فهرست مطالب

نشریه مطالعات آموزش علوم ورزشی
پیاپی 1 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ساناز ظهیری سروری*، حسن دانشمندی، نادر رهنما صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    وضعیت سر به جلو و قرارگیری استخوان کتف نسبت به ستون فقرات نقش اساسی در تعادل و وضعیت بدنی مطلوب دارند .هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیرپذیری تعادل از تغییرات زاویه کرانیوورتبرال و موقعیت قرارگیری استخوان کتف ‏پس از حمل کوله پشتی در دختران بوده است.‏
    روش ها
    براساس جدول تخمین حجم نمونه مورگان از میان دانش آموزان دختر 14 تا 18 ساله کاربر کوله پشتی، تعداد ‏‏262 نفر به عنوان نمونه با مختصات زیر که در جزیره کیش مشغول به تحصیل بودند انتخاب شدند و مورد ارزیابی ‏آنتروپومتریکی زاویه کرانیوورتبرال، تعیین موقعیت قرارگیری استخوان کتف و تعادل ایستا به ترتیب با استفاده از گونیامتر ‏یونیورسال (93/0‏‎ r =‎‏)، تست ‏LSST‏ و تست ثبات پاسچر توسط دستگاه بیودکس قرار گرفتند. میانگین سن 15 سال، وزن ‏کوله پشتی 5/3 کیلوگرم و مدت زمان حمل 16 دقیقه بوده است. سپس از این تعداد، 45 دختر با (میانگین سنی 8/15) سال ‏انتخاب شدند. آزمودنی ها کوله پشتی هایی به شیوه حمل دو طرفه گروه تجربی یک، با وزن میانگین 5/3 کیلوگرم، گروه تجربی ‏دو ‏kg‏ 8/4 ‏M+SD =‎‏ و همچنین گروه تجربی سه ‏kg‏1/6‏M+2SD = ‎، با سرعت 6/1 متر بر ثانیه بر روی تردمیل به ترتیب ‏به مدت 16، 21 و 27 دقیقه بصورت راه رفتن حمل کردند. سپس تغییرات زاویه کرانیوورتبرال، موقعیت قرارگیری استخوان کتف ‏و تعادل آنان ارزیابی مجدد شد. آنگاه داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند عاملی، آزمون تعقیبی توکی و با نرم افزار ‏SPSS‏ ویرایش20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (05/0‏P≤‎‏).‏
    یافته ها
    یافته ها نشان داد، حمل کوله پشتی بیشتر از 5/3 کیلوگرم در مدت طولانی، باعث کاهش معنی دار فاصله بخش ‏تحتانی کتف چپ تا مهره 7 پشتی در حالت ابداکشن90 (درجه) بازو شده است (25 0/0‏P=‎‏). این تغییر در زاویه کتف، ‏باعث کاهش معنی دار در تعادل شده است (023/0‏P=‎‏). اما تغییرات زاویه کرانیوورتبرال تفاوت معنی دار را در سه گروه نشان ‏نداد. ‏
    نتیجه گیری
    حمل کوله پشتی باعث کاهش معنی دار فاصله بخش تحتانی کتف چپ تا مهره 7 پشتی در حالت ‏ابداکشن90 (درجه) بازو شده است، که این امر اثر منفی بر تعادل داشته است. بنابراین توصیه می شود، دختران از حمل کوله ‏پشتی بالاتر از 6 درصد وزن بدن خود در مدت بیش از 16 دقیقه خودداری کنند.‏
    کلیدواژگان: کوله پشتی، تعادل، زاویه کرانیوورتبرال، موقعیت قرارگیری استخوان کتف
  • علی اصغر دورودیان*، شایسته حسام فر، تهمینه بهادری صفحات 9-16
    پیشینه و
    اهداف
    اماکن ورزشی برای ادامه حیات خود نیازمند بازگشت مجدد مشتریان است. فعالیت های اماکن ورزشی تاثیر مثبتی بر دلبستگی به مکان دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر دلبستگی به مکان باتوجه به نقش میانجی تعهد به اماکن ورزشی در مشتریان ‏اماکن آبی بود.
    روش ها
    روش این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بوده و جامعه آماری آن را مشتریان اماکن ابی تشکیل دادند. به علت ‏نامشخص بودن جامعه آماری حجم نمونه برابر با 384 نفر در نظر گرفته شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و روابط بین متغیرها نیز ‏نرم افزار اسمارت پی ال اس سه مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهند که سرمایه اجتماعی به ترتیب اثر معناداری بر تعهد به ‏اماکن ورزشی و دلبستگی به مکان دارد. تعهد به اماکن ورزشی نیز بر دلبستگی به مکان تاثیر دارد. همچنین تعهد به اماکن ورزشی نقش ‏میانجی بین متغیرهای سرمایه اجتماعی و دلبستگی به مکان دارد. همچنین مشخص گردید که مولفه های تعهد به اماکن ورزشی به جزء مولفه هنجاری قابلیت توضیح دلبستگی به مکان را دارند در این بین مولفه مستمر بیشترین و مولفه عاطفی کمترین میزان اثرگذاری را داشتند.
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها مشخص می شود که هرچند سرمایه اجتماعی به طور ‏قابل توجهی توانایی پیش بینی دلبستگی به مکان را دارد؛ اما درک این مکانیزم و دست یابی به دلبستگی به مکان، نیازمند توجه به تعهد به ‏اماکن ورزشی می باشد. ‏پیشنهاد می شود متغیرهای جمعیت شناختی به عنوان متغیرهای تعدیل گرددر ارتباط بین متغیرهای سرمایه اجتماعی و دلبستگی به مکان مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تعهد به اماکن ورزشی، سرمایه اجتماعی، دلبستگی به مکان، مشتریان، اماکن آبی
  • غلامرضا لطفی، سیدکاوس صالحی*، هیوا احمدی صفحات 17-24
    پیشینه و
    اهداف
    الگوهای آموزشی تاثیر مهمی بر فرایند یاددهی و یادگیری دارند. هدف از اجرای تحقیق حاضر بررسی تاثیر الگوهای آموزشی سنتی و نوین بر یادگیری شوت ‏هندبال بود.
    روش ها
    برای این منظور از جامعه در دسترس تعداد 36 دانش آموز مبتدی در هندبال با دامنه سنی 14 تا 16 سال انتخاب و به صورت داوطلبانه در این تحقیق ‏شرکت نمودند. شرکت کنندگان براساس نمرات پیش آزمون در سه گروه 12 نفری شامل تی جی اف یو، اس دی تی و آموزش مستقیم گمارش شدند. شرکت ‏کنندگان در مرحله آموزش مقدماتی برای آشنایی با تکلیف آموزش یکسان دریافت کردند. سپس از همه آزمودنی ها پیش آزمون به عمل آمد. در مرحله اکتساب ‏سه گروه در مدت 5 هفته با جلسات دو روز در هفته و هر جلسه 60 دقیقه در مجموع 10 جلسه تحت آموزش با الگوهای تی جی اف یو، اس دی تی و مستقیم قرار ‏گرفتند. در پایان آخرین جلسه تمرین از شرکت کنندگان پس آزمون تکلیف ملاک به عمل آمد. پس از گذشت 48 ساعت بی تمرینی از شرکت کنندگان آزمون ‏یادداری اخذ شد.
    یافته ها
    یافته های آزمون تحلیل واریانس یک راهه در مرحله پس آزمون و یادداری شوت هندبال نشان داد تفاوت معناداری بین سه گروه وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    با ‏توجه به یافته های تحقیق به مربیان و معلمان تربیت بدنی توصیه می شود به هنگام کار با دانش آموزان دامنه ای از چالش ها را ایجاد کنند تا نیازهای هر یک از افراد ‏گروه تامین شود و همچنین اهداف و مراحل رسیدن به آنها در زمینه تکلیفی باشد که یادگیرندگان می خواهند بیاموزند.‏
    کلیدواژگان: آموزش سنتی، آموزش مستقیم، آموزش نوین، شوت هندبال، الگوهای آموزشی
  • ارزو اسکندری شهرابی*، پیمان قاسمی، دکتر محمد fashi صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    با توجه به ماهیت رشته فوتبال که در فضای باز و میزبانی شهرهایی با شرایط اب و هوایی متفاوت برگزار می شود و ‏تغییرات دمایی هوا و ارتفاع بر عملکرد بازیکنان تاثیرگزار است هدف ‏ از تحقیق حاضر بررسی تغییرات هماتولوژیک ‏دانشجویان فوتبالیست مرد در پاسخ به مسابقه فوتبال در ارتفاع متوسط ‏ با آب و هوای گرم بود.روش ها‎ ‎‏: 10 ‏نفر ‏ از دانشجویان فوتبالیست منتخب دانشگاه های ‏ تهران(به استثنای دروازبان) با میانگین سن 42/0±38/21سال، قد ‏‏23/4±76/178 سانتیمتر و وزن بدن ‏ ‏31/5±5/73 کیلوگرم در پژوهش شرکت کردند. یک ساعت قبل از مسابقه، بلافاصله ‏و 24ساعت پس از مسابقه نمونه خون از بازیکنان گرفته شد و برای بررسی سلول های سفید، قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، ‏پلاکت ها و حجم پلاسما به وسیله آزمایش شمارش سلول های خون به آزمایشگاه فرستاده شد و نتایج آن بوسیله آمار ‏توصیفی (میانگین ± انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل واریانس در ‏ اندازه گیری های تکراری)همراه با روش متقابل ‏مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد ‏که بین میانگین سلول های ‏ سفید خون(001/0‏p=‎‏) ‏و نیز پلاکت ها (003/0‏p=‎‏) قبل، بلافاصله و 24 ساعت تفاوت معناداری وجود دارد. در مورد سلول های ‏ قرمز خون، ‏هموگلوبین، هماتوکریت و حجم پلاسما تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فشار متابولیک ‏حاصل از یک مسابقه فوتبال در شرایط هایپوکسی ناشی ارتفاع و گرمای محیطی تا 24 ساعت پس از مسابقه باقی می ماند. ‏اگر چه تغییرات ناشی از این شرایط چشمگیر نبود. بنابراین، به مربیان فوتبال توصیه می شود به منظور برگشت ‏سلول های سفید و پلاکت به مقدار طبیعی، ریکاوری طولانی تری (بیش از 24 ساعت) را پس از یک مسابقه فوتبال در ارتفاع ‏متوسط و هوای گرم برای بازیکنان در نظر بگیرند و در روز پس از مسابقه از انجام تمرینات شدید خودداری نمایند. ‏
    کلیدواژگان: مسابقه فوتبال، هماتولوژی، ارتفاع متوسط، آب و هوای گرم
  • زهرا کوهستانی سینی*، سعیده عزیزیان، بنفشه فرودی صفحات 31-38
    پیشینه و
    اهداف
    هورمون ها تقریبا برتمام جنبه های فیزیولوژیک موثرند و دراصل به عنوان بخش مکمل سیستم عصبی مرکزی عمل می کنند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر هشت هفته تمرین در منزل بر کورتیزول، دی هیدرواپی اندرسترون و نسبت دی هیدرواپی ‏اندرسترون به کورتیزول سرم دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم بود.
    روش ها
    16 نفر از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم ‏شهرستان گلبهار به صورت هدفمند در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین و کنترل (هر گروه 8 نفر) تقسیم ‏شدند. گروه تمرین در یک برنامه هشت هفته ای تمرین در منزل شامل تمرینات ایروبیک 5 جلسه در هفته و هر جلسه به ترتیب ‏‏20، 25، 30، 35، 40، 45، 50 و 55 دقیقه برای هفته های اول تا هشتم شرکت کردند. قبل و بعد از هشت هفته، نمونه خونی ‏استراحتی از هر دو گروه اخذ گردید، و مقادیر کورتیزول، دی هیدرواپی اندرسترون و نیز نسبت دی هیدرواپی اندرسترون به ‏کورتیزول اندازه گیری و محاسبه شد. از روش آماری تحلیل واریانس بین-درون آزمودنی ها جهت مقایسه تغییرات متغیرها بین دو ‏گروه استفاده شد.
    یافته ها
    کورتیزول در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنادار افزایش یافت (‏P=0.026‎‏). دی هیدرواپی ‏اندرسترون و نسبت دی هیدرواپی اندرسترون به کورتیزول در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنادار کاهش یافتند ‏‏(به ترتیب ‏P=0.005‎‏ و ‏P=0.006‎‏).
    نتیجه گیری
    احتمالا هشت هفته تمرین ایروبیک منجر به ایجاد شرایط کاتابولیک در دانش آموزان دختر ‏مقطع متوسطه دوم شده که ممکن است منجر به پیشگیری از اضافه وزن در آنها شود. ‏
    کلیدواژگان: تمرین در منزل، کورتیزول، دی هیدرواپی اندرسترون، ایروبیک، دختران دانش آموز
  • حسن سپهری بناب*، زهرا اصغری، ابراهیم نیک پی مطلق بناب، امید رحیمی صفحات 39-48
    پیشینه و
    اهداف
    شرایط پراسترس زندگی امروزی، تنظیم هیجانات را برای افراد دشوار می کند که می تواند مشکلات روان شناختی و اختلالات بسیاری را در رفتار و کارکردهای فردی به وجود آورد ولی انتخاب سبک زندگی فعال می تواند در مدیریت و پیشگیری از آشفتگی های هیجانی موثر واقع شده و کنترل فرد بر هیجانات را بهبود بخشد. بنابراین هدف تحقیق حاضر، مطالعه تفاوت کارکردهای اجرایی و توانایی تنظیم هیجانات در افراد با سبک زندگی فعال و غیرفعال با در نظر ‏گرفتن تفاوت های جنسیتی بود.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع علی- مقایسه ای و انتخاب نمونه ها به صورت هدفمند از بین دانشجویان دانشگاه پیام ‏نور تبریز به تعداد 80 نفر در دو گروه فعال (20 نفر دختر، 20 نفر پسر) و غیرفعال (20 نفر دختر، 20 نفر پسر) بود. شناسایی افراد فعال ‏و غیرفعال با استفاده از پرسشنامه میزان فعالیت بدنی شارکی، ارزیابی توانایی تنظیم هیجانات و کارکردهای اجرایی نیز به ترتیب با ‏استفاده از مقیاس های تنظیم هیجانی گروس و جان (2003)، آزمون های فلانکر و دسته بندی کارت های ویسکانسین انجام شد.
    یافته ها
    نتایج ‏حاصل از تحلیل واریانس با اندازه گیری دوعاملی نشان داد بین کارکردهای اجرایی و توانایی تنظیم هیجانی دانشجویان فعال و غیرفعال ‏تفاوت معناداری وجود دارد (‏p<0.05‎‏)، ولی در عملکرد پسران و دختران تفاوت معناداری وجود نداشت (‏p>0.05‎‏).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج ‏حاصل تمرینات جسمانی و ورزشی به عنوان یکی از راهکارها و استراتژی های تنظیم هیجانی و توسعه کارکردهای اجرایی برای عموم ‏افراد پیشنهاد می شود.‏
    کلیدواژگان: افراد فعال و غیرفعال، تفاوت جنسیتی، تنظیم هیجان، کارکردهای اجرایی
  • امیر مونسان*، فاطمه نورزاد صفحات 49-54
    زمینه و هدف
    عموما اعتقاد بر این است که سردکردن فعال برای ارتقای ریکاوری پس از ورزش موثرتر از سردکردن غیرفعال بدون ‏فعالیت است. با این حال، تحقیق در مورد این موضوع هرگز ترکیب نشده است که آیا این باور درست است یا خیر. این بررسی تاثیر حاد ‏سردکردن فعال و غیرفعال بعد از ورزش بر تغییرات فشارخون و ضربان قلب بازیکنان نوجوان پسر بسکتبالیست مقایسه کرد.‏
    روش ها
    پژوهش حاضر بر تعداد 20 پسر نوجوان بسکتبالیست بین سنین 12 تا 14 سال از آکادمی بسکتبال مهر اراک بود که به ‏صورت داوطلبانه و سپس به طور تصادفی در دو گروه برابر 10 نفری تقسیم بندی شدند. داده های پایه شامل قد، وزن، شاخص توده بدن ‏و میزان ضربان قلب و فشارخون افراد در مرحله پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. گروه اول آزمودنی ها با روش سردکردن فعال ‏‏(ایستا) و گروه دوم با یک سردکردن غیرفعال شامل نشستن، دراز کشیدن یا ایستادن (بدون راه رفتن) 1 ساعت پس از تمرین مورد ‏ارزیابی قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و از آزمون تی دو نمونه مستقل جهت بررسی ‏معناداری تفاوت بین گروه ها استفاده شد.‏
    یافته ها
    نتایج، احتمال بی تاثیر بودن سردکردن بر فشارخون و ضربان قلب بسکتبالیست های پسر نوجوان را نشان داد.‏
    نتیجه گیری
    بر اساس شواهد تجربی موجود ، سردکردن فعال تا حد زیادی برای بهبود بیشتر فشارخون و ضربان قلب پس از ورزش بی ‏اثر است، اما با این وجود ممکن است در مقایسه با سرد کردن غیرفعال فوایدی را ارایه دهد.‏
    کلیدواژگان: _ سردکردن، ضربان قلب، فشارخون سیستولی و دیاستولی، _ بسکتبال
  • مجید کاشف، معصومه شهبازی*، محمد حسین علیزاده صفحات 55-59
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر هنجاریابی و تعیین روایی و پایایی آزمونهای مهارتی رشته ی تکواندو بود.
    روش ها
    با بررسی مهارت های متداول و با نظرسنجی از مربیان و ورزشکاران نخبه این رشته، از ‏بین تمامی آزمون های موجود، پنج آزمونی که قبلا توسط مولف طراحی گردیده بود برای اندازه گیری مهارتهای اصلی انتخاب شد. سپس برای تعیین پایایی و روایی محتوای ‏آزمون های منتخب، 30 نفر از تکواندوکاران مرد نخبه باشگاه پیروزی کرج با میانگین سنی 2±20 سال، برای مشارکت در تحقیق انتخاب شدند و آزمون های منتخب را در دو مرحله ‏اجرا نمودند. برای بررسی پایایی آزمون ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و برای تعیین روایی محتوای آنها، بر اساس نتایج مسابقات و قضاوت مربیان، از ضریب همبستگی ‏اسپیرمن استفاده گردید. یافته ها یافته ها نشان داد که ضرایب همبستگی سه آزمون از پنج آزمون انتخاب شده معنی دار بودند (‏P≤0/05‎‏).نتیجه گیری بنابراین، آزمونهای سرعت ضربه پا (‏R=0/95‎‏ و ‏V=0/75‎‏)، قدرت ضربه دست (‏R=0/91‎‏ و ‏V=0/81‎‏) و سرعت مهارت ترکیبی (یازده ضربه) (‏R=0/88‎‏ و ‏V=0/79‎‏)، در سطح قابل قبولی از اعتماد و اطمینان تشخیص داده ‏شدند.‏‎ ‎در نهایت برای سه آزمون مورد نظر نورم های پنچ ارزشی تدوین گردید. ‏
    کلیدواژگان: تکواندو، آزمون های مهارتی، هنجاریابی، روایی و پایایی
|
  • Sanaz Zahiri Sarvari *, Hassan Daneshmandi, Nader Rahnama Pages 1-8
    Background and Objectives
    The position of the scapula after carrying a backpack in girls is very important. The purpose of this research was to investigate the influence of balance on changes in the craniovertebral angle and the position of the scapula after carrying a backpack in girls.
    Methods
    First, according the Morgan table for sample size estimation through the user's backpack ‎female students, 262 subjects were selected from Kish Island with the following coordinates. The ‎anthropometric assessment and determine on Craniovertebral angle, the position of the scapula and ‎static balance, Postural Stability test with a universal goniometer (r =0.93) kibler test and Biodex ‎were used. The mean age 15 years, weight 3.5 kg backpack and duration of carrying backpacks is ‎‎16 minutes. Then, 45 girls (mean age 15.8 years) were selected. Subjects backpack-style carrying ‎two-way. Experimental group one carrying mean weight 3.5 kg, Experimental group two ‎M=SD=4.8 kg, and Experimental group three M=SD=6.1 Kg with a speed of 1.6 meters per ‎second respectively 16, 21 and 27 minutes on the treadmill due to walking. Then Craniovertebral ‎angle, the position of the scapula and static balance they were re-evaluation. Then the data using ‎MANOVA, Tukey Post-Hoc and data were analyzed with SPSS software, version 20 (P≤0.05). ‎
    Results
    Carry backpacks more than 3.5 kg for users in this research, and in the long time ‎causes to significant decrease in the sub Scapula angle to T7 distance when abduction 90 ‎‎(degrees) arm (P=0.025) and this changes causes to decrease the static balance ‎‎(P=0.023). Changes Craniovertebral angle showed no significant difference among the ‎three groups. ‎
    Conclusion
    As a result of a significant reduction in the sub Scapula angle to T7 distance ‎when abduction of 90 (degrees) arm and changes in upper limb postural balance has ‎decreased. So, it is recommended, the girls from carrying backpacks higher than %6 of ‎their body weight over 16 minutes refrain.‎
    Keywords: Backpack, Balance, Craniovertebral Angle, Scapula Position
  • Ali Asghar Doroudian *, Shayesteh Hesamfar, Tahmineh Bahadori Pages 9-16
    Background and Objectives
    In order to survive, sports facilities need customers to return The influence of social investment on the ‎affection for the location. The objective of the present investigation was to examine the influence of social investment on the ‎affection for the location according to the mediating role of commitment to sport places among ‎customers of watery places in north of Tehran.
    Methods
    The method of this investigation is of descriptive-‎correlative type and its statistical society is formed by the customers of watery places in north of ‎Tehran. Due to specificity of the statistical society, the sample volume was considered 384 people. In ‎order to analyze the data and the relation between the variables, Smart PLS 3 software was used.
    Findings
    ‎Findings represent that the social investment has a meaningful influence on sport places and affection ‎for the location respectively. Commitment to sport places also influences on affection to the location. ‎Also, commitment to sport places plays a mediating role between the variables of social investment ‎and affection for the location. It was also found that the components of commitment to sports venues, apart from the normative component, have the ability to explain attachment to the place, in between, the continuous component had the highest and the emotional component had the lowest effect.
    Conclusion
    Based on findings, it is determined that although social investment has ‎the ability to anticipate affection for the location significantly; But understanding this mechanism and ‎achieving the affection for the location require paying attention to the commitment to the sport ‎places.‎
    Keywords: commitment to sport places, social investment, affection for the location, customers, watery places
  • Gholamreza Lotfi, Sayed Kavos Salehi *, Hiwa Ahmadi Pages 17-24
    Background and Objectives
    Teaching models have an important impact on the teaching and learning process. The purpose of this study was to ‎investigate the effect of traditional and modern teaching models (TGFU and SDT) on Handball shoot learning.
    Methods
    For ‎this purpose, 36 unexperienced students in handball with the age of 14 to 16 years volunteered to participate in ‎this study. Participants were assigned to three groups of 12 each including TGFU, SDT, and direct teaching model ‎‎(control) based on pre-test scores. In the elementary education phase, the students received the same training in ‎basic education and familiarity with the type of skills and advocacy. Then all students were asked to determine their ‎pre-test level. In the acquisition phase to match the research environment with school education conditions, the ‎three groups were trained for 5 weeks with sessions two days a week and each session 60 minutes for a total of 10 ‎sessions with TGFU, SDT and control models. At the end of the last training session, all students received the ‎standard post-test assignment. After 48 hours, three groups received retention test.
    Findings
    The results of one-way ANOVA ‎test in post-test and retention showed no significant difference between the three groups.
    Conclusion
    Physical educators and ‎coaches are advised to create a range of challenges to meet the needs of each individual in the group and the goals ‎and steps to be taken in the task that they want to learn.‎
    Keywords: Traditional teaching, Direct teaching, Modern teaching, Handball shoot, Teaching patterns
  • Arezoo Eskandari Shahrabi *, Peyman Ghasemi, Mohamad Fashi Pages 25-30
    Background and Objectives
    Considering the nature of soccer field which is held in the open air and hosting cities with different weather conditions and changes in air temperature and altitude have an effect on the performance of the players, the purpose of this research is to investigate the hematological changes of male soccer player students in response to The soccer match was at medium altitude with hot weather.
    Methods
    10 student soccer players (except ‎Goalkeeper‎) with a mean age of 21.38± 0.42 years, Height 178 .76±4.23 cm, weight 70.33± ‎‎5.31 kg participated in the study. one hour before the match, immediately after and 24 hours ‎after the match, venous blood samples were taken for determination of white blood cells, red ‎blood cells, hemoglobin, hematocrit and Platelets‎ by CBC test. Descriptive statistics (the ‎mean ± standard deviation) and inferential statistics (ANOVA repeated measure) with contrast ‎methods (simple and repeat) were used for analysis data.
    Findings
    This study ‎shows that there is significant difference for white blood cell (P=0.001) and platelets (P=0.003) ‎before, immediately after and 24 hours after football match. There is no significant difference ‎for red blood cells, hemoglobin, hematocrit and plasma volume.
    Conclusion
    The physiological ‎pressure resulting from a football match played in hypoxic conditions because of altitude and ‎environmental heat continues for up to 24 hours following the game. Although these conditions ‎did not result in significant changes. To return white cells and platelets to normal levels, soccer ‎coaches are advised to consider a longer recovery period (over 24 hours) after a soccer match, ‎and to avoid intense and competitive training the following day.‎
    Keywords: Soccer Match, Hematology, Moderate Altitude, Hot weather
  • Zahra Koohestani Sini *, Saeideh Azizian, Banafsheh Foroudi Pages 31-38
    Background and Objectives
    Hormones affect almost all physiological aspects and actually act as a complementary part of the central nervous system. The aim of the present study was to determine the effect of eight weeks of home exercise on cortisol, androgen dehydroepiandrosterone and the ratio of androgen dehydroepiandrosterone to serum cortisol in female high school students.
    Methods
    16 female students of the second secondary level of Golbahar city were purposefully selected and randomly placed in two educational and control groups (8 people in each group). The exercise group participated in an 8-week exercise program at home including aerobic exercises 5 sessions per week and each session for 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, and 55 minutes for the first to eighth weeks. Before and after eight weeks, resting blood samples were taken from both groups, and the amounts of cortisol, dehydroepiandrosterone, and the ratio of dehydroepiandrosterone to cortisol were measured and calculated. The statistical method of analysis of variance between and within the subjects was used to compare the changes in the variables between the two groups.
    Findings
    Cortisol in the training group compared to the control group means increased (P=0.026). Dehydroepiandrosterone and the ratio of dehydroepiandrosterone to cortisol decreased significantly in the training group compared to the control group (P=0.005 and P=0.006, respectively).
    Conclusion
    Probably, eight weeks of aerobic training has led to the development of catabolic conditions in high school female students, which may lead to the prevention of overweight in them.
    Keywords: Home Exercise, Cortisol, Dehydroepiandrosterone, Aerobics, Female Students
  • Hasan Sepehri Bonab *, Zahra Asghari, Ebrahim Nikpey Motlag Bonab, Omid Rahimi Pages 39-48
    Background and Objectives
    The stressful conditions of today's life make it difficult for people to regulate their emotions, which can cause many psychological problems and disorders in individual behavior and functions, but choosing an active lifestyle can be effective in managing and preventing emotional disturbances and improving a person's control over emotions. Therefore, the aim of this research was to study the difference in executive functions and the ability to regulate emotions in people with active and inactive lifestyles, considering gender differences.
    Methods
    The present study was of a causal-comparative type and the participants were selected purposefully from among the students of Payam Noor University of Tabriz, 80 people in two active (20 girls, 20 boys) and inactive (20 girls, 20 boys) groups. Active and inactive people were identified using Sharkey's physical activity questionnaire, emotional regulation ability and executive functions were evaluated using Gross and John (2003) emotional regulation scales, Flanker tests and Wisconsin cards, respectively.
    Findings
    The results of analysis of variance with two-factor measurement showed that there is a significant difference between the executive functions and emotional regulation ability of active and inactive students (p<0.05), but there was no significant difference in the performance of boys and girls.
    Conclusion
    According to the results, physical and sports exercises are suggested as one of the solutions and strategies for emotional regulation and development of executive functions for the general public.
    Keywords: Active or inactive Individuals, Emotional regulation, Executive functions, Gender differences
  • Amir Mounesan *, Fatemeh Nourzad Pages 49-54
    Background and Objective
    Active cool-down is generally believed to be more focused than passive cool-down ‎without activity for promoting post-exercise recovery. However, research has never been done to see ‎if this belief is true. This study compared the acute effect of active and passive cool-down after ‎exercise on blood pressure and heart rate of teenage boy basketball players.‎
    Methods
    The current research was on the number of 20 teenage basketball players between the ‎ages of 12 and 14 from Mehr Arak Basketball Academy, who were voluntarily and then randomly ‎divided into two groups of 10 people. Basic data including height, weight, body mass index, heart rate ‎and blood pressure were measured in the pre-test and post-test stages. The first group of subjects ‎was evaluated with an active (static) cool-down method and the second group with a passive cool-‎down including sitting, lying or standing (without walking) 1 hour after exercise. To analyze the data, ‎the Kolmogorov-Smirnov test and the t-test of two independent samples were used to check the ‎significance of the difference between the groups.‎
    Finding
    The results showed the possibility that cool-down has no effect on the blood pressure and ‎heart rate of teenage boy basketball players.‎
    Conclusion
    Based on the available empirical evidence, active cool-down is largely ineffective for ‎further improvement in blood pressure and heart rate after exercise, but may nevertheless provide ‎benefits compared with passive cool-down.‎
    Keywords: _ cool-down, heart rate, ., systolic, diastolic blood pressure, _ basketball
  • Majid Kashef, Masumeh Shahbazi *, Mohammad Hossein Alizadeh Pages 55-59
    Background and Objectives
    The purpose of this study was to standardize and determine the validity and reliability of Taekwondo skill tests.
    Methods
    By reviewing common skills and surveying elite coaches and athletes in this field, from all available tests, five previously designed by the author were selected to measure main skills. Then, to determine the reliability and content validity of the selected tests, 30 elite male taekwondo athletes of Piroozi Karaj Club were participated in this study and performed these selected tests in two phases by using the age of 20±2 years. Pearson correlation coefficient was used to evaluate the reliability of the tests and based on the results of the competitions and the judgment of the coaches; content validity was determined by using Spearman’s rank correlation coefficient.
    Results
    The results showed that the correlation coefficients of three of the five selected tests were significant (P≤0.05).
    Conclusion
    Use of foot impact speed test (R=0.95 and V=0.75), hand impact strength (R=0.91 and V=0.81) and combined skill speed (eleven strokes) (R=0.88 and V=0.79), was found to be at an acceptable level of trust and confidence. Finally, five value norms have been developed for the three desired tests.
    Keywords: Taekwondo, Skills Tests, Standardization, Validity, reliability