فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1388)

نشریه راهبرد توسعه
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1388)

  • 326 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/10/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • میزگرد علمی
  • مقالات
  • علی اکبر امین بیدختی، ماشاءالله نظری صفحه 55
    سرمایه اجتماعی با زمینه مساعدی که از وجود مباحث اجتماعی در حوزه سازمان و مدیریت داشته، در مطالعات سازمانی وارد شده است. در حال حاضر دیدگاه نسبتا جدیدی در تئوری سازمان از سوی صاحب-نظران مطرح بوده و آن ها اعتقاد دارند که یک سازمان یک گروه اجتماعی است که مشخصه آن سرعت و کارایی در ایجاد و انتقال دانش است. آن ها اساسا بحث می کنند که سازمان ها دارای قابلیت های خاصی برای خلق و تسهیم دانش اند که برای آن ها در مقایسه با سازمان های دیگر مزیت مشخصی ایجاد می کند. سرمایه اجتماعی یکی از قابلیت ها و دارایی های مهم سازمانی است که قادر است سازمان ها را در خلق و تسهیم دانش مدد رساند. با توجه به نقش مؤلفه های سرمایه اجتماعی در خلق و تسهیم دانش، این مقاله در صدد است تا با ارائه مدلی مشخص نماید که با تقویت مؤلفه های سرمایه اجتماعی در سازمان، می-توان آن را به یک سازمان دانش محور تبدیل و آن را به سازمان یادگیرنده نزدیک کرد و از این طریق مؤلفه های سرمایه اجتماعی سازمانی را نهادینه و عملکردهای اقتصادی را بهبود بخشید. با تحقق این مهم با توجه به ارتباط دو طرفه بین سرمایه اجتماعی و بهبود عملکرد اقتصادی، مؤلفه های سرمایه اجتماعی تاثیر پذیرفته و باعث توسعه آن ها خواهد شد. با انجام این امر مجددا چرخه ارتباط مؤلفه های این تحقیق بطور مستمر ادامه می یابد و این نوع سازمان ها می توانند یک مزیت رقابتی پایدار نسبت به دیگر سازمان ها برای خود به وجود آورند.
    کلیدواژگان: اعتماد، اخلاقیات، مشارکت، سازمان دانش محور، سازمان یادگیرنده، اقتصاد مبتنی بر دانش، فناوری اطلاعات
  • رضا سیمبر، محمد گل افروز صفحه 76
    شناسایی و تبیین فرصت های ژئوپلتیک انرژی (نفت و گاز) به عنوان بخشی از استراتژی بلندمدت کشورهای مصرف کننده از یک سو و شناسایی قابلیت های ژئوپلتیکی ایران و روسیه به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز از سوی دیگر، بر سیاستگذاری ها و برنامه های راهبردی تعداد زیادی از کشورها در بازار انرژی جهانی به ویژه در آسیا و نیز منطقه آسیای مرکزی و قفقاز تاثیر دارد. در این صورت شایسته است که امکان دستیابی و شیوه های بهره برداری از فرصت ها در جهت نقش آفرینی مشترک ایران و روسیه در عرصه ژئوپلتیک انرژی در منطقه را مورد ملاحظه قرار دارد. این مقاله ضمن توضیح جایگاه انرژی ایران و روسیه، فرصت های مشترک آنها را در سطح منطقه و جهان تشریح می کند. همچنین بررسی امکان نقش آفرینی مشترک آنها در سازمان های بین المللی مانند اوپک و یا اوپک گازی با توجه به شرایط فعلی مورد توجه می باشد. بدین ترتیب این سؤال مطرح خواهد بود که توانایی بازیگری مشترک ایران و روسیه در عرصه ژئوپلتیک انرژی جهانی چه تاثیری بر منابع ملی آنها خواهد داشت؟
    برای این منظور محیط تحقیق در چارچوب تعاملات ژئوپلتیکی، فرصت های مشترک ایران و روسیه بررسی می شود و نیز در حوزه های مختلف ژئوپلتیک جهت ایجاد شکاف بین بازیگران رقیب در سطوح مختلف، موضوع مورد مطالعه قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: ژئوپلتیک انرژی، فرصت های مشترک، ایران و روسیه، سطوح جهانی و منطقه ای
  • محمدرحیم عیوضی، محمد جواد هراتی صفحه 104
    توسعه می تواند تاثیرات مختلفی بر هویت به عنوان یکی از مهمترین مسائل اجتماعی داشته باشد که لازم است در فرآیند توسعه مورد توجه قرار گیرد. هرچند برخی از نظریات بر تاثیر توسعه یافتگی بر انسجام هویتی و تاثیرات مثبت آن تاکید دارند، اما برخی مدل های توسعه می تواند اثرات منفی بر هویت فرهنگی داشته باشد. سؤال اصلی مقاله در رابطه با تاثیر منفی توسعه بر هویت می باشد و اینکه توسعه با الگوهایی خاص چه تاثیری بر هویت داشته و علت این امر را در چه موضوعی می توان جستجو کرد؟ نگارنده با در نظر گرفتن الگوهای توسعه درونزا و برونزا و همچنین هویتی که توسعه برونزا با خود دارد، استدلال خواهد کرد که توسعه با الگوی برونزا، به دلیل ناهمگونی ارزش ها و فرهنگ آن با هویت فرهنگ کشورهای واردکننده الگو توسعه، چالش های هویتی را در فرآیند توسعه ایجاد خواهد نمود و این چالش ها ممکن است به بستری برای تبدیل شدن به بحران هویت تبدیل شوند. مقصود ما از توسعه، در یک شکل کلی توسعه اقتصادی است که به عنوان غایت دیگر انواع توسعه مطرح است. مقاله حاضر ضمن بررسی موارد ذکر شده، به دنبال بررسی علل حل نشدن چالش های هویتی در فرآیند توسعه در کشورهای درحال توسعه است.
    کلیدواژگان: توسعه برونزا، هویت، بحران هویت
  • جعفر ترک زاده صفحه 131
    از رویکردی نظام گرا، توسعه و تحقق مدیریت اسلامی- به عنوان یک سیستم رفتاری- در سطوح کلان تا خرد، مستلزم سیستمی متشکل از سه بعد مفهومی، ساختاری و عملکردی است. این ابعاد می تواند در متن یک رویکرد راهبردی و با یک رهبری مناسب، به مثابه الگوی سیستمی توسعه سیستم های رفتاری، مبنای اقدام برای توسعه مدیریت اسلامی، مدیریت آن و نیز ارزیابی وضعیت آن قرار گیرد. در این مقاله، نخست الگوی مذکور به طور موجز تشریح شده است؛ سپس هشت چالش اساسی فراروی توسعه و استقرار مدیریت اسلامی در سطوح مختلف(ملی و سازمانی) بر آن اساس احصاء گردیده و مختصرا توضیح داده شده است. نهایتا به برخی راه حل های مفید و عمل پذیر در شرایط کنونی برای غلبه نسبی بر چالش های مذکور اشاره شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت اسلامی، سیستم رفتاری، چالش ها، راهکارها، الگوی سیستمی
  • محسن رنانی، حسن دلیری صفحه 147
    سرمایه اجتماعی یکی از مفاهیم مهمی است که در سال های اخیر به تحلیل های اقتصادی وارد شده است. اما همواره بین اقتصاددانان، در مورد این سؤال که «آیا سرمایه اجتماعی، شرایط یک سرمایه مجزا از دید اقتصادی را دارا می باشد؟»، اختلاف نظر وجود داشته است. بسیاری از آنان اعتقاد داشتند که واژه سرمایه در سرمایه اجتماعی نشان دهنده یک استعاره است و بیان کننده سرمایه از دید اقتصادی نیست. بنابر اهمیت این موضوع در اقتصاد امروز، در این مقاله به بررسی جنبه های مختلف این مساله پرداخته و نشان خواهیم داد که تا چه اندازه سرمایه اجتماعی شرایط سرمایه از دید اقتصادی را دارا است.
    نتایج این تحقیق حاکی از این واقعیت است که سرمایه اجتماعی شاید بعضی از جنبه های سرمایه از دید اقتصاد را دارا نباشد، ولی بسیاری از آن شرایط را دارا بوده و در شدت و ضعف با سایر سرمایه ها تفاوت دارد. بدین ترتیب این پژوهش نشان می دهد که سرمایه اجتماعی می تواند به عنوان یکی از سرمایه های تاثیرگذار در تحلیل های اقتصادی وارد شود.
    کلیدواژگان: سرمایه فیزیکی، سرمایه اقتصادی، سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی
  • پرویز سعیدی صفحه 171
    سازمان ها درحال وارد شدن به اقتصاد مبتنی بر دانش هستند. اقتصادی که در آن دانش به عنوان مهمترین مزیت رقابتی سازمان ها شناخته شده است. این موضوع باعث به وجود آمدن حوزه مطالعاتی و تحقیقاتی جدیدی در مدیریت شده است. در این راستا مدیریت نوین روستایی با استفاده از اقتصاد مبتنی بر دانش می تواند تاثیر بسیار مهمی در موفقیت و بقای سازمان های زیر مجموعه بگذارد و باعث خلق ارزش اقتصاد روستایی شده و موجبات افزایش اشتغال در روستاها را فراهم آورد.
    کارآفرینی بعنوان یک پدیده نوین در اقتصاد، نقش مؤثری را در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها دارد. اگر در صدد برخورداری از اقتصادی پویا و موفق هستیم، می توانیم ساز و کار لازم را با توجه به مزیت های نسبی و محدودیت های محیطی فراهم آورده تا شرایط شکوفایی هر چه بیشتر کارآفرینان، بعنوان نیروی محرکه اقتصاد، متبلور گردد. در این راستا اهمیت توسعه روستایی و نقش حیاتی آن در پیشبرد کشورها و بویژه کشورهای درحال رشد، بر هیچ کس پوشیده نیست. بنابراین مدیریت نوین روستایی از جایگاه ویژه ای در این خصوص برخوردار است و این مقاله تلاش دارد این موضوع را توصیف نماید.
    کلیدواژگان: مدیریت نوین روستایی، کارآفرینی، ایجاد اشتغال روستاها، رشد اقتصادی
  • سیداسکندر صیدایی، مهندس محمدعلی احمدی شاپورآبادی، حسین معین آبادی صفحه 188
    نوشتار حاضر، با هدف کلی بررسی سرمایه اجتماعی در ایران و ارتباط آن با مؤلفه های توسعه، بالاخص توسعه اجتماعی به شیوه اسنادی و با استفاده از روش تحلیل ثانویه تدوین شده است. شناخت این ارتباط از طریق به تصویر کشیدن نابسامانی های اجتماعی و توزیع نابرابر منابع، امکانات و نیز پیوند این مؤلفه ها با سرمایه اجتماعی امکان پذیر گردیده است. بررسی متون پژوهشی و تحقیقات نظری و تجربی صورت گرفته همسو با یافته های این مطالعه، برخی از مؤلفه های سرمایه اجتماعی در کشور را در سطح نازلی ارزیابی می کند. همچنین یافته های مقاله پیش رو نشانگر این است که روند برخی از نابسامانی ها و آسیب های اجتماعی در طی سال های اخیر افزایش یافته است. به نظر می رسد که افزایش این نابسامانی ها رابطه ای تنگاتنگ با عدم تعادل و نابرابری فضایی حاصل از توزیع نابرابر منابع و امکانات در سطح کشور دارد. گسترش فقر و نابرابری ها در جامعه ناشی از توزیع ناعادلانه، بر اساس سلسله ای از روابط علت و معلولی، زمینه بروز مسائل و نابسامانی ها وآسیب های اجتماعی را فراهم می نماید. مشکلات ناشی از چنین بحران هایی که روند سقوط سرمایه اجتماعی را نشان می دهد، خود سبب کندی حرکت در مسیر توسعه و بالاخص توسعه اجتماعی کشور می گردد. در تلفیق و جمع بندی می توان این فرض را نمود که بین سرمایه اجتماعی و فرایند توسعه در مرحله ای که عدم تعادل ها، نابرابری ها، نابسامانی ها و تبعیض ها وجود دارد، چگونگی توسعه و برنامه های آن در توزیع مفید منابع در ایجاد و تقویت سرمایه اجتماعی نقش دارد. سپس بعد از آنکه با عناصری مانند آگاهی، توانمندسازی، اعتماد و مشارکت، سرمایه اجتماعی شکل گرفت؛ این سرمایه می تواند به عنوان یک متغیر مهم در برنامه های توسعه ای وارد عمل شود و به کارآمدی برنامه ها و همراهی و همکاری آحاد مردم منجر گردد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، آسیب های اجتماعی، نابرابری ها، اعتماد اجتماعی، توسعه اجتماعی
  • کرم الله دانش فرد، محمد ذاکری صفحه 226
    در شرایط کنونی که به اذعان بسیاری از کارشناسان حوزه کسب و کار، پیچیدگی پارادایم حاکم بر این حوزه است و تنوع و ناپایداری مؤلفه های اصلی این پارادایم است، سازمان ها برای غلبه بر چالش های این فضا و بقا و موفقیت در محیط های رقابتی نیازمند ابزارهایی هستند که مدیریت دانش یکی از مهم ترین آنها است.
    شرکت های مهندسین مشاور از آن رو که قطب علمی حوزه عمرانی کشور محسوب شده و خدمات آنها بر پایه دانش کارکنانشان ارائه می گردد، اصلی ترین سرمایه در اختیارشان، سرمایه دانشی کارکنان دانشگر بوده و لذا مدیریت اثربخش و بهره گیری صحیح از این سرمایه، عامل اصلی موفقیت این شرکت ها در فضای رقابتی پروژه های عمرانی خواهد بود.
    این پژوهش که در دسته تحقیقات همبستگی قرار می گیرد، در پی آن است که به بررسی نحوه اثرگذاری مدیریت دانش بر تقویت توان رقابتی شرکت های مهندسین مشاور بپردازد. برای این منظور پس از بررسی مطالعات پیشین و مبانی نظری موضوع، مدل مفهومی تحقیق با در نظر گرفتن پنج مؤلفه برای مدیریت دانش و چهار مؤلفه برای توان رقابتی توسعه داده شد. برای جمع آوری داده ها، دو پرسشنامه به ترتیب با 24 سؤال برای اندازه گیری متغیر مدیریت دانش و 29 سؤال برای سنجش متغیر توان رقابتی طراحی شده و در اختیار نمونه ای با حجم 42 شرکت قرار گرفت.
    تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار و ضریب همبستگی دی سامرز نشان داد که بین متغیر مستقل(مدیریت دانش) و متغیر وابسته و مؤلفه های آن(توان رقابتی، نظام مدیریت منابع انسانی، مدیریت نوآوری تکنولوژیک، مشتری مداری بازارمحور و عملکرد سازمانی) رابطه همبستگی وجود دارد؛ ضمن آنکه چگونگی این اثرگذاری نیز در قسمت پایانی مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تواتن رقابتی، شرکت های مهندسین مشاور، نظام مدیریت منابع انسانی، مدیریت نوآوری تکنولوژیک، مشتری مداری بازار محور، عملکرد سازمانی
  • صغری آقاپورفرد صفحه 251
    یکی از حوزه های فعالیت های بشر در جهت توسعه، حوزه فناوری اطلاعات می باشد. هدف فعالیت ها در این حوزه کشف حقایق و شناخت قانون مندی ها و روابط حاکم بر پدیده هاست. انسان با تفکر در مورد واقعیت های موجود که به صورت اطلاعات در اختیار دارد و بررسی و پردازش آنها، حقایق جدید را کشف و برپایه آن تجربه می کند، با بررسی نتایج تجربه و تعمیق شناخت، مدلی اجرائی را طراحی و به اجرا در می آورد.
    در این مقاله ابتدا با توجه به مفهوم توسعه، به تعریفی از فناوری اطلاعات و سیاست فناوری برای توسعه پرداخته خواهد شد. سپس رویکردها، تعاریف و نکات مختلف راجع به سواد فناوری و لزوم و روش افزایش سواد فناوری جامعه و نقش فناوری اطلاعات در ابعاد مختلف توسعه و جهانی شدن را بررسی خواهیم کرد. در بخش دیگری نیز به نقش توسعه در ارتباطات، استراتژی ها، سیاست های فناوری اطلاعات و ارتباطات در بعد فراملی اشاره خواهیم داشت.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، سواد فناوری، ارتباطات، توسعه، پیشرفت
  • مقاله وارده
  • امیر علیزاده صفحه 273
    بررسی سیاست خارجی، یکی از مهمترین مباحث در رشته روابط بین الملل است. در راستای دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله در حوزه سیاست خارجی، جمهوری اسلامی ایران می تواند از امکانات و پتانسیل های موجود در منطقه و با تکیه بر سناریوهای محتمل، راهبردهای مناسب را انتخاب کند و براساس آن، تحولات آینده را مدیریت نماید. جمهوری اسلامی ایران با تجزیه و تحلیل موقعیت فرهنگی، اقتصادی، جغرافیایی و سیاسی خود و سایر رقبای منطقه ای و بررسی سایر ابعاد موجود و تاثیرگذار در سیاست و عملکرد کشورهای منطقه مورد نظر چشم انداز و در پیش گرفتن راهبردهای مشخص و کارآمد و با رویکرد فعالانه در سیاست خارجی خود می تواند زمینه لازم را جهت نیل به قدرت برتر منطقه مورد نظر ایجاد نماید.
    در تقسیم بندی قدرت های منطقه ای، قدرت های مفروض منطقه مورد نظر چشم انداز بیست ساله شامل 6 کشور ایران، ترکیه، عربستان، پاکستان، مصر و رژیم صهیونیستی اسرائیل می باشد.
    سؤال اصلی این مقاله این است که الزامات جمهوری اسلامی ایران برای تحقق هدف مندرج در سند چشم انداز بیست ساله در حوزه سیاست خارجی و تبدیل به قدرت برتر منطقه ای چیست؟
    کلیدواژگان: سیاست خارجی، سند چشم انداز بیست ساله، قدرت برتر منطقه ای، ایران، استراتژی
|
  • Aliakbar Aminbeidokhti, Mashaallah Nazari Page 55
    This paper presents a theoretical model for internalization of social capital dimensions for improving economic performance. Today a relatively new perspective has emerged in organizational theory by experts that an organization is a social group whose characteristic is efficiency and speed in knowledge transfer. They argue that organizations have extraordinary ability for knowledge creation and knowledge sharing which can create competitive advantage for them with regard to the role of social capital dimensions in the creation and sharing knowledge. This paper strives to present a model which shows if social capital dimensions improve, an organization will move toward knowledge oriented organization and will change into learning society which in turn internalizes social capital dimensions and as a result economic performance will improve. By doing this, this cycle will repeat and organization can gain a competitive advantage relative to other organizations.
  • Dr. Reza Simbar, Mohammad Gol Afrooz Page 76
    Recognition and indication of opportunities in geopolitics of energy sphere (oil & gas) as a long term strategy of the consumer countries and from the other hand recognition of Iran and Russian capabilities as the biggest producers of oil and gas, have great influence on policy making and strategic plans of many countries in energy markets specially in central Asia and Caucasus. Because of that it is necessary to study the possibility of accessing and way of exploiting of opportunities in order to playing common role on behalf of Iran and Russia in geopolitics of energy in the region. Explaining the Iran and Russian position in energy sphere, this article is to study their common opportunities in the world and the region. On the other hand the possibilities of their common role in international organizations like OPEC, or the Gas Exporting Countries Forum (GECF) with regard to the current situation has been discussed. The authors trying to answer this question: "What kinds of influences have the capabilities of the two countries to play common role in geopolitics of energy of the region on the national interest of them?" To answer this question the geopolitical interactions of the two countries and the common opportunities of them and the other geopolitical spheres of other rival players has been studied.
  • Dr. Mohammad Rahim Eyvazi, Mohammad Javad Harati Page 104
    Development can impress differently on identity as one of the main social problems, so we should consider this factor in development process. Although some theories emphasizes on the positive role of development on solidarity of identity, some others can influence negatively on cultural identity. The main question of this article is about negative impact of development on identity and discusses the impacts and causes of development on identity. Considering the models of endogenous and exogenous development and also the identity of exogenous development, the author argues that the models of exogenous development because of its heterogeneous values and cultures with cultural identity of importer country create identity challenges in development process and at last these challenges may engender identity crisis. The author means from development the economic one which is the purpose of other types of development. This article at last studies the reasons of not solving of identity challenges in development process of developing countries.
  • Dr. Jafar Torkzadeh Page 131
    From a systemic perspective development of Islamic management as a behavioral system, in macro and micro levels requires to a three systemic dimensions of conceptual, structural and functional. These dimensions can exercise as a systemic development model of behavioral systems and create a basis for development of Islamic management, its management and assessment in the context of strategic approach with the proper leader. Explaining briefly the aforementioned model this article addressing the eight basic challenges of development and establishing Islamic management in different national and organizational levels. Then the main useful methods to solve these problems in current situation have been mentioned.
  • Dr. Mohsen Renani, Hassan Daliri Page 147
    Social capital is one of the important concepts which added to economic analysis. But there is always controversial topic between economists about this question:" Does the social capital have elements of distinct capital economically?" most of them believe that the term "capital" in social capital is a metaphor and is not economically capital. This article studies the importance of this matter in today's economics and explains the different aspects of social capital from the perspective of economics. The results of this survey show that perhaps the social capital does not have all the elements of capital definition in economics but it has many of characteristics of that and has some differences with the other capitals. So the social capital can notice as one of the influential capitals in economic analysis.
  • Dr. Parveez Saeedi Page 171
    Organizations are entering to the knowledge based economy. In this kind of economy knowledge is the main competitive advantage of organizations. This created the new research area in management. In this regard new rural management applying knowledge based economy have important influence on success and survival of the organizations and creating value in rural economy and increasing intrapreneurship in rural areas. Intrapreneurship as new phenomenon in economy has influential role in economic development of the states. To create dynamic and successful economy, we can provide necessary mechanism according to environmental limits to help intrapreneurs as engines of economy. In this matter the importance of rural development in promotion of the countries especially developing countries cannot be ignored. So the new rural management has important role in this regard.
  • Dr. Seied Eskandar Seidaee, Mohammadali Ahmadi Shapour Abadi, Dr. Hussein Moeen Abadi Page 188
    The goals of this article are to study the social capital in Iran and its relations to development's elements especially social development according to documentary study and secondary analysis method. Recognition of this relation has been explained through presenting social anomies and unequal distribution of resources and the link between these elements to social capital. Studying of other theoretical and experimental researches in this topic shows that some social capital factors of the state are in low level and on the other hand the trend of some social anomies in recent years escalating. It seems that the increasing of these anomies have close relation to imbalances and inequalities in distribution of resources in the country. Increasing the poverty because of unequal distribution of resources, according to causal relations pave the way for social anomies and vulnerability. These problems which show the collapsing trend of social capital, sluggish the development trend especially social development of the country. To sum up, between the social capital and development process in the stage of existence of imbalances, inequalities, anomies, discriminations etc the development planning in distribution of resources has great role in creation and strengthening of social capital. After shaping the social capital elements like awareness, capability, trust and participation, this kind of social capital can play as a great variable in development programs and help them to be influential and induce cooperation and participation of people in them.
  • Dr. Karamollah Danesh Fard, Mohammad Zakeri Page 226
    In recent situations of vocation sphere in which the sophistication is the dominant paradigm and the instability and variety are the main elements of this paradigm, organizations to solve the problems and challenges of the situation and to survive and success in competitive environment require to instrument which the knowledge management is the most important of them. Consulting engineers companies are the main scientific polar of building sphere in the country which their services are based on the knowledge of their employers and the knowledge is the main capital of them. So the proper and useful management of this capital is the main factor of success of these companies in competitive sphere of construction projects. This correlation survey is to study the way of impact of knowledge management on the competitive power of the consulting engineers companies. To do so, after studying the previous surveys in the matter and theoretical basis of the subject, the conceptual model of the survey has been design according to five elements in knowledge management and four elements for competitive power. Gathering data, two questionnaires with 24 questions for the evaluation of the knowledge management variable and 29 questions for the evaluation of the competitive power variable have been distributed among 42 consulting engineers companies. Analyzing questionnaire's data by the software and D. Summers Correlation coefficient show that there is correlation between independent variable (knowledge management) and dependant variable (competitive power, human resources management system, innovation technology management, customer orientation of market oriented and organizational function). At last the methods of this kind of impacts have been studied.
  • Soqra Aqapourfard Page 251
    Information technology sphere is one of the human activity arenas toward development. The purpose of the activities in this sphere is the discovery of facts and identifying the rules and relations between phenomena. Thinking and processing current realities which exist in form of information, mankind discovers new facts and accordingly experiences them then with studying the result of experiences designs practical model and then implement it. In this article regarding to development definition, we present a definition of information technology and politics of technology for development. Then we mention the approaches, definitions and aspects of learning technology and the methods of increasing learning of technology in the society, and the role of information technology in all aspect of development and globalizations. At last the role of development in communications, strategies, politics of information technology and communications have been studied.
  • Amir Alizadeh Page 273
    A review on foreign policy is one the major issue in the international relations field. In direction of undertakings access to twenty years outstanding document in the area of Iranian foreign policy, Iran with use of available potential & possibilities in the region and lean on probable scenario it can choose suitable passages and according to that it can manage the future changes. Subscription such as joining territories of Islamic countries in the region and to be centralized these countries and to be great and vast sources and the need of broad region countries to these sources and rich Islamic culture and young human being strength and so on are available faculty spots for region's countries? If they exploit them suitable they can control affairs, in otherwise these will cause more colonization.Divided of region's powers, supposed region's powers of twenty years outstanding included 6 countries such as: Iran, Turkey, Arabia, Pakistan, Egypt, and Israel.Islamic Republic of Iran through analysis of their cultural, economical, geographical and political situations and other competitors and examination of other available and influent dimensions in policy and function of supposed outstanding region's countries and promotion the specific and detective guidance’s and with active operation about foreign policy itself can create necessary background in direction to achieve higher power in the supposed region.