فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال بیست و ششم شماره 11 (بهمن 1402)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و ششم شماره 11 (بهمن 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی آتش آب پرور، سیده حکیمه سجادی* صفحات 1-12
    مقدمه

    سرطان پستان، بدخیمی شایع در زنان و دومین عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در جمعیت زنان پس از سرطان ریه است، از این رو شناسایی و مداخله زودهنگام آن، تاثیر قابل توجهی بر تغییر روند بالینی و پیش آگهی بیماری دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه نتایج سیتولوژی در روش نمونه برداری سوزنی بین دو روش اسمیر مرسوم با روش سیتولوژی مبتنی بر مایع، برای تشخیص توده های قابل لمس پستان در زنان انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 99-1398 بر روی 65 بیمار با توده قابل لمس پستان مراجعه کننده به کلینیک جراحی بیمارستان آموزشی شهید محمدی انجام شد. برای بیماران بیوپسی سوزنی ظریف انجام شد. بخشی از مواد آسپیره شده در محیط مایع غیرژنیکولوژیک ThinPrep و قسمت دوم نمونه، اسمیر با روش مرسوم تهیه گردید. سپس اسمیرها از نظر میزان سلولاریتی، ساختار اپی تلیالی، جزئیات هسته، جزئیات سیتوپلاسمی و عناصر پس زمینه بر اساس کمیسیون اروپایی غربالگری سرطان پستان مقایسه شدند و هر دو روش اسمیر با روش رفرنس، هیستوپاتولوژیک جهت تایید تشخیص مقایسه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 23) انجام شد. میزانp کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میزان سلولاریتی روش سیتولوژی مبتنی بر مایع 40% و روش اسمیر معمولی 57% بود که تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند (04/0=p). در مورد پس زمینه اسمیر، در روش سیتولوژی مبتنی بر مایع، پس زمینه واضح بود و در روش اسمیر معمولی، پروتئینی بود. از نظر ساختار سلولی، تفاوت معنی داری بین دو روش وجود نداشت (08/0=p). جزئیات هسته ای به ترتیب در روش سیتولوژی مبتنی بر مایع (4/55%، درجه عالی) و اسمیر معمولی (2/49%، درجه خوب) بودند. جزئیات سیتوپلاسمی در روش سیتولوژی مبتنی بر مایع با درجه عالی و اسمیر معمولی با درجه خوب مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    روش سیتولوژی مبتنی بر مایع به عنوان یک روش جدید در زمینه سیتولوژی تکامل یافته است و نقش موثری در کاهش محدودیت های اسمیر معمولی داشته است.

    کلیدواژگان: توده پستان، روش اسمیر مرسوم، روش سیتولوژی مبتنی بر مایع، نمونه برداری سوزنی
  • مریم ذاکری حمیدی، هانیه صمدانی، مینا زوفنون، مرضیه شاهسون قره غونی، فاطمه رمضانپور، قدسیه بسکابادی، مریم بهمدی، حسن بسکابادی* صفحات 13-22
    مقدمه

    زمان بستن بند ناف، یک استراتژی مهم برای پیش آگهی بهتر نوزادان نارس و ترم است و همه مراقبین سلامت باید در مورد مولفه ها و اهمیت این رویکرد توجیه شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی مدت زمان و عوامل موثر در بستن بند ناف در اتاق زایمان یا عمل بیمارستان های خراسان رضوی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی بر روی 1237 نوزاد متولد شده در زایشگاه و اتاق عمل بیمارستان های دولتی خراسان رضوی طی سال های 1399 تا 1401 با نمونه گیری در دسترس انجام شد. در هر بیمارستان، یک مامای کمک محقق که در روند زایمان نقشی نداشت، به ثبت زمان بستن بند ناف بعد از خروج جنین پرداخت و در مرحله بعد، عوامل موثر احتمالی بستن زودرس بند ناف را با سوال کردن از عامل زایمان، ثبت کرد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 26) و آزمون های آمار توصیفی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 165 نفر (4/13%) از نوزادان، نارس و 1072 نوزاد (6/86%) ترم متولد شده بودند. 915 نوزاد (96/73%) به روش طبیعی و 322 دیگر (04/26%) با روش سزارین متولد شده بودند. میانگین زمان بستن بند ناف نوزادان 29/27±25/35 ثانیه بود که در سزارین 95/14±29/21 ثانیه و در زایمان طبیعی92/28±22/40 ثانیه گزارش شده بود. در 719 نوزاد (1/58%)، بند ناف قبل از 30 ثانیه و در 322 نوزاد (26%) قبل از 15 ثانیه بسته شده بود. در بین عوامل موثر در بستن زودهنگام بند ناف، تعجیل عامل زایمان (30%)، سزارین (7/3%)، روتین پزشک (1/2%) و عدم همکاری مادر (5/1%) شایع ترین علل بودند.

    نتیجه گیری

    بستن بند ناف در زایشگاه های بیمارستان های دولتی خراسان رضوی، سریع یا خیلی سریع صورت می گیرد و در سزارین، این تعجیل خیلی محسوس است و شایع ترین عامل موثر، عجله عامل زایمان ذکر شده است، لذا ارائه آموزش های لازم به عاملین زایمان های طبیعی و سزارین در خصوص اصلاح زمان بستن بند ناف ضروری به نظر می رسد. تاخیر بستن بند ناف، نقش مهمی در گذار از گردش خون جنینی به نوزادی ایفا کند و باعث ارتقاء سلامت نوزادان می شود.

    کلیدواژگان: اتاق زایمان، بستن بند ناف، تولد، مراقبت
  • سارا خشخاشی مقدم، مصطفی قاسم پور، شهریار نوروزپور، مهرداد مکرم دری، نگار مروت دار، سحر شهبازی، زهره فیضی، ناصر نادری، سیده حورا موسوی واحد، ناهید زیرک* صفحات 23-33
    مقدمه

    خونریزی بعد زایمان (PPH)، از علل اصلی فوت مادران است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سطوح پایین فیبرینوژن و شدت PPH و اهمیت تجویز کنسانتره فیبرینوژن یا کرایو برای کاهش خونریزی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کوهورت آینده نگر از سال 98-1396 بر روی 122 نفر از مادران با خونریزی رحمی در 24 ساعت اول بعد از زایمان در مشهد انجام شد. در صورت خونریزی مقاوم و رد علل تروماتیک، میزوپروستول تجویز و نمونه خون در این زمان (زمان صفر) گرفته شد. بیماران با در نظر گرفتن شدت خونریزی از زمان صفر تا 24 ساعت به دو گروه شدید و غیرشدید تقسیم شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های تی مستقل، من ویتنی تی زوجی، کای اسکوئر و فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    از 122 مادر، 38 مادر در گروه شدید و 84 مادر در گروه غیرشدید بودند. بیش از 50% مادران زایمان طبیعی داشتند و بین گروه ها از نظر نحوه زایمان تفاوت معنی داری وجود نداشت (883/0=p). سطح فیبرینوژن در زمان صفر بعد زایمان در گروه شدید نسبت به گروه غیرشدید به طور معنی داری کمتر بود (001/0>p). میانگین سطح فیبرینوژن در گروه شدید 8/115±8/274 میلی گرم در دسی لیتر و در گروه غیر شدید 5/78±4/368 میلی گرم در دسی لیتر بود.

    نتیجه گیری

    تجویز زودهنگام فرآورده های حاوی فیبرینوژن می تواند به کاهش خونریزی در PPH کمک کرده و در نتیجه، عوارض ناشی از خونریزی و مداخلات احتمالی کاهش می یابد. در مطالعات آینده همراه افزایش حجم نمونه، نمونه گیری 12 و 24 ساعت بعد زایمان نیز برای کنترل سطح فیبرینوژن پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: بارداری، پس از زایمان، خونریزی، زایمان، فیبرینوژن
  • سولماز صدقی، فریبا الماسی نوکیانی*، ملیحه فاکهی، کبری طاهرمنش، پیمان اکبری صفحات 34-43
    مقدمه

    علی رغم تاثیر ویتامین D در بهبود علائم بالینی و آزمایشگاهی در بهبود مقاومت به انسولین و هایپرآندروژنیسم، هنوز در مورد نقش ویتامین D در درمان PCOS تردیدهایی وجود دارد، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر ویتامین D بر روی اندکس های بیوشیمیایی و هورمون های جنسی در بیماران PCOS انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1402 بر روی 213 نفر از زنان 40-18 سال دارای تشخیص PCOS و فاقد کمبود ویتامین D در بیمارستان شهید اکبرآبادی انجام شد. بیماران با سطح سرمی بیشتر یا مساوی 30 نانوگرم بر میلی لیتر ویتامین D وارد مطالعه شده و در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. به گروه کنترل متفورمین 500 میلی گرم روزانه و به گروه مداخله متفورمین 500 میلی گرم روزانه به علاوه ویتامین D 50 هزار واحد هفتگی، تا 12 هفته تجویز و سپس فاکتورهای فوق مجددا چک شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های من ویتنی و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین فاکتور های FSH، TG، HDL، ویتامین D بعد از مداخله در مقایسه با قبل از مداخله افزایش معناداری یافته بود (05/0>p). در مقابل میانگین فاکتور های FBS و HOMA IR بعد از مداخله در مقایسه با قبل از مداخله کاهش یافته بود که از نظر آماری ارتباط معناداری بین آن ها مشاهده شد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    استفاده از ویتامین D در بیماران مبتلا به PCOS می تواند بر روی اندکس های آزمایشگاهی از جمله فاکتور های FBS، HOMA IR، FSH، TG و HDL تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، فاکتور های بیوشیمیایی، کارآزمایی بالینی، ویتامین D
  • سمیه فلاح نژاد، آرام بهاری*، باقر پهلوان زاده، سمانه هاشمی، داود مساوات صفحات 44-56
    مقدمه

    دیابت بارداری (GDM) از مهم ترین علل بروز عوارض در طول بارداری است که شیوع بالایی دارد و شناسایی عوامل موثر بر فیزیوپاتولوژی آن به عنوان راهکاری جهت پیشگیری و درمان، امری ضروری است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح سرمی ویتامین D در زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری و سالم انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه موردی شاهدی 1402-1401 بر روی 198 زن باردار (99 نفر مبتلا به دیابت بارداری و 99 نفر در گروه شاهد بدون دیابت بارداری) مراجعه کننده به مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی آبادان انجام گرفت. پس از اخذ رضایت از افراد و ثبت اطلاعات دموگرافیک، سطح سرمی ویتامین D افراد ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 24) و آزمون های تی مستقل و آزمون همبستگی پیرسون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین سطح ویتامین D در زنان دارای GDM به صورت معناداری کمتر از زنان باردار گروه شاهد بود (97/16 در مقابل 76/26 نانوگرم بر میلی لیتر). با گروه بندی زنان باردار بر اساس سن، سن بارداری، گروید و BMI، زنان مبتلا به GDM از میانگین سطح ویتامین D کمتری نسبت به زنان باردار گروه شاهد برخوردار بودند (05/0>p). در بررسی همبستگی در زنان دارای GDM، سطح ویتامین D ارتباط معکوس و معناداری با قند 1 ساعته (212/0- =r، 035/0=p) و قند 2 ساعته (223/0- =r، 026/0=p) داشت، اما ارتباط معناداری با سطح FBS مشاهده نشد. حساسیت و ویژگی ویتامین D در تشخیص GDM در نقطه برش 05/18 برابر با 7/69% و 7/74%، ارزش اخباری مثبت و منفی برابر با 4/73% و 2/71% و دقت کل برابر با 2/72 % بود و میزان توافق نیز در حد متوسط بود.

    نتیجه گیری

    زنان مبتلا به GDM به طور قابل توجهی ویتامین D کمتری داشتند که می تواند یک عامل خطر برای ابتلاء به GDM در دوران بارداری در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: دیابت بارداری، قند خون ناشتا، ویتامین D
  • سیده مریم خلیلی، مرجان هوایی، الناز حاجی رفیعی، لیلا علیزاده، فرشته قهرمانی، سیده هانیه علم الهدی* صفحات 57-70
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، شایع ترین اختلال غدد درون ریز می باشد و رژیم غذایی می تواند بر روی آن تاثیرگذار باشد. با توجه به شیوع بالای سندرم تخمدان پلی کیستیک در زنان و تبعات منفی باروری که برجای می گذارد، مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی نقش ریزمغذی ها بر باروری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مرور سیتماتیک جهت یافتن مقالات مرتبط، پایگاه های اطلاعاتی بین المللی (Science Direct، Embase، Scopus، PubMed) و پایگاه های فارسی زبان (Magiran، SID و Iran Medex) با ترکیب مختلف کلمات کلیدی مرتبط با "سندرم تخمدان پلی کیستیک"، "ریزمغذی ها" و "باروری" بدون محدویت زمانی تا فوریه سال 2023 با استفاده از مقیاس ورهاگن مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 1080 مقاله بررسی شده، در نهایت 13 مقاله وارد مطالعه شدند. 5 مطالعه به مکانسیم های غیرمستقیم تاثیرگذار ریزمغذی ها بر فاکتورهای موثر بر باروری پرداخته بودند که در 2 مطالعه، تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد و در 3 مطالعه اثرات مفید بر متابولیسم انسولین و پارامترهای لیپیدی، تنظیم قاعدگی، تنظیم نسبت LH/FSH گزارش شد. از 8 مطالعه ای که به عملکرد تخمدان پرداختند، 7 مطالعه به بهبود عملکرد تخمدان دست یافته بودند. اکثر مطالعات بیانگر اثرات مثبت ریزمغذی ها بر باروری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ریزمغذی ها با بهبود باروری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مرتبط می باشند.
    کلیدواژگان: باروری، ریزمغذی ها، سندرم تخمدان پلی کیستیک، مرور سیستماتیک
  • سیده عادله رحمانیان، مهین کیانی مسک، فاطمه سادات موسوی، دکتر مروارید ایرانی* صفحات 71-86
    مقدمه
    ناباروری، یک مشکل شایع جهانی می باشد که فاکتورهای مردانه در 50-40% موارد، دخیل می باشند. از آنجایی که امروزه داروهای مکمل و طب جایگزین برای درمان ناباروی مورد توجه واقع شده است، مطالعه حاضر با هدف تاثیر گیاه خرنوب بر پارامترهای مایع منی و ناباروری مردان در مطالعات تجربی انسانی و حیوانی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مرور سیستماتیک بر اساس گایدلاین PRISMA، با استفاده از کلید واژه های فارسی و انگلیسی و همه ترکیبات احتمالی آنها و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Science Direct،Magiran ، SID، Web of Science،Pubmed ،Medlib ، Scopus و Google Scholar با کلید واژه های مبتنی بر MeSh شامل Siliqua (Carob)، Sperm، Testis،Male infertility ، Semenبدون محدودیت زمانی تا آوریل 2023 انجام شد. معیار ورود به مطالعه شامل مطالعات مداخله ای انسانی و حیوانی انجام شده بر روی مردان و حیوانات مذکر بود.
    یافته ها
    از مجموع 176 مطالعه به دست آمده، 14 مطالعه حیوانی و 3 مطالعه انسانی وارد مطالعه شدند. حیوانات مورد آزمایش در این مطالعات شامل موش، خروس، قوچ و سگ بودند. نتایج اکثر مطالعات نشان می دهد، گیاه خرنوب باعث بهبود پارامترهای اسپرم مانند غلظت، تحرک پیشرونده، مورفولوژی، قابلیت حیات کیفیت و حجم مایع منی می گردد، اما نتایج در مورد تاثیر این گیاه بر فعالیت آنتی اکسیدانی، شاخص استرس اکسیداتیو و افزایش توان باروری ضدونقیض می باشد.
    نتیجه گیری
    گیاه خرنوب بر برخی پارامترهای اسپرم و باروری مردان موثر است، هرچند به علت ناکافی بودن تعداد مقالات در برخی موارد و وجود تناقض در نتایج برخی مقالات دیگر، نمی توان در مورد این گیاه اظهارنظر قطعی کرد، لذا جهت تعیین اثربخشی قطعی آن توصیه می شود مطالعاتی وسیع تر، با حجم نمونه بیشتر و روش کار دقیق تری طراحی و انجام گردد.
    کلیدواژگان: باروری، خرنوب، مایع منی، ناباروری مردان
  • مهسا اکبری عریانی، فرزانه اکبری*، مرجانه فرازستانیان، ساره اعتماد صفحات 87-92
    مقدمه

    بیماران اطفال به ندرت به تومورهای تخمدان، ولی عمدتا به تومورهای سلول زایای تخمدان مبتلا می شوند. تومورهای سلول زایای بدخیم به طور کلی نادر هستند و دیس ژرمینوم، شایع ترین نئوپلاسم بدخیم تخمدان در دختران جوان و نوجوان می باشد. در این مطالعه یک مورد تومور مختلط سلول زایای بدخیم تخمدان با ترکیبی از دیس ژرمینوما و کارسینوم جنینی گزارش می شود.

    معرفی بیمار: 

    دختری 13 ساله با شکایت از درد و تورم شکم از 5 ماه قبل به مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امید مشهد مراجعه کرد که به تدریج تشدید شده بود. در سونوگرافی، توده ای با ماهیت کیستیک در لگن به ابعاد 185*269 میلی متر گزارش شد. بیمار تحت عمل جراحی سالپنگواوفورکتومی و برداشت تومور جهت مطالعه پاتولوژی قرار گرفت. در معاینه میکروسکوپی، 95% تومور سلول زایای بدخیم به عنوان دیس ژرمینوم و 5% به عنوان کارسینوم جنینی (30CD مثبت) گزارش شد. بیمار برای ادامه درمان و دریافت شیمی درمانی با حال عمومی خوب ترخیص شد.

    نتیجه گیری

    هر دختر نوجوانی که رشد سریع توده لگنی داشته باشد، باید از نظر تومورهای بدخیم سلول های زایای مختلط تخمدان که بسیار تهاجمی هستند، بررسی شود. در این بیماران، مداخله سریع جراحی با حفظ باروری بسیار مهم است.

    کلیدواژگان: تخمدان، تومور سلول زایای مختلط، گزارش مورد
|
  • Ali Atashabparvar, Seyyede Hakimeh Sajjadi * Pages 1-12
    Introduction

    Breast cancer is a common malignancy in women and is the second leading cause of cancer-related deaths in the female population after lung cancer, hence its early detection and intervention has a significant effect on changing the clinical course and prognosis of the disease. The present study was performed with aim to compare the cytology results in needle sampling method between two traditional smear techniques and liquid-based cytology to detect palpable breast masses in women.

    Methods

    The cross-sectional and descriptive study was conducted in 2019-2020 on 65 patients with a palpable breast mass referred to the surgical clinic of Shahid Mohammadi Teaching Hospital. Fine needle aspiration was performed for the patients. One portion of the aspirated material was processed in a non-gynecological ThinPrep liquid setting, while the other was prepared conventionally. The smears were compared in terms of cellularity, epithelial structure, nuclear and cytoplasmic details, and background elements using European Commission breast screening pathology criteria. Both smear methods were also compared with histopathology for confirmation. Data analysis was done using SPSS statistical software (version 23). P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The liquid-based cytology method exhibited a cellularity rate of 40% contrasting with 57% in the conventional smear, which had a significant difference (p=0.04). The liquid-based method yielded a clear background, while the conventional method displayed protein content. Cell structure comparison showed no significant difference (p=0.08). Notably, liquid-based cytology excelled in nuclear details, with 55.4% graded as excellent, compared to 49.2% in the conventional smear. High-grade cytoplasmic details were observed in liquid-based cytology, while the conventional smear rated as good.

    Conclusion

    The liquid-based cytology method has evolved as a new method in the field of cytology and has played an effective role in reducing the limitations of conventional smear.

    Keywords: Needle aspiration, conventional smear method, liquid-based cytology, Breast Mass
  • Maryam Zakerihamidi, Haniyeh Samdani, Mina Zofnon, Marzieh Shahsavan Qareghoni, Fatemeh Ramazanpour, Qudsieh Boskabadi, Maryam Bahmadi, Hassan Boskabadi * Pages 13-22
    Introduction

    The time of umbilical cord clamping is an important strategy for better prognosis of preterm and full-term infants, and all health care providers should be informed about the components and importance of this approach. The present study was performed with aim to investigate the time and duration of umbilical cord clamping in the delivery or operating room of Khorasan Razavi Hospitals.

    Methods

    This descriptive study was conducted on 1237 babies born in the delivery or operating room of Khorasan Razavi public Hospitals between 2020 and 2022 with available sampling. In each hospital, a researcher assistant midwife who was not involved in the delivery process recorded the time of umbilical cord clamping after birth, and in the next step, she recorded the possible cause of early umbilical cord clamping by asking the obstetrician. Data were analyzed by SPSS software (version 26) and descriptive statistics tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    In this study, 165 neonates (13.4%) were premature and 1072 neonates (86.6%) were born full term. In addition, 915 neonates (73.96%) were born naturally and other 322 neonates (26.04%) by cesarean section. The mean duration of the umbilical cord clamping of the newborns was 35.25 ± 27.29 second, which was reported as 21.29 ± 14.95 second in cesarean section and 40.22 ± 28.92 second in natural delivery. In 719 neonates (58.1%), the umbilical cord is closed before 30 seconds and in 322 neonates (26%) before 15 seconds. Among the causes of early umbilical cord clamping, hasting by obstetrician (30%), caesarean section (3.7%), doctor's routine (2.1%) and mother's non-cooperation (1.5%) were the most common causes.

    Conclusion

    Umbilical cord clamping is done quickly or very quickly in the delivery room of Khorasan Razavi public hospitals, and in caesarean section, this urgency is very noticeable, and the most common cause of hasting is obstetrician. Therefore, correcting the thinking of the obstetrician in order to improve the time of umbilical cord clamping seems necessary. Delaying umbilical cord clamping plays an important role in the transition from fetal to newborn blood circulation and improves the health of newborns.

    Keywords: umbilical cord clamping, Delivery Room, Care, Birth
  • Sara Khashkhashi Moghaddam, Mostafa Ghasempour, Shahriar Norouzpour, Mehrdad Mokarram Dori, Negar Morovatdar, Sahar Shahbazi, Zohreh Feizi, Naser Naderi, Seyyede Houra Mousavi Vahed, Nahid Zirak * Pages 23-33
    Introduction

    Postpartum hemorrhage (PPH) is one of the main causes of maternal mortality. The present study was conducted with aim to investigate the relationship between low levels of fibrinogen and the severity of PPH and the importance of administering fibrinogen concentrate or cryo to reduce bleeding.

    Methods

    This prospective cohort study was conducted from 2017 to 2019 on 122 mothers with uterine bleeding in the first 24 hours after delivery in Mashhad. In case of persistent bleeding and rejection of traumatic causes, misoprostol was prescribed, and blood samples were taken at this time (time H0). Patients were divided into severe and non-severe groups by considering the severity of bleeding from H0 to 24 hours. Data were analyzed by SPSS software (version 16) and independent t-test and Mann-Whitney, paired t, Chi-square and Fisher's tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Of 122 mothers, 38 and 84 were in the severe and non-severe groups, respectively. More than 50% of the mothers had a normal delivery, and there was no significant difference between the two groups in terms of delivery method (p=0.883). Postpartum fibrinogen level in H0 was significantly lower in the severe group compared to the non-severe group (p<0.001). The mean fibrinogen level was 274.8±115.8 mg/dL in the severe and 368.4±78.5 mg/dL in the non-severe groups.

    Conclusion

    Early administration of products containing fibrinogen can help to reduce the amount of bleeding in case of PPH and thus reduce the number of bleeding complications and possible interventions. In future studies along with increasing the sample volume, sampling 12 and 24 hours after delivery is also suggested to control the level of fibrinogen.

    Keywords: Postpartum Period, Hemorrhage, Fibrinogen, pregnancy, Parturition
  • Solmaz Sedghi, Fariba Almassi Nokiani *, Maliheh Fakehi, Kobra Tahermanesh, Peyman Akbari Pages 34-43
    Introduction

    Despite the effect of vitamin D in improving clinical and laboratory symptoms and insulin resistance and hyperandrogenism, there are still doubts about the role of vitamin D in the treatment of PCOS. Therefore, the present study was conducted with aim to investigate the effect of vitamin D on biochemical indices and sexual hormones in PCOS patients.

    Methods

    This clinical trial study was conducted in 2023 on 213 women aged 18-40 with PCOS diagnosis and vitamin D deficiency in Shahid Akbarabadi Hospital. Patients with a serum level greater than or equal to 30 ng/ml of vitamin D were included in the study and were divided into control and intervention groups. The control group was prescribed metformin 500 mg daily and the intervention group metformin 500 mg daily plus vitamin D 50,000 units weekly for 12 weeks and then the above factors were again checked. Data analysis was done using SPSS statistical software (version 22) and Mann-Whitney and Chi-square tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    : The mean of FSH, TG, HDL, and vitamin D factors after the intervention significantly increased compared to before the intervention (p<0.05). However, the mean of FBS and HOMA IR factors reduced after the intervention compared to before the intervention, and a statistically significant relationship was observed (p<0.05).

    Conclusion

    The use of vitamin D in PCOS patients can have an effect on laboratory indices such as FBS, HOMA IR, FSH, TG and HDL.

    Keywords: Vitamin D, biochemical factors, Polycystic ovary syndrome, Clinical trial
  • Somayeh Fallahnezhad, Aram Bahari *, Bagher Pahlavanzade, Samaneh Hashemi, Davood Mosavat Pages 44-56
    Introduction

    Gestational diabetes (GDM) is one of the most important causes of complications during pregnancy and has a high prevalence, so it is essential to identify the factors affecting its physiopathology as a way to prevent and treat it. Therefore, the present study was performed with aim to investigate the serum level of vitamin D in healthy and diabetic pregnant women.

    Methods

    This case-control study was conducted in 2022-2023 on 198 pregnant women (99 with gestational diabetes and 99 without gestational diabetes in the control group) referred to the treatment centers of Abadan University of Medical Sciences. After obtaining consent from the subjects and recording demographic information, serum vitamin D levels were also recorded. Data were analyzed by SPSS software (version 24) and Independent T and Pearson correlation tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The mean serum level of vitamin D in women with GDM was significantly lower than pregnant women in the control group (16.97 vs. 26.76 ng/ml). By grouping pregnant women based on age, gestational age, gravid and BMI, women with GDM had lower mean vitamin D levels than pregnant women in the control group (P<0.05). In the correlation analysis of women with GDM, vitamin D level had an inverse and significant relationship with 1-hour sugar (r=-0.212 and P=0.035) and 2-hour sugar (r=-0.223 and P=0.026), but no significant relationship with FBS level was observed. The sensitivity and specificity of vitamin D in the diagnosis of GDM at the cut-off point of 18.05 were 69.7% and 74.7%, and the positive and negative predictive value were 73.4% and 71.2%, and the overall accuracy was 72.2% and the level of agreement was moderate.

    Conclusion

    Women with GDM had significantly less vitamin D, which can be considered a risk factor for GDM during pregnancy.

    Keywords: Gestational diabetes, Vitamin D, fasting blood sugar
  • Seyedeh Maryam Khalili, Marjan Havaei, Elnaz Haji Rafiei, Leila Alizadeh, Fereshte Ghahremani, Seideh Hanieh Alamolhoda * Pages 57-70
    Introduction
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder and diet can affect it. Considering the high prevalence of polycystic ovary syndrome in women and its negative consequences on fertility, this review study was conducted with aim to investigate the role of micronutrients on the fertility of women with polycystic ovary syndrome.
    Methods
    In this systematic review study, to find the related articles, international databases (ScienceDirect, Embase, Scopus, PubMed) and Persian language databases (Magiran, SID and IranMedex) were searched with different combinations of keywords related to "polycystic ovary syndrome" and " "micronutrients" and "fertility" without time limit until February 2023 using the Verhagen scale.
    Results
    Out of 1080 reviewed articles, finally 13 articles were included in the study. Five studies investigated the indirect mechanisms of micronutrients on factors affecting fertility; in two studies, no statistically significant difference was observed, and in three studies, beneficial effects on insulin metabolism and lipid parameters, regulation of menstruation, regulation of LH/FSH ratio were reported. Of the eight studies that investigated ovarian function, seven studies found improved ovarian function. Most of the studies showed the positive effects of micronutrients on the fertility of women with polycystic ovary syndrome.
    Conclusion
    Micronutrients seem to be associated with improved fertility in women with polycystic ovary syndrome.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Micronutrients, Fertility, Systematic review
  • Seyyedeh Adeleh Rahmanian, Mahin Kiyani Mask, Fatemeh Sadat Mousavi, Morvarid Irani * Pages 71-86
    Introduction
    Infertility is a common global problem, approximately 40-50% of which is related to male infertility. Since complementary medications and alternative medicine are recently considered for the treatment of infertility, the current study was conducted with aim to assess the effect of carob on semen parameters and male infertility in human and animal experimental studies.
    Methods
    This systematic review study was performed based on PRISMA guidelines using Persian and English keywords and their possible combinations and search in the following databases: PubMed, Web of Science, Science Direct, Scopus, Medlib, Persian SID and Magiran databases, and Google Scholar search engine with keywords based on MeSh, including siliqua (carob), sperm, testis, male infertility, and semen without time limit until April 2023. The inclusion criteria were human and animal interventional studies conducted on men and male animals.
    Results
    Out of a total of 176 studies, 14 animal studies and three human studies entered the study. The experimental animals included rats, roosters, rams, and dogs. The results of most studies indicated that carob improves sperm parameters such as concentration, progressive motility, morphology, viability, quality, and semen volume. However, the results are contradictory regarding its effect on antioxidant activity, oxidative stress index, and increasing fertility.
    Conclusion
    Carob plant is effective on some parameters of sperm and male fertility, although due to the insufficient number of articles in some cases and the existence of contradictions in the results of some other articles, it is not possible to give a definite opinion about this plant, therefore, to determine its definite effectiveness, it is recommended to design and perform more studies with a larger sample size and a more accurate method.
    Keywords: Fertility, carob, Semen, Male Infertility
  • Mahsa Akbari Oryani, Farzaneh Akbari *, Marjaneh Farazestanian, Sare Etemad Pages 87-92
    Introduction

    Pediatric patients rarely develop ovarian tumors, but mainly develop ovarian germ cell tumors. Malignant germ cell tumors are generally rare and dysgerminoma is the most frequent malignant ovarian neoplasm in young and adolescent girls. In this study, a case of ovarian malignant mixed germ cell tumor with combination of dysgerminoma and embryonal carcinoma component is reported.

    Case presentation

    A 13-year-old girl referred to Omid educational, research and treatment center of Mashhad with abdominal pain and swelling from five months ago and was gradually worsened. In the ultrasound examination, a mass with a cystic nature was reported in the pelvis with dimensions of 269×185mm. The patient underwent salpingo-oophorectomy surgery and tumor removal for pathological study. In the microscopic examination, 95% of malignant germ cell tumor was reported as dysgerminoma and 5% as embryonal carcinoma (CD 30 positive). The patient was discharged in good general condition to continue the treatment and receive chemotherapy.

    Conclusion

    Any adolescent girl who develops a rapidly growing pelvic mass should be evaluated for malignant mixed germ cell tumors of the ovary, which are highly aggressive. In these patients, prompt surgical intervention with fertility preservation is crucial.

    Keywords: mixed germ cell tumor, Ovary, case report