فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال سی‌ام شماره 3 (پیاپی 109، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ویدا شیخ، فاطمه کارگر، عباس مرادی، سعید خاکی زاده، ابراهیم نادی* صفحات 129-136
    سابقه و هدف

     بیماری انسدادی مزمن ریه Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) مشکلی مرتبط با سلامت در سراسر جهان و چهارمین علت مرگ ومیر در دنیا است. هدف از مطالعه ی حاضر تعیین نسبت آلبومین/کراتینین ادراری و سطح اسیداوریک سرمی به عنوان پیش بین های شدت بیماری در مبتلایان به بیماری انسدادی مزمن ریه است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه ی مقطعی درباره ی 67 بیمار مبتلا به COPD بر اساس معیار تشخیصی GOLD مراجعه کننده به درمانگاه فوق تخصصی ریه و بخش اسپیرومتری و بیماران بستری در بخش ریه ی بیمارستان شهید بهشتی همدان انجام گرفت. از بیماران COPD آزمایش خون و ادرار گرفته شد و سطح اسیداوریک سرمی، آلبومین وکراتینین ادراری در چک لیست ثبت شد.

    یافته ها

     65/7 درصد بیماران COPD را مردان و 34/3 درصد را زنان تشکیل دادند. میانگین سن بیماران 61/77 سال بود. شدت بیماری در 20/89 درصد از بیماران بسیار شدید، 22/38 درصد شدید، 5/73 درصد متوسط و 2/98 درصد خفیف بود. نتایج تحلیل رگرسیونی نشان داد که سطح اسیداوریک سرمی، FEV1 را در بیماران مبتلا به COPD به طور معنی داری، پیش بینی می کند. همچنین، سطح اسیداوریک سرمی بین بیماران مبتلا به COPD در سطوح شدت بیماری دارای تفاوت معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نمره ی FEV1 بیماران مبتلا به COPD و در نتیجه، شدت بیماری را بر اساس سطح اسیداوریک سرمی بیماران پیش بینی کرد و بر این اساس، پیشنهاد می شود که کنترل و بررسی فاکتورهای غیرریوی، به ویژه اسیداوریک سرمی در افراد مبتلا به COPD در فرایند درمان این بیماران مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آلبومین، اسیداوریک، بیماری انسدادی مزمن ریه، کراتینین
  • علیرضا راستگوی حقی، فرناز فریبا*، صبا شامحمودی، عباس مرادی صفحات 137-142
    سابقه و هدف

     بر اساس مطالعات پیشین، حساسیت بالینی تروپونین قلبی  I(cTnI) نسبت به کراتین کیناز MB (CK-MB) در تشخیص سندرم های حاد کرونری بیشتر است. هدف از این مطالعه بررسی دقت تشخیصی بیومارکرهای cTnI و  CK-MB در تشخیص بیماران مشکوک به انفارکتوس میوکارد (MI) بود.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه ی توصیفی، تعداد 453 بیمار مشکوک به سندرم حاد کرونری که در سال 96 با درد قفسه ی سینه به اورژانس بیمارستان فرشچیان همدان مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند. از این تعداد، 360 بیمار دارای  MIو 93 بیمار فاقد  MIبودند. به منظور اندازه گیری سطح سرمی CK-MB و cTnI، از بیماران در شروع، یک ساعت بعد از شروع و شش ساعت بعد از شروع، نمونه خون گرفته شد. حساسیت و اختصاصیت آنزیم های CK-MB و cTnI در MI مقایسه شد.

    یافته ها

     حجم نمونه ی این مطالعه 453 نفر بود که 66/45 درصد مرد و 33/55 درصد زن بودند. میانگین سنی افراد حاضر در مطالعه 14/38±65/28 سال بود. حساسیت و اختصاصیت cTnI در تشخیص MI به ترتیب، 96/67 و 100 درصد بود. حساسیت و اختصاصیت CK-MB در تشخیص MI به ترتیب، 81/11 و 12/90 درصد بود. ارزش اخباری مثبت و منفی cTnI به ترتیب، 100 و 88/57 و ارزش اخباری مثبت و منفی CK-MB به ترتیب، 78/28و 15 درصد بود. دقت cTnI در افتراق موارد MI از غیر MI (97/35 درصد) نسبت به CKMB (67/08 درصد) بالاتر بود.

    نتیجه گیری

     این مطالعه نشان می دهد که حساسیت و اختصاصیت و دقت تشخیص cTnI در موارد MI، نسبت به CK-MB بالاتر است؛ بنابراین، تروپونین مارکر بهتری نسبت به کراتین کیناز برای شناسایی بیماران با انفارکتوس میوکارد است

    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، تروپونین I، کراتین کیناز، نشانگر قلبی
  • علیرضا جعفرخانی، بهزاد ایمنی*، سینا قاسمی، بهروز کارخانه ای، رویا نجفی وثوق صفحات 143-148
    سابقه و هدف

     درد شانه یکی از رایج ترین شکایت های بیماران بعد از جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاروسکوپی است که به نظر می رسد ارتباط زیادی با حجم باقیمانده گاز کربن دی اکسید استفاده شده حین عمل دارد. به همین منظور این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پوزیشن ترندلنبرگ بعد از عمل جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاروسکوپی در کاهش درد شانه بیماران صورت گرفت.

    مواد و روش ها

     این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بروی 58 بیمار کاندید جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی صورت گرفت. بیماران به روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شده و به روش بلوک های تصادفی به دو گروه سوپاین (کنترل) و ترندلنبرگ (مداخله) تقسیم بندی شدند. بعد از بیداری کامل در ریکاوری بیماران به مدت 30 دقیقه در گروه مداخله تحت پوزیشن ترندلنبرگ (30 درجه) و در گروه کنترل تحت پوزیشن سوپاین قرار گرفتند. میزان درد 6،12،24،48 ساعت پس از اتمام مداخله با استفاده از مقیاس NRS سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 صورت گرفت.

    یافته ها

     نتایج این مطالعه نشان داد که تفاوت معنی داری بین میزان درد 6،12،24،48 ساعت پس از اتمام مداخله بین دو گروه مداخله و کنترل وجود دارد (0/05>P) به طوری که میزان درد در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل است.

    نتیجه گیری

    پوزیشن ترندلنبرگ می تواند به عنوان یک تکنیک ساده، موثر و بدون هزینه باعث کاهش درد شانه بیماران تحت جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاروسکوپی شود.

    کلیدواژگان: برداشتن کیسه صفرا، درد شانه، لاپاروسکوپی، وضعیت ترندلنبرگ، وضعیت سوپاین
  • امیر مقصودلو راد، مرجان کاظمی نیا، مریم رسولی* صفحات 149-156
    سابقه و هدف

     یکی از مهم ترین مراحل درمان ریشه، آماده سازی صحیح و کامل کانال ریشه است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه ی میزان جابه جایی کانال ریشه دندان (ترانسپورتیشن) در دو فایل نیکل تیتانیومی OneShape و Neolix است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه آزمایشگاهی بر روی 30 دندان مولر اول مندیبل انسان با انحنای 25 تا 35 درجه که به دلایل پریودنتال کشیده شده بودند انجام شده است. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه (هر گروه 15 عدد) تقسیم شدند. از دندان ها پیش از مداخله اسکن CBCT تهیه شد. سپس دندان های هر گروه توسط فایل موردنظر OneShape و Neolix طبق دستور شرکت سازنده آماده شدند. سپس بار دیگر از دندان ها در همان زاویه اسکن CBCT تهیه شد. میزان ترانسپورتیشن در دو فاصله ی سه و نه میلی متری در بعد مزیودیستالی از اپکس آنالیز شدند. زمان آماده سازی هر دندان نیز توسط کرنومتر ثبت شد. داده های دو گروه مطالعه توسط آزمون t مستقل آنالیز شدند (0/05=α).

    یافته ها

     میانگین ترانسپورت در فاصله ی سه میلی متری از اپکس در گروه OneShape و Neolix به ترتیب 0/19 و 0/1 میلی متر بود. میانگین ترانسپورتیشن در فاصله ی نه میلی متری از اپکس به ترتیب در گروه های OneShape و 0.2 Neolix و 0/1 میلی متر بود. از لحاظ آماری تفاوت معناداری در میزان ترانسپورتیشن بین دو گروه در فاصله ی سه میلی متری (0/055=p) و نه میلی متری (0/39=p) وجود نداشت. میانگین زمان آماده سازی در گروه OneShape بیشتر از Neolix بود اما از لحاظ آماری تفاوت معناداری را نشان نداد (0/37=p).

    نتیجه گیری

     هر دو فایل Neolix و OneShape با حفظ انحنای کانال ترانسپورتیشن اپیکال چشم گیری نداشتند و برای شکل دهی کانال مناسب بودند

    کلیدواژگان: توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی، جابه جایی کانال ریشه، درمان کانال ریشه، فایل چرخشی
  • سید شهاب بنی هاشم، زینب سعادت فر، علیرضا شمسی، سیده مروارید نیشابوری، سمیه معتضدیان، امیر کشاورزی* صفحات 157-165
    سابقه و هدف

     دستیاران پزشکی نقشی کلیدی در ارتقای سیستم مراقبت بهداشتی و خدمات پزشکی دارند. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی، رضایت شغلی و الگوی بهداشت خواب، قبل و بعد از شروع دوران دستیاری، درمیان دستیاران رشته های مختلف تخصصی پزشکی شاغل در مراکز آموزشی- درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صورت گرفت.

    مواد و روش ها

     این مطالعه از نوع مقطعی و توصیفی -تحلیلی با روش نمونه گیری دردسترس بود. حجم نمونه 162 نفر از دستیاران پزشکی بودند که دو نوبت در طی دوره ای شش ماهه، از شهریورماه 1397 تا اسفند ماه 1397، پرسش نامه های پژوهش را تکمیل کردند. ابزار گردآوری داده ها شامل مقیاس کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، پرسش نامه ی رضایت شغلی و شاخص بهداشت خواب بود.

    یافته ها

     مطالعه ی حاضر نشان داد که کیفیت زندگی (0/000=P)، رضایت شغلی (0/000=P) و الگوی بهداشت خواب (0/000=P) در دستیاران، شش ماه بعد از دوره ی دستیاری، در مقایسه با قبل از دوره ی دستیاری، کاهش معنی داری داشته است. مردان کیفیت زندگی پایین تری را نسبت به زنان گزارش دادند 0/000=P)؛ ولی در متغیر رشته ی دستیاری، از لحاظ متغیرهای مربوط به شش ماه بعد از دستیاری، تفاوت معنی داری به دست نیامد (0/05 >p). همچنین، تعداد کشیک بالای 15 عدد در ماه، به افت بارز کیفیت زندگی دستیاران منجر می شد (0/01=P).  

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر، ارایه ی برنامه هایی در دانشگاه های علوم پزشکی برای ارتقای کیفیت زندگی، رضایت شغلی و الگوی بهداشت خواب دستیاران پزشکی در طول دوره ی تحصیلی آنان، ضروری است.

    کلیدواژگان: بهداشت خواب، دستیاری، رضایت شغلی، کیفیت زندگی
  • زهرا زندیه، سید مرتضی طیبی*، رسول اسلامی، عارف مهدی پور صفحات 166-172
    سابقه و هدف

     شیوع چاقی در سراسر جهان، طی 50 سال گذشته، به طور چشمگیری افزایش یافته است. نتایج برخی از مطالعات حاکی از آن است که چاقی و اضافه وزن با افزایش استرس اکسیداتیو ارتباط دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر تمرین ترکیبی اینتروال با شدت بالا بر سطوح سرمی آنتی اکسیدان ها و استرس اکسیداتیو در دختران چاق و دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها

     دراین مطالعه نیمه تجربی، 24 دختر دارای اضافه وزن به صورت داوطلبانه شرکت کردند و آزمودنی ها به طور تصادفی، به دو گروه تمرین (12 نفر، سن: 2/0±21/6، وزن: 4/13 ± 71/00، BMI: 1/68 ± 28/58) و گروه کنترل (12 نفر سن: 2/9±20/1، وزن: 5/40 ± 71/75، BMI: 1/59 ± 28/08) تقسیم شدند. گروه تمرین (4 هفته و 4 جلسه در هفته) به انجام تمرین ترکیبی اینتروال با شدت بالا پرداختند؛ اما در طول این مدت، گروه کنترل بی تمرین بودند. داده ها با استفاده از تحلیل اندازه گیری مکرر در سطح معناداری 05/0 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

     ظرفیت آنتی اکسیدانی (TAC)، گلوتایتون احیا (GSH) و همچنین، نیم رخ چربی های خون (TC, TG, HDL-c, LDL-c) در اثر چهار هفته تمرین ترکیبی اینتروال با شدت بالا، تغییرات معناداری نسبت به گروه کنترل نداشت (0/05<P). از طرفی، مقادیر مالون دی آلدهید (MDA) بعد از مداخله، کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان داد (0/05>P).

    نتیجه گیری

     هشت هفته تمرین ترکیبی اینتروال با شدت بالا به طور چشمگیری، سطوح MDA را کاهش داد؛ بنابراین، با توجه به یافته ها، می توان این نوع پروتکل تمرینی را روشی اثربخش برای کاهش استرس اکسیداتیو در دختران چاق و دارای اضافه وزن در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان ها، استرس اکسیداتیو، تمرینات اینتروال، چاقی
  • فرشید محمدی، مهتا رزاقی*، سید سامان طالبی، سلمان خزایی، سید اسعد کریمی صفحات 173-178
    سابقه و هدف

     بیماری کووید19 دارای تظاهرات مختلفی از جمله تب، گلودرد، تنگی نفس، بدن درد و کاهش هوشیاری است. این بیماری ممکن است باعث ایجاد اختلالات انعقادی شود و به همین دلیل، حوادث ترومبوآمبولی در این بیماران افزایش می یابد. این مطالعه به تعیین وضعیت آنتی بادی های ضدفسفولیپید (Anti Phospholipid antibodies ;APL) در این بیماران، به عنوان یکی از عوامل افزایش انعقادپذیری می پردازد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه ی موردشاهدی به بررسی آنتی بادی های ضدفسفولیپید (شامل لوپوس آنتی کواگولانت، آنتی بادی ضدکاردیولیپین، آنتی بادی ضدبتا2 گلیکوپروتیین) در 60 بیمار مبتلا به کووید خفیف قطعی پرداخته شد. بیماران در صورت داشتن معیارهای ورود وارد مطالعه می شدند و نمونه خون آنان در آزمایشگاهی واحد آنالیز می شد. نتایج نمونه ی این بیماران با 60 فرد سالم که از نظر سنی و جنسی تطابق داشتند، مقایسه شد.

    یافته ها

     میانگین سنی گروه مورد 15/29 ± 48/54 سال و گروه شاهد 16/71 ± 46/91 سال بود (0/57=P). از 60 بیمار بررسی شده، تست (IgG و IgM) Anti-β2GPI در دو بیمار مثبت شد (0/578 = P و 0/346 = P). تست LAC در 3 نفر از بیماران و  2 نفر از گروه کنترل مثبت بود (0/57 = P). آنتی بادی ضدکاردیولیپین (Anti-Cardiolipin Antibody ;ACL) در 4 بیمار مثبت (یک نفر IgG، 3 نفر IgM) و در مقابل، در گروه کنترل یک نفر مثبت بود (0/004=P).

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج این مطالعه، شیوع APL در بیماران مبتلا به کووید خفیف بیشتر از افراد سالم است و با توجه به نقش APLها در ترومبوز، ممکن است شرایط انعقادپذیری در این بیماران افزایش یابد

    کلیدواژگان: آنتی بتا2 گلیکوپروتئین آنتی بادی، آنتی فسفولیپید آنتی بادی، آنتی کاردیولیپین آنتی بادی، آنتی گلیکوپروتئین آنتی بادی، کروناویروس
  • بهزاد ایمنی*، سمیه سوری، معصومه صالحی، محمدحسین احسانی صفحات 179-186
    سابقه و هدف

     سینوس پایلونیدال ناحیه ی ساکروم بیماری عفونی مزمن و نسبتا شایعی است. مدیریت جراحی سینوس پایلونیدال امری چالش برانگیز است و با وجود تکنیک های متفاوت جراحی، همچنان میزان عود بالاست.

    مواد و روش ها

     این مطالعه ی کارآزمایی بالینی دوسوکور درباره ی 60 بیمار مبتلا به سینوس پایلونیدال انجام شد. این بیماران به صورت تصادفی و بر اساس نمونه گیری دردسترس، به سه روش باز، نیمه بسته و بستن اولیه، تحت عمل جراحی قرار گرفتند. زمان بهبود و میزان خون ریزی حین عمل ثبت شد. برای ارزیابی درد بعد از عمل، از مقیاس درد MPQ و برای ارزیابی عفونت و ترشحات، از مقیاس Southampton استفاده شد.

    یافته ها

     زمان بهبود در روش باز طولانی تر از روش بسته و نیمه بسته بود (0/001=P)؛ اما این اختلاف بین روش بسته و نیمه بسته وجود نداشت (0/402=P). دو مورد عود در روش بسته وجود داشت و در روش باز و نیمه بسته، هیچ عودی دیده نشد. بیماران در روش جراحی بسته، خون ریزی پس از عمل کمتری داشتند (p=0.002). ارتباط معنی داری بین روش جراحی و عفونت پیدا نشد (0/189=P). تفاوت معنی داری در شدت درد متحمل شده در بیماران بعد از عمل وجود نداشت (0/789=P).

    نتیجه گیری

     برای درمان سینوس پایلونیدال روش جراحی بستن اولیه به واسطه ی موارد عود، با وجود زمان بهبود و خون ریزی کمتر پیشنهاد نمی شود. به نظر می رسد روش جراحی نیمه بسته نسبت به روش باز و بستن اولیه ایمن تر باشد.

    کلیدواژگان: جراحی روش ها، جراحی نیمه بسته، سینوس پایلونیدال
|
  • Vida Sheikh, Fatemeh Kargar, Abbas Moradi, Saeed Khaki Zadeh, Ebrahim Nadi* Pages 129-136
    Background and Objective

    As a global healthcare issue, Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) is mainly associated with smoking. Nonetheless, environmental and occupational issues are also linked to its development. The present study aimed to assess the urine albumin-to-creatinine ratio (ACR) and serum uric acid (SUA) levels as predictors of disease severity in COPD patients.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 67 patients diagnosed with COPD using the Global Initiative for Obstructive Lung Disease diagnostic criteria. The participants were patients who were either referred to the subspecialty clinic of the pulmonology and spirometry unit of Hamadan Shahid Beheshti Hospital or were hospitalized in the pulmonology ward. Blood and urine samples were taken from the COPD patients, and the serum uric acid, urine albumin, and urine creatinine levels were assessed and recorded in a checklist. The data were analyzed in SPSS software (version 23) at a significance level of 0.05.

    Results

    In terms of gender, 5.7% of the participants were male and 34.3% were female. The mean age of patients was 61.77 years. The stages of disease severity in the patients were as follows: 20.89%, 22.38%, 5.73%, and 2.98% of cases had very severe, severe, moderate, and mild COPD, respectively. The regression analysis results demonstrated that SUA levels could significantly predict the FEV1 in COPD patients; nonetheless, urine ACR could not predict the FEV1 scores.

    Conclusion

    As evidenced by the result of the present study, the FEV1 in COPD patients and disease severity could be predicted by the SUA levels. Therefore, it is recommended to consider monitoring and assessing non-pulmonary factors, especially SUA levels, in the treatment of COPD patients.

    Keywords: Albumins, Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Creatinine, Uric Acid
  • Alireza Rastgoo Haghi, Farnaz Fariba*, Saba Shamahmoodi, Abbas Moradi Pages 137-142
    Background and Objective

    Based on previous studies, the clinical sensitivity of cardiac troponin I (cTnI) is higher than creatine kinase MB (CK-MB) in diagnosing acute coronary syndromes. The present study aimed to assess the diagnostic accuracy of cTnI and CK-MB biomarkers in diagnosing suspected myocardial infarction (MI).

    Materials and Methods

    In this descriptive study, 453 patients suspected of acute coronary syndrome who visited the emergency department of Farshchian Hospital in Hamadan in 2017 with chest pain were included. Of these, 360 patients had MI, and 93 patients did not have MI. In order to measure serum levels of CK-MB and cTnI, blood samples were taken from patients at the beginning and one and six hours later. The sensitivity and specificity of CK-MB and cTnI enzymes in MI were compared.

    Results

    The sample size of this research was 453 cases, of which 66.45% were male and 33.55% were female. The mean age of subjects was 65.28±14.38 years. The sensitivity and specificity of cTnI in the diagnosis of MI were 96.67% and 100%, respectively. The sensitivity and specificity of CK-MB in diagnosing MI were 81.11% and 12.90%, respectively. The positive and negative predictive values of cTnI were 88.57 and 100, respectively, while the positive and negative predictive values of CK-MB were 78.28 and 15%, respectively. The accuracy of cTnI in differentiating cases of MI from non-MI (97.35%) was higher than that of CKMB (67.08%).

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, the sensitivity, specificity, and accuracy of cTnI detection in MI cases were higher than CK-MB. Therefore, troponin is a better marker than creatine kinase to identify patients with myocardial infarction.

    Keywords: Cardiac Marker, Creatine Kinase MB Form, Myocardial Infarction, Troponin I
  • Alireza Jafarkhani, Behzad Imani*, Sina Ghasemi, Behrouz Karkhanei, Roya Najafi Vosough Pages 143-148
    Background and Objective

    Shoulder pain is one of the most common complaints of patients after laparoscopic cholecystectomy, which seems to be closely related to the residual volume of carbon dioxide gas used during surgery. Therefore, this study was conducted with the aim of investigating the effect of Trendelenburg positioning after surgery in reducing shoulder pain in patients.

    Materials and Methods

    This study was conducted as a randomized clinical trial in 58 patients who were eligible for laparoscopic cholecystectomy. Patients were enrolled in the study by simple random sampling and randomly assigned to supine (control) and Trendelenburg (intervention) positions. After complete awakening in the recovery room, the patients in the intervention group were placed in the Trendelenburg position (30 degrees), while the patients in the control group were placed in the supine position for 30 minutes. The level of pain was measured 6, 12, 24and 48 hours after completion of the procedure using the NRS scale. Data analysis was performed using SPSS version 24 software.

    Results

    The results of this study show that there is a significant difference between the pain intensity 6, 12, 24and 48 hours after the end of the intervention between the two intervention and control groups (P >0.05). The pain in the intervention group is therefore lower than in the control group.

    Conclusion

    As a simpleeffective, and inexpensive technique, the Trendelenburg position can reduce shoulder pain in patients undergoing laparoscopic cholecystectomy

    Keywords: Cholecystectomy, Head-Down Tilt, Laparoscopy, Shoulder Pain, Supine Position
  • Amir Maghsoudlourad, Marjan Kazeminia, Maryam Rasooli* Pages 149-156
    Background and Objective

    One of the most important stages of root canal treatment is the correct and complete preparation of the root canal. This study aimed to compare the amount of canal transportation in two nickel titanium files, OneShape and Neolix.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 30 extracted mandibular first molar teeth with 25-35-degree curvature were selected for periodontal reasons and randomly divided into two groups (n=15 each). A cone beam computed tomography (CBCT) scan was obtained from the teeth before the intervention. Followingly, the teeth of each group were prepared by the desired file (OneShape and Neolix) according to the manufacturer's instructions. Another CBCT scan was obtained from the teeth at the same angle. The amount of transportation was analyzed from the mesiodistal aspect at two distances of 3 and 9 mm from the apex. The preparation time of each tooth was also recorded by a chronometer. Data were analyzed by independent t-tests (α=0.05).

    Results

    The mean transport at a distance of 3 mm from the apex in the OneShape and Neolix groups was 0.19 and 0.1 mm, respectively. The mean transport at a distance of 9 mm from the apex was 0.2 and 0.1 mm in the OneShape and Neolix groups, respectively. Statistically, there was no significant difference in the amount of transportation between the two groups at the distance of 3 mm (P=0.055) and 9 mm (P=0.39). The mean preparation time was longer in the OneShape group than in the Neolix one; however, it did not show a statistically significant difference (P=0.73).

    Conclusion

    Both Neolix and OneShape files can maintain the curvature of the canal and are suitable for curved canals in terms of shaping ability.

    Keywords: Cone Beam Computed Tomography, Root Canal Therapy, Rotary Files, Transportation
  • Seyed Shahab Banihashem, Zeinab Saadatfar, Alireza Shamsi, Seyedeh Morvarid Neishabouri, Somayeh Motazedian, Amir Keshavarzi* Pages 157-165
    Background and Objective

    Medical residents have a crucial role in the development of the healthcare system and medical services. This study aimed to determine the quality of life, job satisfaction, and sleep hygiene pattern of the medical residents of various specialties working in teaching centers affiliated with Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran, before and after the beginning of the residency period.

    Materials and Methods

    This cross-sectional and descriptive-analytical study with a convenience sampling method assessed 162 medical residents who filled out the research questionnaires twice during a six-month period from September 2018 to March 2018. The required data were collected using the World Health Organization Quality of Life Assessment, Job Satisfaction Questionnaire, and Sleep Hygiene Index.

    Results

    The results of the study revealed that the quality of life (P=0.000), job satisfaction (P=0.000), and sleep hygiene pattern (P=0.000) significantly decreased in medical residents six months after starting the residency program. Quality of life was found to be lower in men than in women (P=0.000); however, in the field of specialty, no significant difference was found in terms of the relevant variables six months after starting the residency period (P>0.05). Furthermore, having more than 15 shifts per month was significantly related to decreased quality of life in medical residents (P=0.01).

    Conclusion

    Considering the results of the present study, there is a necessity to provide programs in medical universities to improve the quality of life, job satisfaction, and sleep hygiene pattern among medical residents during their academic period.

    Keywords: Job Satisfaction, Quality of Life, Residency, Sleep Hygiene
  • Zahra Zandieh, Seyed Morteza Tayebi*, Rasoul Eslami, Aref Mehdipour Pages 166-172
    Background and Objective

    The prevalence of obesity has increased dramatically worldwide over the last 50 years. The results of some studies suggest that obesity and overweight are related to increased oxidative stress. The aim of this study is to investigate the effect of combined high-intensity interval training on serum levels of antioxidants and oxidative stress in obese and overweight girls.

    Materials and Methods

    Twenty-four obese and overweight girls volunteered to participate in this semi-experimental study. The subjects were randomly divided into two groups: the training group (n=12, age: 21.6±2.0, weight: 71.00 ± 4.13, BMI: 28.58 ± 1.68 and the control group (n=12, age: 20.1 ± 9.2, weight: 71.75 ± 5.40, BMI: 28.08 ± 1.59). The training group (4 weeks/4 sessions per week) performed combined high-intensity interval training, while the control group did not exercise during the intervention. Data were analyzed using repeated measures analysis at a significance level of 0.05.

    Results

    Antioxidant capacity (TAC), glutathione (GSH) and blood lipid profiles (TC, TG, HDL-c, LDL-c) showed no insignificant changes compared to the control group after four weeks of combined high-intensity interval training (P>0.05). On the other hand, malondialdehyde (MDA) levels showed a significant decrease after the intervention compared to the control group (P<0.05).

    Conclusion

    8 weeks of combined high-intensity interval training significantly reduced MDA levels. According to the results, this type of training protocol can therefore be considered an effective method to reduce oxidative stress in obese and overweight girls.

    Keywords: Antioxidants, Interval Exercise Training, Obesity, Oxidative Stress
  • Farshid Mohammadi, Mehta Razzaghi*, Seyed Saman Talebi, Salman Khazaei, Seyed Asaad Karimi Pages 173-178
    Background and Objective

    COVID-19 disease has various manifestations, such as fever, sore throat, shortness of breath, body pain, and loss of consciousness. This disease may cause coagulation disorders and therefore an increase in thromboembolic events in these patients. This study examines the status of anti-phospholipid antibodies (aPL) in such patients, as one of the factors of increased coagulability.

    Materials and Methods

    This case-control study examined anti-phospholipid antibodies (including lupus anticoagulant, anti-cardiolipin antibody, and anti-beta-2 glycoprotein antibody) in 60 patients with definite mild COVID-19. Patients were included in the study if they met the inclusion criteria. The blood samples of the studied subjects were analyzed in the unit's laboratory. The patients' sample results were compared to those of 60 healthy individuals who were matched in terms of age and gender.

    Results

    The mean age scores of the case and control groups were 48.54±15.29 and 46.91±16.71 years, respectively (P=0.57). In case group, the Anti-β2GPI (IgG and IgM) test was positive in two patients (P=0.578 and P=0.346). The LAC test was positive in 3 patients and 2 controls (P=0.57). Anti-cardiolipin antibodies was positive in 4 patients (IgG in 1 patient and IgM in 3 patients), compared to the control group in 1 patient (P=0.004).

    Conclusion

    According to the results of this study, the prevalence of aPL was higher in patients with mild COVID-19 than in healthy individuals. Considering the role of aPL in thrombosis, it may increase the coagulability conditions in these patients.

    Keywords: Anti-beta 2 Glycoprotein Antibody, Anti-Cardiolipin Antibody, Anti-Glycoprotein Antibody, Anti-Phospholipid Antibody, COVID-19
  • Behzad Imani*, Somayeh Souri, Masoomeh Salehi, MohammadHossein Ehsani Pages 179-186
    Background and Objective

    Pilonidal sinus of the sacrum is a relatively common chronic infectious disease. Surgical management of pilonidal sinus is a challenging matter, and despite the different surgical techniques, the recurrence rate is still high.

    Materials and Methods

    This double-blind clinical trial study was conducted on 60 patients with pilonidal sinus (2023). These patients underwent surgery randomly and based on the available sampling method in three

    methods

    open, semi-closure, and primary closure. Recovery time and intraoperative bleeding were recorded. The McGill Pain Questionnaire was used to evaluate postoperative pain, and the Southampton scale was employed to assess infection and secretions.

    Results

    The recovery time was longer in the open method than in the closure and semi-closure methods (P=0.001). However, this difference did not exist between the closure and semi-closure methods (P=0.402). There were two cases of recurrence in the closed method, while no recurrence was observed in the open and semi-closure methods. The patients undergoing the closure surgical method experienced less bleeding postoperatively (P=0.002). No significant relationship was found between surgical method and infection (P=0.189). There was no significant difference in the intensity of pain experienced by patients after the operation (P=0.789).

    Conclusion

    For the treatment of pilonidal sinus, primary surgical closure is not recommended due to recurrences, despite the shorter recovery time and less bleeding. The semi-closure surgical method seems to be safer than the open and primary closure methods.

    Keywords: Pilonidal Sinus, Semi-Closure Procedure, Surgery Methods