فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات بین المللی پلیس
پیاپی 54 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد ستایش پور*، ملینا اشکیه صفحات 9-26
    زمینه و هدف

    استرداد مجرمان و متهمان مستلزم همکاری بین دو کشور درخواست کننده استرداد و درخواست شونده است. استرداد مجرمان و متهمان از ابعاد مختلف حقوقی قابل بررسی است؛ در ادبیات حقوقی، بیشتر بر بعد کیفری تمرکز شده است و این در حالی است که این امر، متضمن تعهد برای دولت ها نیز می باشد و از این رو، از منظر حقوق مسیولیت بین المللی قابل بررسی است. هم سو با این موضع، در نظر گرفتن حقوق فرد مورد استرداد باید مورد توجه دولت های درخواست کننده و درخواست شونده قرار بگیرد. سازمان های پلیسی بین المللی از جمله اینترپل، یوروپل، آفریپل و آمریپل، با توجه به رسالتی که دارند می توانند نقش شایسته توجهی در سامان دهی استرداد مجرمان و متهمان ایفا کنند. مقاله پیش رو درصدد برآمده است تا به تحقق مسیولیت بین المللی مشترک دولت ها در استرداد مجرمان و متهمان بپردازد.

    روش تحقیق: 

    پژوهش حاضر، تحلیلی-توصیفی است و جمع آوری اطلاعات در آن، از طریق بررسی اسنادی و یادداشت برداری انجام شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    در صورتی که حین عمل استرداد، خسارات و آسیب هایی که گاهی جبران ناپذیر هم هستند متوجه فرد مورد استرداد شود، مسیولیت بین المللی هر دو کشور درخواست شونده و درخواست کننده را در پی دارد. وضعیت استرداد مجرمان و متهمان، می تواند به صورت هم زمان، مسیولیت بین المللی بیش از یک کشور را به دنبال داشته باشد. این به آن دلیل است که هر کشور بابت عمل متخلفانه ای که در این باره مرتکب شده است مسیولیت بین المللی دارد. این امر، به موجب مجموعه مواد 2001 کمیسیون حقوق بین الملل سازمان ملل متحد در خصوص مسیولیت بین المللی دولت ها بابت عمل متخلفانه بین المللی می تواند مسیولیت بین المللی تضامنی باشد.

    کلیدواژگان: استرداد، درخواست استرداد، حقوق مسئولیت بین المللی، مسئولیت بین المللی مشترک دولت ها، متهمان و مجرمان
  • شهرام زرنشان، موسی کرمی*، ریحانه زندی صفحات 27-50
    زمینه و هدف

    حقوق بی طرفی، شاخه ای از حقوق مخاصمات مسلحانه است که دوشادوش محدودیت و ممنوعیت توسل به زور، پدیدار گردیده است. از سوی دیگر، فناوری های نوین از جمله در قالب عملیات های سایبری، رنگ وبویی تازه به بیشینه حوزه های حقوق بین الملل و از جمله حقوق مخاصمات مسلحانه بخشیده اند. نگارندگان نوشتار فرارو سر آن دارند تا اعمال حقوق بی طرفی بر عملیات های سایبری را در آینه دستورالعمل تالین 2 راجع به حقوق بین الملل قابل اعمال بر عملیات های سایبری (2017) وابکاوند.

    روش تحقیق: 

    نوشتار حاضر از رهگذر کاربست شیوه توصیفی-تحلیلی در تبیین مطالب و با تکیه بر منابع کتابخانه ای شامل کتاب ها و مقالات معتبر و مرتبط انگلیسی و فارسی در زمینه موضوع مطالعه، به رشته تحریر در آمده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    بر اساس یافته های مقاله، تدوین کنندگان دستورالعمل تالین 2 بر این باورند که نظام سنتی بی طرفی را می توان بر عملیات های سایبری قابل اعمال دانست. به باور ما، اگرچه این گزاره روی هم رفته درست و منطقی است، ولی به نظر می رسد نمی توان تفاوت های چشمگیر عملیات های سایبری و به ویژه سلاح-های سایبری را با سلاح های پیشین از نظر دور داشت. از این رو، بر این باوریم که در کنار نظام سنتی حاکم بر بی طرفی، نیازمند هنجارها و موازین نو و روزآمدی برای نظم بخشی به عملیات های سایبری در سپهر حقوق بین-الملل هستیم

    کلیدواژگان: درگیری مسلحانه بین المللی، بی طرفی، عملیات سایبری، دستورالعمل تالین 2، نبرد سایبری
  • خلیل شجاعی*، حسین غلامی، حسنعلی موذن زادگان صفحات 51-76
    زمینه و هدف

    از تضامین مهم در تضمین حقوق و آزادی های افراد، نقش و اختیارات دادستان است که در امور حقوقی، دفاعی و آزادی های افراد از جمله متهم، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این نقش تابع دو وظیفه قضایی و اداری است که می تواند در ساماندهی زندان ها و کاهش جمعیت کیفری زندان نقش موثری در مراجع قضایی ایفا کند. هدف پژوهش، شناسایی نقش دادستان در کاهش جمعیت کیفری زندان است.

    روش

    پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به پردازش تطبیقی نقش دادستان در ایران و آمریکا و واکاوی جایگاه آن در کاهش جمعیت کیفری زندان پرداخته است.

    نتایج و یافته ها

    نتایج بدست آمده نشان می دهد که نقش اجرایی دادستان در حقوق کیفری ایران، پررنگ تر از آمریکا است. دادستان در ایران بخشی از قوه قضاییه بوده و در روند کاهش جمعیت زندان تابع قوانین اساسی کشور است و براساس اختیاراتی که دارد تا میزان قابل توجهی می تواند در بازداشت و مجازات متهم اثرگذار باشد. ولی نمی تواند در سطح کلان اقدامی جهت کاهش جمعیت کیفری زندان انجام دهد. در آمریکا دادستان وظیفه ای جز ایفای نقش نداشته و تحت نظارت دادستان کل عمل می کند. با توجه به اینکه دادستان کل عضو کابینه است و به عنوان وزیر دادگستری فعالیت می کند، منتصب ریاست جمهوری بوده و دارای اقتدار قابل ملاحظه ای است. در این سیستم دادستان کل می تواند در اعمال سیاست های کشوری نقش موثری را در مقایسه با ایران ایفا نماید. برعکس، دادستان ایران در اعمال وظایف فردی نقش موثرتری دارد.

    کلیدواژگان: دادستان، کاهش جمعیت کیفری زندان، تعویق صدور حکم، حبس زدایی، ایران و آمریکا
  • محمد وارسته بازقلعه، مونا احمدی* صفحات 77-94
    زمینه و هدف

    احزاب سیاسی جایگاه بی بدیلی در نظام های دموکراتیک دارند و کارکردهای اجتماعی و سازمانی آنها، غیرقابل جایگزینی است. اما این جایگاه بی بدیل به این معنا نیست که نیازی به نظارت ندارند. به همین خاطر است که نظام های سیاسی مختلف، از جهات گوناگون نظارت هایی را بر فعالیت احزاب اعمال می کنند. با توجه به تاثیری که احزاب بر حیات سیاسی، اجتماعی، اداری و اقتصادی کشورها می تواند داشته باشد، یکی از این نظارت ها، نظارت کیفری است. در همین راستا، پژوهش حاضر درصدد پاسخ به این پرسش است که چگونه و تا چه اندازه می توان احزاب سیاسی را مشمول احکام کیفری قرار داد.

    روش تحقیق: 

    این پژوهش با رویکردی توصیفی- تحلیلی، با مطالعه کتب، مقالات معتبر و بررسی قوانین و مقررات جاری ایران و برخی از کشورها صورت گرفته است.

    یافته ها و نتایج

    آنچه در این پژوهش بدان پرداخته شده است، بررسی مبانی نظری مسیولیت کیفری احزاب سیاسی است و هدف از آن، تبیین مبانی فکری این امر است تا به عنوان چراغ راهی برای قانونگذار کیفری عمل کند. نگاهی به رویه کشورهای دیگر در این خصوص و عملکرد احتیاط آمیز آنها در شناسایی یا عدم شناسایی مسیولیت کیفری برای احزاب و همچنین، ارزیابی ظرفیت ماده 20 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در مدیریت امر، این ضرورت را مسجل می کند که قانونگذار ایران در پاسخ به معنای تسری یا عدم تسری مسیولیت کیفری نسبت به احزاب سیاسی، باید مطالعات عمیق تری انجام دهد و به ماده 20 کنونی قانون مجازات اسلامی، بسنده نکند.

    کلیدواژگان: احزاب سیاسی، بنیان های نظری، مردم سالاری، مسئولیت کیفری، رویکرد تطبیقی
  • مریم اجاقی، مهدی ذوالفقاری*، سید محمود مجیدی صفحات 95-110
    زمینه و هدف

    پبشرفت فناوری موجب ظهور پدیده هایی نو می گردد که به رغم ارزش و اهمیت رشد فناوری در زندگی بشر ممکن است این امر با چالش هایی مواجه باشد که نیازمند مداخله قانون باشد. شبیه سازی انسان از این دسته پبشرفتها می باشد که نظام مند نمودی یا حتی جرم انگاری آن بدوا نیازمند شناخت آن و چالش های مرتبط با آن است بر این اساس به بررسی این مساله می پردازیم که شبیه سازی انسان و جرم انگاری آن در نظام حقوقی ایران و اتحادیه اروپا از چه جایگاهی برخوردار است؟

    روش

    این مقاله به شیوه توصیفی- تحلیلی نگارش یافته است.

    یافته ها و نتایج

    یافته ها نشان می دهد که شبیه سازی انواع مختلفی از جمله شبیه سازی پژوهشی یا درمانی، شبیه سازی انسانی، حیوانی و گیاهی و شبیه سازی رویانی درمانی تولید مثلی دارد. فناوری شبیه سازی انسان ، چالشهایی را در عرصه های مختلف زندگی دینی ، اخلاقی ، اجتماعی و حقوقی برانگیخته است. از جمله این چالش ها می توان به نقض کرامت انسانی، ودیعه بودن جسم انسان، ابهام در روابط خویشاوندی، ابهام در نفقه و ارث و اختلاط انساب اشاره نمود. در خصوص جرم انگاری شبیه سازی انسان در حوق ایران باید گفت که اگرچه در خصوص حرمت این عمل نظراتی وجود دارد اما قانونگذار فعلا در این زمینه موضع مشخصی ندارد. همچنین در برخی موارد مانند اثر انگشت یکسان افراد که در شبیه سازی ایجاد می شود نیز مشکلات وجود دارد.

    کلیدواژگان: جرم انگاری، شبیه سازی انسان، اتحادیه اروپا، نظام حقوقی ایران
  • مسعود یاراحمدی*، علیرضا مرادی صفحات 111-134
    زمینه و هدف

    مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بارها نظم مستقر بین المللی را به چالش کشیده اند. از نظر ایشان، نشانه های بروز نظام نوین چندوجهی در مقابل نظام یک جانبه گرایی سلطه، اکنون برجسته تر از هر زمانی است؛ بدین سبب، هدف از تحقیق حاضر، آینده پژوهی هندسه نظم نوین بین المللی از دیدگاه معظم له است.

    روش

    روش تحقیق حاضر، روش توصیفی - تحلیلی می باشد که با مطالعه و مرور بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    مقام معظم رهبری (مدظله العالی) آینده نظم نوین بین الملل را حاوی داده ها و واقعیت هایی می داند که سه ویژگی تغییر نظم نوین جهانی را نشان می دهند؛ این سه ویژگی عبارت اند از: انزوای ایالات متحده آمریکا، انتقال قدرت به آسیا، گسترش ایدیولوژی مقاومت و توسعه میدان های آن. همچنین آینده پژوهی نظم نوین بین المللی از دیدگاه معظم له را در دو مرحله می ‎توان مورد واکاوی قرار داد: مرحله نخست؛ شکل ‎گیری نظم مطلوب جهانی از طریق هم‎ گرایی بین‎المللی و تاسیس جامعه جهانی است که شهروندان آن حتی ‎المقدور در سایه عدالت و امنیت زندگی کنند. معظم له به تعامل و هم‎گرایی با کشورها و جامعه جهانی به ‎عنوان یکی از اصول دیپلماسی نظام جمهوری اسلامی به ‎ویژه در گام دوم انقلاب اشاره دارند. اما هم‎گرایی موردنظر معظم له در جامعه جهانی زمانی تحقق می ‎یابد که انسان ‎ها در صلحی عادلانه کنار هم زندگی کنند؛ در مرحله دوم؛ نظم مطلوب جهانی از طریق شکل‎ گیری نظم نوین اسلامی و تاسیس حکومت عدالت ‎گستر جهانی مهدوی موعود (عج) تحقق می ‎یابد. ویژگی ‎های این مرحله شکل ‎گیری دولت واحد جهانی و تحقق آرزوی دیرین بشریت و امت اسلامی، مبنی بر تکامل و پیشرفت همراه با گسترش عدالت، معنویت و کرامت انسانی است.

    کلیدواژگان: روابط بین الملل، جامعه جهانی، نظم نوین جهانی، مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
  • سید سجاد کاظمی، سید رضا احسان پور* صفحات 135-156

    زمینه و هدف:

     با توجه به رشد فزاینده راهزنی دریایی طی دو دهه اخیر، بسیاری از کشورهای دنیا اقدام به بروز رسانی قوانین داخلی با هدف تجهیز هرچه بیشتر خود در برابر این پدیده نوظهور نمودند. در این راستا، جرم انگاری خاص راهزنی دریایی، تشدید مجازات ، تسهیل اثبات ارکان جرم راهزنی دریایی و حتی معکوس نمودن بار اثبات برخی عناصر این جرم از این قبیل اقدامات می باشد. مع الاسف کشور ما علی رغم اینکه کشتی های آن در سال های اخیر آماج حمله دزدان دریایی بوده اما در این زمینه اقدامات خاص و مشخصی را در سطح تقنینی به انجام نرسانیده است.

    روش

    روش تحقیق حاضر به شیوه توصیفی تحلیلی بوده و روش جمع آوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    ازآنجایی که راهزنی دریایی در حقوق کیفری ایران به عنوان یک جرم مستقل مورد جرم انگاری قرار نگرفته و ارکان آن مشخص نشده است، در نتیجه محاکم ایرانی ناچار هستند برای محاکمه و مجازات دزدان دریایی دستگیرشده، از مقررات عمومی کیفری بهره گیرند. در پژوهش حاضر تلاش شده با استفاده از قوانین داخلی و برخی اسناد بین المللی که کشور ما عضو آن ها می باشد، به همان شیوه و طریقی که در مورد جرایم داخلی به کار می رود، راهزنی دریایی همانند یک جرم عمومی داخلی تعریف شده، ارکان سه گانه آن مورد شناسایی قرار گرفته و در نهایت، کیفرهای قابل اعمال برای مرتکبان راهزنی دریایی در فروض و حالت های مختلف مشخص گردد. در انجام این کار، از قوانین داخلی و همچنین برخی اسناد بین المللی که کشور ما عضو آن هاست و دیگر مقررات بین المللی بهره گرفته شده است.

    کلیدواژگان: جرم، راهزنی دریایی، دریای آزاد، سرقت مسلحانه، آدم ربایی
  • شهره حق پناه، حسین شریفی طرازکوهی*، کارن روحانی صفحات 157-184
    زمینه و هدف

    سازوکار بررسی دوره ای جهانی مصداق عینی اصل برابری حاکمیتی بند 1 منشور ملل متحد است. این فرایند جای شکایت از تبعیض یا برتری دولت های قدرتمند برای هیچ دولتی باقی نگذاشته است. سازوکار بررسی دوره ای جهانی از سه بنیان مهم صلح و امنیت، توسعه و حقوق بشر حمایت می کند و به عنوان یکی از مهم ترین سازوکارهای نظارتی شورای حقوق بشر ملل متحد قلمداد می شود که سازمان های غیردولتی در آن نقش مهمی را به عهده دارند. در اینکه سازمان های غیردولتی خلاقانه در تعامل و همکاری با این سازوکار بین الدولی هستند جای تردید نیست، ولیکن این سوال مطرح است که آیا آنها توانستند برخلاف سایر سازوکارهای حقوق بشری، ارکان معاهداتی و رویه های ویژه، در این سازوکار جایگاه خود را ارتقا دهند و یا نقش و کارکرد موثر خود را در ایجاد و ارتقای فرهنگ حقوق بشر با ارایه مشاوره و مشارکت در کشور تحت بررسی به اثبات برسانند؟

    نوع و روش

    این مقاله علمی - پژوهشی بوده و به روش اسنادی (کتابخانه ای) نگارش شده است.

    یافته ها و نتایج

    این مقاله با استفاده از گزارش ملی کشور ترکیه، گزارش های ذی نفعان و داده های مرکز اطلاعات سازوکار بررسی دوره ای جهانی، به نقش سازمان های غیردولتی و تاثیر آنها در اعمال و اجرای توصیه های سازوکار دولت محور می پردازد. توصیه های ارایه شده در گفتگوی تعاملی بیانگر نگرانی ها و دغدغه های سازمان های غیردولتی است. دستاوردهای این مطالعه نشان می دهد که توصیه های سازمان های غیر دولتی به ویژه ایتلاف های آنها در این کشور، ارتباط نزدیکی دارد با بسیاری از توصیه های دولت های بررسی کننده و سایر سازوکارهای حقوق بشری ملل متحد مانند ارکان معاهداتی و رویه های ویژه که بازوی مکمل این سازوکار هستند.

    کلیدواژگان: سازوکار بررسی دوره ای جهانی، شورای حقوق بشر، سازمان های غیردولتی، توصیه ها، ترکیه
  • سروش امیری* صفحات 185-208

    در عصر جهانی شدن و فناوری پیشرفته، دیگر اقدامات تروریستی محصور در مرزهای ملی یا منطقه ای نیست. تروریست ها با جلب مساعدت هم پیمانان فرامرزی و با تاکید بر ارتباطات و شبکه های مالی، تقریبا می توانند هرجا اراده کنند اقدامات تروریستی خویش را سازماندهی کنند و به اجرا در آورند. وانگهی، در حالی که تروریست ها موفق شده اند خود را با روند جهانی شدن سازگار کنند، تلاش ها و مساعی ضدتروریستی همچنان به صورت ملی و فروملی مانده و همین آنها را قادر ساخته تا از رخنه های موجود در نظام همکاری بین المللی که برای تعقیب و مجازات شان برپا شده است بهره جویند و بگریزند.لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی راهبردهای موثر، در مقابله با تروریسم انجام شده است. روش تحقیق در این پژوهش تحلیلی توصیفی بوده، و با جمع آوری اطلاعات از کتب، مقالات و سایت های علمی به تبیین و تشریح نقش پلیس در پیشگبری و مبارزه با تروریسم پرداخته شده است. و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که پلیس بعنوان یک نیروی حافظ صلح و امنیت، با رویکرد پلیس جامعه محور، و با مطالعه تاریخچه فعالیت های تروریستی انجام شده، بکارگیری راهکارهای عمومی و تخصصی مبارزه با تروریسم، استفاده از توان پلیس های تخصصی خود از جمله: پلیس اینترپل، پلیس فتا، پلیس اطلاعات، پلیس مرزبانی، یگان ویژه و سازمان عقیدتی سیاسی، که هرکدام دارای دانش تخصصی لازم برای پیشگیری و مبارزه با تروریسم هستند، و بررسی آینده تروریسم و روش های مبارزه با تروریسم آینده، نقش موثری در مقابله با تروریسم ایفا می کند.

    کلیدواژگان: پلیس، تروریسم، مقابله با تروریسم، امنیت، راهکارهای مبارزه با تروریسم
|
  • Mohamad Setayeshpur *, Melina Ashkieh Pages 9-26
    Background and Aim

    The extradition of criminals requires cooperation between the two governments requesting extradition and the sender. It should be noted that the topic of extradition of criminals can be examined from different legal aspects. In the legal literature, it is mostly focused on the aspect of criminal law and international criminal law and international criminal law. However, since this issue implies an obligation for governments (countries), it can also be examined from the point of view of international (non-criminal) liability law. In the meantime, attention and consideration of the rights of the person to be extradited is also something that should be taken into consideration by the requesting and sending governments; A matter that has not been paid attention to as it should and perhaps in international law. The following article tries to comment on the realization of the joint international responsibility of governments in the field of extradition of criminals.   

    Methodology

    The present research is analytical-descriptive in terms of its nature and method, and the collection of information was done through document review and data collection.

    Results and Findings

    If during the process of extradition, damages and injuries, which are sometimes irreparable, are caused to the extradited person, it implies the international responsibility of both the sending and requesting countries. The situation of extradition of criminals can imply the simultaneous responsibility of more than one country. This means that every country has international responsibility for the wrongful act it has committed in this regard. According to the 2001 collection of articles of the United Nations International Law Commission in the field of international responsibility of states for international wrongful acts, this can be joint responsibility.

    Keywords: Extradition of criminals, request for extradition, rights of international responsibility, joint international responsibility of states
  • Shahram Zarneshan, Mousa Karami *, Reyhaneh Zandi Pages 27-50
    Background and Aim

    Law of neutrality is a branch of law of armed conflict (LAC) which is appeared along with the limitation and prohibition of use of force. On the other side, new technologies, inter alia, through cyber operations has made a new wind to be blowing in the most areas of international law including LAC. The authors of the present article seek to explore the application of law of neutrality on cyber operations in the light of 2017 Tallinn Manual 2.0 on International Law Applicable to Cyber Operations.

    Research Method

    This article has been written through employing the descriptive-analytical method in exploring the material and relying on library sources including the valid and related English and Persian books and articles.

    Findings and Results

    According to the findings of the article, the authors of Tallinn Manual 2.0 maintain that the traditional system of neutrality can be applied to cyber operations. We believe that although this is generally correct and reasonable, it appears that one cannot neglect the notable differences existing between cyber operations and specifically cyber weapons with previous weapons. Consequently, we are of this opinion that besides the traditional system of neutrality, new and updated norms and standards are needed for regulating cyber operations in international law sphere.

    Keywords: International Armed Conflict (IAC), Neutrality, Cyber Operation, Tallinn Manual 2.0, cyber warfare
  • Khalili Shojaei *, Hosein Qolami, Hassanali Moazanzadegan Pages 51-76
    Field and Aims

    One of the crucial safeguards in achieving the sovereignty of public rights of society, particularly individual rights and freedoms, is the role and authority of the district attorney. Two judicial and administrative roles that can effectively contribute to the criminal justice systems of other institutions, such as arranging prisons and reducing their population, have been added to the district attorney's role and authority.

    Methodolog:

     the present article, with a descriptive and analytical method, tries to deal with the comparative processing of the role of the district attorney in Iranian and American law, moreover to analyze the recognition of the position and role of the prosecutor's office in reducing the criminal prison population.

    Findings and Conclusion

    when comparing the roles of each prosecuting institution in Iran and the United States, reveal that the district attorney has played a substantial role in Iran and that this function is more evident than in the United States of America. Additionally, the district attorney in Iran is considered a part of the judiciary and its role in the process of reducing the criminal population of prisoners is subject to the country's constitutional and adopted laws. This is despite the fact that district attorney can be effective in the decision to punish the criminal to a significant extent based on the powers he has, but he cannot take action on a macro level to reduce the criminal population of prisons, in the system of the United States of America, the district attorney has no duty but to fulfill his role and acts under the supervision of the district attorney general. In fact, in this system, the attorney general is a member of the cabinet and acts as the minister of justice and is elected by the president and has considerable power and authority.

    Keywords: prosecutor, Reduction of the criminal prison population, postponement of sentencing, de-incarceration.Iran, America
  • Mohammad Varasteh Bazghaleh, Mona Ahmadi * Pages 77-94
    Background and aim

    Political parties have a unique position in democratic systems and their social and organizational functions are irreplaceable. But this unique position does not mean that they do not need supervision. This is why different political systems monitor the activities of parties in different ways. Considering the influence that parties can have on the political, social, administrative and economic life of countries, one of these supervisions is criminal supervision. In this regard, the present study seeks to answer the question of how and to what extent political parties can be subject to criminal sentences.

    Research Method

    This research has been done with a descriptive-analytical approach, by studying books, authentic articles and checking the current laws and regulations of Iran and some countries.

    Findings and results

    What has been discussed in this research is the investigation of the theoretical foundations of the criminal liability of political parties and its purpose is to explain the intellectual foundations of this matter in order to act as a light for the criminal legislator. Looking at the practice of other countries in this regard and their cautious performance in recognizing or not recognizing criminal liability for parties, as well as evaluating the capacity of Article 20 of the Islamic Penal Code approved in 2013 in managing the matter, confirms the necessity that the Iranian legislator in response to The meaning of extension or non-extension of criminal responsibility towards political parties should be studied more deeply and not be satisfied with the current Article 20 of the Islamic Penal Code.

    Keywords: Political parties, Theoretical foundations, democracy, criminal liability, Adaptive approach
  • Maryam Ojaghi, Mahdi Zolfagharii *, Seyyed Mahmoud Majidi Pages 95-110
    Field and purpose

    The advancement of technology causes the emergence of new phenomena that, despite the value and importance of technology growth in human life, may face challenges that require the intervention of the law. Human cloning is one of the advantages that its systematic representation or even criminalization requires to know about it and the challenges related to it. Based on this, we will examine the issue of human cloning and its criminalization in Iran's legal system. And what position does the European Union have?

    Method

    This article is written in a descriptive-analytical way.

    Findings and Conclusions

    The findings show that there are different types of simulation, including research or therapeutic simulation, human, animal, and plant simulation, and embryonic-therapeutic-reproductive simulation. Human cloning technology has raised challenges in various fields of religious, moral, social and legal life. Among these challenges, we can mention the violation of human dignity, the deposit of the human body, ambiguity in kinship relations, ambiguity in alimony and inheritance, and mixing of genealogy. Regarding the criminalization of human cloning in Iran, it should be said that although there are opinions regarding the sanctity of this act, the legislator currently does not have a clear position on this matter. Also, in some cases, such as the identical fingerprints of people that are created in the simulation, there are also problems, of course, it is necessary to think of preparations in this field if it is allowed. Human cloning is.

    Keywords: criminalization, human cloning, European Union, Iran', s legal system
  • MASOUD YARAHMADI *, Alireza Moradi Pages 111-134
    Background and Purpose

    The Supreme Leader has repeatedly challenged the established international order. In his opinion, the signs of the emergence of a new multifaceted system against the unilateralism system of domination are now more prominent than ever; For this reason, the purpose of the present research is the future study of the geometry of the modern international order from his point of view.

    Method

    The current research method is a descriptive-analytical method that was done by studying and reviewing them.

    Findings and results

    He considers the future of the new international order to contain data and facts that the three characteristics of the change of the new world order; The isolation of the United States of America, the transfer of power to Asia, the expansion of the ideology of resistance and the development of its fields. Also, from his point of view, the future study of the new international order includes the formation of a desirable world order through international integration and the establishment of a world society where its citizens live as much as possible under the shadow of justice and security. He refers to interaction and convergence with countries and the international community as one of the principles of diplomacy of the Islamic Republic system, especially in the second step of the revolution. Their desired convergence in the world community will be realized when people live together in a just peace; On the other hand; The desired world order will be realized through the formation of the new Islamic order and the establishment of the world-wide justice government of Mahdavi Mououd. The characteristics of this stage are the formation of a single global government and the fulfillment of the Islamic Ummah's wish for evolution and progress along with the expansion of justice, spirituality and human dignity.

    Keywords: International relations, world society, new world order, Ayatollah Khamenei
  • Seyed Sajad Kazemi, Seyed Reza Ehsanpour * Pages 135-156
    Background and Purpose

    Due to the increasing growth of maritime piracy during the last two decades, many countries of the world updated their domestic laws with the aim of equipping themselves as much as possible against this emerging phenomenon. In this regard, the specific criminalization of sea piracy, increasing punishment, facilitating the proof of the elements of the crime of sea piracy and even reversing the burden of proof of some elements of this crime are such measures. Unfortunately, despite the fact that its ships have been the target of pirate attacks in recent years, our country has not taken specific and specific measures in this regard at the legislative level. 

    Methodology

    The current research method is a descriptive analytical method and the method of collecting information is a library method. 

    findings and conclusions

    Since sea piracy has not been criminalized as an independent crime in Iran's criminal law and its elements have not been defined, as a result, Iranian courts are forced to use general criminal regulations to try and punish arrested pirates. In the present research, an attempt has been made to define sea piracy as a general internal crime by using domestic laws and some international documents that our country is a member of, in the same way as it is used in the case of domestic crimes, and its three elements are identified. and finally, applicable punishments for the perpetrators of sea piracy in different cases and situations should be specified. In doing this, domestic laws as well as some international documents that our country is a member of and other international regulations have been used.

    Keywords: Crime, Piracy, high seas, armed robbery, Kidnapping
  • Shohreh Haghpanah, Hossein Sharifi Tarazkohi *, Karen Rohani Pages 157-184
    Context and Purpose

    The Universal Periodic Review mechanism is a concrete example of the principle of sovereign equality in Article 1 of the United Nations Charter. This process has left no place for any government to complain about discrimination or superiority of powerful governments. The Universal Periodic Review mechanism supports the three important foundations of peace and security, development and human rights, and is considered one of the most important monitoring mechanisms of the United Nations Human Rights Council, in which non-governmental organizations play an important role. There is no doubt that non-governmental organizations are creative in interacting and cooperating with this international mechanism, but the question is whether they were able to improve their position in this mechanism, unlike other human rights mechanisms, treaty bodies and special procedures, or their role and prove their effective function in creating and promoting the culture of human rights by providing advice and participation in the country under investigation?

    Methodology

    This is a scientific-research article and it was written in a documentary (library) method.

    Findings and results

    This article deals with the role of non-governmental organizations and their influence in applying and implementing the recommendations of the government-oriented mechanism, using the national report of Turkey, stakeholder reports and the Universal Periodic Review info’s database. The recommendations presented in the interactive dialogue express the concerns of non-governmental organizations. The results of this study show that the recommendations of non-governmental organizations, especially their coalitions in this country, are closely related to many of the recommendations of the investigating governments and other human rights mechanisms of the United Nations, such as treaty bodies and special procedures, which are the complementary arm of this mechanism.

    Keywords: Universal Periodic Review Mechanism, Human Rights Council, NGOs, Recommendations, Turkey
  • Suroush Amiri * Pages 185-208
    field and Aims

    In the era of globalization and advanced technology, terrorism is no longer limited by national or regional borders. By enlisting the help of cross-border allies and with connections to communications and financial networks, terrorists are usually able to organize and execute their terrorist activities anywhere. However, the insurgents succeeded and adapted to the global trend, the efforts and counter-terrorists remained national and national, and this enabled them to cooperate through the existing loopholes in the international system that was set up for prosecution and punishment.

    methodology

    The research methodology in this analytical research is descriptive, and by collecting information from books, articles and scientific sites, the role of police in pre-empting and combating terrorism has been explained.

    findings and Conclusion

    we conclude that the police, as a force for maintaining peace and security, are based on a community-based policing approach, and by studying the history of terrorist activities, the use of public and specialized counter-terrorism strategies, the use of the capabilities of their specialized police, including: Police Interpol, Cyber Police, Information Police, Border Police, Special Units and Political Consultative Organizations, each of which have the expertise necessary to prevent and combat terrorism, and the future of terrorism and anti-terrorism methods will play an effective role in countering terrorism.

    Keywords: police, terrorism, Countering Terrorism Security, Anti-Terrorism Strategies