فهرست مطالب

رسانه - سال سی و چهارم شماره 2 (پیاپی 131، تابستان 1402)

فصلنامه رسانه
سال سی و چهارم شماره 2 (پیاپی 131، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عاطفه نژادسالاری*، سید محمد مهدیزاده صفحات 5-24

    رسانه ها، در نقش خبری، آیینه انعکاس رویدادها و واقعیت دنیای اجتماعی و سیاسی نیستند، بلکه آفریننده واقعیت های اجتماعی و سیاسی هستند و به برداشت افراد از دنیای اطرافشان هستی می بخشند. آن ها در تهیه خبر، علاوه بر انتخاب داده ها، آن ها را بر اساس قالب های جاافتاده معنی دار می سازند. هدف اصلی پژوهش حاضر بازنمایی مرگ ملکه انگلیس در رسانه های داخلی (خبرگزاری های فارس و ایسنا) و خارجی (تارنمای بی بی سی) است. به منظور دستیابی به هدف اصلی پژوهش حاضر از نظریه های بازنمایی و چارچوب بندی و روش تحلیل گفتمان انتقادی با رویکرد ون دایک استفاده شده است. از هر کدام از این رسانه ها، دو متن به عنوان نمونه انتخاب شده اند و بعد از مشخص شدن گزاره های مثبت و منفی، قطب بندی خود و دیگری، پیش فرض و تداعی و تلقین موجود در متون مشخص شد که دو گفتمان اصلی در زمینه مرگ ملکه انگلیس قابل تفکیک از یکدیگر هستند. قبل از هر چیزی، هر گونه صحبت در زمینه مرگ ملکه، به نقش نهاد سلطنت در انگلستان اشاره دارد، بنابراین در یک سوی طیف رسانه های خارجی با تاکید بر بی بی سی فارسی قرار دارند که نهاد سلطنت در انگلستان را نهادی تشریفاتی و فاقد قدرت می دانند که تنها کارکرد آن حفظ اتحاد جامعه و نماد ملت بودن است. در تقابل با این گفتمان، گفتمان خبرگزاری های داخلی مانند فارس و ایسنا قرار دارد که نهاد سلطنت در انگلستان را تشریفاتی نمی داند و آن را مسبب همه بحران ها و جنگ هایی می داند که دولت انگلستان در دوره های مختلف به راه انداخته است.

    کلیدواژگان: بازنمایی، تحلیل گفتمان انتقادی، چارچوب بندی، مرگ ملکه انگلیس، ملکه الیزابت، نهاد سلطنت در انگلستان
  • قاسم آزادی احمدآبادی* صفحات 25-48

    در دنیای کنونی که ارتباطات و آگاهی از طریق رسانه ها، شاخص عمده پیشرفت جوامع در نظر گرفته شده است، شناخت و توجه به چگونگی سیاست گذاری، راهبری و مدیریت این حوزه ضرورت دارد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی سیاست های حوزه رسانه در ایران شکل گرفته است. این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش اسنادی تحلیلی بوده و با رویکرد سیاست پژوهی، نهادهای مرتبط با رسانه و نقش هر کدام از آنها را مشخص کرده و از طریق تحلیل محتوای اسناد بالادستی کشور، جایگاه رسانه را در هر یک از این اسناد و نوع نگاه آن ها را به مقوله رسانه مشخص می کند. درنهایت، با جست وجو در مصوبه ها و قوانین کشور، هر آنچه که در این زمینه برای کشور تصویب شده است، شناسایی می کند. یافته های این پژوهش حاکی از آن است که حوزه رسانه در اسناد بالادستی کشور به شکل های مختلف منعکس شده است. در بررسی دستگاه ها و نهادهای درگیر در حوزه رسانه، 21 مورد شناسایی شد که نقش و جایگاه هر کدام از آن ها نیز متفاوت است. در حوزه رسانه، قوانین، مقررات، مصوبه ها و آیین نامه های متعددی به تصویب رسیده که هر کدام تلاش دارند به جنبه های مختلف این مقوله بپردازند. الگوی سیاست گذاری رسانه ای در کشور، از حالت بالا به پایین فعلی به الگوی مشارکتی، تغییر یابد. ضمن اینکه، طراحی نظامی برای رصد و پایش برنامه ها و سیاست ها و تدوین شاخص هایی که بتواند اثربخشی این سیاست ها را مورد ارزیابی قرار دهد نیز، باید در دستور کار سیاست گذاران این حوزه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ارزیابی سیاست، سیاست رسانه ای ایران، خط مشی گذاری رسانه، سیاست های فرهنگی
  • محمدحسین ریاحی، شهناز نایب زاده*، ابوالفضل داودی رکن آبادی صفحات 49-71

    یکی از مهم ترین اهداف شرکت ها از صرف هزینه های گزاف تبلیغ، ترغیب بازار هدف به خرید است و نظر به تفاوت در یافته های پژوهش های مربوط به تاثیر تبلیغ بر قصد خرید، هدف تحقیق حاضر مرور نظام مند مطالعه ها و فراتحلیل تحقیق های انجام شده در این زمینه است. پژوهش کاربردی توسعه ای حاضر از باب روش، تحقیقی همبستگی محسوب می شود که در گام نخست و در بخش مرور نظام مند مطالعه ها که یک نوع مطالعه ثانویه است، مقاله ها و پژوهش های معتبر علمی در بازه زمانی 1380 تا 1396 و 2000 تا 2018 که به زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده مورد ارزیابی قرار گرفت؛ سپس درگام دوم، با استفاده از نرم افزار CMA ویرایش 2 فراتحلیل مطالعه ها انجام می شود. با در نظر گرفتن معیارهای علمی جهت غربال کردن مقاله ها در پایان گام نخست، مطالعه عمیق 12 مقاله، با بیشترین تناسب با اهداف تحقیق، نشان داد تاثیر تبلیغ بر قصد خرید، با ضریب تاثیر 563/0 در محدوده اطمینان و بزرگ ارزیابی شده و با توجه به اندازه اثر ترکیبی مدل اثرات تصادفی رابطه بین تبلیغ و قصد خرید از منظر ویژگی های مطالعه های انجام شده در جوامع آماری مختلف، متفاوت است. این مطالعه، با تاکید بر یکی از پر ابهام ترین مفاهیم از منظر تخصیص دهندگان بودجه بازاریابی شرکت ها، چراغ راهی برای تصمیم درست در زمینه تبلیغ و توجه به مهم ترین عوامل موثر در اثربخشی تبلیغات در رسانه های عمومی است.

    کلیدواژگان: مرور نظام مند، فراتحلیل، تبلیغ، قصد خرید
  • سمیه تاجیک اسماعیلی* صفحات 73-97
    مطالعه آثار و تبعات گوناگون وابستگی به اینترنت، هسته مرکزی بسیاری از پژوهش های اخیر را تشکیل داده و به نظر می رسد وابستگی به اینترنت، بر متغیر اعتماد نیز تاثیرگذار باشد. لذا، پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه اعتماد اجتماعی میان دانشجویان وابسته به اینترنت با دانشجویان غیر وابسته به اینترنت طراحی و اجرا شده است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش مقایسه ای است که با تکنیک پیمایش و ابزار اندازه گیری پرسشنامه انجام شده است. بدین منظور، نمونه ای 400 نفری از میان کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران  (515 و282 نفر) در سال 1398، انتخاب و به پرسشنامه 25سوالی <اعتماد اجتماعی> صفاری نیا و شریف (1389)، مشتمل بر پنج شاخص صداقت، صراحت، تمایلات همکاری جویانه، اطمینان و اعتماد کردن، و پرسشنامه 8 سوالی <وابستگی به چت کردن در اینترنت> یانگ، پاسخ دادند. نتایج آزمون t مستقل و ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن در پژوهش نشان داد، وضعیت کلی اعتماد اجتماعی دانشجویان مورد مطالعه با میانگین 38/3 بیش از حد وسط بوده و دانشجویان مورد مطالعه به میزان 2/31درصد به اینترنت وابستگی داشته اند. در متغیر اعتماد کردن و صداقت از شاخص های اعتماد اجتماعی، بین دانشجویان وابسته و غیر وابسته به اینترنت، تفاوت معنا داری وجود دارد (p <0.05). با افزایش وابستگی به اینترنت از تمایلات همکاری جویانه و صداقت دانشجویان کاسته می شود. اعتماد اجتماعی، در شاخص های اعتماد کردن و صداقت، بین دانشجویان وابسته به اینترنت ضعیف تر است و توجه، برنامه ریزی و اقدام های لازم برای کنترل و کاهش وابستگی به اینترنت و تبعات منفی آن در اعتماد اجتماعی، ضروری و مهم است.
    کلیدواژگان: وابستگی به اینترنت، اعتماد اجتماعی، ابعاد اعتماد اجتماعی، دانشجویان
  • حشمت الله سعدی*، ناهید هاشمی امین، رضا موحدی صفحات 99-121

    شبکه های اجتماعی باعث ایجاد تغییرهای اساسی در نحوه ارتباط و تعامل مردم شده و اثرات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیادی به همراه دارد. هدف این پژوهش، تحلیل نقش شبکه های اجتماعی بر کاربران روستایی در استان خوزستان (دهستان کوت عبدالله) است. ابزار اصلی گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه است. روایی پرسشنامه را استادان و متخصصان مرتبط با موضوع تایید کردند و به منظور پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که برای بخش های مختلف پرسشنامه نتایج قابل قبولی به دست آمد. جامعه آماری پژوهش شامل افرادی است که به شبکه های اجتماعی دسترسی دارند و در دهستان کوت عبدالله ساکن هستند. به صورت تصادفی دو روستای عمیره و مظفریه و 133 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه مورد بررسی انتخاب شدند. این تحقیق با روش توصیفی تحلیلی به انجام رسیده و برای آزمون های آماری از نرم افزارهای Lisrel8.8 و SPSS23 استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد استفاده از شبکه های اجتماعی بر سازه های اجتماعی فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و عملکرد فردی تاثیر گذاشته است. بررسی شاخص های برازندگی نشان می دهد، مدل اندازه گیری، برازش مناسب و مقبولی دارد.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، فضای مجازی، رسانه های اجتماعی، رابطه مجازی، دهستان کوت عبدالله
  • فرحناز مصطفوی کهنگی* صفحات 123-145

    سلامت اجتماعی نوع بهداشت روانی، فردی و اجتماعی است که در صورت تحقق آن در جامعه ، شهروندان دارای انگیزه و روحیه شاد می باشند و در نهایت جمع شاداب و سالم خواهد بود. در واقع زندگی سالم نشات گرفته از تعامل اجتماعی بین انتخابهای فردی از یک سو و محیط اجتماعی و اقتصادی احاطه کننده افراد از سوی دیگر است. هدف پژوهش حاضر، پاسخ به این سوال است که رسانه شنیداری در سلامت اجتماعی شهروندان تهرانی دارای چه نقشی می باشد. برای این هدف متغیرهای رسانه شنیداری و سلامت اجتماعی در میان شهروندان شهر تهران با روش پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه؛ رسانه شنیداری محقق ساخته و پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایی مورد سنجش قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان میدهد رسانه شنیداری در افزایش سطح سلامت اجتماعی شهروندان تهرانی در نمونه مورد بررسی با وجود " مدت زمان استفاده" رابطه همسو و معنادار وجود دارد، البته لزوما مدت زمان استفاده از رسانه شنیداری منجر به افزایش سطح سلامت اجتماعی نمی گردد ، بلکه "سطح فراگیری" و" نحوه اطلاع دهی" رسانه زمانی که با اطمینان به رسانه همراه شود ، در ارتقای سطح سلامت اجتماعی پاسخگویان موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: رسانه، رسانه شنیداری، سلامت، سلامت اجتماعی، شهروندان، تهران
  • ابراهیم عزتی لارسری، بهنام عاشقی* صفحات 147-161
    پژوهش حاضر میزان کاربرد استعاره های مفهومی توسط مجریان برنامه های ورزشی سیما را بررسی کرده است. به این منظور، 18 برنامه ورزشی در شش ماه آخر سال 1400، به صورت تصادفی انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفتند. این برنامه ها شامل برنامه ورزش و مردم شبکه یک سیما، برنامه فوتبال برتر شبکه سه سیما، برنامه شب های فوتبالی، برنامه کادر فنی، برنامه 2020، برنامه بازم مثل همیشه و برنامه کوه گشت از شبکه ورزش بود که با توجه به روش و فرایند تشخیص استعاره گروه پراگلجاز (2007) تعداد 226 استعاره مفهومی در آن ها شناخته شد. نتایج به دست آمده نشان داد که مجریان، برای مفهوم سازی ورزش، به ترتیب از استعاره های مرتبط با نبرد (63/33درصد)، استعاره های مرتبط با ابزار مکانیکی (24/21درصد)، استعاره های مرتبط با طبیعت (26/17درصد) و استعاره های مرتبط با سیاست (95/11درصد) استفاده کرده اند؛ همچنین مجریان برنامه های ورزشی سیما، با کاربرد استعاره های مفهومی سعی دارند تا مفاهیم را بهتر و شیواتر به مخاطب خود ارایه دهند.
    کلیدواژگان: مجریان ورزشی، استعاره های مفهومی، برنامه های ورزشی، رسانه، سیما
  • سمیه کشوری*، مجید شریف خدایی، محمد اخگری صفحات 163-177

    امروزه کتاب صوتی به کمک انسان معاصر آمده است. بنابراین باید به عنوان یک رسانه مستقل عمل کند. رسانه جدید، باید روایت جدیدی ارایه دهد. اینجا اهمیت نویسنده کتاب صوتی مشخص می شود. این پژوهش با روش تحلیل محتوای کیفی و مطالعه موردی بنابر نظریه لیندا هاچن انجام شده ا ست. هاچن، به پهنه مطالعات اقتباس وسعت بیشتری می دهد، و رابطه خطی و سلسله مراتبی اقتباس را کنار می گذارد و مدل جدیدی به نام بینامتنیت مطرح می کند. هاچن مسیله ارزش گذاری را از موضوع اقتباس حذف می کند و اقتباس را، نه به عنوان محصول نهایی که اتفاق افتاده، بلکه یک فرایند می بیند. به نظر می رسد تجربیات رسانه رادیو برای تولید کتاب صوتی کمک کننده است. بنابراین، کتاب صوتی به جایگاه اندیشمندانه تری دست می یابد. اقتباس مقوله ای است که در عرصه های ادبی، هنری و رسانه ای ورود کرده، و کتاب های صوتی ظرفیت های شگرفی در این زمینه دارند. اقتباس در سطوح مختلف صورت می گیرد. به عبارتی، اقتباس در وهله نخست با تغییر ماده اتفاق می افتد، چون فرایندی است که از یک رسانه به رسانه دیگر صورت می گیرد. بنابراین می تواند پا را فراتر بگذارد. همچنین کتاب صوتی برای جذب مخاطب و حفظ جایگاه خود، باید دست به بازآفرینی بزند. نویسنده اقتباس شنیداری، با پرواز تخیل خود در راستای طرح داستان، بازآفرینی می کند. پایه و اساس بازآفرینی، تخیل است. اثر بازآفریده، اثری است مستقل و تازه. وقتی به کتاب صوتی، موسیقی، افکت اضافه می شود، اثر خودبه خود رنگ و بوی اقتباس می گیرد. در نتیجه اقتباس در سراسر کتاب صوتی جاری است، از شروع گرفته تا پایان.

    کلیدواژگان: کتاب صوتی، اقتباس، تخیل، روایت
  • مهدیه سلطانی نژاد*، سوده شهریاری صفحات 179-201

    ارتباطات گردشگری بخش مهمی از برقراری رابطه فرهنگی بین گردشگران و جامعه میزبان را در بر می گیرد. زیرا ارتباطات گردشگری، در تبادل های فرهنگی نقش عمده ای دارد و آشنایی با سبک زندگی سایر ملت ها عامل موثر دیگری در گردشگری امروز دنیا است. از این رو، برقراری تعامل های بین فرهنگی، میان ساکنان منطقه میزبان و گردشگران از موضوع های مورد توجه در این زمینه است. پژوهش حاضر، با اتخاذ رویکرد کیفی به توصیف چگونگی معنایابی پیامدهای فرهنگی ارتباطات، با تاکید بر توسعه گردشگری می پردازد، روش این پژوهش نظریه داده بنیاد با رویکرد کیفی است. این روش امکان مطالعه عمیق پدیده ها را در بافت واقعی خود فراهم می آورد. جهت اجرای روش نظریه داده بنیاد، از مصاحبه نیمه ساختاریافته، به منظور گردآوری داده ها استفاده شد. روند کار به گونه ای بود که بعد از مطالعه و بررسی های فراوان و بهره مندی از نظر مشاوران، پرسش های مصاحبه نهایی و مصاحبه ها آغاز شد و تا حد اشباع داده ها (20 نفر) ادامه یافت. با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که در جامعه کنگ با توسعه گردشگری، درک معنایی پیامدهای فرهنگی ارتباطات، میان گردشگر و میزبان، به درستی توسط جامعه محلی صورت گرفته و معنایابی را به صورتی تفسیر کرده اند که آنها را در مسیر درست قرار می دهد.

    کلیدواژگان: ارتباطات، توسعه گردشگری، کنگ، معنایابی، فرهنگ
  • زهرا السادات شاداب، اکبر نصراللهی کاسمانی*، محمدرضا رسولی صفحات 203-226

    در سال‏های اخیر بخش های خبری رسانه ملی، متاثر از شرایط پویایی رسانه ای به دلیل وجود رسانه های غیر همسو و  کاربرمحور، فضای مجازی و شکل گیری جامعه پلتفرمی است. این رسانه برای آنکه همچنان بتواند در سبد مصرف رسانه ای مخاطبانش باقی بماند، ناگزیر است ساختار خبری خود را با توجه به آرایش رسانه ای جدید بازنگری کند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی مولفه های مهم و مورد نیاز ساختار سازمان خبر صداوسیما و ارایه الگوی مطلوب ساختار سازمان خبر با توجه به آرایش جدید رسانه ای است. این پژوهش با روش تحقیق کیفی و استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شده پس از مصاحبه با 12 نفر از خبرگان حوزه خبر به شیوه هدفمند و تحلیل محتوا آن ها 81 کد و 21 مفهوم و 8 مقوله اصلی شامل راهبرد فناوری منابع مالی و انسانی، میزان رسمیت، تمرکز، پیچیدگی افقی و عمودی به عنوان مهم ترین زیرمولفه های ساختار سازمانی استخراج شد. سپس این مفاهیم به انضمام 15 مفهوم برآمده از مطالعات اسنادی به 36 گویه پرسشنامه برای انجام مراحل دلفی بین 25 نفر از پنل خبرگان تخصیص یافت. نتایج حاصل از سه مرحله دلفی، استخراج 28 گویه با میانگین بالاتر از 70درصد بود که با آزمون های علامت و ویلکاکسون مورد ارزیابی قرار گرفت. <مرجعیت خبری، همگرایی و هم افزایی رسانه ای، ساختار چابک و منعطف، اتاق خبر حرفه ای و تخصصی، راهبرد بازدارنده و تهاجمی و منابع مالی پایدار> از جمله نتایج این پژوهش است که در الگوی مطلوب ساختار سازمان خبر صداوسیمای ج.ا.ایران در فضای کنونی رسانه ای پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، سازمان خبری، آرایش رسانه ای، همگرایی رسانه ای، سپهر رسانه ای
|
  • Atefeh Nejadsalari *, Mohammad Mahdizadeh Pages 5-24

    In their role as news disseminators, the media are not a mirror reflection of events and the reality of the social and political world, but rather they are the creators of social and political realities and give existence to people's perception of the world around them. In preparing news, in addition to selecting data, they make it meaningful based on established formats. The main goal of the current research is to cover the death of the Queen of England in the domestic (FARS and ISNA) and foreign (BBC website) media. In order to achieve the main goal of the current research, theories of representation and framing and the method of critical discourse analysis with Van Dyck's approach have been used. From each of these media, two texts have been selected as samples, and after determining the positive and negative propositions, polarization of self and other, presupposition, association and insinuation in the texts, it was determined that the two main discourses in the context of the death of the Queen of England can be separated from each other.
    First of all, any talk about Queen Elizabeth’s death refers to the role of the institution of the monarchy in England, so on one side of the spectrum are the foreign media, with an emphasis on BBC Persian, who consider the institution of the monarchy in England to be a ceremonial and powerless institution whose only function is to preserve the unity of the society and to be a symbol of the nation. In contrast to this discourse, there is the discourse of domestic news agencies such as FARS and ISNA, which do not consider the institution of the monarchy in England as ceremonial and regard it as the cause of all the crises and wars the British government has launched in different periods.

    Keywords: Representation, critical discourse analysis, Framing, death of the British Queen Elizabeth, the institution of monarchy in England
  • Ghasem Azadi Ahmadabadi * Pages 25-48

    progress of societies, it is necessary to pay attention to policies in these areas. The present study aims to evaluate media policies in Iran. This study is applied in terms of purpose and documentary-analytical in terms of method. This paper with a policy research approach, seeks to identify media related institutions, and the role of each of them in the police documents of Iran, the position of the rules and laws media. The findings of this study indicate that the media area is reflected in the policy documents in different ways. In the study of institutions involved in the media area, 21 cases were identified, the role and position of each of them is different. In the media area, several laws, regulations and rules have been enacted. The media policy model in Iran should be changed from the current top to the bottom to a participatory model. In addition, designing a system for monitoring programs and policies and developing indicators that can assess the effectiveness of these policies should also be on the agenda of policy makers in this area.

    Keywords: policy evaluation, Iranian media policies, Media policy making, cultural policies
  • Mohammadhosein Riahi, Shahnaz Nayebzadeh *, Abolfazl Davodi Roknabadi Pages 49-71

    Since one of the most important goals of companies is to spend exorbitant costs to advertise the purchase intent, and especially given the differences in research findings on the impact of advertising on the purchase intent, the purpose of this study is a systematic review of studies and a meta-analysis of the research conducted in this field. This work is a correlational study according to method and applied development research in terms of purpose, which is done in two steps: a systematic review of studies and meta-analysis using CMA software version 2. Taking into account the scientific criteria for screening the articles at the end of the first step, the study of 12 articles with the greatest relevance to the research objectives showed the effect of advertising on purchase intent with an impact factor of 0.563 in the confidence and large range and according to the size. The combined effect of the random effects model of the relationship between the advertising and purchase intent is different from the perspective of the characteristics of the studies conducted in different statistical communities. This study, by emphasizing one of the most ambiguous concepts from the perspective of many decision-makers on makers of companies' marketing budgets, has been able to be a beacon for the right decision in the field of advertising and attention to the most important factors affecting the effectiveness of advertising in public media.

    Keywords: Systematic review, Meta-analysis, advertising, purchase intent
  • Somayeh Tajik Esmaeili * Pages 73-97
    The study of the various effects and consequences of Internet dependence has been the core of many recent studies and it seems that Internet dependence also affects the variable of trust. Therefore, the present study was designed and conducted to investigate the comparison of social trust among Internet-dependent students with non-Internet-dependent students. The present study is applied in terms of purpose and comparative in terms of method and has been done with survey technique and questionnaire measurement tool. For this purpose, a sample of 400 students out of a total of 282515 students were selected during the school year 2019. Participants were surveyed through two scales, one relating to “social trust” that comprised the five components of honesty, openness, willingness to cooperate, confidence and trust and the other assessing dependence to internet chatting by Young … that comprised 8 items.The results of independent t-test and Spearman rank correlation coefficient in the study showed that the overall status of social trust of the studied students was above average with an average of 3.38 and the studied students were 31.2% (or average of 2.44 out of 8) dependent on the Internet. According to the research findings, there is a significant difference in trust and honesty of social trust indicators between Internet-dependent and non-Internet-dependent students (p <0.05). Findings indicate that there is a significant difference between male and female students only in trusting the indicators of social trust (p <0.05), trust in male students was higher. According to the research findings, with increasing internet dependence, students' willingness to cooperate and honesty decreases. There is a negative and significant relationship between the degree of Internet dependence and the age and educational level of students. According to the research findings, the level of social trust among Internet-dependent students is different from independent students and social trust is weaker in the indicators of trust and honesty in Internet-dependent students. And attention, planning, and action are needed to control and reduce Internet dependence and its negative consequences on social trust.
    Keywords: Internet dependence, Social trust, Dimensions of social trust, Students
  • Heshmatollah Saadi *, Nahid Hashemi Amin, Reza Movahedi Pages 99-121

    Virtual social networks have made significant changes in people's communication and this has many economic, social and political implications. The aim of this study was analysis of the effects of social networks on rural users in Khuzestan Province (Kut Abdullah District). The main tool for data collection in this study was a questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by faculty members and experts related to the subject. The Cronbach's alpha coefficient was used to evaluate the reliability of the research instrument. Acceptable results were obtained for different parts of the questionnaire. The statistical population of the study was people who have access to social networks and live in the Distric of Kut Abdullah, two villages were randomly selected 133 people were selected using the Cochran's formula as a sample for the study. this research has been conducted by descriptive-analytical method and Lisrel 8.8 and SPSS23 software used for statistical tests. The results of the research show that the use of social networks has affected socio-cultural, economic, and political structures and individual performances. Examining the fitness indices shows that the measurement model has a suitable and acceptable fitness.

    Keywords: Social Networks, Cyberspace, Web, virtual relationship, Kut Abdullah District
  • Farahnaz Mostafavi KAHAGI * Pages 123-145

    Social health is a type of mental and individual health that if realized in the community, citizens have a motivation and a happy spirit, and ultimately the community will be happy and healthy. In fact, healthy living involves social interaction between individual choices on the one hand and the social and economic environment that surrounds individuals on the other.
    The purpose of this study is to answer the question of what role the audio media plays in the social health of Tehran citizens. For this purpose, the variables of audio media and social health, among the citizens of Tehran city, have been measured using the survey method and Keyes's Social Well-Being Questionnaire (KSWBQ) by means of the multi-stage cluster sampling method.
    The aim of this research is to answer the question, what is the role of audio media in the social health of Tehrani citizens? For this purpose, the variables of listening media and social health, among the citizens of Tehran city, have been measured using the survey method and the use of the researcher-made listening media questionnaire and Keyes's Social Well-Being Questionnaire (KSWBQ) using the multi-stage cluster sampling method.
    The results show that there is a consistent and significant relationship between ‘duration’ of using audio media and increasing the level of social health of Tehran citizens in the study sample. Of course, the duration of using the audio media does not necessarily increase the level of social health, but " The level of "learning" and "how to inform" the media, when combined with confidence in the media, will be effective in improving the level of social health of respondents

    Keywords: Media, Audio Media, Health, Social Health, Citizens, Tehran
  • Ebrahim Ezzati Larsari, Behnam Asheghi * Pages 147-161
    The current research has investigated the use of conceptual metaphors by the presenters of sports programs on Iranian TV.For this purpose, 18 sports programs aired in the second half of 1400 were randomly selected and analyzed. These programs included ‘Sports and People’ on Channe l ‘Top Footbal’l on Channel III, Football Nights, Technical Staff, 2020. ‘Like Always’ and Koohghasht program from Sports Channel, according to the method and metaphor recognition process of Praglajaz group (2007), 226 conceptual metaphors were recognized in them. The obtained results showed that the presenters used metaphors related to battle (33.63 percent), metaphors related to mechanical tools (21.24 percent), metaphors related to nature (17.26 percent), and metaphors related to politics (11.95 percent) to conceptualize sports. Also, the presenters of Sima's sports programs try to present the concepts to their audience better and more eloquently by using conceptual metaphors.
    Keywords: Sports presenters, conceptual metaphors, sports programs, Media, Television
  • Somaye Keshvari *, Majid Sharifkhodaei, Mohammad Akhgari Pages 163-177

    Today, the audio book has come to the aid of contemporary man. Therefore, it should act as an independent media. The new media must present a new narrative. Here the importance of the author of the audiobook becomes clear.
    This research was conducted with the qualitative content analysis method and case study according to the theory of Linda Hutchen. Hatchen expands the scope of adaptation studies, and abandons the linear and hierarchical relationship of adaptation and proposes a new model called intertextuality. Hatchen removes the issue of valuation from the subject of adaptation and sees adaptation not as a final product that happened, but as a process.
    It seems that the experiences of radio media are helpful for audio book production. Therefore, the audio book achieves a more thoughtful position.
    Adaptation is a category that has entered the literary, artistic and media fields, and audio books have tremendous capacities in this field. Adaptation takes place at different levels. In other words, adaptation happens in the first place by changing the material, because it is a process that takes place from one medium to another. So it can go further. Also, the audio book must be recreated in order to attract the audience and maintain its position.
    The author of the audio adaptation recreates with the flight of his imagination in line with the plot. The basis of creativity is imagination. The recreated work is an independent and fresh work. When music and effects are added to the audiobook, the effect automatically takes on the color of adaptation. As a result, the adaptation runs throughout the audiobook, from the beginning to the end.

    Keywords: Audio Book, adaptation, Imagination, Narration
  • Mahdeieh Soltanynezhad *, Soodeh Shahriyari Pages 179-201

    Tourism communication includes an important part of establishing a cultural relationship between tourists and the host society. Because tourism communication plays a major role in cultural exchanges and familiarity with the lifestyle of nations. Another effective factor in today's tourism is the world. Therefore, the establishment of intercultural interactions between the residents of the host region and tourists is one of the issues of interest in this field. The current research, by adopting a qualitative approach, describes how to find meaning in the cultural consequences of communication, with an emphasis on the development of tourism. The method of this research is grounded theory with a qualitative approach. This method provides the possibility of in-depth study of phenomena in their real context. In order to implement the grounded theory method, a semi-structured interview was used to collect data. The work process was such that after many studies and reviews and the benefit of the consultants, the final interview questions and interviews began and continued until data saturation (20 people). According to the findings, it can be concluded that in Kong society with the development of tourism, the understanding of the meaning of the cultural consequences of the communication between the tourist and the host has been done correctly by the local community and they have interpreted the meaning in a way that puts them on the right path.

    Keywords: communication, Tourism Development, kong, culture
  • Zahra Sadat Shadab, Akbar Nasrollahi Kasmani *, Mohammadreza Rasouli Pages 203-226

    to the existence of non-aligned and user-oriented media, virtual space and the formation of platform society. In order to remain in the media consumption basket of its audience, this media is inevitable to revise its news structure according to the new media arrangement. The main purpose of this research is to investigate the important and required components of the IRIB News Department and Structure present the ideal model of the structure of the News Department, considering the new media arrangement.
    This research was conducted with qualitative research method and using semi-structured interview tool. After interviewing 12 experts in the field of news in a targeted manner and content analysis; 81 codes, 21 concepts and 8 main categories including “technology strategy, financial and human resources, level of formality, concentration, horizontal and vertical complexity” were extracted as the most important sub-components of the organizational structure. Then, these concepts along with 15 concepts derived from documentary studies were assigned to 36 items of the questionnaire for carrying out Delphi steps among 25 people from the panel of experts. The results obtained from the three Delphi steps were the extraction of 28 items with an average above 70 percent, which were evaluated with the sign and Wilcoxon tests. “News reference, media convergence and synergy, agile and flexible structure, professional and specialized newsroom, deterrent and aggressive strategy, and stable financial resources” are among the results of this research, which have been suggested in the ideal model of the organizational structure of the IRIB News Department in the current media space.

    Keywords: Organizational Structure, News Department, media arrangement, media convergence, Media Sphere