فهرست مطالب

پژوهش های اطلاعاتی و جنایی - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 71، پاییز 1402)

فصلنامه پژوهش های اطلاعاتی و جنایی
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 71، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • تاثیر مدیریت دانش بر پیشران های ساماندهی و کنترل اتباع بیگانه
    علیرضا نجفی*، جهانگیر ساده میری، حنانه درشتی، حجت غلامی مقدم صفحه 0
    زمینه و هدف

    یکی از مفاهیم و موضوعات بنیادینی که می تواند بر بهبود وضعیت ساماندهی و کنترل اتباع خارجه توسط فرماندهی انتظامی تاثیر بگذارد کاربست ابعاد و شاخص های «مدیریت دانش» در فرآیندهای سازمانی است. این تحقیق با هدف «بررسی میزان تاثیر مدیریت دانش بر پیشران های ساماندهی و کنترل اتباع بیگانه» انجام شده است.

    روش

    روش تحقیق براساس هدف «کاربردی» و از نظر شیوه انجام نیز «آمیخته» (کیفی کمی) با رویکرد اکتشافی است. جامعه آماری در بخش کیفی مشتمل بر خبرگان و افراد مطلع از مهاجرت و اتباع بیگانه از میان فرماندهان و مدیران شاغل در پلیس مهاجرت و گذرنامه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ بوده که شامل 5 تا 25 نفر تا رسیدن به اشباع نظری که این مهم در نفر 14 صورت پذیرفته است، بخش کمی مربوط به کلیه کارکنان متخصص در آن فرماندهی هستند که تعداد این افراد 90 نفر برآورد شده و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 70 نفر از آن ها انتخاب شده اند. برای تجزیه و تحلیل توصیفی داده ها از توزیع فراوانی و درصد و برای تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها از آزمون کولوموگروف اسمرینف، جهت بررسی نرمال بودن و یا نبودن داده ها و برای آزمون فرضیه های تحقیق در صورت نرمال بودن داده ها از ضریب رگرسیون چندگانه استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که ابعاد مدیریت دانش با پیشران های ساماندهی و کنترل اتباع خارجه رابطه مستقیم، فزاینده و معناداری دارند.

    نتیجه گیری

    بهره گیری از پیشران های ساماندهی و کنترل اتباع خارجه از جمله «هوشمند سازی نحوه نظارت، پایش و رصد اتباع خارجی» با ابتناء بر پیاده سازی و عملیاتی نمودن مدیریت دانش و مولفه های آن گامی اساسی و مهم در ساماندهی و کنترل مطلوب است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، پیشران، ساماندهی و کنترل، اتباع بیگانه
  • شناسایی ابعاد و مولفه های پیشگیری؛ کنترل و نظارت اطلاعاتی بر واحدهای صنفی (مورد مطالعه شهرستان دماوند)
    کامران نادری، محمد اسدی فرد*، مهدی شیرمحمدی صفحه 0
    زمینه و هدف

    نظارت و کنترل اطلاعاتی بر واحدهای صنفی، نقش اساسی در تحقق اهداف و ماموریتهای پلیسی دارد. لذا هدف اصلی این پژوهش، شناسایی ابعاد و مولفه های پیشگیری و کنترل اطلاعاتی بر واحدهای صنفی شهرستان دماوند می باشد.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف،کاربردی و از لحاظ ماهیت، کیفی از نوع تحلیل مضمون می باشد. جامعه آماری این تحقیق کارشناسان و صاحب نظران امنیتی انتظامی شهرستان دماوند می باشد. روش نمونه گیری از نوع غیر احتمالی هدفمند تا حد اشباع نظری به تعداد 40 نفر تعیین شده است. معیار انتخاب اعضای پنل مصاحبه؛ خبرگی افراد در حوزه امنیتی انتظامی و سابقه خدمت بالای 10 سال در مشاغل اجرایی مرتبط با تحقیق می باشد. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شده است. روایی تحقیق بر اساس محتوایی و با استفاده از نظرات اساتید و متخصصان این حوزه تعیین گردید و تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس فرآیندکد گذاری و طبقه بندی داده ها صورت پذیرفته است.

    یافته ها

    باتوجه به نتایج به دست آمده، تعداد سه بعد (اقدامات پیشگیرانه، کنترل و نظارت اطلاعاتی)؛ تعداد 7 مولفه در زمینه (پیشگیری های کیفری، اجتماعی و وضعی، سوژه های خاص، کنترل نامحسوس، اقدامات فنی و احضار نوبه ای) و 26 شاخص احصاء گردید.

    نتیجه گیری

    به منظور پیشگیری از تخلفات و جرایم واحدهای صنفی، ضرورت دارد اقدامات معینی با تجمیع اقدامات پیشگیرانه و اطلاعاتی صورت پذیرد. در این خصوص مشارکت دادن اصناف و بازاریان به منظور آموزش همگانی و بالابردن سطح دانش عمومی و نشان دادن اهمیت و ضرورت شغلی آنان در جامعه جهت ارتباط موثر با پلیس و همچنین ارایه روش های گوناگون کنترل، نظارت و مشارکت باتوجه به فرهنگ بومی مناطق مختلف جامعه و آموزش های متناسب با هریک از جرایم که در اصناف و اماکن عمومی رخ می دهد، از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: نظارت برواحدهای صنفی، پلیس نظارت بر اماکن عمومی، جرائم قهوه خانه ها، پیشگیری از جرم
  • عوامل موثر در جرم یابی سرقت منزل (مطالعه موردی استان بوشهر)
    فریبا شایگان، عبدالله هندیانی، امیرحسین خواجه زاده* صفحه 0
    زمینه و هدف

    در حال حاضر سرقت منزل یکی از جرایم شایع است که آسیب های فراوانی را از نظر روحی و ذهنی به افرادی که منزل آنها مورد سرقت قرار گرفته، وارد می نماید و بهره گیری صحیح از فنون جرم یابی برای جمع آوری ادله های انتساب و اثبات این جرم یکی از دغدغه های بسیار مهم کارآگاهان پلیس به شمار می رود. لذا این تحقیق با هدف شناخت عوامل موثر در جرم یابی سرقت منزل انجام پذیرفته است.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، از نوع کمی با روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق را کارآگاهان پلیس آگاهی استان بوشهر تشکیل داده که تعداد 60 نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری داد ه ها، پرسشنامه 30 سوالی محقق ساخته بوده است که روایی آن زیر نظر اساتید مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن نیز با استفاده از آلفای کرونباخ با مقدار 86/0 تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از روش های آمار استنباطی مثل آزمون تی تک نمونه ای بهره گرفته شد.

    یافته ها

    یافته های این تحقیق نشان می دهد عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی، تاثیر مثبت بر جرم یابی سرقت منزل در استان بوشهر دارد. فرضیه های تحقیق با استفاده از آزمون تی تک نمونه ای مورد آزمایش قرار گرفت که هر دو فرضیه اثبات و تایید گردید.

    نتایج

    نتایج تحقیق نشان می دهد که جهت افزایش کشف سرقت منزل، پلیس می بایست با در نظر گرفتن عوامل موثر درون و برون سازمانی، از فرصت های کشف به بهترین وجه ممکن، بیش ترین بهره را ببرد و به صورت مستمر و هدفمند، مطالبات خود را از سازمان های بیرونی در راستای جرم یابی و کشف سرقت منزل پیگیری نماید.

    کلیدواژگان: سرقت منزل، جرم یابی، عوامل درون سازمانی، عوامل برون سازمانی، استان بوشهر
  • ابراهیم داودی*، غلام رضا چولکی صفحات 33-58
    زمینه و هدف

    قابلیت های گسترده رسانه ها در ابعاد مختلف اجتماعی، به ویژه در حوزه بزهکاری، آن ها را به ابزاری توانمند برای کشف و پیشگیری از جرم تبدیل کرده است؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل رسانه ای موثر بر کشف و پیشگیری از جرم در فرایند جرم یابی است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و ازنظر رویکرد و ماهیت داده ها، کیفی است. جامعه پژوهش ما را آن دسته از کارکنان پلیس های تخصصی تشکیل می دهند که در حوزه تعامل با رسانه ها، فعال بوده اند. در این پژوهش به روش هدفمند، 15 نفر انتخاب شدند و تا اشباع نظری ادامه داشت. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. تجزیه وتحلیل داده ها براساس روش تحلیل مضمونی به صورت جمله به جمله انجام شد و مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیر با استفاده از نرم افزار مکس کیودا انجام شد.

    یافته ها

    درخصوص عوامل رسانه ای پیشگیری از جرم، چهار مضمون سازمان دهنده شامل آگاهسازی عمومی، آموزش همگانی، دیده بانی و کنترل اجتماعی به دست آمد؛ همچنین درباره مقوله عوامل رسانه ای مرتبط با کشف جرم، سه مضمون سازمان دهنده، شامل خبررسانی، دروازه بانی اطلاعات و همراه سازی به دست آمد.

    نتیجه گیری

    باتوجه به یافته های پژوهش، پلیس می تواند با اطلاع رسانی بهنگام و استفاده از افسران متخصص برای برقراری ارتباط با رسانه ها، راهبردی مناسب و تعاملی سازنده را برای ارتباط نزدیک واحدهای کشف و پیشگیری از جرم با رسانه ها دنبال کند و به اهداف رسانه ای خود در تسسهیل فرایند جرم یابی نایل شود.

    کلیدواژگان: رسانه، جرم یابی، عوامل رسانه ای، پیشگیری از جرم، کشف جرم
  • کاووس محمدی*، شهرام ابراهیمی، غلامرضا شاه محمدی، علی محبی صفحات 59-88
    زمینه و هدف

    سرقت هویت عملیات مجرمانه ای در فضای مجازی است. سارقان هویت به منظور سوءاستفاده و با به دست آوردن غیر مجاز اطلاعات هویتی مرتکب جرم می شوند. این جرم زمینه ساز جرایم مشابهی از جمله کلاهبرداری هویت و جعل هویت است. این پژوهش با هدف دست یابی به الگوی جرم یابی سرقت هویت در فضای مجازی، انجام شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است و با رویکرد کیفی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش اسناد سازمانی شامل ابلاغیه ها و دستور العمل ها و پرونده های سرقت هویت در سال های 1398 و 1399 است. در تجزیه و تحلیل اطلاعات با بهره گیری از تحلیل تماتیک فرایند کدگذاری مربوط به این گونه تحلیل ها از محتوای پرونده ها استخراج، دسته بندی و مقوله بندی شد. 

    یافته ها

    مهم ترین مقوله ها، پس از استخراج کدها، مفاهیم و مقوله ها از اسناد، عبارت اند از: زمینه ها و علت های سرقت هویت، شیوه ها و شگردهای سارقان و روش های کشف سرقت هویت که این مقوله ها به عنوان ابعاد الگوی تحلیلی جرم یابی معرفی شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این تحقیق، الگوی نهایی جرم یابی سرقت هویت ترسیم شد. این الگو می تواند توانایی کارشناسان پلیس فتا را در جرم یابی سرقت هویت افزایش بدهد و روشی یکسان را برای کشف سرقت هویت ایجاد نماید. پیشنهاد اصلی این پژوهش ساماندهی و هوشمندسازی بانک های اطلاعاتی برای دست یابی به سارقان هویت و ایمن سازی زیرساخت های فضای سایبری برای پیشگیری از وقوع سرقت هویت است.

    کلیدواژگان: جرم یابی، سرقت هویت، فضای مجازی، الگوی جرم یابی
  • علی کارگر*، سید علی مشیرصدری، حمید نقی زاده صفحات 75-98
    زمینه و هدف

    مبارزه با قاچاق سلاح در عرصه های اجتماعی و قانونی میسر نخواهد بود مگر اینکه در باورها و اعتقادات مردم چنین امری مذموم باشد؛ ضمن اینکه اگر قوانین و مقررات مبتنی بر مبانی دینی و فقهی باشد از اتقان و استحکام بیشتری در جامعه برخوردار است. پژوهش حاضر در این باب و با هدف احصای مبانی دینی نفی قاچاق انجام شده است.

    روش

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف، بنیادی و از حیث رویکرد محققان، توصیفی تحلیلی و روش انجام آن آمیخته بوده است. بخش اول این پژوهش تحلیل محتوای کیفی قواعد فقهی است که از آثار آیات عظام امام خمینی (ره)، سیدحسن موسوی بجنوردی و مکارم شیرازی استخراج شده و در بخش کمی، یافته های بخش کیفی با نظرخواهی از متخصصانی با تحصیلات فقهی در سطوح عالی و از طریق مصاحبه و پرسشنامه، تایید شده است.

    یافته ها

    مبانی دینی نفی قاچاق در اسلام مبتنی بر تحلیل محتوای شش قاعده فقهی مرتبط عبارت اند از: حرمت هرگونه عملی که اصل اسلام و مملکت اسلامی را به خطر بیندازد؛ حرمت هرگونه ضرر و زیان به جان ها، نوامیس و اموال مردم؛ حرمت هرگونه اقدامی که به سلطه امنیتی دشمنان منجر شود؛ حرمت هرگونه کمک به دشمن خارجی و داخلی؛ حرمت درآمد به دست آمده از راه باطل و نفی هرگونه عملی که مانع از رسیدن هرحقی به صاحب آن شود. مبانی احصاء شده مورد تایید کارشناسان قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    قاچاق سلاح به دلایل تهدید موجویت نظام اسلامی؛ ضرر و زیان به جان ها و نوامیس مردم؛ کمک به سلطه امنیتی دشمنان؛ کمک به سایر جرم ها؛ ایجاد درآمد غیرقانونی و حرام و زیر پا گذاشته شدن عدالت، از نظر منابع دینی ممنوع است. مبتنی بر این مبانی، اصول مبارزه با قاچاق سلاح استخراج شده و براساس آن، قوانین جامع مبارزه با قاچاق سلاح تدوین شود.

    کلیدواژگان: قاچاق، قاچاق سلاح، مبانی نفی قاچاق، قواعد فقهی
  • ایرج دوستی* صفحات 99-132
    زمینه و هدف
    امروزه نظام اجتماعی تحت تاثیر عمیق فناوری های نوین و سایبری قرارگرفته و در این فضای جدید، جرایمی نوظهور شکل می گیرند که بررسی راهکارهای علمی پیشگیری، مقابله و کشف آن ها از دیدگاه متخصصان و خبرگان در شرق استان تهران، هدف این پژوهش است.
    روش
    پژوهش از نظر هدف کاربردی و روش اجرای آن با رویکرد آمیخته است. در بخش کیفی با استفاده از پنل خبرگی، دیدگاه 12 نفر از متخصصان و خبرگان دریافت و تحلیل محتوا شده و در بخش کمی، با روش پیمایش از افراد مجرب و متخصص در حوزه جرایم نوظهور در فضای سایبری در فرماندهی انتظامی شرق استان تهران و پلیس فتا تعداد 130 نفر نمونه از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و اطلاعات با تکمیل پرسشنامه گردآوری شده است. پایایی ابزار از طریق آلفای کرونباخ تایید و با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی داده ها و اطلاعات، بررسی شده اند.
    یافته ها
    یافته های بخش کیفی نشان داد تعداد 45 راهکار برای برخورد و مبارزه با جرایم نوظهور در فضای سایبری شناسایی شده است که تعداد 23 راهکار در بخش پیشگیری، 10 راهکار در بخش مبارزه و 12 راهکار در بخش کشف قرار دارد. بخش کمی هم نشان داد بین راهکارهای پیشگیری، مبارزه و کشف جرایم نوظهور تفاوت وجود دارد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد عامل های اول، دوم و سوم دارای مقدار ویژه بیشتر از یک هستند و در چرخش عامل ها، هرکدام از آن ها تقریبا فاصله نزدیکی با هم دارند.
    نتیجه گیری
    برای ماموران پلیس کشف جرایم دارای اولویت است؛ درصورتی که نیاز است با آموزش و توجیه ماموران پلیس مرحله پیشگیری و مبارزه نیز برای آنان در اولویت بیشتری قرار گیرد. راهکارهای کنترل جرایم نوظهور در فضای سایبری، نیازمند برنامه ریزی گسترده در همه ابعاد فنی، وضعی، قانونی، انتظامی و اجتماعی است.
    کلیدواژگان: پیشگیری، تحلیل، جرائم نوظهور، کشف جرائم، فضای سایبر، شرق تهران
  • حمیدرضا محمدزاده مهنه، محمد میرزایی*، علی چهکندی نژاد صفحات 153-180
    زمینه و هدف

    امروزه به کارگیری زور برای استقرار امنیت، در ابتدا، حکایت از تعارض میان حقوق فردی و اجتماعی دارد که ناشی از ضعف قوانین از جمله قانون به کارگیری سلاح است و برای کنشگران اجرایی مشکلاتی ایجاد کرده است. با توجه به تاثر قوانین وضع شده از قواعد فقهی، می توان در راستای رفع ابهام و شفاف سازی به این آموزه ها توجه کرد. هدف از تدوین نوشتار حاضر این است که با واکاوی قانون به کارگیری سلاح، مبانی و قواعد فقهی دارای قابلیت توجیه استفاده از سلاح برای پلیس، شناسایی و تبیین شود.

    روش

    روش پژوهش حاضر، تفسیری با رویکرد کیفی است و گردآوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شده است. جامعه آماری را سه گروه شامل اعضای هییت علمی دانشگاه امین، روحانیون سطح 4 شاغل در فراجا و مدیران کل حقوقی فراجا به تعداد 42 نفر تشکیل دادند که با نمونه گیری هدفمند، تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. برای تحلیل داده ها نیز از روش تحلیل مضمون استفاده شد.

    یافته ها

    24 مضمون پایه ای، در قالب 11 مضمون سازمان دهنده شامل «حفظ حقوق مامور و توجه همزمان به حقوق افراد و جامعه»، «لزوم تحذیر قبل از به کارگیری سلاح»، «لزوم رعایت تناسب در به کارگیری تجهیزات»، «عدم به کارگیری سلاح در مواقع غیر ضروری»، «لزوم صلاحیت مامور»، «فقدان وحدت روش در تفاسیر قانونی»، «قاعده دفع افسد به فاسد و اهم فی الاهم و اضطرار و اکراه»، «احتیاط در دماء نسبت به افراد بی گناه»، «قاعده دفاع مشروع»، «قاعده اقدام»، «احتیاط در دماء نسبت به شهروندان» و 2 مضمون فراگیر «ضرورت» و «عدالت» در قالب قواعد فقهی سازمان دهی شد.

    نتیجه گیری

    از بین قواعد فقهی متعددی که در دین مبین اسلام وجود دارد، قواعد باب ضرورت و عدالت مهم ترین جایگاه را در نص قانون به کارگیری سلاح داشته است؛ بنابراین ماموران پلیس ضمن تسلط کامل به موازین قانون به کارگیری سلاح، همواره مفاد و مبانی قواعد فقهی یادشده را باید مد نظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: به کارگیری زور، به کارگیری سلاح، پلیس، قاعده فقهی عدالت، قاعده فقهی ضرورت
  • شناسایی مولفه های مدیریتی موثر بر ارتقای اشراف اطلاعاتی در سازمان های اطلاعاتی
    ابراهیم قربانی، ابوالفضل پورمنافی*، پیمان کاویاری صفحات 159-188
    زمینه و هدف
    رهبران سازمان های اطلاعاتی با تمام سازوکارهای خود در انجام وظایف و ماموریت هایشان، نیاز به اطلاعات دارند و تلاش می کنند تا در حوزه قلمروی فعالیت خود، اشراف اطلاعاتی داشته باشند. این تحقیق با هدف شناسایی مولفه های مدیریتی موثر بر ارتقای اشراف اطلاعاتی در سازمان اطلاعات فراجا صورت گرفته است.
    روش
    پژوهش حاضر از لحاظ هدف از نوع پژوهش های کاربردی، از نظر روش، آمیخته از نوع اکتشافی و از لحاظ زمانی نیز از نوع مقطعی است. مشارکت کنندگان در بخش کیفی که با رعایت اصل اشباع نظری در پژوهش همکاری کردند، 18 نفر از روسای سازمان اطلاعات فراجا بودند. در بخش کمی نیز 123 نفر از کارشناسان سازمان اطلاعات فراجا با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه محقق ساخته را تکمیل کردند که منتج از نتایج مصاحبه بود. داده های تحقیق با استفاده از روش تحلیل محتوا در بخش کیفی و آزمون های آماری در بخش کمی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. 
    یافته ها
    یافته ها به شناسایی 33 مولفه و 6 بعد مدیریتی شامل هدایت، تامین نیازمندی های خبری اطلاعاتی، ارتباطات، آموزش، کمک به پیش بینی اطلاعاتی و کمک به خلق فرصت، منجر شد. نتایج آزمون میانگین موید نقش بسزای ابعاد شناسایی شده در ارتقای اشراف اطلاعاتی روسای سازمان اطلاعات فراجا بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بازمهندسی ساختار سازمانی و توجه جدی به بحث آموزش و شایسته سالاری و همتاپروری مدیران می تواند به عنوان راهکارهای کارآمد جهت ارتقای اشراف اطلاعاتی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اشراف اطلاعاتی، مولفه های مدیریتی، سازمان اطلاعات، فراجا
  • بازطراحی ساختار پلیس در مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر حکمرانی چندسطحی
    مسعود مرشدی*، امین عقیقی صفحات 189-218
    زمینه و هدف

    قاچاق کالا و ارز به عنوان یکی از معضلات اساسی کشور است و بخش زیادی از این معضل را می توان به ساختار فعلی پلیس مرتبط دانست. این مشکلات را می توان با تدابیر صحیح حکمرانی کاهش داد؛ لذا هدف این تحقیق: باز طراحی ساختار پلیس در جهت مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر حکمرانی چندسطحی است.

    روش

    پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش کیفی است و به روش تحلیل مضمون انجام شده است. برای جمع آوری داده ها، به 14 نفر از خبرگان حوزه قاچاق در دستگاه های مختلف نظیر تعزیرات حکومتی، گمرک و پلیس مراجعه شده است. روش نمونه گیری، هدفمند و ابزار گردآوری اطلاعات و مصاحبه ساختاریافته بوده است.

    یافته ها

    ایجاد انگیزه در بین نیروهای درگیر در مبارزه، آموزش کارکنان، آموزش و آگاه سازی کسبه، حمایت معنوی از عوامل درگیر با قاچاق، ایجاد انگیزه برای ارایه گزارش قاچاق، تجهیز بازیگران محلی به امکانات به روز، استفاده از انجمن های مدنی در مبارزه با قاچاق باوجود نظارت دولتی، توانایی برخورد اصناف و اتحادیه ها توانایی، استفاده از اصناف در جهت کاشف بودن، ایجاد بازارچه های مرزی توسط مرزنشینان، ایالتی کردن استان ها یا بخش های از کشور برای متناسب سازی تولید با بازار، حمایت های مادی از عوامل درگیر با قاچاق، استفاده از ظرفیت اصناف و اتحادیه ها و صنایع و تولیدکنندگان در ساماندهی بازارچه های مرزی، استفاده بیشتر از فناوری ایکس ری، کنترل بارنامه های حمل ونقل جاده ای از طریق باسکول های جاده ای، دوربین های پلاک خوان در مبارزه با قاچاق کالا و ارز موثر هستند. این مضامین سازمان دهنده در برگیرنده چهار مورد مضمون فراگیر شامل آموزش و انگیزش، بازیگران محلی، اقتصادی و امکانات است.

    نتیجه گیری

    در باز طراحی ساختار پلیس در مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر ضرورت به کارگیری انجمن های مدنی و اصناف، تغییر ساختار سازمانی پلیس در برخورد با قاچاق تاکید فراوانی شده است. این تغییرات در ابعادی نظیر تصمیم گیری، عملیاتی، بودجه و مشارکت طرف های خارجی بیان شده است.

    کلیدواژگان: بازیگران محلی، حکمرانی چندسطحی، ساختار پلیس، قاچاق کالا و ارز
|
  • Investigating the Impact of Knowledge Management on Proponents of Alien Organization
    Alireza Najafi *, Jahanghir Sademire, Hannaneh Darashti, Hojat Gholami Moghadam Page 0
    Background and Aim

    One of the fundamental concepts and themes that can influence law enforcement improvement of foreign nationals is the application of knowledge management dimensions and indicators in organizational processes. The purpose of this study was to "understand the impact of KM on the proponents of alien organizing".

    Research Methodology

    The research method is "applied" based on the purpose and "mixed" (qualitative-quantitative) with the exploratory approach in terms of the method of performance. The statistical population in the qualitative section includes experts and people familiar with immigration and foreign nationals among commanders and managers working in the Immigration Police and the passport of the Greater Tehran Disciplinary Command, which includes 5 to 25 people to achieve theoretical saturation. Admittedly, in the quantitative section, all the specialized staff are commanders, and the number of these people is estimated at 90, and 70 of them have been selected using the Cochran's formula. For descriptive analysis of data, multiple distribution and percentage, and for inferential analysis of data, Kolomogrov-Esmerinov test, to check whether the data were normal or not, and to test the research hypotheses, if the data are normal, use multiple regression coefficient

    Findings

    The findings showed that the dimensions of KM have a direct, significant and significant relationship with the proponents of foreigners' organization.

    Conclusion

    Utilizing aliens' propulsion systems, such as "intelligent aliens monitoring, monitoring and monitoring", is an essential and important step in desirable organization in implementing and operating knowledge management and its components.

    Keywords: Foreigners, Knowledge Management, Knowledge Creation, Knowledge Organization, Knowledge Storage
  • Identification and window components; Information control and supervision of trade unions(case study of Damavand city)
    Naderi Kamran, Mohammad Asadi Fard *, Mahdi Shirmohammadi Page 0
    Background and purpose

    Information gathering and real-time monitoring of the surrounding environment play a key role in enhancing operational capabilities and achieving police goals and missions in the military command. The main goal of this research is to develop a suitable model of information elites in the field of monitoring the trade unions of coffee houses in Damavand city.

    Method

    The present research is of applied type and mixed method in terms of purpose. The subject of study is 40 employees of the special police command of eastern Tehran province in the year 1400. The validity of the questionnaires was determined based on the content validity using the opinions of professors and experts in this field. The sampling method in this research is non-probability sampling. Sampling continued until theoretical saturation was reached, semi-structured interviews were also used to collect information, and data analysis was done in two stages as follows. In the first stage, information was extracted based on the results of the interviews, and in the The second was coded and classified and the general pattern governing them was deduced. To check the reliability of the questionnaires, Cronbach's alpha value (0.82) was calculated. To analyze the data, descriptive statistics and path analysis were used using SPSS software with a significance level (p<0.05).

    Findings

    According to the results obtained, there is a significant relationship between supervision, control and participation in public places with the level of police supervision and control, as well as the participation of trade unions in places with a significance level of 5% and a probability of 95% and the improvement of public security. There is a meaning.

    Conclusion

    Control measures, supervision and police participation can improve public security in places

    Keywords: Intelligence Aristocracy, monitoring trade unions, police monitoring public places, coffee house crimes, Crime Prevention
  • Factors Affecting the Criminalistics of Home Theft (Case Study of Bushehr Province)
    Fariba Shayegan, Abdollah- Hendiani-, Amir Hosein Khajehzadeh * Page 0
    Background and Aim

    At present, home burglary is one of the most common crimes that causes a lot of psychological damage to people whose house has been robbed and the correct use of criminalistics techniques for Gathering evidence of attribution and proving this crime is one of the most important concerns of police detectives. Therefore, this Research was conducted with the aim of identifying the effective factors in criminalistics home burglary.

    Method

    The present Research is applied in terms of purpose and quantitative in terms of data collection by descriptive-survey method. The statistical population of the Research consisted of detectives of the Intelligence Police of Bushehr Province, of which 60 people were randomly selected as a sample. Data collection tool was a 30-item researcher-made questionnaire whose validity was confirmed under the supervision of professors and its reliability was determined using Cronbach's alpha with a value of 0.86. Inferential statistical methods such as one-sample t-test were used to analyze the data.

    Findings

    The findings of this Research show that internal and external factors have a positive effect on home burglary in Bushehr province. Research hypotheses were tested using one-sample t-test, both of which were confirmed and confirmed.

    Results

    The results of the research show that in order to increase the detection of home burglary, the police should take into account the effective factors inside and outside the organization, make the most of the detection opportunities in the best possible way and continuously and Purposefully pursue its claims against outside organizations to prosecute and detect home burglary.

    Keywords: Home burglary, Criminalistics, internal factors, external factors, Bushehr Province
  • Ebrahim Davoodi *, Gholamreza Choulaki Pages 33-58
    Background and purpose

    the extensive capabilities of the media in different social dimensions, especially in the field of crime, have turned them into powerful tools for the detection and prevention of crime. Therefore, the purpose of this research is to identify media factors that are effective in the detection and prevention of crime. Crime is in the process of crime detection.

    Method

    The current research is applied in terms of purpose and qualitative in terms of approach and nature of data, which was conducted using thematic content analysis method. The research community, specialized police officers who were related to interaction with the media, and 15 people were selected in a targeted way and continued until theoretical saturation. The research tool was semi-structured interview. Data analysis was done based on thematic analysis method sentence by sentence and basic, organizing and inclusive themes were done using Max Quda software.

    Findings

    Regarding the media factors of crime prevention, four organizing themes including public awareness, public education, surveillance and social control were obtained; Also, in relation to the category of media factors related to crime detection, three organizing themes including news reporting, information gatekeeping and companionship were obtained.

    Results

    According to the findings of the research, the police can follow a suitable and constructive interactive strategy for the close communication of the crime detection and prevention units with the media by providing timely information and using specialist officers to communicate with the media and to meet the goals of the media. The process of mass determination can be achieved in Tessahil itself.

    Keywords: Media, Criminalistics, media agents, Crime Prevention, Crime Detection
  • Kavos Mohamadi *, Shahram Ebrahimi, Gholam Reza Shah Mohamadi, Ali Mohebi Pages 59-88
    Background and purpose

    Identity theft is a criminal operation, in the cyberspace, where identity thieves commit crimes by obtaining the identity information of people in an unauthorized manner and in order to misuse this information. This crime is the basis for similar crimes such as identity fraud and forgery. This research has been done with the aim of finding the pattern of criminalization of identity theft in cyberspace.

    Method

    This research was conducted in terms of practical purpose and qualitative method. The statistical population of this research includes organizational documents: notices and instructions and identity theft cases in 2018 and 2019. In data analysis, using the thematic analysis, the coding process related to this type of analysis was extracted from the content of the files, categorized and categorized. 

    Findings

    After extracting the codes, concepts and categories from the documents, the most important categories are: the contexts and causes of identity theft, the methods and tactics of identity thieves, and the methods of detecting identity theft, which are introduced as the dimensions of the analytical model of identifying identity theft.

    became Conclusion

    According to the findings of this research, the final pattern of identity theft criminalization was drawn. This model can increase the ability of FATA police experts to detect identity theft and create a single procedure to detect identity theft. The main suggestion of this research is to organize and intelligentize databases to find identity thieves and secure cyber space infrastructure to prevent identity theft.

    Keywords: Crime Detection, Identity Theft, Virtual Space, crime detection pattern
  • Ali Kargar *, Sayed Ali Moshirsadri, Hamid Naghi Zadeh Pages 75-98
    Context and purpose

    It will not be possible to fight arms smuggling in the social and legal fields unless such a thing is reprehensible in the beliefs of the people. In addition, if the laws and regulations are based on religious and jurisprudential foundations, they have more control and strength in the society. In this regard, this present study was conducted with the aim of investigating the religious foundations of the denial of trafficking. 

    Method

    The current research is fundamental in terms of its purpose and descriptive-analytical in terms of researchers' approach, and the method of conducting it is qualitative content analysis. The content analysis has been approved by experts.

    Findings

    The current research determined that arms smuggling is due to the reasons of 1- the existential threat of the Islamic system; 2- Damage to people's lives and honors; 3- Helping the Enemy security dominance; 4- Contributing to other crimes; 5- Generating illegal and haram income and 6- Undermining justice is prohibited from the point of view of religious sources.

    Conclusion

    The religious foundations of the denial of trafficking in Islam based on the analysis of the content of six related jurisprudential rules are: 1- The sanctity of any action that endangers the principle of Islam and the Islamic state; 2- It is forbidden to harm people's lives, property, and honors; 3- It is forbidden any action that leads to the security domination of the enemies; 4- it is forbidden to any help to the foreign and domestic enemy; 5- it is forbidden to income obtained by false means; 6- Negation of any action that prevents any right from reaching its owner.

    Keywords: smuggling, arms smuggling, basics of negation of smuggling, jurisprudence rules
  • Iraj Dosti * Pages 99-132
    Background and Aim
    Nowadays, the social system is deeply affected by new and cyber technologies, and in this new environment, emerging crimes are formed. Hence, the purpose of this research is to examine the scientific solutions to prevent, deal with, and discover them from the point of view of specialists and experts in the east of Tehran province.
    Method
    The research method of this article is mixed; In which, in the qualitative part and from the expert panel, the views of specialists and experts were collected and analyzed, and in the quantitative part; Information has been collected through the method of surveying and completing the questionnaire by a statistical sample.
    Findings
    In the qualitative part, the thematic analysis of the data revealed 45 strategy to deal with and fight emerging crimes in Cyber space. Of the 45 strategies, 23 strategy are in the prevention, 10 strategies in crime fighting, 12 strategies in crime detection areas. In qualitative part, it was found that there is a difference between the views of the respondents regarding the strategies to prevent, fight and detect emerging crimes. Discovery strategies, combat strategies, and prevention strategies have the highest average, respectively. Eigenvalues of exploratory factor analysis showed that factors 1, 2, and 3 have an eigenvalue greater than 1, and in the rotation of the factors, each of them has a close distance to each other. Solutions to control and deal with emerging crimes in the cyberspace can be categorized into three section; 1) situational and technical solutions, 2) legal and disciplinary solutions and 3) social and cultural solutions.
    Results
    the results show that detecting crimes is a priority for police officers; whereas there is a need to put more emphasis on prevention and fighting crimes through training and briefing police officers. The solutions to control emerging crimes in the cyberspace require extensive planning in all dimensions, that are technical, situational, legal, disciplinary and social.
    Keywords: prevention, Analysis, emerging crimes, Cyberspace, Detection
  • Hamidrzea Mohamadzade, Mohmmad Mirzaee *, Ali Chahkandinejad Pages 153-180
    Background and purpose

    The use of force to establish order and security using weapons at the beginning is a fundamental conflict between the guarantee of the individual rights of individuals and the rights of the community. Unfortunately, the way out of this conflict in the laws of the subject matter, especially the law of weapons, has not been well explained, and in terms of content in implementation, the executive has always been briefly and ambiguous. Given the influence of the laws of the subject of jurisprudence and the possibility of disobeying the rules by referring to the principles and jurisprudential rules, these teachings can be taken into consideration in order to eliminate ambiguity and transparency.

    Research Method

    The present research method is an interpretation with a qualitative approach that the research data is compiled through a semi -structural interview. Research participants, including three groups of university faculty members, level 4 clergymen, and general legal executives, were 42, which continued with targeted sampling, until theoretical saturation, and finally with 16 interviews. And content analysis was used to analyze the data. Research validity based on the three indicators of "reliability", "transmission" and "verification", in the interpretation and analysis of the findings and reliability of the research, the intra -subject agreement index was used in the encoding of two sample interviews and the index is 78 % It was accepted.

    Research Findings

    Based on the findings of the study, which consisted of 24 basic themes that were organized in the form of 11 organizing themes and 2 comprehensive themes of "necessity" and "justice" in the form of jurisprudential rules.

    Conclusion

    The results of the study indicate that among the many jurisprudential rules that exist in the religion of Islam, the rules of necessity and justice have the most important place in the use of weapons law, which is the most prominent manifestation of our country's criminal policy on the issue. The international principles governing the use of force by police. Therefore, police officers must always consider the provisions and principles of the aforementioned jurisprudential rules while fully dominating the laws of weapons.

    Keywords: Force, jurisprudential rule of justice, jurisprudential rule of necessity, Weapon Use
  • Identify the managerial components affecting the promotion of information aristocracy in intelligence organizations
    Peyman Kavyari, Aboalfazl Pourmanafi * Pages 159-188
    Background and Aim
    The leaders of intelligence organizations, with all their mechanisms in performing their duties and missions, need information and try to have intelligence aristocracy in their field of activity. This research has been conducted with the aim of identifying the managerial components effective in promoting information aristocracy.
    Method
    The present research is applied research in terms of purpose, exploratory in terms of method and cross-sectional in terms of time and is related to the year 1400. The participants in the quality department who cooperated in accordance with the principle of theoretical saturation in the research were 18 heads of the NAJA Information and Public Security Police. In the quantitative section, 123 NAJA information and public security police experts, using the available sampling method, were selected as the sample size and completed the researcher-made research questionnaire that resulted from the interview results. Research data were analyzed using content analysis technique in qualitative section and statistical tests in quantitative section.
    Findings
    The findings identified 6 dimensions and 33 effective components in promoting the intelligence aristocracy of the Intelligence and Public Security Police.
    Conclusion
    The results confirm that managerial roles such as guidance, providing news information needs, communication, training, helping to predict information and helping to create opportunities are effective in promoting the intelligence aristocracy of information police chiefs and public security.
    Keywords: Intelligence Dominance, FarajaIntelligence Organization, management, Management components Inelligence Goals
  • Redesign of police structure to combat smuggling of goods and currency with emphasis on multi-level governance
    Masuod Morshedi *, Amin Aghighi Pages 189-218
    Background and objective

    currently, smuggling of goods and currency has become one of the problems of society. Much of these problems can be reduced by proper governance measures, so the aim of this research is to redesign the police structure to combat smuggling of goods and currency according to the components of multi-level governance.

    Method

    the present research is applied in terms of purpose and qualitative approach in terms of method, which is done in the method of thematic analysis. To collect data, 14 smuggling experts have been contacted in various agencies such as government, Customs and police sanctions. The sampling method was structured in a targeted manner and as a tool for gathering information and interviews.

    Findings

    The findings of the research from the point of view of interviewees show that motivation among the forces involved in the fight, training of employees, training and awareness of businesses, spiritual support of agents involved in trafficking, incentive to provide smuggling reports, equipping local actors with emerging facilities, using civil associations in the fight against trafficking despite state supervision, the ability to deal with guilds and unions, the ability to use guilds to be explorers, the creation of border markets by border residents, the statehood of provinces or parts of the country to adapt production to the market, material support for factors involved in smuggling, the use of the capacity of trade unions, industries and producers in the organization of border markets, the use of large numbers of X-rays, the control of road transport cargo through road bascules, license plate cameras are effective. These comments cover 4 inclusive topics including: education and motivation, local actors, economics and facilities

    Result

     in the re-design of the police structure in the fight against smuggling of goods and currency, the need to employ civil associations and associations, the change in the organizational structure of the police in the fight against smuggling has been emphasized. These changes are expressed in dimensions such as decision-making, operational, budget, participation of foreign parties.

    Keywords: Local actors, multi-level governance, Police structure, smuggling of goods, currency