، استقلال، اشغال، صدام
  • صمد قائم پناه صفحات 124-148

    جهانی شدن به عنوان یکی از مهمترین مفاهیم جدید در حوزه رشته های علوم اجتماعی از جمله اقتصاد، علوم سیاسی، جامعه شناسی، ارتباطات و غیره به موضوع قابل توجه ای تبدیل شده است، که علیرغم فرصت ها و مزایای فراوان در ابعاد مختلف اقتصادی، تجاری و ارتباطی برای دولتها، نگرانی های متعددی هم در زمینه رشد فقر، مسایل زیست محیطی و انواع بیماری ها ایجاد کرده است. البته باید گفت تاثیرات آن از یک دولتی به دولت دیگر متفاوت است و این امر تا حد زیادی به خود دولتها بستگی دارد که تا چه میزان خودشان را در معرض جهانی شدن قرار دهند. در خصوص پدیده رشد فقر و ارتباط آن با جهانی شدن بویژه برای کشورهای در حال توسعه دو دیدگاه تیوریک مخالف و موافق شکل گرفته است. از این رو سیوال اصلی مقاله این است که جهانی شدن چه تاثیری روی فقر به طور مشخص در دولت های در حال توسعه گذاشته است؟ و در این راستا نویسنده با تبعیت از دیدگاه تیوریک مخالف این فرضیه را به آزمون می گذارد که جهانی شدن نه تنها موجب افزایش فقر نشده بلکه تا حد زیادی منجر به کاهش فقر در کشورهای در حال توسعه شده است. که در طول تحقیق با استفاده از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و کمی به طور مستدل و عینی با ارایه آمار و ارقام از وضعیت فقر در کشورهای در حال توسعه به بررسی و اثبات فرضیه پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، فقر، کشورهای در حال توسعه، اقتصادجهانی
  • علیرضا کلانتر مهرجردی، حسین صولتی صفحات 150-174

    فهم هویت سیاسی در مواجهه قدرت سیاسی و نیروهای اجتماعی در ایران مساله ای است که منظری بر فهم تحولات سیاسی اجتماعی جامعه ایران می گشاید. با شکست مشروطه و خفقان سیاسی ناشی از حاکمیت پهلوی اول، دغدغه هویت سیاسی به محاق رفت. پس از استبداد رضاشاهی، دوره ای از انعطاف سبب تحرک گروه های دینی و اجتماعی شد. با سقوط مصدق، پهلوی دوم همه فعالیت های سیاسی را ممنوع کرد؛ لذا حرکت های اسلامی در قالبی مخفیانه فعالیت های خود را ادامه دادند. این جریان که شامل گستره ای از گروه های دهه چهل بود با تعریف حداکثری از اسلام، تلاش داشتند هویتی اسلامی- ایرانی را در مقابل هویت باستان گرایانه پهلوی قرار دهند و این در سایه رهبری امام خمینی (ره) و گفتمان شریعتی ممکن گشت. در این پژوهش بناست تا با روش تاریخی تحلیلی و با اتکا به منطق درونی توماس اسپریگنز به این مساله بپردازیم که اساسا، گفتمان اسلام سیاسی در دوره پهلوی دوم چگونه شکل گرفت.

    کلیدواژگان: پهلوی، امام خمینی(ره)، اسلام سیاسی، هویت سیاسی
  • احمدرضا رشیدی، لیلا رئیسی صفحات 176-196

    نهاد استرداد مجرمین به دنبال اجرای عدالت و جلوگیری از ایجاد پناهگاه امن برای مجرمان است با این وجود بسیاری از کشورها از استرداد مجرمین فراری به کشورهایی که مجازات اعدام را حفظ نموده اند امتناع می نمایند این در حالیست که حقوق بین الملل هنوز مجازات اعدام را ممنوع نکرده است. چنین رویکردی ناشی از رویه دادگاه اروپایی حقوق بشر و بسیاری از نظام های حقوقی ملی کشورهای لغو کننده مجازات اعدام است در این مقاله اهمیت نهاد استرداد و وضعیت حقوقی مجازات اعدام تبیین، رویه دادگاه اروپایی حقوق بشر و برخی نظام های ملی لغو کننده بررسی، و سه راه کار جهت غلبه بر این چالش ارایه می شود: لغو مجازات اعدام در کشورهای درخواست کننده، اخذ تضمینات کافی مبنی بر عدم اجرای مجازات اعدام در صورت استرداد، رسیدگی در کشور محل فرار مجرم است.

    کلیدواژگان: استرداد، مجازات اعدام، دادگاه اروپایی حقوق بشر، دادگاه های ملی
  • فرسیما خامسی پور، محمود اشرافی، مسعود حیدری صفحات 200-236

    امروزه حق برخورداری از دادرسی عادلانه، در زمره بنیادی ترین مصادیق حقوق بشر در سطح بین المللی قرار می گیرد. لذا در راستای اجرای عدالت و نهادینه سازی موازین حقوق بشر، یکی از ملزومات بسیار ضروری به منظور تحقق دادرسی عادلانه و رعایت حقوق انسان ها، «حق برخورداری از وکیل مدافع» در فرایند دادرسی کیفری می باشد که بدون آن یکی از حقوق اساسی بشری یعنی حق برخورداری از دادرسی عادلانه به منصه ظهور نخواهد رسید. هدف پژوهش حاضر، از یک سو بررسی مبانی تاریخی و پیشینه تضمین حق برخورداری از وکیل مدافع و از سوی دیگر بررسی مبانی نظری و علل توجیه کننده این حق در فرایند دادرسی کیفری با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که حق برخورداری از وکیل مدافع با شکل گیری نظام دادرسی اتهامی پایه ریزی شد. همچنین دو نظام دادرسی کیفری اتهامی و تفتیشی، تاثیر به سزایی بر شکل گیری و توسعه حق برخورداری از وکیل مدافع در سراسر جهان داشته اند.

    کلیدواژگان: دادرسی عادلانه، حقوق بشر، نظام دادرسی کیفری، برابری سلاح ها، حقوق بین الملل
  • حامد محقق نیا، جعفر رضاخانی، محمدرضا داوطلب وظیفه، رحیم رضوانپور صفحات 238-264

    تا قبل از انقلاب اسلامی ایران، ایران رویکرد امنیتی خود در منطقه را در ایتلاف با غرب و به ویژه ایالات متحده آمریکا تعریف کرده بود و به همراه عربستان سعودی، در چارچوب استراتژی امنیتی دوستونی مورد حمایت غرب نقش آفرینی می کرد[5]. ایران پس از انقلاب و استقرار جمهوری اسلامی ایران در جهت اتخاذ سیاست امنیتی مستقل حرکت کرد و سعی کرد تا خود را خارج از استراتژی ها و رویکردهای بلوک شرق و غرب تعریف کند. در این راستا همکاری و مشارکت با حکومت های منطقه خاورمیانه در جهت شکل دهی به ترتیبات امنیتی منطقه ای در الویت قرار گرفت. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز مانند سایر کشورها تحت تاثیر عوامل و متغیرهایی در سه سطح داخلی، خارجی و فردی قرار دارد. سیاست خارجی ایران، مانند هر پدیده و فرآیند سیاسی دیگر در خلاء شکل نمی گیرد، بلکه معلول بستر، بافت و شرایط اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی و اقتصادی خاص این کشور می باشد. در این نوشتار سعی می شود به این سیوال که آیا اهداف مورد نظر در سیاست خارجی دولت یازدهم، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان کشوری توسعه گرا و قدرتمند در خاورمیانه مطرح می کند؟ پاسخ داده شود. فرضیه این مقاله نیز "نفوذ گفتمان در دولت یازدهم"را مولفه اصلی توسعه و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را به عنوان قدرت برتر منطقه ای می شناسد.

    کلیدواژگان: پهلوی، امام خمینی(ره)، اسلام سیاسی، هویت سیاس
  • رضا نجابت، محمدصادق کوشکی صفحات 266-288

    عربستان سعودی به عنوان یکی از مهمترین کشورهای منطقه خلیج فارس از دیرباز مورد توجه پژوهشگران حوزه بین الملل بوده است. جایگاه مهم و نفوذ عمیق عربستان سعودی بر منطقه و جهان از دلایل گوناگونی ریشه می گیرد. از آن جمله می توان به منابع نفت و گاز سرشار این کشور، وجود حرمین شریفین و برگزاری سالانه مراسم حج در عربستان سعودی و همچنین ارتباطات عمیق این کشور و خاندان سلطنتنی این کشور با آمریکا اشاره کرد. طبیعی است که در این میان، سیاست خارجی عربستان و فهم مولفه های موثر بر آن در قبال جمهوری اسلامی ایران از اهمیت به سزایی برای تصمیم گیران جمهوری اسلامی ایران برخوردار باشد. در این پژوهش از میان عوامل متعدد موثر بر سیاست خارجی عربستان سعودی در قبال جمهوری اسلامی ایران درصدد یافتن موثرترین آنها حد فاصل سال های 2000 تا 2017 می باشیم. ارتباط با آمریکا، نفت، تقابل نظام پادشاهی در عربستان و نظام مبتنی بر مردم سالاری در ایرن و همچنین تقابل وهابیت در برابر اسلامی انقلابی و رقابت جویی منطقه ای از مهمترین عوامل موثر بر سیاست خارجی عربستان در قبال جمهوری اسلامی ایران برآورد شده اند.

    کلیدواژگان: عربستان سعودی، جمهوری اسلامی ایران، سیاست خارجی، ایالات متحده، رقابت منطقه ای
  • ناصر خورشیدی، محمدیوسفی جویباری، فرشیدمحمدی صفحات 290-306

    با فروپاشی و تجزیه اتحاد جماهیر شوروی، انتظار طبیعی آن بود که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به عنوان یک نهاد، جنگ سرد به طور کامل از میان برداشته شود. اما برخلاف سازمان ها و نهادهایی نظیر پیمان ورشو، نه تنها ناتو منحل نشد، بلکه خود را برای ایفای وظایف جدید در دوران پس از جنگ سرد و سقوط شوروی آماده ساخت. اینکه چرا با وجود رفع خطر کمونیسم و از دست رفتن فلسفه وجودی، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با خطر انحلال و فروپاشی مواجه نشد و حتی روند توسعه و گسترش خود را نیز آغاز نمود؟ سوالی است که نویسندگان مقاله حاضر با روشی تبیینی و با استفاده از رویکرد موازنه تهدید استفن والت به دنبال پاسخگویی بدان خواهند بود. فرضیه نوشتار حاضر بدین صورت می باشد: در تصورات رهبران ناتو، هرچند با سقوط اتحاد جماهیر شوروی خطر بزرگ از بین رفته بود، اما قدرتمند شدن مجدد روس ها، بی ثباتی ناشی از تغییر نظام های سیاسی کشورهای سابقا کمونیست، خطر تروریسم و نیز دولت ها و گروه های مجهز به سلاح های کشتار جمعی از جمله تهدیداتی بودند که قابلیت به چالش کشیدن نظم و امنیت بین المللی دنیای پس از جنگ سرد را داشتند.

    کلیدواژگان: پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)، تروریسم، سلاح های کشتارجمعی، تصور تهدید، موازنه تهدید
  • حسین شاه مرادی، محمدحسن شیخ الاسلامی صفحات 308-332

    تجزیه شبه جزیره کره پس از جنگ جهانی دوم و تثبیت این امر به دنبال جنگ خونین دو کره، باعث ایجاد دو حکومت و به تبع آن دو ملت کاملا متفاوت در دو سوی شبه جزیره کره گردیده است. در یک سو کره جنوبی با اتکا به ایالات متحده حکومتی لیبرال و توسعه گرا را در دستور کار قرار داده است و در سوی دیگر کره شمالی حکومتی بر پایه سوسیالیسم و ایدیولوژی بومی خود موسوم به جوچه را با محوریت شخص رهبر حزب کمونیست شکل داده است که تقویت بنیه دفاعی با تکیه بر بازدارندگی موشکی و هسته ای را به توسعه اقتصادی ترجیح داده است. با وجود تفاوت ساختاری و بنیادین میان ساختار حکومتی و استراتژی های سیاسی دو کشور، آرمان اتحاد، کماکان بخش جدایی ناپذیر از قانون اساسی و اهداف غایی رهبران دو کشور می باشد. کره شمالی با علم بر موضع ضعیف تر خود، مدل کنفدراسیونی و مبتنی بر یک کشور، دو دولت را معرفی نموده است که نشان از اولویت آن کشور برای بقای رژیم و جلوگیری از بلعیده شدن توسط اقتصاد پویای کره جنوبی دارد. در مقابل کره جنوبی با رویکرد مبتنی بر اتحاد تدریجی امیدوار است همگام با اصلاحات در کره شمالی، از اتحاد ناگهانی و هزینه های بالای آن جلوگیری نموده و ضمن ایجاد آمادگی برای وقوع اتحاد یا فروپاشی کره شمالی، نظام دموکراتیک و اقتصاد لیبرال خود را در سراسر شبه جزیره گسترش دهد.

    کلیدواژگان: وحدت، ساختار سیاسی، کره شمالی، کره جنوبی، اقتصاد، بازدارندگی دفاعی
  • سید علی اصغر ترابی صفحات 334-338

    پس از جنگ سرد، جهان وارد پارادایم جدیدی گردید که به نام جهانی شدن* نامیده شده است. در حال حاضر جهانی شدن یکی از مهمترین مسایل پیش روی  بشر شده است. جهانی شدن به خودی خود پدیده پیچیده ای است که نیروها و اثرات زیادی دارد. در واقع  جهانی  شدن  همان درهم فشرده شدن زمان و مکان در دوران ما است. واژه جهانی شدن نخستین بار برای طرح تحولاتی که در عرصه اقتصادی پدید آمد به کار گرفته شد اما این پدیده امروزه همه زوایای زندگی  بشر را در بر می گیرد. این پارادایم اندیشمندان زیادی را بر  آن داشت تا در این باره پژوهش های متععدی را به انجام رسانده و ماحصل زحمات خود را به صورت کتاب درآورند. جرج رتزر از جمله نویسندگانی است که  در این زمینه نگارشات فراوانی دارد.

|
  • Pages 1-30

    The aim of this study was to evaluate the impact of student political activities on university independence process in Iran during 1320 to 1346 (1942-1971). The present research seeks to answer the question; what effects do the student activities in the form of political parties during the 1320 to 1346 (1942-1971) had on the independence of universities. In addition, the author seeks to examine how the government and university authorities behaved with student activists in this period. the main hypothesis of this study is that in 1321 Ali Akbar Siasi led to the independence of Tehran University in terms of administration and military and government forces didn’t have the right to enter and intervene in the campus any longer. However, with the formation of student activities in the twenties, government and military forces tried to influence politics at the University by punishing students and university authorities also seek to preserve the autonomy of universities. This study enjoyed historical research method, which was descriptive analytical. The findings show that student political activities on campus eventually led to government intervention in the first half of the forties, with the adoption of the new rules, thus trying to undermine the independence of universities and university officials, due to regime pressure, were forced to accept the force accordingly.

    Keywords: University, University Independence, Student, Ali Akbar Siasi, Parties, Government
  • Pages 18-32

    In investigation of the articles of civil code and referring to religious contexts, we sometimes meet cases even though a person has ownership right, he is not permitted to do all material and legal possessions in his property. For example, according to article 793 and 794 of civil code, the area of the mortgagor’s material and legal possessions has been limited. Also according to article 460 of civil code the buyer in optional sale despite having the ownership right in the sale goods of the optional sale is forbidden from possessions which are against the seller’s right of option. The cause of these prohibitions is the probability of the extinction of the owner’s right and the existence of a right for another person in that property. Generally, ownership is a stable right but in some cases the characteristic of stability trans to instability and in these cases we face “instable ownership”. This article intends to explain the concept of the instable ownership, the characteristics and some causes of this kind of ownership and the results of it.

    Keywords: wnership, Instable ownership, Actual Right, Right of Option, Material, legal Possessions
  • Pages 34-60

    The factors and pillars of establishing the relationships between Iran and Pakistan and its nature as being challenging or not have been the basis of the different regional orientations of each of these two countries toward each other. Influential parameter and factors such as Iran-Arab relations in the Persian Gulf, the issue of terrorist groups living in Pakistan, the Syrian-Yemen issue, the Arab Spring, and relations with India, etc. The same factors have created a structure and security orientation of the foreign policy of the two countries. Despite the security structure of Iran and Pakistan's foreign policy toward each other, the two countries have never led to struggle, and both Iran and Pakistan have tried to balance their relationship. According to the current research, the most important factor in the balance of relations between Iran and Pakistan, despite the prospect of foreign security policy, is the compulsion of geopolitical and neighboring issues of the two sides. Accordingly, the present paper presents the question of what is the basis of Iran-Pakistan relations? In response to this question, the basic hypothesis is that Iran-Pakistan relations are based on securitization in foreign policies of both countries, and the most important factor of stabilizing in relations between them is the geopolitical and neighboring necessities, which is like a counterweight between the two sides which prevents direct and radical clashes and forces them to respect each other's legitimate interests.

    Keywords: Iran, Pakistan, Securitization, Structure, Foreign policy
  • Pages 62-88

    Various reasons have led to the radicalization of some Islamist groups in some Islamic countries like Syria. These factors can be found in elements such as identity, depression and distrust, the perception of insecurity and irresponsibility, the expansion of Western culture in Islamic countries and the contradiction of Islamic values with Western culture, the lack of consolidation of the culture of rationalism and democracy in Islamic Countries. Also, the humiliating and insulting attitude of the West towards Muslims, as well as the dependence of some leaders of Islamic countries, especially Arab, on Western countries, and the lack of attention of some political systems to the needs of the people have affected this. The support of the Arab media for the spread of extremism in the Muslim world and the Western media and the interventionist policies of some regional countries, such as Saudi Arabia and Qatar, have contributed to the spread of terrorism. In the Syrian crisis, there are various influences of internal and external conflicts that can be grouped into different criteria, such as historical and modern, geographic criteria, and regional affiliation.

    Keywords: Syria, Radicalism, fundamentalism, Saudi Arabia, Media, terrorism, Non-fundamentalism
  • Pages 90-122

    This research is generally discussed based on Turkey's foreign policy foundations, but due to the recent developments in Iraq and its neighboring countries and the region, and the collapse of the balance of power, the centrality of Iraq's future in foreign policy Turkey, in particular, has the largest Kurdish population among neighboring countries, and Kurdish climate formation in modern Iraq has threatened Turkish leaders with the future of this ethnic minority and forced them to react actively to Has already given this. In this chapter, we will look at the evolution of Iraq from independence to US invasion.

    Keywords: Iraqi developmen independence, Political
  • Pages 124-148

    Globalization has become as one of the most important new concepts in the field of social sciences such as economics, political science, sociology, communications, and so on. despite the many opportunities and benefits in various dimensions such as economic, commercial, and communication for governments. it raised concerns about poverty, environmental issues and various diseases. it should be noted that, its effects vary from one state to another, and it a large extent depends to the governments to expose themselves to globalization. Concerning the phenomenon of poverty and its relation to globalization, especially for developing countries, there are two opposing and agreeing theoretical views. Hence, the main question of the article is how has globalization impacted poverty particularly in developing countries? In this regard, the author has, followed the opposite theoretical view, to examine the hypothesis that globalization has not only not increased poverty, but it has largely led to poverty reduction in developing countries. In the study, using descriptive-analytical and quantitative research methods, the research has been validated and hypothesized the poverty situation, by presenting related figure and statistics in developing countries.

    Keywords: Globalization, poverty, Developing Country, Global Economy
  • Pages 150-174

    Understanding of political identity in the face of political and social forces in Iran opens up a perspective on understanding the social and political developments. The defeat of the first Constitutional revolution and political repression from the government side cause to the main concern (political identity) go into eclipse. After Reza Shah's dictatorship, a period of flexibility and mobility emerged and the rise of religious groups and social causes. After the fall of Mossadegh, the second Pahlavi banned all political activitiesin a way that Islamic activities have continued covertly. This current includes a variety of groups, forties with maximum definition of Islam, tried to locate Islamic and Iranian identity in front of the ancient identity and This aim under the shadow of Imam Khomeini (RA) leadership and thoughts of Shari'ati became possible. In this study Trough historical methods of analysis and relying on internal logic to the question of whether Thomas Springs asked: how was the discourse of political Islam formed during the second Pahlavi?

    Keywords: The Second Pahlavi, Khomeini (RA), Political Islam, National Identity
  • Pages 176-196

    The extradition Institution seeks to enforce justice and prevent the creation of safe havens for criminals. Nevertheless, many countries refuse to extradite criminals to countries that have retained the death penalty, while international law does not prohibit the death penalty yet. This approach is inspired by the European Court of Human Rights and many legal systems of the countries abolishing the death penalty. In this article, the importance of the institution of extradition and the legal status of the death penalty is explained and The practice of the European Court of Human Rights and some national systems is being examined, and three ways to overcome this challenge are presented: the abolition of the death penalty in the requesting states, ensure adequate guarantees of non-execution of the death penalty in the event of extradition, trial the criminal in the country that crime is done.

    Keywords: Extradition, death penalty, European Court of Human Rights, national Courts
  • Pages 200-236

    Today, the right to a fair trial is one of the most fundamental implications of human rights at international level. Therefore, in order to observe justice and institutionalize human rights' standards, one of the essential requirements for a fair trial and respect for human rights is the "right to an attorney " in the criminal proceedings without which one of the fundamental human rights, namely, the right to a fair trial will not be realized. The purpose of the present study is to examine the historical foundations and background of the right to an attorney and, on the other hand, to examine the theoretical foundations and the reasons justifying this right in the process of criminal procedure using a descriptive-analytical method. The results of this research showed that the right to defense counsel was established after formation of an adversarial system. Moreover, two adversarial and inquisitorial systems have had a significant impact on the formation and development of the right to an attorney throughout the world. In addition, historical studies have shown that the guarantee of the right to an attorney is always the responsibility of government. Moreover, considering the said theoretical foundations in this study, it seems that the main basis for lawyer intervention in the criminal procedure process is guaranteeing the fair trial. Therefore, two approaches including; justice based and benefit based models are proposed in this regard. Finally, we could say that there is a close and interactive relationship between due process, the right to fair trial and the right to an attorney. Therefore, each of these rights could be considered a prerequisite for the other.

    Keywords: Fair trial, Human Rights, Criminal Procedure System, Equality of Arms, International law
  • Pages 238-264

    Until the Islamic Revolution, Iran had defined its security approach in the region in a coalition with the West, in particular the United States along with Saudi Arabia, it played a role in the western-backed on the framework of two-pillar security strategy. After the revolution and the establishment of the Islamic Republic of Iran, Iran moved independently to adopt a security policy and tried to define itself outside of the strategies and approaches of the East and West blocs. In this regard, cooperation and partnership with the governments of the Middle East region were prioritized in order to formulate regional security arrangements. The foreign policy of the Islamic Republic of Iran, like other countries, is affected by factors and variables at three levels: domestic, foreign, and individual. Iran's foreign policy, like any other phenomenon and political process, is not formed in a vacuum; it is also due to the context, and social, cultural, geographic and economic conditions of this country. In this article; this question is to be answered whether the goals of the eleventh government's foreign policy set the Islamic Republic of Iran as a developing and powerful country in the Middle East? The hypothesis of this article also is that "the influence of discourse in the eleventh state" as the main component of the development and advancement of the Islamic Republic of Iran as the supreme regional power.

    Keywords: Foreign policy, goals, interaction, Development- Oriented State, Mutual Respect, Regionalism
  • Pages 266-288

    Saudi Arabia, as one of the most important countries in the Persian Gulf region, has long been a focus of attention for international affairs researchers. Saudi Arabia’s important position and its profound influence on the region and the world are rooted in a number of factors including its rich oil and gas resources, the Holy Shrines located in the country, the annual Hajj pilgrimage, and the close-knit ties the country and its royal family keep with the United States. In this context, Saudi Arabia's foreign policy toward the Islamic Republic of Iran and understanding the factors influencing it are of great importance to decision makers in Iran. In this study, among the many factors influencing the Saudi foreign policy toward the Islamic Republic of Iran, we are looking for the most effective ones between 2000 and 2017. Relations with the United States, oil, the contrast between Saudi Arabia’s monarchy and Iran’s democracy, as well as differences between Wahhabism and revolutionary Islam, and regional rivalry are found to be among the most important factors influencing the Saudi foreign policy toward the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Saudi Arabia, Islamic Republic of Iran, Foreign policy, United States, regional competition
  • Pages 290-306

    With the collapse and disintegration of the Soviet Union, it was expecting that the North Atlantic Treaty Organization (NATO) was completely eliminated as a Cold War institution. But unlike the organizations and institutions such asthe Warsaw Pact, not only NATO was not dissolved, But prepared itself for new tasks in the post-Cold War period and the collapse of the Soviet Union. The fact that why despite removing the risk of communism and the loss of formation philosophy, the North Atlantic Treaty Organization did not face with the risk of dissolution and collapse, and even began its development and expansion? The researchers of the present paper seek to answer with an explanative method. Therefore, the theory of this paper claims that in the perceptions of NATO leaders, though great danger was erased by the Soviet Union collapsed, But the re-empowerment of the Russians, the instability caused by the change in the political systems of formerly communist countries, the danger of terrorism, and governments and groups equipped with weapons of mass destruction were threats that could challenge the international order and security of the post-war world. Therefore, maintaining NATO's military organization in order to counteract with these threats became to irrefutable necessity for NATO leaders.

    Keywords: Threat Balance, Threat perception, North Atlantic Treaty, terrorism, Weapons of Mass destruction
  • Pages 308-332

    The disintegration of the Korean peninsula after the World War II, and its consolidation after the bloody war between the two Koreas, have created two totally different governments and consequently, two different nations on either side of the Korean Peninsula. On one hand, South Korea has used its reliance and alliance with the U.S. and has created a liberal and developmental government. On the contrary, North Korea has developed a socialist government based on its so called Juche ideology which significantly relies on the personality of its great leader of communist party and has prioritized its defense capability development based on nuclear and missile deterrence over economic development. Despite the fundamental and structural difference between the two governments and their political strategies, Korean Reunification remains an integral part of their constitution and the ultimate goals of the leaders of the two countries, which has resulted in unification models provided by both sides in order to achieve this mutual goal. With the knowledge of its weaker position, North Korea has introduced a confederative model based on a country, two governments system, indicating its priority for survival and preventing its probable deterioration by the dynamic economy of South Korea. In return, South Korea has taken a gradual approach toward unification, with hope to face reforms in North Korea which tries to keep pace and avoid a sudden unification with high costs for South Korea. It indicates that South Korea while preparing for the collapse of North Korea or the occurrence of Unification, tries to spread its democratic system and liberal economy throughout the peninsula.

    Keywords: Economy, Defensive Deterrence, Political structure, North Korea, South Korea, Reunification
  • Pages 334-338