فهرست مطالب

تحقیقات در ارولوژی - سال ششم شماره 1 (بهار و تابستان 1401)

مجله تحقیقات در ارولوژی
سال ششم شماره 1 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هما نادری فر، سعید شاملو کاظمی*، ناصر حاجی نژاد، فرشته مهری صفحات 1-7
    سابقه و هدف

     سرطان پروستات از شایع ترین سرطان ها در مردان است که سالانه موارد بسیاری از آن منجر به مرگ می شود. پروتئین سرکوبگر P53 ازجمله شاخص هایی است که شواهد موجود نشان می دهد سطوح بالای آن در سرم افراد مبتلا به سرطان، با کاهش سرعت رشد سلول های سرطانی در ارتباط است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد فعالیت ورزشی سطوح P53 را تغییر می دهد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات مقاومتی بر بیان ژن P53 در بیماران مبتلا به سرطان پروستات طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش ها

     مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی بود که جامعه آماری آن، مردان50 تا 65 سال مبتلا به سرطان پروستات بودند. به روش نمونه گیری در دسترس، 40 نفر انتخاب و به طور تصادفی، به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول، از فعالیت مقاومتی استفاده شد و گروه دوم به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. پروتکل تمرینی شامل یک دوره تمرین مقاومتی بود. داده های به دست آمده با نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 در سطح معناداری 0.05P≤ تحلیل شد.

    یافته ها

     بر اساس یافته های پژوهش، قبل از شروع مداخله، سطوح سرمی P53 از نظر آماری اختلاف معناداری بین دو گروه نداشت (0.05≥P)، ولی بعد از 8 هفته مداخله، اختلاف معناداری بین مقادیر این متغیر با قبل از مداخله در گروه تمرینات مقاومتی مشاهده شد (0.000=P)، اما تفاوت بین گروه کنترل بعد از 8 هفته معنادار نبود (0.05≥P).

    نتیجه گیری

     بر اساس یافته های مطالعه حاضر، می توان گفت که تمرینات مقاومتی باعث افزایش معنادار سطوح سرمی پروتئین سرکوبگر P53 در بیماران مبتلا به سرطان پروستات و درنتیجه، کنترل و کمک به درمان این سرطان می شود.

    کلیدواژگان: P53، سرطان پروستات، فعالیت بدنی مقاومتی
  • جواد الماسی*، فهیمه قدرتی صفحات 8-14
    سابقه و هدف

     نارسایی مزمن کلیه اختلالی پیش رونده و برگشت ناپذیر است که باعث ازدست رفتن کلیه ها و تجمع سموم مختلف در بدن می شود. درمان قطعی این بیماری پیوند کلیه و متداول ترین روش درمان همودیالیز است. تحقیقاتی در زمینه ی اثربخشی تمرینات ورزشی هوازی و بی هوازی بر افزایش سطح کفایت دیالیز، پیشگیری از آنمی، کنترل فشار خون و کاهش عوارض همودیالیز انجام شده که شواهد  حاصل دال بر بهبود وضعیت بیماران تحت درمان با همودیالیز است. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین هوازی بر میزان کفایت دیالیز بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه ی کارآزمایی بالینی شاهددار روی 20 نفر از بیماران ESRD که به بیمارستان شهید بهشتی همدان مراجعه کرده بودند، در سال 1401 انجام شد. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه شاهد و تجربی تقسیم شدند. 24 ساعت قبل از شروع اولین جلسه ی تمرینی، اولین نمونه خون از آن ها گرفته شد. تمرینات هوازی به مدت 24 جلسه در طول هشت هفته برگزار شد.

    یافته ها

     کیفیت دیالیز بیماران گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل بعد از هشت هفته تمرینات هوازی  افزایش معناداری پیدا کرد ((p<0.05.

    نتیجه گیری

     تمرین هوازی به بهبود کیفیت دیالیز و سطح غلطت فسفر و پتاسیم بیماران کلیوی منجر شد.

    کلیدواژگان: بیماری کلیوی، غلظت پتاسیم، غلظت فسفر، فعالیت ورزشی هوازی
  • سید محمد قهستانی، اسدالله احمدی، فریبا پاشازاده، بهزاد لطفی* صفحات 15-20
    سابقه و هدف

     جراحی هیپوسپادیاز یکی از شایع ترین جراحی های اطفال است. با توجه به روش های بسیار زیاد درمان هیپوسپادیاز، ارزیابی نتایج درمان همواره یکی از موارد چالش برانگیز هیپوسپادیاز بوده است. درنتیجه برای کاهش میزان اختلاف در گزارش نتایج جراحی های هیپوسپادیاز پرسش نامه های متعددی طراحی شده که یکی از رایج ترین آن ها در جهان پرسش نامه فارسی «ارزیابی عینی آلت در هیپوسپادیاز» (HOPE) است. با توجه به اینکه ترجمه فارسی پرسش نامه «ارزیابی عینی آلت در هیپوسپادیاز » صورت نگرفته و روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار نگرفته است مطالعه حاضر با هدف فوق صورت پذیرفته است.

    مواد و روش ها

     در مطالعه مقطعی حاضر، ابتدا پرسش نامه «ارزیابی عینی آلت در هیپوسپادیاز» توسط دو ارولوژیست و یک کارشناس زبان انگلیسی آشنا با مفاهیم پزشکی طبق روش ترجمه Backward-Forward به زبان فارسی و سپس دوباره به زبان انگلیسی ترجمه گردید و در نهایت، پرسش نامه برگردان شده است. پس از ارسال به متخصصین حوزه و مقایسه با پرسش نامه اصلی، ازنظر کیفیت ترجمه و محتوا، رفع ایرادات آن نهایی گردید. سپس جهت بررسی روایی صوری و محتوایی، پرسش نامه به هشت متخصص ارسال گردید و شاخص های روایی محتوا و نسبت روایی محتوای آن محاسبه گردید. همچنین به منظور بررسی پایایی-ثبات بازآزمایی، دو پرسش نامه شامل تصاویر پس از جراحی هیپوسپادیاز، 42 بیمار به هشت متخصص اطفال و ارولوژی و جراحی اطفال جهت تعیین امتیاز در فاصله زمانی یک هفته تحویل گردید. درپایان جهت تحلیل نتایج از روش آزمون- بازآزمون (Test-Retest) و نرم افزار SPSS 23 استفاده شد و شاخص همبستگی درون رده ای Intraclass Correlation Coefficient (ICC) و فاصله اطمینان آن، بین نمرات به دست آمده از دوبار پاسخگویی به ابزار برای هر فاکتور و کل پرسش نامه محاسبه گردید. به منظور تعیین همسانی درونی Internal Consistency Reliability ضریب آلفای کرون باخ Cronbach Coefficient Alpha برای هر فاکتور و کل پرسش نامه محاسبه گردید.

    یافته ها

     بر اساس نتایج به دست آمده، میزان روایی محتوایی پرسش نامه ترجمه شده فارسی «ارزیابی عینی آلت در هیپوسپادیاز» با شاخص روایی محتوایی و نسبت روایی محتوای یک، بالا بود و میزان پایایی درون رده ای برای پرسش نامه ترجمه شده به زبان فارسی HOPE عدد 0.89 به دست آمد که نشان دهنده میزان پایایی بالای این پرسش نامه به زبان فارسی است. همچنین سازگاری درونی امتیاز HOPE به زبان فارسی با ضریب کرون باخ آلفا 0.98 به دست آمد.

    نتیجه گیری

     روایی و پایایی مناسب سیستم امتیازدهی HOPE به زبان فارسی، استفاده از آن را به عنوان یک معیار عینی استاندارد جهت ارزیابی نتیجه ظاهری جراحی هیپوسپادیاز تایید می کند.

    کلیدواژگان: ارزیابی نتیجه، سیستم امتیازدهی، عمل جراحی، هیپوسپادیاز
  • سپیده امامی، نسیم ترابی، علی فائق، بهنام شکیبا * صفحات 21-28
    سابقه و هدف

     ترومبوآمبولی مهم ترین عارضه ی غیرجراحی در بیمارانی است که تحت اعمال جراحی بزرگ اورولوژی قرار می گیرند و آمبولی ریه شایع ترین علت مرگ پس از اعمال جراحی اورولوژی است. راهنما های بالینی ([CPG] clinical practiceguideline) متعددی در کشورهای مختلف، جهت پیشگیری از بروز ترومبوآمبولی وریدی، کاهش خطر و همچنین به حداقل رساندن خطر خون ریزی ارائه شده اند؛ اما در ایران، راهنمایی بومی بالینی جهت پیشگیری از ترومبوآمبولی وریدی در بیماران جراحی اورولوژی ارائه نشده است. بنابراین در مطالعه ی حاضر تصمیم داریم تا با مرور و بررسی راهنمایی های بالینی موجود در دنیا درباره ترومبوپروفیلاکسی در بیماران جراحی اورولوژی، خلاصه ای کاربردی در این زمینه ارائه دهیم.

    مواد و روش ها

     به منظور دستیابی به آخرین نسخه ی راهنمایی های بالینی در زمینه ی پیشگیری از ترومبوآمبولی وریدی در بیماران جراحی های اورولوژی، جست وجو در پایگاه های Medline (توسط Pubmed) ،Google Scholar ، Embase و Trip database انجام شد. پس از انتخاب شیوه نامه ها، هر راهنمای بالینی را دو نفر از محققان بررسی کردند و توصیه ها و راه کارهای آن ها را به صورت خلاصه ارائه کردیم.

    یافته ها

     ضمن جست وجو در پایگاه های ذکرشده، چهار راهنمای بالینی وارد مطالعه شدند. از بین راهنماهای موجود، فقط راهنمای بالینی انجمن اورولوژی اروپا مختص بیماران جراحی ارولوژی بود و سه راهنمای دیگر مربوط به بیماران بستری یا جراحی بود که در برخی از قسمت ها به بیماران اورولوژی پرداخته بود. بر اساس شیوه نامه های واردشده در مطالعه ی حاضر، روش های پیشگیری از ترومبوآمبولی عبارت اند از: پیشگیری مکانیکی و پیشگیری دارویی.

    نتیجه گیری

     مطالعه ی حاضر نشان داد که فقط یک راهنمای بالینی وجود دارد که توصیه های مخصوص جراحی های اورولوژی را ارائه کرده است و سایر راهنماهای بالینی به طور خاص به این بیماران نپرداخته اند. مرور راهنماهای مذکور (چه مختص بیماران اورولوژی و چه غیراختصاصی) نشان می دهد که شواهد و مطالعات درباره ی بیماران جراحی ارولوژی اندک است و تصمیم گیری در بسیاری از موارد به راحتی مقدور نیست. مطالعه ی حاضر می تواند شروعی برای تطبیق و تایید شیوه نامه های معتبر جهانی و استفاده از آن ها در کشورمان باشد. از سوی دیگر با توجه به نبود راهنمای بالینی در ایران، فعلا می توان از خلاصه ی توصیه های این مطالعه برای مقاصد بالینی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: ترومبوپروفیلاکسی، ترومبوآمبولی وریدی، ترومبوز ورید عمقی، آمبولی ریه، اورولوژی
  • آرش اردستانی زاده، الهه شهاب، مجید میرمحمدخانی، علی پاسبانی، ملیحه سهرابی، داوود عرب* صفحات 29-37
    سابقه و هدف

     درمان با سنگ شکنی برون اندامی (ESWL) روشی کم هزینه و با طول مدت بستری کوتاه است. با وجود این،  عوارض متعددی برای این روش ذکر کرده اند. این مطالعه با هدف بررسی میزان موفقیت و عوارض ESWL طراحی شد.

    مواد و روش ها

     در یک مطالعه مقطعی، تمامی پرونده های موجود در بخش سنگ شکن با توجه به معیار های ورود و خروج، از فروردین ماه سال 1393 تا فروردین ماه سال 1396 بررسی شدند.  اطلاعات اولیه قبل از انجام سنگ شکنی شامل خصوصیات دموگرافیک بیمار،  و همچنین موفقیت درمان و عوارض مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

     میزان موفقیت سنگ شکنی 81.4درصد بود که با جنس، سن و شاخص توده ی بدنی رابطه ی معناداری نداشت. میانگین اندازه ی سنگ ها 5.4 ± 10.9 میلی متر بود و موفقیت سنگ شکن با اندازه ی سنگ ها رابطه داشت. بیشترین فراوانی محل سنگ مربوط به کالیس تحتانی  راست و سپس لگنچه ی چپ بود. بیشترین عوارض اکیموز (84.3درصد)، هماچوری (20.6درصد) و درد شدید (15.3درصد) بود. بروز عوارض در بیماران با اندازه سنگ و همچنین محل سنگ رابطه معنی داری داشت p<0.01)). سنگ هایی که در لگنچه و کالیس تحتانی بودند، بیشترین عوارض را در پی داشتند.

    نتیجه گیری

     نتایج این مطالعه نشان داد که ESWL میزان موفقیت بالایی دارد و روش درمانی مناسبی برای سنگ های ادراری است و اندازه ی سنگ در میزان موفقیت آن موثر است. اندازه ی سنگ برای انتخاب این روش بسیار مهم است.

    کلیدواژگان: سنگ شکنی، برون اندامی، سنگ کلیه، عوارض، موفقیت
  • محمد مهدی حسینی، زهرا جهان آبادی، شیما عسکری، داریوش ایرانی، عبدالرضا حق پناه، علی اصلاحی، ایمان شامحمدی* صفحات 38-44
    سابقه و هدف

     بیماران با سنگ کلیه و کاندید عمل جراحی ممکن است باکتریوری علامت دار یا بدون علامت داشته باشند که باید قبل از هرگونه مداخله جراحی، درمان شوند. در این مطالعه، بیماران از نظر شیوع باکتریوری قبل از مداخله جراحی ارزیابی شدند.

    مواد و روش ها

     از ابتدای فروردین 1399 تا پایان اسفند 1400، تعداد 832 بیمار (489 مرد، 343 زن)، با میانگین سنی 38.4 سال که کاندید عمل جراحی سنگ کلیه بودند، تحت ارزیابی آزمایشات شامل شمارش کامل خون، آزمایش ادرار و کشت قبل از عمل قرار گرفتند. وجود باکتریوری (علامت دار یا بدون علامت) ثبت شد.

    یافته ها

     از 832 بیمار، 594 نفر برای بار اول و 238 نفر به سنگ های عودکننده مبتلا بودند. 784 بیمار تحت نفرولیتوتومی از طریق پوست و 48 بیمار تحت عمل نفرولیتوتومی باز قرار گرفتند. در آزمایش ادرار قبل از عمل، 56 مورد باکتریوری گزارش شد که 22 مورد کشت ادرار مثبت هم داشتند. از موارد مثبت کشت، 14 مورد بیماران عودکننده و 8 مورد بیمارانی بودند که اولین بار دچار سنگ کلیه شده بودند. شایع ترین میکروارگانیسم اشرشیاکولی در 15 مورد و به ترتیب پس از آن کلبسیلا (4)، پروتئوس (2) و پسودوموناس (1) بودند. تنها 8 مورد از این بیماران علامت دار بودند و دیگران علامتی نداشتند. تمام این بیماران یک دوره آنتی بیوتیک خوراکی قبل از عمل دریافت کردند.

    نتیجه گیری

     باکتریوری یک یافته شایع در بیماران سنگ کلیه است که به نظر می رسد در بیماران عودکننده با سنگ کلیه شایع تر است. بنابراین، کشت ادرار و درمان مناسب قبل از هر مداخله ای برای پیشگیری از عوارض جدی مانند عفونت، سپسیس و مرگ ومیر ضروری است.

    کلیدواژگان: باکتریوری، سنک کلیه، مداخله جراحی
  • محمد مهدی حسینی، زهرا جهان آبادی، بهاره رشیدی، داریوش ایرانی، عبدالرضا حق پناه، علی اصلاحی، ایمان شامحمدی* صفحات 45-51
    سابقه و هدف

     کولیک کلیوی یکی از علل شایع درد شکم در زنان باردار است. در این پژوهش، نتایج درمانی کولیک کلیه در دوران بارداری ارزیابی شده است.

    مواد و روش ها

     از ابتدای فروردین 1394 تا ابتدای فروردین 1399، پرونده 228 بیمار باردار با کولیک کلیوی بررسی شد. بیشتر این بیماران به صورت محافظه کارانه مدیریت شدند، اما برخی به اقدامات مداخله ای بیشتری نیاز پیدا کردند.

    یافته ها

     از بین 228 بیمار، 179 نفر فقط هماچوری میکروسکوپی داشتند یا بدون هماچوری به همراه هیدرونفروز خفیف با سنگ کوچک یا بدون سنگ در سونوگرافی بودند. این بیماران به مدیریت محافظه کارانه پاسخ دادند. 26 بیمار سنگ حالب کوچک تر از 6 میلی متر داشتند که با درمان دارویی دفع شد. 11 بیمار در سه ماهه سوم، سنگ حالب یا سنگ کلیه داشتند که نفروستومی از راه پوست انجام شد. 12 بیمار با سنگ دیستال حالب بزرگ، تحت یورتروسکوپی و استنت گذاری قرار گرفتند. 24 بیمار که در سه ماهه اول یا دوم بارداری بودند، تا زمان زایمان، استنت حالب (15 مورد) یا نفروستومی (9 مورد) داشتند. 3 بیمار در سه ماهه دوم، استنت حالب یا نفروستومی را تحمل نکردند که پس از توضیح کامل تمام عوارض احتمالی و گرفتن رضایت نامه کتبی، تحت نفرولیتوتومی پوستی با گاید اولتراسونوگرافی در وضعیت پهلو قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

     کولیک کلیه در بارداری عمدتا به صورت محافظه کارانه مدیریت می شود، اما در برخی موارد، گذاشتن لوله نفروستومی، یورتروسکوپی و قرار دادن استنت حالب نیاز است. سنگ شکنی برون اندامی منع تجویز دارد و نفرولیتوتومی از طریق پوست نیز مگر در موارد اورژانسی، در بارداری توصیه نمی شود.

    کلیدواژگان: بارداری، کولیک کلیوی، مدیریت
  • مهدی میرزایی علویجه، مهین امینی، عبدالله سعادت فر، فرزاد جلیلیان* صفحات 52-59
    سابقه و هدف

     سرطان مثانه یکی از شایع ترین بدخیمی های سیستم ادراری است. یک منبع مهم نابرابری در سلامت به راهبردهای تشخیص زودهنگام سرطان مربوط می شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین نابرابری در دریافت غربالگری سرطان مثانهاست.

    مواد و روش ها

     پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی است که در میان 1760 نفر از جمعیت شهری بالای 30 سال شهر کرمانشاه انجام شده است. از نسبت شانس نسبت شانس تطبیق داده شده برای نشان دادن رابطه دریافت غربالگری سرطان مثانه با زیرگروه های مختلف استفاده شده است. شاخص و منحنی تمرکز برای تعیین کمیت و تجزیه نابرابری در دریافت غربالگری سرطان مثانه استفاده شده است.

    یافته ها

     سابقه دریافت غربالگری سرطان مثانه 1.02 درصد (1.18 درصد در مردان و 0.88 درصد در زنان) و میانگین سن دریافت غربالگری سرطان مثانه برابر با 56.18 سال (انحراف معیار 12.60 سال) به دست آمد. بیشترین نسبت دریافت غربالگری سرطان مثانه، برای شرکت کنندگانی بود که سابقه مثبت خانوادگی سرطان مثانه (23.33%) داشتند. شاخص تمرکز برای دریافت غربالگری سرطان مثانه 0.238 (0.073 > P) برآورد شد. نسبت شانس تعدیل شده نشان داد گروه ثروتمند 10.25 برابر شرکت کنندگان فقیر آزمون های تشخیصی سرطان مثانه را انجام می دهند.

    نتیجه گیری

     نسبت شانس دریافت غربالگری سرطان مثانه در گروه ثروتمند بیش از 10 برابر شرکت کنندگان گروه فقیر است. ازاین رو منابع سلامتی باید برای کمک به کاهش نابرابری ها و ارائه خدمات به کسانی که بیشترین نیاز را دارند، هدایت شوند.

    کلیدواژگان: نابرابری، سرطان مثانه، وضعیت جامعه ای-اقتصادی
|
  • Homa Naderifar, Saeed Shamlou Kazemi*, Naser Haji Nezhad, Fereshte Mehri Pages 1-7
    Background and Objective

    Prostate cancer is one of the most common cancers in men, which causes many deaths every year. P53 suppressor protein is one of the indicators the high level of which in the serum of cancer people is related to a decrease in the growth rate of cancer cells that prevents the development of cancer. There is evidence that exercise can alter p53 levels. This study aimed to investigate the effect of 8 weeks of resistance training on P53 gene expression in prostate cancer patients.

    Materials and Methods

    The statistical population of this randomized clinical trial included men aged 50 to 65 years with prostate cancer. In total, 40 people were selected by convenience sampling and randomly divided into two groups. The first group was subjected to resistance training, and the second group was regarded as a control. The training protocol included a period of resistance training. The obtained data were analyzed in SPSS software (version 20) at a significance level of P≤0.05.

    Results

    Based on the findings, before the intervention, the serum level of P53 was not statistically and significantly different between the two groups (P≤0.05). However, after 8 weeks of intervention, there was a significant difference before and after the intervention in the resistance training group in terms of the value of this variable (P=0.000); however, it showed no significant difference in the control group after 8 weeks (P≤0.05).

    Conclusion

    According to the findings, resistance training increases the serum level of P53 suppressor protein in patients with prostate cancer, and as a result, control and help in the treatment of this cancer.

    Keywords: P53, Prostate cancer, Resistance Physical activity
  • Javad Almasi*, Fahimeh Ghodrati Pages 8-14
    Background and Objective

    Chronic kidney disease is a progressive and irreversible disorder that causes the loss of kidneys and the accumulation of various toxins in the body. Kidney transplantation is the definitive treatment for this disease, while hemodialysis is the most common one. Research has been carried out on the effectiveness of aerobic and anaerobic exercise in increasing the level of dialysis adequacy, preventing anemia, controlling blood pressure, and reducing the complications of hemodialysis. This study was conducted to determine the effect of aerobic exercise on dialysis adequacy in patients undergoing hemodialysis treatment.

    Materials and Methods

    This controlled clinical trial study was conducted on 20 end-stage renal disease patients referring to Shahid Beheshti Hospital in Hamadan in 2022. The subjects were randomly divided into control and experimental groups. The first blood sample was taken from the participants 24 h before the start of the first training session. Aerobic exercises were held for 24 sessions over 8 weeks.

    Results

    The dialysis quality of patients in the experimental group increased significantly, compared to the control group, after 8 weeks of aerobic exercises (P<0.05).

    Conclusion

    Aerobic exercise led to the improvement of dialysis quality and phosphorus and potassium levels in renal patients.

    Keywords: Aerobic exercise activity, Kidney disease, Phosphorus concentration, Potassium concentration
  • Seyed Mohammad Ghahestani, Asadollah Ahmadi, Fariba Pashazadeh, Behzad Lotfi* Pages 15-20
    Background and Objective

    Surgical correction of hypospadias is one of the most common pediatric surgeries. Due to the several methods of hypospadias operations, the evaluation of results has always been challenging. Several questionnaires have been designed to reduce the discrepancy in the reports of hypospadias surgery, and the HOPE questionnaire is one of the most common. Based on our search, the reliability and validity of the Persian version of the HOPE (Hypospadias Objective Penile Evaluation) questionnaire have not been assessed yet.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, firstly, the questionnaire "Objective evaluation of penis in hypospadias" was translated by two urologists and an English language expert familiar with medical concepts according to the Backward-Forward translation method into Persian and then again into English, and finally, the questionnaire was sent to experts and compared with the original questionnaire. The quality of translation and content were finalized and corrected. Thereafter, in order to check the form and content validity, the questionnaire was sent to eight experts, and the content validity indices and its content validity ratio were calculated. In order to check the reliability-stability of the re-test, two questionnaires, including images after hypospadias surgery of 42 patients, were delivered to eight specialists in pediatrics, urology, and pediatric surgery to determine the score at a time interval of one week, and finally, the data were analyzed in SPSS software (version 23) using the test-retest method. The Intraclass Correlation Coefficient (ICC) index and its confidence interval were calculated by the scores obtained from twice answering the instrument for each factor and the entire questionnaire. In order to determine internal consistency and reliability, Cronbach's alpha coefficient was calculated for each factor and the entire questionnaire.

    Results

    In our study, intraclass correlation coefficient values for inter-rater reliability in the HOPE score were calculated at 0.89, indicating the high reliability of this questionnaire in Persian. The internal consistency of the Persian version of the HOPE scale was confirmed, rendering a Cronbach's alpha coefficient of 0.98.

    Conclusion

    The good validity and reliability of the HOPE scoring system in Persian support its use as a standard objective outcome measure of the cosmetic result after hypospadias surgery.

    Keywords: Hypospadias, Patient Outcome Assessment, Surveys, Questionnaires, Surgery
  • Sepideh Emami, Nasim Torabi, Ali Faegh, Behnam Shakiba * Pages 21-28
    Background and Objective

    Venous thromboembolism (VTE) is the most important non-surgical complication in patients undergoing major urological surgery. Pulmonary embolism is the most common cause of death after urological surgery. Several clinical practice guidelines have been presented in different countries to prevent VTE, reduce the risk of VTE, and minimize the risk of bleeding. In Iran, there is no local clinical guideline for the prevention of VTE in urological surgery patients. Therefore, the present study aimed to review the clinical guidelines available in the world regarding thromboprophylaxis in urological surgery patients and present a summary.

    Materials and Methods

    The latest version of all available clinical guidelines related to VTE prophylaxis in urological surgeries until 2022 was searched using Medline (by PubMed), Google Scholar, Embase, and Trip database. After selection, each clinical guideline was reviewed by two researchers and a summary of their recommendations was presented.

    Results

    During the database search, four clinical guidelines were included in this study. Among the present guidelines, only the European Urological Association guideline was appropriate for patients undergoing urological surgery, and the other three guidelines were related to hospitalized patients or those who underwent other surgeries, which in some parts addressed urological patients. According to the guidelines, the prevention methods of VTE prophylaxis are mechanical and pharmaceutical.

    Conclusion

    The present study showed that there is only one clinical guideline that has provided specific recommendations for urological surgeries, and other clinical guidelines have not specifically addressed these patients. A review of the aforementioned guidelines (whether specific to urology patients or not) showed a dearth of evidence and research on urological surgery patients, and decision-making is not easily possible in many cases. The results of the present study can be a step for the adaptation and approval of valid global guidelines and their use in our country. Moreover, due to the lack of clinical guidelines in Iran, the summary of the recommendations of this study can be used for clinical purposes.

    Keywords: Thromboprophylaxis, Venous thromboembolism, Deep vein thrombosis, Pulmonary embolism, Urology
  • Arash Ardestani Zadeh, Elaheh Shahab, Majid Mirmohammadkhani, Ali Pasebani, Maliheh Sohrabi, Davood Arab* Pages 29-37
    Background and Objective

    Treatment with Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy (ESWL) is a low-cost method with a short hospitalization period. However, several complications have been reported for this method. This study was designed to investigate the efficiency and side effects of ESWL.

    Materials and Methods

    In a cross-sectional study, all available files of cases in the stone crusher unit were evaluated according to the inclusion and exclusion criteria from April 2013 to April 2016. Preliminary information before lithotripsy, including patients' demographic characteristics and also treatment success, and complications, was assessed.

    Results

    The success rate of ESWL was 81.4%, which had no significant relationship with gender, age, and body mass index. The mean size of the stones was 10.9±5.4 mm, which was associated with the success rate. In terms of stone location, the highest frequency was observed in the right lower calyx, followed by the left pelvis. The most common complications were ecchymosis (84.3%), hematuria (20.6%), and severe pain (15.3%). There was a significant difference in the incidence of complications in patients with different stone sizes (p<0.01). The occurrence of complications had a significant relationship with the location of the stone (p<0.01). Stones located in the pelvis and lower calyces caused the most complications.

    Conclusion

    The results showed that ESWL had a high success rate and was a suitable method for the treatment of urinary stones. The success rate was associated with the stone size, which, therefore, is an important factor in choosing this approach.

    Keywords: Complications, Extracorporeal shock wave lithotripsy, Kidney stone, Success
  • Mohammad Mehdi Hosseini, Zahra Jahanabadi, Shima Askari, Dariush Irani, Abdolreza Haghpanah, Ali Eslahi, Iman Shamohammadi* Pages 38-44
    Background and Objective

    Patients who have nephrolithiasis and are candidates for operation may have symptomatic or asymptomatic bacteriuria, which should be treated before any surgical intervention. We evaluated our patients for the prevalence of bacteriuria before surgical intervention.

    Materials and Methods

    Between March 2020 and March 2022, a total of 832 patients (489 men and 343 women) with a mean age of 38.4 years, who were candidates for renal stone surgery, were evaluated by tests, including complete blood count, urine analysis, and preoperative culture. In this study, we recorded the bacteriuria (symptomatic or asymptomatic).

    Results

    Of 832 patients, 594 had the first episode of stone formation and 238 had recurrent diseases. Of these, 784 patients were scheduled for percutaneous nephrolithotomy and 48 patients for open nephrolithotomy. Overall, in the preoperative urine analysis test, 56 cases of bacteriuria were reported, of which 22 cases had positive urine cultures. Of the positive culture cases, 14 were recurrent and 8 were patients who had kidney stones for the first time. The most common microorganism was Escherichia coli (n=15), followed by Klebsiella (n=4), Proteus (n=2), and Pseudomonas (n=1). Only 8 of these patients had symptoms and the rest were asymptomatic. All of these patients received a course of oral antibiotics before the operation.

    Conclusion

    Bacteriuria is a common finding in patients with nephrolithiasis that seems to be more common in recurrent diseases; therefore, urine culture and appropriate treatment are mandatory before any intervention to prevent serious complications, such as infection, sepsis, and mortality.

    Keywords: Bacteriuria, Renal Stone, Surgical Intervention
  • Mohammad Mehdi Hosseini, Zahra Jahanabadi, Bahareh Rashidi, Dariush Irani, Abdolreza Haghpanah, Ali Eslahi, Iman Shamohammadi* Pages 45-51
    Background and Objective

    Renal colic is one of the common causes of abdominal pain in pregnant women. The present study aimed to evaluate the outcome of renal colic during pregnancy in our referral center.

    Materials and Methods

    From March 2015 to March 2020, a total of 228 pregnant patients were referred to the emergency unit with renal colic. Most of them were managed conservatively; nonetheless, some of them were complicated and needed more procedures.

    Results

    Of 228 patients, 179 patients had only microscopic hematuria and mild hydronephrosis with small or no stone in ultrasonography. They responded to conservative management and were discharged. Moreover, 26 patients had ureteral stones smaller than 6 mm that were passed with medical therapy. A number of 11 patients were in the third trimester with ureteral stone and/or renal stone for which percutaneous nephrostomy was applied. In addition, 12 patients who had large distal ureteric stones underwent ureteroscopy and stent insertion. A number of 24 patients that were in the first or second trimester had an internal stent (15 patients) or nephrostomy (9 patients) until the delivery of their fetus. Finally, three patients in the second trimester did not tolerate/accept complicated stent or nephrostomy, so they had intractable colic. After explaining all the possible complications and obtaining written informed consent, they were scheduled for urgent percutaneous nephrolithotomy with ultrasonographic guidance in a flank position.

    Conclusion

    Renal colic in pregnancy is common and mostly managed conservatively; however, in some cases, the patients may need nephrostomy tube insertion, ureteroscopy, and stent insertion. Extracorporeal shock wave lithotripsy is contraindicated, and percutaneous nephrolithotomy is not recommended as the first opinion in pregnancy unless in an urgent situation.

    Keywords: Management, Pregnancy, Renal colic
  • Mehdi Mirzaei-Alavijeh, Mahin Amini, Abdollah Saadatfar, Farzad Jalilian* Pages 52-59
    Background and Objective

    Bladder cancer is one of the most common malignancies of the urinary system. An important source of health disparities is related to early cancer detection strategies. The present study aimed to determine the inequality in bladder cancer screening uptake.

    Materials and Methods

    The current cross-sectional study was conducted on 1,760 subjects from the urban population over 30 in Kermanshah. The adjusted odds ratio was used to show the relationship between bladder cancer screening uptake and different subgroups. The concentration index and concentration curve were used to quantify and analyze inequality in bladder cancer screening uptake.

    Results

    The history of bladder cancer screening uptake was 1.02% (1.18% in men and 0.88% in women). The mean age of bladder cancer screening uptake was 56.18 years (standard deviation 12.60 years). The highest percentage of bladder cancer diagnostic test uptake pertained to participants who had a positive family history of bladder cancer (23.33%). The concentration index for bladder cancer screening uptake was estimated at 0.238 (P<0.073). The adjusted odds ratio demonstrated that the wealthy group had 10.25 times as many bladder cancer screening uptake as the poor participants.

    Conclusion

    The odds ratio of bladder cancer screening uptake in the rich group was more than 10 times that of the participants in the poor group. Health resources should be directed to help reduce disparities and provide services to those most in need.

    Keywords: Bladder cancer, Inequality, Socioeconomic status