فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 62، پاییز 1402)

نشریه مدیریت ورزشی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 62، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/30
  • تعداد عناوین: 20
|
  • سجاد سروش*، سیدنصرالله سجادی، ابراهیم علی دوست قهفرخی، مهرزاد حمیدی صفحات 1-18
    مقدمه

    هدف اصلی این پژوهش، طراحی مدل پیامدهای جهانی شدن برند لیگ برتر فوتبال ایران بود.

    روش پژوهش: 

    برای دستیابی به هدف تعیین شده و با توجه به تخصصی بودن موضوع پژوهش، مطالعه کیفی با استفاده از انجام مصاحبه های عمیق با نخبگان این موضوع مورد استفاده قرار گرفت. انجام مصاحبه ها به صورت هدفمند و به شیوه گلوله برفی ادامه یافت و در نهایت 20 نفر (18 نفر ایرانی و 2 نفر خارجی) مورد مصاحبه قرار گرفتند. سرانجام، داده های حاصل از مصاحبه ها به روش داده بنیاد و از طریق سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    پیامدهای شناسایی شده با توجه به شرایط درونی و بیرونی و راهبردی جهانی شدن برند لیگ برتر فوتبال ایران بیانگر 5 حیطه اصلی و 32 مقوله بودند. این حیطه ها شامل: توسعه سیاسی، اقتصادی، حقوقی، ساختاری و فرهنگی- اجتماعی بودند.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش مبنی بر پیامدهای مثبت جهانی شدن برند لیگ برتر فوتبال ایران، ضروری است مدیران و دست اندرکاران فوتبال کشور با همسویی نگرشی- رفتاری، بستر سازی لازم جهت حرکت در مسیر جهانی شدن را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: برند، پیامدها، جهانی شدن، لیگ برتر، فوتبال ایران
  • زینب مندعلی زاده*، حبیب هنری، احسان شاکری صفحات 19-34
    مقدمه

    هدف این پژوهش، مطالعه تجارب دانش آموختگان علوم ورزشی شاغل در باشگاه های ورزشی از منظر تجارب فردی به دست آمده، محیط و یادگیری در محیط آموزشی است.

    روش پژوهش: 

    با توجه به ماهیت تحقیق از روش پدیدارشناسی استفاده شد. مشارکت کنندگان، دانش آموختگان علوم ورزشی بودند که کسب وکار ورزشی را راه اندازی کرده بودند. در این زمینه از نمونه گیری گلوله برفی و نیز مصاحبه عمیق استفاده شد که نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه داشت. از مشارکت کننده سیزدهم به بعد مفاهیم استخراج شده تکراری بود.

    یافته ها

    بر این اساس، هشت درون مایه اصلی استخراج شد که عبارت بود از: نیاز به صبور بودن، تلاش برای کسب دانش و مهارت های فردی، نیاز به داشتن اعتمادبه نفس، سخت و طاقت فرسا بودن محیط کسب وکار (گرفتن انواع مجوز)، خلا برنامه های درسی ارایه شده، کیفیت تعامل استادان با دانشجویان در فرایندهای آموزشی و نوآوری داشتن در فرایند کسب وکار و فرایندهای مدیریتی دانشکده های علوم ورزشی.

    نتیجه گیری

    بررسی دیدگاه ها و ادراک دانش آموختگان علوم ورزشی در زمینه تجارب به دست آمده، آموزش های علوم ورزشی و محیط کسب وکار نشان می دهد نگرش دانش آموختگان برای مدیریت کسب وکار، داشتن مهارت های فردی و تلاش برای به دست آوردن دانش و نوآوری متناسب با تغییرات به روز ورزش بااهمیت است.

    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، پدیدارشناسی، علوم ورزشی، فارغ التحصیل، کسب وکار ورزشی
  • خدیجه پورذبیح سرحمامی، مرتضی دوستی*، سید محمد حسین رضوی صفحات 35-55
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر شناسایی مولفه های اقتصادی تاثیرگذار بر برون سپاری ورزش ایران بود.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش آمیخته اکتشافی و نحوه جمع آوری داده ها، میدانی بود که با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با افراد خبره انجام گرفت. مشارکت کنندگان مصاحبه را همه خبرگان مرتبط با برون سپاری ورزش در کشور تشکیل دادند. روش نمونه گیری نظری به صورت هدفمند بود. در بخش کمی با توجه به نتایج به دست آمده از مرحله کیفی که شامل 38 فرصت و چالش اقتصادی برون سپاری بود؛ گویه ها در قالب پرسشنامه محقق ساخته ای در مقیاس پنج ارزشی لیکرت قرار گرفتند. روایی محتوایی پرسشنامه توسط 10 تن از استادان و صاحب نظران بررسی و تایید شد. پایایی آلفای کرونباخ 926/0 در بخش فرصت ها و 948/0 در بخش چالش ها گزارش شد. به منظور تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری به وسیله نرم افزار PLS Smart3 استفاده شد.

    یافته ها

    مولفه های اقتصادی برون سپاری در بخش فرصت ها درآمدزایی، رشد اقتصادی کشور و تولید سرمایه ملی، ایجاد اصل رقابت پذیری، کاهش هزینه ها، بهبود عملکرد مالی، گسترش تنوع خدمات و محصولات همچنین و در بخش چالش تمایل دولت برای حفظ حوزه های درآمدزا و برون سپاری بخش هایی که چندان صرفه ای ندارند به بیرون، اقتصاد وابسته به نفت در دولت ایران، اختصاص نیافتن معافیت های مالیاتی و گمرکی به بخش خصوصی به ترتیب به عنوان مهم ترین مولفه های اقتصادی موثر بر برون سپاری شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد مولفه های اقتصادی شناسایی شده بر ورزش ایران اثرگذار است، ازاین رو تمرکز روی مولفه های شناسایی شده و تدوین برنامه جامع و منسجم جهت انجام برون سپاری به پیشرفت اقتصادی در صنعت ورزش ایران منجر خواهد شد.

    کلیدواژگان: بخش خصوصی، بخش دولتی، برون سپاری، روش دلفی، مولفه های اقتصادی
  • مهناز پورسلمان*، ابوالفضل فراهانی صفحات 56-69
    مقدمه

    هدف از این پژوهش، شناسایی موانع مشارکت معلولان کم بینا و نابینای شهر قزوین در فعالیت های بدنی است. روش تحقیق از نوع توصیفی و علی و از نوع تحقیقات کاربردی است.

    روش پژوهش: 

    جامعه آماری شامل نابینایان و کم بینایان شهر قزوین در سال 1398 (1930N=) بود که بر مبنای جدول کرجسی و مورگان 320 نفر به روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته با 35 سوال در شش مولفه شامل عوامل بازدارنده فردی، زمانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و جغرافیایی- مکانی در طیف پنج ارزشی لیکرت بود که روایی آن پس از مشورت و تایید 10 نفر خبره و متخصص این حوزه تایید و پایایی آن با آلفای کرونباخ 98/0 محاسبه و در بین نمونه مستخرج از جامعه آماری توزیع شد. در این پژوهش از آمار توصیفی و از شاخص های مرکزی همچون میانگین و شاخص های پراکندگی مانند انحراف استاندارد و آمار استنباطی توسط آزمون کولموگروف- اسمیرنوف به منظور نشان دادن وضعیت توزیع و نرمال بودن یا نبودن داده ها و از آزمون T برای مقایسه تفاوت بین میانگین ها و از آزمون فریدمن برای رتبه بندی شاخص ها و عوامل تاثیرگذار استفاده شد. تحلیل آماری این پژوهش به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 23 انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد عوامل بازدارنده اقتصادی، جغرافیایی- مکانی، اجتماعی، زمانی، فرهنگی و فردی به ترتیب بیشترین مانع را در مشارکت معلولان کم بینا و نابینا در فعالیت های بدنی ایجاد می کنند. همچنین پژوهش ها نشان داد بین اولویت بندی موانع مشارکت معلولان کم بینا و نابینا در فعالیت های بدنی تفاوت های آماری معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    اگر مسیولان کشور خواهان رشد و توسعه ورزش در بین افراد نابینا و کم بینا هستند، باید با توجه ویژه و برنامه ریزی برای آنان از پیامدهای مخرب بی توجهی به این موضوع پیشگیری کنند. بدیهی است که گسترش مشارکت نابینایان و کم بینایان در فعالیت های بدنی تشریک مساعی همه مسیولان، خانواده ها و خود فرد را در این زمینه می طلبد.

    کلیدواژگان: شهر قزوین، فعالیت های بدنی، کم بینا، موانع مشارکت، نابینا
  • مجتبی جودی، مهدی نادری نسب*، رحیم رمضانی نژاد، وحید مقدم صفحات 70-87
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر ارایه الگوی برندسازی صنعت پوشاک ورزشی ایران با استفاده از نظریه داده بنیاد بود.

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل سیستماتیک است. جامعه آماری شامل تمامی مدیران ارشد شرکت های تولیدات ورزشی، استادان صاحب نظر دانشگاه در حوزه مدیریت و بازاریابی ورزشی و اسناد و منابع علمی بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و مورد نظرخواهی قرار گرفتند (16 نفر و 24 سند). ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی). از روش کدگذاری و چارچوب بندی مفهومی برای تحلیل یافته ها استفاده شد.

    یافته ها

    چارچوب مفهومی برند پوشاک ورزشی در ایران در 14 حیطه کلی شامل قابلیت برند، ویژگی برند، مزیت رقابتی برند، عشق برند، تحولات بازار، ضعف اقتصادی، برندسازی پوشاک ورزشی، بازسازی برند، برندسازی شبکه های اجتماعی، خلاقیت و نوآوری برند، چرخش اقتصاد ورزش، ارتقای ارزش برند، بهبود عملکرد برند و وفاداری برند است.

    نتیجه گیری

    چارچوب ارایه شده در این پژوهش، شناختی از ابعاد برند پوشاک ورزشی را بر اساس ارتباط آن با مجموعه ای از فعالیت های مختلف ایجاد می کند. بر پایه این چارچوب، می توان به ارزیابی عینی از سطح فعالیت های مدیریت در هر شرکت های تولیدات ورزشی پرداخت و اطلاعات علمی در زمینه اقدامات مناسبی را که باید سازمان های ورزشی برای برندسازی انجام دهند، فراهم ساخت.

    کلیدواژگان: برند، پوشاک ورزشی، ترویج برند، تولیدات ورزشی، کالای ورزشی
  • محمود بهره مند، محمد کشتی دار، مینا مستحفظیان*، جهانگیر کریمیان صفحات 88-106
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر مدلسازی عوامل موثر بر برندسازی ویژگی های شخصیتی داوطلبان ورزشی در رویدادهای ورزشی دانشگاهی ایران بود. تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه هدف توصیفی - تحلیلی و از نظر شیوه اجرا از نوع تحقیقات آمیخته اکتشافی (کمی و کیفی) است.

    روش پژوهش: 

    فرایند مصاحبه ها تا رسیدن داده ها به اشباع نظری ادامه یافت و 15 مصاحبه از خبرگان از جمله برگزارکنندگان رویدادهای ورزشی، افرادی که سابقه داوطلبی در رویدادهای ورزشی دانشگاهی و استادانی که در زمینه برندسازی شخصی تجربه داشتند، انجام گرفت. جامعه آماری را در بخش کیفی خبرگان از جمله برگزارکنندگان رویدادهای ورزشی، متخصصانی که سابقه داوطلبی در رویدادهای ورزشی دانشگاهی داشتند و ارتقا پیدا کرده بودند و استادانی که در زمینه برندسازی شخصی فعالیت داشتند، تشکیل دادند. جامعه آماری در بخش کمی شامل همه افرادی که سابقه داوطلبی ورزشی داشتند و برگزارکنندگان و مسیولان کمیته های رویدادهای ورزشی بود. روش نمونه گیری به صورت در دسترس انتخاب شد و 216 پرسشنامه به صورت الکترونیکی توزیع شد. به منظور بررسی برازش مدل مسیری- ساختاری از نرم افزار PLS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مدل تحقیق نشان داد شرایط علی، شرایط زمینه ای و شرایط مداخله گر تاثیر مثبت و معناداری بر برندسازی شخصیتی داوطلبان ورزشی داشتند که سهم شرایط زمینه ای با ضریب اثر استاندارد 487/0 بیشتر از سایر عوامل بود.

    نتیجه گیری

    با اجرای راهبردهای شناسایی شده از پژوهش حاضر می توان شاهد افزایش اعتمادبه نفس و ارتقای جایگاه داوطلبان ورزشی شد و همچنین بهبود و کارایی هرچه بیشتر را در برگزاری و مدیریت رویدادهای ورزشی شاهد بود.

    کلیدواژگان: برندسازی، داوطلبان ورزشی، شخصیت های ورزشی، مدیریت رویداد، ورزش دانشگاهی
  • آرام مرادی*، سید نعمت خلیفه، علیرضا دبیر صفحات 107-127
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل پراکندگی و ارزیابی میزان دسترسی به کاربری های ورزشی بر پایه داده های شهر تهران انجام گرفت. روش تحقیق حاضر از نوع پژوهش های کاربردی و از نظر میزان نظارت بر متغیرها و تحلیل داده ها، توصیفی-تحلیلی بود.

    روش پژوهش: 

    برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار ARC GIS استفاده شد. ارزیابی توزیع و پراکنش فضاهای ورزشی به دو شکل روش تحلیل شبکه بر پایه دسترسی به فضاهای ورزشی و روش آنالیز آمار فضایی کانونی بر پایه وسعت فضاهای ورزشی انجام پذیرفت که اطلاعات مورد نیاز آن از شبکه راه های شهر تهران به منظور مدلسازی و طراحی شبکه دسترسی شهر تهران نقشه فضاهای ورزشی شهر تهران به عنوان مرکز خدمات بر روی شبکه دسترسی شهر تهران، نقشه کاربری اراضی شهری مناطق 22 گانه کلانشهر تهران به ویژه کاربری مسکونی و سایر دادهای جغرافیای مربوط به مرز مناطق شهر تهران استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که منطقه 10با 86 درصد بالاترین محدوده خدمات دهی فضای ورزشی و بعد از آن مناطق 6، 14، 8 و 3 به ترتیب با 84، 80، 79، و 77 درصد در رده های بعدی قرار می گیرند. مناطق 21 و 22 با وجود سرانه بالای فضای ورزشی، دارای کمترین محدوده خدمات دهی فضای ورزشی اند و مناطق 18، 5 و 4 به ترتیب با 35، 43 و 57 درصد دارای کمترین سرویس دهی هستند. در منطقه 21 تنها 43 درصد از سطح کاربری مسکونی در محدوده خدمات دهی فضاهای ورزشی واقع شده و بعد از آن مناطق 22 و 5 کمترین مطلوبیت را دارا هستند. منطقه 8 با 96 درصد و منطقه 10 با 99 درصد بالاترین نسبت سطح کاربری مسکونی در محدوده خدمات فضاهای ورزشی را دارند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق، داشتن سرانه ورزشی بالا لزوما مستلزم استفاده بیشتر و دسترسی بیشتر نیست و در حقیقت، امکانات اصلی ورزشی شهر تهران در مناطقی واقع شده اند که میزان دسترسی به آنها نسبتا کم است.

    کلیدواژگان: دسترسی بهینه، تحلیل شبکه، تحلیل فضایی، فضاهای ورزشی، شهر تهران
  • مهرداد احمدی*، یاسمین مولانا صفحات 128-149
    مقدمه

    اگرچه تصویر رسانه ای از ورزش در رسانه های مختلف داخلی و خارجی تصویری مردانه است، بسیاری از زنان با گسترش توانایی خود در رشته های مختلف ورزشی موفق شده اند برداشت ها از توانایی بدنی زنان را تغییر دهند. با این حال همچنان در ایران ورزش قهرمانی بانوان مورد توجه رسانه ها نبوده و پوشش رسانه ای وضعیت مطلوبی ندارد که این وضعیت، شرایط رشد و توسعه ورزش زنان را دچار پیچیدگی های بسیاری می کند.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش با هدف شناسایی الگوی پوشش رسانه ای ورزش قهرمانی بانوان در ایران با استفاده از روش کیفی داده بنیاد برگرفته از نظریه اشتراوس و کوربین انجام گرفت. با توجه به استفاده از رویکرد هدفمند و به کارگیری معیار اشباع نظری، مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 22 نفر از متخصصان ورزش زنان انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق موانع فرهنگی، فقدان بازاریابی ورزشی، جامعه پذیری و نبود راهبرد برنامه سازی در رسانه را به عنوان عوامل علی شناسایی کرد. در این تحقیق همچنین شرایط زمینه ای سقف شیشه ای، عوامل مداخله گر سیاسی، ایدیولوژیکی، عوامل قانونی-اجرایی شناسایی شد و فقدان راهبرد بازاریابی ورزشی، آنتی فمینیسم ورزشی به عنوان راهبرد و فرهنگ سازی، اخلال در مدیریت ورزشی، فرصت سازی در رسانه های اجتماعی به عنوان پیامدهای پوشش فعلی رسانه ای ورزش زنان به دست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه رسانه های جمعی برنامه و راهبرد مشخص و مطلوبی برای نمایش ورزش زنان ندارند، رسانه های اجتماعی جایگاه ویژه ای برای زنان ورزشکار پیدا کرده و توانسته اند زنان را در معرفی الگوی ورزش زنان، جذب مخاطب، ایجاد انگیزه، معرفی رشته های ورزشی و پیگیری رویدادهای ورزشی زنان تا میزان مشخصی به مقصود خود برسانند.

    کلیدواژگان: پوشش رسانه ای، رسانه های اجتماعی زنان ورزشکار ایرانی، ورزش قهرمانی
  • مهدی بشیری*، صبا دیبائی، بهبود یاری قلی، رسول فرجی، سپیده شبانی صفحات 150-174
    مقدمه

    با توجه به استفاده گسترده از آموزش مجازی در دانشگاه های کشور، ضرورت ادامه آموزش در قالب آموزش الکترونیک در بحران کرونا، به عنوان روش جایگزین آموزش حضوری و همچنین بهره گیری از تجارب و دیدگاه استادان در راستای بهبود کیفیت و کمیت آموزش الکترونیک در آینده، سبب شد تا مطالعه ای با عنوان واکاوی تجارب استادان علوم ورزشی از چالش ها و رهاوردهای آموزش مجازی در دوره همه گیری کرونا طراحی و اجرا شود.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و طرح پدیدارشناسانه توصیفی صورت گرفت. مشارکت کنندگان در پژوهش، استادان علوم ورزشی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان بودند که به روش نمونه گیری هدفمند ملاک مدار انتخاب شدند. فرایند مشارکت در پژوهش، تا زمان اشباع داده ها ادامه پیدا کرد. به منظور گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته عمیق و برای تحلیل محتوای داده های کیفی از روش کلایزی استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس تحلیل تجارب مشارکت کنندگان، پنج تم اصلی (ناکارامدی تدریس دروس عملی، نبود بسترهای مورد نیاز آموزش مجازی، ضرورت توجه به ملاحظات حین تدریس، کیفیت ارزشیابی و رهاوردهای آموزش مجازی) و 26 مضمون مشخص شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها مشخص شد تدریس آنلاین دروس عملی، از مطلوبیت کافی برخوردار نیست، ازاین رو پیشنهاد می شود از شیوه های جایگزین و مکمل منطبق با اهداف آموزشی فراگیران در این دروس با رعایت پروتکل های بهداشتی استفاده شود. همچنین با توجه به ضعف بسیار در سامانه های آموزش مجازی، بهتر است زیرساخت ها تقویت شده و از سامانه های مناسب تری استفاده شود.

    کلیدواژگان: ادراک استادان، آموزش مجازی، تحلیل محتوا، علوم ورزشی، کووید 19
  • اسری ارشاد، مریم عزیزیانی، احمد محمودی* صفحات 175-194
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر در توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان- یک مدل زمینه ای صورت گرفت و از روش پژوهش کیفی و استراتژی داده بنیاد برمبنای رویکرد استراوس و کوربین (روش نظام مند) انجام شد.

    روش پژوهش: 

    روش انجام پژوهش حاضر، کیفی بود که برای ساخت مدل مفهومی پژوهش از روش نظریه داده بنیاد استفاده شد و از طرح سیستماتیک استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش کلیه صاحب نظران مطلع با حوزه توسعه ورزش و فعالیت های بدنی کودکان بودند که در دو گروه علمی و اجرایی قرار داشتند. نمونه گیری به صورت هدفمند  انجام شد که با 16 مصاحبه، اشباع نظری صورت گرفت. در نهایت، اطلاعات به دست آمده از مصاحبه در نرم افزار مکس کیو دی ای (MAXQDA)  نسخه 2020 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش حاکی از شناسایی 3 مقوله اصلی در حوزه شرایط علی (عامل خانوادگی، عامل سلامتی و عامل روابط اجتماعی) و 5 مورد در شرایط زمینه ای (زمینه فردی و خانوادگی، زیرساختی و تجهیزاتی، حمایتی، اقتصادی و مدیریتی) 5 مورد در شرایط مداخله گر (نیروی انسانی، سازمانی، فعالیت های رسانه ای، کنترل و ارزشیابی و قانون گذاری) 7 راهبرد (اماکن و تجهیزات ورزشی، ارزیابی و کنترل، نیروی انسانی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی، تشویقی و انگیزشی، مالی و سازمانی) و 5 پیامد (جسمی و روحی، اجتماعی، تربیتی، آموزشی و توسعه ورزش قهرمانی) می‎ باشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد با توجه به عوامل شناسایی شده در توسعه ورزش و فعالیت بدنی در دوران کودکی و تلاش برای ارتقای فرهنگ، ورزش می تواند برخی از معضلات را در حیطه ورزش کودکان  حل نماید و جامعه را به سمت زندگی سالم سوق دهد.

    کلیدواژگان: توسعه ورزش، روابط اجتماعی کودکان، زمینه فردی و خانوادگی، سلامتی کودکان
  • مهدی گودرزی*، محسن حمیدی، اشکان بهروزی صفحات 195-213
    مقدمه

    تحقیق پیش رو با هدف کلی طراحی سناریوی مطلوب توسعه ورزش ترای اتلون در ایران انجام گرفت.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی، به صورت آمیخته متوالی اکتشافی (کیفی- کمی) و میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را اساتید مدیریت ورزشی، مدیران فدراسیون ترای اتلون و هیات های استانی ترای اتلون تشکیل می دهد. حجم نمونه در بخش کیفی تا اشباع اطلاعاتی تعیین و در بخش کمی با توجه به جدول کوکران حجم نمونه (73 نفر) تعیین شد. ابزار تحقیق در بخش کیفی شامل مصاحبه های ساختار یافته و در بخش کمی، پرسشنامه حاصل از بخش کیفی بود که روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط اساتید و متخصصان مدیریت ورزشی تایید شده و برای روایی سازه آن نیز از تحلیل عاملی استفاده شد. پایایی پرسشنامه نیز در یک مطالعه مقدماتی بر روی 30 نفر از اعضای جامعه و محاسبه آلفای کرونباخ تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی اکتشافی و برای اولویت بندی پیشران های شناسایی شده از آزمون فریدمن با کمک نرم افزار SPSS نسخه 23 استفاده شد.

    یافته ها

    الگوی پیشران های توسعه ورزش ترای اتلون در ایران متشکل از 9 عامل تحول فرایندهای مدیریتی، توجه رسانه ها، فرایند استعدادیابی، همگانی شدن ورزش ترای اتلون، تجهیزات و زیرساخت ها، نیروی انسانی، عوامل اقتصادی و سیاسی، عوامل ساختاری و در نهایت فرایندهای کسب قهرمانی است.

    نتیجه گیری

    مدل سناریوهای امکا ن پذیر، محتمل و دلخواه توسعه ترای اتلون کشور می تواند به عنوان راهنمای مناسبی برای مسیولین این فدراسیون و هیات های استانی عمل نماید.

    کلیدواژگان: توسعه ورزش، طراحی سناریو، ورزش ترای اتلون
  • احسان حسن نژاد شاندیز، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، سید مرتضی عظیم زاده صفحات 214-231

    مفهوم برند امروز خیلی بیشتر از خاستگاه اصلی اش عمومیت یافته و دیگر فقط منحصر به خدمات، کالاها و حتی شرکت ها نیست، بلکه پدیده جدیدی به نام برندسازی شخصی ظاهر شده است. برند شخصی توسعه یافته، منافع مادی و معنوی فراوانی را برای ورزشکاران حرفه ای به همراه دارد، از این رو شناسایی عوامل موثر بر هویت ورزش شهروندی در ایران ضروری است. هدف از این پژوهش بهره گیری از رویکرد نظریه داده بنیاد در جهت طراحی مدل مفهومی برند ورزش شهروندی در ایران است. پژوهش حاضر بر اساس اهداف پژوهش، از نوع اکتشافی، روش انجام آن توصیفی- تحلیلی و روش جمع آوری داده ها در آن بصورت میدانی بود. این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی و با به کارگیری روش نظریه داده بنیاد انجام گرفت. در پژوهش حاضر، از مصاحبه های نیمه ساختار یافته به عنوان ابزار گردآوری داده ها استفاده شد و نمونه گیری با استفاده از روش گلوله برفی تا مرز اشباع انجام شد که در مجموع 20 نفر در مصاحبه شرکت کردند. بر اساس یافته ها، پس از انجام سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری انتخابی و کدگذاری نظری، عناصر اثر گذار بر هویت برند ورزش شهروندی مشخص شدند.

    کلیدواژگان: ابعاد هویت، برند ورزشی، مدل مفهومی، ورزشهای شهروندی، هویت برند
  • عابد محمودیان*، سعید صادقی بروجردی، برادلی جی بیکر صفحات 232-250
    مقدمه

    تهدید هویت تیمی حوزه جدیدی در ادبیات مدیریت و بازاریابی ورزشی است که به تازگی مورد توجه محققان این حوزه قرار گرفته است. در این زمینه پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل تهدیدکننده هویت تیمی هواداران تیم ملی فوتبال انجام پذیرفت.

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کیفی و به صورت تحلیل مضمون بوده و جامعه آماری شامل هواداران تیم ملی بودند که صفحه اینستاگرام فدراسیون فوتبال را دنبال می کردند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود و مصاحبه عمیق با 16 شرکت کننده تا اشباع نظری صورت گرفت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از تکنیک کدگذاری و نرم افزار ان ویوو استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد عوامل تهدیدکننده هویت تیمی هواداران تیم ملی در هفت مضمون؛ ضعف مدیریت مالی، ضعف مدیریت اجرایی و مدیریت نامشروع فدراسیون، انتخاب نامناسب بازیکنان، انتخاب نامناسب کادر فنی، برند ضعیف بازیکنان دعوت شده و عملکرد ضعیف تیم دسته بندی می شوند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش از یک طرف، شکاف علمی عظیم ادبیات تهدید هویت تیمی در تحقیقات داخلی و خارجی را برطرف می کند و از طرف دیگر، مدیران می توانند به اقدامات نامناسب و نقاط ضعف خود در زمینه تهدید هویت تیمی هواداران تیم ملی پی ببرند و راهکارها و راهبرد های موثری را در دستور کار خود قرار دهند تا حداقل بتوانند تعداد و میزان این عوامل را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: تحلیل مضمون، تهدید هویت، تیم ملی، هواداران فوتبال، هویت تیمی
  • سید بهادر زکی زاده*، مهدی کهندل صفحات 251-267
    مقدمه

    هدف از این تحقیق، شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر سیاستگذاری بدمینتون نخبه ایران بود.

    روش پژوهش: 

    جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی خبرگان مدیریتی بدمینتون کشور و در بخش کمی اعضای خانواده بدمینتون (اعضای فدراسیون، هیات های استانی، روسای هیات های شهرستان و مربیان) بودند که در هریک از جامعه های آماری تعداد نمونه مورد نیاز انتخاب شدند. در این تحقیق برای شناسایی عوامل موثر بر سیاستگذاری نخبگان بدمینتون از روش دلفی فازی استفاده شد.

    یافته ها

    بر این اساس عوامل زیر به نام های حمایت مالی از ورزش نخبه در بدمینتون، داشتن دیدگاه یکپارچه در بین سازمان های ذی ربط، مشارکت عمومی در بدمینتون، توسعه سیستم استعدادیابی در بدمینتون، حمایت همه جانبه از ورزشکاران فعال و بازنشسه بدمینتون، امکانات تمرینی مناسب برای ورزشکاران نخبه، رشد و توسعه مربیان بدمینتون، شرکت در رقابت های ملی و بین المللی بدمینتون و توسعه تحقیقات علمی در بدمینتون شناسایی شدند. به منظور اولویت بندی عوامل موثر بر سیاستگذاری نخبگان بدمینتون از روش های تصمیم گیری چندشاخصه (MADM) و تکنیک کپ لند استفاده شد. بر این اساس از بین مولفه های تحقیق حمایت مالی از ورزش نخبه در بدمینتون مهم ترین عامل تاثیرگذار است.

    نتیجه گیری

    سیستم بدمینتون نخبه ایران به شدت مداخله ای، متمرکز، بوروکراتیک و به شدت رسمی، ولی بی ثبات است. به نظر می رسد سیستم بدمینتون نخبه ایران در جهت معکوس در حال حرکت است و به سمت تمرکز بیشتر و تقویت مدیریت توسط دولت می رود.

    کلیدواژگان: بدمینتون، دلفی فازی، روش های تصمیم گیری چندشاخصه، سیاستگذاری، ورزش نخبه
  • علی قربان رستمی*، امید صفری، کاملیا عبدی، احمد ترکفر صفحات 268-281
    مقدمه

    این پژوهش با هدف واکاوی پدیدارشناختی پیامدهای خطاهای شناختی مدیران ورزشی با کاربست مدل سه شاخگی است.

    روش شناسی: 

    تحقیق حاضر از جمله تحقیقات کیفی بود که به صورت میدانی اجرایی شد. روش کیفی مورد استفاده در تحقیق حاضر از نوع پدیدارشناسی بر پایه مدل سه شاخگی بود. مشارکت کنندگان در تحقیق حاضر شامل افرادی بودند که در محیط سازمان ورزشی؛ پدیده خطاهای شناختی مدیران را درک و این مسیله را تجربه کرده اند. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. به منظور تجزیه وتحلیل داده های کیفی، از تحلیل موضوعی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد در شاخه ساختاری مفاهیم اصلی شامل قوانین و مقررات، جنبه های تصمیم گیری، سیستم های اقتصادی و سیستم های مدیریتی شناسایی شد. به صورتی که 21 پیامد ناشی از خطاهای شناختی مدیران در سازمان های ورزشی در شاخه ساختاری شناسایی شد. نتایج نشان می دهد در شاخه محتوایی مفاهیم اصلی شامل جنبه های انگیزشی، جنبه های رفتاری، جنبه های روانی و ضعف محتوایی شناسایی شد. به صورتی که 16 پیامد ناشی از خطاهای شناختی مدیران در سازمان های ورزشی در شاخه محتوایی شناسایی شد. نتایج نشان داد در شاخه زمینه ای مفاهیم اصلی شامل جنبه های محیطی، جنبه های فرهنگی و جنبه های ارزشی شناسایی شد. به صورتی که 12 پیامد ناشی از خطاهای شناختی مدیران در سازمان های ورزشی در شاخه زمینه ای شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق حاضر پیشنهاد می شود تا با ایجاد حمایت های تصمیم گیری در جهت کاهش آثار خطاهای شناختی و همچنین وجود برنامه های عملیاتی در سازمان های ورزشی به منظور کنترل خطاهای شناختی شرایطی جهت بهبود کنترل خطاهای شناختی مدیران ورزشی را فراهم کرد.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، خطاهای شناختی، مدیران ورزشی
  • میثم شیراوند*، حسین اکبری یزدی، محمدحسن پیمان فر صفحات 282-298
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر بازاریابی رابطه مند بر رضایت مندی مشتریان مجموعه های ورزشی شهر تهران با میانجی اعتماد به برند و قدرشناسی مشتریان بود.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش همه مشتریانی استفاده کننده از مجموعه های ورزشی تهران بودند. نمونه آماری (471 نفر) به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های سرمایه گذاری بازاریابی رابطه مند و قدرشناسی مشتریان، اعتماد به برند و رضایت مندی مشتریان بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار PLS و SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اعتماد به برند اثر معناداری بر رضایت مندی مشتریان دارد؛ همچنین سرمایه گذاری در بازاریابی رابطه مند بر اعتماد به برند، رضایت مندی و قدرشناسی مشتریان اثر معناداری داشت. اما قدرشناسی مشتریان بر رضایت مندی مشتریان اثر معناداری نداشت. اثر متغیر سرمایه گذاری در بازاریابی رابطه مند بر رضایت مندی مشتریان از طریق میانجی گری اعتماد به برند معنا دار بود، اما از طریق میانجی قدرشناسی مشتریان معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش می توان گفت که اعتماد به برند نقشی اساسی در ایجاد وفاداری برند مصرف کننده دارد و این ذهنیت می تواند از طریق اعتماد به برند به رضایت مندی و وفاداری استفاده کننده های مجموعه ورزشی منجر شود، ازاین رو توجه به عوامل یادشده می تواند به عنوان الگویی برای درک رفتار مشتریان جهت افزایش رضایت و وفادار کردن مشتریان ورزشی شود.

    کلیدواژگان: اعتماد به برند، رضایت مندی، سرمایه گذاری در بازاریابی رابطه مند، قدرشناسی مشتریان، مجموعه ورزشی
  • عبدالرزاق علگم، مهدی سلیمی*، محمد سلطان حسینی صفحات 299-316
    مقدمه

    در آمیخته بازاریابی قیمت تنها عاملی است که ایجاد درآمد می کند و تعیین قیمت مناسب در هر زمینه ای می تواند به یک جریان پایدار درآمد منجر شود، ازاین رو هدف تحقیق حاضر، شناسایی و تحلیل پیشران های موثر بر قیمت گذاری بازیکنان حرفه ای در لیگ برتر فوتبال عراق بود.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش حاضر آمیخته و طرح آن از نوع همسوسازی بود. جامعه آماری تحقیق را صاحب نظران تشکیل می دادند که به صورت هدفمند و مبتنی بر اشباع نظری 15 نفر از آنها انتخاب شدند. به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات کیفی از سه فرایند همپوش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری نظری و در بخش کمی از تحلیل دیمتل استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد 47 مفهوم نهایی، 11 مقوله فرعی با نام های سرمایه انسانی، کارایی باشگاه، عملکرد ورزشی، تاثیرات زمانی، عوامل جغرافیایی، ویژگی های لیگ، رفتار بازیکن، ارزش اجتماعی، قوانین نقل و انتقالات، حاکمیت شرایط و عوامل مالی و چهار مقوله اصلی به نام های ویژگی های بازیکن، ویژگی های باشگاه، عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی موثر بر قیمت گذاری بازیکنان فوتبال هستند. همچنین مشخص شد عوامل سرمایه انسانی، مالی و تاثیرات زمانی به ترتیب بیشترین تاثیر را در تبیین قیمت گذاری بازیکنان دارند.

    نتیجه گیری

    با اقتباس از آنچه بیان شد پیشنهاد می شود در ارزش گذاری بازیکنان فوتبال صرفا به یک فاکتور یا یک شاخص خاص تاکید نشود و سعی شود از همه جهات بحث ارزش گذاری و قیمت گذاری بررسی و دنبال شود.

    کلیدواژگان: باشگاه های ورزشی، بازیکنان فوتبال، قیمت گذاری، ویژگی های بازیکن، ویژگی های باشگاه
  • مهدی سید علی، فرشاد امامی*، سید جعفر موسوی صفحات 317-332
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل خصوصی سازی اماکن و فضاهای ورزشی شهرداری تهران بود.

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق به صورت کیفی و با استفاده از طرح نظام مند نظریه داده بنیاد انجام گرفت و برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران، مسیولان اجرایی، استادان و صاحب نظران اماکن و فضاهای ورزشی سازمان ورزش شهرداری تهران است که در زمینه موضوع تحقیق اعم از خصوصی سازی اماکن ورزشی، سرمایه گذاری و بازاریابی تخصص لازم را داشتند، بودند که 15 نفر برای انجام مصاحبه و کسب اطلاعات لازم در ارتباط با موضوع مورد تحقیق به شکل کاملا غیراحتمالی و با بهره گیری از تکنیک های هدفمند نظری و گلوله برفی انتخاب شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد.

    یافته ها

    158 گزاره مفهومی اولیه با 11 مقوله در قالب ابعاد شش گانه مدل پارادایمی، شامل شرایط علی (دو مقوله شرایط اماکن و شرایط مدیریتی)، پدیده اصلی (خصوصی سازی اماکن و فضاهای ورزشی)، راهبرد (دو مقوله اصلاحات و بازبینی و بهبود عملکرد)، ویژگی های زمینه ای (دو مقوله شرایط جامعه و شرایط فردی)، شرایط مداخله گر (دو مقوله عوامل بازدارنده و عوامل محرک) و پیامد (سه مقوله تحول در پیشبرد امور شهرداری ها، تحول در سطح کمی و کیفی اماکن و تحول در خدمت رسانی) شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: اماکن و فضاهای ورزشی، خصوصی سازی، روش کیفی، مدل، ورزش شهرداری
  • جلیل باوان پور، محمد نیکروان*، مظفر یکتایار صفحات 333-351
    مقدمه

    هدف این پژوهش آینده پژوهی پیشران های کلیدی حکمرانی شبکه ای ورزش ایران در افق 1414 بود.

    روش پژوهش: 

    راهبرد پژوهش حاضر آینده پژوهی و در سه گام انجام شده است. مشارکت کنندگان این پژوهش را صاحب نظران تشکیل می دادند. انتخاب این افراد به صورت هدفمند بود و بر مبنای معیار خبرگی 19 نفر انتخاب شدند. در این پژوهش برای گردآوری داده ها از ابزار مصاحبه و پرسشنامه و برای ممیزی پژوهش از شاخص های ارزشیابی لینکلن و گابا (1985) که شامل اعتبار، انتقال، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری بود استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش تحلیل مصاحبه (گام اول) از روش کدگذاری، در بخش تعیین میزان اهمیت و عدم قطعیت (گام دوم) از میانگین حسابی و در بخش آینده پژوهی (گام سوم) از روش تحلیل ساختاری با کمک نرم افزار میک-مک استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد آینده حکمرانی شبکه ای ورزش ایران در افق 1414 متاثر از 14 متغیر می باشد اما تنها چهار متغیر روابط بازیگران، مرکزیت شبکه، اجماع محوری و مدیریت شبکه پیشران های کلیدی هستند که آینده حکمرانی شبکه ای در ورزش را دستخوش تغییر می کنند.

    نتیجه گیری

    بنابراین نتیجه هم افزایی شبکه ای بین پیشران های نامبرده برای خلق آینده مطلوب در زمینه حکمرانی شبکه ای در ورزش ایران پیشنهاد می گردد. از طرفی پیشنهاد می شود از پیشران های شناسایی شده جهت ارایه سناریو استفاده شود.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، برنامه ریزی راهبردی، حکمرانی شبکه ای، عدم قطعیت، ورزش
  • رسول نظری*، مهران صیرفیان باب الدشتی، قاسم رحیمی صفحات 352-370
    مقدمه

     بحران به عنوان یک اختلال فوق العاده در عملیات استاندارد شناخته می شود که ایمنی و موفقیت یک سازمان را تهدید می کند. تا پیش از وقوع بحران، این فرصت وجود دارد که با پیش بینی و مدیریت بحران های احتمالی، از برخی آسیب های جدی، پیشگیری کرد. خلا پیش بینی آگاهانه بحران ها در فوتبال حرفه ای ایران، به چشم می آید. ازاین رو هدف این تحقیق، ارایه مدل پیش بینی آگاهانه بحران در فوتبال حرفه ای ایران است.

    روش پژوهش: 

    تحقیق حاضر از نوع کیفی است و با انتخاب رویکرد ساخت گرا از راهبرد داده بنیاد انجام شد. داده های این پژوهش که ماهیتی اکتشافی- بنیادی داشت، از طریق نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی و بر اساس مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با 19 نفر از خبرگان مدیریت ورزشی آشنا با بحث بحران در ورزش جمع آوری شد.

    یافته ها

    اشباع نظری کدهای باز، شروع کدگذاری متمرکز است؛ پس از آن محورهای اصلی مشخص شدند. بدین صورت که پس از حدود 197 جمله پیاده سازی شده از مصاحبه ها، پس از حذف موارد تکراری، 121 مفهوم اولیه و مقوله در کدگذاری اولیه،  سپس،  31 کد متمرکز به دست آمد و در نهایت در هفت کد محوری، مقوله های اصلی  ارایه شدند.

    نتیجه گیری

    ریشه همه بحران های احتمالی که احتمال وقوعشان در فوتبال حرفه ای ایران وجود دارد، باید مشخص شود و پس از آن باید آسیب شناسی هر بحران با در نظر گرفتن اینکه دنیای امروزی، سرشار از عدم قطعیت های گوناگون، پیچیدگی فراوان، ابهامات بسیار و نوسان های کنترل نشدنی است، انجام گیرد. پس از آن با تفکر پیش بینی آگاهانه، سناریوهای مختلف و مربوط به هر بحران، طراحی شود.

    کلیدواژگان: ریسک، پیش بینی، مدیریت بحران، ورزش حرفه ای، فوتبال
|
  • SAJAD SOROUSH *, Seyed Nasrolah Sajjadi, EBRAHIM ALIDOUST GHAHFARROKHI, MEHRZAD HAMIDI Pages 1-18
    Introduction

    The main objective of this research was to study the outcomes of brand globalization of the Iranian football pro-league.

    Methods

    In order to achieve the goal and according to the specialty of the subject, qualitative study was used by conducting in-depth interviews with the experts of this subject. The interviews were conducted using snowballing technique and ultimately 20 people (18 Iranian people and 2 foreigners) were interviewed. Finally, the data obtained from the interviews were analyzed by grounded theory method through three stages open, axial, and selective coding. 

    Results

    The consequences identified according to the internal and external conditions and the strategic globalization of the brand of Iran's premier football league showed 5 main areas and 32 categories. These areas included: political, economic, legal, structural and cultural-social development.

    Conclusion

    According to the research findings of the positive outcomes of brand globalization of the Iranian football pro-league, it is necessary for the country’s football managers as well as practitioners to provide the required conditions and platforms to move on the path to globalization.

    Keywords: Brand, Consequences, Globalization Premier League, Iranian football
  • Zeinab Mondalizade *, Habib Honari, Ehsan Shakeri Pages 19-34
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the experiences of sports science graduates working in sports clubs from the view-point of individual experience, environment, and learning in educational background.  

    Methods

    Depending on the nature of the research, descriptive phenomenological method was used. Participants in this study were graduates of sport sciences who had been engaged in sporting activities. In this regard, the use of snowball sampling and deep interviewing were used. Sampling continued to reach the theoretical saturation.

    Results

    Accordingly, 8 main themes were extracted: the need for patience, the effort to acquire knowledge and skills, the need for self-confidence, the psychological pressures, the rigidity of the business environment and the workload (obtaining a variety of licenses), the vacuum offered by the curriculum, the quality of engagement of faculty with students in educational processes, innovation in the business process, and the management processes of the faculties of the science of sport.

    Conclusion

    As a result of studying the attitudes and perceptions of graduates of sport sciences on the experiences gained, sport science and business environment showed that the attitudes of graduates to business management was having individual skills and attempts to acquire knowledge and innovation commensurate with the up-to-date changes in sport

    Keywords: Business environment, Curriculum, Graduated, phenomenology, Sports business, sports science
  • Khadijeh Pourzabih, Morteza Dousti *, Seid Mohamad Hosein Razavi Pages 35-55
    Introduction

    Identifying the economic components of Iran's sports outsourcing report.

    Methods

    The method of mixed exploratory research; and the method of data collection was field using semi-structured interviews with experts. The participants of the interview were all experts related to sports outsourcing in the country. The theoretical sampling method was purposeful. In the quantitative section, a researcher-made questionnaire was prepared according to the results obtained from the qualitative stage. The validity of the questionnaire was reviewed and approved by 10 professors. Cronbach's alpha reliability was reported as 0.926 in opportunities and 0.948 in challenges. Analyzes were done using structural data equation method by PLS Smart version.3 software.

    Results

    The economic components of outsourcing in the opportunities sector include income generation, the country's economic growth and national capital production, creating the principle of competitiveness, reducing costs, improving financial performance, expanding the variety of services and products, and in the challenges sector, it includes the government's desire to maintain income-generating areas and Outsourcing of sectors that are not very economical, oil-dependent economy in the Iranian government, non-assignment of tax and customs exemptions to the private sector were respectively identified as the most important economic components affecting outsourcing.

    Conclusion

    The results showed that the identified economic components have an effect on Iran's sports, so focusing on the identified components and developing a comprehensive and coherent plan for outsourcing will lead to economic progress in Iran's sports industry.

    Keywords: Delphi technique, Economic Components, Outsourcing, private sector, Public Sector
  • Mahnaz Poursalman *, Aboualfazl Farahani Pages 56-69
    Introduction

    The purpose of this study was to identify barriers to participation of the visually impaired and blind in physical activities in Qazvin. The research method is descriptive and causal and applied research.

    Methods

    The statistical population based on Krejcie and Morgan table included 1398 (N = 1930) blinds and visually impaired in Qazvin, 320 people were selected by regular random sampling. The research tool was a researcher-made questionnaire with 35 questions in 6 components, including individual, temporal, social, cultural, economic and geographical-spatial deterrents in a 5 Likert scale, the validity of which was approved after consultation and approval of 10 experts in this field. Its reliability was calculated to be 0.98 with Cronbach's alpha and distributed among the sample extracted from the statistical population. In this study, descriptive statistics and central indicators such as mean and dispersion indices such as standard deviation and inferential statistics by Kolmogorov-Smirnov test to show the distribution status and normality of data and T test to compare the differences between means and Friedman test were used to rank the indicators and influencing factors. Statistical analysis of this study was performed using SPSS software version 23.

    Results

    The results showed that economic, geographical-spatial, social, temporal, cultural and personal barriers create the greatest barriers to the participation of visually impaired and blind people in physical activities, respectively. Research also showed that there are statistically significant differences between prioritizing barriers to participation of visually impaired and blind people in physical activities.

    Conclusion

    If the country's officials want the growth and development of sports among the blind and visually impaired people, they should prevent the destructive consequences of not paying attention to this issue by paying special attention and planning for them. It is obvious that expanding the participation of the blind and partially sighted in physical activities requires the efforts of all officials, families and the individual himself in this field.

    Keywords: Blind, Low vision, Obstacles to participation, Physical Activity, Qazvin City
  • Mojtaba Joudi, Mahdi Naderi Nasab *, Rahim Ramezaninezhad, Vahid Moghadam Pages 70-87
    Introduction

    The aim of this study was to present a branding model of Iranian sportswear industry using data-based theory.

    Methods

    The research method is qualitative with a systematic analysis approach. The statistical population included all senior managers of sports production companies, university professors in the field of sports management and marketing, and scientific documents and resources. A sufficient number of statistical samples based on theoretical saturation were available and purposefully selected (16 people and 24 documents). The research instruments included systematic library study and semi-structured interviews; the validity of the instrument was assessed using desirable qualitative validation methods (content validity). Coding and conceptual framing methods were used to analyze the findings.

    Results

    Conceptual framework of sportswear brand in Iran in 14 general areas including brand capability, brand characteristics, brand competitive advantage, brand love, market developments, economic weakness, sportswear branding, brand reconstruction, social media branding, brand creativity and innovation is the rotation of the sports economy, promoting brand value, improving brand performance and brand loyalty.

    Conclusion

    The framework presented in this study creates an understanding of the dimensions of the sportswear brand based on its relationship with a set of different activities. Based on this framework, it is possible to make an objective assessment of the level of management activities in each sports production company and provide scientific information on the appropriate measures that sports organizations should take for branding.

    Keywords: Brand, Promoting brand Sportswear, Sports Products, sports goods
  • Mahmoud Bahremand, Mohammad Keshtidar, Mina Mostahfzian *, Jahangir Karimian Pages 88-106
    Introduction

    Brand is one of the most important intangible assets that has been recently noticed. A brand is like a floating iceberg; you can only see a small part of it floating above the surface of the water, which represents the things that have been associated with the brand over time; but the important parts that indicate the strength of the brand are out of sight and underwater. The purpose of this study was to model the factors affecting the branding of personality traits of sports volunteers in Iranian university sports events.

    Methods

    The research is applied in terms of purpose, descriptive-analytical in terms of goal method, and mixed exploratory research (quantitative and qualitative) in terms of implementation method.The interview process continued until the data reached theoretical saturation, with 15 interviews with experts, including sports event organizers, people who have volunteered at university sports events, and professors with personal branding experience.The statistical community consisted of qualitative experts, including organizers of sporting events, professionals who have volunteered and been promoted to academic sporting events, and professors who have worked in the field of personal branding. The statistical population in a small part included all people who had a history of volunteering in sports and the organizers and officials of sports event committees. The available sampling method was selected and 216 questionnaires were distributed electronically. PLS software was used to evaluate the fit of the path-structural model.

    Results

    The results of the research model showed that causal conditions, background conditions, and intervening conditions had a positive and significant effect on personality branding of sports volunteers that the share of background conditions with a standard effect coefficient of 0.487 was higher than other factors.

    Conclusion

    By implementing the swimming strategies from the present study, we can see an increase in self-confidence and promotion of the position of sports volunteers, as well as improvement and efficiency in holding and managing sports events.

    Keywords: Academic sports, Branding, event management, Sports Personalities, Sports volunteers
  • Aram Moradi *, Seyed Nemat Khalifeh, Alireza Dabir Pages 107-127
    Introduction

    The aim of this study was to analyze the dispersion and evaluate the level of access to sports uses based on data from Tehran

    Methods

    The method of the present research was applied and was descriptive-analytical in terms of monitoring variables and data analysis. ARC GIS software was used for data analysis. Evaluation of distribution and distribution of sports spaces was done in two ways: network analysis method based on access to sports spaces and focal spatial statistics analysis method based on the size of sports spaces

    Results

    All results showed that District 10 to 86 percent, the highest level of sport's coverage area and then the 6, 14, 8 and 3 respectively with 84, 80, 79, and 77 percent in the next category were located. Regions 21 and 22 were not well distributed despite high per capita sports area with minimum coverage level of service sports space. After this, regions 18, 5 and 4, respectively 35, 43 and 57 percent of the least important loss of service. In the region of 21 only 43 percent of the residential land use sports spaces located in the service area. And then 22 and 5 least favorite areas in the distribution of its sports spaces. Regions 8 with 96% and District 10 to 99% have the highest proportion of residential land use in the coverage of sports spaces.

    Conclusion

    According to the results of this study, having a high per capita sport does not necessarily require more use and more access. In fact, the main sports facilities in Tehran are located in areas where the opportunity to visit them is relatively small.

    Keywords: network analysis, Optimal access, Spatial Analysis, Sport spaces Tehran
  • Mehrdad Ahmadi *, Yasamin Molana Pages 128-149
    Introduction

      Many women have expanded their abilities in diverse sports. However, these achievements could not have impacted the media coverage of professional women's sports in Iran and it is still not appropriate.

    Methods

    Therefore, the purpose of this study was to identify the sport of women's championship media coverage pattern in Iran using a qualitative Grounded method based on the theory of Strauss and Corbin (1998). Due to the purposeful use and application of theoretical saturation criteria, semi-structured interviews were conducted with 22 women sports specialists.

    Results

      The research findings highlighted that several factors contribute to the mismanagement of women's sports. These factors include cultural barriers, the absence of effective sports marketing, socialization issues, and a lack of well-defined programming strategies within the media. The study identified contextual factors like the existence of a glass ceiling, and political, ideological, and legal-executive interventions as further contributing conditions. It was observed that national mass media employs strategies like the absence of sports marketing and the promotion of sports antifeminism when covering female sports. Consequently, the mismanagement of women's sports can be traced back to a shortage of media coverage. This lack of media coverage is seen as fostering a culture that opposes women's rights. In contrast, social media emerges as a potential platform for the promotion of women's sports.

    Conclusion

    Due to the lack of media representation, Iranian female athletes have turned to social media as a valuable platform for personal branding, boosting their motivation, expanding their fans, and attracting potential investors.

    Keywords: championship sports, Iranian Female Athletes, Media coverage, Social media
  • Mahdi Bashiri *, Saba Dibaei, Behboud Yarigholi, Rasoul Faraji, Sepideh Shabani Pages 150-174
    Introduction

    Given the widespread use of virtual education in the universities, the need to maintain education in the form of e-learning during the COVID-19 pandemic as an alternative to in-person education, as well as the use of the experiences and perspectives of professors to improve the quality and quantity of e-learning in the future, has led to a study entitled "exploring the experiences of sports science professors with the challenges and achievements of virtual education during the coronavirus pandemic".

    Methods

    The study was descriptive phenomenological research with qualitative approach. Participants in the study were professors of sports science at Azarbaijan Shahid Madani University who were selected through a convenience sampling method. The participants’ contribution was preceded until the data collection was completed. In order to collect data, in-depth semi-structured interview was used and to analyze qualitative data Colaizzi's method was used.

    Results

    Based on the analysis of participants' experiences, 5 main categories (inefficiency of teaching practical courses, lack of necessary virtual teaching infrastructure, the need to pay attention to teaching considerations, quality of evaluation and e-learning outcomes) and 26 sub-categories were identified.

    Conclusion

    According to the findings, it was found that e-learning of practical courses was not desirable; therefore, it is recommended that more sufficient alternative and complementary methods complying with the educational goals be applied alongside consideration of health care protocols.

    Keywords: Covid 19, online learning, professors Perception, Qualitative Content Analysis, Sport Sciences
  • Asra Ershad, Maryam Aziziani, Ahmad Mahmoudi * Pages 175-194
    Introduction

    The current research was conducted with the aim of identifying the effective factors in the development of children's sports and physical activity -a contextual model and was conducted using the qualitative research method and data-based strategy based on Strauss and Corbin's approach (systematic method).

    Methods

    The method of conducting the current research was qualitative, which was used to build the conceptual model of the research using the foundational data theory method and a systematic design. The statistical population of the research was all the experts who were knowledgeable in the field of children's sports development and physical activities, who were in two scientific and executive groups. Sampling was done in a targeted manner, and theoretical saturation was achieved with 16 interviews. Finally, the information obtained from the interview was analyzed in MAXQDA software version 2020.

    Results

    The results of this research indicate the identification of 3 main categories in the field of causal conditions (family factor, health factor and social relations factor) and 5 cases in contextual conditions (individual and family, infrastructural and equipment, support, economic and managerial conditions). Intervenor (manpower, organization, media activities, control and evaluation and legislation) 7 strategies (sports facilities and equipment, evaluation and control, human power, culture and information, encouragement and motivation, financial and organization) and 5 consequences (physical and mental, social, educational, educational and development of championship sports).

    Conclusion

    It seems that considering the identified factors in the development of sports and children's activities in childhood and trying to promote sports culture, it can solve some problems in the field of children's sports and lead the society to a healthy life.

    Keywords: Background, Children's health, Children's social relations, Development of sports, Individual, family
  • Mehdi Goodarzi *, Mohsen Hamidi, Ashkan Behrouzi Pages 195-213
    Introduction

    The present study was conducted with the general aim of designing and explaining the optimal scenario for the development of triathlon in Iran.

    Methods

    This descriptive-survey type of research has been conducted in a mixed sequential exploratory (qualitative-quantitative) and field study. The statistical population of the research consists of professors of sports management, triathlon federation managers and provincial triathlon boards. The sample size was determined in the qualitative part until information saturation, and in the quantitative part, the sample size (73 people) was determined according to Cochran's table. The research tool in the qualitative part included structured interviews, and in the quantitative part, a questionnaire was obtained from the qualitative part. The form and content validity of the questionnaire was confirmed by professors and sports management experts, and factor analysis was used for its structural validity. The reliability of the questionnaire was also confirmed in a preliminary study on 30 community members and Cronbach's alpha calculation. Exploratory factor analysis was used to analyze the data, and Friedman's test was used to prioritize the identified drivers with the help of SPSS version 23 software.

    Results

    The model of drivers for the development of triathlon sport in Iran consists of 9 factors of transformation of management processes, media attention, talent search process, popularization of triathlon sport, equipment and infrastructure, human power, economic and political factors, structural factors and finally the processes of winning championships. Is.

    Conclusion

    a model of feasible, probable and desirable scenarios for the development of the country's trout was developed and presented, which can serve as a good beacon for the officials of this federation and provincial delegations.

    Keywords: Development, Scenario, Triathlon
  • Ehsan Hassannezhad Shandiz, Mohammad Reza Esmaeilzadeh Ghandehari, Seyyed Morteza Azim Zadeh Pages 214-231
    Introduction

    Today, the concept of brand has been publicized more than its origin. It is no longer restricted to services, goods, and companies and has developed into a new phenomenon called personal branding. A developed personal brand has many material and spiritual benefits for professional athletes and as such, it is necessary to identify the factors affecting the citizenship sports in Iran.

    Methods

    This research aimed to design a conceptual model of brand identity of citizenship sport in Iran through the grounded theory approach. Based on the objectives of the research, the research type is explorative and done through a descriptive-analytic method. The data were collected by library and field research. This research is qualitative and based on the grounded theory, in which the data collection tools were semi-structured interviews, and snowball sampling leading to saturation was utilized.

    Results

    A total of 20 individuals participated in the interview. Based on the findings, after three stages of open coding, selective coding, and theoretical coding, the factors affecting the brand identity of citizenship sports were determined.

    Conclusion

    through the nature of branding, the possibility of progress and development can be provided and the ground for improving the state of citizen sports can be provided in a favorable way.

    Keywords: brand identity, Citizenship sports, Iran
  • Abed Mahmoudian *, Saeed Sadeqi Broujerdi, Bradley J Baker Pages 232-250
    Introduction

    Threatening team identity is a new field in the literature of sports management and marketing that has recently been considered by researchers in this field. In this regard, the present study was conducted with the aim of identifying the factors threatening the team identity of national football team fans.

    Methods

    The method of the present research was qualitative research in the form of content analysis and the statistical population included national team fans that followed the Iranian Football Federation's Instagram page. The sampling method was purposeful and in-depth interviews were conducted with 16 participants until theoretical saturation. Coding technique and NVivo version 10 software were used to analyze the data.

    Results

    The results showed the factors threatening the team identity of national team fans in seven themes; weak financial management, poor executive management and illegitimate management of the federation, improper selection of players, improper selection of technical staff, poor brand of invited players and poor performance of the team are categorized.

    Conclusion

    The results of this study, on the one hand, eliminate the huge scientific gap in the literature threatening team identity in domestic and foreign research, and on the other hand, Managers can recognize their inappropriate actions and weaknesses in the field of threatening the team identity of national team fans and put effective strategies and strategies on their agenda to at least be able to reduce the number and amount of these factors.

    Keywords: Content analysis, Football fans, Identity Threat, National Team, Team identity
  • Seyed Bahador Zakizadeh *, Mahdi Kohandel Pages 251-267
    Introduction

    The aim of this study was identifiy and prioritize factors affecting elite Badminton policy in Iran.

    Methods

    This study was mixed method. In qualitive section, population of study were elite people in management of Badminton and in quantitative section, the Badminton Family (Federation members, board of Badminton in provinces, cities and coaches) which in both section appropriate sample were collected. In this study to identify factors affecting elite Badminton policy in Iran Fuzzy Delphi was used.

    Results

    According this method, these factors were identified: Financial support, Integrated approach to policy development, participation in Badminton, development system of Talent identification, integrated athletic and post-Career Support, training facilities, coaching provision & development, (Inter)national competition and Scientific research. To prioritize these factors, MADM and Copeland method were used. According to these methods, most important factor was financial support.

    Conclusion

    The elite Badminton system in Iran is heavily interventionist, centralized, bureaucratic and highly formal but unstable. The elite badminton system in Iran seems to be moving in the opposite direction, moving toward more concentration and government-led management.

    Keywords: Elite Sport Policy, badminton, Fuzzy Delphi, MADM
  • Ali Ghorban Rostami *, Omid Safari, Kamelia Abdi, Ahmad Turkfar Pages 268-281
    Introduction

    This research aimed to analyze the phenomenological consequences of sports managers' cognitive errors using the three-pronged model.

    Methodology

    The current research was one of the qualitative researches that was carried out in the field. The qualitative method used in this research was phenomenological based on the three-pronged model. The participants in the current research included people who are in the environment of the sports organization; They have understood the phenomenon of managers' cognitive errors and have experienced this problem. The data collection tool in this research was a semi-structured interview. In order to analyze qualitative data, thematic analysis was used.

    Findings

    The results of this research show that the main concepts including laws and regulations, decision-making aspects, economic systems and management systems were identified in the structural branch. Thus, 21 consequences of managers' cognitive errors in sports organizations were identified in the structural branch. The results of the present research show that in the content branch, the main concepts including motivational aspects, behavioral aspects, psychological aspects and content weakness were identified. Thus, 16 consequences of managers' cognitive errors in sports organizations were identified in the content category. The results of this research show that the main concepts including environmental aspects, cultural aspects and value aspects were identified in the contextual branch. Thus, 12 consequences of managers' cognitive errors in sports organizations were identified in the relevant field.

    Conclusion

    According to the results of the present research, it is suggested providing decision-making support to reduce the effects of cognitive errors, as well as the existence of operational plans in sports organizations to control cognitive errors, to improve the control of cognitive errors of sports managers.

    Keywords: phenomenology, Cognitive Errors, Sports Managers
  • Meysam Shiravand *, Hossein Akbari Yazdi, Mohammad Hassan Peymanfar Pages 282-298
    Introduction

    The aim of the present study was to investigate the effect of relational marketing on the satisfaction of customers of sports complexes in Tehran with the mediation of brand trust and customer appreciation.

    Research method

    The purpose of this research was applied and descriptive-survey. The statistical population of the research included all customers using sports complexes in Tehran. The statistical sample (471 people) was selected as available. The research tools included questionnaires related to marketing investment and customer appreciation, brand trust and customer satisfaction. PLS and SPSS software were used for data analysis.

    Findings

    The results showed that brand trust has a significant effect on customer satisfaction; Also, investing in relational marketing had a significant effect on brand trust, customer satisfaction and appreciation. But customer appreciation had no significant effect on customer satisfaction. The variable effect of investment in relational marketing on customer satisfaction was significant through the mediation of brand trust, but it was not significant through the mediation of customer appreciation.

    Conclusion

    Based on the results of the research, it can be said that trust in the brand plays an essential role in creating consumer-brand loyalty and this mentality can lead to the satisfaction and loyalty of the users of the sports complex through trust in the brand, so paying attention to the following factors It can be used as a model for understanding customer behavior to increase customer satisfaction and loyalty.

    Keywords: Brand trust, Customer Appreciation, Investment in Relationship Marketing, Satisfaction, Sports Complex
  • Abdulrazzagh Algam, Mehdi Salimi *, Mohammad Soltanhosseini Pages 299-316

    and determining the right price in any field can lead to a steady stream of revenue, so the purpose of this study was to identify and analyze price-driven drivers of professional players in the Iraqi Football Premier League.

    Methods

    The method of the present study was mixed and its design was harmonization. The statistical population of this study consisted of experts, 15 of whom were selected purposefully and based on theoretical saturation. In order to analyze the qualitative information, three overlapping processes of open coding, axial coding and theoretical coding were used and in a quantitative part, DEMATEL analysis was used.

    Results

    Findings of this study showed 47 final concepts, 11 sub-categories with the letters of human capital, club efficiency, sports performance, time effects, geographical factors, league characteristics, player behavior, social value, transfer rules, the rule of financial conditions and factors and the four main categories of player characteristics, club characteristics, internal factors and external factors affect the pricing of football players. It was also found that human capital, financial and time effects factors have the greatest impact on explaining player pricing, respectively.

    Conclusion

    Based on what has been said, it is suggested not emphasizing only a specific factor or an indicator in the evaluation of football players, and trying to examine and to follow the discussion of evaluation and pricing in all aspects.

    Keywords: Club Features Football Players, player features, pricing, Sports clubs
  • Mehdi Seyedali, Farshad Emami *, Seyed Jafar Mosavi Pages 317-332
    Introduction

    The purpose of this study was to present a model of privatization of sports facilities of Tehran Municipality.

    Methods

    The research method was qualitative using a systematic design of data-based theory and semi-structured interviews were used to collect information. Then, data analysis was performed by Strauss and Corbin method and a paradigm model. The statistical population of the study included managers, executives, professors and experts of sports venues and sports spaces of Tehran Municipality Sports Organization who had the necessary expertise in the field of research, including privatization of sports venues, investment and marketing, 15 people were interviewed. And obtaining the necessary information in relation to the subject under study was selected in a completely non-probabilistic manner using theoretical and targeted snowball techniques. Open, axial and selective coding were used to analyze the data.

    Results

    158 basic conceptual propositions with 11 categories in the form of 6 dimensions of a paradigm model, including causal conditions (2 categories of place conditions and managerial conditions), main phenomenon (privatization of sports venues and spaces), strategy(2 categories of corrections and review and performance improvement), Underlying characteristics(2 categories of community conditions and individual conditions), intervening conditions(2 categories of deterrents and stimulus factors) and consequences(3 categories of change in the promotion of municipal affairs, change in the quantitative and qualitative level of places and change in service) were identified.

    Keywords: municipal sports, model, Privatization, Qualitative Method, sports venues, spaces
  • Jalill Bavanpour, Mohamad Nikravan *, Mozafar Yektayar Pages 333-351
    Introduction

    The purpose of this research was to future studies the critical drivers of Iranian sports network governance in the horizon of 2035.

    Methods

    The current research strategy is prospective and has been carried out in three steps. The participants of this research were experts. The selection of these people was purposeful, and 19 people were selected based on the criteria of expertise. In this research, interviews and questionnaires were used to collect data, and Lincoln and Guba's (1985) evaluation indices were used to evaluate the research, including validity, transferability, reliability, and verifiability. To analyze the data in the interview analysis section (first step) using the coding method, in the area determining the importance and uncertainty (second step) using the arithmetic mean and in the future research section (third step) using the structural analysis method with The help of MICMAC software was used.

    Results

    The findings showed that the future of network governance of Iranian sports in the horizon of 2035 is affected by 14 variables. Still, only four variables of actor relationships, network centrality, and consensus-centeredness network management are the key drivers of the future of network governance in. They change the sport.

    Conclusion

    Therefore, the result of network synergy between the mentioned drivers is suggested to create a desirable future in the field of network governance in Iranian sports.

    Keywords: Future Studies, Strategic Planning, network governance, Uncertainty, Sport
  • Rasool Nazari *, Mehran Seirafian Baboldashti, Ghasem Rahimi Pages 352-370
    Introduction

    Crisis is known as an extraordinary disorder in standard operations that threatens the safety and success of an organization. Before the crisis, there is an opportunity to prevent some serious damages by predicting and managing possible crises. The gap of conscious prediction of crises in professional football of Iran is clear. Therefore, the current study set to propose a model of conscious crisis prediction for professional football of Iran.

    Methods

    A qualitative study was conducted, selecting a constructivist approach of the Grounded Theory strategy. Exploratory-fundamental data were collected using targeted, snowball sampling technique based on in-depth semi-structured interviews with 19 experts of sports management familiar with sports crisis.

    Results

    Theoretical saturation of open codes is the beginning of centralized coding. Afterwards, the primary axes were identified, i.e. after transcribing about 197 sentences of the interviews and excluding duplicates, 121 primary concepts and categories were obtained in the initial coding, and then 31 centralized codes were obtained; finally, the main categories were presented in seven central codes.

    Conclusion

    The root of all possible crises likely to occur in Iran's professional football must be determined. Afterward, the pathology of crises should be indicated, taking into account that today's world is full of different uncertainties, abundant complexities, ambiguities, and uncontrollable fluctuations. Then, conscious prediction should be applied to design different scenarios associated with every crisis.

    Keywords: Rrisk Prediction Crisis management, Professional sports Football