فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال سی و یکم شماره 12 (پیاپی 208، اسفند 1402)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی و یکم شماره 12 (پیاپی 208، اسفند 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا کیانی، حمید جلالی فرد، رضا بیدکی* صفحات 7264-7272
    مقدمه

    تمارض یکی از تشخیص های افتراقی در حوزه اختلالات طبی و خصوصا در حیطه پزشکی قانونی می باشد. در این حالت فرد با انگیزه های بیرونی جهت کسب سود مالی، اجتناب از انجام وظایف اجتماعی یا شغلی، یک اختلال طبی یا روانپزشکی را تقلید می نماید. در برخی از موارد تشخیص یک وضعیت طبی یا روانشناختی از تمارض سخت و چالش برانگیز می باشد. در این گزارش مورد، بیمار جوان با سابقه بستری های متعدد، نقایص عصبی - تکاملی و ناتوانی ذهنی به دلیل پرخاشگری، خلق تحریک پذیر و انحراف گردن، تقاضای دریافت بایپریدن به صورت تزریقی را داشت و جهت دریافت آن، عامدانه وضعیت دیستونی دادن به گردن را نشان داد. سعی ما بر این است که در مورد یکی از علایم عصبی روانی، که به دنبال آن بیمار درخواست تزریق دارویی را جهت برطرف نمودن آن علامت کرده است، بحث نماییم تا تشخیص های به ذهن متبادر شده مثل عارضه دارویی، اختلال ساختگی و اختلال تبدیلی را از یکدیگر افتراق دهیم. از طرفی طی جستجوهای اخیر در متون مشابه قبلی، نتایج و پیشنهادات ضد و نقیضی ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: بای پریدن، تمارض، دیستونی
  • محمدمهدی حیدری*، الهام افخمی عقدا، مریم طهماسبی، مهری خاتمی، زهرا شاکر اردکانی صفحات 7273-7294
    مقدمه

    پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی  (FAP)یک اختلال ارثی است که رایج ترین سندرم سرطان روده بزرگ، بصورت اتوزومال غالب به شمار می رود. در ابتدا، جهش های ژرمینال در ژن APC (پولیپوز آدنوماتوز کولی)، به عنوان عامل اصلی ژنتیکی ایجاد FAP شناخته شد، ولی طی مطالعات بعدی، ژن MutY انسانی (MYH) با الگوی اتوزومال مغلوب، نیز به عنوان عامل ایجادکننده این بیماری معرفی گردید، که معمولا به عنوان پولیپوز وابسته به MutYH (MAP) شناخته می شود. FAP و MAP با شروع زودهنگام صدها پولیپ آدنوماتوز در کولورکتال، در سن متوسط 35 تا 40 سال تظاهر می یابند و منجر به افزایش قابل توجهی در ریسک ابتلا به سرطان کولورکتال (CRC) می گردند. در برخی از بیماران علاوه بر پولیپ های دستگاه گوارش، هیپرتروفی مادرزادی در اپیتلیوم رنگدانه شبکیه، تومورهای دسمویید و سایر بدخیمی های خارج کولونی دیده می شوند. روش درمان متداول در این گونه بیماران، از طریق روش های آندوسکوپی و جراحی است. با این حال، افراد مبتلا به FAP و بستگان آن ها، می بایست مشاوره ژنتیکی مناسبی را دریافت کنند. هدف این مقاله مروری، توصیف و تمرکز روی جنبه های بالینی و ژنتیکی بیماری FAP و MAP می باشد. بدین منظور، با جستجوی دقیق در منابع Google scholar و PubMed جدیدترین مقالات مرتبط با ژنتیک بیماری FAP انتخاب شدند.

    نتیجه گیری

    علی رغم پیشرفت های جدیدی که در کشف مکانیسم های مولکولی FAP انجام شده است، عوامل ژنتیکی آن هنوز بطور کامل مشخص نیست. درک عمیق تری از اساس زیست شناسی مولکولی و ژنتیک این بیماری، ممکن است مبنای درمان های جدیدی باشد که می توانند پاتوژنز پولیپ های روده و بدخیمی های نیوپلاستیک را در بیماران تغییر دهد و هدف جدید احتمالی برای درمان های آینده باشد.

    کلیدواژگان: تغییرات نوکلئوتیدی، سرطان کولورکتال، پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی، APC، MutYH
  • سولماز حبیبی، فریبا رمضانعلی، پریسا مصطفایی، الهام امیرچقماقی* صفحات 7295-7320
    مقدمه

    شکست مکرر لانه گزینی (Recurrent Implantation Failure: RIF) یکی از چالش های اساسی در درمان های کمک باروری به شمار می آید. اگر چه روش های کمک باروری پیشرفت قابل توجهی در درمان زوج های نابارور داشته است اما، با این وجود، برخی از خانم ها پس از لقاح آزمایشگاهی و انتقال جنین، با شکست مکرر لانه گزینی و عدم بارداری مواجه می شوند. اختلال در تحمل سیستم ایمنی مادر نسبت به جنین، یکی از عوامل خطری است که احتمال رد جنین نیمه بیگانه (Semi allogenic) برای مادر و عدم لانه گزینی جنین را افزایش می دهد. مطالعات نشان داده اند که رویکردهای درمانی تعدیل کننده ایمنی در صورت استفاده به موقع و مناسب، نتایج امیدوارکننده ای در بهبود نتایج بارداری و میزان تولد زنده در گروهی از این خانم ها داشته اند. این مقاله به بررسی مطالعات منتشر شده در مورد تغییرات سیستم ایمنی خانم و کاربرد درمان های تعدیل کننده ایمنی در زوج های مبتلا به شکست مکرر لانه گزینی پرداخته است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که به کارگیری مناسب روش های تشخیصی اختلالات ایمنی در خانم و به کارگیری مناسب درمان های تعدیل کننده ایمنی بر اساس نتایج این آزمایشات، می توانند با کنترل پاسخ های ایمنی خانم، مشکلات عدم بارداری به دنبال انتقال مکرر جنین را مدیریت کنند.

    کلیدواژگان: شکست مکرر لانه گزینی، مکانیسم های ایمونولوژیک، درمان های تعدیل کننده ایمنی
  • محدثه مرادی، شهلا همدانی* صفحات 7321-7335
    مقدمه

    هدف از کاربرد نانوحامل های دارو آهسته رهش کردن و کم کردن عوارض جانبی دارو است. داروها به دلیل داشتن گروه های عاملی بسیار فعالند، لذا واکنش پذیری دارو در میدان نانولوله به علت رزونانس الکترونی دارو با نانولوله کاهش و ماندگاری آن در بدن افزایش می یابد، در نتیجه دوز دارو و عوارض جانبی آن کمتر می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی برهمکنش داروی ایزونیازید و نانولوله کربنی تک دیواره عامل دار انجام شد.

    روش بررسی

    در مطالعه نظری حاضر با توجه اهمیت داروی ایزونیازید به عنوان خط اول درمان بیماری سل، عملکرد نانوساختارهای کربنی عامل دار با استفاده از محاسبات کوانتومی بررسی شد. با استفاده از تیوری تابعیت چگالی و در سطحB3LYP/6-31G**  ساختار دارو، نانولوله عامل دار و هر یک از کمپلکس ها بهینه سازی شدند.

    نتایج

    تاثیر فرایند جذب بر روی ویژگی های الکترونی و ساختاری نانولوله کربنی مورد مطالعه قرار گرفت، در این راستا برای پیکربندی های مختلف، قدرت و ماهیت برهم کنش های بین مولکولی، توسط پارامترهای انرژی و اوربیتال مولکولی ارزیابی شد. نتایج نشان داد از بین پیکربندی های مختلف، یک پیکربندی دارای منفی ترین انرژی جذب و آنتالپی جذب بوده و پایدارترین ساختار می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که چگالی الکترون (HOMO) بر روی نانولوله و چگالی الکترون (LUMO) بر روی دارو قرار گرفته است. به دلیل فرایند جذب شکاف انرژی بین دو اوربیتال مولکولی افزایش یافته که این تغییرها منجر به افزایش هدایت الکتریکی کمپلکس پس از فرایند جذب می شود. با توجه به نتایج اوربیتال های طبیعی پیوند، انتقال بار بین اوربیتال های پیوندی و غیر پیوندی در مولکول و گروه عاملی نانولوله رخ داده است. از دیدگاه نظریه کوانتومی اتم ها در مولکول برهم کنش بین مولکولی بین دارو وگروه عاملی نانولوله ایجاد شده است که مهم ترین آن پیوند هیدروژنی است. براساس یافته های این پژوهش به نظر می رسد نانولوله کربنی عامل دار با گروه کربوکسیل می تواند به عنوان حامل داروی ایزونیازید در سیستم های بیولوژیکی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: نانولوله کربنی تک دیواره، ایزونیازید، رسانش دارو، تئوری تابعیت چگالی
  • حمیدرضا گلزارفر، فائزه شیرسلیمیان، سمانه نورانی آزاد* صفحات 7336-7350
    مقدمه

    در جوامع امروزی بخش سلامت به سرعت در حال رشد است و بیمارستان ها به عنوان نهاد تامین کننده سلامت و بقای جامعه که خدمات بهداشتی ارایه می دهند، در طول زمان تغییرات زیادی را تجربه نموده اند؛ زیرا مردم این موضوع را درک کرده اند که سلامتی امری ارزشمند برای زندگی آن ها است به ویژه زمانی که گسترش بیماری های جدید، زندگی و سلامت جامعه را به شدت تهدید می کند؛ بنابراین هدف محوری پژوهش حاضر بررسی رابطه نوآوری و کیفیت خدمات بر رضایت و وفاداری مشتریان در زمان بیماری همه گیر کوید-19می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تاثیر نوآوری در خدمات و کیفیت خدمات بر رضایت و وفاداری مشتریان در طول همه گیری کووید-19بیمارستان شهید صدوقی یزد تمرکز نموده است. جامعه آماری بیماران بستری در بیمارستان شهید صدوقی شهر یزد هستند؛ به دلیل اینکه حجم جامعه نامشخص است برای محاسبه تعداد نمونه از فرمول کوکران استفاده شد که تعداد 384 نفر به دست آمد جهت تجزیه وتحلیل داده ها نیز از نرم افزارversion 16  SPSS و Smart PLS3 استفاده گردید.

    نتایج

    در بین بیماران مبتلا به ویروس کرونا، نوآوری خدمات به ترتیب با ضرایب 0/12 (P<0.05) بر رضایت بیمار و 0/11 (P<0.05) بر وفاداری تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین کیفیت خدمات به میزان 0/77 و 0/45 با (P<0.05) رضایت و وفاداری بیماران را متاثر نموده است؛ اثرگذاری رضایت بیمار بر وفاداری به میزان 0/41 (P<0.05) مثبت و معنی دار خواهد بود. 

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که فرضیات پژوهش پذیرفته شده است؛ به عبارت دیگر، رابطه میان نوآوری و کیفیت خدمات بر رضایت و وفاداری مشتریان در طول همه گیری کووید-19 اثر مثبت و معناداری دارد؛ دلیل آن است که اگر کیفیت خدمات ارایه شده مطابق با انتظارات فرد باشد، باعث ایجاد رضایت بیماران شده  و وفاداری آنها را در پی خواهد داشت

    کلیدواژگان: نوآوری خدمات، رضایت، کیفیت خدمات، وفاداری
  • بهاره فلاح، فاطمه فتحی، احمدرضا فلاح فراغه، خدیجه نصیریانی، اکرم محراب بیک* صفحات 7351-7362
    مقدمه

    سرطان پستان در طی 15-10 سال گذشته به عنوان شایع ترین بدخیمی در زنان شناخته شده است. کیفیت زندگی این بیماران نتیجه تعامل متغیرهای جسمی و روانی اجتماعی است. لذا این مطالعه با هدف بررسی راهبردهای سازگاری روانی با سرطان و تاثیر آن بر کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی بر روی 240 بیمار مبتلا به سرطان پستان که در فاصله فروردین تا مهر 1400 به مرکز رادیوتراپی شهید رمضان زاده یزد، مراجعه کرده و به صورت نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه های استاندارد کیفیت زندگی (EORTC QLQ - C30) و مقیاس کوچک سازگاری ذهنی با سرطان (Mini-MAC) بود. داده ها با استفاده از آزمون های تی، همبستگی و رگرسیون در نرم افزار SPSS version 16 تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    میانگین سنی بیماران 11/00±44/77 سال بود. بین نمره کلی کیفیت زندگی و دو خرده مقیاس درماندگی- ناامیدی ناامیدی (0/001 , p<0/798- =r) و دل مشغولی نگران کننده (0/001, p<0/718- =r) همبستگی معنادار و منفی وجود داشت. هم چنین کیفیت زندگی با روحیه مبارزه طلبی (0/001, p<0/441 =r)، اجتناب شناختی (0/001, p<0/423 =r)  و تقدیرگرایی(0/001, p<0/235 =r)  همبستگی مثبت و معناداری را نشان داد. به طور کلی، راهبردهای روانی مقابله با سرطان در مجموع 59 درصد از تغییرات کیفیت زندگی را در بیماران مبتلا به سرطان پستان پیش بینی می کرد.

    نتیجه گیری

    به منظور ارتقای کیفیت زندگی بیماران لازم است راهبردهای سازگار مقابله با سرطان مانند روحیه مبارزه طلبی و اجتناب شناختی به آن ها آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، سازگاری روانی، زنان، کیفیت زندگی
  • صفر علی دهقانی شورکی، سمیه حسام*، رویا بیابانی خانکهدانی صفحات 7363-7380
    مقدمه

    شناسایی عواملی که بر تجربه بیمار تاثیر می گذارند برای اجرای استراتژی هایی که از مشارکت بیمار حمایت می کنند و در نهایت به نتایج سلامت بهتری دست می یابند، اهمیت بالایی دارند. مطالعه حاضر با هدف ارایه مدلی توانمندسازی بیماران بستری در بیمارستان انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر مطالعه ای کمی - کیفی است که به صورت مقطعی به روش نمونه گیری طبقه ای با تخصیص مناسب در بیمارستان های دولتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بر روی 230 نفر از روسا، مدیران، مترون ها، سوپروایزرها، مسیولین بخش های بالینی و پاراکلینیکی و واحدهای ستادی بیمارستان، پرستاران و پزشکان انجام گردید. داده ها با استفاده از ابزار اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه محقق ساخته طراحی مدلی توانمندسازی بیماران بستری در بیمارستان جمع آوری شدند. تعیین توانایی مدل طراحی شده با در برازش به داده ها با روش تحلیل عاملی تاییدی انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS version 16 و نرم افزار Amos.v24 تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    پرسش نامه طراحی مدلی توانمندسازی بیماران بستری در بیمارستان دارای 8 حیطه و 61 گویه یا مولفه می باشد. در مطالعه حاضر نسبت مجذور کای به درجه آزادی معنادار بود (0/0001 p<) که نشان دهنده برازش مناسب مدل می باشد. مقدار شاخص GFI (Goodness of Fit Index) به میزان 0/93 برآورد شد که نشان می دهد برازش مدل مناسب می باشد. مقادیر GFI و AGFI (Adjusted goodness of fit index) برای مدل توانمند سازی بیماران بستری در بیمارستان بالاتر از 0/8 بود.

    نتیجه گیری

    سازمان ها و مراکز آموزش درمانی می توانند از این مدل در توانمندسازی بیماران استفاده نمایند. زمینه لازم برای ارتقاء توانمندسازی بیماران باید توسط دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان های تحت پوشش فراهم شود.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، بیمارستان، مدل
  • پیمان کیخسرو دولتیاری، صدیقه حسین پور دلاور، مهران قهرمانی*، محمد روزبهانی صفحات 7381-7395
    مقدمه

    تمرینات ورزشی با تعدیل فشارخون و ضربان قلب نقش حفاظتی در بیماران قلبی میانسال دارد، هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر هشت هفته تمرین هوازی و ترکیبی بر برخی شاخص های همودینامیکی در بیماران مرد میانسال تحت عمل جراحی عروق کرونر بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، در سال 1401 تعداد 30 مرد میانسال عمل جراحی عروق کرونر به صورت تصادفی ساده به سه گروه هوازی (10نفر)، ترکیبی (10نفر) و کنترل (10نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های دو گروه مداخله به مدت هشت هفته، هفته ای سه جلسه تمرینات منتخب هوازی و ترکیبی (با شدت 55 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب بیشینه، به مدت 60 دقیقه) انجام دادند. قبل و بعد از مداخله اندازه گیری فشارخون، تعداد ضربان قلب و درصد اشباع اکسیژن خون انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری تی وابسته، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی با سطح معنا داری (0/05≤ P) انجام شد.

    نتایج

    تمرینات هوازی موجب کاهش معنادار فشارخون سیستولی (0/036=P)، فشارخون دیاستولی (0/040=P) و تعداد ضربان قلب (0/013=P) شد اما میزان کاهش در گروه ترکیبی معنادار نبود (0/05<P)، تفاوت اثر بین گروهی هم معنادار نبود (0/05<P). افزایش درصد اشباع اکسیژن خون در هر دو گروه هوازی (0/000=P) و ترکیبی (0/007=P) و تفاوت اثر بین دو گروه معنادار بود (0/004=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرینات هوازی و ترکیبی به عنوان یک استراتژی مداخله ای مفید در بهبود شاخص های همودینامیک موجب سازگاری بیشتر بیمار با شرایط پس از عمل جراحی قلب می شود.

    کلیدواژگان: فشارخون، تعداد ضربان قلب، درصد اشباع اکسیژن خون، تمرینات هوازی و ترکیبی، عمل جراحی عروق کرونر
|
  • Reza Kiani, Hamid Jalali Fard, Reza Bidaki* Pages 7264-7272
    Introduction

    Malingering is a differential diagnosis in the field of medical disorders, especially in the field of forensic medicine. In medicine, malingering is when a person imitates a medical or psychiatric disorder with external motivations to gain financial gain or avoid social or occupational duties. In some cases, diagnosing a medical or psychological condition from malingering can be challenging and difficult. In this case report, a patient with a history of multiple hospitalization, neurodevelopmental disorders, and intellectual disability requested to receive injectable Biperiden due to aggression, irritable mood, and neck deviation, and in order to receive it, he deliberately showed neck dystonia. This report aimed to discuss on a neuropsychiatric symptom, after which the patient requested a drug injection to resolve it, in order to differentiate possible diagnoses such as drug complication, factitious disorder, and functional neurological symptom disorder. On the other hand, during the recent searches of similar texts, conflicting results and suggestions have been presented.

    Keywords: Biperiden, Malingering, Dystonia
  • Mohammad Mehdi Heidari*, Elham Afkhami Aqhda, Maryam Tahmasebi, Mehri Khatami, Zahra Shaker Ardakani Pages 7273-7294
    Introduction

    Familial adenomatous polyposis (FAP) is a hereditary disorder that is the most common colon cancer syndrome in an autosomal dominant form. At first, germline mutations in the APC gene (adenomatous polyposis) were identified as the main genetic factor causing FAP, but during subsequent studies, the human MutY (MYH) gene with an autosomal recessive pattern was also identified as the factor causing this disease, which is commonly referred to as MutYH-dependent apoptosis (MAP). FAP and MAP present with an early onset of hundreds of adenomatous polyps in the colon, at a median age of 35–40 years, and are associated with a significantly increased risk of colon cancer (CRC). In some other patients, gastrointestinal polyps, congenital hypertrophy in the retinal pigment epithelium, desmid tumors, and extracolonic malignancies are seen. The common treatment method in patients is through endoscopic and surgical methods. However, the patients with FAP and their relatives should receive appropriate genetic counseling. The purpose of this review article was to describe and investigate the clinical aspects and genetic diseases of FAP and MAP. For this purpose, the latest articles related to FAP genetic disease were selected by searching Google Scholar and PubMed sources.

    Conclusion

    Despite the progress made in discovering the molecular mechanisms of FAP, its genetic factors are still not fully understood. A deeper understanding of the molecular biology and genetics of this disease can lead to healthy therapies that can be used to rezone intestinal polyps and neoplastic malignancies and be a new target for future treatment.

    Keywords: Nucleotide Variations, Colorectal cancer, Familial adenomatous polyposis, APC, MutYH
  • Soolmaz Habibi, Fariba Ramezanali, Parisa Mostafaei, Elham Amirchaghmaghi* Pages 7295-7320
    Introduction

    Repeated implantation failure (RIF) is one of the main challenges in modern infertility treatments. Although assisted reproductive technology (ART) has undergone a lot of progression over the last recent years, some women still experience implantation failure after several embryo transfers (ET). Disruption of the mother's immunologic tolerance towards the fetus is one of the risk factors that increases the possibility of rejection the semi-allogeneic embryo by the mother’s immune system and causes failure of embryo implantation. Studies have shown that immunomodulatory treatment approaches, if used in a timely and appropriate manner, have promising results in improving pregnancy outcomes and live birth rates in this group of women. This review focuses on changes in the immune system and the use of immunomodulatory treatments in women with recurrent implantation failure.

    Conclusion

    It seems that the appropriate use of immunologic tests and proper immunomodulatory treatments can manage IVF failure after repeated embryo transfers.

    Keywords: Recurrent implantation failure, Immunological mechanisms, Immunomodulatory therapies
  • Mohadese Moradi, Shahla Hamedani* Pages 7321-7335
    Introduction

    The purpose of using nano-carriers for drugs delivery, such as nanotubes, was slow release of drug and reducing side effects of drugs. Drugs are very active due to their many functional groups. Therefore, reactivity of drug is reduced by being in nanotube field due to electronic resonance of drug with nanotube and it stays longer in body. The present study aimed to investigate the interaction of isoniazid with functionalized single-walled carbon nanotubes.

    Methods

    In the present theoretical study, considering the importance of isoniazid as the first line of treatment for tuberculosis disease, the performance of carbon nanostructures for adsorption of isoniazid was evaluated using quantum computation. Using density functional theory at theoretical level of B3LYP/6-31G** structure of drug and f-SWCNT and nano-drug complexes were optimized.

    Results

    Effect of adsorption on the electronic properties and stability of the nanotube was also examined. In this regard, for different configurations, the strength and nature of intermolecular interactions were evaluated by energy parameters and molecular orbitals. Based on the obtained results, a specific configuration displayed the most negative adsorption energy and enthalpy, establishing itself as the most stable structure among the various configurations.

    Conclusion

    Results showed that the electron density of the HOMO (Highest Occupied Molecular Orbital) was localized on the nanotube, while the electron density of the LUMO (Lowest Unoccupied Molecular Orbital) was situated on the drug molecule. The energy gap between two molecular orbitals increased due to the adsorption process; changes lead to an increase in the electrical conductivity of the complex following adsorption. According to the natural bond orbitals, results, the isoniazid molecule and functionalized single-walled carbon nanotube act as both electron donor and acceptor in the complex. Analysis of the results obtained from quantum theory of atoms in molecules, showed the intermolecular interaction between the drug and the functional group of the nanotube has been established, the most important of which is the hydrogen bond. Finally, the findings showed that functionalized SWCNTs can be acted as a drug carrier for isoniazid anti-tuberculosis drug.

    Keywords: Single-walled carbon nanotube, Isoniazid drug, Nano carriers, Density functional theory
  • Hamidreza Golzarfar, Faeze Shirsalimian, Samaneh Norani-Azad* Pages 7336-7350
    Introduction

    In today's societies, the health sector is growing rapidly, and hospitals, as institutions that provide health and survival of the society and provide health services, have experienced many changes over time.  People have understood that health is a valuable service for their lives, especially when the spread of new diseases threatens the life and health of society. Therefore, the main goal of this research was to investigate the relationship between innovation and service quality on customer satisfaction and loyalty during the Covid-19 pandemic.

    Methods

    The present research has focused on the impact of service innovation and its quality on patients' satisfaction and loyalty during the Covid-19 pandemic in Yazd Shahid Sadoughi Hospital. The statistical population of the present study was the patients admitted to Shahid Sadoughi Hospital in Yazd, Iran. Because the size of the population was uncertain, Cochran's formula was used to calculate the number of samples, which resulted in 384 people. SPSS and Smart PLS3 software were also used for data analysis.

    Results

    Among the patients with corona virus, service innovation had a positive and significant effect on the patient satisfaction and 0.11 (p<0.05) on loyalty, respectively. Likewise, service quality has affected the satisfaction and loyalty of the patients by 0.77 and 0.45 with (P<0.05); the effect of the patient satisfaction on loyalty was positive and significant at the rate of 0.41 (P<0.05).

    Conclusion

    The results have shown that the relationship between service innovation and its quality had a positive and significant effect on patients' satisfaction and loyalty during the Covid-19 pandemic. The reason is that if the quality of the services provided is in accordance with the expectations of the patients, it will cause the satisfaction of the patients and will lead to their loyalty.

    Keywords: Service innovation, Satisfaction, Service quality, Loyalty
  • Bahare Fallah, Fatemeh Fathi, Ahmadreza Fallahfaragheh, Khadijeh Nasiriani, Akram Mehrabbeik* Pages 7351-7362
    Introduction

    Breast cancer has been recognized as the most common malignancy in women during the last 10-15 years. Quality of life is the result of several physical and psychosocial effects. The result of this study was conducted to investigate the strategies of mental adjustment to cancer and its impact on the quality of life of breast cancer patients.

    Methods

    This descriptive-correlational study was conducted on 240 breast cancer patients using simple random sampling who were referred in Shahid Ramezanzadeh Radiotherapy Center, Yazd, Iran, from April to October 2021. Data collection tools were standard quality of life questionnaires (EORTC QLQ-C30) and Mini-Comparison of Mental Adaptation to Cancer (Mini-MAC). Data were analyzed using t-test, correlation and regression in SPSS version 16 software.

    Results

    The mean age of patients was 44.77(±11.00) years. There was a significant and negative correlation between quality of life and Helplessness hopelessness (r= -.795, p<0.001) and anxious preoccupation (r= -.705, p<0.001). Quality of life was significantly and positively correlated with fighting spirit (r= .368, p<0.001) and cognitive avoidance (r= .364, p<0.001) and Fatefulness(r= .155, p<0.05). In general, cancer coping strategies explained 59% of the quality of life variation in breast cancer patients.

    Conclusion

    In order to improve the quality of life of patients, it is necessary to teach them adaptive strategies to adjust with cancer, such as fighting spirit and cognitive avoidance.

    Keywords: Breast Cancer, Mental adjustment, Quality of life, Women
  • Safar Ali Dehghani Shoraki, Somayeh Hessam*, Roya Biabani Khankahdani Pages 7363-7380
    Introduction

    Identifying factors that influence the patient experience are critical to implementing strategies that support patient engagement and ultimately achieve better health outcomes. The present study was conducted with the aim of presenting a model of empowerment of hospitalized patients.

    Methods

    The current research was a qualitative-quantitative study that was cross-sectional by stratified sampling method with proper allocation in hospitals affiliated to Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran, on 230 heads, managers, matrons, supervisors, heads of clinical and paraclinical departments and hospital headquarters units, nurses and doctors were done. The data were collected using the demographic information tool and the questionnaire made by the researcher to design a model of empowering patients admitted to the hospital. Determining the ability of the designed model by fitting the data was done with the confirmatory factor analysis method. Data were analyzed by SPSS version 16 software and Amos.v 24 software.

    Results

    Questionnaire for designing a model of empowering patients in the hospital has 8 areas and 61 items or components. In the present study, the Chi-square ratio to the degree of freedom was significant (p<0.001), which indicated the appropriate fit of the model. The value of the GFI index was estimated at 0.93, which indicated that the model fits well. The values of GFI and AGFI for the empowerment model of hospitalized patients were higher than 0.8.

    Conclusion

    Organizations and medical institutions have the opportunity to utilize this model to empower patients. The universities of medical sciences and affiliated hospitals should create an enabling environment for enhancing patient empowerment.

    Keywords: Empowerment, hospital, model
  • Peyman Kaikhosro Doulatyari, Sedigheh Hosseinpour Delavar, Mehran Ghahramani*, Mohammad Rouzbahani Pages 7381-7395
    Introduction

    Exercise training by modulating blood pressure and heart rate have a protective role for middle-aged cardiac patients. Aim of this study was to compare the effect of eight weeks of aerobic and combined exercise on some hemodynamic indicators in middle-aged male patients undergoing coronary artery bypass graft surgery.

    Methods

    In this clinical trial, a sample of 30 middle-aged men who underwent coronary artery surgery in 2023 were enrolled after meeting predetermined eligibility criteria and randomized for participation. They were divided into three aerobic (n=10), combined (n=10) and control (n=10) groups. The individuals of the 2 intervention groups performed selected aerobic and combined exercises (with an intensity of 55 - 75% of the maximum heart rate, for 60 minutes) for 8 weeks, 3 sessions per week. Blood pressure, heart rate and peripheral oxygen saturation (SpO2) were measured before and after the intervention. The parametric paired sample t-test, one-way ANOVA test and Tukey's Test were used to examine differences at a significance level of P ≤ 0.05.

    Results

    The effect of aerobic exercises on systolic blood pressure (P=0.036), diastolic blood pressure (P=0.040) and heart rate (P=0.013) was significant and caused a decrease in these indicators, but the decrease in the combined group was not significant (P>0.05). The intergroup effect difference was not significant (P>0.05). In both aerobic (P=0.000) and combined (P=0.007) groups, the peripheral oxygen saturation has increased significantly and intergroup mean difference was significant (P=0.004).

    Conclusion

    It seems that aerobic and combined exercises as a helpful intervention strategy to improve hemodynamic indicators, make the patient more adaptable to the conditions after coronary artery bypass graft surgery.

    Keywords: Blood pressure, Heart rate, Peripheral oxygen saturation, Aerobic, combined exercises, Coronary artery bypass graft surgery