فهرست مطالب

مدیریت بحران - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 23، پاییز و زمستان 1402)

نشریه مدیریت بحران
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 23، پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه دکامینی، حبیب الله جوانمرد*، محمد احسانی فر صفحات 1-18

    تداوم بحران کووید-19 سبب بروز خسارات جبران ناپذیری در بسیاری صنایع شده است. با توجه به اینکه در صنعت هتلداری نیز شاهد این خسارات هستیم، لذا این پژوهش به دنبال شناسایی و تعین مولفه ها و ابعاد بحران در حوزه مالی در شرایط بحرانی کووید-19 در صنعت هتلداری استان البرز است؛ که تعداد آنها 15 هتل است. روش پژوهش، کاربردی و طرح پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. برای جمع آوری داده ها از روش میدانی و کتابخانه ای استفاده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد به صورت آنلاین بوده که روایی آن توسط خبرگان و پایایی آن نیز با استفاده از آلفای کرونباخ برآورد شده است. مبنای اصلی جمع آوری اطلاعات، انجام مصاحبه عمیق با مدیران هتل و خبرگان دانشگاهی تا رسیدن به اشباع نظری است؛ که درمجموع 22 مصاحبه انجام شده است. جامعه آماری شامل تمامی هتل های استان البرز و قلمرو زمانی آن نیمه اول سال 1400 است. پس از انجام مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و انتخابی، مدل نهایی پژوهش به دست آمده است؛ که در این مدل به 6 مقوله کلی، 15 مقوله فرعی و 53 مفهوم اصلی اشاره شده است. نتایج نشان می دهد که در این شرایط، مقوله های دستورالعمل های اجرایی، استراتژی های سطح سازمانی هتل ها در مدیریت بحران مالی و ناکارآمدی سازمان دهی بحران دارای بیشترین فراوانی بوده و دستورالعمل های اجرایی در اولویت نخست قرار دارد؛ و پیامدهای این مقولات، تاثیر بسزایی در افزایش هزینه های این صنعت داشته است.

    کلیدواژگان: بحران، بحران مالی، صنعت هتلداری، کووید-19، تئوری داده بنیاد
  • فاطمه رستمی یزدی، سید وحید شالباف یزدی*، علیرضا معطوفی، حمید عرفانیان خان زاده صفحات 19-33
    پیش بینی بحران ها در هر جامعه ای در سیاست گذاری های عمومی ازنظر خط مشی گذاران اهمیت خاصی دارد. مقایسه و بررسی تحقیقات گذشته در مباحث اقتصادی نیز می تواند راهنمای عمل خط مشی گذاران محسوب شود. لذا این تحقیق با هدف طراحی مدل فراترکیب بحران در خط مشی گذاری های ارزی بانک مرکزی تدوین شده است. روش تحقیق، فراترکیب، از حیث هدف، کاربردی و ازنظر نحوه ی گردآوری داده ها، اسنادی و کتابخانه ای است. یافته ها نشان داد بیشترین دلیل بحران ارزی در مقوله ی سیاست های ارزی، فقدان سامانه های هشدار زودهنگام بحران مالی، در عوامل بازرگانی، صادرات و پایین بودن تولید ناخالص داخلی، در بین عوامل سیاسی، عدم عضویت در اتحادیه پولی و نرخ تورم در عوامل اقتصادی بیشترین تاثیر را در بروز بحران در خط مشی گذاری بانک مرکزی دارند. در رفتار سرمایه گذاران، حملات سفته بازانه و سوداگرایانه بیشترین دلیل بروز بحران ارزی شناخته شده اند. پیامدهای تحقیق شامل فروپاشی اقتصادی و اجتماعی است. با توجه به یافته های تحقیق می توان چنین نتیجه گیری کرد که سیاست های بانک مرکزی، سیاست های بانکی، علل مدیریتی باعث می شود که خط مشی های اجتناب از بحران های ارزی شکل گیرد که پیامدهای آن، توسعه ی اقتصادی و اجتماعی است.
    کلیدواژگان: بحران ارزی، بانک مرکزی، خط مشی گذاری
  • سید زین العابدین حسینی، منصور اسماعیل پور*، علیرضا اسلامبولچی، محمدرضا ربیعی مندجین، علیرضا امیرکبیری صفحات 34-64

    یکی از مهم ترین چالش های امنیتی در مراکز عملیات امنیت با الکترونیک، ناتوانی ذاتی اینترنت در مقابله با حملات است. این حملات به راحتی اجراشده و به صورت محلی یا از راه دور قابل کنترل می باشند. اکثر این حملات در رسیدن به اهداف اصلی حمله، موفق بوده و مهاجم را به خواسته های خود می رساند. علت این امر در این است که مکانیسم های زیادی برای راه اندازی حملات بر اساس مشخصات سرور قربانی وجود دارد، همین امر خود موجب می شود که نتوان یک راه حل دفاعی جامع در برابر حملات ارایه نمود. راهکارهای متعددی برای شناسایی و مقابله با حملات مزبور ارایه شده است که در این مقاله راهکار ترکیب الگوریتم انتخاب ویژگی ژنتیک و روش های یادگیری ماشین ازجمله الگوریتم درخت تصمیم، شبکه عصبی عمیق و KNN به صورت تلفیقی ارایه شده است. برای اعتبار سنجی راهکار ارایه شده، نتایج حاصل با سایر روش ها ازجمله روش های یادگیری ماشین و ترکیبی با سایر روش های بهینه سازی مورد مقایسه و ارزیابی شده است. در این پژوهش از 10% مجموعه داده KDD Cup 99 برای شبیه سازی استفاده شده است که ابتدا در مرحله پیش پردازش داده ها، مقادیر کلیه مشخصه ها به اعداد تبدیل و همچنین مقادیر مشخصه خروجی به دو مقدار صفر و یک تغییر داده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان از دقت بالای راهکار ارایه شده برای تشخیص نفوذگران نسبت به سایر روش های اخیر در حدود 5% است.

    کلیدواژگان: مرکز عملیات امنیت، بانکداری الکترونیک، فرآیند کاوی، یادگیری ماشین
  • فریده علی زاده*، سید محمدحسین رضوی، سعید امیر نژاد، مرتضی دوستی پاشاکلائی صفحات 65-83

    ایجاد بحران در صنعت ورزش برآیندی از کارکرد عناصر مختلف و اثرگذار در حوزه های مختلف است. عملکرد مناسب و مطلوب این حوزه ها رمز پایداری، بقا و امنیت سازمان ها و محیط های ورزشی است و عملکرد نامطلوب و اختلاف در کار هر یک از این حوزه ها سبب بروز وضعیتی نامناسب و بحرانی خواهد شد. پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل عوامل موثر بر مدیریت بحران در صنعت ورزش کشور در چارچوب رویکرد آمیخته انجام و ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه بود. جامعه آماری نمونه ها در هر دو بخش افراد صاحب نظر در زمینه مدیریت بحران در ورزش شامل اساتید مدیریت ورزشی، افراد متخصص و مدیران در ادارات ورزش و جوانان، دانشگاه ها، باشگاه ها و... بودند. نمونه گیری بخش کیفی، هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری (18 نفر) ادامه یافت. در بخش کمی 384 نمونه به صورت هدفمند و با تکنیک ارجاع گلوله برفی انتخاب شدند. در تجزیه وتحلیل اطلاعات بخش کیفی از نظریه داده بنیاد گلیزر (کدگذاری باز، انتخابی و نظری) و برای تعیین میزان اهمیت و غربال مهم ترین شاخص های شناسایی شده از تکنیک دلفی فازی استفاده شد. در بخش کمی از مدل سازی معادلات ساختاری، در بررسی روایی و پایایی ابزار اندازه گیری و سازه ها از تحلیل عاملی تاییدی (CFA) با نرم افزار Smart PLS3 استفاده شد. از آزمون KMS، برای بررسی سوالات پژوهش و در بررسی توزیع داده ها با توجه به غیر نرمال بودن از آزمون نا پارامتریک دوجمله ای و به منظور رتبه بندی عوامل از آزمون فریدمن به وسیله نرم افزار SPSS26 استفاده شد. نتایج بخش کیفی نشان داد مدیریت بحران شامل 386 مفهوم، 18 مقوله و هشت بعد (سازمانی، اقتصادی-کارآفرینی، حقوقی و قانونی، اجتماعی-فرهنگی، بهداشتی-روانی، فناوری اطلاعات و رسانه، گردشگری- زیست محیطی و سیاسی) بود. در بخش کمی با توجه به نتایج به دست آمده از مدل سازی معادلات ساختاری، مدل نهایی تحقیق شکل گرفت و نتایج آزمون فریدمن عوامل موثر در مدیریت بحران را به ترتیب اولویت (اقتصادی و کارآفرینی، اجتماعی و فرهنگی، سیاسی، گردشگری و زیست محیطی، حقوقی و قانونی، فناوری و رسانه، سازمانی، بهداشتی و روانی) معرفی نمود. لذا پیشنهادمی شود متولیان ورزش کشور برای مدیریت بحران به هشت مقوله اصلی و مولفه های هرکدام از آنها توجه کافی داشته و در راستای تقویت مولفه های مثبت و حذف مولفه های منفی همت گمارند.

    کلیدواژگان: صنعت ورزش، مدل، مدیریت بحران
  • محمدحسن عطائی کچوئی، مونا عبدی*، فاطمه اسدی، مرتضی نجفی صفحات 84-100

    زیرساخت های انرژی به عنوان یکی از مصادیق دارایی های کلیدی کشور، عملکردی شبکه ای و فرا استانی داشته به دلیل وجود اندرکنش با سایر زیرساخت ها، اگر براثر رخداد تهدیدات انسان ساخت عمدی دچار اختلال شود، سایر بخش ها نیز با چالش روبه رو خواهد شد. بر این اساس این پژوهش باهدف اولویت سنجی و ارجحیت سنجی تهدیدات با بهره گیری از تکنیک های کمی تحلیل سلسله مراتبی سعی می نماید به این سوال پاسخ دهد که در خصوص دارایی های حوزه انرژی، کدام تهدیدات انسان ساخت متصور دارای ارجحیت و اولویت هستند و متناسب با هرکدام اقداماتی در راستای کاهش آسیب پذیری آن پیشنهاد می نماید. در این راستا پژوهش حاضر ازنظر نوع کاربردی و از منظر روش توصیفی-تحلیلی است. روش گردآوری اطلاعات به صورت آمیخته است به نحوی که ترکیبی از روش گردآوری کتابخانه ای و اسنادی به صورت کیفی و گردآوری اطلاعات به وسیله پرسشنامه ساختار نیمه ساختاریافته بسته به صورت کمی خواهد بود. همچنین روش تجزیه وتحلیل اطلاعات نیز به صورت آمیخته خواهد بود که بهره گیری از روش WBM و تحلیل آماری به صورت کمی و تحلیل روابط علت و معلولی روش کیفی تحلیل یافته ها خواهد بود. نتایج پژوهش که اعتبار و پایایی آن به وسیله جامعه خبرگان مورد تایید قرارگرفته است، بیانگر این موضوع بود که در پهنه استان همدان، شاخص شدت خسارت بیشترین وزن در تعیین اهمیت تهدیدات را به خود اختصاص داده و به دلیل فاصله از مرز و همچنین امکان دفاع در خارج از استان و وجود تجهیزات دفاع عامل در پهنه استان همدان شاخص توانایی دشمن کمترین وزن را در تعیین اهمیت تهدیدات به خود اختصاص داده است. همچنین نتایج نشان می دهد که تهدیدات هوایی-موشکی مهم ترین تهدید زیرساخت انرژی در استان همدان بوده ولیکن دارای بالاترین ارجحیت نیست. از سویی دیگر تهدید سایبری به دلیل شدت پایین تر مهم ترین تهدید نبوده ولیکن به دلیل تبعات منفی اندک برای گروه های متخاصم از ارجحیت بالایی برخوردار است.

    کلیدواژگان: زیرساخت های انرژی، پدافند غیرعامل، تهدیدات انسان ساخت عمدی، استان همدان
  • سیامک ظاهری، حمید آسایش، مهدی کمالی*، مهدی زاهد غروی صفحات 101-127
    وجود بنگاه های راکد در استان اصفهان نیز به مانند سایر استان های کشور به عنوان یک معضل مطرح بوده و لذا برای تحقق شعارهای اقتصادی ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) طی چند سال اخیر، بایستی احیای واحدهای اقتصادی راکد موردبررسی و واکاوی قرار گیرد. این تحقیق به دنبال بررسی و آسیب شناسی احیای واحدهای اقتصادی راکد و نیمه فعال استان اصفهان بوده و به طور مشخص آسیب شناسی فرایند احیا واحدهای صنعتی و معدنی این استان را هدف قرار داده است. برای این منظور از طریق پرسشنامه و مصاحبه با خبرگان و همچنین مطالعه مستندات مرتبط، مدل مفهومی برای واحدهای راکد صنعتی از گروه های صنایع معدنی، شیمیایی، نساجی (پوشاک و سلولزی)، غذایی و فلزی تعریف و تدوین شد. بنا بر نتایج تحقیق دربرگیرنده عوامل بیرونی و خارج از کنترل و هم عوامل درونی و قابل کنترل بر عدم احیا واحدهای صنعتی است. همچنین برای هر گروه از صنایع راهبردهایی برای احیا مانند سازمان دهی مجدد دیون، واگذاری مدیریت، تامین مالی، شناسایی بازارهای جدید، فروش دارایی های مازاد پیشنهاد و با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی این راهبردها اولویت بندی شده اند.
    کلیدواژگان: واحد صنعتی و معدنی، راکد، احیا، اولویت بندی، اصفهان
  • حبیب غفاری، علی امیری* صفحات 128-150

    فرایند شناسایی و تحلیل ریسک یکی از اجزای اصلی سیستم کنترل داخلی اثربخش است. مدیران بنگاه های اقتصادی و سازمان ها مالک و مسیول مستقیم ریسک ها و استقرار کنترل های داخلی هستند، ولی این ریسک ها تا حدودی توسط مدیران نادیده گرفته می شوند. هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر کنترل های داخلی به منظور کاهش ریسک بنگاه های اقتصادی و ارایه یک الگوی بهینه است. روش تحقیق آمیخته اکتشافی با ترکیب روش های کمی و کیفی است. برای پاسخ به سوال پژوهش با ارسال پرسش نامه به 70 نفر از افراد متخصص و صاحب نظر در حوزه حسابرسی و حسابداری، مطابق چارچوب کوزو عوامل موثر بر کنترل های داخلی به منظور کاهش ریسک بنگاه های اقتصادی، شناسایی شده و سپس با استفاده از روش آماری معادلات ساختاری و نرم افزار PLS Smart داده تجزیه وتحلیل شدند. در بخش کیفی این تحقیق، با توجه به نتایج پرسشنامه ها و تجزیه وتحلیل داده ها و نمونه گیری هدفمند تعداد 12 نفر از خبرگان به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انتخاب و ضمن مصاحبه با آنها و بهره گیری از نتایج تحقیقات پیشین 6 عامل شامل: ارزیابی ریسک، سیستم های امنیتی، چارچوب و چارت سازمانی، راهبرد و استراتژی، گزارش ها و اطلاعات و اخلاق متناسب حرفه به عنوان عوامل موثر بر کاهش ریسک سیستم کنترل داخلی شناسایی و روابط معنادار بین این عوامل مشخص شد. در نهایت الگوی بهینه پیاده سازی عوامل موثر بر کنترل های داخلی به منظور کاهش ریسک ترسیم شد. نتایج این پژوهش نشان داد که عامل ارزیابی ریسک با بار عاملی 16/670 بالاترین و عامل گزارش ها و اطلاعات با بار عاملی 7/451 پایین ترین اثر بر کنترل داخلی برای کاهش ریسک بنگاه ها را داشته است.

    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، کنترل های داخلی، امنیت، داده بنیاد، الگوی بهینه
  • اسماعیل مزروعی نصرآبادی*، الهام محمدی پور صفحات 151-164
    بروز بحران های متعدد در زنجیره های تامین، اهمیت تاب آوری مالی را افزایش داده است و این موضوع در زنجیره تامین گردشگری سلامت نیز صدق می کند. شناسایی و مدل سازی عوامل موثر بر تاب آوری مالی زنجیره تامین گردشگری سلامت، برای ارتقاء تاب آوری مالی ضروری است. تاکنون پژوهشی در این مورد انجام نشده است، درنتیجه هدف اصلی پژوهش شناسایی و مدل سازی عوامل موثر بر تاب آوری مالی زنجیره تامین گردشگری سلامت ایران در شرایط بحران است. برای تحقق هدف پژوهش، در مرحله اول با رویکرد کیفی، عوامل موثر بر تاب آوری مالی از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان زنجیره تامین گردشگری سلامت شناسایی شد. شیوه نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی و حجم آن 25 نفر تعیین شد و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل تماتیک استفاده شد. در مرحله دوم با رویکرد کمی و بهره گیری از روش مدل سازی ساختاری تفسیری فراگیر فازی، مدل روابط فی مابین عوامل ارایه شد. شیوه نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی و حجم آن 10 نفر تعیین شد. نتایج پژوهش بیانگر 33 عامل موثر بر تاب آوری مالی است که در قالب 12 دسته کلی طبقه بندی شدند. درنهایت مدل عوامل موثر مشخص شد که با توجه به آن «عامل تفکر مالی» دارای بیشترین اثرگذاری و عوامل «مدیریت بدهی»، «مدیریت ارتباط با مشتری»، «مدیریت موجودی»، «مدیریت تامین کنندگان» و «مدیریت نقدینگی» دارای بیشترین اثرپذیری هستند.
    کلیدواژگان: تاب آوری مالی، گردشگری سلامت، زنجیره تامین، تفکر مالی
|
  • Fatemeh Dekamini, Habibollah Javanmard *, Mohammad Ehsanifar Pages 1-18

    The continuing Covid-19 crisis has caused irreparable damage in many industries. Considering that we are witnessing these losses in the hotel industry, so this study seeks to identify and determine the components and dimensions of the crisis in the financial field in the critical situation of Covid-19 in the hotel industry of Alborz province. There are 15 hotels. The research method is applied and the research design is descriptive-correlational research. Field and library methods have been used to collect data. The data collection tool was a standard online questionnaire whose validity was estimated by experts and its reliability was estimated using Cronbach's alpha. The main basis for gathering information is to conduct in-depth interviews with hotel managers and academic experts until the theoretical saturation is reached; a total of 22 interviews were conducted. The statistical population includes all hotels in Alborz province and its time zone in the first half of 1400. After performing the three steps of open, axial and selective coding, the final research model has been obtained; in this model, 6 general categories, 15 sub-categories and 53 main concepts are mentioned. The results show that in this situation, the categories of executive instructions, organizational level strategies of hotels in managing financial crisis and inefficiency of crisis organization have the highest frequency and executive instructions are in the first priority; and the consequences of these categories have had a significant impact on increasing the costs of this industry.

    Keywords: Crisis, Financial Crisis, Hospitality industry, COVID-19, foundation data theory
  • Fatemeh Rostami Yazdi, Seyyed Vahid Shalbaf Yazdi *, Alireza Matoufi, Hamid Erfanian Khanzadeh Pages 19-33
    Forecasting crises in any society in public policies is of special importance from the point of view of policymakers. Comparison and review of past research on economic topics can also be considered as a guide for policymakers. Therefore, this research has been compiled with the aim of designing a meta-composite model of the crisis in the foreign exchange policies of the Central Bank. The research method is meta-composite, practical in terms of purpose, and documentary and library in terms of data collection. The findings showed that the main reason for the currency crisis in the category of foreign exchange policies is the lack of early warning systems of the financial crisis, in the commercial factors, exports and low GDP, among the political factors, non-membership in the monetary union and the inflation rate in the factors. Economic have the greatest impact on the emergence of the crisis in the policy of the central bank. In the behavior of investors, speculative and speculative attacks are the most known cause of currency crises. The consequences of the research include economic and social collapse. According to the findings of the research, it can be concluded that the policies of the central bank, banking policies, and management reasons cause policies to avoid currency crises to be formed, the consequences of which are economic and social development.
    Keywords: Currency Crisis, Central bank, Policy Making
  • Seyed Zin El Abidine Hosseini, Mansour Esmaeilpour *, Alireza Slambolchi, MohammadReza Rabieh Mondjin, Alireza Amirkabiri Pages 34-64

    One of the most important security challenges in e-banking security centers is the inability of the internet to deal with attacks. These attacks are easily implemented and can be controlled locally or remotely. Most of these attacks are successful in reaching the main targets of the attack and bring the attacker to their desires. The reason for this is that there are many mechanisms for launching attacks based on the characteristics of the victim's server, which makes it impossible to provide a comprehensive defense solution against the attacks. Several strategies have been proposed to identify and deal with these attacks. In this paper, a combination of algorithm for selecting genetic features and machine learning methods, including decision tree algorithm, deep neural network and KNN, are presented. Provide guidelines for validation, the results obtained with other techniques such as machine learning techniques and combined with other optimization methods are compared and evaluated. In this research, 10% of KDD Cup 99 dataset for simulation has been used. First, in the preprocessing of data, the values of all attributes are converted to numbers, and the output characteristic values are changed to two values of zero and one. The results of the research indicate that the accuracy of the proposed strategy for detecting intruders compared to other recent methods is about 5%.

    Keywords: Security Operations Center, Electronic Banking, Mining Process, Machine Learning
  • Farideh Alizadeh *, Seyyed MohammadHossein Razavi, Saeeid Amirnejad, Morteza Dosti Pashakolaei Pages 65-83

    Creating a crisis in the sports industry is the result of the functioning of different and influential elements in different fields. The proper and optimal performance of these areas is the key to the stability, survival and security of sports organizations and environments, and unfavorable performance and differences in the work of each of these areas will cause an inappropriate and critical situation. The purpose of this research was to design a model of the effective factors of crisis management in the country's sports industry in the framework of a mixed approach, and data collection tools were conducted in the qualitative part of a semi-structured interview and in the quantitative part of a questionnaire. The statistical populations of the samples in both sections were experts in the field of crisis management in sports, including professors of sports management, experts and managers in sports and youth departments, universities, clubs, etc. Sampling of the qualitative part was targeted and continued until reaching theoretical saturation (18 people). In the quantitative part, 384 samples were selected purposefully and with the snowball reference technique. In the data analysis of the qualitative part, Glaser's data base theory (open, selective and theoretical coding) was used, and fuzzy Delphi technique was used to determine the importance and screening of the most important indicators identified. In the quantitative part of structural equation modeling, confirmatory factor analysis (CFA) with Smart PLS3 software was used to check the validity and reliability of measurement tools and structures. The KMS test was used to examine the research questions and to examine the data distribution due to non-normality, the non-parametric binomial test was used, and the Friedman test was used to rank the factors using spss26 software. The results of the qualitative part showed that crisis management included 386 concepts, 18 categories and eight dimensions (organizational, economic-entrepreneurial, legal and legal, social-cultural, health-psychological, information technology and media, tourism-environmental and political). In the quantitative part, according to the results obtained from structural equation modeling, the final model of the research was formed and the results of the Friedman test showed the effective factors in crisis management in the order of priority (economic and entrepreneurial, social and cultural, political, tourism and environmental, legal and legal), technology and media, organization, health and psychological Therefore, it is suggested that the country's sports trustees pay enough attention to the eight main categories and the components of each of them for crisis management and work hard to strengthen the positive components and eliminate the negative components.

    Keywords: Sports Industry, model, crisis management
  • MohammadHassan Ataee Kachoee, Mona Abdi *, Fatemeh Asadi, Morteza Najafi Pages 84-100

    Energy infrastructure, as one of the key assets of the country, has a network and trans-provincial function due to the interaction with other infrastructures. If it is disrupted due to the occurrence of intentional man-made threats, other sectors will also face challenges. Therefore, it is important for decision-makers and managers to have a rational view of energy infrastructure threats. Based on this, this research with the aim of prioritization of threats by using quantitative techniques of hierarchical analysis tries to prove this hypothesis that it seems that the spectrum of perceived threats should be investigated regarding the assets of the energy sector and proposed measures to reduce its vulnerability according to each one. In this regard, the current research is applied-developmental and descriptive-analytical. The method of collecting information will be a combination of qualitative library and document collection method and quantitative information collection using a closed semi-structured questionnaire. The data analysis method will be mixed, using the WBM method and quantitative statistical analysis, and the analysis of cause and effect relationships will be the qualitative method of analyzing the findings. The results of the research, the validity and reliability of which has been confirmed by the community of experts, indicated that in Hamadan province, the damage intensity index has the most weight in determining the importance of threats, and due to the presence of active defense equipment in the province Hamadan has assigned the least weight to the enemy capability index in determining the importance of threats. The results show that air-missile threats are the most important threat to the energy infrastructure in Hamadan province, but it is not the highest priority. The cyber threat is not the most important threat due to its lower intensity, but it is highly preferred for hostile groups due to the few negative consequences.

    Keywords: Energy Infrastructure, Passive defense, Intentional Man-Made Threats, Hamadan Province
  • Siamak Zaheri, Hamid Asayesh, Mahdi Kamali *, Mahdi Zahid Gharavi Pages 101-127
    The existence of stagnant enterprises in Isfahan province, like other provinces of the country, has been raised as a problem, and therefore, in order to realize the economic slogans announced by the Supreme Leader (Madazleh Al-Aali) during the last few years, the revival of stagnant economic units should be investigated and analyzed be placed. This research seeks to examine and analyze the pathology of the revival of stagnant and semi-active economic units in Isfahan province and specifically targets the pathology of the process of revitalization of industrial and mining units of this province. For this purpose, through questionnaires and interviews with experts, as well as studying related documents, a conceptual model for stagnant industrial units from mineral, chemical, textile (clothing and cellulose), food and metal industry groups was defined and compiled. According to the results of the research, it includes external and uncontrollable factors as well as internal and controllable factors on the non-revival of industrial units. Also, for each group of industries, strategies for revival such as debt reorganization, transfer of management, financing, identification of new markets, sale of excess assets have been suggested and prioritized using hierarchical analysis.
    Keywords: Industrial, Mining Unit, Stagnation, revitalization, Prioritization, Isfahan
  • Habib Ghafari, Ali Amiri * Pages 128-150

    The process of risk identification and analysis is one of the main components of an effective internal control system. Managers of economic enterprises and organizations are the owners and directly responsible for risks and the establishment of internal controls, but these risks are somewhat ignored by managers. The purpose of this research is to identify the factors affecting internal controls in order to reduce the risk of economic enterprises and provide an optimal model. The research method is the combination of quantitative and qualitative methods. In order to answer the research question, by sending a questionnaire to 70 experts in the field of auditing and accounting, according to the Kozo framework, the factors affecting internal controls to reduce the risk of economic enterprises were identified, and then data were analyzed using the statistical method of structural equations and Smart PLS software. In the qualitative part of this research, according to the results of the questionnaires, data analysis and targeted sampling, 12 experts were selected as participants in the research, while interviewing them and using the results of previous research on 6 factors including: risk assessment, security systems, framework and Organizational chart, strategy, reports and information and professional ethics were identified as effective factors in reducing the risk of internal control system and significant relationships between these factors were identified. Finally, the optimal pattern of implementing factors affecting internal controls in order to reduce risk was drawn. The results showed that the risk assessment factor with a factor loading of 16.670 had the highest effect and the reports and information factor with a factor load of 7.451 had the lowest effect on internal control to reduce the risk of companies.

    Keywords: Risk Assessment, Internal Controls, Security, Data Theory-Based Approach, Optimal Model
  • Esmaeil Mazroui Nasrabadi *, Elham Mohammadipour Pages 151-164
    The emergence of numerous crises in supply chains has increased the importance of financial resilience, and this issue also applies to the supply chain of health tourism. Identifying and modeling the factors affecting the financial resilience of the health tourism supply chain is necessary to improve financial resilience. So far, no research has been done on this matter, as a result, the main goal of the research is to identify and model the factors affecting the financial resilience of Iran's health tourism supply chain in crisis conditions. In order to achieve the goal of the research, in the first stage, with a qualitative approach, factors affecting financial resilience were identified through semi-structured interviews with health tourism supply chain experts. The method of judgmental and snowball sampling and its volume was determined to be 25 people and thematic analysis was used to analyze the data. In the second stage, with a quantitative approach and the use of the comprehensive fuzzy interpretative structural modeling method, the model of relationships between factors was presented. Judgmental and snowball sampling method and its volume was determined to be 10 people. The research results show 33 factors affecting financial resilience, which were classified into 12 general categories. Finally, the model of effective factors was determined, according to which "financial thinking factor" has the most effect and the factors "debt management", "customer relationship management", "inventory management", "supplier management" and "liquidity management" have they are the most effective.
    Keywords: Financial resilience, health tourism, supply chain, Financial thinking