فهرست مطالب

مطالعات آموزش علوم ورزشی - پیاپی 2 (پاییز 1402)

نشریه مطالعات آموزش علوم ورزشی
پیاپی 2 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین پورسلطانی زرندی* صفحات 1-10
    پیشینه و اهداف

    کیفیت تدریس یکی از مهم ترین عوامل موثر بر پیشرفت دانش آموزان در تمامی محیط های آموزشی است. هدف از انجام این پژوهش تحلیل اثربخشی دوره های آموزشی ضمن خدمت ویژه معلمان ورزش بر مبنای مدل کرک پاتریک بود.

    روش ها :

    روش تحقیق از نوع توصیفی و از دسته پژوهش های علی- پس رویدادی است. جامعه آماری این پژوهش را معلمان ورزش شهر کرج (800=N) تشکیل دادند. با استفاده از فرمول کوکران تعداد نمونه آماری برابر با 260 تن برآورد شد که به صورت نمونه گیری خوشه ای تصادفی از بین اعضاء جامعه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 32 سوال در قالب طیف پنج ارزشی لیکرت بود که به کمک آن اثربخشی دوره آموزشی بر اساس مدل کرک پاتریک در چهار سطح واکنش، یادگیری، رفتار و نتیجه گیری اندازه گیری شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه از نظرات اصلاحی اساتید متخصص تعیین شد و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ 81/0 به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری t تک نمونه ای، t مستقل، فریدمن و تحلیل مسیر در نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد عوامل واکنش، رفتار، یادگیری و نتایج تاثیر مثبت و معناداری بر اثربخشی دوره های آموزش ضمن خدمت دارند و میانگین نمرات معلمان ورزش از اثربخشی این مولفه ها بالاتر از حد متوسط بود. از طرفی بالاتر میانگین رتبه مربوط به مولفه رفتار بود. همچنین بین معلمان بر اساس مدرک تحصیلی در تمامی مولفه ها تفاوت معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    بنابراین چنین نتیجه گیری می شود که اثربخش بودن دوره های آموزشی ضمن خدمت در هر چهار سطح می باشد که علت آن را می توان افزایش درک و ایجاد دانش و نگرش مثبت معلمان نسبت به اهمیت و چگونگی اجرای فرآیند آموزش به معلمان دانست.

    کلیدواژگان: اثربخشی، ارزشیابی، آموزش، ضمن خدمت، معلمان ورزش
  • نرگس اعظم نظامی*، علی زارعی، فرشاد تجاری، سید حمید سجادی هزاوه صفحات 11-20
    زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف تاثیر حمایت ورزشی والدین و ادراک دانش آموزان ازحمایت والدین بر احساس اجتماعی شدن دانش آموزان انجام شد .

    روش ها

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی- همبستگی با استفاده از ابزار پرسشنامه می باشد. جامعه آماری را کلیه دانش آموزان دختر و پسر 9 تا 11ساله شهر تهران و والدین آن ها تشکیل دادند که تعداد آن ها 299610 نفر بود که براساس جدول مورگان تعداد 384 نفر انتخاب و تعداد 400 پرسشنامه به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی توزیع شد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد پرسشنامه ادراک دانش آموزان از حمایت والدین ویلک و همکاران (2018) ، پرسشنامه حمایت ورزشی والدین از فعالیت بدنی بیتز و همکاران (2006) و پرسشنامه احساس اجتماعی شدن وود و همکاران (2010) استفاده شد. روایی سوالات پرسشنامه ها توسط 5 نفر از اساتید حوزه مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و 5 نفر از اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب تایید و پایایی سوالات نیز با آزمون آلفای کرونباخ محاسبه شد که به ترتیب آلفای کرونباخ 78/0، 77/0 و 0.89بود. جهت تحلیل یافته ها از نرم افزار spss22 و جهت بررسی فرضیه ها از آزمون تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که حمایت ورزشی والدین و ادراک دانش آموزان از حمایت والدین با سطح اطمینان 95% و p<0.05 تاثیر معناداری بر احساس اجتماعی شدن دانش آموزان 9 تا 11 سال دارد.

    نتیجه گیری

    باتوجه به یافته های تحقیق پیشنهاد می شود برنامه های فعالیت بدنی به صورت خانوادگی و گروهی در اولویت برنامه های خانواده ها قرار گیرد و والدین زمان بیشتری را با فرزندان خود سپری کنند. همچنین بهتر است مدارس از حمایت های ورزشی والدین درفعالیت های بدنی دانش آموزان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: حمایت ورزشی، ادراک دانش آموزان، حمایت والدین، احساس اجتماعی، دانش آموزان
  • میثم رحیمی زاده*، زهرا کرمی، عباس نظریان مادوانی صفحات 21-30
    پیشینه و اهداف

    آموزش مجازی درس تربیت بدنی، معلمان را با چالش های زیادی روبرو کرده است. هدف از تحقیق حاضر ارایه مدل درس تربیت بدنی در مدارس در زمان پسا کرونا و ارایه راهکار می باشد.

    روش ها

     هدف کاربردی تحقیق جاضر فقط و تنها فقط کشف و احصاء مقولات و مولفه های شناسایی چالش های درس تربیت بدنی در مدارس در زمان شیوع ویروس و پساکرونا با تبعیت از الگوی اشتراوس و کوربین (1990) بود. تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات پست مدرن بود. رویکرد این تحقیق، کیفی و استراتژی مورد استفاده در این تحقیق استراتژی پدیدارشناسی است که خود در اختیار استراتژی گرندد تیوری بود و تاکتیک مورداستفاده تحلیل محتوای پنهان است. شیوه اجرای تحقیق به صورت مطالعات میدانی است.  جامعه آماری تحقیق را در مرحله اول کلیه اساتید و متخصصان مدیریت ورزشی که سابقه فعالیت پژوهشی در برنامه ریزی درس تربیت بدنی را دارند، تمامی معلمان تربیت بدنی و کارشناسان تربیت بدنی اداره آموزش وپرورش شهر تهران تشکیل دادند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی تا دستیابی به اشباع نظری انجام شد. 15 نفر به روش نمونه گیری غیراحتمالی، هدفمند و گلوله برفی، از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته نسبت به جمع آوری اطلاعات از طریق پاسخ به سوالات تحقیق پاسخ دادند و مصاحبه ها تا مرز اشباع نظری ادامه یافت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد مهم ترین راهبردها پیشنهادی کارشناسان در سه دسته طبقه بندی شد که عبارت اند از بهبود امکانات و زیرساخت های آموزش مجازی درس تربیت بدنی، رویکردهای نوین آموزشی برای این درس و تقویت انگیزش و نگرش در دانش آموزان، معلمین و همچنین در والدین می باشد.

    نتیجه گیری

    در پایان براساس نتایج می توان گفت با توجه به چالش های شناسایی شده و ارایه راهکارها به منظور بهبود آموزش درس تربیت بدنی در مدارس از پیشنهادات موجود استفاده شود.

    کلیدواژگان: تربیت بدنی، ویروس کرونا، مدارس، راهبرد، داده بنیاد
  • رامین ایرجی نقندر*، مریم پورجعفریان، سارا کشکر صفحات 31-40
    پیشینه و اهداف

    ورزش و تربیت بدنی به عنوان تنظیماتی در نظر گرفته می شود که می تواند مهارت های زندگی شرکت کنندگان را افزایش دهد. هدف از انجام این پژوهش تحلیل اثربخشی مدیریت مهارت های زندگی اسلامی بر عملکرد فردی دانش آموزان ورزشکار مدارس امام حسین (ع) مشهد بود.

    روش ها :

    جامعه آماری این پژوهش را دانش آموزان ورزشکار مقاطع متوسطه اول و دوم مدارس امام حسین (ع) در شهر مشهد به تعداد (450=N) تشکیل دادند. با استفاده از جدول مورگان تعداد نمونه آماری برابر با 208 نفر برآورد شد که به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های مهارت های زندگی ساخته لورکان و جاستین (2017) و عملکرد فردی ساخته کومپانز (2014) استفاده شد. جهت بررسی روایی ترجمه ابزار اندازه گیری از روش استاندارد ترجمه- باز ترجمه- ترجمه استفاده شد. روایی سازه پرسشنامه ها با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. پایایی ترکیبی (دلوین گلد اشتاین) پرسشنامه ها به ترتیب 723/0 و 768/0 به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر در نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین مهارت زندگی با عملکرد فردی دانش آموزان ورزشکار رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین ابعاد کار گروهی، هدف گذاری، مدیریت زمان، رهبری و تصمیم گیری واجد شرایط پیش بینی عملکرد فردی دانش آموزان می باشند. از طرفی نتایج الگوی ساختاری پژوهش نشان داد مهارت زندگی تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد فردی دانش آموزان دارد.

    نتیجه گیری

      با ارتقاء سطح مهارت های زندگی در بین دانش آموزان ضمن تاثیرگذاری بر میزان تلاش آنها در جهت دست یابی به اهداف آموزشی، می توان میزان عملکرد فردی آنها را توسعه داد.

    کلیدواژگان: مهارت زندگی، عملکرد فردی، دانش آموز، مدرسه، ورزش
  • میترا آریایی منش*، علیرضا صابری کاخکی، سکینه سلطانی کوهبنانی، حمیدرضا طاهری صفحات 41-48
    پیشینه و اهداف

    دوره پیش دبستانی دوره حساسی برای رشد مهارت های حرکتی و شناختی است و کودک برای ورود به مدرسه باید به بالیدگی ‏فیزیکی و شناختی کافی برسد. با توجه به اهمیت دوران آمادگی قبل از مدرسه و شیوع مشکلات ترسیمی و نوشتاری در کودکان ‏دوره ابتدایی، هدف از انجام این پژوهش تدوین سیاهه ی حرکتی - شناختی برای کمک به شناسایی مشکلات ترسیمی و نوشتاری ‏در کودکان پیش دبستانی است.‏

    روش ها

    در این مطالعه، تعداد 40 کودک پیش دبستانی پنج تا هفت سال داوطلب شرکت کردند. پس از تکمیل فرم رضایت نامه، ابتدا ‏آزمون های بندر-گشتالت و مجموعه‎ ‎آزمون‎ ‎سنجش‎ ‎حرکت‎ ‎کودکان-‏‎ ‎ویرایش‎ ‎دوم به عنوان آزمون های ملاک و سیاهه ی حرکتی- ‏شناختی طراحی شده توسط محققین که شامل 42 گویه بود اجرا شد. پس از گذشت سه هفته این آزمون ها تکرار شد و داده ها ‏به روش ضریب همبستگی کندال در سطح معنی داری 05/0‏P≤‎‏ تحلیل شدند.‏

    یافته ها

    سیاهه حرکتی-شناختی قابلیت ارزیابی مولفه های مورد نظر قبل از نوشتن را در سطح معنی داری (05/0‏P≤‎‏) نشان داد. ‏همچنین بین نتایج حاصل از ارزیابی مولفه های حرکتی سیاهه با آزمون ملاک مجموعه‎ ‎آزمون‎ ‎سنجش‎ ‎حرکت‎ ‎کودکان-‏‎ ‎ویرایش‎ ‎دوم ‏و نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد مولفه های شناختی سیاهه با آزمون ملاک بندر-گشتالت نیز رابطه معنا داری وجود داشت ‏‏(05/0‏P≤‎‏).‏

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش انجام شده و وجود رابطه معنادار بین سیاهه ی حرکتی -شناختی و آزمون های ملاک و مولفه های ‏مربوطه، به نظر می رسد برای شناسایی مشکلات ترسیمی و نوشتاری در کودکان پیش دبستانی‎ ‎می توان این سیاهه ی حرکتی - ‏شناختی را پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: مشکلات ترسیمی و نوشتاری، آزمون بندر گشتالت، کودکان پیش دبستانی، آزمون MABC-2، سیاهه حرکتی-شناختی
  • فرشید طهماسبی*، سید کاوس صالحی، مصطفی علی بیگی صفحات 49-58
    پیشینه و اهداف

    زمان بندی تصویر سازی ذهنی می تواند تاثیر مهمی بر بهبود عملکرد داشته باشد. هدف از اجرای تحقیق حاضر بررسی تاثیر زمانبندی تصویر سازی ذهنی درونی و بیرونی بر یادگیری مهارت سرویس ساده والیبال بود.

    روش ها

    برای نیل به هدف تحقیق از جامعه در دسترس تعداد 60 دانش آموز مبتدی در والیبال با دامنه سنی 16 تا 18 سال انتخاب و به صورت داوطلبانه در این تحقیق ‏شرکت نمودند. شرکت کنندگان براساس نمرات پیش آزمون و با در نظر گرفتن دو عامل یعد تصویرسازی و زمان بندی آن، در 2 گروه 30 نفره که هر گروه خود شامل 3 زیر گروه 10 تایی مشتمل بر 1.گروه تصویرسازی  (قبل اجرا، حین اجرا و بعد از اجرا) و 2. گروه تصویر سازی بیرونی (قبل از اجرا؛ حین اجرا و بعد از اجرا) گمارده شدند. در فرایند اجرای تحقیق ‏مرحله اکتساب شامل پنج جلسه تمرینی بود که شرکت کنندگان در هر جلسه 3 بلوک 10 کوششی از تکلیف ملاک را مطابق برنامه مربوطه انجام دادند. پس از گذشت 48 ساعت از آزمون پس آزمون، از شرکت کنندگان آزمون ‏یادداری اخذ شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بعد تصویرسازی (درونی - بیرونی) و زمانبندی تصویرسازی (قبل، حین و بعد از اجرا) بر اکتساب و یادداری سرویس والیبال تاثیر معنادار ندارد.

    نتیجه گیری

    با ‏توجه به یافته های تحقیق به مربیان و معلمان تربیت بدنی توصیه می شود به جای تمرکز صرف بر زمان بندی تصویرسازی ذهنی درونی و بیرونی، بر متغیرهای دیگری مانند تکرارهای فیزیکی یا بازی های تمرینی موثر تمرکز نمایند.‏

    کلیدواژگان: تصویر سازی درونی، تصویر سازی بیرونی، سرویس والیبال، زمان بندی، یادگیری
  • سعید ارشم*، کامران شاهدوست صفحات 59-66
    پیشینه و اهداف

    صرف نظر از مزایای مشخص سبک زندگی فعال، کمبود فعالیت های جسمانی مسیله ای جدی در قشرهای مختلف جامعه از جمله جوانان است. هدف این پژوهش بررسی میزان آگاهی، نگرش و سطح فعالیت جسمانی دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشگاه خوارزمی بود.

    روش ها

    طبق یک طرح مقطعی، 288 دانشجوی ساکن در خوابگاه (189 دختر و 99 پسر) به صورت تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های آگاهی، نگرش و میزان فعالیت جسمانی را تکمیل کردند. از مقیاس DASS-21 نیز جهت ارزیابی حالات افسردگی، اضطراب و استرس دانشجویان استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss22 در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    میانگین آگاهی، نگرش و میزان فعالیت های جسمانی دانشجویان در سطوح متوسط، بالا و نامطلوب بود، اما از لحاظ افسردگی، اضطراب و استرس، سلامت روانی مناسبی داشتند. نتایج تحلیل آماری تفاوت معنا داری بین نمرات آگاهی، نگرش و سلامت روانی پسران و دختران نشان نداد، اما سطح فعالیت جسمانی پسران بالاتر بود. همچنین، نگرش و سطح فعالیت جسمانی دانشجویان در طول هفته به ترتیب با مولفه های سلامت روانی و جنسیت ارتباط معنا داری داشت اما ارتباط آماری معنا داری بین سایر متغیرها یافت نشد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی، به دلیل شیوع کم تحرکی در دانشجویان، شناخت شیوه های افزایش آگاهی و میزان فعالیت جسمانی آن ها ضروری است.

    کلیدواژگان: آگاهی، دانشجو، سلامت روان، فعالیت جسمانی، نگرش
  • محمد سیاوشی*، فاتح فرازیانی، مریم سعادت شورک حاجی صفحات 67-76
    پیشینه و اهداف

    درس تربیت بدنی در مدارس موجب افزایش یادگیری، ادراک و بازده دانش آموزان می گردد. هدف از مطالعه حاضر طراحی مدل توسعه مشارکت دانش آموزی متوسطه شهر مشهد در زنگ تربیت بدنی می باشد.

    روش ها

    تحقیق حاضر از نوع اکتشافی-پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق دانش آموزان متوسطه دوم شهر مشهد به تعداد 150370 نفر بودند. با توجه به تعداد بالای جامعه آماری تعداد نمونه برابر با 384 نفر با توجه به جدول مورگان استفاده شد. همچنین نمونه گیری به صورت خوشه ای و تصادفی بود. در این پژوهش از پرسشنامه عوامل توسعه مشارکت ورزشی دانش آموزان در ساعت درس تربیت بدنی، با 39 گویه و با ابعاد (عوامل اجرایی با 7 گویه، آگاهی های ورزشی با 6 گویه، تعاملات اجتماعی با 5 گویه، عوامل ساختاری و زیر ساختی 5 گویه، عوامل نگرشی با 9 گویه و عوامل رسانه ای با 7 گویه) دارای مقیاس پنج گزینه ای لیکرت استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه ها با استفاده از نظر متخصصان مورد بررسی قرار گرفت و برای پایایی پرسشنامه ها نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد، که گویای پایایی بالا و مطلوب آنها بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از مدل معادلات ساختاری و تحلیل مسیر به وسیله نرم افزار استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد، در میان عوامل توسعه مشارکت دانش آموزان متوسطه شهر مشهد در زنگ تربیت بدنی عوامل ساختاری و زیرساخت ها و عوامل تعاملات اجتماعی در بالاترین رتبه  و عوامل اجرایی مدرسه و آگاهی های ورزشی پایین ترین رتبه را دارا می باشند. همچنین مدل پژوهش از برازش مطلوب برخودار است.

    نتیجه گیری

    توصیه می شود مدیران ارشد در آموزش و پرورش به زیرساخت های ورزش مدارس توجه بیشتری داشته باشند و برای بالا بردن تعاملات دانش آموزان به انجمن های داخل مدارس توجه بیشتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: مشارکت ورزشی، توسعه، دانش آموزان، زنگ ورزش
|
  • Hossein Poursoltani Zarandi * Pages 1-10
    Background and Objectives

    The quality of teaching is one of the most important factors affecting the progress of students in all educational environments. The aim of this research was to analyze the effectiveness of special in-service training courses for sports teachers based on the Kirkpatrick model.

    Methods

    The research method is descriptive and from the category of causal-post-event research. The statistical population of this research was the sports teachers of Karaj city (N=800). Using Cochran's formula, the number of statistical samples was estimated to be 260 tons, which were selected by random cluster sampling from among the members of the statistical population. The data collection tool was a researcher-made questionnaire consisting of 32 questions in the form of a five-point Likert spectrum, with the help of which the effectiveness of the training course was measured based on Kirkpatrick's model in four levels of reaction, learning, behavior and conclusion. The face and content validity of the questionnaire was determined from the corrective comments of expert professors, and the reliability of the questionnaire was obtained using Cronbach's alpha coefficient test of 0.81. In order to analyze the data, descriptive indices and statistical tests of one-sample t, independent t, Friedman and path analysis were used in SPSS and LISREL statistical software.

    Findings

    The results showed that the factors of reaction, behavior, learning and results have a positive and significant effect on the effectiveness of in-service training courses, and the average scores of sports teachers on the effectiveness of these components were above average. On the other hand, the average rank was related to the behavior component. Also, there was a significant difference between teachers based on their educational qualifications in all components.

    Conclusion

    It is concluded that the effectiveness of in-service training courses is at all four levels, which can be attributed to the increase in understanding and creation of knowledge and positive attitude of teachers towards the importance and how to implement the process of teaching teachers.

    Keywords: Effectiveness, Evaluation, Training, In-Service, sports teachers
  • Narges Azam Nezami *, Ali Zarei, Farshad Tojari, Seyed Hamid Sadjadi Hezaveh Pages 11-20
    Background and Objectives

    Parents are the main factor of socialization in children and this influence continues in adolescence. This research was conducted with the aim of determining the effect of parents' sports support and students' perception of parental support on students' sense of socialization.

    Methods

    The current research is applied in terms of purpose and in terms of descriptive-correlation method using questionnaire tool. The statistical population consisted of all the 9-11-year-old male and female students in Tehran and their parents, whose number was 299,610 people, based on Morgan's table, 384 people were selected and 400 questionnaires were distributed using random cluster sampling. became. In order to collect information, the standard questionnaires of students' perception of parental support by Wilk et al. (2018), parental sports support questionnaire for physical activity by Beets et al. (2006) and socialization feeling questionnaire by Wood et al. (2010) were used. The validity of the questions of the questionnaires was confirmed by 5 professors of the sports management field of Islamic Azad University of Central Tehran branch and 5 professors of sports management of South Tehran Islamic Azad University and the reliability of the questions was also calculated by Cronbach's alpha test, and Cronbach's alpha was 0.78. 0.77 and 0.89. To analyze the findings, spss22 software was used and to check the hypotheses, step-by-step regression analysis test was used.

    Findings

    The findings showed that parental sports support and students' perception of parental support with a confidence level of 95% and p<0.05 have a significant effect on the feeling of socialization of 9-11 years old students.

    Conclusion

    According to the findings of the research, it is suggested that family and group physical activity programs should be prioritized in families' programs and parents should spend more time with their children. It is also better for schools to use the sports support of parents in physical activities of students.

    Keywords: sports support, students', Perception, parents', support, social feeling, students
  • Meysam Rahimizadeh *, Zahra Karami, Abbas Nazarian Madvani Pages 21-30
    Background and Objectives

    Virtual teaching of physical education has faced many challenges for teachers. The aim of the present study is to provide a physical education curriculum model for schools in the post-COVID era and offer solutions.

    Methods

     The specific objective of this research was to explore and assess the identified challenges of physical education classes in schools during the virus outbreak and post-COVID period, following the Strauss and Corbin's (1990) model. The present study adopted a postmodern research paradigm. The research approach used in this study was qualitative, and the strategy employed was phenomenology, which in turn was guided by the Grounded Theory and the hidden content analysis tactic. The research was conducted through field studies. In the initial stage, the statistical population of the research consisted of all professors and sports management experts who had research experience in physical education curriculum planning, as well as all physical education teachers and experts in physical education at the Tehran Department of Education. The sampling method was purposeful and snowball sampling was used until theoretical saturation was reached. Fifteen participants were selected through non-probability purposive and snowball sampling, and data collection was done through in-depth and semi-structured interviews in response to the research questions. The interviews continued until theoretical saturation was achieved.

    Findings

    The results revealed that the most proposed strategies by the experts were categorized into three groups: improving virtual teaching facilities and infrastructures for physical education classes, adopting innovative teaching approaches for this subject, and enhancing motivation and attitudes among students, teachers, and parents.

    Conclusion

    In conclusion, based on the identified challenges and the proposed solutions, it can be said that the existing recommendations can be utilized to improve physical education teaching in schools.

    Keywords: Physical Education, pandemic, post-corona, Schools, Grounded Theory
  • Ramin Iraji Noghondar *, Maryam Pourjafarian, Sara Keshkar Pages 31-40
    Background and Objectives

    Sports and physical education are considered as settings that can increase the life skills of the participants. The aim of this research was to analyze the effectiveness of Islamic life skills management on the individual performance of student athletes of Imam Hossein (AS) schools in Mashhad.

    Methods

    The statistical population of this research was made up of sports students of the first and second secondary levels of Imam Hossein schools in Mashhad in the number of (N=450). Using Morgan's table, the number of statistical samples was estimated to be 208 tons, which were selected by random sampling. In order to collect data, life skills questionnaires made by Lorcan and Justin (2017) and individual performance made by Kompanz (2014) were used. To check the validity of the translation of the measurement tool, the standard translation-retranslation-translation method was used. The construct validity of the questionnaires was verified using the confirmatory factor analysis method. Composite reliability (Delvin Goldstein) of the questionnaires was 0.723 and 0.768 respectively. In order to analyze the data, descriptive indices and Kolmogorov- Smirnov statistical tests, Pearson correlation coefficient, regression analysis and path analysis were used in SPSS and LISREL statistical software.

    Findings

    The results showed that there is a positive and significant relationship between life skills and individual performance of student athletes. Also, the dimensions of teamwork, goal setting, time management, leadership and decision-making are eligible to predict the individual performance of students. On the other hand, the results of the structural model of the research showed that life skills have a positive and significant effect on the individual performance of students.

    Conclusion

    By improving the level of life skills among students while influencing their efforts to achieve educational goals, it is possible to develop their individual performance.

    Keywords: Life skill, individual performance, Student, school, Sport
  • Mitra Aryayimanesh *, Alireza Saberi Kakhki, Sakineh Soltani Kouhbanani, Hamidreza Taheri Pages 41-48
    Background and Objectives

    Preschool is a sensitive period for the development of motor and cognitive skills and the child must reach sufficient ‎physical maturity and cognition to enter school. Given the importance of pre-school preparation and the prevalence ‎of drawing and writing problems in primary school children. The purpose of this study is to develop a motor-‎cognitive inventory to help identify drawing and writing problems in preschool children.‎

    Methods

     In this study, 40 preschool children aged five to seven years volunteered of Mashhad. After completing the consent ‎form, Bandar-Gestalt and MABC-2 tests were performed as criteria tests and motor-cognitive inventory designed ‎by researchers, which included 42 items. After three weeks, these tests were repeated and the data were analyzed by ‎Kendall correlation coefficient at the significant level of P≤0.05.‎

    Findings

    The motor-cognitive inventory showed the ability to evaluate the components before writing at a significant level ‎‎(P≤0.05). Also, there was a significant relationship between the results of the evaluation of the locomotor ‎components of the motor-cognitive inventory with the MABC-2 criterion test and the results of the evaluation of ‎the performance of the cognitive components of the motor-cognitive inventory with the Bandar-Gestalt criterion ‎test (P≤0.05).‎

    Conclusion

    According to the findings of the study and the level of significance between motor-cognitive inventory and tests of ‎criteria and components, it seems that to identify drawing and writing problems in preschool children can be used ‎from the motor -Cognitive Inventory.

    Keywords: Drawing, writing problems, Preschool children, Motor-Cognitive Inventory, Bender-Gestalt Test, MABC-2 battery test
  • Farshid Tahmasbi *, Sayed Kavos Salehi, Mostafa Alibeigi Pages 49-58
    Background and Objectives

    The timing of mental imagery can have a significant impact on performance improvement. The aim of the current study was to investigate the effect of the timing of internal and external mental imagery on the learning of the learning simple volleyball service skill.

    Methods

    to achieve the goals of the research, 60 beginner volleyball students aged 16 to 18 were selected from the accessible population, and they voluntarily participated in this study. Participants were divided into two groups of 30 individuals each based on their pre-test scores, considering two factors: imagery and its timing. Each group consisted of three subgroups of 10 participants, including Group 1, which practiced mental imagery (before, during, and after performance), and Group 2, which practiced external imagery (before, during, and after performance). The acquisition phase of the research involved five training sessions, where participants performed three sets of 10 attempts of the criterion task in each session according to the respective program. After 48 hours from the post-test, participants underwent a retention test.

    Findings

    The results showed that the dimension of imagery (internal - external) and the timing of imagery (before, during, and after performance) did not have a significant impact on the acquisition and retention of volleyball service.

    Conclusion

    According to the research findings, it is recommended to physical education coaches and teachers that, instead of focusing solely on the timing of internal and external mental imagery, they should concentrate on other variables such as physical repetitions or effective training games.

    Keywords: Internal imagery, External imagery, Volleyball service, Timing, Learning
  • Saeed Arsham *, Kamran Shahdust Pages 59-66
    Background and Objectives

    Regardless of the specific benefits of an active lifestyle, a lack of physical activity is a serious issue in various segments of society including youth. The purpose of this study was to determine the level of knowledge, attitude, and physical activity of dormitory students living at Kharazmi University.

    Methods

    In a cross-sectional study, 288 students residing in the dormitory (189 female and 99 male) were selected randomly and filled out the questionnaires on knowledge, attitude, and physical activity. The DASS-21 scale was used to assess students' depression, anxiety and stress states. Data were analyzed by SPSS software at the significant level of 0/05.

    Findings

    The average scores of knowledge, attitude, and level of physical activity of students were moderate, high, and undesirable. In terms of depression, anxiety, and stress, they had good mental health. The results did not show a significant difference between the scores of knowledge, attitude, and mental health of males and females, but the level of physical activity of males was higher. Also, the attitude and physical activity level of students during the week were significantly correlated with the components of mental health and gender, but no significant relationship was found between the other variables.

    Conclusion

    Overall, because of the prevalence of inactivity in students, identifying how to increase their level of knowledge and physical activity is necessary.

    Keywords: attitude, Knowledge, Mental health, Physical Activity, Student
  • Mohammad Siavashi *, Fateh Faraziani, Maryam Saadat Shourak Haji Pages 67-76
    Background and Objectives

    Physical education lessons in schools increase students' learning, perception and efficiency. The purpose of this study was to design a model for developing the participation of high school students in Mashhad in the physical education bell.

    Methods

    The present research is exploratory survey. The statistical population of the study was secondary school students in Mashhad in the amount of 150370 people. Considering the high number of statistical populations, the number of samples was 384 according to Morgan table. The sample was also clustered and randomized. In this study, questionnaire developed by the participants in sports participation in sports during the physical education course was used. The questionnaire was filled out with 39 items and dimensions (executive factors with 7 items, 6-item sports knowledge, 5-point social interaction, 5-item structural and infrastructural factors, 9-item attitudinal factors and 7 media items factors). Five options are Likert. Validity of the questionnaires was confirmed by experts and the validity of the questionnaire was confirmed by the software. Their reliability was calculated in a preliminary test with subjects and using Cronbach's alpha. To analyze the results of the data, descriptive, inferential, Kolmogorov-Smirnov test, factor analysis, Friedman test using SPSS software were used.

    Findings

    The results of the research showed that among the factors of the development of the participation of high school students in Mashhad in physical education bell, structural factors and infrastructures and the factors of social interactions at the highest level, and the school executive and sport awareness level have the lowest rank. Also, the research model has a favorable fit.

    Conclusion

    Therefore, it is recommended that senior managers in education pay more attention to school sports infrastructure and pay more attention to intra-school associations to enhance student interactions.

    Keywords: Sports participation, develop, students, physical education bell