فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت پرستاری
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 43، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نرگس یوسفی، حسن خوش اخلاق* صفحات 1-9
    مقدمه

    بیماری کرونا افزون بر ایجاد آسیب های جسمی، بر سلامت روانی افراد نیز تاثیر جدی بر جای گذاشت؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش واقعیت درمانی بر تحمل پریشانی و تکانشگری افراد بهبود یافته از بیماری کرونا مراکز توانبخشی شهرکرد بود.

    روش کار

    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی بود که بر روی افراد بهبود یافته از بیماری کرونا شهر شهرکرد بود. جامعه آماری تحقیق حاضر افراد بهبود یافته از بیماری کرونا شهر شهرکرد بود. تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به دو گروه آزمایش و کنترل به صورت تصادفی گمارده شدند. هر دو گروه پرسشنامه های تحمل پریشانی و تکانشگری را به عنوان پیش آزمون تکمیل نمودند و پس از آموزش 8 جلسه ای پروتکل واقعیت درمانی به گروه آزمایش، دو گروه مجددا به پرسشنامه های فوق به عنوان پس آزمون پاسخ دادند و داده ها با آزمون های آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش واقعیت درمانی بر تحمل پریشانی و تکانشگری افراد بهبود یافته از بیماری کرونا اثر دارد (01/0>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها، در رویکرد واقعیت درمانی با کمک راهبردهای کنترل کننده می توان رفتارهای غیرمسیولانه را کاهش داد و بنابراین با بهره گیری از راهبردهای رفتاری موجود در رویکرد واقعیت درمانی و نیز مدیریت درست هیجان می توان تکانشگری افراد بهبود یافته از بیماری کرونا را کاهش داد.

    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، تحمل پریشانی، تکانشگری، افراد بهبود یافته از بیماری کرونا
  • فاطمه جهانشاهی، مرتضی قاسمی*، محسن خلیلی، محسن رازانی، محمد میرزابیگی صفحات 10-20
    مقدمه

    اگر کارکنان و مدیران متعهد باشند می توان مسیولیت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی را جهت درآمد زایی بهبود بخشید. بنابراین، بررسی و موشکافی عوامل موثر بر درآمد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در تصمیم گیری های دقیق مدیریتی بسیار مهم است. از این رو هدف اصلی تحقیق بررسی تاثیر تعهد سازمانی بر عملکرد مالی با نقش میانجی مسیولیت اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان مرکزی است.

    روش کار

    ماهیت و روش تحقیق علی و از نظر هدف کاربردی بوده است. جامعه آماری این تحقیق کارکنان میانی و رده بالا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان مرکزی به تعداد 243 نفر است. روش جمع آوری داده های تحقیق  میدانی است. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. در این تحقیق از پرسشنامه استاندارد استفاده شده و به تایید استاد راهنما و مشاور رسیده است از این رو روایی پرسشنامه های تحقیق تایید شده است. پایایی پرسشنامه ها به مقدار (766/0) مورد تایید قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های تحقیق از معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از آن است که تعهد سازمانی بر عملکرد مالی با نقش میانجی مسیولیت اجتماعی تاثیر مثبت دارد. تعهد سازمانی بر عملکرد مالی تاثیر مثبت دارد. تعهد سازمانی بر مسیولیت اجتماعی تاثیر مثبت دارد. مسیولیت اجتماعی بر عملکرد مالی تاثیر مثبت دارد.

    نتیجه گیری

    افراد متعهدتر، به ارزشها و اهداف سازمان پایبندتر بوده و فعالانه تر در سازمان نقش آفرینی خواهند کرد و کمک به سازمان در رسیدن به اهداف مالی خواهد کرد و از این رو عملکرد مالی را بهبود خواهد بخشید. مراقبت و تعهد نسبت به حمایت از حقوق کارکنان منجر به ان می شود که آنها هم برای اهداف سازمانی از جمله اهداف مالی تلاش کنند و از این رو عملکرد مالی بهبود یابد.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، عملکرد مالی، مسئولیت اجتماعی
  • اسماعیل هانی، مریم سعیدی* صفحات 21-30
    مقدمه

    یکی از وظایف مهم کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی، مستند سازی و تکمیل فرم ماموریت با استفاده از فرم های الکترونیکی و کاغذی می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رضایتمندی کارکنان عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی در استفاده از فرم های ثبت و گزارش نویسی الکترونیکی طراحی شده است.

    روش کار

    این پژوهش به روش توصیفی مقطعی روی 88 نفر از کارکنان عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان ساوه در سال 1402 - 1401 انجام شد. نمونه ها بر اساس معیارهای ورود و به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه پژوهشگر ساخته رضایت از فرم های ثبت و گزارش نویسی الکترونیکی بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمره کلی رضایت واحدهای پژوهش از فرم های ثبت و گزارش نویسی الکترونیکی (برنامه آسایار)  به ترتیب 12/81 و 46/12 بود که به طور معنی داری (p<0.001) بالاتر از حد متوسط بود. در بین ابعاد پرسشنامه، سرعت ثبت اطلاعات، سهولت استفاده و جامع بودن به ترتیب بیشترین نمرات رضایت را به خود اختصاص دادند. رضایت کارکنان در بعد دسترسی کمتر از سایر ابعاد بود.

    نتیجه گیری

    میزان رضایت کارکنان عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی از فرم های ثبت و گزارش نویسی الکترونیکی (برنامه آسایار) در حد مطلوب بوده است.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، کارکنان عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی، فرم های ثبت و گزارش نویسی الکترونیکی
  • مرضیه شالیکاری، بهرام میرزائیان*، قدرت الله عباسی صفحات 31-48
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین تشخیص سرطان در زنان و یکی از مهم ترین عوامل مرگ ومیر آن ها در سراسر جهان است. ازاین رو تشخیص و مداخله زودهنگام احتمال بهبودی را افزایش داده و میزان مرگ ومیر را کاهش می دهد. پژوهش حاضر باهدف مقایسه تاثیر درمان مواجهه سازی نوشتاری و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر مدیریت درد و سازگاری در زنان مبتلابه سرطان پستان انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش در قالب یک طرح آزمایشی چند گروهی با پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری همراه با گروه کنترل انجام شد. از بین زنان مبتلابه سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز پزشکی و پرتودرمانی شهید رجایی بابلسر در نیمه دوم سال 1400 با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 60 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و یک گروه کنترل گمارش شدند. گروه های مواجهه سازی نوشتاری در 5 جلسه و گروه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی در 8 جلسه مداخله های خود را دریافت کردند. شرکت کنندگان سه گروه، مقیاس کوتاه شدت درد (BPI) و مقیاس سازگاری با سرطان- فرم کوتاه (mini-Mac)، در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه را تکمیل کردند. یافته های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس آمیخته و آزمون تعقیبی بونفرنی در فضای نرم افزار SPSS26 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    مداخله های مواجهه سازی نوشتاری و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی تاثیرات معناداری بر افزایش مدیریت درد و سازگاری با سرطان در بیماران مبتلابه سرطان پستان داشتند (001/0 >p). بااین حال، بین اثربخشی مداخله های مورد استفاده بر مدیریت درد و سازگاری با سرطان در بیماران مبتلابه سرطان پستان تفاوت معناداری گزارش نشد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    مداخله های مواجهه سازی نوشتاری و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی از اثربخشی قابل توجهی در جهت افزایش مدیریت درد و سازگاری روان شناختی در بیماران مبتلابه سرطان پستان در ایران برخوردار هستند. ازاین رو متخصصین، پژوهشگران و درمان گران این حوزه در کنار درمان های پزشکی می توانند از این مداخله ها به عنوان گزینه های درمانی موثر جهت بهبود کارکردهای روان شناختی بیماران مبتلابه سرطان پستان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، سازگاری با سرطان، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، مدیریت درد، مواجهه سازی نوشتاری
  • زینت بابایی، الهام آذر، فریبا جعفری، امیرحسین حقیقی* صفحات 49-61
    مقدمه

    حرفه پرستاری با شرایط سخت و استرس زا و برخی پیامدهای روان شناختی همراه است. همچنین یکی از مهمترین پتانسیل های سلامت که در مبانی نظری و پژوهشی توصیف شده است، حس انسجام است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر استرس ادراک شده بر پریشانی روان شناختی و بهزیستی روان شناختی با نقش میانجی حس انسجام در پرستاران انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر مطالعه ای مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل تمامی پرستاران مشغول به کار در بیمارستان ها و مراکز درمانی شهر تهران بودند. در این مطالعه، 200 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش عبارتند از: مقیاس تنش ادراک شده کوهن (1983)، پرسشنامه پریشانی روان شناختی کسلر (2003)، مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف (1989)، مقیاس حس انسجام آنتونووسکی (1993). برای تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون، مدل یابی معادلات ساختاری و از نرافزار SPSS نسخه 23 وAMOS  نسخه 23 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج یافته ها نشان از برازش مدل مورد نظر است. به علاوه نتایج به دست آمده حاکی از اثر مستقیم، مثبت و معنادار بین استرس ادراک شده با پریشانی روان شناختی (556/5=T؛ 001/0>P؛ 385/0=β)، همچنین اثر مستقیم، منفی و معنادار بین استرس ادراک شده با بهزیستی روان شناختی (407/3-=T؛ 001/0>P؛ 173/0-=β) است. افزون بر این حس انسجام در رابطه بین استرس ادراک شده با پریشانی روان شناختی و بهزیستی روان شناختی نقش میانجی داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان از اهمیت نقش میانجی حس انسجام در رابطه بین استرس ادراک شده با پریشانی روان شناختی و بهزیستی روان شناختی است. به عبارت دیگر حس انسجام به عنوان پتانسیل سلامت، در یک محیط کاری پر استرس عمل می کند؛ بنابراین طراحی مداخلات مبتنی بر این مولفه ضروری است، زیرا  احتمالا می تواند به طور قابل توجهی کارکردهای جسمانی و روان شناختی فرد را در یک محیط کاری پر استرس تغییر دهد.

    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، پریشانی روان شناختی، بهزیستی روان شناختی، حس انسجام، پرستاران
  • عبدالله عبدالباقی ثابت عبده، صمد رحیمی اقدم*، فرزانه فاطمی صفحات 62-74
    مقدمه

    ترک شغل در قشر پرستاران یکی از مسایل مهم مدیران این حوزه می باشد. عواملی بسیاری از قبیل جوغیرمدنی محیط کاری و کیفیت زندگی کاری بر قصدترک شغل پرستاران تاثیر می گذارند. در این راستا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر کیفیت زندگی کاری پرستاران بر روی قصدترک شغل با تعدیل گری جوغیرمدنی محیط کاری می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران در بیمارستان های امام رضا، شهید مدنی و کودکان تبریز بود که از بین آن ها 320  نفر به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. داده ها به وسیله پرسش نامه 2 قسمتی شامل داده های جمعیت شناسی،  و داده های مربوط به متغیرهای پژوهش جمع آوری شدند. به منظور تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است.. ابزار تحلیل داده ها نیز، نرم افزار اسمارت PLS نسخه 3.2.8 و مبتنی بر روش حداقل مربعات جزیی بود.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده از تحلیل مدل نشان گر  تایید فرضیه های پژوهش مبنی بر کیفیت زندگی کاری بر قصد ترک شغل، به صورت معکوس تاثیر دارد (t= 3.01 p= - 0/163). جو غیرمدنی محیط کار بر روی قصد ترک شغل، به صورت مستقیم  تاثیر دارد (t= 11.99 p=  0/583) و  اثر تعدیل گری جوغیرمدنی محیط کار در رابطه بین  تاثیر کیفیت زندگی کاری بر روی قصدترک شغل در پرستاران  تایید شد t= 6.84 p= - 0/327).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که اثر کیفیت زندگی کاری و جو غیرمدنی محیط کار بر روی قصدترک شغل پرستاران تایید می شوند و علاوه بر آن ها اثر تعدیل گر جو غیرمدنی محیط کار در تاثیر رابطه بین کیفیت زندگی کاری بر قصدترک شغل نیز تایید شد یعنی هر چه جو محیط کاری غیرمدنی تر است، تاثیر کیفیت زندگی کاری پایین بر افزایش قصدترک شغل نیز بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: جو غیرمدنی محیط کار، قصد ترک شغل، کیفیت زندگی کاری
  • جمیله مختاری نوری*، عباس عبادی، فریال خمسه، نگار نوروزی صفحات 75-84
    مقدمه

    مدیران پرستاری به دلیل ماهیت شغلی که دارند استرس زیادی را متحمل می شوند. هوش هیجانی مهم ترین خصیصه در رده مدیریت برای سازگاری و عمکرد شغلی بهتر در مواقع بحرانی و استرس زا است. هوش هیجانی کمک قاطعی به سازگاری بهتر با محیط پیرامون یا خلق محیطی مناسب برای دستیابی به مدیریت موثر در مراقبت های بهداشتی می کند و همچنین می تواند توانمندسازی روان شناختی مدیران پرستاری را در محیط کار به طرز موثری افزایش دهد.

    روش کار

     این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 195 نفر از مدیران پرستاری به روش تمام شماری در بیمارستان منتحب نظامی در سال 1401 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه هوش هیجانی برادبری و گریوز (2005) و پرسشنامه توانمندسازی اسپریتزر و میشرا (1997) بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 26 با بهره گیری از آزمون های آماری  توصیفی و تحلیلی (آزمون های کای دو، تی تست، آنوا، آنالیز واریانس و همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     هوش هیجانی بیشتر مدیران پرستاری 139 نفر (3/71%) در سطح متوسط، 56 نفر (7/28%) هوش هیجانی بالا و هیچکدام از مدیران هوش هیجانی پایین نداشتند. بین نمره هوش هیجانی شرکت کنندگان در پژوهش با توانمندسازی روان شناختی همبستگی مثبت و قوی (89/0=r) و سطح معناداری (05/0<p) برقرار بود.

    نتیجه گیری

    نتیجه مطالعه نشان داد که مولفه های هوش هیجانی  به طور مثبت بر ابعاد توانمندسازی روانشناختی مدیران پرستاری نظامی تاثیر می گذارد. استفاده از راهبرد آموزش برای بهبود مهارت هوش هیجانی با تاثیر بر سلامت روان مدیران پرستاری بیمارستان های نظامی در مواجهه با بحران ها و بلایا و تاثیر آن بر توانمندسازی روان شناختی مدیران پرستاری، ضرورت محسوب می شود. لذا پیشنهاد می شود که مدیران بیمارستان ها با برگزاری دوره های آموزشی، هوش هیجانی مدیران پرستاری را در محیط درمانی افزایش دهند تا منجر به افزایش توانمندسازی روان شناختی آنان شود.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، مدیران پرستاری، روان شناختی، هوش هیجانی
  • اقبال جباری، عباسعلی رستگار*، حسن عابدی جعفری، پویا پیرملکی صفحات 85-96
    مقدمه

    شادکامی حس مثبت نسبت به زندگی فردی و سازمانی را در پرستاران ایجاد می کند و همچنین موجب عملکرد بهتر شغلی، افزایش تعهد و مسیولیت پذیری در محیط کاری پرستاران می شود. رفتارهای توحیدی و دینداری که برخواسته از باورها و جهان بینی پرستاران است می تواند درک بهتری از روابط محیط ایجاد کرده و در شادکامی آنان تاثیرگذار باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر رفتارهای توحیدی و دینداری بر شادکامی پرستاران بیمارستان پاسارگاد تهران است که تاثیر این دو متغیر با میانجی گری ذهن آگاهی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر، توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل180 نفر پرستاران بیمارستان پاسارگاد در شهر تهران در سال 1402 بود. از بین جامعه آماری 123 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد که پایایی و روایی آنان مورد تایید قرار گرفت، استفاده شد. پرسشنامه ها بین پرستاران قسمت های مختلف بیمارستان در مدت سه روز توزیع و پس از ده روز جهت جمع آوری به آنان مراجعه شد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از مدلسازی معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزار SMART- PLS  استفاده شد.

    یافته ها

    رفتارهای توحیدی (t=3/413 , β=0/324) و دینداری (t=2/810 , β=0/262) تاثیر مثبت و معناداری بر شادکامی پرستاران دارند. همچنین رفتارهای توحیدی و دینداری از طریق ذهن آگاهی نیز موجب افزایش شادکامی پرستاران می شود. بر اساس شاخص vaf 6/25 درصد از تاثیرات رفتارهای توحیدی بر شادکامی از طریق میانجی گری ذهن آگاهی می باشد که در شاخص در رابطه با دینداری 9/31 درصد می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، می توان با تقویت رفتارهای توحیدی و دینداری در بین پرستاران، شادکامی آنان را افزایش داد. همچنین این عوامل می توانند از طریق ذهن آگاهی نیز موجب شادکامی بیشتر پرستاران شوند. آموزش تکنیک های ذهن آگاهی می تواند درک بهتری از سختی ها و رنج ها در پرستاران ایجاد کرده و رضایتمندی بیشتر را در آنان موجب شود.

    کلیدواژگان: رفتارهای توحیدی، دینداری، ذهن آگاهی و شادکامی
  • فاطمه کاظمی، محمدعلی چراغی* صفحات 97-101
    مقدمه

      وقوع پاندمی کووید-19 موجب تحولات اساسی در حوزه نیروی انسانی به ویژه در میان کارکنان نظام بهداشت و درمان شد. پرستاران شاغل در مراکز درمانی و بیمارستان ها در طی ارایه خدمات درمانی با چالش های متعددی مواجه می باشند که کمیت و کیفیت میزان خدمات آنان را تحت تاثیر قرار می دهد. چالش هایی که به تحقق پیوستن پرستاری حرفه ای را با مانع مواجه می کند. بررسی کلیه چالش ها از دیدگاه متاپارادایم پرستاری موجب شکل گیری دیدی عمیق و گسترده به تنوع مشکلات و تاثیرات آن ها به پرستاری خواهد شد.

    روش کار

    برای نوشتن این نامه به سردبیر از مرور روایتی استفاده شد.

    یافته ها

    هوشیاری از چالش های موجود در جامعه و به کار بستن راهکارهای اثربخش منجر به ایجاد دید سیستماتیک و عملکرد فعال می شود. چالش های به دست آمده در 3 سطح؛ ماکرو، مزو و میکرو و در 4 بعد فرد، محیط، کیفیت سلامت و پرستاری قرار می گیرند.

    نتیجه گیری

    توجه به تنوع چالش ها و تاثیرات آن ها از دیدگاه فلسفی و  متاپارادایم پرستاری موجب گستردگی بینش رهبران و مدیران این حرفه می شود. ارتقای شایستگی و صلاحیت حرفه ای پرستاران منوط به در اختیار داشتن محیط مناسب و الزامات حرفه ای است. هدف سلامت برای همه که از جمله، یکی از اهداف توسعه پایدار می باشد با واقعیت یابی پرستاری حرفه ای  در جامعه به تحقق می پیوندد

    کلیدواژگان: پرستاری، متاپارادایم، چالش ها، پاندمی کووید-19
  • فریبا جعفری، فاطمه پورحسن نژاد، مرضیه کامکار*، سهیلا دانشی صفحات 102-113
    مقدمه

    افراد مبتلا به اضطراب سلامت تصورات غلط و تفسیرهای نادرستی از سلامتی دارند و نسبت به علایم جسمی خود حساسیت بیش از حد دارند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اضطراب سلامت براساس باورهای فراشناختی، ناگویی هیجانی و اجتناب تجربه ای در پرستاران انجام شد.

    روش کار

    روش این مطالعه، توصیفی- همبستگی بود. جامعه پژوهش را تمامی پرستاران در بخش اورژانس بیمارستان ها و مراکز درمانی شهر کرمانشاه تشکیل دادند. در این مطالعه، 180 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسسشنامه پذیرش و عمل ویرایش2 (AAQ-II)، مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو (TAS-20) ، فرم کوتاه سیاهه اضطراب سلامت (HAI-18) و پرسشنامه باورهای فراشناختی  (MCQ-30) پاسخ دادند. داده‏های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری در نرم افزار SPSS-24 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین باورهای فراشناختی، ناگویی هیجانی و اجتناب تجربه ای با اضطراب سلامت در پرستاران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (01/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری نیز آشکار کرد که 5/76 درصد واریانس اضطراب سلامت پرستاران به وسیله باورهای فراشناختی، ناگویی هیجانی و اجتناب تجربه ای ‏تبیین می‏شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج می توان گفت، اگر ارزیابی افراد از علایم جسمانی تنها زمانی مشکل ساز باشد که باورهای فراشناختی خاص بالا باشند، مداخلات درمانی که به جای ارزیابی علایم، باورهای فراشناختی را هدف قرار می دهند، ممکن است موثرتر باشند. همچنین درمان های مبتنی بر پذیرش و تعهد و ذهنی سازی که منجر به کاهش اجتناب تجربه ای و افزایش ظرفیت ذهنی سازی و متعاقبا کاهش اضطراب سلامت می شوند برای پرستاران پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب سلامت، باورهای فراشناختی، ناگویی هیجانی، اجتناب تجربه ای
|
  • Narges Yousefi, Hasan Khoshakhlagh* Pages 1-9
    Introduction

    Corona disease, in addition to causing physical damage, also left a serious impact on people's mental health; Therefore, the purpose of this research was the effectiveness of reality therapy training on distress tolerance and impulsivity of people who have recovered from corona disease in rehabilitation centers of Shahrekord.

    Methods

    This study was a semi-experimental study that was conducted on people who have recovered from Corona disease in Shahrekord city. The statistical population of this research was people who recovered from corona disease in Shahrekord city. 30 people were selected by purposive sampling and randomly assigned to two experimental and control groups. Both groups completed distress tolerance and impulsivity questionnaires as a pre-test, and after 8 sessions of reality therapy protocol training to the experimental group, the two groups answered the above questionnaires again as a post-test, and the data were analyzed with statistical tests. Analysis of covariance were analyzed.

    Results

    The results showed that reality therapy training has an effect on distress tolerance and impulsivity of people recovered from corona disease (P<0.01).

    Conclusions

    According to the findings, in the reality therapy approach, with the help of controlling strategies, irresponsible behaviors can be reduced, and therefore, by using the behavioral strategies available in the reality therapy approach, as well as proper emotion management, the impulsivity of people who have recovered from corona disease can be reduced.

    Keywords: Reality therapy, distress tolerance, impulsivity, people recovered from corona disease
  • Fatemeh Jahanshahi, Morteza Ghasemi*, Mohsen Khalili, Mohsen Razani, Mohammad Mirzabeigi Pages 10-20
    Introduction

    If the employees and managers are committed, the social responsibility of the University of Medical Sciences and health and treatment services can be improved to generate income. Therefore, investigating and scrutinizing the factors affecting the income of the University of Medical Sciences and healthcare services is very important in making detailed management decisions. Therefore, the main purpose of the research is to investigate the effect of organizational commitment on financial performance with the mediating role of social responsibility in the University of Medical Sciences and Health Services of Central Province.

    methods

    The nature and method of the research was causal and applied in terms of purpose. The statistical population of this research is 243 middle and high level employees of the University of Medical Sciences and Health Services of the Central Province. The data collection method is field research. A questionnaire was used to collect data. In this research, a standard questionnaire was used and it was approved by the supervisor and consultant, hence the validity of the research questionnaires was confirmed. The reliability of the questionnaires was confirmed as (0.766). Structural equations and Lisrel software were used to test research hypotheses.

    Findings

    The research findings indicate that organizational commitment has a positive effect on financial performance with the mediating role of social responsibility. Organizational commitment has a positive effect on financial performance. Organizational commitment has a positive effect on social responsibility. Social responsibility has a positive effect on financial performance.

    Conclusion

    More committed people adhere to the values and goals of the organization and will play a more active role in the organization and will help the organization to achieve its financial goals and hence improve financial performance. Care and commitment to protecting the rights of employees leads to them also working for organizational goals, including financial goals, and hence improving financial performance.

    Keywords: organizational commitment, financial performance, social responsibility
  • Esmaeil Hani, Maryam Saeedi* Pages 21-30
    Introduction

    One of the essential tasks of pre-hospital emergency workers is to document and complete the mission form using electronic and paper forms. The current study was designed with the aim of determining the level of satisfaction of pre-hospital emergency operatives in using electronic registration and reporting forms.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted on 88 operatives of pre-hospital emergency room in Saveh city in 1402-1401. The samples were included in the study based on the inclusion criteria and by census. The data collection tool included a demographic information questionnaire and a researcher-made satisfaction questionnaire of electronic registration and reporting forms. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics and SPSS version 23 software.

    Results

    The mean and standard deviation of the total satisfaction score of the samples with the electronic registration and reporting forms (Asayar program) were 81.12 and 12.46, respectively, which were significantly (p<0.001) higher than the average. Among the dimensions of the questionnaire, the speed of recording information, ease of use, and comprehensiveness respectively received the highest satisfaction scores. The satisfaction of employees in the access dimension was lower than in other dimensions.

    Conclusion

    The level of satisfaction of pre-hospital emergency operatives with electronic registration and reporting forms (Asayar program) has been optimal.

    Keywords: Satisfaction, Pre-hospital emergency, Reporting, Electronic registration
  • Marzieh Shalikari, Bahram Mirzaian*, Ghodratollah Abbasi Pages 31-48
    Introduction

    Breast cancer (BC) is the most common cancer diagnosed in women in and one of the foremost factors behind the death of women worldwide. Hence, early diagnosis and intervention increase the probability of recovery and reduce the mortality rate. This study examined the effect of written exposure therapy and mindfulness-based stress reduction on managing pain and mental adjustment in women with breast cancer.

    Methods

    Sixty females with breast cancer referred to the Shahid Rajaei Hospital in Babolsar, Iran were randomly assigned to one of the three WET (n = 20), MBSR (n = 20) or control (n = 20) groups. WET is a 5-session low-intensity exposure-based intervention for treating PTSD. MBSR is a systematic educational program during an 8-week period. The control group had no additional contact. Measures assessing managing pain and mental adjustment were administered at baseline, post-intervention, and 2-month follow-up.

    Results

    Both the WET and MBSR groups achieved significant improvement in managing pain and mental adjustment with statistically significant differences between groups. However, However, no significant difference was reported between the effectiveness of the interventions used in the present study on pain management and adaptation to cancer in breast cancer patients.

    Conclusion

    Both WET and MBSR appear to have beneficial effects in in increasing pain management and psychological adjustment in breast cancer patients in Iran. Therefore, experts, researchers and therapists in this field can use these interventions as effective treatment options based on research evidence to improve the psychological functions of breast cancer patients along with their medical treatments and, accordingly, health indicators.
    .

    Keywords: Breast Cancer, Managing pain, Mental Adjustment, Mindfulness Based Stress Reduction, Written Exposure Therapy
  • Zinat Babaei, Elham Azar, Fariba Jafari, AmirHossein Haghighi* Pages 49-61
    Introduction

    The nursing profession is associated with difficult and stressful conditions and some psychological consequences. Also, one of the most important health potentials described in theoretical and research bases is the sense of coherence. Therefore, the present study was conducted with the aim of investigating the effect of perceived stress on psychological distress and psychological well-being with the mediating role of sense of coherence in nurses.

    Methods

    The present study was a cross-sectional correlational study. The research community included all nurses working in hospitals and medical centers in Tehran. In this study, 200 people were selected by convenience sampling method. The research tools are: Cohen Perceived Stress Scale (1983), Kessler's psychological distress questionnaire (2003), Ryff Psychological well-being scale (1989), Antonovsky’s Sence of Coherence Scale (1993). Pearson correlation, structural equation modeling and SPSS and AMOS version 23 software were used for data analysis.

    Results

    The results of the findings show the fit of the desired model. In addition, the obtained results indicate a direct, positive and significant effect between perceived stress and psychological distress (T=5.556; P<0.001; β=0.385). Also, there is a direct, negative and significant effect between perceived stress and psychological well-being (T=3.407; P<0.001; β=0.173). In addition, the sense of coherence played a mediating role in the relationship between perceived stress and psychological distress and psychological well-being.

    Conclusions

    The results of this study show the importance of the mediating role of sense of coherence in the relationship between perceived stress and psychological distress and psychological well-being. In other words, the sense of coherence acts as a health potential in a stressful work environment; therefore, it is necessary to design interventions based on this component, because it can probably significantly change a person's physical and psychological functions in a stressful work environment.

    Keywords: Perceived stress, psychological distress, psychological well-being, sense of coherence, nurses
  • Abdullah Abdul Baqi, Samad Rahimiaghdam*, Farzaneh Fatemi Pages 62-74
    Introduction

    Turnover among nurses is one of the important issues for managers in this field. Many factors such as Workplace Incivility and quality of work life affect nurses' Turnover Intention. In this regard, the aim of the current research is to investigate the effects of nurses' quality of work life on Turnover Intention with the moderating role of Workplace Incivility.

    Methods

    The present research was of the descriptive correlational type. The target population consisted of all nurses working in Imam Reza, Shahid Madani, and Children's hospitals in Tabriz. A sample of 320 nurses was selected using the available sampling method. Data were collected through a two-part questionnaire, including demographic information and research variables. Descriptive and inferential statistics were employed for data analysis. The data analysis tool used was SmartPLS version 3.2.8, based on the partial least squares (PLS) method.

    Results

    The results obtained from the model analysis indicated that the hypotheses related to the impact of the quality of work life on Turnover Intention have an inverse effect (t = 3.01, p = -0.163). The Workplace Incivility has a direct effect on the Turnover Intention (t = 11.99, p = 0.583). Additionally, the moderating effect of the Workplace Incivility in the relationship between quality of work life and the Turnover Intention among nurses was confirmed (t = 6.84, p = -0.327).

    Conclusions

    Based on the results obtained, it can be concluded that the effects quality of work life and the Workplace Incivility on nurses' Turnover Intention are confirmed. Furthermore, the moderating the effect of the atmosphere moderator Workplace Incivility was also proven in the effect of the quality of work life on the Turnover Intention, that is, the more uncivil the work environment is, the effect of the low quality of work life on the increase of Turnover Intention is also greater.

    Keywords: Workplace Incivility, Turnover Intention, quality of work life
  • Jamileh Mokhtari Noori*, Abbas Ebadi, Faryal Khamseh, Negar Nowruz Pages 75-84
    Introduction

    Nursing managers suffer a lot of stress due to the nature of their job. Emotional intelligence is the most important trait in the management category for adaptability and better job performance in critical and stressful times. Emotional intelligence helps decisively to better adapt to the surrounding environment or create a suitable environment to achieve effective management in health care and can also effectively increase the psychological empowerment of nursing managers in the work environment.

    Purpose

    This research was conducted with the aim of determining the relationship between the emotional intelligence of nursing managers and the psychological empowerment of nursing managers of a selected military hospital.

    Materials and methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted on 195 nursing managers in the selected military hospital in 1401. Data collection tools included demographic information questionnaire, Bradbury and Graves (2005) emotional intelligence questionnaire, and Spritzer and Mishra (1997) empowerment questionnaire. The collected data were analyzed using SPSS version 26 software using descriptive and analytical statistical tests (chi-square tests, t-test, ANOVA, analysis of variance and Pearson correlation).

    Findings

    139 (%71.3) nursing managers had average emotional intelligence, 56 (%28.7) had high emotional intelligence, and none of the managers had low emotional intelligence. There was a positive and strong correlation between the emotional intelligence score of the participants in the research with psychological empowerment (r=0.89) and a significant level (P<0.05).

    Conclusion

    The result of the study showed that emotional intelligence components positively affect the dimensions of psychological empowerment of military nursing managers. It is necessary to use the training strategy to improve emotional intelligence skills with an impact on the mental health of nursing managers of military hospitals in the face of crises and disasters and its effect on the psychological empowerment of nursing managers. Therefore, it is suggested that hospital managers increase the emotional intelligence of nursing managers in the treatment environment by holding training courses to lead to an increase in their psychological empowerment.

    Keywords: empowerment, nursing managers, psychological, emotional intelligence
  • Eghbal Jabari, Abasali Rastgar*, Hasan Abedi Jafari, Pooya Pirmaleki Pages 85-96
    Objectives

    Happiness creates a positive feeling towards personal and organizational life in nurses and also leads to better job performance, increased commitment and responsibility in the nurses' work environment. Oneness behaviors and Religiosity that arise from the beliefs and worldview of nurses can create a better understanding of the relationships in the environment and influence their happiness. The purpose of this research is to investigate the effect of oneness behaviors and religiosity on the happiness of nurses in a Pasargad hospital, and the effect of these two variables was also investigated with the mediation of mindfulness.

    Methods

    The present research method is descriptive-survey. The statistical population included 180 nurses of Pasargad hospital in Tehran in 1402. 123 people were selected from the statistical population by simple random sampling method and standard questionnaires were used to collect data and their reliability and validity were confirmed. Questionnaires were distributed among the nurses of different parts of the hospital within three days and after ten days they were referred to collect them. Structural equation modeling was used to analyze the research data using SMART-PLS software.

    Findings

    Oneness behaviors (t=413.3, β=0.324) and religiosity (t=2.810, β=0.262) have a positive and significant effect on nurses' happiness. Also, oneness behaviors and religiosity through mindfulness also increase the happiness of nurses. According to the vaf index, 25.6 percent of the effects of oneness behaviors on happiness are through the mediation of mindfulness, which is 31.9 percent in the index related to religiosity.

    Conclusion

    According to the findings of the research, it is possible to increase the happiness of nurses by strengthening oneness behaviors and religiosity. Also, these factors can make nurses happier through mindfulness. The training of mindfulness techniques can create a better understanding of difficulties and sufferings in nurses and cause more satisfaction in them.

    Keywords: Oneness behaviors, Religiosity, Mindfulness, Happiness
  • Fateme Kazemi, Mohammadali Cheraghi* Pages 97-101
    Introduction

    The outbreak of the Covid-19 pandemic caused fundamental changes in the field of human resources, especially among the employees of the healthcare system. Nurses working in medical centers and hospitals face many challenges during the provision of medical services, which affect the quantity and quality of their services. Challenges that hinder the realization of joining professional nursing. Examining all challenges from the perspective of nursing metaparadigm will lead to the formation of a deep and broad view of the variety of problems and their effects on nursing.

    methods

    A narrative review was used to write this letter to the editor.

    Findings

    Being aware of the challenges in society and applying effective solutions leads to creating a systematic vision and active performance. Challenges achieved in 3 levels; Macro, mezo and micro are placed in 4 dimensions of person, environment, quality of health and nursing.

    Conclusion

    Paying attention to the variety of challenges and their effects from the philosophical point of view and metaparadigm of nursing will broaden the vision of the leaders and managers of this profession. Improving the professional competence of nurses depends on having the right environment and professional requirements. The goal of health for all, which is one of the goals of sustainable development, will be realized with the realization of professional nursing in the society.

    Keywords: Nursing, metaparadigm, challenges, covid-19 pandemic
  • Fariba Jafari, Fatemeh Purhasannezhad, Marzieh Kamkar*, Soheila Daneshi Pages 102-113
    Introduction

    People with health anxiety have misconceptions and incorrect interpretations of health and excessive sensitivity to their physical symptoms. Therefore, the current research was conducted with the aim of predicting health anxiety based on metacognitive beliefs, Alexithymia and experiential avoidance in nurses.

    Methods

    The method of this study was descriptive-correlation. The research community consisted of all nurses in the emergency department of hospitals and medical centers in Kermanshah. In this study, 180 people were selected through convenience sampling and answered the Acceptance and Action Questionnaire, Toronto Alexithymia Scale, Short Form of Health Anxiety Inventory and Metacognitions Questionnaire. The collected data were analyzed using Pearson's correlation coefficient and multivariate regression analysis in SPSS-24 software.

    Results

    The results showed that there was a positive and significant relationship between metacognitive beliefs, Alexithymia, and experiential avoidance with health anxiety in nurses (P<0.01). The results of multivariate regression analysis also revealed that %76.5 of the variance of nurses' health anxiety is explained by metacognitive beliefs, Alexithymia, and experiential avoidance.

    Conclusions

    According to the results, it can be said that if people's evaluation of physical symptoms is problematic only when specific metacognitive beliefs are high, therapeutic interventions that target metacognitive beliefs instead of symptom evaluation may be more effective. Also, treatments based on acceptance and commitment and mentalization that lead to reduction of experiential avoidance and increase of mentalization capacity and subsequently reduction of health anxiety are suggested for nurses.

    Keywords: health anxiety, metacognitive beliefs, Alexithymia, experiential avoidance