فهرست مطالب

نوید نو - پیاپی 86 (تابستان 1402)

فصلنامه نوید نو
پیاپی 86 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد رجب پور*، عباس حیدری صفحات 1-5
    مقدمه و هدف

    پراگماتیسم در مطالعات مختلف به عنوان فلسفه علم و جنبش فلسفی در نظر گرفته شده است. مطالعه حاضر با هدف پاسخ به این سوال که معرفی پراگماتیسم به عنوان فلسفه علم، صحیح است یا اشکال دارد، انجام شد.

    مواد و روش ‏ها: 

    در این نامه به سردبیر، ابتدا مطالعات منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی معتبر PubMed، Web of Science، Scopus، CINAHL و موتور جستجوی Google scholar با استفاده از کلید واژه های پراگماتیسم، عملگرایی، مکتب/ جنبش فلسفی، فلسفه علم، دیدگاه، نگرش و معادل انگلیسی آنها شاملPragmatism, Doctrine/ Philosophical Movement, Philosophy, perspective, Worldview, تا سال 2023 و همچنین معادل انگلیسی این کلیدواژه ها در پایگاه های اطلاعاتی داخلی شامل Irandoc، Magiran و SID تا سال 1402 بدون محدودیت زمانی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت مطالعات بصورت توصیفی با یکدیگر ترکیب شد.

    یافته ‏ها:

     با توجه به تعریف فلسفه مبنی بر مطالعه نظام مند پرسش های کلی و بنیادی، مانند مسایل مربوط به هستی، عقل، دانش، ارزش ها، ذهن و زبان. نتیجه گیری از مطالعات و ادعاهای پراگماتیست ها نشان می دهد که احتمالا پاسخ به این سوالات با روحیه عمل گرایی سازگار نیست.

    نتیجه‏ گیری: 

    با توجه به اینکه پراگماتیسم به پرسش های اساسی فلسفی پاسخ روشن و قطعی نداده است. از طرفی واژه های مورد استفاده با واقعیت پراگماتیسم سازگاری کمی دارند، لذا نیاز به مطالعات بیشتر برای پاسخ گویی به این سوال وجود دارد.

    کلیدواژگان: پراگماتیسم، عمل گرایی، فلسفه
  • امیر قاسمی، سید رضا مظلوم، طیبه پورغزنین*، علی اشراقی، امیررضا کاشف، حمیدرضا معتمدی فر صفحات 6-18
    زمینه و هدف

    یکی از علایم آزاردهنده ای که بیماران نارسایی قلبی تجربه می کنند، تشنگی و خشکی دهان می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اسپری آب سرد بر شدت تشنگی و خشکی دهان بیماران مبتلا به نارسایی قلبی انجام گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار، جامعه آماری پژوهش کلیه بیماران نارسایی قلبی بستری در بخش های مراقبت ویژه قلبی و بخش-قلب بیمارستان های امام رضا (ع) و قایم (عج) مشهد بود، که با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. بیماران پس از تکمیل فرم رضایت آگاهانه به روش تخصیص تصادفی در یکی از دو گروه آزمون یا کنترل قرارگرفتند. شدت تشنگی و خشکی دهان واحدهای پژوهش با استفاده از مقیاس های رتبه بندی عددی اندازه گیری شد. در گروه کنترل خیس کردن لب و دهان با سوآپ مرطوب و در گروه آزمون، برنامه اسپری آب سرد به فاصله هر دوساعت از ساعت 9صبح تا 17عصر به مدت 3روز اجرا شد. شدت تشنگی و خشکی دهان هر 24ساعت تا پایان مداخله، اندازه گیری شد. در پایان داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه21 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    براساس یافته های مطالعه حاضر، قبل از مداخله در میانگین شدت تشنگی و خشکی دهان لحظه ای، شدت تشنگی و خشکی دهان در 24ساعت گذشته و بدترین شدت تشنگی و خشکی دهان در 24ساعت بین گروه آزمون و کنترل تفاوت معنی دار وجود نداشت.(P>0.05) بعد از مداخله نتایج حاکی از کاهش معنی دار شدت خشکی دهان لحظه ای، خشکی دهان در 24ساعت گذشته و بدترین شدت خشکی دهان در 24ساعت در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل بود.(P<0.05)

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر حاکی از تاثیر اسپری آب سرد بر کاهش احساس خشکی دهان بیماران مبتلا به نارسایی قلبی می باشد. 

    کلیدواژگان: اسپری آب سرد، شدت تشنگی، شدت خشکی دهان، نارسایی قلبی
  • فاطمه رمضانی برسلانی، وحید نهتانی، هادی طهرانی، وحید قوامی، محمد واحدیان شاهرودی* صفحات 19-35

    معلمان نقش مهمی در رفتارهای پیشگیرانه از جمله رفتارهای پیشگیری از کرونا دارند و میتوانند به عنوان الگو این کار را انجام دهند؛ لذا این مطالعه با هدف عوامل مرتبط با رفتارهای پیشگیری کننده از کرونا مبتنی بر تیوری خودتعیین کنندگی در بین معلمان شهر قوچان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی در سال 1400 بر روی 420 نفر از معلمان شهر قوچان که بر اساس نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده و جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس تیوری استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 و با استفاده از آزمون های تی مستقل، آزمون رگرسیون خطی و ضریب همبستگی پیرسون و معادل ناپارامتری آنها (من ویتنی، کروسکال والیس و اسپیرمن) مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره سازه های تیوری خودتعیین کنندگی: ارتباط، صلاحیت و استقلال عمل نشان داد که بین این سازه ها با رفتارهای پیشگیری کننده از کرونا ارتباط معنادار آماری وجود دارد به طوری که در ارتباط (05/0<p و 30/0= r)، در صلاحیت (05/0<p و 62/0=r) و در استقلال عمل (05/0<p و 67/0=r). همبستگی مثبت و معنی دار مشاهده شد که بیشترین همبستگی در استقلال عمل مشاهده شد.

    نتیجه

    بر اساس نتایج، افزایش استقلال عمل، صلاحیت و ارتباط باعث بهبود رفتارهای پیشگیرانه کرونا می شود که با توجه به آن، نظریه خودتعیین کنندگی میتواند به عنوان چهارچوب مفیدی برای رفتارهای پیشگیرانه از کرونا مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کرونا، نظریه خود تعیین کنندگی، رفتارهای پیشگیری کننده، معلمان
  • کوکب بصیری مقدم، راهله برادران، عباس صادقیان، آرش حمزه ای، الهه رنجبر* صفحات 36-46
    مقدمه
    به دنبال شیوع کووید19 آموزش مجازی و تغییرات اساسی در فعالیت های آموزشی گسترش یافت. در این بین ایجاد عدالت آموزشی ضرورت دارد. ازاینرو، هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت فرصت های عادلانه در آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی گناباد در دوران شیوع کووید19 طراحی و اجرا گردید.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات مقطعی بین دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1401 انجام شد. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. پس از توضیح اهداف مطالعه و کسب رضایت آگاهانه، پرسشنامه-ها توزیع شد. ابزار این پژوهش پرسشنامه فرصت های عادلانه آموزشی بود. اطلاعات پس از جمع آوری با SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. داده ها بصورت میانگین± انحراف معیار و تعداد (درصد) گزارش شدند. جهت بررسی داده ها از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه، تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    57 نفر دانشجو وارد مطالعه شدند. اکثریت دانشجوها (%2/84) وضعیت عدالت آموزشی را متوسط و اقلیت وضعیت آنرا مطلوب (%7) گزارش کردند. در این تحقیق حداقل امتیاز کسب شده 43 و حداکثر 117 بود. بین نمره عدالت آموزشی و ترم تحصیلی تفاوت آماری معناداری وجود داشت (039/0>p). بگونه ای که ترم 1 بالاترین میانگین و ترم 5 کمترین میانگین را گزارش کردند.
    نتیجه گیری
    اکثریت دانشجویان وضعیت عدالت آموزشی را متوسط و اقلیت مطلوب گزارش کردند. دانشجویان ترم 1 بالاترین و ترم 5 کمترین عدالت آموزشی را نشان دادند. با توجه به نتایج مطالعه حاضر می توان در سطح مدیریتی دانشگاه برنامه ریزی های دقیق برای اجرای عدالت آموزشی در محیط دانشگاه و بالین انجام داد.
    کلیدواژگان: عدالت، آموزش، دانشجویان، آموزش پزشکی، کووید19
  • موسی زارع، سید احمد رضوی زادگان، سعید سبحانیان، سارا اقبال، نوید کلانی* صفحات 47-54
    مقدمه
    کاتاراکت به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهان و عامل اصلی نابینایی محسوب می شود که عوامل متعددی در تشکیل آن نقش دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی فراوانی بیماری چشمی کاتاراکت در جمعیت شهرستان جهرم در سال 1398 انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی تعداد 500 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری بر اساس نمونه گیری در سرشماری مراجعه کنندگان مبتلا به کاتاراکت بود. ابزارجمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بیماران شامل سن، جنس، شغل، وضع سکونت و نوع کاتاراکت و... بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری توصیفی (فراوانی، تعداد، درصد) و با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 21 بررسی شد.
    یافته ها
    اکثریت بیماران مبتلا به بیماری های چشمی شرکت کننده در مطالعه، بالای 50 سال بودند. 8/50% مرد و مابقی زن بودند. فراوانی بیماری چشمی کاتاراکت در بیماران با سابقه خانوادگی کاتاراکت، 4/16 درصد بوده است. فراوانی بیماری چشمی کاتاراکت در بیماران روستایی 2/51% و در بیماران شهری 8/48% بود. بیشترین فراوانی بیماری چشمی کاتاراکت در بیمارانی بوده است که از عینک آفتابی (2/65%) استفاده نکرده بودند و 45 درصد از آن ها در معرض آفتاب مستقیم بوده اند. بیشترین فراوانی بیماری چشمی کاتاراکت در بیماران خانه دار یا بیکار (2/65%) بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بیشترین فراوانی بیماری چشمی کاتاراکت در بیمارانی بوده است که از عینک آفتابی (2/65%) استفاده نکرده بودند. لذا با شناسایی عوامل مستعدکننده کاتاراکت می توان گامی جهت پیشگیری یا به تاخیر انداختن سن ابتلا به این بیماری برداشت.
    کلیدواژگان: کاتاراکت، بیماری چشمی، ثبت بیماری، جهرم
  • نسیم پوراسماعیلی*، ناهید جهانی، مجید سزاوار، حمیدرضا بهرامی، محمدتقی شاکری، حسن بسکابادی صفحات 57-65
    مقدمه و هدف

    علیرغم نقش بسیار مهمی که شیر مادر در پیشگیری از مرگ و میر نوزادان نارس دارد، کاهش حجم شیر مادر در مادران دارای نوزاد نارس شایع است. طب فشاری یک راه حل غیر دارویی برای افزایش حجم شیر مادر است. هدف از مطالعه حاضر مروری بر تاثیر طب فشاری برحجم شیر مادران دارای نوزاد نارس میباشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مروری روایتی، جهت یافتن مطالعات مرتبط، پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar، PubMed، Science Direct، Proquest، Magiran، SID، Scopus، Researchgate، و Elsevier با استفاده از کلید واژه های طب فشاری، حجم شیر، نوزاد نارس، بخش مراقبت های ویژه نوزادان و ترکیب آن ها با کمک عملگرهای AND و OR به زبان های فارسی و انگلیسی از سال 2010 تا 2023 مورد جستجو قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه مروری روایتی، 6 مقاله وارد مطالعه شد. نتایج مطالعات مورد بررسی در مطالعه حاضر نشان داد که طب فشاری در افزایش حجم شیر مادران موثر است. لازم به ذکر است مطالعات یافت شده در مورد تاثیر طب فشاری برحجم شیرمادر همگی موید تاثیر طب فشاری بر افزایش شیر مادر بوده و تنها در میزان تاثیرگذاری متفاوت می باشند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعات مورد بررسی در مطالعه حاضر، طب فشاری در دوره پس اززایمان در افزایش حجم شیر مادران با نوزاد نارس موثر می باشد، لذا توصیه می شود که طب فشاری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان به مادران در دوره پس از زایمان آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: طب فشاری، حجم شیر، نوزاد نارس
  • اسماعیل رنجبر، سید حمیدرضا رستگار مقدم حجاز، عباس محمدی پور* صفحات 66-78
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی عروقی جزء بیماری های شایع و کشنده در جهان بوده و در ایران نیز عامل اصلی مرگ و میر و از کارافتادگی می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات کروسین بر این بیماری ها بود.
    مواد و روش کار
    این مقاله مروری از طریق جستجوی مقالات مرتبط موجود در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی از جمله اسکوپوس، پاب مد، وب آو ساینس و گوگل اسکالر و با جستجوی واژگان کلیدی کروسین، بیماری های قلبی عروقی، آترواسکلروزیس، فشار خون شریانی، انفارکتوس قلبی و سکته مغزی نگارش شد.
    نتایج
    در بروز و پیشروی بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی عوامل متعددی همچون استرس اکسیداتیو، التهاب، آپوپتوز، پیروپتوز (Pyroptosis)، اختلال میتوکندریایی و اختلال در عملکرد اندوتلیوم دخیل اند. از طرفی کروسین با دارا بودن اثرات ضد استرس اکسیداتیوی، ضد التهابی، ضد آپوپتوزی، ضد پیروپتوزی و همچنین تنظیم اتوفاژی قادر است اثرات محافظتی متعددی در برابر بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی از خود نشان دهد. کروسین با جلوگیری از کاهش بیان پروتیین های اتصالی همچون ZO-1 و اوکلودین نقش محافظتی در برابر اختلال اندوتلیالی داشته و همچنین با کاهش بیان متالوپروتیینازهای ماتریکسی، از به هم ریختگی سد خونی مغزی جلوگیری کرده و با کاهش بیان مارکرهای اتوفاژی همچون p-AMPK/AMPK، LC3-II/I وULK1 میزان مرگ سلولی و حجم انفارکتوس را در مغز کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به پتانسیل درمانی بالا، کروسین می تواند به عنوان یک عامل درمانی بر علیه بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آترواسکلروزیس، انفارکتوس، سکته مغزی، فشار خون شریانی، کروسین
|
  • Mohammad Rajabpoor *, Abbas Heidari Pages 1-5
    Background and Aims

    The pragmatism in various studies is considered as the philosophy of science and a philosophical movement. The present study was conducted with the aim of answering the question whether the introduction of pragmatism as a philosophy of science is correct or has problems.

    Materials and Methods

    In this letter to the editor, first, the studies published in the reliable databases PubMed, Web of Science, Scopus, CINAHL and Google scholar search engine using the keywords Pragmatism, Doctrine/Philosophical Movement, Philosophy, perspective, Worldview until 2023 and also the English equivalents of these keywords in internal databases including Irandoc, Magiran and SID were examined until 1402 without time limit. Finally, the studies were descriptively combined with each other.

    Results

    According to the definition of philosophy based on the systematic study of general and fundamental questions, such as issues related to existence, reason, knowledge, values, mind and language. Conclusions from the studies and claims of pragmatists show that the answers to these questions are probably not compatible with the spirit of pragmatism.

    Conclusion

    Due to the fact that pragmatism has not given a clear and definite answer to the basic philosophical questions. On the other hand, the words used have little compatibility with the reality of pragmatism, so there is a need for more studies to answer this question.

    Keywords: Pragmatism, Philosophy, Science
  • Amir Ghasemi, Seyed reza Mazloum, Tayebe Pourghaznein *, Ali Eshraghi, Amirreza Kashef, Hamidreza Motamedi Far Pages 6-18
    Background and purpose

     One of the annoying symptoms that heart failure patients experience is thirst and dry mouth.This study was conducted with the aim of determining the effect of cold water spray on the severity of thirst and dry mouth in patients with heart failure.

    Methods

     In this controlled clinical trial study,the statistical population of all heart failure patients hospitalized in the Imam Reza and Qaim hospitals, which were selected by the available sampling method.After completing the informed consent form, the patients were randomly assigned to test or control groups.The intensity of thirst and dry mouth was measured using numerical rating scales.In the control group,wetting the lips and mouth with wet swap and in the test group,the cold water spray program was implemented every two hours from 9:00am to 5:00pm for 3days.The intensity of thirst and dry mouth was measured every 24hours.At the end,the data were analyzed by SPSS software version 21.

    Findings

     According to the findings,before the intervention in the average intensity of thirst and dry mouth at the moment,the intensity of thirst and dry mouth in the last 24 hours and the worst intensity of thirst and dry mouth in 24 hours between the test and control groups,there was no significant difference.(P>0.05) After the intervention,the results indicated a significant decrease in the intensity of dry mouth at the moment,dry mouth in the last 24 hours and the worst intensity of dry mouth in 24 hours in the test group compared to the control-group.(P<0.05)

    Conclusion

     The findings of the present study indicate the effect of cold water spray on reducing the dry mouth in patients with heart failure.

    Keywords: cold water spray, thirst intensity, dry mouth intensity, heart failure
  • Fatemeh Ramezani Barsalani, Vahid Nohtani, Hadi Tehrani, Vahid Ghavami, Mohammad Vahedian-Shahroodi * Pages 19-35
    Introduction

    Since the corona epidemic continues, preventive measures are very important in controlling this disease. In general, teachers play an important role in preventive behaviors, including behaviors to prevent corona, and they can do this as a role model; Therefore, this study was conducted with the purpose of factors related to preventive behaviors against Corona based on self-determination theory among the teachers of Quchan city.

    Materials and methods

    This cross-sectional study was conducted in 2021 on 420 teachers of Qochan city who were selected based on cluster sampling. In order to collect data, a researcher-made questionnaire was used (CVR=0.73, CVI=0.86, and α=0.8) based on self-determination theory. Data analysis was done using SPSS version 25 software and using independent t-tests, linear regression test and Pearson's correlation coefficient and their non-parametric equivalents (Mann-Whitney, Kruskal-Wallis and Spearman).

    Findings

    The average score of self-determination theory constructs: communication, competence and independence of action showed that there is a statistically significant relationship between these constructs and corona prevention behaviors, so that in the relationship (p<0.05 and r =0.30), in competence (P<0.05 and r=0.62) and in independence of action (P<0.05 and r=0.67) a positive and significant correlation was observed, and the highest correlation was observed in independence of action.

    Result

    Based on the results, increasing the independence of action, competence and communication improves preventive behaviors against Corona, according to which, self-determination theory can be used as a useful framework for preventive behaviors against Corona.

    Keywords: Covid-19, self-determination theory, preventive behaviors, Teachers
  • Kokab Basiri Moghadam, Raheleh Baradara, Abbas Sadeghian, Arash Hamzei, Elaheh Ranjbar * Pages 36-46
    Following the spread of Covid-19, virtual education and fundamental changes in educational activities spread. In the meantime, creating educational justice is necessary. Therefore, this study aimed to investigate the situation of fair opportunities in clinical education from the perspective of operating room students of Gonabad University of Medical Sciences during the prevalence of Covid-19.The current research was conducted as a cross-sectional, stratified-randomized study. After explaining the objectives of the study and obtaining informed consent, the questionnaires were given to the students. The instrument of this research was a fair educational opportunities questionnaire. Data were analyzed with SPSS and were reported as mean±sd and number(percentage). One-wayANOVA, independent t-test, and Pearson's correlation coefficient were used to examine the data. Fifty-seven students entered the study. Most students(84.2%) reported the status of educational justice as average, and the minority reported its status as favorable(7%). In this research, the minimum score was 43 and the maximum score was 117. There was a statistically significant difference between the score of educational justice and academic semester(p<0.039). So that the 1st semester reported the highest average and the 5th semester said the lowest average.
    Conclusions
    Most students reported the state of educational justice as average and the minority as favorable. The students of the 1st semester showed the highest and the 5th semester the lowest educational justice. According to the results of the present study, detailed plans can be made at the management level of the university to implement educational justice in the university and clinical environment.
    Keywords: Justice, Education, Students, Medical education, COVID-19
  • Mousa Zare, Seyed Ahmad Razavizadegan, Saeed Sobhanian, Sara Eghbal, NAVID KALANI * Pages 47-54
    Introduction
    Cataract is considered as a public health problem all over the world and the main cause of blindness, which is caused by several factors. Therefore, this study was conducted with the aim of investigating the frequency of cataract eye disease in the population of Jahrom city in 2018.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study, 500 patient were studied. Sampling was based on sampling in the census of patients with cataracts. Data collection tool included a questionnaire of patients' demographic information, including age, gender, residence status, and type of cataract, etc. Data analysis was done using descriptive statistical tests (frequency, number, percentage) and using spss statistical software version 21.
    Result
    The majority of patients with eye diseases participating in the study were over 50 years old. 50.8% were men and the rest were women. The frequency of cataract eye disease in patients with a family history of cataract was 16.4%. The frequency of cataract eye disease was 51.2% in rural patients and 48.8% in urban patients. The highest frequency of cataract eye disease was in patients who did not use sunglasses (65.2%) and 45% of them were exposed to direct sunlight. The highest frequency of cataract eye disease was in housewives or unemployed patients.
    Conclusion
    The results of this study showed that the highest frequency of cataract eye disease was in patients who did not use sunglasses (65.2%). Therefore, by identifying the predisposing factors of cataract, a step can be taken to prevent or delay the onset of this disease.
    Keywords: Cataract, Eye disease, Disease registration, Jahrom
  • Nasim Nasim *, Nahid Jahani Shoorab, Majid Sezavar, Hamidreza Bahrami, Mohamad Taghi Shakeri, Hasan Boskabadi Pages 57-65
    Background and Aim

    Despite the very important role of breastfeeding in preventing the mortality of premature infants, the decrease in the volume of breast milk in mothers with premature infants is common. Acupressure is a non-pharmacological solution to increase milk volume. The aim of the present study was to review the effect of acupressure on the milk volume of mothers with premature infants.

    Materials and Methods

    In this narrative review, in order to find related studies, databases of Google Scholar, PubMed, Science Direct, Proquest, Magiran, SID, Scopus, Researchgate, and Elsevier were searched using the keywords of acupressure, milk volume, premature infant, neonatal intensive care unit and their combination with AND and OR operators in Persian and English languages from 2010 to 2023.

    Results

    In this review study, 6 articles were included. The results of the studies investigated in the present study showed that acupressure is effective in increasing the volume of breast milk. It should be noted that all the studies reviewed in this study indicated on the effect of acupressure on the volume of breast milk and differ only in the degree of effectiveness.

    Keywords: Acupressure, Milk volume, premature infant
  • Esmaeil Ranjbar, Seyed Hamidreza Rastegar-Moghaddam, Abbas Mohammadipour * Pages 66-78
    Background and aim
    Cardiovascular diseases and stroke are among the most common and fatal diseases in the world. These diseases are main cause of death and disability in Iran.
    Materials and methods
    This review article was conducted based on searching the related articles in international databases such as Scopus, PubMed, Web of Science, and Google Scholar by searching crocin, cardiovascular diseases, atherosclerosis, Arterial hypertension, infarction, and stroke keywords.
    Results
    Several factors such as oxidative stress, inflammation, apoptosis and pyroptosis, as well as mitochondrial disorder and endothelium dysfunction are involved in the occurrence and progression of these diseases. On the other hand, crocin has anti-oxidative stress, anti-inflammatory, anti-apoptotic and anti-pyroptosis effects and also can regulate autophagy in pathological conditions and has shown many protective effects against cardiovascular diseases. Crocin has a protective role against endothelial disorders by preventing the decrease in the expression of junctional proteins including ZO-1 and occluding. It also prevents the breakdown of the blood-brain barrier by reducing the expression of matrix metalloproteinases, and reduces the cell death and infarction area in the brain.
    Conclusion
    Due to its high therapeutic potential, crocin can be considered as a therapeutic agent against cardiovascular diseases and stroke.
    Keywords: Atherosclerosis, Arterial hypertension, Crocin, Infarction, Stroke