فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 46 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهریه پناهی، محمود گودرزی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی، مجید جلالی فراهانی صفحات 1-14
    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل شتابگیری دانشکده های تربیت بدنی به سمت دانشگاه های نسل چهار براساس مدل استراوس و کوربین بود. روش پژوهش کیفی و برخاسته از داده ها (مطالعه مقالات و اسناد و مدارک و مصاحبه هدفمند به روش گلوله برفی) و استفاده از روش دلفی بوده است. جامعه آماری در این پژوهش اساتید مدیریت ورزشی، دارای سابقه اجرایی، علمی و پژوهشی برجسته بودند. جمع آوری اطلاعات تا اشباع نظری داده ها با مصاحبه نیمه ساختار یافته ادامه داشت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش سیستماتیک بر مبنای مدل ااستراوس و کوربین شامل کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و انتخابی و دلفی استفاده شد. نتایج کدگذاری در مدل مورد نظر، 5 بعد و 12 متغیر ،شرایط علی با دو متغیر (مسیولیت علمی- اجتماعی و پویایی محیط و ماموریت سازمانی)، شرایط مداخله گر به چهار متغیر (مراکز رشد زایشی،سیستم های اطلاعاتی، ارتباط با صنایع و مشتریان و رقبا)، شرایط زمینه ای با دو متغیر (نقش دولت و ساختار و بستر سازی)، راهبردها با دو متغیر (مدیریت عالی و رهبری، منابع انسانی) و پیامدها با دو متغیر (ایفای نقش دانشکده تربیت بدنی نسل چهار و کیفیت آموزشی و پژوهشی) شناسایی نمود. با توجه به نتایج حاصل از پژوهش لزوم بهره گیری از الگویی بومی از دانشکده تربیت بدنی نسل چهار، تا حد زیادی خلاهای موجود در تجاری سازی تحقیقات علمی دانشکده های تربیت بدنی، به عنوان مهم ترین ویژگی دانشگاه نسل چهار، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: واژه های کلیدی دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه نسل چهار، مدل استراوس و کوربین
  • فرناز ترابی*، محمد محمدی صفحات 15-30

    هدف از تحقیق حاضر نهادینه کردن عوامل موثر فرهنگ عمومی ورزش همگانی در جامعه بود. روش انجام این تحقیق آمیخته از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری شامل متخصصان و کارشناسان (مدیران ورزش و غیره) جهت کشف عوامل نهادینه کردن و مدیران، متخصصان و کارشناسان جهت مشخص کردن وزن دهی عوامل و نمونه مردمی 1500 نفری جامعه در 5 ناحیه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز شهر تهران با انتخاب تصادفی بودند. ابزار اندازه گیری برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته در زمینه نهادینه کردن عوامل موثر فرهنگ عمومی ورزش همگانی بود، که روایی صوری پرسشنامه ها مورد تایید اساتید مدیریت ورزشی و همچنین پایانی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 95/0 مورد تایید قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنف و تحلیل عاملی تاییدی از طریق نرم افزارهای SPSS و Lisrel تحلیل شدند. یافته-ها نشان داد که مهمترین بعد در نهادینه کردن ورزش و عوامل موثر در فرهنگ سازی ورزش همگانی، بر اساس بارهای عاملی، بعد سازمانی با بار عاملی 07/1 بود. بعد از آن به ترتیب بعد فردی با بار عاملی 82/0، بعد گروهی با بار عاملی 72/0 و در آخر نیز بعد محیطی با بار عاملی 65/0 قرار داشتند. نتیجه گیری که در بخش نهادینه سازی فرهنگ توجه و اولویت بندی به ابعاد سازمانی، فردی، گروهی و در آخر محیطی از سوی شهرداری تهران و نهادهای ذیربط ضروری است.

    کلیدواژگان: نهادینه کردن، فرهنگ عمومی، ورزش همگانی، استان تهران
  • سارا سراج*، یونس یاری صفحات 31-40
    هدف از این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر بهبود مدیریت استعداد در ورزش دانشگاهی (مطالعه موردی: فدراسیون ورزش دانشجویی) بود. ازاین رو تعداد 112 پرسشنامه استاندارد مدیریت استعداد ورزش دانشگاهی فیلیپس و راپر (2009)، توسط کارکنان فدراسیون ورزش دانشجویی در سال 1401 تکمیل و جمع آوری شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، آزمون کلوموگروف و اسمیرنف برای تعیین نرمال بودن داده ها و مدل سازی معادلات ساختاری از طریق نرم افزارهای SPSS و Smart pls استفاده گردید. نتایج نشان داد که جذب استعداد بر بهبود مدیریت استعداد با ضریب تاثیر 0/49 و مقدار بحرانی 9/176، کشف استعداد بر بهبود مدیریت استعداد با ضریب تاثیر 0/63 و مقدار بحرانی 11/759 توسعه و بهسازی استعداد بر بهبود مدیریت استعداد با ضریب تاثیر 0/29 مقدار بحرانی 4/571 و حفظ و نگهداشت استعداد بر بهبود مدیریت استعداد با ضریب تاثیر 0/58 و مقدار بحرانی 8/087 تاثیر مثبت و معناداری داشته است. بر این اساس کشف استعداد بر بهبود مدیریت استعداد با ضریب تاثیر 0/63 دارای بیشترین تاثیر و توسعه و بهسازی استعداد بر بهبود مدیریت استعداد با ضریب تاثیر 0/29 کمترین تاثیر را داشته است. همچنین ارزیابی مدل محاسبه شاخص نیکویی برازش مدل نشان داد که شاخص GOF این مدل 0.396 به دست آمده است که از مطلوبیت کلی مدل حکایت دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، ورزش دانشگاهی، فدراسیون ورزش های دانشگاهی
  • رضا نیکبخش*، امیر دانا، مهدی عمادی صفحات 41-50
    تحقیق حاضر با هدف عوامل موثر بر بهبود الگوسازی و ایجاد نمادهای فرهنگی در ورزش همگانی طراحی و اجرا گردید. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی بود که بر اساس رویکرد تحقیق، آمیخته بود. جامعه ی آماری بخش کیفی این پژوهش را نخبگان و صاحب نظران حوزه مدیریت آگاه به موضوع تحقیق تشکیل دادند و در بخش کمی؛ نیز جامعه آماری شامل متخصصان امر بود. ابزار تحقیق حاضر شامل پرسشنامه و مصاحبه های نیمه ساختارمند بود. جهت بررسی داده های بخش کیفی از کدگذاری استفاده گردید و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 20 و اسمارت پی ال اس نسخه 2 انجام گردید. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که فعالیت های فرهنگی، مسایل آموزشی، فعالیت های اجتماعی، مسایل نظارتی، مسایل ماهیتی، مسایل اخلاقی و نمادسازی به عنوان مولفه های کلیدی در جهت بهبود الگوسازی فرهنگی در ورزش همگانی مشخص گردد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که در میان عوامل شناسایی شده، عوامل فرهنگی، عوامل آموزشی و عوامل اجتماعی به عنوان عوامل کلیدی در جهت بهبود الگوسازی فرهنگی در ورزش همگانی مشخص می باشد.
    کلیدواژگان: الگوسازی فرهنگی، نمادسازی، ورزش همگانی
  • مهدی یوسفی صادقلو*، زهرا منتظری، آتنا نوری صفحات 51-62

    هدف از انجام تحقیق حاضر ارایه الگویی علمی و کاربردی به منظور شناخت ماهیت قراردادهای بیمه مسیولیت در ورزش است تاارکان ورزش (مدیران، مربیان و ورزشکاران) با آگاهی از لزوم برخورداری از پوشش بیمه حوادث و آسیب هایی که احتمالا برای اهالی ورزش به خصوص ورزشکاران ممکن بوجود آید آگاه گردند.از آنجایی که تحقیق حاضر نیازی به نمونه گیری و مصاحبه ندارد از ای نرو تحلیل داده ها به طریقه توصیف و تحلیل به روش کتابخانه ای انجام شده است و سعی شده دیدگاه محاکم و رویه قضایی در اینگونه پرونده ها چگونه میباشد.نتایج تحقیق نشان داد تعهدات بیمه در خسارت زیان دیدگان ناشی از حوادث ورزشی لازم است از منظر ورزش حرفه ای مورد بررسی قرار گیرد تا قبل از انعقاد قرارداد بیمه تمامی احتمالات ممکن برای پوشش بیمه ای مورد توجه مربیان و مدیران تیمها و باشگاه های ورزشی و حتی تیمهای ملی قرار گیرد تا در زمان مواجهه با حوادث شرکت های بیمه از پرداخت خسارت خودداری ننمایند. سوال اصلی که در این تحقیق مطرح شده است این بوده است که دامنه مسیولیت متعهدان بیمه در اماکنورزشی در مقابل زیان دیدگان تا چه میزان است؟و ارکان تشکیل دهنده مسیولیت در ورزش چه میباشد؟ بر اساس نتایج تحقیق چنانچه افراد در زمان حضور و استفاده از اماکن ورزشی و انجام تمرینات و مسابقات، دچار حادثه منجر به صدمات جسمانی شوند و مدیریت مجموعه طبق قوانین، مسیول جبران خسارت وارده شناخته شود خسارت جبران می گرد به شرط آنکه اولا عناصر زمان و مکان مسابقات در حادثه ورزشی وجود داشته باشد و ثانیا عناصر سه گانه مسیولیت مدنی بر اساس نظریه خطر نیز وجود داشته باشد.

    کلیدواژگان: تعهدات، بیمه، خسارت، زیان دیدگان، حوادث ورزش
  • میثم صادقی، محمد احسانی*، رسول نوروزی سید حسینی، مرجان صفاری صفحات 63-78

    هدف از مطالعه حاضر تدوین چارچوب جامعه شناختی سرمایه فرهنگی در ورزش ایران می-باشد. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل جامعه شناختی پدیده های ورزشی انتخاب شد. مشارکت کنندگان شامل دو بخش منابع انسانی و منابع اطلاعاتی بود. مشارکت کنندگان به تعداد قابل کفایت، به صورت هدفمند و برمبنای رسیدن به اشباع نظری انجام شد (16نفر و 63سند). ابزار پژوهش شامل مصاحبه های اکتشافی نیمه ساختارمند به همراه مطالعه کتابخانه ای نظام مند بود. روایی ابزار براساس شایستگی علمی نمونه، روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه، نظر خبرگان و توافق بین مصححان ارزیابی و تایید گردید. جهت تحلیل یافته ها از روش کدگذاری مفهومی چندمرحله ای (باز، گزینشی و موضوعی) با رویکرد تحلیل سیستمی و جامعه شناختی استفاده شد. سطوح و منظرها به ترتیب اثرگذاری- اثرپذیری بین متغیرهای زیر مجموعه آن ها شامل ظرفیت-های مولد، سازوکارهای پیشران، دستاوردهای توزیعی و کارکردهای قابل انتظار سرمایه فرهنگی در ورزش بود. بطور کلی متولیان و ذینفعان در ورزش کشور در برنامه ها و اهداف خرد و کلان در خصوص ورزش کشور و دخیل بودن سرمایه فرهنگی در ورزش کشور، توجه داشته باشند که خانواده و سبک زندگی ورزش مدار، آموزش و تحصیل ورزش محور، جایگاه ورزش در طبقه اجتماعی و همچنین سرمایه انسانی در ورزش را به عنوان ظرفیت های مولد سرمایه فرهنگی در ورزش کشور در نظر بگیرند.

    کلیدواژگان: جامعه شناختی ورزش، سرمایه فرهنگی ورزش، تحلیل سیستمی
  • زهرا محمدی*، سارا کشکر صفحات 79-92
    پژوهش حاضر با هدف انجام مطالعه تطبیقی راهکارهای ترویج ورزش سالمندی در کشورهای منتخب و ارایه اقدامات عملی در ایران طراحی شده است. مطالعه ای تطبیقی با راهبردی کیفی است و داده های پژوهش با تکنیک اسنادی از اسناد و مدارک، دستورالعمل ها، مقالات، طرح های تحقیقاتی و منابع اینترنتی مرتبط با ورزش سالمندی کشورهای منتخب پژوهش (آمریکا، کانادا، فنلاند، بریتانیا و ژاپن) جمع آوری شده و با الگوی تطبیقی جورج بردی در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه تحلیل شده اند. بر اساس چهار عامل فردی، اجتماعی، سازمانی و محیطی اطلاعات مشروح و معتبر این کشورها، استراتژی ها و راهکارهای عملی برای پیاده سازی در ایران در اختیار محققین قرار گرفتند. ترویج سواد تندرستی، ایجاد امکان دسترسی، نهادینه سازی ورزش سالمندی، ارتقای فرهنگ عمومی برای ورزش سالمندی، حمایت ازاستراتژی های ترویج، حمایت و مشارکت اجتماعی، سالمند پذیرکردن جوامع، دوگانه ی محرومیت/ بهره مندی،مشارکت نهادهای دولتی و خصوصی، تدوین برنامه های کلان مدیریتی، تلفیق دوگانه سنتی/ نوین در برنامه ها، طراحی و برنامه ریزی شهری با تاکید برسبک زندگی فعال و ارتقای کمی وکیفی فضاهای شهری از جمله این استراتژی ها بودند. با استفاده از روش تعمیم پذیری متعادل از برخی تاکتیک ها و اقدامات عملی استخراجی کشورها به عنوان راهبردهای ترویج ورزش سالمندی در ایران استفاده گردید. به نظر می رسد طراحی و اجرای برنامه و دستورالعمل ملی ورزش سالمندی و ترویج آن در کشور ما که در سال های آتی به کشوری با جمعیت بالای سالمند تبدیل می شود امری ضروری است.
    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، ترویج، راهبرد، سالمندان، ورزش سالمندی
  • عطا گلشنی، مهدی کهندل*، سید نعمت خلیفه، پریوش نوربخش صفحات 93-110

    داده حکومتی باز موضوعی نو و جدید است که در دستور کار نهادهای بین المللی و دولت های توسعه یافته قرار گرفته و به دنبال بهره گیری از ظرفیت های مردمی در عرصه سیاستگذاری است. دستیابی به این مهم مستلزم شناسایی وضع موجود، تبیین وضع مطلوب و تحلیل شکاف بین دو وضع مطلوب و موجود است. یکی از حوزه های مهمی که نیازمند بهره گیری از داده باز است، حوزه ورزش قهرمانی ایران است که در پژوهش های پیشین به این حوزه توجه محدودی شده است، لذا پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی پارادایمی عوامل موثر بر سیاست گذاری داده حکومتی باز در صنعت ورزش ایران انجام شده است. این پژوهش از نوع کیفی بوده و از لحاظ هدف توسعه ای-کاربردی است و از لحاظ ماهیت و شکل اجراء به صورت توصیفی-پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هیات علمی، سیاست گذاران و تصمیم گیران ورزش کشور در سطح کلان است و نمونه گیری با استفاده از روش گلوله برفی صورت گرفت و در نهایت با 15 مصاحبه اشباع نظری رخ داد. ابزار گردآوری داده ها شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده و جهت تحلیل مصاحبه های تخصصی از کدگذاری و روش تیوری داده بنیاد استفاده شد. بر اساس یافته ها، الگوی عوامل موثر بر سیاست گذاری داده حکومتی باز در صنعت ورزش ایران، طراحی شد. نتایج حاکی از آن است که این مدل دارای 6 بعد اصلی شامل شرایط علی (عدم توسعه ورزش، مشارکت پایین، ضعف خلاقیت و سیاست گذاری و...)، مداخله گرها (عوامل نهادی، عوامل فرهنگی و اجتماعی، کانال های توزیع اطلاعات، و...)، شرایط زمینه ای (عوامل محیطی، عوامل قانونی و حقوقی، زیرساخت فنی ورزش ایران و...)

    کلیدواژگان: داده باز، سیاست گذاری داده حکومتی باز، صنعت ورزش ایران، مدل پارادایمی، تئوری داده بنیاد
|
  • Mehriye Panahi, Mahmood Goodarzy *, Ebrahim Ghahfarokhi, Majid Farahani Pages 1-14
    The purpose of this study was to design an acceleration model of physical education schools towards fourth generation universities based on Strauss and Corbin model. The research method was qualitative and derived from data (study of articles and documents and purposeful snowball interview) and the use of Delphi method. The statistical population in this study was sports management professors with outstanding executive, scientific and research background. Data collection continued until the theoretical saturation of the data with semi-structured interviews. In order to analyze the data, a systematic method based on the Strauss and Corbin model including three-step open, axial, selective and Delphi coding was used. Coding results in the model, 5 dimensions and 12 variables, causal conditions with two variables (scientific-social responsibility and environmental dynamics and organizational mission), intervention conditions into four variables (reproductive growth centers, information systems, industry relations and Customers and competitors), contextual conditions with two variables (role of government and structure and context), strategies with two variables (top management and leadership, human resources) and consequences with two variables (role of fourth generation physical education faculty and quality Educational and research) identified. According to the research results, the need to use a native model of the fourth generation physical education faculty, to a large extent, the gaps in the commercialization of scientific research of physical education faculties, as the most important feature of the fourth generation university, seems necessary
    Keywords: Faculty of Physical Education, Fourth Generation University, Strauss, Corbin model
  • Farnaz Torabi *, Mohammad Mohammadi Pages 15-30

    The purpose of the present research was to institutionalize the effective factors of the public culture of public sports in the society. The method of doing this mixed research was exploratory. The statistical community includes specialists and experts (sports managers, etc.) to discover the factors of institutionalization and managers, specialists and experts to determine the weighting of the factors and a population sample of 1500 people in the 5 districts of North, South, East, West and the center of Tehran city with They were randomly selected. The measurement tool for data collection was a questionnaire made by a researcher in the field of institutionalizing the effective factors of public sports culture, and the face validity of the questionnaires was approved by the professors of sports management, as well as their final validity using Cronbach's alpha coefficient of 0.95. were approved. Data were analyzed using Kolmogorov-Smirnov test and confirmatory factor analysis through SPSS and Lisrel software. The findings showed that the most important dimension in the institutionalization of sports and the effective factors in the culturalization of public sports, based on the factor loadings, was the organizational dimension with a factor loading of 1.07. After that, there were the individual dimension with a factor load of 0.82, the group dimension with a factor load of 0.72 and finally the environmental dimension with a factor load of 0.65. The conclusion is that in the institutionalization of culture, it is necessary to pay attention and prioritize organizational, individual, group and finally environmental aspects by Tehran Municipality and related institutions.

    Keywords: Institutionalization, public culture, Public Sports, Tehran province
  • Younes Yari Pages 31-40
    The purpose of this research was to investigate the factors affecting the improvement of talent management in university sports (case study: Student Sports Federation). Therefore, the number of 112 questionnaires of Phillips and Rapper's (2009) university sports talent management standard was completed and collected by the staff of the Student Sports Federation in 1401. In order to analyze the data, descriptive statistics methods, Klomogrove and Smirnov tests were used to determine the normality of the data and structural equation modeling through SPSS and Smart pls software. The results showed that attracting talent on improving talent management with an impact factor of 0.49 and a critical value of 9.176, discovering talent on improving talent management with an impact factor of 0.63 and a critical value of 11.759, developing and improving talent on improving talent management With an impact factor of 0.29, a critical value of 4.571 and talent retention has had a positive and significant effect on the improvement of talent management with an impact factor of 0.58 and a critical value of 8.087. Based on this, talent discovery has the greatest impact on improving talent management with an impact factor of 0.63, and talent development and improvement has the least impact on improving talent management with an impact factor of 0.29. Also, the evaluation of the model for calculating the goodness of fit index of the model showed that the GOF index of this model was 0.396, which indicates the overall desirability of the model
    Keywords: Talent Management, University sports, National University Sports Federation.&emsp
  • Reza Nikbakhsh *, Amir Dana, Mehdi Emadi Pages 41-50
    The aim of this study is to determine the effective factors on improving modeling and creating cultural symbols in public sports. Designed and implemented. In terms of applied purpose, the present study was a descriptive-survey in terms of data collection method, which was mixed based on the research approach. The statistical population of the qualitative part of this research consisted of elites and experts in the field of management aware of the subject of the research and in the quantitative part; The statistical population also included experts. The tools of the present study included questionnaires and semi-structured interviews. Coding was used to examine the data of the qualitative part and the structural equation method was used in the quantitative part. The whole process of data analysis was performed in SPSS software version 20 and Smart PLS version 2. The results of the present study showed that cultural activities, educational issues, social activities, regulatory issues, nature issues, ethical issues and symbolism should be identified as key components to improve cultural modeling in public sports. The results of the present study showed that among the identified factors, cultural factors, educational factors and social factors are identified as key factors to improve cultural modeling in public sports.
    Keywords: Cultural Modeling, symbolism, Public Sports
  • Mehdi Yousefi Sadeghlou *, Zahra Montazeri, Athena Nouri Pages 51-62

    The purpose of this research is to provide a scientific and practical model in order to understand the nature of liability insurance contracts in sports so that the elements of sports (managers, coaches and athletes) are aware of the need to have insurance coverage for accidents and injuries that may be possible for sports people, especially athletes. be informed if it occurs. Since the present research does not require sampling and interviews, data analysis has been done by description and analysis in a library method, and it has been tried to see what the perspective of the courts and judicial procedure is in such cases.The results of the research showed that insurance obligations for the loss of victims caused by sports accidents should be examined from the perspective of professional sports, so that before concluding an insurance contract, all possible possibilities for insurance coverage are considered by coaches and managers of sports teams and clubs and even national teams. should be placed so that insurance companies do not refuse to pay damages when faced with accidents. The main question that has been raised in this research is that to what extent is the scope of responsibility of insurance providers in sports venues in front of the victims?Based on the results of the research, if people have an accident resulting in physical injuries while attending and using sports facilities and performing exercises and competitions,

    Keywords: Liabilities, insurance, damages, casualties, sports accident
  • Meysam Sadeghi, Mohammad Ehsani *, Rasool Norouzi Seyed Hossini, Marjan Saffari Pages 63-78

    The purpose of this study is to compile the sociological framework of cultural capital in Iranian sports.The qualitative research method was chosen with the approach of sociological analysis of sports phenomena.The participants include two parts of human resources and information resources. It was relevant and valid. It was done with a sufficient number of participants, purposefully and based on reaching theoretical saturation(16people and 63documents).The research tool included semi-structured exploratory interviews along with a systematic library study.The validity of the tool was evaluated and confirmed based on the scientific merit of the sample, the validity of the tool based on the legal and scientific validity of the sample, the opinion of experts and the agreement between the correctors.In order to analyze the findings, a multi-stage conceptual coding method was used with a systemic and sociological analysis approach.Levels and perspectives in the order of influence-reactivity between their subgroup variables including productive capacities, driving mechanisms, distributional achievements and expected functions of cultural capital in sports. In general, the trustees and stakeholders in the country's sports, in the programs and goals of micro and macro regarding the country's sports and the involvement of cultural capital in the country's sports, should note that the sports-oriented family and lifestyle, sports-oriented education and training, the place of sports in Consider the social class as well as the human capital in sports as productive capacities of cultural capital in the country's sports.

    Keywords: Sociology of sports, cultural capital of sports, System analysis
  • Zahra Mohammadi *, Sara Keshkar Pages 79-92
    This study was designed to conduct a comparative study of strategies for promotion of physical activity in older adults in selected countries and to provide practical strategies in Iran. It is a comparative study with a qualitative strategy. Data have been collected with the technique of documenting using the documents, instructions, articles, research projects and Internet resources in selected countries (USA, Canada, Finland, UK and Japan) and analyzed with Brady's comparative model in four stages. Based on four individual, social, organizational and environmental factors, detailed and valid information of these countries, strategies and practical actions for implementation in Iran were provided. Promoting health literacy, providing access, institutionalizing of older adults’ physical activity, promoting a public culture for older adults’ physical activity , supporting promotion strategies, support and social participation, community acceptance, dual deprivation/benefit, the participation of public and private institutions, the development of macro-management plans, the integration of traditional / modern dual programs, etc. were found . Using the balanced generalizability method, some tactics and practical extraction measures of countries were used as strategies to promote aging sports in Iran. It seems necessary to design and implement a national program and guidelines for aging sports and promote it in our country, which in the coming years will become a country with a large population of older adults.
    Keywords: comparative study, promotion, Strategy, Older Adults, older adults&rsquo, physical activity
  • Ata Golshani, Mehdi Kohandel *, Seyed Nemat Khalifeh, Parivash Nourbakhsh Pages 93-110

    Open government data is a new issue that is on the agenda of international institutions and developed governments and seeks to use the capacity of the people in policy-making. Achieving this requires identifying the status quo, explaining the status quo, and analyzing the gap between the status quo and the status quo. One of the important areas that require the use of open data is the field of Iranian championship sports, which in previous research has been limited to this area, so the present study aimed to design a paradigm model of factors affecting open government data policy in the Iranian sports industry. This research is of qualitative type and is development-applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of nature and form of implementation. The statistical population of the study includes faculty members, policy makers and sports decision makers in the country at the macro level and sampling was done using the snowball method and finally occurred with 15 theoretical saturation interviews. Data collection tools included semi-structured interviews and coding and data theory theory method were used to analyze specialized interviews. Based on the findings, a model of factors affecting open government data policy in the Iranian sports industry was designed. The results indicate that this model has 6 main dimensions including causal conditions (lack of sports development, low participation, poor creativity and policy-making, etc.), intervenors (institutional factors, cultural and social factors, information distribution channels, etc.), Background conditions (environmental factors, legal and legal factors, technical infrastructure

    Keywords: Open Data, Open Government Data Policy, Iranian Sports Industry, Paradigm model, Grounded Theory