فهرست مطالب

مطالعات سیاسی تمدن نوین اسلامی - پیاپی 5 (بهار و تابستان 1402)

نشریه مطالعات سیاسی تمدن نوین اسلامی
پیاپی 5 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی امیدی*، حمید محسنی صفحات 8-32

    آیت الله خامنه ای در بیانات خود از نقش «مشروعیت‎ بخشی» مردم به حکومت، در رویکردی طولی از حاکمیت توحیدی سخن به میان آورده اند. برخی پژوهشگران با برداشت خاصی از مفهوم «توحید در حاکمیت» می کوشند دیدگاه رهبری دراین ‎باره را با ارجاع به «نظریه مقبولیت» و یا با تفکیک «مشروعیت در مقام ثبوت از مقام اثبات» توجیه کنند. ولی بنا بر یافته این پژوهش، مشروعیت بخشی مردم از نگاه معظم له، نه به معنای «مقبولیت» و نه به معنای «مشروعیت در مقام اثبات» است؛ بلکه به معنای مصطلح در فلسفه سیاسی یعنی «حقانیت» در نگرشی طولی است. از منظر مقام معظم رهبری، حکومت اسلامی بر دو پایه مشروعیت استوار است. پایه اصلی مشروعیت ‎بخشی به حکومت، «اراده و اذن‎ الهی» و رکن دیگر آن «اراده و خواست مردم مسلمان» است. ازاین ‎رو، مردم نقش مشروعیت و حقانیت ‎بخشی به حکومت دارند، و این حق را نیز خداوند به آنها اعطا کرده است. حق مردم، «‎حق تبعی» و در طول «‎حق اصالی» خداوند متعال می باشد نه در عرض آن. این یافته با روش توصیفی و تحلیلی از بیانات ایشان استخراج و استنباط شده است.

    کلیدواژگان: مشروعیت، مردم، مقام معظم رهبری، حکومت اسلامی، حق تبعی، حق اصالی
  • سیامک باقری چوکامی*، فرامرز عابدینی صفحات 34-62
    آنچه از ادبیات قدرت با همه ابعاد و شیون آن تاکنون در محافل علمی و دانشگاهی و در سطح راهبردی رایج بوده برگرفته و برخاسته از مبانی و مبادی فرهنگی و معرفتی غرب است. حال آنکه جمهوری اسلامی ایران داعیه ‎دار نظام فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مستقل و مبتنی ‎بر مبانی هستی ‎شناسی و معرفت شناسی متمایزی است. ازاین‎رو، هدف این پژوهش بررسی و تبیین ادبیات قدرت با ظرفیت ‎های فرهنگ تمدنی جمهوری اسلامی ایران است. پرسش اصلی این است که قدرت در بستر نظام فرهنگ تمدنی جمهوری اسلامی ایران معرف چه نوع ادبیاتی است؟ برای دستیابی به این پرسش از روش ترکیبی متوالی - اکتشافی استفاده شده است. در این زمینه، نخست با روش کیفی - کمی ظرفیت‎های فرهنگی شناسایی و تایید شد، سپس با روش کیفی - کیفی ادبیات قدرت استخراج و به وسیله مصاحبه عمقی، تکمیل و تایید شد.آنگاه یافته های این دو روش با هم ترکیب شدند. نتیجه اجمالی این پژوهش بیانگر آن است که ادبیات قدرت مبتنی بر ظرفیت های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از حیث منشا، ماهیت، منبع، ابزار، روش و شیوه، اهداف، ابعاد و انواع، بازیگران، نوع رابطه، توزیع قدرت، راه‎های کسب و حفظ قدرت، مهار و انتقال قدرت دارای ادبیات منحصربه فرد است که با ادبیات قدرت در غرب تمایز بینادی دارد. مهم‎ترین نتیجه این پژوهش ابتنای نقطه ثقل و کانونی ادبیات قدرت برپایه فرهنگ تمدنی بر «توحید» است که به‎مثابه دال مرکزی، سازمان دهنده نظام معنایی، انسجام بخش همه عناصر و مولفه های متمایز‎کننده با دیگر ادبیات قدرت شمرده می شود.
    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت های فرهنگی، فرهنگ، قدرت، وجوه قدرت
  • امیر سیاهپوش * صفحات 64-88

    ماهیت و هستی جامعه ازجمله موضوعات مهمی است که دیدگاه‎های مختلفی درباره آن ارایه شده است. نوع نگاه به این موضوع مبنای مهمی است برای تصمیم های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی. در بین اندیشمندان مسلمان، آیت الله خامنه ای متفکری است که مبتنی ‎بر آیات و روایات و باتوجه ‎به تجربه های تاریخی جوامع مختلف و داده های میدانی، دیدگاه خاصی درباره این موضوع ارایه کرده است. مسیله پژوهش روشن ‎سازی ابعاد گوناگون اندیشه ایشان درباره چیستی و هستی جامعه و ویژگی های جامعه آرمانی است. برای پاسخ به این پرسش از روش تحلیل محتوا استفاده شده و همه آثار فکری رهبری مورد بررسی قرار گرفته است. با استنباط از مجموع مطالب گردآمده، می ‎توان گفت آیت الله خامنه ای جامعه را مانند پیکره زنده می بیند که دارای زندگی و مرگ است و دچار تکامل و تنازل می شود. جامعه وجودی است مرکب و حقیقی، که ساخته می شود و بر اراده افراد تاثیر می ‎گذارد، ولی اراده انسان تعیین ‎کننده نهایی است که جامعه را می ‎سازد و متاثر از مصنوع خود است.

    کلیدواژگان: جامعه، فرد، اصالت جامعه، جامعه آرمانی، آیت الله خامنه ای
  • مصطفی جمالی* صفحات 90-110
    هدف محوری انقلاب اسلامی برپایی تمدن نوین اسلامی در دوره کنونی است. فهم این مهم و نقشه عظیم تحقق آن از ضروریات جامعه کنونی ما و به‎ ویژه نخبگان حوزه و دانشگاه به ‎شمار می ‎رود. برای دریافتن دقیق این موضوع باید با تدبر در آیات الهی و در پرتو مفاهیمی قرآنی همچون مدینه، امت، بلد، رسول و امام به درک دقیقی از جایگاه و نقش امام در تحقق تمدن اسلامی برسیم. ازجمله آیات الهی، آیه 74 سوره یونس «ولکل امه رسول فإذا جاء رسولهم قضی بینهم بالقسط وهم لا یظلمون» است که در آن به دو مسیله اساسی درباره تمدن و امت اشاره می ‎کند: نخست، براساس این آیه می‎توان به تبیین نظریه اجتماعی اسلام در تشکیل امت و تمدن پی برد و همان نظریه امامت امت است. این نظریه با نظریه اجتماعی استیلا در جوامع پیش از مدرن و نظریه اجتماعی بازار در جوامع مدرن، تفاوت جوهری دارد. در این نظریه، امام رکن امت و تمدن است و حول ولایت امام و با تولی از سر محبت امت، تمدن ساخته می ‎شود. تمدن و امت بر مدار نظام اراده‎ها با محوریت اراده محوری شکل می‎ گیرد که ظهور این نظام اراده‎ها را در ساحت‎های گوناگون امت می ‎توان ملاحظه کرد؛ دوم، مهم‎ترین فعل امام در امت برپایی قسط و عدل است و این یعنی پایبند شدن به تناسبات اقامه توحید که تنها از مسیر جریان ولایت امام و تولی انسان‎ها به آن ولایت محقق می‎شود که این مسیر درست مانند مسیر جریان ولایت الهیه و تولی به ولایت الله است. بنابراین، عدالت به معنای تحقق تناسبات جریان ولایت و تولی به امام است.
    کلیدواژگان: تمدن، توحید، امت، امام، عدالت
  • عیسی مولوی وردنجانی*، داوود فیض افرا صفحات 112-136
    آینده‎پژوهی انقلاب‎ها برای پژوهشگران از برجسته‎ ترین مسایل، پس از چرایی، چگونگی، کارکردها و ماهیت انقلاب‎ها به‎ شمار می ‎رود. درباره انقلاب اسلامی این مهم نیز صادق است. در آینده ‎پژوهی انقلاب اسلامی، افق پیش ‎رو و موانع راه واکاوی می ‎شود. در این زمینه، این نوشتار با استفاده از روش «پس‎نگری» و چهارچوب ارایه ‎شده توسط کوییست، بر این مسیله اهتمام دارد که چشم‎انداز و افق انقلاب اسلامی با ابتنای بر اندیشه رهبر معظم انقلاب، بررسی و تحلیل شود. آینده ‎پژوهی مبتنی ‎بر نظرگاه‎های متفاوت نیز به تغایر آینده مطلوب می ‎انجامد. ازاین‎ رو آینده‎پژوهی انقلاب اسلامی مبتنی ‎بر اندیشه رهبری دارای اهمیت است. نتایج پژوهش گویای آن است آینده مطلوب انقلاب اسلامی در اندیشه رهبری، پس از گذراندن مراحل چهارگانه (انقلاب، نظام، دولت و جامعه اسلامی)، دستیابی به تمدن نوین اسلامی است.
    کلیدواژگان: آینده مطلوب، رهبر معظم انقلاب، تمدن نوین اسلامی، مراحل پنج گانه
  • علی محمدی ضیاء* صفحات 138-162
    استکبار جهانی به رهبری آمریکا همواره با زورگویی و افزون‎ خواهی به شکلی ظالمانه در عرصه جهانی درپی کسب منافع خود بوده است. این واقعیت رهبر معظم انقلاب را بر آن داشته است تا با نگاه تمدن ‎ساز خویش براساس مبانی دینی با تبیین ماهیت استکبار، به ضرورت مبارزه با آن پرداخته و خود نیز به‎عنوان رهبر انقلاب اسلامی پرچم ‎دار آن در جهان باشد. پژوهش حاضر در پاسخ به این پرسش است که مبانی فکری استکبارستیزی مبتنی ‎بر اندیشه تمدن ‎ساز رهبر معظم انقلاب اسلامی چیست؟ این پژوهش با بهره ‎گیری از روش توصیفی - تحلیلی و در چهارچوب نظری مبتنی‎بر سه ‎گانه هستی‎شناسی، معرفت ‎شناسی و روش ‎شناسی درپی بررسی این موضوع است. یافته های پژوهش نشان از آن دارد که استکبارستیزی برآمده از نظام توحیدی و ضرورتی اعتقادی ‎به ‎منظور جلوگیری از فراگیری فساد و تباهی بر روی زمین بوده و اصلی ‎ترین روش در عرصه ایستادگی و مقاومت دربرابر هجمه‎ های مستکبران است.
    کلیدواژگان: مبانی فکری، استکبارستیزی، تمدن سازی، آیت الله خامنه ای
  • اسدالله کردفیروزجائی * صفحات 164-179

    تمدن نوین اسلامی پدیده ‎ای امیدبخش برای مستضعفان و آزادی‎خواهان جهان و الهام یافته از کلام الهی است که شکل‎ گیری آن برای طالبانش به شرط کوشش و گام‎های مجاهدانه از سنخ جهاد کبیر چندان دور از دسترس نیست. ازاین‎رو، پژوهش در تحلیل نقش جهاد کبیر برای زمینه‎ سازی تحقق آن، از اهمیت برخوردار است. هم‎اکنون کم ‎وبیش در محافل نخبگانی، چگونگی شکل ‎گیری تمدن نوین اسلامی به گفتمان تبدیل شده، ولی چگونگی ترابط آن با جهاد کبیر که یکی از متغیرهای مهم در تحقق آن شمرده می ‎شود، همچنان در هاله ‎ای از ابهام است. ازاین ‎رو، این پرسش مطرح می ‎شود که جهاد کبیر در تحقق تمدن نوین اسلامی چه نقشی دارد؟ فرضیه پژوهش این‎ است که زمینه تحقق تمدن نوین اسلامی با تلاش مجاهدانه از سنخ جهاد کبیر فراهم می‎ شود. این مقاله توانسته است با توصیف و تحلیل مصداقی جهاد کبیر به تحلیل نقش جهاد کبیر در تحقق تمدن نوین اسلامی با تاکید بر اندیشه امام‎ خامنه‎ ای بپردازد. براساس یافته‎های پژوهش، جهاد کبیر چه به لحاظ سلبی، مانند اطاعت نکردن از تمدن غرب، نپذیرفتن ولایت کفار و مانند آن، و چه به لحاظ ایجابی، مانند استقامت ‎ورزی در تحول علوم انسانی، پافشاری بر سبک زندگی اسلامی، استقامت در تربیت مدیران تمدن‎ ساز و مانند آن، در تحقق تمدن نوین اسلامی تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: تمدن اسلامی، جهادکبیر، تمدن غرب، تحول در علوم، سبک زندگی
  • زهرا آبیار*، حسن فانیدپور صفحات 181-211
    امروزه تولید علم و دانش یکی از شاخصه‎ های تمدن‎ ساز است که پس از انقلاب اسلامی، جایگاه ویژه ‎ای در سخنان نظریه ‎پردازان جامعه اسلامی داشته است. اهمیت علم به‎عنوان رکن تمدنی تا بدانجاست که فقدان یا کاستی در این رکن، عزت ‎مندی، استقلال، هویت، امنیت و رفاه کشور را تحت الشعاع خود قرار می ‎دهد. ازاین ‎رو ‎آیت‎الله خامنه‎ ای، رهبر معظم انقلاب، در چند سال اخیر بیش از پیش بر اهمیت تولید علم و دانش در اقتداربخشی به جامعه تاکید دارد. نظر به اینکه بازنگری و بازتولید متن درسی و به‎ عبارتی تحول متون درسی در مراکز آموزشی، یکی از پایه‎ های تولید علم شمرده می ‎شود، در این مقاله با روش کیفی تحلیل مضمون، تحول متن درسی با نگاه تمدنی ‎آیت ‎الله خامنه ‎ای مورد واکاوی قرار گرفت و پس از رفت ‎و برگشت بین مضامین و تحلیل آنها 35 مضمون پایه، هشت مضمون سازمان‎ دهنده و درنهایت سه مضمون فراگیر به ‎دست آمد. از دیدگاه ‎آیت‎ الله خامنه‎ ای، ضرورت بازنگری در متون درسی، در قالب سه کد «تدوین متون درسی زمینه ‎ساز تمدنی»، «مسیله‎ مندی متون درسی» و «راهبردهای تدوینی» برساخته شد. همچنین «وجود نگاه انحصاری»، «عدم توجه به نیازهای عصری» و «ضعف بیانی متون درسی» در برساخته کردن آسیب ‎های متون درسی کنونی نقش دارد. با تحلیل و تلفیق کدهای الزامات تدوینی نیز، تحول در «الزامات محتوایی» و «ظاهری» به ‎دست آمد. یافته‎ها به ‎دلیل مبتنی بودن مقوله‎ ها به فحوای عالم برجسته حوزه‎ های علمیه معاصر و تطبیق آنها با آموزه ‎های دینی و مسایل روز، تنها به زمینه مجموعه تدوین متون حوزه‎ های علمیه خواهران و برادران وابسته نیست و قابلیت کاربرد در موقعیت ‎های گوناگون، به ‎ویژه سازمان برنامه ‎ریزی و پژوهش کشور و سازمان نشر کتاب‎ های درسی دانشگاهی (سمت)، را دارد و می ‎تواند شاخص ‎های مهم را برای ترسیم و تدوین خط ‎مشی تحولی تدوین متون درسی و ارتقای کیفیت نظام آموزشی فراهم سازد.
    کلیدواژگان: تحول، متون درسی، تمدن نوین اسلامی، آیت الله خامنه ای
  • روح الله شهریاری * صفحات 213-231

    پژوهش پیش‎ رو با روش تحلیلی اکتشافی و مراجعه به بیانیه گام دوم انقلاب، با هدف تبیین مبانی و اصول‎ رشد اخلاقی‎ خانواده از منظر بیانیه ‎گام ‎دوم ‎انقلاب انجام شده است تا به خانواده به‎ مثابه رکن اساسی تمدن‎ ساز برای ایفای نقش موثر در تحقق تمدن نوین اسلامی یاری رساند. یافته‎ ها نشان می ‎دهد بیانیه گام ‎دوم ‎انقلاب از نظر مبانی بر فرافرهنگی بودن ارزش‎های خانواده، عقلانیت معیارسنجش ارزش ‎ها، مدرج بودن ارزش ‎ها، توامانی خیر دنیا و آخرت و حیات متالهانه انسان استوار است. همچنین با بررسی دوباره مبانی استخراج شده، و از راه تشکیل قیاس منطقی دلالت‎ های آنها در حوزه بایدهای رشد اخلاقی خانواده منظبق با بیانیه ‎گام دوم ‎انقلاب، استنتاج شد و هفت اصل اساسی شامل اصل انطباق، اصل مسیولیت، اصل استمرار، اصل عقلانیت در مدیریت خانواده، اصل اولویت، اصل جامع ‎نگری و اصل اصلاح شرایط به ‎دست آمد که هریک از اصول دارای فروع متعدد است.

    کلیدواژگان: رشد اخلاقی، خانواده تراز، بیانیه گام دوم انقلاب، تمدن نوین اسلامی
  • سید ولی الله حجازی * صفحات 233-256

    بیش از چهار دهه پیش، نظام جمهوری اسلامی ایران، براساس تلازم دین اسلام و سیاست محقق شده و نظریه ‎پردازان آن، دلایلی برای اثبات این تلازم ارایه کرده‎اند که بیشتر براساس توحید مالکیت خداوند است. باور نویسنده آن است که می ‎توان افزون‎بر توحید مالکیت، از ترکیب اصول علم تربیت و صفات ذاتی خداوند نیز برای اثبات تلازم یادشده استفاده کرد. این شیوه استدلال در پژوهش دیگری مشاهده نشد. براین ‎اساس، مقاله پیش ‎رو رویکردی تحلیلی دارد و درپی پاسخ به این پرسش است که تلازم دین و سیاست در پرتو توحید ربوبی چگونه است. فرضیه پژوهش این است که با تکیه بر اصول علم تربیت و توحید در ربوبیت و تطابق این دو مقوله، می‎توان جدایی دین از سیاست را نفی، و تلازم آن‎ دو را ثابت کرد. برای بررسی این فرضیه، روش پژوهش چنین است که نخست تعاریف و اصول تربیتی را از علم تربیت، اصطیاد کرده، سپس آنها را بر مباحث کلامی در دین اسلام تطبیق داده و از قرار دادن این دو در کنار هم، تلازم دین و سیاست را اثبات کند. نتایج این پژوهش آن است که تربیت ازسویی، به معنای رشد هماهنگ استعدادهای انسانی است و ازسوی ‎دیگر، برای تربیت درست به مدیریت عوامل تاثیرگذار بر انسان نیاز است. تنها کسی حق تربیت دارد که همه استعدادها و نیز همه عوامل تاثیرگذار بر انسان را بشناسد و این دو انحصار تنها درباره خداوند صادق است. از مهم‎ترین عوامل تاثیرگذار بر انسان‎ها، حاکمیت جامعه است و لازمه انحصار الهی تربیت، انحصار الهی مدیریت (دخالت) در حکومت است و لازمه این دو انحصار، تلازم دین و سیاست خواهد بود.

    کلیدواژگان: تلازم دین و سیاست، تربیت، حکومت، توحید، ربوبیت
|
  • Mehdi Omidi *, Hamid Mohseni Pages 8-32

    In his statements, Ayatollah Khamenei has mentioned the role of "legitimizing" the people to the government, in a long-term approach of monotheistic governance. Some researchers with a special understanding of the concept of "monotheism in governance" try to justify the leadership's point of view in this regard by referring to the "acceptability theory" or by separating "legitimacy in the position of proof from the position of proof". But according to the findings of this research, legitimizing the people from the perspective of His Holiness does not mean "acceptability" nor "legitimacy in the position of proof"; Rather, it means "righteousness" in a long-term perspective in political philosophy. From the Supreme Leader's point of view, the Islamic government is based on two foundations of legitimacy. The main basis for legitimizing the government is "God's will and permission" and its other pillar is "Muslim people's will". Therefore, the people have the role of giving legitimacy and justice to the government, and this right has been granted to them by God. The right of the people is the "subordinate's right" and the "principal right" of God Almighty, not against it. This finding has been extracted and inferred from his statements by descriptive and analytical method.

    Keywords: legitimacy, People, supreme leader, Islamic Government, Subsidiary Right, original right
  • Siamak Bagheri Choukami *, Faramarz Abedini Pages 34-62
    What has been common in the literature of power with all its aspects and aspects so far in scientific and academic circles and at the strategic level originates from the cultural and epistemic foundations of the West. However, the Islamic Republic of Iran is a claimant of an independent cultural, social, political and economic system based on the foundations of a distinct ontology and epistemology. Therefore, the purpose of this research is to examine and explain the literature of power with the capacities of the civilizational culture of the Islamic Republic of Iran. The main question is, what kind of literature does power represent in the context of the civilizational culture system of the Islamic Republic of Iran? To achieve this question, a sequential-exploratory combined method has been used. In this context, cultural capacities were first identified and confirmed with the qualitative-quantitative method, then the power was extracted with the qualitative-qualitative method of the literature and completed and confirmed through an in-depth interview. Then the findings of these two methods were combined. The summary result of this research shows that the literature of power based on the cultural capacities of the Islamic Republic of Iran in terms of origin, nature, source, tools, methods and methods, goals, dimensions and types, actors, type of relationship, distribution of power, ways of acquiring and maintaining Power, control and transmission of power has a unique literature that is significantly different from the literature of power in the West. The most important result of this research is to base the gravity and focal point of the literature of power on the basis of civilizational culture on "monotheism", which is considered as the central signifier, the organizer of the semantic system, the integrator of all the differentiating elements and components with other literature of power.
    Keywords: Islamic Republic of Iran, cultural capacities, culture, Power, sources of power
  • Amir Siahpoosh* Pages 64-88

    The nature and existence of society is one of the important topics that have been presented with different views. The way of looking at this issue is an important basis for political, social, cultural and economic decisions. Among the Muslim thinkers, Ayatollah Khamenei is a thinker who based on verses and traditions and according to the historical experiences of different societies and field data, has presented a special point of view about this issue. The problem of the research is to clarify the various dimensions of his thought about the nature and existence of society and the characteristics of an ideal society. To answer this question, the content analysis method was used and all intellectual works of the leadership were examined. By inferring from the collected materials, it can be said that Ayatollah Khamenei sees society as a living body that has life and death and undergoes evolution and decline. Society is a complex and true existence, which is created and affects the will of individuals, but the will of man is the final determinant that creates society and is affected by its creation.

    Keywords: Society, individual, community authenticity, Ideal Society, Ayatollah Khamenei
  • Mostafa Jamali * Pages 90-110
    The central goal of the Islamic revolution is to establish a new Islamic civilization in the current era. Understanding this importance and the huge plan to realize it is one of the necessities of our current society and especially the elites of the field and university. In order to understand this issue accurately, we must reach a precise understanding of the place and role of the Imam in the realization of Islamic civilization by considering the divine verses and in the light of Quranic concepts such as Medina, Ummah, Balad, Rasul and Imam. Among the divine verses, verse 74 of Surah Yunus is "Wallikl' ummah is a messenger, so if their messengers come to a dispute between them, we will not be oppressed." The verse can be used to explain the social theory of Islam in formation Ummah and civilization are realized and that is the theory of Imamat-Ummat. This theory is fundamentally different from the social theory of domination in pre-modern societies and the social theory of the market in modern societies. In this theory, the Imam is the pillar of the Ummah and civilization, and civilization is built around the authority of the Imam and through the love of the Ummah. Civilization and the nation are formed on the basis of the system of wills centered on the central will, which can be observed in the emergence of this system of wills in various fields of the nation; Second, the most important act of the Imam in the Ummah is to establish justice and justice, and this means adhering to the proportions of the establishment of monotheism, which can only be realized through the path of the Imam's wilayat and the guardianship of humans to that guardianship, which is just like the path of the divine guardianship and guardianship of God. Is. Therefore, justice means the fulfillment of the proportions of the flow of guardianship and responsibility to the Imam.
    Keywords: Civilization, Monotheism, community, Imam, Justice
  • Isa Molavi Vardanjani *, Dawood Faiz Afra Pages 112-136
    Future research of revolutions is one of the most prominent issues for researchers, after why, how, functions and nature of revolutions. This is also true about the Islamic revolution. In the future study of the Islamic revolution, the future horizon and obstacles are analyzed. In this context, using the "retrospective" method and the framework provided by Quist, this article focuses on the issue of examining and analyzing the perspective and horizon of the Islamic Revolution based on the thought of the Supreme Leader of the Revolution. Future research based on different viewpoints also leads to different desired future. Therefore, it is important to study the future of the Islamic revolution based on the thought of leadership. The results of the research show that the ideal future of the Islamic revolution in the leadership's thinking is to achieve the new Islamic civilization after passing through the four stages.
    Keywords: desirable future, Supreme Leader of the Revolution, new Islamic civilization, Five Stages
  • Ali Mohammadi Zia * Pages 138-162
    The global arrogance led by the US has always sought its interests in the global arena through coercion and extravagance. This fact has prompted the supreme leader of the revolution to address the need to fight against it with his civilization-building view based on religious principles by explaining the nature of arrogance, and as the leader of the Islamic revolution, be its flag bearer in the world. The adoption of this approach by His Holiness is the reason of this research in response to the question that what are the intellectual foundations of anti-arrogance based on the civilization-building thought of the Supreme Leader of the Islamic Revolution? The research seeks to investigate this issue by using the descriptive-analytical method and in the theoretical framework based on the trinity of ontology, epistemology and methodology. The findings of the research show that anti-arrogance is a result of the monotheistic system and a belief necessity in order to prevent the spread of corruption and destruction on earth, and the main method is to stand and resist against the attacks of arrogance.
    Keywords: intellectual foundations, anti-arrogance, Civilization, Ayatollah Khamenei
  • Asadoallah Kurd Firoozjae * Pages 164-179

    The new Islamic civilization is a promising phenomenon for the oppressed and freedom seekers of the world and inspired by the divine word, whose formation is not far from the reach of the Taliban under the condition of effort and mujahidan steps from the Great Jihad. Therefore, research in analyzing the role of the Great Jihad is important for its realization. Now more or less in the elite circles, how the new Islamic civilization is formed has become a discourse, but how it is connected with the great jihad, which is considered one of the important variables in its realization, is still in an aura of ambiguity. This ambiguity may slow down the process of realizing the new Islamic civilization. Therefore, the question arises, what is the role of the Great Jihad in the realization of the new Islamic civilization? The hypothesis of the research is that the ground for the realization of the new Islamic civilization is provided by the mujahidan effort of the Great Jihad. This article has been able to analyze the role of great jihad in the realization of modern Islamic civilization by describing and analyzing examples of great jihad and with library tools, emphasizing on the thought of Imam Khamenei. According to the findings of the research, Jihad Kabir, whether in a negative sense, such as disobeying Western civilization, not accepting the rule of infidels, and the like, or in a positive sense, such as perseverance in the evolution of human sciences, insistence on the Islamic lifestyle, perseverance in the training of civilization-building managers and Like that, it is effective in realizing the new Islamic civilization.

    Keywords: Islamic Civilization, Great Jihad, Western civilization, evolution in science, Lifestyle
  • Zahra Abyar *, Hasan Fanidpour Pages 181-211
    Today, the production of science and knowledge is one of the indicators of civilization that has had a special place in the words of theorists of Islamic society after the Islamic revolution. The importance of science as a pillar of civilization is so far that the lack or deficiency of this pillar overshadows the respectability, independence, identity, security and well-being of the country. Therefore, Ayatollah Khamenei, the supreme leader of the revolution, in the last few years has been emphasizing more and more the importance of producing science and knowledge in empowering the society. Considering that the revision and reproduction of textbooks, i.e., the evolution of textbooks in educational centers, is considered one of the foundations of science production, in this article, with the qualitative method of content analysis, the evolution of textbooks with the civilizational perspective of Ayatollah Khamenei was analyzed and after going back and forth Among the themes and their analysis, 35 basic themes, eight organizing themes and finally three comprehensive themes were obtained. From Ayatollah Khamenei's point of view, the need to revise the textbooks was created in the form of three codes: "editing textbooks with a civilizational background", "problemization of textbooks" and "editing strategies". Also, "existence of exclusive view", "lack of attention to modern needs" and "weakness of expression of textbooks" play a role in creating the damage of current textbooks. By analyzing and combining the codes of compilation requirements, the transformation in "content requirements" and "appearance" was obtained. The findings, due to the fact that the categories are based on the content of the prominent scholars of contemporary seminaries and their adaptation to religious teachings and current issues, are not dependent only on the compilation of the texts of the seminaries of sisters and brothers, and the applicability in various situations, especially the planning and research organization of the country and the organization The publishing of university textbooks (Samt) has and can provide important indicators for drawing and formulating a revolutionary policy for the development of textbooks and improving the quality of the educational system.
    Keywords: Transformation, Textbooks, Modern Islamic Civilization, Ayatollah Khamenei
  • Rohollah Shahriari * Pages 213-231

    The present research has been carried out with an exploratory analytical method and referring to the statement of the second step of the revolution, with the aim of explaining the foundations and principles of the moral development of the family from the perspective of the statement of the second step of the revolution, in order to help the family as the basic pillar of civilization to play an effective role in the realization of modern Islamic civilization. . The findings show that the statement of the second step of the revolution is fundamentally based on the transcultural nature of family values, the rationality of values measurement standards, the degree of values, the harmony of the good world and the hereafter, and the divine life of man. Also, by re-examining the extracted bases, and by forming a logical comparison of their implications in the field of the moral development of the family in line with the statement of the second step of the revolution, it was concluded that seven basic principles include the principle of conformity, the principle of responsibility, the principle of continuity, and the principle of rationality in family management. , the principle of priority, the principle of comprehensiveness and the principle of modification of conditions were obtained, each of which has several branches.

    Keywords: moral growth, balanced family, Statement of the Second Step of the Revolution, new Islamic civilization
  • Sayyed Waliullah Hejazi * Pages 233-256

    More than four decades ago, the system of the Islamic Republic of Iran was established based on the combination of Islam and politics, and its theorists have provided reasons to prove this combination, which is mostly based on the monotheism of God's ownership. The author believes that in addition to the monotheism of ownership, the combination of the principles of education and God's inherent attributes can also be used to prove the mentioned combination. This way of reasoning was not observed in another study. Therefore, the following article has an analytical approach and seeks to answer the question of how religion and politics combine in the light of Raboubi monotheism. The hypothesis of the research is that by relying on the principles of the science of education and monotheism in Lordship and the compatibility of these two categories, it is possible to deny the separation of religion from politics, and to prove the combination of the two. In order to investigate this hypothesis, the research method is such that, first, the definitions and principles of education are taken from the science of education, then they are applied to the theological topics in the Islamic religion, and by putting these two together, it is proved that religion and politics are connected. slow The results of this research are that, on the one hand, education means the coordinated development of human talents, and on the other hand, for proper education, it is necessary to manage the factors that affect people. Only one has the right to education who knows all the talents and all the factors that influence a person, and these two exclusivity are only true for God. One of the most important factors affecting people is the governance of society, and the necessity of the divine monopoly of education is the divine monopoly of management (interference) in the government, and the necessity of these two monopolies will be the combination of religion and politics.

    Keywords: combination of religion, politics, Education, Government, Monotheism, Lordship