فهرست مطالب

مطالعات میان رشته ای فقه - پیاپی 14 (بهار 1403)

نشریه مطالعات میان رشته ای فقه
پیاپی 14 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین رنجبر، حسین رجبی* صفحات 1-23
    موضوعی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته، سلب مالکیت توسط دولت و نهادهای وابسته به آن در پرتو دیدگاه‏ های فقهی نوین می‏باشد. از این رو ابتدا به تحلیل در مورد کلیات راجع به شهرداری و تملکات آن پرداخته ایم و پس از آن موضوع را به لحاظ فقهی و حقوقی مورد بررسی قرار داده ایم. لازم به ذکر است که موارد سلب مالکیت در قوانین و مقررات موضوعه ایران مواد 6 و 9 و 22 قانون زمین شهری و موارد تحدید مالکیت از جمله مواردی همچون تراکم ساختمانی، پروانه ساخت می‏باشد که با اصول 46 و 47 قانون اساسی در تعارض است؛ به نظر می‏رسد از لحاظ فقهی مبانی مانند لاضرر، مصلحت و مواردی نظیر آن شهرداری را مجاز به تملک می‏کند و از سوی دیگر همین مبانی مانعی برای تملک این نهاد است. از سوی دیگر برخی از مبانی در حقوق کشورهای غربی و از جمله فرانسه مطرح شده ‏اند و در حقوق داخلی وارد شده و آن را به کار گرفته ‏ایم. این مبانی که در مهمترین وجه آن عبارت از خدمت عمومی و قدرت عمومی و نفع عمومی‏ اند در جای خود تحلیل شده‏ اند.
    کلیدواژگان: شهرداری، تملک، ولی فقیه، حکومت اسلامی، خدمات عمومی
  • حامد صالحی علی آبادی*، علیرضا شمشیری، عباس کریمی صفحات 25-46
    امروزه برداشت های سنتی از فقه اسلامی و قوانین موضوعه منجر به صدور نظریه مشهور مبنی بر بطلان معامله‏ی عین مالی که هنوز به وجود نیامده یا همان مال آینده شده است. عمده مستند این نظریه در فقه اسلامی قاعده‏ی نفی غرر از باب عدم اطمینان به وجود یافتن مورد معامله و در حقوق موضوعه کشورمان ماده‏ی 361 قانون مدنی می‏باشد. ازسویی واکاوی در منابع فقهی در باب قاعده غرر و مجموع مقررات موضوعه نشان می دهد هر جهلی در معامله که در آن احتمال ضرر می رود موثر در بطلان قرارداد نیست و ازاین جهت ابهامات معاملی به دو شق موثر و غیرموثر در ایجاد غرر و بطلان عقد قابل تقسیم می باشد. چراکه در فقه، غرر به معنای خطر بوده و خطر نیز عبارت از احتمال ضرری بوده که عرف عقلا از آن اجتناب می کنند؛ بنابراین اگر عرف به جهت قابل اغماض بودن ابهام به یکی از ابعاد معامله از آن روی گردان نبوده و آن را خطر ناک نشمارد چنین جهلی اساسا غرر محسوب نمی شود. در عین حال تحلیل ابعاد ابهام و تردید در به وجود آمدن مورد معامله در معامله به مالی که هنوز به وجود نیامده است، نشان می دهد ریسک ناشی از آن همیشه موثر در ایجاد غرر نبوده بلکه در صورتی که روال طبیعی و عادی امور ظن نوعی مبنی بر ایجاد مورد معامله را در آینده را متبادر سازد، چنین ابهامی از منظر عرف قابل اغماض بوده و در نتیجه معامله را مشتمل بر خطر و به تبع غرر نمی سازد. ضمن آنکه استناد به ماده‏ی 361 نیز در این خصوص به جهات مختلف قابل خدشه بود. حقوق مصر نیز با درک درست از این رویکرد عرف نسبت به غرر در موارد تردید در به وجود آمدن مورد معامله به صراحت معامله به مال آینده در صورتی‏که عادتا ممکن الحصول باشد را صحیح تلقی نموده است.
    کلیدواژگان: غرر، خطر، مال آینده، بیع معدوم، عرف
  • فاطمه آقامیری، زهرا فهرستی*، ابراهیم یاقوتی صفحات 47-66
    اقدام نظامی ایالات متحده آمریکا در به شهادت رساندن مقامات عالی رتبه نظامی کشور ایران سردار قاسم سلیمانی در سوم ژانویه 2020 مساله ای که میان حقوق دانان ایرانی و بین المللی از همان ابتدا مطرح شد واکنش حقوقی دولت جمهوری اسلامی ایران به این واقعه بود. اقدام نظامی آمریکا در این واقعه برخلاف آنچه خود ادعا می کند با عناصر پیشگیرانه و یا پیش دستانه و شروط دفاع مشروع منطبق نیست و یک عمل متخلفانه بین المللی است. امکان سنجی پیگیری قضایی مسیولیت کیفری و مسیولیت مدنی ناشی از این عمل متخلفانه در دیوان کیفری بین المللی و دیوان بین المللی دادگستری موضوع این نوشتار را تشکیل می دهد. علی رغم عدم عضویت ایران و آمریکا در اساسنامه دیوان کیفری بین المللی ایران می تواند با ترغیب دولت عراق به پذیرش صلاحیت موردی دیوان، امکان اعمال صلاحیت دیوان نسبت به این قضیه را فراهم آورد، اما حتی در این حالت نیز نمی توان قضیه ترور سپهبد سلیمانی را در چارچوب یکی از جرایم چهارگانه تحت صلاحیت دیوان دنبال کرد. موثرترین سازوکارهای حقوقی، پیگیری مسیولیت مدنی دولت آمریکا در قبال این عمل متخلفانه به موجب «کنفوانسیون راجع به پیشگیری و مجازات جرایم علیه اشخاص مورد حمایت بین المللی از جمله مامورین سیاسی» (1973) که دولت های ایران و آمریکا عضو آن هستند امکان پذیر است. و نیز پیشگیری ایجاد یک دادگاه بین المللی مختلط به ویژه از طریق انعقاد توافق نامه یا مجمع عمومی سازمان ملل یا سازمان همکاری اسلامی است. این کنفوانسیون که انجام برخی جرایم از جمله قتل را در خصوص افراد مورد حمایت بین المللی را ممنوع می کند. یک سازوکار حل و فصل اختلاف را پیش بینی کرده که در نهایت به دیوان بین المللی دادگستری ختم می شود.
    کلیدواژگان: قاسم سلیمانی، دیوان کیفری بین المللی، دیوان بین المللی دادگستری، دفاع مشروع، افراد مورد حمایت بین المللی
  • نرگس حیدرزاده، شکرالله نیکوند* صفحات 67-88
    حقوق کشور ما در برخی موضوعات، مثل مقررات ازدواج، مبتنی بر مقررات و قواعد فقهی است. بر خلاف تصور عمومی و عرفی، در فقه امامیه برای صحت نکاح تشریفات الزامی وجود ندارد. مواد قانون مدنی نیز که از فقه اقتباس شده، انعقاد نکاح را رضایی و بدون تشریفات می‏داند. با این حال نظم عمومی جامعه ایجاب می‏کند دولت با وضع مقرراتی آمره همراه با ضمانت اجراهای خاص بر روابط زوجین نظارت داشته باشد؛ الزام به ثبت رسمی ازدواج در برخی موارد و مجازات حبس برای تخلف از آن به همین منظور است ولی عدم رعایت این موارد به توافق طرفین و صحت قرارداد نکاح، هیچ لطمه‏ای نمی‏زند. این مقاله با بررسی، توصیف و تحلیل نظرات فقها و حقوقدانان و به شیوه کتابخانه‏ای ‏تنظیم شده است. در برخی از آثار، نکاح را جزو عقود تشریفاتی می‏دانند و گاهی در عرف تصور می‏شود برای انعقاد نکاح، الفاظ یا زبان خاصی یا دخالت شخص ثالثی، ضرورت دارد. از لحاظ ماهیت حقوقی ،نکاح متفاوت از برخی قواعد عمومی است و از مجموع آثار فقها و حقوقدانان می‏توان دریافت برای انعقاد نکاح بطور صحیح، غیر از شرایط عمومی صحت قرارداد و به شرط فقدان مانع، هیچ شرط یا تشریفاتی نیاز نیست.
    کلیدواژگان: انعقاد نکاح، عقد تشریفاتی، عقد رضایی
  • مهدی بیکی شورکی، امیرمحمد صدیقیان*، سید جعفر هاشمی باجگانی صفحات 89-104

    در مورد لزوم یا جواز هبه در فقه امامیه و حقوق ایران اختلاف نظر است. در قوانین موضوعه نیز حکمی در این زمینه نیامده است. با عنایت به اینکه لزوم یا جواز یک عقد، از جمله عقد هبه آثار بسیار مهمی را به دنبال دارد، انجام پژوهش در این زمینه ضروری است. در این پژوهش به روش توصیفی - تحلیلی و با استفاده از منابع معتبر فقهی و حقوقی به این مهم پرداخته شده است. در مقام تحلیل مبانی لزوم و جواز هبه، باید ادله‏ای مبنایی را ارایه نمود؛ که در این راستا تفاوت‏های زیاد بین فسخ و رجوع و ادله‏ی دیگری از جمله: آیه اوفوبالعقود، اصل لزوم قراردادها، عدم امکان رجوع متهب در عقد هبه، در مقام بیان بودن قانونگذار، عدم تغییر خود به خودی عقد جایز به لازم و همچنین بی‏ارتباطی جاری بودن اصل قابلیت رجوع با جواز یا لزوم هبه مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه چنین حاصل شد که عقد هبه را باید از دو جهت تفکیک کرد، یکی از حیث قابلیت رجوع و دیگری از حیث جواز یا لزوم. بر این اساس هبه یک عقد لازم است که اصل قابل رجوع بودن در آن جاری است

    کلیدواژگان: لزوم، جواز، رجوع، هبه، فسخ
  • زهره صفوی همامی، موسی موسوی زنوز*، سید باقر میر عباسی صفحات 105-129
    هدف نهایی داوری فقط هنگامی برآورده می‏شود که این روند سرانجام بتواند اختلاف طرفین را حل ‏وفصل کند. از این‏رو انتهای روند دادرسی به واسطه داوری باید الزاما به معنای پایان اختلاف میان اصحاب دعوی باشد. تعارض در اجرای رای داور امکان دارد علاوه بر آنکه مزایای حل و فصل اختلاف به شیوه مسالمت‏آمیز را از میان بردارد ممکن است به پیچیدگی بیشتر روند دادرسی و حل اختلاف منجر گردد. در مجموع از طریق اعمال اصولی همانند اعتبار امر پایان یافته، ادغام، دعوای مطروحه، بندهای انتخاب برگشت‏ناپذیر، بندهای انکار منافع، تعلیق روند دادرسی، تا حدودی می‏توان از وقوع دادرسی ‏های موازی و نتیجتا تعارض احکام پیشگیری کرد؛ و در صورتی که تعارض رخ داد، از آن جایی که شناسایی و اجرای احکام داوری خارجی در قلمرو و حاکمیت آیین دادرسی کشور محل اجرا می‏باشد، با توجه به نظام حقوقی آن کشور با حکم برخورد می‏شود. بنابراین باید قوانین و رویه ‏ها به شکل واحد و پیشگیرانه تدابیری بیندیشند که از این چالش پرهیز شود و اصحاب دعوی به گونه ‏ای آسان‏تر از دادرسی و تشریفات آن به مقصود غایی برسند. همچنین با انعقاد معاهدات بین‏ المللی و ایجاد رویه ‏های یکسان‏ ساز در قلمرو داوری تجاری بین‏ الملل، می‏توان به یافتن راه حلی برای حل معضل امید داشت. در این نوشتار، نویسندگان به گونه‏ ای توصیفی تحلیلی به تبیین موضوع اشاره خواهند کرد.
    کلیدواژگان: شناسایی، اجرا، حکم، احکام، داوری خارجی، داوری موازی
  • عیسی حقی، مصطفی رجائی پور*، حسین احمری صفحات 131-155
    یکی از مسایل مهم در زندگی انسان، شناخت دشمن و راهکارهای برخورد موفقیت آمیز با دشمن، است. قرآن کریم پنج گروه از دشمنان را نام برده است: "شیطان و همراهان او، کفار، مشرکان، منافقان و برخی از همسران و فرزندان". از مهمترین شاخصه ‏های دین اسلام این است که براساس فطرت و عقلانیت حکم کرده و جامعه بشری را به آن راهنمایی می‏کند. با کمی دقت در آیات قرآن کریم به این نکته پی می‏بریم که در مورد اختلافات در سطح کلان نیز خداوند راهکار ارایه کرده تا صلح و آرامش را مردم بدست آورند. سنت نبوی نیز بر این امر قایم است، البته شروطی هم برای مذاکره با غیر مسلمانان ذکر شده که حایز اهمیت است. این پژوهش که با روش تحلیلی توصیفی،صورت گرفته، سعی شده که به بررسی دشمنان اسلام و انواع آن و نیز به مسیله مذاکره و تعامل با آنها و مشروعیت مذاکره با غیر مسلمانان و شرایط مذاکره موفق و راهکارهای آن از منظر قرآن و سنت و فقهای امامیه ،با ذکر نمونه و مصادیق که از نتایج این پزوهش است، بپردازد. یافته‏های پژوهش حاکی از آن است که اسلام هر گونه ارتباط با دشمن مستکبری که هدف او سلطه گری و غارت و چپاول است را نهی و ممنوع کرده است، اما مذاکره را بر اساس شرایط و ضوابطی می‏پذیرد که عزت اسلام و مسلمین حفظ شود و نیز راه سلطه و تسلط دشمن بسته شود.
    کلیدواژگان: قرآن کریم، سنت، مذاکره و تعامل، دشمن، فقه امامیه
  • آرش یوسفی، صفدر یوسفی* صفحات 157-174
    پلیس یکی از مهمترین بخشهای نظام قضایی در یک جامعه متمدن به شمار می‏آید. وجود یک نظام پلیسی علمی و اصولی، نشانگر احترام حکومت به حقوق و آزادی‏های فردی و همچنین پاسداشت امنیت جامعه است. در عصر کنونی، امنیت و آزادی از عوامل ضروری در اداره هر جامعه است. در این میان، پلیس اداری اختیار تنظیم مقررات برای نظم عمومی در سطوح مختلف کشور را برعهده دارند. در اینجا عنصر مهم مقررات مربوط به پلیس اداری است که دارای امتیازات فراوانی است. این نوع مقررات می توانند در سطح ایالتی یا حتی در سطح ملی باشد. درک مقررات مربوط به پلیس اداری با ابتناء بر قانون اساسی انجام می‏گیرد. در نهایت هدف از این پژوهش نخست؛ تحلیل قانونی و تبیین موقعیت پلیس اداری در نظام حقوقی ایران است. در وهله دوم نیز معرفی اهداف پلیس اداری و تفکیک آنان از یکدیگر و همچنین بررسی مقامات اداری مختلف برای یافتن مقامات دارای مسیولیت در باب پلیس اداری است.در نهایت نیز این پژوهش سعی دارد جایگاه حقوق مردم را در میان مرزهای پلیس اداری ترسیم و درستی و نادرستی این مرزها با شاخص‏های حقوقی تبیین نماید.  در نظام حقوق اداری کشور ما پلیس اداری پذیرفته شده است و دستگاه‏های مختلفی در این امر در کنار یکدیگر و گاه در طول یکدیگر مشغول به اداره این بخش از حقوق اداری هستند. در واقع در این دستگاه‏ها مقامات مختلفی وجود دارند و گاه حتی چند مقام پلیس اداری در یک دستگاه به چشم می‏خورد که در باب اهدافی که پلیس اداری از اعمال خود دارد اقدام به تصمیم‏گیری می‏کنند. پس بعد از شناختن این قسمت از حقوق اداری در نظام حقوقی ایران، با مقامات پلیس اداری می‏توان آشنا شد. هر چند که در کتب مختلف حقوق از بعضی از آنان به عنوان مقامات پلیس اداری نام برده نشده بود که البته دلایلی برای آن نیز وجود دارد ولی در این نوشتار عالی‏ترین مقام پلیس اداری به روشنی مشخص شد. در واقع در بخش مقامات پلیس اداری یکی از بزرگترین نتایجی که می‏توان به آن رسید، بحث شناسایی مقام پلیس ادار بود که معمولا از بیان و معرفی او خود داری می‏شود.
    کلیدواژگان: پلیس اداری، قانون اساسی، امنیت، نظم، نظام حقوقی
|
  • Hoddein Ranjbar, Hoseyn Rajabi * Pages 1-23
    The subject investigated in this article is expropriation by the government and its related institutions in the light of modern jurisprudential views. Therefore, we have first analyzed the generalities about the municipality and its possessions, and after that we have examined the issue from a jurisprudential and legal point of view. It seems that from the point of view of jurisprudence, bases such as harmlessness, expediency, and such things allow the municipality to acquire, and on the other hand, these bases are an obstacle to the acquisition of this institution. On the other hand, some principles have been proposed in the laws of western countries, including France, and we have entered and applied them in domestic laws. These foundations, which in their most important aspect are public service, public power, and public benefit, have been analyzed in their place.
    Keywords: Municipality, ownership, legal guardian, Islamic government, public services
  • Hamed Salehi Ali Abadi *, Alireza Shamshiri, Abbas Karimi Pages 25-46
    . Today, the traditional interpretations of Imamiyyah jurisprudence and related laws have led to the issuance of the well-known theory that the transaction is null and void for the same property that has not yet come into being, or the property of the future. The main document of this theory in Islamic jurisprudence is the rule of negation of uncertainty due to the uncertainty of the existence of the transaction and in the subject laws of our country, Article 361 of the Civil Code. On the other hand, an analysis of jurisprudential sources regarding the rule of uncertainty and all relevant regulations shows that any ignorance in a transaction in which there is a possibility of loss is not effective in voiding the contract, and therefore, transactional ambiguities can be divided into two effective and ineffective clauses in creating uncertainty and voiding the contract. and voiding the contract. and voiding the contract. Because in jurisprudence, uncertainty means danger, and danger is the possibility of harm that is avoided by the customs; Therefore, if the custom does not turn away from one of the aspects of the transaction due to the fact that ambiguity is negligible and does not consider it dangerous, such ignorance is not considered as a crime. This is while the analysis of the dimensions of ambiguity and doubt in the occurrence of the transaction in the transaction of money that has not yet occurred, shows that the risk caused by that ambiguity is not always effective in creating confusion, but in the case that the normal and normal course of affairs is a type of suspicion. to create a transaction in the future
    Keywords: Uncertainty, Risk, future property, sale of not available goods, custom
  • Fatemeh Aghamiri, Zahra Fehreste *, Ebrahim Yaghouti Pages 47-66
    The Military Action Of The United States Of America In Martyring The High-Ranking Military Officials Of The Country Of Iran, Qassem Soleimani, On January 3, 2020, The Issue That Was Raised Among Iranian And International Lawyers From The beginning Was The Legal Response Of Islamic Republic Of Iran Government To This Incident. Contrary To What It Claims, The American Military Action In This Incident Does Not Comply With Preventive Or Preemptive Elements And The Conditions Of Legitimate Defense And Is An International Violation. The Feasibility Of Judicial Pursuit Of Criminal Liability And Civil Liability Resulting From This Illegal Act In The International Criminal Court And The International Court Of Justice Is The Subject Of This Article. Despite The Non-Membership Of Iran And The United States In The Statute Of The International Criminal Court, Iran Can, By Persuading The Iraqi Government To Accept The Court's Case Jurisdiction, Provide The Possibility Of Exercising The Court's Jurisdiction Over This Case, But Even In This Case, The Case Of The Assassination Of Lt. Gen. Soleimani Cannot Be Pursued Within The Framework Of One Of The Four Crimes Under The Court's Jurisdiction. The Most Effective Legal Mechanism Is Pursuing The Civil Responsibility Of The American Government For This Criminal Act According To The "Convention On The Prevention And Punishment Of Crimes Against Internationally Protected Persons, Including Political Missionaries" (1973), Which The Governments Of Iran And The United States Are Members Of. And Also Preventing The Establishment Of A Mixed International Court, Especially Through The Conclusion Of An Agreement Or The General Assembly Of The United Nations Or The Organization Of Islamic Cooperation. This Convention Prohibits The Commission Of Certain Crimes, Including Murder, Against Persons Under International Protection. It Has Predicted A Dispute Resolution Mechanism That Will Eventually End Up In The International Court Of Justice.
    Keywords: Qassem Soleimani, International Criminal Court, International court of justice, Legitimate defense, Internationally Protected Persons
  • Narges Heidarzadeh, Shokrollah Nikvand * Pages 67-88
    The law of our country in some matters such as marriage are based on jurisprudence and rules. Contrary to the common and customary idea, there are no formalities in Imami jurisprudence for the validity of marriage. The articles of civil law, which are adapted from jurisprudence, consider marriage to be consensual and without formalities. However, the general order of the society requires the government to monitor the relationship of couples by establishing mandatory regulations with special support. The requirement to officially register marriage in some cases and the punishment of imprisonment for violating it is for the same purpose, but failure to comply with these cases does not harm the validity or the marriage contract. This article is prepared in a library style by reviewing, describing and analyzing the opinions of jurists .some writings have mentioned marriage as one of the ceremonial contracts, and sometimes it is believed that for marriage, there must be special words or language or the involvement of a third party .In termes of legal nature, marriage is different from the general rules of contracts. from all works of jurists, it can be concluded that no conditions or formalities are necessary for the conclusion of marriage other general conditions, provided there are no obstacles.
    Keywords: conclusion of marriage, ceremonial marriage, unceremonious marriage
  • Mahdi Beiki Shouroki, Amirmohammad Sediqian *, Seyyed Jafar Hashemi Bajgani Pages 89-104

    There is a difference of opinion regarding the irrevocability or revocability of gift in Imami jurisprudence and Iranian law. There is also no provision in the relevant laws. Given that the irrevocability or revocability of a contract, including a gift contract, has very important effects; it is necessary to conduct research in this field. In this research, descriptive-analytical method and sources of valid jurisprudence and law have been used to address this important issue. In order to analyze the principles of the irrevocability and revocability of the gift, the basic evidence should be provided. In this regard, there are many differences between rescission and revocation and other evidence, such as the verse of Quran “fulfill your obligations”, the principle of the irrevocability of contracts, the impossibility of revocation in the gift contract, in the capacity of the legislator, not unplanned changing of the contract from revocable to irrevocable, as well as the inapplicability of the principle of revocation to the irrevocability or revocability of the gift is examined. The result was that the gift contract should be separated from two aspects, one in terms of revocation and another in terms of irrevocability and revocability. Based on this, the gift contract is a revocable contract, in which the principle of revocation is valid.

    Keywords: irrevocability, revocability, revocation, Gift, Rescission
  • Zohre Safavi Homami, Mousa Mousavi Zonooz *, Seyed Bagher Mirabaasi Pages 105-129
    The ultimate goal of arbitration is fulfilled only when this process can finally resolve the dispute of the parties. Therefore, the end of the proceedings through arbitration must necessarily mean the end of the dispute between the litigants. A conflict in the implementation of the arbitrator's decision is possible, in addition to eliminating the benefits of resolving the dispute in a peaceful manner, it may lead to greater complexity of the proceedings and dispute resolution. In general, through the application of principles such as the validity of the terminated matter, merger, pending litigation, clauses of irreversible selection, clauses of denial of benefits, suspension of the proceedings, parallel proceedings and consequently the conflict of rulings can be prevented to some extent; And if there is a conflict, since the recognition and enforcement of foreign arbitration rulings is in the territory and jurisdiction of the procedure of the country of execution, the ruling will be dealt with according to the legal system of that country. Therefore, the laws and procedures should take measures in a uniform and preventive manner to avoid this challenge and the litigants reach their final goal in an easier way than the proceedings and its formalities. Also, by concluding international treaties and creating uniform procedures in the field of international commercial arbitration, we can hope to find a solution to the problem. In this article, the authors will refer to the explanation of the topic in a descriptive and analytical way.
    Keywords: recognition, enforcement, verdict, judgments, foreign arbitration, parallel arbitration
  • Isa Haghi, Mostafa Rajaipour *, Hossein Ahmari Pages 131-155
    One of the most important issues in human life is enemyology and an appropriate understanding of the strategies to deal successfully with the enemy. The Holy Qur'an has named six groups of enemies: "Satan and his companions", "Nafs-Amara (lasciviousness)", "some of wives and children", "infidels and polytheists", "some People of the Book, especially Jews" and "hypocrites". The Prophet, on the one hand, fought culturally and socially against idolatry, atheism, and hypocrisy in belief and practice, and the triangle of atheism, polytheism, and hypocrisy was also placed against him during his mission and did not give up any struggle against and monotheism. The current research aims to know the components of interaction with the enemy according to the Qur'an, hadiths and Imamiyah Jurisprudence. The research method is descriptive-analytical using library and documentary sources. The results of the research show that Holy Qur'an teaches us what special method we should use in confronting each of the enemies. In clearer words, it teaches Muslims the way to deal with Satan, Nafs-Amara, infidels, etc. separately, and also, it puts a special way to deal with every enemy's method. Among these methods are Faith and trust in God, abandoning sins, constant remembrance of God, seeking refuge in God, self-purification, fearing God and restraining the soul from whims and desires, surrendering oneself and affairs to God, cutting off all communication and friendship other than God, declaring a clear position of disliking them, cultural struggle through the Qur'an, religious insight and tolerance, interaction with the enemy.
    Keywords: The Holy Qur', an, Interaction with the Enemy, Tolerance with the Enemy, Imamiyah Jurisprudence
  • Arash Yousefi, Safdar Youdefi * Pages 157-174
    The police is one of the most important parts of the judicial system in a civilized society. The existence of a scientific and principled police system shows the government's respect for individual rights and freedoms, as well as the protection of society. In the current era, security and freedom are essential factors in the management of any society. In the meantime, administrative police are in charge of regulating regulations for public order at different levels of the country. Here, the important element is the regulations related to the administrative police, which has many privileges. This type of regulation can be at the state level or even at the national level. The understanding of the administrative police regulations is based on the constitution. Finally, the first goal of this research is legal analysis and explanation of the position of the administrative police in Iran's legal system
    Keywords: Administrative police, Constitution, Security, order, Legal System