فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/01/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی مشهدی، اسماعیل سلطانی شورباخورلو، رودابه رزمجویی صفحه 390
    مقدمه
    هدف این پژوهش بررسی رابطه ی بین هوش هیجانی و مولفه های آن با علایم نشانه شناسی اختلال شخصیت مرزی در یک جمعیت غیربالینی از دانشجویان بود.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی همبستگی طی سال های 88-1387، تعداد 358 نفر از دانشجویان دختر و پسر از دانشکده های مختلف دانشگاه شیراز به صورت تصادفی انتخاب شدند. به منظور اندازه گیری هوش هیجانی از مقیاس رگه ی فراخلقی TMMS و برای اندازه گیری علایم آسیب شناختی اختلال شخصیت مرزی از مقیاس شخصیت مرزی STB استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نمره ی کلی هوش هیجانی و نمره ی کلی مقیاس شخصیت مرزی رابطه ی معکوس و معنی داری وجود دارد (001/0P<). هم چنین بین مولفه های هوش هیجانی (توجه، وضوح و اصلاح) و عوامل نشانه شناسی این اختلال (ناامیدی، تکانشگری، علایم تجزیه ای و پارانوییدی وابسته به استرس) رابطه ی معکوس و معناداری وجود دارد (001/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که تنها مولفه ی وضوح احساسات، توان لازم برای پیش بینی عوامل آسیب شناختی این اختلال را چه به صورت کلی و چه به صورت خاص در مورد هر یک از عوامل ناامیدی، تکانشگری و علایم تجزیه ای و پارانوییدی وابسته به استرس دارد.
    نتیجه گیری
    بین مولفه های هوش هیجانی و عوامل نشانه شناسی اختلال شخصیت مرزی رابطه ی معکوسی وجود داشته و مولفه ی وضوح احساسات توان لازم برای پیش بینی عوامل مربوط اختلال شخصیت مرزی را دارد.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت مرزی، نشانه، هوش هیجانی
  • کاظم خرمدل، پرویز مولوی، حمید طاهر نشاط دوست، شعله امیری، فاطمه بهرامی، مهرداد کلانتری، احمدرضا احمدی صفحه 400
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر آزمودن اثر بخشی الگوی فراشناختی آدرین ولز بر کاهش یکی از ابعاد مهم باور های فراشناختی تحت عنوان درآمیختگی افکار بود.
    روش کار
    روش تحقیق حاضر، نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه شاهد بود. جامعه ی آماری پژوهش را تمام بیماران مبتلا به اختلال وسواسی جبری مراجعه کننده به درمانگاه های روان شناختی و مراکز مشاوره ی شهرستان شیراز در زمستان 1387 تشکیل می دادند. از فهرست بیماران، 24 نفر به صورت نمونه گیری هدف مند انتخاب و به صورت گمارش تصادفی 12 نفر درگروه آزمون و12 نفر در گروه شاهد قرار گرفتند.گروه آزمون به مدت 8 هفته تحت درمان فراشناختی و گروه شاهد نیز در لیست انتظار قرار گرفت. آزمون درآمیختگی افکار (TFI) به عنوان ابزار ارزشیابی در پیش آزمون، پس آزمون و دو ماهه پی گیری استفاده شد. داده های پژوهش با برنامه ی آماریSPSSنسخه ی 16و هم چنین با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و آزمون آماری تحلیل کواریانس چند متغیره (مانکوا) تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل مانکوا نشان داد که بیماران گروه آزمون در نمره ی کل درآمیختگی افکار و هم چنین در نمرات درآمیختگی های سه گانه، کاهش معنی داری نسبت به گروه شاهد در پس آزمون و پی گیری نشان دادند(001/0> P).
    نتیجه گیری
    الگوی فراشناختی ولز در کاهش علایم درآمیختگی افکار موثر می باشد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواس جبری، درآمیختگی افکار، درمان فراشناختی
  • علی منطقی، پریا حبرانی، علی اکبر ثمری، اعظم سادات حیدری صفحه 410
    مقدمه
    لذا پژوهش حاضر به بررسی سطح هیجان ابراز شده، افسردگی و فرسودگی مراقب در همسران جانبازان و ارتباط آن با میزان بستری جانبازان می پردازد.
    روش کار
    این پژوهش مقطعی بر روی 50 نفر از جانبازان بستری در بیمارستان روان پزشکی ابن سینا و همسران شان در سال 1387 انجام شده است. تشخیص اختلال روان پزشکی جانبازان در ابتدای بستری بر اساس مصاحبه ی بالینی نیمه ساختاریافته و ملاک های تشخیصی ویرایش چهارم تشخیص اختلالات روانی گذاشته و شدت بیماری آنان توسط مقیاس تاثیر کلی بالینی ارزیابی گردید. آزمون افسردگی بک، پرسش نامه ی فشار روانی خانواده و مقیاس سطح هیجانی ابراز شده نیز در همسران جانبازان انجام شد. تعداد بستری مجدد جانبازان پس از پیگیری 6 ماهه، استخراج و نتایج تست ها توسط آزمون همبستگی، من ویتنی و ANOVA تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین تعداد بستری جانبازان در پیگیری 6 ماهه 28/1 ± 6/1 بار بود. هم چنین 42% از همسران جانبازان دارای علایم افسردگی خفیف، 26% متوسط و 8% شدید بودند. 52% فرسودگی روانی شدید و 14% هیجان ابراز شده ی بالا داشتند. نمرات افسردگی بک، سطح هیجان ابراز شده و زیرگروه های آن و میزان فرسودگی روانی همسران با تعداد دفعات بستری جانبازان رابطه ی معنی داری نداشتند (0.05 >P)
    نتیجه گیری
    سطح هیجان ابراز شده، افسردگی و فرسودگی همسران جانبازان با تعداد بستری جانبازان ارتباط آماری معناداری نداشت.
    کلیدواژگان: هیجان، فرسودگی، افسردگی، جانباز
  • محمدرضا مطیع، محمدرضا کلانی، علی صمدی، حسین اسحاقی، پوران قبادی صفحه 420
    مقدمه
    تکنسین های اورژانس 115 طی یک روز کاری با فشارهای جسمی و روحی زیادی مواجهند که در سلامتی و کیفیت کار آنها اثرگذار است. هدف از این تحقیق شناخت شایع ترین عوامل دخیل و کمک به برنامه ریزی بهتر برای کاهش تنش های شغلی است.
    روش کار
    مطالعه به صورت توصیفی مقطعی برای بررسی عوامل تنش زای فردی و بین فردی، مدیریتی، مراقبت از بیمار و عوامل محیط کار در سال 1388 انجام شد. جامعه ی پژوهش 173 نفر تکنسین اورژانس 115 مشهد هستند. برای گردآوری اطلاعات، از پرسش نامه ی استاندارد شده ی عوامل تنش زای پرستاران استفاده گردید. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS و آزمون های مجذور خی، همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    شایع ترین عوامل، نداشتن فرصت و محل مناسب استراحت، کمبود امکانات، عدم ارزیابی دقیق از نحوه ی کار تکنسین ها، کمبود تکنسین به نسبت ماموریت ها، تماس با وسایل آلوده و نوع استخدام بود. عوامل مدیریتی و محیط کار بیشترین شدت تنش زایی و عوامل بین فردی، کمترین شدت را داشتند. عوامل تنش زا با متغیرهای سن(P=0.0001)، نوع استخدام (P=0.0000)، شیفت های متوالی(P=0.0013) ارتباط معنادار دارد.
    نتیجه گیری
    بر خلاف پژوهش های بیمارستانی، در تکنسین های اورژانس پیش بیمارستانی، استرس در اثر عوامل مدیریتی و محیط کار بیشتر تشدید می گردد. توجه به برتری عوامل استرس زا، به منظور ارتقای کیفیت خدمات اورژانس پیش بیمارستانی و حفظ سلامت جامعه، حیاتی است.
    کلیدواژگان: اورژانس، تکنسین، تنش
  • لیدا کاکیا صفحه 430
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شیوه واقعیت درمانی گروهی برکاهش بحران هویت در دانش آموزان دوره ی راهنمایی تحصیلی شهر خرم آباد است.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع شبه تجربی (طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد و انتخاب تصادفی) می باشد. در سال تحصیلی 87-1386 از میان کلیه دانش آموزان پایه ی سوم راهنمایی شهر خرم آباد 418 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب و پرسش نامه ی هویت شخصی برای آن ها تکمیل شد. 32 نفر از کسانی که نمره ی بالاتری در این آزمون داشتند انتخاب و به صورت تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. بعد از اجرای 10 جلسه مشاوره ی گروهی با استفاده از روش واقعیت درمانی در یک گروه تمام آزمون ها مجددا آزمون هویت شخصی را تکمیل نمودند. به منظور تحلیل داده ها از محاسبه ی میانگین و انحراف معیار، رگرکسیون چند متغیره و تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    استفاده از مشاوره ی گروهی با رویکرد واقعیت درمانی به طور معنی داری باعث کاهش بحران هویت در دانش آموزان می شود. علاوه بر این، در بین دو گروه دختران و پسران از لحاظ میزان اثربخشی مشاوره به روش واقعیت درمانی گروهی تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    بحث: برای کاهش بحران هویت در نوجوانان و جوانان (صرف نظر از تفاوت های جنسیتی آنان) از روش مشاوره ای واقعیت درمانی گروهی می توان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: بحران هویت، دانش آموزان، مشاوره، واقعیت درمانی
  • مژده راهداری، مرتضی مدرس غروی، زهرا طبیبی صفحه 438
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی بین ویژگی های شخصیتی مادران بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی با سطح هیجان ابراز شده ی آن ها است.
    روش کار
    در این پژوهش 40 بیمار (20 مرد،20 زن) که بر اساس معیارهای DSM-IV و معاینات روان پزشکی مبتلا به اسکیزوفرنی تشخیص داده شده و بین ماه های اردیبهشت و خرداد 1388 در بیمارستان ابن سینای مشهد بستری بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی با پاسخ دادن به مقیاس سطح هیجان ابراز شده، میزان هیجان ابراز شده ی مادر خود را تعیین و ویژگی های شخصیتی مادر با تکمیل مقیاس نئوی فرم کوتاه توسط وی مشخص شد. جهت تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و روش تحلیل رگرسیون گام به گام و نرم افزار SPSS-16 استفاده شد.
    یافته ها
    ویژگی شخصیتی روان نژندی با نگرش منفی نسبت به بیماری رابطه ی مثبت معنادار دارد (0.05P<). ویژگی شخصیتی انعطاف پذیری با مولفه های پاسخ هیجانی، نگرش منفی نسبت به بیماری، تحمل-انتظار و هیجان ابرازشده ی کل رابطه ی مثبت معنادار (0.01P<) و با مولفه ی مزاحمت یا مداخله گری رابطه ی مثبت معنادار (0.05P<) دارد. ویژگی شخصیتی دلپذیر بودن نیز با مولفه های پاسخ هیجانی، نگرش منفی نسبت به بیماری، تحمل- انتظار و هیجان ابراز شده ی کل رابطه ی مثبت معنادار دارد.
    (0.01P<). هم چنین ویژگی شخصیتی مسئولیت پذیری با مولفه های پاسخ هیجانی، نگرش منفی نسبت به بیماری، تحمل-انتظار و هیجان ابرازشده ی کل رابطه ی مثبت معنادار دارد (0.01P<).
    نتیجه گیری
    ویژگی های شخصیتی مادران بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی با میزان هیجان ابراز شده ی آن ها رابطه دارد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، هیجان، شخصیت
  • نرگس شمس علیزاده، بهزاد محسن پور *، ابراهیم قادری، فرزین رضاعی، علیرضا دلاوری صفحه 448
    مقدمه

    کیفیت زندگی یکی از عوامل مهم در ارزیابی مسایل بهداشتی و درمانی است. به همین دلیل سنجش کیفیت زندگی به صورت امر مهمی درآمده است.

    روش کار

    این مطالعه ی توصیفی تحلیلی و مقطعی در سال 1386 با حجم نمونه 700 نفر انجام شده این افراد از بین جمعیت 64- 15 ساله ی استان کردستان به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسش نامه ی کیفیت زندگی یوروهیس جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تی، ANOVA، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    میانگین نمره ی کیفیت زندگی در مردان به طور معنی داری بالاتر از زنان بود (001/0=P). میانگین نمره کیفیت زندگی در افراد شهری (4/4± 82/27) و روستایی (8/4±66/28) بود (01/0=P). تفاوت معنی داری بین افراد دارای فعالیت ورزشی یا تفریحی با شدت زیاد با افراد دیگر وجود داشت (002/0=P). کیفیت زندگی در افراد سیگاری پایین تر از افراد طبیعی بود (05/0P<). با افزایش سن، نمره ی کیفیت زندگی کاهش مییافت (197/0-= rو001/0 P<). افراد بی سواد کیفیت زندگی پایین تری نسبت به دیگران داشتند (246/13=F و 001/0>P) و افراد دارای درآمد بیشتر کیفیت زندگی بالاتری داشتند (814/13=F و 001/0 P<). افراد با وزن بیشتر (095/0 =r و01/0 P=) وقد بلندتر کیفیت زندگی بهتری داشتند (193/0= r و 001/0 P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به کاهش نمره ی کیفیت زندگی با افزایش سن، عدم فعالیت ورزشی و مصرف سیگار هم چنین کمتر بودن نمره ی کیفیت زندگی در زنان لازم است این مسئله مورد توجه قرار گرفته و برنامه ریزی های لازم در جهت ارتقای کیفیت زندگی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: زنان، کیفیت زندگی، مردان
|
  • Javad Salehi Fadardi, Seyedeh Soleil Ziaei Page 358
    Introduction
    Drug abuse as a universal problem has persuaded numerous theories and researches. Many study methods and tests have been developed to measure explicit and implicit aspects of addictive behaviors. The current article has been planned to review theories and researches which had tried to clarify the uncontrollable nature of addictive behaviors. Moreover, various viewpoints of development of automatic cognitive processes and their classification and evaluation methods have been discussed.Text: The addiction stroop test has been extensively used to measure the implicit cognitions, particularly attention bias toward addictive stimuli. After explaining various aspects of classic stroop test, paper and computerized versions and the way of making them have been discussed, emphasized on computer technology utilization. Based on theoretical perspectives, existing literature and resources, some technical points which are required to be regarded, have been represented.
    Conclusion
    The growing evidence supports the importance of implicit and automatic cognitive processes in make decisions to use substances. Consequently, assessment techniques for automatic cognitions processes such as attention bias have become quite important. There are various techniques evaluating attention bias toward addiction related stimuli. Focus on subtle features of the addiction stroop test will enhance its validity and reliability as a measure of addiction attention bias.
  • Ali Mashhadi, Esmail Soltani Shurbakhorloo, Roudabeh Razmjooei Page 390
    Introduction
    This research was designed to assess the relationship between emotional intelligence and its components with symptoms of borderline personality disorder in a non-clinical population.
    Materials And Methods
    Inthis descriptive-correlation study 358 students were randomly selected from various faculties of Shiraz University in Shiraz city, south western part of Iran during 2008-9. Emotional Intelligence and symptoms of borderline personality disorder were assessed by Trait Meta Mood Scale (TMMS) and Schizotypal Trait Questionnaire-B form (STB), respectively. Pearson correlation and multiple regression analysis tests were used to analyze data.
    Results
    There was a significant reverse relationship between the general scores of emotional intelligence and borderline personality disorder (P<0.001). Also there were significant reverse relationships between emotional intelligence components (attention, clarity and repair) and symptoms of borderline personality disorder (hopelessness, impulsivity and stress related dissociative and paranoid symptoms) (P<0.001). Multiple regression analysis showed that clarity of feelings is the unique component of emotional intelligence which can predict borderline personality disorder and its factors.
    Conclusion
    Emotional intelligence is reversely related to symptoms of borderline personality disorder and clarity of feelings is capable to predict symptoms of borderline personality disorder.
  • Kazem Khorramdel, Hamid Taher Neshatdoost, Hosein Molavi, Shoeleh Amiri Page 400
    Introduction
    Multidimensional and complex nature of obsessive compulsive disorder (OCD) requires assessment and usage of modern treatments. This study was planned to investigate the effectiveness of Wells’ metacognitive model on thought fusion symptoms in patients with OCD as an important aspect of metacognitive beliefs.
    Materials And Methods
    This semi-experimental study was conducted with pretest-posttest and follow-up design, using control group. From all OCD patients visited in psychology clinics in Shiraz city, south western part of Iran in 2008, 24 patients were selected through the objective sampling method and randomly divided into two equal experimental and control groups. Experimental group experienced 8 weeks of Wells’ metacognitive therapy, while control group were just followed. Thought fusion instrument (TFI) was used in pretest, posttest and 2-month follow-up as the study instrument. Data were analyzed by descriptive indices and multivariate analysis of covariance, using SPSS software.
    Results
    The experimental group showed significant decreases in thought fusion general score and its triple items in post-test and follow-up, compared with control group (P<0.001).
    Conclusion
    Wells’ metacognitive model is beneficial in decreasing thought fusion in OCD patients.
  • Ali Manteghi, Paria Hebrani, Ali Akbar Samari, Azam Sadat Heydari Page 410
    Introduction
    The present study was planned to evaluate the level of expressed emotion (EE), depression and caregiver burden in wives of veterans admitted in Ibn-e-Sina psychiatric hospital and determine the relationship with number of readmissions in 6-month follow up.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 50 veterans hospitalized in Ibn-e-Sina psychiatric hospital and their wives in 2008. Psychiatric disorders had been diagnosed based on semi structural clinical interview and DSM-IV-TR diagnostic criteria and the severity of illnesses was assessed with clinical global impression scale (CGI-S). Beck depression inventory (BDI), family burden interview scale (FBIS) and the level of expressed emotion (LEE) tests were performed for wives. The number of readmission of veterans was assessed 6 months later. Data were analyzed by Pearson correlation, Mann-Whitney and ANOVA tests.
    Results
    It was shown that42% of wives had mild depression, 26% had moderate depression and 8% had severe depression. Also 52% of them were suffering from severe caregiver burden and 14% had high EE. Veteran's average number of readmission in 6 months follow up was 1.6±1.28. The average of FBIS scores in wives was 31±10.49. There was no significant relationship between average of LEE (P=0.67), BDI (P=0.19) and FBIS (P=0.92) scores and LEE subsets in wives with the number of veteran's readmissions.
    Conclusion
    The level of expressed emotion, depression and caregiver burden in wives are not related with the number of readmission in veterans admitted in psychiatric hospital in Iran.
  • Mohammad Reza Motie, Mohammad Reza Kalani, Ali Samadi Page 420
    Introduction
    Emergency technicians meet various physical and psychological stresses in a working day which may affect their health and occupational qualification. This research was carried out to investigate the most common burn-out factors in EMS technicians and make a plan to reduce these stressors.
    Materials And Methods
    This descriptive study was done to determine the individual, interpersonal, directional, environmental and patient care job stressors in 173 EMS technicians in 2009 in Mashhad, north eastern part of Iran. To collect data, standardized job stressors questionnaire for nurses had been modified for pre-hospital EMS technicians by two pilot studies. Data were analyzed by SPSS software, using chi square, Pearson correlation and ANOVA tests.
    Results
    The most common job stressors were insufficient resting time, facility insufficiencies, not having a precise occupational evaluation, shortage of personnel, dealing with contaminants and employment status. Directional and environmental job stressors had the most severe stressor effects, while interpersonal factors had the least effect. Job stressors were significantly related with age (P=0. 0001), employment status (P=0. 0000) and consecutive working shifts (P=0. 0013).
    Conclusion
    ِDespite of personnel of hospitals, in EMS technicians, stress is intensified by directional and environmental factors.
  • Lida Kakia Page 430
    Materials And Methods
    This semi-experimental study was conducted in Khorram Abad city, western part of Iran in 2007-8. Cluster sampling method was used to select 418 students among who were studying in third grade of guidance school in Khorram Abad. All subjects completed the personal identity inventory as a pre-test, and then 32 students who obtained the higher scores were selected and randomly divided into two groups. Sixteen students formed the experimental group, who were received 10 sessions of group counseling based on reality therapy. Control group were 16 students, who did not experience any intervention. At last, experimental and control groups fulfilled the personal identity inventory once more as a post-test. Descriptive indices, multi-variable regression and ANCOVA tests were used to analyze the data.
    Results
    Mean of personal identity score of students was 12.65 ± 7.43 and 72 persons suffered from high amount of identity crisis. Multi-variable regression showed thatgroup counseling based on reality therapy approach could significantly reduce the identity crisis among students (P<0.05). However, there was not any difference in effectiveness of the method between girls and boys (P>0.05).
    Conclusion
    Group counseling method based on reality therapy is recommended to treat identity crisis in adolescents, regardless of their gender differences.
  • Mozhdeh Rahdari, Morteza Modarres Gharavi, Zahra Tabibi Page 438
    Introduction
    This study was performed to assess the relationship between personality traits of mothers of schizophrenic patients with their level of expressed emotion (EE).
    Materials And Methods
    This study was performed on schizophrenic patients who were admitted in May and June 2009 in Ibn-e-Sina Hospital in Mashhad, north-eastern part of Iran. Forty patients were selected through available sampling method (20 males and 20 females). To evaluating the level of EE of mothers, patients were completed expressed emotion level scale, while mothers completed a short form of Neuroticism-Extroversion-Openness Inventory (NEO) assessing their personality traits. SPSS software was used to analyze data through Pearson correlation and stepwise regression analysis tests.
    Results
    Neuroticism personality trait had a significant direct relationship with negative attitude toward illness (P=0.042). Also openness personality trait was significantly related to emotional responsiveness (P=0.001), negative attitude toward illness (P=0.001), tolerance/expectance (P=0.001), total expressed emotion (P=0.001) and intrusiveness/ intervention (P=0.022). Agreeableness personality trait has significant positive relationship to emotional responsive (P=0.001), negative attitude toward illness (P=0.001), tolerance/expectance (P=0.001), total expressed emotion (P=0.001) and intrusiveness/intervention (P=0.047). At last conscientiousness personality trait was positively related to emotional responsive, negative attitude toward illness, tolerance/expectance and total expressed emotion (P=0.01).
    Conclusion
    Level of expressed emotion in mothers of schizophrenic patients is related to their personality traits.
  • Narges Shams Alizadeh, Behzad Mohsenpour, Ebrahim Ghaderi Page 448
    Introduction

    Quality of life is one of the important factors in evaluating health problems in different societies.

    Materials And Methods

    In this descriptive-analytic study 700 individuals aged 15 to 64, were selected through the random sampling method in Kurdistan, western part of Iran, in 2007 and their quality of life was evaluated by Euro His questionnaire. Data was analyzed by SPSS software using independent t, ANOVA, Pearson correlation and multi-variable regression tests.

    Results

    In this study, quality of life in men was significantly better than women (P=0.001), and in rural regions was better than urban regions (P=0.01). People with more exercise activities had better quality of life (P=0.002), while the smokers (P<0.05) and also the elder people had worse quality of life (P<0.001, r= -0.197); the heavier (P=0.01, r=0.095) and the taller ones had better quality of life (P<0.001, r= 0.193). Uneducated people had lower quality of life (P<0.001, F=13.246), while more income was leading to higher quality of life (P<0.001, F=13.814).

    Conclusion

    Between adults of Kurdistan, western part of Iran, quality of life was worse significantly in women, elder people, people with lack of exercise and with smoking habit.