فهرست مطالب

Journal of Alternative Veterinary Medicine
Volume:6 Issue: 16, 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/07/13
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فاطمه بسطام پور، سید ابراهیم حسینی*، مهرداد شریعتی، مختار مختاری صفحات 929-938
    زمینه و هدف

    فلزات سنگین مانند سرب (Lead) می‏توانند تاثیرات منفی بر سیستم عصبی داشته باشند. اضطراب یکی از شایعترین اختلالات عصبی است که می‏تواند تحت تاثیر سرب القا شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر حفاظتی عصاره هیدروالکلی برگ گیاه جعفری (Petroselinum crispum; HEPL) بر اضطراب در موشهای صحرایی تیمار شده با استات سرب بود.

    مواد و روش ها

    موشهای صحرایی نر به 6 گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل تیمار دارویی دریافت نکرد اما حیوانات گروه شم 1 میلی‏لیتر آب مقطر به عنوان حلال استات سرب به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. حیوانات گروه Lead، استات سرب را با دوز mg/kg 20 و حیوانات گروه HEPL200، HEPL با دوز mg/kg 200 به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. حیوانات گروه‏های Lead+HEPL100 و Lead+HEPL200، به ترتیب 2 ساعت قبل از دریافت درون صفاقی HEPL با دوز 100 و 200 mg/kg، استات سرب با دوز mg/kg 20 به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. دوره مطالعه در تمام گروه ها 21 روز در نظر گرفته شد. در انتهای مطالعه از آزمون جعبه باز برای اندازه‏گیری رفتار اضطرابی شامل پارامترهای Grooming (تمیزکردن بدن، صورت و پاها)، Rearing (ایستادن روی دو پای عقبی) و Crossing (عبور از خطوط)  استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیب Tukey انجام شد. 

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که در گروه Lead کاهش معنادار تعداد Grooming، Rearing و Crossing در مقایسه با گروه های کنترل و شاهد مشاهده گردید (P<0/05). در گروه Lead+HEPL200 افزایش معنادار تعداد Grooming، Rearing و Crossing  در مقایسه با گروه Lead مشاهده گردید (P<0/05).

    نتیجه گیری

    سرب می‏تواند موجب ایجاد رفتارهای اضطرابی در موشهای صحرایی نر شود. با این حال تجویز HEPL می‏تواند موجب بهبود رفتارهای اضطرابی در موشهای صحرایی نر تیمار شده با استات سرب شود.

    کلیدواژگان: سرب، عصاره هیدروالکلی، جعفری، اضطراب، موش صحرایی
  • خسرو پارسائی مهر*، حبیب چراغی، غلامعلی مقدم، سید عباس رافت صفحات 939-945
    زمینه و هدف

    استقرار انگل در دستگاه گوارش باعث بروز ضایعات مختلف شده، که بسته به نوع و تعداد انگل، شدت و حدت اختلالات متفاوت است، این ضایعات شامل اسهال، بی اشتهایی، ضعف، کاهش وزن، کاهش تولیدات دامی، کاهش جذب مواد غذایی و در اشکال حاد و فوق حاد باعث مرگ و میر می شوند. نظر به اهمیت آلودگی گوسفندان به انواع انگل های گوارشی، هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر سیر خام بر انگل های روده ای گوسفندان می باشد.

    مواد و روش ها

    این آزمایش از اول آبان ماه تا آخر آذر ماه به مدت 2 ماه انجام شد. برای انجام این طرح از 40 راس گوسفند با میانگین وزنی 58/5 کیلوگرم استفاده گردید. حیوانات در گروه های: کنترل، گروه کنترل مثبت (دریافت کننده دارو)، گروه دریافت کننده 10 گرم سیر (به ازای هر راس)، گروه دریافت کننده 20 گرم سیر (به ازای هر راس) تقسیم بندی شدند. برای این تحقیق علاوه بر شمارش تعداد تخم انگل به روش شناور سازی، تست فاماچا و آزمایش هماتوکریت انجام شد و برای آنالیز داده ها، از طرح کاملا تصادفی CRD استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تست فاماچای گوسفندان دریافت کننده سیر کاهش یافت (P<0.05) اما نتایج تست هماتوکریت گوسفندان اختلاف معناداری با تیمار شاهد نداشت (P>0.05). همچنین افزودن سیر در جیره گوسفندان بالغ باعث کاهش تعداد تخم استرونگل، مارشالاجیا، نماتودیروس، تریشیوس و در کل مجموع تعداد تخم انگل در هر گرم مدفوع (EPG)  شد که این کاهش معنادار بود (P<0.05). به طور کلی می توان گفت افزودن 20 گرم سیر در جیره باعث کاهش تعداد تخم انگل گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که میزان آلودگی به انواع تخم انگل در گوسفندانی که از داروی ضد انگل استفاده نکرده اند بسیار بالاست. برای این منظور بایستی از داروهای ضد انگل و یا گیاهانی دارویی که  اثرات ضد انگل دارند استفاده شود. به طوریکه در این تحقیق مشخص گردید استفاده از سطوح بالای سیر خام در جیره باعث کاهش انگل های گوارشی و همچنین باعث افزایش توده خونی شد.

    کلیدواژگان: سیر خام، انگل های روده ای، فاز خونی، گوسفندان بالغ
  • هیلا عسکری، سیامک علیزاده* صفحات 946-952
    زمینه و هدف

    آسپیراسیون با سوزن ظریف با هدایت اولتراسوند به عنوان یک ابزار قابل اعتماد در تشخیص و دسته بندی ضایعات داخل شکمی پذیرفته شده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی ارزش آسپیراسیون سوزنی ظریف به کمک اولتراسونوگرافی در تشخیص ضایعات موضعی طحال سگ ها بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 20 قلاده سگ بیمار مشکوک به بدخیمی طحال  (12 قلاده نر و 8  قلاده ماده) با میانگین سنی 9/3 سال مورد بررسی قرار گرفتند. سگ ها در وضعیت خوابیده به سمت راست بدن و همچنین به صورت شکمی پشتی تحت اولتراسونوگرافی قرار گرفتند .اسکن سگ ها به دو روش ساب کوستال و اینترکوستال انجام گرفت. نمونه برداری با کمک سوزن اسپینال شماره 21 به طول 10 سانتی متر (به طریق آسپیراسیون سوزنی ظریف) انجام شد. نتایج حاصل از آسپیراسیون با نتایج بیوپسی، جراحی و دیگر بررسی های کلینیکی و اطلاعات رادیولوژیک و اولتراسونوگرافی های بعدی در طی دوره درمان مقایسه و پس از جمع بندی و تشخیص نهایی، ارزش تشخیصی آسپیراسیون سوزنی ظریف با محاسبه دقت، ویژگی و حساسیت آن ارزیابی شد.

    یافته ها

    طبق نتایج به دست آمده در این مطالعه، دقت این روش 92 درصد و حساسیت و ویژگی این تکنیک برای ضایعات بدخیم طحال به ترتیب 93/5 درصد و 91 درصد بود. همچنین موارد منفی کاذب  به دلیل کوچک بودن اندازه ضایعه (ضایعه با قطر کمتر از 5 میلی متر) و عمقی بودن ضایعات (بیش از 4/5 سانتی متر فاصله از سطح) رخ داد، که این شرایط می تواند باعث ایجاد اشکالات تکنیکی در انجام آسپیراسیون شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به دقت مناسب تشخیصی، سهولت دسترسی، ارزانی و عوارض قابل قبول توصیه ما انجام تکنیک آسپیراسیون سوزنی ظریف با راهنمایی اولتراسونوگرافی در تشخیص ضایعات بدخیم طحال می باشد.

    کلیدواژگان: آسپیراسیون سوزنی ظریف، توده های طحال، سگ، اولتراسونوگرافی
  • محمدجواد هوشیار، علی کریمی، پوریا زارعی*، آرمین قهرمانی صفحات 953-961
    زمینه و هدف

    سارکوسیستوزیس یکی از بیماری های بسیار شایع و مشترک بین انسان و حیوان در اکثر نقاط دنیا می باشد. این بیماری انگلی در اثر تک یاخته سارکوسیست ایجاد می شود. کیست های سارکوسیست عمدتا در عضلات مخطط گاو، گوسفند و بز وجود دارند و اندازه آنها از چند میکرون تا چند میلیمتر متغیر می باشد. در این تحقیق سعی شد میزان آلودگی همبرگرهای شیراز به انگل سارکوسیست تعیین شود.

    مواد و روش ها

    به منظور انجام مراحل آزمایشگاهی، تعداد 100 نمونه همبرگر (70 نمونه همبرگر صنعتی و 30 نمونه همبرگر دست ساز) از سطح شیراز جمع آوری و با رعایت نکات بهداشتی لازم به آزمایشگاه منتقل شد تا مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. مشاهدات ماکروسکوپیک، روش گسترش مهری و هضمی انواع روش های بررسی نمونه ها بودند.

    یافته ها

    در روش های ماکروسکوپی، گسترش مهری و هضمی، آلودگی نمونه ها به ترتیب صفر،  28 و 21 بود. پس از بررسی مشخص شد که از مجموع 70 نمونه همبرگر صنعتی تعداد 29 نمونه (41/42%) به سارکوسیست آلوده بودند. از این تعداد، 18 نمونه (62%) از موارد جمع آوری شده در فصل پاییز و 11 نمونه (37/93%) از موارد جمع آوری شده در فصل تابستان بودند. از مجموع 20 نمونه همبرگر سنتی مغازه ای تعداد 13 نمونه (65%) به سارکوسیست آلوده بودند. از این تعداد، 8 نمونه (61/5%) از موارد جمع آوری شده در فصل پاییز و 5 نمونه (38/46%) از موارد جمع آوری شده در فصل تابستان بودند. از مجموع 10 نمونه همبرگر سنتی ارایه شده در واحدهای دست فروشی نیز 7 نمونه (70%) به سارکوسیست آلوده بودند. از این تعداد، 4 نمونه (57/14%) از موارد جمع آوری شده در فصل پاییز و 3 نمونه (42/85%) از موارد جمع آوری شده در فصل تابستان بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون مربع کای نشان داد که با ضریب اطمینان 95 درصد بین همبرگرهای صنعتی و سنتی با میزان آلودگی ارتباط معنی داری وجود ندارد. همچنین بین نمونه های پاییز و تابستان با میزان آلودگی ارتباط معنادار وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که فراوانی آلودگی نمونه های همبرگرهای صنعتی و سنتی به انگل سارکوسیست در شهر شیراز بالاست. بنابراین پیشنهاد می گردد اقدامات پیشگیرانه و بازرسی های دقیق از محل تولید و فروش همبرگرها بعمل آید.

    کلیدواژگان: سارکوسیست، همبرگر، بیماری های مشترک بین انسان و دام، شیراز، ایران
  • آرمین آزاد، امیر شاکریان* صفحات 962-970
    زمینه و هدف

    سوسیس و کالباس جزو فرآورده های حرارت دیده محسوب می شوند که پایه و اساس ترکیبات شیمیایی آن ها گوشت قرمز و مرغ می باشد. این فرآورده ها جزو غذاهای آماده مصرف (Ready-to-Eat; RTE) محسوب می شوند و به دلیل اینکه در برخی از آن ها خمیر مرغ یا خمیر گوشت به کار می رود به مراتب مستعد آلودگی های باکتریایی هستند، لذا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی آلودگی به استافیلوکوکوس اوریوس، اشریشیاکلی و سالمونلا در سوسیس و کالباس های عرضه شده در شهرستان تهران بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 100 نمونه شامل 50 نمونه سوسیس و 50 نمونه کالباس گوشتی را از مراکز عرضه به صورت تصادفی ساده نمونه گیری شد و به آزمایشگاه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی منتقل گردید. از آزمون های مختلف کشت میکروبی برای جستجوی میکروارگانیسم های هدف استفاده شد. تمامی آزمایش ها در شرایط استریل انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میزان آلودگی در سوسیس و کالباس های مطالعه حاضر از استاندارد ملی ایران بالاتر بود. در سوسیس های مورد مطالعه از 50 نمونه 14 نمونه و در کالباس ها از 50 نمونه 20 نمونه آلودگی به میکروارگانیسم های اشریشیاکلای، سالمونلا و استافیلوکوکوس اوریوس یافت شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به مخاطراتی که میکروارگانیسم های پاتوژن برای انسان به وجود می آورند، توصیه می شود استفاده از سوسیس و کالباس به حداقل رسانده شود و در صورت مصرف، به خوبی در تیمارهای حرارتی پخت قرار گیرد تا ریسک آلودگی های میکروبی به حداقل برسد.

    کلیدواژگان: سوسیس و کالباس، اشریشیاکلی، سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس، تهران
  • محمد معظمی، اردوان نوروزی اصل*، آمنه خوشوقتی صفحات 971-978
    زمینه و هدف

    در بسیاری از نقاط جهان ممکن است کمبود مس در دام ها رخ دهد. این امر نه تنها به غلظت تام مس در جیره غذایی بلکه به فاکتور های موثر در جذب و دستیابی به مس نیز وابسته است. هدف از انجام این مطالعه بررسی سطوح سرمی مس و سرولوپلاسمین درگوسفندان شهرستان کازرون، ایران بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به منظور اندازه گیری سطوح سرمی مس و سرولوپلاسمین گوسفندان شهرستان کازرون در چهار منطقه  کنارتخته، کوهچنار، بالاده و مرکزی انجام شد. 60 راس گوسفند به صورت تصادفی انتخاب (هر منطقه 15 راس گوسفند) شدند و خون گیری از آنها انجام گرفت. پس از جداسازی سرم، به منظور بررسی میزان غلظت سرمی مس و سرولوپلاسمین از دستگاه جذب  اتمی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای  همبستگی  پیرسون (Pearson) و کای دو (chi-square) تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد به ترتیب بیشترین و کمترین میانگین سطح  سرمی مس در منطقه کنارتخته 0/3±65/25 میکروگرم بر دسی لیتر و منطقه مرکزی 0/5±40/38 میکروگرم بر دسی لیتر بود. بالاترین و کمترین میانگین سطح  سرمی سرولوپلاسمین در منطقه ی بالاده 0/01±9  میلی‏ گرم بر دسی لیتر و منطقه ی مرکزی 0/03± 8/5 میلی‏ گرم بر دسی لیتر بود. همچنین نتایج میانگین کلی نشان داد، میانگین سطح  سرمی مس 19/57±55/97 میکروگرم بر دسی لیتر و میانگین سرولوپلاسمین 0/5± 8/875 میلی‏ گرم بر دسی لیتر بودند که سطح  سرمی مس در وضعیت کمبود تحت بالینی و سطح سرولوپلاسمین در وضعیت مطلوبی بود. آنالیز های آماری  حاصل از بررسی همبستگی بین سطوح  سرمی مس و سرولوپلاسمین در گوسفندان میزان همبستگی 0/892=r و سطح معناداری 0/05=P را نشان داد، بین سطوح  سرمی مس و سرولوپلاسمین همبستگی آماری مشاهده شد و  به ترتیب بیشترین و کمترین سطح سرمی مس 94 و 30/55  میکروگرم  بر دسی لیتر و بیشترین و کمترین سطح سرمی سرولوپلاسمین 30/55  و 7/8  میلی گرم بر دسی لیتر بود.  

    نتیجه گیری

    درگوسفندان مناطق مختلف شهرستان کازرون سطح سرمی مس دارای کمبود تحت بالینی و سطح سرمی سرولوپلاسمین  وضعیت مطلوبی داشتند. بنظر می رسد اضافه کردن مکمل های مس به جیره گوسفندان این مناطق ضروری است.

    کلیدواژگان: گوسفند، مس سرم، سرولوپلاسمین، شهرستان کازرون
|
  • Fatemeh Bastampoor, Seyed Ebrahim Hosseini*, Mehrdad Shariati, Mokhtar Mokhtari Pages 929-938
    Background and aim

    Heavy metals such as lead can have negative effects on the nervous system. Anxiety is one of the most common neurological disorders that can be induced under the influence of lead. The purpose of this study was to investigate the protective effect of the hydroalcoholic extract of parsley leaves (Petroselinum crispum; HEPL) on anxiety in rats treated with lead acetate.

    Materials and Methods

    Male rats were divided into 6 groups of 10. The control group did not receive drug treatment, but the sham group animals received 1 ml of distilled water as lead acetate solvent by intraperitoneal injection. The animals of the Lead group received lead acetate at a dose of 20 mg/kg and the animals of the HEPL200 group received HEPL at a dose of 200 mg/kg by intraperitoneal injection. The animals of the Lead+HEPL100 and Lead+HEPL200 groups received lead acetate with a dose of 20 mg/kg as an intraperitoneal injection 2 hours before the intraperitoneal injection of HEPL with a dose of 100 and 200 mg/kg, respectively. The study period in all groups was 21 days. At the end of the study, the open field test was used to measure anxiety behavior including the parameters of Grooming (cleaning the body, face and legs), Rearing (standing on two rear legs) and Crossing (crossing the lines). Statistical analysis was performed using one-way analysis of variance and Tukey post hoc test.

    Results

    The results of this study showed that there was a significant decrease in the number of Grooming, Rearing and Crossing in the Lead group compared to the control and control groups (P<0.05). In the Lead+HEPL200 group, a significant increase in the number of Grooming, Rearing and Crossing was observed compared to the Lead group (P<0.05).

    Conclusion

    Lead can cause anxiety behaviors in male rats. However, administration of HEPL can improve anxiety behaviors in male rats treated with lead acetate.

    Keywords: Lead, Hydroalcoholic extract, Parsley, Anxiety, Rat
  • Khosro Parsaeimehr*, Habib Cheraghi, Gholamali Moghaddam, Seyed Abbas Rafat Pages 939-945
    Background and aim

    The presence of parasites in the digestive system causes various lesions that vary in severity depending on the type and number of parasites. These disorders include diarrhea, anorexia, weakness, weight loss, decrease in animal production, decrease in absorption of food, and in acute and super acute forms cause death. Considering the importance of the infection of sheep with various gastrointestinal parasites, the purpose of this research was to investigate the effect of raw garlic on the intestinal parasites of sheep.

    Materials and Methods

    This experiment was conducted for 2 months from the first of November to the end of December. For this project, 40 sheep with an average weight of 58.5 kg (Averaged) were used. Animals were divided into the control group, the positive control group (drug recipient), the group receiving 10 grams of garlic (per head), and the group receiving 20 grams of garlic (per head). For this research, in addition to counting the number of parasite eggs by flotation method, the Famacha test and hematocrit test were performed and for data analysis, CRD completely random design was used.

    Results

    The results showed that the Famacha test of sheep receiving garlic decreased (P<0.05) However, the results of the hematocrit test of sheep were not significantly different from the control (P>0.05). Also, the addition of garlic to the diet of adult sheep decreased the number of Strongell, Marshalalgia, Nematodirus, Trichius, and the total number of parasite eggs per gram of feces (EPG), which was significant (P<0.05). In general, it can be said that adding 20 grams of garlic to the diet reduced the number of parasite eggs.

    Conclusions

    The results of the present research show that the amount of consumption of English eggs in sheep that are used with anti-parasitic drugs is very high. For this purpose, anti-parasitic drugs or medicinal plants that have anti-parasitic effects should be used. As found in this research, the use of high levels of raw garlic in the diet reduces digestive parasites and also increases blood mass.

    Keywords: Raw garlic, Intestinal parasites, Blood phase, Adult sheep
  • Hila Askari, Siamak Alizadeh* Pages 946-952
    Background and aim

     Ultrasound-guided fine-needle aspiration has been accepted as a reliable tool in diagnosing and staging intra-abdominal tumors. The purpose of this research was to investigate the value of fine needle aspiration with the help of ultrasound in diagnosing local lesions of the spleen in dogs.

    Materials and Methods

     This study used twenty dogs (twelve males and eight females) suspected of spleen malignancy with a mean age of 9.3 years. The ultrasonography of each dog was prepared in the ventrodorsal and right lateral recumbency. The dogs were scanned by subcostal and intercostal methods. Sampling was done with the help of spinal needle No. 21 with a length of 10 cm (through fine needle aspiration). The results of aspiration were compared with the results of biopsy, surgery, other clinical examinations, radiological information, and subsequent ultrasonography during the treatment period. After summarizing and final diagnosis, the diagnostic value of fine needle aspiration was evaluated by calculating its accuracy, specificity, and sensitivity.

    Results

     According to our results, the accuracy of this method was 92%, and the sensitivity and specificity of this technique for malignant spleen lesions were 93.5% and 91%, respectively. It should be noted that most of the false negative cases that occurred may be due to the small size of the lesion (less than 5 mm in diameter) and the depth of the lesions (more than 4.5 cm from the surface), that the conditions caused technical problems in performing aspiration.

    Conclusion

     According to the results of our study, the fine needle aspiration technique can be an easy, low-risk, and very effective method in malignant lesions diagnosed in the spleen.

    Keywords: Fine needle aspiration, Spleen mass, Dog, Ultrasonography
  • Mohammad Javad Hooshyar, Ali Karimi, Pouria Zarei*, Armin Ghahremani Pages 953-961
    Background and aim

    Sarcocystis is one of the most common diseases between humans and animals in most parts of the world. This parasitic disease is caused by Sarcocystis protozoa. Sarcocystis cysts are mainly found in the striated muscles of cattle, sheep, and goats and vary in size from a few microns to a few millimeters. In this study, we tried to determine the infection rate of Burgers offered in Shiraz city with Sarcocystis parasite to investigate this popular meat product in terms of Sarcocystis contamination.

    Materials and Methods

    To perform the laboratory steps of the project, 100 samples of hamburgers (70 samples of industrial hamburgers and 30 samples of handmade hamburgers) were collected from stores and shopping centers of Shiraz and transferred to the laboratory to be studied and examined by observing the necessary hygienic points. Macroscopic observation, impression smear (DOB smear) method, and digestion method were various methods of examining the samples.

    Results

    In the macroscopic, DOB smear, and digestive methods contamination of the samples was zero, 28, and 21, respectively. Also, it was found that out of 70 samples of industrial hamburgers, 29 samples (41.42%) were infected with Sarcocystis. Of these, 18 samples (62%) were collected in autumn and 11 samples (37.93%) were collected in summer. Out of 20 samples of traditional shop hamburgers, 13 samples (65%) were infected with Sarcocystis. Of these, 8 samples (61.5%) were collected in autumn and 5 samples (38.46%) were collected in summer. Out of 10 samples of traditional hamburgers presented in hand-sold units, 7 samples (70%) were infected with Sarcocystis. Of these, 4 samples (57.14%) were collected in autumn and 3 samples (42.85%) were collected in summer. Data analysis using the chi-square test showed that there is no significant relationship between industrial and traditional burgers with a contamination rate with a 95% confidence interval. Also, there was no significant relationship between autumn and summer samples with the amount of contamination.

    Conclusion

    The results of this study show that the prevalence of Sarcocystis parasite contamination of industrial and traditional hamburger samples in Shiraz city is high. Therefore, it is suggested that preventive measures and detailed inspections be carried out at the place of production and sale of hamburgers.

    Keywords: Sarcocystis, Hamburgers, Zoonotic disease, Shiraz, Iran
  • Armin Azad, Amir Shakerian* Pages 962-970
    Background and aim

     Sausages and bologna are heat-treated products whose chemical composition is based on red meat and chicken. These products are considered ready-to-eat (RTE) foods, and because some of them use chicken paste or meat paste, they are highly susceptible to bacterial contamination. This study aimed to evaluate the contamination of Staphylococcus aureus, Escherichia coli, and Salmonella in sausages and bologna offered in Tehran city.

    Materials and Methods

    100 samples, including 50 sausages and 50 meat Bologna, were sampled from supply centers in a simple random manner and transferred to the food quality control and health laboratory. Different microbial culture tests were used to search for target microorganisms. All experiments were performed under sterile conditions.

    Results

    The results showed that the level of contamination in sausages and bologna in the present study was higher than the national standard of Iran. In the studied sausages, 14 samples out of 50 samples and in bologna, 20 samples out of 50 samples were found to be contaminated with Escherichia coli, Salmonella, and Staphylococcus aureus microorganisms.

    Conclusion

     Considering the risks that pathogenic microorganisms cause for humans, it is recommended to minimize the use of sausages and Bologna and if it is used, it should be well placed in heat treatments to minimize the risk of microbial contamination.

    Keywords: Sausage, Blonga, Escherichia coli, Salmonella, Staphylococcus aureus, Tehran
  • Mohammad Moazzemi, Ardavan Nowroozi Asl*, Amene Khoshvaghti Pages 971-978
    Background and aim

     In many areas of the world, copper deficiency may occur in livestock. This is not only dependent on the total concentration of copper in the diet but also on the effective factors in the absorption and acquisition of copper. This study aimed to investigate the serum levels of copper and ceruloplasmin in sheep in Kazerun City, Iran.

    Materials and Methods

     This study measured serum levels of copper and ceruloplasmin of sheep in Kazerun city in four regions of Konartakhteh, Kuhchenar, Baladeh, and Central. Sixty sheep were randomly selected (15 sheep in each region), and their blood was sampled. After separating the serum, an atomic absorption device was used to check the serum concentration of copper and ceruloplasmin. Data were analyzed using SPSS software and Pearson and Chi-square correlation tests.

    Results

     The results showed that the highest and lowest average copper serum level was 65.25±0.3 µg/dl in the Konartakhteh and 40.38±0.5 µg/dl in the Central area. The highest and lowest average serum levels of ceruloplasmin were 9±0.01 mg/dL in the Baladeh and 8.5±0.03 mg/dL in the Central region. Also, the overall average results showed that the average copper serum level was 55.97±19.57 µg/dl and the average ceruloplasmin was 8.875±0.5 mg/dL, that the copper serum level was in a subclinical deficiency status. The ceruloplasmin level was in a favorable state. The statistical analysis of the correlation between the serum levels of copper and ceruloplasmin in sheep showed a correlation of r=0.892 and a significance level of P=0.05. A statistical correlation was observed between the serum levels of copper and ceruloplasmin and respectively, the highest and lowest serum levels of copper were 94 and 30.55 μg/dL, and the highest and lowest serum levels of ceruloplasmin were 30.55 and 7.8 mg/dL.

    Conclusion

     In sheep from different regions of Kazerun city, the serum level of copper was subclinical deficient, and the serum level of ceruloplasmin was in a favorable condition. It seems that adding copper supplements to the ration of sheep in these areas is necessary.

    Keywords: Sheep, serum copper, ceruloplasmin, Kazerun city