فهرست مطالب

کومش - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 33، پاییز 1388)

فصلنامه کومش
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 33، پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/08/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا سعیدی، سیمین پرتوی، حمیدرضا کیانی فر، محبوبه غلامی رباط سنگی، زهرا قربانی صفحه 1
    سابقه و هدف
    یکی از دلایل مهم بستری نوزادان کم وزن و نارس در بخش های مراقیت ویژه، عدم وزن گیری مناسب است. عدم وزن گیری مناسب یکی از دلایل مهم طولانی شدن مدت زمان بستری آن ها و افزایش هزینه ها و مشکلات ناشی از بستری طولانی است. هدف این مطالعه، بررسی اثر ماساژ با روغن تری گلیسرید با زنجیره متوسط Medium chain triglyceride، MCT) (بر افزایش وزن نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان قائم (عج) مشهد بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی می باشد که از تاریخ 6/1/86 لغایت 6/1/87 در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان قائم بر روی 121 نوزاد نارس، با سن کم تر از 28 روز و پایدار از نظر بالینی انجام شد. نمونه ها به شکل تصادفی به سه گروه گروه کنترل، ماساژ تنها و ماساژ با روغن تقسیم شدند و سپس از نظر وزن گیری روزانه با یک دیگر مورد مقایسه قرار گرفتند،
    یافته ها
    سه گروه از نظر توزیع جنسی، میانگین سن حاملگی، قد، وزن و دور سر در بدو تولد و هم چنین نوع زایمان و تغذیه با شیر مادر تفاوت معنی داری نداشتند (05/0p>). میانگین افزایش وزن در گروه ماساژ با روغن در روز هفتم 3/1 ± 105 و در گروه ماساژ تنها 1/0±/52 گرم بود و گروه کنترل 3/1± 54 کاهش وزن داشت. افزایش وزن گروه ماساژ با روغن به طور معنی داری بیشتر از ماساژ تنها بود(002/0=p) و گروه کنترل بود(000/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ماساژ با روغن MCT درنوزادان نارس می تواند سبب تسریع وزن گیری آنها شود.
    کلیدواژگان: رشد، نوزاد نارس، ماساژ با روغن
  • الهه تاج الدین، پریسا فرنیا، محمد کارگر، جمیله نوروزی، مجتبی احمدی، مهدی کاظم پور دیزچی، محمدرضا مسجدی، علی اکبر ولایتی صفحه 7
    سابقه و هدف
    سویه بیجینگ بیش از 4/1 مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در سرتاسر جهان را تشکیل می دهد. این سویه ویژگی های مهمی از جمله داشتن ارتباط با مقاومت چند دارویی دارا می باشد. هدف از این مطالعه شناسایی الگوی ژنتیکی سویه های بیجینگ (Beijing) با استفاده از روش های اسپولیگوتایپینگ، تایپینگvariable number tandem repeat (VNTR)و RFLP-IS6110 می باشد.
    مواد و روش ها
    سویه کشت مثبت 238 مسلول ریوی (سال 1387-1386) با استفاده از روش اسپولیگوتایپینگ تعیین شد. سپس سویه های بیجینگ جدا شده به روش RFLP و VNTR مورد بررسی قرار گرفتند. آنالیز داده های RFLP با استفاده از نرم افزار Gel campair صورت گرفت و داده های اسپولیگوتایپینگ پس از مقایسه با اطلاعات موجود در بانک جهانی اسپولیگوتایپینگ (SPOLDB4) آنالیز شدند. با روش VNTR تنوع آللی 9 لوکوس MPTR-A)، ETR-A، ETR-B، ETR-C، ETR-D، ETR-E، ETR-F، QUB 11b،(QUB3232 در سویه های بیجینگ بررسی شد. با استفاده از آزمون (HGI) Hunter Gaston Index تنوع اللی هر یک از لوکوس ها در سویه های بیجینگ محاسبه گردید.
    یافته ها
    روش اسپولیگوتایپینگ، 8 گونه مایکو باکتریوم توبر کلوزیس(EA12، EA13، T، U، Haarlem CAS 2، CAS 1، Beijing) را شناسایی کرد. با استفاده از روش VNTR typing، لوکوس QUB 3232 به عنوان لوکوس بسیار افتراق دهنده (HGI ≥ 0.6) و لوکوس هایETR-F، ETR-E و QUB 11b به عنوان لوکوس های افتراق دهنده متوسط (HGI ≥ 0.4-0.6) و سایر لوکوس ها به عنوان ضعیف ترین لوکوس افتراق دهنده در سویه های بیجینگ، شناسایی شدند. در روش VNTR typing،10 سویه (77%) و در روش RFLP، 13سویه از 13 سویه بیجینگ (100%) الگوی متفاوت از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری
    تنوع در الگوی ژنتیکی نشان دهنده فعال شدن مجدد (reactivation) در جمعیت مورد بررسی می باشد. به دلیل هزینه بالا و اتلاف وقت در روش RFLP، می توان از روش VNTR typing همراه با اسپولیگوتایپینگ برای مطالعات اپیدمیولوژی مولکولی سل استفاده کرد
    کلیدواژگان: اسپولیگوتایپینگ، VNTR typing، RFLP، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، ژنوتایپ بیجینگ
  • سهند جرفی، کامیار یغماییان، امیر رضا طلایی، غلامرضا موسوی، روشنک رضایی کلانتری، مهدی فرزادکیا صفحه 15
    سابقه و هدف
    روش تاگوچی یک روش تحلیل آزمایش ها است که بر مبنای آن می توان با تعداد معینی آزمایش میزان تاثیر عوامل و سطوح بهینه مطالعات تجربی و آزمایشگاهی را پیش بینی کرد. پروپیلن گلیگول یک ترکیب شیمیایی آلی است که کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف داشته و انتشار آن به محیط زیست اثرات بهداشتی و زیست محیطی مضری در پی دارد. هدف از این مطالعه بهینه سازی فرایند حذف پروپیلن گلیکول در یک راکتور لجن فعال دارای بستر ثابت به کمک روش تحلیل آزمایشات تاگوچی بود.
    مواد و روش ها
    پس از سازگاری میکروارگانیسم های منتقله از یک تصفیه خانه فاضلاب شهری با غلظت های مختلف پروپیلن گلیکول در یک راکتور لجن فعال دارای بستر ثابت، شرایط بهینه راهبری راکتور به لحاظ 4 پارامتر زمان ماند هیدرولیکی، COD ورودی، نوع منبع نیتروژن و حجم بستر ثابت در سه سطح به کمک روش تاگوچی تعیین شد.
    یافته ها
    بازده حذف COD فاضلاب ساختگی دارای ازت و فسفر بر حسب نسبت C:N:P برابر 100:5:1 در راکتور لجن فعال دارای بستر ثابت با زمان ماند هیدرولیکی ثابت 14 ساعت در مرحله سازگارسازی در شش غلظت 500، 700، 900، 1100، 1300 و mg/L 1500 به ترتیب 95، 92، 91، 86، 81 و 77 درصد بود. بهینه سازی فرایند به وسیله روش تاگوچی نشان داد که عوامل مورد نظر جهت بهینه سازی شرایط راهبری راکتور در تجزیه پروپیلن گلیکول شامل زمان ماند هیدرولیکی 6 ساعت، COD ورودی mg/L 1000، کلرور آمونیوم به عنوان منبع نیتروژن و حجم بستر ثابت 30 درصد با میزان اهمیت به ترتیب 96/47، 927/29، 25/13 و 857/8 درصد بوده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که با کمک روش طراحی آزمایشات تاگوچی می توان شرایط بهینه راهبری راکتور لجن فعال بستر ثابت را برای حذف پروپیلن گلیکول پیش بینی نمود.
    کلیدواژگان: پروپیلن گلیکول، لجن فعال دارای بستر ثابت، روش تاگوچی
  • محمد نبوی، راهب قربانی، محمدحسن بمانیان، مرضیه رضایی، مرجان نبوی صفحه 27
    سابقه و هدف
    در کنترل رینیت آلرژیک شناخت محرک های محیطی و آلرژن ها اهمیت بسزایی دارد. کپک هایا قارچ های معلق هوایی در زمره این محرک می باشند که به سبب ماهیتشان قابلیت رشد و تکثیر اعجاب انگیزی در محیط های مرطوب را دارند. در این مطالعه شیوع آلرژی به کپک ها در بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک و برخی عوامل مرتبط با آن مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 300 نفر از بیمارانی که با علائم بالینی رینیت در سال 85 به کلینیک آلرژی سمنان مراجعه و برای آنان تشخیص رینیت آلرژیک گذاشته شد، تحت تست پریک پوستی«Skin prick test» قرار گرفتند. نقاط متورم (Wheal) 3 میلی متر بزرگ تر ازنواحی متراکم ناشی از کنترل منفی و هم چنین برآمدگی های (Flare) 10میلی متر بزرگ تر از برآمدگی های ناشی از کنترل منفی به عنوان تست مثبت اطلاق شد. در این تست حساسیت به کپک های شایع، شامل کلادوسپوریوم، آلترناریا، پنی سیلیوم و آسپرژیلوس مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع آلرژی به کپک های معلق در هوا 7/26% (با فاصله اطمینان 95%: 7/31-7/21%) بوده است. شیوع آلرژی به کلادوسپوریوم 11%، آسپرژیلوس 3/12%، آلترناریا 7/10% و پنی سیلیوم 3/8% بوده است. شیوع آلرژی به کپک ها با جنس، شهری یا روستایی بودن ارتباط معنی دار نداشت (05/0P>). ارتباط بین آلترناریا و سن معنی دار بود (036/0=P)، اما ارتباط بین سن و سایر آلرژن ها معنی دار نبود (05/0P>).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای آلرژی به کپک ها و نقش آن ها در ایجاد عوارض در مبتلایان به رینیت آلرژیک، توصیه می شود ضمن شناسایی، از مواجهه با این آلرژن ها در محیط جلوگیری یا کاهش داده شود. این امر موجب کاهش علائم بیماران شده و هم چنین از پیش رفت بیماری جلوگیری خواهد کرد.
    کلیدواژگان: کپک، رینیت آلرژیک، آلرژن، کلادوسپوریوم، آلترناریا، پنی سیلیوم، آسپرژیلوس
  • وحدت بقر آبادی، مقصود پیری، حیدر صادقی، مجتبی سنکیان صفحه 33
    سابقه و هدف
    چاقی می تواند سبب بیماری های گوناگونی از قبیل آترو اسکلروز و دیابت ایجاد نماید. در این شرایط، معمولا فعالیت سیستم ایمنی بدن نیز تغییر می کند. با توجه به نقش انکار ناپذیر ورزش در سلامت عمومی، هدف این تحقیق بررسی اثرات یک دوره تمرین هوازی بر میزان لپتین، فاکتور نکروز دهنده تومور- آلفا و اینترلوکین -6 مردان چاق و لاغر است.
    مواد و روش ها
    37 نفر مرد غیر ورزشکار داوططلب به دو گروه چاق و لاغر تقسیم شدند. از دو گروه نمونه های خونی جهت تعیین میزان لپتین، فاکتور نکروز دهنده تومور- آلفا و اینترلوکین -6، 48 ساعت قبل از تمرین بی هوازی گرفته شد. سپس هر دو گروه تحت یک برنامه ی ورزشی هوازی (دویدن روی نوارگردان با 65 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب) 30 دقیقه، 3 جلسه در هفته و به مدت 2 ماه قرار گرفتند. 48 ساعت پس از پایان آخرین جلسه ی تمرینی مجددا نمونه های خونی اخذ شد و فاکتورهای فوق مجددا اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تمرین هوازی باعث کاهش معنی دار لپتین در هر دو گروه چاق (000/0 =P) و لاغر (004/0 =P) و کاهش معنی دار در فاکتور نکروز دهنده ی تومور-آلفا (042/0 =P) در گروه لاغر شد ولی اثر معنی داری روی میزان اینترلوکین-6 در هیچ کدام از گروه ها نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که که تمرینات ورزشی سبک و منظم می تواند میزان لپتین را در افراد چاق و لاغر کاهش دهد ولی اثرات آن بر سایتوکاین فاکتور نکروز دهنده ی تومور-آلفا در دو گروه متفاوت است. این تغییرات می تئاند اثرات متفاوتی بر سوخت وساز و فعالیت سیستم ایمنی در افراد چاق و لاغر اثر بگذارد.
    کلیدواژگان: لپتین، فاکتور نکروز دهنده ی تومور، آلفا، اینترلوکین، 6، تمرین هوازی، مردان چاق و لاغر
  • بهینه سازی تجزیه بیولوژیکی نفت خام توسط میکروارگانیسم های خالص سازی شده به روش طراحی آزمایش ها
    امیر رضا طلایی، نعمت الله جعفرزاده، محمدرضا طلایی، مسعود بهشتی صفحه 41
    مقدمه
    حضور ترکیبات نفتی در محیط زیست منجر به مشکلات فراوانی از جمله ایجاد سمیت شدید، جلوگیری از تبادل اکسیژن در محیط های آبی، مرگ و میر موجودات آب زی و... می گردد. در همین راستا مطالعه حاضر به بررسی چگونگی حذف نفت خام شناور بر روی آب به کمک میکروارگانیسم های خاص پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در اولین گام از مطالعه برای جداسازی میکروارگانیسم های تجزیه کننده ترکیبات نفتی از نمونه های خاک و آب آلوده به نفت، از روش کشت خطی استفاده شد. پس از جداسازی میکروارگانیسم ها، فرایند بهینه سازی تجزیه نفت خام توسط آنها با کمک طراحی آزمایش ها و به روش تاگوچی انجام پذیرفت. 5 فاکتور در 3 سطح مختلف برای تعیین شرایط بهینه مورد استفاده قرار گرفت. آزمایش های بهینه سازی دو بار تکرار گردیدند و در نهایت پس از تحلیل آماری شرایط بهینه محاسبه گشت.
    یافته ها
    در این مطالعه 14 نوع میکروارگانیسم از محیط جداسازی و در نهایت خالص سازی شد. در میان این میکروارگانیسم ها که همگی باکتری بودند میکروارگانیسمی که 14-A نامگذاری شد بیشترین میزان تجزیه ترکیبات نفتی (89%) را ایجاد کرد. آزمون تعیین شاخص امولسیون سازی (E24) نشان داد که همه میکروارگانیسم های جدا شده در این مطالعه قادر به تولید بیوسورفکتانت بودند.
    نتیجه گیری
    پس از انجام فرایند بهینه سازی شرایط بهینه رشد باکتری14-A به این صورت تعیین شد: دما 30 درجه سانتیگراد، pH برابر با 7، درصد نفت موجود در محیط برابر با 3 درصد، غلظت نیتروژن 1 گرم بر لیتر و نهایتا زمان ماند 5 روز. در شرایط بهینه میزان راندمان حذف ترکیبات نفتی بیش از 93 درصد افزایش یافت. در این مطالعه نفت خام بصورت شناور و با مدت زمانی کمتر از سایر تحقیقات مشابه تجزیه گشت.
    کلیدواژگان: نفت خام شناور، تجزیه بیولوژیکی، روش تاگوچی، طراحی آزمایش ها
  • محمد فرانوش، علی جعفرپور، راهب قربانی، محبوبه رحمانی، محمد جاذبی، طاهره شعشعانی، نوید دانایی، غلام رضا محمدی صفحه 55
    سابقه و هدف
    فاکتور یازده انعقادی یک گلیگوپروتیین است که در انعقاد خون نقش دارد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط عوامل ترومبوتیک با میزان خون ریزی در بیماران مبتلا به نقص ارثی فاکتور یازده بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی تمامی 24 بیمار مبتلا به کمبود ارثی فاکتور یازده در درمانگاه جامع بیماران هموفیلی تهران صورت گرفت. جهت هر یک از بیماران بعد از مصاحبه و معاینه پرسش نامه تعیین شدت خون ریزی انجمن هموستاز-ترومبوز تکمیل گردید. سپس نمونه خون بیماران جهت اندازه گیری فاکتور دو، پنج، هفت، هشت، نه، ده، یازده، دوازده، سیزده و فیبرینوژن، فاکتوهای ضد انعقادی (پروتئین C، پروتئین S، آنتی ترومبین III، پروترومبین A20210، فاکتورV لیدن، MTHFR و هموسیستین) اخذ و آزمایش های لازم انجام شد.
    یافته ها
    2/54 درصد بیماران مورد بررسی مرد و مابقی زن بودند. میانگین و انحراف معیار سن بیماران به ترتیب 2/27 و 6/13 سال بود. کم ترین سن 3 سال و بالاترین سن 49 سال بود. شدت خون ریزی در 8/45 درصد بیماران خفیف، 2/29 درصد متوسط و مابقی (25 درصد) خون ریزی شدید داشتند. ارتباط فاکتور V با شدت خون ریزی مستقیم و معنی داربود (033/0= P و 491/0= r). سایر فاکتورهای ترومبوتیک و انعقادی با شدت خون ریزی رابطه معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد شدت خون ریزی در بیماران مبتلا به نقص فاکتور یازده انعقادی با سطح فاکتور V ارتباط دارد. در خصوص ارتباط سایر عوامل ترومبوتیک با شدت خون ریزی در این بیماران، نیاز به مطالعات چند مرکزی باتعداد نمونه بیش تر می باشد.
    کلیدواژگان: فاکتور 11، عوامل ترومبوتیک، عوامل انعقادی، شدت خون ریزی
  • بررسی ارزش تشخیصی آسپیراسیون با سوزن باریک در تشخیص سیتولوژیک توده های غدد بزاقی
    منیره حلیمی، حسین بایبوردی، مسعود نادرپور، فرزاد اصلانی صفحه 61
    سابقه و هدف
    آسپیراسیون با سوزن باریک (Fine needle aspiration،FNA)یکی از روش های تشخیصی مهم در بررسی توده های بزاقی است که به علت ساده و مقرون به صرفه بودن مورد توجه است. هدف از این مطالعه مقایسه نتایج FNA توده های غدد بزاقی با نتایج حاصل از بررسی های هیستولوژیک بعد از اکسیزیون می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ارزیابی ارزش تشخیصی، 51 بیمار با شکایت توده غدد بزاقی در طی مدت 30 ماه فروردین 1384 تا مهرماه 1386)) در بخش های گوش، حلق و بینی و پاتولوژی بیمارستان امام خمینی تبریز مورد بررسی قرار گرفتند. در این بیماران ابتدا FNA و سپس بررسی های هیستوپاتولوژیک پس از اکسیزیون صورت گرفت. قدرت تشخیصی و تمایزی FNA در این زمینه با در نظر گرفتن نتایج بررسی هیستوپاتولوژیک به عنوان تشخیص نهایی تعیین گردید.
    یافته ها
    51 بیمار، 30 زن و 21 مرد با سن متوسط 41/16±87/32 (80-17) سال وارد مطالعه شدند. 46 توده در غده پاروتید، 4 توده در غده ساب مندیبولار و 1 توده در غده زیرزبانی قرار داشت. نتایج FNA از نظر خوش خیم یا بدخیم بودن توده در 42 (4/82 درصد) مورد با تشخیص قطعی مطابقت داشت. میزان مطابقت در توده های خوش خیم 4/85 و در توده های بدخیم 60 درصد بود. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی و دقت FNA در تشخیص و تمایز توده های خوش خیم از تومورهای بدخیم غدد بزاقی به ترتیب 4/85، 3، 30/3، 83/33 و 5/74 درصد بود.
    نتیجه گیری
    میزان مطابقت بالایی بین نتایج FNA و تشخیص نهایی هیستوپاتولوژیک در توده های غدد بزاقی وجود دارد. حساسیت این روش در تشخیص و تمایز توده های خوش خیم از بدخیم بالا و ویژگی آن کم است.
    کلیدواژگان: توده های بدخیم، توده های خوش خیم، غدد بزاقی، آسپیراسیون با سوزن باریک، دقت تشخیصی
  • محمد نبوی، یاسین حسین زاده صفحه 67
    آنافیلاکسی یک واکنش حاد و بالقوه کشنده آلرژیک است که در افراد مستعد ژنتیکی و به دنبال مواجهه تماسی، استنشاقی و یا خوراکی ماده آلرژن به وجود می آید. آنافیلاکسی به مواد غذایی در کودکان یکی از دلایل شناخته شده بروز واکنشهای آلرژی است که در بخش های اورژانش بیمارستانها تحت درمان قرار می گیرند. در این میان، گندم به عنوان یک منبع مهم مواد غذایی یکی از شایعترین عوامل بروز آنافیلاکسی در کودکان است. در این گزارش، یک شیرخوار 10 ماهه که از سن شش ماهگی به دنبال مصرف غذای حاوی گندم، دوبار دچار علایم آنافیلاکسی شده است، معرفی می شود. تست پریک پوستی نشان داد که بیمار حساسیت شدید نسبت به غلات و گندم، حساسیت خفیف به بادام زمینی، پیاز خام، ادویه کاری، ماهی، سیب زمینی و شیر خشک بیومیل داشت. سابقه ای از آسم و اگزما در بیمار و بستگان وی وجود ندارد. بیمار درمان دارویی دریافت نکرد و با توجه به فقدان واکسن جهت پیشگیری از بیماری، بیمار فقط تحت رژیم غذایی عاری از غلات و گندم قرار گرفت.
    کلیدواژگان: آنافیلاکسی، گندم، شیرخوار، تست پوستی
  • گزارش یک مورد پیچ خوردگی طحال سرگردان
    حمیدرضا همتی صفحه 71
|
  • R. Saeidi, S. Partovi, H. R. Kianifar, M. Gholami Robatsangi, Z. Ghorbani Page 1
    Introduction
    Inadequate weight gaining is common cause of prolong hospitalization, increased costs and complications in preterm and low birth weight infants. For these reasons, the present study was undertaken to investigate the effect of oil massage on weight gaining in hospitalized preterm infants in NICU of Ghaem hospital.
    Materials And Methods
    This clinical trial was performed in neonatal intensive care unit of Ghaem hospital between April 2007 and April 2008. Sampling was nonrandom and samples were divided randomly to three groups: 1) massage with oil 2) massage without oil and 3) control group. Finally, daily weight gaining was compared between three groups. In this study, 121 preterm neonates (age < 28 days) were selected and randomly divided to three groups: 1) oil massage group 2) massage without oil group 3) control group. In three groups, weight gaining was recorded daily and compared together.
    Results
    There was no significant differences in mean gestational age, height and head circumference (p>0.05) between three groups. The Mean of weight gaining on day seven was respectively 105±1.3g, 52± 0.1g and 54 ± 1.3g in the MCT oil massage group, the group with massage without oil and the control group. These differences were statistically significant only between the MCT oil massage group and massage group (P=0.002) and also between the MCT oil massage group and the control group (p=0.000).
    Conclusion
    In preterm neonates, MCT oil massage can promote weight gaining, probably by transcutaneous absorption.
  • E. Tajeddin, P. Farnia, M. Kargar, J. Noroozi, M. Ahmadi, M. Kazempour, M. R. Masjedi, A. A. Velayati Page 7
    Introduction
    Beijing strains constitute more than 1/4 of Mycobacterium tuberculosis (MT) genotypes. Beijing genotype is considered an important genotype because of its reasonable characteristics such as association with multi-drugs resistance TB. The aim of this study was to identify the genetic pattern of MT Beijing genotype using spoligotyping, variable number tandem repeat (VNTR) typing and RFLP-IS6110 methods. Materials ands
    Methods
    238 MT culture positive specimens (2007-2008) were genotyped by spoligotyping. Thereafter, the isolated Beijing genotype was subjected to VNTR typing and RFLP analysis. The results of Spoligotyping were analyzed using SPOLDB4 database. VNTR typing was used to identify alleles diversity in 9 locus (MPTR-A, ETR-A, ETR-B, ETR-C, ETR-D, ETR-E, ETR-F, QUB11B, QUB3232) of the isolated Beijing strains. The allelic diversity of VNTR was measured using Hunter Gaston Index (HGI).
    Results
    The spoligotyping of MT isolates revealed the following 8 patterns: Haarlem (27.7%), CAS1 (25.2%), EAI3 (21.8%), CAS2 (6.7%), T1 (6.3%), Beijing (5.5%), U (5%), T (0.4), EAI2 (1.2%). By VNTR typing, the QUB3232 locus was identified as the most distinctive (HGI≥0.6); ETR-F, ETR-E and QUB11b loci; as median distinctive loci (HGI≥0.4-0.6) and other loci as the weakest distinctive locus for Beijing families.The Beijing strains demonstrated diverse patterns in RFLP, 13/13(100%) and VNTR 10/13(77%).
    Conclusion
    The ariety of genetic patterns revealed the reactivation in the studied population. As RFLP method is a time consuming and costly effective method, VNTR and spoligotyping method can be used as alternative methods for molecular epidemiology of MT.
  • S. Jorfi, K. Yaghmaeian, A. R. Talaie, Gh. Mousavi, R. Rezaei Kalantary, M. Farzadkia Page 15
    Introduction
    Taguchi method is an experimental design approach based on, we can predicate the effect of factors and optimum levels of operational factors with a minimum number of experiments. Propylene glycol is a synthetic organic which can release to the environment and cause health and environmental effects. The objective of this study was to determine the optimum conditions of propylene glycol removal in a fixed bed activated sludge bioreactor by Taguchi method.
    Materials And Methods
    Following the adaptation of microorganisms, which were obtained from a municipal wastewater treatment plant to different concentrations of propylene glycol in a fixed bed activated sludge reactor, optimum conditions of operational parameters of bioreactor such as hydraulic retention time, influent COD, source of nitrogen and volume of fixed bed of aeration basin with packing were determined in three levels by Taguchi method.
    Results
    COD removal efficiency of synthetic wastewater containing N and P based on C:N:P ratio of 100:5:1 in the fixed bed activated sludge reactor with HRT of 14 h and influent COD of 500, 700, 900, 1100, 1300 and 1500 mg/L was 95%, 92%, 91%, 86%, 81 and 77% respectively. Optimization of the process by Taguchi method showed that HRT of 6 hours, influent COD of 1000 mg/L, fixed bed volume of 30% and NH4Cl as the source of nitrogen with importance priority of 47.96%, 29.927%, 13.25% and 8.857% were determined as optimum conditions of operational parameters of the fixed bed activated sludge rector for propylene glycol biodegradation respectively.
    Conclusion
    Results of this study indicate that by the use of Taguchi method, optimum operational conditions of fixed bed activated sludge reactor for propylene glycol can be predicted
  • M. Nabavi, R. Ghorbani, M. H. Bemanian, M. Rezaie, M. Nabavi Page 27
    Introduction
    Environmental control of allergens and irritants is the essential part of allergy control and management. Molds are among important aeroallergens which can proliferate enormously in both indoor and outdoor environments, especially in poor ventilated humid milieus. The prevalence of mold sensitization and some related factors in allergic rhinitis patients were investigated in the current study.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, 300 patients with the signs and symptoms of allergic rhinitis who referred to Semnan (Iran) allergy clinic during 2006-7 were selected and underwent skin prick test with standard extracts of allergens. "Wheal and Flare” reaction of each of the allergens were compared with negative control and wheals of 3 mm larger than wheal of negative control and flares of 10 mm larger than flare of the negative control were considered as positive and the patient were regarded as sensitized to that allergen.
    Results
    26.7 %(95% Confidence Interval: 21/7-31/7%) of patients demonstrated to have been sensitized to one or more allergenic molds. Aspergillus (12.3%) and Penicillium (8.3%) were shown to be the most and the least commons allergenic molds, respectively. Cladosporium (11%) and Alternaria (10.7%) were among the important allergenic molds. There was no relationship between the prevalence of mold allergy with urban and rural environments, and also patients’ gender. A significant association was only observed between age and Alternaria sensitization (P=0.036), but not found with other molds (P>0.05).
    Conclusion
    Mold sensitization is a relatively common finding among patients with allergic rhinitis. Elimination or reduction of mold exposure in allergic patients is of special consideration and measures to reduce environmental factors which facilitate mold growth and proliferation is very important.
  • V. Boghrabadi, M. Piri, H. Sadeghi, M. Sankian Page 33
    Introduction
    Obesity results in some diseases such as of atherosclerosis diabetic and therefore influence on the immune system, greatly. Given the undeniable role of sport in general health, the aim of this present study was to assay the effects of regular exercise on serum levels of immunoregulators factors (leptin, tumor necrosis factor- α (TNF- α) and interleukin-6) in obese and lean men.
    Material And Methods
    37 male subjects divided two groups of obese and lean with body composition analyzer. Blood samples were taken 48 h before starting the aerobic training program. Then, both groups performed the aerobic training program included running with 65-85% of individual maximum heart rate on treadmill for 3 sessions per week, 30 minutes per session and 2 consecutive months. Then another blood sample was taken following the training period. Serum levels of leptin, TNF- α and interleukin-6 of all subjects before and after the training period were measured using standard biochemical methods from all the subjects and all the parameters were measured in both groups again.
    Results
    Our results showed that the aerobic training resulted in a significant decrease in leptin levels in obese (p=0.000) and non obese (p=0.004) peoples and also a significant decrease in TNF- α (p=0.042) in lean people. However, the aerobic training had no significant influence in the levels of interleukin-6 in both groups.
    Conclusion
    The results showed that regular and light aerobic exercises could decrase leptin levels in both obese and lean men, but have differential effects on levels of TNF- α in both groups. These effects may influence functions of immune system and metabolism in obese and lean men in a different way
  • Optimization of floating crude oil biodegradation by isolated microorganisms via experimental design method
    A. R. Talaie, N. A. Jafaarzahe, M. R. Talaie, M. Beheshti Page 41
    Introduction
    Releasing crude oil in environment tends to some problems such as toxic effects، preventing oxygen exchange with aquatic environment، killing lived creatures in water and etc. Due to these problems، the biodegradation of floating crude oil by isolated microorganisms from environment contaminated by crude oil was studied.
    Material And Methods
    in the first step of this study، by liner culture، microorganisms isolated from soil and waste water contaminated by oil. After isolation of microorganisms، the optimization of biodegradation process was performed by using Tagochi method. The tests were performed twice. Five factors in three various levels used in this optimization. These experiments perform duplicate and finally process by tagochi method for determination of optimum condition.
    Results And Discussion
    In this study 14 strains of microorganisms were isolated and purified form environment. All microorganisms were identified as bacteria. Among of those، the microorganism called A-14 had the best removal percentage of floating crude oil (about 89%). The emulsification test (E24) indicated that all isolated microorganisms in this study could produce biosurfactant. The optimum condition was obtained for pH equal 7، the volume percentage of crude oil in water equal 3، nitrogen concentration equal 1 mg/l and hydraulic retention time (HRT) equal 5 days. In the optimum condition the removal percent of crude oil was 93%. In this study crude oil with higher concentration was degraded in the time less than other similar previous researches
  • M. Faranoush, A. Jafarpoor, R. Ghorbani, M. Rahmani, M. Jazebi, T. Shashaani, N. Danaie, Gh. R. Mohamadi Page 55
    Introduction
    Factor XI is a glycoprotein that important role in blood coagulation. The aim of this study is determine correlation of thrombotic factor and bleeding severity with factor XI deficiency.
    Materials And Methods
    24 patients with factor XI deficiency were included in this study. Following physical examination and interview, a questionnaire was filled for all the patients. A blood sample was collected for measurement of coagulation factors (II, V, VII, and VIII, IX, X, XI, XII, and XIII), fibrinogen, protein C, protein S, antithrombin III, PG20210A, factor V Leiden, MTHFR gene and Homocystein.
    Results
    54.2% and 45.8% of patients were male and female, respectively. Mean (±SD) age of patients was 27.2±13.6 (3-49) years. 45.8%, 29.2%, 25% of the patients showed mild, moderate and severe bleeding, respectively. Although, a significant positive correlation was observed between factor V and bleeding severity (P=0.033, r =0.491), there was no correlation between bleeding severity and other thrombotic factors.
    Conclusion
    The findings showed that a positive correlation between factor XI deficiency and factor V. We need more studies as multicenter studies to detecting the relation of other thrombotic factors with bleeding severity in patients with factor XI deficiency
  • Value of fine needle aspiration in cytological diagnosis of salivary gland masses
    M. Halimi, H. Baybordi, M. Naderpour, F. Aslani Page 61
    Introduction
    Fine needle aspiration (FNA) is one of important diagnostic procedures in evaluation of masses of salivary glands which is noteworthy due to its simplicity and cost-effectiveness. This study aimed at comparing the results of FNA in masses of salivary glands with results of post-excisional histological examinations.
    Materials And Methods
    In an analytic-descriptive setting، 51 patients with masses of salivary glands were recruited during a 30-months period (April 2005- September 2007) in ear، nose and throat and pathology wards of Tabriz Imam Khomeini Hospital (Iran). Firstly، all the patients evaluated with FNA and then، post-excisional histopathological studies were carried out، considering as the final diagnosis.
    Results
    Fifty one patients، 30 females and 21 males with the mean age of 32. 87±16. 41 (17-80) years were enrolled. Forty six masses located in parotid gland، 4 masses in submandibular gland and a mass in sublingual gland. Results of FNA were consistent with definite diagnosis in 42 (82. 4%) cases. This consistency was 85. 2% and 60% for benign and malignant masses، respectively. Sensitivity، specificity، positive predictive value، negative predictive value and accuracy of FNA for diagnosis and discrimination of benign masses from malignant ones were 85. 4، 30، 83. 3، 33. 3 and 74. 5 percent، respectively.
    Conclusion
    There is a high consistency between the results of FNA and final histopathological diagnosis in masses of salivary glands. Sensitivity of this procedure is high for diagnosis and discrimination of benign masses from malignant ones and the related specificity is low.
  • M. Nabavi, Y. Hoseeinzadeh Page 67
    Anaphylaxis is an acute life-threatening allergic reaction, which occurs in genetically susceptible individuals following exposure to allergens via contact, inhalational, and/or oral routes. Food anaphylaxis is now the leading known cause of anaphylactic reactions treated in emergency departments, and wheat is one of the most common causes of anaphylaxis. Here, we reported a case of anaphylaxis to wheat in an infant (10 months old). The infant experienced two episodes of anaphylaxis following ingestion of food containing wheat at ages of 6 and 7 months and referred to us for further diagnostic procedures. Skin prick tests were severely positive for wheat and mildly positive for peanut, onion, curry, fish, potato and formula. There was no history of asthma and eczema in patients and her relatives. No drug was administered and because of lack of vaccine for prophylaxy of disease, strict abstinence of wheat consumption was advised.
  • Acute torsion of wandering spleen: report of one case
    H. R. Hemmati Page 71
    Wandering spleen is a rare disorder in which the spleen is not located in the left upper quadrant but is found lower in the abdomen or in the pelvic region. Wandering spleen is usually demonstrated as asymptomatic abdominal mass, intermittent abdominal pain or acute abdomen. Here, we reported one case of acute torsion of wandering spleen. A 20 years old virgin woman with acute hypogastric, right and left lower abdominal pain, nausea and vomiting was referred to Amir Al Momenin hospital in Semnan (Iran). Physical examination revealed a generalized tenderness with preference in right lower abdomen, rebound tenderness and guarding. With diagnosis of acute abdomen, laparatomy was performed that it confirmed the presence of a pelvic spleen twisted several rounds on its long vascular pedicle, with congestion, partial infarction, and gangrene. Then, splenectomy was carried out for the patient. Clinical presentation of wandering spleen is varied and the diagnosis is often elusive. Complications of wandering spleen include infarction, gangrene, splenic abscess, variceal hemorrhage and pancreating necrosis. The usual treatment is fixation of the spleen (spleopexy) except in cases of complications where splenectomy is preferred.