فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال سی‌ام شماره 2 (پیاپی 108، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا مراد حاصلی، الهه طالبی قانع، محمدرضا سبحان* صفحات 65-71
    سابقه و هدف

     با توجه به نقش باکتری ها در ایجاد برخی از اشکال آکنه، در سال های اخیر استفاده از آنتی بیوتیک ها به همراه سایر داروها به منظور درمان آن، نتایج مثبتی داشته است. این مطالعه با هدف مقایسه ی اثر ترکیب اریترومایسین و زینک استات موضعی با اریترومایسین موضعی در درمان آکنه ولگاریس خفیف تا متوسط انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 76 بیمار مبتلا به آکنه که به کلینیک تخصصی پوست بیمارستان فرشچیان (سینا) همدان مراجعه کرده بودند، به طور تصادفی به دو گروه درمانی A (39 نفر) و B (37 نفر) تقسیم شدند. گروه A تحت درمان با محلول موضعی اریترومایسین 4درصد به تنهایی و گروه B تحت درمان با محلول ترکیبی موضعی اریترومایسین 4درصد و زینک استات 2/1درصد به صورت دو بار در روز، به مدت سه ماه قرار گرفتند.

    یافته ها

     در گروه های A و B به ترتیب میانگین نمره ی شدت ضایعات قبل از درمان 6/5±21/1 و 5/4±21/9 (0/555=P)، بعد از ماه اول درمان 6/4±17/0 و 5/9±15/7 (0/578=P)، بعد از ماه دوم درمان 4/5±9/1 و 3/3±6/4 (0/014=P) و بعد از ماه سوم درمان 3/0±4/0 و 3/0±2/0 (0/001=P) و فراوانی بهبود کامل به ترتیب 38/5 و 64/9 درصد بود (0/021=P). در گروه B، شدت پاپول در ماه دوم (0/002=P) و سوم (0/001=P) درمان به طور معنی داری کمتر از گروه A بود.

    نتیجه گیری

     ترکیب اریترومایسین 4درصد با زینک استات 1/2درصد و استفاده از آن به صورت محلول موضعی، اثربخشی بیشتری نسبت به محلول موضعی اریترومایسین 4درصد به تنهایی در درمان ضایعات آکنه دارد.

    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، اریترومایسین، زینک استات
  • کلثوم تیموری، کریم خوش گرد*، نگین فرشچیان، محمد روزبهانی، جواد عظیمی وقار، نسرین شرفی صفحات 72-80
    سابقه و هدف

     سرطان پستان یکی از سرطان های شایع و پنجمین عامل مرگ ومیر ناشی از سرطان در ایران است. هدف از انجام مطالعه ی حاضر بررسی دز پرتویی رسیده به قلب و ارتباط آن با اثرهای جانبی ایجادشده در این بافت، در پرتودرمانی بیماران مبتلا به سرطان پستان چپ، با استفاده از تکنیک پرتودرمانی سه بعدی تطبیقی است.

    مواد و روش ها

     تعداد 181 زن مبتلا به سرطان پستان سمت چپ که پس از جراحی، پرتودرمانی شده بودند، وارد مطالعه شدند. پارامترهای دزیمتریکی با استفاده از نمودارهای دز-حجم، برای قلب، کل ریه، ریه ی چپ و حجم بالینی هدف به دست آمد. از بیماران قبل از شروع پرتودرمانی و یک سال بعد از اتمام درمان، تست الکتروکاردیوگرافی به عمل آمد.

    یافته ها

     میانگین دز قلب، ریه ی چپ، کل ریه و حجم بالینی هدف، به ترتیب 3/1±6/3، 4/5±13/3، 3/7±6/9 و 6/4±47/3 گری بود. کاهش چشمگیری در دامنه ی موج T در 57درصد از بیماران، سه ماه پس از پرتودرمانی مشاهده شد. دامنه ی موج T از 0/92±3/03 به 0/83±1/56 میلی متر کاهش یافت. کاهش دامنه ی موج T با میانگین دز قلب ارتباط معناداری دارد (0/019= P).

    نتیجه گیری

     در زنان مبتلا به سرطان پستان چپ، عوارض قلبی ناشی از پرتودرمانی شایع است. الکتروکاردیوگرافی می تواند برای غربالگری عملکرد قلب، بعد از پرتودرمانی استفاده شود. در این مطالعه، ناهنجاری موج T شایع ترین اثر جانبی در این بیماران است.

    کلیدواژگان: الکتروکاردیوگرافی، بیماری های قلبی عروقی، پرتودرمانی، سرطان پستان
  • ندا رنجبر، قدرت الله روشنایی، زهرا کشت پور املشی، جلال پورالعجل، لیلی تاپاک* صفحات 81-89
    سابقه و هدف

     سرطان پستان علت دوم مرگ و میر در زنان است. عوامل پیش آگهی سرطان با استفاده از مدل های آماری مناسب با ساختار داده ها، نه تنها در کوتاه مدت به انتخاب روش درمانی مناسب تر کمک می کند، بلکه می تواند در درازمدت در شناسایی بیماران در معرض خطر نیز نقش بسزایی ایفا کند. هدف از مطالعه ی حاضر تعیین عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان با استفاده از مدل شفایافتگی آمیخته است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه، مطالعه ی هم گروهی گذشته نگر است. طی سال های 1390 تا 1400، 767 بیمار مبتلا به سرطان پستان به مرکز ام آرآی مهدیه ی همدان مراجعه کردند. طی تماس تلفنی با این افراد، اطلاعات آسیب شناسی بالینی و جمعیت شناختی آن ها ثبت شد. برای تحلیل داده ها از مدل شفایافتگی آمیخته استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از smcure در نرم افزار R.4.0.5 انجام گرفت. سطح معنی داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     از 767 بیمار مبتلا به سرطان پستان که به مدت 10 سال پیگیری شدند، 58 نفر (7/6درصد) فوت کردند. میانگین (انحراف معیار) سن در زمان تشخیص (10/85) 49/23 سال بود. در آنالیز تک متغیره، ویژگی های آسیب شناسی بالینی و جمعیت شناختی شامل سن، اولین درمان، وضعیت تاهل، عود بیماری، نوع پاتولوژی، تهاجم به عروق لنفاوی Lymphatic Vascular Invasion (LVI) و در آنالیز چندمتغیره، اولین درمان و عود بیماری ارتباط معنی داری با شفایافتگی بیماران داشتند (0/05 > P).

    نتیجه گیری

     مطابق نتایج مطالعه ی حاضر، اولین درمان و عود بیماری از عوامل مرتبط با شفای بیماران مبتلا به سرطان پستان شناخته شدند. تاثیر اولین درمان و عود بیماری در میزان بقا، تاییدگر اهمیت تشخیص زودهنگام این بیماری، ارایه ی خدمات تشخیصی و درمانی مناسب و همچنین بهبود کیفیت زندگی بیماران است. از طرفی، میزان بقای به نسبت بالا در بیماران مراجعه کننده به مرکز تشخیصی درمانی مهدیه می تواند اهمیت ایجاد چنین مراکزی را برای بیماری های مختلف نشان دهد.

    کلیدواژگان: آنالیز بقا، سرطان پستان، مدل شفایافتگی آمیخته
  • علیرضا صالح پور، زهرا یوسفی*، محسن گل پرور صفحات 90-98
    سابقه و هدف

    بزرگ سالان دارای لکنت، ترس از برقراری ارتباط دارند. هدف این مطالعه مقایسه اثربخشی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس با درمان پذیرش و تعهد بر اضطراب اجتماعی و ابعاد آن در بزرگ سالان دارای لکنت است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری انجام شده است. جامعه آماری شامل تمامی بزرگ سالان 18 تا 40 سال دارای لکنت مراجعه کننده به مراکز گفتاردرمانی و روان شناسی شهر اصفهان در سال 1401است. حجم نمونه 45 نفر است که به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها در سه مرحله از طریق پرسش نامه اضطراب اجتماعی کانور مورد سنجش قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد روش های آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل، بر متغیرهای وابسته موثرهستند. در مورد اثربخشی بر علایم فیزیولوژیک، دو روش آزمایشی باهم تفاوت معنادار ندارند، اما در ترس، اجتناب و نمره کل اضطراب اجتماعی، ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس اثر معنادارتری نسبت به درمان پذیرش و تعهد دارد (P<0.05).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این پژوهش، هر دو روش ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس و درمان پذیرش و تعهد بر کاهش اضطراب اجتماعی و ابعاد آن در بین افراد دارای لکنت موثر هستند

    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، درمان پذیرش و تعهد، ذهن آگاهی، لکنت
  • محمدرضا سبحان، محمد جمشیدی*، حمیدرضا قاسمی بصیر، الهام خانلرزاده صفحات 99-105
    سابقه و هدف

     در حال حاضر ارتباط لپتین با بیماری پسوریازیس بحث برانگیز است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی سطح سرمی لپتین در بیماران مبتلا به پسوریازیس و ارتباط آن با شدت بیماری است.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه مورد- شاهدی، سطح سرمی لپتین در 40 بیمار مبتلا به پسوریازیس و 40 فرد سالم که ازنظر سن و جنس با بیماران همسان شده بودند به روش ساندویج الایزا اندازه گیری شد. شدت بیماری پسوریازیس با مقیاس PASI ارزیابی گردید و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نگارش 16 تجزیه وتحلیل آماری شده است.

    یافته ها

     از 40 بیمار، 35 نفر (87/5 %) مبتلا به پسوریازیس پلاکی، سه نفر مبتلا به (7/5 %)palmoplantar، یک نفر مبتلا به پسوریازیس اریترودرمیک و یک نفر دیگر به نوع پوسچولار مبتلا بودند. میانگین شدت بیماری بر اساس مقیاس PASI برابر 10/2 با دامنه 0/8 تا 39/9 بود. بیشترین محل درگیری به ترتیب عبارت بودند از درگیری ژنرالیزه (27/5 %)، اندام های فوقانی و تحتانی باهم (20%) اندام تحتانی به تنهایی (15%)، تنه و اندام تحتانی (15%). میانگین سطح سرمی لپتین در گروه بیماران بیشتر از گروه کنترل بود (16/3 ± 19/2 نانوگرم بر میلی لیتر در برابر 16/1 ± 15/5) (0/227= P). ارتباط بین لپتین و شاخص توده بدنی در هر دو گروه مثبت و معنی دار بود. ارتباط معنی داری بین شدت و مدت بیماری با لپتین در گروه مورد یافت نشد.

    نتیجه گیری

     یافته های این مطالعه نشان داد که سطح سرمی لپتین در بیماران مبتلا به پسوریازیس مانند بیشتر مطالعات انجام شده بالاتر از افراد سالم است و در افراد چاق این تفاوت بیشتر از افراد با وزن نرمال است.

    کلیدواژگان: پسوریازیس، شدت بیماری، لپتین
  • ابراهیم یارمحمدی، شاهین کسرایی، محمدحسن دانش، فاطمه زارعی* صفحات 106-113
    سابقه و هدف

     حذف کلاژن با روش های شیمیایی می تواند باعث افزایش استحکام باند ریزبرشی ترمیم های کامپوزیتی شود. این مطالعه با هدف تاثیر بروملین 25درصد و تریپسین 10 درصد بر استحکام باند ریزبرشی ادهزیوهای Etch & Rinse انجام شد.

    مواد و روش ها

     پس از تراش سطح جونده و اکسپوز عاج به قطر mm5، نمونه ها به طور تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شدند (45=n). درگروه کنترل بعد از اچ، سطح ادهزیو Single Bond به کار رفت. در گروه دیگر بعد از اچ، سطح با آنزیم بروملین آماده سازی شد. در گروه آخر از آنزیم تریپسین قبل از کاربرد ادهزیو برای آماده سازی سطح استفاده شد. سپس سیلندرهایی از کامپوزیت ES Flow روی سطح باند قرار گرفت. در ادامه، استحکام ریزبرشی نمونه ها برحسب مگاپاسکال محاسبه شد.

    یافته ها

     اختلاف معنی داری بین میانگین گروه تریپسین و کنترل (0/001=P) و همچنین گروه بروملین و کنترل (0/001<P) وجود داشت.

    نتیجه گیری

     آماده سازی عاج اچ شده توسط محلول های آنزیمی تریپسین و بروملین موجب افزایش استحکام باند ریزبرشی بین مواد کامپوزیتی و عاج دندان در سیستم های چسبنده ی Etch & Rinse می شود.

    کلیدواژگان: استحکام باند ریزبرشی، بروملین، تریپسین، سیستم باندینگ عاجی
  • بهزاد ایمنی، سارا بانویی زاده*، شیردل زندی، سلمان خزایی صفحات 114-120
    سابقه و هدف

     آپاندکتومی یکی از رایج ترین روش های جراحی با عوارض بالینی مختلف است که بر بهبود زخم تاثیر می گذارد. نوع بسته شدن پوست (به جهت پیشگیری از عفونت و اسکار پوستی) یک مرحله ی حیاتی از جراحی به شمار می رود. این مطالعه به منظور مقایسه دو روش بخیه زیرجلدی نیمه پلاستیکی سادهSimple Semi-Plastic (SSP)  و مداوم Continuous Sub-Cuticular (CSC)  در بهبود زخم جراحی آپاندکتومی انجام شده است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سوکور بر روی 73 بیمار آپاندکتومی که به طور تصادفی در دو گروه SSP (n=38) و CSC (n=35)  قرار گرفتند، انجام شد. داده های دموگرافیک، ویژگی های مرتبط با زخم (عرض اسکار، رنگ، بو، باز بودن، بافت نکروزه، گرمی زخم، وضعیت زخم ازنظر بافت های اپیتلیالیزه، مقدار و رنگ ترشحات زخم و رنگ بافت های اطراف زخم) به طور کامل با استفاده از چک لیست از پیش طراحی شده سنجیده شد. همچنین از مقیاس (VAS) نیز برای ارزیابی سطح درد استفاده گردید. تمامی داده ها در روزهای 2، 10 و 30 پس از جراحی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 23) تجزیه وتحلیل شدند و سطح معنی داری P<0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     تفاوت معنی داری ازنظر مشخصات دموگرافیک، عوارض مرتبط با زخم، عوامل مرتبط با بهبود و تغییرات بافت های اطراف زخم بین گروه های SSP و CSC مشاهده نشد (P>0.05). عرض اسکار در روز دوم و دهم پس از بخیه زدن در گروه SSP به طور معنی داری بیشتر از افراد CSC بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

     پس از آپاندکتومی در روش بخیه ی CSC اسکارهای پوستی نازک تر به همراه نتایج زیبایی بهتر نسبت به بخیه ی SSP حاصل شد.

    کلیدواژگان: آپاندکتومی، بهبود زخم، تکنیک های بخیه
  • محمد فرزانه فر، آرزو کرمپوریان*، سلمان خزایی، مهناز خطیبان صفحات 121-127
    سابقه و هدف

     درد ناشی از زخم سوختگی حین اجرای رویه های درمانی باعث اضطراب در بیماران می شود. سلامت معنوی و تاب آوری از عوامل موثر بر اضطراب هستند. هدف از این مطالعه تعیین رابطه ی سلامت معنوی با تاب آوری و اضطراب ناشی از درد زخم در بیماران دچار سوختگی است.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه ی مقطعی، 213 بیمار دچار سوختگی دارای معیار ورود به مطالعه، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک، سلامت معنوی پولوتزین و الیسون، تاب آوری کانردیویدسون و اضطراب درد سوختگی استفاده شده است. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی و آنالیز واریانس یک طرفه و نرم افزار SPSS نسخه ی 21، در سطح معنی داری (0/05≤P) انجام شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد اکثر بیماران مرد (62/91 درصد) با میانگین سنی 12/72 ± 38/21 سال بوده اند. نمره ی میانگین و انحراف معیار سلامت معنوی، اضطراب درد زخم و تاب آوری به ترتیب 21/20 ± 73/63، 16/18 ± 52/83 و 13/51 ± 58/24 به دست آمد. بین سلامت معنوی و تاب آوری (0/001=P، 0/384=r) و بین تاب آوری و اضطراب ناشی از درد زخم (0/045=P، 0/138-=r) ارتباط معنی داری وجود داشت؛ اما بین سلامت معنوی و اضطراب ناشی از درد زخم ارتباط معناداری دیده نشد (0/702=P، 0/026-=r).

    نتیجه گیری

     با توجه به وجود درد بیماران دچار سوختگی حین رویه های درمانی و همچنین وجود ارتباط بین سلامت معنوی و تاب آوری و اضطراب درد می توان با ارتقای سلامت معنوی، تاب آوری بیماران را بگذرانند و با افزایش تاب آوری، اضطراب آن ها را کاهش داد و موجب شد که بیماران راحت تر دوران سوختگی را پشت سر بگذارند.

    کلیدواژگان: اضطراب، تاب آوری، درد، سلامت معنوی، سوختگی
|
  • Zahra Moradhaseli, Elaheh Talebi Ghane, Mohammadreza Sobhan* Pages 65-71
    Background and Objective

    Considering the role of bacteria in causing some forms of acne, in recent years, the use of antibiotics along with other medications has had positive results in acne treatment; therefore, the present study aimed to compare the effect of the combination of topical erythromycin and zinc acetate with topical erythromycin alone in treating mild to moderate acne vulgaris.

    Materials and Methods

    In this clinical trial, 76 patients with acne vulgaris who were referred to a specialized skin clinic were selected and randomly assigned into two treatment groups, namely, A (n=39) and B (n=37). Group A was treated with a local solution of erythromycin 4% without zinc acetate, and group B was treated with a combined local solution of erythromycin 4% and zinc acetate 1.2%. The treatment continued twice a day for three months.

    Results

    In groups, A and B, respectively, the average lesion intensity score before treatment was 21.1 ± 6.5 and 21.9 ± 5.4 (P=0.555), the first month of treatment was 17.0 ± 6.4 and 15.7 ± 5.9 (P=0.578), the second month of treatment 9.1 ± 4.5 and 6.4 ± 3.3 (P=0.014), the third month of treatment 4.0 ± 3.0 and 2.0 ± 3.0 (P=0.001), and the frequency of complete recovery was 38.5 and 64.9%, respectively (P=0.021). In group B, the severity of papules in the second (P=0.002) and third (P=0.001) months of the treatment was significantly lower than in group A.

    Conclusion

    Based on the obtained results, using a combination of erythromycin 4% with zinc acetate 1.2% as a topical solution is more effective than the topical solution of erythromycin 4% alone in treating acne lesions

    Keywords: Acne Vulgaris, Erythromycin, Zinc Acetate
  • Kolsoum Teimouri, Karim Khoshgard*, Negin Farshchian, Mohammad Rouzbahani, Javad Azimivaghar, Nasrin Sharafi Pages 72-80
    Background and Objective

    Breast cancer is one of the most common cancers and the fifth leading cause of cancer deaths in Iran. The present study aimed to investigate the absorbed dose received by the heart and its relationship with cardiac complications in radiotherapy of patients with left breast cancer using a three-dimensional conformal radiotherapy technique.

    Materials and Methods

    A total of 181 women with left breast cancer who received radiotherapy after surgery were included in the study. Dosimetric parameters were obtained using dose-volume histograms for the heart, whole lung, left lung, and clinical target volume. Electrocardiography tests were performed for all patients before and one year after the radiotherapy.

    Results

    The mean doses of heart, left lung, whole lung, and clinical target volume were 6.3±3.1, 13.3±4.5, 6.9±3.7, and 47.3±6.4 Gray (Gy), respectively. A significant reduction in T-wave amplitude was observed in 57% of patients three months after radiotherapy. T-wave amplitude decreased from 3.03±0.92 mm to 1.56±0.83 mm. The reduction in the T-wave amplitude displayed a significant relationship with the mean dose of the heart (β = 2.653; P= 0.019).

    Conclusion

    In women with left-sided breast cancer, cardiac complications are frequent, for which electrocardiographic tests can be used for cardiac evaluation after radiotherapy. Based on the obtained results, the most frequent side effect caused by radiotherapy in these patients was an abnormality in T-wave

    Keywords: Breast Neoplasms, Cardiovascular Diseases, Electrocardiography, Radiotherapy
  • Neda Ranjbar, Ghodratollah Roshanaei, Zahra Keshtpour Amlashi, Jalal Poorolajal, Leili Tapak* Pages 81-89
    Background and Objective

    Breast cancer is the second leading cause of death in women. Prognostic factors for cancer using appropriate statistical models with data structure not only help in choosing a more appropriate treatment method in the short term but can also play a significant role in identifying high-risk patients in the long term. This study aimed to determine the factors associated with survival in breast cancer patients using a Mixture Cure model.

    Materials and Methods

    This retrospective cohort study was conducted from 2011 to 2021. A total of 767 breast cancer patients were referred to the Mahdieh Medical Diagnostic Center in Hamadan, Iran. Clinical and demographic information was collected by contacting the individuals through telephone calls. A Mixture Cure model was used to analyze the collected data. Data analysis was performed using smcure in R.4.0.5 software.

    Results

    Of the 767 breast cancer patients followed up for 10 years, 58(6.7%) individuals died. The mean (standard deviation) age at diagnosis was 49.23(10.85) years. In univariate analysis, clinical and demographic features, including age, first treatment, marital status, disease recurrence, type of pathology, invasion of lymphatic vessels, and in multivariate analysis, first treatment and disease recurrence had a significant association with patient survival (P<0.05).

    Conclusion

    According to the findings of this study, first treatment and disease recurrence were identified as factors associated with the survival of breast cancer patients. The impact of first treatment and disease recurrence on survival highlights the importance of early diagnosis, appropriate diagnostic and therapeutic services, and improving the quality of life of patients. On the other hand, the relatively high survival rate in patients referred to the Mahdieh Medical Center may indicate the importance of creating such centers for various diseases.

    Keywords: Breast Neoplasms, Mixture Cure Model, Survival Analysis
  • Alireza Salehpoor, Zahra Yousefi*, Mohsen Golparvar Pages 90-98
    Background and Objective

    Adults with stuttering show a fear of communication. This study aimed to compare the effectiveness of mindfulness-based stress reduction to that of acceptance and commitment therapy on social anxiety and its dimensions in adults with stuttering.

    Materials and Methods

    This study was a semi-experimental type with a pretest-posttest and follow-up design. The statistical population included all stuttering adults aged 18 to 40 who were referred to speech therapy and psychology centers in Isfahan, Iran, in 2022 and 2023. The sample included 45 individuals, divided into two experimental groups and one control group. The subjects’ social anxiety was measured in three stages by administering the Connor social anxiety questionnaire.

    Results

    The results showed that the experimental methods were effective on the dependent variables in the experimental groups compared to the control group. Regarding the effectiveness of the two experimental methods on physiological symptoms, there was no significant difference. On the other hand, mindfulness-based stress reduction had a more significant effect on fear, avoidance, and the total score of social anxiety compared to acceptance and commitment therapy (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the findings, both mindfulness-based stress reduction, as well as acceptance and commitment therapy are effective in reducing social anxiety and its dimensions among people who stutter.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Mindfulness, Social Anxiety, Stuttering
  • Mohammad Reza Sobhan, Mohammad Jamshidi*, HamidReza Ghasemibasir, Elham Khanlarzadeh Pages 99-105
    Background and Objective

    The association of leptin with psoriasis is currently controversial. The purpose of this study was to evaluate serum leptin levels in patients with psoriasis and its relationship with the severity of the disease.

    Materials and Methods

    In this case-control study, serum leptin levels were measured in 40 patients with psoriasis and 40 age- and gender-matched healthy controls by sandwich enzyme-linked immunosorbent assay method. The severity of psoriasis was assessed by the Psoriasis Area and Severity Index (PASI). Data were analyzed using SPSS software version 16.

    Results

    Of 40 patients, 35 (87.5%) had plaque psoriasis, 3 (7.5%) had palmo-plantar, and one of the remaining two patients had erythrodermic psoriasis while the other one had a pustular type. The mean disease severity based on PASI was 10.2 with a range of 0.8 to 39.9. The most common sites of involvement were generalized (27.5%), upper and lower extremities together (20.0%), lower extremities alone (15%), and trunk and lower extremities (15%) in descending order. Leptin was higher in the patient group than the control group (19.2±16.3 ng/ml versus 15.5±16.1 ng/ml) (P=0.227). The correlation between leptin and body mass index was positive and significant in both groups. No significant relationship was found between the severity and duration of disease and leptin.

    Conclusion

    The findings of this study showed that similar to most studies, serum leptin levels were higher in patients with psoriasis than in healthy subjects, and in obese people, this difference was greater than in normal-weight individuals

    Keywords: Leptin, Psoriasis, Severity
  • Ebrahim Yarmohammadi, Shahin Kasraei, MohammadHasan Danesh, Fatemeh Zarei* Pages 106-113
    Background and Objective

    The removal of collagen by chemical methods can increase the micro-shear band strength of composite restorations. The present study aimed to investigate the effect of bromelain 25% and trypsin 10% on the micro-shear bond strength of Etch-and-rinse adhesives.

    Materials and Methods

    After cutting the chewing surface and exposing the dentin to a diameter of 5mm, the samples were randomly assigned to three equal groups (n=45): in the control group, after etching the adhesive surface, a Single Bond was used. In the other group, after etching, the surface was prepared with bromelain enzyme. In the last group, the trypsin enzyme was used to prepare the surface before applying the adhesive. Thereafter, the cylinders of ES Flow composite were placed on the bond surface. Following that, the micro-shear strength of the samples was calculated in megapascals.

    Results

    There was a significant difference between the mean of the trypsin group and that of the control group (P=0.001), as well as the bromelain group and the control group (P<0.001).

    Conclusion

    The preparation of etched dentin by trypsin and bromelain enzyme solutions increased the micro-shear bond strength between composite materials and dental dentin in Etch-and-rinse adhesives.

    Keywords: Bromelain, Dentin Bonding System, Micro-Shear Bond Strength, Trypsin
  • Behzad Imani, Sara Banoueizadeh*, Shirdel Zandi, Salman Khazaei Pages 114-120
    Background and Objective

    Appendectomy is one of the most common surgical procedures with various clinical complications affecting wound healing. The type of skin closure is a critical surgical stage to prevent infection and dermal scarring. Therefore, administration of proper skin suturing can lead to complete wound healing and reduction of appendectomy-associated complications. In this regard, the present study was designed to compare the quality of the wound healing process and related complications in Simple Semi-Plastic (SSP) and Continuous Sub-Cuticular (CSC) dermal suturing procedures.

    Materials and Methods

    This triple-blind clinical trial study was conducted on 73 appendectomy patients randomly categorized as the cases with SSP (n=38) and CSC (n=35) suturing procedures. Demographic data, wound-associated characteristics (e.g., width of scar, color, odor, patency, necrotic tissue, wound warmth, granulation and epithelialization tissues, volume and color of wound secretion, and color of wound-surrounded tissues) were totally assessed using a pre-designed checklist. Visual Analogue Scale (VAS) index was also used for assessing level of pain. All the collected data were applied on 2nd, 10th, and 30th days post-surgery. The obtained data was analyzed in SPSS software (version 23).

    Results

    According to the results of the present research, no significant differences were detected in the terms of demographic characteristics, wound-associated complications, healing-related factors, and changes of wound-surrounding tissues between the SSP and CSC groups (P>0.05). The width of scar was significantly higher on the 2nd and the 10th days after suturing in SSP group than CSC group (P<0.05).

    Conclusion

    Following appendectomy, thinner dermal scars along with better cosmetic outcomes can be obtained through the CSC technique than SSP.

    Keywords: Appendectomy, Suture Techniques, Wound Healing
  • Mohammad Farzanehfar, Arezou Karampourian*, Salman Khazaei, Mahnaz Khatiban Pages 121-127
    Background and Objective

    Burn pain during therapeutic procedures causes anxiety in patients. Spiritual health and resilience are factors affecting anxiety. The present study aimed to determine the relationship between spiritual health with resilience and wound pain anxiety in burn patients.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 213 patients were selected by random sampling method. Demographic information, Polotzin and Ellison's spiritual health questionnaire, Connor-Davidson Resilience Scale, and Burns Specific Pain Anxiety Scale were used to collect data. T-tests and one-way analysis of variance were used to analyze the collected data. Data analysis was performed using SPSS software (version 21).

    Results

    The findings showed that most patients were male (62.91%) with an average age of 38.21 ± 12.72. The average scores of spiritual health, wound pain anxiety, and resilience were 73.63 ± 21.20, 52.83 ± 16.18, and 58.24 ± 13.51, respectively. Although a significant relationship was found between spiritual health and resilience and between resilience and wound pain anxiety, no significant relationship was seen between spiritual health and wound pain anxiety.

    Conclusion

    Burn patients suffer a lot of pain during procedures such as dressings. Considering the relationship between spiritual health, burn pain anxiety and resilience, educational workshops are suggested to increase spiritual health, resilience and better tolerance during hospitalization.

    Keywords: Anxiety, Burn, Pain, Resilience, Spiritual Health