فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 43، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • احمدرضا حسن کاویار*، علی اکبر رزمجو، داوود نعمتی انارکی صفحات 1-16

    رابطه رسانه و دولت یکی از موضوعات مورد بحث در میان اهالی رسانه و ارتباطات است. در سالیان گذشته اختلاف نظراتی بین قوه مجریه و سازمان صدا و سیما به وجود آمده است که منجر به اخلال در تخصیص بودجه به سازمان صدا و سیما شده است. در این پژوهش از روش شناسی پژوهش کیفی و تحلیل مضمون برای تجزیه و تحلیل داده ها و روش مصاحبه عمقی نیمه ساختارمند برای جمع آوری اطلاعات می دانی و بررسی نگرش دیدگاه جامعه مورد مطالعه استفاده شده است و رابطه دوره ریاست علی عسگری در سازمان صدا و سیما و دولت دوازدهم (آقای روحانی) بررسی شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد نوع رابطه سازمان با دولت از نوع رابطه تعاملی توام با احتیاط از سمت سازمان صدا و سیما است و عوامل بروز اختلاف صدا و سیما در دوره ریاست علی عسگری با دولت دوازدهم استخراج شده بیشتر ناظر بر توقعات افراطی و زیاده خواهی دولت، اختلاف سیاسی بین دولت و سازمان است.

    کلیدواژگان: سازمان صدا و سیما، دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران، تعاملات، اختلاف سیاسی، رسانه، تحلیل مضمون
  • محسن کرمی گیلاوند، مسعود حقیقی*، علیرضا رزقی رستمی صفحات 17-34
    این پژوهش با هدف ارزیابی و تحلیل عوامل موثر بر مدیریت استعداد در شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با استفاده از معادلات ساختاری انجام شده است. این پژوهش از نوع آمیخته اکتشافی و جزء پژوهش های توصیفی - پیمایشی است. محقق با رویکرد کمی و با مرور دقیق ادبیات و تاریخچه مدیریت استعداد، پژوهش ها، مقالات و کتب متعدد داخلی و خارجی و همچنین، با روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی، مصاحبه به روش میدانی و هدفمند با 18 نفر از استادان دانشگاه و متخصصان صنعت پتروشیمی، به جمع آوری اطلاعات پرداخته است. سپس؛ با استفاده از تکنیک 3 مرحله ای دلفی و شاخص های آمار توصیفی؛ ابعاد، مولفه ها و شاخص های نهایی (58 شاخص، 15 مولفه و 5 بعد) استخراج گردید. سپس، محقق با استفاده از معادلات ساختاری به تحلیل داده های کمی پرداخته و شاخص ها، مولفه ها و ابعاد موثر بر نظام مدیریت استعداد در شرکت ملی صنایع پتروشیمی را آزمون کرده است. جامعه آماری پژوهش، شامل کارکنان شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مشتمل بر 368 نفر است که براساس فرمول محاسبه حجم نمونه کوکران، تعداد 188 نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی- طبقه ای انتخاب گردید. در این پژوهش؛ به منظور تعیین پایایی آزمون، از روش آلفای کرونباخ و تصنیف و جهت بررسی روایی سازه، تحلیل عاملی تاییدی مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج بیانگر آن است که ابعاد؛ عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی به عنوان متغیر مستقل و همچنین ابعاد؛ شناسایی، جذب، توسعه و نگهداشت به عنوان متغیرهای متاثر از مدیریت استعداد، شناسایی شده اند. یافته های پژوهش نشان می دهد که میان وضعیت موجود و مطلوب مدیریت استعداد در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، در همه ابعاد تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، صنعت پتروشیمی، معادلات ساختاری.ی
  • ابراهیم خدایی، غلامرضا گرایی نژاد، احمد کیخا* صفحات 35-52
    امروزه، دولت ها در بخش تامین مالی آموزش عالی در سطح جهان با کمبودهای مالی شدیدی مواجه شده اند؛ بنابراین، بنا بر ضرورت سیاست شهریه را در آموزش عالی وضع کرده اند و همواره به دنبال راهبردهای برای افزایش اثربخشی این سیاست هستند. بر این اساس، هدف پژوهش پیشرو، مطالعه مولفه های سیاست گذاری در اقتصاد شهریه در بخش دولتی می باشد. این پژوهش در دو مرحله انجام شده است. در مرحله نخست، با به کارگیری روش فراترکیب مولفه های سیاست گذاری شهریه در نظام آموزش عالی استخراج شد. بدین منظور، کلیدواژه های تخصصی پژوهش در پایگاه های معتبر علمی در بازه زمانی (1990-2021) جستجو شدند. در نهایت از میان 229 مقاله 107 مقاله وارد تحلیل نهایی شدند. در مرحله دوم، با به کارگیری تکنیک آنتروپی شانون یافته های بخش کیفی وزن دهی شدند. در مجموع، هفت مولفه تعیین کننده سیاست گذاری شهریه؛ دانشجو (فردی، خانوادگی)؛ دانشگاه (پیچیدگی در قیمت گذاری شهریه، تنوع و تکثر سیاست های دانشگاه، کیفیت علمی دانشگاه)؛ آموزش عالی (رهبری در آموزش عالی، قوانین و مقررات در آموزش عالی)؛ استان (سازوکارهای قانونی و سیاستی استان ها، سازوکارهای مشارکتی و حمایتی استان ها)؛ حکمرانی کلان (حکمرانی خوب، قوانین و مقررات کلان) و محیطی (هنجارهای فرهنگی، هنجارهای اجتماعی) شناسایی شدند. از این میان، مولفه دانشجویی و محیطی وزن بیشتری نسبت به دیگر مولفه ها داشتند. در پایان، راهکارهای برای نظام آموزش عالی ازجمله در نظر داشتن مفهوم شهریه افتراقی به معنی توجه به عوامل گوناگون در تعیین سیاست های شهریه براساس نرخ بازده رشته های تحصیلی، مقطع و منطقه جغرافیایی و غیره بیان شد.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، آنتروپی شانون، سیاست گذاری آموزش عالی، شهریه، فراترکیب
  • امیرهوشنگ نظرپوری*، علی شریعت نژاد، لیلا حسن پور صفحات 53-68

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تبیین عوامل پیشایندی و پسایندی مدیریت ذره بینی در سازمان های دولتی استان لرستان انجام پذیرفته است. این پژوهش که به طور همزمان دو رویکرد کمی و کیفی را مورد استفاده قرار داده است، براساس هدف، کاربردی و به لحاظ روش، اکتشافی می باشد. جامعه آماری پژوهش، مدیران سازمان های دولتی استان لرستان و استادان دانشگاه لرستان بودند که اعضای نمونه با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، انتخاب و براساس اصل کفایت نظری، دیدگاه و نظرات 30 نفر از آنان، بررسی گردید، اطلاعات و داده های موردنیاز، جمع آوری و اشباع نظری حاصل شد. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه است که روایی و پایایی آن ها مورد تایید قرار گرفت. در بخش کیفی، داده های به دست آمده از مصاحبه با نرم افزار Atlas.ti  و روش کدگذاری تحلیل شد و عوامل پیشایندی و پسایندی مدیریت ذره بینی مورد شناسایی قرار گرفت. در بخش کمی نیز، با استفاده از روشDelphi Fuzzy تعیین اولویت این عوامل، انجام پذیرفت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که در این بین، عدم اعتماد مدیر به کارکنان، احساس ترس مدیر و نگرش منفی وی به تفویض اختیار، به عنوان مهم ترین عوامل پیشایندی مدیریت ذره بینی و افزایش استرس کارکنان، وابسته شدن کارکنان به دستورات مدیر و ترک سازمان، به عنوان مهم ترین عوامل پسایندی این سبک از مدیریت در سازمان های دولتی شناسایی گردید.

    کلیدواژگان: سازمان های دولتی، عوامل پیشایندی مدیریت ذره بینی، عوامل پسایندی مدیریت ذره بینی، مدیریت ذره بینی
  • آرش خیرابی، عباس نرگسیان*، علی پیران نژاد صفحات 69-94

    نیروی کار متخصص پایه و اساس بسیاری از موفقیت ها چه در سطح کلان و چه در سطح خرد می باشد. با توجه به تغییر ساختار جمعیت، تعویق بازنشستگی کارکنان یکی از موضوع های بسیار مهم می باشد ، روش تحقیق در این پژوهش، فلسفه پژوهش تفسیری یا برساخت گرایی می باشد. رویکرد پژوهش استقرایی -قیاسی، راهبرد پژوهش نظریه داده بنیاد نسخه گلدکل و کرونهلم می باشد. روش گردآوری اطلاعات، مصاحبه های نیمه ساختاریافته بوده است. بدین منظور ا جامعه پژوهشی که شامل کارکنان وزارت نیرو بوده که بازنشستگی خود را به تعویق انداخنه اند، نمونه گیری نظری صورت گرفت و از این طریق، با 30 نفر مصاحبه هایی انجام شد. و  نتایج پژوهش نشان می دهد که شرایط شغلی مقوله محوری در مدل تعویق بازنشستگی کارکنان در وزارت نیرو، می باشد و عواملی مانند بسترهای های محیطی، سازمانی، فردی و شرایط علی سازمانی، فردی و دولتی و موانع شامل دخالت مستقیم دولت و قانون گریزی در آن تاثیرگذار می باشد که در نهایت منجر به پیامدهای مثبت و منفی متعددی می گردد. با عنایت به مراتب فوق نتیجه گیری می گردد که فشار اقتصادی و مسیله پیری جمعیت و بالا رفتن نسبت افراد سالمند به افراد جوان موجب کاهش نیروی کار می گردد که مسایل و مشکلات بسیار زیادی را برای دولتها و سازمان های مختلف ازجمله وزارت نیرو و همچنین صندوق های بازنشستگی ایجاد می نماید. راه کاری که در این زمینه اتخاذ می شود مسیله تعویق بازنشستگی و نگهداشت بیشتر نیروی کار می باشد که با توجه به نتایجی که به همراه دارد می تواند در عرصه های اقتصادی، اجتماعی، سازمانی، فردی تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: نیروی کار متخصص، تعویق بازنشستگی کارکنان، شرایط شغلی، وزارت نیرو، مدل تعویق بازنشستگی
  • زهرا فروتنی، عطیه بحرانی، وحید حاجی لو، زهرا مقیمی* صفحات 95-114

    سوداگری پدیده ای نوظهور در سیستم اداری عصر جدید است که آثار مخرب آن، سلامت اداره را تهدید کرده و منافع عمومی را تحت الشعاع قرار می دهد. لذا این پژوهش با هدف ارایه مدل مدیریت سوداگری در سازمان های دولتی ایران انجام گرفته است. برای تشکیل گروه خبرگی، تعداد 15 نفر از خبرگان وزارتخانه ها و سازمان های تابعه که حایز شرایط خبرگی بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای تست مدل نیز جامعه آماری شامل کارکنان سازمان فناوری اطلاعات ایران به تعداد 800 نفر در نظر گرفته شد. همچنین تعداد 260 نفر با استفاده از جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده های موردنیاز از طریق پرسشنامه محقق ساخته گرداوری گردید که روایی و پایایی آن از طریق روش های کمی تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار لیزرل و تکنیک دلفی و سیستم استنتاج فازی در قالب نرم افزار متلب بهره گرفته شد. نتایج نشان داد مدل دارای سه بعد فردی، سازمانی و فرهنگی است و بعد سازمانی با بارعاملی 83/0 بیشترین سهم را در تبیین سوداگری اداری دارد. همچنین مولفه نظام ارزشی فرد با بارعاملی 6/0 بیشترین سهم را در تبیین بعد فردی؛ مولفه نظام ارزیابی ناکارآمد با بارعاملی 75/0 بیشترین سهم را در تبیین بعد سازمانی و مولفه کوتاه نگری با بارعاملی 75/0 بیشترین سهم را در تبیین بعد فرهنگی دارد. نتایج سیستم استنتاج فازی نیز نشان داد سطح کمینه سوداگری در سازمان 464/0 است و بخش عمده آن ناشی از تمایلات فردی سوداگرانه است. ضمن اینکه مدیریت عوامل سازمانی و فرهنگی تاثیر بسزایی بر کنترل سوداگری اداری دارد. براساس نتایج می توان گفت اهتمام به استخدام افراد شایسته و اخلاق مدار نخستین گام مقابله با سوداگری اداری است.

    کلیدواژگان: مدیریت سوداگری، سازمان های دولتی، استنتاج فازی
  • بهروز رضایی منش، میرعلی سیدنقوی، حسین اصلی پور، علی خودستان* صفحات 115-136

    مدل معماری منابع انسانی شاکله سرمایه انسانی را بر مبنای دو مولفه ارزش استراتژیک و منحصربه فرد بودن مهارت ها طراحی نموده است، با توجه به گستردگی دامنه ارایه خدمات دولتی و نقش محوری مولفه هوش در تعیین عملکرد منابع انسانی به عنوان ارزشمندترین منبع سازمان، هدف پژوهش حاضر پیوند میان 3 مولفه ارزش، مهارت و هوش در سطوح اداری حوزه ستادی وزارت نیرو و طراحی الگویی در این راستا است. نوع روش پژوهش جاری به صورت آمیخته می باشد. در فاز نخست پس از مطالعه کتابخانه ای با استفاده از تکنیک تحلیل محتوای کمی و تکنیک دلفی فازی شاخص های اولیه تلخیص و در بخش آماری با استفاده از تکنیک دنپ فازی روابط بررسی، وزن هر شاخص مشخص و معادله هر سطح سازمانی کشف شده است. نتایج حکایت از آن دارد که شاخص ها در سه بخش عمومی، مشترک و اختصاصی قابل دسته بندی هستند. از میان شاخص های عمومی که در هر سه سطح سازمان تکرار شده اند شاخص قابل اعتماد بودن و از میان شاخص های اختصاصی در سطح کارشناسی شاخص تمرکز بر مسیله، در سطح رییس گروهی شاخص مشورت و در سطح معاون مدیرکل شاخص تمایل به اصلاح و بهبود سیستم ها بیشترین وزن را به خود اختصاص داده اند. همچنین نتایج تاییدکننده این موضوع است که وزن مولفه ارزش در سطح معاون مدیر کلی بیشتر از 2 مولفه هوش و مهارت در همان سطح می باشد. همچنین وزن مولفه مهارت در این سطح در مقایسه با سطوح پیشین بیشتر است. در پایان الگوی پژوهش مورد تایید خبرگان قرار گرفت.

    کلیدواژگان: معماری منابع انسانی، هوش، وزارت نیرو، دنپ فازی
  • صابر تقی پور، سید نجم الدین موسوی*، محمد حکاک، رضا سپهوند صفحات 137-152
    هدف از انجام این مطالعه طراحی الگوی سیاست گذاری نمایشی در صنعت بانکداری بوده است. روش پژوهش حاضر براساس رویکرد آمیخته و به صورت کیفی و کمی در پارادایم استقرایی- قیاسی است. جامعه کیفی موردمطالعه در پژوهش حاضر را کلیه اساتید دانشگاهی در حوزه مدیریت دولتی، مدیریت بانکداری، مدیریت استراتژیک به همراه اعضای هییت مدیره و مدیران عامل بانک های کشور تشکیل دادند که تعداد مشارکت کنندگان در این مطالعه 18 نفر بوده اند. تجزیه وتحلیل داده ها در بخش کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی صورت گرفت. مدل سازی، سطح بندی و برقراری ارتباط مفهومی میان ابعاد سیاست گذاری نمایشی با استفاده از روش مدل سازی ساختاری تفسیری انجام گرفت. جامعه آماری کمی مطالعه را اعضای هییت مدیره و مدیران ارشد بانک های کشور تشکیل دادند. نمونه گیری با استفاده از روش غیراحتمالی در دسترس صورت گرفت. در این راستا تعداد 40 نفر از جامعه آماری موردنظر به عنوان نمونه پژوهش تعیین شدند. یافته های حاصل از انجام این مطالعه نشان داد که فرهنگ سازمانی، ویژگی های شخصیتی مدیران، اقتضایات محیطی، سیاست زدگی، هوش عاطفی، سبک مدیریت تظاهرگرایانه، سوداگری، عدم مطالبه گری، جهت دهی هدفمند افکار عمومی، عملکرد ویترینی، شرایط سازمانی و جوسازمانی به عنوان ابعاد اصلی سیاست گذاری نمایشی در صنعت بانکداری مطرح هستند
    کلیدواژگان: سیاست گذاری، سیاست گذاری نمایشی، صنعت بانکداری
  • سپیده قلی پور، علی اصغر پورعزت*، جبار باباشاهی، رضا طهماسبی صفحات 153-168

    حکومت ها در تلاش برای ایجاد ساختارهای توسعه محور، با دو وضعیت مواجه خواهند بود: یا در جلب مشارکت جامعه هدف در برنامه ها و پروژه ها و سازمان دهی موفق عمل می کنند یا قادر به جلب مشارکت نیستند و در نتیجه، مردم خود برای سازمان دهی تلاش ها وارد عمل می شوند. به نظر می رسد که با پیچیده تر شدن مشکلات پیش روی جوامع و هم چنین رشد جمعیت، به صورت اجتناب ناپذیری، حکومت ها به تنهایی قادر به پیشبرد همه اهداف خود از مسیر ساختارهای حکومتی اولیه نخواهند بود و می بایست آحاد جامعه را چنان آگاه و توانمند نمایند که خود قادر به شناسایی مسیرهای لازم برای سازمان دهی تلاش ها در جهت اهداف توسعه، مصالح و منافع عمومی باشند. بدین ترتیب یا حکومت ها آگاهانه این مسیر را برای جامعه تسهیل می نمایند یا جوامع، با مشاهده نیازمندی ها و هم چنین مشاهده ساختارهای اجتماعی مردم نهاد موثر در امر توسعه در کشورهای توسعه یافته، به این نتیجه می رسند که خود این ساختارها را شکل دهند. سازمان دهی موثر و جلب مشارکت، خصوصا در روستاهایی که ساختارهای مشارکت اجتماعی آنان در امر توسعه در مقایسه با مناطق شهری از درجه پایین تری از توسعه یافتگی برخوردار است و عموما از آن ها با عنوان «مناطق محروم» یاد می گردد، اهمیت بیشتری می یابد. در مقاله حاضر بر اساس رویکرد تحلیل هرمنوتیکی با مطالعه اسنادی و تحلیل دو برنامه توسعه، یکی در اتحادیه اروپا و دیگری در پاکستان، «الگوی نظری تقویت ساختارهای اجتماعی برای حمایت از خط مشی های توسعه مناطق روستایی ایران» ارایه می گردد.

    کلیدواژگان: توسعه روستایی، سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی، بسته خط مشی، سازمان مردم نهاد
  • زهرا محمدپور*، داود کیاکجوری صفحات 169-190
    این پژوهش با هدف ارایه مدل مدیریت کنش حسابگرانه در سازمان های دولتی ایران صورت گرفته است. بر همین اساس ابتدا از 29 مقاله لاتین و 78 مقاله فارسی که به روش گلوله برفی انتخاب شدند استفاده شد که بعد از اشباع نظری؛ تحلیل محتوای متنی صورت پذیرفت که خروجی کار توسط نرم افزار مکس کیو دی آ نشان داده شد. سپس داده های حاصله به وسیله پرسشنامه (کمی و کیفی) در اختیار 14 خبره قرار گرفت و بعد از سه دور دلفی کیفی، 27 معیار و 196 زیرمعیار شناسایی شد و الگوی حاصله به دست آمد. براساس نتایج جهت مدیریت کنش حسابگرانه در سازمان های دولتی، مدیران باید مراقب معیار رفتار فرصت طلبانه که تاثیرگذارترین معیار بود و با سایر معیارها بیشترین تعامل را داشت باشند از سوی دگر معیار فردگرایی خودخواهانه از بیشترین میزان تاثیرپذیری برخوردار است. معیار منفعت گرایی مهم ترین معیار می باشد و زیرمعیار سیاست ورزی به عنوان مبادله در اولویت اول میان زیرمعیارها قرار دارد.
    کلیدواژگان: مدل، مدیریت، کنش حسابگرانه، سازمان های دولتی
|
  • AhmadReza Hasan Kavyar *, Aliakbar Rrazmjoo, Davood Nemati Anaraki Pages 1-16

    The relationship between the media and the government is one of the topics discussed among media and communication people. In the past years, there have been differences of opinion between the executive branch and the Broadcasting Organization, which has led to disruptions in the allocation of funds to the Broadcasting Organization. In this research, qualitative research methodology and thematic analysis were used for data analysis and semi-structured in-depth interview method to collect field information and examine the attitude of the studied community, and the relationship between Ali Asgari's presidency in the Broadcasting Organization and the 12th government (Mr. Rouhani) was investigated. The findings of the research show that the type of relationship between the organization and the government is an interactive relationship with caution on the part of the Broadcasting Organization, and the factors of the disagreement between the Broadcasting and Broadcasting Organization during the presidency of Ali Asgari with the twelfth government were extracted mostly related to the extreme expectations and extravagance of the government, political differences between the government and the organization.

    Keywords: broadcasting organization, 12th Government of the Islamic Republic of Iran, Interactions, political differences, Media
  • Mohsen Karami Gillavand, Masoud Haghighi *, Alireza Rezghi Rostami Pages 17-34
    This research was conducted with the aim of evaluating and analyzing the factors affecting talent management in the National Petrochemical Industries Company, using structural equations. This research is of mixed exploratory type and part of descriptive-survey researches. Researcher with quantitative and effective approach to management and research of institutions, researches, current and future, as well as with purposeful sampling and snowball method, field and purposeful interviews with 18 university professors and petrochemical industry specialists, has collected information. Then; using the 3-step Delphi technique and descriptive statistics indicators; Dimensions, components and final indicators (58 indicators, 15 components and 5 dimensions) were extracted.Then, the researcher has analyzed quantitative data using structural equations and tested the indicators, components and dimensions affecting the talent management system in the National Petrochemical Company. The statistical population of the research includes the employees of the National Petrochemical Industries Company, consisting of 368 people, based on the Cochran sample size calculation formula, 188  people were selected as a random-stratified sample. In this research; in order to determine the reliability of the test, Cronbach's alpha and Bisection method were used, and confirmatory factor analysis was used to check the construct validity.The findings show that there is no significant difference between the current and desired talent management situation in the National Iranian Petrochemical Industry Company in all dimensions.
    Keywords: Talent Management, Petrochemical Industry, Structural Equation
  • Ebrahim Khodaei, Gholamreza Geraeinejad, Ahmad Keykha * Pages 35-52
    Today, governments are facing severe financial shortfalls in financing higher education globally. Therefore, due to the necessity, they have established the tuition policy in higher education and are always looking for strategies to increase the effectiveness of this policy. Based on this, the upcoming research aims to study the policy components of the tuition economy in the public sector. This research was done in two stages. In the first stage, the components of tuition policy in the higher education system were extracted using the Meta-synthesis method. For this purpose, specialized research keywords were searched in reliable scientific databases in the period (1990-2021). Finally, among 229 articles, 107 articles were included in the final analysis. In the second step, the qualitative section's findings were weighted using the Shannon entropy technique. In total, seven determining components of tuition policy; student (individual, family); University (complexity in tuition pricing, diversity and a plurality of university policies, academic quality of the university); Higher education (leadership in higher education, rules, and regulations in higher education); State (legal and political mechanisms of State, collaborative and supportive mechanisms of State); Macro governance (good governance, macro laws, and regulations) and environmental (cultural norms, social norms) were identified. The student and environmental components had more weight than other components. In the end, the solutions for the higher education system were stated, including considering the concept of differential tuition, which means paying attention to various factors in determining tuition policies based on the rate of return of academic fields, degrees, geographical region, etc.
    Keywords: Higher Education, Shannon Entropy, higher education policy, tuition, Meta-Synthesis
  • AmirHooshang Nazarpouri *, Ali Shariatnejad, Leila Hassanpour Pages 53-68

    the current research was carried out with the aim of identifying and explaining the antecedent and consequent factors of Micromanagement in governmental organizations. This study which simultaneously used two quantitative and qualitative approaches, is applied research based on purpose and exploratory in terms of method. The statistical population of the study was the managers of the governmental organizations of Lorestan Province and the professors of Lorestan University, the sample members were selected using the purposeful sampling method and based on the principle of theoretical adequacy, the views and opinions of 30 of them were examined, the information and data Required, collected and theoretical saturation was achieved. The tool for collecting information in the qualitative part is an interview and in the quantitative part is a questionnaire, whose validity and reliability were confirmed. In the qualitative section, the data obtained from the interview were analyzed with the Atlas.ti software and the coding method, and the antecedent and consequent factors of Micromanagement were identified. In the quantitative part, using the Delphi Fuzzy method, the priority of these factors was determined. The results of the research indicate that in the among, lack of trust in employees by the manager, manager's fear and negative attitude towards delegating authority, were identified as the most important antecedent factors of Micromanagement and also, Increasing employee stress, Dependence of employees on the orders of the manager as the most important consequence factors behind this style of management in government organizations.

    Keywords: Governmental Organizations, Antecedent Factors of Micromanagement, Consequence Factors of Micromanagement, Micromanagement
  • Arash Kheyrabi, Abbas Nargesiyan *, Ali Pirannejad Pages 69-94

    The expert workforce is essential for the achievement of successes on both macro and micro levels. Consequently, due to the changes in the demographics of population and society, the postponement of the retirement age of employees is a significant issue.This research has adopted an interpretive or constructivist research philosophy and the multi-grounded theory research strategy of Goldkuhl & Cronholm. Semi-structured interviews were utilized as the data collection method and theoretical sampling was conducted from the research community which included employees of the Ministry of Energy who have postponed their retirement. Thirty participants were interviewed. It’s also noteworthy that the research is practical in terms of its purpose.The findings of this research demonstrate that the model of postponing the retirement age of employees in the Ministry of Energy is primarily based on job conditions, as well as factors such as environmental, organizational, and individual contexts and organizational, individual, and governmental causal conditions. Some of the obstacles in this model include the direct intervention of the government and the circumvention of the law, which ultimately leads to a multitude of positive and negative consequences. The economic pressures, the issue of population aging, and the increased ratio of elderly people to young people will reduce the labor force and create difficulties for governments and various organizations, including the Ministry of Energy and pension funds. Hence, the adoption of the issue of postponing retirement age and keeping more of the labor force is a possible solution due to the positive outcomes it may potentially yield in the economic, social, organizational, and individual fields and aspects.

    Keywords: The Expert Workforce, Postponing the Retirement Age, Job Conditions, Ministry Of Energy, Model of Postponing the Retirement of Employees
  • Zahra Foroutani, Atieh Bohrani, Vahid Hajilo, Zahra Moghimi * Pages 95-114

    the health of administration and overshadow public interests. Therefore, this research has been carried out with the aim of presenting a management model of Trading in Iran's public Agencies. In order to form the expert group, 15 experts from the ministries and subordinate organizations who had expert conditions were selected by available sampling method. To test the model, the statistical population including 800 employees of the Information Technology Organization was considered. Also, 260 people were selected as a statistical sample using Morgan's table and simple random sampling method. The required data was collected through a researcher-made questionnaire, whose validity and reliability were confirmed through quantitative methods. In order to analyze the data, Lisrel software and Delphi technique and fuzzy inference system in the form of MATLAB software were used. The results showed that the model has three individual, organizational and cultural dimensions, and the organizational dimension with a factor loading of 0.83 has the largest contribution in explaining administrative Trading. Also, the individual value system component with a factor of 0.6 has the largest contribution in explaining the individual dimension; The ineffective evaluation system component with a factor loading of 0.75 has the largest contribution in explaining the organizational dimension and the short-sighted component with a factor loading of 0.75 has the largest contribution in explaining the cultural dimension. The results of the fuzzy inference system also showed that the minimum level of Trading in the organization is 0.464, and most of it is caused by individual Trading tendencies. In addition, the management of organizational and cultural factors has a significant impact on the control of administrative Trading. Based on the results, it can be said that paying attention to employing competent and ethical people is the first step in dealing with administrative Trading.

    Keywords: Trading management, Public Agencies, fuzzy inference
  • Behrooz Rezaeemanesh, Mirali Seyed Naghavi, Hossein Aslipour, Ali Khodsetan * Pages 115-136

    The human resources architecture model has designed the structure of human capital based on the two components of strategic value and the uniqueness of skills, considering the wide scope of providing government services and the central role of the intelligence component in determining the performance of human resources as the most valuable resource of the organization, the link between 3 The component of value, skill and intelligence, identifying relevant indicators and determining the importance of each of these indicators at different administrative levels of the Ministry of Energy's headquarters has led to the design of a new model. The type of research method of the current research is mixed. In the first phase, after a library study using the quantitative content analysis and the fuzzy Delphi techniques, the primary indicators were summarized and in the statistical part, the relationships were examined using the fuzzy DANP technique, the weight of each specific index and the equation of each organizational level were discovered. The results indicate that the indicators can be classified into three general, common and specific sections. Among the general indicators that have been repeated in all three levels of the organization, there is the reliability index, and among the specific indicators at the expert level, the problem focus index, at the group head level, the consultation index, and at the deputy director general level, the willingness to reform and the improvement of systems index have been allocated the most weight. Also, the results confirm that the weight of the value component at the level of the deputy general manager is more than the 2 components of intelligence and skill at the same level. Also, the weight of the skill component in this level is higher compared to the previous levels. At the end, the research model was approved by the experts.

    Keywords: human resource architecture, Intelligence, Ministry Of Energy, Fuzzy DANP
  • Saber Taghipour, Seated Najmedin Mousavi *, Mohammad Hakkak, Reza Sepahvand Pages 137-152
    The purpose of this study was to design a demonstration policy model in the banking industry.  The present research method is based on a mixed approach and qualitatively and quantitatively in the inductive-deductive paradigm.  The qualitative community studied in the current research was formed by all university professors in the field of public administration, banking management, strategic management, along with board members and CEOs of the country's banks, and the number of participants in this study was 18 people.  Modeling, stratification and establishing conceptual communication between the dimensions of representational policy was done using interpretive structural modeling method.  The quantitative statistical population of the study was made up of board members and senior managers of the country's banks.  Sampling was done using the available non-probability method.  In this regard, the number of 40 people from the desired statistical population was determined as the research sample.  The findings of this study showed that organizational culture, personality characteristics of managers, environmental requirements, politicking, emotional intelligence, demonstrative management style, speculation, non-demanding, targeted orientation of public opinion, showcase performance, organizational conditions and organizational atmosphere as dimensions.  The main policy makers are prominent in the banking industry.
    Keywords: politics, Dramatic politics, Banking Industry
  • Sepideh Gholipour, AliAsghar Pour Pzzat *, Jabbar Babashahi, Reza Tahmasebi Pages 153-168

    Addressing the issue of establishing development-oriented structures, governments might face either of the following situations: they find themselves capable of engaging target society in programs and projects or they fail in doing so which would lead to independent actions by people themselves. Complex social problems and meanwhile population growth, would inevitably make primary governmental structures inefficient in achieving development objectives thoroughly, as a result governments should take active steps towards empowering and enlightening people in a way that they become capable of organizing their efforts in accordance with development objectives, public goods and public benefits. When underdeveloped societies find out about the influential role of non-governmental structures in the development process, governments would have two options: facilitating the engagement process for the society, or witnessing local societies authentically establishing bottom-up planning and implementation structures. Noticing the importance of organization and engagement seem much more crucial in case of villages, where in comparison with urban areas, suffer from deficiencies in engagement structures. This paper based on Hermeneutic analysis approach, takes advantage of literature study and two case studies of rural development policy making and implementation (European Union and Pakistan), in suggesting a theoretical framework for mobilizing social structures with the purpose of supporting development policies in Iran's rural areas.

    Keywords: Rural Development, Human Capital, Social Capital, policy package, non-governmental organization
  • Zahra Mohammadpour *, Davood Kiakojouri Pages 169-190
    Understanding organizational behavior has never been more important to managers than it is today. In some social interactions, people in various situations, out of devotion, interest, and in extreme cases, flatter and flatter people who are likely to gain power or potential in the future. These behaviors can be considered and analyzed in the context of organizational behavior management science.This study aims to provide an accounting management model in Iranian government organizations. Accordingly, 29 Latin and 78 Persian articles were selected that were selected by snowball method. After theoretical saturation, textual content analysis was performed and the output of the work was shown by Max QDA software. Then, the obtained data were provided to 14 experts by a questionnaire (quantitative and qualitative) and after three rounds of qualitative Delphi, 27 criteria and 196 sub-criteria were identified and the resulting pattern was obtained. Based on the results for managing accountable action in government organizations, managers should be careful about the criterion of opportunistic behavior, which was the most effective criterion and had the most interaction with other criteria. on the other hand, the criterion of selfish individualism is the most influential. The criterion of utilitarianism is the most important criterion and the sub-criterion of politics as an exchange is in the first priority among the sub-criteria.
    Keywords: Model, Management, Accounting, government organizations