فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 25، بهار و تابستان 1385)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 25، بهار و تابستان 1385)

  • 62 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1385/06/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فریبا هاشمی، شکوفه اکبرشاهی صفحه 5
    مقدمه و هدف
    اسهال دومین بیماری شایع دوران کودکی و عامل مهم بیماری و مرگ و میر کودکان به ویژه در کشورهای جهان سوم می باشد. سالانه حدود 3/1 میلیارد مورد حمله بیماری و حدود 2/3 میلیون مورد مرگ در کودکان کمتر از 5 سال را سبب می گردد. طبق بررسی های انجام گرفته در ایران، یک چهارم از موارد مرگ و میر کودکان زیر 5 سال به اسهال مربوط است. نقش خانواده به خصوص مادر در ارتقای بهداشت و پیشگیری از این بیماری و مراقبت از بیمار دارای اهمیت حیاتی می باشد و میزان آگاهی و عملکرد او تاثیر مهم و بسزایی بر سلامت کودک دارد. این مطالعه به منظور تعیین میزان آگاهی و عملکرد مادران در رابطه با مراقبت از کودکان 5-0 ساله دچار اسهال حاد مراجعه کننده به درمانگاه مرکز آموزشی – درمانی قدس شهر قزوین طراحی گردید.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی – مقطعی در طی ماه های تیر و مرداد سال 1384 بر روی 54 نفر از مادران کودکان 5-0 سال دچار بیماری اسهال حاد مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان قدس انجام شد. پرسش نامه ای مشتمل بر دو بخش از طریق مصاحبه با مادران تکمیل گردید: بخش اول شامل اطلاعات دمو گرافیک کودک و مادر و بخش دوم شامل 18 سؤال در رابطه با سنجش میزان آگاهی و عملکرد مادران در مراقبت از کودک دچار اسهال بود. سپس اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSpssمورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن بود که اکثریت واحدها (50%) دارای میزان آگاهی در سطح متوسط و همچنین اکثریت (1/74%) دارای میزان عملکرد در سطح متوسط بودند. نتایج همچنین نشان داد که بین آگاهی و عملکرد مادران با میزان تحصیلات آنان ارتباط معنی داری وجود دارد (به ترتیب 01/0 = P و 03/0= (P. اما آگاهی و عملکرد با سایر موارد همانند آموزش قبلی، وضعیت اشتغال و سن مادر رابطه معنی داری نداشتند و همچنین بین آگاهی و عملکرد ارتباط معنی داری وجود داشت (01/0 = P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که اکثریت مادران شرکت کننده در پژوهش دارای آگاهی و عملکرد در سطح متوسط می باشند و از سویی با توجه به عوارض خطیر ناشی از اسهال، به نظر می رسد که آموزش به مادران از طریق مراکز بهداشتی و همچنین درمانی در رابطه با پیشگیری از عوارض اسهال و مراقبت از کودک دچار بیماری اسهال حاد، دارای اهمیت بسزایی می باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، مادران، اسهال، کودکان 5، 0 ساله
  • بتول خداکرمی، رفعت بخت صفحه 11
    مقدمه و هدف
    ایدز سندرم نقص ایمنی اکتسابی ناشی از ویروس مختل کننده ایمنی بدن است. افراد با یکبار آلودگی به این ویروس برای تمام عمر آلوده می شوند. واحتمالا در اثر هجوم بیماری های فرصت طلب که ازضعف سیستم ایمنی بدن استفاده می کنند از پا در میآیند. از آنجا که ایدز فاقد واکسن و دارو و سرم درمانی است و از مرحله کنترل گامی فراتر گذاشته نشده است. آگاهی مردم بخصوص نوجوانان به راه های انتقال، روش های پیشگیری، عمل به اعتقادات و باور مذکورتنها راه مقابله با گرفتاری به آن است. به همین منظور جهت بررسی تاثیرآموزش بر آگاهی ونگرش دانش آموزان دختر سال آخر دبیرستانهای شهر تهران درباره ایدز انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است وجامعه پژوهش کلیه دانش آموزان دختر دبیرستانهای شهر تهران بودند. جهت تعیین حجم نمونه یک مطالعه مقدماتی انجام شد و تعداد نمونه به گونه ای تعیین شد که بتواند معرف جامعه مورد مطالعه باشد. تعداد نمونه ها 3200 نفر بودند که به روش مداخله ای از میان دانش آموزان دختر دبیرسانهای شهر تهران بصورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه بود که در دو مرحله قبل و بعد از آموزش به فاصله 15 روز توسط دانش آموزان تکمیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که اختلاف معنی داری در میزان آگاهی قبل و بعد از آموزش دانش آموزان وجود دارد.(05/0>p 14و/7-=z) همچنین آموزش در ایجاد تغییر در نگرش قبل و بعد از آموزش موثر بود و اختلاف معنی دار آماری نشان داد.(05/0< p و14/7-=z) بر اساس نتایج تحقیق مشخص شد که اکثریت دانش آموزان در مورد بیماری ایدز دارای آگاهی متوسط بودند و منبع کسب اطلاعات اکثریت نمونه ها (81%) وسائل ارتباط جمعی بود.
    نتیجه گیری
    بطور کلی نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که آگاهی اکثریت دانش آموزان از بیماری ایدز `پایین است. و نگرش منفی آنها نسبت به بیماری ایدز نمایانگر اهمیت نقش وسائل ارتباط جمعی در بالا بردن سطح آگاهی و اصلاح نگرش است.
    کلیدواژگان: ایدز، آموزش، آگاهی، نگرش
  • حسین رنجبر، حبیب الله اسماعیلی صفحه 16
    مقدمه و هدف
    آموزش یکی از مؤثرترین وسایلی است که تربیت در اختیار می گیرد.لذا روش آموزش قابل توجه است ومربیان عصر حاضر تاکید فراوانی بر روش آموزش مبتنی بر تفکر دارند.زیرا شواهدی وجود دارد که گروه های یادگیری مشارکتی به سطوح بالاتری از تفکر دست یافته واطلاعات ویافته ها راطولانی تر از فراگیرانی که بشکل انفرادی عمل می نمایند، بخاطر می سپارند. لذا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی بر تفکر انتقادی دانشجویان صورت گرفته است.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه شبه تجربی است.نمونه پژوهش شامل 38 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری مامایی بوده است.برای اندازه گیری میزان یادگیری فراگیران در این پژوهش از یک آزمون پیشرفت تحصیلی استفاده شد. درآغاز مطالعه، آموزش یک موضوع برای تمامی نمونه های مورد پژوهش صورت گرفت.در مرحله بعد نمونه ها بشکل مبتنی بر هدف به دوگروه یادگیری مشارکتی وانفرادی تقسیم وتجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss وآزمونt مستقل انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش اختلاف معنی داری بین میانگین نمرات در دو گروه یادگیری مشارکتی و انفرادی نشان داد.همچنین بین نمرات دو گروه یادگیری مشارکتی وانفرادی در سطوح بالای حیطه شناختی اختلاف معنا داری مشاهده شد.اما بین میانگین نمرات سطوح پایین حیطه شناختی در دو گروه یادگیری تفاوت معنا داری بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش می توان گفت که بین دو روش یادگیری تفاوت معناداری وجود دارد، بطوری که تاثیر روش یادگیری مشارکتی بر سطح تفکر انتفادی فراگیران به مراتب بیش ازروش یادگیری انفرادی می باشد. لذا پیشنهاد می گردد از این روش بیش از پیش درامر آموزش دانشجویان پرستاری ومامایی استفاده شود.
    کلیدواژگان: یادگیری انفرادی، یادگیری مشارکتی، تفکر انتقادی
  • فریبا سلحشور، اشرف سادات دلیری صفحه 21
    مقدمه و هدف
    حرفه بیهوشی با توجه به تماس نزدیک با گازهای سمی و شیمیایی و... بسیار پرخطر و استرس زا است که آگاهی از قوانین و حقوق این حرفه وانجام برخی تدابیر رفاهی و اقتصادی لازم است. هدف از این مطالعه بررسی دیدگاه بیهوشی دهندگان در مورد میزان حق جذب و فوق العاده سختی محیط کار در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی سالهای 82-81 بوده است.
    روش کار
    این یک پژوهش توصیفی و نیمه تجربی است و ابزارگردآوری آن پرسشنامه است که توسط 99 هوشبر در نوبت کاری شیفت های مختلف تکمیل شده است.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها آزمون آماری x2 ارتباط معنی داری بین سختی شرایط کار و حق جذب با سطح تحصیلات، جنس، سابقه کاری نشان نداد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش می توان گفت که سختی کار هیچ رابطه ای با جنسیت، سطح تحصیلات و سابقه کاری ندارد. لذا پیشنهاد می گردد قوانین مربوط به هوشبری در مقایسه با دیگر مشاغل مورد بازنگری عمیق تری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بیهوشی دهنده، حق جذب، سختی کار
  • زینت محبی نوبندگانی، آسیه مبارکی، جانمحمد ملک زاده، شهلا نجفی دولت آباد صفحه 26
    مقدمه وهدف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان ودومین علت مرگ ومیر ناشی از سرطان در میان زنان 40 تا 44 ساله است. طبق توصیه انجمن سرطان آمریکا معاینات کلینیکی پستان یکی از روش های مؤثر در پیشگیری ثانویه برای سرطان پستان می باشد. اطلاع رسانی به زنان در زمینه احتمال ابتلاء به سرطان، به صورتی که نگرانی شدید در آنها ایجاد نکند، درصد مشارکت را افزایش خواهد داد. لذا این مطالعه به منظور تعیین تاثیر آموزش معاینات کلینیکی پستان بر مراجعه معلمین مدارس ابتدایی دخترانه شهر یاسوج به مراکز درمانی تعیین شده جهت انجام معاینه در دو گروه کنترل و مورد انجام گردید.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که بر روی 200 نفر از معلمین مدارس ابتدایی دخترانه شهر انجام گردیده است.نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه مساوی یکصد نفری کنترل ومورد تقسیم شدند. یک جزوه آموزشی در ارتباط با سرطان پستان، اهمیت پیشگیری ثانویه، تشخیص زودرس، شرکت در غربالگری و مراجعه جهت معاینات کلینیکی پستان در اختیار گروه تجربی قرار داده شد. ضمنا طی اطلاعیه ای زمان و مکان انجام معاینات کلینیکی به اطلاع هر دو گروه رسانده شد. سپس میزان مراجعه معلمین به مراکز از قبل تعیین شده بعد از مدت دو ماه اندازه گیری گردید. همچنین جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردید. سپس داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی وبه کمک SPSS تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین سن نمونه ها در گروه کنترل ومورد به ترتیب 58/6 ±52/35 و05/6±11/33 بوده است. دیگر نتایج بیانگر آن بود که در هر یک از گروه کنترل ومورد 9 درصد واحدها مشکل بهداشتی در رابطه با پستان داشته و 91 درصد آنها مشکلی در این زمینه نداشتند. همچنین 20 درصد از نمونه های گروه مورد قبل از آموزش جهت معاینات کلینیکی پستان مراجعه کرده در صورتی که بعد از آموزش58 درصد آنها مراجعه نمودند. در ضمن آزمون آماری کای دو ارتباط معنی داری را بین مراجعه بعد از آموزش در دو گروه کنترل ومورد نشان داد (00/0= p)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله می توان با برنامه ریزی صحیح آموزشی در سطح وسیع، مشکلات پستان را به موقع تشخیص داده و از پیشرفت بیماری جلوگیری نمود. همچنین با افزایش آگاهی زنان و ارتقاء رفتارهای بهداشتی آنها در جامعه گامی مثبت برداشته ودر نتیجه در اجرای مستمر و منظم برنامه غربالگری سرطان پستان نیز موفق گردید.
    کلیدواژگان: آموزش، سرطان پستان، معاینات کلینیکی پستان
  • مهرناز مشعوفی، آسیه موحدپور، سهیلا رفاهی، ایرج فیضی، زهرا تذکری صفحه 31
    مقدمه و هدف
    ثبت یک جنبه حیاتی از کار پرستار و یکی از مهمترین وظایف اوست. ثبت پرستارباید کامل، دقیق، به موقع و حقیقی باشد. از آنجا که هر گونه نقص و نارسائی در ثبت می تواند منجر به پیامدهای منفی وحتی عدم درمان گردد. این مطالعه با هدف بررسی نحوه ثبت اطلاعات توسط کادر پرستاری در پرونده های بیماران بستری انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی بود که روی150 پرونده بیماران بستری در مراکز آموزشی درمانی علوی، فاطمی وبوعلی اردبیل انجام شد. ابزار گرد آوری اطلاعات چک لیستی بود که با توجه به اهداف پژوهش طراحی شد. داده ها بعد از جمع آوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته درقالب جداول آماری توصیفی ارائه شدند.
    یافته ها
    درپرونده های مورد مطالعه، برگ نمودار علائم حیاتی 100% موارد وجود نداشت. از 8 برگ که می بایست توسط پرستار تکمیل گردد، 7 برگ آن استاندارد بود و تنها در3% پرونده ها برگ جذب و دفع مایعات استاندارد نبود. متوسط ثبت پرستار در برگ پذیرش و خلاصه ترخیص2/26%، در برگ مراقبتهای قبل از عمل به ترتیب برای پرستار بخش 47% و پرستار اتاق عمل 9%، در برگ گزارش عمل جراحی70%، در برگ مراقبت بعد از عمل به ترتیب عناصر اطلاعاتی ورود به اتاق ریکاوری16% و عناصر اطلاعاتی خروج از اتاق ریکاوری 62%، در برگ گزارش پرستار3/96% و در برگ کنترل علائم حیاتی4/83% بوده است. متوسط ثبت کلی پرستاری 2/51% بود.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های حاضر حدود نیمی از داده ها توسط پرستاران ثبت شده بود. به نظر می رسد عدم آگاهی از داده هاییکه باید توسط پرستار در پرونده ها ثبت گردد، بی توجهی نسبت به اهمیت ثبت، ضعف مدیریت پرستاری ومدارک پزشکی، وجود نقص وابهام د رطراحی فرمها می تواند از عوامل تاثیر گذار در ایجاد این وضعیت باشند.
    کلیدواژگان: ثبت، عناصر اطلاعاتی، پرستار، پرونده بیمار
  • زینت سادات موسویانی صفحه 39
    مقدمه و هدف
    آلودگی به انگلهای روده ای یکی از مشکلات مهم بهداشتی و اجتماعی اغلب کشورهای جهان بخصوص کشورهای در حال توسعه است. هدف این پژوهش بررسی میزان آلودگی اکسیور و ژیاردیا در کودکان 6 – 1 سال مهدکودک ها و مراکز بهزیستی شهر تهران در سال 1383 می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است. از 351 کودک نمونه گیری صورت گرفت. روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود که از طریق پرسش از والدین کودکان تکمیل گردید. نمونه گیری در طی سه روز متوالی صورت گرفت و جهت بررسی نمونه ها از روش مستقیم، فرمالین اتر و چسب اسکاچ استفاده گردید. جهت آنالیز اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 2/30 درصد پسرها به اکسیور و 8/34 درصد آنان به ژیاردیا و 22 درصد دختران به اکسیور و 4/36 درصد آنان به ژیاردیا آلوده بودند.
    نتیجه گیری
    اکسیور و ژیاردیا از انگلهای روده ای شایع در کودکان می باشند از آنجایی که مهمترین عامل در انتقال و انتشار این دو انگل عدم رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است لذا آموزش بهداشت جهت ارتقاء سطح آگاهی خانواده ها و مربیان مهدکودک ها و مراکز بهزیستی و درمان افراد آلوده در کاهش میزان آلودگی نقش به سزایی دارد.
    کلیدواژگان: اکسیور، ژیاردیا، کودکان مهدکودک، کودکان بهزیستی
  • مرضیه مهرافزا، سکینه روشن فکر، مونا عودی صفحه 44
    مقدمه و هدف
    مکونیوم در 10تا29% حاملگی ها، همچنین 40% حاملگی های پست ترم اتفاق می افتد.نتایج بررسی ها نشان می دهد که مکونیوم در مایع آمنیوتیک سبب ایجاد عفونت در مادر می شود، همچنین عنوان شده وجود مکونیوم سبب افزایش رشد باکتری ها می شود و سبب مهار اعمال نوتروفیلها در از بین بردن باکتری ها می گردد. هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیرآنتی بیوتیک پروفیلاکسی در کاهش عفونت بعد ازسزارین در زنانیکه مایع آمنیوتیک آغشته به مکونیوم دارند در مقایسه با زنانیکه مایع آمنیوتیک شفاف دارند و تعیین میزان عفونت ایجاد شده در دو گروه می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر مقطعی توصیفی بروش مقایسه ای می باشد.در این بررسی 95 زن با مایع آمنیوتیک آغشته به مکونیو م با 95 زن دیگر که به علت دیگری سزارین شدند، جهت ارزیابی عوارض عفونی بعد از سزارین مورد مطالعه قرار گرفتند. معیارهای خروج از مطالعه حاملگی چند قلویی،عفونت قبل از لیبر یا مصرف آنتی بیوتیک ظرف یک هفته قبل از زایمان،دیابت حاملگی و سابقه ابتلا به دیابت بود.متغیرهای دموگرافیک، وضعیت لیبر وعفونت مادر در دو گروه با آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.مکونیوم بصورت کلینیکی به سه دسته غلیظ،متوسط و رقیق تقسیم شد.آندومتریت و عوارض دیگر بعد از زایمان با استانداردهای در نظر گرفته شده مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در طول مدت بررسی، 190 نفر از افراد معیار ورود به مطالعه را داشتند.خصوصیات دموگرافیک، وضعیت لیبر و زایمان از قبیل مدت زمان پارگی کیسه آب،تعداد دفعات معاینه واژینال، شاخص توده بدنی I،طول مدت عمل جراحی، نوع برش جراحی بین دو گروه مشابه بود.بروز عفونت در گروه مورد بیشتر از گروه کنترل بود.(5/10% در برابر4/6 %).(05/0 P>).مکونیوم غلیظ بیشترین میزان عفونت را نسبت به گروه های دیگر داشت (4/8 % در برابر1/2/%) (05/0 P>).
    نتیجه گیری
    بکارگیری آنتی بیوتیک پروفیلاکسی باعث کاهش میزان عفونت در گروه مکونیومی شده و بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد اما بالا بودن عفونت در گروه مکونیومی از نظر بالینی با اهمیت است.
    کلیدواژگان: مایع آمنیوتیک آغشته به مکونیوم، عفونت، سزارین، آنتی بیوتیک پروفیلاکسی
  • چکیده مقالات به زبان انگلیسی
    صفحات 3-11
|
  • F. Hashemi , Sh. Akbar Shahei Page 5
    Introdaction &
    Objective
    Diarrhea is second common illness in childhood period and one of the main reasons of Morbidity and Mortality among children in the developed countries. Annual incidence of diarrhea is 1. 3-milliard and mortality rate is 3.2 million in children under 5 years old in the world. In Iran one – fourth of mortality in this years related to diarrhea. Family role, especially mothers role in health promotion, prevention of diarrhea and care of ill child is very important. Mothers practice and knowledge are very effective on the health of child.This study was carried out To survey mothers knowledge and practice regarding care of 0-5 years old children with acute diarrhea in outpatient department of Ghods hospital in Qazvin city.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study conducted to evaluate the knowledge and practice of 54 mothers with children under 5 years old, referred to outpatient department of Ghods hospital, for two months of summer in 2005. The measuring instrument was questionnaire that filled out with interviewing. This questionnaire had two section (Demographic Questions and Questions regarding knowledge and practice of mothers). Data were analyzed by using Spss v11/ win software.
    Results
    The findings indicated that majority of mothers had average knowledge (%50) and 74/1% of Mothers had average practice. So, the findings showed that, between knowledge and practice of mothers with literacy level were Significance correlations. (P=0/01 and p= 0/03)But, knowledge and practice of mothers had not any Significance correlation with past education about care of diarrhea, age and work status. So, between knowledge and practice was a significance correlation (p=0/01)
    Conclusion
    According to the results, Majority of mothers in this study had knowledge and practice on average level. It is offered to promote awareness of mothers; the programs must be designed and implanted according to the results, because of dangerous complications especially in younger children.
  • B. Khodakaramy , R. Bakhat Page 11
    Introduction and
    Objectives
    AIDS is the acquired syndrome of immunity damage caused by body immunity damaging virus. By one time infection people will be infected for all of their lives and probably will miss the chance of living because of disease seeking the opportunities and using the weakness of the body immunity system. Since there is no vaccination, medication or serum for treating AIDS and there has been no step further than controlling stage, acknowledgment of people especially teenagers about the ways of infection and going through religious beliefs is the only way to prevent it. for this target there has been a study about the effects of education and knowledge and view of senior students in Tehran high schools.
    Materials and Methods
    The present study is a experimental research and the studied community were all high school girls of Tehran. In order to determine the mass of the sample there was a primary study and the number of samples was determined the way it counted present the studied community. The samples were 3200 high school girls chosen based on interfering random system. The data source were the questionnaires which were completed 15 days before and after the education.
    Results
    Achievements showed that there is a meaningful discrepancy between the level of knowledge before and after the acknowledgment (z=-7/14, p<0.05). The acknowledgment also showed to make meaningful difference in the statistics (z= -3.426, p<0.05). According the results of the study it was brought up that the majority of the students had a medium knowledge about AIDS and the source of this knowledge for majority of the samples (81%) were the public medias.
    Conclusion
    The results of the study generally showed that for most of the students there is a low knowledge of AIDS. And their negative attitude toward the disease implicated the importance of public medias and modification of the attitude of public toward the disease.
  • H.Ranjbar , H. Esmaili Page 16
    Introduction &
    Objectives
    Instruction is one of the most effective factors contributing to learning. As a result instruction methods in use are worthy of some notice and contemporary instructors lay great emphasis on thinking-based methods of education. There is evidence that collaborative learning is more effective than individual learning, whereby, learners could achieve higher levels of thinking and that they could remember the information and details for longer periods of time. Therefore, this research was undergone with the purpose of making a comparitive analysis of the effect of individual learning and collaborative learning on the critical thinking of students.
    Materials and Methods
    This research is a quasiexperimental study, the specimens of which were 38 freshmen of the nursing and midwifery college. To measure the degree of learning of each student, a progress test was administered after teaching a topic to the students and then randomly assigning them into two groups of collaborative learners and individual learners. The analysis of data was done by spss, a software, and by the application of an independent T-test.
    Results
    This study revealed a significant statistical difference between the average marks of these two groups. Further, a noticeable statistical difference was also observed in the higher levels of the cognitive domain of these two groups of learners. However, the difference in average of these two groups in lower levels of cognitive domain was not found to be statistically significant.
    Conclusion
    Based on the results of this research, it can be concluded that there is a significant difference between collaborative learning and individual learning, and that the prior one is much more effective on the level of the critical thinking of students than the latter one.
  • F. Salahshoor , A. Daliry Page 21
    Introduction &
    Objective
    Working in poisonous and polluted area as such as anesthesia is apprehensive. So being aware of legal laws of the profession and having good economical and welfare management is necessary. This study was to determine the anesthesiologists, viewpoints about their absorption duty and the hardness of working conditions.
    Materials and Methods
    ninety nine anesthesists were selected in different working shifts. Data collection tool was a questionnaire.
    Results
    K. Squire test shows that there is no meaning full relation between the hardness of working condition and duty at absorption with level of knowledge، sexuality and record of service. (P>0. 05)
    Conclusion
    According to the results، most anesthetists were worried and discontented about their working conditions. It is suggested that there is a need to have a revision about law
  • Z. Mohebi Nobandegani , A. Mobaraki , J. Malekzadeh , Sh. Najafi Dolatabad Page 26
    Introduction &
    Objective
    Breast cancer is the most common cancer of women & the second cause of mortality resulting from cancer among 40-44 years old women. According to the American cancer Association recommendation one of the effective secondary prevention for breast cancer is CBE. Giving information to the women regarding the chance of suffering from cancer, in such away that, it will not anxious them, will increase their cooperation. Therefore this study was hold in order to determine the effect of education in the importance of clinical breast examination in primary girl's school’s teachers attending to the clinical centers of Yasouj City for examination in two control & case groups, in which they were examined according to the age, marriage condition, educational level, previous family breast cancer, etc. variables.
    Materials and Methods
    This is a semi – experimental study in which there were 200 teachers which were randomly divided in two groups of 100. One pamphlet regarding breast cancer, secondary prevention importance, early diagnosis, screening & CBE attendance was given to the case group. Time & place of examination was also given to both groups. Then number of teachers attending to the centers was determined after two months. Also to collect data, two parts questionaire including questions regarding personal charactristics, attending & unattending causes for CBE was given. Then, data was analysed with the help of S.P.S.S & descriptive statistics.
    Results
    Findings showed that the mean age of samples in control & case groups was 35.52 6.58& 33.11 6.05 respectively. other results showed that, in each control & case group, 9% of samples had breast hygienic problem & 91% had no problem in this respect. Also, 20% of case group samples were attending for CBE before educating them but, after giving education the number of attendance were 58%. Mean while, chisquare statistical test, showed significant relationship between attending after education in two control & case groups (p=0.00). other results has come in article in detail.
    Conclusion
    Giving attention to the produced results, with educational programmes in large level, brcast problems can be diagnosed & disease progress can be prevented. Also, we can take positive step in increasing women’s knowledge & health behaviour in the society, becoming successful in continous performance & regular breast cancer screening programme.
  • M. Mashoufi , A. Movahedpour , Z. Tazakori , S. Refahi , I. Faizi Page 31
    Introduction &
    Objective
    Documentation is one of vital and important aspect of nursing tasks. Nurse's documentation must be complete, accurate and timely. Incomplete documentation can lead to negative outcomes in treatment and lack of treatment. Goal of this study was assessment of documentation of information by nursing staff inpatient's files.
    Materials and Methods
    This research was a descriptive study that was done on 150 inpatient's files in medical educational centers in Ardebil. Instrument of data collection was checklist that designed, for research objectives. Data were analyzed by SPSS program and results showed in statistical descriptive tables.
    Results
    There were not composite graphic charts 100% in the studied files. Seven forms from eight forms that must completed by nurse were standard. Average documentation nursing were in the admission and discharge summary sheet 25%, in the pre – operation care sheet for ward nurse 48% and for operation room nurse 9%. In the operation report sheet 69.3%. In the recovery room record for entrance items and Exit items 16.2% and 62% respectively. In the nurses note sheet rate of records was 96.3%, and in the vital signs control sheet 83.3%. Total average documentation nursing was 51.2%.
    Conclusion
    This study showed that half of data documented by nursing staff. Seems lack of knowledges regard to items that must be documented by nurse in inpatient's files, being careless regard to importance of documentation, insufficiency of nursing and medical records management and defect in designing of forms could be influence factors on this condition.
  • Z. Mosaviani Page 39
    Introduction &
    Objective
    Contamination with enteral parasites is one of the important sanitary and social problems in most developing countries. The aim of this descriptive study was to determine the contamination rate in children between 1 – 6 with oxyure and giardia in kindergartens and welfare centers of Tehran in 2004.
    Materials And Methods
    Purposive sampling method was used to select subjects from centers located in north east, north west, central, southeast and south west parts of the city in proportion with the population. Accordingly, 341 children (175 from kindergartens and 176 from welfare centers) were selected 81 girls and 95 boys as well as 78 girls and 97 boys formed the subjects from the two types of centers respectively. Data collection tools included a questionnaire responded by parents, a centrifuge, and a microscope. Content validity was used to validate the questionnaire and the other tools were calibrated by certified medical engineers. Sample of feces were collected over 3 days. Slide were observed by 3.2 and 10 lenses and feces samples were observed three times by directed method and formalin ether. Test results were documented in the related forms of each child. Data were then analyzed by SPSS software.
    Results
    showed that %30.2 of the boys were afflicted by oxyure and %33.8 of them had Giardia. These Figures were %22 and %36.4 in girls respectively.Discussion and
    Conclusion
    Oxyure and giardia are common in children, which was verified by the findings of this study. Since the most important factor in transmission and dissemination of them is inappropriate personal and social sanitation, health education to increase the level of knowledge in families and trainers of kindorgartens and welfare centers and treatment of infected children to reduce the rate of contamination have an important role.
  • Mehrafza , S. Roushanfekr , M. Oudi Page 44
    Introduction &
    Objective
    Meconium passage occurs in 10-20% of all deliveries and in as many as 40% of post-term pregnancies. Previous studies have shown an association between meconium and maternal infection, Also, in the presence of meconium, enhanced bacterial growth and inhibition of neutrophil bactericidal activities has been reported. This study was to determine the rate of post cesarean infectious morbidity in patients with meconium–stained amniotic fluid compared to controls with a cross-sectional study design.
    Materials and Methods
    We compare 95 pregnant women with meconium-stained amniotic fluid to 95 pregnant women without meconium-stained amniotic fluid for the development infections. Patients underwent cesarean section. Exclusion criteria were multiple pregnancy, infection prior to labor or antibiotic use within the 7 days prior to delivery, gestational diabet and history of diabet. Demographic variables, labor characterizes I, maternal infectious morbidity were analyzed using chi–square test. Meconium was assessed clinically as thin, moderate, or thick. Endometritis and other complications after delivery were diagnosed by standard definitions.
    Results
    During the study period, 190 patients met inclusion criteria and were enrolled. Patient's demographics, labor and delivery characteristics include: duration of ruptured membranes, number of vaginal examinations and body mass index also duration of surgery, type of incision were similar between two groups (P>0.05). The incidence of postpartum infection was also reduced (10.5% versus 6.4% P>0.05). Thick meconium had higher infection rates than clear amniotic fluid (8.4% versus 2.1%, P >0.05).
    Conclusion
    Prophylactic antibiotics reduced rates of post cesarean infections, but the incidence of infection in patients with meconium-stained amniotic fluid was high, although the difference was statistically non significant, it may be clinically important.