فهرست مطالب

نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلی امیرسرداری*، احمد اسمعلی، علی خادمی صفحات 1-10
    هدف پژوهش حاضر بررسی کفایت شاخص های روانسنجی پرسشنامه سبک های فرزندپروری یانگ 1999 بر اساس تحلیل مولفه های اصلی از طریق چرخش واریماکس و دستیابی به ابزاری دقیق در سنجش سبک های فرزندپروری برای نمونه جمعیت ایرانی اجرا گردید.جامعه آماری دانشجویان دانشگاه آزاد ارومیه بودند،که با روش نمونه گیری  تصادفی خوشه ای نمونه ای به حجم  400 نفر انتخاب گردیدکه از این تعداد 276 نفر زن و 124 نفر مرد بودند. نتایج حاصل از تحلیل مولفه های اصلی از طریق چرخش واریماکس بر اساس 17 عامل به این صورت نتیجه گیری شد که در پرسشنامه مادر از 72 پرسش به 28 پرسش کاهش یافت و در پرسشنامه پدر 72 پرسش به 30 پرسش کاهش پیدا کرد. نتایج حاصله با نسخه انگلیسی پرسشنامه فرزندپروری یانگ تقریبا هماهنگ بوده و تنها در چند خرده مقیاس نیاز به اصلاح می باشد که عبارتند از: (برای مادران) بی اعتمادی/بدرفتاری سوالات 10 و 11 و در عامل اطاعت سوال 32 و در عامل ایثارگری کل سوالات، عامل استحقاق/بزرگ منشی کل سوالات، عامل خویشتن داری/ خودانضباطی ناکافی کل سوالات، عامل گرفتار کل سوالات باید حذف یا جایگزین گردد.و (برای پدران) عامل رهاشدگی/بی ثباتی سوال 7، در عامل ایثارگری کل سوالات، در عامل منفی گرایی/ بدبینی کل سوالات، عامل بازداری هیجانی سوال 6 باید حذف یا جایگزین شود.نتایج این مطالعه نشان  دادکه پرسشنامه سبک های فرزندپروری یانگ ابزار مناسبی برای سنجش سبک های فرزندپروری در جامعه ایرانی می باشد و از آن جا که یکی از متغیرهای تاثیر گذار در ایجاد طرح واره های ناسازگار اولیه شیوه های فرزندپروری می باشد پرسشنامه فرزندپروری یانگ ابزار مناسبی در نایل شدن به این هدف می باشد.
    کلیدواژگان: سبک های فرزندپروری، تحلیل عاملی اکتشافی، هنجاریابی
  • فتانه عمویی، کیومرث نیازآذری*، مرضیه نیازآذری صفحات 11-23

    سرمایه فکری محرک کلیدی برای رقابت و بهبود عملکرد دانشگاهی است. سازمانی که قادر به توسعه سرمایه فکری خود نباشد قادر به بقا نخواهد بود و یادگیری سازمانی و فرهنگ یادگیری نقش بنیادی در توسعه ی سرمایه فکری سازمان دارا میباشد، این پژوهش با هدف تعیین رابطه یادگیری سازمانی و فرهنگ یادگیری با سرمایه فکری اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری انجام پذیرفت. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است، جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسالمی واحد ساری به تعداد 181 نفر بود. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و برای تعیین حجم نمونه از کوکران استفاده شد که بر این اساس 132 نفر در این پژوهش مشارکت داشته اند. ابزار اندازه گیری این پژوهش سه پرسشنامه بود. برای تعیین روایی پرسشنامه ها از روایی صوری و محتوایی به شیوه کیفی استفاده شد. به منظور تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد، ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده برای پرسشنامه فرهنگ یادگیری 3/91 یادگیری سازمانی 3/89 و سرمایه فکری ./88 است که بیانگر پایایی الزم جهت اجرا میباشد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داده است که بین یادگیری سازمانی با فرهنگ یادگیری اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، بین فرهنگ یادگیری با سرمایه فکری اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری رابطه وجود دارد. همچنین یافته های پژوهش نشان داد که فرهنگ یادگیری و یادگیری سازمانی قادر به پیش بینی سرمایه فکری اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد واحد ساری بوده است.

    کلیدواژگان: فرهنگ یادگیری، یادگیری سازمانی، سرمایه فکری، اعضا هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
  • اسماعیل کاظم پور*، نوشین شاه بهرامی صفحات 24-36

    هدف از پژوهش حاضر  بررسی نارسایی های موجود برنامه درسی نظام آموزشی تربیت معلم و ارایه یک مدل نظری جهت رفع نارسایی های برنامه درسی این نظام است. این تحقیق با توجه به ماهیت آن توصیفی - پیمایشی بوده و با عنایت به اهداف تحقیق از نوع کاربردی است.جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل 230 نفر از مدرسان مراکز تربیت معلم و اساتادان و متخصصان علوم تربیتی دانشگاه های استان مازندران را تشکیل می دهد.به منظور بالا بردن روایی خارجی طرح جامعه آماری به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد و با استفاده از پرسشنامه های مشابه موضوع تحقیق و بررسی سوابق تحقیقات انجام شده و تیوری های مربوط، مولفه های برنامه درسی تربیت معلم که در رفع نارسایی ها نقش به سزایی دارند شناسایی و در قالب یک پرسشنامه با مقیاس فاصله ای و با طیف چهار گزینه ای تهیه شد. و اعتبار و روایی و عوامل اشباع کننده آن برآورد گردیده است. روایی سوال های پرسشنامه بررسی شده و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ 93/0 برآورد گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی، فرایند مفهوم سازی، آمار تحلیل عاملی و روش تحلیل مسیر استفاده گردید. برای بررسی روایی سازه پرسشنامه پس از برآورد کفایت نمونه برداری (KMO) و آزمون کرویت بارتلت که حکایت از وجود شرایط مناسب اجرای تحلیل عاملی دارند، تحلیل عاملی بر پایه روش تحلیل مولفه های اصلی، انجام گرفت که نتایج تحلیل عاملی نشان می دهند، مولفه های اساسی نارسایی های برنامه درسی تربیت معلم با توجه با نارسایی های ملی، بین المللی و منطقه ای پیش روی برنامه درسی در سه عامل قابلیت مدلسازی پیدا نموده و تعداد سه عامل روی هم 754/80  درصد کل واریانس متغیرها را تبیین می کند. و در مرحله نهایی با استفاده از چرخش واریماکس ماتریس عاملی ساختار ساده عامل ها به دست می آید و عامل ها تحت عناوین طراحی، اجرا و کنترل استخراج گردیدند. با توجه به این سه عامل موثر برنامه درسی تربیت معلم مدل مفهومی آن طراحی گردید. و آماره تحلیل مسیر در قالب یک مدل نشان داد که هر یک از سه عامل از درجه اهمیت کافی برای رفع نارسایی های برنامه درسی  نظام آموزشی تربیت معلم برخوردار است.

    کلیدواژگان: نارسایی های برنامه درسی، نظام آموزشی تربیت معلم، مدل برنامه درسی
  • کلثوم مرادی*، محمدرضا جلالی صفحات 37-52

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی سبک های دلبستگی و طرح واره های ناسازگار اولیه با خلاقیت دانش آموزان دختر نوجوان مدارس شهر قزوین است.نمونه ی آماری پژوهش 154 نفر دانش آموز دختر نوجوان را شامل می شود. این دانش آموزان به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های سبک دلبستگی بزرگسال هازن و شیور، طرح واره های ناسازگار اولیه ی یانگ (فرم کوتاه) و خلاقیت عابدی استفاده شد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. روش های آماری به کار رفته در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل داده ها شامل همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیری (به روش هم زمان) است. نتایج ضرایب همبستگی نشان می دهد؛ تنها میان خلاقیت و سبک دلبستگی دوسوگرا  ارتباط منفی و معناداری وجود دارد. به نحوی که با کاهش نمره های دانش آموزان در سبک دلبستگی دوسوگرا، میزان خلاقیت آن ها افزایش می یابد و بالعکس. دو سبک دلبستگی ایمن و اجتنابی با خلاقیت ارتباط معناداری را نشان ندادند. همچنین نمره کل طرح واره ها با خلاقیت نیز ارتباط منفی و معنادار در سطح 05/0 دارد. نتایج رگرسیون چند متغیری (به روش هم زمان) نشان می دهد متغیر بریدگی و خودگردانی بیشترین سهم و اثر را در خلاقیت دارند. به عبارتی دیگر، این دو متغیر به طور معناداری در پیش بینی خلاقیت تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، طرح واره های ناسازگار اولیه، خلاقیت
  • مژده سعیدی*، جواد خلعتبری صفحات 53-62

    این پژوهش به منظور تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر سازگاری و کیفیت زندگی معلولین تحت پوشش بهزیستی انجام پذیرفته است.

    روش

      این پژوهش از نوع آزمایشی و با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بوده که با استفاده از پرسش نامه سازگاری بل و کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت 30 نفر از معلولین که سازگاری و کیفیت زندگی پایینی داشتند ، به طور تصادفی انتخاب و به طور داوطلبانه در دو گروه آزمایشی (15نفر) و کنترل (15 نفر) جایگزین شدند.گروه آزمایشی 8جلسه هفته ای یک جلسه ، درمان مبتنی برپذیرش وتعهد را دریافت کرد و گروه کنترل درمانی دریافت نکرد.پس از درمان مجددا سازگاری وکیفیت زندگی هر دو گروه مورد اندازه گیری قرار گرفت.

    یافته

    از تحلیل کوواریانس چند متغیره (مانکوا برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان دادFبه دست آمده در سازگاری (0104/14) و کیفیت زندگی (657/22) در سطح بین گروه آزمایش و کنترل P<0/0005  معنی دار می باشد. به عبارت دیگر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد موجب افزایش سازگاری و کیفیت زندگی معلولین شده است.

    نتیجه گیری

    این مطالعه اهمیت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد را بر افزایش سازگاری و کیفیت زندگی معلولین نشان می دهد. یافته های این پژوهش با یافته های سایر پژوهش همسویی دارد. همه این تحقیقات نشان می دهد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر سازگاری و کیفیت زندگی معلولین اثربخش است .

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، سازگاری، کیفیت زندگی، معلولین تحت پوشش بهزیستی
  • حسین ابراهیمی مقدم*، میترا گلزاری صفحات 63-73

    هدف از انجام این پژوهش تعیین اثر بخشی خنده درمانی و آموزش شادکامی بر راهکارهای مقابله بردرد در افراد مبتلا به سردردهای تنشی بود . روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود .برای انجام این پژوهش به صورت هدفمند کلینیک یک پزشک عمومی انتخاب و سپس افرادی را که با شکایت سردرد به این کلینیک مراجعه کرده بودند و تشخیص بالینی سردرد تنشی را از جانب پزشک حاضر دریافت کردند وارد فرایند تحقیق شدند و سپس به وسیله معیارهای انجمن بین المللی سردرد (HIS) غربالگری شدند ، این افراد در سه گروه 15 نفری به صورت تصادفی جایگزاری و پرسشنامه راهبردهای مقابله ای روزنشتاین و کیف (1983) ، از هر سه گروه در پیش آزمون و پس آزمون  در گروه خنده درمانی و در گروه آموزش شادکامی و گروه گواه گرفته شد .در نهایت نتایج آزمون با استفاده از نرم افزار  SPSS20 و با روش تحلیل کواریانس مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتو معلوم گردید که خنده درمانی و آموزش شادکامی اثر معناداری بر راهکارهای مقابله با درد دارد  و  05/0> P است که نشان می دهد هم خنده درمانی و هم  آموزش شادکامی بر راهکارهای مقابله بر درد موثر است ولی در  توانایی کنترل و توانایی کاهش درد  فقط آموزش شادکامی  تاثیر دارد  و خنده درمانی تاثیری تدارد.

    کلیدواژگان: سردرد تنشی، خنده درمانی، آموزش شادکامی
  • علی محمد صفانیا* صفحات 74-85

    یکی از جوانب بسیار مهم زندگی زناشویی، رضایتی است که همسران در ازدواج تجربه می کنند.رضایت زناشویی مساله ای حیاتی است که در رابطه با تمامی اقشار جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است که یکی از اقشار جامعه مربیان هستند.هدف از پژوهش حاضر، بررسی سطح رضایت زناشویی در میان همسران مربیان مرد حرفه ای و غیر حرفه ای رشته های ورزشی منتخب   بود.تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع پیمایشی و از نظر نوع جمع آوری داده ها، میدانی است.جامعه آماری متشکل از 402 مربی بود که با استفاده از نمونه گیری تصادفی 200 مربی حرفه ای و غیر حرفه ای به عنوان نمونه و  با استفاده ازپرسشنامه استاندارد انریچ (1989) مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های بدست آمده با استفاده آزمون های اسپیرمن، تی تست، یو من ویتنی و آزمون تحلیل واریانس تحلیل شد.نتایج تحقیق نشان دادمربیان استان مازندران از نظر میزان رضایت زناشویی وضعیتت خوبی داشته اند و مربیان حرفه ای در تمامی مقیاس های رضایت زناشویی نمره بالاتری نسبت به مربیان غیر حرفه ای کسب نموده به جزء در مقیاس مدیریت مالی. همچنین بیشترین نمره رضایت زناشویی به ترتیب متعلق به همسران مربیان والیبال، کشتی، هندبال و در نهایت تکواندو بوده است.  این تحقیق گواهی بر این بوده که مربیان ورزشی از رضایت زناشویی قابل توجه ای برخوردار بوده و با استناد به یافته های تحقیق می توان بیان کرد که مربیان با گذراندن اوقات فراغت خود در کنار همسران رضایت زنا شویی شان بیشتر می گردد.

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، مربیان حرفه ای، مربیان غیر حرفه ای
  • آمنه خلعتبری* صفحات 75-87

    هدف این پژوهش تعیین رابطه بین سبک های دلبستگی و راهبردهای حل تعارض  والد - فرزند وخودکارامدی با نگرش فرزندان به والدین است . جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دوره متوسطه مشغول به تحصیل شهرستان  تنکابن در سال 95-94 بود که به شیوه نمونه گیری تصادفی  خوشه ای نمونه ای به حجم 150 نمونه انتخاب شد . روش تحقیق همبستگی است . یافته ها نشان داد که: - چهار متغیر پرخاشگری پدر ، استدلال مادر ، پرخاشگری فیزیکی مادر و خودکارآمدی قدرت پیش بینی  نگرش مثبت فرزند به پدر را داراست .- چهار متغیر پرخاشگری پدر ، استدلال مادر ، خودکارآمدی و پرخاشگری فرزند قدرت پیش بینی  نگرش مثبت فرزند به مادر  را داراست . در نتیجه می توان گفت : برای نگرش مثبت پدر بیش از همه پرخاشگری پدر و کمتر از همه خودکارامدی قدرت پیش بینی را دارا است . ولی برای نگرش مثبت مادر بیش از همه پرخاشگری پدر و کمتر از همه پرخاشگری فرزند قدرت پیش بینی را دارا است.

    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، نگرش فرزندان، راهبرد حل تعارض والد، فرزندی خودکارامدی
|
  • Layli Amirsardari *, Ahmad Esmali, Ali Khademi Pages 1-10
    The aim of the present study was to investigate the efficacy of psychometric indices of Young’s parenting style inventory (1999) based on confirmatory factor analysis via Varimax rotation and achieve an exact tool for the assessment of parenting styles in Iranian population samples. The Statistical population was Urmia Azad University students. The sample size was 400 students that were selected by Cluster sampling involving 276 women and 124 men. The result of the confirmatory factor analysis via Varimax rotation based on 17 factors was as follows: Mother and father questionnaires were reduced from 72 to 28 and 72 to 30 questions respectively. The results are in harmony with English version of Young’s parenting questionnaire and just a few subscales need to be modified which involve: (for mothers) lack of trust/mistreatment including questions 10 and 11, in obedience factor, question 32, in altruism factor, all questions, in merit factor, all questions, in self-control factor/inadequate self-discipline, all questions. The problematic factors among all questions should be omitted or replaced. And (for fathers) in abandonment/instability factor, question 7, in altruism factor, all questions, in negativism/pessimism factor, all questions and also emotional inhibition factor in question 6 should be omitted or replaced. The results of this study showed that Young’s parenting style questionnaire is a suitable tool for assessing parenting styles in Iranian society, moreover, it is one of the effective variables in the initial creation of the maladaptive schema, and therefore, this tool is appropriate to achieve this goal.
    Keywords: parenting styles, exploratory factor analyses, Normalization
  • Fataneh Amoie, Kiomars Niaz Azari *, Marzie Niaz Azari Pages 11-23

    Intellectual capital is a key stimulating factor for competing and improving academic performance. An organization that is not able to develop their intellectual capital will not be able to survive and organizational Learning and Learning Culcure reliability is fundamental to the development of organizational intellectual capital. Therefore, the present research has been conducted with the goal Relationship organizational Learning and Learning Culture With intellectual capital. The study adopted a correlation, descriptive approach as its methodology. The statistical population included all faculty members of Islamic Azad Unuversity Sari Branch (N=186). The Sampeling Method was stratified random sampling method and The Cochran's formula was used to determine the sample size in this study summing up to 132 persons. Measurement tools in this study were 3 questionnaires of organizational Learning, Learning Culture and intellectual capital. To determine the validity, the face validity, content validity in a qualitative way was applied. To determine the reliability in terms of, the Chronbach's alpha coefficient was used, Chronbach's alpha coefficients for Learning Culture 0/91, Organizational Learning 0/89 and intellectual capital has been achieved 0.87 that, respectively, indicating a suitable reliability. To analyze the collected data, the Corelation and Regretion were used. The study findings indicate that correlated between organizational learning and intellectual capital among faculty, correlated between the learning culture & intellectual capital among faculty Of Islamic Azad Unuversity Sari Branch. Also the result of regression analyze indicate that organizational learning and intellectual capital have anticipation capable Intellectual Capital of faculty Of Islamic Azad Unuversity Sari Branch.

    Keywords: organizational learning, Learning Culture, intellectual, Faculty, Islamic Azad University Sari Branch
  • Esmaeil Kazempour *, Noushin Shahbahrami Pages 24-36

    The aim of investigation often refer to theoretical model as formulating instructional program in the teacher training as well as inquiry findings and related theories, 12 components of instructional programs are indicated and on the framework inventory is arranged distance scale , and validity and saturative agents may estimated more relevant investigations is descriptive principles, It is to say that rules research is measured a kind of applied statistical univers Thus, is recorded 230 trainers of teacher training centers are as statically sample. Scholars and educational sciences specialists of universities should indicate the whole Mazandaran that also among these 230 persons pose as statistical sample, 48 questionary inventory instructional program. The following inventory should formulate with 50 questions and may be more as four- choice answers and such as distance scale and common questions of inventory may be confirmed by tutors and consultant. The reliability inventory tend to be basedon estimating with Kerenbach Alfa coefficient %93 for examples, results analysis of inventory is measured at "spss| software in the descriptive and inferential levels. When data analysis justify conceptualization process factor analysis and path analysis for examination of inventory construct competence sampling (KMO) appropriate to be reported at Bartelet test that qualifications of factor analysis. The factor analysis, tend to based on trend analysis main components should indicate results factor analysis. Curriculum development of teacher training, There are underlying 12 components are in value for model-making, and altogether 3 agents should explanate 80,754 total percent. Variable variance and the final stage may be determine by varimax rotation factorial matrix, simple factor structure and agents are called as source of designing performing, administration and the following approved 3 agents on the curriculum development of teacher training should design conceptual model, and the parameter of path analysis are reported at a model to say that each one of 3agents have significance and refer to worthwhile instructional program in the educational system of teacher training.

    Keywords: Failure Curriculum, Teacher Training, Model Curriculum
  • Kolsum Moradi *, MohamadReza Jalali Pages 37-52

    This study has been researched aimed to investigate the relationship between attachment styles and early maladaptive schemas and creativity in teen female students in Qazvin city. The study sample include 154 teen female students .The students were selected through multi-stage cluster sampling. In order to collect data, Hazan and Shaver Adult attachment style questionnaire, early maladaptive schemas Yang (short form) and Abedi creativity were used. The research is descriptive and correlational. Statistical methods in this study are used to analyze the data, including Pearsonian   correlation, multiple regression. The results of Correlation coefficients showed that there is a significant negative relationship only between creativity and ambivalent attachment In a way that with Decreasing the scores of students in ambivalent attachment style, their creativity will rise and vice versa. In the case of both secure and insecure attachment style and creativity, there was no significant relationship between them. Also the total score of schemes have a significant negative relationship with creativity at the level of 0.05. Multiple regression analysis (Simultaneous) revealed that disconnection and autonomy variable have the largest share and effect in creativity. In other words, these two variables significantly affect the anticipation of creativity.

    Keywords: Attachment Styles, early maladaptive schemas, creativity
  • Mozhdeh Saeidi *, Javad Khalatbari Pages 53-62

    The aim of this study is to determine the effectiveness of act on adjustment and quality of life of disabled persons in welfare organization . The statistic population of this research consist of all disabled persons in Tonakaboon welfare organization and the sample consist of 30 disabled persons who selected in random sample.and randomly assigned to experimental and control group . The experimental group have acceptance and commitment therapy and the control group had no therapy. For collecting data we usedbell adjustment questioner(1969)and world health organization quality of life which was translated and validated by the Nejat and colleages (1385). For data analysis the method of Maltiraviareo analysis of covariance(Mancova).The result showed the effectiveness of acceptance and commitment therapy in improving adjustment and quality of life of disabled persons in welfare organization.

    Keywords: acceptance, commitment theraoy, Adjustment, Quality of Life, disabled persons
  • Hosien Ebrahimi Moghadam *, Mitra Golzari Pages 63-73

    The aim of this study was to determine the effectiveness of laughter therapy and happiness training on coping strategies the pain in people with tension headaches. The research method was quasi-experimental design with pretest - posttest control group. For this purpose, purposefully choosing a general practitioner clinics and then those who were referred to the clinic with complaints of headache and Tension headache clinical diagnosis by the attending physician were received into the research process And then by the criteria of the International Headache Society (IHS) were  screened , The subjects were randomly assigned to three groups of 15 subjects Placement and coping strategies questionnaire Rosenstein and Kiev (1983) , the three groups in the pre-test and post-test in laughter therapy group and the training group and the control group was happiness. The result of the test using the software SPSS20 and were analyzed by covariance analysisAnd it turns out that laughter therapy and education happiness Significant impact on coping strategies with pain and P < 0/05 shows that Laughter is therapy and happiness training on effective pain coping strategiesBut the ability to control and ability to reduce pain  just Happiness training   affect  and laughter therapy is ineffective.

    Keywords: tension headaches, laughter therapy, instruction happiness
  • Ali Mohammad Safania * Pages 74-85

    One very important aspect of marital life satisfaction in marriage that are experiencing. Marital satisfaction is a vital issue in relation to all classes of society is very important. the  aime of this study was to investigate the marital satisfaction level among professional and on professional men coaches' wives of the selected sport fields . The present study regarding the purpose is applied one ,regarding the method is descriptive bing a kind of survey study and viewing deta collection is the field study. Statistical population consist of 402 professional and non professional coach was using a random sampling 200 non professional and professional trainer as an example of using a standard questionnaire ENRICH (1989) with reliability assessed  α =0/92 were . the data were analyzed by Spearman correlation coefficient, T-test, U Mann-Whitney test and ANOVA .the results showed  that there is a negative relationship and significantly between the coaches' job previous and their wives' marital satisfaction.  Based on findings to the coaches approached retirement age and transfer them to go aside from stress to family pension, their marital satisfaction  decreases.

    Keywords: marital satisfaction, professional coach, non professional coach
  • Ameneh Khalatbari * Pages 75-87

    This study aims to determine the relationship between attachment styles and child-parent conflict resolution strat-egies and self-efficacy with the attitudes of children toward parents. Statistical population was of all high school students in Tonekabon city in 2015-2016 who were selected as the cluster sampling method with a size of 150 samples. The research method is correlational. The results showed that:- Four variables of father’s aggression, mother’s argument, physical aggression of mother and self-efficiency of prediction power has the positive attitude of child towards father.- Four variables of father’s aggression, mother’s argument, self-efficiency and child’s aggres-sion has the prediction power of child’s positive attitude towards mother.As a result, it can be said that:For a posi-tive attitude of father, his aggression has the highest prediction power and self-efficiency has the least prediction power. However, for the positive attitude of mother, father’s aggression has the highest prediction power and child’s aggression has the least prediction power.

    Keywords: attachment style, Children’s Attitude, Strategy of Parent Conflict Resolution - Child Self-Efficacy