فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند
پیاپی 45 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیده مریم میرشریف، اکبر عالم تبریز*، علیرضا موتمنی صفحات 1-38

    پیشرفت در فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در سال های اخیر و تولید حجم زیاد داده در وب 2، منجر به شکل گیری رویکرد جدیدی از همگرایی دو حوزه علمی هوش کسب وکار و تحلیل رسانه اجتماعی شده که برخی محققان آن را هوش کسب وکار اجتماعی یا به عبارتی هوش کسب وکار مبتنی بر تحلیل رسانه اجتماعی نامیده اند. گسترش مطالعات و زمینه های مطالعاتی، فرصت مناسبی را برای بررسی، ادغام و خلاصه سازی مطالعات قبلی فراهم نموده است. این پژوهش باهدف شناسایی توانمندی های حاصل از همگرایی هوش کسب وکار و رسانه اجتماعی و شناخت نقشه دانشی آن، از روش مطالعه کتاب شناختی مطالعات استخراج شده تا سال 2022 و تحلیل روند موضوعات، گراف تاریخی استنادات و شبکه هم رخدادی کلمات استفاده کرده است. نتایج پژوهش نشانگر تغییر ماهیت مطالعات هوش کسب وکار به سمت تحلیل کلان داده رسانه اجتماعی و تلفیق توانمندی های تحلیل، راهبردی و مدیریتی در هوش کسب وکار با توان بازاریابی، ارتباطات و شبکه سازی در رسانه اجتماعی است. پنج دسته توانمندی بازاریابی اجتماعی، تحلیل داده، دانشی، ارتباطات و توانمندی تحول آفرین برای هوش کسب وکار اجتماعی شناسایی شده است. باتوجه به نقش هوش کسب وکار اجتماعی در توانمندسازی سازمان ها در عصر دیجیتال، به ویژه در کسب وکارهای مرتبط با اهداف بازاریابی و نوآوری، به کسب وکارها توصیه می شود تا خود را با این تکنولوژی و توانمندی های حاصل از آن مجهز سازند.

    کلیدواژگان: هوش کسب و کار، تحلیل رسانه اجتماعی، هوش کسب و کار اجتماعی، مطالعات علم سنجی، توانمندی
  • میثم امین زاده واحدی، سید حمید خداداد حسینی*، بیت الله اکبری مقدم صفحات 39-69

    لمس محصول در تصمیم نهایی مشتریان در هنگام خرید از خرده فروشی فیزیکی و آنلاین نقش مهمی دارد و احساساتی که از طریق لمس برای مشتریان به وجود می آید، آنها را قادر به بررسی محصول از تمام زوایا می کند. لذا این پژوهش با توجه به اهمیت لمس به بررسی تجربه زیسته لمس محصول از نگاه مشتریان فروشگاه های فیزیکی و اینترنتی پرداخته است. مقاله پیش رو با روش کیفی و پارادایم پدیدارشناسی انجام شده است. جامعه پژوهش را خریداران لوازم الکترونیکی و پوشاک از فروشگاه-های اینترنتی و فیزیکی: تکنولایف، آداک، هوادار و هپی لند در تهران تشکیل داده است که از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته اقدام به گردآوری شواهد بر اساس روش نمونه گیری هدفمند شده است. مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافته که در این پژوهش مصاحبه ها با 15 نفر به اشباع رسیده است. بر اساس نتایج استخراج شده، مضامین اصلی شامل؛ درک محصول، لمس فیزیکی، لمس مجازی، تجارب لمس، نیاز به لمس و ادراکات لمس است. با توجه به نتایج، مدیران فروشگاه های فیزیکی و آنلاین باید شرایطی (مانند استفاده از فناوری و تکنولوژی های مدرن) فراهم کنند که لمس و تماس با محصول برای هر دو گروه از خریداران آنلاین و فیزیکی اتفاق بیفتد تا بتوانند محصولات را بر اساس نیاز و خواسته خود بررسی کنند وهمچنین این پژوهش می تواند مسیر توسعه ادبیات حوزه لمس را برای محققان هموارنماید

    کلیدواژگان: تجربه زیسته، لمس محصول، طبقات محصول، فروشگاه فیزیکی و اینترنتی
  • محمد حسینی مقدم* صفحات 71-116

    در طول تاریخ ایده پیشرفت یکی از موضوعات اصلی اندیشمندان بوده است. ابتنا به علم و فناوری برای دستیابی به پیشرفت و بهبود مستمر کیفیت زندگی به یکی از اصول جهان شمول تبدیل شده است. بهره مندی از هوش مصنوعی به عنوان یکی از پیشرفت های فناورانه به منظور توانمندسازی انسان در محاسبه گری، پیش بینی و شکل دهی به آینده مطلوب مورد توجه متخصصان و دانشمندان قرار گرفته است. گسترش بکارگیری هوش مصنوعی در اکتشافات علمی موجب پیداش تحولات هستی شناختی و معرفت شناختی در علم شده است. هدف این مقاله تبیین چگونگی بهره مندی از هوش مصنوعی برای ارتقای توان اکتشافات علمی و دانش ورزی انسانی در فرایند پیشرفت علم است. پرسش اصلی این مقاله آن است که هوش مصنوعی چگونه امکان گذار از علوم عادی به علوم پساعادی را مهیا ساخته است؟روش های استفاده شده در این مقاله عبارتند از: مطالعات اسنادی و تحلیل روند به منظور بررسی چگونگی نفوذ هوش مصنوعی در پیشرفت علم و فناوری. یافته های اصلی این مقاله عبارتند از: پیشرفت علم از حیث ساختار، کارکرد، روش و عاملیت انسان به شیوه ای بنیادین توسط هوش مصنوعی دستخوش تحول شده است. این وضعیت باعث شکل گیری نوعی استیلا و انقیاد نوین در علم می شود که به شکل مستمر شکاف میان بهره برداران و محرومان از هوش مصنوعی به دلیل دسترسی های نابرابر به فناوری های نوین تشدید خواهد شد.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، علوم عادی، علوم پساعادی، پیشرفت علم
  • مهناز سعیدی*، محمدجواد ارشادی، آرمان ساجدی نژاد صفحات 117-156

    بلوغ هوشمندی کسب وکار که هدف اصلی این پژوهش است، نقش مهمی در تصمیم گیری، برنامه ریزی، کنترل و نظارت هوشمند در حوزه مراقبت های سلامت دارد. بصورت کلی، به منظور شناسایی عوامل موثر از روش دلفی و تجمیع نظرات خبرگان استفاده گردید و به منظور تاثیرگذاری و تاثیرپذیری شاخص ها و در نهایت اولویت بندی آن ها از ترکیب روش دیمتل و فرآیند تحلیل شبکه بهره گرفته شد. نمونه آماری شامل 20 نفر از خبرگان هدفمند دانشگاهی و کارشناسان حوزه مراقب های سلامت هستند. گردآوری داده ها در هر دو بخش از طریق پرسشنامه صورت پذیرفت. طبق نتایج بخش دلفی، 26 شاخص اصلی نهایی شده در تحقیق، شناسایی شد که در سه دسته اصلی شامل معیارهای سازمانی، فرآیندی و فناوری تقسیم بندی می شوند. طبق نتایج بخش دیمتل و فرآیند تحلیل شبکه به ترتیب معیارهای زیرساخت فنی انعطاف پذیر و قابل توسعه (سخت افزاری و نرم افزاری)، کیفیت داده و سیستم و تعریف درست از مشکلات و فرایندهای هوشمندی کسب وکار به عنوان سه معیار با رتبه برتر در بلوغ هوشمندی کسب وکار اولویت دهی شدند. مدل بلوغ هوشمندی کسب وکار پیشنهادی پژوهش، می تواند نقشه راهی برای پیاده سازی موفق بلوغ هوشمندی کسب وکار در حوزه مراقبت های سلامت باشد.

    کلیدواژگان: هوشمندی کسب وکار، مراقبت های سلامت، دلفی، روش دیمتل و فرآیند تحلیل شبکه
  • مهدی الیاسی*، مقصود امیری، سید سروش قاضی نوری، ندا جمهری صفحات 157-201

    انقلاب دیجیتالی کنونی منجر به ظهور یک شکل سازمانی جدید یعنی شرکت پلتفرمی شده است. امروزه ارزشمند ترین شرکت های جهان و نخستین شرکت هایی که ارزش بازارشان فراتر از یک تریلیون دلار می باشند، شرکت های پلتفرمی هستند. اقتصاد پلتفرمی با سرعت نمایی در حال توسعه است و از این رو، تبدیل به یک اولویت اصلی برای دولت های سراسر جهان شده است. هدف پژوهش حاضر ارایه چارچوبی برای ارزیابی اقتصاد پلتفرمی دیجیتال در سطح بین المللی است. بدین منظور با بهره گیری از مرور نظام مند و رویکرد فراترکیب،کاربران دیجیتال، کارآفرینان دیجیتال، پلتفرم های دیجیتال، زیرساخت دیجیتال، ظرفیت نوآوری و محیط نهادی به عنوان ابعاد توانمندساز اقتصاد پلتفرمی شناسایی شدند و با استخراج شاخص های مناسب از گزارش های بین المللی، شاخص ترکیبی اقتصاد پلتفرمی توسعه یافت. بر اساس روش مدل سازی مسیر حداقل مربعات جزیی و مشخصا مدل سازه مرتبه بالاتر، مدل سنجش تایید گردید و با به کارگیری یک روش تجمیع غیر جبرانی، شاخص ترکیبی اقتصاد پلتفرمی برای 128 کشور جهان ارایه شد. در پایان، به بررسی وضعیت کنونی ایران در ارتباط با عوامل توانمندساز اقتصاد پلتفرمی و شناسایی نقاط قوت و ضعف آن و ارایه راهکارهایی برای بهبود پرداخته شد. نتایج حاکی از آن است که با وجودی که ایران از لحاظ توانمند سازهای طرف تقاضا وضعیت نسبتا مناسبی دارد، ولی از لحاظ توانمندسازهای طرف عرضه با مشکلات جدی مواجه است.

    کلیدواژگان: اقتصاد پلتفرمی، پلتفرم دیجیتال، شاخص ترکیبی، رتبه بندی بین المللی
  • مهدی فسنقری*، محمد عصاریان صفحات 203-231

    نسل پنجم شبکه در حوزه تولید هوشمند و کارخانه هوشمند به عنوان یک فناوری که تولید صنعتی و اینترنت هوشمند را ادغام می کند، به سرعت درحال توسعه است؛ که حمایت جدیدی را برای تحول دیجیتال صنعت و توسعه اقتصاد با کیفیت بالا به ارمغان آورده است. بنابراین، این مقاله با تاکید بر نسل پنجم اینترنت و با هدف شناسایی پروژه های تولید هوشمند مبتنی بر 5G به دنبال اولویت بندی این پروژه ها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی می باشد. لذا پس از بررسی ادبیات و مصاحبه با 17 خبره، 5 معیار اصلی برای اولویت بندی پروژه ها انتخاب و با روش تحلیل سلسله مراتبی و استفاده از پرسشنامه خبره وزن دهی شدند؛ سپس با استفاده از نظرات خبرگان، 22 پروژه کارخانه هوشمند از طریق مصاحبه و با روش تحلیل محتوای کیفی شناسایی شده و با توجه به وزن معیارها، اولویت بندی شدند. معیارها به ترتیب درآمد، هزینه و سطح ریسک پروژه محاسبه شدند. همچنین خط تولید هوشمند، لجستیک هوشمند، تخصیص منابع هوشمند و اتوماسیون سازی فرآیندها به ترتیب مهم ترین پروژه های تولید هوشمند شناسایی شدند که لازم است مدیران به آن ها توجه نمایند.

    کلیدواژگان: اینترنت نسل پنجم ارتباطات سیار بی سیم (5G)، تحلیل سلسله مراتبی، کارخانه هوشمند، تولید هوشمند، فناوری
  • مجید ثابت راسخ، مهدی سلیمی*، قاسم رحیمی صفحات 235-264

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل ارزیابی سیستم های اطلاعاتی در کلاس جهانی با استفاده از رویکرد کارت امتیازی متوازن در سازمان های ورزشی بوده است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی؛ و از نظر روش، پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش را کارکنان تمامی 31 اداره کل ورزش و جوانان استان های کشور تشکیل دادند (5882 نفر) و نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 361 نفر انتخاب گردید. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه محقق ساخته مطابق با رویکرد کارت امتیازی متوازن استفاده شد (4 مولفه و 48 گویه). روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی تایید گشت و پایایی 86/0 به دست آمد که نشان از پایایی مطلوب آن داشت. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد که مدل ارزیابی سیستم های اطلاعاتی در کلاس جهانی در سازمان های ورزشی، در منظر مالی با استفاده از 5 شاخص، در منظر مشتری با 12 شاخص، در منظر فرایندهای کسب و کار با 14 شاخص و در منظر رشد و یادگیری با 17 شاخص مورد تایید قرار گرفت. بنابراین نتیجه گرفته شد که توسعه سیستم های اطلاعاتی در کلاس جهانی در سازمان های ورزشی با افزایش کارایی و اثربخشی، بهره وری سازمانی را ارتقا داده و به عنوان یک مزیت رقابتی پایدار در نظر گرفته می شود.

    کلیدواژگان: کارت امتیازی متوازن، کلاس جهانی، سازمان های ورزشی، سیستم های اطلاعاتی
  • علیرضا رضانژاد کوخدان، پیمان غفاری آشتیانی*، محمدحسن ملکی، مجید زنجیردار صفحات 265-311
    هدف

    بانکداری سنتی برای بهبود فرایندها و خدمات خود به نوآوری های و فناوری های جدید فین تک ها نیاز دارد. عوامل مختلفی روی همکاری بانک ها و فین تک ها تاثیر دارند که بعضی از آن ها به درون بانک ها و برخی دیگر به محیط بانکداری ارتباط دارند. هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تحلیل عوامل راهبردی موثر روی همکاری بانک ها و فین تک هاست.

    روش شناسی: 

    تحقیق حاضر از نظر جهت گیری، کاربردی و از حیث روش شناسی، دارای ماهیت کمی است. برای تحلیل داده ها از دو روش دلفی فازی و دیمتل فازی استفاده شد. از روش دلفی فازی برای غربال عوامل راهبردی پژوهش و از تکنیک دیمتل فازی به منظور شناسایی اثرگذارترین عوامل استفاده شد. برای جمع آوری داده ها دو ابزار مصاحبه و پرسشنامه بکار گرفته شد. پرسشنامه های تحقیق عبارت بودند از: پرسشنامه غربال فازی و پرسشنامه اثرسنجی.

    یافته ها

    در ابتدا از طریق مرور پیشینه و مصاحبه با خبرگان، 28 عامل راهبردی (14 عامل داخلی و 14 عامل خارجی) شناسایی شد. این عوامل با تکنیک دلفی فازی غربال شدند. 10 عامل داخلی و هشت عامل خارجی دارای عدد دیفازی بیشتر از 7/0 بودند و برای تحلیل با دیمتل فازی انتخاب شدند. تحلیل عوامل داخلی با دیمتل فازی نشان داد که عوامل ماهیت نیازهای مشتریان بانک، آینده اندیشی مدیران ارشد بانک، فرهنگ ریسک پذیری بین مدیران و کارشناسان ارشد و چابکی ساختار و فرایندهای بانک دارای بیشترین خالص اثر و اثرگذاری هستند. در رابطه با عوامل خارجی، عوامل شدت رقابت بین بانک ها، نظام کارمزد، عملکرد رگولاتوردر قانونگذاری و ریسک ها و ملاحظات امنیتی مربوط به فین تک ها موثرترین عوامل روی همکاری بانک ها و فین تک ها بودند

    کلیدواژگان: فناوری مالی، فین تک، صنعت بانکداری، فین تک های بانکی
  • یعقوب احمدلو، علیرضا پورابراهیمی*، جعفر تنها، علی رجب زاده قطری صفحات 313-346

    موارد کلاهبرداری در سال های اخیر به ویژه در زمینه های مهم و حساس مالی و بیمه ای افزایش یافته است. از این رو، برای مقابله با این گونه کلاهبرداری ها نیاز به اقدامات متفاوتی نسبت به روش های بازرسی سنتی وجود دارد. بیمه کشاورزی نیز با توجه به ماهیت و گستردگی وسیع آن از این تهدید مستثنا نبوده و سالانه هزینه های زیادی صرف پرداخت به خسارت های ساختگی می شود. این پژوهش با هدف ارایه مدلی برای کشف ادعاهای خسارت غیرواقعی در بیمه کشاورزی با بکارگیری تکنیک های داده کاوی و یادگیری ماشین ارایه شد. برای ساخت مدل یادگیری عمیق مورد استفاده قرار گرفت. داده های مورد استفاده از صندوق بیمه کشاورزی اخذ شد و مربوط به بیمه نامه های گندم آبی و دیم استان خوزستان بود که در سال زراعی 1399-1398 برای آنها غرامت پرداخت شده بود. بعد از آماده سازی و پیش پردازش داده ها، با استفاده از یادگیری عمیق نسبت به کشف موارد غیرعادی اقدام و نتایج توسط کارشناسان صندوق بیمه کشاورزی مورد ارزیابی قرار گرفت. بعد از تحلیل نتایج مشخص شد یک درصد از خسارت های پرداختی مربوط به درخواست های غیرواقعی بوده و در پرداخت خسارت بایستی دقت و بررسی بیشتری انجام شود. دقت مدل در تشخیص موارد غیرعادی برای گندم آبی و دیم به ترتیب برابر با 53/53 و 63/37 درصد بدست آمد. در بررسی نتایج مشخص شد 5 دسته رفتار غیرعادی منجر به پرداخت خسارت غیرواقعی شده اند که رفتار عدم ارایه مستندات خسارت فراوانی بیشتری نسبت به بقیه داشت.

    کلیدواژگان: تشخیص ناهنجاری، بیمه کشاورزی، یادگیری عمیق، خودرمزگذار
  • جواد کشوری کامران، محمدعلی کرامتی*، عباس طلوعی اشلقی، سید عبدالله امین موسوی صفحات 347-389

    هدف این مطالعه، ارایه مدل مفهومی عامل بنیان در سیستم اعتباربخشی بیمارستانی ایران از طریق پژوهش-های کیفی می باشد. برای تدوین مدل مفهومی عامل بنیان از مدل داده بنیاد استفاده شد. از طریق رویکرد ترتیبی و سیستماتیک، مدل داده بنیاد ایجاد و سپس به کمک آن، نمودار حالت بدست آمد. با استفاده از نمودار حالت، نمونه گیری های اولیه، مرور سیستماتیک منابع و مصاحبه ها، 9 عامل مفهومی «سازمان های حاکمیتی، مدیریت و رهبری، پرسنل بالینی، پرسنل پشتیبان، زیرساخت های بیمارستان، ارزیابان، استانداردها، روش ارزیابی و گیرنده خدمت» شناسایی شدند. سپس مدل مفهومی عامل بنیان، محیط، قوانین رفتاری عامل ها و تعاملات ورودی و خروجی آنها، ارایه گردید. جهت اعتبارسنجی مدل مفهومی عامل بنیان، عامل ها و تعامل های آنها، از روش دلفی فازی با اعداد فازی مثلثی استفاده شد. مدل مفهومی عامل بنیان حاصل این پژوهش، می تواند زیربنای مطالعاتی مناسبی را برای روندهای شبیه سازی محیط و ایجاد سیستم هوشمند و چندعاملی اعتباربخشی بیمارستانی در جهت ارایه رهنمودهای بهره ورانه به کارگزاران مربوطه ایجاد نماید. مربوطه ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: مدل مفهومی عامل بنیان، اعتباربخشی بیمارستانی، ارزشیابی بیمارستانی، سیستم چندعاملی هوشمند، شبیه سازی
|
  • Seyedeh Maryam Mirsharif, Akbar Alemtabriz *, Alireza Motameni Pages 1-38

    The evolution of information technology, artificial intelligence, and large volumes of data in web2, led to the formation of a new approach from the convergence of two scientific fields of business intelligence (BI) and social media analysis (SMA), which is called social business intelligence (SBI) with some researchers. Growing the number of studies in BI and SMA and the explosion of information, required coherence, integration and summary to knowledge extraction. The purpose of this paper is to recognize the capabilities that are the result of the two scientific field convergence. The bibliometric methods have been used to analyze publications tile 2022 and map the topics trend, historical graph, co-occurrence network and knowledge map of social business intelligence capabilities. The results indicate that the nature of business intelligence studies changes toward the analysis of big social media data and integration of analytical and managerial capabilities in BI with the power of marketing, communication and networking in SM. Also, five clusters of social marketing capability, data analytic capability, knowledge capability, communication capability, and transformational capability have been identified for SBI. About the role of SBI in empowering organizations in the digital era, especially in business related to marketing and innovation goals, it is recommended to equip organizations with this technology and its capabilities.

    Keywords: Business Intelligence, Social Media, social business intelligence, Bibliometrics, Capabilities
  • Meisam Aminzadeh Vahedi, Seyyed Hamid Khodadad Hosseini *, BeitAllah Akbari Moghadam Pages 39-69

    The touch of the product plays an important role in the final decision of the customer when purchasing from physical and online retail, and the sensations that come to be enjoyed through touch enable them to experience the product from all angles. Therefore, considering the importance of touch, this research has investigated the lived experience of touching the product from the point of view of customers of physical and online stores. The following article is done with qualitative method and phenomenological paradigm. The research community is made up of electronic and clothing buyers from online and physical stores: Technolife, Adak, Havadar and Happyland in Tehran, and through semi-structured interviews, evidence was collected based on the purposeful sampling method. The interviews continued until reaching the theoretical saturation, and in this research, the interviews reached saturation with 15 people. Based on the extracted results, the main themes include; Product perception is physical touch, virtual touch, touch experiences, need for touch and touch perceptions. According to the results, managers of physical and online stores should provide conditions (such as the use of modern technologies) that touch and contact with the product happen to both groups of online and physical buyers so that they can buy products based on their needs and wants, and also this research can pave the way for the development of touch literature for researchers.

    Keywords: live experience, product touch, product categories, physical, online store
  • Mohammad Hoseini Moghadam * Pages 71-116

    The concept of progress has long been a central focus of scholarly discourse, with science and technology serving as key drivers for societal advancement and the continual improvement of quality of life. In this context, the integration of AI into scientific discoveries has resulted in notable ontological and epistemological developments within the realm of science, lending itself to an understanding informed by post normal science approaches. This article aims to elucidate how artificial intelligence can augment the power of scientific discoveries and human knowledge in the ongoing progression of science. The research methodology employed for this study entails documentary studies and trend analysis is conducted to explore the influence of artificial intelligence on the advancement of science and technology.The principal findings of this investigation reveal that artificial intelligence has fundamentally transformed the structure, function, methodology, and human agency associated with scientific progress. Consequently, a new paradigm of dominance and subjugation within the scientific domain has emerged, perpetuating an increasing divide between AI beneficiaries and those deprived of such technological resources. This growing disparity underscores the significance of unequal access to emerging technologies and its implications for scientific research.

    Keywords: Artificial Intelligence, normal science, post-normal science, scientific progress
  • Mahnaz Saeedi *, MohammadJavad Ershadi, Arman Sajedinejad Pages 117-156

    The maturity of business intelligence, which is the main goal of this research, plays an important role in intelligent decision-making, planning, control and monitoring in the field of health care. In order to identify the effective factors, the Delphi method was used and experts' opinions were, and in order to determine the effectiveness and effectiveness of the indicators and finally to prioritize them, used the DANP method. The statistical sample includes 20 targeted academic experts and health care experts. According to the results of the Delphi section, 26 main indicators finalized in the research were identified, which are divided into three main categories including organizational, process and judgment criteria. According to the results of the DANP process, flexible and expandable technical infrastructure criteria, data and system quality and the correct definition of business intelligence problems and processes were prioritized as the three criteria with the highest ranking in the maturity of business intelligence. The business intelligence maturity model proposed by the research can be a road map for the successful implementation of business intelligence in the field of health care.

    Keywords: Business Intelligence, Healthcare, DEMATEL, ANP
  • Mehdi Elyasi *, Maghsoud Amiri, Seyed Soroush Ghazinoori, Neda Jomehri Pages 157-201

    The current digital revolution has given rise to a new organizational form, the Platform company. Today, the most valuable companies in the world and the first ones with a market value of more than a trillion dollars are platform companies. The Platform Economy is developing at an exponential rate and has become a top priority for governments across the world.The present study aims to provide a framework for evaluating the Digital Platform Economy at the international level. Utilizing a systematic review and meta-synthesis approach, the Platform Economy dimensions are identified as Digital Users, Digital Entrepreneurs, Digital Platforms, Digital Infrastructure, Innovation Capacity, and Institutional Environment and by extracting relevant indicators from international reports, the Platform Economy Composite Index is developed.Using the Partial Least Squares-Path Modelling (PLS-PM) method and specifically the Higher-Order Construct model, the measurement model is validated, and by employing a non-compensatory aggregation method, the Platform Economy Composite Index ranks 128 countries. The study is concluded by scrutinizing Iran’s current status regarding the enabling factors of the platform economy and identifying its strengths and weaknesses and providing recommendations for improvement. The results indicate that although Iran’s current status in terms of demand-side enablers is relatively good, it faces serious issues in terms of supply-side enablers.

    Keywords: Digital Platform, Platform Economy, Composite Index, International Ranking
  • Mehdi Fasanghari *, Mohammad Asarian Pages 203-231

    The fifth-generation networks of smart manufacturing and smart factory is rapidly evolving as a technology that integrates industrial production and smart Internet, bringing new support for the digital transformation of the industry and the development of a high-quality economy. Therefore, this article, with emphasis on the fifth generation of the Internet and with the aim of identifying 5G-based intelligent manufacturing projects, seeks to prioritize these projects using the hierarchical analysis method. Therefore, after reviewing the literature and interviewing with 17 experts, 5 main criteria for project prioritization were selected and weighted by AHP method using an expert questionnaire. Then, using the opinions of experts, 22 identified smart factory projects were prioritized according to the criteria weight. The criteria were calculated according to the income, cost and risk level of the project. Also Intelligent production line, intelligent logistics, intelligent resource allocation and process automation were identified as the most important intelligent production projects.

    Keywords: Fifth-generation wireless mobile communications (5G), Hierarchical Analysis, smart factory, Smart manufacturing, Technology
  • Majid Sabet Rasekh, Mehdi Salimi *, Ghasem Rahimi Pages 235-264

    The aim of the current research was to provide a world-class information systems development model using the balanced scorecard approach in sports organizations. The current research is practical in terms of purpose; In terms of how to collect information, it was a survey. The statistical population of the research was made up of the employees of all 31 general sports and youth departments of the country's provinces (5882 people) and the statistical sample was selected using the Karjesi and Morgan table of 361 people. To collect data, a researcher-made questionnaire was used according to the balanced scorecard approach (4 components and 48 items). The validity of the questionnaire was confirmed by 10 sports management professors and the reliability was 0.86, which indicated its good reliability. Data analysis was done using confirmatory factor analysis and structural equation modeling with PLS software. The findings from the analysis of the conceptual model of the research show that the development model of world-class information systems in sports organizations, in the financial perspective using 5 indicators, in the customer perspective with 12 indicators, in the business processes perspective with 14 indicators and in the growth perspective and learning was confirmed with 17 indicators. Therefore, it is concluded that the development of world-class information systems in sports organizations by increasing efficiency and effectiveness will improve organizational productivity and be considered as a sustainable competitive advantage.

    Keywords: balanced scorecard, world class, Sports Organizations, Information Systems
  • Alireza Rezanezhad Kookhdan, Peyman Ghafari Ashtiani *, MohammadHasan Maleki, Majid Zanjirdar Pages 265-311

    Traditional banking needs new fintech innovations and technologies to improve its processes and services. Various factors affect the cooperation of banks and fintechs, some of which are related to banks and others to the banking environment.The purpose of this study is to identify and analyze the strategic factors affecting the cooperation of banks and fintechs in Bank. The present study is applied in terms of orientation and has a quantitative nature in terms of methodology. Two methods of fuzzy Delphi and fuzzy dematel were used to analyze the data. The fuzzy Delphi method was used to screen the strategic factors of the research and the fuzzy dematel technique was used to identify the most effective factors. Two tools of interview and questionnaire were used to collect data. The research questionnaires were:Fuzzy Screening Questionnaire and effect analysis Questionnaire. Initially, through literature review and interviews with experts, 28 strategic factors were identified.These factors were screened by fuzzy Delphi technique.10 internal factors and eight external factors had a defuzzy number greater than 0.7 and were selected for analysis with fuzzy dematel.Analysis of internal factors with fuzzy dematel showed that the factors of the nature of the needs of the bank's customers,the future thinking of the bank's senior managers, the culture of risk-taking between managers and senior experts and the agility of the bank's structure and processes have the most net effect In relation to external factors, the factors of intensity of competition between banks, effective factors on the cooperation between banks and fintechs.

    Keywords: Financial Technology, Fintech, Banking Industry, Bank FinTechs
  • Yaqub Ahmadlou, Alireza Pourebrahimi *, Jafar Tanha, Ali Rajabzadeh Ghatari Pages 313-346

    Fraud cases have increased in recent years, especially in important and sensitive financial and insurance fields. Therefore, to deal with such frauds, there is a need for different measures than traditional inspection methods. Agricultural insurance is also not exempted from this threat due to its nature and wide extent and every year a lot of money is spent on paying fake damages. This research was presented with the aim of providing a model to discover unrealistic damage claims in agricultural insurance by using data mining and machine learning techniques. It was used to build a deep learning model. The data used was obtained from the Agricultural Insurance Fund and related to wet and rainfed wheat insurance policies of Khuzestan province, for which compensation was paid in the 2018-2019 crop year. After preparing and preprocessing the data, using deep learning to discover unusual cases, the action and results were evaluated by the experts of the Agricultural Insurance Fund. After analyzing the results, it was found that 1% of the damages paid were related to unrealistic requests and more care should be taken in paying the damages. The accuracy of the model in detecting unusual cases for wet and dry wheat was 53.53 and 63.37 percent, respectively. In the review of the results, it was found that 5 categories of unusual behavior have led to the payment of unrealistic damages, and the behavior of not providing damage documentation was more frequent than the others.

    Keywords: Anomaly Detection, Crop Insurance, Deep Learning, Autoencoder
  • Javad Keshvari Kamran, MohammadAli Keramati *, Abbas Toloie Eshlaghy, Seyed Abdollah Amin Mousavi Pages 347-389

    The aims of this study is to provide a conceptual model of hospital accreditation in Iran through qualitative research. The grounded theory model was compiled using the results of the analysis of the interviews. Then, with the help of the grounded theory model and the results of qualitative analysis, a state diagram was obtained. Using the state diagram, initial sampling, systematic review of sources and results of interviews, 9 conceptual agents "governance organizations, management and leadership, clinical personnel, support personnel, hospital infrastructure, assessor, standards, assessment method and service recipient" were identified. Finally, the conceptual model of agent-based, environment, behavioral rules of agents and their input and output interactions was presented. In future researches, reinforcement learning models can be designed according to the conceptual model of this study, so that by using it, software developers can develop a suitable framework for solving complex problems in the field of hospital accreditation. Because the field of hospital management systems is one of the desirable types of socio-technical systems that have high capacities.

    Keywords: Agent-based Conceptual Model, Hospital Accreditation, Hospital Evaluation, Intelligent Multi-Agent System, Simulation