فهرست مطالب

حقوق و مطالعات نوین - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 12، پاییز 1402)

نشریه حقوق و مطالعات نوین
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 12، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی امیری* صفحه 1

    واگذاری صندوق های امانات در قالب عقد اجاره یکی از انواع خدمات بانکی است که از سوی بانک ها به مشتریانشان ارایه می گردد. بحث راجع به ماهیت حقوقی این خدمت از مباحث چالش برانگیز در حقوق بانکی است؛ لیکن، تاکنون در این زمینه قانون جامعی که بتواند ماهیت و ارکان آن را تبیین نماید به تصویب نرسیده است. همین امر به مناقشه میان حقوقدانان و متخصصین نظام بانکی در خصوص ماهیت حقوقی رابطه ایجاد شده میان بانک و مشتری تبدیل شده است. زیرا، از یک سو ماهیت این رابطه با قواعد عقد ودیعه و از سوی دیگر با قواعد عقد اجاره اشیاء شباهت دارد. اختلاف نظر های موجود راجع به ماهیت قرارداد های اجاره صندوق های امانی انگیزه ای شد تا پژوهشگر به روش توصیفی و با استفاده از تحلیل محتوا قواعد موجود را تببین نموده و در نهایت به این نتیجه برسد که رابطه حقوقی میان بانک و مشتری در خصوص صندوق های امانات قابل تطبیق بر عقود ودیعه و اجاره نیست و بهتر است که به عنوان یک عقد ویژه تحت عنوان "عقد حفاظت" و در چهارچوب ماده 10 قانون مدنی و با ماهیتی خاص و مستقل با شرایط و احکام ویژه خود نگریسته و تفسیر شود.

    کلیدواژگان: صندوق امانات، ودیعه، اجاره، ماهیت قرارداد، عقد حفاظت
  • مهدی لعل قربانی*، منصور امینی صفحه 2

    سامانه های هوشمند حمل و نقل به عنوان بافت جدید جابجایی متقاضیان سفر شهری از مدل اقتصاد پلتفرمی، گیگ محور و تسهیمی و فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی و کلان داده ها برخوردارند که برای جذب حداکثری منابع در بازاری دو طرفه فعالیت می کنند. برخی بازیگران مایل هستند که این منابع را به صورت انحصاری به کار بگیرند لذا برای رانندگان به عنوان شریک ارایه خدمت، این محدودیت را جهت عدم همکاری با رقبا اعمال خواهند نمود. یافته های این پژوهش نشان می دهد که شناسایی و تحلیل این محدودیت توسط رگولاتور و یا مرجع صالح به سادگی محدودیت های همکاری سابق بر آن مثل قراردادهای عدم رقابت نخواهد بود. مسایلی چون جانمایی ابرپیوندها برای ایجاد توافق مشروع، جهت دهی الگوریتم های ارسال سفر، تطبیق و قیمت گذاری برای اقدام و یا القای محدودیت و یا توجیهات نرم افزاری ، همگی اقداماتی است که از ایجاد محدودیت خبر می دهد. بعد از شناسایی هم تحلیل مشروعیت عمل آنان به سادگی شناسایی ماهیت روابط حقوقی آنها نیست. ما این ممانعت را به جهت ماهیت خوداظهارانه آنها مبنی بر واسطه گری نمی پذیریم اما محور اصلی وضعیت اقدامات، بر قدرت بازاری و محدوده هدف مانعیت توسط سامانه ها میان به کارگیری همزمان یا نصب همزمان پلتفرم ها  قرار خواهد گرفت که غالبا منتج به عدم مشروعیت خواهد شد. با احترام به آزادی رقابت و عدم حمایت بی دلیل از رقبا، ساختار کسب و کار و مقضیات حفظ شبکه بازار دو طرفه و بررسی واقعی موانع ورود نشان خواهیم داد که ایجاد این محدودیت تحت ضوابطی قابل پذیرش بوده یا بر اساس متغیرهای فوق، منجر به تغییر بار اثبات خواهد شد. این وضعیت در قلمرو قالب های حقوقی شناخته شده برای مانعیت و همچنین رویه های رقابتی هم قابل مشاهده است.

    کلیدواژگان: سامانه هوشمند حمل و نقل، همکاری اختصاصی، رابطه استخدامی، وضعیت اقتصادی مسلط، اثرات شبکه دو سویه
  • ابوالقاسم قربانی، مهدی سجادی کیا*، مصطفی شاهبازی صفحه 3

    داوری مکانیسمی برای ایجاد تعادل میان خواسته های متعارض اشخاص است و برای دستیابی به این هدف داوران بایستی صرفا به منافع و خواسته های مشترک طرفین توجه داشته باشند تا براساس آن، اختلاف، مورد حل و فصل قرار گیرد. از سویی قواعد مذکور در عهدنامه واشنگتن در خصوص داوری، که آیین رسیدگی به اختلافات در خصوص سرمایه گذاری بین المللی از سوی ایکسید بین دولت متعاهد و شخص سرمایه گذاری که تابعیت دولت دیگری را دارد، را بیان می کند، برای رسیدگی به دعوی مطروحه خالی از هرگونه قواعد ماهوی می باشد. با این حال در ماده (1) 42 عهدنامه ی مزبور قاعده ای گنجانده شده است که بیان می دارد، قواعد ماهوی که قابلیت اجرا در دعوی را دارند، دیوان آن ها را مورد بررسی و شناسایی قرار می دهد و بر اساس آن به رسیدگی ماهوی می پردازد. در واقع ماده ی مزبور در خصوص بیان نمونه ای از قواعد حل تعارض قوانین می باشد که در قوانین مختلف چون قانون ملی یافت می شود که مطابق آن قوانین و قواعد، دادگاه اقدام به حل تعارض قوانین می نماید.

    کلیدواژگان: ایکسید، دعاوی سرمایه گذاری، قانون ملی، کنوانسیون واشنگتن
  • هادی مسعودی فر*، فاطمه نعیمی شامل صفحه 4

    گسترش طیف بهره مندی از شناورهای خودران دریایی همزمان با توسعه فناوری و دانش مرتبط با ان، نیاز دولت ها و بازیگران فعال در حوزه دریانوردی را به توسعه و تدوین قوانین و مقررات در مورد این ابزار دریانوردی را افزایش داده است. از طرف دیگر ناشناخته بودن حوزه مسیولیت شناورهای خودران در قبال نقض قواعد بین المللی، ضرورت شناسایی رژیم حقوقی این ابزار در قلمرو حقوق بین الملل دریاها را افزایش داده است. از این رو در این پژوهش که به روش توصیفی _ تحلیلی همراه با مطالعه زمینه ای صورت پذیرفته است، ضمن تعریف حقوقی از شناورهای خودران دریایی، این سوال اساسی مطرح گردیده است که مبنای انتساب مسیولیت در قبال شناورهای خودران دریایی بر چه عنصری استوار است؟ در این زمینه مشخص گردید که رژیم حقوقی شناورهای خودران دریایی بسته به هدف و عملیات تعریف شده برای این ابزار از یک سو و قلمرو «زیر سطحی» یا «روی سطحی» بودن شناورهای خودران از سوی دیگر متفاوت است و در راستای تبیین این ساختار حقوقی نقش سازمان بین المللی ایمنی دریانوردی بسیار کلیدی می باشد. همچنین مشخص شد که مسیولیت بین المللی جبران خسارات احتمالی حاصل از فعالیت این دسته از شناورها از نوع «مسیولیت برای اعمال منع نشده بین المللی» است و مبتنی بر سطح کنترل و خودمختاری این ابزار از قابلیت تعمیم به اپراتور، مالک یا کنترل کننده این ابزار متمایز جلوه می نماید.

    کلیدواژگان: شناورهای خودران دریایی، حقوق بین الملل دریاها، سازمان بین المللی ایمنی دریانوردی، مسئولیت بین المللی
  • مهدی بیکی شورکی، محمدرضا فلاح* صفحه 5

    برای اجرای دادرسی الکترونیکی که نقش موثری در تهیه مقدمات رضایت مندی مردم خواهد داشت، ضمن ایجاد تشکیلات دادرسی الکترونیکی، لازم است فرآیندهای آن را بررسی نمود. نظر به اینکه تاکنون قانون جامع و مدونی در این زمینه تصویب نشده، هدف اصلی این پژوهش بررسی فرآیندهای دادرسی الکترونیکی است. در این راستا باید اعتبار دادرسی الکترونیکی را با قوانین موجود بررسی نمود. در این مقاله با مطالعه قوانین مدونه و پژوهش های صورت گرفته و از روش تحلیلی-توصیفی پژوهش انجام شده است. در پایان این نتایج حاصل شد که برای شروع دادرسی الکترونیکی نیز همانند دادرسی سنتی باید دادخواست، شکواییه یا گزارش تنظیم شود اما با این تفاوت که به صورت الکترونیکی انجام می شود. صلاحیت ذاتی دادگاه ها در دادرسی الکترونیکی نیز همانند دادرسی سنتی است. برای شناسایی اهلیت طرفین در دادرسی الکترونیکی باید از مطمین ترین روش که همان وجود امضای الکترونیکی مطمین است استفاده نمود. در فرآیند دادرسی نیز ادله اثبات دعوا که در دادرسی سنتی وجود دارد در حین دادرسی الکترونیکی نیز باید همان اعتبار را برای آنها قایل شد و نمی توان به صرف الکترونیکی بودن اعتبار کمتری برای آن در نظر گرفت. انشاء رای دادگاه توسط دادرس نیز در فضای الکترونیکی همان اعتبار رای کاغذی را دارد. از نتایج این پژوهش می توان در تدوین قانون مدون فرآیندهای دادرسی الکترونیکی بهره گرفت.

    کلیدواژگان: دادرسی الکترونیکی، فرآیند دادرسی، دادگاه الکترونیکی
  • حسین دانشفر*، سهیل گلچین صفحه 6

    مقاله حاضر مطالعه ای مقایسه ای درباره مفهوم وجه التزام در حقوق ایران و قانون مصر است. نویسندگان در این مقاله مفهوم وجه التزام را به اعتبار مفهوم بنیادین تر تعهد مورد مطالعه قرار داده اند. از این جهت تلاش کرده اند تا پیشنهاد پژوهشی جدیدتری را در این زمینه فراهم آورند. از آنجایی که انتظار می رود مطالعات تطبیقی از یک جنبه کاربردی به اصلاح و تعالی نهادهای حقوقی و شناخت نواقص و رفع آن ها در نظام های حقوقی مختلف منتهی شود، نویسندگان در این مقاله تلاش کرده اند تا ضمن مطالعه درباره مبانی فلسفی هر کدام از نظام های مورد مقایسه قرار گرفته، قوانین موجود، رویه های و نهادهای حقوقی اثر حاضر را تنظیم نمایند. بر اساس نتایج حاصل از مقاله حاضر، نویسندگان پیشنهاد می کنند که هر شکلی از مطالعه درباره مفهوم وجه التزام در حقوق ایران باید به اعتبار فهمی که از در فقه شیعه از مفهوم تعهد وجود داشته صورت بپذیرد. این مقاله همچنین نشان داده است که چطور پایه های شرعی، فقه شیعه، و عرفی، قانون فرانسه، در قانون مدنی ایران به ظهور چالش هایی برای صورت بندی مفهوم وجه التزام منتهی شده است. چالشی که به نحوی در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز وجود داشته است.

    کلیدواژگان: وجه التزام، قرارداد، تعهد، عهد
  • احسان حجت دوست* صفحه 7

    حق اعتراض از جمله حقوق و آزادی های سیاسی شهروندان است که از منظر دینی و فرهنگ اسلامی دارای مبانی استوار و متعددی است. در این مقاله دیدگاه قرآن، سنت، اجماع و عقل در رابطه با مشروعیت و یا عدم مشروعیت حق اعتراض بیان شده است. این پژوهش از حیث ماهیت داده ها از نوع کیفی است و با روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است. برای گردآوری اطلاعات نیز از روش کتابخانه ای استفاده شده است. در این مقاله ابتدا مبانی قرآنی مشروعیت و یا عدم مشروعیت اعتراض بیان شد. سپس دیدگاه سنت در رابطه با مشروعیت و یا عدم مشروعیت اعتراض بیان شد. روایات و داستان های ذکر شده در این زمینه هر کدام به نوعی جایز بودن اعتراض از سوی مردم را نسبت به زمامدار در مسایل مختلف اعم از سیاسی، دینی، فرهنگی را بیان می کند. در نهایت نیز به بیان دیدگاه اجماعی در رابطه با مشروعیت و یا عدم مشروعیت اعتراض و دیدگاه عقلی در رابطه با مشروعیت و یا عدم مشروعیت اعتراض پرداخته شد. در دیدگاه عقلانی، به مستندات کسانی که اعتراض را از جنبه عقلی مورد بررسی قرار داده‏اند، نیز اشاره شده است.

    کلیدواژگان: اعتراض، دیدگاه قرآنی، دیدگاه سنت، عقل، اجماع
  • نوشین سعیدی*، سعید مصطفوی صفحه 8

    روابط مالی(قراردادی یا خارج از قرارداد) تعیین مثلی یا قیمی بودن اموال به مسیولیت طرفین یک عقد و یا شخص ثالث در جهت جبران خسارت وارده را مشخص می نماید؛ در این خصوص قانون گذار اموال را تعریف نموده و تشخیص اموال مثلی و قیمی را برآمده از عرف می داند که با گذشت زمان_مکان متفاوت قلمداد می شود و این خود بر نحوه جبران خسارت اثر مستقیم دارد. مقاله حاضر با هدف یافتن راه‏کارهای مناسب و انتخاب قول ارجح از میان اقوال فقها و تامین عدالت حقوقی در جامعه تدوین یافته است. این پژوهش با رویکرد تطبیقی و با بهره گیری از روش توصیفی_تحلیلی ، ضمن بررسی دیدگاه های مختلف فقها و اندیشمندان اسلامی ، به بررسی حقوقی موضوع پرداخته و درصدد آن است پس از مراجعه به منابع دست اول و نقد همراه با بررسی نظریات موجود، راهکار مناسب را با ادله بیان نماید تا از تضییع حقوق افراد جلوگیری شود. یافته ها حکایت از آن دارد، اموالی که مجرد استعمال، استهلاک و از بین می روند. تاثیر مثلی یا قیمی بودن مال در عقد و ضمان قهری، تاثیر توافق طرفین و همچنین زمان_مکان در مثلی یا قیمی بودن، میزان مسیولیت مدنی طرفین عقد و اشخاص ثالث در تلف یا غصب اموال و همچنین شناخت ماهیت پول است که همگی حول محور آثار مثلی یا قیمی بودن اموال می باشد. نتایج بیان می دارد که روند نزولی کاهش قیمت، گاه به گونه ای است که قیمت کالا به صفر می رسد و مال را از مالیت خارج و یا بلعکس، قیمت مال تلف شده به اندازه ای افزایش می یابد که چندین برابر زمان تلف یا غضب و یا حتی اجرای تعهد می رسد. در فقه و قانون اموال، تقسیمات منقول، غیرمنقول، مثلی و قیمی انجام شده است. آثار تقسیمات اموال مثلی و قیمی، قبل از تشکیل عقد، هنگام وقوع عقد، قبل و بعد از قبض و هم در ضمان قهری و جبران خسارت قابل تشریح می باشد.

    کلیدواژگان: اموال مثلی یا قیمی، الزامات قهری یا قراردادی، ضمان قهری، مسئولیت مدنی
  • محبوبه عباسی* صفحه 9

    گرایش سیاست جنایی ایران و به تبع سیاست کیفری کاهش مجازات حبس و جمعیت کیفری زندان است. به دیگر سخن، اولویت های کلیدی ایران کاهش سیطره مجازات حبس است. بر این اساس رویکرد تقنینی و قضایی به دنبال حبس زدایی و استفاده از نهاد های ارفاقی و جایگزین است. از این رو است که رویای حبس زدایی امروزه به نقطه هدف اصلی سیاست جنایی مبدل گشته و پیش بینی نهاد های ارفاقی و رویکرد قانون کاهش مجازات حبس تعزیری این رویکرد را تایید می نماید. لیکن به رغم حرکت به سویی حبس زدایی همگامی این رویکرد با بحث بازدارندگی و بی کیفرمانی یا اهداف کیفردهی از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا با کاهش مجازات ها قدرت بازدارندگی مجازات نیز کاهش می یابد.این نوشتار به روش توصیفی - تحلیلی به این نتیجه می رسد که کاهش مجازات حبس بدون توسعه فرهنگ قانون گرایی و توجه به سایر مولفه های تاثیرگذار بر افزایش جرایم امکان کاهش جمعیت کیفری زندان میسر نخواهد شد. از این رو نتیجه قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 کاستن قدرت بازدارندگی کیفر و کمک به بی کیفرمانی مجرمان است. از سویی دیگر تاثیری چندانی بر کاهش جمعیت کیفری زندان ندارد. زیرا تولید جرم و حبس نتیجه یگانه کیفرهای طویل نیست که با کاستن آن از جمعیت کیفری به نتیجه دلخواه برسد. بلکه مولفه های اصلی مولد جرم و توجه به جایگزین های حبس باید مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حبس زدایی، بازدارندگی، بی کیفری، کیفردهی قانون، کاهش مجازات
  • صبا افراز* صفحه 10

    پوشش یکی از مهم ترین اصول و ضروریات دین اسلامی است که در جامعه ما علاوه بر جنبه شرعی و اسلامی، جزء قوانین قانونی و لازم الاجراء برای افراد جامعه محسوب می شود. پوشش یکی از هنجارهای فرهنگی در جامعه کنونی محسوب می شود. جنگ نرم دشمن، علیه جمهوری اسلامی ایران می باشد که سال ها با برنامه ریزی های فرهنگی غرب در کشور ما نقش بسته است. پوشش شرعی زن و مرد قواعد و ضوابط مشخص و آشکاری دارد ولی رنگ، شکل لباس، ظاهر (مد) آن بر عهده عرف است. در کشور ما با آنکه پوشش و حجاب جزء شرعیات به شمار می آید ولی ما امروزه با چالش بی حجابی روبه رو هستیم که جرم محسوب می شود ولی برای آن قانونی مدون نشده است. گردآوری مطالب براساس مطالعات کتابخانه ای، سایت های اینترنتی و کتاب ها و مقالات الکترونیکی جمع آوری شده است. در این مقاله به بررسی نقش عرف در تعیین پوشش و نقص الزامات عرفی آن می پردازیم.

    کلیدواژگان: عرف، پوشش، نقص الزامات
|
  • Ali Amiri * Page 1

    Handing over safe deposit boxes in the form of a lease contract is one of the types of banking services provided by banks to their customers. The discussion about the legal nature of this service is one of the challenging topics in banking law; However, until now, a comprehensive law that can explain its nature and elements has not been approved in this field. This has turned into a dispute between lawyers and experts in the banking system regarding the legal nature of the relationship between the bank and the customer. Because, on the one hand, the nature of this relationship is similar to the rules of the deposit contract and on the other hand, to the rules of the rental contract. The existing disagreements about the nature of trust fund rental contracts motivated the researcher to explain the existing rules in a descriptive way and using content analysis and finally come to the conclusion that the legal relationship between the bank and the customer regarding trust funds Trusts cannot be applied to deposit and rental contracts, and it is better to look at and interpret them as a special contract under the title of "protection contract" and within the framework of Article 10 of the Civil Law, with a special and independent nature with its own special conditions and provisions.

    Keywords: trust fund, Deposit, Lease, Nature of Contract, protection contract
  • Mahdi Laal Ghorbani *, Mansour Amini Page 2

    Intelligent transportation systems as a new context for the transfer of urban travel applicants have a platform economy model, gig-based and sharing, and technology based on artificial intelligence and big data, that attracts the most.resources in the market operate on two sides. Some players prefer to use these resources exclusively, so they will apply this restriction to drivers as a partners to service provider in order not to cooperate with competitors. The findings of this research show that the identification and analysis of this restriction by the regulator or the competent authority will not be as simple as the previous cooperation restrictions, such as non-competition agreements.Issues such as the placement of hyperlinks to create a legitimate agreement, the direction of travel sending algorithms, matching and pricing for action, or inducing limitations, or software justifications, are all actions that indicate the creation of limitations. After identifying and analyzing the legitimacy of their actions, it is not as simple as identifying the nature of their legal relations. We do not accept this prevention due to their self-proclaimed nature as intermediary, but the main focus of the actions will be on the market power and the scope of the prevention by the systems between the simultaneous use or simultaneous installation of platforms, which will often result in illegitimacy. By respecting the freedom of competition and not giving unreasonable support to competitors, the business structure and the issues of maintaining the two-sided market network and examining the actual barriers to entry, we will show that the creation of this restriction under the rules It is acceptable or based on the above variables, it will lead to a change in the burden of proof. This situation can be seen in the realm of legal forms known for obstruction as well as competitive procedures.

    Keywords: Intelligent transportation system, Exclusive cooperation, Employment relationship, dominant position, Two-sided network effects
  • Abolghasem Ghorbani, Mahdi Sajadi Kia *, Mostafa Shahbazi Page 3

    Arbitration is a mechanism to create a balance between the conflicting desires of individuals, and to achieve this goal, arbitrators should only pay attention to the common interests and desires of the parties so that the dispute is resolved based on that. On the other hand, the rules mentioned in the Washington Convention on Arbitration, which states the procedure for dealing with disputes regarding international investment by ICSID between a contracting state and an investment person who has the citizenship of another state, are used to deal with the proposed lawsuit. It is free of any substantive rules. However, a rule is included in Article (1) 42 of the mentioned agreement which states that substantive rules that are enforceable in a lawsuit are examined and identified by the court and based on that It deals with the content. In fact, the mentioned article is an example of the rules for resolving the conflict of laws, which can be found in various laws such as the national law, according to which the court resolves the conflict of laws.

    Keywords: ICSID, investment lawsuits, national law, Washington Convention
  • Hadi Masoudifar *, Fateme Naeimi Shamel Page 4

    The expansion of the range of benefits of self-propelled marine vessels simultaneously with the development of technology and related knowledge has increased the need of governments and actors active in the maritime field to develop and formulate rules and regulations about this maritime tool. On the other hand, the unknown area of responsibility of self-driving vessels for violating international rules has increased the necessity of identifying the legal regime of this instrument in the realm of international law of the seas. Therefore, in this research, which was carried out in a descriptive-analytical method along with a field study, in addition to the legal definition of marine self-propelled vessels, the basic question has been raised that the basis of assigning responsibility to self-propelled marine vessels is based on what element? In this context, it was found that the legal regime of self-propelled marine vessels is different depending on the purpose and operations defined for this tool on the one hand and whether the self-propelled vessels are "under the surface" or "on the surface" on the other hand, and in line with the explanation of this legal structure The role of the International Maritime Safety Organization is very key. It was also found that the international responsibility for compensating the possible damages resulting from the activity of this category of vessels is of the type of "responsibility for internationally prohibited actions" and is based on the level of control and autonomy of this tool from the ability to be extended to the operator, owner or controller of this tool. It looks distinct.

    Keywords: maritime self-driving vessels, International Law of the Sea, international maritime safety organization, International Responsibility
  • Mahdi Beiki Shouroki, Mohammadreza Fallah * Page 5

    In order to implement e-litigation, which plays an effective role in preparing the ground for public satisfaction, it is necessary to review its processes while establishing an e-litigation organization. As a comprehensive and codified law in this field has not been approved so far, the main purpose of this study is to review the electronic litigation processes. In this regard, the validity of e-litigation should be checked with existing laws. In this article, research has been done by studying the codified laws of and research has been done using analytical-descriptive method. In the end, it turned out that a petition, complaint or report had to be prepared to start an e-trial, just like a traditional trial, but with the difference that it is done electronically. The inherent jurisdiction of the courts in e-litigation is the same as in traditional litigation. The most secure method, which is the existence of a secure electronic signature, must be used to identify the qualifications of the parties in the electronic proceedings. In the litigation process, the evidence of litigation that exists in traditional litigation should be given the same validity during the electronic trial and it cannot be considered less credible just because it is electronic. The composition of the court verdict by the judge has the same validity as the paper verdict in the electronic space. The results of this research can be used in the development of a codified law on electronic proceedings.

    Keywords: e-litigation, Litigation process, e-court
  • Hossein Daneshfar *, Soheil Golchin Page 6

    This article is a comparative study of the concept of penalty clause in Iranian and Egyptian law. In this article, the authors have studied the concept of commitment to the validity of the more fundamental idea of commitment. For this reason, they have tried to provide a newer research proposal in this field. Since it is expected that comparative studies from a practical aspect will lead to the improvement and excellence of legal institutions and the recognition of deficiencies and their elimination in different legal systems, the authors of this article have tried to study the philosophical foundations of each of the compared systems. have been placed, regulate the existing laws, procedures and legal institutions of the present work. Based on the results of this article, the authors suggest that any study about the concept of commitment in Iranian law should be based on understanding the idea of commitment in Shia jurisprudence. This article has also shown how the foundations of Sharia, Shiite jurisprudence, and customary law, French law in Iran's civil law have led to the emergence of challenges for formulating the concept of obligation. A challenge that somehow existed in the era before the victory of the Iranian Islamic Revolution.

    Keywords: Penalty clause, Contract, obligation, Pledge
  • Ehsan Hojatdost * Page 7

    The right to protest is one of the political rights and freedoms of citizens, which has many solid foundations from the point of view of religion and Islamic culture. In this article, the views of the Qur'an, Sunnah, consensus and reason regarding the legitimacy or illegitimacy of protest are stated. In terms of the nature of the data, this research is of a qualitative type and has been carried out with a descriptive-analytical method. The library method has also been used to collect information. In this article, the Qur'anic bases of the legitimacy or illegitimacy of the protest were first stated. Then, the view of the tradition regarding the legitimacy or illegitimacy of the protest was expressed. The narratives and stories mentioned in this context each of them in some way express the permissibility of people's protest against the ruler in various issues including political, religious, and cultural. Finally, the consensus view regarding the legitimacy or illegitimacy of the protest and the rational view regarding the legitimacy or illegitimacy of the protest were discussed. In the rational point of view, the documents of those who examined the protest from a rational aspect are also mentioned.

    Keywords: objection, Quranic point of view, Sunnah point of view, Intellect, Consensus
  • Noushin Saeidi *, Saeid Mostafavi Page 8

    defined the property and considers the distinction between like and valuable property as a result of custom, which is considered different with the passage of time and place, and this itself has a direct effect on the way of compensation. This research with a comparative approach and using the descriptive-analytical method, while examining the different viewpoints of Islamic jurists and thinkers, has investigated the legal issue and aims to find the appropriate solution with evidence after referring to the first-hand sources and criticism along with the examination of the existing theories. to state in order to prevent the violation of people's rights. Properties that are used, depreciated and destroyed.The effect of the property being a representative or trustee in a contract and compulsory guarantee, the effect of the agreement of the parties as well as the time-place in being a representative or trustee, the extent of the civil liability of the parties to the contract and third parties in the loss or usurpation of property, as well as the knowledge of the nature of money, all of which revolve around the effects of the representative or Being a guardian of property. The downward trend of price reduction is sometimes in such a way that the price of goods reaches zero and the goods are out of tax or vice versa, the price of wasted goods increases to such an extent that the time of waste or anger or even the fulfillment of the obligation reaches several times. In jurisprudence and property law, the divisions of movable, immovable, like and guardian have been done. The effects of the division of tangible and intangible property can be explained before the formation of the contract, during the contract, before and after the bill, and also in the forced guarantee and compensation.

    Keywords: Equitable or trust property, compulsory or contractual obligations, compulsory guarantee, Civil Liability
  • Mahboubeh Abbasi * Page 9

    The tendency of Iran's criminal policy and accordingly the penal policy is to reduce the prison sentence and the criminal population of the prison. In other words, Iran's key priorities are to reduce the prevalence of imprisonment. Based on this, the legislative and judicial approach seeks to de-incarcerate and use alternative institutions. This is why the dream of de-incarceration has become the main goal of criminal policy today, and the prediction of Arafaq institutions and the approach of the law to reduce the punishment of penal servitude confirms this approach. However, despite the movement towards de-incarceration, the synchronization of this approach with the discussion of deterrence and impunity or the goals of punishment is of great importance. Because with the reduction of punishments, the deterrence power of punishment is also reduced. This article, using a descriptive-analytical method, comes to the conclusion that the reduction of imprisonment without the development of a culture of legalism and paying attention to other factors affecting the increase in crimes will not be possible to reduce the criminal population of prisons. Therefore, the result of the law on reducing the punishment of penal servitude approved in 2019 is to reduce the deterrent power of punishment and help to impunity criminals. On the other hand, it does not have much effect on reducing the criminal prison population. Because the production of crime and imprisonment is not the only result of long punishments, which can achieve the desired result by reducing it from the criminal population. Rather, the main components that generate crime and pay attention to alternatives to imprisonment should be investigated.

    Keywords: imprisonment, deterrence, Impunity, criminalization of the law, reduction of punishment
  • Saba Afraz * Page 10

    Covering is one of the most important principles and necessities of the Islamic religion, which in our society, in addition to the Sharia and Islamic aspect, is considered part of the legal and mandatory laws for the members of the society. Covering is one of the cultural norms in today's society. The enemy's soft war is against the Islamic Republic of Iran, which has been influenced by Western cultural plans in our country for years. Sharia clothing for men and women has specific and clear rules and regulations, but the color, shape of clothes, appearance (fashion) is the responsibility of customs. In our country, although veiling and hijab are part of Sharia law, today we are facing the challenge of not wearing hijab, which is considered a crime, but there is no law for it. The collection of materials is based on library studies, internet sites and electronic books and articles. In this article, we examine the role of customs in determining the coverage and defects of its customary requirements.

    Keywords: custom, Coverage, defects of requirements