فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی خراسان شمالی
پیاپی 33 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • کامبیز جاریانی* صفحات 1-14
    عفاف و حجاب در یک جامعه اسلامی به عنوان رکن اصلی امنیت اجتماعی و جامعه امن و به عنوان دو ارزش مهم محسوب می شود. عفاف و حجاب پدیده های ارزشی مهمی تلقی می شوند و ارزنده ترین نماد فرهنگی، اجتماعی در تمدن ایران اسلامی و مورد تاکید در تعالیم دینی و اسلامی هستند. رعایت عفاف و حجاب آثار مثبت بسیاری دارد که مهمترین آن کسب امنیت و آرامش است؛ مسیله افزایش بدحجابی و بی حجابی در سالهای اخیر باعث جریحه دار شدن عفت عمومی شده و پلیس هم در کنار سایر دستگاه های مسیول، دارای وظایفی مشخص شده در قانون است لذا نقش پلیس بعنوان متولی برقراری نظم و امنیت در جامعه دارای وظایف ایجابی و سلبی متعددی است.هدف اصلی این تحقیق بررسی نقش پلیس در کنترل عفاف و حجاب در امنیت اجتماعی جامعه است و روش اصلی این تحقیق، از نوع توصیفی - تحلیلی است و مبتنی بر روش مطالعات کتابخانه ای می باشد و گردآوری و تدوین اطلاعات و داده ها از کتب و مقالات تخصصی مرتبط بهره گرفته شده و پس از مطالعه و فیش برداری به تحلیل محتوایی پرداخته شده است.یافته های تحقیق نشان می دهد پلیس به عنوان یک سازمان حاکمیتی در حفظ نظم و امنیت اجتماعی جامعه نقش مهمی را با کنترل مقوله عفاف و حجاب در جامعه بر عهده دارد و در مجموع، برنامه ها و اقدامات صورت گرفته پلیس در چارچوب وظایف قانونی مطلوب و بعضا فراتر از اجرای وظایف عمل نموده است.
    کلیدواژگان: عفاف و حجاب، پلیس، کنترل، امنیت اجتماعی، جامعه
  • محمد جوان بخت*، رضا صادق نژاد، مینو محمدی، کیومرث کلانتری درونکلا صفحات 15-26
    تولید و ارایه هر گونه تصویر، صوت، متن و یا هر شیء دیگر که دربردارنده صحنه ها و مطالب آشکار جنسی باشد را اصطلاحا هرزه نگاری یا پورنوگرافی می نامند. این امر در اغلب موارد دارای تبعات منفی برای قربانی، تاثیرات متعدد سوء بر اطرافیان وی و نهایتا اجتماع می باشد. قربانیان این دسته از اعمال را اغلب اطفال و زنان تشکیل می دهند، اما امروزه شاهد گسترش این موارد علیه مردان نیز می باشیم. یکی از اصلی ترین مسایل واکنش جامعه در برابر این دسته از جرایم، تصویب و تدوین قوانین جزایی برای برخورد با مرتکبین آنها می باشد. اما این که قوانین جزایی تمامی مصادیق هرزه نگاری را جرم انگاری کرده اند و یا این که تعاریف و شرایط قانونی ارایه شده درست، کامل و جامع هستند، این دغدغه را ایجاد می کند تا حقوقدانان و قانونگذاران عرصه کیفری سعی در تنظیم مقررات جامع و مانع در برخورد با این دسته از جرایم نمایند، تا بدین وسیله از ارتکاب این جرایم پیشگیری شده و هم به درستی حقوق و آزادی های قربانیان تضمین شود. با توجه به ماهیت موضوع، پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و گردآوری اطلاعات به روش اسنادی و از طریق مطالعه قوانین و منابع معتبر انجام شده و اطلاعات بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و در پایان بدین نتیجه دست یافتیم که پدیده مجرمانه هرزه نگاری در حقوق کیفری ایران، در قالب جرایم منافی عفت، جرم انگاری شده و قابل تعقیب و برخورد جزایی می باشد.
    کلیدواژگان: هرزه نگاری، منافی عفت، مستهجن
  • یوسف شاکری*، کامبیز جاریانی صفحات 27-48

    هدف از انجام این پژوهش، ارایه الگوی پلیس هوشمند است. برای بررسی این هدف، داده ها از طریق روش های کیفی و کمی گردآوری شد. در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شده است. در این تحقیق از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته برای استخراج داده ها استفاده گردید. در بخش کمی به منظور سنجش یافته ها و آگاهی از وضعیت موجود و مطلوب و اولویت بندی یافته ها از ابزار پرسشنامه محقق ساخته، استفاده شد. جامعه آماری پژوهش از 124 نفر از خبرگان و کارشناسان ارشد سازمانی این حوزه در سراسر کشور می باشد که حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران محاسبه و 105 نفر مشخص شد. برای سنجش روایی پرسشنامه از روایی صوری و برای سنجش پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد و مقدار 0.96 که مقدار قابل قبولی می باشد، بدست آمد. بدین منظور ابتدا در قالب یک نمونه اولیه، 30 پرسشنامه طراحی و انجام گرفت که با استفاده از داده های بدست آمده از آن و با کمک نرم افزار 18 SPSS آلفای کرونباخ محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از نمونه ها، هم از روش های آمار توصیفی و هم از روش های آمار استنباطی استفاده شده است. از آمار توصیفی برای بررسی ویژگی های جمعیت شناختی استفاده شد و از آمار استنباطی برای بررسی روایی و پردازش مدل تحقیق بوده که از نرم افزار LISREL8.53 استفاده شد. در نهایت الگوی پلیس هوشمند در پنج بعد کارکنان، فرایند، فناوری، مدیریت و تعامل (جمعا شامل 15 مولفه و 48 شاخص) ااریه و مورد تایید کارشناسان مربوطه قرار گرفت.

    کلیدواژگان: الگوی پلیس هوشمند، پلیس هوشمند، هوشمندسازی، نمایش داده، تحلیل داده
  • پریسا طالب خواه*، سید حامد سجادپور، عبدل الخلیل قرنجیک صفحات 49-56

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی ادراک شده با گرایش به مصرف مشروبات الکلی در جوانان پسر استان خراسان شمالی انجام شد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی و طرح پژوهش همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه جوانان مصرف کننده مشروبات الکلی در استان خراسان شمالی می باشد. که از بین آن ها 100 نفر به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و پرسشنامه های، گرایش به مصرف مشروبات الکلی و حمایت اجتماعی ادراک شده را تکمیل کردند. نتایج حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شد. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین گرایش به مصرف مشروبات الکلی و حمایت اجتماعی ادراک شده ارتباط معناداری وجود دارد (001/0>P). نتیجه گیری از یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که با افزایش میزان حمایت اجتماعی ادراک شده در جوانان میزان گرایش به مصرف الکل در آنها کاهش می یابد. بنابراین، مداخلاتی که حمایت اجتماعی را افزایش می دهد، می تواند از شکل گیری گرایش به سمت مصرف مشروبات الکلی پیشگیری کند.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده، گرایش به مصرف مشروبات الکلی، جوانان
  • وحید میرزایی*، صحرا نادی مقدم صفحات 57-79

    پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر خودشیفتگی رهبر بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان، باتوجه به نقش میانجی کیفیت تبادل رهبر - عضو و تعدیلگری خود نظارتی صورت گرفت. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان بیمارستان نهاجای اصفهان به تعداد 154 می باشد که تعداد 110 نفر از ایشان بر اساس فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی ساده، جهت بررسی انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های پژوهشی از پرسش نامه های استاندارد خودشیفتگی رهبر هوچوارتر و تامپسون (2012)، تبادل رهبر - عضو گرین و بین (1995)، خود نظارتی اشنایدر (1994) و رفتار شهروندی سازمانی معطوف به سازمان لی و الن (2002) استفاده شد. روایی پرسش نامه ها با روش روایی محتوا و تحلیل عامل تاییدی و پایایی آن ها با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات با روش معادلات ساختاری با رویکرد روش حداقل مربعات جزیی توسط نرم افزار پی ال اس انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد خودشیفتگی رهبر تاثیر منفی و معناداری بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان دارد و کیفیت تبادل رهبر - عضو، رابطه بین خودشیفتگی رهبر و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان را میانجیگری می کند. به ‍ علاوه نتایج نشان داد در مواجهه با رهبران خودشیفته، هرچه میزان خود نظارتی کارکنان بیشتر باشد، احتمال بیشتری برای مشارکت کارکنان در رفتار شهروندی سازمانی وجود دارد.

    کلیدواژگان: خودشیفتگی رهبر، رفتار شهروندی سازمانی، کیفیت تبادل رهبر - عضو و خود نظارتی
  • عباس خسروشیری* صفحات 80-101

    هدف پژوهش حاضر اثر بخشی آموزشی دوره 10 دانشکده فرماندهی و ستاد میباشد. تحقیق از نوع کاربردی است که با روش توصیفی و پیمایشی انجام شده است . در تحقیق حاضر برای سنجش واکنش یادگیری و عملکرد از روش پیمایش پرسشنامه های متعدد و کارنامه تحصیلی فارغ التحصیلان استفاده شده اس . نمونه آماری تحقیتق 00 نفر از فارغ التحصیلان میباشد. جه تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS استفاده شده است . نتایج نشان داد رضای فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد فرماندهی و مدیری دوره 10 دافوس از برنامه آموزشی از مجظر محتوا مدرس دوره زمان و مکان شترک کنندگان در دوره ستازماندهی و برنامه ریزی رفتار مجریان آموزش های کارشناسی ارشد و رضای کلی در سطح بالایی بود و فارغ التحصیلان از موارد ذکر شده رضای داشتجد و میانگین به دس آمده در سطح بالاتر از میانگین بود. میزان یادگیری دانشجویان کارشناسی ارشد فرماندهی و مدیری دوره 10 دافوس از آموزش های ارایه شده در سطح بالایی است و بالاتر از حد میانگین اس و نشان داده شد که سطح بیجش حرفهای به مجظور احراز توانمندی و موفقی در اجرای ماموری ها در سطح بالایی بوده و دروس طرح ریزی عملیات انتظامی رزمایش برآورد عملیات انتظامی مدیری دوره 10 دافوس برآورد عملیات و اطلاعات انتظامی در سطح دانش حرفهای دانش آموخته از منظر توانمندی در سطح بالایی بود و توانایی موفقی در اجرای ماموری - های جاری و محوله یگان در سطح بالایی قرار گرفت .

    کلیدواژگان: اثربخشی، دوره آموزشی، دانشکده فرماندهی وستاد
|
  • Kambiz Jaryani * Pages 1-14
    Chastity and hijab in an Islamic society are considered as the main pillars of social security and as two important values. Chastity and hijab are considered important value phenomena and they are the most valuable cultural and social symbol in Islamic Iranian civilization emphasized in religious and Islamic teachings. Its dissemination and deepening requires correct culture and providing continuous and fundamental education. The problem of the increase of bad hijab and non-hijab in recent years has hurt public modesty and the police along with other responsible agencies, have duties specified in the law, so the role of the police as a guardian of order and security in the society has many positive and negative duties.The aim of this research is to investigate the role of the police in controlling chastity and hijab in the social security of the society, the method of this research is descriptive and analytical, and it is based on the method of library studies and the collection and compilation of information and date is made use of related specialized books and articles. The result shows that the police, as a governing organization plays an important role in maintain the social order and security of the society by reasonable control of chastity and hijab in the society. In general the plans and actions of the police are within the framework of the desired legal duties and sometimes he has acted beyond the performance of his duties.
    Keywords: Chastity, Hijab, Police, Control, social security, Society
  • Mohammad Javanbakht *, Reza Sadeghnajad, Minuo Mohammadei, Kiomars Kalantari Daroonkela Pages 15-26
    Producing and presenting any image, sound, text or any other object that contains explicit sexual scenes and content is called pornography. In most cases, this has negative consequences for the victim, many negative effects on the people around him and finally the society. The victims of this category of acts are mostly children and women, but nowadays we see the spread of these cases against men as well. One of the main issues of society's response to this category of crimes is the approval and development of criminal laws to deal with their perpetrators. However, the fact that criminal laws have criminalized all instances of pornography or that the definitions and legal conditions presented are correct, complete and comprehensive, creates this concern for lawyers and legislators in the criminal field to try to regulate comprehensive regulations and obstacles in dealing with this category of crimes, so that the commission of these crimes is prevented and the rights and freedoms of the victims are properly guaranteed. Considering the nature of the subject, the present research was conducted in terms of practical purpose and information gathering in a documentary way and through the study of laws and reliable sources, and the obtained information was analyzed, and at the end we reached the conclusion that the criminal phenomenon of fornication In the criminal law of Iran, rape is criminalized in the form of crimes against chastity and can be prosecuted and penalized.
    Keywords: Pornography, defying chastity, obscenity
  • Uosef Shakeri *, Kambiz Jaryani Pages 27-48

    The purpose of this research is to present a smart police model. To investigate this goal, data was collected through qualitative and quantitative methods. In the qualitative part, the purposeful sampling method is used. In this research, semi-structured interview tool was used to extract data. In the quantitative part, in order to measure the findings and to know the current and desirable situation and to prioritize the findings, a researcher-made questionnaire tool was used. The statistical population of the research is 124 experts and senior organizational experts in this field across the country, and the sample size was calculated based on Cochran's formula and 105 people were identified. Face validity was used to measure the validity of the questionnaire and Cronbach's alpha coefficient was used to measure the reliability of the questionnaire, and the value of 0.96 was obtained, which is an acceptable value. For this purpose, 30 questionnaires were designed and conducted in the form of a prototype, which was calculated using the data obtained from it and with the help of SPSS 18 software, Cronbach's alpha. To analyze the data obtained from the samples, both descriptive and inferential statistics methods have been used. Descriptive statistics were used to check demographic characteristics, and inferential statistics were used to check the validity and processing of the research model, which was used using LISREL 8.53 software. Finally, the smart police model in five dimensions of employees, process, technology, management and interaction was presented and approved by the relevant experts.

    Keywords: model of smart police, Smart Police, Intelligence, data display, Data Analysis
  • Parisa Talebkhah *, Hamed Sajjadpour, Abdol Khalil Gharanjik Pages 49-56

    The present study was conducted with the aim of investigating the relationship between perceived social support and the tendency to consume alcoholic beverages in young boys of North Khorasan province. The present study was descriptive and correlational research design. The statistical population of this research includes all young people who consume alcoholic beverages in North Khorasan province. Among them, 100 people were selected through purposive sampling and completed the questionnaires, tendency to consume alcoholic beverages and perceived social support. The results were analyzed using SPSS software. The results of the correlation analysis showed that there is a significant relationship between the tendency to consume alcoholic beverages and the perceived social support (P<0.001). Conclusion From the findings of the present study, it can be concluded that By increasing the amount of perceived social support in young people, the amount of tendency to consume alcohol in them decreases. Therefore, interventions that increase social support can prevent the formation of a tendency towards alcohol consumption.

    Keywords: perceived social support, Tendency to Alcohol Abuse, juveniles
  • Vahid Mirzaei *, Sahra Nadi Moghadam Pages 57-79

    Leaders are like a double-edged sword that can have positive effects on the organization as well as negative and deep effects on the employees and their organization. For example, the leader may become a source of learning, innovation, and organizational success, or with a negative effect on the emotions and behavior of employees, prevent the emergence of citizenship behavior, and cause organizational failure. The present study aimed to investigate the effect of leader narcissism on employees' organizational citizenship behavior, considering the mediating role of leader-member exchange quality and self-monitoring moderation. This research is applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of data collection method. The statistical population of the research is all the employees of NAHAJA Hospital in Isfahan in the number of 154 people, of which 110 people were selected for investigation based on Cochran's formula and by simple random sampling method To collect research data from standard questionnaires of leader narcissism from Hochwarter and Thompson (2012), leader-member exchange from Graen and Bien (1995), self-monitoring from Snyder (1994) and organizational citizenship behavior from Lee and Allen (2002), were used. The validity of the questionnaires was confirmed by the method of content validity and confirmatory factor analysis, and their reliability was confirmed by calculating Cronbach's alpha coefficient. respectively. n addition, the results showed that when faced with narcissistic leaders, the higher level of self-monitoring of employees increases the employees' organizational citizenship behavior.

    Keywords: Leader narcissism, Organizational Citizenship Behavior, Leader-member exchange, Self-monitoring
  • Abbas Khosroshiri * Pages 80-101

    Title: Assessing the Educational Effectiveness of Training Course 27 at Police Faculty of Command and StaffAbstract The present study aimed at assessing the effectiveness of 27 training course at Police Faculty of Command and Staff. The present research is applied research done through descriptive and survey method. To do so, multiple questionnaire were administered and the alumni’s record cards were analyzed. A total number of 49 alumni were the participants of this research. In addition, SPSS software was employed for the statistical analysis. The results revealed that MA alumni of command and management of training course 27 at Police Faculty of Command and Staff found deep contentment with the content of curriculum, professors, time as well as place , other students, organizing and planing, the behavior of MA course instructors; the overall tremendous satisfaction was felt by the participants. The calculated mean was above the average. The learning level of MA students of command and management of training course 27 at Police Faculty of Command and Staff was extremely high and above average. This illustrated that, considering the alumni’s level of professional knowledge, professional insights to exploit strength and success were significantly high. The law enforcement planning course (maneuver), estimation of police operation, the management of course 27 at Police Faculty of Command and Staff as well as estimation of police operation and information were tremendous. The ability to become successful in carrying out current missions will be significant. Keywords: Effectiveness, Training Course, Police Faculty of Command and Staff

    Keywords: Effectivenes, Training course, faculty of command, staff