فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 25، زمستان 1400)

  • ویژه نامه
  • تاریخ انتشار: 1400/12/10
  • تعداد عناوین: 29
|
  • حمیدرضا نژادلر، رحمان غفاری*، مسعود احمدی صفحات 1-12
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی حکمرانی توحیدی با رویکرد نظریه داده بنیاد است.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق به صورت کیفی؛ و جامعه آماری پژوهش شامل 16 نفر از نخبگان و خبرگان در حوزه مدیریت، حکمرانی، علوم سیاسی، جامعه شناسی و علوم اسلامی است؛ که با موضوع تحقیق آشنا بوده و دارای تجربه موفق درحوزه تخصصی خود می باشند. نمونه گیری پژوهش به روش نظری، قضاوتی و هدفمند صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده ها به منظور تبیین بهتر نتایج تحقیق، عبارتند از: مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته، مشاهدات محقق و مبانی نظری؛ که براساس بخش های موردنیاز تحقیق گردآوری شده است. تحلیل داده ها باروش نظریه پردازی داده بنیاد و بااستفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد حق گرایی، قانون گرایی، تقوا، ایمان به معاد، توکل، شرح صدر، صداقت، امانت داری ، بکارگیری حداکثر توان، صلابت، فساد ستیزی، حسن تدبیر، فهم و ادراک صحیح، مشورت و همفکری، مولفه های موثر بر مدل حکمرانی توحیدی می باشد؛ که نتیجه آن به صورت الگوی حکمرانی توحیدی ارایه می گردد.

    نتیجه گیری

    در نتیجه نهایی می توان بیان داشت که در الگوی حکمرانی توحیدی، پیامدهایی روشن و مثبت اتفاق می افتد؛ که نتیجه نهایی آن رضای الهی؛ و سعادت دنیوی و اخروی می باشد.

    کلیدواژگان: حکمرانی توحیدی، ارائه الگو، نظریه پردازی، رویکرد داده بنیاد
  • مریم زرخوانی، اعظم اعتمادی فرد*، کمال خواجه پور بنادکی صفحات 13-21
    هدف

    سبک زندگی از منظر قرآن کریم، مجموعه ای از موضوعات مورد قبول قرآن بر پایه خدامحوری و حاکمیت ارزش های اسلامی در زندگی است که غایت آن، رهایی از زندگی غیر اسلامی و رسیدن به حیات طیبه می باشد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، با روش توصیفی تحلیلی همت گماردیم تا آثار اعتقاد به صفات الهی همچون رحمت، عفو و کرم را در سبک زندگی اسلامی بیان کنیم و مفهوم آن و زوایای عمیقش را در بستر آیات قرآن و روایات واکاویم و از چراغ فروزان آموزه های اسلامی بر زوایای تاریک معرفتمان در این باره پرتو اندازیم.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که باور به صفات افعال الهی همچون رحمت، عفو و کرم، زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده و جلوه هایی چون مهربانی با دیگران، تسخیر قلب دشمنان بوسیله محبت، امید به یاری خداوند، تشویق به خیرات، گذشت از خطای دیگران، گذشت به هنگام قدرت، طمانینه در انسان، پرهیز از زشتی ها، عدم برتری جویی نسبت به دیگران، حفظ حریم و کرامت انسانی را نمایان می سازد که این نوشتار عهده دار تبیین این موارد خواهد بود.

    نتیجه گیری

    در این سبک از زندگی، انسان بطور طبیعی مدلی را که بیشترین هماهنگی برای دستیابی به قرب الهی را داراست، در زندگی فردی و اجتماعی خود مطلوب می داند و تقرب به خدا و لقاء الله را هدف نهایی خود می بیند؛ از این رو، با اراده و اختیار خود، همه شوون زندگی اش را در مسیر این هدف قرار می دهد. نهایت انسانیت انسان آن است که صفات و افعال خداوند در وجود او به ظهور برسد و تمامی افعال و صفات انسانی به صبغه و رنگ الهی مصبوغ شده و به این ترتیب کارکرد ها و جنبه های مختلف انسان به تجلی گاه خداوند مبدل شود.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، رحمت الهی، عفو الهی، کرم الهی، سبک زندگی اسلامی
  • بهادر صادقی*، غلامرضا جعفری نیا، حبیب پاسالارزاده صفحات 22-36
    هدف

    پژوهش حاضر که با هدف بررسی ارتباط بین استفاده از فناوری ارتباطات و اطلاعات و انسجام اجتماعی در میان شهروندان شهر برازجان بود،

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر نوع هدف یک بررسی کاربردی، از نظر وسعت پهنانگر،از نظر دامنه خرد و از نظر زمانی یک بررسی مقطعی بود. روش تحقیق در این پژوهش روش پیمایش،.جامعه آماری پژوهش حاضر،تمامی شهروندان 18 سال به بالای شهر برازجان بود که تعداد آنها بر اساس آخرین آمار در حدود 85 هزار نفر بود و 384 نفر از آنان بر اساس روش سمپل پاور به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه و  تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری  SPSS و PLS Smart انجام گردید

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاکی از آن بود که بین استفاده از فناوری ارتباطات و اطلاعات (30/0- =P)  و تمامی ابعاد آن یعنی استفاده سخت افزاری (24/0- =P)، استفاده نرم افزاری (33/0- =P)، استفاده شبکه ای (35/0- =P)، استفاده مخابراتی (27/0- =P)، شبکه های اجتماعی (31/0- =P) با میزان انسجام اجتماعی در بین شهروندان شهر برازجان ارتباط منفی و معکوس و معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش تمامی فرضیه های پژوهش تایید می شوند. همچنین نتایج حاصل از مدل معادله ساختاری (Smart PLS) نیز نشان می دهد که دینداری بر انسجام اجتماعی تاثیر منفی و متوسط داشته (47/0-) و متغیر دینداری در مجموع 22/0 از واریانس متغیر انسجام اجتماعی را تبیین می کند

    کلیدواژگان: انسجام اجتماعی، فناوری ارتباطات و اطلاعات، استفاده سخت افزاری، استفاده نرم افزاری، شبکه های اجتماعی
  • مریم گوهری مقدم، مهدی شریعتمداری*، عباس خورشیدی صفحات 37-50
    هدف

    هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی شایستگی مدیران دوره دوم متوسطه آموزش و پرورش است

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع داده کیفی و از نظر ماهیت و نوع مطالعه داده بنیاد نوظهور است. جامعه مورد نظر پژوهش شامل کلیه خبرگان  تشکیل می دهد که بر اساس روش نمونه‎گیری نظری از نوع گلوله برفی و بر اساس اشباع نظری داده ها، 15 نفر خبره برای مصاحبه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که در آن، ابعاد، مولفه ها و شاخص های الگوی شایستگی مدیران دوره دوم متوسطه تنظیم شد. برای فرم مصاحبه یادشده ابتدا همه الگوها، یافته ها، مطالعات و نظریه های ملی و جهانی بررسی شده، سپس، با کدگذاری باز، شاخص ها احصا شدند و از طریق کدگذاری محوری، در قالب ابعاد، مولفه ها و شاخص ها مقوله بندی شد، و برای 15 نفر از خبرگان ارسال و به کمک کدگذاری انتخابی از طریق مصاحبه، فن دلفی و بارش فکری ابعاد و مولفه ها شناسایی شد.

    یافته ها

    در نتیجه، 5 بعد، 17 مولفه و136 شاخص برای الگوی شایستگی مدیران دوره دوم متوسطه آموزش و پرورش نهایی شد.

    نتیجه گیری

    پس از تایید نهایی و اولویت بندی خبرگان، ابعاد، مولفه ها و شاخص های سازنده الگو ترسیم شده، و مجددا الگوی یادشده توسط خبرگان اعتباریابی شد

    کلیدواژگان: الگو، شایستگی مدیران، اعتقادی، عقلانی، شخصی، مدیریتی، آموزشی
  • حسین خوشنود، رضا کهساری*، سید احمد میریان آکندی، ابراهیم فلاح صفحات 51-62
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی کارکرد باورهای اعتقادی در سطح رفتارهای اجتماعی بود.

    مواد و روش ها

      این مقاله به روش توصیفی-تحلیلی درصدد است تا کارکرد باورهای اعتقادی را در سطح رفتارهای اجتماعی بررسی نماید.

    یافته ها

    امروزه بررسی کارکردهای دینی بر ابعاد مختلف اجتماعی مورد بررسی جامعه شناسان و نیز اندیشمندان دینی قرار گرفته است. باورهای اعتقادی و نگاه توحیدی سبب میگردد تا عمل به احکام الهی و پیاده سازی قوانین اجتماعی به شکل یک ضرورت احساس گشته و روح حاکم بر جامعه باورمند درصدد تقویت باورهای دینی بوده و موجبات پیشرفت های مادی و معنوی جامعه اسلامی را فراهم نماید.

    نتیجه گیری

    در پایان این نتیجه حاصل می گردد که مثبت اندیشی (حیطه اجتماعی)، وحدت ملی، پیشرفت-های سیاسی، تحقق عدالت اجتماعی، تحقق امنیت اجتماعی، رفع مفاسد اجتماعی، حفظ کرامت انسانی، حفظ و حراست از کیان دینی و ملی، همدلی و تعاون اجتماعی، رشد و شکوفایی اقتصادی، رشد فضایل اخلاقی، صدور اسلام، پیشرفت های نظامی، عزت و سیادت جوامع اسلامی، تشکیل حکومت مهدوی از جمله مهم ترین کارکردهای باورهای اعتقادی است که در بعد اجتماعی بر رفتار جامعه تاثیرگذار خواهد بود

    کلیدواژگان: قرآن، خدامحوری، معادباوری، باورهای اعتقادی، رفتارهای اجتماعی
  • سعیده جعفری راد، مسعود قربان حسینی*، زین العابدین امینی، مجید رستمی بشمنی صفحات 63-74

    هدف :

     چگونگی ایجاد بستر مناسب برای عوامل انسانی زیردست یکی از دغدغه های مدیران کارآمد در سطوح مختلف است، تا آن ها با حس مسیولیت نسبت به مسایل جامعه و حرفه خود برخورد نموده و اصول اخلاقی حاکم بر آن ها را رعایت نمایند. این پژوهش به مفهوم اخلاق حرفه ای، به اهمیت و ابعاد گوناگون آن پرداخته است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش ابتدا بر شناسایی عوامل موثر بر طراحی الگوی اخلاق حرفه ای مدیران از طریق روش کیفی اقدام شده است؛ سپس با گردآوری گزاره های اخلاقی موثر در بهبود مدیریت به روش گرندد تیوری و استخراج حدود این گزاره ها از منابع دینی، سعی بر تطبیق این موارد با خلاءهای موجود در سیستم مدیریتی شده که به نوبه خود امری بدیع و کم سابقه است.

    یافته ها

    در نهایت با استفاده از تحلیل مضمون از منابع دینی اعم از آیات و روایات معتبر شیعی، مدل اخلاق حرفه ای مدیران استخراج گردید که شامل 20 فضیلت و 22 رذیلت اخلاقی میباشد.

    نتیجه گیری

    تجزیه و تحلیل دقیق و نتیجه گیری درست از داده ها و اطلاعات جمع آوری شده مبنایی برای برنامه ریزی های آتی در سازمان و یا در جامعه مورد تحقیق است. یافته های این پژوهش نشان میدهد که مدل مستخرج از تحلیل محتوای منابع دینی اعم از قرآن کریم و روایات معصومین (ع) بسیار جامع تر از نمونه های ساخت الگو بر مبنای مصاحبه های کیفی است.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، الگوی اخلاق حرفه ای، فضائل اخلاقی، رذائل اخلاقی
  • آزیتا درخشش، رضا یوسفی سعیدآبادی*، سعید صفاریان همدانی صفحات 75-85
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر ارایهی مدلی جهت مدیریت تجربه در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران بود. روش پژوهش ترکیبی از نوع طرح تحقیق آمیخته اکتشافی (کیفی- کمی) بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل، استادان برجسته و با سابقه (دانشگاه های علوم پزشکی مازندران) جهت اتفاق نظر در روش دلفی بودند.، حجم نمونه  در بخش کیفی با در نظر گرفتن قانون اشباع به تعداد 17 نفر تعیین شد. و در بخش کمی جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی، استادان مدعو و حق التدریس و کارکنان دارای  تحصیلات تکمیلی  در سال 1400  به تعداد  256 نفر  (27 نفر هیات علمی، 184نفرمدعو و حق التدریس و 45 نفر کارکنان دارای  تحصیلات تکمیلی) بود. حجم نمونه به روش غیر تصادفی دردسترس، با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 153 نفرتعیین شد،  روش جمعآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای، و ابزار اندازهگیری در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته، که سوالات آن برگرفته از داده های حاصل از مصاحبه بود. تعیین روایی پرسشنامه تحقیق حاضر به دو روش 1. صوری و 2. محتوایی  انجام شد، در روش صوری پرسشنامه در اختیار گروهی از خبرگان قرار گرفت و در روش محتوایی محاسبات مربوط به ضرایب AVE و CR مربوط به روایی گویه های پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. همچنین ضریب پایایی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای تمامی ایعاد و مولفه های پرسشنامه به صورت استاندارد اط ضرایب بالایی برخوردار بود.  تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از تکنیک دلفی و در بخش کمی از روش مدل یابی معادلات ساختاری از نرم افزارهای SPSS و LISREL استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین ایعاد و مولفه های مدیریت تجربه در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران اثر مثبت و معنیداری  وجود دارد. بر این اساس مشخص شد که 69 درصد مدیریت تجربه در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران به ابعاد و مولفه های مدیریت تجربه که شامل چهار بعد بشرح: 1. اکتساب تجربه 2. تشکیل تیم مستندسازی تجربه ، 3. انتشار تجربه  4. تداوم مستندسازی تجربه  در سازمان. میباشد، وابسته است.

    نتیجه گیری

    این ابعاد میتوانند مدیریت تجربه در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران را تبیین و پیش بینی کنند.  با عبارتی عناصر و مولفه ها و زیر مدیریت تجربه 69 درصد در مدیریت تجربه در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران موثر هستند

    کلیدواژگان: مدیریت تجربه، انتشار تجربه، اکتساب تجربه، دانشگاه های علوم پزشکی مازندران
  • مهناز طالبی، فرح نادری*، سعید بختیارپور، سحر صفرزاده صفحات 86-92
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی بر تحمل آشفتگی مادران دارای کودکان کم توان ذهنی با نقش تعدیل کننده باورهای مذهبی انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر هدف کابردی از نظر گرد آوری داده ها زیر مجموعه پژوهش های کمی بود، روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی و طرح آن پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مادران داری کودکان کم توان ذهنی شهر تهران در سال 1398 بود، از میان جامعه آماری فوق براساس روش نمونه گیری در دسترس تعداد 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) با رعایت ملاک های ورود به پژوهش و با جایگزینی تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل انتخاب شدند. هر  دو گروه با مقیاس تحمل آشفتگی سیمونز و گاهر و پرسشنامه باورهای مذهبی توسط سراج زاده مورد سنجش قرار  گرفتند سپس گروه آزمایش تحت 15 جلسه درمان یکپارچه توحیدی قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد پس از اتمام دره از  هر  دو گروه پس آزمون به عمل آمد. و با استفاده از  تحلیل کواریانس  داده های  پژوهش مورد  تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها  نشان داد  که درمان یکپارچه توحیدی  در افزایش تحمل آشفتگی مادران دارای کودک کم توان ذهنی تاثیر معنا دار دارد.هم چنین باورهای مذهبی نقش تعدیل کننده ی معناداری بر تحمل آشفتگی در مادران دارای کودک کم توان ذهنی دارد.به این صورت است که درمان یکپارچه توحیدی بر روی آزمودنی هایی که باورهای مذهبی بالاتری داشتند، به نسبت آزمودنی هایی که باورهای مذهبی پایین تری داشتند، اثربخشی بیشتری داشته است (P<.01)

    نتیجه گیری

    با توجه به اثر بخشی درمان یکپارچه توحیدی در افزایش تحمل آشفتگی  مادرن دارای کودک کم توان ذهنی، رویکرد حاضر می تواند از طرف روانشناسان و مشاوران به عنوان رویکردی موثر در زمینه بهبود بهزیستی روانشناختی مادران دارای کودکان استثنایی مورد  استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: درمان یکپارچه توحیدی، تحمل آشفتگی، کودکان کم توان ذهنی، باورهای مذهبی
  • سید حسین ساداتی، سید ابوالقاسم مهری نژاد*، رسول روشن چسلی، ابوالقاسم عیسی مراد صفحات 93-103
    هدف

    پژوهش حاضر درصدد مدل یابی شادکامی براساس هوش، خودکارآمدی تحصیلی با میانجی گری رابطه معلم- دانش آموز است.

    مواد و روش ها

    روش اجرای پژوهش توصیفی وطرح پژوهش، همبستگی و از نوع معادلات  ساختاری بود.مشارکت کنندگان شامل319 نفرازدانش آموزان پسرپایه چهارم و پنجم ابتدایی شهر ساری که درسال400-99 شاغل به تحصیل بودند.که براساس روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ی خوشه ای انتخاب شدند.برای گردآوری داده ها از پرسشنامه شادکامی آکسفورد،هوش چندگانه گاردنرخودکارآمدی تحصیلی مورگان وجینک و تعامل معلم-دانش ووبلز،کریتون. استفاده شد.نتایج تحلیل مسیر با توجه به مدل اصلی پژوهش حاکی از آن بود که شادکامی به طور مستقیم با هوش وخودکارآمدی تحصیلی رابطه دارد، وبا حضور رابطه معلم ودانش آموزبه عنوان متغیرواسطه ای شادکامی بصورت چشمگیری افزایش یافته،وهمچنین از میان  ابعاد هوش چندگانه (هوش بین فردی) وخودکارآمدی تحصیلی (استعداد) و رابطه معلم-دانش آموز (درک کردن) بیشترین میزان اثر را بر شادکامی داشته اند.

    یافته ها

    علاوه برآن نتایج مدل ساختاری حاصل از شاخص های نیکویی برازش برای تمامی متغیرهای پنهان درونزای به مقدار 077/0، بوده و مقدار قابل قبولی است، وسایر شاخص ها برابر یا بالاتر از مقدار بحرانی 90/0 هستند بنابراین مدل پژوهش از برازندگی مناسبی برخوردار است. یعنی رابطه معلم-دانش آموز به عنوان نقش میانجی در ارتباط بادو متغیر هوش،خودکارآمدی تحصیلی  برشادکامی از برازندگی مناسبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    در مجموع، رابطه معلم-دانش آموز در ارتباط با هوش و خودکارآمدی تحصیلی نقش واسطه ای داشته است،و موید این واقعیت است که حمایت های موثر و سازنده از جانب معلم جهت تقویت باورهایی مثبت دانش آموزان و همچنین ترغیب توانایی های آنان برای بالا بردن شادکامی موثر می باشد

    کلیدواژگان: شادکامی، هوش، خودکارآمدی تحصیلی، رابطه معلم- دانش آموز
  • لیلا مویدعابدی، علی اکبر خسروی*، حمیدرضا رضازاده، علیرضا عصاره صفحات 104-114
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی برنامه درسی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان با تمرکز بر رویکرد حل مسیله انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مبتنی بر نظریه داده بنیاد بود که بر اساس روش کیفی و از نوع سیستماتیک انجام شد. واحد تحلیل شامل 20 نفر از اساتید دانشگاه فرهنگیان در سال تحصیلی 1400-1399 بود. ابزار اصلی پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که داده های گردآوری شده از طریق روش اشتراوس و کوربین تحلیل و برای اعتباریابی یافته ها از معیارهای کرسول و میلر استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد برنامه درسی تربیت دانشجومعلم مبتنی بر رویکرد حل مسیله، در قالب الگوی اشتراوس و کوربین  از جهت بعد مبانی شامل مولفه های (دانشی، نگرشی، رفتاری)، بعد اهداف شامل (ارتقا ویژگی های فردی، ارتقا ویژگی های اجتماعی، ارتقا ویژگی های مهارتی)، بعد محتوا شامل (محتوای دانشی یا شناختی، محتوای کاربردی)، بعد راهبردهای یاددهی یادگیری شامل (یادگیری مشارکتی، راهبرد تفکر استقرایی، کاوشگری اجتماعی ساختمند)، بعد ارزشیابی (ارزشیابی دانشی، ارزشیابی عملی- مهارتی و ارزشیابی فرایند محور) می باشند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج در این مدل، آنچه که به عنوان مقوله محوری شناخته شد ارایه الگوی برنامه درسی مسیله محور بود که با سایر مفاهیم مدل در ارتباط بوده است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، دانشجو معلم، رویکرد حل مسئله، نظریه داده بنیاد
  • لیلا فراغت، مهتاب سلیمی*، رمضان جهانیان صفحات 115-124
    هدف

    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی سبک زندگی جهادی مدیران آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نظر فلسفه ی پژوهش، پژوهشی کیفی با رویکرد استقرایی بوده، نمونه گیری در این پژوهش، نمونه گیری نظری است. در پژوهش حاضر پانزده منبع)مصاحبه شونده(مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. فرایند تحلیل داده ها ساختاری بود و داده ها در سه مرحله کد گذاری، باز، محوری و منتخب تحلیل شدند. گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها، و تشکیل طبقات و مقوله ها و نیز نام گذاری آن ها طی چند مرحله انجام یافت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که سبک زندگی جهادی مدیران آموزشی دارای ابعاد اصلی فعالیت های آموزشی و پژوهشی، فعالیت های عبادی و سیاسی، سلامت جسمانی و محیطی، سلامت اجتماع و روانشناختی، دانش محوری، ولایت محوری، روحیه ایثارگری و ساده زیستی می باشد که خود به مقوله های فرعی تقسیم می شوند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده از اولویت بندی ابعاد مدل معلوم شد فعالیت های عبادی و سیاسی، ولایت محوری و دشمن شناسی و روابط انسانی و روحیه ایثارگری در اولویت اول قرار دارند. همچنین سلامت اجتماع و روانشناختی، سلامت جسمانی و محیطی و قناعت و ساده زیستی در اولویت دوم قرار دارند و در نهایت فعالیت های آموزشی و پژوهشی و دانش محوری در اولویت سوم قرار دارند

    کلیدواژگان: سبک زندگی، زندگی جهادی، مدیریت جهادی، ولایت محوری
  • امیتیس جزایری، شهلا کاظمی پور*، سید رضا حسینی، مجید کفاشی صفحات 125-134
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی شاخص های عمده سلامت سالمندان در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی استان مازندران است.

    مواد و روش ها

    مسیله اصلی در این تحقیق بررسی شاخص های عمده سلامت  سالمندان در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی  بود. جامعه آماری در این پژوهش جمعیت 65 ساله و بالاتر استان مازندران می باشد. که تعداد آنها در سال 1395 برابر با 116,648هزار نفر بوده است. (مرکز آمار ایران،1395) حجم نمونه (n) بر اساس فرمول کوکران 384 نفر از سالمندان 65 سال و بیشتر ساکن استان مازندران به عنوان نمونه تحقیق، مورد بررسی قرار گرفته اند. پرسشنامه استفاده شده در این تحقیق مشتمل بر 2 بخش می باشد در بخش اول پرسشنامه اطلاعات مورد نیاز محققین در ارتباط با برخی متغیرها به منظور بررسی رابطه آن با عنوان کلی پژوهش گنجانده شده و در بخش دوم نیز سوالات لازم به منظور بررسی وضعیت سلامت جسمی، روانی و اجتماعی در نظر گرفته شده است . درنهایت نیزاطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و لیزرل آزمونهای آماری پارامتری و غیر پارامتری مناسب، مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد بین سلامت سالمندان در ابعاد جسمی (176/0=r)، روانی (16/0=r) و اجتماعی (178/0=r) با کیفیت زندگی ارتباط مسقیم و معنادار وجود داشت.

    نتیجه گیری

    همچنین نتایج حاصل از مدلسازی معادلات ساختاری نشان دادبین عوامل عینی (95/0)،  تحصیلات(14/0-)، تاهل (11/0) و وضع فعالیت (08/0) با کیفیت زندگی، تصورات از واقعیتهای زندگی (16/0)، جنسیت (11/0)، سن (04/0-) و کیفیت زندگی (78/0) با سالمندی سالم رابطه مستقیم و معنی داری وجود داشت

    کلیدواژگان: شاخص های سلامت، سلامت جسمانی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی
  • محمد برزویی، لادن سلیمی*، سیده عصمت رسولی صفحات 135-143
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل کیفی ریالیسم اسلامی با رویکرد انسان شناسی انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف، بنیادی-کاربردی؛ از نظر نوع داده، کیفی از نوع تحلیل محتوی است که جامعه آماری پژوهش شامل اساتید دانشگاه در حوزه تعلیم و تربیت بودند که با استفاده از روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند و کفایت داده ها و اصل اشباع در مجموع با 20 نفر مصاحبه شد. برای گردآوری داده ها، از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. داده ها در 3 مرحله کدگذاری باز و محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از یافته های این پژوهش نشان داد که ریالیسم اسلامی با رویکرد انسان شناسی شامل 6 بعد (روح و نفس، فطرت، عقل، اراده و اختیار، دو بعدی بودن روح و انسان، اجتماعی بودن) و هجده مولفه اصلی (حقیقت جویی، حس زیبایی، حس نیکی، فطرت اولیه و ثانویه، فطرت ادراکی، فطرت گرایش، تمییز در اندیشه، منش، کنش، شناخت، میل و گرایش به شناخت، قدرت شناخت، بعد مادی، بعد معنوی، بعد فطری، مشارکت اجتماعی، انفاق، همدلی و نوع دوستی) می باشد و در نهایت مدل ریالیسم اسلامی با رویکرد انسان شناسی ارایه شد.

    نتیجه گیری

    ریالیسم اسلامی بر همه جنبه های تعلیم و تربیت تاثیر دارد. در این مکتب، جهان بینی یا حکمت نظری ریالیسم اسلامی، اساس مسایل تربیتی در این دیدگاه است و اساس و پایه این جهان بینی، توحید است. این ارتباط یک ارتباط منطقی است که می تواند بر انسجام و هماهنگی نظام تربیتی آن تاثیر به سزایی داشته، آن را به عنوان یک نظام خاص تعلیم تربیت مطرح کند.

    کلیدواژگان: رئالیسم اسلامی، انسان شناسی، تعلیم و تربیت
  • محمدعلی جوان پور، فرهاد امام جمعه*، عبدالرحیم رحیمی صفحات 144-166
    هدف

    هدف از این تحقیق، طراحی مدل رشد و توسعه سرمایه های اجتماعی در بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر هدف، یک تحقیق زمینه ای-کاربردی؛ از نظر نحوه گردآوری داده‏ها به صورت اجرای روش کمی پیمایشی و بر حسب نحوه اجرا نیز از نوع میدانی - اکتشافی و پیمایشی بود. در این پژوهش، روش نمونه گیری هدفمند بودهپ و خبرگان و مدیران ارشد بنیاد شهید و امور ایثارگران، تا رسیدن به مرحله اشباع انتخاب شدند که تعداد آنها 11 نفر بود. در این تحقیق جهت شناسایی عوامل، گراندد تیوری به روش مدل پارادایمی استراوس و کوربین سیستمی استفاده شد. در ادامه کدگذاری باز، محوری و انتخابی با نرم افزار نرم افزار مکس کیودا انجام پذیرفت و مدل نهایی استخراج شد. عملیات کدگذاری داده ها در سه مرحله کدکذاری باز، محوری و گزینشی تا رسیدن به اشباع نظری انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد ویژگی های کارمندان در سه دسته مقوله ویژگی رفتاری، ویژگی شغلی و ویژگی اخلاقی؛ عوامل نقش مدیریت در سازمان در پنج دسته مقوله را در بر می گیرند، هزینه های مدیریتی، تدبیرمدیریت، رفتار مدیریت با کارمندان، ویژگی مدیریتی و نگرش مدیریت؛ استراتژی های سازمان شامل استراتژی داخلی و استراتژی های خارجی، مقوله نیروی انسانی شامل سه مولفه اجتماعی سازی، توسعه منابع انسانی و عملکرد نیروی انسانی؛ بسترهای فرهنگی شامل توسعه فرهنگی، تبیین ارزش ها و هنجارها و  بسط فرهنگ سازمانی است.

    نتیجه گیری

    بنابراین ایجاد اتاق فکر جهت تصمیم گیری در سازمان، آگاهی از مسایل سیاسی روز، دیدار با همکاران و ایثارگران هنگام وقوع حوادث بحرانی میتوانند در رشد و توسعه سرمایه های اجتماعی در بنیاد شهید و امور ایثارگران موثر باشند

    کلیدواژگان: مدل رشد و توسعه سرمایه های اجتماعی، بنیاد شهید و امور ایثارگران
  • منصوره کشوری، محبوبه سلیمانپور عمران*، بهرنگ اسماعیلی شاد صفحات 159-171
    هدف

    هدف پژوهش، شناسایی مولفه های مدارس امن و تدوین مدلی برای آموزش و پرورش ایران میباشد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش آمیخته از نوع اکتشافی بود؛ در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون با رویکرد استقرایی بهره گرفته شد. مشارکت کنندگان در بخش کیفی شامل متخصصان و خبرگان بود که با 13 نفر به اشباع نظری رسید، روش نمونه گیری در بخش کیفی هدفمند بود. ابزار گردآوری داده های پژوهش در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته بود، تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی با استفاده از تحلیل مضمون صورت پذیرفت .در بخش کمی از روش توصیفی-پیمایشی بهره گرفته شد. نمونه آماری در بخش کمی شامل 354 نفر از اعضای هیات علمی رشته علوم تربیتی دانشگاه های خراسان رضوی و همچنین مدیران رده بالای آموزش و پرورش بودند. ابزار گردآوری داده های پژوهش در بخش کمی پرسشنامهی محقق ساخته مستخرج از مرحلهی کیفی با 81 گویه بود. تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کمی با استفاده از مدلسازی ساختاری و با استفاده از نرم افزار AMOS انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مدل مدارس امن شامل مولفه های محوری روانشناختی- جسمانی (امنیت روانی؛ امنیت جسمی، امنیت رفتاری، امنیت اجتماعی) و مولفه های آموزشی- درسی (امنیت فیزیکی، امنیت رفاهی و امنیت آموزشی) بود.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که از جمله عوامل زمینهای اثر گذار بر احساس امنیت دانشآموزان در مدارس، فراهم آوردن امنیت روانی برای دانشآموزان می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش وپرورش، امنیت، مدرسه امن، پیشرفت تحصیلی
  • سمانه دادور، زهره صادقی افجه*، رویا کوچک انتظار صفحات 176-193
    هدف

    این پژوهش با هدف، تدوین مدل توانایی تحصیلی زودهنگام بر اساس سبک های فرزندپروری و دلبستگی با نقش واسطه ای کارکردهای اجرایی و نقش تعدیل کنندگی جنسیت در کودکان پیش دبستانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مقطعی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مادران و کودکان پیش دبستانی دختر و پسر شهر یزد در سال 1398 تشکیل دادند، که از میان آن ها، تعداد 700  نفر (350 دختر و 350 پسر) با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای توانایی تحصیلی زودهنگام، دلبستگی کودکان ، سبک های فرزندپروری، و برای کارکردهای اجرایی از آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین استفاده شد که همگی از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار بودند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-V23 و Lisrel-V8.8 استفاده گردید. همچنین به منظور پاسخگویی به فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است. نتایج نشان داد که مدل توانایی تحصیلی زودهنگام بر اساس سبک های فرزندپروری و سبک های دلبستگی در کودکان پیش دبستانی، دارای برازش است. نتایج نشان داد که مدل توانایی تحصیلی زودهنگام بر اساس سبک های فرزندپروری و سبک های دلبستگی با تکیه برنقش میانجی گری کارکردهای اجرایی در کودکان (دختر و پسر) پیش دبستانی دارای برازش است.

    نتیجه گیری

    همچنین نتایج نشان داد که جنسیت نقش تعدیل کنندگی دارد. بنابراین توجه به متغیرهای مذکور در طراحی درمان های مناسب تر به پژوهشگران و درمانگران در کودکان پیش دبستانی یاری می رساند.

    کلیدواژگان: توانایی تحصیلی، سبک های فرزندپروری، دلبستگی، کارکردهای اجرایی
  • اقبال امیدی، عبدالکریم مقدم*، علیرضا مومنی صفحات 194-200
    هدف

    هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی با  تفکرنقادانه ، تصمیم گیری اخلاقی و سبک زندگی دانشجویان حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.

    مواد و روش ها

    روش انجام تحقیق، توصیفی - پیمایشی و از نظر هدف ، کاربردی می باشد. جامعه آماری کلیه دانشجویان حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر بود که از میان آنها تعداد 201 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید.

    یافته ها

    باتوجه به یافته های تحقیق کلیه فرضیه های اصلی و فرعی با سطح اطمینان بالایی تایید شد و مطابق با نتایج بدست آمده باید خاطرنشان داشت که رابطه معناداری بین تفکر انتقادی و هوش هیجانی دانشجویان می باشد. از میان فاکتورهای تفکر انتقادی دو عامل انعطاف پذیری و مسیولیت اجتماعی بالاترین همبستگی را با هوش هیجانی داشته و پیش بینی کننده های مثبتی برای هوش هیجانی بودند. از سوی دیگر؛ اخلاق حرفه ای نیز مانند شاخه ای بر ریشه ی اخلاق روییده است و برای درک درست آن به شناخت زمینه های اخلاق و شرایط هر حرفه ی خاص در تعامل با مهارت های اخلاقی نیاز است.

    نتیجه گیری

    عوامل متعددی تصمیم گیری اخلاقی دانشجو را در سیستم آموزشی تحت تاثیر قرار می دهد؛ عواملی مانند فرهنگ، ارزش های فردی، شرایط، گزینه های در دسترس، شخصیت، نیت و... یکی از راه های افزایش کارایی و بهره وری در سیستم آموزشی یک کشور، توجه به شیوه های مناسب تصمیم گیری و بالا بردن سطوح تصمیم گیری دانشجویان خود از طریق پرورش هوش هیجانی در آنان می باشد. همچنین نتایج مرتبط با سبک زندگی موید ارتباط مناسب هوش هیجانی و سبک زندگی و کنترل عواطف و هیجانات در راستای بهبود سبک زندگی اثربخش بودند.

    کلیدواژگان: هوش هیجان، تفکرنقادانه، تصمیم گیری اخلاقی
  • محمود جمالی، محمدرضا سرمدی*، علیرضا فقیهی، محمد سیفی صفحات 201-210
    هدف

    این پژوهش تحت عنوان «تحلیل تربیتی مختصات معرفت درحکمت متعالیه» با تاکید برتوانمندی و قابلیت ویژه مکتب فلسفی صدرالمتالهین در راستای تولید الگوی تربیتی تعالی بخش، به تبیین معرفت شناختی حکمت متعالیه به عنوان مبانی نظام تربیتی مترقی و استنباط دلالت های تربیتی آن با رویکردی تربیتی پرداخته است.

    مواد و روش ها

    به منظور دستیابی به اهداف پژوهش و ترسیم تربیتی هندسه و نظام معرفت شناسی صدرا، ابتداء عمده ی مسایل اساسی معرفت شناسی حکمت متعالیه توصیف و تبیین شده، سپس برمبنای مباحث معرفت شناسی همچون هویت ومراتب علم، طبقه بندی علوم، منابع وابزارمعرفت، فرایند ومکانیسم تحصیل معرفت، حدود وقلمروعلم وغایت معرفت؛ دلالت های تربیتی ارایه شده است.

    یافته ها

    یادگیری و تربیت دراین پژوهش مبتنی برنگاه تجردی صدرا به علم و نظریه ی اتحاد عاقل ومعقول و وجود ذهنی، به عنوان فرایندی که بین یادگیرنده ی فعال و آن چه آموخته شده یگانگی ایجاد می کند، معرفی شده است.

    نتیجه گیری

    در ادامه ی پژوهش از گستره ی وسیع و جامع معرفت شناسی صدرا وسعت معرفت، لزوم تعمیق دانایی، تولید علم و راه خروج از بن بست های یادگیری وتربیت عقیم به سوی یادگیری پویا ومولدی که منتهی به تحقق غایت ایمانی معرفت می شود، استنباط شده است.

    کلیدواژگان: معرفت شناسی، علم، حکمت متعالیه، تربیت، یادگیری
  • حامد روکا، سید عسکری حسینی مقدم*، وحید براری، سید علی هاشمی خانعباسی صفحات 211-219

    سقط جنین ازجمله جرایمی است که شاید آمار و رقم سیاه آن از خیلی جرایم دیگر بیشتر و پنهانی تر است. اقدام به سقط جنین که در اغلب نظام های حقوقی جهان به عنوان جرم شناخته شده و حسب مورد برای آن مجازات حبس، جزای نقدی و مجازات مالی در نظر گرفته شده است، در نظام حقوقی ایران نیز وجهه کیفری داشته و برای مرتکبین و معاونین آن مجازاتی در نظر گرفته شده است باوجوداینکه سقط جنین یکی از مسایل مهم و بحث برانگیز محافل مختلف علمی، اجتماعی و فرهنگی کشور است، مع الوصف کمتر پیرامون آن نوشته یا سخن گفته می شود. در تمام دنیا مشکلات و مسایل سقط جنین مربوط به این است که قوانین مربوطه هیچ گونه انطباقی با آنچه عملا بسیاری از افراد انجام می دهند، ندارد. مسایل و مشکلات وابسته به سقط جنین سخت در هم و پیچیده است. سقط جنین یکی از معضلات مهم اجتماعی و یکی از موضوعات بحث برانگیز در حقوق کیفری عصر حاضر است. با توجه به مولفه های متکثر دخیل در ضوابط سقط جنین در هر کشور، رویه های متنابهی در جهان قابل تمییز می باشد. اغلب کشورها در برهه های مختلف زمانی برخوردهای متفاوتی با مسیله سقط جنین داشته اند.

    کلیدواژگان: اسناد بین المللی، حفاظت از جان مادر، حقوق بشر، حقوق بین الملل، حق حیات، سقط جنین
  • فرزانه آب روشن، شاهرخ مکوند حسینی*، نعمت ستوده اصل، پرویز صباحی صفحات 220-229
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی رفتار درمانی عقلانی هیجانی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر دیسترس ناشی از بیماری در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون پیگیری بود.از میان کلیه بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم زن دارای پرونده در کلینیک پارسیان اسلام شهر در سال 1398 یک نمونه کل 45 نفره با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (15 نفر) گمارده شدند. دو گروه آزمایشی اول و دوم به ترتیب جلسات 60 دقیقهای رفتار درمانی عقلانی هیجانی گروه کنترل در لیست انتظار ماند. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه دیسترس ناشی از بیماری (پولونسکی و همکاران، 2005) در 3 مرحله تکمیل شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم افزار spss24 در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس) انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که هر دو مداخله به کار رفته در این پژوهش می توانند به طور معناداری دیسترس ناشی از بیماری در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم را بهبود بخشیدند (05/0<p)، با این تفاوت که مداخله رفتار درمانی عقلانی هیجانی تاثیر بیشتری بر دیسترس ناشی از بیماری داشت. به علاوه درمرحله پس آزمون-پیگیری تفاوت معنی دار مشاهده نشد (05/0<p) که بیانگر پایداری تغییرات مداخله است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این پژوهش، درمان پذیرش و تعهد و رفتار درمانی عقلانی هیجانی، مداخلات موثری در کاهش دیسترس ناشی از بیماری در بیماران مبتلا به دیابت داشتند و به متخصصان بالینی پیشنهاد میشوند.

    کلیدواژگان: دیسترس ناشی از بیماری، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، رفتاردرمانی عقلانی هیجانی، دیابت نوع دوم
  • سید رضا حسینی، بیژن عباسی*، احسان آقامحمدآقایی صفحات 230-242

    سلامت یکی از اساسی ترین نیازهای همه انسان هاست. اصلی ترین کارکرد نظام سلامت هر کشوری، ارایه خدمات این حوزه است. اصلاح نظام سلامت در کشور ها با تجربه های متفاوت و در عین حال با اهداف مشترک روبرو بوده است و در ایران نیز می توان به بعضی از تجربه ها اشاره کرد که راه اندازی شبکه های بهداشت و درمان کشور از جمله آنهاست. شروع طرح تحول نظام سلامت از اوایل سال 1393 از جمله برنامه هایی است که در این مدت کوتاه به صورت جدی به عنوان یک اولویت در برنامه های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در برنامه های آن وزارت قرار گرفت. هدف نگارش این مقاله، تحلیل طرح تحول سلامت و پیامدها و آثار آن است. مساله اصلی پیش روی نظام سلامت ایران هزینه های بالای پزشکی و عدم دسترسی یکسان به خدمات سلامت بود، که این امر منجر به مطرح شدن طرح تحول نظام سلامت گردید. در ایران، طرح تحول سلامت، در کنار پیامدهای مهمی مانند کاهش هزینه های درمان، بهبود دسترسی به خدمات سلامت، حذف زیرمیزی، ارتقای سطح سلامت و افزایش رضایت نسبی جامعه که به دنبال داشت، با چالش های مختلفی روبرو گردیده است.

    کلیدواژگان: طرح تحول سلامت، درمان، نظام کارآمد، پیامد، نظام سلامت
  • مژگان محمدی، علیرضا فقیهی*، محمد هاشم رضایی، علی سرور یعقوبی صفحات 243-251
    هدف

    این پژوهش با هدف تحلیل و مقایسه سبک معرفت شناسی تعلیم و تربیت از دیدگاه مولانا و نظریه پردازان انتقادی و تبیین دلالت های تربیتی آن در آموزش و پرورش انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش کیفی - اسنادی انجام گرفته است. جامعه پژوهش را منابع انتشاریافته در حوزه معرفت شناسی تعلیم و تربیت مولانا و انتقادگرایان تشکیل داده است. نمونه پژوهش تا دست یابی به کفایت داده ها تداوم داشته، روش تجزیه و تحلیل داده ها توصیفی - تحلیلی بوده، در این رابطه از مدل کیفی کریپندورف پیروی شده است.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که در تعلیم و تربیت مولوی تهذیب نفس بر کسب معرفت اولویت دارد. در این سیر معرفتی از قوای حسی، عقلی، ادراکی، شهودی بهره برداری می شود تا متربی به وجود مطلق تقرب یابد. در معرفت شناسی تعلیم و تربیت انتقادگرایان برخلاف مولوی که تعلیم و تربیت را فردی می داند، معرفت شناسی را در بستر اجتماعی جستجو می کنند. آن ها رهایی از سلطه، انتقاد از وضع موجود و بازآفرینی را به عنوان گفتمان معرفت شناسی می دانند.

    نتیجه گیری

    در اندیشه تربیتی مولوی اصالت نفس، عشق به ذات ربوبی و قرب الهی حاکم است، درحالی که در اندیشه انتقادگرایان دگرسازی، تحول اجتماعی، کنش ارتباطی و اصلاح جامعه حاکم است.

    کلیدواژگان: معرفت شناسی، تعلیم و تربیت، مولوی، نظریه پردازان انتقادی
  • نسیم السادات آقامیری، مهشید ایزدی*، افسانه قنبری پناه، مژگان مردانی راد صفحات 252-262
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، مطالعه نقش واسطه ای خودناتوان سازی تحصیلی در رابطه بین فرسودگی تحصیلی با عادات تحصیلی در فرایند آموزش مجازی دوران کرونا بود.

    مواد و روش ها

    به این منظور نمونه ای به حجم 343  نفر از جامعه آماری دختران نوجوانان مدارس متوسطه دوم شهر تهران که در سال تحصیلی 1400-1399 مشغول به تحصیل بودند انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه های فرسودگی تحصیلی ماسلاش، خود ناتوان سازی تحصیلی و عادت های مطالعه. برای تعیین برازش مدل از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد اثر استاندارد مسیرمستقیم (β= -.371, p< .05) و اثر استاندارد مسیر غیر مستقیم (β=-.040, p<.05) عادت های تحصیلی با نقش میانجی خود ناتوان سازی تحصیلی بر فرسودگی تحصیلی معنادار بود. اثر کل متغیر عادت های مطالعه بر فرسودگی تحصیلی نیز معنادار گردید(β=-.411, p<.05) و بنابراین مدل آزمون شده، مدلی مطلوب برای تبیین فرسودگی تحصیلی بر اساس عادات تحصیلی با میانجیگری خودناتوان سازی تحصیلی در دختران نوجوان می باشد.

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود نتایج این پژوهش در قالب طرحهای کاربردی ارتقای کیفیت تحصیلی دردوره پساکرونا توسط مدیران، مشاوران و معلمان مدارس مورد بهره برداری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، خودناتوان سازی تحصیلی، عادت تحصیلی، فرسودگی تحصیلی، کرونا
  • نیلوفر نصر اصفهانی، حسین ابوالحسن تنهایی*، عبدالرضا ادهمی، محمدهمایون سپهر صفحات 263-274
    هدف

    این پژوهش به معرفی خصوصیات و ویژگی های افسانه های شفاهی و چگونگی بهره گیری آنها از سبک زندگی اسلامی بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از استراتژی پژوهش استقرایی استفاده گردیده و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از روش مشاهده مشارکتی و مصاحبه نیمه متمرکز گردآوری گردیده است. 

    یافته ها

    قصه های شفاهی در فرهنگ عامه اصفهان نشان دهنده ویژگی های جهان بینی، اعتقادات و باورهای روزمره مردم، راه های تقرب و توسل مردم به خدا و راه های ارتباط با او می باشد و نمایانگر محور سازمان اجتماعی و خویشاوندی، نقش و منزلت فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و نظام اعتقادی-دینی زنان، آداب و ادب عامه استان اصفهان است.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده نشان داده که افسانه های شفاهی با توجه به گردش سینه به سینه جزء مهمی از میراث فرهنگی مردم هستند.زیرا که برای بقاء و استمرار در هر عصر و دوره و در هر جامعه و فرهنگ خود را با نظام اجتماعی رایج، اعتقادات و باورهای مردم و شیوه زندگی آنها تطبیق داده اند. همچنین افسانه های شفاهی ریشه در اعتقادات و باورهای مردم دارند و کارکرد اصلی آنها انتقال اندیشه، باور،اعتقادات مذهبی و فرهنگ از نسلی به نسل دیگر است.

    کلیدواژگان: زندگی اسلامی، اعتقادات، افسانه های شفاهی، اصفهان
  • سید حسن علی پورحسینی نیاکی، اسماعیل کاظم پور*، علی خلخالی صفحات 275-287
    هدف

    هدف از انجام تحقیق حاضر اثربخشی برنامه تعالی مدیریت مدارس با استفاده از مدل نرخ بازگشت سرمایه با رویکرد سبک زندگی بود.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع داده توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی مدیران مدارس استان گیلان بودند که با استفاده از فرمول کرجسی و مورگان و نمونه گیری تصادفی خوشه ای به تعداد 320 نفر انتخاب شدند. در این مطالعه، به منظور تعیین پایایی پرسشنامه ها از آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون t تک گروهی استفاده شد. همچنین، برای محاسبه بازگشت سرمایه، از فرمول ROI استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که دوره های آموزشی با محوریت سبک زندگی در برنامه ی تعالی مدیریت در عاملهای واکنش، یادگیری، رفتار، نتایج و بازگشت سرمایه دارای اثربخشی و سودآوری لازم بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق، توجه به بازگشت سرمایه می تواند به عنوان الگویی مهم در ارزیابی اثربخشی آموزش های مختلف مخصوصا در زمینه سبک زندگی و بهسازی مدیران مورد استفاده قرار گیرد

    کلیدواژگان: سبک زندگی، برنامه تعالی مدیریت، مدیران مدارس، بازگشت سرمایه
  • سیده معصومه مظفری، جواد سلیمانپور*، علی خلخالی صفحات 288-297
    هدف

    این پژوهش با هدف ارایه مدل مدرسه دموکراتیک در آموزش و پرورش دوره ابتدایی صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    روش  پژوهش  به صورت کیفی بوده است. جامعه آماری در این پژوهش کلیه مدیران و معاونان شاغل در آموزش و پرورش و مراکز تربیت معلم استان های کشور بود.ه اند. تعداد 12 نفر از مدیران و معاونان از استان های تهران اصفهان و خوزستان و همدان با توجه به مناطق برخوردار و غیر برخوردار از امکانات اجتماعی - آموزشی کشور به صورت هدفمند و غیر احتمالی انتخاب شدند جمع آوری داده ها از مصاحبه به روش نیمه ساختار یافته استفاده شد. تدوین مدل با توجه به استفاده از روش "نظریه داده بنیاد" از روش های تجزیه و تحلیل داده های کیفی و مدل پارادایمی (طرح منظم یا سیستماتیک) استفاده شد.  

    یافته ها

    مولفه های تفکر انتقادی، مشارکت و همکاری، قانون گرایی، آزادی، برابری، احترام متقابل، مسیولیتپذیری، حق انتخاب و تصمیم گیری، عقلانیت، اخلاق گرایی اجتماعی، فرهنگ پذیری، بدست آمد.

    نتیجه گیری

    میتوان نتیجه گرفت که ضرورت ایجاد فرصتهای برابری آموزشی از سوی مدارس باید مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا بنا بر پژوهش های اخیر، ایجاد برابری فرصتهای آموزشی، میتواند علاقه و فرسودگی تحصیلی دانش آموزان را تحت تاثیر قرار دهد و به موفقیت تحصیلی آنها کمک نماید.

    کلیدواژگان: مدرسه دموکراتیک، آموزش و پرورش، دوره ابتدایی
  • عارف نوتی زهی، مهدی باقری*، سراج الدین محبی صفحات 298-311
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی ابعاد و مولفه های جبران خدمات کارکنان و مدیران در شهرداری زاهدان  بود که با رویکرد کیفی انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از منظر روش اجرا اکتشافی است. نمونه آماری را استادان و خبرگان دانشگاهی آگاه به حوزه جبران خدمات و مدیران ارشد مرتبط با منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی تشکیل داده اند. جهت گردآوری اطلاعات در این پژوهش، با 33 نفر از مطلعین کلیدی (حد اشباع) که با روش هدفمند و به قضاوت محققان انتخاب شده اند، مصاحبه باز و عمیق صورت گرفته است. از روش تحلیل تم (مضمون) برای تحلیل و تفسیر داده های به دست آمده از مصاحبه استفاده شده است.

    یافته ها

    براساس یافته های پژوهش در نهایت 6 تم اصلی، مبنای اصلی پرداخت، انگیزاننده های کوتاه مدت، انگیزاننده های بلندمدت، مزایای مدیریتی، دریافت غیر پایه ای و احترامات سازمانی و همچنین 54 تم فرعی بر مبنای تم های اصلی شناسایی گردید.

    نتیجه گیری

    جبران خدمات یک عامل مهم و تعیین کننده در رفتار اقتصادی و اجتماعی محسوب می گردد. مدیران می توانند به منظور نظارت و تاثیرگذاری بر رفتار افراد سازمان و بهره وری فردی و سازمانی، از طراحی مناسب نظام جبران استفاده کنند

    کلیدواژگان: جبران خدمات، شهرداری، تحلیل تم
  • مریم سلیمانی حمیدی نژاد، زهره موسی زاده*، خدیجه ابوالمعالی الحسینی، عبدالحسن فرهنگی صفحات 302-311
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی و مدیریت خود به مربیان و والدین کودکان پیش دبستانی بر اختلالات عاطفی رفتاری آنان در شهر تهران در سال 1398 انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، از نوع پژوهش کاربندی تصادفی کنترل شده با دو گروه آزمایشی و پیگیری و با استفاده از گمارش تصادفی آزمودنی ها در گروه های آزمایشی و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مربیان و والدین کودکان مقطع پیش دبستانی شهر تهران تشکیل دادند که از بین آنها، 60 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (هر گروه 20 نفر) و یک گروه کنترل (20 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش اول آموزش مهارت های اجتماعی به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای و گروه آزمایش دوم آموزش مدیریت خود نیز 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش قرار گرفتند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل اختلالات رفتاری عاطفی (آخنباخ، 1978)، بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه وتحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم افزار spss-v19 در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس تک متغیره و چندمتغیره، تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر) انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که هر دو مداخله به کار رفته در این پژوهش می توانند به طور معناداری اختلالات عاطفی رفتاری در کودکان پیش دبستانی را بهبود بخشند. همچنین اثر آموزش مهارت های اجتماعی و مدیریت خود بر کاهش اختلالات عاطفی رفتاری در طول زمان معنادار بوده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان برای بهبود اختلالات عاطفی رفتاری در کودکان پیش دبستانی از این خدمات آموزشی در مراکز پیش دبستانی بهره جست.

    کلیدواژگان: اختلالات عاطفی رفتاری، مهارت های اجتماعی، مدیریت خود، کودکان پیش دبستانی
  • منیر السادات رضوی عراقی، محمدنقی ایمانی*، اصغر شریفی صفحات 312-327
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی نقش نظارتی مدیران مدارس ابتدایی و تحولات مرتبط با آن ونیزارایه چارچوبی به منظور ارتقاء نقش نظارتی رهبران آموزشی (مدیران) مدارس ابتدایی شهر تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش توصیفی_استنباطی با تلفیق روش ترکیبی کیفی با استفاده از تیوری زمینه ای و روش کمی،معادلات ساختاری بود. جامعه پژوهش در بخش کیفی شامل اساتید، متخصصان و خبرگان حوزه مدیریت آموزشی و در بخش کمی شامل مدیران شاغل در مدارس ابتدایی دولتی مناطق 19 گانه شهر تهران بود. تعداد نمونه در بخش کیفی با استفاده از روش انتخاب هدفمند 23 نفر از اساتید، متخصصان و خبرگان و در بخش کمی، با استفاده از روش نمونه گیری فرمول کوکران 318 نفر از مدیران مدارس ابتدایی تهران انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات شامل مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، در بخش کیفی به روش گراندد تیوری و از طریق کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) با استفاده از نرم افزار MAXQDA و نرم افزارهای 22 SPSS و Smart PLS 2انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد سه بعد در چارچوب نقش نظارتی رهبر آموزشی میران مدارس ابتدایی تهران نقش دارند که این ابعاد شامل؛ بعد فردی (عوامل انسانی، عوامل فنی، اثربخشی، توانمند سازی) بعد سازمانی (قوانین و مقررات ، ساماندهی، برنامه ریزی، سنجش کمی و کیفی) بعدزمینه ای (عوامل فیزیکی ،عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، عوامل سیاسی، عوامل فرهنگی) بود.

    نتیجه گیری

    عدم توجه به ابعاد مختلف نظام آموزشی موجب دلزدگی و دلسردی معلمان شده و این امر موجب می شود آنها در مقابل این مقوله جبهه گیری نموده و مشکلات قابل شناسایی نشوند. همچنین عدم توجه مدیران مدارس به ایفای نقش رهبری آموزشی و نیز راهنمایی پس از نظارت بود. به صورتی که امر نظارت آموزشی بیشتر به شکل کنترل و بازرسی مورد استفاده قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: نظارت، رهبر آموزشی، ایفای نقش، مدارس ابتدایی
|
  • Hamidreza Nejadlar, Rahman Ghaffari*, Masoud Ahmadi Pages 1-12
    Purpose

    The aim of this study is to design a monotheistic governance model with a data-based theory approach.

    Materials and Methods

    Qualitative research method; And the statistical population of the study includes 16 elites and experts in the field of management, governance, political science, sociology and Islamic sciences; Who are familiar with the subject of research and have successful experience in their field. The research was sampled in a theoretical, judgmental and purposeful manner. Data collection tools to better explain the research results include: in-depth semi-structured interviews, researcher observations and theoretical foundations; which is based on the required sections of the research. Data analysis was performed by data-based theory using open, axial and selective coding.

    Findings

    Findings showed that righteousness, legalism, piety, belief in the resurrection, trust, Sadr's description, honesty, trustworthiness, using maximum power, toughness, anti-corruption, good judgment, correct understanding, consultation and consensus, components It is effective on the model of monotheistic rule; The result is presented as a model of monotheistic rule.

    Conclusion

    In the end, we can say that in the model of monotheistic rule, clear and positive consequences occur; the end result is divine pleasure; and it is worldly and otherworldly happiness.

    Keywords: Monotheistic governance, Model presentation, Theorizing, Data-based approach
  • Maryam Zarkhavani, Azam Etemadi Fard*, Kamal Khajehpour Banadaki Pages 13-21
    Purpose

    The lifestyle from the perspective of the Holy Quran is a collection of accepted topics of the Quran based on God-centeredness and the rule of Islamic values in life, the purpose of which is to get rid of non-Islamic life and achieve a good life.

    Materials and Methods

    In this research, with a descriptive-analytical method, we tried to express the effects of believing in divine attributes such as mercy, forgiveness and mercy in the Islamic lifestyle and to analyze its meaning and its deep angles in the context of Quranic verses and hadiths. Let the bright lights of Islamic teachings shine on the dark corners of our knowledge in this regard.

    Findings

    The research findings indicate that belief in the attributes of divine actions such as mercy, forgiveness and mercy affect human life and manifestations such as kindness to others, conquering the hearts of enemies by love, hope for God's help, encouragement Charity, forgiveness of others, forgiveness when in power, reassurance in human beings, avoidance of ugliness, lack of superiority over others, protection of human privacy and dignity show that this article will be responsible for explaining these cases.

    Conclusion

    In this lifestyle, man naturally considers the model that has the most harmony to achieve nearness to God desirable in his personal and social life and sees closeness to God and meeting God as his ultimate goal; hence, with his will and free will, he puts all aspects of his life in the path of this goal. The ultimate humanity of man is that the attributes and actions of God appear in him and all human actions and attributes are imbued with the divine color and color, and thus the various functions and aspects of man become the manifestation of God

    Keywords: Holy Quran, Divine Mercy, Divine Forgiveness, Divine Grace, Islamic Lifestyle
  • Bahador Sadeghi*, Gholamreza Jafarinia, Habib Pasalarzadeh Pages 22-36
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the relationship between the use of communication and information technology and social cohesion among the citizens of Borazjan.

    Materials and Methods

    The present study was an applied study in terms of the type of purpose, a breadth in terms of breadth in terms of scope, and a cross-sectional study in terms of time. The research method in this research was survey method. The statistical population of the present study was all citizens 18 years and older in Borazjan, whose number was about 85 thousand according to the latest statistics and 384 of them according to the sample power method as a sample size was selected. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. Data analysis was performed using SPSS and PLS Smart statistical software

    Findings

    The results showed that between the use of communication and information technology (P = -0.30) and all its dimensions, ie hardware use (P = -0.24), software use (-0.33) = P), network use (P = -0.35), telecommunication use (P = -0.27), social networks (P = -0.31) with the degree of social cohesion among the citizens of Borazjan and the negative relationship There are inverse and meaningful.

    Conclusion

    Based on the research findings, all research hypotheses are confirmed. Also, the results of the structural equation model (Smart PLS) show that religiosity has a negative and moderate effect on social cohesion (-0.47) and the religiosity variable explains a total of 0.22 of the variance of the social cohesion variable.

    Keywords: social cohesion, communication, information technology, hardware use, software use, social networks
  • Maryam Gohari Moghaddam, Mehdi Shariatmadari*, Abbas Khorshidi Pages 37-50
    Purpose

    The aim of this study is to provide a competency model for secondary school principals

    Materials and Methods

    The research method is applied in terms of purpose, qualitative in terms of data type and emerging data in terms of nature and type of data study. The study population consists of all experts. Based on the theoretical method of snowball sampling and based on the theoretical saturation of the data, 15 experts were selected for interview. The research tool was a semi-structured interview in which the dimensions, components and indicators of the competency model of secondary school principals were adjusted. For the interview form, first all national and global models, findings, studies and theories were reviewed, then, by open coding, the indicators were counted and categorized through dimensions, dimensions, components and indicators, and for 15 experts. The dimensions and components were identified by means of coding through interview, Delphi technique and brainstorming.

    Findings

    As a result, 5 dimensions, 17 components and 136 indicators for the competency model of secondary school principals were finalized.

    Conclusion

    After the final approval and prioritization of experts, the dimensions, components and indicators of the model were drawn, and the model was re-validated by experts.

    Keywords: Model, Competence of managers, Belief, Rational, Personal, Managerial, Educational
  • Hussein Khoshnood, Reza Kohsari*, Seyed Ahmad Mirian Akandi, Ibrahim Fallah Pages 51-62
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the function of beliefs at the level of social behaviors.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical article seeks to examine the function of beliefs at the level of social behaviors.

    Findings

    Today, the study of religious functions on various social dimensions has been studied by sociologists and religious thinkers. Beliefs and monotheistic views cause the practice of divine commands and the implementation of social laws as a necessity and the ruling spirit of the believing society seeks to strengthen religious beliefs and provide material and spiritual progress in Islamic society.

    Conclusion

    In the end, it is concluded that positive thinking (social sphere), national unity, political progress, realization of social justice, realization of social security, elimination of social corruption, preservation of human dignity, preservation and protection of religious and national unity Empathy and social cooperation, economic growth and prosperity, growth of moral virtues, the export of Islam, military progress, dignity and sovereignty of Islamic societies, the formation of the Mahdavi government are among the most important functions of beliefs that will affect the behavior of society in the social dimension.

    Keywords: Quran, God-centeredness, Resurrection, Beliefs, Social Behaviors
  • Saeedeh Jafari Rad, Masoud Ghorban Hosseini*, Zein-Al-Abedin Amini, Majid Rostami Bashmani Pages 63-74
    Purpose

    How to create a suitable environment for subordinate human factors is one of the concerns of efficient managers at different levels, so that they deal with a sense of responsibility for the issues of society and their profession and observe the ethical principles governing them. This research has dealt with the concept of professional ethics, its importance and various dimensions.

    Materials and Methods

    In this study, first, the factors affecting the design of managers' professional ethics model have been identified through a qualitative method; Then, by collecting ethical propositions effective in improving management by the method of grounded theory and extracting the limits of these propositions from religious sources, an attempt is made to reconcile these cases with the gaps in the management system, which in turn is new and rare.

    Findings

    Finally, using thematic analysis from religious sources including authentic Shiite verses and hadiths, the model of professional ethics of managers was extracted, which includes 20 virtues and 22 moral vices.

    Conclusion

    Accurate analysis and accurate conclusion of the collected data and information is the basis for future planning in the organization or in the research community. The findings of this study show that the model extracted from the analysis of the content of religious sources, including the Holy Quran and the narrations of the Infallibles (AS) is much more comprehensive than the examples of model construction based on qualitative interviews.

    Keywords: Professional Ethics, Model of Professional Ethics, Moral Virtues, Moral Vices
  • Azita Derakhshesh, Reza Yousefi Saeedabadi*, Saeed Saffarian Hamedani Pages 75-85
    Purpose

    The aim of this study was to present a model for experience management in Mazandaran universities of medical sciences. The research method was a combination of exploratory mixed research design (qualitative-quantitative).

    Materials and Methods

    The statistical population of the study in the qualitative section included prominent professors with experience (Mazandaran Universities of Medical Sciences) to agree on the Delphi method. . And in a small part of the statistical population, including faculty members, visiting professors and teaching staff and staff with postgraduate education in 1400, there were 256 people (27 faculty members, 184 visiting and teaching staff and 45 postgraduate staff). The available sample size was determined by Cochran's formula to 153 people, the data collection method was library method, and the measurement tool in the qualitative part of the interview was semi-structured and in the quantitative part included a researcher-made questionnaire, whose questions were taken from data. It was the result of an interview. The validity of the present research questionnaire was determined by two methods 1. formal and 2. content. In the formal method, the questionnaire was provided to a group of experts and in the content method, calculations related to AVE and CR coefficients related to the validity of the questionnaire items were approved. . Also, the reliability coefficient using Cronbach's alpha test had high coefficients for all equations and components of the questionnaire as standard. Data analysis in the qualitative part of the Delphi technique and in the quantitative part of the structural equation modeling method using SPSS and LISREL software.

    Findings

    The results showed that there is a positive and significant effect between ips and components of experience management in Mazandaran universities of medical sciences. Based on this, it was found that 69% of experience management in Mazandaran universities of medical sciences to the dimensions and components of experience management, which includes four dimensions: 1. Acquisition of experience 2. Formation of experience documentation team, 3. Dissemination of experience 4. Continuity of experience documentation in the organization . Is dependent.

    Conclusion

    These dimensions can explain and predict experience management in Mazandaran universities of medical sciences. In other words, elements and components and sub-experience management are 69% effective in experience management in Mazandaran universities of medical sciences.

    Keywords: Experience Management, Experience Dissemination, Experience Acquisition, Mazandaran University of Medical Sciences
  • Mahnaz Talebi, Farah Naderi*, Saeed Bakhtiarpour, Sahar Safarzadeh Pages 86-92
    Purpose

    The aim of this study was to determine the effectiveness of integrated monotheistic treatment on the tolerance of disturbances of mothers with mentally retarded children with a moderating role of religious beliefs.

    Materials and Methods

    The present study was a subset of quantitative research in terms of practical purpose in terms of data collection. The present research method was quasi-experimental and its design was pretest-posttest with a control group. The statistical population of the study included all mothers of mentally retarded children in Tehran in 1398. Among the above statistical population based on the available sampling method, 30 people (15 in the experimental group and 15 in the control group) in accordance with the inclusion criteria And were selected by random substitution in experimental and control groups. Both groups were assessed by Simmons and Gahr turbulence tolerance scale and religious beliefs questionnaire by Sirajzadeh. Then the experimental group underwent 15 sessions of integrated monotheistic treatment and the control group did not receive any intervention. Was done. And research data were analyzed using analysis of covariance.

    Findings

    The results of data analysis showed that integrated monotheistic treatment has a significant effect on increasing the disturbance tolerance of mothers with mentally retarded children. Religious beliefs also have a significant moderating role on disturbance tolerance in mothers with low children .It has mental potential. Thus, integrated monotheistic treatment has been more effective on subjects with higher religious beliefs than subjects with lower religious beliefs (P <.01).

    Conclusion

    Considering the effectiveness of integrated monotheistic treatment in increasing the disturbance tolerance of mothers with mentally retarded children, the present approach can be used by psychologists and counselors as an effective approach to improve the psychological well-being of mothers with exceptional children.

    Keywords: Monotheistic integrated treatment, Perturbation tolerance, Mentally retarded children, Religious beliefs
  • Seyed Hossein Sadati, Seyed Abolghasem Mehri Nejad*, Rasoul Roshan Chesli, Issa Morad Abolghasem Pages 93-103
    Purpose

    The present study seeks to model happiness based on intelligence, academic self-efficacy mediated by the teacher-student relationship.

    Materials and Methods

    The research method was descriptive and the research design was correlational and structural equations. Clusters were selected. Data were collected from the Oxford (1994) Happiness Questionnaire, Gardner (1983) Multiple Intelligence Questionnaire, Morgan and Jink (1998) Academic Self-Efficacy Questionnaire, the teacher-knowledge interaction of Wobels, Creighton (1993). The results of. The results of path analysis according to the main model of the study indicated that happiness is directly related to intelligence and academic self-efficacy, and with the presence of teacher-learner relationship as a mediating variable, happiness is significantly increased, as well as multiple dimensions of intelligence ( Interpersonal intelligence) and academic self-efficacy (talent) and teacher-student relationship (understanding) had the greatest effect on happiness.

    Findings

    In addition, the results of the structural model obtained from the goodness-of-fit indices for all endogenous latent variables are 0.077 and are acceptable, and other indices are equal to or higher than the critical value of 0.90, so the research model of good fit Enjoys. That is, the teacher-student relationship as a mediator in the relationship between the two variables of intelligence, academic self-efficacy has a good fit.

    Conclusion

    Overall, the teacher-student relationship has played a mediating role in relation to intelligence and academic self-efficacy, and confirms the fact that effective and constructive support from the teacher to strengthen students' positive beliefs and also encourage their abilities. It is effective in increasing happiness.

    Keywords: Happiness, Intelligence, Academic Self-Efficacy, Teacher-Student Relationship
  • Leila Moayed Abedi, Aliakbar Khosravi*, Hamidreza Rezazadeh, Alireza Asareh Pages 104-114
    Purpose

    The aim of this study was to design a curriculum model for Farhangian University students with a focus on problem solving approach.

    Materials and Methods

    The research method was based on data theory, which was based on a qualitative and systematic method. The analysis unit consisted of 20 professors of Farhangian University in the academic year 1399-1400. The main research tool was a semi-structured interview in which the collected data were analyzed by Strauss and Corbin method and Creswell and Miller criteria were used to validate the findings.

    Findings

    The findings showed that the student-teacher training curriculum is based on the problem solving approach, in the form of Strauss and Corbin model in terms of the dimensions including components (knowledge, attitude, behavior), goals including (upgrading individual characteristics, upgrading characteristics). Social, development of skill characteristics), content dimension including (knowledge or cognitive content, applied content), dimension of learning teaching strategies including (participatory learning, inductive thinking strategy, structured social exploration), evaluation dimension (knowledge evaluation, practical-skill evaluation and Process-based evaluation).

    Conclusion

    Based on the results in this model, what was known as the central category was the presentation of a problem-oriented curriculum model that was related to other concepts of the model.

    Keywords: Curriculum, Student-Teacher, Problem Solving Approach, Data Foundation Theory
  • Leila Faraghat, Mahtab Salimi*, Ramezan Jahanian Pages 115-124
    Purpose

    The aim of this study is to design a jihadi lifestyle model of educational administrators of Islamic Azad University.

    Materials and Methods

    In terms of research philosophy, the present study is a qualitative research with inductive approach. Sampling in this research is theoretical sampling. In the present study, fifteen sources (interviewees) were examined and analyzed.The data analysis process was structural and the data were analyzed in three stages of coding, open, axial and selected.Data collection and analysis, and class formation And the categories and their naming were done in several stages.

    Findings

    The research findings indicate that the jihadi lifestyle of educational managers has the main dimensions of educational and research activities, religious and political activities, physical and environmental health, social and psychological health, knowledge-based, province-centered, self-sacrificing and simple biological Which themselves are divided into subcategories.

    Conclusion

    According to the results obtained from prioritizing the dimensions of the model, it was found that devotional and political activities, central province and hostility, and human relations and the spirit of self-sacrifice are the first priority. Also, social and psychological health, physical and environmental health, contentment and biological simplicity are in the second priority, and finally, educational and research activities and knowledge-based are in the third priority.

    Keywords: lifestyle, jihadi life, jihadi management, pivotal province
  • Emitis Jazayeri, Shahla Kazemipour*, Seyed Reza Hosseini, Majid Kaffashi Pages 125-134
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the major health indicators of the elderly in physical, mental and social dimensions of Mazandaran province.

    Materials and Methods

    The main issue in this study was the study of major indicators of health of the elderly in physical, mental and social dimensions. The statistical population in this study is Population 65 years old and Mazandaran province. Their number in 1395 was equal to 116,648 thousand people. (Statistics Center of Iran, 2016) Sample size (n) based on Cochran's formula, 384 elderly people aged 65 and over living in Mazandaran province have been studied as a research sample. The questionnaire used in this research consists of 2 parts. In the first part of the questionnaire, the information needed by researchers in relation to some variables to investigate its relationship with the general title of the research is included and in the second part, the necessary questions to assess physical health. It is considered psychological and social. Finally, the collected data were analyzed using SPSS and LISREL statistical software of appropriate parametric and non-parametric statistical tests.

    Findings

    The results showed that there was a direct and significant relationship between the health of the elderly in physical (r = 0.176), mental (r = 0.16) and social (r = 0.178) dimensions with quality of life.

    Conclusion

    Also, the results of structural equation modeling showed that objective factors (0.95), education (-0.14), marriage (0.11) and activity status (0.08) with quality of life, perceptions of life realities ( 0.16), gender (0.11), age (-0.04) and quality of life (0.78) had a direct and significant relationship with healthy aging.

    Keywords: Health Iindicators, Physical Health, Mental Health, Social Health
  • Mohammad Borzoi, Ladan Salimi*, Seyede Esmat Rasouli Pages 135-143
    Purpose

    The present study aims to provide a qualitative model of Islamic realism with an anthropological approach.

    Materials and Methods

    Research method in terms of purpose, basic-applied; According to the type of data, it is a qualitative content analysis that the statistical population of the study included university professors in the field of education who were interviewed with a total of 20 people using purposive non-random sampling method and data adequacy and saturation principle. Semi-structured interviews were used to collect data. Data were analyzed in three stages of open and axial and selective coding.

    Findings

    The results of this study showed that Islamic realism with an anthropological approach includes six dimensions (soul and spirit, nature, intellect, will and authority, two-dimensionality of soul and man, being social) and eighteen main components (truth-seeking, sense Beauty, sense of goodness, primary and secondary nature, perceptual nature, nature of tendency, distinction in thought, character, action, cognition, desire and tendency to cognition, power of cognition, material dimension, spiritual dimension, innate dimension, social participation, charity, empathy And altruism) and finally the model of Islamic realism with an anthropological approach was presented.

    Conclusion

    Islamic realism affects all aspects of education. In this school, the worldview or theoretical wisdom of Islamic realism is the basis of educational issues in this view and the basis of this worldview is monotheism. This relationship is a logical relationship that can have a great impact on the coherence and coordination of its educational system, to present it as a special system of education.

    Keywords: Islamic Realism, Anthropology, Education
  • MohammadAli Javanpour, Farhad Emam Jome*, Abdul Rahim Rahimi Pages 144-166
    Purpose

    The purpose of this study was to design a model for the growth and development of social capital in the Martyr and Veterans Affairs Foundation of Greater Tehran.

    Materials and Methods

    The purpose of this study is a field-applied research; In terms of data collection, it was a quantitative survey method and in terms of implementation, it was a field-exploratory and survey type. In this study, the sampling method was purposeful and the experts and senior managers of the Martyrs and Veterans Affairs Foundation were selected until the saturation stage, which numbered 11 people. In this research, grounded theory was used by Strauss and Corbin systemic method to identify the factors. Then, open, axial and selective coding was done with Max Kyoda software and the final model was extracted. Data coding operations were performed in three stages of open, axial and selective coding until theoretical saturation was achieved.

    Findings

    The results showed that the characteristics of employees in three categories of behavioral characteristics, job characteristics and moral characteristics; Factors of management role in the organization fall into five categories: management costs, management strategy, management behavior with employees, managerial characteristics and management attitude; Organizational strategies include internal strategy and external strategies, human resources category includes three components of socialization, human resource development and human resource performance; Cultural contexts include cultural development, explaining values ​​and norms, and developing organizational culture.

    Conclusion

    Therefore, creating a think tank for decision making in the organization, awareness of current political issues, meeting with colleagues and martyrs during critical events can be effective in the growth and development of social capital in the Martyr and Veterans Affairs Foundation

    Keywords: Model of growth, development of social capital, Martyr Foundation, Veterans Affairs
  • Mansooreh Keshvari, Mahboubeh Soleimanpoor Omran*, Behrang Ismaili Shad Pages 159-171
    Purpose

    The aim of this study is to identify the components of safe schools and develop a model for education in Iran.

    Materials and Methods

    The research method was mixed exploratory; In the qualitative part, the method of content analysis with inductive approach was used. Participants in the qualitative section included specialists and experts who reached a theoretical saturation with 13 people. The sampling method in the qualitative section was purposeful. The data collection tool was semi-structured in the qualitative part of the interview. Data analysis in the qualitative part was done using contextual analysis. In the quantitative part, the descriptive-survey method was used. The statistical sample in the quantitative section included 354 faculty members in the field of educational sciences of Khorasan Razavi universities as well as high-level managers of education. The data collection tool in the quantitative part was a researcher-made questionnaire extracted from the qualitative stage with 81 items. Quantitative data analysis was performed using structural modeling and AMOS software.

    Findings

    The results showed that the model of safe schools included the central components of psychological-physical (mental security; physical security, behavioral security, social security) and educational-curricular components (physical security, welfare security and educational security).

    Conclusion

    The results showed that one of the underlying factors affecting students' sense of security in schools is providing psychological security for students.

    Keywords: Education, Security, Safe School, Academic Achievement
  • Samane Dadvar, Zohre Sadeghi Afjeh*, Roya Kochak Entezar Pages 176-193
    Purpose

    The aim of this study was to develop an early academic ability model based on parenting styles and attachment with the mediating role of executive functions and the role of gender adjustment in preschool children.

    Materials and Methods

    The research method is cross-sectional correlation. The statistical population of this study consisted of all mothers and preschool children of boys and girls in Yazd in 1398, from which 700 people (350 girls and 350 boys) were selected by multi-stage cluster sampling. In this study, the tools of early academic ability, children's attachment, parenting styles, and for executive functions, the Wisconsin card classification test were used, all of which had acceptable validity and reliability. SPSS-V23 and Lisrel-V8.8 software were used to analyze the data. Structural equation modeling was also used to answer the research hypotheses.

    Findings

    The research findings showed that the model has a good fit. The results showed that the early academic ability model is based on parenting styles and attachment styles in preschool children. The results showed that the early academic ability model is appropriate based on parenting styles and attachment styles based on the mediating role of executive functions in preschool children (boys and girls).

    Conclusion

    The results also showed that gender has a moderating role. Therefore, paying attention to the mentioned variables in designing more appropriate therapies will help researchers and therapists in preschool children

    Keywords: Academic Ability, Parenting Styles, Attachment, Executive Functions
  • Eghbal Omidi, AbdulKarim Moghadam*, Alireza Momeni Pages 194-200
    Purpose

    The main purpose of the research design; Investigating the relationship between emotional intelligence and critical thinking and moral decision making and lifestyle of accounting students of Islamic Azad University.

    Materials and Methods

    The research method is descriptive-survey and applied in terms of purpose. The statistical population was all accounting students of Islamic Azad University, Bushehr Branch, from which 201 people were selected using simple random sampling method.

    Findings

    According to the research findings, all major and minor hypotheses were confirmed with a high level of confidence and according to the results, it should be noted that there is a significant relationship between critical thinking and students' emotional intelligence. Among the factors of critical thinking, the two factors of flexibility and social responsibility had the highest correlation with emotional intelligence and were positive predictors of emotional intelligence. On the other hand; Professional ethics has also grown as a branch on the roots of ethics, and to understand it properly, it is necessary to know the context of ethics and the conditions of each particular profession in interaction with ethical skills.

    Conclusion

    Numerous factors affect students' moral decisions in the educational system; Factors such as culture, individual values, circumstances, available options, personality, intentions, etc.
    One of the ways to increase efficiency and productivity in a country's educational system is to pay attention to appropriate decision-making methods and raise the decision-making levels of their students by cultivating emotional intelligence in them.

    Keywords: Emotional Intelligence, Critical Thinking, Ethical Decision Making
  • Mahmoud Jamali, MohammadReza Sarmadi*, Alireza Faqihi, Mohammad Seifi Pages 201-210
    Purpose

    This study entitled "Educational analysis of the characteristics of knowledge in transcendent wisdom" with emphasis on the special ability of Sadr al-Muta'allehin philosophical school in order to produce a transcendent educational model, to explain the epistemology of transcendent wisdom as the foundations of a progressive educational system and infer its educational implications Has taken an educational approach.

    Materials and Methods

    In order to achieve the goals of research and educational drawing of Sadra's geometry and epistemological system, first the main issues of epistemology of transcendent wisdom are described and explained, then based on epistemological topics such as identity and levels of science, classification of sciences, sources And the means of knowledge, the process and mechanism of acquiring knowledge, the limits and realm of knowledge and the end of knowledge; Educational implications are provided.

    Findings

    Learning and training In this research based on Sadra's abstract view of science and the theory of rational unity and mental existence, has been introduced as a process that creates unity between the active learner and what has been learned.

    Conclusion

    In the continuation of the research from the wide and comprehensive range of Sadra epistemology, the breadth of knowledge, the need to deepen knowledge, the production of knowledge and the way out of barren learning and training deadlocks towards dynamic and productive learning that leads to the realization of faith's knowledge. Inferred.

    Keywords: epistemology, science, transcendent wisdom, education, learning
  • Hamed Roka, Seyed Askari Hosseini Moghadam*, Vahid Barari, Seyed Ali Hashemi Khanabasi Pages 211-219

    Abortion is one of the crimes whose black numbers and figures are perhaps higher and more hidden than many other crimes. Abortion, which is considered a crime in most of the world's legal systems and is punishable by imprisonment, fines and financial punishment, is also punishable in the Iranian legal system and is punishable by the perpetrators and their deputies, although Abortion is one of the most important and controversial issues in various scientific, social and cultural circles of the country, but less is written or spoken about it. All over the world, the problem with abortion is that the laws have nothing to do with what many people actually do. The problems associated with abortion are complex and complex. Abortion is one of the most important social problems and one of the most controversial issues in modern criminal law. Due to the many components involved in abortion criteria in each country, a variety of procedures in the world can be distinguished. Most countries have had different approaches to abortion at different times. This article aims to answer the question of what is the place of abortion in Iranian law and international documents? It has been hypothesized that abortion is one of the crimes that can be punished and that the legislature has not authorized such an act except in exceptional cases. The contents of this article are based on the library and are written in a descriptive-analytical manner. Finally, it has been concluded that abortion is not forbidden in all circumstances, but in some cases it is permissible and even obligatory; Because the protection of the mother's life requires that the fetus be aborted. Of course, abortion must be approved by a group of skilled doctors in this matter, so that all its human and moral aspects are considered.

    Keywords: International Documents, Protection of the mother's life, human rights, International rights, The right to life, Abortion
  • Farzaneh Abroshan, Shahrokh Makvandi Hosseini*, Nemat Sotoudeh Asl, Parviz Sabahi Pages 220-229
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effectiveness of emotional rational behavior therapy and therapy based on acceptance and commitment on distress caused by the disease in people with type 2 diabetes.

    Materials and Methods

    The method of the present study was quasi-experimental with pre-test-post-test follow-up design. They were randomly assigned to two experimental groups and one control group (n = 15). The first and second experimental groups remained on the waiting list, respectively, of the 60-minute sessions of emotional rational behavioral therapy in the control group. The study instrument included a disease distress questionnaire (Polonsky et al., 2005) was completed in three stages. The analysis of the information obtained from the questionnaire was performed through spss24 software in two descriptive and inferential sections (analysis of covariance).

    Findings

    The results showed that both interventions used in this study could significantly improve disease-induced distress in patients with type 2 diabetes (p <0.05), with the difference that the emotional rational behavior therapy intervention was more effective. On the distress caused by the disease. In addition, no significant difference was observed in the post-test-follow-up phase (p <0.05), which indicates the stability of the intervention changes.

    Conclusion

    Based on the results of this study, acceptance and commitment therapy and emotional rational behavior therapy had effective interventions in reducing disease-induced distress in patients with diabetes and are recommended to clinical specialists.

    Keywords: Disease-induced distress, Acceptance, commitment-based therapy, Emotional rational behavior therapy, Type 2 diabetes
  • Seyed Reza Hosseini, Bijan Abbasi*, Ehsan Agha Mohammad Aghaei Pages 230-242

    Health is one of the most basic needs of all human beings. The main function of the health system of any country is to provide services in this field. The reform of the health system in different countries has faced different experiences and at the same time with common goals, and in Iran we can mention some experiences, such as the establishment of health networks in the country. The beginning of the health system transformation plan in early 2014 is one of the programs that in this short period of time was seriously considered as a priority in the programs of the Ministry of Health and Medical Education. The purpose of writing this article is to analyze the health transformation plan and its consequences and effects. The main problem facing the Iranian health system was the high cost of medicine and the lack of equal access to health services, which led to the introduction of the health system transformation plan. In Iran, the Health Transformation Plan, along with important consequences such as reducing treatment costs, improving access to health services, eliminating the underdog, improving the level of health and increasing the relative satisfaction of the community that followed, has faced various challenges.

    Keywords: Health Transformation Plan, Treatment, Efficient System, Outcome, Health System
  • Mojgan Mohammadi, Alireza Faqihi*, Mohammad Hashem Rezaei, Ali Sarvar Yaghobi Pages 243-251
    Purpose

    This study aims to analyze and compare the epistemological style of education from the perspective of Rumi and critical theorists and explain its educational implications in education.

    Materials and Methods

    This study was a qualitative-documentary study. The research community consists of published sources in the field of education epistemology of Rumi and critics. The research sample continued until achieving data adequacy, the method of data analysis was descriptive-analytical, in this regard, the Krippendorf qualitative model has been followed.

    Findings

    The results of the research indicate that in Rumi's education, self-purification takes precedence over acquiring knowledge. In this epistemological journey, sensory, intellectual, perceptual, and intuitive powers are used to bring the educator closer to absolute existence. In the epistemology of education, critics, unlike Rumi, who considers education as individual, seek epistemology in the social context. They see liberation from domination, critique of the status quo, and re-creation as epistemological discourses.

    Conclusion

    In Rumi's educational thought, the originality of the soul, love for the essence of God and nearness to God prevails, while in the thought of critics, transformation, social change, communication action and reform of society prevail.

    Keywords: Epistemology, Education, Molavi, Critical Theorists
  • Nasim Sadat Aghamiri, Mahshid Izadi*, Afsaneh Ghanbaripanah, Mojgan Mardani Rad Pages 252-262
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the mediating role of academic self-disability in the relationship between academic burnout and academic habits in the process of virtual education in the corona.

    Materials and Methods

    For this purpose, a sample of 343 people were selected from the statistical population of adolescent girls in secondary schools in Tehran who were studying in the academic year 2020-2021. The research instruments were Maslash burnout questionnaires, academic self-disability and study habits. Structural equation modeling was used to determine the model fit.

    Findings

    The findings showed that the standard effect of direct path (β = -.371, p <.05) and the standard effect of indirect path (β = -. 040, p <.05) Academic habits were significant with the mediating role of academic disability on academic burnout. The effect of the total variable of study habits on academic burnout was also significant (β = -. 411, p <.05) and therefore the tested model is a desirable model for explaining academic burnout based on academic habits mediated by academic self-disability in adolescent girls.

    Conclusion

    It is suggested that the results of this study be used in the form of practical plans to improve the quality of education in the post-coronary period by school principals, counselors and teachers

    Keywords: Virtual Education, Academic Disability, Academic Habit, Academic Burnout, Corona
  • Nilofar Nasre Esfahani, Hosein Abolhasan Tanhai*, Abdolreza Adhami, MohammadHomayon Sepehr Pages 263-274
    Purpose

    This study introduces the characteristics of oral legends and how they are enjoying the lifestyle of Islam.

    Materials and Methods

    This study used inductive research strategy and the required information was collected using participatory observation and semi-focused interviews.

    Findings

    Oral stories in the popular culture of Isfahan show the characteristics of worldview, beliefs and everyday beliefs of people, ways of approaching and appealing to God and ways of communication with God and represent the axis of social organization and kinship, cultural role and status, Economic, social and religious system of women is the public etiquette and literature of Isfahan province.

    Conclusion

    The results indicated that oral legends regarding oral circulation is an important component of the cultural heritage of the people. Because the survival and continuity of every era and in every society and culture with its social system common beliefs people have adapted their lifestyle. The oral legends are rooted in people's beliefs and their transfer functions of thought, belief, religious beliefs and culture from one generation to another

    Keywords: Islamic life, Beliefs, Oral legends, Isfahan
  • Seyyed Hasan Ali Pourhosseini Niaki, Ismail Kazempour*, Ali Khalkhali Pages 275-287
    Purpose

    The purpose of this research was the effectiveness of the school management excellence program using the return on investment rate model with a lifestyle approach.

    Materials and Methods

    The research method was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data type. The statistical population of the research included all the principals of schools in Gilan province, who were selected by using the Karjesi and Morgan formula and random cluster sampling with the number of 320 people. In this study, Cronbach's alpha was used to determine the reliability of the questionnaires. One-group t-test was used to analyze the data. Also, the ROI formula was used to calculate the return on investment.

    Findings

    The results of the present study showed that the training courses centered on lifestyle in the management excellence program were effective and profitable in the factors of reaction, learning, behavior, results and return on investment.

    Conclusion

    According to the research findings, paying attention to investment return can be used as an important model in evaluating the effectiveness of various trainings, especially in the field of lifestyle and improvement of managers

    Keywords: Lifestyle, Management Excellence Program, School Managers, Return on Investment
  • Seyedeh Masoumeh Mozafari, Javad Soleimanpour*, Ali Khalkhali Pages 288-297
    Purpose

    This research has been done with the aim of presenting a democratic school model in primary education.

    Materials and Methods

    The research method was qualitative. The statistical population in this research was all managers and assistants working in education and teacher training centers in the provinces of the country. The number of 12 managers and assistants from the provinces of Tehran, Isfahan, Khuzestan, and Hamedan were selected in a purposeful and non-probabilistic manner according to the regions with and without the socio-educational facilities of the country. Data collection was done through semi-structured interviews. became. Compilation of the model according to the use of the "foundation data theory" method, qualitative data analysis methods and paradigm model (regular or systematic plan) were used.

    Findings

    The components of critical thinking, participation and cooperation, legalism, freedom, equality, mutual respect, responsibility, the right to choose and make decisions, rationality, social ethics, acculturation were obtained.

    Conclusion

    it can be concluded that the necessity of creating educational equality opportunities by schools should be taken into consideration; Because according to recent researches, creating equality of educational opportunities can affect students' interest and academic exhaustion and help their academic success

    Keywords: Democratic School, Education, Elementary School
  • Aref Noti Zahi, Mehdi Bagheri*, Serajuddin Mohebi Pages 298-311
    Purpose

    The purpose of the current research was to identify the dimensions and components of compensation for the services of employees and managers in Zahedan Municipality, which was carried out with a qualitative approach.

    Materials And Methods

    The research method is practical in terms of the goal and exploratory in terms of the execution method. The statistical sample was formed by university professors and experts who are knowledgeable in the field of service compensation and senior managers related to human resources of the Social Security Organization. In order to collect information in this research, an open and in-depth interview was conducted with 33 key informants (saturation limit) who were selected by a purposeful method and according to the judgment of the researchers. The theme analysis method was used to analyze and interpret the data obtained from the interview.

    Findings

    Finally, based on the findings of the research, 6 main themes, the main basis of payment, short-term motivators, long-term motivators, managerial benefits, non-basic receipts and organizational respects, as well as 54 sub-themes were identified based on the main themes.

    Conclusion

    Service compensation is an important and determining factor in economic and social behavior. Managers can use the proper design of the compensation system in order to monitor and influence the behavior of the organization's people and individual and organizational productivity.

    Keywords: Service Compensation, Municipality, Theme Analysis
  • Maryam Soleymani Hamidinejad, Zohreh Musazadeh*, Khadijeh Abolmaali Al-Husseini, Abdul Hassan Farhangi Pages 302-311
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effectiveness of social skills training and self-management to educators and parents of preschool children on their emotional and behavioral disorders in Tehran in 2019.

    Materials and Methods

    The present study was a randomized controlled application with two experimental and follow-up groups and using random assignment of subjects in experimental and control groups. The statistical population of the study consisted of all educators and parents of preschool children in Tehran, from which 60 people were selected by available sampling method and randomly divided into two experimental groups (20 people in each group) and a control group (20 people). N) were assigned. The first experimental group was trained in social skills training for 8 sessions of 90 minutes and the second experimental group was trained in 8 sessions of 90 minutes and the control group remained on the waiting list. The tools used in the present study included emotional behavioral disorders (Akhenbach, 1978), which were used in two stages of pre-test and post-test. Analysis of data obtained from the questionnaire was performed through spss-v19 software in two descriptive and inferential sections (univariate and multivariate analysis of covariance, analysis of variance with repeated measures).

    Findings

    The results showed that both interventions used in this study can significantly improve emotional and behavioral disorders in preschool children. Also, the effect of social skills training and self-management on reducing emotional and behavioral disorders over time has been significant.

    Conclusion

    Therefore, these educational services can be used in preschool centers to improve emotional and behavioral disorders in preschool children.

    Keywords: Emotional Behavioral Disorders, Social Skills, Self Management, Preschool Children
  • Monirosadat Razavi Araghi, MohammadNaghi Imani*, Asghar Sharifi Pages 312-327
    Purpose

    The aim of this study was to identify the supervisory role of primary school principals and related developments and to provide a framework to enhance the supervisory role of educational leaders (principals) in primary schools in Tehran.

    Materials and Methods

    Descriptive-inferential research method was structural equations by combining qualitative combined method using contextual theory and quantitative method. The research population in the qualitative part included professors, specialists and experts in the field of educational management and in the quantitative part included principals working in public primary schools in 19 districts of Tehran. Number of samples in the qualitative section using the purposeful selection method of 23 professors, specialists and experts and in the quantitative section, using the Cochran's formula sampling method, 318 primary school principals in Tehran were selected. The tools used to collect information included a semi-structured interview and a researcher-made questionnaire. The collected data were analyzed in the qualitative part by grounded theory method and through coding (open, axial and selective) using MAXQDA software and 22 SPSS and Smart PLS 2 software.

    Findings

    The results showed that three dimensions are involved in the framework of the supervisory role of the Miran primary school educational leader in Tehran, which include; Individual dimension (human factors, technical factors, effectiveness, empowerment) was the organizational dimension (rules and regulations, organization, planning, quantitative and qualitative measurement) and contextual dimension (physical factors, social factors, economic factors, political factors, cultural factors). .

    Conclusion

    Lack of attention to the various dimensions of the educational system causes boredom and discouragement of teachers and this causes them to take a stand against this category and problems can not be identified. Also, school principals did not pay attention to playing the role of educational leadership and guidance after supervision. In a way that educational supervision has been used more in the form of control and inspection.

    Keywords: Monitoring, Educational leader, Role play, Primary schools