فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عاطفه ذوالفقاری فر، سید عباس یزدانفر*، ندا سادات صحراگرد منفرد صفحات 1-29
    اهداف

    در سال های گذشته افزایش فشارهای اقتصادی وکوچک شدن خانواده ها و انگیزه ساده زیستی،سبب افزایش تقاضا برای خانه های کوچک مقیاس شده است. کیفیت مسکن با ابعاد فضاها ارتباط مستقیمی دارد،ازطرف دیگر مسکن انعطاف پذیر مسکنی است که می تواند هم به استفاده بهینه ازفضا های با مقیاس کوچک کمک کند و هم با توجه به بعد خانوار و میزان معیشت خانواده، می تواند به نیاز کاربران در طول چرخه زندگی پاسخ دهد. هدف این پژوهش شناسایی چهارچوب و رتبه بندی مولفه های انعطاف پذیری است که می تواند در مسکن کوچک مقیاس موثر باشند.

    روش ها

    در این پژوهش ،با استفاده از روش توصیفی_ تحلیلی ، مولفه های موثر در طراحی خانه های کوچک مقیاس انعطاف پذیر شناسایی و  بااستفاده از روش دلفی چهارچوب مفهومی پژوهش تایید شد. سپس با استفاده از روش پیمایشی این مولفه ها در منطقه 10 اصفهان از طریق آزمون آنتروپی شانون رتبه بندی شد. جامعه آماری شامل سه گروه متخصصین،کارشناسان معماری و مردم می باشند که با استفاده از قیاس تطبیقی ،نظرات آنها مقایسه و تحلیل شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد مولفه هایی که ازنظر هر سه گروه مورد اهمیت واقع شده اند شامل: فضاهای چند عملکردی، فضاهای نیم طبقه، نمای تطبیق پذیر با کاربری های تغییرپذیر، استفاده از پلان های کم عمق با هندسه مستطیلی، مبلمان متحرک مطابق با ارگونومی وپارتیشن های متحرک مطابق با ارگونومی می باشد.

    نتیجه گیری

    در نهایت می توان نتیجه گرفت در میان مولفه های شناسایی شده چندین مولفه از قبیل پارتیشن و مبلمان متحرک مطابق با ارگونومی انسان و نمای تطبیق پذیر هستند که فناوری نوین ابزاری مهم برای رسیدن به آن ها است.

    کلیدواژگان: خانه های کوچک مقیاس، انعطاف پذیری، چهارچوب مفهومی خانه کوچک مقیاس انعطاف پذیر، منطقه 10اصفهان، فناوری های نوین
  • نغمه علیزاد گوهری، بهرام شاهدی*، فرشته احمدی صفحات 30-50
    اهداف

    بازخوانی الگوهای پیشین در جهت روشن نمودن چگونگی ارتباط انسان با معماری و نحوه حضور وی در فضا، می تواند معیاری برای سنجش و ارزیابی مطلوبیت فضای شهر و چارچوبی ساختار یافته به منظور تداوم و ماندگاری کهن الگوهای معماری گذشته در دوره معاصر و آینده معماری فراهم آورد؛ چرا که آینده اکنون است. یکی از این الگوهای باارزش، بازارهاست که نقش مهمی در حیات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهر دارد و از هر دو جنبه معماری و شهری قابل ارزیابی است. از این میان بازار اصفهان در مجموعه میدان نقش جهان انتخاب گردیده است.

    روش ها

    روش توصیفی- تحلیلی در کنار تکنیک نحو فضا و شبیه سازی در نرم افزار «دپس مپ» استفاده گردیده است. روشی که بر مبنای نظریه گراف، به جای توصیف خصوصیات هندسی (شکل، اندازه و فواصل) اجزای یک سیستم، به تبیین موقعیت، روابطه میان اشکال و چگونگی پیکره بندی آن اجزاء به عنوان یک کل، می پردازد.

    یافته ها

    اگرچه بازار به تنهایی از اختلاف چندانی در بیشترین و کمترین مقدار در ارزش های نحوی خود برخوردار نیست که نشان از انسجام در کل مجموعه دارد، با این وجود حضور میدان در ترکیب با بازار، در ارتقاء کلیه شاخص ها به غیر از انتروپی (نظم درونی) موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    از آنجا که نقاط کانونی عملکردهای شهری، از بالاترین درجه هم پیوندی و تراکم حرکتی برخوردار است، با توسعه دسترسی (به عنوان مهم ترین عامل)، تراکم و تنوع؛ تعمیم هم پیوندی به ساختار شهر امکان پذیر و ایجاد همبستگی میان عناصر شهری فراهم می گردد که حاصل آن رونق بخشی، ایجاد سرزندگی و حضورپذیری در فضاست.

    کلیدواژگان: فضاهای تجاری، بازار اصفهان، حضورپذیری، روابط فضایی، ارزش های نحوی، فناوری های نوین، معماری ریاضی
  • نسیم نوری هرزویلی، کیانوش سوزنچی*، مهدی حقیقت بین صفحات 51-66
    اهداف

    این مطالعه قصد دارد تا با مرور برخی تیوری های مهم و تعیین کننده در رابطه بین منظر و سلامت به یک مدل مفهومی کل نگر از رابطه سلامت در حوزه منظر دست یابد.

    روش ها

    تنوری ها در زمینه منظر سلامت با استفاده از روش تحلیلی_توصیفی در دو دسته مورد بررسی قرار گرفتند: دسته اول به بررسی مکانیزم های موجود در رابطه بین سلامت و منظر و چرایی تاثیرات منظر بر سلامت افراد می پردازد. حال آنکه دسته دوم با بررسی ابعاد کمی و کیفی مناظر سعی می کند تا اثرات آنها را بر سلامت افراد بسنجد.

    یافته ها

    بررسی ها نشان دادند که تیوری های مرتبط در این زمینه که در ابتدا بر پایه وجهی صرفا عینی یا ذهنی شکل گرفته اند، بتدریج و در سیر تکامل خود به نوعی با مفهوم جامع و کل نگر منظر همگرا شده و بر وجوه توامان عین و ذهن در بررسی منظرسلامت تاکید دارند. این امر سبب شکل گیری رویکردی در حوزه منظر شده که با پررنگ دانستن نقش فرد، جامعه و محیط، سلامت منظر را امری نسبی دانسته که از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود.

    نتیجه گیری

    حضور عاملیت فردی (مهارت ها و ظرفیت های تطبیقی یک فرد) و ابعاد اجتماعی- محیطی در تعریف امروزی سلامت در سایر حوزه ها، نشان دهنده وجود یک توافق بین رشته ای و صحتی بر این همگرایی است. این مقاله نشان می دهد که با اتکا بر ادراک می توان این وجوه به ظاهر متضاد را در کنار هم قرار داده و به مدلی معنادار و کل نگر در رابطه با منظر سلامت دست یافت.

    کلیدواژگان: منظر سلامت، قابلیت محیطی، عاملیت فردی، ادراک.فناوری های نوین، معماری منظر
  • سام نظری، سعید کاردار* صفحات 67-85
    اهداف

    هدف از این مقاله تبیین برنامه ریزی منطقه ای زیست سازگار با تاکید بر کاربرد فناوری های سبز بوم آورد و اجرای نمونه ای آن در مشکین دشت کرج است. هدف اصلی معرفی «طبیعت» و «محیط زیست» گیاهی و جانوری به عنوان یک منبع الهام بی پایان و البته هماهنگ با طبیعت و سازواره های طبیعی برای ایده یابی، راهبری، هدایت، اجرا و مدیریت نظام برنامه ریزی منطقه ای است؛ نوعی از نظام برنامه ریزی منطقه ای که «اهداف توسعه هزاره» سازمان ملل متحد را با درک عمیق از «خدمات فرهنگی اکوسیستم» محقق می سازد.

    روش ها

    روش تحقیق تلفیقی از روش های توصیفی و تحلیلی است و با بررسی شواهد به دست آمده از نمونه های منتخب (با انتخاب هدفمند) از میان نمونه های شاخص محیط زیست گیاهی و جانوری، به شناخت و توصیف هندسه پنهان آن ها مبادرت می ورزد.

    یافته ها

    ظرفیت اکوسیستم گردشگری طبیعی عامل اساسی در توسعه بیوفیلیک به حساب می آید: 1- شاخص « میزان طبیعی بودن» یا پتانسیل گردشگری (RPI)، 2- دوری و نزدیکی و دسترسی (RA)، و 3- محاسبه طیف «فرصت گردشگری».

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد که بهترین راه حفاظت و پاسداشت محیط زیست گیاهی و جانوری؛ برنامه ریزی منطقه ای زیست سازگار با تاکید بر کاربرد فناوری های سبز بوم آورد است. راه حلی که چهار پایه دارد: 1- جامع نگری و برنامه ریزی پهنانگر، 2- به کارگیری ظرفیت خدمات فرهنگی اکوسیستم برای توسعه متناسب با بوم، 3- تاکید بر توسعه نرم و کاربرد فناوری های سبز بوم آورد و 4- آموزش مدیریت و آموزش محیط زیست در تعامل گروه های ذی نفع و ذی نفوذ.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی منطقه ای زیست سازگار، خدمات فرهنگی اکوسیستم، فناوری های سبز بوم آورد، برنامه ریزی منطقه ای هماهنگ با محیط زیست، توسعه زیست سازگار
  • سیما حیدرزاده، محمدجواد مهدوی نژاد*، فرح حبیب صفحات 86-101
    اهداف

    مصرف روز افزون انرژی در ساختمان و استفاده از مصالح ساختمانی با افزایش میزان ساخت و ساز، موجب تخریب محیط زیست و مصرف بیش از حد سوخت های فسیلی می‎شود. طبیعت در طی قرن‎ها فرآیند تکاملی خود را طی کرده و به بهینه ترین فرم و ساختار و مواد تشکیل دهنده خود رسیده است. هدف بایومیمیکری الهام گرفتن از طبیعت برای افزایش بازده با کمک راه‎حل‎های پایدار می‎باشد. هدف از انجام پژوهش بررسی و شناسایی قابلیت‎های اسفنج سیلیسی در راستای کاربرد در اجزای مختلف ساختمان برای دستیابی به بهینه ترین گزینه های ممکن می باشد.

    روش ها

    جمع آوری اطلاعات اولیه به طریق کتابخانه‎ای و با استفاده از مقالات مجلات معتبر و به‎روز علمی بوده و روش تحقیق پژوهش بصورت توصیفی-تحلیلی است. مفاهیم نظری از روش توصیفی بیان شده و به تجزیه تحلیل کیفی محتوا پرداخته شده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش امکان الهام از اسفنج سیلیسی با ویژگی‎های خاصش در سطوح مختلف بایومیمیکری را برای اجزای مختلف ساختمان فراهم کرده و طراحی و ایده پردازی از فرم، ساختار، فرآیند و عملکرد اسفنج در حالتی بهینه در راستای ساختمان بایونیک امکان پذیر می کند.

    نتیجه گیری

    با تحلیل فرم، عملکرد، ساختار، فرآیند و نحوه تعامل اسفنج با محیط اطرافش که در طی قرن ها در اعماق دریا به بهینه‎ترین فرم و ساختار خود در تعامل با محیط اطرافش رسیده، می‎توان به ایده‎ای در راستای پایداری و همگامی بیشتر با محیط زیست، مصرف حداقل انرژی در ساختمان و داشتن اجزای بهینه دست یافت.

    کلیدواژگان: اسفنج، الهام ‎گرفتن از طبیعت، بهره وری مصرف انرژی، بایومیمیکری، ساختمان پربازده
  • عبدالله نوری، خسرو دانشجو*، امیر فرج اللهی راد صفحات 102-128
    اهداف

    هدف اصلی این پژوهش شفاف سازی توانمندی های مورد نیاز در یک فرد جهت موفقیت در حوزه های اصلی معماری و تبیین چگونگی مهارت و هوش افرادی که قصد ورود به این رشته را داشته و در نهایت کمک به اصلاح ساختار مشاوره های شغلی بود.

    ابزار و روش ها

    با استفاده از روش دلفی و به وسیله پرسشنامه ای کیفی، از ده نفر خبره، هوش مورد نیاز نه گانه (گاردنر) برای مراحل و فازهای دوازده گانه حوزه معماری مورد سوال قرار گرفت سپس مطابق با روش قبل با استفاده از پرسشنامه ای کمی و ساختار یافته آشکار گردید که چه درصدی از هوش ها و زیرمجموعه های آن مبتنی بر طبیعت و یا تربیت است. سپس با استفاده از محاسبات ریاضی میزان تاثیرپذیری هر فعالیت معماری از مولفه های طبیعت و تربیت تعیین گردیده شد.

    یافته ها

    یافتن مهارت در حوزه های اصلی معماری مبتنی بر هر دو مولفه طبیعت و تربیت بوده و میزان تاثیر پذیری از طبیعت و تربیت در کل موارد به یکدیگر نزدیک بود، به صورتی که حداقل این اختلاف مقدار 5/1 درصد (تربیت 25/49 و طبیعت 75/50) در اصول پیمان و حداکثر 7/16 درصد (تربیت 75/41 و طبیعت 25/58) در تهیه نقشه های اجرایی و برقراری ارتباط با کارفرما بود.

    نتیجه گیری

    به دلیل تاثیرگذاری طبیعت و سرشت فرد می بایست انتخاب او برای طی مراحل آکادمیک آموزش معماری مبتنی بر شاخص هایی صورت پذیرد که مبین وجود مولفه ها و خصوصیاتی در ماهیت ژنتیکی فرد باشد. اهمیت تربیت در حوزه ایجاد متخصص توانمند در همه حوزه های معماری بیشتر بوده لذا به موضوع آموزش آکادمیک باید با حساسیت بیشتری پرداخته شود.

    کلیدواژگان: اثر معماری، طبیعت، تربیت متخصص، معماری سبز، هوش های گاردنر، معماری دوست دار محیط زیست
  • مریم رسول زاده، محمد مشاری* صفحات 129-147
    اهداف

    در رویکرد جامع به «معماری سالم»، فضای داخل و خارج ساختمان به عنوان یک محیط زیست یکپارچه تحلیل می شود؛ موضوعی که با درک جامع از محیط زیست آغاز شده، به حوزه استفاده از مصالح نوین ساختمانی منتهی می شود. هدف اصلی پژوهش، معرفی الگوی «ساختمان سالم» در تعامل انتخاب مصالح ساختمانی، رایانش زیستی و محیط زیست سالم است.

    روش ها

    روش شناسی پژوهش بر «اشباع نظری» حاصل از پیشینه پژوهش استوار شده است. برای تایید روایی و پایایی پژوهش از جمعبندی نظرات متخصصین در حوزه سلامت ساکنان در خانه و سلامت کارکنان در محل کار استفاده شده است. بر اساس چارچوب نظری پژوهش در نظریه معماری سرآمد، مقایسه «کیفیت ساختمان سالم» با سه متغیر «شیمی ساختمان»، «بیولوژی ساختمان» و «فیزیک ساختمان»؛ و «نظر ساکنان» با سه متغیر «بهره وری انرژی»، «رضایت ساکنان» و «سلامت ساکنان»؛ ارزیابی می شود.

    یافته ها

    نتایج کمی و عددی پژوهش بر اهمیت و رابطه مفهوم «کیفیت ساختمان سالم» با مقوله «نظر ساکنان» اشاره دارد و نشان می دهد که می توان با کمک الگوهای مبتنی بر غربالگری با کارایی بالا، نسبت به کنترل مواد شیمیایی خطرناک در صنعت ساختمان، و استفاده بهینه از مصالح نوین ساختمانی در فرآیند طراحی و اجرا تاکید داشت.

    نتیجه گیری

    دستاوردهای پژوهش مدلی یکپارچه از فرآیند طراحی و اجرای ساختمان مبتنی بر دانش شیمی ساختمان را معرفی می کنه که با تاکید بر سلامت ساکنان، کارکنان و استفاده کنندگان؛ بر اهمیت جایگاه آموزش و مدیریت محیط زیست، در انتخاب بهینه مصالح دوستدار طبیعت و رایانش زیستی مصالح نوترکیب تاکید دارد.

    کلیدواژگان: شیمی ساختمان، سلامت ساکنان، آموزش و مدیریت محیط زیست، مصالح دوستدار محیط زیست، رایانش زیستی، معماری سرآمد
|
  • Atefeh Zolfaghari Far, Seyyed Abbas Yazdanfar*, Neda Sadat Sahragard Monfared Pages 1-29
    Aims

    In the past years, the increase in economic pressures and the shrinking of families and the motivation to live a simple life have caused an increase in the demand for small-scale houses. The purpose of this research is to identify the framework and ranking of flexibility components that can be effective in small-scale housing.

    Methods

    In this research, using the descriptive-analytical method, the effective components in the design of flexible small-scale houses were identified and the conceptual framework of the research was confirmed using the Delphi method. Then, using the survey method, these components were ranked in the 10th district of Isfahan through Shannon's entropy test. The statistical population includes three groups of experts, architectural experts and the public, whose opinions have been compared and analyzed using comparative analogy.

    Findings

    The research findings show that the components that are important from the point of view of all three groups include: multi-functional spaces, mezzanine spaces, adaptable facade with variable uses, use of shallow plans with rectangular geometry, movable furniture according to ergonomics and movable partitions according to It is ergonomic.

    Conclusion

    In the end, it can be concluded that among the identified components, several components such as partitions and movable furniture are compatible with human ergonomics and adaptable view, and modern technology is an important tool to achieve them.

    Keywords: small-scale houses, flexibility, a conceptual framework of a small-scale flexible house, Isfahan district 10, new technologies
  • Naghmeh Alizad Gohari, Bahram Shahedi*, Fereshte Ahmadi Pages 30-50
    Aims

    Re-reading the previous patterns in order to clarify how man relates to architecture and how he is present in the space, can provide a criterion for measuring and evaluating the desirability of the city space. One of these valuable models is the Bazaar, which play an important role in the cultural, social and economic life of the city and can be evaluated from both architectural and urban aspects. Among these, the Isfahan Bazaar in Naqsh-e Jahan Square complex has been selected.

    Methods

    Descriptive-analytical method along with space syntax technique and simulation has been used in "Depth map" software. The method based on graph theory, instead of describing the geometric characteristics (shape, size and distances) of the components of a system, explains the position, relationship between the shapes and how to configure those components as a whole.

    Findings

    Although the Bazaar alone does not have much difference in the maximum and minimum value of its syntactic values, which shows the coherence of the whole complex, nevertheless, the presence of the Naqsh-e Jahan Square in combination with the Bazaar is effective in improving all indicators except entropy (internal order).

    Conclusion

    Since the focal points of urban functions have the highest degree of connectivity and movement density, with the development of access (as the most important factor), density and diversity; It is possible to generalize the connection to the city structure and create solidarity between the urban elements, which results in prosperity, vitality and presence in the space.

    Keywords: Commercial Spaces, Isfahan Bazaar, Presence, Spatial Relations, Syntactic Values, New Technologies, Mathematical Architecture
  • Nasim Nouri Horzvili, Kianoush Suzanchi*, Mehdi Haghighat Bin Pages 51-66
    Aims

    This paper aims to find a comprehensive conceptual model for health landscape by reviewing some important and decisive theories on the relationship between landscape and health.   

    Methodology

    The theories in the field of health landscape are analyzed based on a descriptive-analytical method in two categories. The first category examines the existing mechanisms explaining the relationship between landscape and health and why the landscape affects people's health, while the second category tries to measure these effects by examining the quantitative and qualitative dimensions of the landscapes.

    Findings

    The analyses showed that the related theories in this field, which were initially formed based on a purely objective or subjective, gradually and in the course of their evolution, somehow converged with the comprehensive and holistic concept of landscape and focused on both aspects of objectivity and subjectivity in analyzing the health landscape. This has led to an approach in the field of landscape that emphasizes the role of the individual, society and the environment, considering the health of the landscape as a relative matter that will vary from person to person.

    Conclusion

    The presence of individual agency (adaptive skills and capacities of a person) and socio-environmental dimensions in today's definition of health in other fields indicates the existence of an interdisciplinary agreement on this convergence. This article shows that by relying on perception, these seemingly opposite aspects can be put together and a meaningful and holistic model can be achieved in relation to the health landscape.

    Keywords: health landscape, affordance, individual agency, perception, new technologies, landscape architecture
  • Sam Nazari, Saeed Kardar* Pages 67-85
    Aims

    The dissertation aims to outline the concept of “biophilic regional planning” with emphasis on low-tech construction and low impact development, and materialize the outlined conept in the case of Meshkindasht City. It aims to show “nature” and “environment” as a valuable and endless source of inspiration in accordance with nature and natural archerypes for idealizing, strategic planning, performance and strategic management.

    Methods

    The research methodology is combination of descriptive and analytical research methods based on post-posotovism research paradigms. Independent variable of the research is “low-tech construction”.

    Findings

    Natural recources support “biophilic development" including: 1- Regional Potential Index (RPI), 2- Aspect Ratio (RA) and 3- Tourism Opportunity Spectrum (TOS).

    Conclusion

    The research shed some light on the concept of “biophilic regional planning” as a constructive strategy for low impact development in natural-resouses-rich landscapes. Based on preliminary analysis regarding to the dissertation topic, the concept of “biophilic regional planning” might be fulfilled via 1- Holistic and comprehensive approach, 2- Planning for CES for better green economy, 3- Low-tech and soft development for environmentally-sensitive areas based on local circumstances, and 4- Classification of cultural services in natural ecosystems and reorganizing cultural benefits of ecosystem on the basis of environmental education program.

    Keywords: hidden geometry, cultural ecosystem services (CES), forests, wild-life environment, biophilic regional planning, green low-tech, low impact planning
  • Sima Heidarzadeh, Mohammadjavad Mahdavinejad*, Farah Habib Pages 86-101
    Aims

    Increasing energy consumption in the building and the use of construction materials with the increase in the amount of construction, causes environmental degradation and excessive consumption of fossil fuels. Nature has undergone its evolutionary process over the centuries and has reached its most optimal form, structure, and constituent materials. The goal of biomimicry is to be inspired by nature to increase efficiency with the help of sustainable solutions. The purpose of this study is to investigate and identify the capabilities of silica sponge for use in various building components to achieve the best possible options.

    Methods

     The collection of basic information is through the library and using the articles of valid and up-to-date scientific journals and the research method is descriptive-analytical. Theoretical concepts are expressed from the descriptive method and qualitative content analysis is performed.

    Results

     The results of the research provide the possibility of inspiring siliceous sponge with special features at different levels of biomimicry for different components of the building and design and ideation of the form, structure, process, and function of the sponge in an optimal state in the direction of the bionic structure.

    Conclusion

     By analyzing the form, function, structure, process, and how the sponge interacts with its surroundings, which has reached its optimal form and structure in interaction with its surroundings over the centuries, we can come up with an idea for sustainability and synchronization, achieved mostly with the environment, minimum energy consumption in the building and having optimal components.

    Keywords: sponge, bio-inspiration, energy efficiency, biomimicry, high-performance building
  • Abdolah Nouri, Khosro Daneshjoo*, Amir Farajollahi Rod Pages 102-128
    Aims

    The project's primary aim is to better understand the skills and knowledge necessary for success in the architecture field, as well as to evaluate the intelligence and aptitude of those intending to pursue a career in architecture, which will ultimately benefit job counseling.

    methods

    An investigation into Gardner's multiple intelligences theory was conducted by employing the Delphi method and a qualitative research questionnaire, with ten experts being asked questions. By using a methodical quantitative questionnaire, this research approach provides insight into the ratio of intelligence and its sections that are either natural or acquired and determines the influence of nature and nurture on architecture tasks by mathematics calculations.

    Findings

    The achievement of architectural skills is influenced by the nature and nurture components in approximately equal amounts, which in the contract principles are at least 5/1, consisting of 25/49 for nurture and 75/50 for nature. Likewise, a maximum of 7/16 percent goes to management plans and interaction with clients, 75/41 to nurture, and 25/58 to nature.

    Conclusion

    Concerning the effects of nature and nurture, the pursuit of architecture at the academic level should be done with one's genes and characteristics inherent in a person. On the other hand, the importance of nurturing in training highly qualified individuals is greater than its counterpart and therefore should be adequately maintained.

    Keywords: architectural masterpiece, nature, architectural experts, green architecture, sustainable architecture, Gardner’s multiple intelligence, biophilic architecture
  • Maryam Rasoolzadeh, Mohammad Moshari* Pages 129-147
    Aims

    The main purpose of this article is to introduce the model of healthy building in the interaction of choosing building materials and healthy environment. In this regard, high throughput screening used in construction materials for possible human exposure in the near field and related health risks, identification of chemicals and products of interest to inform risk reduction efforts has been carried out.

    methods

    The research methodology is based on the theoretical saturation of the research background and the opinions of experts in the field of health of residents at home and at work. Using high throughput screening, hazardous chemicals in the construction industry were identified, and based on the theoretical saturation of the research background and the opinions of experts in the health of residents at home and at work, a focused group discussion method was used.

    Findings

    Comparing the quality of "healthy building" with three variables of building chemistry, building biology and building physics; and "residents' opinion" with three variables of energy efficiency, residents' satisfaction and residents' health; has been analyzed. The findings of the focused group discussion method clarified various dimensions of the relationship between building chemistry and the health of residents at home and at work.

    Conclusion

    Designers and manufacturers of building products must actively track and manage the chemical composition of their materials and assess the potential impacts of the chemicals of interest throughout their life cycle. High-throughput screening can provide accessible and rapid tools for such evaluations at the design stage.

    Keywords: bauchemie, occupant health, safety, indoor air quality (IAQ), environmental education, management, eco-friendly material, biocomputing, highperformance architecture