فهرست مطالب

فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری
سال هفدهم شماره 5 (پیاپی 63، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/10
  • تعداد عناوین: 25
|
  • سید امیر حسینی جو، سعید اسلامی*، کمال پولادی صفحات 1-7
    زمینه

    ملایمت، آسان گیری و سازش با دیگران موجبات رشد صحیح عواطف انسانی را فراهم می آورد و در متون دینی از آن تحت عنوان «تساهل و مدارا» یاد می شود. این فضیلت اخلاقی از اهمیت و جایگاه رفیعی در میان مکاتب مختلف و تعالیم و آموزه های دینی برخوردار است لذا سوال اصلی در این پژوهش اینگونه مطرح شد که چه نسبتی میان فضیلت اخلاقی مدارا در مکتب لیبرالیسم با این مفهوم در نزد نواندیشان دینی در ایران می توان برقرار نمود؟

    نتیجه گیری

    در راستای هدف تحقیق چنین فرض شد که  چهارچوب ها و شاخص های فکری نواندیشان دینی ایران افتراق های عمیقی در حوزه ارزش ها و تربیت اخلاقی با  اندیشه های  لیبرالیسمی دارد. بررسی ها نشان داده است که این ارزش در دو مکتب مذکور مفهوم یکسانی دارد. اما در مورد این ارزش نیز تفاوت ظریفی وجود دارد. اگر تساهل به منزله صفتی اخلاقی به معنای آسان گرفتن، مدارا کردن، جوانمردی، بلندنظری و آزادگی به کار رود مورد تایید اسلام است. اما تساهل به معنی بی تفاوتی کامل نسبت به باورها و رفتارهای اخلاقی افراد و گروه های مختلف به نسبیت اخلاقی می انجامد. بر این اساس هرکس می تواند دارای هر نوع باور و رفتار اخلاقی باشد و دیگران نه تنها نباید برای او مزاحمتی ایجاد کنند بلکه باید گوناگونی و تفاوت را توصیه و تشویق نمایند.

    کلیدواژگان: فضیلت اخلاقی، تساهل و مدارا، لیبرالیسم، اسلام، نواندیشان دینی
  • سید منصور میرمرادی، محمد صادقی*، علیرضا رجب زاده صفحات 8-15
    زمینه

    امروزه فعالیت های تجاری نسبت به گذشته ابعاد و پیچیدگی های بیشتری یافته است و به همین علت نیز به مقوله ای با حساسیت های بیشتر، بدل شده است. یکی از ابعاد حساسیت تجارت در عصر حاضر، مربوط به نوع اختصاص یافتن منافع تجارت و بهره وران از این منافع است. در گذشته فقط تجار و شرکت های تجاری خانوادگی از منافع و سود فعالیت تجاری بهره می برده ا ند. این قضیه اساس تیوری ذی سهم محوری را تشکیل می دهد. اما امروزه این امر تغییر مسیر داده و اقشار مختلف جامعه به دلیل نقش و کارکردی که در افزایش سود و بهره وری فعالیت تجاری شرکت ها دارند، منتفعان فعالیت تجاری شرکت ها، به شمار می روند. این قضیه نیز اساس تیوری ذی نفع محوری را تشکیل می دهد. بنابراین در عصر حاضر تیوری ذینفع محوری بر تیوری ذی سهم محوری تفوق یافته است. بنابراین با ظهور این دو مفهوم چالش های تخاتقی و حقوقی جدیدی به وجود می آید که می بایست مورد توجه قرار گیرد. لذا، در این مقاله ابعاد اخلاقی و حقوقی تیوری ذی سهم محوری و ذی نفع محوری و مزایا و معایب آنها بررسی شده است.

    نتیجه گیری

    دو نظریه را می توان به عنوان مبانی رویکرد ذی سم محوری در نظر گرفت. نظریه نخست اینکه در گذشته شرکت ها به صورت خانوادگی تشکیل می شده و مبتنی بر اعتماد سهامداران و شرکا به یکدیگر بوده است و نظریه دوم به عنوان اسطوره مالکیت تعبیر کرده اند. اما از عمده معایب تیوری ذی سهم محوری، انباشت ثروت در دست عده ای خاص و ایجاد کارتل ها و مراکز تجمیع ثروت بود. لذا تیوری ذی نفعان به وجود آمد که یک تیوری مدیریتی، اخلاقی، حقوقی، اقتصادی و اجتماعی، است و به این می پردازد که یک شرکت برای این که موفق باشد باید طوری عمل کند تا برای همگان ایجاد ارزش نماید و نفع جمعی را در نظر بگیرد. تیوری ذینفعان تحولی مثبت در حقوق شرکت ها و حقوق مصرف کننده ایجاد کرده است. البته معایبی نیز دارد که باید برای رفع آنها راهکارهای حقوقی را جستجو کرد

    کلیدواژگان: اخلاق، حقوق، ذی سهم، ذی نفع
  • وحید جهانی میجانی، مصطفی سراجی*، منصور فرخی صفحات 16-23
    زمینه

    دادرسی عادلانه و منصفانه، به عنوان یکی از بنیادی ترین مطالبات اخلاقی در نظام حقوقی می‎تواند پیامدهای مثبتی را در نظام حقوقی برجای گذارد. تاثیرگذاری نظام ثبتی در جامعه درحال افزایش می‎باشد و لازم است تا پیمایش های مناسبی درباره رعایت انتظارات از آنها به ویژه در زمینه توجه به قواعد ماهوی دادرسی منصفانه انجام شود. در قوانین و مقررات ثبتی به صراحت نسبت به دادرسی عادلانه اشاره ای نگردیده است و نظام دوگانه ای قابل تصور است. نخست، در برخی از این اصول گزاره هایی در راستای رعایت آن در هیات های شبه قضایی ثبتی دیده می شود. دوم، وجود کاستیهایی که کفه ترازو را به آن سمت سوق می‎دهد و در مجموع اینکه توجه کافی و شایسته‎ای به جایگاه و اهمیت اصول دادرسی منصفانه در روند شکل دهی هیات های شبه قضایی ثبتی مشاهده نمی شود. این مقاله، ضمن بررسی هیاتهای شبه قضایی ثبتی نشان می‎دهد که دادرسی عادلانه یکی از شاخه های دادرسی اخلاقی و مطلوب بوده که به رغم اهمیت بالای آن در قوانین و مقررات ثبتی کمتر بدان پرداخته شده است.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان می دهد  تسری تضمینات دادرسی عادلانه و منصفانه در این هیاتها به نحو کامل و در تمام مراحل رسیدگی ممکن نیست که این امر منجر به تضییع حقوق اشخاص می‎گردد. شایسته است فرایند مطلوبی در بازنگری قوانین و مقررات ثبتی وبازتاب قواعد دادرسی منصفانه و تعیین ضمانت اجرایی اندیشیده شود تا از این طریق امکان منصفانه سازی دادرسی هیاتهای فوق افزایش یابد و بنیان های اخلاقی نظام حقوقی دچار تزلزل نگردد.

    کلیدواژگان: اخلاق، نظام حقوقی، دادرسی عادلانه، هیاتهای شبه قضایی
  • مجید منتظری المشیری، فخرالدین ابوئیه*، احمدرضا بهنیافر صفحات 24-28

    Background: Disability, death and early retirement are not limited to the occurrence of a defect or illness in the insured person, but any process that leads to the inability of the person to do work can be included in this framework. Due to the importance of this, the present study was formed with the aim of legal and ethical analysis of early retirement, disability and death in hard and harmful jobs in Iranian law.

    Conclusion: Is it simply moral to pay higher wages for more dangerous jobs? If the only reason someone gets a dangerous job is extra money, there is a moral dilemma, unless the job can be made safer and the necessary arrangements made to prevent and compensate for the damage. Given that hard-working employees are entitled to compensation and early retirement in the event of an accident, the legal system in Iran provides for only minor arrangements for early retirement and disability. Accidents that occur while on the job are covered by insurance under Article 60 of the Social Security Act, and related health and medical services are provided to the victim by the Social Security Administration. As a result; According to Article 6 of the Civil Liability Law; In case of death, language damage includes all costs, especially burial costs. Harmful has ambiguities and inconsistencies that complicate its implementation in practice.

    کلیدواژگان: حقوق، اخلاق، مشاغل سخت و زیان آور، بازنشستگی پیش از موعد
  • فرهاد زارعی، هادی تیموری*، علی نصر اصفهانی، محسن محمدی فشارکی صفحات 29-36
    زمینه

    ادبیات کلاسیک ایران مملو از مفاهیم اخلاقی است و می تواند به عنوان نقشه راه در زمینه های نختلف مورد توجه قرار گیرد. از این رو، این پژوهش با هدف طراحی و اعتباریابی الگوی رهبری اخلاقی مبتنی بر ادبیات کلاسیک ایران شکل گرفت.

    روش

    نوع پژوهش، توسعه ای و به صورت ترکیبی است. در بخش کیفی جامعه اماری شامل اعضای هییت علمی دانشگاه ها و مدیران و کارشناسان شهرداری های شهر شیراز بود که از میان آنها به روش هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری 20 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مصاحبه بود و تحلیل داده ها با رویکرد تحلیل براون و کلارک (2006) انجام شد. در بخش کمی پژوهش، جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان شهرداری های شهر شیراز بود که به شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی 490 نفر انتخاب شدند. ابزار پرسشنامه ای محقق ساخته بخش کیفی بود. تحلیل داده ها با روش معادلات ساختاری انجام شد.

    یافته ها

    پس از تحلیل داده ها، 94 کد نهایی تایید شد. این کدها در سه بعد پنداری با 16 کد و سه زیرتم، کرداری با 60 کد و سه زیرتم و گفتاری با 18 کد و یک زیرتم، دسته بندی گردید. نتایج بخش کمی نشان می دهد مولفه پنداری به میزان 53/0 بر مولفه کرداری اثرگذار است. مولفه پنداری به میزان 47/0 بر مولفه گفتاری اثرگذار است و مولفه گفتاری به میزان 39/0 بر مولفه کرداری اثرگذار است.

    نتیجه گیری

    در ادبیات کلاسیک ایران موارد متعددی از تاکید بر ویزگی های رهبران اخلاقی وجود دارد که منطبق با نتایج پژوهش حاضر می توان آنها را در ابعاد پنداری(مولفه های بینش، شناخت و منش)، گفتاری(کلامی) و کرداری (فردی ، سازمانی و گروهی) طبقه بندی کرد.

    کلیدواژگان: رهبری، اخلاق، ادبیات کلاسیک
  • علی جمشیدی، عبدالخاق غلامی چنارستان علیا*، علی پیرزاد صفحات 37-42
    زمینه

    امروزه برای همه مشهود است که در سطوح بالای سازمانها تعداد کمی از زنان (در مقایسه با مردان) حضور دارند و عدم حضور زنان در پست های بالای سازمان واقعیتی انکار ناپذیر است. پژوهش حاضر با هدف رتبه بندی عوامل موثر در انتصاب و  ارتقا مدیران با رویکرد عدالت جنسیتی شکل گرفت.

    روش

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی ، از نظر ماهیت و روش یک تحقیق تحلیلی، اکتشافی بود که به شکل آمیخته اجرا شد. در بخش کیفی جامعه کلیه مدیران میانی و ارشد سازمانهای دولتی استان فارس بود که با روش هدفمند 17 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته بود و داده ها با تکنیک دلفی تحلیل شدند. در بخش کمی جامعه مدیران ارشد سازمان بهزیستی بودند که تعداد 98 نفر با نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پرسشنامه پژوهشگر ساخته بخش کمی بود و داده ها با آزمون فریدمن بررسی شدند.

    یافته ها

    نتایج بخش کیفی حاکی از 19 زیر مولفه و 4 بعد اصلی بود که منجر به شکل گیری مدل مفهومی تحقیق شد. در بخش کمی رتبه بندی عوامل با آزمون فریدمن انجام شد  و مشخص شد که از میان چهار ویژگی مطرح شده، ویژگی های عملکردی دارای بیشترین اهمیت و ویژگیهای تخصصی دارای کمترین اهمیت می باشند.  

    نتیجه گیری

    از نظر خبرگان و متخصصان مدیریت که در این پژوهش با آنها مصاحبه شده است معیارهای اصلی جهت ارتقا و انتصاب مدیران که رویکرد عدالت جنسیتی را مد نظر قرار دهد عبارتند از ویژگیهای عملکردی، ویژگیهای مدیریتی، ویژگیهای عمومی و ویژگیهای تخصصی. نتایج تحلیل داده های آماری نشان می دهد هر چهار ویژگی در مدل پیشنهاد شده قابل اعتماد هستند و این مدل می تواند به عنوان یک مدل جدید جهت ارتقا و انتصاب مدیران مورد استفاده مدیران سازمانها و تصمیم گیرندگان مربوطه قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: ق، سقف شیشه ای، عدالت جنسیتی، مدل انتصاب و ارتقا مدیران
  • سجاد ولی پور دمیه، مهرداد همراهی*، علی پیرزاد صفحات 43-49
    زمینه

    مطالعه آسیب شناسی اخلاقی امروزه در همه ارکان زندگی اجتماعی اهمیت دارد و در حوزه مدیریت نیز باید مورد توجه قرار گیرد. هدف اصلی این پژوهش عوامل موثر بر مدل مطلوب جهت آسیب شناسی اخلاقی نظام مدیریت استراتژیک منابع انسانی در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران است.

    روش

    پژوهش حاضر اکتشافی و در زمره پژوهش های کیفی و از نوع داده بنیاد بود. جامعه شامل خبرگان و اساتید دانشگاهی بود که با روش نمونه گیری غیر تصادفی از نوع گزینشی روش نمونه گیری هدفمند (گلوله برفی) و معیار اشباع نظری تعداد 15 نفر به عنوالن نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه بود و داده ها با روش کد گذاری مورد تحلیل قرار گرفتند و برای این کار از نرم افزار MAXQDA استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل داده های مصاحبه منتج به دستیابی به 286 مضمون و کد باز شد که طی فرآیند رفت و برگشتی تحلیل داده ها، مجموعه این داده های کیفی اولیه به مقوله های کمتری (97 کد باز) تقلیل یافت. همچنین طبقه بندی این کدها منجر به شناسایی 28 کد محوری شد و در نهایت با کدگذاری انتخابی مدل مفهومی تحقیق شکل گرفت.

    نتیجه گیری

    بر اساس تحقیق حاضر مشخص شد مدیریت نظام استراتژیک منابع انسانی با چالش های اخلاقی چون نامفهومی اخلاق شغلی، بی توجهی به شایسته سالاری، شرایط نابرابر، تعارض های مدیریتی، تعارض های فردی، ساختار سازمانی نامناسب، ارتباطات غیر موثر و غیر اخلاقی سازمانی و آموزش ناکارامد سازمانی مواجه است.

    کلیدواژگان: منابع انسانی، مدل استراتژیک، آسیب شناسی اخلاقی
  • حامد تاری، مهران مختاری بایع کلائی*، داود کیاکجوری صفحات 50-61
    زمینه

    آنومی سازمانی در بر گیرنده فرایندهایی است که از طریق آن، هنجارهای اخلاقی در سازمان مختل شوند یا هنجارهای فرهنگی خاصی که خودمحوری را مجال می دهند، شیوع یابند. هدف تحقیق حاضر ارایه مدل سه شاخگی آنومی سازمانی در سازمان های دولتی ایران است.

    روش

    پژوهش حاضر در زمره پژوهش های آمیخته اکتشافی بود. در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای متنی و دلفی برای ساخت پرسشنامه استفاده شد. جامعه بخش تحلیل محتوا شامل اسناد و سوابق بالادستی و مقالات و پایان نامه های مرتبط با این حوزه بودند که 49 منبع به عنوان نمونه استفاده شد و سپس از جامعه خبرگان و کارشناسان سازمان های دولتی ایران 10 نفر با روش گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار مصاحبه بود و داده ها با روش کد گذاری تحلیل شدند. در بخش کمی جامعه کارشناسان سازمان های دولتی ایران بودند که نمونه ای به حجم 384 نفر از میان آنها با روش تصادفی ساده انتخاب شد. ابزار پرسشنامه پژوهشگر ساخته بخش کیفی بود. برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و مدل معادلات ساختاری برای بهره گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و SMART-PLS صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج بخش کیفی نشانگر 3 سازه، 13 بعد و 81 گویه بود. نتایج بخش کمی حاکی از این بود که پرسشنامه از روایی و پایایی لازم برخوردار است و مدل تحقیق برازش مناسبی دارد.

    نتیجه گیری

    عوامل محتوایی، رفتاری و زمینه ای سه شاخه ی موثر در آنومی سازمانی و عدم پیروی از هنجارهای اخلاقی در سازمان می باشند.

    کلیدواژگان: هنجارهای اخلاقی سازمان، آنومی سازمانی، مدل سه شاخگی
  • سید عبدالعلی حسینی نیا، عبدالخاق غلامی چنارستان علیا*، کرم الله دانشفرد، علی پیرزاد صفحات 62-70
    زمینه

    یکی از اساسی ترین اصول ایجاد ارتباط سالم و اثرگذار با سایر افراد، رعایت و اهمیت به اصول اخلاقی انسانی است، ولی در جهان امروز به دلیل زندگی پیچیده ماشینی و برقراری وسیع ارتباطات در محیط مجازی و عدم توجه به ابعاد معنوی و روحی انسان، بسیاری از اصول اخلاقی در میان افراد جامعه مورد توجه قرار نمیگیرد. هدف اصلی این پژوهش طراحی مدل توسعه قابلیت های اخلاقی منابع انسانی بود.

    روش

    پژوهش حاضر ترکیبی - اکتشافی بود. در بخش کیفی براساس تکنیک تحلیل محتوا، از میان جامعه خبرگان و اساتید دانشگاهی متخصص در امر مدیریت منابع انسانی 15 نفر با روش نمونه گیری هدفمند (گلوله برفی) و معیار اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار مصاحبه نیمه ساختارمند بود و نتایج با تکنیک کدگذاری تحلیل شدند. در بخش کمی جامعه شامل مدیران عالی، میانی و عملیاتی دادگستری بوشهر بود و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 365 نفر انتخاب شدند.  ابزار پرسشنامه محقق ساخته بود و درنهایت نیز با استفاده از تکنیک معادلات ساختاری، مدل پیشنهادی موردسنجش قرار گرفت.

    یافته ها

    در بخش کیفی نتایج کد گذاری  نشانگر 9 مقوله اصلی، 23 مقوله محوری و 80 کد باز بود. و نتایج بخش کمی حاکی از برازش مناسب مدل تحقیق بود.

    نتیجه گیری

    توجه به زیرساخت اخلاقی سازمان و توسعه قابلیت های اخلاقی و انسانی منجر به تقویت بنیان سازمان، ارتقای اخلاقیات و اصلاح رفتارهای نامطلوب در سازمان می شود.

    کلیدواژگان: توسعه قابلیت، قابلیت های اخلاقی، منابع انسانی
  • فتانه هاشم سمیعی، کامبیز شاهرودی*، مهرداد گودرزوند چگینی، یلدا رحمتی غفرانی صفحات 71-77
    زمینه

    افزایش استفاده از تبلیغات تصویری در اینترنت، فضای محیطی و رسانه ای آن را تبدیل به یک ابزار بازاریابی برای معرفی و فروش غالب محصولات و خدمات نموده است. ازاین رو پژوهش حاضر به ارایه مدلی برای شناسایی ابعاد تبلیغات تصویری برندهای برتر ایرانی در صنعت بیمه  و تاثیر آن بر احساس مشتری در ایران با توجه به نقش تعدیل گر اخلاق پرداخت.

    روش

    روش تحقیق حاضر، رویکرد ترکیبی (آمیخته) کیفی-کمی می باشد. در بخش کیفی روش داده بنیاد به کار رفت.  جامعه آماری شامل افراد خبره و متخصص بیمه و تبلیغات تصویری بود. از میان آنها با از روش نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی و تارسیدن به اشباع نظری 8 خبره به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده مصاحبه نیمه ساختار یافته بود و در نهایت داده ها با روش کدگذاری در نرم افزار  Maxqdapro12 تحلیل شدند. در بخش کمی جامعه آماری شامل مشتریان بیمه کشاورزی و بیمه ایران بود که با روش در دسترس 384 نفر انتخاب شدند. ابزار پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود و در نهایت داده ها با روش تحلیل معادلات ساختاری در نرم افزار pls مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    تحلیل کیفی تحقیق حاضر نشان داد که از میان 201 واحد معنایی شناسایی شده، 69 کد باز و 10 کد محوری استخراج گردید. در بخش کمی نیز مشخص شد مدل از برازش مناسبی برخوردار است و مشخص شد بین تبلیغات تصویری و احساس مشتری رابطه معناداری وجود دارد. بین عوامل تعدیلگر (اخلاقیات)  و احساس مشتری رابطه معناداری وجود دارد. عوامل تعدیلگر (اخلاقیات)  نقش تعدیلگر را در رابطه میان تبلیغات تصویری و احساس مشتری ایفا می نماید.

    نتیجه گیری

     نتایج تحقیق حاضر نشان داد برای اثربخشی بیشتر تبلیغات و تحت تاثیر قرار دادن احساسات مشتریان نیاز است سازمان های بیمه اخلاقیات را در فرایند کاری خود مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: تبلیغات تصویری، بیمه ایران، بیمه کشاورزی، احساس مشتری، اینترنت، رسانه
  • یعقوب محمودی جبدرق، عسگر پاک مرام*، رسول عبدی، نادر رضایی صفحات 78-89
    زمینه

    تضاد و تعارض، اختلاف میان نیازهای اولیه و نیازهای معنوی، مذهبی و اخلاقی است و از طرف دیگر ناسازگاری طرز فکر و تخیل بین دو یا چند نفر یا فرآیندی است که در آن شخص به صورت آگاهانه تلاش می کند مانع از موفقیت شخص دیگر می شود. لذا، پژوهش حاضر به ارایه مدلی برای مدیریت تضاد و تعارض در محیط حسابداری پرداخته است و در آن بر اهمیت مولفه های اخلاق حرفه ای در حل تعارض نگاهی تاکیدی داشته است.

    روش

     این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد انجام گرفته است. جامعه اماری مدیران ذیربط در حرفه سرمایه گذاری بودند که با به کارگیری روش نمونه گیری هدفمند 10 نفر آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند.  ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه عمیق بود. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و انتخابی با استفاده از نرم افزار MAXQDA صورت پذیرفته است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر منجر به شناسایی 44 مقوله فرعی و 8 مقوله اصلی شد که در قالب مدل پارادایمی شامل شرایط علی(تفاوت های فردی، اختلاف های ساختاری)، پدیده محوری(مدیریت تضاد و تعارض)، راهبردها و اقدامات(استراتژی حل تعارض، فنون مدیریت تعارض و اشاعه اخلاق حرفه ای)، شرایط مداخله گر(تعیین مرز تضاد و تعارض سازنده و مخرب)، شرایط زمینه ای(عدم مشارکت افراد در تصمیم گیری های سازمانی)، پیامدها(حل تضاد و تعارض در مسیر سازنده و کارآمد) قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    سازمان ها می توانند با بررسی علل تعارض و ایجاد و تقویت رفتارهای اخلاقی و رفتار شهروندی سازمانی به حل تعارض و تضادهای موجود و برقراری جوی آرام و دوستانه دست یابند و بدین ترتیب در ارایه خدماتی بهتر و در نتیجه بهبود عملکرد سازمانی موفق شوند.

    کلیدواژگان: مدیریت تضاد و تعارض، اخلاق حرفه ای، محیط حسابداری
  • سمیه بنی خدمت، موسی رضوانی چمن زمین*، صمد جباری اصل صفحات 90-98
    زمینه

    رویکردهای سازمانی به مدیریت استعداد اغلب به روش هایی مربوط می شود که بخش کوچکی از کارکنان نسبتا با عملکرد بالا در رابطه با اکثریت شناسایی و مدیریت می شوند. علیرغم ادبیات رو به رشد در مورد مدیریت استعداد، کمتر به ارزیابی این مساله از دیدگاه اخلاقی توجه شده است. از این رو هدف این مطالعه تحلیل مولفه های موثر بر مدیریت استعداد با تاکید بر اخلاق سازمانی در بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر کیفی و مبتنی بر روش داده بنیاد بود. جامعه آماری این تحقیق مدیران و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور بودند که از میان انها با نمونه گیری گلوله برفی تا اشباع نظری 13 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته بود و در نهایت داده ها با روش کد گذاری در نرم افزار MAXQDA 11 مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج بعد از تحلیل و کد گذاری، در 136 کد اولیه،  40 مفهوم و 5 مقوله دسته بندی شد. این 5 مقوله شامل، عوامل جذب استعداد، عوامل کشف و ارزیابی استعداد، عوامل توسعه استعداد، عوامل حفظ استعداد و عوامل اخلاق سازمانی می باشد.

    نتیجه گیری

    هرگونه تصمیم گیری درخصوص مدیریت استعداد سازمانی نیازمند یکسری پیش نیازهای تاثیرگذار بر فرایند مدیریت استعداد است و در این راستا اخلاق سازمانی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، اخلاق سازمانی، نیروی انسانی
  • ساسان ادیب، یوسف احمدی، محمد منتظری* صفحات 99-106
    زمینه

    با وجود مزایای فراوان کار تیمی در سازمانها، شواهد نشان می دهد کارکنان، تمایل چندانی به فعالیتهای تیمی ندارند. این امر می تواند ناشی از ویژگی های اجتماعی و اخلاقی افراد باشد. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف شناسایی الگوی ذهنی و اخلاقی کارکنان اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس در زمینه فهم پدیده فرار از کار تیمی شکل گرفت.
     

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی و از نظر جمع آوری و تحلیل داده ها کیفی- کمی به روش کیو است. جامعه آماری کارکنان اداره کل کار و تعاون و رفاه اجتماعی استان فارس   می باشند که به روش قضاوتی 30 نفر بعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها منابع کتابخانه ای، پرسشنامه دلفی و جدول کیو بودجهت تحلیل داده ها ازتکنیک دلفی فازی و تحلیل عاملی  استفاده شد.  

    یافته ها

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که پنج الگوی ذهنی و  اخلاقی  متفاوت نسبت به پدیده فرار از کار تیمی مبتنی بر «فقدان تعامل اخلاقی و ارتباط سازنده»؛ «جو مسموم سازمانی»؛ «مدیریت زهرآگین»؛ «شخصیت تیم» و «نبود سازماندهی» وجود دارد و هر کدام از الگوها دارای مفاهیم و ویژگیهای متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند.

    نتیجه گیری

      از آنجایی که کار تیمی می تواند نتایج مثبتی برای سازمان در پی داشته باشد، باید فرهنگ سازی و آموزش هایی در ابعاد آموزش همگانی و نظام آموزش دانشگاهی صورت پذیرد که از دوران ابتدایی از مدارس آغاز شود و در دوران دانشجویی به شکل تغییر در محتوای دروس و برگزاری دوره ها و کارگاه ها تکامل یابد.

    کلیدواژگان: الگوی ذهنی، الگوی اخلاقی، کار تیمی
  • نسرین شاهعلی، حسین بوداقی خواجه نوبر*، سیروس فخیمی آذر، فرزین مدرس خیابانی صفحات 107-114
    زمینه

    نیات رفتاری مشتریان، عبارت است از ادراک مشتریان نسبت به عملکرد خدمت دهندگان از لحاظ خدمت رسانی. هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر نیات رفتاری مشتریان بر اساس اخلاق و مسیولیت اجتماعی سازمانی در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی بوده است.

    روش

    برای انجام پژوهش از رویکرد پژوهش آمیخته استفاده گردید. در بخش کیفی جامعه پژوهش ، شامل کلیه خبرگان و کارشناسان بازاریابی بوده که در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی تجربه داشتند که با استفاده از نمونه گیری هدفمند 15 نفر از صاحب نظران به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مصاحبه بدون ساختار بود. به منظور تحلیل یافته های به دست آمده از مصاحبه کیفی، از روش تحلیل محتوای استقرایی  مبتنی بر کدگذاری ، استفاده شد. در بخش کمی جامعه آماری کلیه مشتریان برندهای لوازم آرایشی و بهداشتی مانند: برند دیور ، برند چنل ، برند استیلودر ، برند  گویرلین ، برند کلارینز ، برند کلینیک در شهر تهران بودند که با روش نمونه گیری تصادفی 251 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پرسشنامه محقق ساخته بود. برای تحلیل داده های کمی از تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون t تک نمونه ای استفاده شد.

    یافته ها

    در بخش کیفی یافته های حاصل از تحلیل مصاحبه ها  شامل 38 مفهوم بود که تحت 5 مقوله اصلی  قرار گرفتند. نتایج بخش کمی نشان داد که در کل همه عوامل پنجگانه بخش کیفی در سطح معناداری 000/0 تفاوت معناداری وجود دارد (p-value =0/00 < a =%1). بنابراین همه عوامل پنجگانه برای نیات رفتاری مشتریان موثر هستند و باید در اخلاق و مسیولیت اجتماعی سازمانی مورد توجه قرار گیرند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که عوامل موثر بر نیات رفتاری مشتریان بر اساس اخلاق و مسیولیت اجتماعی سازمانی در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی عبارتند از: 1- روابط میتنی بر اخلاق با مشتریان 2- پویایی 3- پشتیبانی سازمانی 4- بازارشناسی و تحلیل بازار و 5-. مشتری مداری.

    کلیدواژگان: نیات رفتاری، اخلاق، مسئولیت پذیری، مسئولیت اجتماعی سازمانی
  • مرتضی غلامیان، حسین حکیم پور*، آذر کفاش پور، مهدی محمودزاده صفحات 114-120
    زمینه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر امنیت اخلاقی و حریم خصوصی در توسعه خدمات آینده بانک کشاورزی انجام شده است.

    روش

    پژوهش حاضر با رویکردی آمیخته انجام شد. در بخش کیفی  از روش تحلیل تم استفاده شد. جامعه آماری تعدادی از خبرگان بانکی و دانشگاهی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند 20 نفر از انها به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحلیل مصاحبه بود و در نهایت داده ها با روش تحلیل تم بررسی شدند. در بخش کمی روش توصیفی - همبستگی بود . جامعه تحقیق مشتریان بانک های مشهد بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود و نتایج با استفاده از معادلات ساختاری مبتنی بر رویکرد حداقل مربعات جزیی تحلیل شدند.  

    یافته ها

    نتایج تحلیل تم منجر به شناسایی 27 شاخص در 2 بعد اصلی و 6 خرده مقیاس بود.  برای تعیین روایی از اعتبار همگرا و واگرا استفاده شد که نتایج در حد مطلوب بودو نتایج نشان داد امنیت اخلاقی و حریم خصوصی در توسعه خدمات آینده منوط به داشتن برنامه جامع و مدون و توجه به نیازهای آینده است، که سبب رضایت گردد.  همچنین از نقطه نظرات خبرگان رضایت مشتریان از کیفیت خدمات بانکی  ارایه شده و میزان اعتماد به آنها و سهولت استفاده ازخدمات، در سطح بالا ازنقاط قوت توسعه خدمات آینده بانک کشاورزی بوده و قابلیت ایجاد فرصت برای جذب مشتری بیشتر و افزایش رقابت پذیری توسعه خدمات آینده بیشتر نمایان میشود،

    نتیجه گیری

    نیاز بیشتر مشتریان به خدمات غیرحضوری در دنیای امروز اجتناب ناپذیر شده است،  در فضای آنلاین، استفاده از خدمات غیرحضوری بانک ها از به یکی از سریع ترین و معتبرترین روش های تبادل مالی بدل شده است که نیاز اصلی آن اعتماد به خدمات است و این اعتماد به جز با توجه ویژه به امنیت اخلاقی و حفظ حریم خصوصی مشتریان امکان پذیر نخواهد بود

    کلیدواژگان: عوامل موثر، امنیت، حریم خصوصی، توسعه خدمات آینده، بانک کشاورزی
  • ابوذر حاتمی قوشچی، کرم الله دانشفرد*، عباس طلوعی اشلقی، فریدون رهنمای رودپشتی صفحات 121-125
    زمینه

    مدیریت و توسعه شایستگی ها و توجه به اخلاق حرفه ای، ابزارهای حیاتی جهت افزایش سلامت سازمانی است. از این رو در این تحقیق هدف ترسیم الگوی سرمایه فکری بانک های دولتی با رویکرد شایستگی و اخلاق حرفه ای مدیران می باشد.

    روش

    این تحقیق از انواع مطالعه ی بنیادی- کاربردی بود. این پژوهش در زمره تحقیقات کیفی با رویکرد داده بنیاد بود. جامعه آماری جامعه آماری شامل افراد خبره و به عبارتی صاحبنظران کلیدی در زمینه سرمایه فکری با رویکرد شایستگی مدیران بانک های دولتی شمالغرب کشور بود.  تعداد 15 نفر خبره به صورت هدفمند و غیر تصادفی به عنوان نمونه خبرگان تحقیق تعیین شدند. ابزار مصاحبه بود و در نهایت داده ها با روش کدگذاری در نرم افزار MAXQDA تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مرحله کدگذاری باز، کلیه مصاحبه های انجام شده با مدیران و متخصصان، به تفکیک پیاده سازی شده و تمامی جملات مرتبط با موضوعات اساسی پژوهش، به طور کامل ثبت و کدگذاری شده است که در مجموع 15 متن مصاحبه 717 کد باز احصاءگردید و با توجه به کدگذاری محوری صورت گرفته بر روی مطالعه کیفی پژوهش، تعداد 49 مفهوم در قالب 10 مقوله شناسایی گردید.

    نتیجه گیری

    سرمایه فکری بر اساس یافته های حاصل شده می تواند از عوامل سرمایه مشتری ، سرمایه اجتماعی ، سرمایه ساختاری و سرمایه انسانی، سرمایه دانش، سرمایه خارجی، سرمایه داخلی، سرمایه اخلاقی، سرمایه فنی و سرمایه ارتباطی تاثیر بپذیرد.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، شایستگی مدیران، اخلاق حرفه ای
  • عبدالرحیم نوروزی، رسول ثانوی فرد*، علی اصغر عیوضی حشمت صفحات 126-132
    زمینه

    بازاریابی اخلاقی بیشتر از اینکه یک استراتژی بازاریابی باشد، نوعی فلسفه است . در این شیوه کارفرمایان به دنبال ترویج صداقت، عدالت و تعهد در تبلیغات خود هستند. تحقیق حاضر با هدف ارایه الگوی فرایندی بازاریابی اخلاقی با رویکرد تقویت قصد خرید مشتریان در حوزه خدمات بانک کشاورزی به انجام رسیده است.

    روش

    این تحقیق کیفی، کاربردی با رویکرد پیمایشی-اکتشافی بود. جامعه آماری گروهی از خبرگان شامل مدیران ارشد بانک کشاورزی، اساتید دانشگاهی در حوزه بازاریابی و مشاورین بازاریابی آشنا به صنعت بانکداری بودند. از روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند برای انتخاب نمونه استفاده شد  و 11 نفر از خبرگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه عمیق و غیرساختار یافته بود. برای تحلیل از کدگذاری های سه گانه باز، محوری و انتخابی، استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از استخراج 130 مفهوم اولیه بود که بعد از بررسی و حذف مفاهیم تکراری، 36 مفهوم شناسایی و در 14 مقوله قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    الگوی تحقیق نشان داد، هسته اصلی جلب توجه مشتری می باشد. در این مسیر، چهار عامل علی، تاکید بر اخلاق در طراحی پیام تبلیغی، تاکید پیام تبلیغی بر مزیت های رقابتی، قدرت ترغیب کنندگی پیام تبلیغی و قدرت پیام تبلیغی تاثیرگذار می باشند. در الگو دو راهبرد اصلی وجود دارد: تحریک مشتریان به انتقال دهان به دهان پیام تبلیغی و انتشار سیستماتیک پیام تبلیغی از طرق رسانه های اجتماعی که دو عامل زمینه ای و همچنین دو عامل مداخله گر بر راهبردهای مدل اثرگذار هستند. سه پیامد مهم این فرایند ارتقاء قصد خرید ، تقویت برند ، و افزایش وفاداری خواهد بود.

    کلیدواژگان: بازاریابی اخلاقی، قصد خرید خدمات، تبلیغات
  • فاطمه کریمی، مهران مختاری بایع کلائی*، داود کیاکجوری، قربانعلی آقا احمدی صفحات 133-142
    زمینه

    فلاسفه، عدالت اجتماعی را فضیلت اخلاقی می دانند. البته عدالت اجتماعی فضیلتی در کنار سایر فضایل اخلاقی نیست بلکه تمام فضیلت است. در جوامع اصولا زنان عدالت اجتماعی را کمتر احساس می کنند از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر موفقیت کارآفرینی زنان با نقش تعدیل گر عدالت اجتماعی شکل گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات کاربردی می باشد و بر اساس ماهیت یک پژوهش توصیفی-پیمایشی و از نوع روش نیز کیفی-کمی (آمیخته) می باشد. در بخش کیفی از روش تحلیل محتوا استفاده شد. جامعه شامل خبرگان صنعت بانکداری بود که دارای تجربه در زمینه ی کارافرینی بودند که از میان آنها 20 نفر  با روش گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مصاحبه بود  سپس داده ها با استفاده از تکنیک دلفی غربال شدند.  در بخش کمی از روش توصیفی- همبستگی استفاده شد. جامعه شامل کارکنان زن بانک های دولتی استان مازندران بود که با استفاده از  روش نمونه گیری در دسترس 226 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پرسشنامه دلفی بخش کیفی بود. در نهایت داده ها با آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و معادلات ساختاری تحلیل شدند. نرم افزارهای مورد استفاده در این پژوهش SPSS-LISREL بودند.

    یافته ها

      نتایج تحقیق نشان داد؛ عوامل موثر دارای 12 بعد بودند که در سه گروه عوامل رفتاری، سازمانی و شبکه ای جای گرفتند ، عدالت اجتماعی هم در 4 بعد قرار دارد. این عوامل به طور مثبت و معنادار با موفقیت کارافرینی زنان در بانک های دولتی در رابطه اند که البته عوامل رفتاری در این بین ارتباط مثبت بالاتری را نشان می دهد. همچنین ابعاد مختلف عدالت اجتماعی اثر عوامل مختلف، را بر موفقیت کارافرینی زنان در بانک های دولتی تعدیل می نماید.

    نتیجه گیری

     مجموعه ای از عوامل رفتاری، سازمانی و شبکه ای با میانجی گری عدالت اجتماعی به عنوان یک فضیلت اخلاقی که در بر گیرنده مولفه هایی چون اعتماد و امنیت، برابری، شایسته سالاری و قانون مداری است می تواند  بر موفقیت کارآفرینی زنان اثرگذار باشد

    کلیدواژگان: کارآفرینی، زنان، عدالت اجتماعی، فضیلت اخلاقی
  • مهدی وکیلی، مجید فانی *، مجید فتاح صفحات 143-151
    زمینه

    متعهد ساختن مشتریان فقط در پرتو ایجاد تجربه مثبت در اذهان آنها میسر خواهد بود و ایجاد چنین تجربه مثبتی در اذهان بیمه شدگان تنها با رعایت کردن اخلاق حرفه ای در تصمیم گیری و تعیین خط مشی های سازمانی عملی می گردد. لذا، این پژوهش با هدف طراحی و تبیین مدل تصمیم گیری رفتار خرید ترکیبی مشتریان در صنعت خدمات بیمه با تاکید بر اخلاق حرفه ای به انجام رسید.

    روش

    این پژوهش کاربردی-اکتشافی است و از لحاظ نحوه تجزیه و تحلیل داده ها، آمیخته (کیفی-کمی) بود. در فاز کیفی تحقیق خبرگان حوزه بازاریابی و مدیران ارشد شرکت های بیمه ای به عنوان جامعه در نظر گرفته شدند و مجموعا 11 نفر از آنها با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار مصاحبه های عمیق و غیرساختار یافته بود و  داده ها با روش کدگذاری تحلیل شدند. در فاز کمی، مشتریان شرکت های بیمه در استان مازندران به عنوان جامعه در نظر گرفته شدند و 400 نفر با روش در دسترس انتخاب گردیدند. ابزار پرسشنامه ای بسته و محقق ساز بود و جهت انجام تجزیه و تحلیل از تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر استفاده شد. در تحلیل ها از نرم افزارهای SPSS، LISREL و smart-PLS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج کیفی بیانگر 130 مفهوم اولیه بود که بعد از بررسی منجر به شناسایی 14 مقوله اصلی شد و با ترسیم روابط فرضی میان آنها مدل تحقیق طراحی و مورد آزمون و تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    هسته اصلی الگوی تحقیق را رفتار خرید ترکیبی بیمه گزاران شکل داد. که مولفه هایی چون رقابت شرکت های بیمه گر، برخورداری از امتیازات ویژه، میزان توجه به اخلاق حرفه ای در شرکت بیمه گر و عادات خرید بیمه گذار به عنوان عوامل علی بر آن اثرگذارند. این رفتار در بستر فرهنگ و الزامات قانونی و با مداخله قدرت برند و توانمندی کارکنان به پیامدهایی چون وفاداری مشتری، افزایش فروش و رشد تبلیغات شفاهی می انجامد.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری، رفتار خرید ترکیبی، اخلاق حرفه ای
  • امیر حسین زاده، رسول عبدی*، عسگر پاک مرام، نادر رضایی صفحات 152-180
    زمینه

    رفتار اخلاقی در حسابداری اهمیت فراوانی دارد و از این روی کشورهای مختلف سعی کرده اند با تدوین آیین نامه های اخلاق حرفه ای، حسابداران را در مسیر صحیح قرار دهند. بنابراین در این پژوهش تلاش شده است تا الگوی تصمیم گیری اخلاقی حسابداری شرکت ها طراحی گردد.

    روش

    این پژوهش، از نوع کیفی و اکتشافی و با رویکرد داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری این پژوهش افراد خبره در حوزه مبانی نظری تصمیم گیری، حوزه بازار سرمایه بود که از میان انها  18 نفر به روش نمونه گیری گلوله برفی تا رسیدن به اشباع به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق مصاحبه عمیق بود و در نهایت داده ها با روش کدگذاری سه گانه مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده 62 کد باز شناسایی شد که در 17 کد محوری طبقه بندی شدند. در نهایت نتایج به شکل انتخابی کد گذاری شده و مدل تحقیق تدوین شد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد سسیتمهای مدیریت و تصمیم گیری اخلاقی در حوزه حسابداری تحت تاثیر یکسری شرایط علی (شرایط اقتصادی و اجتماعی، تورش های ذهنی و شناختی، تحصیلات دانشگاهی، خصوصیات فردی و اجتماعی و فرهنگ سازمانی) قرار دارد و به واسطه راهبردهایی (ابزارهای نظارتی، اصلاح فرهنگی، تدوین آیین نامه های اخلاقی و برگزاری کارگاه های آموزش اخلاق حرفه ای) می تواند منجر به ایجاد افزایش اعتماد اجتماعی، رعایت اصول اخلاق حرفه ای در محیط کار و رشد و توسعه مالی شود. در این جریان برخی مولفه های زمینه ای (فرهنگ اخلاقی جامعه و محیط حسابداری) و برخی متغیرهای مداخله گر (ویژگی های جمعیت شناختی و نوع سازمان) نقش ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: اخلاق، تصمیم گیری اخلاقی، حسابداری، بازار سرمایه
  • فرشید صید احمدی، حسین بوداقی خواجه نوبر*، حسین قره بیگلو صفحات 159-164
    زمینه

    رسانه های اجتماعی ابزاری قدرتمند هستند تا سازمانها را به مخاطبان هدف برسانند. هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر رعایت اخلاق در بازاریابی رسانه های اجتماعی بر شکل گیری اعتماد مشتری نسبت به برند در بانک رفاه کارگران است.

    روش

    این تحقیق بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت روش یک تحقیق توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل مشتریان شعب بانک رفاه کارگران در استان لرستان می باشد که با توجه به جدول مورگان تعداد 384 نفر برای نمونه به شیوه دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه های استاندارد در زمینه متغیرهای تحقیق بود.  برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی فرضیه های تحقیق از تکنیک معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که،  رعایت اخلاق در بازاریابی شبکه های اجتماعی با شکل گیری اعتماد مشتریان نسبت به برند بانکی در بانک رفاه کارگران رابطه مثبت و معناداری دارد. همچنین رعایت اخلاق در تبلیغات آنلاین، ارزش ادراک شده آنلاین، ارتباطات آنلاین و اجتماعات آنلاین نیز با شکل گیری اعتماد برند بانکی در بانک رفاه کارگران رابطه مثبت و معناداری دارند.

    نتیجه گیری

    به کارگیری روش های نادرست و غیر اخلاقی در بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی نه تنها از لحاظ انسانی و اخلاقی ناپسند می باشد بلکه بی شک منجر به سلب اعتماد مشتریان و بی اعتباری سازمان خواهد شد.

    کلیدواژگان: اخلاق، بازاریابی، رسانه اجتماعی، اعتماد مشتری
  • مهسا قجربیگی، حمیدرضا وکیلی فرد*، قدرت الله طالب نیا، رمضانعلی رویایی صفحات 165-171
    زمینه

    اخلاق حرفه ای در حسابرسی یک نیاز اساسی و بسیار مهم در این شغل محسوب می وشود که نبود آن با هیچ امتیاز دیگری قابل جبران نیست.  لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه اخلاق حرفه ای حسابرس و حسابرس متخصص صنعت و اخذ تسهیلات مبتنی وثیقه (شواهد تجربی: شرکتهای فعال در بورس اوراق بهادار تهران) ، طی دوره زمانی 1390 تا 1394 می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر در زمره پژوهش های کاربردی، توصیفی - همبستگی بود. جامعه تحقیق شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1394 بود که با  نمونه گیری حذف سیستماتیک تعداد 90 شرکت بعنوان نمونه ی آماری تحقیق انتخاب شدند . به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از روش رگرسیون به شیوه حداقل مربعات تعمیم یافته و روش پانل-اثرات ثابت استفاده شده است.  

    یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل های انجام شده نشان می دهد که اخلاق حرفه ای حسابرس دارای رابطه ای معکوس با میزان تسهیلات دریافتی مبتنی بر وثیقه می باشد اما حسابرس متخصص صنعت تاثیری بر میزان تسهیلات دریافتی مبتنی بر وثیقه ندارد.  همچنین یافته های بیشتر نشان می دهد که درصد مالکیت سهامداران عمده، بر ارتباط میان اخلاق حرفه ای حسابرس و حسابرس متخصص صنعت با میزان تسهیلات دریافتی مبتنی بر وثیقه تاثیری ندارد.

    نتیجه گیری

    جنبه های مثبت حسابرسی صورتهای مالی مانند اخلاق حرفه ای حسابرس، موجب ایجاد ارزش افزوده اطلاعاتی و کاهش عدم تقارن اطلاعاتی میان شرکتهای متقاضی وام،  و وام دهندگان می گردد، و بدین ترتیب نیاز به اخذ وثیقه گذاری به منظور دریافت وام را کاهش می دهد. اما شدت این رابطه تحت تاثیر مالکیت عمده قرار نمی گیرد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای حسابرس، حسابرس متخصص صنعت، سهامداران عمده
  • محمد صمدزاده زارع، حسین گنجی نیا*، محمدرضا آزاده دل صفحات 172-178
    زمینه

    بانک ها علل الخصوص دولتی یکی از سازمان های مهم در زمینه توسعه، ارایه خدمات و زمینه ساز پیشرفت در جمهوری اسلامی ایران ا ‎‎‏ ست. لذا، پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل ارتباطات سازمانی مبتنی بر فرهنگ سازمانی اخلاق مدار در بخش دولت (بانک های دولتی) شکل گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر از حیث رویکرد استقرایی، از لحاظ هدف، کاربردی، ازنظر روش شناسی کیفی است و راهبرد آن مبتنی بر نظریه داده بنیاد است. جامعه آماری شامل مدیران بانک های دولتی کشور، نخبگان حوزه ی ارتباطات سازمانی بانک های دولتی و افرادی که از ساختار این بانک ها اطلاع داشتند بود. از میان انها 15 نفر با روش نمونه گیری انتخابی  هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. با مصاحبه های نیمه ساختار یافته داده ها جمع آوری و در نهایت با روش کدگذاری سه گانه تحلیل شدند.

    یافته ها

    درمرحله کدگذاری باز 460 کد باز اولیه از محتوای مصاحبه استخراج شد.پس از بازنگری داده ها و ادغام مفاهیم مشابه، این کدهای اولیه به 120 کد ثانویه کاهش داده شد و در نهایت 18 مقوله (مولفه ها) شناسایی شد که با کدگذاری انتخابی مدل ارتباطات سازمانی مبتنی بر فرهنگ سازمانی اخلاق مدار شکل گرفت.
     

    نتیجه گیری

    ارتباطات سازمانی بسیار متاثر از فرهنگ حاکم بر سازمان می باشد و هر چقدر که استراتژی ارتباطی و فرهنگی اخلاق مدارانه تری در سازمان بوجود آمده باشد، فرآیندهای سازمانی در حوزه منابع انسانی، بالاخص بانک ها، بهینه تر خواهد بود.

    کلیدواژگان: ارتباطات سازمانی، فرهنگ سازمانی اخلاق مدار، بانک های دولتی
  • علی نخچیان، علی حسین زاده*، حسین مومنی مهمویی، محمد قاسمی ناقمی صفحات 179-187
    زمینه

    عملکرد سازمان بی شک در گرو جو اخلاقی سازمان، ارزشهای سازمانی، فعالیتها، رویه ها و نگرشهای اخلاقی وابسته است. هدف تحقیق حاضر طراحی مدل استراتژی اخلاقی بازاریابی دیجیتالی جهت بهبود  عملکرد سازمانی بوده است.

    روش

    تحقیق حاضر جزء تحقیقات کاربردی  و اکنشافی بود که به شکل آمیخته اجرا شد. در بخش کیفی . جامعه آماری مورد نظر را خبرگان آشنا به موضوع پژوهش (مدیران هتل و اساتید) تشکیل دادند که با روش غیر تصادفی و هدفمند تا اشباع نظری  25 نفر به عنوان نمونه تحت مصاحبه قرار گرفتند . تجزیه و تحلیل داده ها با رویکرد تکنیک دلفی انجام شد. در بخش کمی  جامعه اماری شامل کلیه مشتربان هتل های مشهد  بودند که با توجه به نامحدود بودن جامعه 384  نفر با فرمول کوکران  به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز استفاده شده است جهت تجزیه و تحلیل داده ها از معادلات ساختاری استفاده شد . نرم افزارهای مورد استفاده در این تحقیق PLS و AMOS   بود .

    یافته ها

     نتایج نشان داد که در  نهایت 7 مقوله  عوامل ساختاری،رفتاری،محیطی،فرایند ها،خروجی،پیامد و اثر  و زیر مولفه  های هر یک شناسایی شدند و با توجه به انجام تکنیک دلفی مشخص شد تمامی عوامل مدل استراتژی اخلاقی بازاریابی دیجیتالی بر بهبود عملکرد سازمانی تاثیر گذار هستند و در ادامه با تکنیک معادلات ساختاری مشخص شد که مدل از برازش مناسبی بر خوردار است.

    نتیجه گیری

      رعایت استراتژی های اخلاقی در حوزه بازاریابی دیجیتال در زمینه های ساختاری، رفتاری و محیطی و توجه به مولفه های اخلاقی همچون صداقت، انصاف، مسیولیت پذیری، پایبندی به تعهدات و حفظ اسرار تجاری و... پیامدها و اثرات متعددی داشته که می تواند بربهبود عملکرد سازمان  تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: بازاریابی دیجیتالی، جو اخلاقی سازمان، استراتژی اخلاقی، عملکرد سازمانی
  • ماندانا رضایی، وحید ناصحی فر*، رضا تقوایی، تحفه قبادی صفحات 188-199
    زمینه

    بازاریابی اخلاقی بیشتر از اینکه یک استراتژی بازاریابی باشد، نوعی فلسفه است که روی تمام جنبه های بازاریابی تاثیر می گذارد. هدف اصلی این پژوهش طراحی و تبیین الگوی بازاریابی اخلاقی محصولات غذایی در شبکه های اجتماعی می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ رویکرد، اکتشافی، و از لحاظ نحوه تجزیه و تحلیل داده ها، آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. در بخش کیفی پژوهش و به منظور طراحی مدل بر اساس متدولوژی تحلیل مضمون عمل شد. جامعه آماری متخصصان بازاریابی و کسب و کارهای اینترنتی که تعداد 16 نفر.با روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند و دادها از طریق مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید.تحلیل داده ها با روش کدگذاری انجام شد.  در بخش کمی، کاربران شبکه های اجتماعی در شهر ملایر به عنوان جامعه در نظر گرفته شدند و از میان آنها، 385 نفر بر اساس روش نمونه برداری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. دراین بخش، ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه ه ای بسته و محقق ساز بود. جهت انجام تجزیه و تحلیل های توصیفی و استنباطی، از روش معادلات ساختاری با نرم افزارهای SPSS، Lisrel و smartPLS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش منجر به استخراج 93 مفهوم اولیه در مرحله کدگذاری باز، 34 مفهوم نهایی و 14 تم (مضمون)شد. بدین ترتیب الگوی بازاریابی اخلاقی محصولات غذایی در شبکه های اجتماعی کشور طراحی شد و روابط فرضی مدل در یک جامعه وسیع مورد آزمون و تایید قرار گرفتند.  

    نتیجه گیری

    امروزه صنایع غذایی در جهان بسیار رشد کرده است. سلامت در حوزه صنایع غذایی حاصل نمی شود مگر با اتکا به اخلاق و رعایت اصول آن برای تمامی سطوح بنگاه اقتصادی از عوامل تولید تا فروش. بر اساس نتایج تحقیق در میان کسب و کارهایی که در این حوزه فعالیت می کنند آنهایی که در به کارگیری استراتژی های نوین در شبکه های اجتماعی عملکرد بهتر و اخلاق مدارانه تری دارند از لحاظ دستیابی به اهداف خود در وضعیت مطلوب تری قرار خواهند داشت.

    کلیدواژگان: بازاریابی اخلاقی، محصولات غذایی، شبکه های اجتماعی
|
  • Pages 1-7
    Background

    Gentleness, ease and compromise with others cause the proper development of human emotions and in religious texts it is referred to as "tolerance". This moral virtue has a high importance and position among different schools and religious teachings, so the main question in this study was how the relationship between the moral virtues of tolerance in the school of liberalism with this concept can be established among religious modernists in Iran?

    Conclusion

    In line with the purpose of the study, it was assumed that the frameworks and intellectual indicators of Iranian religious modernists have deep differences in the field of values ​​and moral education with liberal ideas. Studies have shown that this value has the same meaning in the two schools. But there is also a subtle difference in this value. If tolerance is used as a moral attribute to mean easy-going, tolerance, chivalry, foresight and freedom, it is approved by Islam. But tolerance means complete indifference to the moral beliefs and behaviors of different individuals and groups leading to moral relativity. Accordingly, anyone can have any kind of moral beliefs and behavior, and others should not only not be bothered, but should advise and encourage diversity and difference.

    Keywords: Moral virtue, Tolerance, Liberalism, Islam, Religious modernists
  • Pages 8-15
    Background

    Today, commercial activities have become more complex and complex than in the past, and for this reason, it has become a category with more sensitivities. One of the dimensions of trade sensitivity in the present age is related to the type of allocation of trade interests and beneficiaries of these interests. In the past, only family businesses and businesses benefited from the benefits of doing business. This theorem forms the basis of the pivotal theory. Today, however, this has changed the course and different sections of society, due to their role and function in increasing the profit and productivity of corporate business, are considered the beneficiaries of corporate business. This theorem also forms the basis of the central stakeholder theory. Thus, in the present age, stakeholder theory has prevailed over stakeholder theory. Therefore, with the emergence of these two concepts, new creative and legal challenges arise that must be considered. Therefore, in this article, the ethical and legal aspects of the theory of centralized and centralized stakeholder theory and their advantages and disadvantages have been studied.

    Conclusion

    Two theories can be considered as the foundations of the centralized approach. The first theory is that in the past, companies were formed as a family and was based on the trust of shareholders and partners, and the second theory was interpreted as the myth of ownership. But one of the main disadvantages of the pivotal theory was the accumulation of wealth in the hands of certain individuals and the creation of cartels and centers of wealth accumulation. Thus, the stakeholder theory emerged, which is a managerial, ethical, legal, economic, and social theory, which argues that a company, in order to be successful, must act in a way that creates value for all and benefits the common good. Consider. Stakeholder theory has revolutionized corporate law and consumer law. Of course, there are disadvantages that must be addressed to find legal solutions.

    Keywords: Ethics, Law, Shareholder, Beneficiary
  • Pages 16-23
    Background

    A fair and just trial, as one of the most fundamental moral demands in the legal system, can have positive consequences in the legal system. The effectiveness of the registration system in society is increasing and it is necessary to conduct appropriate surveys to meet their expectations, especially in terms of paying attention to the substantive rules of fair trial. The rules and regulations of registration do not explicitly mention a fair trial, and a dual system is conceivable. First, in some of these principles, statements are made in order to comply with it in registered quasi-judicial bodies. Second, the existence of shortcomings that lead the scales in that direction, and in general, that sufficient and worthy attention is not paid to the position and importance of the principles of fair trial in the process of forming quasi-judicial bodies. This article, while examining the quasi-judicial bodies, shows that a fair trial is one of the branches of ethical and desirable proceedings, which, despite its high importance in registration laws and regulations, has received less attention.

    Conclusion

    The findings of this study show that it is not possible to fully extend the guarantees of a fair and just trial in these panels and in all stages of the proceedings, which leads to the violation of the rights of individuals. It is worthwhile to consider a favorable process in reviewing the registration rules and regulations, reflecting the rules of fair trial and determining the executive guarantee, in order to increase the possibility of fair trial of the above bodies and not to shake the moral foundations of the legal system.

    Keywords: Ethics, Legal system, Fair trial, Quasi-judicial bodies
  • Pages 29-36
    Background

    Classical Iranian literature is full of moral concepts and can be considered as a roadmap in various fields. Therefore, this study was formed with the aim of designing and validating a model of moral leadership based on classical Iranian literature.

    Method

    The type of research is developmental and combined. In the qualitative part, the statistical population included faculty members of universities and managers and experts of Shiraz municipalities, from which 20 people were selected as a sample in a purposeful manner until the theoretical saturation was reached. It was an interview tool and data analysis was performed with Brown and Clark (2006) analysis approach. In the quantitative part of the study, the statistical population included managers and experts of Shiraz municipalities who were selected by stratified random sampling of 490 people. The instrument of the researcher-made questionnaire was the qualitative section. Data analysis was performed by structural equation method.

    Results

    After analyzing the data, 94 final codes were confirmed. These codes were categorized into three dimensions: 16 codes and three subtopics, action with 60 codes and three subtopics, and speech with 18 codes and one subtopic. The results of the quantitative part show that the conceptual component has an effect on the behavioral component by 0.53. The conceptual component is 0.47 on the speech component and the speech component is 0.39 on the behavioral component.

    Conclusion

    In classical Iranian literature, there are several cases of emphasis on the characteristics of moral leaders that according to the results of the present study can be in the dimensions of perception (components of insight, cognition and character), speech (verbal) and action (individual, organizational). And group).

    Keywords: Leadership, Ethics, Classical literature
  • Pages 37-42
    Background

    Today, it is obvious to everyone that there are a small number of women (compared to men) at the highest levels of organizations, and the absence of women in senior positions in the organization is an undeniable fact. The present study was formed with the aim of ranking the effective factors in the appointment and promotion of managers with a gender justice approach.

    Method

    This research was applied in terms of purpose, in terms of nature and method of an analytical research that was conducted in a mixed way. In the qualitative part of the community, all middle and senior managers of government organizations in Fars province were selected as a sample by a purposeful method of 17 people. The interview tool was semi-structured and the data were analyzed by Delphi technique. In a small part of the community, the senior managers of the welfare organization were 98 people who were selected by available sampling. The instrument of the researcher-made questionnaire was a quantitative section and the data were analyzed by Friedman test.

    Results

    The results of the qualitative section indicated 19 sub-components and 4 main dimensions that led to the formation of a conceptual model of the research. In the quantitative part, the factors were ranked by Friedman test and it was found that among the four characteristics, functional characteristics are the most important and specialized characteristics are the least important.

    Conclusion

    According to the management experts and specialists interviewed in this study, the main criteria for promotion and appointment of managers who consider the gender justice approach are functional characteristics, managerial characteristics, general characteristics and specialized characteristics. The results of statistical data analysis show that all four features are reliable in the proposed model and this model can be used as a new model for promotion and appointment of managers by managers of relevant organizations and decision makers.

    Keywords: Ethics, Glass ceiling, Gender justice, Model of appointment, promotion of managers
  • Pages 43-49
    Background

    The study of moral pathology is important today in all pillars of social life and should be considered in the field of management. The main purpose of this study is the factors affecting the optimal model for the ethical pathology of the strategic human resource management system in Gachsaran Oil and Gas Exploitation Company.

    Method

    The present study was exploratory and in the category of qualitative and data-based research. The population consisted of experts and university professors who were selected by non-random sampling method of selective purposeful sampling method (snowball) and theoretical saturation criterion of 15 people as a sample. The data collection tool was interview and the data were analyzed by coding method and MAXQDA software was used for this purpose.

    Results

    The analysis of the interview data resulted in the achievement of 286 themes and open-source code. During the reciprocal process of data analysis, the collection of these initial qualitative data was reduced to fewer categories (97 open-source code). Also, the classification of these codes led to the identification of 28 pivotal codes and finally the conceptual model of the research was formed by selective coding.

    Conclusion

    Based on the present study, it was found that managing the strategic system of human resources with ethical challenges such as incomprehensibility of work ethic, disregard for meritocracy, unequal conditions, managerial conflicts, individual conflicts, inappropriate organizational structure, ineffective and unethical communication Organizational and organizational inefficient training faces.

    Keywords: Human resources, Strategic model, Ethical pathology
  • Pages 50-61
    Background

    Organizational anomie involves the process by which ethical norms in the organization are disrupted or specific cultural norms that allow for self-centeredness to spread. The aim of this study is to present a three-pronged model of organizational anomie in Iranian government organizations.

    Method

    The present study was a combination of exploratory research. In the qualitative part, textual and Delphi content analysis methods were used to construct a questionnaire. The content analysis community consisted of upstream documents and articles and dissertations related to this field, of which 49 sources were used as a sample, and then 10 people from the community of experts and experts of Iranian government organizations were selected by snowball method. It was an interview tool and the data were analyzed by coding method. In a small part of the community, there were experts from Iranian government organizations, from which a sample of 384 people was selected by simple random sampling. The instrument of the researcher-made questionnaire was a qualitative section. Kolmogorov-Smirnov test and structural equation modeling were used to analyze the collected data. The obtained data were analyzed using SPSS and SMART-PLS statistical software.

    Results

    The results of the qualitative section showed 3 structures, 13 dimensions and 81 items. The results of the quantitative part indicated that the questionnaire has the necessary validity and reliability and the research model has a good fit.

    Conclusion

    Content, behavioral and contextual factors are three effective branches in organizational anomie and non-compliance with ethical norms in the organization

    Keywords: Organizational ethical norms, Organizational anomie, Triangular model
  • Pages 62-70
    Background

    One of the most basic principles of establishing a healthy and effective relationship with other people is observance and importance to human moral principles, but in today's world due to complex machine life and extensive communication in the virtual environment and lack of attention to spiritual and human dimensions, many moral principles are not considered among the members of society. The main purpose of this study was to design a model for the development of ethical capabilities of human resources.

    Method

    The present study was a combination-exploratory study. In the qualitative section, based on the content analysis technique, 15 people were selected from the community of experts and university professors specializing in human resource management by purposive sampling method (snowball) and theoretical saturation criteria. The interview tool was semi-structured and the results were analyzed by coding technique. A small part of the population included senior, middle and operational managers of Bushehr judiciary and 365 people were selected using the available sampling method. The instrument was a researcher-made questionnaire and finally the proposed model was evaluated using the structural equation technique.

    Results

    In the qualitative part, the coding results indicated 9 main categories, 23 axial categories and 80 open codes. And the results of the quantitative part indicated a good fit of the research model.

    Conclusion

    Paying attention to the ethical infrastructure of the organization and developing moral and human capabilities leads to strengthening the foundation of the organization, promoting ethics and correcting undesirable behaviors in the organization.

    Keywords: Capability development, Ethical capabilities, Human resources
  • Pages 71-77
    Background

    The increasing use of video advertising on the Internet has turned the environment and its media into a marketing tool for introducing and selling the dominant products and services. Therefore, the present study presented a model to identify the dimensions of video advertising of top Iranian brands in the insurance industry and its impact on customer sentiment in Iran with respect to the role of ethics moderator.

    Method

    The method of the present study is a hybrid qualitative-quantitative approach. In the qualitative part, the data method of the foundation was used. The statistical population included experts and specialists in insurance and video advertising. Among them, 8 experts were selected as the sample by judgmental sampling method and snowball and fearing theoretical saturation. The interview data collection tool was semi-structured and finally the data were analyzed by coding method in Maxqda 12 software. A small part of the statistical population included agricultural insurance and Iran insurance customers, which were selected by the available method 384 people. The tool was a researcher-made questionnaire and finally the data were analyzed by structural equation analysis in pls software.

    Results

    Qualitative analysis of the present study showed that out of 201 identified semantic units, 69 open codes and 10 axial codes were extracted. In a small part, it was found that the model has a good fit and it was found that there is a significant relationship between video advertising and customer feeling. There is a significant relationship between moderating factors (ethics) and customer feeling. Modifying factors (ethics) play a moderating role in the relationship between video advertising and customer sentiment.

    Conclusion

    The results of the present study showed that in order to be more effective in advertising and to affect the feelings of customers, it is necessary for insurance companies to pay attention to ethics in their work process.

    Keywords: Video advertising, Iran insurance, Agricultural insurance, Customer feeling, Internet, Media
  • Pages 78-89
    Background

    Conflict is the difference between basic needs and spiritual, religious and moral needs. On the other hand, there is a mismatch between the way of thinking and imagination between two or more people or a process in which one person consciously tries to prevent another person from succeeding. It becomes. In this regard, the present study has presented a model for conflict management in the accounting environment and has emphasized the importance of professional ethics components in conflict resolution.

    Method

    This research has been done in the framework of a qualitative approach and using the data research method of the foundation (Strauss and Corbin approach). The statistical population was the relevant managers in the investment profession who were selected as a sample by using purposive sampling method. Data collection tools were in-depth interviews. Data analysis was performed in three stages of open coding, axial coding and selective using MAXQDA software.

    Results

    The results of the present study led to the identification of 44 sub-categories and 8 main categories in the form of a paradigm model including causal conditions (individual differences, structural differences), axial phenomenon (conflict management), strategies and actions (conflict resolution strategy, Conflict management techniques and dissemination of professional ethics), intervening conditions (determining the boundaries of constructive and destructive conflict and conflict), contextual conditions (non-participation of individuals in organizational decisions), consequences (resolving conflict and conflict in a constructive and efficient way). .

    Conclusion

    Organizations can investigate the causes of conflict and create and strengthen ethical behaviors and organizational citizenship behavior to resolve existing conflicts and conflicts and establish a calm and friendly atmosphere and thus succeed in providing better services and thus improve organizational performance.

    Keywords: Conflict management, Professional ethics, Accounting environment
  • Pages 90-98
    Background

    Organizational approaches to talent management are often related to the ways in which a small proportion of relatively high-performing employees are identified and managed in relation to the majority. Despite the growing literature on talent management, little attention has been paid to evaluating the issue from an ethical perspective. Therefore, the purpose of this study is to analyze the components affecting talent management with emphasis on organizational ethics in the Martyr and Veterans Affairs Foundation.

    Method

    The present study was qualitative and based on the data foundation method. The statistical population of this study was the directors and deputies of the Foundation for Martyrs and Veterans of the country, from which 13 people were selected as a sample by snowball sampling to theoretical saturation. The data collection tool was in-depth and semi-structured interviews and finally the data were analyzed by coding method in MAXQDA 11 software.

    Results

    After analysis and coding, the results were classified into 136 initial codes, 40 concepts and 5 categories. These 5 categories include talent absorption factors, talent discovery and evaluation factors, talent development factors, talent retention factors and organizational ethics factors.

    Conclusion

    Any decision-making regarding organizational talent management requires a series of prerequisites that affect the talent management process, and in this regard, organizational ethics should also be considered.

    Keywords: Talent management, Organizational ethics, Human resources
  • Pages 99-106
    Background

    Despite the many benefits of teamwork in organizations, evidence shows that employees are less interested in teamwork. This can be due to the social and moral characteristics of individuals. In this regard, the present study was formed with the aim of identifying the mental and moral model of the staff of the General Department of Labor Cooperation and Social Welfare in Fars Province in understanding the phenomenon of escape from teamwork.
     

    Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of quality and qualitative-quantitative in terms of data collection and analysis using Q method. The statistical population is the staff of the General Department of Labor, Cooperation and Social Welfare of Fars Province, which was judged by 30 people as a statistical sample. Data collection tools were library resources, Delphi questionnaire and Q-budget table. Data analysis Delphi-fuzzy technique and factor analysis were used.

    Results

    The results of this study showed that five different mental and moral patterns of teamwork escape phenomenon based on "lack of moral interaction and constructive communication"; "Organic poisoned atmosphere"; "Poison management". There is "team personality" and "lack of organization" and each of the patterns has different concepts and characteristics than each other.

    Conclusion

    Since teamwork can have positive results for the organization, there should be culture building and training in the dimensions of public education and university education system that starts from elementary school and during the student period in the form of changes in Evolve the content of courses and courses and workshops.

    Keywords: Objective model, Moral model, Teamwork
  • Pages 107-114
    Background

    Customer behavioral intentions are customers' perceptions of service providers in terms of service delivery. The main purpose of this study was to identify the factors affecting the behavioral intentions of customers based on organizational ethics and social responsibility in the cosmetics industry.

    Method

    A mixed research approach was used to conduct the research. In the qualitative part of the research community, all experts and marketing experts who had experience in the cosmetics industry were selected using purposive sampling of 15 experts as a sample. The interview tool was unstructured. In order to analyze the findings obtained from the qualitative interview, the method of inductive content analysis based on coding was used. In a small part of the statistical population, all customers were cosmetic brands such as: Dior brand, Chanel brand, Stiloder brand, Guerlin brand, Clarins brand, Clinic brand in Tehran, which were selected as a sample by random sampling method of 251 people. The questionnaire was made by a researcher. Exploratory factor analysis and one-sample t-test were used to analyze the quantitative data.

    Results

    In the qualitative part, the findings of the interview analysis included 38 concepts that were divided into 5 main categories. The results of the quantitative section showed that in all five factors of the qualitative section there is a significant difference at the significance level of 0.000 (p-value = 0.00 <a =% 1). Therefore, all five factors are effective for customers' behavioral intentions and should be considered in organizational ethics and social responsibility.

    Conclusion

    The results showed that the factors affecting customer behavioral intentions based on organizational ethics and social responsibility in the cosmetics industry are: 1- Ethical relationships with customers 2- Dynamics 3- Organizational support 4- Marketing and analysis Market and 5-. Customer Orientation.

    Keywords: Behavioral intentions, Ethics, Responsibility, Organizational social responsibility
  • Pages 114-120
    Background

    The present study aimed to investigate the effect of moral security and privacy on the development of future services of Keshavarzi Bank.

    Method

    The present study was conducted with a mixed approach. In the qualitative part, the theme analysis method was used. The statistical population was a number of banking and academic experts, 20 of whom were selected by purposive sampling method. The analysis tool was interview and finally the data were analyzed by theme analysis method.
    In the quantitative part it was a descriptive-correlation method. The research population was customers of Mashhad banks that 384 people were selected as a sample by simple random sampling method. The instrument was a researcher-made questionnaire and the results were analyzed using structural equations based on the partial least squares approach.

    Results

    The results of theme analysis led to the identification of 27 indicators in 2 main dimensions and 6 subscales. Convergent and divergent validity was used to determine the validity. The results were satisfactory. The results showed that moral security and privacy in the development of future services depend on having a comprehensive and codified plan and attention to future needs, which leads to satisfaction. Also, from the point of view of experts, customer satisfaction with the quality of banking services is provided and the level of trust in them and ease of use of services are at a high level of strengths for the development of future services of Keshavarzi Bank and the ability to create more customer attractiveness Appears,

    Conclusion

    The need of more customers for face-to-face services has become inevitable in today's world. In the online space, the use of face-to-face services of banks has become one of the fastest and most reliable methods of financial exchange. Trust will not be possible except with special regard to the moral security and privacy of customers.

    Keywords: Effective factors, Security, Privacy, Development of future services, Agricultural Bank
  • Pages 121-125
    Background

    Managing and developing competencies and paying attention to professional ethics are vital tools to increase organizational health. Therefore, in this study, the aim is to draw the intellectual capital model of state-owned banks with the approach of competence and professional ethics of managers.

    Method

    This research was a kind of basic-applied study. This research was a qualitative research with a data-based approach. Statistical population The statistical population included experts and in other words, key experts in the field of intellectual capital with the competency approach of the managers of state-owned banks in the northwest of the country. Fifteen experts were purposefully and non-randomly selected as the sample of research experts. It was an interview tool and finally the data were analyzed by coding method in MAXQDA software.

    Results

    In the open coding stage, all interviews with managers and experts were implemented separately and all sentences related to the main topics of the research were fully recorded and coded, which included a total of 15 interview texts of 717 open codes. According to the axial coding done on the qualitative study of the research, 49 concepts were identified in the form of 10 categories.

    Conclusion

    Based on the findings, intellectual capital can be influenced by the factors of customer capital, social capital, structural capital and human capital, knowledge capital, foreign capital, domestic capital, moral capital, technical capital and communication capital.

    Keywords: Intellectual capital, Managers' competence, Professional ethics
  • Pages 126-132
    Background

    Ethical marketing is more of a philosophy than a marketing strategy. In this way, employers seek to promote honesty, fairness and commitment in their advertising. The present study was conducted with the aim of providing a model of ethical marketing process with the approach of strengthening the intention of customers to buy in the field of agricultural bank services.

    Method

    This qualitative research was applied with a survey-exploratory approach. The statistical population consisted of a group of experts including senior managers of agricultural banks, university professors in the field of marketing and marketing consultants familiar with the banking industry. Purposeful non-probability sampling method was used to select the sample and 11 experts were selected as the sample. The main tool for data collection was in-depth and unstructured interviews. Open, axial and selective triple coding were used for analysis.

    Results

    The results showed the extraction of 130 primary concepts that after reviewing and eliminating duplicate concepts, 36 concepts were identified and placed in 14 categories.

    Conclusion

    The research model showed that the core is to attract customer attention. In this direction, four causal factors, the emphasis on ethics in advertising message design, the emphasis of advertising message on competitive advantages, the persuasive power of advertising message and the power of advertising message are influential. There are two main strategies in the model: motivating customers to spread the word of mouth and the systematic dissemination of the message through social media, which have two underlying factors as well as two intervening factors affect the model strategies. The three important consequences of this process will be to promote purchasing intent, strengthen the brand, and increase loyalty.

    Keywords: Ethical marketing, Intention to buy services, Advertising
  • Pages 133-142
    Background

    Philosophers consider social justice as a moral virtue. Of course, social justice is not a virtue along with other moral virtues, but all virtue. In societies, women generally feel less social justice. Therefore, the present study was designed to investigate the factors affecting the success of women entrepreneurship with a moderating role in social justice.

    Method

    The present study is in the field of applied research in terms of purpose and is based on the nature of a descriptive-survey research and the type of method is qualitative-quantitative (mixed). In the qualitative part, content analysis method was used. The community included banking industry experts with entrepreneurial experience, of whom 20 were selected by snowball method as a sample. The interview tool was then the data were sifted using the Delphi technique. In the quantitative part, the descriptive-correlation method was used. The population consisted of female employees of state-owned banks in Mazandaran province, of which 226 were selected as the sample using the available sampling method. The tool of the Delphi questionnaire was the qualitative section. Finally, the data were analyzed by exploratory factor analysis and structural equations. The software used in this study was SPSS-LISREL.

    Results

    The results of the research showed that effective factors had 12 dimensions that were placed in three groups of behavioral, organizational and network factors, social justice is also in 4 dimensions. These factors are positively and significantly related to the success of women entrepreneurship in state-owned banks, although behavioral factors show a higher positive relationship. Also, different dimensions of social justice moderate the effect of different factors on the success of women entrepreneurship in state-owned banks.

    Conclusion

    A set of behavioral, organizational and networking factors mediated by social justice as a moral virtue that includes components such as trust and security, equality, meritocracy and the rule of law can affect the success of women entrepreneurship.

    Keywords: Entrepreneurship, Women, Social justice, Moral virtue
  • Pages 143-151
    Background

    Commitment of customers will be possible only in the light of creating a positive experience in their minds and creating such a positive experience in the minds of the insured only by observing professional ethics in decision making and setting practical organizational policies. Turns. Therefore, this study was conducted with the aim of designing and explaining the decision model of combined purchasing behavior of customers in the insurance services industry with an emphasis on professional ethics.

    Method

    This research is applied-exploratory and was mixed (qualitative-quantitative) in terms of data analysis. In the qualitative phase of the research, marketing experts and senior managers of insurance companies were considered as a community and a total of 11 of them were selected using purposive sampling. In-depth and unstructured interview tools were found and data were analyzed by coding method. In the quantitative phase, the customers of insurance companies in Mazandaran province were considered as a community and 400 people were selected by the available method. The instrument was a closed and researcher-made questionnaire and confirmatory factor analysis and path analysis were used for analysis. SPSS, LISREL and smart-PLS software were used in the analysis.

    Results

    Qualitative results showed 130 initial concepts that after review led to the identification of 14 main categories and by drawing hypothetical relationships between them, the research model was designed and tested and approved.

    Conclusion

    The core of the research model was the combined buying behavior of insurers. Factors such as competition of insurance companies, having special privileges, the degree of attention to professional ethics in the insurance company and the buying habits of the insurer as causal factors affect it. This behavior in the context of culture and legal requirements and with the intervention of brand power and employee empowerment leads to consequences such as customer loyalty, increased sales and growth of word of mouth.

    Keywords: Decision making, Cross-buying behavior, Professional ethics
  • Pages 152-180
    Background

    Ethical behavior is very important in accounting and therefore different countries have tried to put accountants in the right direction by compiling professional ethics regulations. Therefore, in this study, an attempt has been made to design an ethical decision-making model for corporate accounting.

    Method

    This research was a qualitative and exploratory study with a foundation data approach. The statistical population of this study was experts in the field of theoretical foundations of decision making, the field of capital market, from which 18 people were selected as a sample by snowball sampling until saturation. The research tool was in-depth interview and finally the data were analyzed by triple coding method.

    Results

    Based on the results, 62 open codes were identified which were classified into 17 axial codes. Finally, the results were selectively coded and the research model was developed.

    Conclusion

    The results showed that management and ethical decision-making systems in the field of accounting are affected by a number of causal conditions (economic and social conditions, mental and cognitive biases, university education, personal and social characteristics and organizational culture) and due to Strategies (regulatory tools, cultural reform, ethics, and professional ethics training workshops) can lead to increased social trust, adherence to work ethic principles, and financial growth and development. In this process, some underlying components (ethical culture of the society and accounting environment) and some intervening variables (demographic characteristics and type of organization) play a role.

    Keywords: Ethics, Ethical decision making, Accounting, Capital market
  • Pages 159-164
    Background

    social media is a powerful tool to reach organizations to target audiences. The main purpose of this study is to investigate the effect of ethics in social media marketing on the formation of customer trust in the brand in the Refah Bank.

    Method

    This research is applied based on the purpose and based on the nature of the method of descriptive-survey research. The statistical population of the present study includes the customers of the branches of the Refah Bank in Lorestan province. According to Morgan's table, 384 people were selected for the available sample. The data collection tool in this study was standard questionnaires in the field of research variables. Structural equation technique using LISREL software was used to analyze the data and test the research hypotheses.

    Results

    The results showed that the observance of ethics in social media marketing has a positive and significant relationship with the formation of customers 'trust in the banking brand in the Refah Bank. Ethics in online advertising, perceived online value, online communication and online communities also have a positive and significant relationship with the formation of banking brand trust in the Refah Bank.

    Conclusion

    The use of incorrect and immoral methods in marketing through social media is not only humanly and morally unfavorable, but will undoubtedly lead to loss of customer trust and discredit of the organization.

    Keywords: Ethics, Marketing, Social media, Customer trust
  • Pages 165-171
    Background

    Professional ethics in auditing is a basic and very important need in this job, the absence of which can not be compensated by any other privilege. Therefore, the purpose of this study is to investigate the relationship between professional ethics of auditors and industry-specific auditors and obtaining collateral-based facilities (empirical evidence: companies operating in the Tehran Stock Exchange) during the period 2011 to 2015.

    Method

    The present study was descriptive-correlational applied research. The research population was the companies listed on the Tehran Stock Exchange in 2015, which were selected as a statistical sample of the research by systematic elimination sampling of 90 companies. In order to test the research hypotheses, the regression method using the generalized least squares method and the panel-fixed effects method have been used.

    Results

    The findings of the analysis show that the auditor's professional ethics is inversely related to the number of collateral-based facilities received, but the industry expert auditor has no effect on the number of collateral-based facilities received. Further findings also show that the percentage of ownership of major shareholders has no effect on the relationship between the professional ethics of the auditor and the industry auditor with the number of collateral-based facilities received.

    Conclusion

    The positive aspects of auditing financial statements, such as the professional ethics of the auditor, create information added value and reduce information asymmetry between loan applicant companies and lenders, thus reducing the need for collateral to obtain a loan. But the severity of this relationship is not affected by major ownership

    Keywords: Professional ethics of auditor, Industry expert auditor, Major shareholders
  • Pages 172-178
    Background

    Banks, especially public banks, is one of the most important organizations in the field of development, service delivery and development in the Islamic Republic of Iran. Therefore, the present study was formed with the aim of designing an organizational communication model based on ethical culture in the government sector (state-owned banks).

    Method

    The present study in terms of inductive approach, in terms of purpose, is applied in terms of qualitative methodology and its strategy is based on data theory. The statistical population included managers of state-owned banks, elites in the field of organizational communications of state-owned banks, and individuals who knew the structure of these banks. Among them, 15 people were selected as the sample by purposive sampling method. Data were collected through semi-structured interviews and finally analyzed by triple coding method.

    Results

    In the open coding stage, 460 primary open codes were extracted from the interview content. After reviewing the data and integrating similar concepts, these primary codes were reduced to 120 secondary codes and finally 18 categories were identified by selective coding. The organizational communication model was formed based on ethical-oriented organizational culture.
     

    Conclusion

    Organizational communication is very much influenced by the culture of the organization and the more ethical communication and cultural strategy in the organization, the more organizational processes in the field of human resources, especially banks, will be more optimal.

    Keywords: Organizational communication, Ethical organizational culture, Public banks
  • Pages 179-187
    Background

    The performance of the organization undoubtedly depends on the ethical atmosphere of the organization, organizational values, activities, procedures and ethical attitudes. The purpose of this study was to design a model of ethical digital marketing strategy to improve organizational performance.

    Method

    The present study was a combination of applied and action research that was conducted in a mixed manner. In the qualitative part. The statistical population consisted of experts familiar with the subject of research (hotel managers and professors) who were interviewed by a non-random and purposeful method until the theoretical saturation of 25 people as a sample. Data analysis was performed using the Delphi technique approach. In a small part of the statistical population included all the subscribers of Mashhad hotels that due to the infinity of the population 384 people with Cochran's formula were selected as a research sample. In this study, a questionnaire was used to collect the required data and structural equations were used to analyze the data. The software used in this study were PLS and AMOS.

    Results

    The results showed that finally 7 categories of structural, behavioral, environmental factors, processes, output, outcome and effect and sub-components of each were identified and according to Delphi technique, all factors of digital marketing ethical strategy model were identified. They affect the improvement of organizational performance and then with the technique of structural equations it was found that the model has a good fit.

    Conclusion

    Observing ethical strategies in the field of digital marketing in the fields of structure, behavior and environment and paying attention to ethical components such as honesty, fairness, responsibility, adherence to commitments and maintaining trade secrets, etc. have several consequences and effects that it can improve the performance of the organization

    Keywords: Digital marketing, Organizational ethics, Ethical strategy, Organizational performance
  • Pages 188-199
    Background

    Ethical marketing is more than a marketing strategy; it is a philosophy that affects all aspects of marketing. The main purpose of this study is to design and explain the ethical marketing model of food products in social networks.

    Method

    The present study is mixed (qualitative-quantitative) in terms of applied purpose, in terms of approach, exploratory, and in terms of data analysis. In the qualitative part of the research, in order to design the model based on the methodology of content analysis. The statistical population was 16 Internet marketing and business professionals. Targeted sampling and snowball sampling were selected as the sample and data were collected through in-depth and semi-structured interviews. Data analysis was performed by coding method. In the quantitative part, social network users in Malayer city were considered as a community and among them, 385 people were selected as a statistical sample based on simple random sampling method. In this section, the main tools of data collection were closed and researcher-made questionnaires. Structural equation method with SPSS, Lisrel and smart PLS software was used for descriptive and inferential analysis.

    Results

    The results led to the extraction of 93 initial concepts in the open coding stage, 34 final concepts and 14 themes. Thus, the ethical marketing model of food products in the country's social networks was designed and the hypothetical relationships of the model in a large community were tested and confirmed.

    Conclusion

    Today, the food industry in the world has grown a lot. Health in the food industry cannot be achieved except by relying on ethics and adhering to its principles for all levels of the enterprise from the factors of production to sales. According to the research results, among the businesses operating in this field, those who perform better and more ethically in applying new strategies in social networks will be in a better position in terms of achieving their goals

    Keywords: Ethical marketing, Food products, Social networks